PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf Sanatı

Berkay Demirkan
17-12-2004, 22:45
Merhaba,

Doğası gereyi ülkemizde de oldukça fazla takipçisi olan ancak yinede adından sıkça söz ettiremeyen fotoğraf sanatı ile ilgili bilgilerimizi. Eğer ilgilenen üyelerimiz varsa çekimlerinin yer aldığı siteleri paylaşalım.

Benim kişisel sitemde kendi çekimlerimi görebilir ve yorumlayabilirsiniz.

http://www.arcane.web.tr

Melis Varan
17-12-2004, 23:16
Harika!! Ben de bu başlığı açmayı düşünüyordum 2 gündür de hep unutuyordum. (bi de makinem yok artık :( )

Benim gibi acemiler için www.fotokritik.com u öneririm. Hem fotoğraflarınızı paylaşabilir, hem paylaşanlara eleştiri yapabilirsiniz. Her tür makineyle her tür çekim yapan var.
Ayrıca fotoğraflarınıza puan verildiği gibi eleştirilerinize de puan veriliyor. Böylece günün/haftanın fotoğrafı ya da eleştirmeni de seçilebiliyorsunuz.
Benim orda sadece 3 tane manzara fotom var, onlar da çok acemice, onun için kendi fotoğraflarımı değişfre etmeyeceğim ;D
Ama meraklısına işe yarar bi site..
(Hatta geçenlerde yenilenmesi için sürekli girenler aralarında para toplayıp, site sahibine yardım da bile bulundular, ilginçtir..)

Melis Varan
17-12-2004, 23:26
Bu arada profesyonele doğru, verdiğim paraya değecek, manuel ayarlara sahip (neler manuel? perde hızı manuel olmuyor profesyonel olmayanlarda genelde ve ben onu da arıyorum) tavsiye edebileceğiniz bi makine var mı?

Emrah Demircioğlu
18-12-2004, 11:32
ben canon eos 300 kullanıyorum fena bi makine değil güzel
beni idare edio
gerçekten fotoğraf konusunda ortak çalışmalara girebiliriz ben görsel iletişim tasarımı 2. sınıf
eğer istersen kısa film olaylarına bile girebiliriz

Funda Meriç
18-12-2004, 11:52
Canın AE1 im vardı ,bi prof.hocama sattım 200 milyon gaymeye ;D

Pentax KX mi ne..ondan var şimdi..ama içindeki siyah-beyaz filmle öylece duruyo..(bu makinayı eskiler bilirler ;) ) Yalnız çekim yapmaktan hoşlanmıyorum, mezun olunca da iyice bıraktım çekmeyi..Bir de HP iyi bi digitalim var..Bence manzara çekimleri en iyi digitalle oluyo..Bi kaç örneğim var ama scanerım yok..digitalle çektiklerimi de gösteririm bi ara..

Ay çok sevdim bu başlığı :D
bir de yıldız tekniğin fotograf klubu her pazar çekime gidiyo..katılmak serbest,bi gün biz de toplanıp çekim yapalım..olur mu ;D

Berkay Demirkan
18-12-2004, 20:58
Merhaba Melis,

Ben Canon EOS 30 (ELAN7) kullanıyorum ve açıkcası oldukça iyi bir makina hatta analog SLR ler arasında en iyilerden biri diyebiirim. 4 ana çekim moduna sahip, (Manuel, Diyafram öncelikli, enstantane öncelikli, automatik) ana çekim modları dışında 5 kadarda fonksiyonal çekim modu var ayrıca kendinde fonksiyon programlayabiliyorsun. En önemlisi Alan derinliği fonksiyonuna sahip hızlı çekim yapman gerekiyorsa hesaplarla uğraşmadan alan derinliğini yakalayabiliyorsun bu sayede. makinada 7 ölçüm noktası mevcut flana filan die gidio bence bir bak derim.

Hoşçakal

Berkay Demirkan
18-12-2004, 21:04
Evet gerçekten bir fotoğraf gezisi organizasyonu yapmak lazım şu an hala sonbahar-kış geçişi tamamlanmamışken güzel çekimler yapılabilir aksi halde kar yağmasını beklemek zorunda kalabilriz. Yer konusunda benim bir kaç önerim var:

İstanbul - Eyüp - Fener - Balat güzergahı.
İstanbul - Eminönü-Karaköy-Tünel -Beyoğlu güzergahı
İstanbul - Tarabya - Sarıyer - Emirgan Ortaköy güzergahı
İstanbul - Üsküdar - Beykoz - Kanlıca güzergahı
Kocaeli - Maşukiye - Aygırderesi (doğa fotoğrafı)
Adapazarı - Sapanca

daha bir çok yer sayılabilirde herkez bir şeyler yazarsa hızlı bir organizasyon çıkarabiliriz sanırım.

Melis Varan
18-12-2004, 21:12
Önerin için sağol.
Ona da baktım, makine güzel de fazla tuzlu. O kadar açılamıyorum ne yazık ki

Berkay Demirkan
18-12-2004, 21:18
Ne kadar civarı bir makina düşünüyorsun ona göre bir önerim olabilir yada yurtdışından getirtebilriz.

Melis Varan
18-12-2004, 21:24
msn/icq ile ayrıntılarıını konuşuruz. sağol.

