Orijinalini görmek için tıklayınız : Teneke kutulara dikkat!
İsmail Sümer
21-01-2005, 22:22
Tip laboratuarı Fordwerke'den tıbbi haber Kısa süre önce bir kadın
saçma bir sebepten dolayı ölmüştür.
Genfer Gölü'ndeyken bir kutu içeceği (Fanta,Kola v.s.)
Kutusundan içti. Pazartesi günü Lozan'daki CHUV'ye sevk edildi ve
Çarşamba günü vefat etti.Otopsi sonucu Leptospiroz fulgurante'den
öldüğü
anlaşıldı.
Tekneye bardak götürmemişti ve içeceği direkt kutudan
içmiş. Kutular kontrol edildiğinde, kutularda fare urini (idrarı)
bulunduğu, yani Leptospiras ile kirlendiği ortaya cikti.
Muhtemelen kadın,kutunun üstünü içmeden önce temizlememişti Fare urini
bulaşmış vekurumuş, ki bu zehirli maddeler içermektedir, bu da
Leptosiproz'u ortaya çıkaran Leptospiras içerir.
Bu kutular fare bulunan depolarda muhafaza edilir ve temizlenmeden
Pazar'a sürülür. Kutular satın alındıktan sonra buzdolabına konulmadan
önce bulaşık deterjanı ile özenle temizlenmeli.
Ispanya'da INMETRO tarafından yapılan bir araştırma sonucunda,
kutular
tuvaletlerden daha da fazla kirlidir!!!
Servet Güldeş
21-01-2005, 22:22
etme iso milleti ürkütme bu ne ....
zaten bütün hafta şekerlerin nasıl yapıldığını izleyerek geçirdik şimdi şeker yiyemiyorum... şimdi sen bunu yazdın koladan da şüpelendim ... neyse ki şişesi var :D
Tufan Avşar
21-01-2005, 22:39
bir bu eksikti :)
Gözde Sayılgan
22-01-2005, 04:15
Kolanın zaten içeriği sorgulanmalı.Kola fabrikasında çalışan bir insana kolayı sorunda anlatsınlar.Kendileri kola içmez benim bildiğim.
simdi erkanjim bilmemeleri gayet dogal çünki kolan1n tam formülü saten kimse taraf1ndan bilinmior bulan adam formülle beraber öldü we saten pepsinin tadi bu yüsden farklidir aynisini tutturamadiklari için
hii içinde saglimizi tehdit edijek _eylerin war olduu tartisilmas ama buda benden sana bi ek bilg olsun ;D ;D
Ömer Yağanoğlu
22-01-2005, 05:10
o yüzden birayı şişede içiyoruz :D kola yalan alkole devam :D
Pınar Gürsoy
22-01-2005, 05:49
çorbayı soraya bıraktık anlaşılan ama souycak bak benden sölemesi
ıstırız ya çorbayı bence yakut olsun kesinlikle mükemmel ;)
Pınar Gürsoy
22-01-2005, 05:52
??? ya buarada ben kolasız yaşayamam arkadaşlar böle şeyler anlatmayın nolur :-X şişeden içeris bizde ozaman teneke kutuların zararlı olduğu hep söyleniodu zaten *::)
Pınar Gürsoy
22-01-2005, 06:07
:o erkan ne diosunn :o ya hayır ya ....kolayla yollarımız burada ayrılıyo galiba :-X 20 senelik bi beraberlik sona eriyo :'(
Gözde Sayılgan
22-01-2005, 06:07
Valla aslında şöyle desem.Bir şahıs kola fabrikasında çalışan birinden duyduğunu söylemişti benim şimdi yazacaklarımı.
Kolanın ham maddesi farenin beslendiği bir madde imiş adını unuttum şimdi bak.Bu maddeyi toplarken fareleri ayıklamasıda imkansız hal alıyormuş.Doğal olarak içtiğiniz kolada fare ile ilgili malzeme bulunmasıda olası.Kimyasal bileşenler sayesinde zararsız hale getirildiğini duydum bu farenin kanının vs.
ah erkanjm kastin mi war senin bise dedim o kdr ama ben sewiorum kolayi yapma die...puuuuf çok üsüldüm simdi :-[
gerci sende bisi düsüosun saol biliorum ama...
