Orijinalini görmek için tıklayınız : Orhan Pamuk hadisesi ve derinlemesine düşünceler..
Hasan Muradoğlu
29-12-2005, 12:45
"Askere hakaret" soruşturmasında yazar Orhan Pamuk hakkında takipsizlik kararı verildi.
Yazar Pamuk'un 20 Ekim 2005 tarihinde Almanya'da yayımlanan Die Welt Gazetesi'ne verdiği demecinde "Türk demokrasisini tehdit eden ve demokratik gelişmeyi engelleyen ordu" şeklindeki sözlerinin "Türk ordusunu alenen aşağıladığı"nı gerekçe gösteren Hukukçular Birliği, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.
Savcılık, soruşturma kapsamında Pamuk hakkında takipsizlik kararı verdi.
Öte yandan yazar hakkında "Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü" dediği gerekçesiyle "Türklüğe alenen hakaret" suçundan bir dava daha açılmış, 16 Aralık'ta ilk duruşması yapılan bu dava ise Adalet Bakanlığı'ndan yazı gelmediği için 7 Şubat 2006 tarihine ertelenmişti.
kaynak : mynet
Erkan Keremoğlu
29-12-2005, 14:28
Cık cık cık evet evet atmaları gerekiyordu, yatsın sürünsün, cık cık cık hiç denilir mi öyle laflar. Ama bir bakımdan da iyi oldu, söylediği sözlerden dolayı hapis yatanların 2-3 sene sonra başbakan olma geleneği oluşursa Orhan Pamuk'un başbakan olma ihtimali kalmaz böylece.
Yahu bu arada ordu demokratik gelişimi engeller demek hakikaten suç mu bu ülkede yahu? Yok bence kesinlikle engellemez hani ona hiç şüphem yok da ilginç geldi yani Allah Allah...
8)
Yusuf Sünbül
29-12-2005, 15:35
* Bir AB uğruna Daha Neler görüp yaşayacağız bakalım!? :-/???
Ahmet Sayılır
29-12-2005, 20:07
yaptığı affedilemez bence bi de türkiye nin adını yurt dısında duyurdu diye övünüyor bazıları ama adam bizi katil ismiyle tanıtıyo hatta daha kotu sekilde bence ilhan cavcav ile bi farkları olamaz ikiside serefsizin onde gideni (daha cok seyler soylerdim ama uyarı almayalım bosuna)
Baran Kutlu
31-12-2005, 04:02
"Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü" diyor adam yaa,yuuhh be!!almanlar bilmem kaç bin ermeniyi gaz odalarına tıkıp diri diri öldürdüler.bunlar belgeleriyle ortada.ama paşam onlardan bahsedecegine elinde belgesi yok bişeyi yok gelmiş ülkesini kötülüyor.bunun adı ülke kötülemek degildir ; bu tamamıyla VATAN HAiNLiĞiDiR.. ! >:(
Emre Akça
31-12-2005, 09:36
Pamuğuda Dikilitaşa asıp üstünede vatan haYini yazmak vardıya neyse 8) (bknz kurtlar vadisi 96.bölüm):D
Süleyman Karadağ
31-12-2005, 15:16
Benim için önemli kısmı;
Bu açıklamaları yaptıktan sonra 1 ay ( Nobel ödülleri açıklanana kadar) beklemesi daha sonra "ben böyle birşey söylemedim" demesiydi.
Kişiliğini ne kadar güzel sergiledi değerli insan...
Asıl konuşmamız gereken bu korkak adamın sözleri değil de bir ülkenin kendi sınırları içinde,kendi vatandaşını yargılama serbestisinin olup olmadığı... vahhh vahhh vaaaaahhh
Forum Yönetimi
31-12-2005, 15:29
yaptığı affedilemez bence bi de türkiye nin adını yurt dısında duyurdu diye övünüyor bazıları ama adam bizi katil ismiyle tanıtıyo hatta daha kotu sekilde bence ilhan cavcav ile bi farkları olamaz ikiside serefsizin onde gideni (daha cok seyler soylerdim ama uyarı almayalım bosuna)
Değerli üyemiz Ahmet Sayılır,
Forum kurallarımız gereğince;
"Forumlarımızda eleştiri boyutunu geçen, hakaret içeren ve küçük düşüren mesajlar yazmak yasaktır."
Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Şabettin Doğan
01-01-2006, 17:42
Benim için önemli kısmı;
Bu açıklamaları yaptıktan sonra 1 ay ( Nobel ödülleri açıklanana kadar) beklemesi daha sonra "ben böyle birşey söylemedim" demesiydi.
Kişiliğini ne kadar güzel sergiledi değerli insan...
olay bundan ibaret karşılıklı çıkar ilişkileri sen böyle de biz belki sana nobel veririz.
orhan pamuğun yaptığı vatan hainliğidir.zaten kitaplarında olduk olmadık Atatürk e bile ipe sapa gelmez laflar ediyormuş.
bu millet çok kahramanlar gördüğü gibi çokta hainler gödü.ve onları hakettikleri yerlere taşıdı.
