PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karadeniz Müziği

Murat Karaman
17-09-2005, 17:36
Kemençe ve tulum

Türkiye'de müzik adına yazılan ve çizilen pek bir şey yok... Daha doğrusu yok denecek kadar az. O yokları çoka çevirmek için "İmajıma Dokunma" isimli ilk kitabımı yazdım. Yakın dönem Türk popüler müziğini ele alan kitabımın sizlerle buluşması inanın mesleki kariyerimin en keyifli anlarından biri olacak... Kitap önümüzdeki haftadan itibaren kitabevlerinden sizlere ulaşacak. Önce okuyun sonra yorumlarınızı mail adresimde benimle paylaşın. Gelelim bu hafta benim sizlerle paylaşmak istediğim konuya... Geçtiğimiz günlerde elime bir albüm geçti... Adı "Karizma"... Yorumcusunun adı ise Laz Taylor. Yarım yamalak Karadeniz şivesi ile aklınca Karadeniz müziği yapıyor. Albümün adı "Karizma" ama müzikal karizma yerlerde sürünüyor. İşte belgesi... Bakın Laz Taylor albümündeki "Laz Solist" isimli şarkısında neler söylüyor: Dursun horon oynayi / Temel ona bakayi / Laz solist oldum diye / Bir de hava atayi / Temel Dursun'a dedi / Olamazsın astsolist / O da dedi amacım / Zaten olmak Laz solist... Bu, her geçen gün kültürel yozlaşmadan nasibini alan ve müzikal boyutta gözle görülür bir erozyon geçiren Karadeniz müziğinin folklorik değerlerini altüst eden örneklerden sadece biri ve en yenisi... Bu durum beni önce bir Karadenizli sonra bir dinleyici olarak çok ama çok rahatsız ediyor. Birileri sırf para kazanmak uğruna kendini şarkı sözü yazarı, besteci, yorumcu, aranjör, prodüktör ve de yapımcı olarak sunuyor. Halbuki yaptıkları iş her hali ile fason üretim. Aslında yozlaşmanın baş aktörü belli... Çok satma amacı ve para kazanma hırsı. Acaba kim dinler bu haddini bilmez müzikal safsataları çok merak ediyorum. İsmail Türüt "Sosyete kızı suzan / Gel koynuma uzan" derken, Davut Güloğlu "Nurcanım" la en çok satanlar arasında yer alırken Karadeniz müziğinin bu durumlara düşeceğinin mesajını ben zaten yıllar önce almıştım... Şimdi ise korkulan oldu... Kemençeyi ve tulumu eline alan ortalıkta cirit atıyor. Karadeniz folklorik değerlerinden uzak ve etnik hiçbir değer taşımayan albümler kendilerince Karadeniz müziği piyasasından pay kapmaya çalışıyor. Bir kez daha söylüyorum ki tüm bu safsataların Karadeniz müziği ile ilgisi yoktur. Size ilgili olanlardan örnek verirsem sanırım her şey çok daha aydınlık olacak. Yakın tarihin yıldızları Kamil Sönmez, Ümit Tokcan ve Süreyya Davulcuoğlu Karadeniz'in gerçek temsilcileridir. Çünkü onlar, bölgenin etnik renklerini her zaman doğru telaffuz ve doğru bir müzikal anlayışla sundular. Bu nedenle de onlar Karadeniz'in gerçek klasik değerleridir.

YOZLUĞA PRİM TANIMAYIN

Günümüz popüler kültürü içinde yöresel müziği yozlaştırmadan ülke insanına taşıyan ve tanıştıranlara gelince... Volkan Konak belki de mevcutlar içinde en popüler olanıdır ancak popüler kültürün kendi toprağının müziğine tecavüz etmesine imkan tanımayan müzikal örnekler vermiştir hep. Birol Topaloğlu, Fuat Saka ve Kazım Koyuncu ise yaptıklarının Karadeniz müziği olduğunun bilinci ile folklorik değere kattıkları batılı yorumla enternasyonal bir müzikal tavır sergiliyorlar... Onların üretimleri günü kurtarmak için değil yarınlara miras sunmak adına yapılan işler... Günümüzün kapitalist ekonomik düzeni içinde kimseye "Öyle yapma böyle yap" deme lüksümüz yok. Herkes kendince doğru bildiğini yapmaya devam edecek. Yine birileri kendince şarkı sözü yazacak, besteleyecek, yorumlayacak ve de prodüktör olarak imzasını atacak. Herkes dilediğini yapmakta özgür. Ama haddini bilerek yapmak da bir gerekliliktir. Bir Karadenizli ve müzik dinleyicisi olarak bize düşen haddini bilmeyenlere, bu yozlaşmış işlere prim tanımamaktır. Bunun yolu da kemençe ve tulumla piyasa yapmaya çalışanların albümlerini almamaktan geçer. Temel ve Dursun fıkraların komik kahramanlarıdır ama her hikayelerinde kıvrak bir zekanın incelikleri gizlidir. İşte o kemençe ve tulum aynı zamanda o kıvrak zekanın da aynasıdır. Yoksa "Laz Solist" gibi akıl ve irade yoksunu bir dörtlüğün değil!..

Şafak KARAMAN

Murat Karaman
17-09-2005, 17:47
gittikçe yozlaşan müzik aleminde malesef Karadeniz müziğide bu yozlaşmadan nasibini almakta.Şafak KARAMAN'ın güzel bir yazısı elime geçince bu topici açayım dedim.

Karadeniz müziği derken akla gelen ilk isimler(birazda magazinler yüzünden)malesef dawut güloğlu,ismail türüt,cimilli ibo gibi isimler.oysa karadeniz müziğini kılıfına oturtan çok değerli isimler war!Volkan KONAK,Fuat SAKA,Gökhan BİRBEN we rahmetli Kazım KOYUNCU bu işi gerçek anlamda yapan kişiler.ama malsef 1-2 şarkılık insanlar bu isimlerin önüne geçirlmeye çalışılıyor!ama son yıllarda ismail türüt te az da olsa bi gelişme war.piryoz albümlerinin 1 we 2.nde Fuat SAKA we ekibiyle çalışan ismail türüt ün bu albümleri öncekilerine göre biraz daha iyi!

Kazım KOYUNCU ismine gelince!Ölümü onu bi anda ülke günemine getirdi.oysa o müziği müzik için yapan bi isimdi,maddi çıkarlar yüzünden müziğini kullanmadı.bunuda ölümü gösterdi fazlasıyla.adı pek duyulmamış bi "sanatçı" olan Kazım KOYUNCU'nun arkasından milyonlar ağladı.Kazım KOYUNCU ismi eğer o yaşasaydı gerçekten bu ülkede hakettiği değeri görecekti.Kemençeyi rock ile buluşturdu.we son idealleri arasında iskoçların gaydası ile bizim tulumumuzu bi arada kullanmakta.eğer yaşasaydı çok güzel olcaktı.Kazım KOYUNCU'yu herkes sewdi,dinledi.

bir karadenizli olarak,saydığım isimlerle aynı coğrafyada yaşamayı awantaj sayarak herkesi KARADENİZ MÜZİĞİ'ne sahip çıkmaya dawet ediyorum...

Murat Karaman
13-12-2005, 00:43
Vova - Hemşin Ezgileri

Hemşinliler, Doğu Karadeniz'de gürül gürül yeşilin içinde pek de farkına varmadığımız, küçük ama renkli topluluk Hikmet Akçiçek, Ersin Çelik ve Mustafa Biber Vova'da; ülkemizin artık solmakta olan bu rengini bize kendi dillerinde söylenmiş ezgilerle hatırlatmak istemişler.

Vova, Temal'i Muzaffer'in Garmi Dodge'sine (Kırmızı Koç) doluşup çıkılan yaylalardan, kaval ve tulum sesleriyle horona durulan Hemşin köylerinden, saçak altlarında karakoncolozların çocukları korkutmak için beklediği, genç kızların hüzünlü ezgilerini tavana asılan gaz lambasının eşliğinde ettiği günlerden sesleniyor bize.

Dünya'da, tamamı anonim Hemşin ezgilerinden oluşan ve Hemşince söylenmiş ilk müzik albümü olan Vova'da; Hikmet Akçiçek tarafından Hopa Hemşinlilerinden derlenen Hemşince ve Türkçe söylenmiş 10 türkü; biri Hemşin horonu olmak üzere Karadeniz kavalı ile çalınmış 3 ezgiden oluşan toplam 13 eser yer alıyor. Geleneksel ezgilerin günümüz formlarıyla buluştuğu güçlü bir altyapı üzerine oturtulan albüm, ilk olması açısından da belge niteliği taşıyan özgün bir çalışma. Düzenlemeler ve yönetmenliğini Mustafa Biber'in yaptığı albümde; kavallar Karadenizli kaval sevenlerin yakından tanıdığı Kerim Aydın ve Hopa Kaya köyünden Remzi Tatar tarafından, tulum Birol Topaloğlu, kemençe ise Tahsin Terzi tarafından çalınmış albümde ayrıca Kardeş Türküler ve diğer Karadeniz albümlerinden tanıdığımız Ayşenur Kolivar da vokal ile destek vermiş.

