Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkçe Rap Müzik
Can Turgut
18-08-2004, 06:14
Grup Vitamin..
Cartel..
Karakan,Erci-E..
Sert Müslümanlar..
Sagopa Kajmer..
Silahsız Kuvvet..
Nefret..
Ceza..
Dr Fuchs..
Fuat..
Sirhot..
Makale..
Sözler sağlam,mesajlar sağlam..Türkçe Rap gibisi var mı be ?
Ceza ve Sagopa şu anda müthiş götürüyorlar işi..
İnşallah daha çok kitlelere ulaşır sözleri..
Eteklerinizdeki taşları dökün bakalım,kim ne kadar ilgileniyor *;)
Özenç Yeşilçiçek
18-08-2004, 11:15
sagopa iyidir,hoştur :) sözlerini arabesk bulsamda,kullandığı piyano melodileri çok iyidir.Büyük bi ihtımal klasik müzik konusunda derya deniz bi adam.
bi röportajını dinlemiştim şey diyodu;
-ülkede rap müzikte buyuk bi boşlugu dolduruyorum ben olmasam kalırsınız ümit davalalara kalırsınız,kalırsınızz!! ;D ceza ya da laf atmış onu şimdi buraya yazmıyım. :)
ceza da iyidir bi şarkısı var sözleri bayağı sağlam.ismini unuttum sözler şöyleydi ;
sonbaharda dökülen yapraktım
ilkbaharda geri geldim ben
aileme dostuma selamlar olsun
gökkuşağında ki gibi rengim ben
Ceza'nın albüm şarkısı Med Cezir söylediğin şarkı,bence de çok ii ;)
Şair olmak isteyen bir gezgin
Yasama hevesi kalmamış bir bezgin
Bezirganın önde gideni zengin
Dengi kalmamış ki kiminin
Engin denizde lodosa yakalanan bir gemicinin
Yaşamı hep çetin , metanetin de sınırı var beyim
Kimisinin mutluluğu bir resim , kimisinin ki 4 mevsim
Kelebeğin ömrüne bedel bir geleceğin
Getirecek hediyesi nedir ki ? bilemedim ...
Vay haline elekte elenenin
Hayata ağlamaklı başlayan bu insanoğlu gördü geleceği
1 dilim ekmeğin sonunda bedelininde alınacak olması gibi,
Düşünenin,düşenin de dostu olmamış ki batanın olsun ..
Müttefik de belli değil ittifak da
Mutlak mücadele,kazanmak,zafere koşmak ..
Yenilince ağlamak - yenmek için hile yapmak
Her sonuçta pay kapmak dünya kuralı olmuş,
Taştan bozma kalplerse hep kanla dolmuş ...
Kanadımı kırdılar uçamadım anne
Savaşa soktular koşturdum
Kalbini açamayan herkesin aklına
Eğriyi doğruyu ben soktum
Sonbaharda dökülen yapraktım,
İlkbaharda geri geldim ben
Aileme dostuma selamlar olsun
Gökkuşağındaki bir rengim ben
Yağmur sonrası güneşim ben..
Zamanda yolculuk beyinde meşgul edebilir
Fakat objektif olmaz,
Zararı yoktur yararı olmadığı gibi
Benliğinde kaybedilen herşey
Benliğinde kaybedilen herşey
Hesap masasında olabilir yalnızken
Utanma aç kalbini gir topluma
Göster haydi kendini ve 'buradayım' de !
Savaşı kaybetme yürüme geriye dönme
Bak ve ileriye ilerle,
Hisset deliğe düşme , dönme deliye
Karaya boyanan adamın boynuna ilmeği de geçiren de cellada
Bi çare lanet - hayalet olana dek
Beklemek mi gerek acep ?
Çarkı dönmemiş ki feleğin gözünün yaşına baksın
Gözümün yaşını alsın ,
Kanımı canımı alsın ancak canımı yakmasın
Azap çeken gönüllere,kül olan tüm kalplere yağmur yağsın
Kalp dağlayan tüm eller kalpleriyle dağlansın
Kalp karalayanlar yansın
Koşturmak boş durmaktan iyidir
Boş durmak boş koşmaktan yararlı
Hoş tutmak , gönlü yaş tutmaktan çok zormuş
Yaslanmak her dökülen yaprağın arkasından ağlamak gibidir
Hayattan erken emeklilik seçim değildir
Kadere bağlıdır yazgıdır
Hayat ince bir çizgi , narin bir çalgıdır
Yüzlerce yıl emek veren insanın
Hasat zamanı ölü torunları mıdır?
Hergüne yeni umutlarla açılan gözler
Yalanlarla ağlatılan gözler
Dolanlarla aldatılan gözler
Bir güzel sözle güler
Akıtılan her damla ter yok oluşu engeller
Negatif değillerse art niyetli değillerse
Eğer bu böyle devam eder ...
Dilediğim herşey olmuyor,
Çabalar bazen çok nafile
Nargilenin dumanına benzer hayallerim
Sadece beni zehirler ve uçup gider
Kafileler gibidir insanlar
Bazen seni seyreder giderler
Herkes kendine paha biçmiş
Bende karşılıksız bir çek
Emeklerim dostluktan yana ,
Ama olmuyor !
Anneme sordum niçin böyle ???
Ama baktım o da ağlıyor ...
kanadımı kırdılar uçamadım anne
Tatbikat,Nefret,S.O.S,Fresh B,Barikat,Kanun,İntikam,Kuşku
Müfreze,Frekans...
aklıma gelenler.daha çok var tabii...
Ceza ve Sagopa çok sağlam bence de ;)
Reşat Özdemir
19-08-2004, 02:58
çok geniş bi kültürüm yok türkçe rap konusunda.. aslında yeni yeni öğreniyorum.. cartelle tanışmıştık ilk önce.. ilginç geliyordu müziği, sözleri küçükken..
sagopa'nın sözlerini çok beğeniyorum.. pesimist; erkan canın muhteşem girişi, ardından kusursuz sözler ve yine erkan can ile nokta buluyorki bu aralar güne onunla başlıyorum..
ceza dinlemeye de yeni yeni başladık sayılır, 3-5 derken derya olur dimi..
güzel ve ilgi çekici bir dünya.. tarz genel anlamda benim gibi gelenekselci bir adama gitmiyor.. ama sinirli ve asi bir yapıya bürünüyor bazen insan.. ibrahim tatlısesin "yıkılmışım ben" deki bitmiş, umudu kalmamış halinden sert, sinirli, söyleyecek epey bi sözü olan birilerinden birşeyler dinlemek isteyebiliyor..
birisi dertler derya olmuş ben de bir sandal diyor..
diğeri psikolojik baskılar insanları askıya almış dedikten sonra forum kurallarına ters düşen söylemlerde bulunuyor..
küfürsüz hayat bazen anlamsız gelmiyormu size de?
Ata Bahadır
19-08-2004, 08:07
Turkce Rap yaklasik 1.5 seneden beri dinliyorum, Ceza hakkaten cok iyi Candan Ercetin, Burcu Gunes ile duet yapmislar.. Sagopa son zamanlarda cikista. Herkes gibi ilk carteli dinledik sonra Nefreti dinledim , Silahsiz kuvvette bayagi iyiydi. Simdi Ceza ile Sagopa cok hosuma gidiyor.
Her turlu muzik turu dinleyen biri olarak Turkce Rapte gayet hosuma gidiyor.
Can Turgut
19-08-2004, 17:27
Ceza,Nefret,Sagopa teyzemin oğlunun en yakın arkadaşları arasında hatta Ceza'nın Ankara'daki konserinde Emre abimde yer almıştı.Türkçe Rap aslında birçok parçada anlamlı sözler içeriyor.Ancak bazılarında küfürlü şarkılar insanı ister istemez üzüyor.Ayrıca Türkçe rap yapanlardan birçoğu eğitim hayatında yeteri kadar başarısız olan,hayattan beklentisi çok olmayan kişiler.Aynı Amerika'daki gibi..
Yapmayın böyle beyler neden illa küfürü soyutlamaya çalışıyoruz hayatımızdan ?
Anlamak lazım artık küfür hayatın vazgeçilmez bir gerçeğidir,ayrıyetten bence de iyi birşeydir..En azından fiziksel şiddet yerine insanlar küfrederek deşarj oluyorlar..
Diğer bir yönden bakarsak küfür işi sanat işidir..Mesela Taylan Biraderler'in Okul filminde,Serdar Akar'ın Gemide filminde küfürler cuk oturmuştur,sırıtmamıştır.Ama Levent Kırca'nın 'Son' filminde mesela gerzekçe küfür kullanılmıştır,kötü olmuştur..
