Orijinalini görmek için tıklayınız : Ata'mız*Gibi 19 Mayıs'ta Samsun'a Çıkalım
Atilla Çevik
02-04-2006, 14:06
Haydi arkadaşlar Atatürkçü Fenerbahçeliler olarak Ata'mızın cumhuriyetin temelleri atmak için çıktığı samsun'a bizde cumhuriyete sahip çıkmak için çıkalım 19 Mayıs sabahı samsun'da olalım.
Şimdi bir kaos ortamında olan Ülkemizin buna ihtiyacı olduğuna inanıyorum.
19 Mayıs'ta Samsun'da buluşmak dileğiyle... *
Ersan Kartal
02-04-2006, 14:09
atilla kardeşim sana muğla üniversitesi olarak tam destek veriyoruz.
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=kantin;action=display;num=114389920 3
Atilla Çevik
02-04-2006, 18:46
Bence daha somut adımlar lazım..Samsun'a çıkılınca Cumhuriyet düşmanı olduğu iddia edilen insanlar ''ya biz ne yaptık, gördün mü aslında cumhuriyet ne güzelmiş'' demeyecekler...
Ayrıca ülke kaos ortamında değil..Kaos ortamına çekilmek isteniyor. Ama düşüncenin iyi niyetli,vatansever bir düşünce olduğundan şüphem yok tabii ki..Daha iyisini yapabiliriz..Yoksa Atilla kardeşim muhalefet giib bir niyetim yok açıkça söyleiym ;) yeri geldiğinde susmak, korkaklık değil ideal için kendini dizginleyebilme imkanı verdiği için asıl 'cesarettir'.Nedir peki ideal? Bu cennet vatanın ebediyyen Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlük yamaçlarında soluklaması...
Tabi diğer düşünceleride bileceğizki yapacağımız işin diğer yanlarınıda düşünelim. Ben bunu bir dreniş bir boy gösteriş olarak değilde birlik olarak hareket edip sadece maçlarda değil diğer ortamlardada birlikte olmak amaçlı başlattım.tıpkı 10 kasım'da anıtkabir ve 18 mart'ta çanakkale gezilerinde olduğu gibi. ilgine teşekkürler ve bakalım diğer arkadaşların yaklaşımı nasıl olacak...
Serkan Özen
02-04-2006, 18:56
Tabii bunu yaparken duyuru mesajını kopyalayıp her gördüğümüz üniversite forumuna yapıştırmak gibi gereksiz bir yola başvurmaya gerek yok değil mi?
Onur Aloğlu
02-04-2006, 19:06
Bence daha somut adımlar lazım..Samsun'a çıkılınca Cumhuriyet düşmanı olduğu iddia edilen insanlar ''ya biz ne yaptık, gördün mü aslında cumhuriyet ne güzelmiş'' demeyecekler...
Çanakkale içinde aynı şey geçerli miydi İnan? Zira sen insanları oraya çağırdın...Kimse de senin yazdıklarının ardına bu tür bir yazı yazmadı. Şayet yazsaydı sen de benim yaptığım savunmayı yapardın büyük ihtimalle. Ülkece üzerimize ölü toprağı serpildiği bu günlerde kanı heyecanla tazelemek lazım. Sadece takdir etmek lazım. İmkan varsa da katılmak lazım...
Emperyalist bezirganları ve koçbaşlarını Anadolu topraklarına gömen yiğit öndere, Mustafa Kemal' e, silah arkadaşlarına, Kuvayi Milliye' ye, devrimin meşalesi Samsun' a selam olsun. Fikir çok güzel, tebrikler arkadaşlar...
Hasan Muradoğlu
03-04-2006, 16:46
fazla uzatmanın manası yok diye düşünüyorum...
ikisi de tarihimizin için önemli yerler.ikisni de hatırlamalıyız.böyle önemli günlerde turlar düzenlemeliyiz,ziyaretler yapmalıyız vb...
ama unutmadan da ekliyeyim...sadece 18 mart ya da 19 mayıs günleri mi..tabii ki de hayır...
Berat Elinç
04-04-2006, 00:03
Atatürkçüyüm diyen,Onun hakkını verecek adamın ilkeler elden gidiyor diye,devrimler salalntı da diye yemekte iştahı kaçacak bunları düşündükçe..Gece uykusu kaçacak ilkeleri anlatmak için..Her saniye zerresinde hissedecek.Napsam da Atatürk'ü layıkıyla örnekleyebilsem diye *çile çekecek..
