PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : U-17 Maçındaki Skandal

Kerem Işıldak
27-12-2010, 03:16
Bugün yaşanan olayları sanırım herkes izlemiş ya da duymuştur bir şekilde. 15-16 yaşındaki kardeşlerimizi kendini delikanlı sanan ve malesef GS tribünlerinden oldukları da anlaşılan zavallılar tekme tokat dövdüler. Olayın vahameti öyle bir boyuttaymış ki, kısıtlı görüntüler dışında olayın tanıklarının anlattıkları ve o korku yüzünden ağlayan çocukları görünce anlaşılabiliyor.

Başlığı açmamdaki sebep, bu olayın biraz da bu forumda tartışılıp bazı şeylerin farkında olunması gerektiğini düşünmemdir. Her fırsatta haklı olarak birliğimizin gücü, üye üniversitelerimizin sayısı, çeşitliliği ve üye sayımızla övünüyoruz. Ama bir yandan da bu forumun içinin malesef çok boş olduğunu da görüyoruz. Koskoca 1907 Ünifeb forumunda bu mevzu Gs Balonu Patladı ( bu başlık ismi de gerçekten çok çirkin, gs'ye ya da bjk'ye balon deyince ne geçiyorsa elimize) başlığında sadece 6 kişi tarafından dile getirildi. Bu durumla ilgili 1907 Ünifeb Yönetim Kurulu'na falan sitemim yok. Kaldı ki bu olaya yeteri kadar dikkat çekmeye çalıştıklarını da görüyoruz sitenin girişinden ve haberden anladığımız kadarıyla. Burada sitemim, bu forumu aktif olarak kullanıp, bu ve benzeri konularda duyarsız olan birlik üyelerine. Bu forum sadece kantinlerde geyik yapılsın ya da 1907'ye kadar sayılsın diye kurulmadı. Fenerbahçe ile ilgili böyle bir olay yaşanmışken bu tepkisizlik beni çok üzdü açıkçası.

Yanlış anlaşılmasın burada asalım keselim edebiyatı yapılsın demiyorum. Yıllardır bu birliğe emek vermiş birisi olarak, şu noktada bu tepkisizlik bitsin istiyorum en azından. Basit bir transfer haberi, beğenilmeyen bir oyuncu konusu dakikalar içinde sayfalarca yorum alırken, senin çocukların dayak yiyor ve sadece 6 kişi bunu forumda dile getiriyor. Türkiye'de örgüt olabilmek zaten çok zor birşeyken ve biz bu konuda belki Dünya Standartlarının bile üstünde olduğumuzu söylerken, düşünürken bir yandan da bu düşüncelerimizi destekleyecek içerikte tartışmaların yaşandığı, tepkilerin verildiği bir birlik olmamız gerektiğini de iyice hatırlamamız gerekecek malesef.

Bu olayın sorumluları yakalanmadan hiç bir şekilde gündemden düşürmememiz gerekli bence. İmkanı olanlar da hafta sonu Pendik maçında ya da bu takımın ilk antremanına gidip, bu çocuklara sahip çıktığımızı göstermeli.

Yusuf Dinçel
27-12-2010, 03:24
Bugün yaşanan olayları sanırım herkes izlemiş ya da duymuştur bir şekilde. 15-16 yaşındaki kardeşlerimizi kendini delikanlı sanan ve malesef GS tribünlerinden oldukları da anlaşılan zavallılar tekme tokat dövdüler. Olayın vahameti öyle bir boyuttaymış ki, kısıtlı görüntüler dışında olayın tanıklarının anlattıkları ve o korku yüzünden ağlayan çocukları görünce anlaşılabiliyor.

Başlığı açmamdaki sebep, bu olayın biraz da bu forumda tartışılıp bazı şeylerin farkında olunması gerektiğini düşünmemdir. Her fırsatta haklı olarak birliğimizin gücü, üye üniversitelerimizin sayısı, çeşitliliği ve üye sayımızla övünüyoruz. Ama bir yandan da bu forumun içinin malesef çok boş olduğunu da görüyoruz. Koskoca 1907 Ünifeb forumunda bu mevzu Gs Balonu Patladı ( bu başlık ismi de gerçekten çok çirkin, gs'ye ya da bjk'ye balon deyince ne geçiyorsa elimize) başlığında sadece 6 kişi tarafından dile getirildi. Bu durumla ilgili 1907 Ünifeb Yönetim Kurulu'na falan sitemim yok. Kaldı ki bu olaya yeteri kadar dikkat çekmeye çalıştıklarını da görüyoruz sitenin girişinden ve haberden anladığımız kadarıyla. Burada sitemim, bu forumu aktif olarak kullanıp, bu ve benzeri konularda duyarsız olan birlik üyelerine. Bu forum sadece kantinlerde geyik yapılsın ya da 1907'ye kadar sayılsın diye kurulmadı. Fenerbahçe ile ilgili böyle bir olay yaşanmışken bu tepkisizlik beni çok üzdü açıkçası.

