Orijinalini görmek için tıklayınız : Hani tam destek?
Haydar Yıldız
14-01-2011, 14:18
Hani Aykut Kocaman bizden biriydi, onun kredisi geçmişte bizi soymaya gelen yabancı teknik adamlardan daha fazlaydı? 30 yıldır alamadığımız kupayı sanki ilk defa Aykut Kocaman döneminde alamıyormuşuz gibi yerden yere vurmalar, 4 senedir şampiyon olamayan bunun dışında 22 senede sadece 5 defa şampiyon olmuş takımı sanki ilk kez Aykut Kocaman şampiyon yapamıyormuş gibi davranmak ne kadar adil?
Bir de her şeyi geçecek olursak Aykut Kocaman normal bir takıma gelmedi, geçen sene son hafta şampiyonluğu kaçırmış ve o travmayı hala üzerinden atamamış bir Fenerbahçe'nin başına geldi. Senelerdir kötü top oynayan Fenerbahçe'de bazı şeyleri değiştirmeye geldi ki, Kazım gibi bir adamı kovmak için bile 6 ay beklemek zorunda bırakıldı.
Yurt dışından bazı örnekler vereceğim... Yıl 2003; Barcelona çok büyük sıkıntılar içinde R.Madrid'in bir hayli gerisinde kalmış, başarıya hasret kalmış durumda. Teknik direktör olarak Rijkaard'ı getiriyorlar, herkes eleştirip yerden yere vuruyor. Ve Rijkaard ilk sezonunda Barcelona'yı yerin dibine sokuyor adeta... Herkes istifa beklerken başkanlar arkasında duruyor, ve şöyle açıklama geliyor yönetimden; Rijkaard yeni bir sistem, ekol yaratmaya çalışıyor ona sabredeceğiz (tabi bu ekol sahada zerre kadar kendini göstermediği için bilgin futbol yorumcuları kendince dalga geçiyor Barcelona ile...). Ek olarak bir de o yıllarda Dünya'nın belki de en iyi futbolcusu Rivaldo takımdan gönderildiği için Barcelona yönetimi yerlere vurulıuyor (Hani biz Alex'ten vazgecemiyoruz ya bir türlü, adamlar Rivaldo'dan vazgeçti sonuç ortada)
Neyse... Gel zaman git zaman Rijkaard sistemi tutuyor, o başarıya hasret kalmış Barcelona almadık kupa bırakmıyor, yerlere vurulan Rijkaard tapılası insan ilan ediliyor. Sonuçta Barcelona yeniden şahlanıyor ve hala Dünya'nın en iyi takımı. O R.Madrid'in gerisinden kurtulamayan Barcelona o gün istikrarlı davranması sayesinde bugün R.Madrid'e fark attı.
Ama biz Aykut'a sakın sabretmeyelim, asla hoşgörü göstermeyelim, 1 sene başarısız olursak hemen kelle isteyelim, koparalım kelleleri, asalım-keselim çünkü Türk futbolu böyle işliyor.
Birilerinin istifa etmesi başarıyı getirecek zannedenler GS'nin şimdiki durumunu görüyor mu? Rijkaard'ı kovup, Hagi'yi getirdiler küme düşecekler...
Bir örnekte Manchester United... Alex Ferguson yıllarca Man.UTD'yi şampiyon yapamadı, sonra dünyanın en iyi takımını yarattı. Adamlar yıllarca şampiyon olmamasına rağmen sabretti.
Kupa mevzusuna gelince de bu kupa aşkı nedir anlamadım, R.Madrid son 3 senede 2 defa İspanya 3. lig takımlarına yenilerek kupadan elendi ki, o takımlardan 4-5 gol yemişti (AS kadrosuyla). Ne oldu bir şey mi kaybetti büyüklüğünden?
Tabi ben bunları yazıyorum ama altına yazılacak cevapları da tahmin ediyorum, Biz Madrid miyiz? Bize ne Barcelona'dan. Yok Alex Ferguson'da ışık vardı Aykut'ta o ışık yok. Çünkü biz millet olarak yıkıcıyız, ne zaman yapıcı olduk, ne zaman birelerine sabır gösterdik, hoşgörü uyguladık? Bunu öğrenemediğimiz sürece Türk futbolu gelişemeyecek, işin kötüsü keşke sadece futbolda böyle olsak ama her durumda böyleyiz, bu yüzden geri kalıyoruz...