Muhammed Turan
18-12-2004, 23:26
Mezopotamya ovasını çekmiştim. Harikadır. İlginizi çeker mi ?

Berkay Demirkan
19-12-2004, 22:57
Aslında olabilir ilginç görüntüler olacağından eminim ancak uzak bir yerde çekimyapmakiçinoldukça fazla vakit gerekecektir birkaç günlük bir organizasyon yapabilirsek anca böyle birşey mümkün kibaşlangıç için pek umudum olduğunu söyleyemem

Melis Varan
21-12-2004, 14:41
Nikon Coolpix serisinden herhangi bi modeli kullanan var mı aranızda.. (çok da eski olmasın yine de :) )

Melis Varan
21-12-2004, 20:44
Sorumu değiştiriyorum..
Kafamda bi kaç model belirdi, şimdi önerileri lazım bana. Yarın gidip bi fotoğrafçıyla da konuşacağım büyük ihtimalle.

Öncelikle çok fazla bi deneyimim olmadığı için iyi sonuç verecek ama çok karmaşık olmayan bir makine arıyorum.

Kodak EasyShare DX 6490 : Dizaynı nedeniyle kolay kullanım ayrıca benim gibi bi köre 2.2inç ekran anca yeter :P ;D Öte yandan kimilerinden duyduğuma göre Kodak dijital makineleri pek önermiyorlar

Nikon Coolpix 5400 : Makine güzel de ben bu kadar karışığına alışkın değilim, beni aşar mı acaba, sonra sıkmasın...Gerçi bi yerden çok uyguna buldum ben bunu onun için üzerinde duruyorum. Aynı fiyata (belki dha da fazla ödeyerek) çok daha basit bi makine alcam aksi taktirde.
Bi de 1,5 inç monitör küçük gibi geldi bana (gözler problemli olunca.. )

HP Photosmart 945 (945xi diye de geçiyor) : HP dijital kameralarla ilgili hiç bi bilgim yok

(Çok basit şeylere değindim ama benim kafama takılanlar bunlar, zaten diğer özellikleri buraya sığdıramam her biri için ;) )

Funda Meriç
21-12-2004, 21:29
Bunlar digital mi manuel mi yoksa ikisini de yapabiliyo mu?

Eminönünde Hayyam pasajında tanıdıklar var..Bir de fotograf mezunu arkadaşlar..istersen, yani modeli beğendiğinde bi fiyatta onlardan alayım..Severim seni bilirsin ;)

Ya da bi gün beraber gideriz,yakından bakarsın..?

Melis Varan
21-12-2004, 21:42
Dijital makineler..
Manuel ayarları da var.. SLR denmez ama kompakt diyelim..

Melis Varan
23-12-2004, 02:33
Nikon Coolpix 5400 almaya karar verdim. Monitör çok küçük olsa da diğer özellikleri bunu telafi edecek gibi. Bi de Berkay sayesinde fiyat da çok uygunlaşıyor (çok sağolsun). Yalnız tek bi sorun kaldı:
BERKAY ONLİNE OL!!! :)

Onur Kalender
23-12-2004, 03:13
Nikon Coolpix 5400 almaya karar verdim. Monitör çok küçük olsa da diğer özellikleri bunu telafi edecek gibi. Bi de Berkay sayesinde fiyat da çok uygunlaşıyor (çok sağolsun). Yalnız tek bi sorun kaldı:
BERKAY ONLİNE OL!!! :)
Öncelikle karar vermene ve iyi karar vermene sevindim Melis. Hadi bakalım, şimdiden hayırlı olsun!..

Funda Meriç
23-12-2004, 11:31
E ilk beni çekersin artık ;D

Melis Varan
23-12-2004, 13:38
Sağol Onur :)
Paket elime ulaşınca karşımda ilk ne/kim duruyorsa onu çekeceğim Fundacım, beraber bekleyelim paketi o zmn ;D

Berkay Demirkan
07-01-2005, 23:22
Merhaba herkese,

Yılbaşı telaşı, sınav haftası derken uzun zamandır foruma giremiyordum. Anladığım kadaıyla çoğu kişide benimle aynı durumda. Acaba diyorum Bayramdan Sonra bir fotoğraf gezisi düzenlesek mi?

Funda Meriç
09-01-2005, 12:16
Olur..ben gelirim.. ;)

Berkay Demirkan
13-01-2005, 03:10
Geçen hafta Fotokiritik te de benzer bir görüşle yola çıkmıştık hızlı hareket ederek bu pazar gününe bir gezi organizasyonu yaptık.

İlla kalabalık bir grup oluşturmayada gerek yok İstanbulda mekan belirler beraberce çekim yaparız en kötü ihtimalle.

Bayram sonrası için birşeyler ayarlayalım diorum.

