Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitaplar...
Gül Muştu
25-07-2004, 18:46
Şu an okuduğumuz, geçmişte okuyup da çok etkilendiğimiz, birbirimizle paylaşmak istediğimiz kitapları yazmaya devam edelim eskisi gibi... ;)
Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında ticaretle uğraşan bir Türk ailesinin İmparatorluktan Cumhuriyete geçiş anılarını, acı dolu savaş yıllarını, yoksulluk ve mutluluklarını, çocuklarının Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eğitim ve öğretim serüvenini ve gerçek hayat mücadelesini kapsayan Bir Türk Ailesinin Öyküsü'nü tavsiye etmek istiyorum 20. yy başlarına tanıklık etmek isteyenlere...
İngilizce konuşulan ülkelerde Çağdaş Türk Edebiyatı'nın dikkate değer bir örneği olarak değerlendirilen bu kitap, öyküye konu olan ailenin büyük oğlu İrfan Orga tarafından İngilizce olarak yazılmış olup daha sonra Arın Bayraktaroğlu tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir.
Beni çok etkilemişti bu kitap, etkisinden çıkamamıştum uzun süre ve o aileyle birlikte acıyı, sevinci, hüznü, kederi, mutluluğu ve o günleri yaşamıştım. Okumanızı tavsiye ederim.
Fatih Bağcı
25-07-2004, 19:14
hulki cevizoğlu'nun YA SEV YA SEVR adlı kitabı.son zamanlarda ülkemizde olan siyasi olayları taraflı bir şekilde,türkiyeden yana taraf olarak anlatan bir kitap.herkesin okumasını tavsiye ederim.
Hüseyin Ayas
25-07-2004, 19:35
dan brown melekler ve şeytanlar,da vinci şifresi adlı kitapları süper..şiddetle tavsiye ederim...bi de soner yalçın ın teşkilatın iki silahşörü çok güzel...
Bağdagül Çelik
25-07-2004, 19:39
Bizim klasiklerimiz gibisi yok bence.Reşat Nuri'nin Bir Kadın Düşmanı.kurgusu o devirde yazılan kitaplara benzese de konusu benzemiyor
Melis Varan
25-07-2004, 21:46
#1New York Best Seller olmuş 2 kitap... Aslında bu 3lü bi dizi ama ben 3.sünü henüz hiç bi kitapevinde görmedim. Adsız Çocuk ve Yitik Çocuk... Hayat hikayelerini okumayı sevenler için hızlı ve kolay okunan bi dizi. Dave Pelzer kendi hayat hikayesini anlatmış. Alkolik annesinin işkenceleri ve ölümcül oyunlarına karşı küçük bi çocuğun hayat mücadelesi tüyleri diken diken eden cinsten... Annesi aç bırakıp işkence ederken babasının pasifliği, kardeşlerinin rahatlığı, dışardan gelen yardımlar sayesinde bakıcı aile yanına gönderilip zorla annesinden uzaklaştırılışı, çocuğun tüm bunlara karşı kendini motive ediş çabaları...vs Uç tarzda bi hayat hikayesi.İlk kitap çocukluğunu, ikincisi ise delikanlılığını anlatıyor.Üçüncü kitap da yazarlığa gidişatından bahsediyormuş
Gökhan Baş
26-07-2004, 02:06
gül ün bahsettiği kitap gerçekten çok etkileyici. O dönemle ilgili yazılmış çok roman var, ama "bir türk ailesinin öyküsü" kitabı roman değil gerçeğin ta kendisi... buna rağmen öyle bir dönem yaşanmış ki gerçekler romanı aratmıyor. Mutlaka okunmalı.
Dan Brown'ın kitapları güzel de, biz turkler olarak kendisini çok yeni keşfettik ya :) Ben yıllar önce dijital kale yi ingilizce haliyle okumuştum... Çok beğenmiştim, ve bu kitabun türkçe çevirisi olmamasına bir anlam verememiştim. Ama geçtiğimiz dönemde Da Vinci'nin şifresi çıkınca artık dayanamadılar ve çevirdiler, yazara ilgi de olunca eski kitaplarını da çevirmeye başladılar. Hepsi çok sürükleyici kitaplar olmasına rağmen Dan Brown'ın okuduğum kitaplarının hepsinde konsept aynıdır. Yazar ilginç bulduğu gerçekleri alır... Bu gerçekler üzerine kendi roman kurgulayıp yazar. Romanın başında gerçekleri saklayan ya da koruyan bir insanı öldürür... Ve bu cinayet üzerine heyecanlı olaylar gelişir. Bütün kitapları böyle :)
Neyse benim önerebileceğim roman serisi bambaşka bir yerden. "Korku" romanları yazan Stephen King'in bazı kitaplarında alakasız yerlerde Silahşör Roland dan Kara Kule'den kırıcılardan bahsedildiğini görürsünüz. Bunlar da nesi diyerek geçersiniz. Halbuki Stephen King'in bütün romanları onun yarattığı bir evrende geçip KARA KULE adını verdiği roman serisine bağlanmaktadır. 1.Kitabını 19 Yaşındayken yazdığı Kara Kule serisinin 5.kitabı birkaç ay önce çıktı, ve iki kitap daha çıkınca seri tamamlanacak. dünyanın en çok merak edilen ve en çok satan, inanılmaz derecede mukemmel kurguya sahip roman serisini okumanızı şiddetle öneriyorum. Kara Kule 1:Silahşör, Kara Kule 2:Üçün çekilişi , Kara Kule 3:Çorak Topraklar, Kara Kule 4:Büyücü ve Cam Küre, Kara Kule 5:Cella'nın Kurtları .. Bunlar çıkanlar. Bundan sonra da Kara Kule 6:Susannah'ın Şarkısı ve Kara Kule 7:Kara Kule çıkacak.
Hem fantastik hem gerilim hem western olan bu seri çoğu eleştirmene göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kurguya sahip sanat eserlerinden biri.
Doğa Aydın
26-07-2004, 02:18
Bu arada okuyan arkadaşlardan fikir alalım, DaVinci Şifresi'nin sonu için "çok kötü" şeklinde duyumlar aldım. Eğer hakikaten söylendiği kadar kötüyse boşuna başlamayalım. ;)
Ne dersiniz?
Özenç Yeşilçiçek
26-07-2004, 10:29
Rus edebiyatını bir kenara koyarsak bence 'Çanlar Kimin İçin Çalıyor' ve 'Kelebek' inanılmaz etkileyici ve üstün kitaplar...
elli bir alandan bahsetmediğimiz için çok fazla kitap geçiyor aklımdan,biraz da kişinin ilgisiyle alakalı örneğin ben klasik Türk edebiyatı yani işte Reşat Nuri ler falan...nefret ederim...
Modern Türk edebiyatından Yunus Nadi ödülünü de kazanmış bir kitap olan Hakan Aydoğan'ın Nü Peride isimli kitabını şiddetle tavsiye ederim.Özellikle kızlar için Meltem Arıkan'ın kitaplarını tavsiye ederim.'Ve Veya Belki''Evet Ama Sanki' ve 'Kadın Bedenini Soyarsa'bir üçleme,ilk iki kitap biraz yavan gelebilir ama özellikle 'Kadın Bedenini Soyarsa'kesinlikle okunması gereken bir kitap bence,ilk iki kitap daha hafif desem de üç kitabı da okumanızı tavsiye ederim.
İnci Aral'ın kitapları bana çok şişirilmiş gibi geldi,'Mor'u ve 'Ölü Erkek Kuşlar'ı okudum,okumasam da olurdu...
Tuna Kiremitçi'nin kitapları tavsiye edilir...
Amin Maaruuf'un çooooook sıkıcı kitaplarının içinde 'Doğunun Liminları'nı keşfetmemiş olabilirsiniz,çok güzel bir kitap...
Daha yazarım ben :) ii okumalar...
Burak Çankaya
26-07-2004, 15:20
Benim favorilerim Buket Uzuner den Kumral Ada-Mavi Tuna ve Gelibolu
Levent Sarıbaş
27-07-2004, 19:33
Jean Christoper Grange >>> Taş Meclisi
Bağdagül Çelik
27-07-2004, 23:31
Tuna Kiremitçi'nin iki kitabı var ikisi de çok basit bir anlatımla yazılmış okuyana ben bile yazardım bunu dedirtiyor
Özenç Yeşilçiçek
28-07-2004, 09:47
Tuna Kiremitçi'nin iki kitabı var ikisi de çok basit bir anlatımla yazılmış okuyana ben bile yazardım bunu dedirtiyor
İki kitabını da okudum,özellikle ikinci kitabı 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' gayet güzel bir kitap.Bir kitabın güzel olabilmesi için illa da ağır bir dille yazılması gerekmiyor ki!
Gri bir İstanbul akşamında İstiklal'de yürümek gibi bir kitap,sislerin arasında yarı karanlık sokaklara dalıyorsun,keyif verici...
Fatih Bağcı
28-07-2004, 12:24
İki kitabını da okudum,özellikle ikinci kitabı 'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' gayet güzel bir kitap.Bir kitabın güzel olabilmesi için illa da ağır bir dille yazılması gerekmiyor ki!
Gri bir İstanbul akşamında İstiklal'de yürümek gibi bir kitap,sislerin arasında yarı karanlık sokaklara dalıyorsun,keyif verici...
bende 2 kitabını da okudum tuna kiremitçi'nin.Bağdagül'ün de dediği gibi aradığımı bulamadım.tamam çok kötü değil yazıları ama yinede isimlerindeki etkileyicilik içeriğinde bulunmuyor.mesela bu işte bir yalnızlık var isminin altında çok güçlü bir aşk hikayesi,yalnızlık hikayesi bekliyordum ben ama beklediğim olmadı.
Özenç Yeşilçiçek
28-07-2004, 16:31
[quote author=Fatih.Bagci link=board=kultur;num=1090766760;start=15#16 date=07/28/04 11:24:23]
mesela bu işte bir yalnızlık var isminin altında çok güçlü bir aşk hikayesi,yalnızlık hikayesi bekliyordum ben ama beklediğim olmadı.[/quote
Haklısın,ambalaj içerikten daha şaşalı
Belki de insan bu yüzden hayal kırıklığına uğruyor,birsürü kitaptan daha güzel olmasına rağmen
Bağdagül Çelik
28-07-2004, 21:01
Günümüzün hastalığı da bu sanırım ambalaj!Kılıç Yarası Gibi'yi de okudum Ahmet Altan'dan ismi gibi içeriği de çarpıcı bir kitaptı.Hiç bir zaman bunu ben yazabilirim diyemem o kitap için ;D Tuna Kiremitçi'nin kitaplarını ben de yazarım derken abartmış olabilirim tabii neyse bu ilerde anlaşılacak bir şey ilk kitabımı okuduktan sonra siz karar verirsiniz ;D
Ayça Buğra
29-07-2004, 03:22
Ben çok geç kalsam da, şu sıralar ''Goethe'' den ''Genç Werther'in Acıları'' nı okuyorum...Çok etkileyici, iç burkan biir kitap...En güzel klasiklerden biri...
