PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meraklısı İçin Tarih

Fatih Dilber
13-04-2006, 13:08
Tarih, genelde hepimizin en eksik olduğu konudur. Umursamadığımız tarihi okudukça anlarız ne kadar az bildiğimizi ve ne kadar boş şeylere inandığımızı. Ülkemizde “tarih yazmaya” heves son yıllarda arttı. Biz, bu uzun yazımızda, yazılmış tarih kitaplarından pasajlar ve kaynakçalar vereceğiz. Tabi ki bütün bu olan bitene hissiyatımızı da sakınmadan yazacağız. Olan biten şu:

Bu aralar Fenerbahçe’ye her koldan ve sistematik olarak yıpratma politikası uygulanmaya çalışılıyor. Bunu yapanların metotları ise; öncelikle tarihte kayıt altına alınan gerçekleri, yaşananları, yapılanları yok var sayıp, olmayan hikâyeler uydurmak, sonrasında ise bunu uzun uzun anlatıp, sulandırarak herkese kabul ettirmeye çalışmak. Bu klasik elitist – aristokrat taktiklerine alıştık alışmasına ama en son iddiaları bardağı taşırdı. Çünkü bu iddia olarak ortaya atılan SAV (!) zaman içinde her sefer olduğu gibi anlatıla anlatıla GERÇEKLER yerine konmaya çalışılacaktı. Buna müsaade edilemez.

Devamı için alttaki linke tıklayın
http://tarihdersleri.50megs.com/

Yiğit Arın
13-04-2006, 15:15
Paylaşım için teşekkürler. Gerçekten üzerinde çok emek verilmiş, mükemmel bir çalışma olmuş. Umarım o iddiaların sahiplerine de bir şekilde ulaşır bu link.

Levin Susar
13-04-2006, 17:17
Üşenmeden başından sonuna her satırını okudum.

Mutlaka herkesin okuması gereken bir yazı. Yazıdan haberdar ettiğin için çok teşekkürler Fatih.

Servet Güldeş
13-04-2006, 18:11
Gerçekten çok güzel hazırlanmış bir yazı...

Benimde ayrıca aradığım bir metindi...

Teşekkürler...

Kemal Göktaş
13-04-2006, 18:15
müthiş bi yazı.bence herkes okumalı.uzun diyerek okumaktan kaçmayın.ögrenecegimiz çok şey var ;)

Burak Tuzlu
13-04-2006, 19:07
“…Katolik bir Fransız Lisesi Galata’da kuruldu. Şark’ta, Fransa ve Katoliklik, haklın gözünde ayrılmaz bir mahiyet taşır. Dini bir eğitime, bir küçük kiliseye, bir Katolik papazına sahip Galatasaray’da kurulan bir Fransız Lisesi ne Yunandan, ne Yahudi’den, ne de Türkten yanadır…”

Bu arada Mekteb-i Sultani’de hedef haline gelmişti. Okulun önce İngilizler tarafından sonra da İtalyanlar tarafından işgal edileceğini öğrenen dönemin müdürü Salih Arif Bey soluğu Fransız Sefaretinde almış ve zaten var olan iyi ilişkilerine dayanarak işgallerin önlenmesini istemiştir. Fransız sefareti, Paris’ten aldığı talimatla tüm işgal komutanlıklarına okulun Fransa tarafından işgal edildiğini, orasının artık Fransa toprağı olduğunu hatırlatmış ve okul böylelikle koruma altına alınmıştır!

Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan, surlar içerisinden beyaz bir atla, azınlıkların çılgın gösterileri arasında, Türk sancağını çiğneyerek şehre girmiştir.

Hala bugün, sultani mektebinin salonlarını aleyhimizde konferans verdirmek için ecnebilere küşade bulunduranlar var, bu gibilere lanet…”
M.Kemal ATATÜRK

mükemmel bir araştırma olmş. Fatih sana teşekkür ediyorm.

Güven Yapıcıoğlu
13-04-2006, 19:09
mükemmel...

Fatih Dilber
13-04-2006, 19:45
Arkadaşlar bana teşekkür etmenize gerek yok ben sadece foruma taşıma görevinde bulundum :). Benim sınavlarım var daha okuyamadım. Bu yazı için uğraşan Abilerimin yazdıklarıydı. Çok büyük emek vermişler. Kütüphaneden çıkmamışlar. Ellerine sağlık onların.

Faruk Aksu
13-04-2006, 20:10
Okuyun, okutturun.

Kenan Ergün
13-04-2006, 20:18
Mükemmel bir döküman..