Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlam oyuncular (Favorileriniz)
Hasan Muradoğlu
02-01-2005, 16:38
yoğun istek üzerine açılmış topiktir.konu başlığı can'ın açmış olduğu sağlam oyuncular topiğinden araklamasyon gibi görünsede önemli olan başlık değil altında konuşulanlardır.
benim favorilerim
-al pacino
-robert de niro
-tom hanks
(not: gerçi bu isimleri herkes sıralar)
ayrıca
-jim carrey
-kevin spacey
-anthony hopkins
şeklinde devam eder bu liste ama ilk 3 isim ayrı benim için.bu arada jim carrey sağlam bir yolda ilerliyor.
hiç türk oyuncu ismi yazmamış olmam şu anda aklıma bir isim gelmemesinden kaynaklanmaktadır(art niyet aranmasın).bi de bayan ismide yazmadık ayıp oldu ama ne yapayım al pacino,de niro ve de tom hanks kalitesinde bir bayan adı öne çıkmıyor bence hollywood çevrelerinde.
Haldun Gündüz
02-01-2005, 18:43
''old boy'' > Cho-Min-Shik
''of mice and men'' > john malkovich
''I Am Sam'', ''Dead Man Walking'' > Sean Penn
''Fight Club'',''25th Hour'' > Edward Norton (american history x'i hala izleyemedim)
''Forrest Gump'' > Tom Hanks
''City of Angels'' > Meg Ryan
''Shawshank Redemtion'' > Morgan Freeman
''Dogville'' > Nicole Kidman
''Rainman'' > Dustin Hoffman
''dances with wolves'' > Kevin Costner
¿
Doğa Aydın
02-01-2005, 21:36
Son dönemden Kevin Spacey kesinlikle üzerinde durulası, tez hazırlanası, haz alınası, her sene, hatta her hafta her gün Oscar verilesi bir insandır. Yok yok, insan değildir. Bunu yapan insan olamaz!
Benim gözümde oynadığı her filmi kişisel şovuna dönüştürebilen insandır. K-Pax, Amerikan Güzeli, Arabulucu, LA Sırları, Öldürme Zamanı ve son olarak aklıma gelen Olağan Şüpheliler filmlerinde bence kimse onun yerini dolduramazdı.
Bir de Se7en olayı vardır ki bu Spacey'nin aman diyeyim!
Sırf bu adamı rol yaparken (yoksa rolünü yaşarken mi demek lazım) izlemek için bile film izlenir...
Can Turgut
03-01-2005, 11:57
johnny depp
sean penn
john cusack
doğa'nın dediği gibi üstüne basa basa kevin spacey
edward norton
..
şöyle ustalardan sıyrılarak ilk aklıma gelenleri yazıverdim..daha çok yazarız..
türk oyuncu aklıma gelmedi yazmışsın hasan,bence kötü..eski oyunculardan ziyade yeni jenerasyon oyuncuları aramandan kaynaklandı heralde,gerçi o da üzüntü verici..
şevket çoruh
fikret kuşkan
emre kınay
uğur polat
ozan güven
başak köklükaya
bennu yıldırımlar
..
ilk aklıma gelenler,kulağımda da müzik var..daha yazardım :)
böyle topiklerin 20 sayfa olması dileğiyle..
Hasan Muradoğlu
03-01-2005, 16:01
haklısın can,
ozan güven'e haksızlık etmişim.son dönemlerde çıkışta kendisi.gorada da rolünün hakkını en iyi veren kişiydi bence.ayrıca bi de birol ünel var.kendisini yakından takip etmekteyim.tiyatrodan sinemaya geçiş zordur.bakalım ne kadar başarılı olacak?
