Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir soru ve sizin yorumlarınız.
Erkan.Ergun
08-12-2004, 00:03
Az önce gelen bir maili okudum ve etkilendim.Ama bunu soru olarak buraya aktarmayı düşündüm herkesin fikrini de alıyım.Soru şu.Aslına bakarsanız doğru ya da yanlış cevap yok.Sadece fikir önemli.
Karanlik yagmurlu bir gece, yagmur yagiyor, firtina var, gök gürlüyor ve siz sabaha karsi 02.00' de tek basiniza issiz bir yolda araba ile gitmektesiniz. Arabaniz iki kisilik.Biraz ilerde otobüs duraginda 3 kisi bekliyor.
Birincisi bir doktor, sizi daha önce geçirdiginiz kalp krizinden kurtarmış.İkinci kişi,çok yasli ve hasta neredeyse ölmek üzere olan birisi.Üçüncüsü, hayatinizin rüyasi, her zaman tanismak için can attığınız birisi.
Hava gittikçe kötülesiyor ve arabanizda sadece bir kişiye yer var.
Böyle bir durumda ne yapardınız?
Soru sanırım daha önce saygın bir şirket tarafından sorulmuş ve sadece bir cevap işe alınmış.Dediğim gibi yanlış ya da doğru yok.Yorum önemli.Kolay gelsin :)
Melis Varan
08-12-2004, 00:13
Ben biliyorum ;D
Mehmet Güzeldal
08-12-2004, 00:21
Bu soruyu bi dolmuşçuya sorsunlar bakalım..
3 kişinin yanına bi 3 kişi daha alır..
:)
Ben kimseyi almam..Haksızlık olmasın..
Sinan Bıçak
08-12-2004, 00:29
arabayı doktora veririm hastayı götürsün bende hayatımın aşkıyla
tanışırım orda
Zübeyde Şengül
08-12-2004, 00:38
kimseyi almazdım ben..hırlısı var hırsızı var. gazetelrede haberlerde görüyoruz adamı almış arabaya boğazını kesmişler..görmemezlikten gelir yoluma devam ederdim ben ..önce can 8)
Sercan Okur
08-12-2004, 00:55
Olay İstanbul"da ise eminim yağmurdan heryer göl olmuştur. Onun için durakta bekleyenleri ıslatmamak için yavaşlarım (belli mi olur küfür yemek istemem:)
En mantıklısı Sinan arkadaşımızın yaptığı olurdu heralde, hem yağmurda çok da romantik olurdu yaanii:)
Servet Güldeş
08-12-2004, 10:36
tanışırım orda
sinan başına gelmiş herhalde...
Hasan Muradoğlu
08-12-2004, 13:03
bende biliyorum daaha geçenlerde sorduydular .yalnız ilkseferde bilememiştim.yani şirketin seçtiği cevabı
Ben biliyorum ;D
Eyup.Genc
09-12-2004, 00:22
Valla ben yaşlı dedeyi alırdım kız çok nasıl olsa doktorda arada kaynardı ;D
Nadir Arslan
09-12-2004, 10:34
çok merak ettim şirket ne demiş özelime yazarsanız sevinirim...
Burhan Günarslan
09-12-2004, 11:18
tanışırım orda
budur abi. ;)
Burçay Tiftikçi
09-12-2004, 11:28
Bir şirket tarafından sorulmuş ise almak istedikleri cevap doktoru arabaya almaktır...İş dünyasında menfaat önemlidir...
Ozan Özdemiroğlu
09-12-2004, 14:32
tanışırım orda
Bundan iyi fırsat mı olur...
Burak Kayatunç
09-12-2004, 14:42
tanışırım orda
olm senden de ancak böle bi cevap olurdu zaten...
ne diiceğimi biliyosun bu cevabına sinan:D
Tuğba Demirkaya
09-12-2004, 15:37
verilecek bütün cevaplar verilmiş ama en mantıklısı Sinanın cevabı galiba Ozan'a da katılıyorum bundan daha iyi bir fırsat olamaz:)
Kerem Çalkılıç
09-12-2004, 17:58
tanışırım orda
soruyu okuyunca benim de aklımdan bu geçti inşallah kimse yazmamıştır dedim ama yazmış Sinan kardeşim. :D
Ezgi.Haslan
09-12-2004, 18:10
ben bunu daha önce okumustum ama cevabini unuttum! ;D
tanışırım orda
ama bu da gayet güzel bi bakis açisi.. herkes kazansin, di mi ama.. ;D
Bağdagül Çelik
09-12-2004, 18:16
ben araba kullanamıyorum iyilik de yapamayacağız bu yüzden tüh hayatımın aşkını da onun için mi bulamıyordum acaba acil bi kursa yazılayım belki orda tanışırım ehhe
Erkan.Ergun
09-12-2004, 22:37
Arkadaşlar şirket Sinan'ın cevabını veren bir kişiyi işe almış. :)
Serkan Özen
09-12-2004, 22:40
sinan yırttın lan işsiz kalmayacan hadi gözün aydın
Hasan Muradoğlu
10-12-2004, 16:28
yanlış hatırlamıyorsam cvp şöyleydi(erkan yanlış hatırlıyorsam düzelt)
arabadan inerdim ,arabaya yaşlı adam ve doktoru bindirirdim.sebep hem yaşlı hastayı kurtarırsınız hem size daha önce iyilik yapan doktora iyilik ile karşılık vermiş olursunuz...