Yerinde ve anlamlı kullanıldıktan sonra küfüre evet..
İnsan hayatının her anında küfür ediyorsa,sanat da hayatın içinden çıkmış birşeyse bırakalım limitleri..Hele de şarkı sözü gibi insanın kendini ifade etme yöntemlerinin en güçlü ve doyurucusunda..
Diğer söylemek isteyeceğim de türkçe rap yapan insanları serseri gibi göstermenin abesle iştigalin sınırları zorladığıdır..
Bu yorumu yapabilmek için sağlam bilgiye,sağlam gerekçelere sahip olmak lazım..
Misal Yunus Özyavuz nam-ı diğer Sagopa Kajmer İÜ Edebiyat'tan mezundur ve Fars dili edebiyatı da okumuştur,Ceza TEDAŞ'ta çalışmaktadır vs..Bu örnekler uzar,dolayısıyla bir konuda genelleme yapmak için X kişisi banklarda yatmaktadır,hayattan beklentisi yoktur ve türkçe rap yapıyordur demek lazım,ama fakat lakin bu da karalamaya teşkil edecek bir davranış değildir.Bence bırakalım milleti de başkalarının altında yatıp da türkçe pop yapacağına banklarda yatıp türkçe rap yapsın..
Saygılar..
Sercan Matur
19-08-2004, 19:27
Bende Ceza'yı yenı dinlemeye başladım.
Bu türkçe rap'e oldukca uzagım..
müziği ve sözleri kulaga hoş gelıyor...
şarkıyı söyleyenlerin durumu pek ilgilendirmiyor beni... (müzik konusunda birkaç istisna hariç)
bu sagopa 'nın mp3 leri nerede var...
hiç duymamıstım..
indirip dinleyim..
Muhammed Turan
19-08-2004, 21:11
Olay budur diyorum ve konuya el koyuyorum... Nefret ve Ceza eyvallah iyiler ama bomba gibi geliyor Yener ve Emir. İkiside arkadaşlarımdır. Yakında piyasayı sallayacaklar...
Yener 'in Gece Çöküyor şarkısından bir parça:
Köpek kediye, kedi fareye, insan insana düşman...
Şarkıyı bir dinleyin oooff off çok iyi yaaa...
Can Turgut
20-08-2004, 00:15
Yener'i çok severim..Liseli Genç,Asbest tozu şarkıları baya güzeldi..
Muhammed Turan
20-08-2004, 22:03
Bizimde okulda takımımız var HipHop & Capoeira team. Bizim takımın 4lüğü :
Mezarlıktan geçerken korkma sakın ölülerden
Bu zamanda korkacaksın bizim gibi dirilerden
İnsanoğlu nankördür, bilemezsin fendini
Kime iyilik ettiysen ondan koru kendini!!!
Can Turgut
03-09-2004, 18:27
Albümler hızla geliyor..
Ceza..Dr Fuchs..
Ayrıca yeniharman dergisinde Ceza ile doyurucu bir röportaj var,isteyen alıp okuyabilir..
Reşat Özdemir
03-09-2004, 22:39
ceza her geçen gün daha çok çıkıyor karşıma..
bir repçinin popüler kültüre meze olması ne kadar doğru..
sorgulanmalı..
Can Turgut
04-09-2004, 15:14
zerdüşt buyurdu : sorgulanmalı :)
ceza senin karşına bugünlerde çok çıkıyor belkl,ama geçen yıllardaki işlerinde,albümlerinde ceza kendini kanıtlamıştır..avrupa'nın en iyi mc'lerinden olduğunu göstermiştir..ceza zaten bir şöhrettir..popçularla yaptığı düetler kendini yozlaşma ortamında meze kıvamına sokmak için değil,türkçe rapi kitlelere biraz daha yakından tanıtmak,onların meraklarını celbetmek içindir..
Reşat Özdemir
05-09-2004, 00:08
zerdüşt buyurdu : sorgulanmalı :)
ceza senin karşına bugünlerde çok çıkıyor belkl,ama geçen yıllardaki işlerinde,albümlerinde ceza kendini kanıtlamıştır..avrupa'nın en iyi mc'lerinden olduğunu göstermiştir..ceza zaten bir şöhrettir..popçularla yaptığı düetler kendini yozlaşma ortamında meze kıvamına sokmak için değil,türkçe rapi kitlelere biraz daha yakından tanıtmak,onların meraklarını celbetmek içindir..
valla yaşımız küçük olduğu için geçmiş yılları pek bilemiyoz can'ım..
türkçe repi kitlelere tanıtmak için popçularla düet yapan en iyi mc'imiz kaç para almıştır bu işlerden? sen onu da bilirsin kesin..
sonra burcu güneşle düet yaptığım için pişmanım açıklaması kendisini magazin sayfalarına konuk etmekten başka türkçe repi nerelere taşıdı? sorgulanmalı..
sorgulaya'can !!..
Can Turgut
05-09-2004, 00:47
candan erçetin'le düeti,burcu güneş'le düetinden daha anlamlıdır bence..hata yaptım demesi,senin gibi düşünenlerin çokluğundandır belki ona sormak lazım..
başka bi rapçi bu düetleri yapsaydı senin gibi düşünürdüm de ceza yapınca vardır bir bildiği olarak düşündüm..
çok militanvari değilim bu tartışmada..
yavrum benim :)
Haldun Gündüz
07-10-2004, 12:16
dudaklarım kilitli
hoşçakal bugün
sende yolcusun
dünlerimde sorgusun
ve 24 lük yorgunsun
gitte dinlen gidenlerle
yarınım kapıda bekliyor
ve son veda zamanı
acımasızca geçen giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklar oldu..
sagopa - 24
(sözleri ''doğum günü 4 temmuz'' filminin müziği üzerine kurmuşlar süper bir şarkı ortaya çıkmış)
Reşat Özdemir
11-11-2004, 20:55
şuana kadar dinlediğim en iyi türkçe rap çalışması olan pesimist ep 2 mutlaka dinlenmelidir.. tüm yazıma damgasını vurmuş, diyarlardan diyarlara götürmüştür beni.. sagopa imzalı çalışma.. gemide filminden alıntılarla başlıyor, devam ediyor ve bitiyor..
nerden bulurum diyenlere temin edilir..
Erkan Keremoğlu
11-11-2004, 21:10
Rap yalan, yaşasın PUNK 8)
8)
Hüseyin Ayas
11-11-2004, 21:14
şu aralar sagopa ve ceza yı baya dinliyorum...sözleri ve müzikleri çok uyumlu ve güzel..şu pesimist i bende çok merak ediyorum daha dinlemek nasip olmadı...
Reşat Özdemir
16-11-2004, 04:19
herkes kendine paha biçmis
kendine karsiliksiz bir çek
emeklerim dostluktan yana ,
ama olmuyor !
anneme sordum niçin böyle ???
ama baktim o da agliyor ...
ceza'dan.. içilir..
Muhammed Turan
16-11-2004, 19:22
Ceza' dan popstarlara:
ala meclisim hala ben bulamıyorum bir mana
ala olan bu raptir. bu duyduğun rapte tektir.
anlamadıysan yuh sana. bu sesle bence git ve top sektir
mecazi anlamlar kötektir. nam-ı diğer ben Ceza
Bir de Yener' den:
Köpek kediye
kedi fareye
insan insana düşman
Muhammed Turan
16-11-2004, 19:25
nerden bulurum diyenlere temin edilir..
Nasıl temin edicez dostum ?
Can Turgut
25-11-2004, 11:49
Sagopa'nın dün Yeni Melek'teki konserindeydim..
1 saat sürdü salon yarı yarıya doluydu ve hep yeni kasetten söyledi..Her zamanki gibi takdire şayandı..
Manzumu mazlum dinledi
Neyim Var ki
Bağdat
Rap yaparken günaha mı girdim ?
Al 1de burdan yak sadrazamım yak
Nefis..
Levin Susar
25-11-2004, 12:05
Fırtına var dönüşü zor olur diye gelmediğime yanarım :(
Kübra Özdemir
25-11-2004, 17:18
Al 1de burdan yak sadrazamım yak
Nefis..
bu şarkı sanırım G.O.R.A 'nın da film müziği.. klip filmin görüntüleriyle beraber tv'de yayınlandığında dinlemiştim ilk cidden güsel...