1. Maa aakag maa

2. Raşa

3. Gelini

4. Asa onder asa

5. Nenni nenni

6. Hemşin horunu

7. Heydane

8. Ha yaylalar

9. kukkun kuka gonçagu

10. Yar yar

11. Ella ella

12. Havaz ali meralets

13. İnce ğharğhar / ağırbar

14. Gelini

Doğu Karadeniz'de yaşayan Hemşin etnik grubunun kültürünü,aşklarını,sevdalarını kısacası herşeylerini yansıtan VOVA albümü çıktı!

http://img509.imageshack.us/full.php?image=21300928co.jpg

Baran Kutlu
13-12-2005, 04:57
tuLum tuLum tuLum..haStayım onun sesine.SamSunLuyum ama doğu karadenize de çok gittim.trabzon,rize,ayder yaylası,çamlıhemşin..hayat oralarda güzel bee(ayder-çamlıhemşin).belki bazılarınız gülecek ama gerçekten öyle.sabahın köründe adamı çakı gibi kaldırıyor oranın havası.gidiyosun şarıl şurul akan kaynak suyla yüzünü yıkıyosun yaa olay orda bitiyor.buzz gibi suyu içtiginde aldıgın keyfi ise sadece oralara gidenler bilir.hele akşamları tuLum seSi eşliginde yenen yemekler de eklenince bir başka oluyor oralar.klasik şeyleri sevmiyorsanız alın rahmetLi KAZIM KOYUNCUnun kasedini onu dinleyin yada ne biliym volkan konak falan..müziğimize dolayısıyla da kültürümüze sahip çıkalım..

Murat Karaman
13-12-2005, 16:41
tuLum tuLum tuLum..haStayım onun sesine.SamSunLuyum ama doğu karadenize de çok gittim.trabzon,rize,ayder yaylası,çamlıhemşin..hayat oralarda güzel bee(ayder-çamlıhemşin).belki bazılarınız gülecek ama gerçekten öyle.sabahın köründe adamı çakı gibi kaldırıyor oranın havası.gidiyosun şarıl şurul akan kaynak suyla yüzünü yıkıyosun yaa olay orda bitiyor.buzz gibi suyu içtiginde aldıgın keyfi ise sadece oralara gidenler bilir.hele akşamları tuLum seSi eşliginde yenen yemekler de eklenince bir başka oluyor oralar.klasik şeyleri sevmiyorsanız alın rahmetLi KAZIM KOYUNCUnun kasedini onu dinleyin yada ne biliym volkan konak falan..müziğimize dolayısıyla da kültürümüze sahip çıkalım..
tulumun sesi hiç bi çalgıda yok!düşünsene bi çalgı insanı hem hüzünlendirip,hemde coşturacak!
Kazım Koyuncu bu alanda en sağlam isimdi ama malesef erken ayrıldı aramızdan!
Malesef şımarık medya Karadeniz müziğinin önde gelen isimleri olarak dawut,ismail gibi isimleri göstermekte!
yazık!

Murat Karaman
13-12-2005, 16:53
Bende KARADENİZ'liyim. * KARADENİZE ait olan herşey beni *duygulandırıyo,herhalde *karadeniz müziğini duyup özlemden ağlayan tek benimdir:(çok seviyorum memleketimii hiçbir diyara değişmemmmm, havasııı ,suyu herşeyi bir başkaaaa... veee benceeeee İSTEDİKLERİ kadar bu müzikleri yozlaştırsınlar *kemenşe ve tulum değişmezzzz;)bizim müziğimize bişey olmazzz çünküü bizim kökümüz sağlamm...
BİZ KARADENİZLİYİZ...
Karadeniz Özgür Bir Sudur,Dew Bir Dalgadır..Kazım Koyuncu

bizi en iyi anlatan söz bu olsa gerek ;)

Murat Karaman
26-01-2006, 21:45
AVLASKANİ CUNELİ

Aviaskani cuneli çepri megipiane
Si golvali ioxi ma ekegipinare
E Emine nak ulur naşkvi do çoyiskani
Anderi na doskudu him cipe boyiskani
Ela komemaoni 3uiutina*ortaşa
Ukaçxe pişmanare ongeli onkartaşa

AVLASKANİ CUNELİ

Avlun güneşli gendir yayacağım
Sen geç git çağır ben peşinden geleceğim
Emine nereye gidiyorsun bıraktın da köyünü
Ander kaldı o uzun boyun
Gel benimle küçükken
Sonra pişman olacaksın beşik sallarken

Güzel bir Laz Halk Ezgisi..Grup Yorum'un 'Geliyoruz' albümünde de var..

Son olarak Hülya Polat'ta seslendirdir.Ara sesler Kazım Koyuncu'ya ait ;)

Erşah Yılmaz
28-02-2006, 16:04
tulum ve gayda..............

Murat Karaman
28-02-2006, 23:32
Tulum ;)

Murat Karaman
25-05-2006, 21:20
Abuk sabuk müziklerle Karadeniz müziği yapıyoruz diyenlere sinir oluyorum.Ama nedense bu saçma sapan şeyler gerçek eserleden daha fazla satıyor.
İzliyoruz konserleri..Mesela Volkan Konak,Fuat Saka,Kazım Koyuncu konserleri!Şarkı geçişlerinde hayata dair bir çok anı,şiir vb.şeyler paylaşıyor bizlerle Karadeniz müziğinin üstadları.Diğerleri ise,"eller havaya uşaklar"demekten başka birşey yapmıyorlar..
Halk en iyi seçer deselerde ben buna bu noktada inanmıyorum :(

Tuğba Tülü
09-01-2007, 00:17
Ben karadeniz hayranı olduğum için müziğini de çok beğeniyorum özellikle oyun havalarını kolbastı,hoptek,horon gerçekten çok güzel ya karadenizli olmak vardı:) :)

Büşra Turna
14-01-2007, 17:46
tulum sesini duyup da içi gıdıklanmayan bir karadenizli düşünemioorm ya! aslında daha çok rize merkezden artvine uzanan bir güzergahta şekillense de yine de tüm karadenizlilerin ruhunun gıdası düşünüyor en azından öyle ümit ediyorum!!!:)

Murat Karaman
14-01-2007, 18:30
Tulumsuz bir Karadeniz,Karadeniz'siz bir tulum asla düşünemiyorum..Aslında tulum bizim Artvin'in sahilden kopuk kesimlerinde pek bilinmez.Sahilden uzak kesimlerde doğuya yakınlık olduğu için davul-zurna alır tulumun yerini..Ama herşeye rağmen tulum bir başka..Lazca söylenen türkülerle birlikte dahada güzel oluyor tabiki..

Emre Tanrıseven
14-01-2007, 19:20
Ben de bi Artvinli olarak bu müziğin ezgilerin hastasıyım.. İnsan tulum sesini duyunca yerinde duramıyo.. İyiki karadenizde büyümüşüm kendimi çok şanslı hissediyorum bu konuda

Murat Karaman
14-01-2007, 19:24
İskoç gaydası ile bir tutuyorlar..

Sorarım kim gayda sesinde horon oynar ki?

Murat Karaman
12-02-2007, 23:44
http://www.ntvmsnbc.com/news/260513.jpg

Volkan Konak’ın evi yandı

Karadenizli sanatçı Volkan Konak’ın Trabzon’un Maçka ilçesindeki 4 katlı ahşap evinde, yangın çıktı.

Maçka Belediyesi itfaiye ekiplerinden aldığı bilgiye göre, sanatçı Volkan Konak’ın ilçenin Güney Mahallesi’nde bulunan ve annesi Saynur Konak’ın oturduğu 4 katlı ahşap evinin çatı katında, elektrik kontağından yangın çıktı.

Alevler, evin ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüyerek, binanın üçüncü katını da sardı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen Maçka ve Esiroğlu belediyelerine ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın, diğer katlara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. http://www.ntvmsnbc.com/news/260534.jpg
Yangın sonucu, binanın üçüncü katı ile çatı katının kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Karadenizli sanatçının müzik aletlerinin de yandığı ve evde yaklaşık 250 bin YTL’lik zarar meydana geldiği öğrenildi.

Sanatçı Volkan Konak’ın, babasının ölüm yıl dönümü nedeniyle mevlit okutmak için Maçka’da olduğu, ancak yangın sırasında annesi Saynur Konak ile birlikte yakınlarının evinde bulunduğu belirtildi.

Volkan Konak'a geçmiş olsun..

Kaynak: ntvmsnbc.com

Sercan Tuna
13-02-2007, 11:27
valla üzüldüm :( bizim otaraflarda olmuş demek esiroğlu belediyeside gittiğine göre... yazık valla :(

Nurullah Durukan
18-04-2007, 23:56
Ben çok acayip bir çocukluk geçirdim.Ne tam İstanbullu nede tam Giresunluydum (tabiiki aslen Çerkesim atalarim Kafkasyadan sürülmüş) istanbul Bayrampaşada Arvavut mahallesinde aynı şiveyi kaptığım elemanlar, yaz tatillerinde babanın zoruyla annemle beraber köye gidiş köyde çocukların garip bakışları arasında geçen ilk günler tam oyunları öğrenirken yeniden expres otobüslerle istanbula dönüş.Ne çerkes oyunlarını (müziğini) nede Karadeniz oyunlarını öğrenebildik.ama biryerlerde her akordiyon sesinde tüylerim diken diken olduğunu hissettim hayatım boyunca tulum ve bazen kemençe bile bir insanı etkileyebiliyormuş.
Tüm bunlar belkide atalarımın soluduğu havadan dolayı bana farklı duıygular hissettirdi Murat Kardeşim seninde belirttiğin gibi "Karadeniz Özgün bir Sudur"...