Özenç Yeşilçiçek
29-07-2004, 11:15
Günümüzün hastalığı da bu sanırım ambalaj!Kılıç Yarası Gibi'yi de okudum Ahmet Altan'dan ismi gibi içeriği de çarpıcı bir kitaptı.Hiç bir zaman bunu ben yazabilirim diyemem o kitap için ;D Tuna Kiremitçi'nin kitaplarını ben de yazarım derken abartmış olabilirim tabii neyse bu ilerde anlaşılacak bir şey ilk kitabımı okuduktan sonra siz karar verirsiniz ;D
Bu biraz da insanın ilgileriyle zevkleriyle ilgili birşey.
Ben de Ahmet Altan'ı hiç sevmiyorum...
Kılıç Yarası Gibi'ye de Aldatmak'a da başladım ama bitirmedim,bitirmeyeceğim de...
Doğa Aydın
29-07-2004, 12:29
Umberto Eco...
Üç kitabını okudum, tavsiyelere başlayayım:
Baudolino: Yalan söylemeyi seven, ve bunu çok güzel beceren fakir bir köylü çocuğu, zamanın Alman imparatorunun evlatlığı olup da yüksek kademelere gelince, hem imparatorun hem de sevdiklerinin başına olmadık işler açar...
Zamanımızın en büyük ortaçağ tarihçilerinden Eco'nun 4. Haçlı Seferi ve o dönemki olaylar hakkında da çaktırmadan bizi bilgilendirdiği bu kitap, her ne kadar biraz sonra bahsedeceğim diğer iki kitap kadar iyi çevirilmemiş olsa da, mutlaka okunması gereken bir kitap...
Foucault Sarkacı: Bu kitap bence bir hikayenin anlatılmasından çok, insanlara orta çağ bilgisi vermek amacıyla yazılmış. Kitap, içinde orta çağ ve yakın çağ'daki hristiyan tarikatları ve o zamanlardan günümüze ulaşan komplolardan bolca bahsediyor. Okurken kimi zaman krizlere girsem de, bence Eco'nun en iyi romanı.
Gül'ün Adı: En önemli uyarıyı en baştan söyleyeyim, kesinlikle filmini izlemeyin. Sean Connery'e saygım sonsuz ama, kitabın konusunun ve özellikle de can alıcı finalinin değiştirilmesi, kitabı okuyanlar için tam bir hayal kırıklığı...
Ortaçağ'da bir dedektiflik hikayesi diyebileceğimiz bu kitap da, içinde bolca Hristiyanlık tarihine göndermelerle dolu...
Şimdilik bu kadar...
İyi okumalar...
Özenç Yeşilçiçek
29-07-2004, 15:47
Bu biraz da insanın ilgileriyle zevkleriyle ilgili birşey.
Ben de Ahmet Altan'ı hiç sevmiyorum...
Kılıç Yarası Gibi'ye de Aldatmak'a da başladım ama bitirmedim,bitirmeyeceğim de...
'Gülün Adı' muhteşem bir kitap...
Selcen Yılmaz
05-08-2004, 20:09
osmanli tarihiyle ilgilenenler için Saraydan Sürgüne gerçekten güzel bi kitap üstelik yabanci yazarlarin uydurma osmanli romanlarindan degil! çünkü gerçek bi osmanli tarafindan yazilmis Kenize Murad, annesi Selma Sultanin hayatini ele almis bence okunmasi gereken bi kitap
Bağdagül Çelik
05-08-2004, 23:09
Hıncal Uluç devamlı bir kitaptan bahseder aslında bir çok köşe yazarının da bahsettiği bir çocuk kitabı vardır küçük prens isimli.İtiraf etmeliyim ki geçen gün elime geçti o kitap çocuk kitabı olmasına rağmen keyifle okudum.Keşke küçükken de okuyabilseydim belki hayata bakışım değişirdi ;D
Muhammed Turan
05-08-2004, 23:50
"Haarp Kıyamet Teknolojisi"
İşte size gerçek Amerika! Gölcük depremini ele alıp gizli dosyaları açığa çıkaran araştırma kitabı. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Sevtap Ünsal
13-08-2004, 18:35
Oğuz Atay : Tutunamayanlar
Hermann Hesse : Narsiss ve Goldmund
Halil Cibran : Kendimle Konuşmalar
Tolkien : Yüzüklerin Efendisi
bence kesinlikle okunulması gereken başyapıtlardan..
Hakan Güneş
13-08-2004, 19:30
ufkunuzu genısletmek,hayatın gerceklerını gormek ve ınsanların yasamlarını anlamak ısteyenlere azız nesın ve ugur mumcuyu tavsıye ederım.okuyun ve ınsanları daha cabuk cozunn derım.hayatın taa kendısı cunku onlardır...!!
Bağdagül Çelik
13-08-2004, 21:11
ufkunuzu genısletmek,hayatın gerceklerını gormek ve ınsanların yasamlarını anlamak ısteyenlere azız nesın ve ugur mumcuyu tavsıye ederım.okuyun ve ınsanları daha cabuk cozunn derım.hayatın taa kendısı cunku onlardır...!!
haklısın geçen gün aziz nesin'in ah biz ödlek aydınlar isimli kitabını okudum.gerçekten sıkılmadan türkiye'yi ve geçeklerini öğreniyoruz.gerçi o gerçekler insanı nasıl sıkmaz o ayrı:)
Hakan Güneş
18-08-2004, 19:25
gercekler acıdır,hele ınsanlar bunun uzerıne tuz bıber olur ama napıcaksın.hayat devam edıyor ve benım okul hala bıtmıyor.neyse okumaya devam.ama kımya kıtaplarını okumaya hayır:))
Aynur Akman
18-08-2004, 20:04
polisiye gerilim sevenler için JEAN CHRISTOPHE GRANGE in tüm kitaplarını tavsiye ederim..KIZIL NEHİRLER-KURTLAR İMPARATORLUĞU inanılmaz güzel...
ve DAN BROWN un DA VİNCİ ŞİFRESİ- DİJİTAL KALE...süper gerilim kitapları ya..
Gizem İnanç
10-09-2004, 01:05
Uzun zamandır kitap okuyamıyordum. Ama geçen gün Lindsay Clarke'ın TRUVA adlı kitabını aldım.. Filmi de çok beğenerek izlemiştim, kitabı da çok severek okuyorum. Mitolojiye ilgi duyanlar mutlaka okumalı.. Filmden biraz farklı yönleri var. Gerçi henüz çok başlardayım ama başlarında biraz farklılıklar yakaladım.. ;) Mitolojik varlıkların çokluğu nedeniyle, sağolsunlar en sona bir liste yapmışlar, kitapta bahsi geçen her tanrı olsun, ölümlü olsun hepsini uzun uzun anlatmışlar. O yüzden fazla karışıklık olmuyor.. ;) Hani insanlar genelde kitap alırken önce kapağına, önsözüne, arkasındaki yazılara bakarlar ya; kitabın arka yüzünde beni hemen çeken cümleyi yazmak istiyorum..
"Aşk uğruna savaşmaya değecek bir şeyse, TRUVA bunun en çarpıcı örneği..."
Ve bir alıntı daha...
Yaygın olarak aşk ve güzellikle ilintili bulunan, birçok kavramın tanrıçası Aphrodite'nin aşk hakkında söylediklerini yazmak istiyorum....
"Bu işler her zaman gizem içerir.. İki-insanlıktır. Tek bir insana olamaz. Bir ruh buluşması gerektirir. Birbirini görünce tanıyacak ruhlardan söz ediyorum.. Bu bir kez gerçekleşince, aynı anda hem duyguların, hem algıların hayret verecek bir şekilde özgürlüğe kavuşması da gerçekleşir ki.. Bu da onların başka insanda bulabilecekleri bir şey değildir. Tüm deneyimler arasında en heybetlisi budur ve herkese olmaz............."
Sanırım gerçek aşkın tam olarak tanımı bu..... ;)
Bağdagül Çelik
10-09-2004, 21:27
j.p satre asım bezirci'nin çevirisi ile varoluşçuluk ve bir kez daha anladım ki felsefe ömürden ömür götürür.:)
İsmail Sümer
11-09-2004, 22:05
ve DAN BROWN un DA VİNCİ ŞİFRESİ- DİJİTAL KALE...süper gerilim kitapları ya..
Dan Brownun Melekler ve Şeytanlar isimli kitabı benim son zamanlarda okuduğum en güzel kitaptı özellikle kitabın sonunda güzel sürprizlerden ve müthiş finallerden hoşlananların mutlaka okuması gereken bir kitap...
Melis Varan
11-09-2004, 22:43
Dan Brownun Melekler ve Şeytanlar isimli kitabı benim son zamanlarda okuduğum en güzel kitaptı özellikle kitabın sonunda güzel sürprizlerden ve müthiş finallerden hoşlananların mutlaka okuması gereken bir kitap...
Harfi harfine katılıyorum.
Irvin Yalom'un psikoterapi öykülerini okuyup beğenenler Aşkın Celladı'nı da kütüphanelerine eklemeliler
Onur Kalender
11-09-2004, 23:39
Harfi harfine katılıyorum.
Irvin Yalom'un psikoterapi öykülerini okuyup beğenenler Aşkın Celladı'nı da kütüphanelerine eklemeliler
Aşkın Celladı... Tek kelimeyle müthiş!..
Ben "Haldun Aydıngün - Boğaziçi ve Ötesi" ni tavsiye edeceğim. Gerçi daha öncede söylemiştim... "Ve" yayınlarının bir kitabı. Biraz eski ve bulmanız zor olabilir ama gerçekten okumaya değer.
Bağdagül Çelik
18-09-2004, 22:01
kimin ağırır o bağırır ahmet özdeş isimli bir yazarın biz büyüklere yazmış olduğu birbirinden eğlenceli ve kıssadan hisseli masalları bulabilirtseniz okuyun ve unutmadan yücel sarpdere vatandaş abuzer okuyun mutlaka
Hasan Muradoğlu
22-09-2004, 15:08
elif şafak-mahrem
şiddetle öneriyorum ...
şey bu arada ben elif şafak'a galiba aşık oluyorum :-[
Levent Sarıbaş
22-09-2004, 18:33
taş meclisi
Eyüp Toktaş
28-09-2004, 15:56
Renkdaslarimi selamlarim.Burada gördögöm kadariyla cok iyi kitap isimleri arkadaslar yazmis.Herkesi kutlarim.Ben genelde siyasi ve yakin tarih kitaplari okumayi tercih ediyorum.
1-Yapi Kredi Bankasi Kültür Yayinlarinin cikardigi Cogito adli dergiden bahsetmek istiyorum.Dergidir ama kitap bicimindedir.Özellikle Laiklik adli sayisini bulup okunmasini tavsiye ederim.
2-Yine Ergün Hicyilmazer'in kitaplari cok sürükleyici.(Teskilat-i Mahsusa'dan Mit'e,Beni topragima gömün......)
3-Eger bulabilirseniz 3 cilt olarak Talat Pasa'nin anilari
4-Isbankasi yayinlarindan Atatürk ile ilgili cok iyi kitaplar yayinlanmisti.
5-ABD'nin Kürt Karti --- Turan Yavuz.
Bende iz birakan kitaplardir.Umarim bu serilere ilgi duyan arkadaslarima bir kaynak olmusumdur.
