Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinema Klasikleri ~ Geçmişten Günümüze En İyiler
Doğa Aydın
30-07-2004, 22:47
Evet, yavaş yavaş herkesin tavisyeleriyle böyle bir veritabanı oluşturabiliriz bence. Sinemayı bir hobi tadında yaşayan arkdaşlar, tüm zamanların en iyileri listesine girebileceğini düşündükleri filmleri döksünler bakalım.
Başlıyoruz...
Blade Runner:(1982)
1982 yapımı bir Ridley Scott filmi. Ridley Scott'ın (ki kendisini Alien serisinden de tanıyoruz) kariyerindeki en iyi film olduğunu düşündüğüm filmde, başrolde Harrison Ford oynuyor, ve kadroda ismine aşina olduğumuz maalesef bir tek o var.
Bu filme bilim kurgu demek, biraz haksızlık olacak ama genel anlamda biim kurgu sınıfına girebilecek bir film.
Ana konusu, Harrison Ford'un dünyadaki "replicant" adı verilen insan taklidi robotları yoketmekle görevlendirilmesi, fakat bir tanesine aşık olması üzerine kurulmuş olan filmimizde görüntü efektlerinin 82 yılındaki şartlara göre başarılı.
Konusunu kısaca yazdım, çünkü uzun uzun anlatıldığında filmi izleyecek olanlar için sinir bozucu olabilir.
Çoğu sinema okulunda derslerde konu olarak okutulan Blade Runner'ın en güzel yanlarından birisi ise, Harrison Ford'un da bir "replicant" olup olmadığı güzel bir tartışma konusudur.
Hadi bakalım, sıradaki filmleri bekliyoruz...
Murat Toktaş
04-08-2004, 01:25
mutlaka herkesin kendi zevk ve yorumuna gore bır en ıyı fılmı olmustur ama benım ıçın yakın donemde cekılen LOTR uclemesı ve felsefesı ayrı bır yerdedır..Serının yorumu ve oyuncuları hakkında daha once konu baslıgı acılmıstı ve orada fılmı tartısmıstık...fikrimi belirtmek ıstedım sadece...
Yiğit Güney
04-08-2004, 03:17
Alien 2 diger adıyla Aliens
Dörtlemenin en güzeli , Giger Abimizin Çizimleriyle , James Cameron ustanın yönetimiyle ve Stan Winston abimizin makeup'larıyla yogurulmus bir sinema ziyafeti , 7 dalda oscar almıştır :o , 2000 yılında , yüzyılın gelmiş geçmiş en iyi yaratık tasarımı ödülünü *alien 2 deki The Queen almıştır (kraliçe yaratık)
Ersin Demirel
04-08-2004, 20:31
Life is a beautiful
Çok etkilenmiştim.2.Dünya Savaşı ile ilgili bir filmdi.İzlemişsinizdir muhakkak.
Can Turgut
04-08-2004, 23:02
Esaretin Bedeli..
Gemide..
İzleyin,izlettirin..
Serhat Gül
04-08-2004, 23:27
Joe Black İlk izlediğimde çok etkilenmiştim.Eğer sevgilinizle bir probleminiz varsa bu film sizi tekrar ilk görmüş gibi yapar.
Bağdagül Çelik
04-08-2004, 23:48
quentin tarantino reservuar dogs süperdi
Ayça Buğra
05-08-2004, 01:02
*Life is a beautiful
Çok etkilenmiştim.2.Dünya Savaşı ile ilgili bir filmdi.İzlemişsinizdir muhakkak.
-Off offff...İzlediğim en mükemmel filim karakteridir o adam...Yok böyle bir insan diyor insan izledikçe...
-Cesur Yürek ( Her ne kadar Kanal D 50 defa yayınlayıp baygınlık geçirtse de, başkadır...)
-Fight Clup
-Awakenings
-Esaretin Bedeli
-Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi
-Piyanist
Hüseyin Kaplan
05-08-2004, 01:24
*Life is a beautiful
Süper filmdi ama bence bir numara Forrest Gump
run forrest run
stop forrest stop ;D
Can Turgut
09-08-2004, 04:47
Requiem For A Dream ;
Uyuşturucu üzerine çekilmiş müthiş etkileyici bir film..
Funny Games ;
Michael Haneke'nin burjuva eleştirisi yaptığı nefis bir film,evet şiddet üst düzeyde lakin cuk oturmuş..
Piyanist ;
Polanski'nin değil yine Haneke'nin bir filmi..Mazohist bir piyano öğretmeninin öğrencisiyle yaşadığı sıradışı bir ilişki anlatılıyor..Etkilendim mi evet etkilendim..
Ersin Demirel
09-08-2004, 15:44
"Dünyayı Kurtaran Adam " dermişim ;D :P
"Hayat Güzeldir" filmi için pek çok arkadaşım hem fikir olmuş.Hakikaten de güzel bir filmdi.
Mel Gibson hayranıyım.Her ne kadar "Cesur Yürek" tekrarı gibi olsa da onun "Vatansever" filmini de,en iyiler litesine konulabileceğini düşünüyorum.
Bilim-kurgu türünde de çocukluğumun kahramanları Dr.Emmet L.Brown ve Marty'nin zaman içindeki yolculularını anlatan Geleceğe Dönüşfilmi de güzel bir seri bence. 3.bölüm ise en sevdiğim...
Sevtap Ünsal
10-08-2004, 14:21
Star Wars serisi / hiç bişi sölemeye gerek bile yok yani
Yüzüklerin Efendisi 1/2/3 /ne desem az kalır
matrıx 1/2/3 /bunu izlemeyen cok sey kacirir tabiki
Fight Club /tabiki Edward Norton top yaptı o filmle
Dead Poets Society /izleyipte begenmeyen yoktur eminim
Indiana Jones serisi /bence macera filmlerinin en klaslarından
seven / saglam bi senaryo super kurgu
Kill Bill / bence görsel efektler super
007 James Bond serisi / herzaman izlenebilecek turden macera
Star Trek / kaptanın seyir defterinden...
Shawshank Redemption / bu ne azimdir walla bravo
Talha Çetintaş
10-08-2004, 14:44
4-5 ay kadar önce vizyona gıren bır film war Kelebek Etkısı aslında bu fılmı hala arkadaslarla tartısyoruz benim inanılmaz hosuma gıtmıstı bana katılanda bırcok arkadasım war filmde benı encok etkıleyen daha once izledim hiçbir filmin senaryosuyla bır yakınlığı olmaması tavsıye ederım.