Emre Akgün
24-09-2006, 00:24
amator fotografcilik ile ilgili yalcinlarin bir calismasi var... amator fotografciliga ilgisi olan arkadaslar icin bulunmaz bir nimet bence.. ucretsiz temel fotografcilik egitimi veriyorlar... suan icin sadece yeni makine alanlara veriliyor fakat aldigim bilgiye gore onumuzdeki hafta makine almayanlar icinde bir egitim verilecegini duydum. ben bu hafta basladim egitime.. her hafta 2 saat ve 4 haftalik bir egitim. egitimi Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özer Kanburoğlu *veriyor.

not: ayrintili bilgi almak isteyenler icin yardimci olabilirim

Safa Arıkan
24-09-2006, 00:44
amator fotografcilik ile ilgili yalcinlarin bir calismasi var... amator fotografciliga ilgisi olan arkadaslar icin bulunmaz bir nimet bence.. ucretsiz temel fotografcilik egitimi veriyorlar... suan icin sadece yeni makine alanlara veriliyor fakat aldigim bilgiye gore onumuzdeki hafta makine almayanlar icinde bir egitim verilecegini duydum. ben bu hafta basladim egitime.. her hafta 2 saat ve 4 haftalik bir egitim. egitimi Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özer Kanburoğlu veriyor.

not: ayrintili bilgi almak isteyenler icin yardimci olabilirim

Yalçınlar bunu her zaman yapıyorlar yeni makine aldığın zaman eğitim olayını.

Ben de biraz fotoğrafçılıkla uğraşıyorum çok zevkli ama biraz da masraflı bir hobi eğer profösfesyonelliğe kadar gidilicekse.

Şuan yaygın olarak kullanılan en iyi fotoğraf paylaşım sitesi www.fotokritik.com burda diğer arkadaşlarımında dediği gibi fotoğraflarınızı sergiliyebilir ve diğer üyelerin fotoğraflarına yorum yazıp puan verebilirsiniz.
Çektiği bazı fotoğraflarımı da msarikan.fotokritik.com
adresinde yayınlıyorum.

Işığınız bol olsun;)

Ama daima şunu unutmayalım ki;

"Resim çizilir, Fotoğraf çekilir..."

Emre Akgün
24-09-2006, 01:38
Yalçınlar bunu her zaman yapıyorlar yeni makine aldığın zaman eğitim olayını.

Ben de biraz fotoğrafçılıkla uğraşıyorum çok zevkli ama biraz da masraflı bir hobi eğer profösfesyonelliğe kadar gidilicekse.

Şuan yaygın olarak kullanılan en iyi fotoğraf paylaşım sitesi www.fotokritik.com burda diğer arkadaşlarımında dediği gibi fotoğraflarınızı sergiliyebilir ve diğer üyelerin fotoğraflarına yorum yazıp puan verebilirsiniz.
Çektiği bazı fotoğraflarımı da msarikan.fotokritik.com
adresinde yayınlıyorum.

Işığınız bol olsun;)

Ama daima şunu unutmayalım ki;

"Resim çizilir, Fotoğraf çekilir..."

simdide herkese egitim vereceklermis...
masrafli oldugu kesin ama amacina gore masraflari... butun hobiler masrafli zaten...
fotokritik te guzel bir site... bende uye olcam en kisa zamanda

Safa Arıkan
04-08-2007, 13:52
Arkadaşlar bu konu başlığının böyle arka sayfalarda kalmasına gönlüm razı olmadı:( Eğer fotoğrafçılık ile ilgilenen arkadaşlarımız varsa bir gezi düzenleyelim iyi olur bence:)

Safa Arıkan
14-01-2009, 02:55
Arkadaşlar bu konu başlığının böyle arka sayfalarda kalmasına gönlüm razı olmadı:( Eğer fotoğrafçılık ile ilgilenen arkadaşlarımız varsa bir gezi düzenleyelim iyi olur bence:)

İki sene önceki teklifim hala geçerlidir. ;)

Bu arada makina, lens, çanta vs aksesuar almak isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olabilirim;)

Baran Kutlu
14-01-2009, 03:31
Anlaşılan pek rağbet görmüyo ama Atatürk Üni.si olarak her zaman yanındayız sAfa ;)

Safa Arıkan
22-01-2009, 12:57
Anlaşılan pek rağbet görmüyo ama Atatürk Üni.si olarak her zaman yanındayız sAfa ;)

Çok saolasın Baran:)

Baranında dediği gibi fotoğraf peki bir arkadaşların ilgisini çekmedi sanırsam:)

Veya şöyle düşünelim herkes çektiği fotoğrafları gönderse, bunların arasından eleme yapsak bir sergi açsak ve fotoğraflar cüzi fiyatlardan satılsa ve elde edilen kazançta bir çocuk esirgeme kurumuna veya başka bir yardım kuruluşuna verilebilir sonuçta bizim birliğimizde bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda değil mi?

Murat Şener
22-01-2009, 15:27
o zaman ilk sorumu soruyorum :D

işi nden maddiyata döküyoruz :D ve fotoğrafların konusu ne olacak :D

fotoğrafların boyutları ne olacak :D bunlar çok önemli bide çekilecek makinenin markası cartı curtu önemli mi :D

Safa Arıkan
22-01-2009, 15:48
o zaman ilk sorumu soruyorum :D

işi nden maddiyata döküyoruz :D ve fotoğrafların konusu ne olacak :D

fotoğrafların boyutları ne olacak :D bunlar çok önemli bide çekilecek makinenin markası cartı curtu önemli mi :D

"Veya şöyle düşünelim herkes çektiği fotoğrafları gönderse, bunların arasından eleme yapsak bir sergi açsak ve fotoğraflar cüzi fiyatlardan satılsa ve elde edilen kazançta bir çocuk esirgeme kurumuna veya başka bir yardım kuruluşuna verilebilir sonuçta bizim birliğimizde bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda değil mi? "

Ben yine sana adam gibi cevap vereyim...Hele bir böyle birşeye karar verelim gerisi düşünülür...

