Orijinalini görmek için tıklayınız : Ülkemizdeki gazeteler ve gazetecilik sorunu
Hasan Muradoğlu
11-04-2005, 12:12
bir ara burda gazetelerin durumun tartışıyorduk,gayet iyi oluyordu bence.yeniden böyle bir konu açılmalı diye düşündüm.şöyle geniş çaplı bir tartışma olmalı.sadece gazeteler değil aynı zamanda basın sektöründeki kalitede (haber yapma/takip etme konusunda) başlı başına tartşılması gereken konulardan biri.
örneğin spor basının cılkı çıkmış durumda.hiçbir gazete güven vermiyor açıkçası,benim için aynı durum normal haberler için de geçerli.şu an ülkemizde para verilip-alınacak ve de gönül rahatlığıyla okunacak bir gazete yok bence(ben genelde internetten takip ediyorum).çoğu olması gereken amaçlarının *peşinde koşuyor.son olarak gazete tirajlarını da yazıma ekleyip,görüşlerime son vereyim,şimdilik ;)
GAZETE NET SATIŞLARI *(28.03.2005-03.03.2005)
1- POSTA 630.735
2-ZAMAN 532.931
3-HÜRRİYET 516.534
4-SABAH 440.281
5-TAKVİM 289.959
6-MİLLİYET 288.365
7-VATAN 260.816
8-AKŞAM 250.772
9-FANATİK 227.694
10-TÜRKİYE 216.182
11-T.FOTOMAÇ 184.138
12-GÜNEŞ 140.579
13-GÖZCÜ 137.019
14-DB.TERCÜMAN 115.543
15-STAR 113.876
16-YENİ ŞAFAK 109.416
17-A.ŞOK 86.378
18-A.VAKİT 68.591
19-CUMHURİYET 60.754
20-YENİ ÇAĞ 56.779
21-BULVAR 51.961
22-RADİKAL 43.910
23- HO.TERCÜMAN 42.094
24-MİLLİ GAZETE 24.853
25-BİRGÜN 15.034
26-ORTADOĞU 14.308
27-REFERANS 8.847
28-ÖZGÜR GÜNDEM 8.471
29-YENİ ASYA 7.702
30-ÖNCE VATAN 6.637
31-G.EVRENSEL 5.670
32-YENİ MESAJ 3.009
33-DÜNYA 2.571
34-T.DAILY NEWS 1.802
35-HÜRSES 1.589
TOPLAM 4.965.800
Özenç Yeşilçiçek
11-04-2005, 14:10
Milletimin bu Posta aşkı nedir?Enterasan!!!
Hasan Muradoğlu
11-04-2005, 16:02
Milletimin bu Posta aşkı nedir?Enterasan!!!
öncelikle bulmaca,
çanak,çömlek,dantel vb. diye devam eder bu liste ;)
Can Turgut
11-04-2005, 16:10
Yav hakkaten bu Posta kadar dandik bi gazete nasıl bu kadar satar anlamıyorum ?
Lan bi gazete 3 dk da biter mi ya.
Hakkaten çanak,çömlek,dantel.
Bi sayfa burç,bi sayfa sağlık,bi sayfa magazin,bi sayfa makyaj.
Hasan Muradoğlu
11-04-2005, 16:39
Yav hakkaten bu Posta kadar dandik bi gazete nasıl bu kadar satar anlamıyorum ?
Hakkaten çanak,çömlek,dantel.
Bi sayfa burç,bi sayfa sağlık,bi sayfa magazin,bi sayfa makyaj.
can,
türkiyedeki kahvehaneler ve de berberlerin yarısı alsa rahatlıkla bu kadar tiraj olur herhalde.
Can Turgut
11-04-2005, 16:51
harbi ya
bu berberler ayrı bi sosyolojik gözlem konusu
bi de sen traş olurken karşına geçip bi saat seni izleyen çirkin suratlı berber çırağı. ya git. yok gitmez . töbe ya.
Erkan Keremoğlu
11-04-2005, 16:59
Milliyet Hürriyet Sabahın Postadan farkı yok ki..
8)
Can Turgut
11-04-2005, 17:07
Var var.
Hasan Muradoğlu
11-04-2005, 17:10
aslına bakarsanız pek yok gibi.çünkü onlarda tabak,çanak gazeteciliği yapıyorlar bi nevi.
Can Turgut
11-04-2005, 17:25
Yav diğerlerinin hepsinde saygın gazeteciler var. Neye hizmet ettikleri aşikar gazeteciler,haberler de mevcut tabii ki yüzde 80'e tekabül eder heralde. Ama Posta ne abi ?
Melih Aşık,Can Dündar,Ece Temelkuran,Hasan Pulur,Emin Çölaşan,Bekir Coşkun..Uzar,gider.
Beğenirsiniz beğenmezsiniz bi Ömer Lütfi Mete vardır.Umur Talu vardır.
Reha da vardır Aköz de vardır tabii çürük yumurta olarak ama Posta gazetesi tirajı sosyolojik bir gözlem sebebidir.Çünkü yazarı yoktur,bişeyi yoktur.Birand yazıyordu bi ara noldu bilmiyorum.
Hasan Muradoğlu
11-04-2005, 17:39
Yav diğerlerinin hepsinde saygın gazeteciler var. Neye hizmet ettikleri aşikar gazeteciler,haberler de mevcut tabii ki yüzde 80'e tekabül eder heralde. Ama Posta ne abi ?
Melih Aşık,Can Dündar,Ece Temelkuran,Hasan Pulur,Emin Çölaşan,Bekir Coşkun..Uzar,gider.
Reha da vardır Aköz de vardır tabii çürük yumurta olarak ama Posta gazetesi tirajı sosyolojik bir gözlem sebebidir.Çünkü yazarı yoktur,bişeyi yoktur.Birand yazıyordu bi ara noldu bilmiyorum.
sevgili can,
problem şu.bekir coşkun gibi kaliteli bir yazar kendi gazetesi promosyon çılgınlığı yaşadığında niçin gerekli tepkiyi vermemiştir?
Can Turgut
11-04-2005, 17:57
Olayı genel olarak aldım ben.Gazeteleri karşılaştırma bazlıydı savım.
Kişisel boyuta indirgersek dediğinde haklısın.Bazen mecburen susmak zorunda kalıyorlar ve bu onlara gölge düşürüyor.
Çağrı Özmen
12-04-2005, 07:16
ya hakkatten bi gazete 3 dakikada mı biter ya?
diğer gazetelerin 2. yada 3. sayfasında Türkiye'den cinayet olayları,gasp falan varken,postada bilmemne nerdeydi,kimleydi falan...gazetede haber yok,böyle şeymi olur...
gazete dedigin,ajans bakımından tv haberlerinden bile daha önemlidir.posta çocuk dergisi gibi....
Canan Gebetaş
12-04-2005, 13:33
cumhuriyet,radikal gibi kaliteli gazetelerin bu kadar az okunduğuna
şaşırdım doğrusu :( bu sonuçlar insanlarımızın neyi ne amaçla
okuduğunu da gösteriyor.magazin sayfaları arttıkça gazetenin de tirajı artıyor..yazık çok yazık ...
Burhan Günarslan
12-04-2005, 13:39
can posta da engin verili unutmuşsun ;D
"engin görüş" muahhaaha
Serhat Gül
13-04-2005, 14:55
Satış rakamlarına göre diziliş biraz garip geldi.Kaynak sağlam mı?
Hasan Muradoğlu
18-04-2005, 11:16
* Satış rakamlarına göre diziliş biraz garip geldi.Kaynak sağlam mı?
kaynak: yay&sat ve bbd
bu da 04.04.2005 - 10.04.2005 tarihleri arasında gazete satış raporu
1- *POSTA 632.142
2- *ZAMAN 546.367
3- *HÜRRİYET 506.709
4- *SABAH 453.164
5- TAKVİM 289.923
6- MİLLİYET 267.668
7- AKŞAM 245.070
8- VATAN 239.907
9- FANATİK 235.925
10-TÜRKİYE 216.772
11-T.FOTOMAÇ 191.778
12-GÜNEŞ 140.763
13-GÖZCÜ 135.487
14-YENİ ŞAFAK 108.598
15-DB.TERCÜMAN 107.470
16-STAR 102.830
17-A.ŞOK 85.792
18-A.VAKİT 68.284
19-CUMHURİYET 60.108
20-YENİ ÇAĞ 57.793
21-BULVAR 48.123
22-RADİKAL 43.124
23-HO.TERCÜMAN 42.512
24-MİLLİ GAZETE 26.321
25-BİRGÜN 14.708
26-REFERANS 9.488
27-ÖZGÜR GÜNDEM 8.878
28-ORTADOĞU 8.521
29-YENİ ASYA 7.805
30-ÖNCE VATAN 6.596
31-G.EVRENSEL 5.798
32-YENİ MESAJ 3.035
33-DÜNYA 2.485
34-HÜRSES 1.588
TOPLAM: 4.921.532 *
GEÇEN HAFTA: 4.963.998
Hasan Muradoğlu
06-08-2005, 11:24
25.07.2005 - 31.07.2005 tarihleri arasında gazete satış raporu.
1-POSTA :693.246
2-HÜRRİYET: 545.575
3-ZAMAN : 460.594
4-SABAH : 452.694
5-FANATİK : 312.249
listenin devamına http://www.medyatava.com/tiraj.asp uzantısından bakabilirsiniz...
bu arada ağırlıklı olarak futbol yayını yapan bir gazetenin 5. olması düşündürücü sanırım
Ersin İleri
06-08-2005, 12:44
zaman gaztesinin de bu kadar satıo olmasının sebebi.gazteni yarısının beleş dağıtılıo olmasıdır.bizim yurda her masaya bi zaman geliodu.7masa vardı...