Can Turgut
26-11-2004, 01:10
Ohoo evladiyelik oldu o sarki ya :)
Onur Bilgin
26-11-2004, 01:45
ya ben rap den fazla hoşlanmazdım açıkçası 2004 eylüle kadar.ama eylül sonuyla birlikte okulun açılmasıyla kütahyaya döndüm ve ev arkadaşımın teşvikiyle rap dinlemeye başladım(ilk başlarda mecburen dinliyodum:) )
ama şuan için tam bir ceza hastasıyım cezanın bütün şarkılarını indirdim.hergün dinliyorum
bide cezanın cnnturk de frekans da röportajını izlemiştim.adamın kişiliği de süper hoşuma gitti.özellikle gençliğe ve de rap müziği sevdirmeye dair ki düşünceleri beni çok etkiledi.
zaten sanatına diyecek yok.çünkü bence ceza türk rap inde şuan TEK...
Reşat Özdemir
26-11-2004, 07:49
Can bu konsere kısmet değilmiş ama bir dahakine beraber gitcez.. Hem fasulyeden için foto çekcez.. bi de röportaj yaparız abimizle.. tadından yenmez valla ;)
Neyim varki sanırım ceza ile beraber söylediği şarkı..
siz 'rapper'lar 'feat.' diyorsunuz ;) Ben de var isteyene yollarım.. epey güzel sözlere sahip..
bağdat şarkısını da epey sevmiştim.. güzel gönderme..
albüm alma vakti geldi sanırım artık benim için.. internetten bedava indirerek bişi kazandıramayız türk rap'ine ;) gerçi küfürü engellemek için s.... gidin şarkısına yapılan iğrençlikleri dinledikten sonra internet hala bir numaralı kaynaktır türk rap'i özellikle sagopa için..
Anıl Germeç
26-11-2004, 12:39
tamamen rock dinleyen biri olarak benim bile sagopanın bazı melodileri hoşuma gidiyor gerçekten güzel işler yapıyo adam
Murat Öztürk
26-11-2004, 18:08
Ben İlk Nefret dinledigimde Lise 2 deeydm.yeni çıkmıştı albüm...Nefret-İstanbul albümü..Ozamanlar çewremdeki herkes bune be fln dediler...çok kötü,kalitesiz...fln..şimdi herkes rap dinliyo??herkes bol pantolon giyiyo...tamamen özentiliğe dönüştü...artık ceza dinlemiyorum mesela çok fazla,Fuchs kesinlikle daha iyi.Sagopa hepsinden daha iyi...Özellikle "Bir Pesimistin Gözyaşları" albümünü şiddetle tavsiye ediyorum...CD sini bulmanız çok zor ama kaset Megavizyonda war...
Can Turgut
27-11-2004, 12:30
Cd'si Taksim'de İs-tav-rit'te var..
Sinan Bıçak
27-11-2004, 12:40
Türkçe rapı ilk defa G.antep deplasmanına giderken sabopa mı sadopa mı ne halt varsa orda dinledim.''Şoför amca şu kaseti takarmısın'' keşke takmaz olaydı
Can Turgut
27-11-2004, 14:00
Silahsız kuvvetle Sagopa Kajmer aynı adam..
Aslında Dj Mic Check de aynı adam..
Yunus Özyavuz..:)
Fuat aka Bonobo Panzer'i de tavsiye ederim..Sert sözleri var,Batı Berlin'den olduğu içindir heralde..
Bir de Sert Müslümanlar diye bir grup vardı bir ara,hoş şarkıları vardı..
Haldun Gündüz
27-11-2004, 14:20
Silahsız kuvvetle Sagopa Kajmer aynı adam..
Aslında Dj Mic Check de aynı adam..
Yunus Özyavuz..:)
Fuat aka Bonobo Panzer'i de tavsiye ederim..Sert sözleri var,Batı Berlin'den olduğu içindir heralde..
Bir de Sert Müslümanlar diye bir grup vardı bir ara,hoş şarkıları vardı..
adamda kişilik bölünmesi var
Sinan Bıçak
27-11-2004, 15:28
şu anlamda herkes ceza'yı biliyor..çünkü en popüler turkce rap yapan şuanda o..ama daha ne gruplar,rapperlar war..silahsız kuwet.ondaon.sagopa..we benimde bi deneyimim war turkcerap anlamında..bende söz yazıyorum :)we almanyada arkadasım kaset çıkardı e tabi bendende söz almadan olmas dimi :) şimdiye kadar ikibin satmış :)burdada bekliyorum aynı katılımlarınızı artık meşhur bi ark ınız war :) :D
ikibinmi satmış Banu alkan 110.000 satmıştı :)
Murat Öztürk
27-11-2004, 21:59
sagopanın her ismi farkli bir ruh halini gösterir...kişilik bölünmesi fln yok..(eminem/slim shady=marshall maters)
Haldun Gündüz
28-11-2004, 00:26
sagopanın her ismi farkli bir ruh halini gösterir...kişilik bölünmesi fln yok..(eminem/slim shady=marshall maters)
yani kişilik bölünmesi var
Muhammed Turan
28-11-2004, 18:58
Suikast.de ' de şarkıları indirdikten sonra dinlemek için şifre istiyor. Şifreyi nerden bulucam? Ayrıca Pesimist' i de hala bulamadım
Can Turgut
29-11-2004, 11:23
Suikast.de ' de şarkıları indirdikten sonra dinlemek için şifre istiyor. Şifreyi nerden bulucam? Ayrıca Pesimist' i de hala bulamadım
şifre : suikast.de
Haldun Gündüz
29-11-2004, 15:15
bir yudumluk aşkım deli sarhoş
komplo ordularım,gardiyanlarım
Can Turgut
01-12-2004, 13:33
www.rapim.uni.cc/index.php - www.suikast.de - www.turkcerap.net - www.turkcerap.com ..
bi bunları dene erkan..
Can Turgut
03-12-2004, 04:30
16 Aralık'ta Ceza bizim okula geliyor..Hem de çarşamba..Ne maç ne kurtlar vadisi..Haberin güzelliğine gel..
Doğa Aydın
03-12-2004, 11:53
Balon haberlerle ortalığı karıştırma Can.
Ceza ne alaka bizim okulla?
Can Turgut
04-12-2004, 15:06
Winterfest olm..Bizim okuldan da bi grup çıkacak hatta..2 gün sürecekmiş galiba,tam emin değilim ama Ceza kesin..Organizasyonu yapanlar söyledi..
Murat Öztürk
07-12-2004, 01:56
arkadaslar Taxim Lütfü Kırdar da bi fesival başlio 16-19 arası Ceza da çıkacak sahneye.afişleri okullarda asılmaya başlandı...bilet fiyatları çoook makul.tek günlük 10 kombine 20 milyon...
Ceza,MFÖ,Nil,DUMAN....ayrıca aktiviteler.ben kesinlikle ordaym
Doğa Aydın
07-12-2004, 15:23
İlgilenen arkadaşlar Murat'ın duyurusunu kaçırmasın derim. benim büyük ihtimalle sınavlarımdan birinin öncesine denk gelecek, adım gibi eminim.
Bu arada, hazır aklıma gelmişken, Ceza'nın "Cartel'i yerim size bir şey olmasın, onlar bir yazlık gruptu!" minvalindeki sözlerini de burada tartışmaya açalaım derim ben...
Haldun'dan ne tarz cevap gelir buna acaba? Ya da Can sırf Ceza'ya goy atmak adına bu sözleri nasıl destekleyecek acaba?
Haldun Gündüz
07-12-2004, 16:55
Bu arada, hazır aklıma gelmişken, Ceza'nın "Cartel'i yerim size bir şey olmasın, onlar bir yazlık gruptu!" minvalindeki sözlerini de burada tartışmaya açalaım derim ben...
Haldun'dan ne tarz cevap gelir buna acaba? Ya da Can sırf Ceza'ya goy atmak adına bu sözleri nasıl destekleyecek acaba?
doğru demiş ha ümit davala ha cartel. ;D sagopa kajmer ciyim abi ben 8)
Can Turgut
08-12-2004, 11:17
Ama hakkaten de bir yazlık gruptular şimdi,yalan yok adamın sözlerinde..Tabi kaset bazında bir yazlık grup..Hala dinlenir şarkıları..Hala Karakan & Erci-E 'yi herkes bilir..Ceza toplumsal sorunlara dayalı rap sözleriyle 'hadi bin arabama yolları uzak olsada' minvalindeki Cartel sözlerini karşılaştırarak kendini bir numara sayıyor..Diyorum sanki ben..Goy atmak ne lan..Jargona gel..