Pınar Gürsoy
22-01-2005, 06:14
ıyyyyyy
içim kalktı o nedir öle yaa ewde wardı kola boşaltiyim bari içemem artık bu saatten sora :(
*murat boşaltma boşaltma saklıyalım onu *;D ben bundan sora içemiceim için en azından ona bakarım oyalanırım biras :Pbi anda ayrılamıcam :'(
Gözde Sayılgan
22-01-2005, 06:19
sen bayaa bi müptelasısın o zaman
tamam nası istersen lawaboya döküceime açılmamış halde sana kelepirinden veririm maksat vatandaşa hizmet anlayışı pek tabii
ana murat :o pazarlik hi kelepir hi?saten 3kurusluk sey ;D puuuuaah ;D
Pınar Gürsoy
22-01-2005, 06:23
Bu arada arkadaşlar koladaki asit tuvalet taşını bile temizler.Gece gece çok iğrencim biliyorum ama ;D
:o erkan nolur sus nolurr bak kendimi kötü hissetmeye başladım :-[
Gözde Sayılgan
22-01-2005, 06:24
Bu arada arkadaşlar koladaki asit tuvalet taşını bile temizler.Gece gece çok iğrencim biliyorum ama ;D
erkan yaaa bence sen uyu artik yada dur uymana grk yok bis saten bunnari okudukça bayiliris....
Sinan Bıçak
22-01-2005, 12:46
Zemzem kola için içirttirin
Hilal Aslıer
22-01-2005, 17:39
Leptospirozis: sarmal şekilli bir bakteri su ve besin maddeleri ile sindirim yoluna girmesi ile oluşuyor ateşle başlar karaciğer ve böbrekte kanamalara yol açar. Bırakın kola içmeyi en iyisi süt ve süt ürünleri ama sokak sütü değil. Hiçbir şeyin steril olmadığı gibi bence alınan şişe sütlerin bile yıkanması gerekir malum marketler ve diğer yerlerin temizliği ortada.
Melis Varan
22-01-2005, 18:06
Bana gelen bi maili ufak düzeltmelerle sizlere kopyalıyorum. Yorumsuz...
Subject: COLA
Cola deyip geçmeyin...
Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız bir çok şeyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bazı dostlarımız içinse bunlar birer saçmalıktan ibaret.
Eğer burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi 650.000 TL.'dır. Yani bir kutu kola yeterli.
TUVALETI TEMIZLEMEK IÇIN:
Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit tuvalet taşındaki lekeleri yok edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERİNİ YOK ETMEK İÇİN:
Tamponu Coca-Cola'ya batırılmış marlboro folyosuyla iyice ovunuz.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN:
Bir kutu kolayı kutup başlarına dökün ve çapak yok olsun.
PASLANMIŞ BIR CİVATAYI SÖKMEK İÇİN:
Coca-colaya batırılmış bir bezi birkaç dakika paslı cıvataya uygulayınız.
ELBISENİZDEKI YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN:
Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardim edecektir.
COCA-COLA + PEPSI ARABALARIN ÖN CAMINDAKI LEKELERI YOK EDER
AYRICA BIZ BU MADDEYI IÇERIZ!!!
BILGILERINIZE...
Coca-Cola ve Pepsi'nin ortalama pH değeri 3.4. Bu asitte dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir.
Pepsi veya Coca-Cola'yi içmeden önce bir düşünün.
Dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği CARBONDIOKSIT içiyorsunuz.
İki yıl önce Delhi üniversitesinde "kim daha fazla coca-cola içecek" diye bir yarışma yapıldı. Sekiz litre coca-cola içen kazandı ve herkesin gözü önünde öldü. Neden? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.
Birisi, kırılmış dişini bir şişe pepsinin içine koydu ve diş 10 günde eridi!!! Dişler ve kemikler ölümden sonra en fazla dayanabilen organlarımızdırlar.
Bir şişe kola içerek midenize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...
Tüm bunlara ek ve daha vahim olanı,
Her Coca Cola Alışınızda,
Kuzey Irak?ta askerlerimizin başına çuval geçiren,
İşgalci kuvvetleriyle binlerce masum cana kıyan,
Kocasının önünde karısına tecavüz ederek namusuyla dalga geçen,
Aman dileyen yaralı bir sivilin başına kurşun sıkan,
Hapishanede insanların acziyetinden yararlanarak onları çırılçıplak soyup işkence yapan,
Atamızın bize oluk oluk dökülen kanlar uğruna teslim ettiği vatanımız topraklarında kurdurulmuş(!) olan İncirlik Üssü?nde Türk askerine, Türk Subayına giremezsin diye yasak koymaya cüret edebilen Amerika Birleşik Devletleri'ne destek verdiğinizi, koltuk çıktığınızı,
Son olarak da Coca Cola Company?nin medyaya açık bir şekilde Mayıs 2002 gelirinin tamamını İsrail'e bağışladığını
BİLİYOR MUYDUNUZ?