Murat Şener
22-01-2009, 16:09
"Veya şöyle düşünelim herkes çektiği fotoğrafları gönderse, bunların arasından eleme yapsak bir sergi açsak ve fotoğraflar cüzi fiyatlardan satılsa ve elde edilen kazançta bir çocuk esirgeme kurumuna veya başka bir yardım kuruluşuna verilebilir sonuçta bizim birliğimizde bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda değil mi? "

Ben yine sana adam gibi cevap vereyim...Hele bir böyle birşeye karar verelim gerisi düşünülür...

ben konuyu dalgaya alarak cevap vermemiştim zaten :D

elimde 3 tane profesyonel fotoğraf makinesi var ve hepsinin de çekim kalitesi birbirinin aynısı değil :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ve tekrardan soruyorum şimdi sana çekilecek olan veya gönderilecek olan fotoğrafların konusu ne olmalı :???::???::???:

ve eğer bu çekilen fotoğraflardan cuzi bir miktarda da olsa para alacak olursa sanat sanat için olmaz sanat para için olur ki bu da sanatın körelmesi için bizim attığımız bir adım olur ...

Safa Arıkan
22-01-2009, 17:48
ben konuyu dalgaya alarak cevap vermemiştim zaten :D

elimde 3 tane profesyonel fotoğraf makinesi var ve hepsinin de çekim kalitesi birbirinin aynısı değil :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ve tekrardan soruyorum şimdi sana çekilecek olan veya gönderilecek olan fotoğrafların konusu ne olmalı :???::???::???:

ve eğer bu çekilen fotoğraflardan cuzi bir miktarda da olsa para alacak olursa sanat sanat için olmaz sanat para için olur ki bu da sanatın körelmesi için bizim attığımız bir adım olur ...

Yanlış anlama her mesajdan sonra ":D" koyunca bozuldum biraz.

Bende tekrardan cevap veriyorum önce bir toplanalım sonra duruma göre kategorileri ve konuları belirleriz.

Benim düşüncem sanatın körelmesi adına değil, asla da böyle bir şey düşünmem ancak eğer bu fotoğraflar satılırsa elde edilen kazancın bir yardım kuruluşuna bağışlanması. Senin düşüncenle o zaman yardım için yapılan konserlerde sanatı köreltiyor.

Berk Ulupınar
23-01-2009, 01:27
Birisi fotograf gezisi veya yarışma gibi bişey mi söyledi:) bu konuyu önceden görememem beni üzdü :/ bende çok seviyorum ve vakit buldukca bişeyler çekmeye çalışıyorum.imzamdaki blogda çektiğim bir kaç kare var.:)

Safa Arıkan
23-01-2009, 01:31
Güzel o zaman ufak bir liste oluşturalım fotoğraf gezisi için;

1-Safa Arıkan (Fatih Üniveristesi - Mezun)
2-Pınar Ünal (İstanbul Teknik Üniversitesi - Mezun)
3-Berk Ulupınar (Yıldız Teknik Üniversitesi)
4-
5-

İlgilenen arkadaşlar yazarlarsa en kısa zamanda bir geziye çıkalım derim:)

Berk Ulupınar
23-01-2009, 02:06
Güzel o zaman ufak bir liste oluşturalım fotoğraf gezisi için;

4-
5-

İlgilenen arkadaşlar yazarlarsa en kısa zamanda bir geziye çıkalım derim:)

gerçekten çok güzel olur:) bu geziye kadar dslr makinemi de edinebilrim umarım:)

Ferhat İşcan
23-01-2009, 13:44
Merhaba arkadaşlar bende fotoğraf çekmeyi çok severim ama malesef ki elimde profesyonel makina yok, o yüzden amatöründe amatörüyüm :D Kendi çapımda cep telefonuyla bişeyler çekiyorum:D (Bazı amatör çalışmalarım (http://www.fotokritik.com/kullanici/saitabatgenclik))Fotokritik (http://www.fotokritik.com/kullanici/saitabatgenclik)Fotokritik) sitesini bende takip ediyorum gerçekten çok kaliteli fotolar çıkıyo.Çalışmalarınızı merakla bekliyorum;)

Safa Arıkan
23-01-2009, 15:09
gerçekten çok güzel olur:) bu geziye kadar dslr makinemi de edinebilrim umarım:)

Berk istersen makina konusunda yardımcı olabilirim sana;)

Merhaba arkadaşlar bende fotoğraf çekmeyi çok severim ama malesef ki elimde profesyonel makina yok, o yüzden amatöründe amatörüyüm :D Kendi çapımda cep telefonuyla bişeyler çekiyorum:D (Bazı amatör çalışmalarım (http://www.fotokritik.com/kullanici/saitabatgenclik))Fotokritik (http://www.fotokritik.com/kullanici/saitabatgenclik)Fotokritik) sitesini bende takip ediyorum gerçekten çok kaliteli fotolar çıkıyo.Çalışmalarınızı merakla bekliyorum;)

Ferhat elinde kompakt bir makina olsa bile gerçekten çok güzel şeyler yakalayabilirsin önemli olan bence görebilmek;)

Arif Akın
24-01-2009, 13:21
Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında çektiğim fotoğraflar (http://www.1907unifeb.org/forums/showthread.php?t=11888)

Ben de gelebilirim ;)

Safa Arıkan
24-01-2009, 15:03
4-Arif Akın;)
5-

Zeynel Turna
24-01-2009, 15:23
Böyle bir geziye katılmak benim için büyük zevktir :). Sensörümdeki tozları en kısa zamanda temizletsem iyi olacak.