Haldun Gündüz
09-12-2004, 20:42
control machete - de perros amores dinleyin,dinlettirin 8)
control machete; meksikalı rap grubu,gustavo santaolalla'yla birlikte ''paramparça aşklar ve köpekler'' filminin müziklerini yapmışlar.bu şarkıda soundtrack albümden,bayan geri vokal çok iyi
Doğa,aslında rap i arabeskten farksız buluyorum hatta arabeskten de dejenere bi müzik türü.sagopa daki piyano melodileri,şarkı sözlerindeki manidarlık(2 yada 3 şarkı),cezanın kelimelere hakimliği dışında çekici bi yanı yok benim için
Doğa Aydın
10-12-2004, 01:44
Madem bahsi açıldı, o zaman not düşmekte fayda var.
Rap zaten arabesktir.
Yanlış okumadınız, rap dediğimiz müzik arabesk müzikle aynı paraleldedir.
Nasıl olur şimdi bu?
Bir sınıf düşünün. Alt gelir sınıfı olsun bu. Bu sınıfın üyeleri fabrikalarda işçi olarak çalışsın, inşaatlarda düşük ücret karşılığı çalışsın, geçici işlerde ya da mevsimlik işlerde çalışsın, şanslı kadınları çocuk bakıcılığı ile uğraşsın, şanssız bir kısmı da iş bile bulamadan sokaklarda serserilik yapsın, mahalle çetelerinde hayatını geçirsin. Hayatın hemen her yönü onlar için zorluklardan ibaret olsun.
Bu sınıfın elbette sisteme karşı bir tepkisi olacaktır. Elbette bir alt kültür yaratacaktır kendine. Bunların en bilinen yollarından biri de müziktir.
Şimdi burada bu sınıfı ikiye ayırın. Birinci grup Türkiye'de yaşasın. Tepki olarak yaratılan alt kültür arabesktir.
İkinci grubu da Amerika'ya yerleştirin. Onların elinde de tepki olarak rap var şu an.
Yani dediğin gibi, aslında rap müziğin arabeskten bir farkı yok Haldun. Çıkış noktaları aynı, hedefleri aynı, yüklendikleri görev aynı. Bu yüzden rapin Amerika'da gördüğü muamele arabesk'in Türkiye'de gördüğü muameleyle aynıdır. (Ya da bakınız, Punk ve İngiltere ekürisi, ya da iç kulvardan gelen Rasta kültürü ve Jamaika...)
Ha ben ikisinden de kulağımı dolduran bir iki tını yakaladıklarımı beğenerek dinlerim o ayrı. Zaten böyle olmalı bence de...
Bu arada rap demişken, hani tüm dünyada rap giyim tarzı olarak moda olan, bol kot pantolonlar, kot kumaştan yapılmış işçi tulumları tarzı giyimler var. Onun da aslı az önce bahsettiğim sınıfın yer yer parasızlıktan aile büyüklerinin kıyafetlerini giymesi sonucu ortaya çıkmış bir "giyim tarzı" olduğunu da not düşelim...
Funda Meriç
10-12-2004, 15:23
control machete - de perros amores *dinleyin,dinlettirin 8)
control machete; * meksikalı rap grubu,gustavo santaolalla'yla birlikte ''paramparça aşklar ve köpekler'' filminin müziklerini yapmışlar.bu şarkıda soundtrack albümden,bayan geri vokal çok iyi
Severim bu parçayı,abimle açıp açıp coşarız çoğu zaman..Her ne kadar annem kapatın şu zımbırtıyı diye bağırsa da..Filmi de güzeldir..
Muhammed Turan
11-12-2004, 15:10
Ceza' dan Holocaust' u dinlerken annem sonunda isyan etti: " Adamın söylediğinden hiç bir şey anlamıyorum bu ne yaaa!!! Müzik diye zırvalayıp sizi kandırıyorlar. Kapat şu zımbırtıyı! " ;D ;D
Murat Öztürk
02-01-2005, 22:51
Ceza artık tamamiyle söhret oldu..dün aksamda Zaga daydı..belkide iyi gidio özellikle artık rahatlıkla türkçe rap klipleri izleyebiliyoruz...ama Ceza çok ayağa düştü gibi gelio bana.Haksızmıyım???
Vehbi Şirikçi
03-01-2005, 03:32
Fuat'ın performansı gerçekten görmeye değerdi. Alışık olmadığı bir ortamda olsa ayak uydurmasını bildi. :)
Erkan Keremoğlu
03-01-2005, 05:19
Ceza artık tamamiyle söhret oldu..dün aksamda Zaga daydı..belkide iyi gidio özellikle artık rahatlıkla türkçe rap klipleri izleyebiliyoruz...ama Ceza çok ayağa düştü gibi gelio bana.Haksızmıyım???
Hepsinin sonu böyle...
20 sene sonra villalarının önündeki havuz manzarasında belgesel için poz veren "emekçi,vurgun yemiş,ezilmiş" Sex Pistols gibi.. Clash gibisi gelmedi, gelmez..
8)
Can Turgut
03-01-2005, 22:46
Ceza da dedi ya zaten..Rap'i tanıtmak için böyle programlara çıkmak zorunda kalıyoruz diye..Sorgulanmalı bu tavırlar bence de..Fuat'ın o kadınla dans ederkenki surat ifadesi çok komikti :)
Murat Erkurt
08-01-2005, 19:39
Arkadaşlar öncelikle "böyle programlar"ın içine ZAGA'yı katmazsanız çok sevinirim.
Asıl meseleye gelirsek CEZA'nın bir klibini izledikten sonra bir de Ceza, ZAGA'ya katılınca Türçe RAP hakkındaki fikirlerim tamamiyle yerine oturdu.Ben kendimi Türk Halk Müziği ile yetiştirdim ve artık Türkçe Rap'inde beni onun kadar eğiteceğine inanıyorum.
Doğa Aydın
08-01-2005, 20:52
Bir de bu topraklardan zamanında Sultana geçti ki, kadri kıymeti bilinmedi diye düşünüyorum. Çok güzeldi, çok beğenirdik kendisini.
Güzelliğinin yanı sıra bir de albümü çıktı DoubleMoon'dan. Hala durur...
Hatırlamayanlar için de http://www.cerkezkizi.com kendi sayfası. Girin gezin, yer yer resimlerine bakın, yer yer şarkılarından dinleyin, yer yer kliplerini izleyin...
Yeni bir albümle geri dönse bu topraklara keşke...
Haldun Gündüz
08-01-2005, 20:54
Ceza da dedi ya zaten..Rap'i tanıtmak için böyle programlara çıkmak zorunda kalıyoruz diye..Sorgulanmalı bu tavırlar bence de..Fuat'ın o kadınla dans ederkenki surat ifadesi çok komikti :)
rap in tanıtıma ihtiyacı yokki sadece rap in değil hiçbir müzik türünün tanıtıma ihtiyacı yok.iyi işler yapıyorsanız bir şekilde izleyici kitleniz oluşuyor zaten.zaga gibi talk showlarda yapılan tanıtımın şöhret amaçlı oldugu aşikar
rap in öncüsüymüş karşı duruşmuş safsatadan öte bişey değil..
Emre Akça
11-01-2005, 12:55
arkadaslar rapin inanılmaz bir alt yapısı var ve artık bu yeraltına sığmıyor.Cezanın yaptığı şeye katılıyorum adamın bi beklentisi yok zaten askere gidiyor.Ben kimseyi yargılamıyorum ama kimileri mahsun müslüm seyrederken müzik kanallarında bende sagopa ve ceza dinlemek istiyorum. Zaga ve cnntürkte bi program var adını unuttum rapa inanılmaz destek veriyor ve gelen talep okdara fazlaki. Bence rap bu ülkede olması gerekli.cezanın rapstar albümü megavizyonda bir numaradı bu da talbi birazda olsa anlatır.
Murat Öztürk
22-01-2005, 01:14
en sonunda mutlu haber geldi...ceza fuat fuchs.. un ankara konsrinden sonra Fuchs; Ceza askerden geldikten sonra NEFRET in 3. albümüne başlıyacaklarını söyledi...yerinde bir karar olur..Nefret-İstanbul albümü mutlaka dinlenmeli,özellikle İntihar adlı parça.altyapı çok amatör ama Lyricler inanılmaz!
Ercan Kibar
25-01-2005, 16:40
murat dogru soylemis intihar cok iyi...altyapilar kotu olsada cok iyi isler yapmislar zamaninda...yeralti operasyonu 1-2 dinlenmeli...silahsiz kuvvetin albumleri de guzel....ayrica hiphopturk.com da iyi bir site...