Murat Erkurt
03-01-2005, 17:18
Zaten adamlarım yazılmış;ama ben de şöyle bir şey yapayım:
1.EFSANELER:
Marilon Brando,
Anthony Quin,
2.YAŞAYAN EFSANELER:
Robert De Niro,
Al Pachino,
Dustin Hoffman,
Anthony Hopkins,
Gene Hackman,
Robert Duwall,
3.EFSANE OLACAKLAR:
-Robin Williams(filmlerinin %80'i insanlık için ve müthiş bir karakter oyuncusu),
-Mel Gibson(son senelerde yaptıkları yabana atılacak gibi değil),
-Richard Gear,
-Kevin Spacey(hele dün bir filmi vardı ki TRT'de...Akla zarar."İyilik Yap İyilik Bul")
ve tabii ki
-Sean Penn
SAYGILAR!
Servet Güldeş
03-01-2005, 17:27
http://img38.exs.cx/img38/119/meg4318mn.jpg
eşi benzeri yok
Didem Bektaş
04-01-2005, 15:14
Nicole Kidman Bruce Willis
Julia Roberts Johnny Deep
Charlize Theron Kevin Spacey
Sandra Bullock Jack Nicholson
Michelle Pfeifer Robin Williams
Tolga Yıldız
04-01-2005, 17:23
HUGH GRANT
KATE BECKINSFADE
Forum Yönetimi
05-01-2005, 20:44
HUGH GRANT
KATE BECKINSFADE
Değerli üyemiz Tolga.Yıldız,
Forum kurallarımız gereğince;
''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''
Mesajınızda / Konu başlığında kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.
Lütfen forum kurallarına uyunuz.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
Fatih Ekşi
05-01-2005, 21:37
Meg Ryan
Bir insan bu kadarmı tatlı olur.bir gülücüğüne Feneri bile bırakırım valla :P
Erdem Çeliker
06-01-2005, 11:01
Kevin Spacey derim başka kelam etmem..!
Sinema öğrencisiyim ve bu adama tapıyorum...!
Volkan Saçak
11-01-2005, 16:10
1. Uma Thurman
2. Al Pacino
3. Nicholas Cage
Sinem Çoban
12-01-2005, 16:33
Nicholas Cage
Kevin Spacey
Nicole Kidman
Johnny Depp
Hilal Aslıer
23-01-2005, 05:21
tom cruıse
Anthoney Lapaglia
robert de niro
Hasan Muradoğlu
31-01-2005, 15:31
http://img168.exs.cx/img168/8132/reservoirdogsgiant0xe.jpg
şu resimdeki tüm ağır abiler.pardon,orda tarantino'da var dimi?neyse onu da araya alalım bari :D
Ercan Kibar
03-02-2005, 01:02
Antonhio Banderas`i ve Nicholas Cage`i atlamayalim lutfen.......Assasains filminde sylvester abimle cok iyi oynamisti banderas...
Can Vuruşkan
03-02-2005, 16:01
al pacino
mel gibson
Aynur Akman
04-02-2005, 13:27
mel gibson
denzel washington
antony hopkins...
Aynur Akman
04-02-2005, 13:31
türk lerden de yazmak gerekir bence arkadaşlar...mesela:
toprak sergen( bu kadar mı karizmatik olur bi insan ya)
mehmet aslantuğ
başak köklükaya
Aynur Akman
04-02-2005, 13:34
ya insanın düşündükçe geliyor aklına...
uğur yücel
olgun şimşek
lale mansur
Doğa Aydın
06-02-2005, 03:17
Jack Nickolson, özellikle her filminde bir deliyi oynaması gerektiğini düşündüğüm bir insan. Guguk Kuşu (Kerem'in yazdığına göre Türkçe ismi bu olmalı) filmindeki deli rolü, ve The Shining'deki oyunculuğu sebebiyle böyle bir yargıya vardım sanırım.
Ama illa ki izlenmesi gerekenlerden bir de Chinatown filmi vardır Nickolson'un.
Önder Yayla
06-02-2005, 04:09
John Travolta
Al Pacino
Robert De Niro
Dustin Hoffman
Aynur Akman
07-02-2005, 19:11
evet ikisinede katılıyorum hem jack nickolson ve sean penn mükemmel oyuncular..