Son dönemde duyduğum en güzel Atatürkçülük tarifi çünkü Atatürkçülük ceketine rozet takmakla olmaz sadece 19 mayıs'ta samsun'a çıkmakla 10 kasımda anıtkabire gitmek Atatürkçülük demek değildir Atatürkçülük hergün ilke ve devrimlere bağlılıktır.
kendi sözüyle
Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir
Serhat Gül
04-04-2006, 20:29
Söylenecek yığınla laf var..Önyargı açmazına girmemek için derinlemesine işlemiyorum..Fakat Çanakkale'nin misyonu ile Samsun çıkışının duruşu farklı...Kişilerin bilinçaltına Çanakkale'yi Samsun'a çıkışa ya da Anıtkabir'e alternatif arayışına itme gibi bir düşüncem yok...İlk mesajda da belirttim fikre lafım yok..Herşeyin daha iyi işlemesi adına sağlıklı olmasını diliyorumm..Ayrıca Çanakkale'den bahsediyorsam ben Çanakkale'yi her haftasonu yaşıyorum...Çanakkale'yi tartışma konusun yapmak için,SAmsun'da her hafta sonu orayı gelecek misafirlere tanıtacak kadar vaktinizi bu işe ayırırsanız o zaman hemfikir oluruz.. Samsun'una çıkışın fikrini her platformda anlatacak kadar vaktim yok..Bu fikri ortaya atanlar yapmalı onu da...Pratiğe döküp Samsun'u her hafta yaşayabiliyorsanız aynı dili konuşabiliriz...Atatürk'ün ilkelerini korumak sözle ya da bi iki yürüyüşle hatırlatmakla bitiyor maalesef..
Sadece 23 Nisanlarda 29 ekimlerde hatırlıyoruz...Her gazetede aynı başlık..Atatürk bir kalıba sokulmuş:'Özledik Atam','İzindeyiz Atam'...
Atatürkçüyüm diyen,Onun hakkını verecek adamın ilkeler elden gidiyor diye,devrimler salalntı da diye yemekte iştahı kaçacak bunları düşündükçe..Gece uykusu kaçacak ilkeleri anlatmak için..Her saniye zerresinde hissedecek.Napsam da Atatürk'ü layıkıyla örnekleyebilsem diye *çile çekecek..
Bu söylediklerim her kim olursa olsun ütopik geliyorsa, uzak bir rüya gibi geliyorsa elini vicdanına atacak ve bir kez daha diyecek..
Benim anlatmak istediğim mesele bu...İyi niyetimi göstermek için de kalbimi açıp gösteremem..
Sevgili İnan sana kesinlikle katılıyorum. Satırlarca yazı yazmakla olmuyor bu işler.
Atilla arkadaşımız ortaya bir fikir atmıştır nabız yoklamak için. Zaten çoğunluk yakalanmazsa gerçekleşmesi imkansız olan bir organizasyon. Eğer yapılırsa Türkiye'de ismimizin her yerde duyulduğunun tekrar göstergesi olacak bir iş. Bunu farklı yerlere çekmek, dallandırıp budaklandırmak manasız geliyor bana.
Onur Aloğlu
07-04-2006, 15:26
Söylenecek yığınla laf var..Önyargı açmazına girmemek için derinlemesine işlemiyorum..Fakat Çanakkale'nin misyonu ile Samsun çıkışının duruşu farklı...Kişilerin bilinçaltına Çanakkale'yi Samsun'a çıkışa ya da Anıtkabir'e alternatif arayışına itme gibi bir düşüncem yok...İlk mesajda da belirttim fikre lafım yok..Herşeyin daha iyi işlemesi adına sağlıklı olmasını diliyorumm..Ayrıca Çanakkale'den bahsediyorsam ben Çanakkale'yi her haftasonu yaşıyorum...Çanakkale'yi tartışma konusun yapmak için,SAmsun'da her hafta sonu orayı gelecek misafirlere tanıtacak kadar vaktinizi bu işe ayırırsanız o zaman hemfikir oluruz.. Samsun'una çıkışın fikrini her platformda anlatacak kadar vaktim yok..Bu fikri ortaya atanlar yapmalı onu da...Pratiğe döküp Samsun'u her hafta yaşayabiliyorsanız aynı dili konuşabiliriz...Atatürk'ün ilkelerini korumak sözle ya da bi iki yürüyüşle hatırlatmakla bitiyor maalesef..
Sadece 23 Nisanlarda 29 ekimlerde hatırlıyoruz...Her gazetede aynı başlık..Atatürk bir kalıba sokulmuş:'Özledik Atam','İzindeyiz Atam'...
Bu söylediklerim her kim olursa olsun ütopik geliyorsa, uzak bir rüya gibi geliyorsa elini vicdanına atacak ve bir kez daha diyecek..
Benim anlatmak istediğim mesele bu...İyi niyetimi göstermek için de kalbimi açıp gösteremem..