Muhammed Turan
03-10-2004, 00:08
http://yenisayfa.com/imgv/A/l/9799753625516.jpg
**17 Ağustos 1999'da yaşanan Gölcük depremi sonrasında birbirinden ilginç senaryolar ortaya atıldı. Bunlardan en ilginci ise ABD ordusu tarafından Alaska'da konuşlandırılan HAARP projesiyle ilgiliydi.
Deprem olaylarından ani iklim değişikliklerine kadar birçok felakete sebep olabilecek bu proje nasıl gerçekleştirildi?
Projenin amaçları ve etkileri nelerdir?
Gölcük depremi suni bir deprem olabilir mi?
Daha önce suni deprem deneyleri yapıldı mı?
Elinizdeki kitap, bu akılalmaz projeyle ilgili iddia ve sorunların cevaplarını arıyor.
Ben kitabı okudum. Muhteşem bir kitap. Mel Gibson' un Komplo Teorisi ' ni andırıyor. Filmde ki bazı şeyler nasıl doğru çıktıysa bu kitaptaki iddiaların doğruluğuna inanıyorum.
Okuyun. Bana hak vereceğinize inanıyorum.
Aynur Akman
03-10-2004, 18:04
Jean christophe grange in tüm kitapları..polisiye ve gerilim sevenler için vazgeçilmez kitaplar..
Funda Meriç
03-10-2004, 22:23
"Okumanın Tarihi"
Alberto Manguel
Yapı Kredi Yayınları
Bir sayfanın üzerinde yazılı harfleri okumak onun girdiği kılıklardan yalnızca bir tanesi. Artık var olmayan yıldızların haritasını "okuyan" bir gökbilimci ; kazanacak kağıdı oynamadan önce ortağının hareketlerini "okuyan" kağıt oyuncusu; bir kaplumbağa kabuğundaki eski izleri "okuyan" Çinli falcı; gecenin içinde ve çarşafların altında, sevgilinin bedenini görmeden "okuyan" aşık; elini suya daldırıp da okyanusun akıntılarını "okuyan" Hawaiili balıkçı: Hepsi işaretleri çözebilme ve anlaşılır kılma eylemini kitap okuru ile paylaşıyor..
Okuyoruz.. ;)
Haldun Gündüz
05-10-2004, 16:55
Amın Maalouf da devam ediyorum ''doğunun limanları'' çok iyi bir romandı sırada ''semerkant'' var
yapı kredi yayınlarında 4 kitabı mevcut saygıdeger yazarın,okuyunuz :)
Hüseyin Ayas
06-10-2004, 00:34
soner yalçın-teşkilatın iki silahşörü
harika bir kitap..şiddetle tavsiye ederim...zaten okuyunca hak vereceksiniz...
Anıl Germeç
29-10-2004, 23:34
"şeytanın fısıldadıkları"nı herkesin okuması lazım. adına bakmayın bir deneme kitabı roman falan değil. çok güzel beni çok etkilemişti
Koray Kunduracı
15-11-2004, 14:54
"...Sayısız kanat değiştirmeleri, düşünce zenginlikleri, donanımlı pas dağıtımları ve bütün takım arkadaşlarını adeta uyarırcasına attığı kısa-uzun pozisyon deparları ile özellikle Van Hooijdonk, siyahi değil de, futbolun "ilahi" adamlarından birini oynuyordu sanki... 35 yaşın içinde olup da, böylesine fiziksel bir yaş gençliğini yudumlamak adına Hooijdonk gibi olabilmek için kimler, neleri feda etmek istemezki Tanrım..."
The Lord of Football
Futbolun Efendisi
ve bir şampiyonluğun hikayesi
Murat Kurt
Koray Kunduracı
15-11-2004, 14:56
ahaaaahhhh forum işte
kita
the lord of footballp bilgileri;
fubolun efendisi
murat kurt
Uğur Yedikardeş
15-11-2004, 22:39
Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında ticaretle uğraşan bir Türk ailesinin İmparatorluktan Cumhuriyete geçiş anılarını, acı dolu savaş yıllarını, yoksulluk ve mutluluklarını, çocuklarının Cumhuriyetin ilk yıllarındaki eğitim ve öğretim serüvenini ve gerçek hayat mücadelesini kapsayan Bir Türk Ailesinin Öyküsü'nü tavsiye etmek istiyorum 20. yy başlarına tanıklık etmek isteyenlere...
Ben okudum bu kitabı gercekten mükemmel, özellikle de büyük annenin bi hareketi varki anlatılmaz. Yoksulluktan evdeki eşyaları bir satıs taktigi varki hala aklımda yıllar önce okumama ragmen.Simdi yazmıyım devamını sevki kacıcak. Bu arada Devletin Derinliklerinde, Teşkilatın İki Silahşörü, Hayat Güzeldir, Bitmiş Aşkların Emanetçisi (iclal hayranıyımda :)), Kurt İzi ve tabiki Neva... Sakın Nevayı okumayın sinir katsayınız fırlıyor yazara agzınıza geleni söylüyorsunuz benden uyarması...
E bide Cin Ali var :P
Uğur Yedikardeş
15-11-2004, 22:48
Osmanlı tarihini sevenler Hatice Sultan'ı da mutlaka okusun ve Osmanlının neden çöktüğünü anlasın... Bu arada bu topige yazmak için çok geç kaldığımı anladım. Artk hep yazıcam
Ertu Aydın
15-11-2004, 23:22
Alparslan Işıklı Hocanın,Dünya Bankası'nın Laik İmparatorluğunda Kumarhane Kapitalizmi adlı kitabını şiddetle tavsiye ederim.
"Bu asrın başında Spartaküs rolünü üstlenmiştik.Yeni bir asrın başında,yeni bir imparatorluğun,"gurka"sı olma rolü bize düşmemelidir..."
Ahmet Coşkun
25-12-2004, 18:41
Değerli arkadaşlar kitapçılarda şu an satılan ve uzun zamandır derzulya adlı sitede komplo teoricisi bir grubun has iki beyni tarafından yazılan ve konusu Amerika ile Türkiye"nin savaşı olan büyük yankı yapan kitabı okumanızı tavsiye ederim.
1.Savaşı hissedeceksiniz
2.Bazen *şehit olmanın bazen hainliği tadacaksınız
3.En önemlisi inanılmaz heyecan yaşayacaksınız kitap şuan 50000 *dolayına gelmiş *inanın pişman olmayacaksınız
http://www.derzulya.com/imaj/mf.jpg
http://www.derzulya.com/imaj/mfb.jpg
Son olarak kitaptaki savaşın başlangıcı ve oluşumu çok mantıklı sebeplerle başlıyor ve *birebir *savaş arçlarının isminden tümen komutanlarına ve isimlere reel:
Muhammed Turan
25-12-2004, 20:36
Timaş yayınlarını bende sürekli takip ederim ve bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca daha önce de söylemiştim. Timaş yayınlarının diğer bir kitabı : HAARP - Kıyamet Teknolojisi. Bu kitapta harika.
Hüseyin Ayas
25-12-2004, 22:08
soner yalçının hemen hemen tüm kitaplarını tavsiye ederim...şu anda reis-gladio'nun türk tetikçisi ni okuyorum harika bi kitap...
Safa Arıkan
26-12-2004, 12:22
Timaş yayınlarını bende sürekli takip ederim *ve bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca daha önce de söylemiştim. Timaş yayınlarının diğer bir kitabı : HAARP - Kıyamet Teknolojisi. Bu kitapta harika.
Kitabın yazarı "Aydoğan Vatandaş" olması lazım.Kitabı okudum çok güzel ve ilginç konulara değinilen bir kitap ama yazarını pek beğenmedim. 8)Timaş yayınlarının kitapları çok güzel
Doğa Aydın
27-12-2004, 04:53
İhsan Oktay Anar'ın 3 tane kitabı var benim bildiğim; "Puslu Kıtalar Atlası", "Kitab-ül Hiyel" ve "Efrasiyab'ın Hikayeleri".
Umberto Eco, ya da onun gibi ortaçağ avrupası hikayeleri anlatan yazarları okurken, bir yandan da imrenirim, neden bizde bu türün örnekleri az diye. Anar'ın kitapları "Puslu Kıtalar Atlası" ve "Kitab-ül Hiyel", yakın çağ Osmanlı'sı hakkında olduğu için bu konularda beklediğim kitaplardan. Yani, o zamanın yaşam tarzı ve olayları hakkında bir yandan bilgi verirken bir yandan da kendi hikayesini anlatıyor. Okunası kitaplar. Bu ikisini okumuşken tabii arkasından "Efrasiyab'ın Hikayeleri"ni de okumakta fayda var.
Bir de bu türden bahsetmişken Reha Çamuroğlu'nun "Son Yeniçeri"sinden bahsetmezsek olmaz. Bu kitap da bir yandan Petru'nun başından geçenleri anlatırken bir yandan da Yeniçeri Ocağı'nın son yılları ve özellikle Vaka-i Hayriye hakkında bilgilendirici olmasından dolayı güzel bir kitap...
Fatih Ekşi
27-12-2004, 22:20
Ayşe Kulin-Köprü
Haldun Gündüz
27-12-2004, 22:27
Deniz Kavukçuoglu ''deniz bitti''
Deniz Kavukçuoglu'nun yaşadıklarını anlattığı keyifli bir kitap.özellikle portekiz devrimi ile ilgili bölüm ilgimi çekti betimlemeler mükemmel..
Pınar Yıldırım
22-01-2005, 19:23
biraz matrak biraz eleştiri istiyosanız metin uca nın ''her tuzluğum var diyene hıyarla yetişemedim'' tavsiye edilir:)
Muhammed Turan
22-01-2005, 20:01
bu kitabı bende okuyacağım burda da gördğüm kadarıyla çok tavsiye edilen bir kitap ama unuıtulanlar dışında yeni bir şey yok adlı kitabıda okumanızı ben öneririm..
Dün bitti... Metal Fırtına' nın üstüne o kitabı okumak bir harika oldu. Bir de yaşanmış hikayeler olması daha daha güzeldi. Herkese tavsiye edilir. " Unutulanlar dışında yeni bir şey yok " ...
Önder Yayla
06-02-2005, 03:07
Sofienin Dünyası - Jostein Gaarder
Başlıktada gördüğünüz gibi Bu kitap tamamen saf altın. Evet eğer felsefeye biraz ilginiz varsa ve çok ilginizin olmasını istiyorsanız felsefeye bu kitapla başlayın. Bütün filozoflar arkadaşınız olsun ,kitaptan sıyrılıp gerçek hayata başladığınızda okuduğunuz filozoflar mutlaka kulağınıza bir şeyler fısıldayacaktır. En önemlisi bu kitap felsefe adına size yeni yollar açacaktır. Bu kitap bir felsefe kılavuzudur...
Aslı Çelik
22-02-2005, 11:54
Buket Uzuner'in Kumral Ada Mavi Tuna'sı bnm hayatımın kitabıdır.. kitabın yarısı bir iç savaşı,diğer yarısı bir aşk hikayesini anlatıyo..
Hasan Muradoğlu
25-02-2005, 17:11
metal fırtına ile ilgili daha ayrıntılı yorumlar bekliyorum...
Seçkin Özmen
27-02-2005, 16:08
şuan bir arkadaşım okuyor sonra bana verecek heyecanlı bir şekilde bekliyorum, sonra yorum yaparım.. tabi gaza gelip canlı bomba şeklinde amerikaya saldırmazsam :)
Seçkin Özmen
27-02-2005, 16:14
İhsan Oktay Anar'ın 3 tane kitabı var benim bildiğim; "Puslu Kıtalar Atlası", "Kitab-ül Hiyel" ve "Efrasiyab'ın Hikayeleri".