Safa Arıkan
24-01-2009, 19:47
Böyle bir geziye katılmak benim için büyük zevktir :). Sensörümdeki tozları en kısa zamanda temizletsem iyi olacak.

E o zaman seninde ismini listeye yazıyorum Zeynel;)

4-Arif Akın
5-Zeynel Turna
6-
7-
8-

Bu arada makina modeli ne Zeynel? Eğer istersen sensördeki tozları temizlettirmene yardımcı olabilirim tanıdıklar var yani;)

Zeynel Turna
24-01-2009, 20:00
Bu arada makina modeli ne Zeynel? Eğer istersen sensördeki tozları temizlettirmene yardımcı olabilirim tanıdıklar var yani;)

Makinem Canon 400D

Valla temizlettirme imkanın varsa çok sevinirim :).

Safa Arıkan
24-01-2009, 20:07
Makinem Canon 400D

Valla temizlettirme imkanın varsa çok sevinirim :).

Yarın maça geliyorsun heralde, maçta beni bul istersen sana temizlettireceğimiz yerin kartını vereyim Hayyam'da zaten:)

Bu arada ne ekipmanlar var sende?

Zeynel Turna
24-01-2009, 20:52
Yarın maça geliyorsun heralde, maçta beni bul istersen sana temizlettireceğimiz yerin kartını vereyim Hayyam'da zaten:)

Bu arada ne ekipmanlar var sende?

Yarın maça gelip gelmeyeceğim kesin değil, olmazsa haberleşiriz zaten yine :).

Bende sadece makinemin kendi 18-55 kit lensi var. Ahh şu lens fiyatları :). Bir tane de tripodum var.

Kıvanç Müçek
25-01-2009, 03:27
Birikimlerimle Canon 450 D ve tripop aldım. Fotoğrafa başladım ben de:)

Safa Arıkan
25-01-2009, 04:00
Yarın maça gelip gelmeyeceğim kesin değil, olmazsa haberleşiriz zaten yine :).

Bende sadece makinemin kendi 18-55 kit lensi var. Ahh şu lens fiyatları :). Bir tane de tripodum var.

Ama 18-55 lens ile çok güzel fotoğraflar çıkartılabiliyor tabi:)

Birikimlerimle Canon 450 D ve tripop aldım. Fotoğrafa başladım ben de:)

Kardeşim hayırlı olsun bu model için yapılan yorumlar baya iyi:) tripod olarak ne aldın?

Bu arada seninde ismini listeye ekliyorum;)

4-Arif Akın
5-Zeynel Turna
6-Kıvanç Mücek;)
7-
8-

Safa Arıkan
26-01-2009, 03:35
Listeye bir kişi daha ekledik:)

4-Arif Akın (Yıldız Teknik Üniversitesi)
5-Zeynel Turna (İstanbul Üniversitesi)
6-Kıvanç Mücek (Boğaziçi Üniversitesi)
7-Buğu Yıldırım (Kültür Üniversitesi)
8-
9-
10-

Safa Arıkan
06-02-2009, 02:58
E arkadaşlar artık bir fotoğraf gezisi yapsak mı?

Bu arada geçen gün stadda çekebildiğim 3 fotodan oluşturabildiğim bir fotoğraf...

http://www.msarikan.com/stadpanoramikfotokritik2.jpg

Ayşe Tekin
09-02-2009, 16:53
Bende bu fotoğraf gezisine katılmayı çok isterim, öğreneceklerim var :)
bir 36'lık çekebildim daha ve daha banyo yaptırmadım. Geziden önce çıkarttırırım onları da, bakalım yanık olmayan var mı aralarında :)

Ayşe Tekin
09-02-2009, 16:54
[quote=Safa Arıkan;1027746]Listeye bir kişi daha ekledik:)

8-Ayşe Tekin ( Marmara Üniversitesi )

Doruk Sarıkaya
09-02-2009, 17:29
9-Doruk Sarıkaya (Marmara Üniversitesi)
10-

Bende makine yok, fakat bu gezide makinesini kullanabileceğimi düşündüğüm arkadaşlarım var. :)
Son zamanlarda bu olaya merakımdan dolayı bende bulunmak isterim bu gezide, özellikle panoramik çekim banner tasarımları için ideal gözüküyor. Bir kaç teknik öğrendikten sonra makine de alırım heralde.

Burak Durmaz
09-02-2009, 20:09
9-Doruk Sarıkaya (Marmara Üniversitesi)
10-Burak Ateş Durmaz(Çukurova Üniversitesi)
11-

Bende ufak bi makina var ama beni idare ediyo şimdilik :)...Bu gezi 17 Şubata kadar olursa ben de katılırım, inşallah ayarlayabiliriz...