Özenç Yeşilçiçek
10-08-2004, 18:56
*4-5 ay kadar önce vizyona gıren bır film war Kelebek Etkısı aslında bu fılmı hala arkadaslarla tartısyoruz benim inanılmaz hosuma gıtmıstı bana katılanda bırcok arkadasım war filmde benı encok etkıleyen daha once izledim hiçbir filmin senaryosuyla bır yakınlığı olmaması tavsıye ederım.
Aynen katılıyorum,mükemmel bir filmdi...
Ata Bahadır
12-08-2004, 08:48
Herkes kendi demetini olusmus bari bende bir demet sunayim sizlere..
Fight Club, Fight Club ,Fight Club, Fight Club (100 kere daha yazarim) ardindan Usual Suspects, Pulp Fiction (Quentin Tarantino !!), Scarface, Godfather serisi, Once Upon a Time in America, Untouchables , Alien Serisi, 7even, Die Hard Serisi,Forrest Gump, Braveheart, Rezarvuar Dogs (Quentin Tarantino !!), Life is Beautiful biraz daha gunumuze dogru gelirsek Schindler List,Saving Private Ryan, Shawshank Redemption, John Q, The Matrix (ilk film) , LOTR Serisi ve en son KILL BILL (Quentin Tarantino !!! )
Daha aklima gelmeyenlerde eminim coktur o kadar cok film gectiki su gozlerin onunde takip edemiyorum artik.:)
Ömer Kalburcu
13-08-2004, 14:17
" yüzyılın gelmiş geçmiş en iyi yaratık tasarımı ödülünü " :)) yiğit buna çok güldüm.. ama sigorney weaver ablamızı da çok severim, baylırım ben de alien serisine ;)
"hayat güzeldir" bi başyapıt cidden..
son dönemden "akıl oyunları" var iz bırakan bende..
nedense "şeytanın avukatı" da çok etkilemişti.. charlize theron başroldedir bu etkide :P
bi de serhat hatırlattı: "meet joe black"..
o filmin başında bi kazaya kurban gidiyo ya brad :) resmen şoke olmuştum ;)
Aynur Akman
18-08-2004, 20:18
THE LORD OF THE RİNGS
PART1-2-3...KESİNLİKLE MÜKEMMEL...
Forum Yönetimi
19-08-2004, 21:54
THE LORD OF THE RİNGS
PART1-2-3...KESİNLİKLE MÜKEMMEL...
Değerli üyemiz Aynur.Akman,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, gereğinden fazla yıldız, çizgi gibi işaretler kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz. Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Reşat Özdemir
22-08-2004, 01:36
mel gibsonlu bütün filmler..
fight club, scar face, godfather, matrix I, kill bill, pulp fiction, the game ... gider böyle..
Gökhan Taşkan
23-08-2004, 22:19
Hemen herkes bazı ortak filmlerde buluşuyor zaten.
Bir divx arşivcisi olarak ben de en iyilerimi sayayım,
Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli )
The Game
Lord Of The Rings I-II-III
Godfather I-II-III ( III. Film için Al Pacino pişmanım dese de )
Requem For A Dream
Fight Club
Braveheart
Matrix I ve II. ( III maksat seri tamamlansın ;) *)
Pianist
Scent Of A Women
Ronin
Heat
Silence Of The Lambs - Hannibal - Red Dragon Üçlemesi
Anger Manangement
Snatch
Lock Stock And Two Smoking Barrels
Kill Bill Vol.I-II
.
.
Bu liste uzar gider...
Hasan Muradoğlu
24-08-2004, 14:43
matrix ve LOTR serisi
fight club,
memento,
butterfly effect,
mindhunters,
braveheart,
gladiator,
patriot,
ayrica tarantino ve kubrick'in tüm filmleri
noT: clockwork orange i hala izleyemedim ama çok baba film olduu söleniyor...
Can Turgut
24-08-2004, 23:02
Clockwork Orange izlenmesi zaruri filmlerden biridir..Rahat uyu Kubrick amca..
Reşat Özdemir
25-08-2004, 00:03
Clockwork Orange izlenmesi zaruri filmlerden biridir..Rahat uyu Kubrick amca..
imza..
( bu ne imzacılık, aynen katılıyorumculuktur? )
Oytun Küskü
04-09-2004, 01:55
Rain Man ... Tek geçerim
Emre Paçarız
14-09-2004, 18:07
Melekler Şehri
Newyork'ta Bir Sonbahar
Kasımda Aşk Başkadır
Şuana dek izlediğim en güzel aşk filmleri,mutlaka izleyin...
Doğa Aydın
01-10-2004, 14:19
Herkes bir kaç film iliştirmiş, kendince demetler sunmuş foruma. Peki herkesin bir film seçme hakkı olsaydı, "Ben .... filmini izlemeseydim hayatım şimdikinden farklı olurdu, bir yerlerde bir boşluk olurdu..." cümlesindeki noktalı yerleri doldurmak zorunda kalsaydınız ne cevap verirdiniz? Peki neden o filmi seçerdiniz?
Ayça Buğra
01-10-2004, 17:03
Ben Cesur Yürek derdim.
Tv de bu kadar çok gösterilmesine rağmen yine izlerim dediğim ender filmlerden..Şimdi olsa izlerim hatta:)
Vehbi Şirikçi
01-10-2004, 18:20
Titanic, kesinlikle ilk izlediğimde çok etkileyici gelmişti. Filmi izledikten sonra o müziği her duyuşumda farklı hisler oluyordu içimde.