Murat Karaman
18-04-2007, 23:58
“Horon Gecesi çok anlamlı ve başarılıydı. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ve ekliyorum: Horon gecesi büyütülsün, gelenekselleşsin, horon hiçbir yere sığmasın...”

Kazım Koyuncu 19.05.2005

Dediğin gibi, Horon Hiçbir Yere Sığmayacak…
Geleneksel Horon Buluşması
13.05.2007

Tarih : 13 Mayıs 2007
Yer : İstanbul, Göztepe Özgürlük Parkı Anfi Tiyatrosu
Saat : 15:00 - 21:00

Hiçbir kişi ya da kurumun sponsorluğu olmayan bu aktiviteye katılım ücretsizdir...

http://www.kazimkoyuncu.com/horona_davet.jpg

Nurullah Durukan
19-04-2007, 00:07
Orada bulunacağız;)

Sertaç Banko
19-04-2007, 00:58
Hayde gelmeyimisun nani nani oy oy hayde nani oy oy oy :D :D

Murat Karaman
15-05-2007, 22:17
“Horon Gecesi çok anlamlı ve başarılıydı. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum ve ekliyorum: Horon gecesi büyütülsün, gelenekselleşsin, horon hiçbir yere sığmasın...”

Kazım Koyuncu 19.05.2005

Dediğin gibi, Horon Hiçbir Yere Sığmayacak…
Geleneksel Horon Buluşması
13.05.2007

Tarih : 13 Mayıs 2007
Yer : İstanbul, Göztepe Özgürlük Parkı Anfi Tiyatrosu
Saat : 15:00 - 21:00

Hiçbir kişi ya da kurumun sponsorluğu olmayan bu aktiviteye katılım ücretsizdir...

http://www.kazimkoyuncu.com/horona_davet.jpg

http://www.kazimkoyuncu.com/horon_13052007_00.jpg (http://javascript<b></b>:Popper('../flash_popup_horon_13052007.html'))

Horon hiçbir yere sığmadı…

14 Mayıs 2005'te Kazimkoyuncu.com'un düzenlediği 'Horon Gecesi'nde yüzlerce kişi mekana sığmayıp saatlerce horon vurmuştu. İlk horon gecesine sürpriz bir şekilde katılan Kazım Koyuncu, internet sitesi ve etkinliklerinin, özellikle bu etkinliğinin her zaman devam etmesi, gelenekselleşmesi gerektiğine dikkat çekerek olayın kendisinden çıkıp insanları yan yana getirmesi açısından önemini vurgulamıştı. Ardından da sormuştu: “Seneye de yaparız değil mi?”

Maalesef seneye yapılamadı çünkü bu konuşmanın yapılmasından 42 gün sonra kendisini ebediyete uğurladık. Bir sonraki sene kimse Kazım'ın bu dileğini unutmamıştı fakat hazır da hissedememişti. Ama artık Kazım'ın da vurguladığı gibi bu etkinliği devam ettirmenin, gelenekselleştirmenin zamanıydı ve bu buluşma, katılan 700'e yakın kişinin ortak kararıyla artık “Horon Günü” olarak anılacaktı.

Mayıs ayının 2. haftası bundan böyle Horon Günü olarak kutlanacak, İstanbul'da başlayan bu etkinlik belki de dünyaya yayılacak ve aynı gün ayrı ayrı yerlerde yüzbinler horona durup eller elleri tutacak.

Horon Buluşması'nın 2.si 13 Mayıs 2007 Pazar günü Göztepe Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu'nda saat 15:00'de başladı. Bu güzel yaz gününde yüzlerce kişinin katılımıyla coşkuyla geçti. Saatlerce horon oynandı.

Yüzlerce el birbirine el verdi. Kazım'ın “Horon kapalı mekanlara sığmasın, horon hiçbir yere sığmasın” sözüyle ikincisi açık havada düzenlenen etkinlikte horon hiçbir yere sığmadı. Tulum susana kadar horon durmadı. Kimileri ilk kez horona durdu, “Ama ben bilmiyorum ki” diyerek korkarak uzattı elini. Ama dostça ve sevgiyle kavrandı eli ve horona çekildi. Öğrenmenin sevinci ve horonun coşkusuyla horon nidaları gökyüzüne yükseldi. Türküler atıldı karşılıklı.

İsmail Avcı İsmanaşi saatlerce tulumuyla horona ses verdi, can verdi. Temel Saraç hem tulumuyla hem de horonuyla coşku kattı. Reklam, tanıtım ve sponsor bulunmayan, sadece internet sitemiz üzerinden herkese açık olan davetimiz üzerine aramızda olan fakat sesleri ile de renk katan sanatçı dostlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.

Öğleden sonra 15:00'te başlayan etkinlik havanın kararmasıyla hazırlanan görsel sunumla saat 21:00'de sona erdi. Saatler süren horonun tatlı yorgunluğuyla Kazım Koyuncu ve Zuğaşi Berepe arşivinden en özel fotoğraf ve görüntülerle hazırlanan sinevizyon gösterisi herkesi anılar yolculuğuna çıkardı. O kadar güzel ve duygu yüklüydü ki adeta tadı damaklarda kaldı.

Seneye, “Horon Günü” nde, Mayısın 2. Cumartesi günü , Geleneksel Horon Buluşması 'nın üçüncüsünde yine hep birlikte olmak dileğiyle…
“Horon hiçbir yere sığmasın” demiştin, horon hiçbir yere sığmadı…

kazimkoyuncu.com'dan..

Murat Karaman
15-05-2007, 22:27
Arkadaşlar;

www.kazimkoyuncu.com'da (http://www.kazimkoyuncu.com'da) ' 2.Geleneksel Horon Buluşması ' na ait resimlere,Kazım'ın kendi sesiyle söylediği yöresel türkülerin fonu eşliğinde bakabilirsiniz..

Murat Karaman
17-05-2007, 15:14
Horon Devam Ediyor..

KAÇKAR ŞENLİĞİ - 4 | Horona Davet

Türkülerimizi söylemek ve horon oynamak isteyen tüm dostlarımızı, hemşehrilerimizi şenliğimize bekliyoruz.

http://img260.imageshack.us/img260/606/ssssuw0.jpg

İzmir'de faaliyet göstermekte olan Kaçkar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin her yıl İzmir'de geleneksel olarak düzenlediği Kaçkar Şenliği - Horona Davet etkinliğinin bu yıl 4.sü İzmir'de Karadenizli dostlarımızın katılımı ile gerçekleşecektir. Her yıl şenlik öncesinde, Karşıyaka Çarşısında tulum çalarak ve türküler söyleyerek yaptığımız "Kaçkarlılar Yürüyor" etkinliğini bu yıl da yapacağız. Bu etkinlik saat 18:30'da başlayacaktır. Şenlik öncesindeki bu etkinliğimize de tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Tarih : 26 Mayıs 2007 Cumartesi
Saat : 19:30
Yer : Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu
Karşıyaka / İZMİR

Şahin Bilir
17-06-2007, 23:11
karadeniz ezgileri kim olursa olsun nereli olursa olsun insanı derinden etkileyen içten gerçek türküler iyiki bu kültürün üyesiyiz iyiki kimliğimizin farkındayız:)

Murat Karaman
18-06-2007, 00:47
karadeniz ezgileri kim olursa olsun nereli olursa olsun insanı derinden etkileyen içten gerçek türküler iyiki bu kültürün üyesiyiz iyiki kimliğimizin farkındayız:)
Fuat Saka,Volkan Konak,Birol Topaloğlu,Kazım Koyuncu ve bu kalitede müzik yapan sanatçılar..

Bana göre gerçek anlamıyla Karadeniz kültürünün,Karadeniz müziğinin yaşatılması için mücadele eden insanlar bunlar ;)

Yoksa;
' Oy Nurcanum,Nurcanum/Kurbandur sana canum.. ' müzik değil,sanat asla değil..

Tabii bunlara yörede sıkça duyulan yayla ezgilerini'de eklemek lazım.80'lik ninelerin o güzel ezgileri,ağıtları.. ;)

Şahin Bilir
18-06-2007, 01:17
Fuat Saka,Volkan Konak,Birol Topaloğlu,Kazım Koyuncu ve bu kalitede müzik yapan sanatçılar..

Bana göre gerçek anlamıyla Karadeniz kültürünün,Karadeniz müziğinin yaşatılması için mücadele eden insanlar bunlar ;)

Yoksa;
' Oy Nurcanum,Nurcanum/Kurbandur sana canum.. ' müzik değil,sanat asla değil..

Tabii bunlara yörede sıkça duyulan yayla ezgilerini'de eklemek lazım.80'lik ninelerin o güzel ezgileri,ağıtları.. ;)

muhakkak tabi benimde kastetmek istediğim onlar yoksa yoz kültüre kendini kaptırmış medya budalalarını bende sevmiyorum

Murat Karaman
18-06-2007, 01:20
muhakkak tabi benimde kastetmek istediğim onlar yoksa yoz kültüre kendini kaptırmış medya budalalarını bende sevmiyorum
Yanlış anlama Şahin,sözüm sana değildi.Sadece içimden gelen birkaç cümleyi de güzel yorumuna eklemek istedim ;)

Şahin Bilir
18-06-2007, 01:31
biliyorum kardeşim bende eksik aktarımımı giderdim sayende :)

Murat Karaman
03-01-2008, 22:09
Erdal Bayrakoğlu ( Nam-ı değer Laz Pavarotti :) )..