Erkut Günel
06-08-2005, 14:16
bizim memlekette gazete okunmuyo ya diyoruz ya..posta ve gözcü gibi seviyesiz gazeler bu kadar traj yapıyosa hala okunmuyodur.
Onur Aloğlu
06-08-2005, 14:43
Bir de takvim bombası var ki evlere şenlik... Cumhuriyet okuyorum ben, imla kurallarına uyan tek gazete-bu ölçü değil belki ama- Türkçe'mize özen göstermeleri takdire şayan. Ayrıca duruşları, dünya görüşleri, yazarları... Tek kelimeyle harika. Attila İlhan, İlhan Selçuk, Oral çalışlar. Zaten bu ülkede katliama kurban giden aydınlara bakınız, ya yazarı bu gazetenin ya da okuru.
Haldun Gündüz
06-08-2005, 20:55
Yeni Harman'daki Bekir Coşkun röportajını okuyunuz :)
Recep Yüce
06-08-2005, 23:11
Sabah 25.5%(171)
Hürriyet 14.8%(99)
Cumhuriyet 14.0%(94)
Milliyet 13.9%(93)
Posta 9.3%(62)
Diğer 8.4%(56)
Akşam 7.5%(50)
Radikal 4.9%(33)
Gazete okumuyorum 1.8%(12)
Buda forumumuzda yapılan anketin sonucu.
Bencede kaliteli diye tabir edilecek gazeteler Zaman ve Radikal. Bende görüşünü desteklemesem bile Radikal okuyorum. Fakat bizim aramızdaki ankette bile Zaman listede bile yokken Radikal ise son sırada kalıyor.
Bu ülkede Şok denen gazete 90bin satıyorsa bi düşünmek lazım.
Emre Öztürk
06-08-2005, 23:19
Zaman gazetesi gerçekten de giderek kalitesini yükseltiyor bu ciddiyeti aynı şekilde Stv'nin sabah ve ana haber bültenlerinde de görebiliyoruz
Özenç Yeşilçiçek
06-08-2005, 23:53
hayatımda zaman gazetesi almadım,okumadım,okumam da
Onur Aloğlu
07-08-2005, 00:06
Yunus Nadi- Nadir Nadi
Cumhuriyet...
Onur Aloğlu
07-08-2005, 00:14
Cumhuriyetten atilla ilhan şiir dünyasının 3 sacayağından birisidir..diğer ikisi de nazım hikmet ve necip fazıl kısakürek tir..keyifle okurum ilhan bey'i..
İnancım,
Şiir konusunda elbette haklı olabilirsin, yalnız bir sorun var;
Attila İlhan Cumhuriyet Gazetesi'nde şiirlerini yazmıyor. Türk Devrim Tarihine tecrübe,anı ve teorik tespitleriyle ışık tutuyor...
Onur Aloğlu
07-08-2005, 13:27
...keçreg ad ralnuB ?um kavut nayaltrumuy nıtla niçi ralpurg ilrileb adnamaz ınya askoy ,ım ığanyak rebah rib ecedas, nirelmik etezag uB ?im liğed ama zamnalkas nadluk ed iğidlib nı'
hallA ; ed nisşimed ilemlib iniğidemlib nasnİ
* * * * * * * *Tersten de düzden de okusak gerçekleri değiştiremeyiz.
* * * * * *
* * * * * * * * * * bknz: 1994 jitem raporları
* * * * * * * * * * Vural Savaş- Militan Demokrasi * *
* * * * * *Ve ayrıca çokta tartışmaya gerek yok zira İnan arkadaşımın verdiği örnekten yola çıkarsak, bu ülkeyi namaz hocaları ve köy ağaları kolkola yönetiyor her ne kadar saz aşğı gibi atışsalar da... Olan da üniversite öğrencilerine, Türkiye halkına ve bu başlık altında isminin anılmamasına çok şaşırdığım,
Uğur Mumcu'lara,Abdi İpekçi'lere,Bahriye Üçok'lara,Çetin Emeç'lere,Ahmet Taner Kışlalı'lara,Metin Göktepe'lere oluyor.
Allah uzun ömür versin, Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı nezle bile olmuyor...
Özenç Yeşilçiçek
08-08-2005, 01:15
senin tercihin...ama benden dost tavsiyesi..insan bilmediğinin düşmanı olmasın sakın...bir kere alıp okumanı tavsiye ederim...Bugün zaman gazetesi Eyüp Can gibi birisini yetiştirdi bünyesinde..CNN Türkte Referans Noktası adlı programı var.Ayrıca Doğan medya grubu yayını olan Referans gazetesinin Başyazarı..Yeni bir gazete olmasına rağmen iş çevrelerinde referans olabilecek bir gazete... zaman gaztesi muhabiriyle yök başkanı arasında bundan yıllar önce ilginç bir diyalog yaşandı..şöyle ki...
Yök başkanı Zaman muhabirine:
-''Demek namaz(tersten okuyunca) gazetesinin muhabiri sizsiniz'' deyince muhabir cevabı verir
-sizde köy başkanı olmalısınız..
yorum *sizin..lütfen önyargılarımızla yaklaşmayalım...
Tercihimi hemen belirtiyorum: o gazeteye elimi bile sürmek istemiyorum
PS:şu açıktır ki tersten okunuşu namaz olan bir isim seçilmesi tesadüf değil
Özenç Yeşilçiçek
08-08-2005, 22:53
elini sürmediğin bir şeyin içeriğini bırak isminin konulması hakkında nasıl bu kadar bilgili olabiliyorsun? senin tercihin.atalarımızın bi lafı vardır.tutarım bu lafı.sevdiğini herzaman çok sevme ola ki birgün nefret edersin.nefret ettiğine de fazla kin gütme ola ki bir gün seversin. bence fikirlerinde önyargı var.
Kaldı ki bulvar kültürü gazeteler yüzünden bir yozlaşma yaşıyoruz.bu konuda enfes bir örnek vereyim. kimse bu ülkede ''gazetenizi okuyabilir miyim'' demiyor,gazetenize göz atmak isteyen ''gazetenize bakabilir miyim'' diyor. sanırım herşey anlaşıldı.
Bu konuda son kez yazıyorum,tartışmaya girmek istemiyorum çünkü uzar gider...
Önyargım var evet zaten bunu belirttim ben.Ancak madem okumuyorsun nasıl fikir sahibisin şeklinde laf canbazlığına gerek yok.zaman,akit,sızıntı,yeni şafak bunların konsepti belli ve ben de zaten bu yüzden elimi sürmem.
Özenç Yeşilçiçek
08-08-2005, 23:25
bide soyle bi sorun var,
en basit ornek fatih altayli (kendiside basit zaten)
hurriyetteyken hergun ciner grubuna küfür ediyodu..hergun yolsuzluklardan bahsediyodu.Simdi ciner grubuna gecti..Acaba simdide ciner grubunun yaptiklarindan bahsedecekmi yoksa karaktersizligini surdurup dogan grubunami satasacak?
Bi de defne samyeli ve işte haber grubu toptan kanal d'den show'a geçmişlerdi ya.Hatırlarsanız aydın doğan uzanlar çekişmesi vardı,aydın doğanın yalakasıydı hepsi.Sonra bi gecede hepsi birden show'a geçti aydın doğana saldırmaya ve suçlamaya başladılar.2 gün önce ülkenin en büyük saygın işadamlarından birine yapılan saldırılardan ve aydın doğanın bu ülkeye kazandırdıklarından bahsederlerken 2 gün sonra vurguncu iktidar yalakası hırsız (ki katılıyorum) demeye başladılar.
Ee yuh artık demiştim,hiçbirinde zerre onur yok bunların.Yahu insan tükürdüğünü yalar mı ya!!!
Onur Aloğlu
08-08-2005, 23:37
elini sürmediğin bir şeyin içeriğini bırak isminin konulması hakkında nasıl bu kadar bilgili olabiliyorsun? senin tercihin.atalarımızın bi lafı vardır.tutarım bu lafı.sevdiğini herzaman çok sevme ola ki birgün nefret edersin.nefret ettiğine de fazla kin gütme ola ki bir gün seversin. bence fikirlerinde önyargı var.
Kaldı ki bulvar kültürü gazeteler yüzünden bir yozlaşma yaşıyoruz.bu konuda enfes bir örnek vereyim. kimse bu ülkede ''gazetenizi okuyabilir miyim'' demiyor,gazetenize göz atmak isteyen ''gazetenize bakabilir miyim'' diyor. sanırım herşey anlaşıldı.
