Orijinalini görmek için tıklayınız : Memlekette basılmadık düğme kaldı mı?
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 00:12
yılların geyiğidir (ciddi konuşacağım bir mevzuya,direk geyik kelimesiyle başlamakla hata etmişsem affola)...ne zaman memlekette gidişat düzelse,ortalığı karıştırmak isteyen birilerinin çıktığı iddia edilir,ki çoğu zaman bunlar dış mihraklar olur.iktidar yandaşlarınca ortaya atılır bu iddialar genelde,başımızda hangi partinin olduğuyla pek alakası yok yani.neyse efendim.son zamanlarda yaşanan ehemmiyetli hadiseler sonrası yine düğme sorunu çıktı karşımıza.yine birilerinin düğmeye bastığı savı ortaya atılıyor.şimdi kafamda iki soru var.
bir,memleket güllük gülistanlık bir halde midir ki,birileri bunu engellemek için düğmeye basmış olsun...
iki,komplo teorisi seven bir millet olarak olayları çok mu abartıyoruz acaba?gerçi hoş,akşama kadar kahvede neden konuşabilirsin ki?günde en az 3 defa hükümet düşürür,5 kurtuluş reçetesi yazarım ben olsam 8)
saygılarımla
Ersin Demirel
09-04-2006, 00:29
Düğmeye basıldı mı basılmadı mı bilmem ama ülkeyi yine bölücü faaliyet pisliği sardı.. Yazık günah, cahillik!!! Herkesi bilinçli olması lazım...
Ersin Demirel
09-04-2006, 00:37
Sarana değil sardırana bakmak lâzım..
Çocukları ve gençleri kullanıyorlar, niçin yaptıklarını bilmiyorlar. Niçin eğitimli kürt vatandaşlarımız ( İçlerinde arkadaşlarım da var) yapılanları " cahillik! " olaeak niteleyebiliyorlar...
Elbetteki yönetim sistemimizin de boşlukları var ama bu bizi birbirimize düşürmemeli.
Ersin Demirel
09-04-2006, 00:51
Bilmediğimiz, aklımızın yetmediği öyle olaylar var ki maalesef... Üzülüyorum;çünkü hepimizin dedeleri de bu topraklar için can verdi, işkence gördü. Şimdi, kullanılarak bugünlerin yaşanılması kahrediyor beni.
Onur Baş
09-04-2006, 01:39
bu görüşe katılıyorum. toplumun genel huzur seviyesini aşağılarda tutma çabasıdır. hatta belki "ne alakası var yok artık" dersiniz ama kanımca 10küsür milyon kişinin yaşadığı İstanbul'un trafik sorununun dolaylı olarak da olsa "sorun" olarak kalmasına etkileri olduklarını da düşünüyorum. Çünkü o'nlarca huzur seviyesi aşağılarda kalmalı.
ulaşım fikrinin üstünde biraz düşünün. gerçekçilik payı olduğunu göreceksiniz. önemli bir kesimin günde en az 4 saatini yolda harcadığını ve herkesin ne kadar yıprandığını filan.
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 14:53
istanbulun ulaşımın sorunun baş mimarı "dış mihraklar"dır gibi bir çıkarım yapmak ne denli doğru sence?
bu konuyu biraz daha açarsan sevinirim...
Doğa Aydın
09-04-2006, 15:17
Geçen Salih Memecan'ın bir karikatürü vardı Sabah'ta aklıma o geldi. Tayyeap "Çocukları kullanıyorlar" diyor. Yanındaki de arkasına bakmak gerek tarzı birşeyler diyor yamulmuyorsam. En önce çocuk, arkasında kar maskeli terörist, onun arkasında dev gibi bi eleman sırıtıyor..
Bahsettiğin karikatür aşağıdaki herhalde Mesut. Gerçekten güzel bir mesaj veriyor.
http://www.sabah.com.tr/2006/04/07/im/063CD6D3C2DB2D46978E006Co.gif
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 15:25
bu arada
penguenin bu haftaki kapağı da gayet yerindeydi
Onur Baş
09-04-2006, 15:42
istanbulun ulaşımın sorunun baş mimarı "dış mihraklar"dır gibi bir çıkarım yapmak ne denli doğru sence?
bu konuyu biraz daha açarsan sevinirim...
baş mimarı anlamında söylemedim. "sorun" olarak kalmasında, ülke toplumuna rahat vermemeyi amaçlayan gizli güçlerin etkisi var diye düşünüyorum.
komplo fantezisi olması için değil ama inanılmaz gelse de taşlar yerine oturuyor biraz düşününce.