Murat Öztürk
03-02-2005, 04:37
Cumartesi Taxim de sago konseri war.ben gidemiyorum ne olur yerime gidin...o akşam tamamen zıt biryedeyim,beyazın müzikalinde:) Ayrıca "Cetin Cetinkaya " mp3 ariorm...elmde sadece 4 parçası war..fellik fellik ariorm...
Nuri Çelik
22-02-2005, 12:04
Murat biz arkadaslarla Ares yardımı ile indirmistik fakat makina format yedi ve silindi istersen Ares ya da Kazaa ya baqabilir indirirsin...
Cihan Göksu
05-03-2005, 17:36
Karakan,Erci-E..
Silahsız Kuvvet..
Nefret..
Ceza..
Sirhot..
benımde en cok dınledıklerım bunlar hele bu aralar en cok dınlenen sarkılardan bırısı rapstar,hasat zamanı onde gıdıyor her gecen gun turkce rap gelisıyor desem daha ıyı olur!
Servet Güldeş
06-03-2005, 02:34
Geçen gün kıraç tv 8 de programa katıldı...
rap müzük söleyenlere acaip salladı...
işte onların hepsi uyuşturucu kullanan adamlar falan...
onların ki müzik değil sadece hızlı konuşma falan dedi...
aslında pek de haksız sayılmaz...
Cihan Göksu
07-03-2005, 00:34
Geçen gün kıraç tv 8 de programa katıldı...
rap müzük söleyenlere acaip salladı...
işte onların hepsi uyuşturucu kullanan adamlar falan...
onların ki müzik değil sadece hızlı konuşma falan dedi...
aslında pek de haksız sayılmaz...yok canim daha neler yalan ya bunlarin hepsi turkce rapi kötülemek için yapilmis seyler!
Esra Yılmazsoy
21-03-2005, 21:52
Kıracı bende dinledim konuşmasında uyuşturucu kullanıyorlar dedigini hatırlamıyorum ama şöyle bişi dedi Cezayı ele alarak:müzik tarzıyla yaptıkları uyuşmuyor.hem dünyadaki bircok şeye kurulu düzene vs.karşı bunları soyluyor sarkılarında ama aynı zamanda burcu güneş gibi birinin klibinde oynuyor beraber şarkı soyluyor..yani tezatlık oluyor.ilk başta hak verdim aslında ama sonra rap müzigi türkiyede yaymak için belki de biraz reklam peşinde koşması gerekli..buyuk bi hayran kitlesi oluşturduu kesin hernekadar konserinde dalga gecsede KARAKAN bir numara!albumleri mükemmeldi ama senelerdir ses seda yok ???
Murat Öztürk
24-03-2005, 00:37
çoktandır foruma girememiştim uzak kalmısım..
çetin çetinkaya buldum,albüm mükemmel:)
kıraçı dinlemedim ama bunlar tammen gündeme gelmek için söleniyo artık,kim iyi gidiosa ona yükleniolar...neyseki rap iyi yolda,birgün gelecek herkes rap dinleyecek bu kesin...bu arada pardon filminin soundtracki güzel olmus,tavsiye ederim hala dinlemediyseniz...
sagopa olayında birkaç hayal kırıklıgı var...maskeli balo adlı parçanın müziği çalıntı çıktı...MGS-nightwish adlı bi metal parçası...56 denklemli intro da DMX ten esinlenme;)
Emre Çevik
30-03-2005, 16:06
ceza,erci-e we sagopa kajmer gercekten kaliteli müzik yapio!!
hatta onlarla ilgili yorumları www.hiphopturk.com dan okuyabilirsiniz!ordada cok güzel bi ortam war! bu arada söylemeden edemicem, holocaust cok güzel yaff!!!
HOLOCAUST:
Koydum nokta belki son
Ben bunu bilemem ayni bomb gibi gelir sana belkide ayni ton
Dibi delik gelebilir ama ayni fon
Kendini bilemez montofon ve monoton yasar alt hep ayni don
Anlatirim ben derdimi yanliz eyy bimini microphone
Simdi bana bi bakiniz haydi, muamelesi kesebilir asi, vede muhammed ali gibi gelir asi
bana bak beni gör vede ölüm asi
Sesim hep duyulur demedim manito mekanim olabilir her an ozon yanima gelenin canina girecektir eyy bimini microphone
O ooo... Bunu ben bunu sen sunu ben bunu sen, gülü ben gülü sen,
Fenomen olacak dolacak her yer menemen kivami balçik gelemem
Edemem dostumu göremezsem, düsmanin postunu yere seremezsem
Rüzgâr gibi esemezsem, veremezsem kalbimi geri gelemezsem
Sen beni bilemedin göregimi göremedin, kendini bilemedin yamacima gelemedin
amacina varamadin, heryeri karaladin, varisida yariladin acimadan aldin
Rüyalara daldin bal arisi gok karasi istanbul kalem harp okulunda çikti en baba Rap
iste basina darisi Ma mamamamama mamama microfonunu getirsene bana baksana lak lak etme sakin ha sen
beni dinle kelimelerimi kilometrelerce milimetrik hesaplarla yazdim ha ihtiyaciniz var
mi yardima hatali rhymelar, fatalrhymer ,catal olur ha
Yatacaktir yere bala banacaktir, kanacaktir, akacaktir, yel gibi esecektir geri gelecektir
Ceza etnik bir sentezdir, bela teknik bir arizadir 3 farzdir kanadi kiriktir,
Taktik kuskulu olusumu, su yaptigim rap´teki uçurum, bak beni gör hadi kendin ol
Gözkulak oldum sende ol vede Holocoust u gören insan ol,ari gibi uç kartal gibi kon
ne sen köle ol nede ben patron, rhymelarim can yakabilir aa pardon yo eyy bimini microphone
Simdi bana bi bakiniz haydi, muamelesi kesebilir asi, vede muhammed ali gibi gelir asi
bana bak beni gör vede ölüm asi
Sesim hep duyulur demedim manito mekanim olabilir her an ozon yanima gelenin canina girecektir eyy bimini microphone
Bana bak kalbini aç sonra tak, yo muamele bak, katarakt, yo görünen köy, bu dayak sözlerle gelen
kendini Nostrodamus sanana namus gerekir Ceza gibi bir kâbus gerekir, fanus gibi got deliginize cikita muz sokulur bana bi bakiniz akiniz underground´i kafaniza takiniz, yakiniz, aleve veriniz
her yeri, Holocoust´u görünüz gösteriniz iste bu hiphop gösterimiz yo!
Allah Rap´in Cezasini verdi
Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microphone show
ma ma ma ma mikrofon show
Simdi bana bi bakiniz haydi,Simdi bana bi bakiniz haydi ,Simdi bana bi bakiniz haydi
Simdi bana bi bakiniz haydi,Simdi bana bi bakiniz haydi ,Simdi bana bi bakiniz haydi
Simdi bana bi bakiniz akiniz underground´u kafaniza takiniz haydi, bana bi bakiniz underground´i kafaniza takiniz siz haydi
mamamamamamamamamama mama microphone show mikrofon show
Ahmet Ofluoğlu
09-04-2005, 14:42
arkadaslar 95 ten beri(her sey cartelle basladi) turk rapin icindeyim.bu basligi da yeni gordum forumda arkadasin biri karakan nerlerede demis.karakan bildiginiz gibi iki kisiden olusan bi gruptu:Alper Aga ve Kabus Kerim...bu adamlar cartel projesinden sonra kendi albumlerini de yaptilar(al sna karakan).ama sonra kabus kerim rap muzgi birakti,alper aga ise karakani tek basina devam ettircekti ve hala bildigim kadariyla alper rapin icinde ama karakan die bi olusum yok...
benim daha cok merak ettigim yine cartel olusumunda yer alan da crime posse(cinai sebeke) grubu...bir aralar farkli bi sekilde tekrar bi grup oldular(98 de cartel ve maffay albumunde) sonra ortalarda yoklar,haklarinda ispanyada rap yapiolar gibilerinden dedikodular bile duydum ama gercekten bilgisi olan biri varsa bizle paylassin...
kiracin soledikleri ise uzucu ben turk rapin manyagi olamama ragmen anadolu rock ve sert olan diger turleri de dinliorum.kirac rapcilere bok atmis dumanci,gereksiz tarzinda seyler solemis acaba rock ve metal piyasasinda olanlari hic mi gormemis.benim gorduklerimi gormuyorsa yazik yani,bole programlara cikip b*k atmaya benzemes bu isler versinler ikimizin eline de mikrofonu bakalim kim duman oluyor sonra......