Yanlış anlaşılmasın burada asalım keselim edebiyatı yapılsın demiyorum. Yıllardır bu birliğe emek vermiş birisi olarak, şu noktada bu tepkisizlik bitsin istiyorum en azından. Basit bir transfer haberi, beğenilmeyen bir oyuncu konusu dakikalar içinde sayfalarca yorum alırken, senin çocukların dayak yiyor ve sadece 6 kişi bunu forumda dile getiriyor. Türkiye'de örgüt olabilmek zaten çok zor birşeyken ve biz bu konuda belki Dünya Standartlarının bile üstünde olduğumuzu söylerken, düşünürken bir yandan da bu düşüncelerimizi destekleyecek içerikte tartışmaların yaşandığı, tepkilerin verildiği bir birlik olmamız gerektiğini de iyice hatırlamamız gerekecek malesef.

Bu olayın sorumluları yakalanmadan hiç bir şekilde gündemden düşürmememiz gerekli bence. İmkanı olanlar da hafta sonu Pendik maçında ya da bu takımın ilk antremanına gidip, bu çocuklara sahip çıktığımızı göstermeli.

kısmen haklı ve dogru bır yazı.ılgı çekmek ıstedıgın nokta çok ama çok dogru.degerlı krdeslerımıze sahıp çıkmalıyız çünkü biz;

TÜRKİYE'nin Aydınlık Geleceğiyiz...

Volkan Matur
27-12-2010, 03:49
Aklımda geçen bir çok şeyi yansıtmışın yüreğine sağlık abi.

Benim anlamadığım gerek yerel basında gerek internet sitelerinde çok fazla yer verilmiyor bu habere zaten her zaman olduğu gibi bu olaylardan sonra da başta Fenerbahçe yönetim kurulu olmak üzere bizler şu anda kınamaktan başka elimizden hiç bir şey gelmiyor.Hadi gidelim bizde haftaya onların futbolcularını dövelim zihniyet zaten bize yakışmayan bir davranış.

Oradaki kardeşlerimiz daha 17 yaşında sen mazisiyle övünen Polis kurumu nasıl olurda Fenerbahçe,galatasaray,bjk fark etmez güvenlik tertibatı almazlar,nasıl olurda olaylara yol veriyorlar anlayabilmiş değilim.Aslında çok fazla düşünülecek bir şey yok yine her zaman olduğu gibi Federasyon sitesinden bir haber kınıyoruz,gs sitesinden üzüntüyle karşılamış bulunuyoruz vs vs haberler ile bu konuda rafa kaldırılacaktır.Şimdi düşünüyorum keza bizim taraftarımız böyle bir şey yapsaydı bakın seyredin neler neler oluyordu neler çıkıyordu meydana yukarda Allah var diyen Fenerbahçe'nin kalecisini kırmızı kart ile atan hakem zihniyeti,sadece kınamakla yükümlü federasyon ve bazı basın yayın organlarının Fenerbahçe SK hakkında her zaman her yerde sürekli karşımızda olmaya bü tür bizim yaşadığımız olaylarda safları ve yerlerini belli edeceklerdir.

Umarım bir daha bu tür bir olayla karşılaşılmaz.Biz ne kadar söylesek her şey aynı randıman altında devam edecektir.

Ercan Karakaya
27-12-2010, 04:24

Çok güzel konulara değinmişsin , bende geçen sene yine gündemde çok fazla konuşulan konuyla ilgili başlık açmıştım ama 1 gün sonra kapatılıp dediğin malum başlık altından devam edilmesi istenmişti.Forum sayfamızın kullanımını artırmak istiyorsak güncel olayları daha sık konuşup tartışabilmeliyiz bence..

maçta olay çıkaran ahlak yoksunu kişiler yakalanıp emniyete sorguya gitmişler ,tahminimce önce göstermelik ağır ceza verilir sonra para cezasına çarptırılır o da kulüp desteğiyle ödenir ve kapanır mevzu .

İstanbul'da olsam hiç düşünmeden 2 ocak pazar günü genç futbolcularımızın yanında olurdum..

Görkem Güngör
27-12-2010, 07:33
Herkes tv kanallarında veya internette yeterince kınadı zaten bence bu başlık açılmışken 1907 ÜNİFEB olarak ne yapabiliriz veya bir şeyler yapabilirmiyiz bunu tartışmak gerek.

Fenerbahçe U17 -Pendikspor U17
2 Ocak 2011
Dereağzı tesisleri

Müsait olan arkadaşlar destek amaçlı gidebilir

Fuat Rıhtım
27-12-2010, 07:45
Boşa kürek çekeceğimiz için bu kadar tepki verilmemiş olunabilir mi acaba?

Temsili olarak 1-2 kişi yakalanır, basit bir ceza ile geçiştirilir ve unutulur gider bu iş. Biz takımın 7/24 yanında olsak neye yarar oldu şu son zamanlarda?