*
*Sen benim ne demek istediğimi çok iyi anladın. Çanakkale ruhu ile Samsun' un teorik ve pratik olarak farkını ayırt edebilecek kadar siyasi geçmişim, tarihi bilgim vardır. Burada kıyaslanan Samsun ve Çanakkale veya Samsun ve Çanakkale organizasyonları değildir. Kıyaslanan şey tavırdır, kişilerin tavırlarıdır.
*
Burak Tuzlu
08-04-2006, 23:47
Atilla çok güsel bir fikir. Sizleri tebrik ediyorum. Keşke bandırmadan bir otobüs kaldırabilme imkanımız olabilseydi. Ama toplu bir org düşünülüyorsa bunu tek başımıza değilde, 1907unifeb yönetim kurulu kararı ile yaparsak ancak başabiliriz. Bu öneriyi onlara sun eyer kabul ederlerse kesinlikle çoğunluk sağlanacaktır. ;)
Çanakkale ruhu ile Samsun' un teorik ve pratik olarak farkını ayırt edebilecek kadar siyasi geçmişim, tarihi bilgim vardır
Çanakkale ruhunu siyasi geçmiş'in ve tecrübelerin ile harmanlayıp bana özelden kısaca aktarabilirmisin bu konu ile ilgili ödev hazırlıyorum. bilgilerine ve siyasi geçmişine kesinlikle ihtiyacım var ;)
Atilla Çevik
08-04-2006, 23:52
[quote author=Burak Tuzlu link=board=kantin;num=1143972091;start=0#13 date=04/08/06 22:47:02]Atilla çok güsel bir fikir. Sizleri tebrik ediyorum. Keşke bandırmadan bir otobüs kaldırabilme imkanımız olabilseydi. Ama toplu bir org düşünülüyorsa bunu tek başımıza değilde, 1907unifeb yönetim kurulu kararı ile yaparsak ancak başabiliriz. Bu öneriyi onlara sun eyer kabul ederlerse kesinlikle çoğunluk sağlanacaktır. ;)
sağol burak kardeş ben sadece bu tür bir gezi nasıl bir tepki toplar herkesi,n isteği ve desteği ne yönde olur ve bakalım çogunluk sağlarmıyız diye başladım ben sadece 1907Ünifebn_ktü yönetimi ile görüştüm duruma göre hareket ederiz dediler biz beklemedeyiz bakalım ne olacak
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 00:21
mesut,
ince gör ;)
Atilla Çevik
09-04-2006, 00:22
sağolasın inan kardeş şükürler olsun fikrimde belli zikrimde...
seninde inandığın gibi niyetin belli kötü değil sadece bişeyleri hatırlamak hatırlatmak bu birlikteliği başka yerlerede taşımak.Ben hem forumda hem birlikte yeniyim ama ezelden beri FENERBAHÇE'liyim. Ve yaşadığım hergün nefes alırken yaradanı anıyorum ALLAH(c.c.) diye nefesimi verirken yaşadığım toprakları kurtaran Ata'mı anımsıyorum.Bunlardan şüphen olmasın.Ben sadece bu düşüncemi burada paylaşıp benim gibi düşünen kişilerle beraber çoğunluğu sağlayıp 85 yıl önce Ata'mızın cumhuriyeti kurmak için yaptığını bugün bekçisi olduğumuz için yapmaktı. Burada kimse ile ne siyasi birikimimi nede bilgimi yarıştırmak peşindeyim nede birlerine karşı tepki koymak.Ben düşüncemin atışma ortamına dönüştüğünden yana şikayetçi değilim ama yinede böyle olmasını istemedim sende söyle fikrini başkasıda bakalım ne olacak.Eğer bu olay gerçekleşirse ilk seni orada görmek isterim inan kardeş...
Mehmet Kara
09-04-2006, 22:58
bENCEDE SAMSUN' A ÇIKMAK ÇOK İYİ BİR FİKİR.ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPAN İNSANLARA KARŞI ÇOK İYİ BİR CEVAP OLUR.
BEN DE ORADA OLMAK İSTERİM...
Berat Elinç
10-04-2006, 18:17
Avatarında mezun yazıyor... Ödevi kime hazırlıyorsun inana mı?
kendisi üniversitemizden mezun olup şu anda yüksük lisans yapmaktadır ;)
bu arada 1907unifeb ve 1907unifeb forumları siyaset ve benzeri diğer konuların tartışılacağı alan değildir.
çanakkale zaferini kazananda samsuna çıkan ve cumhuriyeti kuranda aynı komutan ve aynı millettir.şartlar ne olursa olsun türk milleti barındırdığı iman ve vatan sevgisiyle çanakkale'de de inön'dede sakarya'da da zafer kazanmıştır.milletçe son günlerde yaşadığımız olayları düşünüp birlik olma zamanımız gelmiştir.Şu anda önemli olan kişisel görüşlerimiz değil Atatürk ilke ve inkılâplarını sahip çıkmak ve vatanı bölmek isteyenlere karşı hepberaber mücadele etmektir.