Ahmet Ofluoğlu
09-04-2005, 15:04
su siralar goruntu olarak ceza piyasaya hakim.neden derseniz rap dinlesin yada dinlemesin herkes onu tanior turkiyede.sagopanin da ondan farki oldugu solenemez...ama bir problem var ki o da cezanin turk rap muzige kazandirdigi kadar,yaptgi konusmalar ve davranislariyla kaybettirdikleri de oluyor...mesela bir roportajinda rap muzik nasil gelisir cok guzel konuso iyi seyler soluyo,dio "rape baslamak istiyosanizsadece turk rap deil yabanci piyasayla da ilgilenmeniz lazim(buraya kadar cok guzel) yoksa barikat gibi bir grup olursunuz".haydaa.kardesim rapi daha populer yapmak istiyosun bu ulkede ama neden senin kadar basarili olmayan bi grubu durup dururken boyle asaliosun yani ki barikat bu piyasanin sevilen gruplarindan.ister istemez insanlarin icinde barikata karsi kotu bi dusunce(bir onyargi) olusuyor...sonra bi de burcu gunes le yapilan duet var.bu son derece gerkesizdi ve basarisiz bi calisma oldu.ha cezayi tek basina populer bi insan haline getirdi mi evet,ama turk rap icin ayni seyi yaptigini soleyemeyiz...
sagopa kajmer sarkilari ve tarziyla cezadan farkli olan bi baba yigit.o ceza kadar populer olmadi henuz.bence daha basarili muzigiyle de ama o ceza kadar sagda solda gorunmuyor.
son zmanlarda cikan ceza,sagopa,erci,barikat ve askere gittiginde ceza tarafindan terkedilen dr fuchs un huzur n'darem albumuyle turk rap iyi biryerlere geliyor.reklamlarda bonobo panzer fuat abimizi goruyorum,sagda solda sayilari artan rap partileri duyuyorum,muzik kanallarinda cok sayida klip donuyor,ve 95 ten beri insanlarin kafalarindaki onyargilar ve turk rap karsitligi yavas yavas silinior,tum bunlar da bize gosteriyor ki turk rap iyi bir yolda.bozulan amerikan rrrrrrapine de benzemeyecek insallah ama taninmisindan taninmamisina tum rapcilerde bir bolunme,bir anlamsiz kavga var maalesef,bunlar da aslirsa her sey daha iyi olacak...
Aytek Türkmen
12-04-2005, 02:20
bence tamamen türkçeyi yozlaştıran bir müzik türü...ya zaten bu bizim değilki....şimdi harlem de elinde bağlamayla "haydar haydar "ı söyleyen bir zenci gözünüzün önüne getirin...işte biz aynı bu durumdayız...öz kültürümüze sahip çıkalım önce.
Ahmet Ofluoğlu
12-04-2005, 19:05
yaa ne alakasi var sacmaliga bak pop bizim mi ya tekno hangisi bizim...arkadaslar sacmalamayalim muzik evrenseldir.
kulaga hos gelen hersey bizimdir.
Aytek Türkmen
13-04-2005, 00:49
kürşat arkadaşım sen nekadar yakınsın rap e bilemiyorum tabii ama sana şunu sorucam...sence 10 yaşındaki çocukların harlem zencileri gibi giyinip sokaklarda dolaşmaları normalmi??? keşke herşey senin dediğin gibi komik olsada gülsek.ama şunu unutmamak lazımki bir ülkenin direncini kırmak için öncelikle öz kültürünü yozlaştırmak gerekir.bu arada müziğin evrenselliği de bence bu olmamalı....çünkü müzik 7 adet nota ile yapılır... sequenzer ile olmaz...gençlerimize türkçe rap aşılıyacagımıza bence onları bir müzik aleti çalmaya teşvik etmeliyiz..evrensel olan rap değil notalardır.burda bethowen yada mozzart ı yada fazıl say yada aretha franklinden bahsetmiyoruz sanırım....düz bir metni arttırılmış metronomla, 4 4lük değer le söylemekten bahsediyoruz bence..bu benim fikrim tabiiki...gülünç gelebilir sana.banada tiesto ya veya ceza ya tapınan insanlar gülünç geliyo...
Ahmet Ofluoğlu
15-04-2005, 17:59
bi kere zenci diyip isi bitirmissin kardes.rap in dunya piyasasina cikis amaci nedir bilir misin,nasil meydana gelmistir.bi de rapi ole bi anlatmissin ki rap dinlemesem "ne lan bu iki tane dup ciss koyuyon azina geleni soluyon" dicem.cok yannis bi tespit bu.lutfen yani aslinda ole zannettigin gibi basit degil.vur tahtaya yaz deftere olsa etraf rapciden gecilmez.ceza ya tiesto ya tapmak demissin bu bana gore de yannis haa tabi bana gore mozarta,iron maiden a,gokhan ozen e tapmak ne kadar yannissa bu da o kadar yannis.hayranlik normaldir ama abartmamak lazim...
sabah okula giderken ayni serviste okuluna giden 11-12 yasinda cocuklar goruyorum.savas ve irkcilik karsiti rap sarkilari agizlarindan dusmuyor.bunlar anormal mi karsilanmalidir.rap insanin dusunduklerini sanatina aktarmasi icin en mantikli yol.rap protest bir muzik.senin tabirinle metni arttirilmis olmasi insanlarin rap i diger tarzlara gore daha dolu bulmasina neden oluyor.tabi bu sozlerin dolulugu boslugu herkese gore degisir.benim tanidigim bir cok basarili rapci nota veya ritm bilgisi olan insanlardir.hatta klasik muzige ilgisi de vardir raple ugrasan cogu kisinin.illaki muzik yapmak icin keman calmak gerekmez.ama kemanla da rap yapabilirsin.yani rapi diger tarzlardan bu kadar ayri tutmak cikiklarin muzigiymis gibi bakmak dogru degil.
rap bir muzik turudur ve dunyanin her yerinde bu duzen,savas,somuru,soykirim gibi rap a konu olacak seyler devam ettigi surece rap evrensel bir muzik olacaktir.
lutfen rapi diskoda barda hatun kaldirma muzigi olarak anlatmayalim insanlara.onyargiyla yaklasmayalim.yerden yere vurmadan once icerigine bakalim.bu sadece rap icin degil diger her sey icin de gecerli bence...
Aytek Türkmen
16-04-2005, 01:26
dogru diyosun ama benim mantıgım şu : eğer bir şeye müzik diyosan kendin yapıcaksın.yani akustik olucak. sequenzer ile diil.yani demek istediğim müzik sadece müzik aletleriyle yapılır.şimdi rap ile jazz yada symphony aynı olabilirmi? ikisinede müzk diyebilrimiz???
Haldun Gündüz
16-04-2005, 12:29
bi kere zenci diyip isi bitirmissin kardes.rap in dunya piyasasina cikis amaci nedir bilir misin,nasil meydana gelmistir.bi de rapi ole bi anlatmissin ki rap dinlemesem *"ne lan bu iki tane dup ciss koyuyon azina geleni soluyon" dicem.cok yannis bi tespit bu.lutfen yani aslinda ole zannettigin gibi basit degil.vur tahtaya yaz deftere olsa etraf rapciden gecilmez.ceza ya tiesto ya tapmak demissin bu bana gore de yannis haa tabi bana gore mozarta,iron maiden a,gokhan ozen e tapmak ne kadar yannissa bu da o kadar yannis.hayranlik normaldir ama abartmamak lazim...
sabah okula giderken ayni serviste okuluna giden 11-12 yasinda cocuklar goruyorum.savas ve irkcilik karsiti rap sarkilari agizlarindan dusmuyor.bunlar anormal mi karsilanmalidir.rap insanin dusunduklerini sanatina aktarmasi icin en mantikli yol.rap protest bir muzik.senin tabirinle metni arttirilmis olmasi insanlarin rap i diger tarzlara gore daha dolu bulmasina neden oluyor.tabi bu sozlerin dolulugu boslugu herkese gore degisir.benim tanidigim bir cok basarili rapci nota veya ritm bilgisi olan insanlardir.hatta klasik muzige ilgisi de vardir raple ugrasan cogu kisinin.illaki muzik yapmak icin keman calmak gerekmez.ama kemanla da rap yapabilirsin.yani rapi diger tarzlardan bu kadar ayri tutmak cikiklarin muzigiymis gibi bakmak dogru degil.
rap bir muzik turudur ve dunyanin her yerinde bu duzen,savas,somuru,soykirim gibi rap a konu olacak seyler devam ettigi surece rap evrensel bir muzik olacaktir.
lutfen rapi diskoda barda hatun kaldirma muzigi olarak anlatmayalim insanlara.onyargiyla yaklasmayalim.yerden yere vurmadan once icerigine bakalim.bu sadece rap icin degil diger her sey icin de gecerli bence...
rap'in çıkış noktası karşı duruş ama Türkiye'de yapılan rap müziğin protest oldugunu düşünmüyorum.Türkiye'dekiler dayanaksız bir agresif tutum içersisindeler sonuna kadar savunabildikleri meseleleri yok.Milliyetçi yanları ağır basmakta ve bazen faşist soylemlerden de çekinmiyolar.Çogu zaten yıllarca yurt dısında yasamış asimile olmuş çetemsi gruplar ama cartel'lerden ceza'lara,Sagopa'lara gelmiş olmamız iyiye işaret bu devinim rap'i dinlenir kılabilir
Ahmet Ofluoğlu
28-04-2005, 11:17
rap iyi yerlere gelior.sadece rap dinleenlerin tanidigi insanlari yavcs yavas herkes tanior.cok guzel oluyor...