A takımımız aylardır sahada dövülüyor. Kim sesini çıkartıyor? Herkes tutturmuş bir öz eleştiri vs. vs. vs. Genç kardeşlerimizin biz yanında olsak bile, yarın öbür gün aynı şeylerin olmayacağının kim garantisini verecek bize? Bugün, yarın yanlarında olabildik diyelim, bu kendini bilmezler aynı fırsatı yakaladıklarında yapmayacaklar mı yine aynı şeyleri?

gs yönetimi zaten çok üzülmüş. ua'nında üzüntüsünü belirten açıklamalar var. Her zaman olduğu gibi bizde yiyeceğiz bunu. Geçmişte Fenerbahçe'ye hakaret edenleri, el kaldıranları pişman eden taraftarımız, bunuda sindirir hale gelmiştir çünkü bunun çok çok daha fenalarına göz yumar durumdadır. Bugün gösteriş olarak onların yanında durulsada, gerçekten o takımların arkasında duran kişi sayısı yine azınlıkta kalacaktır.

Acı ama bazı şeyler gün gibide ortada. Eskiden taraftar, direk takım üzerinde söz sahibiyken, şimdi etkisiz eleman gibidir. Çünkü güç bizim elimizde değildir. Bir baş kaldırı gerekmektedir ve o baş kaldırıyı bu olaydan itibaren yapacağımızada zerre kadar inancım yok.

Yinede bu kadar olumsuzluğa rağmen, samimi olan herkes zaten o çocukların yanında daimi olarak yer alacaktır. Bu yönden bizlere güveniyorum.

Murat Karaman
27-12-2010, 08:26
Maçta bu olaylar yaşanmasa kaçımızın dün böyle bir maçın oynandığından haberi olacaktı ki?

Görkem Demir
27-12-2010, 10:41
Aynı maçı bizler Dereağzında izleseydik kavga eden çocukları sadece ayırmak ve barıştırmak için sahaya inerdik. Bir maçta, hele hele U-17 maçında eşek kadar adam diyemeyeceğim mahlukların sırf Fenerbahçe forması üzerlerinde diye çocuklara tekme tokat saldırmalarının karşısında konuşurken lügatta kelime bulamayız çok fazla. Bulduklarımız da edebe aykırı olur şüphesiz. Mahlukun yaptığına insanca ne gibi karşılık verilebilir ki? Bunlara anladıkları dilden cezalar verilmedikçe(hem hukukî hem de gayrı hukukî) bu tarz çirkinlikler yaşanmaya devam eder. İnternette paylaşım anlamında kendi adıma konuya girmedim bile. Çünkü hiçbir şeye sirayet edemiyoruz. Ancak ses getiren eylemlerle ülke sathında yankı uyandırabiliriz. Şu olay karşısında gevrek gevrek geçiştirme mahiyetinde açıklama yapan gs yönetimi ve federasyon da aklını başına almalı. Bunun hesabı o mahluklardan sorulmalı...

Tolga Vidin
27-12-2010, 10:57
Kimsenin bize üzüldüğü , özür dilediği yok.Reklam kokan hareketler hepsi..bizim maçlarda bir pet şişe sahaya atıldımı ortalık ayağa kalkıyor.çok uyduruk bir u-17 maçında kavga çıkıyor 13 oyuncumuz yaralanıyor 1 tanesinin burnu kırılıyor.organize şekilde oraya gelindiği apaçık belli.

Sahaya pet şişe atanı lazer tutanı bizim klüp nasıl yakalanıp 1 yıl veya 6 ay ceza ile birlikte para cezaları veriyorsa.bunlara daha büyük cezalar verilmelidir.Tabi öle bişey olacağına inanıyormusun dersen inanmıyorum.Bizim klüp ses bile çıkarmadı..Gitgide yozlaşıyoruz değerlerimiz birbir elimizden kayıp gidiyor.Tabi federasyonda bu konu karşısında hiçbirşey yapmazsa , onlarada sırası geldiğinde iki çift lafım olacaktır.

Alp Hacıoğlu
27-12-2010, 12:54
Yok gs yönetimi çok üzgünmüş, yok ua üzgünmüş. ne üzgünü ya. bıraksınlar bu samimiyetsiz açıklamaları. Bu iş organize gerçekleşmiş çok belli. Ama gs lobisi yine bu olayın üstünü bir şekilde kapar...

Gençlerbirliği maçında sahaya koltuk yağdı, ceza nerde?
Ama burası Türkiye... Cips paketi yüzünden bizim sahamız kapandı arkadaşlar. Ben inanmıyorum gs'ye bu olaylardan dolayı cevap vereceklerine... Bu işin Federasyon boyutu.

Bizim çok kurumsal yönetimimiz, lazer tutanı,sahaya madde atanı, küfür edeni resmi sitede boy boy fotograflarını yayınlayan "BUNLAR YAPTI" diyerek fişleyen bu mevcut yönetim neden bu olay için sadece resmi siteden açıklama yapmayı tercih etmiştir. Yoksa birileri sadece FENERBAHÇE TARAFTARI ile mi uğraşmayı biliyor...

180 tane güvenlik kamerasıyla SARACOĞLU'nda BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR programı çeviren yönetimimiz gs'li olsaydı direk sitelerinden boy boy fotograflarla bu pisliği yapan adiler yayınlanırdı... Bu işin yönetim boyutu.

http://img687.imageshack.us/img687/8304/uasb.jpg

Siz bu adiliği yapan adamların arkadaşlarından taraftarlarından yönetimlerinden ne bekliyorsunuz. adamlar bu olayı destekleyen yazılar yazıyorlar.
Bir insan neden galatasaraylı olur sorusunun cevabını aradım hep.
Olaylar sonrasındaki şu mesajlar sorunun cevabını verdi.
Umarım florya hayvan barınağı ve yaslantepe başlarına yıkılır. kökünüz kurusun...