Hasan Muradoğlu
09-04-2006, 15:49
sen anlat ben dinlerim,severim komplo teorilerini
bir zamanlar burada "komplo teorileri" diye bi konu açmıştım ama geyik temalı olmadığı için haliyle aşağılarda kaldı...
yerine oturan taşları ve onların hikayesini dinlemek isterim.
Murat Karaman
09-04-2006, 16:37
2-3 hafta kadar önce Siyaset Meydanı programında "ulusalcılık" kavramı tartışılıyordu..
Orada bedensel engelli bir dinleyicinin sözleri çok hoşuma gitti..
-Bu ülkeye gelen Avrupa Birliği temsilcisi direkt Doğu'ya özellikle de Diyarbakır'a gidiyor dedi..Bu ülkenin başkenti olan Ankara'ya dahi uğramadan..Kürtleri dinlemek için hemen ilk uçakla o bölgeye gidiyor dedi..Ama bu ülkede 8.5milyon kadar bedensel engelli var dedi..Hiçbir zaman bir Avrupalı yetkili gelipte sizin sorunlarınız nedir bu ülkede diye sormadı dedi..Oysa "bedensel engelli" sayısı,Kürt potansiyelinden daha fazla bu ülkede dedi..-
Bu sözler hoşuma gitti..
Hemen hemen her yıl Nevruz'dan sonra birileri düğmeye basıyor ve en küçük kıvılcımda kocaman bir alev topuna dönmeye hazır halkı galeyana getirip oyunu son derece güzel oynuyor bence..
Hasan Muradoğlu
10-04-2006, 14:04
2-3 hafta kadar önce Siyaset Meydanı programında "ulusalcılık" kavramı tartışılıyordu..
Orada bedensel engelli bir dinleyicinin sözleri çok hoşuma gitti..
-Bu ülkeye gelen Avrupa Birliği temsilcisi direkt Doğu'ya özellikle de Diyarbakır'a gidiyor dedi..Bu ülkenin başkenti olan Ankara'ya dahi uğramadan..Kürtleri dinlemek için hemen ilk uçakla o bölgeye gidiyor dedi..Ama bu ülkede 8.5milyon kadar bedensel engelli var dedi..Hiçbir zaman bir Avrupalı yetkili gelipte sizin sorunlarınız nedir bu ülkede diye sormadı dedi..Oysa "bedensel engelli" sayısı,Kürt potansiyelinden daha fazla bu ülkede dedi..-
Bu sözler hoşuma gitti..
Hemen hemen her yıl Nevruz'dan sonra birileri düğmeye basıyor ve en küçük kıvılcımda kocaman bir alev topuna dönmeye hazır halkı galeyana getirip oyunu son derece güzel oynuyor bence..
sorun azınlık kavramında ya da onun nasıl kullanıldığında...
Kemal Aktürk
10-04-2006, 14:34
Olaylar çok ciddi boyutlara varmışdı. Teröristler üniversitelere girip:
-bugün 6 şehit verdik yas tutuyoruz sınıfları boşaltın sizi de yakarız
şeklinde tehditler savurup sınıfları boşaltmalarına kadar gelmiş olay.
Ayrım tek taraflı olmaz mesela bunu proteto eden vatandaşların arasına da provaköterler giriyor toplum 2 kutba doğru çekilmek isteniyor dikkatli olmak lazım...
Burak Tuzlu
10-04-2006, 18:56
Geçmişini bilmeyen bir toplum modeli ancak bukadar sağlam temeller üzerine oturtturabiliryor. Çanakkale savaşında arap yarım adasından, irandan ıraktan suriyeden ve doğudaki kürt vatandaşlarımızdan çoğu savaşmaya gelip şehit mertebesine erişmişlerdir. Gidin bunları sorun bilmezler. Geçmişimizi sadece 82 yıllık cumhuriyet tarihimize sokuşturanlar. Ondan öncesinide yarım yamalak yalanlarla verenler bugünkü olayların baş mimarıdır. Yanii devlet kendi düşmanını kendisi yaratmıstır. Alın size bomba gibi koplo ;) Ama kimse kesinkile olamaz diyemez. Amerika niçin dünyanın en güçlü ülkesi.? çünkü onun düşmanı belli. kendisine butun islam dünyasını düşman seçmiş ve sırasıyla butun ülkelere demokrası altında işgal ediyor. Peki biz kendimize bakıyoruz. Bizim düşmanımız kim? PKK. yani devletmi pkkyı besliyo? hayır. Ama devlette pkk nın nemalandığı kürt sorununa, hatırladığım kadarıyla özal hükümetne kadar. körükle giderek o yöre halkına potansiyel pkklı olma seçeneklerini sunuyo. BAndırma belediyesi bandırmaya büyük bütçelerle doğal gaz, elektiriklerin yer altına