PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Türkülerimizi Kim En İyi Yorumluyor?

Mete Eker
01-11-2005, 16:34
Genç Türkücülerden En iyisi Kim??

Bora Erdinç
01-11-2005, 16:46
Hiç biri yeterli değil bence ... Sadece Zara' yı beğeniyorum, kendine özel bi sesi ve tarzı var ama o da bi yere kadar... Arif Sağ gibi olanı yok aralarında !

Katiliyorum,bence de eksik olmus.Arif Sag'la beraber,Neset ERTAS,Musa Eroglu,Mustafa Ozarslan konulabilir...

Başar Kantar
01-11-2005, 18:50
Ben orhan hakalmaz diyorum ama Mustafa Özarslan olmadığı için adamda öle bir ses varki bence benzeri yok...

Murat Karaman
01-11-2005, 18:58
Orhan Hakalmaz derim ben.iyi bi yorumcu olduğu kanısındayım!eğer yanlış bilmiyorsam Orhan Hakalmaz aynı zamanda bu işin eğitimini almış bi insan!

Tufan Avşar
01-11-2005, 20:38
Bu isimler arasında benim en çok beğendiğim Hüseyin Turan

Sinan Bıçak
01-11-2005, 21:36
Katiliyorum,bence de eksik olmus.Arif Sag'la beraber,Neset ERTAS,Musa Eroglu,Mustafa Ozarslan konulabilir...

Ankette genç demiş ama neyse bence aşık Veyselde konulmalı.

Mete Eker
01-11-2005, 21:38
Arkadaşlar şimdi Genç diye koymasam Neşet Ertaş gibi bir insanı tartışmaya yelttenmek gibi olurdu diye düşündüm.oO üstadın rakibi olabilecek birini yetiştiremedik ve yetiştiremeyecegiz de.

İpek Aydın
01-11-2005, 21:41
ben kesinlikle Orhan Hakalmaz diyorum. bi arkadaş yanlış bilmiyorsam eğitimini almış demiş ewet doğru ii bir eğitim görmüş kendisi hemde büyük üstad Nida Tüfekçi'den. şimdilerde de bir üniversitede hocalık yapıyor.

Mete Eker
01-11-2005, 21:43
Benim oyum Gülaya.Ereglide bir konseri vardı bu yaz.Hemen gittim konsete çünkü hastasıyım.
Öyle bir konser oldu ki anlatamam.
Ama Acem Kızını ve Kara Yazıyı söylemesini unutamam.
Acayip olmuştum konserden sonra.
Ben türkülerden başka bişey dinlemeyi birkaç istisnadan başka çok seviyorum ve bence üstteki sanatçılar da bunu gayet güzel dinletiyorlar.
Tabi bir Arif Sag bir Musa Eregolu degiller ancak ben sslerini begeniyorm.Çünkü türküleri hissederek söylüyorlar bence.

İpek Aydın
07-11-2005, 02:07
bu arada Orhan Hakalmaz çok iii bir Fenerbahçeli ;D ;D

Recep Yüce
07-11-2005, 02:29
Ankete çoklu seçme şansı verilseydi aslında içim rahat edecekti. Oyum Zara'ya gitti ama Orhan Hakalmaz'a haksızlık ettiğimi düşünüyorum.

İpek iyi bir noktaya değinmiş, Orhan Hakalmaz bunu her ortamda gurur kaynağı olarak belirtiyor ;)

Bahriye Tekin
07-11-2005, 16:59
gülay ın sesinden çok severim dinlemeyi ama yine de favorim hüseyin turan. kadife gibi sesi var.

Seda Girgin
07-11-2005, 21:04
arkadaşlar zara süper yaw buruk acı'sını dinliyen warmı tawsiye ederim.

Barış İlhan
15-11-2005, 23:00
hakan yeşilyurt u dınleyın bence... çok kral. daha çok ozgun soyluyo ama 'sabahın seherınde otuyor kuslar'ı çok guzel soylemıs...

Burhan Günarslan
16-11-2005, 00:30
ne zarası ya 1-2 tane parçası çok güzel sadece diğer parçaları uyutuyor insanı en iyisi

orhan hakalmaz,kubat ve yavuz bingöl zara solda 0 kalır

Bora Erdinç
16-11-2005, 12:09
Ankette genç demiş ama neyse bence aşık Veyselde konulmalı.