ee tabii gerisi malum.neyse ben yine de yazayım.her zaman tanışmak istediğimiz kişi ile başbaşa kalır ve de onunla sıcak bişeyler içip-konuşacağımız bir yere gidip tanışırız..
Az önce gelen bir maili okudum ve etkilendim.Ama bunu soru olarak buraya aktarmayı düşündüm herkesin fikrini de alıyım.Soru şu.Aslına bakarsanız doğru ya da yanlış cevap yok.Sadece fikir önemli.
Karanlik yagmurlu bir gece, yagmur yagiyor, firtina var, gök gürlüyor ve siz sabaha karsi 02.00' de tek basiniza issiz bir *yolda araba ile gitmektesiniz. Arabaniz iki kisilik.Biraz ilerde otobüs duraginda 3 kisi bekliyor.
* Birincisi bir doktor, sizi daha önce geçirdiginiz kalp krizinden kurtarmış.İkinci kişi,çok yasli ve hasta neredeyse ölmek üzere olan birisi.Üçüncüsü, hayatinizin rüyasi, her zaman tanismak için can attığınız birisi.
*Hava gittikçe kötülesiyor ve arabanizda sadece bir kişiye yer var.
*Böyle bir durumda ne yapardınız?
*Soru sanırım daha önce saygın bir şirket tarafından sorulmuş ve sadece bir cevap işe alınmış.Dediğim gibi yanlış ya da doğru yok.Yorum önemli.Kolay gelsin :)
Baris.Kunter
11-12-2004, 01:39
Araba benimse tek kişilik yere 3 kişi birden sığar. Türk insanı sığmayı da sığdırmayı da becerir. Tecrübeyle sabittir, şahitleri vardır. :)
Ciddi başlığı sulandırdığım için özür dilerim. ;)
Vehbi Şirikçi
18-09-2005, 01:06
İlk olarak olay İstanbul veya civarında gerçekleşiyorsa üzülerek yavaşlamadan geçmek durumunda kalırım. Bu şehirde yollarda durmak hele ki birilerini arabana almak hiç güvenli değil. Bu cevabımı şirket yetkilileri nasıl karşılar bilmiyorum ama gerçekler bu şekilde.
Bunu gözardı edersek, doktor ve hasta ikilisini ayırmamak lazım. Ya orda ya da arabada ikisi gidecek. Tabi burda kendi mesleğimi de gözardı ediyorum. Yoksa hastayı alıp sevdiğim kızı doktorlar başbaşa bırakmak durumunda kalacağım. :)
Hakan Sert
18-09-2005, 04:35
Ya bu sorunun cevabi bana pek mantikli gelmedi. Ben arabayi doktora verdim ve hastayla beraber gittiler. Ben de kizla kaldim orda. e bu sefer ben kizla mahsur kalmis olcam. Ne anladim ben bu isten ben nasil kurtulcam ordan:)
Ozan Ercan
18-09-2005, 08:58
Bu devirde kim arabasını tanımadığı birine verir ki?
Inan.Kazan
18-09-2005, 12:25
ne olursa olsun bi insanın hayatı söz konusu..yaşlı insanı alırım..ambulansa yer vermek gibi bir durum bu da..paylaştığın için sağol erkancım ;)
Murat Karaman
18-09-2005, 13:57
ben ne olursa olsun kızı alırdım.bayanlara saygım war ;D
İlker Yıldırım
18-09-2005, 15:23
tanışırım orda
aynen katılıyorum en mantıklısı bu.. :)
Hakan Altunay
18-09-2005, 15:42
tanışırım orda
sinan bunun cevabını kesin biliyordur.herkes kıvrak zekasını takdir etsin diye buraya yazmış.yoksa nerde.
sinan sen az değilsin haa ;D ;D ;D
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.