Çok tanıdık gelmeyebilir adı ama mutlaka dinlenmeli ;)

Neslihan Kemerkaya
04-01-2008, 00:44
gökhan birben de kaliteli müzik yapanlardan...

Murat Karaman
04-01-2008, 00:49
gökhan birben de kaliteli müzik yapanlardan...
Kesinlikle..

Onur Tarhan
04-01-2008, 04:05
son zamanlarda doğulu olmama rağmen Trabzon Kolbastısı dikkatimi çekti.. inanılmaz eğlenceli ve folklor ile ilgilenen her insan için cezbedici bir oyun.. oyunun müziğini kimden dinlemem konusunda pek fikrim yok (malum mikrofonu her eline alan karadeniz müziği yapıyor) ama folklor oynayan biri olarak mutlaka öğrenmem gereken bir oyun kanaatindeyim... özellikle ayak figürleri kosununda çok fazla gelişmem gerekecek..

Seda Toykar
04-01-2008, 12:57
zeynep başkan.....

Murat Karaman
04-01-2008, 14:10
son zamanlarda doğulu olmama rağmen Trabzon Kolbastısı dikkatimi çekti.. inanılmaz eğlenceli ve folklor ile ilgilenen her insan için cezbedici bir oyun.. oyunun müziğini kimden dinlemem konusunda pek fikrim yok (malum mikrofonu her eline alan karadeniz müziği yapıyor) ama folklor oynayan biri olarak mutlaka öğrenmem gereken bir oyun kanaatindeyim... özellikle ayak figürleri kosununda çok fazla gelişmem gerekecek..

Kolbastı'yı oynamayı bende bilmiyorum ama izlemesi gerçekten zevkli.Kimden dinlemen konusuna gelince;bence bu alanda 2 isim öne çıkıyor.Fuat Saka ve Erkan Ocaklı.

Fuat Saka-Kolbastı
http://www.youtube.com/watch?v=x4qPT4_0wSU

Erkan Ocaklı-Kolbastı
http://www.youtube.com/watch?v=OHvHeSCi_jk

zeynep başkan.....

Bir yarışma programından çıktı ama bayağı tutuldu.Trabzon'da da soyadından yola çıkılarak espiri yapılmaya başlandı ;)

Zeynep Başkan,Trabzon Şampiyon :)

Sercan Tuna
04-01-2008, 17:49
Zeynep Başkan süper süper süper :D bi gidemedim trabzonda onu dinlemeye :) Fuat Saka için zaten ne desek yetersiz:)

Necati Mete
05-01-2008, 05:00
Kemençe dinlemek istiyorsanız, Yusuf Cemal Keskin'i şiddetle tavsiye ediyorum size. Fakat çoklu enstrümanlarda, rahmetli Kazım Koyuncu veya Fuat Saka diyorum bir Rize'li olarak :)

Murat Karaman
05-01-2008, 16:18
Çok fazla dinlemesem de kemençe denince Katip Şadi'nin adı da geçmeli kanısındayım :)

Sercan Tuna
05-01-2008, 18:28
Çok fazla dinlemesem de kemençe denince Katip Şadi'nin adı da geçmeli kanısındayım :)

youtube da bolca eser bulmak mümkün Katip Şadi'den :)

Necati Mete
05-01-2008, 21:17
http://www.youtube.com/watch?v=RbkM7J-BdQA

http://www.youtube.com/watch?v=0Z327lP4HGo

Özellikle 2. vidyoda kemençeyi konuşturuyor... Düğünümde görmek istiyorum bu adamı :)

Murat Karaman
11-03-2008, 21:52
Bayar Şahin'in son albümü ' Nalia ' çıkalı epey oldu ama yazma fırsatı şimdi oldu.Gürcü ve Laz ezgileri için iyi bir seçim bence..

Osman Varlık
11-03-2008, 23:59
Zeynep Baskan super bır ses var kadında dınlemesı cok zevklı

Orhun Can
12-03-2008, 15:06
Bu başlık altında karadeniz müziğinin Hulusi Kentmen'i, ton ton amcası olan Kamil Sönmez'den bahsedene rastlamadım.

Bir de İsmail Türüt'ün kemençe eşliğinde söylediği Oflu'nun maceraları beni benden alır.

Burcu Akkaş
12-03-2008, 19:00
Volkan Konak'ı ve rahmetli Kazım Koyuncu'yu severek dinliyorum,Volkan Konak'ın ablasının babası için yazdığı Cerrahpaşa adlı parça çok duygusal ve anlamlı,bilmeyen var mıdır bilmiyorum ama dinlenebilecek en güzel parçalardan biri.

Anıl Güngör
13-03-2008, 00:54
Tulum 4ever;) kemençei bir türlü sewemedm ama tuluma bayılıyorm resmen..Anne tarafı rizeli benim,normalde düğünlerden nefret ederim ama tulum olduunda gitmeye çalışırım:) ondan bişey sorucaktım acaba tulum parçalarını nerden bulabilirim nette araştırıp bakıorm hatta kazım koyuncunun bir çok şarkısını dinledm ama istediim tarzda tulum bulamadım..Bildiğinz şöyle dinleince kopabilceğm tulum parçaları warsa söylersenz sewinirm:rolleyes: (mesela ela ela le ose de süper vuruolar tulumu:dans: )

Murat Karaman
13-03-2008, 00:59
Tulum 4ever;) kemençei bir türlü sewemedm ama tuluma bayılıyorm resmen..Anne tarafı rizeli benim,normalde düğünlerden nefret ederim ama tulum olduunda gitmeye çalışırım:) ondan bişey sorucaktım acaba tulum parçalarını nerden bulabilirim nette araştırıp bakıorm hatta kazım koyuncunun bir çok şarkısını dinledm ama istediim tarzda tulum bulamadım..Bildiğinz şöyle dinleince kopabilceğm tulum parçaları warsa söylersenz sewinirm:rolleyes: (mesela ela ela le ose de süper vuruolar tulumu:dans: )

Selim Bölükbaşı ve Mahmut Turan isimlerini önerebilirim Anıl.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-vgt8B7V_Ws

http://www.youtube.com/watch?v=NhRzsglh0_I

Anıl Güngör
13-03-2008, 12:39
eyw.bro saolasın:serefe: youtube'da baya warmış isim bilmediğimden bulamıodm ei oldu sölediğin;)

Çağatay Kavaz
13-03-2008, 20:21
karadeniz aşığı bir giresunlu olarak, giresun-trabzon-rize yöreleri ezgilerine bayılırım. 'gemiler giresun'e, askoroz deresi, oy benim sevdiceğum, giresun'un içinde' türkülerini uygun kişilerden dinlemenizi tavsiye ederim..
ayrıca son zamanlarda çok enteresan bi hevese kapıldım, bu yörenin türkülerini rumca'da dinlemeye başladım. merak edenlere nicos mihailidis'i şiddet ve hiddetle öneririm. hakkında kısa bir bilgi vereyim:

vakti zamanında karadenizden ayrılmak zorunda kalıp, bir daha karadenizi göremeden vefat eden dedesinin karadeniz özlemi hasebiyle kemençe ve karadeniz müzikleriyle tanışarak, 2001 yılında horon ke tragodia (http://www.lafmacun.org/bak/horon+ke+tragodia) isimli bir albümle karadeniz-pontus müziğini sentezleyen usta sanatçı.
eserlerinin tamamı giresun-trabzon-rize ezgilerinin derlenmesiyle oluşmuştur. türkülerinin bi çoğunda rumca-türkçe beraber kullanılmıştır.
istanbul’da da bir süre yaşamış ve boğaziçi üniversitesinde master yapmıştır.

gayet karadeniz aşığı ve türk dostu bir adam anladığım kadarıyla. hepsinden önemlisi çok güzel bir albüm yapmış. yukarıda bahsedilen albüme ulaşmak isteyip, bulamayanlar; benimle temasa geçebilirler..

Çağatay Kavaz
13-03-2008, 20:33
bu arada kemençe için de naci keskin'i önerebilirim. kemençeyi notalı çalan ilk türktür, ayrıca trt sanatçısıdır. postmodern görünümü, bakımlı saçlarıyla pek bi katip şadi ekolünden kemençeci havası bulunmasa da, kemençenin dilinden çok iyi anlıyor =)

ayrıca youtube de selçuk isimli biri var, gayet güzel çalıyor. özellikle askaroz deresini (türkünün ismi 'oy trabzon' diye de geçer, oy trabzon yazıp youtubede aratınca karşınıza çıkıyor) çalıp söylemesine bayıldım, tavsiye ederim.

Miray Esen
30-03-2008, 16:06
http://www.youtube.com/watch?v=LoE1oolnGn0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qYc7yWGnvD8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3GZbR2Annfc
http://www.youtube.com/watch?v=u-ss3nz7zHI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0cLoQk3QIEw&feature=related

daha önce bahsi geçmedi sanırım..
gitarı da sesi de güzel, dinlemenizi tavsiye ederim;)

Murat Karaman
30-03-2008, 23:11

Harika bence..

Paylaşımlar için teşekkürler Miray ;)

Eyüp Yazar
03-04-2008, 20:05
Gelsun mi ? ''-gelsunnn''
Gelsun mi ? '' -gelsunnnn''
geldi beraber oyy oyyy heyyy heyyyy...

Hayde beraber oyy oyyy ... heyyyy heyyy...

FENER İÇİN AHHAAA :D

Murat Karaman
04-04-2008, 15:16
http://www.youtube.com/watch?v=S7ncHakTWT0

Lela Tsurtsumia..