Evet sonradan dikkatimi cekti benimde,pardon.

Arif Sag valla 20 senedir ayni. :D

Murat Erkurt
16-11-2005, 15:25
Ankete çoklu seçme şansı verilseydi aslında içim rahat edecekti. Oyum Zara'ya gitti ama Orhan Hakalmaz'a haksızlık ettiğimi düşünüyorum.

İpek iyi bir noktaya değinmiş, Orhan Hakalmaz bunu her ortamda gurur kaynağı olarak belirtiyor ;)

Bence de.Çoklu olsaydı iyi olurdu.Zaten ben ankettekilerin hepsini beğeniyorum.Oyum Hüseyin Turan'a;ama Zara'dan da geçmem.
Saygılar.

Cem Deli
16-11-2005, 17:20
oyum gülaya çünkü içlerinde en iyi türkü yorumlayan bence o.ama anketteki isimlerin türkünün en iyi yorumcularımı dersiniz hayır,yeni kuşak pirlerimizin eline su dökemez.örneğin aşık mahsuni şerif,musa eroğlu,neşet ertaş,sabahat akkiraz gibi isimlerin adının geçmemesi üzücü.anket yetersiz olmuş bana göre.yine de anketi hazırlayan arkadaşa teşekür ederim anket konusunun türkü olması bile yeter...

İpek Aydın
17-11-2005, 00:56
oyum gülaya çünkü içlerinde en iyi türkü yorumlayan bence o.ama anketteki isimlerin türkünün en iyi yorumcularımı dersiniz hayır,yeni kuşak pirlerimizin eline su dökemez.örneğin aşık mahsuni şerif,musa eroğlu,neşet ertaş,sabahat akkiraz *gibi isimlerin adının geçmemesi üzücü.anket yetersiz olmuş bana göre.yine de anketi hazırlayan arkadaşa teşekür ederim anket konusunun türkü olması bile yeter...
ii de soru zaten genç nesilden en ii yorumlayan kim. yani şıklarda genç nesilden türkü söyleyenler war.söylediğin isimlerin geçmemesi normal ;)

Onur Aloğlu
17-11-2005, 03:56
hakan yeşilyurt u dınleyın bence... çok kral. daha çok ozgun soyluyo ama 'sabahın seherınde otuyor kuslar'ı çok guzel soylemıs...

Bir zamanlar "Adalılar" ın solistiydi. Gerçi tarz olarak çok daha uçtaydı, çok daha sertti müziği. Şİmdilerde biraz daha törpülendi tarzı tabii.

Bu arada Tolga Çandar unutulmuş türkü başlığında, olsa da dinlsek şimdi "bodrum hakimi" , "gerizler başı", "İzmir'in kavakları"... Ne de güzel olurdu :)

Onur Aloğlu
17-11-2005, 03:59
oyum gülaya çünkü içlerinde en iyi türkü yorumlayan bence o.ama anketteki isimlerin türkünün en iyi yorumcularımı dersiniz hayır,yeni kuşak pirlerimizin eline su dökemez.örneğin aşık mahsuni şerif,musa eroğlu,neşet ertaş,sabahat akkiraz *gibi isimlerin adının geçmemesi üzücü.anket yetersiz olmuş bana göre.yine de anketi hazırlayan arkadaşa teşekür ederim anket konusunun türkü olması bile yeter...

Konu türkü ama Gülay'ı gördüm söylemeden geçemeyeceğim, ilk albümü de bambaşkadır Gülay'ın, çoğumuzun çocukluk dönemine denk gelen o albüm "cesaret" lendirmedi mi bizi? ;) "gel yeter" le çağırmadık mı gidenleri...

Gülay'a herşey yakışıyor...

Onur Aloğlu
17-11-2005, 04:05
ŞÜkriye Tutkun'u da görmek isterdim aynı zamanda.

* "Beni derde koyup kaçtın,
* *Gözün aydın, sevin gayrı,
* *Yüreğime yara açtın,
* *Gözün aydın, sevin gayrı.

* *Bir zamanlar benim oldun,
* *Ömür fidanamı yoldun,
* *Yeni bir sevgili buldun,
* *Gözün aydın, sevin gayrı.