* *İnancım iyi hoş önyargı diyorsun seni anlamakta istiyorum ama bu ülkede gözardı edilmeyecek gerçekler var... Ben eminim bu forumda bu başlık altında yazıpta bulvar gazetesi alıp okuyan insan yok. Hepimizin ideolojileri, dünyaya bakış açıları, pencereleri var. Örneğin sen de biliyorsun ki ben senin düşüncelerine katılmıyorum. Ancak devrimci cumhuriyetin altını oyma gayretinde olanların düşüncelerine katılmamakla birlikte bu düşünceye saygı da duymuyorum. Zira demokrasi özgürlüğü öyle her düşünceye sınırsız özgürlük hakkını vermez. Bir düşünce bir ideolji kendi içindeki özgürlük kavramı, şayet o ideolojiyi yıkmak adına kötüye kullanılıyorsa kötüye kullanılan özgürlük kısıtlanır. Hele ki altı oyulmakta olan sistem demokrasi, hele hele kan ve can bedeli ödenerek kurulan bir demokrasi ise özgürlük bal gibi kısıtlanır. Şimdi ben kimseye x gazetesini okuduğu için bölücü, gerici, hain demiyorum; diyemem de. Ancak bu ülkenin açıklanan istihbarat raporlarını da göz ardı edemem. Zira özgürlük kavramını nedense son 6-7 yıldır çok seven bazı gazete ve yayın yönetmenleri (yeni şafak,zaman, nazlı ılıcak vb...) bu ülkede on yıllarca "özgürlük mücadelesinin" önde gelen isimleri cayır cayır yakılırken Bu ülkenin Sivas'larında, tek satır yazmadılar, bırak manşeti köşede bile yazılmadılar... Bu gazeteler kaç kez andılar Uğur Mumcu'ları,Çetin Emeç'leri hatta Hasan Tahsin'leri...Kaç kez manşette gördünüz "bizde gençleri asarlar!" haberini? Önyargı diyorsun da, bu yayın organlarından birinde; "yiğit müslüman sivas halkı yargılama hakkını kullanmışlardır" diyordu, "yasadışı tc'nin sorgulama hakkı yoktur" deniliyordu. Önyargı idam sebebidir... Bu ülkede idam edilenler, bombalananlar, yakılanlar bellidir. Özgürlük sadece bizi haklı gösterecek durumlarda sarılacağımız can simidi değildir. *Tanımı da, bedeli ödeyenler de bellidir...
Hasan Muradoğlu
09-08-2005, 23:32
konuyu başka bir noktaya çekmek istiyorum... yanlış hatırlamıyorsam japonya ile eşdeğer bir nüfüs oranına sahipiz...japonya da bir gazetenin tirajı 13 milyon civarında...
bizde durum ne mi?fatih altaylı gibi bir adamın transfer kıvraklığı,emin çölaşan klişeleri,engin ardıç saçmalıkları....vs. diye devam eder bu liste...
bende söz bitti...diyecek söz bulamıyorum bu konuda...
Onur Aloğlu
10-08-2005, 01:11
konuyu başka bir noktaya çekmek istiyorum... yanlış hatırlamıyorsam japonya ile eşdeğer bir nüfüs oranına sahipiz...japonya da bir gazetenin tirajı 13 milyon civarında...
bizde durum ne mi?fatih altaylı gibi bir adamın transfer kıvraklığı,emin çölaşan klişeleri,engin ardıç saçmalıkları....vs. diye devam eder bu liste...
bende söz bitti...diyecek söz bulamıyorum bu konuda...
+1
Erkut Günel
10-08-2005, 05:02
* * * *+1
+ 1 daha
Onur Kalender
10-08-2005, 19:04
Aşağıda ki yalanlama sanırım gazetelerimizin durumunu ortaya seriyor...
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/10082005takvim002.jpg
Bugün Takvim gazetesinin spor sayfasında manşetten verilen bir haberde Everton maçında öldürülen taraftar nedeniyle bir maç seyircisiz ceza aldığımız haberi yayınlanmıştır.
Günlük Türkiye baskılarında 300 bine yakın gazete satarak Türkiye’de basımı ve satımı yapılan gazeteler arasında üst sıralarda bulunan bir gazetenin, daha önce oynanan bir maçta yaralanan taraftarı ölü gibi göstermesi ve bunu da sayfasına taşıyarak Fenerbahçe Spor Kulübünden bahsetmesi, son yıllarda özellikle spor basınında görev alan bazı medya mensuplarının doğru haberi kamuoyuna vermekte zorlandığı, veya iyi araştırmadan, konu ile ilgili yeterli bilgi sahibi olmadan, bilgilendirmelerde bulunduğunu göstermektedir.
Yaşayan bir insanı ölü olarak göstermenin ve bunu da gazete sayfalarına taşımanın gazetecilik basın ahlak yasası ile bağdaşmadığı düşünüldüğünde, ehliyetsiz kişiler tarafından hazırlanan yalan ve düzmece haberler yüzünden kişi ve kurumların zarar görmeye devam ettiği gün gibi aşikardır.
Everton maçında yaralandığı iddia edilen şahıs koltuk değnekleri ile yürümekte, ve nereden geldiği belli olmayan kör kurşun yüzünden Türk mahkemelerinde hakkını aramaktadır.
İkinci Başkanımız Nihat Özdemir’in dediği gibi "silah stada nasıl girdi veya dışarıdan mı ateşlendi, olay görüntüleri nerede" gibi birçok cevabı bilinmeyen sorunun da ortaya çıktığı, türlü iddiaların ortaya atıldığı konu hakkında PFDK’nın verdiği karar, neticede kulübümüzü üzen cinsten olmuştur.
Kaynak : Fenerbahce.org
Onur Aloğlu
10-08-2005, 22:33
Takvim' in her yazdığına cevap vermeye kalkarsak, Fenerbaçe'mizin resmi sitesinin alanı ancak ona yeter zaten. Çünkü Takvim gazetesinin sürmanşeti hergün Fenerbahçe'mizle alakalı safsata,yalan-dolan,transfer haberleriyle dolu. Ama gazetede değil kabahat; her söylediği yalan olan bir gazeteyi 300 bin tirajlara çıkaran da...
Şabettin Doğan
27-08-2005, 11:33
fenerbahçemizin bir beraberliğinde gemileri yakan kaliteli türk medyamız.6s nin son dakika golü ile aldığı beraberliği yüceltmek için elinden geleni ardına koymuyor.biz tonlarca gol kaçırıp berabere kalırken sesini çıkarmayan medyamız 6s gol kaçırıp berabere kalınca (sayısıda eminim bizim kaçırdıklarımızdan azdır) ''vah vah ne de güzel oynadı 6s ama berabere kaldı maçıda hiç bırakmadı hırslı bu gerets hırslı'' edebiyatı yapıyor.
ama yanlarına kalmıycak ilerliyen günlerde herkes gerçeği görecek.
fenerbahçemiz başarılı sonuçlar aldıkça ve 6s puan kayıplarına devam ettikçe o zaman da böyle yazabilecekler mi acaba
Gaye Sülün
01-09-2005, 19:51
Türkiye'de gerçekten böyle bir sorunun olması çok acı. Bunu gözlemlerinizle buraya aktardığınız için size teşekkür ediyorum Ben İst. Üni. Gazetecilikte okuyorum.Mesleği seviyorum ama maalesef işini çok az kişi ciddiye alıyor bunu söylemek çok acı. kötü örnekler o kadar arttı ki güvenebileceğin kaynak diye bişiy ortadan kalktı. Bir haber her gazetede farklı ele alınıyor.O gazetelerin yayın politikası dedikleri olay mı işe giriyo bilemiyorm.gazeteler bile kendi içlerinde tezatlıklar yaşıyor umarım bazı şeyleri düzeltebiliriz.
Hasan Muradoğlu
01-09-2005, 22:46
aramıza bir gazetecenin katılmasına sevindim...derdimizi aktarabilicek birisi...
Şabettin Doğan
07-09-2005, 19:54
aziz babanın madya ters tavrını her zaman sert eleştiren hakarete vardıran kaliteli türk medyası.centilmen!!! saygılı!!! başkan değerli özhan canaydının basına karşı olan sert tavrını hasır altı etmeyi ne güzelde başardı.
6s li işadamları derneğinin düzenlediği yemekte basın mensubu bir kişiye 'seni döverim' diye tehditler savuran sayın canaydına medyamızın tepkisi ortada koca bir '0'
söylenecek fazla birşey kalmadı.
aynı basın teknik direktörümüz daum un yaptığı geziyi allayıp pullayıp biz fenerbahçeli taraftarları galyana getirmek için harika süslediler.
Hasan Muradoğlu
30-10-2005, 20:10
posta hala birinci...
???
Şabettin Doğan
21-12-2005, 18:40
bugün fotospor TÜRKİYE haritası üzeri sarı-laci ve
HEPİMİZ FENERBAHÇELİYİZ
yazıyordu gördüğüm en güzel tepkiydi gerçekten sağol fotospor..
Onur Aloğlu
21-12-2005, 22:04
Hasan Cemal son kitabında İlhan Selçuk'u bombalamış..
İlhan Selçuk için yıllarca gazeteyi bir askeriyeyi göreve getirme aracı olarak nitelendirdiğini belirtiyor..
Yıllarca Cumhuriyette çalışan biri olarak dikkate almak gerekir..
İlhan Selçuk yıllarca takıyye mi yaptı ???
"Yazarlar yazılarını yazmak için ilham bekler, Hasan yazılarını yazmak için İLHAN bekler"
Uğur Mumcu
İnan o halde Zaman Gazetesi eski genel yayın yönetmenini de dikkate almak gerekir ;) Kendileri Aydınlık'ta birşeyler anlattı. ;)
"İlhan Selçuk takiyyeci mi?" yi sorgulamak için Cumhuriyet, İlhan Selçuk okumak gerekir...
Onur Aloğlu
21-12-2005, 22:06
bugün fotospor TÜRKİYE haritası üzeri sarı-laci ve
HEPİMİZ FENERBAHÇELİYİZ
yazıyordu gördüğüm en güzel tepkiydi gerçekten sağol fotospor..
Bugün bütün gazetelerde sürmanşetti. Büyük puntolarla üstelik. Fotospor ise benim de dikkatimi çekti. Güzeldi gerçekten.