Megrel sanatçı,karşı kıyıdan.Dinlemenizi tavsiye ederim.. ;)

Miray Esen
05-04-2008, 14:42
http://www.youtube.com/watch?v=S7ncHakTWT0

Lela Tsurtsumia..

Megrel sanatçı,karşı kıyıdan.Dinlemenizi tavsiye ederim.. ;)

Gürcistan'da oldukça sevilen Megrel kökenli sanatçı..
Türkiye'de tanınmaya başladıktan sonra çıkardığı albümüne 8 tane lazca şarkı koymuş ki ben de o şarkılar sayesinde dinlemeye başladım kendisini..Lazca şarkı söyleyen birçok Türk sanatçıdan daha anlaşılır söylemiş şarkılarını..

Teşekkürler Murat ;)

Eyüp Yazar
05-04-2008, 18:37
Evet gerçekten de güzel yorumlamış...;)

bazı kelimeleri anlıyamadım ama...:S

Birgül Gürsoy
17-04-2008, 17:43

Kazım Koyuncu'nun yerini asla dolduramaz ama bence yolunu devam ettirebilir. İnanılmaz bir ses, yorum. Bence daha çok bilinmeli, bu yolda yalnız olmadığını o da bilmeli...

Koray Erdur
28-04-2008, 13:00
Her pazar günü beşiktaş iskelesinin yanında Tulumuyla bize eşlik eden can arkadaşımızla birlikte tulumun oyunlarının ve dinlemenin tadını çıkarıyoruz.
Bu arada herhangibir davet beklemeden sürekli olarak orda olan sayısız kişiden biriyim.
Eğer açık havada tulum oynamak istiyorsanız, mutlaka uğramalısınız.

Murat Karaman
29-04-2008, 22:28
http://www.youtube.com/watch?v=n5tAMXlQnZs

Grup Marsis.. ;)

Miray Esen
06-08-2008, 03:03
Karadeniz Albümü
http://www.sevvalsam.com.tr/images/stories/sevvalsamyp1.jpg

Şevval Sam’ın ikinci solo albümü “Karadeniz” yine Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Daha evvel, Kazım Koyuncu ile dizi müziklerinde seslendirdiği Karadeniz türküleri oldukça sevilen Şevval Sam’ın uzun bir süredir beklenen “Karadeniz” albümü, en sevilen Karadeniz türkülerinden oluşuyor. Albümde Kemal Sahir Gürel, Fuat Saka, Sunay Özgür, Cengiz Onural, Aytekin Ataş gibi usta düzenlemecilerin yorumları Şevval Sam’a eşlik ediyor...

1- Hey gidi Karadeniz
2- Ander sevdaluk
3- Bu dünya bir pencere
4- Sirlarumi söyledum
5- Dertliyim kederliyim
6- Çay elinden öteye
7- Ahmedum
8- Potbori
9- Alim
10- Trabzon
11- Karardı Karadeniz
12- Giresun kayıkları
13- Oy benim sevdiceğum
14- Ben seni sevdiğumi
15- Gelevera deresi
16- O vay beni ağlarum

Umut Ören
06-08-2008, 03:03
14- Ben seni sevdiğumi
15- Gelevera deresi ;)

Murat Karaman
06-08-2008, 12:40
Karadeniz Albümü

Şevval Sam’ın ikinci solo albümü “Karadeniz” yine Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Daha evvel, Kazım Koyuncu ile dizi müziklerinde seslendirdiği Karadeniz türküleri oldukça sevilen Şevval Sam’ın uzun bir süredir beklenen “Karadeniz” albümü, en sevilen Karadeniz türkülerinden oluşuyor. Albümde Kemal Sahir Gürel, Fuat Saka, Sunay Özgür, Cengiz Onural, Aytekin Ataş gibi usta düzenlemecilerin yorumları Şevval Sam’a eşlik ediyor...

1- Hey gidi Karadeniz
2- Ander sevdaluk
3- Bu dünya bir pencere
4- Sirlarumi söyledum
5- Dertliyim kederliyim
6- Çay elinden öteye
7- Ahmedum
8- Potbori
9- Alim
10- Trabzon
11- Karardı Karadeniz
12- Giresun kayıkları
13- Oy benim sevdiceğum
14- Ben seni sevdiğumi
15- Gelevera deresi
16- O vay beni ağlarum

Albümden birkaç parçayı dinleme şansım oldu.Güzel bir çalışma olmuş.Zaten Kazım ile ortak çalışmaları da vardı,üstüne kendi yorumunu da ekleyince ortaya güzel bir albüm çıkmış. ;)

Mustafa Ünal
06-08-2008, 16:16
Albümden birkaç parçayı dinleme şansım oldu.Güzel bir çalışma olmuş.Zaten Kazım ile ortak çalışmaları da vardı,üstüne kendi yorumunu da ekleyince ortaya güzel bir albüm çıkmış. ;)

Kaçta kaç vurabiliyosun G3'le?

Sercan Tuna
19-11-2008, 12:05
Erkan Ocaklı, vefat ettiKaradeniz'in sesi Erkan Ocaklı, tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti
http://yenisafak.com.tr/resim/site/erkan_ocakli03f6246503eef399by.jpg
İSTANBUL (İHA)
Karadeniz müziğinin unutulmaz sesi Erkan Ocaklı, tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süredir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Karadeniz müziğinin üstatlarından Erkan Ocaklı, tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Saat 00.00 sıralarında hayatını kaybettiği açıklanan Ocaklı'yı sevenleri ve dostları son anında da yalnız bırakmadı. Acı haberi duyan aile dostları ve sevenleri hastaneye akın etti. Ocaklı ailesine taziyelerini iletmek için gelenler arasında Kamil Sönmez ve Mustafa Topaloğlu da vardı. Böylesine bir üstadı kaybetmenin oldukça acı verdiğini dile getiren Sönmez ve Topaloğlu, Ocaklı ailesinin yanında olduklarını ifade etti. Bu arada sanatçıya yakın isimlerden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Necati Selvitok, "Uzun zamandır Kartal Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Pankreas kanseriydi. Onu hiç unutmayacağız" dedi.
Bu arada eşinin yattığı son yastığa sarılarak gözyaşı döken Nebahat Ocaklı ve çocukları Acarkan ile Büşra'nın oldukça bitkin oldukları gözlendi.
"ÖLENE KADAR MÜZİĞE DEVAM" DEMİŞTİ
Karadeniz müziğini duyuran ilk isimlerden biri olan Ocaklı, yerel bir gazeteye verdiği son röportajında "Karadeniz müziği değişmiş ve çok gelişmiş, çağın şartlarına uymuş. Gurup sazlar, kemençeler önemli yenilikler geldi. Sanatçıların en çok beğenilenini halk belirler. Sanatçı yıllarca unutulmayan ve hatırlanandır. Festivallerin daha da fazla yapılması lazım. Bu festivaller uyuyan Karadeniz'i uyandırdı. 58 yaşındayım, sanatta 37. yılıma girdim. Daha önceleri özel kanallar kemençeyi içeriye sokmazdı.
Bölgemizin televizyonlarından Allah razı olsun. Bizim bütün çocuklarımızı deşifre ettiler, gözler önüne serdiler. Festivallerle Karadeniz oynuyor, coşuyor artık. Karadeniz görünüyor. Festivalleri masraf kapısı olarak düşünmemek lazımdır. Büyük bir reklam. Bir şeyin tanıtımı çok önemlidir. Getirisi çoktur. Ölene kadar müziğe devam edeceğim. Maalesef Karadenizli sanatçılarımızı dünya entegrasyonu içerisinde lanse edecek hiçbir firmamız yok. Karadenizli sanatçıları tanıtacak diye düşündüğümüz büyük firmalar yetersiz kaldı. İki arkadaşımız var, birisini Urfalı lanse etti, diğerini Malatyalı. Bu çok üzücü bir şey. Ben 35. yılımda bir Oflu'ya, bir de Köprübaşılı arkadaşıma armağan oldum. Kadıköylü bile beni zor görüyor. Televizyonlara bile göstermiyorlar. Tanıtıma önem vermiyorlar. 37 yıldır Erkan Ocaklı'nın bir klibi bile yok. Böyle bir insana nasıl klip çekilemez. Çalıştığım firma 5 milyar harcayıp neden klip çekmiyor? Benim güzelliğimi emek verdiğim kasetçi ve firmalardan almam lazım. Halk bana domates atarsa işte o zaman Erkan Ocaklı bitmiştir. Ben yırtık pantolonla türkü söylemem. Öyle alıştım. Edep, terbiyem bu. Gençler öyle söylüyor ona da saygım var" diye konuşmuştu.
Aralarında "Çayeli'nden o yani" isimli türkünün de bulunduğu çok sayıda eserin bestecisi ve söz yazarı olan Ocaklı, Pazartesi günü KaracaAhmet Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Murat Karaman
29-11-2008, 15:59
Karadeniz müziği için ciddi bir kayıp oldu Erkan Ocaklı'nın vefatı.Mekanı cennet,toprağı bol olsun..

Sinan Kürekçi
29-11-2008, 16:40
Kazım Koyuncu dan sonra Erkan Ocaklı yıda kaybettik.gerçekten birini diriltme yetkisi verilse ilk seçimim kazım koyuncu olurdur

Erşah Yılmaz
30-11-2008, 08:47
Öle diyorsun ama Erkan Ocaklı yüzlerce kazım koyuncu yaratabilcek düzeyde bir EFSANEY di ...Karadeniz müziğini yurda sevendiren sanatçıdır...Kıyaslanmasını biraz haksızlık olarak görüyorum....
Ve arkadaşlar yeni çıkan albumunu herkesin almasını tavsiye ediyorum.