Yukarda yazdıklarımı denemedim, araştırmadım..
Bana gelen bir diğer mailde ise şu yazılı:
"COCA COLAnın sahibi, CNN'de yaptığı açıklama ile Temmuz ayının tüm gelirini ve bundan sonraki ayların kar paylarını İsrail donanmasına devrettiğini açıkladı"
Ersin Demirel
22-01-2005, 18:24
:o :o ??? ??? ??? :-[ :-[ :-[ :-[ :-/ :-/ :-/ OfffffffffffFFFFFFFFFffffffff Ne yazılır ki buna :-/
Tufan Avşar
22-01-2005, 20:42
Ben kendi adıma Cola hakkında piyasada bulunan bu söylentilerin çoğuna inanmıyorum.. çünkü sosyolojik ve ideolojik anlamda çok fazla düşmanı olan bir kurum ve yahudilerin markası olduğu içinde tepki toplayan bir kuruluş. lakin bizler colanın ve dünyada en çok bilinen bütün markaların ( Boeing, nestle, bütün film şirketleri, danone v.s. ) yahudi kökenli olduğunu ve elbetteki buradan elde edilecek gelirlerin israil hükümetine yada askeri birliklerine az çok iletileceğini düşünüyor olmamız gerekir. kısaca böyle söylentilerle alevlenmeye bence hiç ama hiç gerek yok. zaten ortada olan bir şey.. sizin çok büyük dünyaca ünlü bir firmanız olsa Türk devletine yardımınız olmaz mı? eminim ki olur yani bunun için tv lerde açıklama yapmalara gerek bile kalmaz..ideolojik anlamda da içip içmeme kararı bizlere kalmış bir şey, ama diyleim ki cola içmedik, uçağa binicez elbet bir gün ya da sinemeya gidip "bu kadar kişi izledi" denilenlerden biri de biz olacağız.. inanın bu liste uzadıkça uzar.. tepki verilecekse de toplu olmalı..
yani israil ordusuna yardım yapan tek coca-cola değil.. aklımıza gelen gelmeyen ne kadar büyük firma varsa, onların %90'ı yahudi kökenlidir ve elbette yardımları bulunuyordur.. ben bir ara cola içmeyi tamemn bıraktım.. sonrasında baktım ki, etrafımda alabileceğim giyebileceğim çoğu şey zaten bu kökenden geliyor.. anladım ki sonu yok.. yani dediğim gibi ne yapılacaksa toplu yapılmalı..
Tufan Avşar
22-01-2005, 20:52
.)))
Funda Meriç
22-01-2005, 21:39
Çok şükür asitli hiçbi içeceği tüketmediğim gibi Coca/Cola'da tüketmiyorum...(Bira asitli değildi di mi ;D)
Fatih Dilber
22-01-2005, 21:41
atın ölümü arpadan olsun ;)
İsmail Sümer
23-01-2005, 01:08
Kolanın ham maddesi farenin beslendiği bir madde imiş adını unuttum şimdi bak.Bu maddeyi toplarken fareleri ayıklamasıda imkansız hal alıyormuş.Doğal olarak içtiğiniz kolada fare ile ilgili malzeme bulunmasıda olası.Kimyasal bileşenler sayesinde zararsız hale getirildiğini duydum bu farenin kanının vs.
Farelerin beslendiği madde MEYAN KÖKÜ.. kolada kullanılan maddede bu. toplanan meyan kökleri ayıklanması çok zor olduğu için toplanan meyan köklerinin pres makinalarına atılıdığı ve öyle preslendiğini duymuştum .. tabi presleme sırasında makinadan gelen farelerin çığlıklarıda cabası.. daha sonra bunu nötralize etmek için neler yapıldığı konusunda bir fikrim yok..