Erkan Keremoğlu
23-12-2005, 17:04
Hasan Cemal son kitabında İlhan Selçuk'u bombalamış..
İlhan Selçuk için yıllarca gazeteyi bir askeriyeyi göreve getirme aracı olarak nitelendirdiğini belirtiyor..
Yıllarca Cumhuriyette çalışan biri olarak dikkate almak gerekir..
İlhan Selçuk yıllarca takıyye mi yaptı ???
Yıllarca çillerin sağ kolu gibi davranan bir adamın yazılarını ne ciddiye alır ne de okurum...
8)
Erkan Keremoğlu
23-01-2006, 23:38
Vatan gazetesinin artık Fenerbahce.org gibi yaptığı açıklamalar ve her seferinde site tarafından banlanması 'sıkıcı' boyutlara ulaşmaya başladı...Vatanın Fener hakkında yaptığı haberlerin yüzde kaçı doğru acaba?
Vatan gazetesi ne yapmış, site ona ne yapmış? Anlamadım ben...
8)
Sinan Bıçak
26-01-2006, 13:31
kendi söylediğini anlamaya çalışıyor :D
Sinem Arıkan
27-01-2006, 21:47
posta hala birinci...
???
Posta hala birinci çünkü nerde yalan,şişirilmiş haber var hepsi postada...biz millet olarak çanak çömleğin yanında asıl bu tip haberlere açız bence...Ben kendi çapımda protesto ediyorm birkaç hafta önce okuduğum bir haberden dolayı ve almıyorm posta..(kendi çapımda...)
Şabettin Doğan
20-02-2006, 11:38
6s mağlup olunca veya berabere kalınca ahlar vahlar biz puan kaybedince daum dan başlayarak herkese yüklenmek daha nereye kadar sürdüreceksiniz ey ''kaliteli türk medyası''
Şabettin Doğan
22-02-2006, 20:19
nobre ye demediğini bırakmayan ''kaliteli güdümlü medya'' söz konusu cihanın hareketi olunca dut yemiş bül büle döndü.
Hasan Muradoğlu
09-01-2007, 01:35
18.12.2006 - 24.12.2006 tarihleri arasında gazete satış raporu.
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ZAMAN.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ZAMAN)
1 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ZAMAN) ZAMAN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ZAMAN) 662.313 661.490 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/POSTA.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=POSTA)
2 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=POSTA) POSTA (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=POSTA) 626.387 627.632 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/H_RR_YET.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRR%C4%B0YET)
3 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRR%C4%B0YET) HÜRRİYET (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRR%C4%B0YET) 536.767 538.218 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/SABAH.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=SABAH)
4 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=SABAH) SABAH (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=SABAH) 451.461 442.551 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/TAKV_M.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=TAKV%C4%B0M)
5 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=TAKV%C4%B0M) TAKVİM (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=TAKV%C4%B0M) 267.466 264.263 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/M_LL_YET.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0YET)
6 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0YET) MİLLİYET (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0YET) 250.875 261.472 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/VATAN.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VATAN)
7 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VATAN) VATAN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VATAN) 240.108 279.999 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/P.FOTOMA_.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=P.FOTOMA%C3%87)
8 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=P.FOTOMA%C3%87) P.FOTOMAÇ (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=P.FOTOMA%C3%87) 212.502 221.674 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/T_RK_YE.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T%C3%9CRK%C4%B0YE)
9 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T%C3%9CRK%C4%B0YE) TÜRKİYE (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T%C3%9CRK%C4%B0YE) 206.498 206.537 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/BUGUN.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BUGUN)
10 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BUGUN) BUGUN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BUGUN) 201.779 209.750 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/AK_AM.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=AK%C5%9EAM)
11 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=AK%C5%9EAM) AKŞAM (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=AK%C5%9EAM) 193.296 218.902 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/FANAT_K.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FANAT%C4%B0K)
12 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FANAT%C4%B0K) FANATİK (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FANAT%C4%B0K) 190.775 205.174-
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/G_NE_.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%9CNE%C5%9E)
13 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%9CNE%C5%9E) GÜNEŞ (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%9CNE%C5%9E) 130.692 127.732 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/YEN___AFAK.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C5%9EAFAK)
14 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C5%9EAFAK) YENİ ŞAFAK (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C5%9EAFAK) 123.702 125.059 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/G_ZC_.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%96ZC%C3%9C)
15 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%96ZC%C3%9C) GÖZCÜ (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G%C3%96ZC%C3%9C) 111.910 113.192 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/EFSANE_FOTOSPOR.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=EFSANE%20FOTOSPOR)
16 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=EFSANE%20FOTOSPOR) EFSANE FOTOSPOR (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=EFSANE%20FOTOSPOR) 91.258 88.928 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/STAR.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=STAR)
17 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=STAR) STAR (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=STAR) 78.169 78.662 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/A.VAK_T.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.VAK%C4%B0T)
18 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.VAK%C4%B0T) A.VAKİT (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.VAK%C4%B0T) 68.706 67.591 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/CUMHUR_YET.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=CUMHUR%C4%B0YET)
19 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=CUMHUR%C4%B0YET) CUMHURİYET (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=CUMHUR%C4%B0YET) 60.396 61.846 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
-1.450 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/A._OK.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.%C5%9EOK)
20 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.%C5%9EOK) A.ŞOK (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=A.%C5%9EOK) 58.163 56.407 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/YEN___A_.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C3%87A%C4%9E)
21 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C3%87A%C4%9E) YENİ ÇAĞ (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20%C3%87A%C4%9E) 55.839 54.998 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/M_LL__GAZETE.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0%20GAZETE)
22 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0%20GAZETE) MİLLİ GAZETE (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=M%C4%B0LL%C4%B0%20GAZETE) 52.108 53.175 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/HO.TERC_MAN.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=HO.TERC%C3%9CMAN)
23 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=HO.TERC%C3%9CMAN) HO.TERCÜMAN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=HO.TERC%C3%9CMAN) 33.732 35.420 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/RAD_KAL.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=RAD%C4%B0KAL)
24 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=RAD%C4%B0KAL) RADİKAL (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=RAD%C4%B0KAL) 32.899 34.045 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/BULVAR.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BULVAR)
25 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BULVAR) BULVAR (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=BULVAR) 27.398 26.835 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/VAP_O.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VAP%C4%B0O)
26 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VAP%C4%B0O) VAPİO (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=VAP%C4%B0O) 25.526 28.177 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/REFERANS.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=REFERANS)
27 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=REFERANS) REFERANS (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=REFERANS) 14.893 15.567 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ORTADO_U.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ORTADO%C4%9EU)
28 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ORTADO%C4%9EU) ORTADOĞU (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=ORTADO%C4%9EU) 10.777 10.856 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/YEN_G_N.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0G%C3%9CN)
29 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0G%C3%9CN) YENİGÜN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0G%C3%9CN) 10.558 11.114 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/YEN__ASYA.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20ASYA)
30 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20ASYA) YENİ ASYA (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20ASYA) 9.788 9.772 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/OKEY.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=OKEY)
31 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=OKEY) OKEY (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=OKEY) 9.010 8.858 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/B_RG_N.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=B%C4%B0RG%C3%9CN)
32 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=B%C4%B0RG%C3%9CN) BİRGÜN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=B%C4%B0RG%C3%9CN) 7.060 6.953 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/_NCE_VATAN.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=%C3%96NCE%20VATAN)
33 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=%C3%96NCE%20VATAN) ÖNCE VATAN (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=%C3%96NCE%20VATAN) 7.046 7.003 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/G.EVRENSEL.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G.EVRENSEL)
34 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G.EVRENSEL) G.EVRENSEL (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=G.EVRENSEL) 5.585 6.197 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/YEN__MESAJ.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20MESAJ)
35 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20MESAJ) YENİ MESAJ (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=YEN%C4%B0%20MESAJ) 2.910 2.918 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/D_NYA.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=D%C3%9CNYA)
36 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=D%C3%9CNYA) DÜNYA (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=D%C3%9CNYA) 2.224 2.286 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/H_RSES.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRSES)
37 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRSES) HÜRSES (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=H%C3%9CRSES) 1.703 1.606 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_yukari.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/T.DAILY_NEWS.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T.DAILY%20NEWS)
38 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T.DAILY%20NEWS) T.DAILY NEWS (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=T.DAILY%20NEWS) 1.576 1.691 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
http://www.medyatava.com/gazetekucuk/FORUM_D_PLOMAT_K.gif (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FORUM%20D%C4%B0PLOMAT%C4%B0K)
39 (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FORUM%20D%C4%B0PLOMAT%C4%B0K) FORUM DİPLOMATİK (http://www.medyatava.com/gazete.asp?adi=FORUM%20D%C4%B0PLOMAT%C4%B0K) 863 1.967 http://www.medyatava.com/gazetekucuk/ok_asagi.gif
Hasan Muradoğlu
09-01-2007, 01:36
Vay anasını şekilli çıktı liste =)
Muzaffer Eken
09-01-2007, 03:50
Vay anasını şekilli çıktı liste =)
:D
Zaman'ın birinci gelmesine şaşırdım doğrusu...
Murat Karaman
09-01-2007, 19:05
Haydar Dümen,2.sırada :)
Hasan Muradoğlu
13-01-2007, 18:30
BEKİR COŞKUN İSYANLARDA: YEPYENİ BİR YAZAR OLUYORUM
Hürriyet yazarı Bekir Coşkun, yazı stilini değiştireceğini söyledi. Peki neden?