Alican Gülberk
14-01-2011, 14:40
ya bu başkalarını örnek gösterme niyeki ben Fenerbahçeliyim başka takımların neyi ne zamandır yapamadığı neye nekadar sabrettiği beni ilgilendirmez ve artık fener taraftarı ona buna sabretmekten bıktı. bu sabrın aziz yıldırım tarafından "Fener taraftarı anlayışlıdır ne olursa olsun aşırı ses çıkarmaz" olarak algılandığını biliyoruz. keşke yönetim değişseydide aykut kocaman ondan sonra göreve gelseydi bence herşey farklı olurdu. sabrı destekleyen şey değişimin az buçuk kendisini göstermesidir değişim yoksa kim olursa olsun neden sabredeyimki ben?
Kupa mevzusuna gelince de bu kupa aşkı nedir anlamadım bu yazdığın kısmıda bidaha bi gözden geçir istersen.
Haydar Yıldız
14-01-2011, 16:46
Haydar Yıldız :Tabi ben bunları yazıyorum ama altına yazılacak cevapları da tahmin ediyorum, Biz Madrid miyiz? Bize ne Barcelona'dan. Yok Alex Ferguson'da ışık vardı Aykut'ta o ışık yok. Çünkü biz millet olarak yıkıcıyız, ne zaman yapıcı olduk, ne zaman birelerine sabır gösterdik, hoşgörü uyguladık? Bunu öğrenemediğimiz sürece Türk futbolu gelişemeyecek, işin kötüsü keşke sadece futbolda böyle olsak ama her durumda böyleyiz, bu yüzden geri kalıyoruz...
Alican Gülberk : ya bu başkalarını örnek gösterme niyeki ben Fenerbahçeliyim başka takımların neyi ne zamandır yapamadığı neye nekadar sabrettiği beni ilgilendirmez....
(Duygularıma Tercüman oldun Alican arkadasım tesekkür ederim...)
Alican Gülberk
14-01-2011, 19:39
tam destek yanlış bişeyler varsa onu düzeltmektir bence acaba düzelirmi diye bekleyip düzelmediğini göre göre sabretmek değil
Haydar Yıldız
14-01-2011, 22:21
tam destek yanlış bişeyler varsa onu düzeltmektir bence acaba düzelirmi diye bekleyip düzelmediğini göre göre sabretmek değil
Sen ne bekledin ki? Aragones'i bekledigin kadar, Daum'u bekledigin kadar bekledin mi?
İlkay Şener
14-01-2011, 23:10
Sen ne bekledin ki? Aragones'i bekledigin kadar, Daum'u bekledigin kadar bekledin mi?
Aynı hatayı tekrarlamıyoruz işte, yönetim gibi değiliz.
Alp Hacıoğlu
14-01-2011, 23:10
hep destek tam destek sözü bir at gözlüğüdür.
takım 2006'da bir facia yaşadı, hakkımız olan şampiyonluğumuz gasp edildi. öyle takıma hep destek. bu ruhsuzluğun neresini destekleyeceğim arkadaş?
kimse keriz değil kusura bakmasın futbolcularımız yöneticilerimiz hocamız...
artık yönetimin ve hocanın çekip gitmesi gerekmektedir.
hep destek tam destek durmak yok betona devam
yaylalar yaylalar
Erman Çınar
15-01-2011, 02:34
taraftar kimseye vermediği desteği aykut kocaman'a verdi fenerbahçe'nin son yıllardaki en başarısız teknik direktörü aykut kocaman'dır. Gerek geçen seneki görevinde yaptığı hatalar, gerek bu yıl yaptığı hatalara ve takımın bugün bu durumda olmasına rağmen taraftar tribünde en ufak ses çıkarmamıştır. Geçen yıl kendisinin izleyip getirdiği santos çok iyi bir sezon geçirmesine rağmen bu sezon bu hale geliyor ve bizi caner'e mahkum bırakıyorsa ben bunun suçlusu santos'dur diyemem. Aykut hocanın hem taktik olarak hem oyunculularla iletişim olarak çok ciddi ve bariz yanlışları vardır. Bu saatten sonra kendisine yakışan şey görevi bırakmaktır. Bundan sonra tek zarar görecek olan kendisidir. Kimse yanlış anlamasın görevi bırakması taraftarı değilim aksine sezon sonuna kadar kalmasından yanayım ama dediğim gibi bundan sonra tek zarar görecek olan kendisidir.