Safa Arıkan
10-02-2009, 01:20
Değerli arkadaşlar öncelikle istekliliğiniz için çok teşekkür ederim, bildiğiniz gibi fotoğraf çekmek insanı hem çok rahatlatıyor hemde hobi olarak çok güzel bir zevk katıyor ve bunların yanında gözleriniz ile gördüğünüz bir çok objeye, yapıya ve insanlara farklı bir bakış açısı katıyor, örnek verecek olursam su da ki yansıma, geçen akşam bir arabanın altında bir su birikintisi vardı ve sokak lambasının ışığıda bu suyu aydınlatıyordu bununla birlikte o su birikintisi üzerinde arabanın alt kısmını tamamiyle görebildim.

Umarım en kısa zamanda bir gezi yaparız ve devamını getiririz. Eğer fotoğraf makinası almak isteyen arkadaşlarımız varsa bu konuda yardımcı olabileceğimi de tekrardan belirtirim sevgilerle...

Berk Ulupınar
10-02-2009, 06:41
Mayıs ayına kadar denkleştirebilirsem dslr alabilicem sonunda:) Heycanla bekliyoruz:)

Safa Arıkan
01-03-2009, 00:53
Arkadaşlar 10 kişi olduk, artık bir vakit kararlaştıralım ve yapalım şu gezimizi ve gezilerimizi;)

Arif Akın
17-03-2009, 04:43
http://img19.picoodle.com/img/img19/3/3/16/espriler/f_Ar305m_d81ea41.jpg

Safa Arıkan
19-03-2009, 14:35
Arkadaşlar hepinize özel mesaj attım ama sadece Esra geri dönüş yaptı, hiç fikri olan yok mu bu konuda?

Zeynel Turna
19-03-2009, 15:18
Bir haftasonu hep beraber birşeyler yapabiliriz. Havaların biraz daha düzelmesinde fayda var. Makinalarımız sıkıntı yaşasın istemeyiz :). Şu gün olsun ya da olmasın diye birşey diyemiyorum şuan.

Burak Durmaz
19-03-2009, 16:43
Gelmeyi çok istiyordum ama İstanbulda olmadığım için yakın zamanda olan bir organizasyona malesef gelemeyeceğim.Size iyi eğlenceler...:)

Buğu Yıldırım
20-03-2009, 01:33
Hava salıya kadar açmayacak sanırım, soğukta aynı şekilde olacak bence bu hafta sonu yapmayalım.

Önümüzdeki hafta sonu hava durumuna göre ayarlarız net bir tarih ama fazlada gecikmeyelim tabii, havanın iyi olduğu ilk hafta sonu alalım makinalarımızı çıkalım turumuza derim ben :)

Berk Ulupınar
20-03-2009, 06:08
Hava salıya kadar açmayacak sanırım, soğukta aynı şekilde olacak bence bu hafta sonu yapmayalım.

Önümüzdeki hafta sonu hava durumuna göre ayarlarız net bir tarih ama fazlada gecikmeyelim tabii, havanın iyi olduğu ilk hafta sonu alalım makinalarımızı çıkalım turumuza derim ben :)

aynen buğu ya katılıyorum.

Pınar Ünal
20-03-2009, 18:49
Safacım, bir aydan fazladır foruma girmiyormuşum gelen mesajınla irkildim bi... ben bu haftasonu abant'a ufak bi haftasonu kaçamağına gidiyorum ve en tabiki fotoğraflı bir haftasonu değerlendirmesi olacak =)

önümüzdeki hafta da buğu nun dediği gibi salıya kadar kapalı görünüyor... nisanın ilk haftasından sonraki bi tarih her koşulda keyifli olur derim...

Kıvanç Müçek
22-03-2009, 23:10
Önümüzdeki hafta seçim var ya, o sıkıntı. Nisanda falan olabilir aslında. Paylaşımlar için şimdiden sabırsızlanıyorum, daha öğreniyorum bakalım neler çıkacak:)

Safa Arıkan
25-03-2009, 16:24
Sevgili arkadaşlar hepimizin bildiği ünlü fotoğraf paylaşım sitelerinden fotokritik.com 5 Nisan Pazar günü Ağva'ya mükemmel bir gezi düzenliyor, ayrıntılar aşağıda; ;)

Fotokritik'te açılan konu başlığını aşağıya alıntı yaptım, isteyenler buradan da ulaşabilirler bu konu başlığına;)

Yalnız fotokritik'e hemen üye olalım, hep beraber gidelim eğlenelim çekelim, içelim, eğlenelim, gelelim;)

Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır.

Kübra Özdemir
25-03-2009, 16:45
Ne zamandır gözüme çarpıyor bu başlık, yazamadım bir türlü. Ben de aldım bir makine 4-5 ay önce, ama ne henüz yeterince keşfetmeye vakit bulamadım. Fırsat yaratma açısından güzelmiş bu gezi, baya bir malzeme çıkabilir gibi. Lakin o gün Eskişehir maçı olabilir ya :???:

Safa Arıkan
25-03-2009, 22:22
Ne zamandır gözüme çarpıyor bu başlık, yazamadım bir türlü. Ben de aldım bir makine 4-5 ay önce, ama ne henüz yeterince keşfetmeye vakit bulamadım. Fırsat yaratma açısından güzelmiş bu gezi, baya bir malzeme çıkabilir gibi. Lakin o gün Eskişehir maçı olabilir ya :???:

Federasyonun sitesinde maç 5 Nisan pazar gözüküyor saat 19:00 olarak ancak 17:00 da oradan dönüş var maça yetişebiliriz:)

Safa Arıkan
28-03-2009, 04:18
Sevgili arkadaşlar hepimizin bildiği ünlü fotoğraf paylaşım sitelerinden fotokritik.com 5 Nisan Pazar günü Ağva'ya mükemmel bir gezi düzenliyor, ayrıntılar aşağıda; ;)

Fotokritik'te açılan konu başlığını aşağıya alıntı yaptım, isteyenler buradan da ulaşabilirler bu konu başlığına;)

Yalnız fotokritik'e hemen üye olalım, hep beraber gidelim eğlenelim çekelim, içelim, eğlenelim, gelelim;)

Kullanıcı bu mesajından dolayı ceza almıştır.

Cezaya saygımız var ama bu alıntının düşüncesi farklı idi... neyse sağlık olsun.

Arkadaşlar bu geziye gelmek isteyen benimle irtibata geçebilirse çok iyi olur ayrıca hep beraber güzel bir gün geçirmiş oluruz sabahı fotoğraf akşamı tribün;)

Safa Arıkan
04-04-2009, 00:14
Arkadaşlar hani bir ses verseniz, havalarda güzelleşmeye başlıyor?

Meriç Kahraman
12-04-2009, 14:42
nikon d80 ^^

Kıvanç Müçek
25-04-2009, 05:30
İlk organizasyonu şenlikte yapalım madem:)

Berk Ulupınar
29-04-2009, 11:14

Ortam uygun olur muhtemelen:)

Safa Arıkan
29-04-2009, 13:02

Ortam uygun olur muhtemelen:)

Gideceğimiz alan büyük bir ihtimalle doğal bir alan olacağından dolayı (manzara, göl vs) çok güzel karelerin çıkacağına eminim. Ama bence portre fotoğraflar daha güzel olacaktır:)

Kıvanç Müçek
02-05-2009, 02:03
Photojournalism tavan yapacaktır:)

Emre Tanrıseven
02-05-2009, 12:54
Size şu kadarını söyliyeyim kariyerinizin en güzel doğa resimlerini çıkarma imkanınız var şenlik alanında :)

Safa Arıkan
02-05-2009, 19:14
Ne yazık ki bu sene ki şenliğe katılamayacağım :(

Kıvanç Müçek
04-05-2009, 01:36
Kötü oldu ya bu:(

Safa Arıkan
18-05-2009, 02:18
Arkadaşlar nerelerdesiniz?

Safa Arıkan
07-07-2009, 02:27
Havalar ısındı yine görünmüyoruz ortalarda heralde, hafiften yeni bir çalışmamı paylaşayım dedim;)

http://www.msarikan.com/maratonpanoramik.jpg

Kıvanç Müçek
07-07-2009, 13:05
Fotokritikte de gördüm. başarılı:) ama bu işin başka bit yolu olmalı bu çok beşgen gibi. sıcakta da hiç gezilmiyor ya kötü oluyor, akşamları çıkıyorum arada tripodumu alıp:)

Safa Arıkan
07-07-2009, 13:59
Fotokritikte de gördüm. başarılı:) ama bu işin başka bit yolu olmalı bu çok beşgen gibi. sıcakta da hiç gezilmiyor ya kötü oluyor, akşamları çıkıyorum arada tripodumu alıp:)

Teşekkür edermi Kıvanç;) Ya derinlik katmak ve biraz farklılık olsun diye yaptım böyle bu çalışmayı :) Aslında akşam vakti ortaköyden güzel köprü fotoğrafları, insan fotoğrafları çıkabilir:)

Ayşe Tekin
07-07-2009, 14:17
çıkar dimi:)
ne zaman gidiyoruz?

Safa Arıkan
07-07-2009, 21:21
çıkar dimi:)
ne zaman gidiyoruz?

Ne zaman isterseniz;)

Yasin Akyol
23-01-2010, 13:35
Merhaba arkadaşlar,

Mesajların tamamını okumadım devam eden bir konu varsa bilmiyorum ama forumda ki ilk mesajımı buraya bırakmak istedim :). Bende 3 senedir amatör olarak uğraşmaktayım. Fotoğraflarımı http://fzyaso.deviantart.com/ paylaşıyorum. burda üyeliği olan arkadarşlar varsa sayfasının linkini bıraksın.

Ve de daha çok teknikler üzerine ve yeni ürünlerle ilgili bilgi sahibi olanlar lütfen paylaşmayı çok görmesinler.

Birde yeni bir analog makine almak istiyorum önümzdeki aylarda. Kullanan bilen varsa tasiyelerinizi alabilirim.

Safa Arıkan
23-01-2010, 14:26
Merhaba arkadaşlar,

Mesajların tamamını okumadım devam eden bir konu varsa bilmiyorum ama forumda ki ilk mesajımı buraya bırakmak istedim :). Bende 3 senedir amatör olarak uğraşmaktayım. Fotoğraflarımı http://fzyaso.deviantart.com/ paylaşıyorum. burda üyeliği olan arkadarşlar varsa sayfasının linkini bıraksın.

Ve de daha çok teknikler üzerine ve yeni ürünlerle ilgili bilgi sahibi olanlar lütfen paylaşmayı çok görmesinler.