Bekir COŞKUN / HÜRRİYET
Yepyeni bir yazar oluyorum...
BUGÜN itibarıyla yazı stilimi olumlu yönde değiştiriyorum. Bu köşede şöyle başlıklar görürseniz şaşırmamalısınız diyorum:
"Ne yaptın Hülya?.."
Ya da:
"Arzu doğru yolda ilerliyor..."
Bundan sonra böyle...
Her zaman önemle eğileceğim meseleye ve "Arzu doğru yolda ilerliyor mu, ilerlemiyor mu" bakacağım.
Kim kiminle?
Kim kimi kimledi?
Hangi namlı kadın, hangi işadamı ile yattı ve kalktı?.. Hangisinin şeyi, eli... Kimin şeyinde, cebinde?..
Benim sorunum olacak dostlar.
Söylemedi demeyin.
*
İzmir’de popstar elemelerine, sabah karanlığında kuyruğa giren 5 bin kişi katıldı, miting alanı gibiydi orası diyorlar.
Popstar yarışmalarında Bülent Ersoy’un bir erkek yarışmacıyla fingirdemesi müziğin, şarkıların, sanatın önüne geçti biliyorsunuz.
Gazeteler "Rezillik" diye başlık attılar.
Ama 5 bin kişi karanlıkta koşuyor.
Böyle ilgi duyulan bir demokratik eylem, bir tepki toplantısı, bir hak arama mitingi gördünüz mü?
Hayır...
Yine dün Hürriyet’in internet sayfasına baktım, orada "En çok okunan haberler" bölümünde, en çok okunan "g-string" haberiydi.
Oysa aynı sayfada; düşen uçaklardan Irak’ta yeni stratejiye... Çocukların geleceğinden küresel afetlere kadar birçok "insani" haber vardı.
"G-string" öndeydi.
*
Kimi yazarlarımızın niye "bacak arası yazıları" yazdıklarını, kimisinin niye "bar yorumlarına" bayıldıklarını... Kimisinin niye "mürekkep olarak ruj" kullandıklarını, kimisinin niye "ağdacı sohbetlerine" yer verdiklerini şimdi daha iyi anlıyorum:
Bu milletin yazarı olmak için...
Ve işte ben de başlıyorum, burnumu sokacak bir delik arıyorum.
Dikkatle bakıyorum; "Arzu ilerliyor" mu?..
Yazılarıma "Arzu’nun ilerlemesindeki son görüşlerime gelince..." diye giriyorum.
Oradan, "Ece’nin poposu konusuna farklı bir bakış"a geçiyorum.
Söylemedi demeyin, yepyeni bir yazar oluyorum...
Onur Aloğlu
14-01-2007, 00:34
:D
Zaman'ın birinci gelmesine şaşırdım doğrusu...
Parası Arizona' dan geliyor. Bas bas bedava dağıt... Kim bekleyecek satılmasını?
Bi' ara her sabah posta kutumuza bırakıyorlardı.
Mustafa Ünal
14-01-2007, 03:12
Daha mantıklı ve okunabilir haberler olduğunu düşünüyorum Zaman'da. Önemli olan neyin nerden geldiği midir yoksa içinde yazılanlar mıdır? Zaman Aile eki kadar faydalı bir tane gazete eki söyler misiniz bana arkadaşlar?
Murat Karaman
14-01-2007, 15:37
Parası Arizona' dan geliyor. Bas bas bedava dağıt... Kim bekleyecek satılmasını?
Bi' ara her sabah posta kutumuza bırakıyorlardı.
Kesinlikle katılıyorum..
Aynı olayı bizim sitede de yapıyorlardı,sabahın 7'sinde bisikletlerle tüm şehri gezip posta kutularına koyuyorlardı gazetelerini.. :cool:
Arıkan Altay
14-01-2007, 15:42
Daha mantıklı ve okunabilir haberler olduğunu düşünüyorum Zaman'da. Önemli olan neyin nerden geldiği midir yoksa içinde yazılanlar mıdır? Zaman Aile eki kadar faydalı bir tane gazete eki söyler misiniz bana arkadaşlar?
iddaa bülten eki:D:D:D:D
Onur Aloğlu
14-01-2007, 21:54
Cumhuriyet - Strateji.
Ayrıca değirmenin suyu da önemli elbette. ABD' de misyoner okuluna 2 milyon dolar bağışlayan muhterem zat, burada da Zaman gazetesini finanse ediyor. Bir ara da gözyaşlarıyla "vallahi bir zeytin dalım yok, olsa bunlara barış için uzatacağım" diye anlatıyordu..
Olur bunlar. :)
Zeynep Gürbüz
14-01-2007, 21:59
Zaman'da daha mantıklı ve okunabilir haberler mi var?Faydalı ek mi?Hiç Zaman Bulgaristan'ı incelediniz mi?Faydalı gazete,ek neymiş anlama imkanınız olurdu!!!!!!
Zeynep Gürbüz
14-01-2007, 22:12
Cumhuriyet - Strateji.
Ayrıca değirmenin suyu da önemli elbette. ABD' de misyoner okuluna 2 milyon dolar bağışlayan muhterem zat, burada da Zaman gazetesini finanse ediyor. Bir ara da gözyaşlarıyla "vallahi bir zeytin dalım yok, olsa bunlara barış için uzatacağım" diye anlatıyordu..
Olur bunlar. :)
İtalya'da bile okulları var.Büyükelçilik mensuplarının çocukları,İtalyanca eğitim veren okullara gidemediğinden,bu okula devam ediyorlar zorunlu olarak.Burnumuzun dibinde,soydaşlarımızın yaşadığı memlekette,meydan bunlara kalmış.Başka gazete yok.Eh,ondan sonra da namaz birinci.Pardon,Zaman yani.
Onur Aloğlu
14-01-2007, 22:18
İtalya'da bile okulları var.Büyükelçilik mensuplarının çocukları,İtalyanca eğitim veren okullara gidemediğinden,bu okula devam ediyorlar zorunlu olarak.Burnumuzun dibinde,soydaşlarımızın yaşadığı memlekette,meydan bunlara kalmış.Başka gazete yok.Eh,ondan sonra da namaz birinci.Pardon,Zaman yani.
Time time. The Time :cool:
Recep Yüce
14-01-2007, 22:19
Olayın siyasi politik yanı sayfalarca tartışılabilir ama bence okunabilecek gazeteler Zaman ve Radikal'dir. Posta niçin okunur anlayabilmiş değilim.
Muzaffer Eken
15-01-2007, 00:45
Olayın siyasi politik yanı sayfalarca tartışılabilir ama bence okunabilecek gazeteler Zaman ve Radikal'dir. Posta niçin okunur anlayabilmiş değilim.
Radikal'i bende severek okur,takip etmeye çalışırım ama açıkçası Zaman'da pek okunmaya değer bişey bulamıyorum ben.Tabi bu kişiyi bağlar...
Mustafa Ünal
15-01-2007, 01:30
Ben Zaman fanı değilim. Zaten hiç bir şekilde gazete alıp okumam.Ne Fanatik ne Posta ne Radikal. Çok nadir Cumhuriyet alırdım ondanda soğudum. Ama yine arada sırada elime geçen gazeteleri okurum. Genellikle çevremden ve arkadaş ortamımdan dolayı Zaman ve Cumhuriyet olurdu bu.
Mantık yönü görecelidir. Kimsenin mantığı birbiriyle uyuşmaz. Bana göre mantıklı haberler vardı. Zaman Bulgaristan hakkında bir fikrim yok. Ama eğer bilgilendirme zahmetinde bulunursan ve bakış açımın değişeceğine inanıyorsan paylaş bende biliyim.
Değirmenin suyunu merak eden arkadaşım. Şimdi Doğan Holding diye bir yapılanma var. Birçok gazetesi var. Kimine göre gerekli/gereksiz. Birde yayın kuruluşu var Kanal D. Peki biliyor musun FB TV'nin Kanal D ile aynı frekanslardan yayın yaptığını ! Nedir bunların en önemli gelir kaynağı. Petrol Ofisi A.Ş. ve ERK A.Ş. Duymuşsundur geçenlerde vergi kaçırdıkları tespit edildi ve milyonlarca dolar ceza ödemeye mahkum edildi. Değirmenin suyunu değerlendirebiliyorsan burdanda değerlendir. Ne alaka diyen arkadaşlara daha fazla okumalarını ve takip etmelerini tavsiye etmekten başka birşey yapmayacağım.
Sadece İtalya'da okulları yok bu örgütlenme denilen şeyin. Adını bile duymadığınız Afrika ülkelerinde Türki Cumhuriyetler'de ve daha bir sürü yerde okulları var. En basit örneğini söyleyim size. Benim gözlemlediğim. Somali'de ki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan insanların bir çoğu Türkiye'ye ve genellikle de Ankara'ya gelmişler. Bunların bir kısmı da Çubuk'ta. Onlarla İngilizce konuşmaya çalıştığımda "Türkçe biliyorum" demesi kadar güzel bir duygu yaşamadım ben daha önce. Çünkü daha geleli bir hafta olmuş Türkiye'ye. Nerden öğrendin dediğimde ise cevabı biz Somali'de Türk okullarında okuduk. Orda öğrendik Türkçe'yi. İnanın çevrenizde ki conconlardan, tikilerden , karaktersiz insanlardan daha düzgün Türkçe konuşuyorlardı.