Rıdvan Şafak
27-12-2010, 13:13
Herkes tv kanallarında veya internette yeterince kınadı zaten bence bu başlık açılmışken 1907 ÜNİFEB olarak ne yapabiliriz veya bir şeyler yapabilirmiyiz bunu tartışmak gerek.

Fenerbahçe U17 -Pendikspor U17
2 Ocak 2011
Dereağzı tesisleri

Müsait olan arkadaşlar destek amaçlı gidebilir

27 şubat =>>> fb u17 - gs u17

iadeyi ziyaret

Murat Karaman
27-12-2010, 13:40
Üzerlerinde sarı-lacivert forma var diye 17 yaşındaki insana tekme-tokat saldıranlar yarın sokaklarda bize neden saldırmasın?

Semih Çay
27-12-2010, 13:46
Bunlar hep kansız abi kendi çevremde gördüm ve şok oldum kınayacakları yere haketmişlerdir diyenleri yazıklar olsun insanlığınıza,şu hayatta işgal ettiğiniz yere yazık ayıp beee ayıp ... :kizgin:

Anıl Kırıl
27-12-2010, 13:59
Sporda Şiddet Yasasını Tartışalım Duralım...

Özgür Okcu
27-12-2010, 14:32

iadeyi ziyaret

İade-i ziyaret derken?

Burak Babacan
27-12-2010, 14:41

iadeyi ziyaret
Onların yaptığını bizde mi yapalım ? Bize yakışır mı ki ?

Pazar günü saat 2'de Pendik ile maç var ona gitmeliyiz.

Hakan Tatlı
27-12-2010, 14:54
Sporda Şiddet Yasasını Tartışalım Duralım...

bu olaydan sonra o yasanın üzerine daha çok gidecekleri açık. az önce ntvsporda biri konuşuyordu sonlarına denk geldim kimdir bilmiyorum tam olarak tam da düşündüğüm açıklamaları yaptı hatta yetmiyormuş gibi yasa kapsamında bundan sonra stadlarda herkesin oturacağını kimsenin ayakta olmayacağını maçı oturarak izleyeceğini belirtti , artık söylenecek birşey kalmıyo bu insanlara

Hakan Tatlı
27-12-2010, 14:59
ayrıca Fuat'ın da söylediği gibi 2 kişiyi yakalamışlar. ifade alıp salarlar büyük ihtimal ve olayın cezası da bir kaç maç seyircisiz oynamaktan öte geçemez diye düşünüyorum biz her ne söylesek , ne yazsak boş

Rıdvan Şafak
27-12-2010, 15:55
@özgur okcu
@burak babacan

demek istediğim o degıldı bız onlar gıbı metrobus duragındakı cocuga da 50 kısı saldırmaya kalkısanlardan degılız oradakı maca gıtmek bıle gozdagıdır bunu anlayabılmek lazım yoksa pendık macına gıtmenın cok bı anlamı oldugunu dusunmuyorum ben

Berk Ulupınar
27-12-2010, 17:20
Boşa kürek çekeceğimiz için bu kadar tepki verilmemiş olunabilir mi acaba?

Temsili olarak 1-2 kişi yakalanır, basit bir ceza ile geçiştirilir ve unutulur gider bu iş. Biz takımın 7/24 yanında olsak neye yarar oldu şu son zamanlarda?

A takımımız aylardır sahada dövülüyor. Kim sesini çıkartıyor? Herkes tutturmuş bir öz eleştiri vs. vs. vs. Genç kardeşlerimizin biz yanında olsak bile, yarın öbür gün aynı şeylerin olmayacağının kim garantisini verecek bize? Bugün, yarın yanlarında olabildik diyelim, bu kendini bilmezler aynı fırsatı yakaladıklarında yapmayacaklar mı yine aynı şeyleri?

gs yönetimi zaten çok üzülmüş. ua'nında üzüntüsünü belirten açıklamalar var. Her zaman olduğu gibi bizde yiyeceğiz bunu. Geçmişte Fenerbahçe'ye hakaret edenleri, el kaldıranları pişman eden taraftarımız, bunuda sindirir hale gelmiştir çünkü bunun çok çok daha fenalarına göz yumar durumdadır. Bugün gösteriş olarak onların yanında durulsada, gerçekten o takımların arkasında duran kişi sayısı yine azınlıkta kalacaktır.

Acı ama bazı şeyler gün gibide ortada. Eskiden taraftar, direk takım üzerinde söz sahibiyken, şimdi etkisiz eleman gibidir. Çünkü güç bizim elimizde değildir. Bir baş kaldırı gerekmektedir ve o baş kaldırıyı bu olaydan itibaren yapacağımızada zerre kadar inancım yok.