Hasan Muradoğlu
09-02-2005, 13:22
şafak sezer ve ozan güven son dönemlerde gayet başarılı bence
Hasan Muradoğlu
27-02-2005, 15:47
Haa bir de son zamanlarda Timuçin Esen çıktı ki jön olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor..
hangi filmlerde oynamıştı bu arkadaş?
not: başlığı üste alma çabaları ;)
Seçkin Özmen
27-02-2005, 16:02
nejat işler sağlam bir rockermış, galatasarayın orda sahaf dükkanı varmış, ünlü olduktan sonra da hiç değişmemiş bıdı bıdı... bir arkadaş böyle söyledi dün, ben tanımam pek nejat işleri ama sempatim oluştu açıkcası...
Hasan Muradoğlu
05-03-2005, 17:36
Hilary Swank'in henüz otuzlu yaşlarda iken 2 oscar almasına yorumunuz nedir merak ettim doğrusu ???
evet,yorumlar... unifeb'in sinemasever şahsiyetleri ;)
Hasan Muradoğlu
14-03-2005, 11:22
http://www.eforu.com/cards/pictures/camerondiaz/cd21.jpg
http://www.eforu.com/cards/pictures/camerondiaz/cd9.jpg
http://images.art.com/images/products/large/10048000/10048405.jpg
bizimkisi bir aşk hikayesi :-* :-[ :-X :'(
Hasan Muradoğlu
12-07-2005, 22:42
hiç türk oyunculardan bahsetmemiştim burda,geçen gün aklıma geldi melek baykal çok kaliteli bir oyuncu...takip edelim kendisini...
severek izliyoruz :)
Bertan Aycan
13-07-2005, 00:34
Brad Pitt
Morgan Freeman
Edward Norton ( En Beğendim Performansını Amerıcan Hıstory X' de sergilemiştir ve tek geçerim kendisini )
Andy Garcia
Kevın Spacey
Denzel Washington ( John Q' da mükemmel oynamıştı .. )
Keira Knightley
Charlize Theron
Julia Roberts
Hasan Muradoğlu
15-07-2005, 21:03
Michael Madsen.. Dün gece bir nostalji yapalım dedim.. "Reservoir Dogs" a bir göz attım.. Ancak bırakabilmek ne mümkün! Hele Harvey Keitel ile beraber olunca bırakabilmek ne mümkün! :)
depodaki vurdumduymaz tavrına hayran olmuştum ilk izlediğimde
Şabettin Doğan
16-07-2005, 15:37
kimsenin aklına colın farrel gelmemiş ben çok beğeniyorum o adamı ya.
tabi Robin Williams al pacino tom hanks susan sarondan jude law ve aklıma gelmeyen daha birçok oyuncu var beğendiğim ;D
Erdem Çeliker
17-07-2005, 16:12
KEVİN SPACEY .... başka söze gerek yok....
Şeyma Akdaş
31-07-2005, 03:34
Al Pacino(şeytanın avukatı,the godfather,angels in america)
Sean Penn(i am sam,21 grams)
Robert De Niro(bir zamanlar amerikada,meet the parents,the godfather,sleepers.analyz that)
Micheal Madsen(Reservoir Dogs,bi de trt 1 de bi dizisi oynardı bi zamanlar)
Kevin Spacey(seven,olagan şüpheliler,american güzeli)
veee tabikii Müfettiş Clouseau Peter Sellerssss...
Hasan Muradoğlu
23-08-2005, 20:17
michael madsen....
reservoir dogs'daki rolüne ısınabilmek için, filmdeki rol arkadaşı olan polisi(kulağı kesilen), o ünlü sahnenin çekilmesinden hemen önce gerçekten arabanın bagajına kitleyip, bir iki saat şehri turladıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi sete dönen ve tarantino tarafından brando'dan sonra gelmiş en yetenekli oyuncu övgüsünü almış amerikalı hitman
olay budur.... 8)
Hasan Muradoğlu
23-08-2005, 20:20
abi bide kill bill vol.2 de ki şu repliği de manyahtır..
that women deserves her revenge
and we...