Ayrıca posta kutularına konan Zaman'lar zamanında bize de geliyordu. Biz herhangi bir talepte bulunmadğımız halde. Sonradan öğrendim ki arkadaşlarımız dağıtım yerine bizimde adresimizi vermişler. Bana görede bu yanlış bir olaydı.
Zeynep Gürbüz
15-01-2007, 01:36
Ne demek zahmet,ne demek...
www.zaman.bg
Mustafa Ünal
15-01-2007, 01:51
İnceledim ve ters gelen birşey göremedim.Namazın birinci olduğu kanısına nasıl vardğını ve namazın birinci olması konusunda seni rahatsız eden nedir merak ediyorum.
Bu arada İtalya'da ki yakınlarına selamlar.
Onur Aloğlu
15-01-2007, 02:03
Ben Zaman fanı değilim. Zaten hiç bir şekilde gazete alıp okumam.Ne Fanatik ne Posta ne Radikal. Çok nadir Cumhuriyet alırdım ondanda soğudum. Ama yine arada sırada elime geçen gazeteleri okurum. Genellikle çevremden ve arkadaş ortamımdan dolayı Zaman ve Cumhuriyet olurdu bu.
Mantık yönü görecelidir. Kimsenin mantığı birbiriyle uyuşmaz. Bana göre mantıklı haberler vardı. Zaman Bulgaristan hakkında bir fikrim yok. Ama eğer bilgilendirme zahmetinde bulunursan ve bakış açımın değişeceğine inanıyorsan paylaş bende biliyim.
Değirmenin suyunu merak eden arkadaşım. Şimdi Doğan Holding diye bir yapılanma var. Birçok gazetesi var. Kimine göre gerekli/gereksiz. Birde yayın kuruluşu var Kanal D. Peki biliyor musun FB TV'nin Kanal D ile aynı frekanslardan yayın yaptığını ! Nedir bunların en önemli gelir kaynağı. Petrol Ofisi A.Ş. ve ERK A.Ş. Duymuşsundur geçenlerde vergi kaçırdıkları tespit edildi ve milyonlarca dolar ceza ödemeye mahkum edildi. Değirmenin suyunu değerlendirebiliyorsan burdanda değerlendir. Ne alaka diyen arkadaşlara daha fazla okumalarını ve takip etmelerini tavsiye etmekten başka birşey yapmayacağım.
Sadece İtalya'da okulları yok bu örgütlenme denilen şeyin. Adını bile duymadığınız Afrika ülkelerinde Türki Cumhuriyetler'de ve daha bir sürü yerde okulları var. En basit örneğini söyleyim size. Benim gözlemlediğim. Somali'de ki iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçan insanların bir çoğu Türkiye'ye ve genellikle de Ankara'ya gelmişler. Bunların bir kısmı da Çubuk'ta. Onlarla İngilizce konuşmaya çalıştığımda "Türkçe biliyorum" demesi kadar güzel bir duygu yaşamadım ben daha önce. Çünkü daha geleli bir hafta olmuş Türkiye'ye. Nerden öğrendin dediğimde ise cevabı biz Somali'de Türk okullarında okuduk. Orda öğrendik Türkçe'yi. İnanın çevrenizde ki conconlardan, tikilerden , karaktersiz insanlardan daha düzgün Türkçe konuşuyorlardı.
Ayrıca posta kutularına konan Zaman'lar zamanında bize de geliyordu. Biz herhangi bir talepte bulunmadğımız halde. Sonradan öğrendim ki arkadaşlarımız dağıtım yerine bizimde adresimizi vermişler. Bana görede bu yanlış bir olaydı.
Orta Afrika' da Türkçü, Anadolu' da milleyetçiliği haram kılan dini bir eksende, Nur cemaatinin başında, Amerikada Scyntologie' nin başında olanların en çok saygı duyduğu isim, misyoner okuluna 2 milyon dolar bağış yapan kişi... İnsan önce neye inandığına karar verecek, kitlesine de ona göre mesajlar verecek değil mi? Burada tertemiz inançlarıyla hayatını idame ettirenleri bir tüccar gibi kullanmayacak değil mi? "Bir zeytin dalım varsa..." diyordu. Allah daha çok versin.
Önce gelsin ülkesinde yargılansın, aklansın, nurlansın. ;) Ama yok, trafik kilitlenir değil mi?
Bu ülkenin üniter, laik, demokratik unsurlarını tehdit eden her türlü olayın, kişinin, organın düşmanıyım. Tarafım, militanım.
Mustafa Ünal
15-01-2007, 02:14
Milliyetçilik'te kimsenin duygularını oynatabileceklerini zannetmiyorum açıkcası. Eğer bu yayınları okuyup milliyetçiliği kaybolacak adam varsa bırak kaybolsun.
Kaynak konusunda yorum yapmıyorum. Çünkü ben böyle birşey okumadım. Ama inan okuduğumda seninle paylaşıcam bunu. Yargılanması konusunda hem fikirim. Eğer bu ülkenin adaletine ters gelen birşeyse yaptıkları sonuna kadar katılıyorum sana.
Zaman'la kısıtlamamak gerek bence laikliğin ve demokratikleşmenin karşıtı olan gazeteleri. Anayasa Mahkemesi'nde öldürülen insanın günahı neydi ? Günlerce bu insanın resmi bir gazetede çıktı. Gereksiz kesime bu insan hedef gösterildi. Belki de en fazla korunulması gereken yerde cinayet işlendi. En acı olanı da bunu yapanın yine bir meslektaşı olmasıydı.
Dediğim gibi ben Zaman fanı değilim. Ama birşeyi sadece yanlışlarıyla, hatalarıyla değerlendirilmesine karşıyım. Beynimizdeki yargılama sistemimiz bu şekilde çalışmamalı.
Onur Aloğlu
15-01-2007, 02:18
Milliyetçilik'te kimsenin duygularını oynatabileceklerini zannetmiyorum açıkcası. Eğer bu yayınları okuyup milliyetçiliği kaybolacak adam varsa bırak kaybolsun.
Kaynak konusunda yorum yapmıyorum. Çünkü ben böyle birşey okumadım. Ama inan okuduğumda seninle paylaşıcam bunu. Yargılanması konusunda hem fikirim. Eğer bu ülkenin adaletine ters gelen birşeyse yaptıkları sonuna kadar katılıyorum sana.
Zaman'la kısıtlamamak gerek bence laikliğin ve demokratikleşmenin karşıtı olan gazeteleri. Anayasa Mahkemesi'nde öldürülen insanın günahı neydi ? Günlerce bu insanın resmi bir gazetede çıktı. Gereksiz kesime bu insan hedef gösterildi. Belki de en fazla korunulması gereken yerde cinayet işlendi. En acı olanı da bunu yapanın yine bir meslektaşı olmasıydı.
Dediğim gibi ben Zaman fanı değilim. Ama birşeyi sadece yanlışlarıyla, hatalarıyla değerlendirilmesine karşıyım. Beynimizdeki yargılama sistemimiz bu şekilde çalışmamalı.
Kaynak istersen ben sana yol gösteririm.
Ayrıca elbette Zaman ile kısıtlamıyorum. Benim için ismi geçen gazete neyse, Yeni Şafak, Vakit, Sızıntı ve türevleri de aynı. Kendi aralarında zaman zaman iyi polis-kötü polisi oynarlar, rüzgara göre yön değiştirirler. Fakat çizgileri bellidir.
Zeynep Gürbüz
15-01-2007, 02:24
İtalya'da benim yakınım yok,sınıf arkadaşlarımdan birisi,babasının büyükelçi olması sebebiyle,bir yıl İtalya'da bahsettiğim okulda okumak zorunda kalmış.
Namazın birinci olduğu kanısına ben varmadım ki...Haberde yazıyor zaten!Beni rahatsız ediyor,Cumhuriyetimizin işleyişine ters gidecek her şey beni çok rahatsız eder.
O BG gazetesi de,beni rahatsız ediyor.Oradaki insanlara zaten uygulanan görünmez işkencelerin sonu yok,meydanın bunlara kalmasından hoşlanmıyorum.
Mustafa Ünal
15-01-2007, 02:25
Kaynaklar konusunda bilgine ve yönlendirmene ihtiyacım var gerçekten. Özelden bekliyorum.
Akit'ti sanırım hedef gösteren gazete. Neyse ben sadece iyi yönleri olan gazetelerinde gerektiğinde iyi yönlerinin görülebilmesi için söyledim fikrimi. Diğerlerininde iyi yönleri vardır kimine göre. Bakış açısına göre değişir. Ya da siyasi yönüne , düşüncesine göre. Ama yinede seyircinin hükmü kesindir. Temyize gitmez diyenler varsa birşey söyleyemiycem.
Onur Aloğlu
15-01-2007, 02:32
Kaynaklar konusunda bilgine ve yönlendirmene ihtiyacım var gerçekten. Özelden bekliyorum.
Akit'ti sanırım hedef gösteren gazete. Neyse ben sadece iyi yönleri olan gazetelerinde gerektiğinde iyi yönlerinin görülebilmesi için söyledim fikrimi. Diğerlerininde iyi yönleri vardır kimine göre. Bakış açısına göre değişir. Ya da siyasi yönüne , düşüncesine göre. Ama yinede seyircinin hükmü kesindir. Temyize gitmez diyenler varsa birşey söyleyemiycem.
Özele gerek yok.
http://www.nurettinveren.net
http://www.nurettinveren.net/videolar/videolar-1.html
Buradan herkes görebilir. Nurettin Veren kim diyenler sitede ayrıntılarla öğrenebilir.
