Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşasın,artık daha ucuza yaşayacağız
Serhat Gül
21-12-2004, 22:13
RTE açıklama yaptı simit,peynir ve bazı temel gıda maddelerinde kdv artık %8.
Vergi indirimi için IMF ile pazarlık yapan hükümet IMF'yi %15'lik genel orana ikna edemeyince indirim sadece simitte kaldı.
İndirim sadece temel gıda maddelerinde olduğu için bütçede önemli ölçülerde gelir kaybı olmayacak.En önemlisi de artık bir simit yiyen vatandaş ucuz olduğu için 3 hatta 4 simit yiyebilecek.
Ardından TÜSİAT başkanı Ömer Sabancı bir açıklama yaptı.İstihdama dayalı olmayan bir büyüme yaşıyoruz,işsizlik kaçınılmaz. Yorumsuz...
Uyarı:Simit satışının çoğu kayıt dışı olduğundan adamın üzerine fazla gitmeyin.Fişinizi de almayı unutmayın:)
Muhammed Turan
21-12-2004, 22:22
Recep Tayyip Erdoğan sürümden kazanacağız diyor, Ömer Sabancı işsizlik kaçınılmaz diyor.
Allah sonumuzu hayretsin.
Vehbi Şirikçi
21-12-2004, 22:47
Kimsenin bu vergi indirimiyle herşeyin güllük gülistanlık olacağı gibi bir iddiası yok ki. Ayrıca uygulanan vergi indirimi sadece simitle sınırlı değil 3 temel konu, "Sağlık" "Gıda ve "Eğitim" harcamalarında vergi yüzde 18 den yüzde 8'e indirilmiş. Yetersiz ama faydalı bir uygulama.
Sürümden kazanmak savı da Türkiye'nin yapısıyla ilgili. Ülkemizde vergi verme oranı çok düşük. Vergi oranları düşürülerek zarar edilmeyebilir çünkü vergi oranları şimdi ki uçuk rakamlardan ödenebilir rakamlara çekilirse vergi ödemeye katılımda daha kolay artırabilir. Böylece oran düşer ama toplam devletin kasasına giren para azalmaz. Sürümden kazanmaktan kasıt budur. Mantıklı bir düşünce. Ama senelerdir uygulanamadı, bundan sonra da bir anda düzelmesi çok zor.
Serhat Gül
21-12-2004, 23:02
Kimsenin bu vergi indirimiyle herşeyin güllük gülistanlık olacağı gibi bir iddiası yok ki.
* Bilmiyorum maliye bakanının yanında başbakan,zirve dönüşü zafer edasıyla bu açıklamayı yapınca birşey var zannettim bende.
Eğitimde zaten KDV oranı %8'di.Dersane,sürücü kursu,özel okul ve kreşlerde indirime gidildi.
Erkan Keremoğlu
21-12-2004, 23:28
KDV olmaz ÖTV olur... Adını değiştirirler.. Arabadan, cep telefonundan aldıkları verginin haddi hesabı yok.. Ses seda çıkaran da yok.. Bunlardan neden vergiyi kessinler? İsyan mı edecek millet?.. Haha tabii
8)
Doğa Aydın
21-12-2004, 23:42
*
* Ardından TÜSİAT başkanı Ömer Sabancı bir açıklama yaptı.İstihdama dayalı olmayan bir büyüme yaşıyoruz,işsizlik kaçınılmaz.
Toplum olarak üretmeden tüketiyoruz! Önüne geçilmesi gereken belki de en büyük sorunumuz bu!...
Vehbi Şirikçi
22-12-2004, 00:36
Eğitimde zaten KDV oranı %8'di.Dersane,sürücü kursu,özel okul ve kreşlerde indirime gidildi.
Yanlış bilgi. Eğitimde tüm oranlar yüzde 18 idi. Şu anda söylediğin özel eğitim kurumlarında (özel okul vs.) ve de kitaplarda bu oran yüzde 8'e indirildi. Diğer eğitime ilişkin tüm hizmetlerde oran hala yüzde 18. Bunların da önümüzdeki sene yüzde 8'e indirileceği söyleniyor. Yani bilmeden konuyu okuyan insan da sadece simit fiyatlarına indirime gidildi sanacak. :)
Şu uygulamanın devamı gelebilecek mi bilmiyorum ama bir yerden başlamak lazım. En zengininden en fakirimize şu anda üzerimizde çok yoğun bir vergi baskısı var. Bu indirimlerin devam etmesi ve halkımızın da bununla birlikte vergi bilincini sahiplenmesi dileğiyle.
Funda Meriç
17-11-2005, 10:43
İlk vergi iade zarfımı aldım. Ama hala bişi anlamıyorum :D Yiyecek tutarı az giyim tutarı çoksa giyim yazıyomuşuz. Ama bunların gelirlerle giderlerle ne alakası var, birbirinden farklı %ler..
çok kafam karışık çok ;)
Kim ne demişse iyi demiş..Ağzı olan konuşuyo :D
Atilla Çevik
03-12-2008, 04:00
Öğrencilere iyi haber, fırsatçılara rant sağlamazsa ucuzluk iyi bizim için ;)
Recep Pektezel
03-12-2008, 04:14
simit peynir ogrenciye muhtesem haber :)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.