Herşeye rağmen kolayı seviyorum.. ve içiyorum.. zaten tadı güzel olan herşey zararlı oluyor.. mesela şöyle bol yağlı bi iskender:) yemesi insana keyif veriyor ama zararlı.. veya çikolata.. veya çiğ köfte, veya içinde kimyasal madde bulunanan herşey.. listeyi uzatmak mümkün.. Bunları düşünmek insanın hayatından alır valla :) :) İlaçların bile yan etkisi var bi yeri yaparken bi yeri bozuyor. onun için yapılması gereken en güzel şey herşeyi kararında yapmak.. ve kolayı tenekesini temizleyerek içmek..
Şişe biraların depozitolu olmasıda ayrı bi konu çünkü şişelerin tekrar doldurulurken yeterince dezefekte edilip edilmediğinide bilmek gerekiyor. Benim bildiğim boş şişeler tazyikli sıcak su ile yıkanıp tekrar dolduruluyor:( bununlada tüm mikroplarından arındırılması çok zor... En güzeli geri dönüşümsüz şişerden içip şişeyi atmak...
Pınar Gürsoy
23-01-2005, 01:09
http://poliklinik.iem.gov.tr/img/sigara01.gif
Arkadaşlar bunu tüketebildikten sonra... :-X....yorum yapamıyorum artık kolanın içeriği hakkında :o
Gözde Sayılgan
23-01-2005, 01:27
eh be pinar walla bravo!!!!
en güselini yasdin
ellerine saglik jnmbnm ;D
Ercan Kibar
23-01-2005, 03:34
walla bravo pinar...alkislarim ben bunu..
Hilal Aslıer
23-01-2005, 04:55
cola içeriğinde acuminato adlı ağacın kabuğu çıkarılmış çekirdeklerinden elde ediliyor ve colada % 2-2.5 oranında
kafein var ayrıca ben birada asit var diye biliyorum şerbetçiotu olduğu için ve bunun antiseptik özelliği olduğu söyleniyor. Sigara için söylenecekler ortada dediğiniz gibi Pınarı tebrik etmek lazım.
Tanalp Kaptan
23-01-2005, 16:44
ilk defa kendimle gurur duydum.cola içmedigimi duyan arkadaşlar benle dalga geçer ve böyle bir şeyi nasıl içmessin sorusuna senelerdir maruz kalırdım ama şu yazılanları okudukdan sonra bu olay imkansızlaştı.....
Pınar Gürsoy
23-01-2005, 19:00
;)
Tufan Avşar
23-01-2005, 20:50
http://poliklinik.iem.gov.tr/img/sigara01.gif
Arkadaşlar bunu tüketebildikten sonra... :-X....yorum yapamıyorum artık kolanın içeriği hakkında :o
;)
Çağrı Özmen
24-01-2005, 01:19
1. ismailin ve erkanın dedigi fare olayını duymustum,eskiden inanmamama ragmen ismaildende aynı seyi duyup arastırdıktan sonra,bence %90 dogru gibi bisi.
2. tufana katılıyorum.simdi burda hic bir sekilde yabancı firma,yok yahudi sirketi falan diye,coca cola ya cephe almaya gerek yok,yahudi sirketi;tabiki israile yardım etcek,filistine etmiyecek herhalde...bi turk sirketi(ama boylesine dunyanın en buyuklerinden)turkiyeye yardım etse biz ne derdik?HELAL OLSUN. kolayı seviyorum.özellikle susamıs haldeyken,buz gibi olanını ve icerkende hic bi zaman yok yahudi yok arap,yok bilmemne diye damak zevkimi bozamam,cocacola alcagım yere gidip bi ülker colaturka yada pepsi hic almam.....
Ercan Kibar
24-01-2005, 20:32
herkesi ayran icmeye davet ediyorum.....
Anıl Germeç
25-01-2005, 05:24
ya neden elimdeki kolayı bitirdikten sonra bu konuyu gördüm... :(
Mustafa Hazinedaroğlu
02-05-2009, 15:49
Arkadaşlar resimlerdeki yaratık Meyve suyunun içinden çıktı ve yetkililerle temasa geçtim ve aldığım sonuç şu.
Çok doğaldır panik yapmayın bu küftür dendi…
Meyve suyundaki küfü görsün diye herkese göndermek istedim…
...son günlerde maillerde dolaşıyor....
http://img369.imageshack.us/img369/9291/dimesbalgamjf8j.jpg (http://img369.imageshack.us/my.php?image=dimesbalgamjf8j.jpg)
http://img396.imageshack.us/img396/1047/18032008228.jpg (http://img396.imageshack.us/my.php?image=18032008228.jpg)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.