Ertu Aydın
01-01-2006, 17:49
Omurgasız bi canlı.Ermeni soykırımı olmuştur demek en kısa zamanda suç kabul edilmeli.Tıpkı çağdaş avrupanın ermeni soykırımı yoktur demeyi suç kabul etmesi gibi.
Sonra da istisnasız uygulanmalı.Demokrasinin gelişimi isteyenler bunada laf edecek değil ya.
Birebir Made in Europa.
Hasan Muradoğlu
16-01-2006, 15:41
Ünlü yazar Orhan Pamuk’un internet sitesi bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı!
Yazar Orhan Pamuk'un internet sitesi 'hack'landı. Hatırlanacağı gibi Pamuk, bir İsviçre gazetesine verdiği demeçte "30 bin Kürdü ve bir milyon Ermeni'yi öldürdük. Türkiye'de hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. Ben ediyorum" diyerek tartışmalara neden olmuştu. Pamuk hakkında yeni TCK'nın 301'inci maddesi uyarınca Türkleri aşağıladığı gerekçesiyle 6 ay ile 3 yıl arasında ceza istemiyle dava açılmıştı. Davanın görüldüğü gün öfkeli bir grubun saldırısına maruz kalan Pamuk bu kez sanal saldırıya uğradı. İnternet sitesini ele geçiren korsanlar, "Vatana ve bu vatanın evlatlarına hakaret edenkimse cezasız kalmadı ve bundan sonra kalmayacak. Bu site CigiCigi.Com ailesi tarafından devre dışı bırakılmış, Orhan Pamuk denen şahsiyetin tüm bilgileri ele geçirilmiştir. Tutum ve gidişatından tez vazgeçmesi önerilir" denilerek bir de Orhan Pamuk için şiir yazıldı. Sitenin alt bölümüne ise avuç ortasında Türk bayrağı olan bir el fotoğrafı konuldu.
ASLINDA FORUM SİTESİ
www.cigicigi.com, bir forum sitesi olarak hazırlanmış. Üyelikteki kurallar arasında yer alan "Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz. (Örneğin, Türk, Kürt, Ermeni gibi)" maddesi dikkat çekiyor.
Doğa Aydın
17-01-2006, 03:05
Orhan Pamuk hakkında Nihat Genç'in söyledikleri. Başka bir forumda görmüştüm. Ağzına sağlık Nihat Genç...
http://rapidshare.de/files/10138758/nihatgenc_orhan.pamuk_konulu_.avi.html
Anıl Germeç
17-01-2006, 03:11
az bile demiş. ama orduya direk laf gitmesi kötü olmuş. yinede yukardaki asıl alması gerekenler mesajı almıştır. umarım..
Erkan Keremoğlu
17-01-2006, 11:46
Ağca Orhan Pamuğu da vursun 5 ay sonra çıkınca çiçek atarım ben mercedesine
8)
Seda Türküzel
17-01-2006, 13:29
düsünce özgürlüğü diyorlar olsun ben de karsı degılım ama orhan pamuk'un yaptıgı tam anlamıyla asılsız ıthamda bulunmaktır bunu da düsünce özgürlüğü sınıfına koyarsak herkes cıkar bısey soyler bunun önünü alamayız sonra
onu da gectım gelsın pasa pasa burda soylesın aramızda tabı once gereklı ekıpmana sahıp olması lazım onun da lıstesını vermeyeyım sımdı bılenler bılır;)
Onur Bilgin
17-01-2006, 13:33
vallahi şimd, burada sn. pamuk la ilgili bir konuşmaya başlarsam...anladınız siz anladınız
bu adamın tek bi hedefi vardı.vatan hainliği yaparak nobel barış ödülünü almaktı...
Seda Türküzel
17-01-2006, 13:52
* * * * * * * vallahi şimd, burada sn. pamuk la ilgili bir konuşmaya başlarsam...anladınız siz anladınız
* * * * * * * bu adamın tek bi hedefi vardı.vatan hainliği yaparak nobel barış ödülünü almaktı...
aman onur tamam bız anlıyoruz senı sakin ol gecti gecti
ayrıca amacını hepımız gayet ıyı bılıyoruz senelerdır topraklarımızın uzerınde döndürülen olaylar yetmiyormus gibi bir de içimizden,bizden olanlar(olanlar degıl de sandıklarımız tabi ki) yapıyorlar.eskiden TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BASKA DOSTU YOK derdik simdi kanımızdan olanlara bile süpheyle bakar olduk
Seda Türküzel
17-01-2006, 14:57
art avrasya tv de türk kahvesi diye bir program var izlemenizi tavsiye ederim gercekten guzel seyler konusuluyor esprıler arasında
Hasan Muradoğlu
18-01-2006, 16:42
orhan pamuk yanar-döner bir adam...bu mesele de öyle...