Yinede bu kadar olumsuzluğa rağmen, samimi olan herkes zaten o çocukların yanında daimi olarak yer alacaktır. Bu yönden bizlere güveniyorum.

Bu olaylar normal bir Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan olaylar değil.Bu olayların çok farklı yüzü çok farklı bir boyutu var.Birincisi sahaya girenler Galatasaray taraftar grubunun kafa adamları.İkincisi saldırıya uğrayanlar daha reşit olmamış gençliğe yeni adım atan,duyguları daha rayına girmemiş karmaşık duygulara sahip çocuklar.Olaya onların gözünden bakmak gerekiyor önce,hiç beklemediğin anda tekme tokat dayak yiyip yaralanıyorsun.Hayatları boyunca unutmayacakları, onları psikolojik olarak ağır bir şekilde etkileyecek olaylar.'A takımının aylardır sahada dövülmesi' ile hiç bir alakası olmayan olaylar kısacası.

Fenerbahçe taraftarı bu olayları sindirmemiştir.Fenerbahce taraftarı Türk spor kamuoyuna gereken cevabı pazar günü Dereağzı tesislerinde verecektir.

Bu olayların önüne yeni yasa tasarıları ile geçileceğini zannetmiyorum.Bu olayları ancak ve ancak eğitim ile çözebiliriz.1-2 senede olacak iş değil, 5-6 seneye yayılacak bir süreç sonucu ancak bu olayların önüne geçilebilir.

Bizim birlik olarak yapmamız gereken Fenerbahçe için kamuoyu oluşturmak,bu bize yakışır şekilde yapmak ve kardeşlerimizin her daim yanında olmak.

Fuat Rıhtım
27-12-2010, 18:45
Bu olaylar normal bir Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan olaylar değil.Bu olayların çok farklı yüzü çok farklı bir boyutu var.Birincisi sahaya girenler Galatasaray taraftar grubunun kafa adamları.İkincisi saldırıya uğrayanlar daha reşit olmamış gençliğe yeni adım atan,duyguları daha rayına girmemiş karmaşık duygulara sahip çocuklar.Olaya onların gözünden bakmak gerekiyor önce,hiç beklemediğin anda tekme tokat dayak yiyip yaralanıyorsun.Hayatları boyunca unutmayacakları, onları psikolojik olarak ağır bir şekilde etkileyecek olaylar.'A takımının aylardır sahada dövülmesi' ile hiç bir alakası olmayan olaylar kısacası.

Fenerbahçe taraftarı bu olayları sindirmemiştir.Fenerbahce taraftarı Türk spor kamuoyuna gereken cevabı pazar günü Dereağzı tesislerinde verecektir.

Bu olayların önüne yeni yasa tasarıları ile geçileceğini zannetmiyorum.Bu olayları ancak ve ancak eğitim ile çözebiliriz.1-2 senede olacak iş değil, 5-6 seneye yayılacak bir süreç sonucu ancak bu olayların önüne geçilebilir.

Bizim birlik olarak yapmamız gereken Fenerbahçe için kamuoyu oluşturmak,bu bize yakışır şekilde yapmak ve kardeşlerimizin her daim yanında olmak.

O boyutları birleştirdiğimizde ortaya kulübün haklarının korunamaması gibi bir facia çıkmaktadır ve bunun ben tarihte eşine benzerine rastlamadım. Benim A takımdanda verdiğim örnek, hem sahada olsun, hem tribünde olsun, son senelerde tabir-i caizse resmen herkes tarafından ezilmeye çalışıldığımızın ama buna karşın bir bütün olarak daha güçlü şekilde ve daha doğru şekilde tepkiler göstereceğimize, buna birçok kuvvetin mani oluşunun göstergesidir.

Fenerbahçe taraftarı şu son 5-6 senede o kadar çok şeyi sindirmiştir ki, bunları benden çok çok daha iyi biliyorsun Berk. Pazar günü Dereağzı'nda vereceğimiz mesajla ve hatta Rıdvan'ın söylediği tarihteki gs maçında vereceğimiz mesajla biz yine örnek olacağız ama ya yarın ne olacak? Herşey unutulacak, centilmenlikmiş, fair-playmiş olaylarına girilecek ve bu onların yanına kar kalacak.

Herşey onların yanına kar kalırken, belkide aralarından dünya futboluna damga vuracak bir oyuncu çıkacak olan bu takımdaki futbolcuların zararını kim kapatacak? Bu olayın bırakacağı derin etkiyi verilecek 2 günlük destek mi silecek?

Elbette bütün herşeye karşı bir başkaldırı olacak ama dediğim gibi bunun şu anda olmasını beklemiyorum. Fenerbahçe tribünleri bir değildir ama şu da bir gerçek ki herkes kendi çapında bu kardeşlerimize destek verecektir ve yalnız bırakmayacaktır. Kötü zamanımızda, sevindirici olanda budur.

Bihter Balkuvar
27-12-2010, 18:49
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=22286

yakalanan 2 kişinin adı "Yiğit Ağababa" ve "Cihan Bektaş Küçükelmas"mış..

Volkan Matur
27-12-2010, 19:19
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=22286

yakalanan 2 kişinin adı "Yiğit Ağababa" ve "Cihan Bektaş Küçükelmas"mış..