Nusret Bıyıklı
21-05-2005, 22:59
Türk RAP inin en ii si bence şu anda CEZA ama sagopa kajmer de süper...
Ben Ağlamazken
Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken dert üşüştü
Oldu mesken bana dünya zevk ü sefa içinde kaldım her zaman ben
Mengenem bu evren her zaman dar her halukarda kara geçtim
Her zaman gülen ben oldum asla bakmadım ki arkama ben emri verdim
Onlar yaptılar silahla kimde para var anne onunla güldüm
Emme mezara girdim öncem akıllandım sandı nafile
Ben ağlamazken her sebeple güldüm insanoğlu kardeşim hep ölmüş
Her zaman savaş felaket herbir yerde bana ne beşibiryerde olsun isterim
Ben hiçte dalmam derde...
Ben ağlamazken havada savaşın rüzgarlarımı esiyor acaba
Ancak başta söyleyeyim bu sancak devrilmez salıncak koptu
Zincirlendi idealizm hep sınırlı kaldı faydasız kararla hep karardı tarlalar
Sarayda kaldı naralar değerli oldu mağralar
Genç yaşta göz yuman bu yaşama ikinci hak yok
Yaş sınırı yok karaca ahmet kapıda bekler rahmet çok
Çoğumuz aç ve çoğumuz tok onbinlerce foık ihanet etti ademe
Cümle aleme bu rapte isyanım var medcezir var ey ademoğlu nefsimiz köreldi
Tospembe bakmadık bu dünyaya ve ecel uykudayken geldi...
Resmedil ve resmol kansız rap bu tek yol gördüğüm bu herşey hep rol
Varsa yoksa petrol kaybeder her despot underground da yektik hem efekttik
Renkli dünyamızda yok güneş kaybettik bu hastalıklar epidemik
Mikropsa diplomalı bir program işte problem burada akademik hologram
Kaç kilogram edebilir bu progressive deneyler hadi ordan andımızmı vardı
Karlı yoldan geçmeyi biz seçmedik bu buzlar eriyecektir elbet
Bir gün gelir savaşlar aynı tablolarla ağlatır diken ve gül çok ağlamış bu dünya bahçesinde
Dağlanır bu gözler barış yalan savaşsa gerçek savaşma gerzek anlaşmış herkes
Dayanmış hançer kafanda mavzer önünde panzer mezarsa mahzen
Felaketi bir bilsen istemezdin erken vakit gelir melek alır canı ben ağlamazken...
Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken
Herkes üzgün herkes elden bir şey gelir diye şşş bekleyişler
Haremde curcunam çok hadi naş ben ağlamazken...
Ahmet Ofluoğlu
21-08-2005, 19:18
bomba rap seklinde geliyor arkadaslar...
piyasa muthis hareketli.ise yeni baslayanlar basariya aclar ve mukemmel seyler uretiyorlar...
Alper Çakır
22-08-2005, 00:50
Sadece Sagopa Kajmer derim başka da birşey demem. Samsunlu hemşehrim Türkçe rap'in de kralı ;)
Faruk Can
22-08-2005, 17:08
Rap Müzikle Hip-Hop kültürünü birbirine karıştırmayalım arkadaşlar. Ben de Türkçe Rap dinliyoum ama o bahsettiğiniz 10 yaşındaki zenciler gibi giyinip ortalıkta serserilik yapmıyorum , o yüzden o farklı bir olay , rap müzik dinlemek farklı bir olay...
Artı (+) Türkçe Rap ; aşkımsın , gel sevişelim , tut beni , okşa , yala gibi binlerce aynı tarzda ve aynı tatta yapılmış pop şarkılarından bıkmış insanlar için alternatif bir müzik türü. Aynı zamanda şahısların hayata dair görüşlerine birer örnek...
Lütfen Amerikan özentilerinin yüzünden bütün Türkçe Rap dinleyenlerini karalamayalım...
Muhammet Budak
23-08-2005, 14:46
bu arada sagopa yeni albüm çıkarmış
Can Turgut
25-08-2005, 04:30
Romantizma.
MP3 değil de albümden dinleyelim.Rap'e katkı.
Diğerlerini salla :=)
Nuri Çelik
11-09-2005, 13:07
Sagopa sanırım klip de yaptı son cıkardığı kasetten bi şarkıya...
Buğra Efkarlıoğlu
11-09-2005, 19:08
bence Türkçe ama Türkçü rap'i desteklemekiyiz. Nefretin Anahtar albümündeki parçalar muhteşem. Şahi diye bir parçası en muhteşemi.
ŞAHİ: Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul surlarını yıktırdığı topun adı. Dünyanın en büyük topunu Fatih bizzat kendi çizmiştir ve yaptırmıştır. deneme atışları yapılacağı zaman duyurular yapılmıştır, top atışı yapılacak hamile kadınlar sakın korkmasın gibi.
diğer parçalarıda çok güzel, misal;
uyuşturucu batağı
şöhretin basamağı
gelip geçici hevesler
ve kandırılmış bedenler,
anne bacı sokakta rahat yürüyemez oldu
sokaklar namuslara sarkanlarla doldu...
sokak çocukları sokaklarda yatarken
maymunlar dansözlere para takmakta!
ben kendim artık rap sözü yazmaya başladım bunları dinleyince...
Nusret Bıyıklı
16-09-2005, 22:37
abi klip super yaaa
FORZA
TÜRKÇE
R@P
Baran Kutlu
23-05-2006, 16:26
arkadaşLar 95 yıLında kuruLan bu grup ne yazıkki iLk kaSeteLerinden sonra dağıLmıŞtı ama ben haLa dinLiyorum.sizLerden bir ricam oLacak : eğer CARTEL ile ilgili sağLam bir site adresi biliyorsanız Lütfen benimLe payLaşın.meseLa ben ambLemLerini arıyorum bir süredir ama buLamadım,yardımcı oLurSanız sevinirim.hepinize SARI-LACi günLer diLerim.
... çünkü CARTEL uyumaz hiçkimseden korkmaz,KANKARDEŞLer hiçbir zaman ayrılmaz ;)
Hasan Muradoğlu
23-05-2006, 16:30
kartel bi numero en büyük..cehennemden çıkan çılgın türk... :D
Baran Kutlu
23-05-2006, 16:37
aynen öyle dee bildigin bi site fln var mı :)
Hasan Muradoğlu
23-05-2006, 16:51
o değil de,
erci-e vardı...karizma isim ha
nerelerde şimdi kim bilir?
Forum Yönetimi
23-05-2006, 17:14
Değerli üyemiz Baran Kutlu,
Forum kurallarımız gereğince;
''Forumlarımızın rahat ve kolay takip edilmesi için konular ilgili bölümlerde açılmalıdır. Yanlış yerde açılan konu başlıkları Forum Yönetimi tarafından taşınır.''
Bu kuralı ihlal ettiniz.
Aldığınız Ceza Puanı: 15
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi
Hasan Muradoğlu
24-05-2006, 02:06
forum yönetimini kınıyorum kardeşim.benim rep müzikle alakam yoktur.msjı buraya atmamıştım ben.olmuyor böyle.daha önce aldığım ceza puanlarından iskonto yaparsanız barışabiliriz ;)
Baran Kutlu
24-05-2006, 02:09
sorma yaa dicek bişe yok.cezaysa ceza napalım.katlanırız icabında.