Birde yeni bir analog makine almak istiyorum önümzdeki aylarda. Kullanan bilen varsa tasiyelerinizi alabilirim.

Merhaba Yasin, 1907 ÜNİFEB forumlarına hoş geldin öncelikle ;)

Analog makina almak istiyorsan sana tavsiyem Canon A1'dir gerçekten mükemmel bir makina, bununla birlikte bir adet 50 mm f1.8 ve 2x Teleconverter öneririm sana :)

Teknikler üzerine derken çok geniş bir kapsamdan bahsediyorsun, mesela pan tekniği olabilir :) Ekipman ve yeni ürünler hakkında da az çok bilgi sahibiyiz:)

Herkes sorularını paylaşsın burada herkeste bildiği üzere cevaplarını paylaşsın diyeyim :)

Yasin Akyol
23-01-2010, 14:31
Renkler üzerine bir proje düşünüyorum. Ana renkleri baz alıcam. Bu renkleri kullanabileceğim yerler, objeler, konular nelerdir, bu renkleri ön plana çıkarabilmek için fonda ne kullanabilirim. Bunlar hakkında, daha doğrusu "renk" bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Safa Arıkan
23-01-2010, 16:54
Renkler üzerine bir proje düşünüyorum. Ana renkleri baz alıcam. Bu renkleri kullanabileceğim yerler, objeler, konular nelerdir, bu renkleri ön plana çıkarabilmek için fonda ne kullanabilirim. Bunlar hakkında, daha doğrusu "renk" bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

Hmm bununla ilgili Yusuf Kadi Şirinkan hocanın bir eğitim videosu var aşağıdaki link'ten izleyebilirsin;

http://www.fotoatolye.com/VideoDetay.aspx?item=298

Video çekimlerinde mesela arka fon olarak yeşil renk kullanılır eğer çekilen obje arka fondan kurtarılacak ise.

Safa Arıkan
13-03-2010, 14:30
Arkadaşlar havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı, gelin bi fotoğraf gezisi yapalım nedersiniz?

Gözde Karataş
14-03-2010, 14:38
mehaba arkadaşlar,
tez konumda ''dijital fotoğrafçılık'' ı seçtim. ama bi konu belirlemem gerekiyor kendime.
manzara,an,portre,nü vs.
hangisini seçeceğime bi türlü karar veremedim..
fikri olan paylaşırsa çok sevinirim.

Yasin Akyol
14-03-2010, 17:28
Birde dijital fotoğrafçılık derken, saf fotoğraf çekimleriylemi ilgili yoksa, manipüle edebilmekle mi?

Sana ilgi çekici hangi konu geliyorsa onu seç. Grafik bölümündesin sanırım sana kolaylık sağlaması açısından portreyi seçebilirsin. Ama farklılıklar yaratabilirim, herkesin yapamadığını yaparım dersen. Manzara veya an fotoğrafçılığını araştırabilirsin. Grafik unsurlarıyla pek müdahale edebileceğin (en azından benim için müdahale edilmemesi gereken) konular değil.

Çağla Yılmaz
10-06-2010, 20:01
ben çok hevesliyim fotoğraf işine
hatta bence gelecek var bende
ama makinem yok :D
yani profesyonel bir makine olmadan,digitalle kursa gitmek istemiyorum
kendi kendime eğleniyorum bende
ama gerçekten olsa bir makinem kursa bile gerek kalmaz kendi kendime gelişirim.

Onur Yıldırım
10-06-2010, 21:02
1-2 ay içinde alcam, ben de başlıyorum bu sanatı sanat için yapmaya. :p

Murat Çakar
11-06-2010, 16:10
benimde prof bir makine almaya niyetim var.gerçi elimde Ded yadigarı Zenit ve bir tane kompact var şimdilik işimi görüyor ama Zenit'in başka bir havası var tavsiye ederim :)

Burak.Özkan
12-06-2010, 03:20
çok seviyorum fotoğraf çekmeyi hayatın her anından kareler yakalıyorum kafamdan ama bunları malesef telefonların kameralarından değil profesyonel makinayla çekmek istiyorum inşallah alıcam yakında bi tane:)

Neşe Tokatlı
12-06-2010, 20:32
aynen bende hayatın ta kendisi yaaaa :)

Engin Kaşkaya
23-06-2010, 03:23
http://img22.imageshack.us/img22/1455/img0337e.jpg

23.06.2010 Saat : 01.30 Gebze

Murat Karaman
23-06-2010, 03:28
http://img22.imageshack.us/img22/1455/img0337e.jpg

23.06.2010 Saat : 01.30 Gebze

Karşı kıyı Yalova'da da manzara aynı.

Safa Arıkan
03-09-2010, 01:20
eeee ünifeb'in fotoğrafçı gençliği nerelerde...?

Musa Gül
07-09-2010, 14:59
Çok zevk veriyor insan huzur buluyor gerçekten bu işi yaparken

Murat Çakar
13-10-2010, 21:48
muğla'da ünifebli fotoğrafçı gençlik çok :)

Tolga Yakışan
28-02-2011, 21:21
muğla'da ünifebli fotoğrafçı gençlik çok :)

hahaha :D kalmadı pek fotoğrafçı gençlik bizde :)