Didem Bektaş
15-10-2004, 13:32
-LOTR serisi ve Back to the future arasında birinciliğe kararveremiorum... 8)
- others
- 6.his
"50 first dates" ve "işaretler" daha çok yeni ama bunların ardından gelebilir... ::)
bide "elm sokagında kabus ve freddy'nin kabusları" serisini de unutmamak lazım ;)
Uğur Yedikardeş
15-10-2004, 23:42
Cesur Yürek belki 5-6 kez seyrettigim ama yayınlandıkca seyretmekten bıkmayacagım bir film. Bu arada neden kimse Eşkıya'dan bahsetmiyor Türk filmi koymak yasakmı :P
Bence Eşkıya'da Türkiye'nin klasigi
Bekle Kejeeeeeee :(
Doğa Aydın
08-11-2004, 02:20
Life of Brian (diğer adı Monty Python's Life of Brian):
İlk önce sizlere meşhur Monty Python serisinden söz etmek isterdim. Ama buna ne yerimiz yeter ne de zamanımız. Yine de kısaca anlatacak olursak, 70lerde İngiltere'yi (gülmekten) kırıp geçiren bir grup komedyenin ortak projeleri. İlk başlarda TV gösterileri olarak başlayan bu proje daha sonra arkalarına destek alınca kendi senaryolarıyla film çekmeye başlıyorlar. Life of Brian'ın dışında Holy Grail ve Meaning of Life isimli iki filmlerini daha izledim ve inanın bu adamlar işlerini biliyorlar.
Neyse, filmimize gelecek olursak, film aslında zamanında muhafazakar kesimden çok tepki toplamış. Nedeni ise, film Hz. İsa'nın yaşadığı yıllarda geçiyor, ve filmin asıl kahramanı Brian da bir şekilde beklenen mesih olduğuna inanılan bir köylü. O her ne kadar inkar etse, peşinde bir inananlar ordusu toplanıyor. Hz. İsa'nın hayatı baz alınarak biraz da inançları ve dinleri sorguluyor film. Ama aslında bunu o kadar güzel yapıyor ki, gülmekten kızmaya zaman bulamıyorsunuz.
Bahsettiğim diğer iki film de bunun kadar iyi. Ama bu film mutlaka izlenmeli, ve bir şekilde arşivlerinizde yer almalı...
Onur Bilgin
08-11-2004, 21:06
jurrasic park(ilk film ama.ilk çıktığın deli etkilemişti beni)
yeşil yol
gladiator
şimdilik bunlar aklıma geldi
Erkan Keremoğlu
16-11-2004, 05:00
The Good, The Bad and The Ugly...
1966 yapımı..
Dünyanın en iyi Western filmlerinden, ayrıyetten dünyada gördüğüm en komik filmdi.. Bir tane ucuz espri bulamazsınız..
Clint Eastwood muhteşem, tek kelimeyle..
http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/90/60/28m.jpg
8)
Doğa Aydın
16-11-2004, 06:55
8 femmes:
http://www.filmmusik2000.de/8femmesbig.jpg
Bir François Ozon filmi...
50li yıllarda bir noel arifesi. Varlıklı bir aile noel için toplanmaktadır. Evdeki tek erkek olan evin reisi ölü bulununca, kurbanın hayatındaki 8 kadın arasında soğuk savaş başlar. Acaba katil kimdir?
İlk 10 dakikasında "Neden başka bir film izlemedim ki?" dedirtse de, geri kalan 1.5 saatte de bu sözleri size yutturabilecek bir film...
(Dipnot: Fanny Ardant'a bu filmde aşık oldum, sırf onun için bile izlenebilir...)
Ertu Aydın
16-11-2004, 15:59
The Good, The Bad and The Ugly...
1966 yapımı..
Dünyanın en iyi Western filmlerinden, ayrıyetten dünyada gördüğüm en komik filmdi.. Bir tane ucuz espri bulamazsınız..
Clint Eastwood muhteşem, tek kelimeyle..
http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/90/60/28m.jpg
8)
Helal olsun Ağa
Kaç kere izledim bu filmi sayısını hatırlamıyorum.Hala elimin altındadır.
Tuco ile peder abisinin kapıştığı sahne çok şey anlatır aslında.Kaypak otelci,savaşta kuzeylilerin başındaki teğmen ki karizmatiktir ama çok yaşamaz,tozdan griye dönmüş üniformalar aklımdan çıkmayan kareler.
Bu arada bu filmin Azeri tiviyasında reklamını görmüştüm
ALA-FENA-GUDUBET
Can Vuruşkan
16-11-2004, 21:53
cesur yürek bence
Gözde Molla
05-12-2004, 01:53
elm sokağı kabusu:(
o filmleri izlemeseydim küçükken daha farklı oludu hayatım gerçekten.
çok korkardım ben o filmlerden ya:(
ama şimdi de çok gülüyorum.:Dher iki duyguya da hitap ediyo demekki:D
Doğa Aydın
05-12-2004, 05:42
Dark City (1998 ):
http://www.affichescinema.com/insc_d/dark_city.jpg
Matrix'in (ilk film) aklımıza kazıdığı "nerede yaşıyoruz biz, olayımız nedir, gerçek miyiz?" sorunsalının erken bir versiyonu bu film. Her ne kadar dediğim gibi paralel bir konuda ilerlese de (elindeki teknik imkansızlıklardan mıdır bilinmez) bu film bir karate filmi edasında gitmediği için, çoğu izleyici tarafından daha bir beğenilerek izlenegeldi hep.
Off, çok ağdalı cümleler kurmaya başladım ben. Kısa kesip derdimi kısaca anlatayım o zaman. "Yaşadığımız hayat bizim hayatımız mı?" sorusuna farklı bir açıdan yaklaşan bir film. Kara film denilen tarzdan. Güzel bir kurgusu var.
Oyuncular zaten filmi bırakmış, olayı kişisel şova dökmüş. Babasına rağmen bir türlü kanımın ısınmadığı Kiefer Sutherland bile bu filmden sonra kesinlikle yeteneği tartışılmayacak aktörler listesine girdi.
Bu arada gene matrikisle bir kıyaslama olacak ama, bu filmde kafanızda senaryoyla ilgili oluşan tüm sorular film bittiğinde mutlaka cevaplanmış oluyor matrikisin aksine...
Neyse, izlenmesi elzem olan filmlerden bir tane daha işte... Özellikle ben Matrix 1'i seviyorum, 2 3 yalan diyen arkadaşlarımıza şiddetle tavsiye edilir...
Can Turgut
14-12-2004, 15:48
Derviş Zaim'den Tabutta Rövaşata..
Son 10 yıldaki en iyi türk filmlerinden birisi..
Ahmet Uğurlu ve Tuncel Kurtiz döktürüyor..İzleyin,izlettirin..