Berat Elinç
10-04-2006, 22:36
Ne güzel de söylemişsin. Bu yorumları kantindeki diğer başlıklarda da görmek güzel olurdu.
benim kişisel görüşüm bu ben bu forumda heryerde bunu yazarım insanların tabi ki kişisel görüşleri olabilir ama onların söyleneceği yer burası değildir buna sende dahilsin bende diğer üyelerde ;)
Forum Yönetimi
12-04-2006, 00:10
bENCEDE SAMSUN' A ÇIKMAK ÇOK İYİ BİR FİKİR.ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPAN İNSANLARA KARŞI ÇOK İYİ BİR CEVAP OLUR.
BEN DE ORADA OLMAK İSTERİM...
Değerli üyemiz Mehmet Kara,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Aldığınız Ceza Puanı: 15
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
Burak Tuzlu
12-04-2006, 19:00
Arkadşalar konu başlığı niçin açıldı nerelere geldi. Atilla arkadaşımızdan bende kendi adıma özür diliyorum. Ben Onurdan bir konuda ricada bulundum, kimse kızmasın ama nedense konu muhatapları dişinda herkes konuya dahil oldu. anlamak zor gerçekten. Mesutcum konuyu niçin istediğimi öğrendin sanırım. Eyer o yazıyı silebilirsen çok sevinirim.
1907unifeb forumları birbirimiz yemek için değil bizleri birleştirmek için oluşturuldu. Öyle değilmi? Herkesin siyasi *görüşleri kendinedir. bence burda kimse kimseyi görüşleri sebebi ile bu söyle onla konusma. o benım arkadaşım sen on alaf atamazsın!. bunlar pek hoş olmaz diye düşüüyorum.
bütün arkadşlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Atilla nabız yoklaması nasıl gidiyor. Toplana bilecekmiyiz samsunda? ;)
Levin Susar
12-04-2006, 19:13
Bu forumda, birbirlerinize laf sokmak için harcadığınız çabayı ve de gayretin onda birini 1907UNIFEB'e ve de Fenerbahçe'ye harcasanız ne kadar önemli bir iş yapmış olacaksınız ama nedense burda birbirinize laf sokmak çok daha fazla hoşunuza gidiyor.
Hatırlatma ihtiyacı duyuyorum.
Hizmeti için çok yüksek mebla ödenen bir foruma yazıyorsunuz. "Özgürüm ne istersem yazarım" gibi düşüncedeyseniz bir an önce vazgeçin. Yazdığınız içeriği boş olan her mesaj hem para kaybı hem de forumu denetlemekle görevli olan arkadaşlarımıza zaman kaybı.
İnsanar gece gündüz sürekli bu forumun her mesajını tek tek okuyorlar. Sizin keyfiniz yüzünden ne gönüllü çalışan arkadaşlarımızın hevesi kaçmasına izin veririm, ne de 1907UNIFEB'in bu forum ve serverı için harcadığı paranın boşa gitmesine...
Bu kadar bencil olmayın. Dünya sizin etrafınzıda dönmüyor. Kendi anlık mutluluğunuz için başkalarının zamanını lütfen zehir etmeyin.
Burası bir forumsa, buraya bu kadar maddi ve manevi çaba harcanıyorsa, bunun amacı, üniversite çağındaki veya mezun olmuş bilgi birikimi yüksek, Fenerbahçe sayesinde bir araya gelmiş insanların, bu bilgi birikimlerini paylaşmaları ve Fenerbahçe ile 1907UNIFEB'e artı değer kazandırmalarıdır.
Foruma yazdığınız her mesajda "bu mesajım sayesinde ne gibi olmulu katkıda bulunuyorum" diye bir kere düşünün. Çok faydalı olacağını göreceksiniz.
Atilla Çevik
13-04-2006, 17:26
Atilla nabız yoklaması nasıl gidiyor. Toplana bilecekmiyiz samsunda? ;)
sağol Burak kardeş valla milletin atışmasından nabız yoklayamadık bizim için hala bir düşünce biz birde olaya Samsun 19 Mayıs Üniversitesindeki arkadaşlarada destek olmak amacıda vardı. şimdilik bizim önümüzde bir kaç organizasyon var trabzon deplasmanı, bahar standı ve hatıra ormanı bunalrın arasından onuda çıkarabilirsek biz orada olacağız şimdi sınav dönemi dolayısıyla irtibat eksilikliği var yakında karara bağlarız inşallah...
Sinan Bıçak
13-04-2006, 19:44
Atamız gibi Samsuna tabiki çıkalım nasıl ki Fenerbahçe için Samsuna çıkıyorsak.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.