Umberto Eco, ya da onun gibi ortaçağ avrupası hikayeleri anlatan yazarları okurken, bir yandan da imrenirim, neden bizde bu türün örnekleri az diye. Anar'ın kitapları "Puslu Kıtalar Atlası" ve "Kitab-ül Hiyel", yakın çağ Osmanlı'sı hakkında olduğu için bu konularda beklediğim kitaplardan. Yani, o zamanın yaşam tarzı ve olayları hakkında bir yandan bilgi verirken bir yandan da kendi hikayesini anlatıyor. Okunası kitaplar. Bu ikisini okumuşken tabii arkasından "Efrasiyab'ın Hikayeleri"ni de okumakta fayda var.
Bir de bu türden bahsetmişken Reha Çamuroğlu'nun "Son Yeniçeri"sinden bahsetmezsek olmaz. Bu kitap da bir yandan Petru'nun başından geçenleri anlatırken bir yandan da Yeniçeri Ocağı'nın son yılları ve özellikle Vaka-i Hayriye hakkında bilgilendirici olmasından dolayı güzel bir kitap...
puslu kıtalar atlasını okudum (2 kere) ve şuana kadar okuduğum en yardırmış kitaptı diyebilirim... detaylar falan aşmış, ihsan oktay anar tapılası, saygı duyulası, desteklenmesi gereken bir yazar...
Uğur Şimşek
28-02-2005, 19:45
metal fırtına ile ilgili daha ayrıntılı yorumlar bekliyorum...
gerçektende okudukça yazılanlar ürperti verici oluyo..bir ordu mensubunun bile bilmediği kozmik bilgilerin kitapta yer alması düşündürücü...bunun gibi enteresan birçok bilgi var mesela kitap kasım ayında yazımı bitmiş ama ABD dış işleri bakanı condalisa rice olarak gösterilmiş ozamanlarda bu görevi yapan adam collin povel dı....
Hasan Muradoğlu
01-03-2005, 14:32
gerçekten de ilginç!
gerçektende okudukça yazılanlar ürperti verici oluyo..bir ordu mensubunun bile bilmediği kozmik bilgilerin kitapta yer alması düşündürücü...bunun gibi enteresan birçok bilgi var mesela kitap kasım ayında yazımı bitmiş ama ABD dış işleri bakanı condalisa rice olarak gösterilmiş ozamanlarda bu görevi yapan adam collin povel dı....
Bağdagül Çelik
04-03-2005, 23:44
Bu kitap nedense bana gündemi meşgul etmek ve para kazanmak için yazılmış gibi geliyor hiç ilgimi çekmedi
Uğur Şimşek
06-03-2005, 00:00
Bu kitap nedense bana gündemi meşgul etmek ve para kazanmak için yazılmış *gibi geliyor hiç ilgimi çekmedi
dediğininde büyük payı var ama bence burda önemli olan kitaptaki yazılanların çok ama çok real olmasıdır....
Aytek Türkmen
12-04-2005, 02:21
Ian caldwell & dustin thomason ın "4 ün kuralı" isimli kitabını herkese tavsiye ederim.gerilim ve çağdaş yaklaşımın mükemmel bir birleşimi olan bu kitap zamanın ötesinden günümüze uzanan entrikalar,göz kamaştıranbilimsel araştırmalar ve muhteşem bir hayalgücünün birleşimi.....Dan brown dan "Da Vinci şifresini" okuyup begenen arkadaşlar bu kitabı kesinlikle okumalı.
İlker Alıcı
14-04-2005, 22:34
arkadaslar yazarlarların ''hayatlarının ve kitaplarının''(hayatlarının kısa biyografi ve eserlerinin isim ve konularının) oldugu kitap istiyorum.. piyasada 2-3 tane varmıs duyduguma gore...ama ben bulamadım bir turlu. bilenler varsa, yardımcı olursa sevinirim...
Aytek Türkmen
15-04-2005, 02:31
alkım yada penguen kitap evi..sanırım buralarda bulabilirsin
İlker Alıcı
15-04-2005, 19:40
alkım yada penguen kitap evi..sanırım buralarda bulabilirsin
saol aytek.. bakcam oralara da bulmam lazım cunku..
Çağrı Özmen
01-05-2005, 02:31
ya metal fırtına adlı kitabı düşünüyorum şu anda:
Kitap ABD Türk savaşı senaryosunu konu ediniyor. 2007 baharında ABD ve Türk askerleri savaşıyor, ABD Anakara ve İstanbulu bombalıyor, bir Türk te atom bombası ile Washingtonu ve Beyaz Sarayı yok ettikten sonra savaş duruyor.
ABD-TÜRKİYE SAVAŞI…
Tarih,23 Mayıs 2007… Yer, Kerkük’ün kuzeydoğusu…
Kuzey Irak’taki kargaşa devam ederken, bölgede bulunan Türk birlikleri ani bir Amerikan saldırısına uğrar. Türk birlikleri “müttefik”lerinden hiç de beklemedikleri bir darbe almıştır.
CNN International hemen haber geçmeye başlar: “Kuzey Irak’ta çatışma… 13 ABD askeri öldü,30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.”
Amerikalıların niyeti Türkiye’deki zengin bor minerallerini ele geçirmektir. Bunun için her şeyi göze almışlardır. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere tüm Türkiye’yi savaş alanına çevirmeyi bile…. Ve Metal Fırtına Operasyonu başlar…
İşte o heyecanlı satırlardan birkaç bölüm
“Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Başkan’ın odasından içeri girdi. Telaşlıydı ve Başkan ile konuşması gerekiyordu. Derken kapıda Genelkurmay Başkanı Howard Strike göründü, yüzünde karanlık bir ifade vardı. Başıyla sert bir selam vererek hemen duvardaki ekranın başına geçti. Makineyi kendisi çalıştırdı. ‘Sayın Başkan, ’ dedi ‘şu an itibariyle Metal Fırtına harekâtı başlamış bulunuyor.’”
“Türk Deniz Piyade Tugay Komutanlığı Karargâhı tam karartmadaydı. Uç noktadaki siperlerde bulunan askerler kızılötesi kameralarıyla ufku gözlemliyor ve kısa aralıklarla karargâhı bilgilendiriyorlardı. Bu bilgiler hemen Genelkurmay Başkanlığı’na iletiliyordu. Yine sesler duyuldu ama bu sefer bir şey farklıydı…
‘Merkez, sesler duyuluyor.’
‘Nasıl sesler? ’
‘Metalik sesler Komutanım.’
‘Gözlemede kalın.’
‘Bir şey görülüyor mu? ’
‘Hayır Komutanım.’
Asteğmen ve askerler koşarak sipere girdiler, baraj ateşi açmak istediklerini söylediler. Askerlerin isteği Tümgeneral İhsan Paşaya iletildi ve olumlu yanıt alındı.
‘Ateş! ! ! ’”
“Genelkurmay Başkanı, Harekât Komuta Merkezi’ndeki telsizin başından ayrılmıyordu. Deniz Piyade Tugayı Karargâhı’ndan sürekli olarak bölgedeki çatışma ile ilgili haberler aktarılıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ankara’da bulunan kabine üyeleri Harekât Merkezi’ne geliyorlardı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, altı kişilik bir heyetle Washington’a doğru yola çıkmıştı bile…”
“İstanbul’a büyük hava saldırısı başladı. Henüz resmî açıklama yapılmadı ancak İstanbul, tarihinin en ağır hava saldırısı ile mücadele etmeye çalışıyor. Operasyonun ne kadar süreceği belli değil. Dört saattir aralıksız süren bombardıman nedeniyle şehirde su kesildi, trafik tamamen durdu. Köprüler ve yollar hasarlı, çok sayıda sivil kayıp olduğu belirtiliyor.”
Murat Karaman
01-05-2005, 14:22
mawi saçlı kız beni çok etkilemişti.burçak ın hikayesi.güzel 1 kitaptı.ama yaradan o güzellikteki bi kitabı o durumda kimseye yazdırmasın
Levent Sarıbaş
05-05-2005, 21:14
ya metal fırtına adlı kitabı düşünüyorum şu anda:
Kitap ABD Türk savaşı senaryosunu konu ediniyor. 2007 baharında ABD ve Türk askerleri savaşıyor, ABD Anakara ve İstanbulu bombalıyor, bir Türk te atom bombası ile Washingtonu ve Beyaz Sarayı yok ettikten sonra savaş duruyor.
ABD-TÜRKİYE SAVAŞI…
Tarih,23 Mayıs 2007… Yer, Kerkük’ün kuzeydoğusu…
Kuzey Irak’taki kargaşa devam ederken, bölgede bulunan Türk birlikleri ani bir Amerikan saldırısına uğrar. Türk birlikleri “müttefik”lerinden hiç de beklemedikleri bir darbe almıştır.
CNN International hemen haber geçmeye başlar: “Kuzey Irak’ta çatışma… 13 ABD askeri öldü,30 yaralı var. Ordu yetkilileri, Amerikan güçlerine saldıran 35 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.”
Amerikalıların niyeti Türkiye’deki zengin bor minerallerini ele geçirmektir. Bunun için her şeyi göze almışlardır. İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere tüm Türkiye’yi savaş alanına çevirmeyi bile…. Ve Metal Fırtına Operasyonu başlar…
İşte o heyecanlı satırlardan birkaç bölüm
“Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Başkan’ın odasından içeri girdi. Telaşlıydı ve Başkan ile konuşması gerekiyordu. Derken kapıda Genelkurmay Başkanı Howard Strike göründü, yüzünde karanlık bir ifade vardı. Başıyla sert bir selam vererek hemen duvardaki ekranın başına geçti. Makineyi kendisi çalıştırdı. ‘Sayın Başkan, ’ dedi ‘şu an itibariyle Metal Fırtına harekâtı başlamış bulunuyor.’”
“Türk Deniz Piyade Tugay Komutanlığı Karargâhı tam karartmadaydı. Uç noktadaki siperlerde bulunan askerler kızılötesi kameralarıyla ufku gözlemliyor ve kısa aralıklarla karargâhı bilgilendiriyorlardı. Bu bilgiler hemen Genelkurmay Başkanlığı’na iletiliyordu. Yine sesler duyuldu ama bu sefer bir şey farklıydı…
‘Merkez, sesler duyuluyor.’
‘Nasıl sesler? ’
‘Metalik sesler Komutanım.’
‘Gözlemede kalın.’
‘Bir şey görülüyor mu? ’
‘Hayır Komutanım.’
Asteğmen ve askerler koşarak sipere girdiler, baraj ateşi açmak istediklerini söylediler. Askerlerin isteği Tümgeneral İhsan Paşaya iletildi ve olumlu yanıt alındı.