Onur Özalp
22-12-2004, 23:16
Tatar Ramazan
Eskiya
Billy Elliot
Rain Man
Taxi Driver
Zugurt Aga
Ucurtmayi Vurmasinlar
Beautiful People
Amadeus
İnanç Baş
23-12-2004, 10:21
Hababam Sınıfı
Muhsin Bey
Predator 1 - 2
Esaretin Bedeli
Yeşil Yol
Hayat Güzeldir
Schindler's Lists
Star Gate
Star Wars
Matrix 1-2-3
Tango & Cash
Doğa Aydın
01-01-2005, 23:30
Utomlyonnye solntsem (1994):
İngilizce ismi: Burnt by the Sun (Türkçe'ye Güneş yanığı olarak çevirildi, ya da çevirilmediyse bile ben çevirmiş oldum)
http://movies.nnov.ru/Covers/Utomlyonnye%20solntsem.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0111579/)
Ya gel şimdi bu filmi izledikten sonra, holifuttan çıkmış bir filmi izle. Çok zor çok! Gerçekten, şu filmi izledikten sonra insanın hiç bir şey izleyesi gelmiyor sam amca diyarından...
Neyse, filmimize gelelim. Yıl 1936, Rus Ordusunda görevli Albay Kotov, halkın gözünde bir kahraman. Ama dönem de Stalin devri. Albay Kotov, ki kendisi Stalin'in kankası aynı zamanda, yaz tatilini yazlık evinde karısı, 6 yaşındaki kızı ve aile dostlarıyla geçiriyor. Ama günün birinde Moskova'dan Dimitri diye birisi (2 sene önce izlediğim için kim olduğunu hatırlamıyorum, sanırım Kotov'un dünürü olabilir) çıkageliyor, ve filmin akışı birden sinir harbi yönüne doğru çark ediyor. Bundan daha fazlasını anlatırsam, zevki kaçabilir.
Nikita Mikhalkov, filmi hem yönetmiş, hem de Albay Kotov rolünde, ayrıca senaryoyu da Rüstem Ibrahimbekov'le birlikte Ivan Bunin'in bir romanından uyarlamışlar. Her üçünde de çok başarılı. Filmde, kızı Nadia'yı da gerçek kızı oynuyor.*Yanlış hatırlamıyorsam '94 en iyi yabancı film oskarını ve aynı yıl Cannes jüri büyük ödülünü almıştı.
Kısa ve öz, herkesin en az bir kere izlemesi gereken bir başyapıt!...
Hasan Muradoğlu
03-01-2005, 16:25
doğa,
13. kat(the thirteenth floor/yön. josef rusnak )diye bir film var.bilmiyorum izledin mi?eğer izlemediysen tavsiye ederim.adamlar matrixten önce el atmışlar hadiseye.hoş bir senaryosu var ve de *gayet iyi anlatılmış hikaye.filmin posterini bulamadım.bende en iyisi imdb'den link vereyim size ;)
TIKLA (http://www.imdb.com/title/tt0139809/?fr=c2l0ZT1kZnxteD0yMHxzZz0xfGxtPTIwMHx0dD1vbnxwbj 0wfHE9MTN0aCBmbG9vcnxodG1sPTF8bm09b24_;fc=1;ft=5;f m=1)
bu da filmden fotolar
TIKLA (http://www.imdb.com/title/tt0139809/photogallery)
Dark City (1998 ):
http://www.affichescinema.com/insc_d/dark_city.jpg
Matrix'in (ilk film) aklımıza kazıdığı "nerede yaşıyoruz biz, olayımız nedir, gerçek miyiz?" sorunsalının erken bir versiyonu bu film. Her ne kadar dediğim gibi paralel bir konuda ilerlese de (elindeki teknik imkansızlıklardan mıdır bilinmez) bu film bir karate filmi edasında gitmediği için, çoğu izleyici tarafından daha bir beğenilerek izlenegeldi hep.
Off, çok ağdalı cümleler kurmaya başladım ben. Kısa kesip derdimi kısaca anlatayım o zaman. "Yaşadığımız hayat bizim hayatımız mı?" sorusuna farklı bir açıdan yaklaşan bir film. Kara film denilen tarzdan. Güzel bir kurgusu var.
Oyuncular zaten filmi bırakmış, olayı kişisel şova dökmüş. Babasına rağmen bir türlü kanımın ısınmadığı Kiefer Sutherland bile bu filmden sonra kesinlikle yeteneği tartışılmayacak aktörler listesine girdi.
Bu arada gene matrikisle bir kıyaslama olacak ama, bu filmde kafanızda senaryoyla ilgili oluşan tüm sorular film bittiğinde mutlaka cevaplanmış oluyor matrikisin aksine...
Neyse, izlenmesi elzem olan filmlerden bir tane daha işte... Özellikle ben Matrix 1'i seviyorum, 2 3 yalan diyen arkadaşlarımıza şiddetle tavsiye edilir...
Doğa Aydın
03-01-2005, 18:11
13. kat uzun zamandır izlemek istediğim ve maalesef hiç bir yerde bulamadığım için sürekli ertelediğim bir film. Bulmak ve izlemek lazım gerçekten, çünkü çok fazla övgü duydum filmle ilgili...
İzleyince yazarım diyeceğim ama, izleyen birisi varsa aramızda fikirlerini de beklerim...
Hasan Muradoğlu
06-01-2005, 15:15
duyduğun övgüler ne boyutta bilmiyorum ama bende bu filmi beğenenlerdenim.çevrildiği dönemi göz önüne alırsak,çok kaliteli bir yapım bence.daha öncede dediğim gibi konu ve hikayenin işleniş tarzı çok hoşuma gitti.ben vcd'sini izlemiştim (bir tanıdıktan aldıydım).
sanırım amazon.com en iyi yol bu iş için.(
daha çabuk bulabilceğimiz bir yer varsa,bilen söylesin)
not:filmle ilgili daha ayrıntılı şeyler yazmak isterdim ama 3-4 yıl oldu izleyeli ve de beynimin arka taraflarında kaldı.biraz kurcalamam lazım yani ;)
13. kat uzun zamandır izlemek istediğim ve maalesef hiç bir yerde bulamadığım için sürekli ertelediğim bir film. Bulmak ve izlemek lazım gerçekten, çünkü çok fazla övgü duydum filmle ilgili...
İzleyince yazarım diyeceğim ama, izleyen birisi varsa aramızda fikirlerini de beklerim...