Ülke değiştirsinler 'iyi' aile çocukları...

Salih Yoldaş
27-12-2010, 20:39
bu olayla ilgili galatasaraylıların yaptığı yorumları duydukça ağzım açık kalıyor gerçekten bunlar insanlıktan nasibini almamışlar öyle ki sucu bizim futbolculara yıkmaya calısanlar bile var içlerinde hatta ve hatta o sırada maçta olan fenerbahce kalecisinin babasının olayları başlattığını söyleyen senaristler bile var aralarında bu yaptıkları gerçekten nasıl bir ahlak terbiyesi aldıklarını gösteriyor yetiştirdikleri futboılcuların ardaların sabrilerin nasıl bir futbol terbiyesi aldıklarıda dünkü olaylarla ortaya cıkmıştır umarım tüm galatasaray camiası bu yaptıklarının cezasını en ağır şekilde öder...

Begüm Özdoğan
27-12-2010, 23:44
gslıların her zaman yaptıkları olay hep mutlaka bizim oyuncularımız başlatmıştır olayı???? o yüzden biz bize yakışacak şekilde bu olayı kimseye unutturmamalıyız...benim dileğim fenerbahçe ülkerimizin maçında tatsız olayların olmaması...daha geçen hafta pınar karşıyakanın yaşadığı oaylarda birlik olan takımların bu olayda sessiz kalmasını kimse önemsemiyor....karşı taraftaki takım ,ülkemizin sporcularına bu olayda destek olurken söz konusu fenerbahçe olunca hiç umurunda olmaması daha da acı verici... işte bunun için diğer takımlara onlardan daha fazla saygı duyuyorum insanlıklarından bile şüphe ediyorum!!!

Selim Kul
28-12-2010, 01:34
Sonunda sessizlik bozuldu.

İnanç Turanlı
28-12-2010, 03:11
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=11543

" Bu olaylar bilinen bir gerçeği tekrar gösterdi: Bazı şahıslar kendi özel yaşamlarında hiçbir yerde sergileyemeyecekleri, sergiledikleri takdirde ağır cezalarla karşılaşacakları vahşi davranışları yapmaya devam edecek. Sahalarımızdaki yasal boşlukların doğurduğu "kontrolsüz" ve "yaptırımsız" ortamı fırsat bilenler, her olayda sorumluların cezasız kaldığını gördükçe cesaret kazanacak. Şiddeti çocuklarımıza ve gençlerimize kadar indiren, kendini kontrol etme yeteneğinden yoksun kişiler, bu oto-kontrolün devletimiz tarafından verilen cezalarla sağlanmadığı sürece, spor sahalarını şiddetin arttığı ortamlar haline getirecek.
Hazırlık aşamaları büyük bir titizlikle sürdürüldükten sonra yasalaşma sürecinde onay beklenen Şiddet Yasası'nın gerekliliğini, her seferinde dozu daha da artan çirkin olaylarla hatırlatmak bizleri de üzüyor. Ancak her olayla daha da kötüye giden bu süreci durdurmak için Sporda Şiddetle Mücadele Yasası'nın bir an önce kanunlaşmasının gerekliliğini net bir şekilde ortaya çıktığını belirtmek isteriz. "

Erdem Köksal
28-12-2010, 05:13
Biz efendi oldukça oluyo bunlar tamamen bu olayıda münferit die kapatırlar ama münferit felan deil bu olay yiğit denilen insanlıktan nasibini almamış yaratık bu şerefli! tribünlerinde herkesin tanıdığı ve kareografilerini hazırlayanlardan biriymiş.U-17 maçına 40 kişiye yakın bi grupla gitmişler olay için sadece hee bu arada o gözaltındaki dua etsin serbest bırakmasınlar bence adresine kadar bulunmuş durumda çünkü bazı forumlarımızda

Özgür Okcu
28-12-2010, 14:17
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=11543

" Bu olaylar bilinen bir gerçeği tekrar gösterdi: Bazı şahıslar kendi özel yaşamlarında hiçbir yerde sergileyemeyecekleri, sergiledikleri takdirde ağır cezalarla karşılaşacakları vahşi davranışları yapmaya devam edecek. Sahalarımızdaki yasal boşlukların doğurduğu "kontrolsüz" ve "yaptırımsız" ortamı fırsat bilenler, her olayda sorumluların cezasız kaldığını gördükçe cesaret kazanacak. Şiddeti çocuklarımıza ve gençlerimize kadar indiren, kendini kontrol etme yeteneğinden yoksun kişiler, bu oto-kontrolün devletimiz tarafından verilen cezalarla sağlanmadığı sürece, spor sahalarını şiddetin arttığı ortamlar haline getirecek.
Hazırlık aşamaları büyük bir titizlikle sürdürüldükten sonra yasalaşma sürecinde onay beklenen Şiddet Yasası'nın gerekliliğini, her seferinde dozu daha da artan çirkin olaylarla hatırlatmak bizleri de üzüyor. Ancak her olayla daha da kötüye giden bu süreci durdurmak için Sporda Şiddetle Mücadele Yasası'nın bir an önce kanunlaşmasının gerekliliğini net bir şekilde ortaya çıktığını belirtmek isteriz. "

Kasap et derdinde.