deserve to die
Hasan Muradoğlu
24-08-2005, 19:16
http://imagecache2.allposters.com/images/153/ReservoirDogsGiant.jpg
http://imagecache2.allposters.com/images/43/013_ST2651.jpg
http://imagecache2.allposters.com/images/153/ST2762.jpg
http://imagecache2.allposters.com/images/22/21_RESDOGQ.JPG
http://imagecache2.allposters.com/images/30/024_AC070.jpg
mesut..al benden sana... :D
Hasan Muradoğlu
25-08-2005, 17:34
michael madsen....
reservoir dogs'daki rolüne ısınabilmek için, filmdeki rol arkadaşı olan polisi(kulağı kesilen), o ünlü sahnenin çekilmesinden hemen önce gerçekten arabanın bagajına kitleyip, bir iki saat şehri turladıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi sete dönen ve tarantino tarafından brando'dan sonra gelmiş en yetenekli oyuncu övgüsünü almış amerikalı hitman
olay budur.... 8)
bu olayla ilgili bi ayrıntı daha ...
madsen böyle bir olayın varlığından bahsederken,polis rolündeki vatandaş aksini iddia ediyormuş...
kime inanalım???
ben,madsen a inanıyorum, ya da inanmak istiyorum...
;)
Ömer Kalburcu
25-08-2005, 19:44
Meg Ryan
Bir insan bu kadarmı tatlı olur.bir gülücüğüne Feneri bile bırakırım valla :P
fatih bizi satan bizden deildir.. ama bi gülse ben de bırakırım hani :) :)
servet kardeş eline saalık özlemişim meg i ya.. ;P
sağlam oyuncular..
şener şen
tom hanks
I love Julianne Moore
Hasan Muradoğlu
07-09-2005, 15:44
http://www.theworldjournal.com/special/supermodels/UmaThurman/9.jpg
biraz da uma thurman dan bahsedelim.belki tarantino olmasa bu noktaya gelemezdi ama ben hakkaten çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum...hanımefendinin ayak fetişisti olduğuna dair rivayetler var.From Dusk Till Dawn 'da Salma Hayek'in ayağından şampanya içmesi,belki bu düşünceleri haklı kılıyor...yine bir rivayete göre...bu sahnenin tekrarı için tarantinoya yalvarmış...
özetle ben hastasıyım :-*
filmografisi(imdb den)
Super Ex (2006) (pre-production) .... The Superhero
Bee Movie (2007) (pre-production) (voice)
Prime (2005) (post-production) .... Rafi Gardet
The Producers: The Movie Musical (2005) (completed) .... Ulla
Be Cool (2005) .... Edie Athens
Kill Bill: Vol. 2 (2004) .... The Bride aka Beatrix Kiddo aka Black Mamba aka Mommy
Paycheck (2003) .... Dr. Rachel Porter
Kill Bill: Vol. 1 (2003) .... The Bride
Hysterical Blindness (2002) (TV) .... Debby Miller
Chelsea Walls (2001) .... Grace
Tape (2001) .... Amy Randall
The Golden Bowl (2000) .... Charlotte Stant
Vatel (2000) .... Anne de Montausier
Sand Lowdown (1999) .... Blanche
The Avengers (1998 ) .... Emma Peel
Misérables, Les (1998 ) .... Fantine
Gattaca (1997) .... Irene Cassini
Batman & Robin (1997) .... Poison Ivy/Dr. Pamela Isley
Duke of Groove (1996) (TV) .... Maya
The Truth About Cats & Dogs (1996) .... Noelle
Beautiful Girls (1996) .... Andera
A Month by the Lake (1995) .... Miss Beaumont
Pulp Fiction (1994) .... Mia Wallace
Even Cowgirls Get the Blues (1993) .... Sissy Hankshaw
Mad Dog and Glory (1993) .... Glory
Jennifer Eight (1992) .... Helena Robertson
... aka Jennifer 8 (USA: video box title)
Final Analysis (1992) .... Diana Baylor
Robin Hood (1991/I) (TV) .... Maid Marian
Henry & June (1990) .... June Miller
Where the Heart Is (1990) .... Daphne McBain
Dangerous Liaisons (1988 ) .... Cécile de Volanges
The Adventures of Baron Munchausen (1988 ) .... Venus/Rose
... aka Abenteuer des Baron von Münchhausen, Die (West Germany)
Kiss Daddy Goodnight (1988 ) .... Laura Pasholenski
Johnny Be Good (1988 ) .... Georgia Elkans
Kaze no tani no Naushika (1984) (voice: English version) .... Kushana (Disney 2004 Dub)
Hasan Muradoğlu
08-09-2005, 19:12
özetle ben hastasıyım :-*
Oyunculuğunu beğenmem ama gözlerinin hastasıyım... :)
abi,
yorumlarımız mükemmel..çok entelektüeliz bu aralar :D
Hasan Muradoğlu
12-09-2005, 18:25
kimse bizden atilla dorsay lık beklemiyordur herhalde...