Gözde Molla
18-01-2006, 18:03
Düşünce özgürlüğümü bence bir yere kadar.Atama,vatanıma,orduma,askerime laf edenin hiç bir şeyini takdir etmem.Vatanını sevmeyen,ihanet eden benden memleketimden uzak dursun.Çünkü uzak durmazsa o zaman görür o bilmediği!!! soykırım ne demek >:( >:(
Burhan Günarslan
19-01-2006, 00:12
Pamuğuda Dikilitaşa asıp üstünede vatan haYini yazmak *vardıya neyse 8) (bknz kurtlar vadisi 96.bölüm):D
izindeyiz reis ;D
basın özgürlüğü var diyede herkes öyle vatanını satıcak kelimeler konuşamaz oldu herkes çıksın ağzına gelebi söylesin
nerdesin be aslan amca 8)
Seda Girgin
20-01-2006, 14:00
İngiliz Times gazetesi, Orhan Pamuk ile ilgili tartışmaların mahkemelerde değil kamuoyunda ele alınması gerektiğini belirtti.
İngiltere’de yayınlanan Times gazetesi, Yahudi soykırımını reddettiği için Avusturya’da mahkemeye verilen İngiliz tarihçi David Irving ile Orhan Pamuk’u karşılaştırdı. Gazete, "Gerek Irving gerekse Pamuk davasının mahkemelerde değil kamuoyunda tartışılması gerektiğini" savundu.
Ben Macintyre imzalı makalede, Nazi gaz odalarının "peri masalı" olduğunu savunan ve bu odaların hiç var olmadığını iddia ettiği için Avusturya’da tutuklanan Irving’in düşüncelerinin savunulamaz olduğu ancak Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne göre "herkesin düşünce ve düşüncesini ifade özgürlüğü" bulunduğu ifade edildi.
'İNKARCILAR İNKAR EDİLEMEZ'
"İnkarcılar inkar edilemez" başlıklı yazıda, Pamuk ile Irving karşılaştırılarak, "Eğer konuşanın sözlerini destekliyorsak ifade özgürlüğünü savunmak daha kolay. Mesela Orhan Pamuk’u ele alalım, yazar resmi tarih tezinin aksine Ermeni soykırımı savunduğu için mahkemeye verildi ve -ben dahil- pek çok yazar Pamuk’un ifade özgürlüğünü savundu" ifadeleri yer aldı.
"Türkiye’de Ermeni olayları ile ilgili bir konferansın, devletin baskısıyla engellenmesi üzerine liberal Batı’nın tepki gösterdiğini" belirten Times, İran’da da Yahudi soykırımının olup olmadığına dair bir konferansın yapılacağının duyurulmasının ardından da aynı Batı’nın yine tepki gösterdiğini ifade etti.
'BIRAKIN PAMUK VE IRVING KONUŞSUN'
Gerek Irving gerekse Pamuk’un mahkemelerde değil kamuoyunda tartışılması gerektiği savunulan makalede, "Konuşma ırkçı saldırı içermediği sürece özgür kalmalı" denildi.
Gazete, halen dokuz ülkede Yahudi soykırımının olmadığını savunmanın suç olduğunu hatırlatarak, Nazi geçmişi olan Avusturya’nın bu yasağın en sert biçimde uygulandığı ülke olduğunu belirtti.
Süleyman Karadağ
21-01-2006, 22:03
Orhan Pamuk ve bu konuyla ilgili bir şiir var ama buraya koyup koymamakta tereddütlüyüm Baya iyi hakaret etmişler:)
Hasan Muradoğlu
22-01-2006, 15:50
Orhan Pamuk ve bu konuyla ilgili bir şiir var ama buraya koyup koymamakta tereddütlüyüm *Baya iyi hakaret etmişler:)
sanırım siteyi hackleyenlerin yazdığı şiirden bahsediyorsun.
bu arada şu hacklemek yerine kullanılacak kelimeyi neden bulamadı hala tdk,ya da ben ayakta mı uyuyorum...bunlarda sorulması gereken sorular tabi.
Süleyman Karadağ
22-01-2006, 15:59
sanırım siteyi hackleyenlerin yazdığı şiirden bahsediyorsun.
bu arada şu hacklemek yerine kullanılacak kelimeyi neden bulamadı hala tdk,ya da ben ayakta mı uyuyorum...bunlarda sorulması gereken sorular tabi.
08.03.2005 - KAYSERİ- OZAN ERBABÎ YAzmış şiiri...
Sanırım aynı şiirden bahsediyoruz.Ne dersin buraya koymak sakıncalı olur mu?:)
Hasan Muradoğlu
22-01-2006, 16:09
bence hiç sakıncası yokta...
gerisini anlamışsındır süleyman ;)
Süleyman Karadağ
22-01-2006, 16:46
bence hiç sakıncası yokta...
gerisini anlamışsındır süleyman ;)
Anladım ;D
Bilsay Avcı
22-01-2006, 21:31
http://www.nethaber.com/?h=43437
Süleyman Karadağ
22-01-2006, 22:23
http://www.nethaber.com/?h=43437
BEklenene gelişme...
O sözleri başka biri söyleseydi şimdi koğuşunda bağdaş kurmuş oturuyor olurdu...
BAğımsız YArgı'm benim...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.