‘Ateş! ! ! ’”
“Genelkurmay Başkanı, Harekât Komuta Merkezi’ndeki telsizin başından ayrılmıyordu. Deniz Piyade Tugayı Karargâhı’ndan sürekli olarak bölgedeki çatışma ile ilgili haberler aktarılıyordu. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ankara’da bulunan kabine üyeleri Harekât Merkezi’ne geliyorlardı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, altı kişilik bir heyetle Washington’a doğru yola çıkmıştı bile…”
“İstanbul’a büyük hava saldırısı başladı. Henüz resmî açıklama yapılmadı ancak İstanbul, tarihinin en ağır hava saldırısı ile mücadele etmeye çalışıyor. Operasyonun ne kadar süreceği belli değil. Dört saattir aralıksız süren bombardıman nedeniyle şehirde su kesildi, trafik tamamen durdu. Köprüler ve yollar hasarlı, çok sayıda sivil kayıp olduğu belirtiliyor.”
kitabı belki ilk çıktığında okuyanlardanım..ama benim için edebi olarak çok zayıf yazılmış bir kitap.. heyecan veren tek yönüyse olayın realitesinin bizler tarafından hep kurguladığımız bir hikaye olması..
tabiki yazılanlara da gelen tepkilerin okurlar tarafından sayılan ve fikirlerinin veya tepkilerinin önemli olan insanlardan gelmesi..
buda bizim kitaba karşı biraz daha özverili yaklaşmamızı sağladı bence..yasaklara karşı zaafı olan geç kitlenin de gelen tepkilerden sonra bu kitaba hücum etmesi normal yani..
ama yinede yalınlık ve yazabilme cesaretini gösterdikleri için kutluyorum..ancak benim de babam gibi yazarlardan birisinin de babası denizaltıcıymış..ve kitapta Türkiyenin en büyük güçlerinden biri olan bu kuvvetlere hiç değinilmemiş..oysa birçok gizli bilgi deşifre edilmiş ve detaylara zaman zaman inilmiş ama sanırım yazarlarımızın canları sıkılmış ve sadece bir kara savaşıyla kitabı başbaşa bırakıvermişler..
bu yüzden de böyle güzel türetilmelerin yapılabilinecek bir konu üzerinde 200 sayfalık bir kitap ince kalıyor..
Emrah Cengiz
07-05-2005, 01:09
kızıl nehirler,taş meclisi,leyleklerin uçuşu,kurtlar imparatorluğu
JEAN CHRİSTOPH GRANGE
Onur Vural
11-05-2005, 18:39
cezmi ersöz ün kitapları gercekten harika gerçi son yüzler o kadar da hosuma gıtmedı ama geri kalanları süper set halinde alınabilecek kitaplar
metal fırtına ise bence sadece konusundan dolayı ılgı cekıyor
mesela ben su anda malaparte nin volga avrupadan dogar ı okuyorum
kıtapta alman-rus savasını anlatıyor ve bazı yerlerınde ozel olarak atlası acıp bakmanız veya ınternetten bazı bılgılere ulasmanız gerekıyor gercı bunun sebebı cevırı olamsından dolayı da olabılır ama kıtap yınede cok hosuma gıtti
Erkan Menevşe
13-05-2005, 17:19
çanakkale savaşları,gezi rehberi.
metal fırtına
Onur Vural
19-05-2005, 18:45
nam-ı diğer che okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi
ayrıca arkadaslar kitap almak isteyenler için en iyi adres
www.kitapyurdu.com
hem kitaplar cok ucuz hemde ayrıntılı bılgıler verıyor
Murat Küçükersen
28-05-2005, 22:58
metin uca='her hıtarım var diyene tuzluk yetiştiremedim'
hem ucuz,hemde okurken zevk alıyo bazı gerceklerin farkına varıyosun..
Gizem İnanç
28-05-2005, 23:19
Funda Kalaycıoğlu'nun "Nüveyre-Yüz Yılın Masalı" adlı kitabını okuyorum şu ara. Nüveyre Menemencioğlu'nun torununun çocuğu Funda Kalaycıoğlu tarafından kaleme alınmış gerçek yaşam öyküsü. İki savaş görmüş bir Çerkez kızının hayatı içindeki çalkantılar ve dibe vuruşu ama asla yılmayarak zamana ayak uydurmaya çalışması anlatılıyor tarihi gerçekler çerçevesinde. Beni derinden sarstı. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim. :)
Aynur Akman
15-06-2005, 17:04
JEAN CHRİSTOPH GRANGE
Ve tabiki SİYAH KAN...Jean Chrıstophe Grange hayranlarının sabırsızlıkla beklediği son kitabı...dehşet verici...
Canan Gebetaş
15-06-2005, 20:24
Anna frank kendi yazdığı günlüğü....1900 lü yıllarda nazilerin yahudilere yaptığı katliamı,ailesi ve başkalarıyla bir eve sığınarak kaçak bir şekilde yaşamılarını geçirmelerini küçükbir kızın günlüğünden okumanızı tavsiye ederim....yaşanmış olduğunu bilmek insanı daha bir meraklandırarak okunmaya itiyor..
Sinan Bıçak
16-06-2005, 00:41
Da Vinci Şifresi mükemmel kitap okumaya başlayınca bırakamayacaksınız.
Servet Güldeş
16-06-2005, 15:58
Da Vinci Şifresi mükemmel kitap okumaya başlayınca bırakamayacaksınız.
Günaydın paşam günaydın....
Ömer Birdal
16-06-2005, 16:01
okuyan çoktur ama yine söyleyeyim. 1 günde okudu.
"araba sewdası" recaizade mahmut ekrem. okumayanlarda okusun. güzel bir istanbul masalı
Fatih.Celik
23-06-2005, 16:13
JEAN CHRİSTOPH GRANGE
leyleklerin ucusu hariç hepsinin okudum...şiddetle tavsiye ederim...
Haldun Gündüz
12-07-2005, 13:03
Sosyal Demokraside Temel Eğilimler - Deniz Kavukçuoğlu
Kavgam'ın en çok okunanlar arasında yerini aldığı şu günlerde Nasyonel Sosyalizm hakkında detaylı bilgilerin ve irdelemelerin yer aldığı iyi bir kitap tavsiye ederim.
Adem Sakaoğlu
23-07-2005, 13:35
soner yalçın ve doğan yurdakul un kitapları yakın tarih ve mafya devlet ilişkisi ile ilgilenler için harika kaynaklar.
Türkçe ye duyarlı arkadaşlar oktay sinanoğlu nun bye Türkçe kitabını okumanız menfaatinize olacaktır. bir de Türkçe off diye bir kitap var ama yazarını hatırlayamadım şimdi.
yazarını hatırlamıyorum ama "küçük prens" hocamın tavsiye ettiği benim ise henüz okumaya fırsat bulamadığım bir kitap.
gelişim kitaplarıyla ilgilenler içinse şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır. A. şerif izgören tavsiye edilir. klasik gelişim kitaplarından sıkılanların bile rahatlıkla okuyacağı bir kitap.
Pınar Yıldırım
24-07-2005, 17:27
Antoine de Saint-Exupéry'nin "Küçük Prens" adlı kitabını ben de tavsiye edecektim gerçekten çok güzel bir kitap okunması gereken...
Adem Sakaoğlu
24-07-2005, 19:28
Antoine de Saint-Exupéry'nin "Küçük Prens" adlı kitabını ben de tavsiye edecektim gerçekten çok güzel bir kitap okunması gereken...
yazarını hatırlattığın için teşekkür ederim.
Tufan Avşar
26-07-2005, 19:57
Arkadaşlar az kaldı... Şimdi neye az kaldı diye düşünüyorsunuz biliyorum ama, süpriz, 2-3 güne söyliycem :)
Murat Karaman
26-07-2005, 20:38
Arkadaşlar az kaldı... Şimdi neye az kaldı diye düşünüyorsunuz biliyorum ama, süpriz, 2-3 güne söyliycem :)
yoksa UNIFEB forumları kitaplaştı mı???
Özenç Yeşilçiçek
26-07-2005, 21:09
Kitap mı yazdın acaba? ;)
meraktayız...
Tufan Avşar
26-07-2005, 22:28
yok arkadaşlar kitap yazmadım, ama siz kitapsever arkadaşlarımı bir onun kadar sevindirecek bir şey yaptım. 2-3 gün içinde söyliycem :)
Sinan Bıçak
26-07-2005, 23:37
yok arkadaşlar kitap yazmadım, ama siz kitapsever arkadaşlarımı bir onun kadar sevindirecek bir şey yaptım. 2-3 gün içinde söyliycem :)
Az kaldı 2 yada 3 gün.Kitap dünyası böylesini görmedi.
Ömer Birdal
27-07-2005, 00:46
arkadaslar; bilmiyorumm okudunuz mu ama okursaniz begeneceginizi umuyorum..ülkelerin siyasetlerine ve bunlarin tarih içindeki gelisimlerine çok güzel bakis açilarindan yaklasip, kitabi bir roman havasina sokmus yazar.. kitabin adi "siyasi tarih" .. iki kitap haline. 1. si ilkçaglardan 1918 e kadar olan dönemi kapsiyor. 2. si ise 1918 den 1994 e kadar olan zaman dilimini içine aliyor.. yazarin adi "Oral SANDER" ...ilgililerine duyurulur...
Tufan Avşar
30-07-2005, 05:07
Evet, süprizi açıklıyorum arkadaşlar, kitapseverlerin yeni adresi www.kitapseveriz.biz artık yayında :)
Bağdagül Çelik
02-08-2005, 19:47
çok özür dileyeceğim önce yazarın adını hatırlamak da ama nasıl yazılacağını bilmemekteyim iki kitabını okumama rağmen ilk şeker portakalını okudum uzun zamandan sıonra beni ağlatan tek roman ve çıplak sokak çok duygusaldı
Ömer Birdal
02-08-2005, 19:52
Şu sıralar Asım Aslan'ın ''Sömürülen Atatürkçülük'' isminde bir kitabını bitirdim.Kitabın aslı çok eskilere dayanıyor aslında.Kaçıncı baskısı olduğunu bilmiyorum ama epey satılmış zamanında.Kendisi son derece geniş çaplı bir araştırma ile Atatürk'ün ve Atatürkçülüğün nasıl her kesim tarafından kullanıldığını ve Atatürk'ün eylemleri ile sözleri arasındaki bağlantıdan yola çıkarak gerçek Atatürk ve Atatürkçülüğün nasıl olacağına dair güzel yorumlarda bulunmuş.
Kendi adıma bu kitabı şiddetle tavsiye ederim.
kitabı okumadım ama çok önemli bir konu. benimde aklıma yüzlerce defa gelmişti ne yazıkki.. bazı kesimler tarafından nasıl kötüye kullanıldığı.. kitabı temin etmeye çalışıcam ve tespitlerimin ne kadarının doğru olduğu konnusunda bi fikir sahibi olucam inş. bu konuyla ilgili daha önce hiç kitap yazıldımı bilmiyorum ama yazılmadıysa geç kalındığına inanıyorum..
Onur Aloğlu
04-08-2005, 23:40
Kitap, rüzgar olup
perdeyi kaldırmalıdır.
Kitap, KANBER tayı olup Şah İsmail'in
Seni devlerin üzerine saldırtmalıdır.
Nazım Hikmet
Her demokrasi aşığının okuması gereken bir kitap
Militan Demokrasi- Vural Savaş
Her özgürlük tutkunun okuması gereken bir destan
Kuvayi Milliye Destanı- Nazım Hikmet
Fatih Taşkınsoy
05-08-2005, 14:24
Siyasi tarih olarak Soner Yalcın derim.Efendi Binbaşı Ersever"in İtirafları.Bunun harcinde D.Brown favorimdir.Akıcı sürükleyici fantastik macera arayanlara.Önerdigim kitabı ise İhanet Noktası son kitabı.