Safa Arıkan
06-01-2005, 17:46
dün akşam sinematürk te türklerin çevirdiği "Süperman Dönüyor" adlı bir şahaser vardı nedense kripton taşının rengi biraz solmuş ve superman kardeşimizde istanbul semalarında seyr ediyor iki kolu öne doğru uzanmış bir şekilde 8)
Melih Yılmaz
22-01-2005, 22:40
hiç Türk filmlerinden bahsedilmemiş ''Dünyayı Kurtaran Adam '' hariç
bence Eşkıya ile Her Şey Çok Güzel Olacak da klasikler arasında bi de bana göre şu ana kadar izlediklerim arasında en komiği pek bi klasikliği yok ama '' EUROTRIP ''
Anıl Germeç
23-01-2005, 00:56
mustafa hakkında herşey-- kesinlikle türk sinemasının dönüm noktasıdır..
herşeyden önce -FightClub.
Can Turgut
23-01-2005, 14:45
mustafa hakkında herşey bence kötü bir film..başak köklükaya'nın taksideki sevişme sahnesinde camdan çıkan donu çok komik bir sahneydi,nejat işler berbattı..müziğin filmin fersah fersah önüne geçtiği bir filmdi..hanekevari olmaya çalışılmış,olamamış..
ne açıdan dönüm noktası olduğunu açıklarmısın ? valla merak ettim :)
Önder Yayla
06-02-2005, 03:23
Midnight Cowboy - Geceyarısı Kovboyu
Harika bir film...
Film klasik bir Amerikan rüyası gibi başlıyor ama...
Dustin HOFFMAN muhteşem bir performans sergiliyor...
Funda Meriç
06-02-2005, 13:43
Sinema Tarihindeki ilkler:
Sinema tarihinde hareketin izlenebildiği ilk alet,Lumiere Kardeşler'in Kinematograf'ı değil Thomas Edison'un 1892'de icat ettiği Kinetoskop'tu. Ancak Kinetoskop'tan sadece bir kişi bakabiliyor,görüntü perdeye yansımıyordu.
1895-İlk biletli halka açık sinema gösterisi."Bir Trenin Gara
Girişi",Lumiere Kardeşler,(Grand Cafe-Paris).
1896-Sinemanın bulunuşundan 1 yıl sonra Türk halkı sinemayla ilk kez tanıştı,Lumiere Kardeşlerin,"Bir Trenin Gara girişi" adlı gösterisi Galatasaray Sponeck Salonunda yapıldı.
1900-Beyaz perdeye ilk kez canlı müzik eşlik etti.Filme müzikle eşlik eden askeri bir bandoydu.
1902-İlk konulu film."Aya Yolculuk",George Milies,16dk.
1906-İlk konulu uzun metrajlı film."The Story of The Kelly Gang",Tait Kardeşler,70dk.
1914-İlk Türk Filmi "Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılışı",Fuat Uzkınay.
1918-İlk Konulu Türk Filmi."Hikmet Ağa'nın İzdivacı",Fuat Uzkınay-Weinberg.
1919- Sansür uygulanan İlk Türk Filmi,"Mürebbiye"
1922-Friedrich Wilhelm Murrau'nun Alman dışavurumcu sinemasının klasiklerinden kabul edilen "Nosferatu",sinema tarihinin ilk vampir filmidir.
1926-İlk Renkli Film "The Black Pirate"ı Douglas Fairbanks çekti.
1926-İlk Bilim/Kurgu klasiği "Metropolis" Fritz Lang tarafından çekildi.
1927-İlk Sesli Film."Caz Şarkıcısı",zenci şarkıcı Al Johnson'ın yaşamını anlatır.
1929-İlk ödüllü Oscar töreni 16 mayıs'ta Hollywood'daki Roosvelt Oteli'nde yapıldı.
1953-İlk Renkli Türk Filmi."Halıcı Kız",Muhsin Ertuğrul.
1963-Uluslararası Ödül Kazanan İlk Türk Filmi."Susuz Yaz",Metin Erksan. Berlin Film Festivali'nde ödül aldı...
**Sinema Tarihinin İlk Kadın Starı:"Mary Pickford"dur.
**ilk Türk Kadın Sinema Oyuncusu "Bedia Muvahhit"tir.
Kürşat Filiz
06-02-2005, 13:58
Funda naptın ya:)hep merak ettiğim soruları cevaplandırmışsın...valla sağol ya...
Tanalp Kaptan
06-02-2005, 17:58
ewwet funda hep kürşi bu soruları merak ederdi ve benim kafamı şişirirdi walla sagol!!!!(bu arada kürşat iddayı kaybettin bak ilk renkli fim hesabı:D)
Kürşat Filiz
06-02-2005, 21:09
ewwet funda hep kürşi bu soruları merak ederdi ve benim kafamı şişirirdi walla sagol!!!!(bu arada kürşat iddayı kaybettin bak ilk renkli fim hesabı:D)
evet ya napalım sana bi yemek ısmarlıycaz artık Kadir de...
Funda Meriç
06-02-2005, 23:17
OoOo...görüyorum ki bi tarafın yemek kazanmasına neden olmuşum..E yarı yarıya di mi ;D Ben de hakettim sayılır.. ;)
Tanalp Kaptan
07-02-2005, 17:30
OoOo...görüyorum ki bi tarafın yemek kazanmasına neden olmuşum..E yarı yarıya di mi ;D Ben de hakettim sayılır.. ;)
walla fundacım ıspartada olunca sıkntıdan filme vuruyoz kendimizi bzen böle enterasan sorular geliyo sonra aklımıza ya artık gelecek bir şey kalmadı sayende ;D
artık yemegi yarısından bile fazlasını hakkettin walla ;)
Kürşat Filiz
07-02-2005, 23:12
tamam funda büyük ihtimal 6s maçında orda olucaz,artık biyerde paylaştırcaz yemeği size :'( :)
Hasan Muradoğlu
18-02-2006, 06:28
Utomlyonnye solntsem (1994):
İngilizce ismi: Burnt by the Sun (Türkçe'ye Güneş yanığı olarak çevirildi, ya da çevirilmediyse bile ben çevirmiş oldum)
http://movies.nnov.ru/Covers/Utomlyonnye%20solntsem.jpg (http://www.imdb.com/title/tt0111579/)
Ya gel şimdi bu filmi izledikten sonra, holifuttan çıkmış bir filmi izle. Çok zor çok! Gerçekten, şu filmi izledikten sonra insanın hiç bir şey izleyesi gelmiyor sam amca diyarından...