Murat Karaman
28-12-2010, 15:35
Yarın erkek basketbol maçımız var Galatasaray ile. Bakalım ne olacak?

Hakan Tatlı
28-12-2010, 16:33
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu : http://www.ntvmsnbc.com/id/25165112/

Bihter Balkuvar
28-12-2010, 19:44
Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu : http://www.ntvmsnbc.com/id/25165112/

"...Galatasaray–Fenerbahçe U-17 takımları arasındaki maçta çıkan olaylar nedeniyle gözaltına alınan iki saldırgan yeni yasa çıkmadığı için 600 TL ceza ile kurtulacak."

bi de 2 saldırgan daha gözaltındaymış.. http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=22292

Tolga Gümüs
29-12-2010, 17:49
600 lira ha.. insan canına kast etmenin bedeli... ne kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz dimi? 20 kişiye 100 kişinin saldırdığı, ağır darp edildiği olayda, darp eden kişilere verilen ceza 600 tl. sonra ne olucak.. hoop serbestttt... yine maçlara gidicek, yine bizlerin arasında dolaşıcak ve bu yaptıklarıyla övünücekler! neden çünkü bir Fenerbahçeliye saldırdılar, darp ettiler!..

Anlamıyorum yaa! Ben bu yapılanlara karşı verilen cezanın; her zaman güvendiğimiz, bizlerin can güvenliğini koruduğuna inandığımız yasalar önünde aciz kalmasını anlamıyorum...

Tolga Gümüs
29-12-2010, 17:50
Ve şu anda aldığım habere göre; bu insanlık dışı davranışta bulunanlar serbest bırakılmış...
Yazık çok yazık...

Buğra Aykan
29-12-2010, 17:58
Bende şu an ntv spor'da gördüm haberi. Serbest bırakılmışlar.

Bihter Balkuvar
29-12-2010, 19:04
evet 5 zanlı adliyeye sevk edildi, sonra da serbest bırakıldı..

Begüm Özdoğan
29-12-2010, 19:15
nasıl serbest bırakılır ya...anlamıyorum bu mudur adalet? o kişilerin pazar günkü maça gelmeyeceğini kim garanti edebilir?adalet sisteminin olmadığı sporda şiddet yasasının böyle olduğu ülkede sadece kendi çığlığımızı duyuyoruz bence bütün ünifebliler olarak sosyal paylaşım sitelerinde daha farklı bir tepki yapmalıyız!!

Tolga Gümüs
29-12-2010, 20:43
Sporda şiddet yasası gecikmelide olsa meclise sunulmuş. Ama insanın aklına; bu zamana kadar nerelerdeydiniz demekte gelmiyor değil..:S

Mertkan Sözer
30-12-2010, 06:41
Bu hazırlanan sporda şiddet yasa tasarısı kabul edilirse Fenerbahçe'yi tv başında destekler kendimize de başka uğraşlar buluruz.

Onur Yıldırım
31-12-2010, 00:58
Pazar günü Pendikspor maçında Gfb yer alacakmış.

Oğuz Şahin
31-12-2010, 02:05
Pazar günü Pendikspor maçında Gfb yer alacakmış.

Adamlar sahipleniyor takımı abi
Eski maraton tribünü özlüyoruz onun yerini şu an hiçbirşey tutamazz okesin birşey ama GFB olduğu için benim içim yine rahat, küfürbaz müfürbazlar ama en azından takımı sahiplenen birilerinin de olması beni mutlu ediyor...

Gökhan Kavaz
31-12-2010, 03:19

iadeyi ziyaret
:serefe:

Gökhan Kavaz
31-12-2010, 03:21
@özgur okcu
@burak babacan

demek istediğim o degıldı bız onlar gıbı metrobus duragındakı cocuga da 50 kısı saldırmaya kalkısanlardan degılız oradakı maca gıtmek bıle gozdagıdır bunu anlayabılmek lazım yoksa pendık macına gıtmenın cok bı anlamı oldugunu dusunmuyorum ben
:serefe:

Ercan Karakaya
31-12-2010, 13:59
maçta olay çıkaranlar serbest bırakıldı..

serbest kaldıklarından sonra da bir grup gs liler bildiri yayınlamışlar şuan resmen zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar... !

yaptıkları açıklamanın linki
http://scoutgs.com/haberler/ne-siddet-ne-linc-sadece-herkese-esit-adalet.html

Begüm Özdoğan
31-12-2010, 16:00
''Pazar gününden beri FBTV’den aldığı görüntülerle eksik ve yanlı haber yapan NTV ve NTVSpor kanalı ile, saat başı olayla ilgili gözaltına alınan kişilerin isimlerini ve ne iş yaptıklarını ifşa eden FBTV yasayı alenen ihlal etmektedirler. Bu yayınlar, sosyal paylaşım alanlarında ve taraftar sitelerinde çeşitli kullanıcı isimleriyle tehdit girişimlerine de yol açmaktadır...''
pes!!!