Berat Elinç
15-09-2005, 18:06
şener şen
uğur yücel
haluk bilginer
russell crowe
Seher Koçer
18-09-2005, 01:34
al pacino
robert de niro
robin williams
denzel washington
mel gibson
tom hanks
richard gere
meg ryan
julia roberts
nicole kidman
ayrıca türklerdende,
haluk bilginer
şener şen
uğur yücel
olgun şimşek
fikret kuşkan
toprak sergen
şevket çoruh
nejat işler
başak köklükaya
nurgül yeşilçay
sumru yavrucuk
mehmet günsur
yılmaz güney
özge özberk
bennu yıldırımlar
lale mansur..
Hasan Muradoğlu
20-09-2005, 12:03
http://arsiv.sabah.com.tr/2005/09/20/gny/im/533A075F41017E4A82E1112Ab.jpg
Hollywood'un kötü adamı Antalya'da
Ünlü oyuncu Michael Madsen Antalya'ya geliyor. 'Kill Bill'deki rolüyle tanınan 47 yaşındaki Madsen, 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde jüri üyeliği yapacak.
Hollywood'un en karizmatik oyuncuları arasında gösterilen ve 'Reservoir Dogs' ile 'Kill Bill' gibi önemli filmlerle adından söz ettiren ünlü oyuncu Michael Madsen, 1. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nde jüri üyesi olarak görev yapmak için Antalya'ya geliyor.
10 FİLM YARIŞACAK
24 Eylül - 1 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve aralarında Michael Haneke'nin 'Cache', Lars Von Trier'in 'Manderlay' ve Kim Ki-Duk'un 'The Bow' adlı filmlerinin de bulunduğu 10 filmin yarışacağı festival; bu yıl 42. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin dünyada daha çok tanınması amacıyla düzenleniyor. Organizasyonu TÜRSAK Vakfı ve AKSAV işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalde jüri üyeliği yapacağı için heyecanlı olduğunu belirten Madsen, geri planda kalmayı tercih etmesine rağmen, agresif oyunculuğuyla sinema severlerin gözde aktörlerinden biri.
kaynak: sabah
Hasan Muradoğlu
26-09-2005, 14:41
'Türk sinemasını tanımak için buradayım’
Michael Madsen’ı, karanlık ve şiddet dolu filmlerden tanıyorsunuz. Ama o, bu sert görüntüsünün aksine hassas bir ruha sahip. Şiir kitapları da olan aktörün “Dünyada barışı sağlamalıyız.” demesine bu açıdan şaşırmamak gerek.
Önceki gün 42. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ile eşzamanlı başlayan I. Avrasya Film Festivali, normal şartlar altında uzaktan bile görme ihtimalimizin olmadığı pek çok ünlü isimle tanışma fırsatı sağladı. Bu isimlerden biri de uluslararası jüriye katılmak üzere Antalya’ya gelen Michael Madsen. 47 yaşındaki oyuncu, açılış kokteyli sırasında etrafını saran gazetecilere tebessümler göndererek soruları cevapladı. Çoğunlukla iş dolayısıyla katıldığı bu tür ortamlarda bu kez keyif almak ve dinlenmek için gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi önce. Sonra klasik “Türk sineması hakkında ne biliyorsunuz?” testinden geçti ve “Bir şey bilmiyorum, zaten bilmek için buradayım.” dedi. Türk oyuncular hakkındaki bilgisini, yakında çekilecek ve Tamer Karadağlı ile Deniz Akkaya’nın da rol alacağı bir filmle geliştireceğini de ekledi. Açılışın ardından bir çay bahçesinde otururken yakaladığımız en iyi kötü adamlardan olan Madsen’a birkaç soru daha yönelttik ve ünlü aktörün bilinmeyen bir yüzüyle karşılaştık.