Neyse, filmimize gelelim. Yıl 1936, Rus Ordusunda görevli Albay Kotov, halkın gözünde bir kahraman. Ama dönem de Stalin devri. Albay Kotov, ki kendisi Stalin'in kankası aynı zamanda, yaz tatilini yazlık evinde karısı, 6 yaşındaki kızı ve aile dostlarıyla geçiriyor. Ama günün birinde Moskova'dan Dimitri diye birisi (2 sene önce izlediğim için kim olduğunu hatırlamıyorum, sanırım Kotov'un dünürü olabilir) çıkageliyor, ve filmin akışı birden sinir harbi yönüne doğru çark ediyor. Bundan daha fazlasını anlatırsam, zevki kaçabilir.
Nikita Mikhalkov, filmi hem yönetmiş, hem de Albay Kotov rolünde, ayrıca senaryoyu da Rüstem Ibrahimbekov'le birlikte Ivan Bunin'in bir romanından uyarlamışlar. Her üçünde de çok başarılı. Filmde, kızı Nadia'yı da gerçek kızı oynuyor.*Yanlış hatırlamıyorsam '94 en iyi yabancı film oskarını ve aynı yıl Cannes jüri büyük ödülünü almıştı.
Kısa ve öz, herkesin en az bir kere izlemesi gereken bir başyapıt!...
hobaa daha ilkini izlemedik,bi bakıyorum ikincisi geliyo...
http://www.imdb.com/title/tt0403645/
devamı bu dimi?karambole gelmeyelim ;)
Doğa Aydın
18-02-2006, 13:36
Imdb'nin bilgilerine göre filmin devamı oluyor. Merakla bekleyelim bakalım...
Bahriye Sarıkaya
25-04-2006, 19:49
forumun basını bilmem :)
ama
the good the bad and the ugly derim klasik diince :)
Hasan Muradoğlu
10-08-2006, 05:16
Kült film nedir? sorusuna cevap arayanlara...
http://www.sniff.org/pulp/deskicon.jpg
Pulp:
1. A soft ,moist ,shapeless mass of matter.
2. A magazine or book containing lurid subject matter and being characteristically printed on rough ,unfinished paper.
Müzik seçimleri harikaydı,hala dinlerim ve coşarım..
Murat Erkurt
01-09-2006, 23:52
Vincent Van Gogh'un Yaşamı,
Başrollerinde Kurt Douglas ve Anthony Quin var.
Muhteşem bir yapıt.
Öngörümce 1950lerde çekilmiş.
Saygılar.
Faruk Özhan
02-09-2006, 01:46
Casablanca 1942 yapımı mükemmel bir yapım.
Bir daha çal Sam.
Ama efendim.
İtiraz istemiyorum.
Emine Pınarlar
28-11-2006, 19:45
Rüzgar Gibi Geçti,
harika bir film,etkileyici
izlemeynler kesinlikle izlemeli
kitabıda çok iyi ikisinide şiddetle tavsiye ederim
Mustafa Boztopraklı
11-12-2006, 23:23
A Clockwork Orange (1971, S. Kubrick)
Full Metal Jacket (1987, S. Kubrick)
Das Boot (1981, W. Petersen)
Dead Poets Society (1989, P. Weir)
Good Will Hunting (1997, G. Van Sant)
Fight Club (1999, D. Fincher)
Forrest Gump (1994, R. Zemeckis)
25th Hour (2002, S. Lee )
Requiem for a Dream (2000, D. Aronofsky)
What Dreams May Come (1998, V. Ward)
Serkan Şahin
11-12-2006, 23:56
Titanic
Çağlar Derin
12-12-2006, 12:31
SEVEN(7) ve kuzuların sessizliği bu klasıklerde en ust yerlerdeki filmler
Tuğba Tülü
12-12-2006, 17:35
godfather,cesur yürek,6.his,şeytanın avukatı,yüzüklerin efendisi,titanic,karaip korsanları aklıma gelen izlediğim en iyi filmler...
Serkan Badem
12-12-2006, 19:57
godfather,cesur yürek,6.his,şeytanın avukatı,yüzüklerin efendisi,titanic,karaip korsanları aklıma gelen izlediğim en iyi filmler...
aynen katılyorum+cehennem silahı(tüm serileri)
Mustafa Topal
13-12-2006, 17:29
1.kardeşler takımı
2.azizler ve askerler
3.er ryan
4.yüzüklerin efendisi 1-2-3
Sedat Aydın
15-12-2006, 16:45
night of the living dead
Burç Kurtoğlu
18-12-2006, 15:05
"Leon" dan kimse bahsetmemiş..
tavsiye ederim..
ayrıca Goodfellas
Memento
Se7en
American History X
Eternal Sunshine Of Spotless Mind , ilk aklıma gelenler
Çağlar Derin
18-12-2006, 17:21
eet leon unutuldu bende scarface eklemek istıyorum
Mehmet Ekiz
27-01-2007, 14:46
before the rain
fight club
filler ve çimen
Kayra Nar
27-01-2007, 18:50
The Godfather Part I-II-III
Saw I-II-III
JohnQ
Inside Man
Man on fire
Malcolm X
Ezgi Özer
27-01-2007, 18:59
mükemmel deha, son samuray, mumya evi.... aklıma gelenler bunlar ;)
Barış Güzelsoy
31-01-2007, 00:00
The Godfather.
Tuğçe Süer
31-01-2007, 00:01
bugun mütiş bi film izledim 2005 yapımı ama paylaşmak istedim sizlerle..SAKLAMBAÇ..tavsiye ederim..
Arıkan Altay
01-02-2007, 02:41
Çaylak...
Deniz Tekin
01-02-2007, 05:25
çok eskilerden değil aama bir sürü saçmalıkla dalga geçen çok güzel bir film seyrettim!
IDIOCRACY!
ayrıca pulp fiction ve rezervuar köpeklerine atıkfta bulunan bir film var:)
PLUMP FICTION!
Özlem Tuner
10-03-2007, 20:46
a beautiful mind-türkçeye akıl oyunları diye çevirmişler..unutamadığım filmlerden biri..birde cesaretin var mı aşka oda güsel bir film tavsiye ederim..