Veysel Sarı
31-12-2010, 21:35
Temsili olarak 1-2 kişi yakalanır, basit bir ceza ile geçiştirilir ve unutulur gider bu iş.

.

Mesut Baydar
01-01-2011, 15:46
Adamlar sahipleniyor takımı abi
Eski maraton tribünü özlüyoruz onun yerini şu an hiçbirşey tutamazz okesin birşey ama GFB olduğu için benim içim yine rahat, küfürbaz müfürbazlar ama en azından takımı sahiplenen birilerinin de olması beni mutlu ediyor...
.

Oğuz Şahin
01-01-2011, 21:00
.

.

Gökhan Yalçınkaya
02-01-2011, 11:35
Gol sonrası yapılan 6syle ilgili tezahürat kadar güne iyi baslatan bişi olamaz..

Oğuz Şahin
02-01-2011, 19:50
Video linki alalım :)

Tolga Gümüs
04-01-2011, 22:17
Video linki alalım :)

http://www.gencfb.org/VideoGaleri_fenerbahce-pendikspor-u17_1101mv.html

Ali Uğurluer
05-01-2011, 12:11
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı futbol takımları arasında oynanan Coca-Cola Akademi Ligi maçında çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray Kulübü'ne 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi..

Özgür Okcu
05-01-2011, 14:37
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray ile Fenerbahçe 17 yaş altı futbol takımları arasında oynanan Coca-Cola Akademi Ligi maçında çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray Kulübü'ne 6 maç seyircisiz oynama cezası verdi..

Zaten her maç Florya'ya 5000 taraftar gidiyordu.6alatasaraylı çocuklar taraftar desteğinden mahrum kalacak.Bu kadar ağır ceza mı olur?Zaten bu federasyon hep Fenerbahçe'den yana. :rolleyes:

Ali Uğurluer
05-01-2011, 14:55
Zaten her maç Florya'ya 5000 taraftar gidiyordu.6alatasaraylı çocuklar taraftar desteğinden mahrum kalacak.Bu kadar ağır ceza mı olur?Zaten bu federasyon hep Fenerbahçe'den yana. :rolleyes:

ben de az önce arkadaşa aynı şeyi dedm ama sen bişeyde yanılıyorsun 5000 değil onlar 50000 seyirciye karşı kapalı gişe oynuyorlar bu ceza cidden çok ağır olmuş :) dramatik bir ceza verilmiş ezeli rakibimize.. Fenerbahçeden yana evet aslında cezaları da aziz başkan belirliyor :D

Ömer Özçetin
05-01-2011, 15:02
u 17 maçlarına kombine alanlar yastaa...

Tolga Gümüs
05-01-2011, 15:50
Gülünç bir ceza.... Takıma 6 maç seyircisiz(!) oynama cezası veriliyor ama güvenliğin kulüp tarafından sorumlu olan tesisteki olaylar için kulübe ceza yok. bunun kadar saçma bir ceza olamaz. Hiç ceza(!) vermeselerdi daha iyiydi....

Burhan Tektaş
05-01-2011, 18:51
Galatasaray A.Ş. Kulübü Hakkında; 26.12.2010 tarihinde oynanan Galatasaray A.Ş. - Fenerbahçe Coca Cola Akademi Ligi U-17 müsabakasında; saha olayları nedeniyle 6 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine karar verilmiştir.

Bu şaka mı? Allah aşkına zaten kaç kişi gidiyor ki maçlara görende binlerce gidiyor sanacak. Böyle ceza olmaz arkadaş. Zaten maçlar ücretsiz oluyor. Sen kime nasıl ceza veriyorsun. Göstermelik olsun diye mi? Yönetime vereceksin cezayı adam akıllı bak bakalım bir daha güvenlik önlemini nasıl alıyor!!!

Ali Uğurluer
05-01-2011, 20:45
ilginç bir cezalandırma şekli var tff yetkilelerinin

Enis Erdem
05-01-2011, 22:14
ilginç bir cezalandırma şekli var tff yetkilelerinin

fazlasıyla kardeşim.. dediğim gibi heryerde tek olmaya alıştık biz.. teki geçtim bide karşımızdalar.. o yüzden büyüğüz zaten..

Can Ayyıldız
06-01-2011, 00:23
6 Maç ceza ne demek ya ? Bu olayın cezası ligden ihraçtır..

Fuat Rıhtım
25-01-2011, 12:28
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 26 Aralık 2010 tarihinde, çıkan saha olayları nedeniyle ilk yarısının sonunda tatil edilen Coca Cola Akademi Ligi’ndeki Galatasaray-Fenerbahçe U17 maçı ile ilgili olarak Galatasaray U17 takımının 3-0 hükmen yenik sayılmasına ve Fenerbahçe U17 takımının 3-0 galip sayılmasına karar verdi."

Sahaya girenler 300-500 lirayla, sahadakilerde hükmen malubiyetle işi kurtardı.

Tolga Gümüs
25-01-2011, 13:26
Sahaya girenler 300-500 lirayla, sahadakilerde hükmen malubiyetle işi kurtardı.

Olayın kısaca özeti......