Erşah Yılmaz
30-11-2008, 08:51
Murat bu arada ERKAN OCAKLI gibi bir isme ayrı bir topic açıcağını düşünmüştüm;)

Murat Karaman
30-11-2008, 12:46
Murat bu arada ERKAN OCAKLI gibi bir isme ayrı bir topic açıcağını düşünmüştüm;)

Haklısın kardeşim..

Ama malum askerdeyim,şartlar heran nette olmama izin vermiyor malesef. :cool:

Murat Karaman
20-08-2009, 19:28
http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1694/13/n105289778522_8968.jpg (http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=105289778522)

Karmate ile Karadeniz müziğine yepyeni bir soluk geliyor. 30 Mayıs'ta Kalan Müzik etiketi ile piyasaya çıkmış olan Nani isimli albümünde Türkçe, Lazca, Gürcüce, Hemşince, Rumca ezgiler yer alıyor ve albüm ezgilerin kardeşliğine vurgu yapıyor.

Karmate, Lazca’da “su degirmeni” anlamina gelir.
Üretimi, emegi, karsiliksiz yardimlasmayi simgeler.
Ancak degirmen kültürü, günümüzde yok olma noktasina gelmis, unutulan bir degerdir.
Bu özelligiyle “Karmate”, bir müzik grubu için düsünülecek anlamli isim.
Karmate grubu, tozlu raflarda unutulmus bant kayitlarini,
Karadenizli halk ozanlarinin ezgilerini gün isigina çikarmayi,
bu melodileri yeniden harmanlayip ögüterek sunmayi kendine bir hedef olarak koyuyor.
Karmate’nin canli olarak (hücum kayitla) hazirlanan ilk albümü “Nani”,
Z Müzik ve Kalan Müzik ortak yapimi olarak yayinlandi. Albümde, Lazca, Gürcüce, Megrelce, Hemşince ve Türkçe halk şarkıları ve besteler yer alıyor.

Karmate - Nani (2009)

1. Basundaki Çemberun
Söz & Müzik: Anonim
2. Kara Duman
Söz: Yusuf Akin, Sefik Ince, Fatih Reyhan, Anonim Müzik: Anonim
3. Atma Türkü
Söz & Müzik: Anonim (Hemsin-Pazar)
4. Lazuri Nani
Söz & Müzik: Anonim
5. Vardali
Söz: Anonim, Harun Aksu Müzik: Anonim
6. Yayla Çiçegi
Söz & Müzik: Ilker Telatar
7. Ninay Gülüm
Söz & Müzik: Hüseyin Bayer
8. Atabari
Söz & Müzik: Artvin Yöresi Halk Oyunu
9. Gene Aldi Bi Merak
Söz & Müzik: Bilaloglu Azmi Bilgin
10. Shan Maskvama
Söz & Müzik: Mergel Halk Sarkisi
11. Ayna Ayna
Söz & Müzik: Anonim Trabzon Yöresi
12. Sular Akar Doldurur
Söz & Müzik: Ziynet Sönmez
13. Shen Maxvel
Söz & Müzik: Gürcü Halk Sarkisi
14. Potpori
- Gza Kaide
- Moxti Do Dugunisa
- Yesili Kamiyoni
..

Bilgi için; www.karmate.org (http://www.karmate.org)

Ayşenur Altun
21-08-2009, 17:51
şarkılar güzel hatta karika :)
Sağol Murat

10. Shan Maskvama
Söz & Müzik: Mergel Halk Sarkisi

;)

Cihan Derici
22-08-2009, 04:54
Karadeniz Albümü

1- Hey gidi Karadeniz
2- Ander sevdaluk
3- Bu dünya bir pencere
4- Sirlarumi söyledum
5- Dertliyim kederliyim :)
6- Çay elinden öteye
7- Ahmedum
8- Potbori
9- Alim
10- Trabzon
11- Karardı Karadeniz :)
12- Giresun kayıkları
13- Oy benim sevdiceğum
14- Ben seni sevdiğumi :)
15- Gelevera deresi
16- O vay beni ağlarum

:serefe:

tek kelimeyle harika bir albüm kendi adıma vazgecilmezlerimdendir...
yurdumun her toprağının ayrı ayrı güzelikleri var gezmekle övünmekle bitmez cok şükür..ama bir karadenizli artvinli olarak karadenizin gözünü seveyim...:)

Murat Karaman
30-11-2009, 16:53
Bir duyuru:

KARMATE / ZONGULDAK KONSERİ...

Zonguldak Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla gerçekleşecek olan konserimiz; 18 Aralık Cuma günü saat 19.00 da AKM(Atatürk Kültür Merkezi) de olacaktır. Bilgilerinize Dostlar...

BİLET SATIŞ NOKTALARI:
Merkez (Aytan Kırtasiye - Herry)
Üniversite (Erdem İnternet Cafe - Copy Center Kırtasiye)
Demirpark

Murat Karaman
08-12-2009, 13:41
Bir duyuru:

Değirmen Eskişehir'de dönecek. Karadeniz, Eskişehir'e geliyor..

15 Aralık salı günü "Eskişehir 222 Park"ta gerçekleşecek olan konserimizin kapı açılışı saat 20.00 olup biletler konser saatinden önce alındığında 15 tl kapı açılışından itibaren alındığı takdirde ise 20 tl'dir.Bilgilerinize.

Eskişehir 222 Park

Adres:
İsmet İnönü caddesi no: 103 Eskişehir

Telefon : 0 222 320 11 11 / 320 21 21

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/689/73/n196179067807_8315.jpg

Murat Karaman
09-12-2009, 18:49
Bir duyuru:

Karadeniz, Ankara'ya geliyor..

KARMATE ANKARA KONSERİ

Karmate 20 Aralık pazar günü saat 21.30'da Ankara Trafo Cafe&bar'da sahne alacak
Giriş 15 Tl ilk içki Trafo' dan.

Adres: Konur sokak 5/3-4 Kızılay ANKARA.

http://www.remixfm.net/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/88c1c_e0f34_karmate.jpg

Ümit Öztek
27-12-2009, 13:45
1- Hey gidi Karadeniz
favorim ;)

Atakan Kılıç
31-12-2009, 17:48
gelevera deresi sevval sam çok severim bu şarkıyı.hatta kazım koyuncu düeti var o daha güzel olmuştu..

Ayşenur Altun
29-01-2010, 12:38
Kendi deyimleriyle, Karadeniz’in içinden gelen ve içlerinden hep Karadeniz gelen bir grup gencin, yel değirmenlerine meydan okuyan Don Kişot misali isyanı Marsis: nükleer santrallere, savaşlara, gönlümüze teğet geçen, zaman zaman saplanıp kalan kurşunlara, bombalara... Onların seslerini duymamak için, gürültülerini bastırmak için bağırıyorlar, çağırıyorlar.

Unutmak istedikleri, unutmak istemedikleri, umutla bekledikleri çok fazla şey olan bir grup gencin, tüm bunlara inat topuklarını yere vura vura, neşeyle teptikleri bir horon Marsis: ellerinde kemençeleriyle, tulumlarıyla, gitarlarıyla, davullarıyla, avaz avaz... Onlar seslerini duyurmak için, sessiz kalanlara inat gürültü yapmak için bağırıyorlar, çağırıyorlar.
Onlara karanlık gecelerinde yol gösteren yıldızları gökten bir bir kayarken, radyasyonlu gri bulutların karanlığı günü geceye, yaşamı ölüme bağlarken; onlar gökyüzünün bir gün aydınlanacağını biliyorlar. İşte bu yüzden, bizleri yağmur sonrası toprak kokan yaylalarına çağırıyorlar; yaktıkları kocaman ateşin başında hep birlikte eğlenip gülümsemek, belki de biraz olsun aydınlanmak için. İşte bu yüzden, bu şarkılar toprak kokuyor. İşte bu yüzden, bu şarkılarda yeşilin en güzel tonları var.

Onlar parçalarını eksik buldukları bir mozaiği tamamlayabilmek derdindeler belki de. Karadeniz insanının samimiyetini, dobralığını ve kıvrak zekasını, yörenin halet-i ruhiyesini, sevdalarını ve korkularını folktan rock müziğe uzanan geniş bir yelpazede anlatmaya çalışırken, ne serden geçiyorlar, ne yardan: köklerini Karadeniz’in bereketli Marsis Dağı'nın eteklerine salmış, başı aydınlık gökyüzüne değen, dalları dünyanın dört bir yanındaki kültürlere uzanan dev bir ağaca tırmanmaya çalışıyorlar. Biraz oradan, biraz buradan: mozaiğin en yakışan parçalarını bir araya getirene dek. İşte bu yüzden, bu şarkılar çiçek kokuyor. İşte bu yüzden, bu şarkılar ışıl ışıl.

İşte bu yüzden, bu albüm müziğin evrenselliğini Karadeniz dilleri ile konuşuyor!