Ayşegül Ar
10-03-2007, 21:48
gladyetör-titanic-son samuray-çığlık- çaylak-matrix1-italyan işi-dejavu -köstebek.....
film arşivim iidir aklıma gelmesede
Kenan Şen
11-03-2007, 03:10
V For Vandetta (şiddetle tavsiye edilir.)
pi
Esaretin Bedeli
The Jacket (çıldırış)
Trainspotting
Resarvoir Dogs
Donnie Darko
Barış Kaleoğlu
12-03-2007, 16:27
Requiem for a dream bence izlenmesi gereken müthiş bir film.Ayrıca filmin müziği de süper gerçekten.
Burcu Aycan
14-03-2007, 00:33
V for Vendetta
son dönemlerde beni en etkileyen yapıtlardan birisi.yakın tarihle çok alakalı olan bir insan olarak gelecek yakın tarihimizde bizi ve dünyayı bekleyen tehlikeli,faşist,totaliter bir yönetim biçimine bir başkaldırış olarak algıyabileceğimiz bir yapıt... V FOR VENDETTA ...... Bizi çok yakın zamanda bekleyen tehlikelere karşı uyaran,dünyadaki sadece para'ya inanan kapitalist yönetimlerin halklarının canını hiç düşünmeden nasıl hiçe saydığını anlatan bu yapıt,kitap okumak deyince sadece roman okuyan gençliğede biraz yakın tarihi ve dünyanın gelecek 30 yılda nasıl bir hal alacağını,anlatmaya çalışırken sürükleyici sahneleriyle izleyiciyi ekrana yapıştırmayıda başarıyor... Matrix serisinin kadrosunun büyük çoğunluğunun korunduğu bu film(kamera arkası tabi.yoksa oyuncu olarak hugo weaving'i v rolünde izliyoruz.kendisini hiç göremesekte) bir devrimin öyküsünü anlatıyor ayrıca filmden çok özle bir replik: creedy:(hükümetin 2.adamı) v'ye kurşunları saydırır ve daha az önce onlarca kurşunu bünyesine alan v bu kurşunlardan sonra creedy'nin adamlarını öldürmüş ve creedy'nin kurşunlarından sonrada ayakta kalmıştır.bunun üzerine creedy şu cümleleri sarfeder: okadar kurşrn yiyosun ve neden ölmüyorsun v'nin cevabu çok can alıcı: bu maskenin arkasında bir beden yaşamıyor bir fikir yaşıyor,bedenler kurşunlardan etkilenir ama fikirlere kurşun işlemez......
Ertuğrul Çolak
12-04-2007, 19:49
bu hafta vizyona girecek filmler arasında favorim Norbit :D izlediğimde gülmekten karnımın ağrıyacağından eminim
Uğur Dilek
08-05-2007, 03:38
Forest Gump
Didem Bektaş
08-05-2007, 14:48
LOTR 1,2,3
Others
The illusionist
Green Mile
Back to the Future
Matrix 1,2,3
Spiderman-Batman-Superman-Xmen serileri:)
The Holiday
The Ring
Gans of NY
Troya
The Departed
Ghost Busters
Beetle Juice
Selvi Boylum Al Yazmalım ;)
Pride & Prejudice
Pretty Woman
Pirates Of The Carribbean (The Curse Of The Black Pearl)
.
.
.
diye uzar bu liste :)
son ekleyebileceğimde dün spiderman 3te yer olmadığı icin son anda girdiim "next", nicolas cage ve jessica biel oynuyo filmde ve iiki spider da yer bulamayıp bu filme gitmişim:) giderseniz daha önce izlediiniz hiç bi filmde alamadıınız farklı bi tat alacağınızı garanti ederim ;)
Nurullah Durukan
08-05-2007, 23:33
Prestij ve Köstebek harika filmlerdi.Izleyemeyenlere siddetle tavsiye ederim ;)
Kazımcan Yılanlıdağ
18-05-2007, 14:42
Köstebek
Ocean's Eleven-Twelwe
Spider Man 3
The Code Of Da Vinci
300 Spartans
Forrest Gump
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
Hasan Muradoğlu
24-05-2007, 21:26
son ekleyebileceğimde dün spiderman 3te yer olmadığı icin son anda girdiim "next", nicolas cage ve jessica biel oynuyo filmde ve iiki spider da yer bulamayıp bu filme gitmişim:) giderseniz daha önce izlediiniz hiç bi filmde alamadıınız farklı bi tat alacağınızı garanti ederim ;)
Karambole geldi, gidmedik bu filme. Aslında sadece Jessica Biel için bile(m) izlenirdi bu film =)
Ozan Avcu
25-05-2007, 03:01
jessica yeterli bir neden herhangi bir filmi izlemek için. İzlenir...
Fatih Karadeniz
29-05-2007, 17:57
tıtanic, hızlı ve ofkeli , cesur yurek , truva , cennetin kralligı aklima gelenler simdilik bunlar
Kayra Nar
30-05-2007, 07:48
prestige ve 300spartans bu senenin favori filmleri.
Sinan Göçer
31-05-2007, 03:02
arkadaşlar bakmadım daha önce yazmısmısınız ama bende 3-4 film ekelyım dedım:)
BenHur
12 maymun
makinist
american history x
Onur Coşkuncan
30-06-2007, 19:35
denzel washington filmleri :
The Pelican Brief / Pelikan Dosyası
The Bone Collector / Kemik Koleksiyoncusu
The Preacher's Wife / Aşk Meleği
Fallen / Cani Ruh
The Siege / Kuşatma
The Manchurian Candidate / Mançuryalı Aday
Training Day / İlk Gün
De-ja-vu
benim en sevdiğim ve hala verildiğinde bıkmadan izlediğim tek film
1995 yapımı Bravehart ( cesur yürek)
Tuncer Yıldızoğlu
17-11-2007, 18:25
Elm Sokağında Kabus(Nightmare on Elm Street) Serisi
Hasan Muradoğlu
17-11-2007, 19:59
Elm Sokağında Kabus(Nightmare on Elm Street) Serisi
O zamanlar henüz ilkokula yeni başlamış bir çocuk olduğumdan olmalı, şu hayatta beni, Freedy kadar hiçbir karakter korkutmamıştır.. Geçenlerde tüm seriyi baştan sona bir daha izledim..hala müthiş buluyorum ama kendime de çok güldüm, yalan değil..