Bağdagül Çelik
08-08-2005, 20:47
çok özür dileyeceğim önce yazarın adını hatırlamak da ama nasıl yazılacağını bilmemekteyim iki kitabını okumama rağmen ilk şeker portakalını okudum uzun zamandan sıonra beni ağlatan tek roman ve çıplak sokak çok duygusaldı
vascandelos şekr portakalı
Doğa Aydın
08-08-2005, 22:07
vascandelos şekr portakalı
Bilmişlik taslamak gibi olmasın, Vasconcelos olacak. Kendisi kaç neslin çocukluğunda göz yaşlarıyla yer edinmiş bir yazardır.
Pınar Yıldırım
08-08-2005, 22:26
Marlo Morgan'dan ''Bİr Çift Yürek'' isimli kitabı şiddetle tavsiye ediyorum :)
Kitap yazarın başından geçen bir olayı anlatıyor.Aborjin kabilesi ile üç ay süren bir yolculuk sonunda elde ettiği deneyimleri paylaşıyor.
bu kitaptan sonra marlo morgan'ın sonsuzluğa mesaj 'ını okursanız süper oluyor :)
Ömer Birdal
08-08-2005, 23:26
bir de "genç werther in acilari" var.. goethe nin , çaresiz bir ask acisi çeken adam rolünde yazdigi kitap, edebi yönden çok güçlü.. ayrica anlatimida,kapildiginiz takdirde, bir gecede bitirilip, ertesi gün yeniden okunabilecek nitelikte..platonik bir askin varabilecegi uç noktalara deginen kitap, zamaninda kimi insanlari intihara sürüklemis.. arkadasim söylemi,sti.. gerçi ben o kadar etkilenmedim ama.. ince bi kitap.. bos bi zamaninizda okuyabilirsiniz..
Bağdagül Çelik
11-08-2005, 21:55
Bilmişlik taslamak gibi olmasın, Vasconcelos olacak. Kendisi kaç neslin çocukluğunda göz yaşlarıyla yer edinmiş bir yazardır.
haklısın doğa aklıma elmemişti zaten ilk erpata daha sonra gidip baktım yazarın ismine ama yine de yanlış kalmış aklımda :)
Muhammed Turan
12-08-2005, 13:51
http://dukkan.dharma.com.tr/img/books/i/975210083X.jpg
İKTİDAR
Yazar : Robert Greene
Yayınevi : Altın Kitaplar
Etiket Fiyatı :16.000.000 TL - 16,00 YTL
İnsanlar ve olaylar üzerinde hiçbir gücümüzün olmaması dayanılmaz bir duygudur; çaresiz kaldığımızda kendimizi çok kötü hissederiz. Kimse daha az güç istemez; herkez fazlasını ister. Bununla birlikte, bugünün dünyasında güce aç görünmek, gücü ele geçirmede açıkça davranmak tehlikelidir. Adil ve namuslu görünmemiz gerekir. Dolayısıyla ustalıklı davranmalı, doğal ve demokratik ama kurnaz ve çapraşık olmalıyız.
Kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar. Kitap kalın olabilir ama gözünüz korkmasın. Mükemmel!
Gökhan Baş
17-08-2005, 23:13
" Siyahlı Adam çölde kaçıyordu... Silahşör de kovalıyordu..."
Var mı okuyan bitiren vs? :)
Hayranı olduğum bir seri de kendisi...
Funda Meriç
17-08-2005, 23:27
Gökhan hayırdır hoşgeldin ;)
Aynur Akman
17-08-2005, 23:39
Jean Christophe Grange-Kızıl nehirler , Taş Meclisi , Leyleklerin Uçuşu , Kurtlar İmparatorluğu , Siyah Kan...bunlar türkçede yayınlanmış 5 romanı..polisiye gerilim sevenler vazgeçemeyecekler...
Tanalp Kaptan
19-08-2005, 12:27
www.ottomanstore.com/product_img/82/4341/_big_1118476469.jpg
Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı...
-Turgut Özakman'ın elli küsur yıldır süregelen çabasının ürünü.
-Milli Mücadelemizin, bir serüven romanı gibi rahat okunan ve şimdiye kadar yazılmamış ayrıntılı, çok yönlü öyküsü.
-Gurur ve ibret verici gerçeklerin, gerçek belgelere dayalı olgu ve olayların, insani içine çeken, şaşırtan, heyecanlandıran, ağlatan, gönendiren anlatısı.
-Tüm yeni nesillere eşi olmayan bir armağan.
Sevgili Gençler !
.... Emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran atalarınızla gurur duyun, şehit ve gazi atalarınızın onurunu yalancılara çiğnetmeyin.
Arkadaşlar kesinlikle her TÜRK evladının okuması gereken bir eser.Çokta akıcı ve elinizden bırakamayacagınız bir kitap...
Ömer Birdal
01-09-2005, 23:44
arakadaslar; zaman kitligi ve biraz da tembellikten kitap okuyamaz oldum son zamanlarada.. :( 30-40 sayfalik kitap özetleri bulabilecegim bi site söyleyebilir misiniz.. ? özellikle balzac i da bulursam daha bi mutlu olucam..;)
Tufan Avşar
02-09-2005, 21:05
O kadar uzun kitap özetleri değil ama, kitaplar hakkında bilgilerin bulunduğu bir site söyliyeyim, www.kitapseveriz.biz ( reklam yapıyorum resmen ya :) )
Melis Varan
02-09-2005, 21:37
BEDAVA KİTAP!!!
www.bedavakitap.com diye bir site bulmuş bir arkadaş geçenlerde, bana da önerdi. Sadece kargo ücretini ödüyorsunuz ki bu da kitap başına 3YTL. Bir kerede en fazla 10 kitap, 1 ayda en fazla 30 kitap istetebiliyorsunuz. 1 haftada kitap elimize ulaşıyormuş. Ben bugün siparişimi verdim ama henüz onay almak için beni aramadılar. Gerçi aramışlarsa da evde değildim(sabit telefondan onay alıyorlar).
Siz de bi deneyin isterseniz.
Kitap sayısı az olsa da ilginizi çeken en azından bir kitap çıkacaktır.
Bu arada tüm kitaplar orjinal ve bandrollüymüş ve ödemeyi kitap eline geçince kitaba bakıp yapıyormuşuz.
Ömer Birdal
02-09-2005, 22:43
tesekkürler arkadaslar.. kitap var aslinda ..kaynak saglam yani.. vaktimi ayirabilsem okunacak, okumak istedigim kitabim çok ama.. ne yazik ki iste.. en azindan özetleri bulup ordan takip etmeye çalisicam..
Melis Varan
03-09-2005, 00:14
Özet okumayı hiç bir zaman sevmedim ve tavsiye etmem. Kitap okumakla bir değil.. Hatta yakınından bile geçmiyor bence. Ayrıca oldukça zevksiz buluyorum. Mesela Shakespeare'in oyunlarını kısaltmış derlemiş oldukları bir kitap vardı, incecik kitabı bitirmem aylarımı aldı. Özetler ödevler için güzel, kitap okumak çok daha farklı ve zevkli bir hobi bence ;)
Bertan Aycan
04-09-2005, 19:21
www.ottomanstore.com/product_img/82/4341/_big_1118476469.jpg
Kitap 50. baskısını yaptı.
Ümmet Coğrafyası hayali görenler ;
Komprador ; 2.Cumhuriyetçi Aydınlar ;
Haliyle durumdan oldukça rahatsız.
Bu kitap bu kadar satıyor çünkü;
Türkiye Mustafa Kemal'i özlüyor ,
Türkiye ; Kuvayi Milliye ruhunu özlüyor .
Çünkü Türk Halkı Bağımsız Türkiye istiyor.
Murat Karaman
14-09-2005, 15:56
İnan kardeşim bu bilgi için teşekkürler.güzel bi esere benziyor.her karadenizlide olması gerek!ama bide şu warki gerçek anlamda karadeniz o kadar güzel bi coğrafyaki bu tür kaynaklardan orayı yaşıyomuş gibi kabullenmekte bi yerde anlamsız.bu yüzden gelip-görülmesi gereken bi yer karadeniz!
Ömer Birdal
15-09-2005, 23:20
dün elime geçen ve henüz bitirdiğim bir kitabı tavsiye edeyim dedim okumamış olan arkadaşlarıma.. Tolstoy un " İnsan Ne ile Yaşar ?" kitabı; küçük birkaç hikayeden oluşan , kişinin kendiyle hesaplaşmasına yardımcı olan, insan olmanın erdemlerini okuyucuya çok güzel bir şekilde şırıngalayan, kolay okunan ve bitirdiğinizde yüzünüzde tatlı bir gülümseme :) bırakan bir eser.. tavsiye olunur..
Melis Varan
19-09-2005, 23:00
BEDAVA KİTAP!!!
www.bedavakitap.com diye bir site bulmuş bir arkadaş geçenlerde, bana da önerdi. Sadece kargo ücretini ödüyorsunuz ki bu da kitap başına 3YTL. Bir kerede en fazla 10 kitap, 1 ayda en fazla 30 kitap istetebiliyorsunuz. 1 haftada kitap elimize ulaşıyormuş. Ben bugün siparişimi verdim ama henüz onay almak için beni aramadılar. Gerçi aramışlarsa da evde değildim(sabit telefondan onay alıyorlar).
Siz de bi deneyin isterseniz.
Kitap sayısı az olsa da ilginizi çeken en azından bir kitap çıkacaktır.
Bu arada tüm kitaplar orjinal ve bandrollüymüş ve ödemeyi kitap eline geçince kitaba bakıp yapıyormuşuz.
Yanılmıyorsam 5 gün kadar önce elime sipariş ettiğim 3 kitaptan ikisi geçti. Hepsi bandrollü ve iki kitap için 6 milyon alıp gitmişler gerçekten de..
Herhangi bi sorun yaşamadım.
Gözlemim şu ki çok pahalı kitapları bulamıyrsunuz listelerinden ama 5-10 milyonluk kitapları bi hafta 10 gün beklediğiniz taktirde temin edebiliyorsunuz. Gerçekten de halkı kitap okumaya teşvik etmek için harika bi çalışma!
Tavsiye ederim arkadaşlar
Vehbi Şirikçi
20-09-2005, 00:17
Millet Caddesi üzerindeki Nobel Tıp Kitapevinin yanında kitapçı bir amca var. Üzerinde şiirler yazan dükkanının karşına bugünlerde bir masa atıyor ve bazı yazarlara imza günü düzenliyor. Geçenlerde çok yaşlı bir erkek, bugün de bir bayanı otururken gördüm. Kendilerini tanımıyordum. Ben geçerken yanlarına uğrayan yoktu. Uğramak istedim ama tanımadığım için çekindim. Bu konuya ilgisi olan varsa haberi olsun.
Oğuz Yıldız
10-10-2005, 22:14
* Kitap 50. baskısını yaptı.
* Ümmet Coğrafyası hayali görenler ;
* Komprador ; 2.Cumhuriyetçi Aydınlar ;
* Haliyle durumdan oldukça rahatsız.