İşte bu yüzden, bu albüm yüksek oranda radyasyon içeriyor!
Kalan Müzik etiketi ile yayınlanan MARSİS albümünde yüksek oranda radyasyon içeren dört bestenin yanı sıra yüksek oranda radyasyona maruz kalarak değişim geçiren Karadeniz’in değişik yörelerinden değişik dillerinden tanıdık melodiler de bulunuyor."

http://img684.imageshack.us/img684/3361/arkakapakk.jpg (http://img684.imageshack.us/i/arkakapakk.jpg/)

MARSİS:

Korhan Özyıldız: Vokal

Ceyhun Demir Abaşişi: Kemençe, geri vokal

Mustafa Gökay Ferah: Tulum, geri vokal

Çağatay Kadı: Elektrik gitar, akustik gitar

Evren Arkman: Bas gitar, geri vokal

Yaşar Kadir Baş: Davul, perküsyon, geri vokal

http://img25.imageshack.us/img25/7363/onkapake.jpg (http://img25.imageshack.us/i/onkapake.jpg/)

Albümdeki Şarkılar

1. Siya
2. Kapiya Sandalyeye
3. Deda
4. Oropa
5. Marsis Dağı
6. Dereler
7. Bu dünya bir pencere
8. Bakişlerundan belli
9. Gyuliçkimi
10. Kolbastı
11. Sevdali
12. Hopa Hemşin
ALBÜMDEKİ ŞARKILAR:

Murat Karaman
26-02-2010, 22:15
Sen bu yaylaları yaylayamazsın, divane aşık gibi türküleri derleyerek bizlere kazandıran Karadeniz'li sanatçı Cemile Cevher Çiçek vefat etmiştir. Karadeniz müziğinin başı sağolsun.

Çağla Yılmaz
08-06-2010, 00:24
Her yeri TRabzon olarak gören benim vazgeçemediğim bir kaç ses vardır
Dalga sesi,yağmur sesi,kemençe sesi
bu kemençe sesini günümüzde yaşatan bütün sanatçılarımızın ellerinden öpüyorum
tabi geleneği polüler kültür ile yoğurup önümüze sunan kardeşlerimizde var
son dönemin dikkat çeken gruplarından Marsis,Karmate,Feluka
Kuzeyin oğlu Volkan KONAK
Şair ceketli çocuk Kazım :)

du ben bi kayde attırayım Çamurali'ya =)

Ayşenur Altun
22-07-2010, 17:51
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs299.snc3/28606_117841358243803_113274098700529_200952_34794 27_n.jpg

Güzel bir grup , güzel türküler , ezgiler.
Tavsiyemdir. ;)

Nurullah Şakir
16-08-2010, 06:37
Karmate yaklaşık 3 haftadır bıkmadan dinliyorum çok hoş bir grup ;)

Ayşenur Altun
16-08-2010, 14:09
Karmate yaklaşık 3 haftadır bıkmadan dinliyorum çok hoş bir grup ;)

2. albüm geliyor bekleyiniz :) :D

Cihan Tavukçu
16-09-2010, 18:26
Birol topaloğlu'nun hayranıyım. Etnik laz kültürünü yaşatan birkaç sanatçımızdan biri. Ayrıca şarkıları da on numara. Özellikle ''oy ana'' şarkısı ....

Bizim gönül'ün de hastasıyım onu söylemeden geçemeyeceğim:D

Karmate'de kazım koyuncu yolunda ilerliyor başarılı bir grup. ''Kara duman'' şarkısına bitiyorum.

Gökhan birben 4. albümünü 2009 da çıkaracağım demişti hala çıkaracak ! Ne oldu bu adama anlamadım ki.

Şükrü güler, Yılmaz kasapoğlu, Cimilli, Ayhan alptekin, Yasemin yıldız, Sinan sami, Zeynep başkan.... Bir sürü altın gibi sanatçımız var. Hepsini zevkle dinliyorum.

Bu arada En büyük RİZE başka büyük yok:D:D

Ayşenur Altun
29-10-2010, 11:11
Hem Karadeniz müziği sevenlere , hemde Karmate hayranlarına güzel haber ikinci albüm çıktı :) Bi kaç parçayı dinleme fırsatı buldum gerçekten yüreğimi dağladı :) İndirmenizi değil almanızı tavsiye ederim :) Özellikle albüme adını veren nAyİnO adlı parça benim favorim.

http://img195.imageshack.us/img195/9827/74385449982122884767367.jpg

Burak.Özkan
29-10-2010, 20:03
herkese merhaba, bu konu başlığını kim açtıysa gerçekten çok iyi düşünmüş karadeniz müziği hayranı olarak çok sevindim doğrusu :)

Cihan Tavukçu
02-11-2010, 21:03
Hem Karadeniz müziği sevenlere , hemde Karmate hayranlarına güzel haber ikinci albüm çıktı :) Bi kaç parçayı dinleme fırsatı buldum gerçekten yüreğimi dağladı :) İndirmenizi değil almanızı tavsiye ederim :) Özellikle albüme adını veren nAyİnO adlı parça benim favorim.

http://img195.imageshack.us/img195/9827/74385449982122884767367.jpg
Aynen Nayino adlı şarkısını bende çok beğendim. Bir kadın eşlik ediyor şarkıya yanlış tahmin etmiyorsam Şevval Sam'a benziyordu sesi.

Albümden; Nayino, Yağarsa yağmur yağar, yaylalar şarkılarını çok beğendim. Tebrik ederiz Karmate'yi:serefe:

Kaan Atasoy
02-11-2010, 22:53
Karmate..Her dinlediğimde "ŞairCeketliÇocuk" aklıma geliyor.

Cihan Tavukçu
10-12-2010, 19:37
19 Aralık günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde Karmate Konseri Var.

Ayşenur Altun
10-12-2010, 20:18
İstanbul'da olanların kaçırmamasını tavsiye ederim :) Yeni albüm tanıtımı , ezgiler , türküler , tulum ve horon .. Doyumsuz bir akşam olacağından eminim ;)

Emrah Yeğin
17-12-2010, 00:59
arkadaşlar her karadenizli gibi tulumu bende çok severim ve çalarımda karadeniz müziğinin eşsiz çalgılarından biridir heleki doğayen kazım koyuncuyla birlikte mükemmel olur tek isteğim gençlerimizin kemençe olsun tulum olsun bunları öğrenip gelecek nesillere yozlaşmadan iyi bir miras olarak bırakmasıdır marmara üniversitesinden emrah yegin

Havva Saatçioğlu
14-01-2011, 15:08
bu günlerde gülbeyazı tekrar izlemeye ve karadeniz müziğine takmış durumdayız:)sanırım evcek karadeniz bağımlısı olmaktayız:)

Ayşenur Altun
16-01-2011, 04:06
bu günlerde gülbeyazı tekrar izlemeye ve karadeniz müziğine takmış durumdayız:)sanırım evcek karadeniz bağımlısı olmaktayız:)

Ben oldum bile :D bu gidişle o taraflara yerleşcem bacım :D:D

Ayşenur Altun
17-01-2011, 22:57
Karmate severlere müjde web sitesi açıldı :)

http://www.karmate.com.tr/karmate.html :serefe:

Murat Karaman
08-02-2011, 17:01
Birol Topaloğlu'nun son solo albümü " Kıyı Boyu Karadeniz " alınmalı, dinlenmeli. ;)

Ayşenur Altun
09-02-2011, 01:14
http://www.biroltopaloglu.com/bttr/

Buradan albüm tanıtım videosunu izleyebilirsiniz :)

Ayşenur Altun
28-02-2011, 14:34
Geçen aylarda keşfettim kendisini :) Mükemmel bir sesi var;)

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/163080_10150104905129524_46190624523_7663764_21484 82_n.jpg

Selim Tarım Kimdir?

Selim TARIM 03.08.1986 yılında Rize Pazar da doğdu.
3 sene kadar Hemşin de büyüdü.
3 yaşlarında ailesi ile birlikte Ankara’ya geciş yaptı. O yaşlarında blok flüte merak saldı. İlerleyen yaşlarında her yaz hemşine gitti ve orda kültürünü daha yakından tanıdı.
7 yaşında Pazar/Hemşin Yaltkaya köyünde ilkokula yazıldı fakat burada bir ay okudu. Ardından Ankara’ya geçti ilkokula burada devam etti ... İlkokulda aldığı müzik eğitiminde sınıfta birincilikle devam ederken babasının rahatsızlığı üzerine Rize’ye dondu ve okuluna burda devam etti. Selim’in tulum merağı, köydeki evlerinde duvarda asılı nav’ı(tulum'un ses cikartan yeri) gizli gizli alıp çalmasıyla başlamıştı…
Aradan yıllar geçer kendini geliştirir ve buna hala devam etmektedir…
/////
Çok değerli müzisyenlerle sahne almakla beraber Grup Vira & Alababula’nin kurucu elemanıdır. Vira Cemal Vira adli albumde üç bestesi vardir. Simdi ise kendi çalismalari ile ugrasmakta olup yol arkadaslari (Selcuk BALCI,Tolga KURDOGLU,Semih ABAY,H.Serdar OZDEMIR,Ferhat AVHAN,Ozgur BABACAN,Murat CORAK,HÜSEYİN ULUSAN,YILDIRAY YANLI,KAAN KURDOĞLU) ile farkli projelere imze atmak muzige yenilik katmak icin calisma almaktadir…
Çalabildiği enstrumanlar arasında tulum, yan flüt,gitar türleri,piano ve kemençe gelmektedir … Bunlardan tulum, yan flüt ve gitar'ı sahne performansında kullanmaktadır…
Şu anki durumu ve düşüncesi ise hayatta düşünülmemiş projeleri yakalamaktır…

Facebook : http://www.facebook.com/selimtarim1?v=app_2392950137 buradan dinleyebilirsiniz :o

Kaan Atasoy
30-03-2011, 00:18
Geçen aylarda keşfettim kendisini :) Mükemmel bir sesi var;)

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/163080_10150104905129524_46190624523_7663764_21484 82_n.jpg

Selim Tarım Kimdir?