* *Verdiğin sözleri n'ettin?
* *Benim yakıp yıkıp gittin,
* *Harabeyi verem ettin,
* *Gözün aydın sevin gayrı..."

*Bu türküyü bulursanız dinleyin Şükriye Tutkun'dan tavsiye ederim. Ve bir de Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiği türkülerden bir tanesini yorumlar ki o da dinlenmelidir. Yanık Ömer...

Birol Uslu
17-11-2005, 23:30
sabahat akkiraz,tolga çandar bu isimleri mutlaka dinleyinnnn....
nurettin reçber, (gerçi bu biraz özgün ama ) yavuz bingöl... bunları tawsiye edrim özellikle sabahat akkiraz ve tolga çandar..

Barış İlhan
17-11-2005, 23:34
* Bir zamanlar "Adalılar" ın solistiydi. Gerçi tarz olarak çok daha uçtaydı, çok daha sertti müziği. Şİmdilerde biraz daha törpülendi tarzı tabii.

* Bu arada Tolga Çandar unutulmuş türkü başlığında, olsa da dinlsek şimdi "bodrum hakimi" , "gerizler başı", "İzmir'in kavakları"... Ne de güzel olurdu :)

evet ben de adalıların solısti oldugunu
ılk ogrendıgımde baya sasırmıstım. çok tatlı sesı var.
onur sen egelısın galıba..ben denızlılıyım bu arada...ben de çok severım tolga candarı. hele de yağar yağmur'u...
hele yagar yağmur'u. çok kral..

Onur Aloğlu
17-11-2005, 23:37
Zeybek değil ama Seğmenim Barış'cığım ;)

Süleyman Karadağ
18-11-2005, 15:59
Buügn Üniversitemizde Erdal Erzincan konseri var ve ben orda olacağım.Erdal Erzincan kadar iyi bir Halk Müziği sanatçısı yok şu an genç nesil arasında...

Murat Erkurt
18-11-2005, 21:40

Arkadaşlar böyle düşünmeniz bana bayağı yersiz geliyor;çünkü "Pirlerimiz"in eline genç kuşağın su dökemeyeceği zaten malum.Arkadaşımız bu anketi sadece genç kuşak amaçlı yapmış.Sizce Arif Sağ'ın,Mahsuni Şerif'in,Sabahat Akkiraz'ın veya Musa Eroğlu'nun(ve daha adını sayamadığım diğer bütün üstadların) bu ankete katılması mantıklı olur mu sizce?
Şunu da söylemeden edemeyeceğim:Bence "Genç kuşak Türk Halk Müziği" gerek yorumcuları olsun-örneğin buradakilerin hepsi-gerekse de bestecileri olsun iyi yönde ilerliyor;hatta çoğu bunu sevdiği için,Türk Halk Müziği için yapıyor.
Bir anket de ÜSTADLAR için yapalım.Buyurun.
* Her ne kadar süç-i lisan ettikse af ola.
Saygılar.

Tuna Atçi
05-03-2006, 16:12
en iyisi zara sonra da o.hakalmaz

Haldun Gündüz
06-03-2006, 15:14
İlkay Akkaya,Mazlum Çimen,Hakan Yeşilyurt,Erkan Oğur böyle uzar gider.

Adnan Eker
06-03-2006, 16:41
Erkan Oğur ;) ;)

Mehmet Çevik
28-04-2007, 05:27
TOLGA CANDAR'ın tok ses tonuna bır egelı olarak kayıtsı kalmak olmaz.
ORHAN HAKALMAZ apayrı bır yere sahıp.
Bu ınsanlar duruslarıyla ve yaptıkları ısle gundeme gelmelerıyle bence zaten zırvedeler...

Tuğba Tülü
28-04-2007, 17:24
Orhan hakalmaz tabiki;) ;)

Beyza Hüşlü
29-04-2007, 01:47
orhan hakalmaz ve hüseyin turan bence bu işi hem iyi hem de eğitimli ve bilinçli şekilde yapan sanatçılar.ikisinide iyi buluyorum..

Zeynep Gürbüz
29-04-2007, 03:28
Erkan Oğur,Şükriye Tutkun,Tolga Çandar,Arif Şentürk.