Burcu Akkaş
17-11-2007, 20:20
O zamanlar henüz ilkokula yeni başlamış bir çocuk olduğumdan olmalı, şu hayatta beni, Freedy kadar hiçbir karakter korkutmamıştır.. Geçenlerde tüm seriyi baştan sona bir daha izledim..hala müthiş buluyorum ama kendime de çok güldüm, yalan değil..
hahaa aynen hasan ya ben de korkardım, şimdi ne kadar komik geliyo:) chuky den de tırsardım:D şimdiyse testere mestere sıradan gidiyorum
Mehmet Turutoğlu
18-11-2007, 01:03
American History X'i tek geçerim
Şükrü Güney
18-11-2007, 01:24
Bttf
Cem Demir
19-11-2007, 01:44
Requiem for a Dream (2000) (http://beyazperde.mynet.com/film.asp?id=742&kat=film)
Galdyatör (maximus karakteri cok etkilemişti)
Sil baştan (2003) ayrı bi yeri vardı bende
ilk aklıma gelenler
Seda Toykar
19-11-2007, 17:59
phantom of the opera:cool:
Ayşegül Geçgel
12-12-2007, 02:15
if only...hayat bir gündür oda bu gündür felsefesiyle izleyin,izletin...iyi seyirler.
Ayçin Biran
19-12-2007, 05:19
The Good, The Bad and The Ugly *Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Requiem for a dream *Reservoir Dogs*The Jacket *Forrest Gump
Trainspotting * V for Vandetta * Leon *The Goodfather
Matrix Series * The Illusionist * Gone With the Wind * The Green Mile
The Big Lebowski
Saving Private Ryan
Selvi Boylum Al Yazmalım
Devlerin Aşkı
Gemide
Muhsin Bey
Uçurtmayı Vurmasınlar
Karılar Koğuşu
Eşkıya:rolleyes:
(ilk aklıma gelenler bunlar)
Seda Toykar
19-12-2007, 12:30
prestij,seven,meksikalı.....
Tuğba Tülü
19-12-2007, 22:56
Hababam güm güm güm:)
Kutay Cuneray
21-12-2007, 03:28
Big Fish (babasıyla sorunu olanlar izlemeli kesinlikle )
Arif Kocamanoğlu
21-12-2007, 12:09
Çiçek Abbas da on numara bir filmdir bence ... :)
Emrecan Aydınoğlu
21-12-2007, 18:02
kelebek etkisi..... allahım süperdi yaaaa
Hasan Muradoğlu
22-12-2007, 09:18
kelebek etkisi..... allahım süperdi yaaaa
The Butterfly Effect - dc ending (http://arielortega.blogspot.com/2007/12/butterfly-effect-dc-ending.html)
http://www.youtube.com/watch?v=MW7DQ1bSjFM
Onur Aloğlu
22-12-2007, 16:17
Cesur Yürek
Esaretin Bedeli
Piyanist
Corelli' nin Mandolini
Schindler' in Listesi
Selim Samast
23-12-2007, 01:13
esaretin bedeli
cesur yürek
piyanist katılıyorum...
Sanırım bunu da yazmışlardır ama : Last Samurai
özellikle filmin sonunda ki şu diyalog çok hoştu:
- Bana O'nun nasıl öldüğünü anlat??
-Hayır size O'nun nasıl yaşadığını anlatacağım...
Serkan Dinç
23-12-2007, 02:20
casablanca
the Godfather
pulp fiction
eternal sunshine of the spotless mind
v for vendetta
my sassy girl
the prestige
La vita é bella
oldboy
catch if you can
the Truman Show
fight club
American History X
requiem for a dream
Kayra Nar
02-01-2008, 02:09
Trainspotting derim başkada bişey demem...
işte imdb linki:http://www.imdb.com/title/tt0117951/
Öznur Ursavaş
02-01-2008, 18:15
şimdilik aklıma gelenler;
gizli pencere(johnny depp muhteşemdi)
eternal sunshine of the spotless mind
prestige
before sunrise(devam filmi olan before sunset berbattı)
forrest gump
requem for a dream
illizyonist
notebook
solino(fatih akın dan şiddetle tavsiye ediyorum gigi harika)
yeşil yol
gladyatör
esaretin bedeli
ölü ozanlar derneği
kasım da aşk başkadır
amores perros
ve son izlediğim griffin&phoenix
iyi seyirler...
Kenan Şen
03-01-2008, 16:19
"Sleepers"ı yazan pek olmamış sanırım.
muhteşem bir filmdir şiddetle tavsiye ediyorum. oyuncu kadrosu da çok iyidir.
türkçe çevirisi "Kardeş Gibiydiler."
13. Floor / 13. kat
jeux d'enfants / cesaretin var mı aşka (izlemeden ölmeyin sakın ;))
The Usual Suspects / olağan şüpheliler
Goodfellas / sıkı dostlar (güzel bir mafya filmi)
Kenan Şen
28-01-2008, 01:26
belki ilgili başlık değil ama youtube tan 2 tane kısa film buldum ikisi de çok güzel. izlemenizi tavsiye ederim.
http://www.youtube.com/watch?v=9SwbHl3L3Q4
http://www.youtube.com/watch?v=YjpDUHFKN-I
Kenan Ergün
29-01-2008, 16:39
The Godfather
Fight Club
Matrix Serisi
Bourne Serisi
Esaretin Bedeli
Sin City
Gladiator & Kingdom of Heaven
Ocean's 11 12 13 ve Frank Sinatra nın Ocean's 11
Yeşil Yol
Karayip Korsanları Serisi
Constantine
Derya Tumayer
30-01-2008, 19:26
The godfather
Scarface
Lord of the rings
James Bond
Gone with the wind
A nightmare on Elm Street
Home Alone vs vs vs....
Ayrica:
Hababam sinifi
Eskiya...
Hilmi Akay
31-01-2008, 04:12
Pulp fiction
Leon
American history x
Godfather
Taxi driver
Esaretin bedeli
Goodfellas
Fight club
Reservoir dogs
Münih
Scarface
V for vandetta
Eşkıya
Propaganda
Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Hasan Muradoğlu
01-02-2008, 01:34
Propaganda'yı sevemedim ben nedense.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.