Ali Büyükkaracan
15-01-2011, 02:50
Destek hiç bir zaman azalmadı ki..
Ama sürekli bunu vurgulayarak da bir yere gelinmediğini gördük.
Aykut Hoca için sabır göstermek lazım diyorduk doğrudur.Ama bir de şu açıdan bakmak lazım.Aragones dönemi felan puan olarak,devam ettiğimiz kulvarlar olarak(Kupa,Avrupa) ne kadar sonu iyi olmasa da yinede bişeyler yapmıştı.Kaldı ki Aykut Kocaman kulubü bilen,tanıyan,geçen sene bu takımın içinde olan birisiydi.Tüm bunları bir arada düşündüğümüzde Aykut Hoca'dan daha fazlasını beklemek en azından şimdiki halimizden daha iyi durumda olmamızı beklemek en büyük hakkımızdır diye düşünüyorum.Ligde yarışın içindeyiz felan diyecekler olabilir ama oyun olarak hiç varlık gösteremiyoruz.Kadıköy'de Puan kazanıyoruz.Bunun içinde ekstra bir yetenek gerekmiyor zaten bu takım başında kimse olmadan da Kadıköy'de maç kazanır.O yüzden Aykut Hoca'ya verilen desteğin azalması gayet normaldir takımın şuanki durumu çerçevesinde.
Erman Çınar
15-01-2011, 02:51
Daum ne yaptıda yaranamadı anlamadım her geldiği sezon başarılı ama herzaman suçlu. 4 sezon 2 şampiyonluk 3 kupa finali 2 tane son anda kaçan şampiyonluk ama yine kötü . Tamam anladık sevmiyosun daum'u ama bari şu sonuçlar varken ,takım şu durumdayken daum'a dayandınız falan deme. Geçen sene iyi oynayan santos neden yok bu yıl ona cevap ver yada geçen sene bu takıma transfere ihtiyaç yok diyen aykut hocamız aynı takımın başına gelip neden 5 tane transfer yaptı bunun cevabını verelim ilk önce.
Haydar Yıldız
15-01-2011, 11:18
Öncelikle Daum'u sevmiyorum demedim, Daum'a saygı duyarım. Fenerbahce'ye bence cok emegi olmustur. Daynamaktan kastım, en azından Aykut Hoca'nın da bu takımın basında 1 sezon gecirmesidir...
Andre Santos icinde gecen sezon iyi oynayan Santos demişsiniz; geçen senenin 2. yarısından itibaren herkes Santos'a saydırmıyormuydu? Santos sürekli haber olmuyormuydu kötü performansı yüzünden, hatta aniden milli takımdan düsen Santos degilmiydi? Onları da geçtim yazın ülkesinden Fenerbahce'ye geri döndügünde 10 kilo alarak dönmesini Aykut Hoca'mı sagladı?
Salih Yoldaş
15-01-2011, 12:03
şunda herkes hem fikirdir tahminimce aykut kocaman şu anda başarısız olabilir evet ama asla bu durumda bile Fenerbahçe'den ne koparsam kardır diye düşünmüyor, ne olursa olsun tüm varını yoğunu Fenerbahçe'nin başarılı olması için harcıyor ve emin olun aldığımız her kötü sonuçtan sonra en çok üzülen bu duruma çözüm bulmaya çalışna kendisidir. bana daum'un veya aragones'in bunlarını yaptığını söyleyebilir misiniz? son günlerinde ikisi de Fenerbahçe'den ne koparsak kardır mantığını kullanmadılar mı? bir gün olsun Fenerbahçe'nin büyüklüğünü anlayabildiler mi? hatırlayın aragones berabere kaldığımız bir deplasman maçından sonra deplasmanda alınan bir puan iyidir demedi mi? Daum herkesin gözünün içine baka baka tribündeki taraftarlar kötü oyundan dolayı tepki koyarken tribündeki kişilerden kaçı bugüne kadar 6'da 6 görmüş demedi mi? Bu tür Fenerbahçe'nin büyüklüğünü idrak edememiş kişilere en azından bir sene dayandıysak göz yumduysak kusura bakmasın kimse ama Aykut Kocaman'ında en az onlar kadar hatta onlardan fazla kredisi olmalıdır...