Baran Kutlu
29-04-2007, 04:20
erkan oğurun bende özel bir yeri vardır. "eŞkıya" filmiyle tanımış + sevmiştim.son 2 yıLdır da "zeynebim" türküsü müzik listemde hep üst sıralardadır..

Kazımcan Yılanlıdağ
18-05-2007, 14:44
Musa Eroglu-Erkan Ogur-Mazlum Çimen-Erdal Erzincan-Zülfü Livaneli-Sebahat Akkiraz-

Erhan Dikmenli
19-05-2007, 02:13
orhan hakalmaz hem ıyı bır yorumcu hem ıyı hoca hemde gercekten ornek bır "sanatcı" kesınlıkle o

Emel Deniz
19-05-2007, 06:32
:kanka:

Anıl Buldak
19-05-2007, 11:31
İlkay Akkaya,Mazlum Çimen,Hakan Yeşilyurt, Erdal Erzincan ,Sebahat Akkiraz Erkan Oğur bu daha da uzar gider :)

Ersin Çelikbaş
20-05-2007, 17:14
ahmet şafak,arif nazım,aşık sefai,osman öztunç ve bu böyle daha uzar gider

Birol Uslu
26-05-2007, 04:32
tolga çandar..derim tek geçerim..

Şahin Bilir
16-06-2007, 20:40
neşet ertaş başta olmak üzere edip akbayram tolga çandar orhan hakalmaz zara zülfü livaneli .... her anlamda örnek olan söylediği türküyü hisseden ve yaşamında da belli edebilen değerlerin hepsi

Emine Uğur
16-06-2007, 21:51
Ahmet Şafak, Ozan Arif, Osman Öztunç, Aşık Sefai, Mustafa Yıldızdoğan,........

Gamze Şenakar
17-06-2007, 20:29
mustafa özarslan, edip akbayram, sebahat akkiraz, ilkay akkaya, ilknur kaplan...

Oğuz Çapar
17-06-2007, 20:30
arif sağ,selda bağcan unutmayalım..oğuz aksaç da iyidir.

Oğuz Çapar
17-06-2007, 20:31
zülfü Livaneli yi kim unutabilir..

Necati Mete
17-06-2007, 21:24
Zülfü Livaneli efsanedir.

Murat Karaman
17-06-2007, 21:25
zülfü Livaneli yi kim unutabilir..
Bir Artvin türküsü olan Çift Jandarma'yı en iyi okuyan birkaç isimden biri.Kendisi de zaten Artvinli ;)

Yusuf İnan
14-09-2007, 14:24
bence Orhan Hakalmaz, ZaRa, Gülay...

Mustafa Ünal
14-09-2007, 20:39
Arikan calar ben soylerim. Bizden iyisi yok bence.

Eren Coşkun
15-09-2007, 14:27
Bir Artvin türküsü olan Çift Jandarma'yı en iyi okuyan birkaç isimden biri.Kendisi de zaten Artvinli ;)

Artvin türküsü deyince Zülfü Livaneli pasif kalır kardeşim...;)

Samet Taşlı
15-09-2007, 15:57
bence kubat...

Eyyüp Şenakar
18-10-2007, 01:30
aşık veysel aşık mahsuni arif sağ sabahat akkiraz erdal erzincan

eyuplangan@hotmail.com

Tuncer Yıldızoğlu
17-11-2007, 18:06
NEŞET ERTAŞ
çal ama söyleme :D
Sesi gitmiş artık, ama Saz herşeye rağmen tek kelimeyle Muhteşem

Bahriye Tekin
17-11-2007, 19:05
Arikan calar ben soylerim. Bizden iyisi yok bence.

bi gün dinler karar veririz o zaman ;)

ama hakan yeşilyurt severim, erkan oğur & ismail hakkı severim, nurettin reçber de severim :)

Seda Toykar
19-11-2007, 18:00
gülay, kazım koyuncu.......

Burcu Akkaş
19-11-2007, 21:44
gülay, kazım koyuncu.......
Katılıyorum Seda kesinlikle en güzel yorumlayanlardan ikisi Gülay ve Kazım Koyuncu'dur.

Hamit Basık
23-11-2007, 23:18
ya türkü deyince ayırt edemediğim bir çok isim var ama bunlardan bir bay bir bayan seçsem, zara ile yavuz bingölü derim ben en çok bu ikisini beğeniyorum