* Bu kitap bu kadar satıyor çünkü;
* Türkiye Mustafa Kemal'i özlüyor ,
* Türkiye ; Kuvayi Milliye ruhunu özlüyor .
* Çünkü Türk Halkı Bağımsız Türkiye istiyor.
Kitabı bu hafta Beylikdüzü Kitap fuarından aldım.( Turgut ÖZAKMAN İmzalı ;) ) Bendeki 138. baskı. Şu anda rekor kırdı mı , yoksa rekora mı koşuyor bilemeyeceğim ama benim şu ana kadar gördüğüm en yüksek baskı.Turgut ÖZAKMAN'ın imza günü olduğu için fuarda hemen hemen herkesin elinde bu kitap vardı. Tahminim bir baskıyı orada tüketmişlerdir.
Bu arada Attila İLHAN'ın yönetimindeki "BİR MİLLET UYANIYOR" isimli yaklaşık 17 serilik kitap serisini kesinlikle öneriyorum. Kitaplarda Cüneyt Akalın, Sina Akşin, Necla Arat, Ataol Behramoğlu, Arslan Bulut, Tevfik Çavdar, Barış Doster, Alpaslan Işıklı, Halit Kakınç, Yıldırım Koç, Erol Manisalı, Mehmet Bora Perinçek, Vural Savaş, Necdet Sevinç, Sadi Somuncuoğlu ve A.Altay Ünaltay gibi yazarlar yer alıyor. Kısacası her kesimden yazar var.
Serinin ufak özeti :
Batı ittifakı ve NATO üyeliğinden bu tarafa, 'sistem', ekonomiden kültüre, savunmadan eğitim ve öğretime, bütün 'ulusal' kalelerimizi düşürmek peşindedir; 'dil'ini ve 'din'ini, açık açık, göstere göstere, dayatmaya başlamıştır...O halde, hangi kesimden olursak olalım, 'teslim olmamak' için, biraraya gelmek, ortak bir direnişe yönelmek, millet olarak uyanmak zorundayız.Bu dizi, bizi uykumuzdan uyandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Dizinin diğer kitapları, aynı yazarların ve onlar gibi, 'karakterleri hürriyet ve istiklal olan' başka değerli kalemlerin çalışmalarından oluşacak.
http://www.bilgiyayinevi.com.tr/kapaklar/2201261.jpg
Serhat Gül
13-10-2005, 18:03
Kurtlar vadisininde başlamasıyla kardeşlik örgütlerine iyice merak saldım.
Dan Brown-Melekler ve Şeytanlar. Mükemmel bir kurgu sonunu anlayamayacağınız çarpıcı ve sürükleyici bir roman.
Daha önce tavsiye edildimi bilmiyorum ama Erkan kardeşim gibi şiddetle tavsiye ediyorum :)
Murat Karaman
19-10-2005, 15:55
KARADENİZ ANSİKLOPEDİK SÖZLÜK PİYASADA
Son yıllarda Türkiye üzerine yapılan halkbilimi, gezi, monografi ve ansiklopedi çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Araştırmacı Özhan Öztürk’ün hazırladığı iki ciltlik, "Karadeniz Ansiklopedik Sözlük", aynı zamanda alanında bir ilk. Hem birebir kaynak kişilerle hem de oldukça zengin kaynakçalarla karşılaştırmalı olarak yapılan çalışma sonucu ortaya çıkan ansiklopedik sözlükte maddelerin etimolojileri de yapılmış. Karadeniz ile ilgili pek çok sorunun yanıtlarının bulunabileceği Karadeniz Ansiklopedik Sözlük, üzerinde yoğun emek verilmiş bir yapıt görünümünde. Heyamola Yayınları tarafından yayınlanan ve sınırlı sayıda basılan sözlük, Karadeniz tarihi, kültürü ve halkbilimi ile ilgilenenler için bilimsel bir kaynak olarak nitelendiriliyor. Ansiklopediyi hazırlayan Özhan Öztürk, 1260 sayfalık çalışmasını şöyle değerlendirmektedir:
"Nedeni bilinmez ama Doğu Karadeniz bölgesinde tek bir arkeolojik kazı yapılmamıştır. Ksenophon’un Anabasis adlı eserinde (MÖ 401) yoğun bir yerleşime sahip olduğu gözlenen bölgede -neden kazı yapılmadığı bu kitabın konusu değildir- en azından Orta Karadeniz’de, Kırım civarında ve Kolhis’te yapılan kazılarda bulunanlardan daha azına rastlanmayacağından şüphe edilmemelidir. İlginç ve üzerinde tartışılması gereken bir durum da, külliyatlı bir Türkçe literatüre sahip olan yöre kültür ve tarihi çalışmalarında, devletin Cumhuriyet döneminde değiştirmesine rağmen halkın ısrarla kullanmaya devam ettiği orijinal köy ve mahalle isimlerinin gerçekçi analizinin neden yapılmadığıdır. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illeriyle sınırlı olan bu çalışmada, bölgede yaşayan insanların ana dilleri ne olursa olsun, konuşulan Türkçe diyalektleri içinde kullanılan, tüm orijinal kelime, deyim ve toponimleri, başta Samsun, Erzurum ve Gümüşhane olmak üzere çevre iller, Anadolu hatta çevre ülkeler ve bu ülkelerin dilleri ile sürekli kıyaslayarak ele aldım. Özellikle orijinal toponomik isimlerin, Anadolu, Yunanistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve diğer Türk Devletleri’yle kıyaslanmasının yöresel tarih ile uğraşanların işine yarayacağını, araştırmacılara ilham vereceğini umuyorum.
Bölgedeki bazı köy adları, Mora yarımadası, Girit ve Efir bölgesindeki köylerle birebir eşleşirken benzerlerinin Anadolu’da ve Kuzey Yunanistan’da bulunmaması; Lazların tarihi yurdu olan Kuzey Abhazya’daki köy adlarının benzerlerine rastlanması, Yunanistan ve Anadolu’nun Hint-Avrupalılardan önceki halkları olan Pelasg ve Thrak’lara ait izlerin varlığı, sadece yöre ve Anadolu tarihini değil; tüm Kafkasya’dan Balkanlara dek bölge tarihinin ısrarla yeniden sorgulanmasını gerektirmektedir."
Eser: KARADENİZ ANSİKLOPEDİK SÖZLÜK
Hazırlayan: Özhan Öztürk
Yayınevi: Heyamola Yayınları
Sipariş İçin: www.attistanbul.com , heyamola@attistanbul.com
Mete Eker
19-10-2005, 20:56
Gecen hafta Şu Çılgın Türleri bitirdim.Dün de Sınırsız Güç diye bir kitap aldım.Umarım begenirim.
Burçay Tiftikçi
20-10-2005, 20:41
Şu Çılgın Türkler....Her Türk Gencinin OKuması Gereken bi kitap....Bu sıralar özellikle kitabı karalamaya çalışanlar görüyorum basında(kitaptaki bit beyinli yazarların torunlarıdır Allah bilir)....
Tufan Avşar
21-10-2005, 03:25
Şu çok satan Ferrasi'ni Satan Bilge kitabını önerMİyorum... Gereksiz geldi bana...
Hilal Aslıer
21-10-2005, 03:33
Şu çok satan Ferrasi'ni Satan Bilge kitabını önerMİyorum... Gereksiz geldi bana...
Evet kitabı elime aldım bıraktım. Aradan vakit geçsin diye bekledim tekrar okumak için başladım yok çok sıkıcı. Abartıldığı gibi değil okumadım ve elimde kaldı öylece.
Şabettin Doğan
21-10-2005, 16:54
hakan türk ün amerikanın hedefindeki ülkeler kitabını nihayet bitirebildim.petrolun savaşlardaki rolünü çok güzel anlatıyor.
birde birşey soracağım hakan türk ün kitaplarının arkasında bir sürü bilgi var ama google de ismini yazınca hiçbir şeye ulaşılamıyor.acaba bu isim takma adı mı? bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim ;)
Burçay Tiftikçi
24-10-2005, 00:13
hakan türk ün amerikanın hedefindeki ülkeler kitabını nihayet bitirebildim.petrolun savaşlardaki rolünü çok güzel anlatıyor.
birde birşey soracağım hakan türk ün kitaplarının arkasında bir sürü bilgi var ama google de ismini yazınca hiçbir şeye ulaşılamıyor.acaba bu isim takma adı mı? bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim ;)
Yeraltı dünyasına yakın bir isim oldugunu biliyorum...Yeraltı ile ilgili yazdıgı bir kaç kitabı okudum adam resmen onları savunucusu gibi yazmıştı, ama kendi yorumları hariç yazdıgı çoğu şey gerçekler...Yazdıgı Türk Amerikan savaşı ile ilgili kitabını okudum...Metal Fırtına ne kadar kötülemişse Türk ordusunu hakan türkte iyice abartmış(türk ordusu 2 günde yerle bir ediyor amerika ordusunu)...Bi tane çok gerçekçi olası bir Türk Amerikan savaşı ile ilgili roman yazılamayacakmı Türkiyede illede uçlardamı olması lazım...
Şabettin Doğan
24-10-2005, 00:30
Yeraltı dünyasına yakın bir isim oldugunu biliyorum...Yeraltı ile ilgili yazdıgı bir kaç kitabı okudum adam resmen onları savunucusu gibi yazmıştı, ama kendi yorumları hariç yazdıgı çoğu şey gerçekler...Yazdıgı Türk Amerikan savaşı ile ilgili kitabını okudum...Metal Fırtına ne kadar kötülemişse Türk ordusunu hakan türkte iyice abartmış(türk ordusu 2 günde yerle bir ediyor amerika ordusunu)...Bi tane çok gerçekçi olası bir Türk Amerikan savaşı ile ilgili roman yazılamayacakmı Türkiyede illede uçlardamı olması lazım...
fazla yazmasak iyi olcak galiba büyük abimiz hakkında okur mokur mazallah :P :P
şaka bir yana sağol burçay paylaştığın bilgiler için...
Kasım Kozan
26-10-2005, 18:11
Şibumi yi alın okuyun kesinlikle seveceksiniz bir de bu kitabı okuduktan sonra "GO" ögrenmek için gaza gelme ihtimaliniz oldukca yuksek
Ömer Birdal
28-10-2005, 16:32
Barış Manço nun menajeri (ismini hatırlayamadım şimdi) Barış Manço hakkında bir kitap kaleme almış..kitabın adı "Hala söyleyecek birkaç şeyim var" olması lazım.. Ayrıntılı bilgiyi veremeyeceğim şimdi.. okumadım kitabı henüz.. yazarın söylediğine göre, devamı da çıkacakmış ileride kitabın..
Barış Manço severlere duyurulur..;)
Ali Yılmaz
28-10-2005, 21:18
"melekler ve şeytanlar-dan brown" u okumakta geç kalmışım bi haftada süpürüverdim 600 sayfalık kitabı...
sırada "şu çılgın türkler" var...bayram dönüşü vizeler başlayacak hemen okumalıyım..