Hasan Muradoğlu
07-02-2008, 14:18
Aradan 2 yıl geçmiş nerdeyse, rep sevmem demişiz ama şu Sagopa var ya, beni ciddi anlamda değiştirdi şarkı sözleriyle. Rap müzik dinler olduk iyice. Daha doğrusu Sagopa Kajmer müziği dinliyoruz.. Bir pesimistin gözyaşları en iyi şarkısı bence ama şu aşağıdaki şarkı da süper..sözleri tabii ki
İstisnalar Kaideyi Bozmaz
hava yasla
İstisnalar kaideyi bozmaz,bu civan bu civarda fazla
tozmaz
Elimi verdim ,kolumu kaptın,gözümü çektim,aklımı
aldın.
Yaşam mı ben mi bedbahtım?
Sallanırsa da yıkılmaz tahtım.
Canım yanar ödün kopar canım,tabularımı kendim yazdım.
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş
yapmaz.
Eli uzun alemin,cebi de tenha,sivri dillerin alayı
kesilir anla.
İstisnalar kaideyi bozmaz,kuru yanında yaş telaş
yapmaz.
Eli uzun alemin,cebiyse tenha,sivri dillerin alayı
kesilir anla.
ya Allah
Paranın değeri arttı millet,insan değeri battı.
Kimlere kaldı artı ?
Sendeniz bir boş vakit arakladın,poponsa yan gelip de
yattı.
Yine mi komada martı?
İşlevsizlerin hepsi karttı.
Hanginiz bu piste havlu attı?
Vaktim geldi çattı,kiminde temmuzun yakıydı,kimisi
marttı.
Cebinde biriken az buçuksa şanstı.
İşler organize edildi ve amiral battı.
İstisnalar kaideyi bozmaz
Kuru yanında yaş telaş yapmaz
Eli uzun alemin cebi ise tenha
Sivri dillerin alayı kesilir anla...
http://www.youtube.com/watch?v=OPUcWCH7Tgw
Enis Yıldız
10-05-2008, 15:32
ya ben bir zamanlar yani yaklaşık 2 yıl önce leventte rap festivaline gittim. Fuat çıktı, sago çıktı, ceza çıktı. Şimdi hiç kimse birbirleriyle görüşmez. 3 sene önce tilki(dr fuks) ayni sahnedeydi şimdi konuşmuyolar. Geçen gün youtube de cezanın "ben aglamazken" şarkısını dinledim dream tvde canlı söylemiş. Arkasında duranlar yani ekranda ceza, dj fucky, dr fuks(emre) fuat, ve sagoda djlık yapıyodu
Ne kadar güzel bi görüntü çok özlemişim birlikte düet yaptıklarını. Burdan seslerimizi yazılarımızı görmezler belki ama ben yazayım. Bölmeyin kimseyi bu gençlik sizi izliyo lütfen. Kavgacılara prim vermeyin
BARIŞÇI, MİLLİYETÇİ GENÇLİĞE YARDIM EDİN AYIRMAYIN BİZİ...
SAYGILARIMLA KASIRGA
Utku Cenikli
13-05-2008, 02:46
ama nedense rap de kavga olmassa olmaz gıbı sadece ulkemızde degıl dıger ulkelerdede boyle tamam haklı demıyoruz ama sankı bu ıs boyle yuruyo gıbı;)
Enis Yıldız
29-05-2008, 11:55
Evet Alem DedİĞİn Gİbİ OlmuŞ Malesefff
Samet Koşar
01-06-2008, 04:28
Evet Sago'yla Ceza'nın kavgalı oluşu sanki herkesin birbirinden ayrılışını ateşleyen bir kıvılcım gibi oldu. Enis dediğin gibi 2 sene öncesine kadar ne kadar da güzeldi...
Ceza'yla Sago'nun arasının bu kadar açılacağına ihtimal vermezdim ya. Gerçi yeni albümlerini kutlarcasına ufaktan yakınlaşmalar çıkar gibiydi ama o da olmadı. Ceza her ne kadar bizim ayrılıklarımız sizi bölmesin, Türkçe rap i ilerletmek adına herkesi dinlesin, desteklesin insanlar falan dese de.. Siz beraber güzeldiniz be abi..
Ayrı da güzel de, onun tadı başkaydı sanki :(
Ayrıca ben daha çok Ceza'yı dinlememe ramen yine de böyle Ceza'cılar Sago'cular diye ayrılsın istemiyorum. İkisinin de tadı çok farklı, çok güzel...
Can Demir
01-06-2008, 12:02
Haydiii ne güzel bi konu varmış burda da biz görememişiz...
Türkçe rap de underground dinliyorum,zamanının çoğunda rap müzik dinleyen bir insan olarak bandrollüler de biyerde bitiyor:)...
Türkçe rap kimi zaman (cash flow)çok seviyesiz ,kimi zaman parti sloganları gibi olsa da çoğu zaman Sezen Aksunun şarkı sözlerinin hızlıca söylenmesidir...
Sözleri yakalabilenleri alıp götürür,geri kalansa zaten dinlemeyi haketmemiştir...
Samet Koşar
01-06-2008, 18:19
Hakkaten de rap in kalbi yeraltında atıyor. Yani zaten biraz dirty diye tabir edilen bir müzik tarzı olarak var olmasının da sebebi bu hatta, hatta rap in varoluşu yeraltında zaten. Ki anlarsınız yeraltı kültüründen gelen bir şarkının sözleriyle "lüküs" hayatın getirdiği sözlerin arasındaki farkı. Onların genelde ne sözü sözdür, ne müziği müziktir. "haydiii eğlenelim, hoppaa gelsin paralar gitsin kızlar, sabaha kadar içelim partilere akalım" temasında olurlar.. Ama hakkaten parti sloganı gibi olduklarından çok ilgi çekenler de olmuyor değil
Can Demir
09-06-2008, 20:48
Ayben büyümüş olgunlaşmış ama müzik olarak değil sanırım :)
http://www.ayben.net/
Ufuk Tezel
10-06-2008, 01:18
can demir çok haklısın aybenin albümü banada çok kötü geldi eski konserlerde okuduğu şarkılar bile daha kaliteliydi
Erdi Tok
24-06-2008, 05:55
valla ne yalan söliim asla rap dinlemem...
Gözde Karataş
27-03-2009, 23:04
Bir zamanlar rap dışında müzk dinlemezdim. Hiphop kültürünün sadece rap kısmıyla ilgilenmeyip writerlıkta yapmıştım. 3 sene önce home studio da aldığım bi' kayıt dahi var. (:
Rape eskisi gibi önyargıyla bakılmasa da karşıtı olan çok. Haa belki sözlerinden öte müziğe önem veriliyor olmasından , rap müzikte sample ların bir hayli fazla kullanılmasından kaynaklanabilir.
Eskiden sadece partilerde 50 kişi olurdu topu topu. Şimdi ise herkes biliyor , emo sundan tutalımda tiki diye tabir edilen insanların cep telefonlarında mutlaka vardır bir ''baytar''.
underground kavramı kalmadı . iyi mi oldu kötü mü oldu bilmem amma , 98 de eleştirilen popüler kültürün altına hafif hafif girdiği de aşikar.
sagopa,ceza,fuat.
rapin öncülerinden. onların evvelinde almanyadan yükselen cartel.
ve soundları uyan grup vitamin.
şimdilerde fuat ceza sago 3lüsü ne kadar overground a çıksalarda , under da işini çok iyi yapan genç mc ve gruplar var.
saygılar.
Ali Akdemir
28-03-2009, 01:16
kanki döktürmüşün :) senin ne kaydın var kız :D ben niye bilmiorum :)
Gözde Karataş
28-03-2009, 16:53
Hardcore rap hommiee :D
Necip Taşdemir
28-03-2009, 18:12
türkiye nin en iyi rapçisi cezadır sago nun yeri çok ayrıdır o da halk ozanıdır
Gözde Karataş
28-03-2009, 19:16
sagopa rapci değil rap sagocudur. :p
Ali Akdemir
28-03-2009, 21:03
bırahh la kolpa repçi :D
Bahadır İnan
28-03-2009, 21:15
sago paf küf
Sercan Deniz
28-03-2009, 21:45
Ceza en iyisidir Sago da eh işte yaw =))
Yaman Çakmaklar
07-05-2009, 22:29
dudaklarım kilitli hoşçakal bugün sende yolcusun dünlerimde sorgusun 24lük yorgunsun git de dinlen gidenlerle yarınım kapıda bekliyor ve son veda zamanı...
sagopa kajmer, 24
kanadımı uçamadım anne savaşa soktular koşturdum
kalbini açamayan herkesin aklına eğriyi doğruyu ben soktum
sonbaharda dökülen yapraktım ilkbaharda geri geldim ben
aileme dostuma selamlar olsun gökkuşağındaki bir rengim ben...
ceza, med-cezir
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.