indirilmesi ve sahil bandı projeleri ile muaazzam bir ekonomik giderle yapılandırmaya başladı. bunu bir belde yapabiliyorsa, demekki devlette para var. Peki bunlar daha önceden niçin yapılmadı. Ülkede duble yollar yapılıyor. Paralar harcanıyor. Peki bunlar niye daha önceden yapılmamıyordu???. peki bukadar yatırımları yapacak ekonomik dinamiklere sahip devlet niçin doğuya gerekli eğitim sağlık gibi gerekli sosyal yardımları yapmadı. Pkk bu ülkede cumhuriyetle berabermi var oldu da oralar bu kadar ger kaldı. OZamandan beri nerde bu devlet. BEn derimki devlet ektiğini şimdi biçiyor. Olağan üstü hal denerek neler oldu bu memlekette? hakkaride bombalar patladı. Bombacılar asker çıktı. Sonra ülke savcısı raor hazırladı. (savcı haklıdır demiyorum) ama rapor altüst edildi suçlananlar? anlaşımlası zor bir ülkede yaşıyoruz. Niçin anlaşılamıyoruz artık? çünkü geçmişimizi bilmiyoruz. Dinimizi bilmiyoruz. Ben artık 60 sayfalık din dersi kitapları istemiyorum.60 sayfadada osmanlı zamanı türk bilim adamlarının hayatı vardır zaten, yani boş. tarih kitaplarında abdulhamit vatan hayini sultan vahdettin han vatan hayini. ben hatırlamıyorum Fatih Sultan Mehmet Hanı sayfalarca anlatan bir kitabımız var. Ben hatırlamıyorum Yavuz Sultan Selimi ciltlerce anlatan bir kitabımız var. Ben hatırlamıyorum Alemlere rahmet olan Peygamber efendimiz hz Muhammedi cildlerce anlatan bir kitap. Ama bir şeyden eminimki dünyada hiçbir ırk'a bukadar evliya nasip olmamıstır. Bizde bu düyanın sonuna kadar. Sehitlerimizle geçmişimizle milletimizle bu ülkenin toprak bütünlüğünü sahip çıkacağız.
"Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat nehrine kadar bu diyarı senin zürriyetine verdim"tekvin 15/18 bu topraklar asla sizin olmayacak. 2.koplo teorisi ;) bakarsınız bu yazıdan sonra fazla yaşamam ???
Yusuf Sünbül
10-04-2006, 20:35
Memleketi Neden Bu hale getirdiler?,Türk Halk'ını neden böyle terdirgin ediyorlar,Neden bir kaos ortamı yaratılıyor?vb uzayıp giden sorulara verilecek tek cevap bence:Türk Düşmanlığı ve Geçmişin Haçlı seferlerinin tekrar hortlatılması amacıdır.
Türkiyede ne zaman iyi işler olsa,Türk ve Türklüğün öne çıktığı zamanlarda hep böyle <<Düğmeler'e Basmalar>>başlıyor.Bunu isteyen Avrupa Siyonizm'i ve Türkiye'deki gizli ELLER Kaos ve terör ortamı yaratmaktadırlar.Komplo teorileri yaratmaya gerek yok,Resmen TÜRKİYE nin geleceğine KOMPLO kurulmaktadır.Kendilerine yapılan Terör'ü lanetleyenler,Bizdeki PKK lılara kucak açıp,onları sakayabiliyorlar,hatta Terör ortamını destekler beyan ve Kriterler sunuyorlar.Belli ki Türklerin Geleceği ve yükselişini engellemek amacı ile Birtakım Bizans oyunları düzenleniyor.
Lütfen çok dikkatli olalım ,Onların amaçları doğrultusunda yapılan provakasyon ve kışkırtmalara kanmayalım,Ülkemize sahip çıkalım,Her ne görüşte olursak olalım Bu Vatan bizimdir O'nu korumasını ve savunmasını bilelim.
Doğa Aydın
11-04-2006, 00:51
Allah yüce milletimize, aziz devletimize zeval vermesin...
Allah yüce milletimize, aziz devletimize ve özellikle de şanlı ordumuza zeval vermesin. Hem dış mihraklara hem de en sağından en soluna kadar tüm iç mihraklara karşı vatanın bölünmez bütünlüğünü korudukları için...
Onur Aloğlu
11-04-2006, 01:24
özellikle de şanlı ordumuza
Hay ağzına sağlık Doğa kardeşim.
Burak Tuzlu
11-04-2006, 19:20
en sağından en soluna
en sağıda en soluda ;)
Hasan Muradoğlu
12-04-2006, 01:42
ben hala sorumun cevabını bekliyorum
istanbulun trafik sorununda gizli ellerin payı nedir?
onur baş yazmıştı sanırım....
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.