Erşah Yılmaz
10-11-2005, 22:43
of ya harbi çok iyi valla konuyu yeni gördümm harbi lazım olucak bişeyy karadenizli ve karadenizi sevenlere eyvallah inancım saol bilgi için ;)
Ayşenur Dokuzlu
10-11-2005, 23:50
^^HARRY POTTER^^
Şabettin Doğan
11-11-2005, 13:39
Şu Çılgın Türkler....Her Türk Gencinin OKuması Gereken bi kitap....Bu sıralar özellikle kitabı karalamaya çalışanlar görüyorum basında(kitaptaki bit beyinli yazarların torunlarıdır Allah bilir)....
bende kitabı okumaya başlayanlardanım.burçayın dediği gibi her türk gencinin okuması gereken bir kitap.bir arkadaşımız yazmıştı ama bulamadım o yazıyı onunda dediği gibi her 5-10 sayfada gözlerimdeki yaşlar kitabın sayfalarına düşüyor.
neler yaşandığını iliklerime kadar hissediyorum kitabı okurken
Forum Yönetimi
12-11-2005, 00:29
^^HARRY POTTER^^
Değerli üyemiz,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Onur Aloğlu
12-11-2005, 01:38
General Hacienesti: Tüm cepheyi dolaştım Mustafa Kemal adında bir komutana rastlayamadım.
Mustafa Kemal Paşa cevabı 26 Ağustos sabahı baskında verir. "Gel de kurtar ordunu Hacienesti!!!"
İngiltere Başbakanı Lyold George: "Yüzyılar nadir dahiler yetiştirir, şu talihsizliğimize bakınız ki yüzyılımızın dahisini Türkler yetiştirdi"
Okunması gerekir, kesinlikle gerekir.
Berat Elinç
12-11-2005, 18:40
Turgut Özakman'ın milli mücadele yıllarını anlattığı ve 8 ayda 212. baskıya ulaşarak 424 bin adet satılan Şu Çılgın Türkler'in sadece kitaplar başlığında adının geçmesinin yeterli olmadığını düşündüğümden bu nedenle bu bölümü açtım.
Her Türk gencinin okuması gereke ve hepimize büyük dersler veren kurtuluş savaşımızı ve o dönemi çok iyi anlatan bir kitap gerçektende kitapta insanı çok duygulandıran bölümler bulunmakta.kitapta etkilendiğiniz bölümleri buraya ekleyerek paylaşmanızı rica ediyorum ve hala kitabı okumadıysanız lütfen okuyun özellikle kitabın kalınlığı sizi korkutyorsa sakın sizi aldatmasın o sayfalar belkide beklemediğiniz kadar çabuk bitecek ve sizi ve düşüncelerinizi tamamen değiştiricek.
Kemal Aktürk
26-11-2005, 15:02
Forumlarda daldan dala atlarken bir kitap tanıtımına rastladım. Tanıtımı aynen buraya kopyalıyorum.
http://www.alkaralar.com/modules/ankararuzgari/kitap2.gif
Necdet “POLATLILI” Özkazancı bu kitapta web sitemizde yazdığı yazıları derledi. Taraftarlık mesaisini anlatıyor tatlı tatlı. Her fırsatta antrenman izlemeye gidecek kadar tutkun, ama bildik “fanatik taraftar” profilinden farklı bir taraftarlık biçimi, onunkisi. Nesli tükenen cinsten, sözün en güzel anlamıyla naif ve her şeyden evvel neşe dolu bir taraftarlık...
Bu kitapdan temin etmek isteyenler Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği'nden yada necdetozkazanci@alkaralar.com email adresinden yazara ulaşarak temin edebilirler..
Üşenmedim yazarla irtibata geçtim. Kitabı adresime ücretsiz göndereceğini söylediğinde çok sevindim. Yalnız, ben kargo şirketlerinin süslü (Tabiata inat) poşetlerine alıştığım için kitabın da böyle geleceğini düşündüm. Posta yoluyla iletilen evrakların sadece faturalar ve resmi yazışma olmadığını yaşayarak öğrendim.
Önceki gün uyku düzenimin bozulmasından da faydalanarak kitabı 6-7 saatde bitirdim. www.alkaralar.com adresine yazdığı yazıların derlenmesiyle, amatör ruhla, son derece akıcı bir üslupla yazılmış. Tanıtımda diyor ya "nesli tükenen fanatik taraftar" diye, Aslında ben o nesli ilk defa öğrendim. Gençlerbirliği taraftarı olmasına rağmen sırf Ankara takımı olduğu için Ankaragücü maçlarına da giden aslında futbolu sadece futbol olduğu için seyreden bir taraftar. 19 Mayıs stadını Gençlerbirliği taraftarları ile nasıl doldururuz diye düşünen klüp üyesi. Şehir insanının işin kolayına kaçıp 3 büyükleri değil, ekmeğini kazandığı, yaşadığı şehiri desteklemesini, gelecek nesillerin Gençlerbirliği aşkıyla büyümesini isteyen taraftar.
Sizi bilmem ama benim stada geldiğim zaman ilk dikkat ettiğim rakip taraftarın olup olmadığı. Rakip taraftar varsa o maç benim için daha zevkli hale geliyor. Yenersek onları kızdırmak, yenilirsek onlara, Fenerbahçe ye olan sevgimizin eksilmeyeceğini göstermek için iyi bir fırsatdır. Lig takımlarının kalitesinin artması için önemli bir etkendir taraftar. Ligin kalitesinin artması ise en çok Fenerbahçe nin işine gelecektir. Galatasaray ile puan farkının sadece 3 olmasının sebebi tamamen ligin kalitesizliğidir.
Son olarak kitabı kimseyle paylaşmayacağımı bilin. İsmime imzalanmış kitabı okuyacağım geri getireceğim falan demeyin, yemezler. Hepimiz öğrencilik yaptık.
Bu arada biliyor musunuz Gençlerbirliği nin tesislerinde park yerinden bol bir şey yokmuş...
Kemal Aktürk
27-11-2005, 03:32
Necdet Özkazancı son mailinde isteyen olursa kitabı gönderebileceğini belirtdi. Hiçbir ticari kaygısı olmayan ücretsiz olarak dağıtılan bu kitabı steyenler buradan ya da özel mesaj yoluyla bana ulaşsın.
Katife Keskin
01-12-2005, 20:29
Bir akdenizli olarak benim de hayalimdir karadenizi görmek özellikle de rizeyi.Tanıtım filmlerinde falan çok güzel görünüyor.Gerçekten öyle mi yoksa her zamanki gibi kandırıp sadece birkaç güzel yeri mi gösteriyorlar?
Koray Kunduracı
17-12-2005, 22:48
Hulki Cevizoğlu'nun tüm kitalarını tavsiye ederim. Çünkü bu vatan hepimizin.
Doğa Aydın
18-12-2005, 06:03
Thorvald Steen - Tozkoparan; gayet boş bir kitap, güzel bir şey sanıp aldım, kapağına "Bir Selahaddin Eyyubi Romanı" yazmış ama "Bir Selahaddin Eyyubi Hikayesi" dese daha doğru olurmuş sanırım.
Paranıza yazık edersiniz...
Gizem İnanç
18-12-2005, 18:12
abi ben çanakkalde birşey farketim...mora yarımadası filan dedin ya ordan bağlantıyı kurdum..çanakkale gelibolu yarımadasında alçıtepe köyünü az çok gelenler kulak aşinalığından bilir..
alçıtepe nin eski adı kirte
bayburtta annemin doğduğu köyün adı kitre
karışmışız birbirimize ::)
benim de annemlerin soyadı kirte. hikayesi de oldukça ilginç. dedimin dayısı kirte tepesinde şehit düşmüş çanakkale savaşları zamanı. bu yüzden kirte soyadını almışlar... burda okuyunca bu anektodu paylaşayım istedim. :D
kitap konusuna gelelim şu sıralar okuyamıyorum ama Tuna Kiremitçi'nin son kitabı "A.Ş.K neyin kısaltmasıdır?" ı okumaya çalışıyorum iki gündür elime alamadım. tempo dergisinde haftalık yazdığı yazıları derlemiş gibi geldi bana. oradaki bir kaç yazıya rastladım ama hepsi oradan olmayabilir tabi... :D yine de okumak güzel şey. okuyalım... ;)
Onur Kalender
10-02-2006, 21:39
Ben "Haldun Aydıngün - Boğaziçi ve Ötesi" ni tavsiye edeceğim. Gerçi daha öncede söylemiştim... "Ve" yayınlarının bir kitabı. Biraz eski ve bulmanız zor olabilir ama gerçekten okumaya değer.
Zamanında böyle demişim ama şimdi ben bulamıyorum bu kitabı. Kitaplığımda bu kitabı her gören okumak için istedi ama geri gelmedi ne yazık ki...Ama hiç üzülmüyorum geri gelmemiş olmasına, güzel ve herkesin okumasını istediğim bir kitap. Gittiğiniz kitapçılarda gözünüze çarpar ve haber verirseniz sevinirim...
http://www.aydingun.com/photo/kitapkap/bogazici.jpg
Fatih Göztok
09-03-2006, 22:07
* *Zamanında böyle demişim ama şimdi ben bulamıyorum bu kitabı. Kitaplığımda bu kitabı her gören okumak için istedi ama geri gelmedi ne yazık ki...Ama hiç üzülmüyorum geri gelmemiş olmasına, güzel ve herkesin okumasını istediğim bir kitap. Gittiğiniz kitapçılarda gözünüze çarpar ve haber verirseniz sevinirim...
http://www.aydingun.com/photo/kitapkap/bogazici.jpg
bende olmalıydı bu kitap Sevgili Onur,bir bakayım arşivime kesin vardır,verebilirim sana ;)
Murat Karaman
04-04-2006, 17:37
Can Dündar-Sarı Zeybek (mutlaka okunmalı)
Tayfun Talipoğlu-Çoluk Çocuk Yazıları
Pınar Yıldırım
02-05-2006, 19:19
arkadaşlar polisiye ve biraz da kan sevenler için tavsiyem
cerrah
yazarı tess gerritsen
Murat Karaman
15-06-2006, 21:32
Can Dündar-Yağmurdan Sonra
Orçun Tezol
15-06-2006, 23:46
Dave Pelzer - Dave adında bir adam...
Mesrur Yersel
16-06-2006, 00:56
ayşe kulin - köprü
tek kelimeyle müthiş...
Gizem İnanç
17-06-2006, 22:00
Stephen King'in efsanevi roman serisi Kara Kule'yi toparladım sonunda. Bugüne kadar okuyamamış olmaktan inanılmaz büyük bir rahatsızlık duyuyordum bu yaz hepsini bitirmek istiyorum. Şu sınavlar bitse de okumaya başlasam... :)
Berk Şentay
17-06-2006, 23:24
glenn meade - kar kurdu
Serpil Erki
02-08-2006, 14:29
Sarıl lacivert kurtuluş kitabından sonra Amerikan Rüyası-Ölümün Yükselişi adlı kitabı okudum.
Geçtiğimiz yıllarda Dr.Babuna adlı kişi lösemi hastası olduğunu söyleyip uygun ilik için kan toplamıştı.Daha sonra bu kanlar ABD'ye gönderilmişti ve kaybolmuştu hatırlarsanız.Kaybolan bu kan üzerine teorinin de anlatıldığı siyasal-bilim kurgu tarzında bir kitap.Çok akıcı,tek solukta okudum.Olaylar arası geçiş ve siyasal bağlantılar çok güzel.
Yazarı da Gökhan Barlas adında Fenerbahçeli bir arkadaşımız.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.