Selim TARIM 03.08.1986 yılında Rize Pazar da doğdu.
3 sene kadar Hemşin de büyüdü.
3 yaşlarında ailesi ile birlikte Ankara’ya geciş yaptı. O yaşlarında blok flüte merak saldı. İlerleyen yaşlarında her yaz hemşine gitti ve orda kültürünü daha yakından tanıdı.
7 yaşında Pazar/Hemşin Yaltkaya köyünde ilkokula yazıldı fakat burada bir ay okudu. Ardından Ankara’ya geçti ilkokula burada devam etti ... İlkokulda aldığı müzik eğitiminde sınıfta birincilikle devam ederken babasının rahatsızlığı üzerine Rize’ye dondu ve okuluna burda devam etti. Selim’in tulum merağı, köydeki evlerinde duvarda asılı nav’ı(tulum'un ses cikartan yeri) gizli gizli alıp çalmasıyla başlamıştı…
Aradan yıllar geçer kendini geliştirir ve buna hala devam etmektedir…
/////
Çok değerli müzisyenlerle sahne almakla beraber Grup Vira & Alababula’nin kurucu elemanıdır. Vira Cemal Vira adli albumde üç bestesi vardir. Simdi ise kendi çalismalari ile ugrasmakta olup yol arkadaslari (Selcuk BALCI,Tolga KURDOGLU,Semih ABAY,H.Serdar OZDEMIR,Ferhat AVHAN,Ozgur BABACAN,Murat CORAK,HÜSEYİN ULUSAN,YILDIRAY YANLI,KAAN KURDOĞLU) ile farkli projelere imze atmak muzige yenilik katmak icin calisma almaktadir…
Çalabildiği enstrumanlar arasında tulum, yan flüt,gitar türleri,piano ve kemençe gelmektedir … Bunlardan tulum, yan flüt ve gitar'ı sahne performansında kullanmaktadır…
Şu anki durumu ve düşüncesi ise hayatta düşünülmemiş projeleri yakalamaktır…

Facebook : http://www.facebook.com/selimtarim1?v=app_2392950137 buradan dinleyebilirsiniz :o

Kazım'ın yerini kimse tutmuyor:kafasiz:

Ayşenur Altun
04-04-2011, 14:36
Kazım'ın yerini kimse tutmuyor:kafasiz:

Haklısın..

Ayşenur Altun
29-01-2012, 22:45
http://www.yoremizden.com/wp-content/uploads/2011/05/apolas-lermi-kalandar.jpg
Apolas Lermi; Trabzon'da doğdu. 10 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etmek durumunda kaldı. Hem çalışıp hem okumak zorunda olduğu için eğitimi kesintiye uğramıştı; bu nedenle Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ni tercih etti. İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Şimdi tüm zamanını müzik çalışmaları ile değerlendiriyor.

Müziğinin oluşmasında çok etkili olduğunu düşündüğü, yaşadığı toprakların tarihi, oradaki etnik kültürlerin zenginliği, farklı diller, gelenekler gibi birçok konuya ilgi duyan Apolas Lermi, bunları müzikle buluşturmanın eserlerini zenginleştirdiğini düşünüyor.

Lise yıllarında bağlama çalan bir arkadaşını dinlerken bağlamaya duyduğu ilgi ile müzik yaşamına başladı. Ardından klasik gitar ve kemençe gibi enstrümanlarla ilgilendi. Bir çok müzisyenle çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. Besteler, şiirler ve son günlerde TRT1 ekranlarında yayınlanan Küçük Hanımefendi Dizisi ile de dizi müziği çalışmalarına ağırlık verdi.

Karadeniz’de; özellikle de Trabzon’da yaşanmış ve bugün unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin, dillerin, tarihi motiflerin gelecek nesillere aktarımına katkıda bulunmak isteyen Lermi; sorumluluk olarak adlandırdığı bu misyonunu tüm dünyaya duygu, düşünce ve kültürümüzü ulaştırmanın en güzel yolu olan müzik aracılığı ile yerine getirmekten oldukça mutlu.

Birçok söz ve müziğin kendisine ait olduğu ilk albümü “KALANDAR” 2011 yılında Türkiye'de yayınlandı. ''KALANDAR'' Trabzon’da yılbaşı (13 Ocak) gecesinde yapılan eğlencelere ve yerel takvimde yılın ilk ayına verilen isimdir. Diğer bir ifade ile Trabzon ve çevresinin Cadılar Bayramı'dır diyebiliriz. Latince “calandae” ayın birinci günü anlamındadır. Aynı zamanda hesap tutulan defter anlamına gelen “calenderium” kelimesi de kalandar kültürüyle ilişkilidir. Kalandar, takvim kelimesinin karşılığı olarak İngilizce’ye “calendar”, İtalyanca’ya “calendario”, İspanyolca’ya calendario, Fransızca’ya “calendrier” olarak girmiştir. Yunanca ‘kalanta’ olan kelime Trabzon’da yaşayan Rumlar tarafından ‘kalantaris’ olarak kullanılmıştır.

Kalandar albümü son dönemlerde özellikle Karadeniz Müziği'nde yaşanan yoğun kirliliğe rağmen güzel bir ilgiyle karşılandı. Bu çalışma farklı müzikal düzenlemeleri ve üstlendiği misyonla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle TRT1 ekranlarında yayınlanan Küçük Hanımefendi Dizisinde, albümde bulunan “Ağapo Se” ve “Mektup” şarkıları kullanılmaya başladıktan sonra ilgi katlanarak arttı.

Yurtiçinde ve yurtdışında konserler vermeye devam eden Apolas Lermi; yeni albüm çalışmalarının yanı sıra dizi müzikleriyle de ilgilenmeye devam ediyor.

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/303639_2430989258163_1354565216_32808554_155690378 4_n.jpg

Çalışmalarını ve konser takvimini merak edenler adresinden ve FaceBook Sayfaları'ndan bilgi alabilirler.

Bugünlerde gerçekten dinlemekten zevk aldığım müthiş bir ses :serefe:

Ayşenur Altun
29-01-2012, 22:49
http://blog.videonuz.org/wp-content/uploads/2011/12/murat-ibrahimbas-300x300.jpg

Karadeniz’in genç sesi Murat İbrahimbaş, yöresine ait ezgileri, kendine özgü tarzıyla yorumladığı ilk albümü “Zarha” ile dinleyicisiyle buluşuyor.

16 Aralık’ta vizyona giren ve izleyici tarafından büyük ilgi gören “Sümela’nın Şifresi: Temel” adlı filmde de rol alan ve “Uzanamam Ben Sana, Bu Acıtır Canımı” sözleriyle internette tıklanma rekorları kıran “Sevdalı Türküler”i usta sanatçı “Volkan Konak” ile birlikte seslendiren genç sanatçı, hem müziği hem de sempatikliğiyle büyük bir hayran kitlesine ulaşacağa benziyor.

Karadeniz ezgilerine ve kemençeye olan ilgisinden dolayı küçük yaşlarda müziğe adım atan ve büyük başarı sağlayan Murat İbrahimbaş, bugüne kadar edindiği birçok sahne deneyimi ile bestelediği dizi ve film müziklerinin yanında, “Zarha” adlı ilk albümünü sevenleriyle paylaşıyor.

Sanatçının doğduğu ve yaşadığı bölge Zarha’dan adını alan albümde on eser bulunuyor.

“Atma Beni Yabana”, “Bulut”, “Kırılan Kalp”, “Sevdalı Türküler” ve “Sitem” adlı şarkıların sözü ve bestesi Murat İbrahimbaş’a ait. “Ayna Ayna Ellere”, “Omuzunda Bal Kabi” ve “Gökteki Yıldızlari” ise albümde yer alan anonim türkülerden.

Albümün aranjesi Selim Topsakal, Zafer Karayazan ve Arda Nural’a ait.

Murat İbrahimbaş, albümünde “Ayna Ayna Ellere” adlı türküye yepyeni bir düzenleme yaparak, babası Remzi İbrahimbaş ile birlikte seslendiriyor.

Murat İbrahimbaş, ilk albümü “Zarha” ile, 6 Ocak'tan itibaren Esen Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital satış kanallarında yerini alacak.

Albümdeki Şarkılar
1-Murat İbrahimbaş Atma Beni Yabana
2-Murat İbrahimbaş Ayna Ayna Ellere ( Düet: Remzı İbrahimbaş)
3-Murat İbrahimbaş Bulut
4-Murat İbrahimbaş Kırılan Kalp
5-Murat İbrahimbaş Sevdalı Türküler ( Düet: Volkan Konak)
6-Murat İbrahimbaş Omuzunda Bal Kabi
7-Murat İbrahimbaş Sitem
8-Murat İbrahimbaş Gökteki Yıldızlari
9-Murat İbrahimbaş Duman
10-Murat İbrahimbaş Şu İstanbul Kızları

Hepsi mükemmel ama 1 , 4 ,5 ,6 ,7 benim favorilerim :serefe:

Deniz Kara
29-01-2012, 23:03
Forumda böyle bi sayfa olduğunu bilmiyodum.Görünce çok sevindim açtım Kazım Koyuncu dinliyorum şimdi.Memleketime özlemim arttı...