PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Futbolundaki Sorun(lar) Ne???

Emre Diler
13-10-2010, 16:45
Dün dünya sıralamasında 102.sırada bulunan Azerbaycan karşısında alınan mağlubiyetten sonra artık herkesin ortak bir söylemi var.O da Türk futbolu iflas etti.Peki Türk futbolu neden iflas etti.Tam bir ay önce bu ligin kuşkusuz en büyük iki kulübü Fenerbahçenin ve Galatasarayın Paok ve Karpaty gibi takımlara elenmesiden sonra bu kadarını da gerçekten bekliyor muyduk.Dün Azerbaycan takımı kadar futbol oynayamayan milli takımdan sonra Türk futbolunda artık konuşulması gereken sorunlar ne.Türk futbolunu bu hale getiren asıl sorumlular ve gerçek olaylar sizce ne.Uzun süredir tartışılması gereken bir konuyu üniversiteli genç beyinler olan Ünifeb üyelerinin tartışma platformuna açmak istedim.Bu konudaki görüş ve düşüncelerinizi seviyeli ve verimli bir tartışma ortamında paylaşmanız dileğiyle...

Abdurrahman Aksakal
14-10-2010, 02:23
bence en büyük sorunlardan biri belli bir ekolümüzün olmaması. her maç çıkıp Allah ne verdiyse oynuyoruz bir kaç sene sonra merak ediyorum kimler oynayacak milli takımda.. emredir servettir(her ne kadar beğenmesemde yüreğiyle oynuyor) hamittir bu gibi oyuncular bırakınca yerlerini kim alacak çok merak ediyorum.. ümit milli farklı sistemle oynuyor A milli zaten her maç farklı sistemle çıkıyor karambole top oynuyoruz.. tam iflas etmedik ama iflasın eşiğindeyiz ve gelecek adına acilen yatırım yapmamız gerekiyor belli bir sistemimiz olmalı genç milliden başlayarak A milli takıma kadar uygulanması gerekiyor. Bir de oyuncu yapısından anlayan hoca lazım ama malesef ülkemizde milli takımı çalıştıracak hoca da yok.. Rıdvan'ın dediği gibi 1-0 gerideyken Sercan nasıl oyuna alınır anlam veremiyorum.. Kısacası Allah sonumuzu hayır etsin... Acil şifalar diliyorum takımımıza..

Kürşat Pak
14-10-2010, 10:26
tek sorun planlama yok Türk futbolunda tek sorun planlama yok takımlar fedarasyon hep günü düşünüyo bundan dolayı başarısızlıklar geliyo. Tabi birde federasyonun ve 3 buyuk kluplerin futbola etkisi çok. Istedikleri gibi yönetiliyor bi sene bjk başkanı çıkıp ağlıyo sene sonunda şampiyon bi sene anadoludanda şampiyon cıkmasi için butn federasyon seferber oluyo.Yani futbolumuzda başarılar bile hakedilmis olmazken başarı beklemek hata.Milli takım icinde bursanın şampiyon olması anadolu takımlarının hırslanması ve daha cok daha kaliteli yabancı alması ve zaten büyüklerin alt yapısının bitik olması şimdide anadolununda bitmesi mılli takıminda sonunu getirdi malesef

Kerem Ganiç
14-10-2010, 15:19
İşin ilginç yanı, A Milli Takım'ın 2004 yılından beri 3 kez "yeni dönem"e başlamış olması. Ersun Yanal'la başlayan yenilik furyası, Fatih Terim ve Guus Hiddink'le devam etti ama A Milli Takım "turnuva takımı" olmaktan bir türlü kurtulamadı. Mustafa Denizli-Guus Hiddink sürecinde takımın başına teknik direktörlerle birlikte farklı felsefeler getirildi, ki bu da A Milli Takım'ın oyununun kişilik kazanmasına engel oldu.

A Milli Takım düzeyinde yapılması gerekenin "ekol yaratmak" olduğunu biliyoruz. 1998, 2002, 2006 Dünya Kupaları; 2000, 2004 Avrupa Şampiyonaları'nda 2 kez çeyrek final görebilen İspanya'nın 2008 ve 2010 yıllarındaki zaferleri henüz taze... Çarpraz kuralardan çok çeken İspanya, bu yönüyle doğru bir örnek olmayabilir; A Milli Basketbol Takımı'nın 2004-2010 yılları arasında Bogdan Tanjevic'le geçirdiği süreci biliyoruz... 2010'a gelene kadar, 2005 ve 2007'de iki kez dibe vurduk ama 2010 için yapılan planlar doğrultusunda sabredildi ve beklenen başarı geldi. Kısacası, TFF yönetimlerinin bize ezberlettiği "ekol yaratmak" söz öbeğini hayata geçirmek için emek ve sabır gerekiyor. Ersun Yanal-Fatih Terim-Guus Hiddink üçlemesinde sabrı en çok hak eden adam da Guus Hiddink'tir, kesinlikle.

*Fatih Terim'in gazla çalıştırdığı takımının ekol yaratması beklenemezdi zaten.

**Guus Hiddink'i eleştirirken Azerbaycan yenilgisinin değil, Almanya'daki yenilginin ölçü olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her iki maçta da yanlış tercihler yapıldı ama Guus Hiddink'in takımının Azerbaycan düzeyine çıkamadığını (!) iddia etmek yersiz gibi geliyor bana. Olsa olsa, Oğuz Çetin'in takımı olabilir o...

(A Milli Takım üzerinden değerlendirme yaptım ama yazıda geçen kişi ve takım isimlerinin yerine Türkiye'den herhangi bir oyuncunun veya takımın ismini yazabiliriz. Sırıtacağını sanmıyorum...)