Ayrıca, Cumhuriyet Eski Başsavcısı Vural Savaş' ın kitabı Militan Demokrasi' yi önerebilirim. Zira içindekiler subjektif düşüncelerden öte bizzat Emniyet İstihbaratı' nın, Mit' in ve Jitem' in açıklanan resmi raporlarını da kapsamaktadır. Uğur Mumcu' nun makale ve köşe yazılarından oluşan Suçlular ve Güçlüler kitabında da bu kadar net olmasa da çarpıcı deliller mevcuttur.
Mustafa Ünal
15-01-2007, 02:34
Sevindim o zaman 1 yıl kalıp kurtulmuş.
Namaz neye göre birinci onu yine açıklamamışsın? Namaz birinci ise ikinci ne üçüncü ne?
Cumhuriyet'in işleyişine tekerine çomak sokacak herşey seni olduğu kadar bizide rahatsız eder. Ama laik bir devletiz. Atatürk'çü düşünceyi benimsedik. Devlet işlerini din işlerinden ayırdık. Onur'unda dediği gibi çizgileri belli buna zaten laf etmedim. Benim anlatmak istediğim tek olay sadece yanlışlarının hatalarının üzerine gitmeniz. Sadece insanların değil olayların içinde kendinizin olduğunuda varsayarak yorum yapsak daha güzel ve gerçekçi olacağımızı düşünüyorum. Karşımıza çıkan olayda herhangi birinin sizi sadece kötü yönlerinizle, hatalarınızla dile getirmesine sinir olmaz mısınız?
Ben burda Zaman hakkımda gördüğüm güzel şeyleri bana mantıklı gelen konuları söyledim. Ne fikrime saygı duyuldu ne de zikrime. Bu muydu Cumhuriyet'in işleyişi içinde olan değer yargısı.
Onur Aloğlu
15-01-2007, 02:37
Sevindim o zaman 1 yıl kalıp kurtulmuş.
Namaz neye göre birinci onu yine açıklamamışsın? Namaz birinci ise ikinci ne üçüncü ne?
Cumhuriyet'in işleyişine tekerine çomak sokacak herşey seni olduğu kadar bizide rahatsız eder. Ama laik bir devletiz. Atatürk'çü düşünceyi benimsedik. Devlet işlerini din işlerinden ayırdık. Onur'unda dediği gibi çizgileri belli buna zaten laf etmedim. Benim anlatmak istediğim tek olay sadece yanlışlarının hatalarının üzerine gitmeniz. Sadece insanların değil olayların içinde kendinizin olduğunuda varsayarak yorum yapsak daha güzel ve gerçekçi olacağımızı düşünüyorum. Karşımıza çıkan olayda herhangi birinin sizi sadece kötü yönlerinizle, hatalarınızla dile getirmesine sinir olmaz mısınız?
Ben burda Zaman hakkımda gördüğüm güzel şeyleri bana mantıklı gelen konuları söyledim. Ne fikrime saygı duyuldu ne de zikrime. Bu muydu Cumhuriyet'in işleyişi içinde olan değer yargısı.
Zeynep' i çok iyi tanıdığım için onun da adına konuşabilirim sanıyorum Mustafa' cım. Fikrine ve zikrine saygı duymasak bu kadar bıçak sırtı bir konuda birbirimizi incitmeden konuşabilir miydik?
Sana saygı duymasak, sana cevap verir miydik?
Mustafa Ünal
15-01-2007, 02:49
Teşekkür ederim Onur. Nurettin Veren ismini daha öncede duydum. Vural Savaş isminide birkaç yakınım sayesinde duydum. Ama kitabını okumamıştım. En kısa zamanda okuyacağım.
Okunması gereken bu konularda birçok şey var. Tabii araştırılması gerekende. Benim sizlere üzerine basa basa söylediğim olay bakış açınızın esnek değil katı olması.Kişisel konuşmuyorum bu konuda genel bir hitap olarak alınırsa sevinirim.
Kitapları bulup okuyacağımdan emin olabilirsin. Tekrar teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.
Cevap yazmanız bana göre karşı fikrinizi belirtmek içindi. Ama cevapların benim gözlemlediğim kadarıyla saygı yoktu. Ben yanlış anlamışta olabilirim. İncitme incinme zaten olmaz.
Onur Aloğlu
15-01-2007, 02:51
İnanılır şey değil, geçen gün Genel Yayın Müdürümüz İbrahim Yıldız 'la bedava dağıtılan dinci gazetelerin dökümünü yaptık...
Sonuç?..
1 milyon 200 bin!..
Evet, yanlış okumadınız, günümüzün Türkiye'sinde her gün 1 milyon 200 bin gazete parasız dağıtılıyor...
Bu ne büyük parasal güç?..
Parayı kim sağlıyor?..
Akıl durdurucu bir büyük operasyon medya-basın dünyasında gerçekleştiriliyor ve işin ilginç yanı, bu dünya çapında medya, basın, gazete olayı, devlet, hükümet, medya, kamuoyunca görmezlikten geliniyor...
*
1 milyon 200 bin parasız gazete...
Bedava...
Yaşadığımız olaya baktıkça diyorum ki:
- Vah benim zavallı "Cumhuriyet" im...
En pahalı gazete biziz!..
- Vah benim zavallı Cumhuriyet okurum!..
Biz neden Cumhuriyet'i bütün Türkiye'ye her gün parasız dağıtamıyoruz?..
*
Ülkemizde dinci gazeteler (ve de TV'ler) gün geçtikçe çoğalıyorlar...
Dinci kesim dışında üç medya grubu var:
Doğan Grubu..
Sabah Grubu..
Akşam Grubu..
Cumhuriyet hiçbir gruba bağlı değil, yalnız ve tek...
Tüm gazeteleri yurt düzeyinde dağıtan, bayilere, bakkallara ulaştıran iki kuruluş bulunuyor:
Merkez Dağıtım..
Ve Yaysat...
Gazeteleri ülkenin en uzak yörelerine bu dağıtım şirketleri taşıyorlar; ama, diyelim ki Mersin, Burdur, Antep ve başka yerlere bir dinci gazete ulaştırıldığında tarikat ya da cemaatin görevlisi bayie gidiyor, gazete paketini alıyor, sonra kapı kapı dolaşıp bedava dağıtmaya başlıyor...
Ancak dağıtım şirketine parası, karşılığı, komisyonu ödeniyor, faturası kesiliyor...
*
Peki, bu 1 milyon 200 bin gazeteyi tüm yurtta her gün bedava dağıtan (yalnız Zaman'ın dağıtımı 650 bin) gücün başındaki yaman kişi kimdir?..
Pek yakından tanıyorsunuz onu, artık cümle âlemin bildiği pek meşhur Fethullah Gülen 'in ta kendisi...
Kendileri Amerika'da kaçak yaşıyorlar...
Said-i Nursi 'nin bendesi, Türkiye'ye gelmekten çekiniyor, korkuyor...
Garip bir ülkeyiz..
Eşimiz menendimiz yok...
Medyadaki patronların patronu kaçak...
Peki, bunca para nereden?..
*
Yaşanan olay yasalara, kamu düzenine, serbest rekabet kurallarına, meslek ahlakına, etik ölçülere sığıyor mu?..
Devlet bir yana!.. Çünkü başımızdaki iktidar Türkiye'yi belli bir zamanlama içinde "Ilımlı İslam Devleti" ne dönüştürmek yolunda Amerikan Bush yönetimiyle anlaşmış...
Ancak basın kendi öz denetimi, ahlak yasaları, meslek kaygısıyla, bu önemli konuya neden eğilmez?..
Dikkat:
Basın basın olmaktan çıkıyor, kaynağı belirsiz parasal gücün dinci propagandasında bedava varakparelere dönüşüyor.
İlhan Selçuk (Cumhuriyet, 07.01.2007)
İşte tam da başlıkla ve konumuzla alakalı bir yazı daha.
Mustafa Ünal
15-01-2007, 02:59
İnan bu yazıyı okul gazetesine verdim. Takip ettim arkadaşlara rica ettim. Siyasi içerik taşıdığı gerekçesiyle yayınlamadılar. Gönderebildiğim kadarda arkadaşa mail olarak geçtim. Hatta Aralık ayında bir yazısı da vardı İlhan Selçuk'un. Kısa zamanda araştırmasını yapıp buraya eklerim.
Bu arada başımızdakileri de seçen bizleriz. Ama Bülent Ecevit'in cenaze töreninde de görüldü ki yanlış seçim yapmışız. Bunlar çıkınca camiiden cenazeye gelen binlerce insanın yuhlaması herşeyin ifadesiydi. Bu insanlardan biri olmakta benim için çok ayrı bir gurur kaynağıydı.
Hasan Muradoğlu
15-01-2007, 03:02
Posta yine birinci..
Uyan ey halkım...
http://www.medyatava.net/tiraj.asp
Zeynep Gürbüz
15-01-2007, 03:13
Cevap yazmanız bana göre karşı fikrinizi belirtmek içindi. Ama cevapların benim gözlemlediğim kadarıyla saygı yoktu. Ben yanlış anlamışta olabilirim. İncitme incinme zaten olmaz.
Tabiiki de saygı vardı.Hakikaten saygı duymasam,emin ol böyle yazmazdım.
O cenazede ben de vardım,ve sizi temin ederim ki başımdakileri ben seçmedim.Benim oyum masumdur.:)
Murat Karaman
15-01-2007, 17:14
Posta yine birinci..