Ferhat Durup
15-01-2011, 14:42
Kimsenin aykut kocaman a verdiği bir destek yok o yalandan destek.Kendi sahamızda 2 maç kaybedelim bakalım destek falan kalıyormu ortada.Deplasmanda kaybediyoruz maçları kendi sahamıza gelene kadar herşeyi gündelik yaşayan taraftar unutuyor bi hafta önce olan olayları zaten.
Hep Destek Tam Destek lafına gelince o artık başarılı olana destek olmayana köstek olmuş durumda bizim takımımızda.Bu sadece futbol manasında da değil,Voleybol maçlarının seyirci ortalamalarına bakalım erkekler kaç taraftara oynamış bayanlar kaç taraftara oynamış? Tamam arada ufak farklar olabilir ama bu bizde uçurum durumunda ayrıca bu sene Fenerbahçe Erkek Voleybol takımının avrupadan elenmesinin en büyük sebebi üvey evlat muamelesi görmesi ve taraftar desteği alamamış olmasıdır.Desteği vermeden başarı gelmez
ama ne yazıkki tribundeki sistem tam bunun tersi durumuna dönmüş durumda,önce başarı sonra destek!!!
Enes Erdoğan
15-01-2011, 15:57
Kaybedilen sadece 1-2 maç değil, bunu göz önüne alın değerlendirirken. Şampiyonlar Ligi, UEFA'ya kalma şansı, Türkiye Kupası, Derbiler ve şüpheli durumda olan bir Lig... Daha ne kaldı kaybedeceğimiz? Bu kadar şeyin üst üste geldiği bir zamanı ben hatırlamıyorum... O yüzden eleştiri yapan insanları desteksizlik veya art niyetle suçlayamazsınız.
Özgür Okcu
15-01-2011, 21:36
Eldeki kadro hala yeterli bana göre ama oynayan oyuncu yok sahada birkaç kişi dışında.Aykut Hoca'nın yapması gereken öncelikli iş oyuncularla arayı düzeltmek.Çünkü bariz şekilde görülüyor ki futbolcular hocadan memnun değil ve gönderilsin diye uğraşıyolar.Eğer takım oynamak isterse bence 1-2 takviyeyle şampiyonluk gelebilir.
Haydar Yıldız
21-02-2011, 17:58
Teşekkür Aykut Hoca. Dün Ruh yok sabredemeyiz diye atıp tutanlar, bugün takım ruhundan bahsediyorlar.
Kürşat Pak
21-02-2011, 22:38
Teşekkür Aykut Hoca. Dün Ruh yok sabredemeyiz diye atıp tutanlar, bugün takım ruhundan bahsediyorlar.
farkeden çok sey var kardeşim bunlar ortada o zamankı durumda laf etmemız dogru suankının yarısını oynamyoruz
İlkay Şener
21-02-2011, 22:40
O zamanlar ruh yoktu, ortada bir yalan yok :D
Alper Kayabaşı
21-02-2011, 23:02
O zamanlar ruh yoktu, ortada bir yalan yok :D
Bak yine no-post gelecek :D
Berkay Tuncay
21-02-2011, 23:18
azıcık insaflı olun hocamızı eleştirirken bu eleştirelerin çoğu hocamızın makyajı olmamasından kaynaklanıyor rijkard shuster ve aragones gibi yapmayın arkadaşlar bizim durumumuz o kadar vahim değil şampiyonluğa yürüyen bi fenerbahçe var ve aykut hoca bu üç hocadan da daha başarılıdır şu zamana kadar bile. artık değerlerimizi eskimiş kağıt gibi harcamayalım sahip çıkalım hocamın yüreği yenilgide benden çok sızlıyorsa benim ona desteğim tamdır. gerçek bir fenerbahçeli takımın başındadır değerini bilelim alışmışız yabancı, dünyanın parasını alan karizmatik hocalara yadırgıyoruz hocamızı. fenerbahçenin çocuğunu eleştirmek rahat kolay ağızımıza sığıyor ayku hoca. yarın öbürgün benitez gelse transfere 50milyon avro harcasak toz kondururmusunuz merak ediyorum mutlu olacak olan varmı fenerbahçenin tekrar türkiyede endüstriyel futbolun acımasız lideri olmasına. aykut hoca robinhoyu aldırmamış saçma sapan transfer yapmamış altyapıdan oyunculara şans vermekte işte benim hocam başka bi şey demiyorum.
İlkay Şener
22-02-2011, 00:01
Bak yine no-post gelecek :D
Çok güldüm ya :D:D No-Post'a değil de senin söyleme şekline tabi :D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.