Uyan ey halkım...
http://www.medyatava.net/tiraj.asp
Haydar Dümen'in gazıdır bu.. ;)
Mustafa Ünal
16-01-2007, 03:02
Tabiiki de saygı vardı.Hakikaten saygı duymasam,emin ol böyle yazmazdım.
O cenazede ben de vardım,ve sizi temin ederim ki başımdakileri ben seçmedim.Benim oyum masumdur.:)
Bizler seçtik derken münferit bişey belirtmedim :).. Zaten benim oy kullanma yetkim yoktu.
Posta içinse söylenecek birşey yok zaten. Ne için alınıp okunduğu belli. Bunun temel nedenide eğitim sisteminde ki çarpıklık olarak görüyorum.
Hasan Muradoğlu
06-02-2007, 16:52
Doğan grubuna yakınlığıyla bilinen Vatan'ın yazarlarından Ruhat Mengi KV'ye izin verilmemeli diye yazmış .Bu dizi bi dönem Kanal D'de yayınlanırken,filmi Kanal D ekranlarından yayınlanırken neredeydi acaba sormak lazım!..
http://www7.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=05.02.2007&Newsid=107038&Categoryid=4&wid=4
İşte Türk basının "orasının ve de burasının" oynadığına en güzel kanıt bu olsa gerek...
Hasan Muradoğlu
19-02-2007, 23:40
İklimler+İklimatör Genel Ağbiler
Perihan Mağden
'İklim' kelimesini ilk kez Ertuğrul Özkök'ten duydum. Hrant Dink'in öldürülmesinin akabinde çok üzgün ve süzgün bir ses takınarak telefonla bağlandığı (ekstradan) Tarafsız Bölge'de. "Bu iklimi yaratanların sorumluluğu' mealinde konuşuyordu.
Çok etkilendim! Eminim 'iklim' kelimesini bu anlamda başka kullananlar da olmuştur, ola gelmiştir. Ama Özkök kullanınca bambaşka bir etki yaratıyor. Bi de Atlas bebe için yazılan şiirlerden çok etkileniyorum.
İklim Yaratanların Sorumluluğu kelimesini madeni para'layacak isek, Türkiye'nin en büyyük gazetesinin yayın politikasını, o politikayı belirleyenleri, onların ennn başını, yani Özkök'ü yabana atamayız. Yabana/mabana ne kelime? İklimatör Genel Ağbi filan demek isterim Özkök'e. BU Ağbiler Çetecilik Toplumu'nda öylesine ayrıcalıklı/mühim/gündem oturtan bir yeri var ki Ertuğul beylerin.
Hrant Dink verdiği son röportajda Hürriyet'in 'Vatandaş Dimitri Duruşu' manşetinden nasıl (kötü) etkilendiğini anlatıyordu diyelim. O manşetiyle Hürriyet, Hürriyetliğini yapıyor; Vakıf mallarına el koymuş bulunan ve
bi türlü tüyü bitmemiş Ermeni-Rum yetiminin-dulunun 'bağışlanmış' varlıklarından elini çekmeyi içine sindiremeyen Türkiye Cumhuriyeti'ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şikâyet etmeme yüce gönüllülüğünü gösteren bir Rum Vakfı yöneticisi olan Dimitri beyi alkışlayıp, takdir ediyordu. Yani, azınlıkların analarının ak sütü gibi helal varlıklarına el koyan Türkiye Cumhuriyeti'ni AİHM'ye şikâyet etmemek şahane, haklarını aramak ise tü kakaydı! Verilen mesaj- tam da buydu!
Geçenlerde radyoda Gazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırmada Kurtlar Vadisi dizisinin gençleri şiddete ittiğinin kanıtlandığını dinledim, diyelim.
Şimdi İletişim Fakülteleri medyalamamıza 'nefer' yetişmek için çırpınan yalakalama enstitüleri değil de, bağımsız/bağlantısız/bilimsel kurumlar olsalar: son üç-dört yılda Hürriyet'in, Faltaylı'nın yönetiminde Sabah'ın manşetleri taranarak sırf BU İKİ BÜYÜĞÜN nasıl koyu bir milliyetçilik taslayarak, karanlık bir iklim yarattığını, hatta ve hatta ırkçılık sınırlarını nasıl ihlal ettiklerini- (üstelik yalnızca manşetlerle: iç yazılar/sayfalar da kımıl zararlısı kaynıyorlar zira) kolayca kanıtlayabilirlerdi. Şıpın işi.
Diyelim: Kurtlar Vadisi dizisinin şiddet yaratma bağlantıları üstüne söyleyecek bir çift lafı olamaz eminim Hürriyet gazetesinin. Özkök'ün
'ekiple' (çeteyle mi demeliyim?) Los Angeles'lara uçarak Sharon Stone'la bir yemek/iki poz uğruna (o esnada Kanal D'de gösterilen) diziyi nasıl (s)ağırladığını hatırlatmak isterim tutarlılık adına.
Tek (güçlü) başına Hürriyet gazetesi, Orhan Pamuk'u Ciddi 1 Nefret Nesnesi haline getirmeyi başarmıştır. Sn. Özkök'ün yazılarındaki Orhan Pamuk
örgüleri de, BU 'yangına körükle gitmenin' kör parmağım gözüne kanıtlarıdır.
"Bi Hürriyet yetmez!' sloganıyla olsa gerek, yola çıkmış bulunan
Faltaylı devraldı daha sonra 'Orhan Pamuk'u Hedef Tahtası Yapalım' bayrağını. İşte çarşamba günü gazetelerde çıkan bir araştırma,
Türk halkının yüzde 62'sinin HİÇBİR YAZARI tanımadığını kanıtlıyor.
Yani Pamuk'a bu kadar 'saydırılıyor' ise, okumasız, yazmasız bir millet ziyadesiyle doldurulduğundan!
Burda, İklimatör Genel Ağbilerin şahsi Orhan Pamuk nefreti de (haseti mi demeliyim?) devreye giriyor. Gelsin Sabah'ta 'Havaalanında Tek Başına' gibi manşetler. Nobel BARIŞ ödülünü alan siyasi bir hanımla, EDEBİYAT ödülünü kazanan BİR YAZARIN- Ayy biri ne kadar popüler, halkı tarafından ne kadar seviliyor (İranlı), öbürü işte böyle sap gibi- kimse gelmiyor karşılamaya etmeye havaalanlarına. Yaygarası.
"Yazarlar yalnız yaşarlar. Yalnız dolaşırlar. Öyle korumalar/mitralyözler/ avanelerle değil. Zira habire kafalarının sesini dinlerler" mi diyeyim? Ne diyeyim? Ne desek boş! Böylesi bir 'cehalet' mümkünat haricinde zira.
Pamuk'un 80 yaşındaki annesinden Ermeni meselesi üstüne telefonda "Orhan'a ve bizlere okulda böyle öğretmediler" lafını koparıp manşet yapmalar! Sonra da "Bakın HÂLÂ korunmuyor!" yaygarası altında, Pamuk'a yazıevinde ulaşmanın kolaylığını ihbar ederek latan ya da açık Nobelli yegâne yazarımızı başarıyla hedef tahtası haline getirmeler!
Bu Faltaylı 'manşet buluşunun' (boynuzun Özkök kulağını geçtiği andı) bizlere verilen 'isteğe bağlı' devlet korumalarını 'zorunlu' hale getirtmek gibi ekstra ekstra bir faydası da oldu. (Şahsi anılarımı 'Dinozor: Barney' kitabıma saklıyorum.)
Tesadüf bu ya; Dink'in kurban verildiği gün Sabah'ın manşeti Rambo Stallone'nin sözümona oynayacağı beşinci sınıf bir 'Ermeni davası' filminin ciddi bir Ermeni düşmanlığı fışkırtarak duyurulmasıydı! Tüm bu 'sözümona' 'şuursuz' (ya da: milliyetçi çocuk bilinciyle) atılan manşetler ırkçıdır, azınlıklarımızı zor durumda bırakmaktadır, internet kuyularına düşüp zarar/ziyan düşüncelemeler aramanıza hiç de gerek yoktur. Yalnızca iki büyüğümüzün (tekrar ediyorum) manşetlerini taramanız, nasıl tehlikeli sulara Bu İklimatör Ağbiler tarafından DA itildiğimizin kanıtıdır. Göz önündedir. Ortalık yerdedir!
Özkök'ün empati kurmak için sırtüstü eğildiği Samast'ların gittiği kahvelerde, evlerde, mahallelerde babalar/amcalar/dayılar BU manşetleri okumakta, çocuklar da dozun azıcık artırılmış haline internet sitelerinde kavuşmaktadır. Zehri zerk et- yeter.
'İklimlerden' söz ederken İklimatörlerden söz etmemek, tüm o Genel Ağbileri, reklamcıları, dizi yazarlarını, şarkıcıları esss geçmek
hiç olmaz. Diyelim Uzan'a yazdığı reklam kampanyalarında 'faşist
1 ideolog' olarak yeteneklerini kanıtlamış bulunan, kılığı kıyafetiyle 'normal' birinden ziyade Alaattin'in Lambasının Cini'ni andıran (ve şimdi AK Parti'ye 'hizmet vermesi' söz konusu olan) Ali Taran'dan filan.
Yani: mutluluğu/mavi kuşu/milliyetçi provokatörleri uzaklarda aramayın. Ennn büyükleri tam da burnumuzun dibinde!
http://img78.imageshack.us/img78/4738/sharongz0.jpg
Ümit Öztek
20-09-2010, 21:29
posta gazetesinin birinci olmasını hazmedemiyorum...uyuma artık benim güzel halkım...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.