“Sin City”nin Bob’u, “Kill Bill”in Budd’ını, “Rezervuar Köpekleri”nin Mr. Blonde’unu, canlandırdığı karakterleri, ‘dünyaya şiddet yaymaya çalışan’ tipler olarak algılamıyor. Madsen’a göre karakterleri, şiddeti belli bir alanda tutmaya çalışıyor. Bu ikisi arasında fark olduğunu savunan oyuncu, daha çok karanlık rollerle perdeye gelmesini “İşim aktörlük, geçimimi buradan sağlıyorum ve bakmam gereken bir ailem var.” diye açıklıyor. Aile, Madsen’ın hassas noktası. Konuşma boyunca sık sık yaptığı gibi sessizliğe dalıyor önce. Sonra oğlunu uyurken gördüğünde, kendisi için dünyada en önemli şeyin bu olduğunu düşündüğünü söylüyor. “Bilirsiniz, küçükken bütün dünya onların etrafında döner ve onlara bir gelecek hazırlamak ailelerin sorumluluğudur. Ben kendi adıma onlara ve aslında herkese daha yaşanabilir bir dünya hazırlamak isterdim.” Gençlerin de bütün insanlar için gereken uyum ve anlayışı sağlamak için yollar bulması gerektiğini dile getiriyor. Ona göre, bu kadar farklı insanın bir dünyayı paylaşıyor olması, inanılmaz bir hediye! “Bu yüzden barışı sağlamalıyız.” diye konuşuyor. Bu sözler onun aktör yanından çok, yayınlanmış dört şiir kitabı olan şair tarafına ait.
İdeallerden sıyrılıp gerçeklere döndüğümüzde ise film seçimiyle ilgili tercihlerde rahat olamamaktan yakınıyor. Hem bağımsız filmlerde hem de büyük bütçeli filmlerde görebileceğimiz Madsen için ilk ve en önemli kriter, senaryo. İşte bu noktada bazen zorluk çektiğini söylüyor oyuncu. “Bazen bir senaryoyu aldığınızda filmi yapanın sizin anlatmak istediğinizi yapabilecek güçte olmadığını görürsünüz. Sizin hayal ettiğinizle aynı şey değildir ilk etapta. Ben ne yapabilirim, yönetmene nasıl bir görüntü verebilirim? Bunu düşünürüm. Ama bazen süreç bana bağlı değildir, çünkü biliyorsunuz karakteri yönetmen verir.” Yine de canlandırdığı kötü ya da karanlık adamların ‘herkesi havaya uçurmak isteyen’ adamlardan olmadığını vurguluyor. Madsen’a göre bu, sadece iyi yapılması gereken bir iş: “Masa yapan bir adamsanız iyi masa yapmalısınız. Ben de bir aktörüm ve canlandırdığım karakterler sadece, öyküdeki fikri destekleyen unsurlar.” Ünlü oyuncu belki de bu çelişkilerden dolayı, oğlunun aktör olmasını istemiyor; tercihi, doktor ya da felsefeci olması. Kendisi ise aktörlüğü, hem de büyük bir kıvraklıkla, yapmayı sürdürüyor. Kimi çekim kimi kurgu aşamasında, kimi de vizyona girmeyi bekleyen 10’a yakın filmi olan oyuncu, Tamer Karadağlı ve Deniz Akkaya’nın oynayacağı bir filmde de rol alacak.
26.09.2005
Elif Tunca
Antalya
kaynak:Zaman
Hasan Muradoğlu
26-09-2005, 17:58
şuna bir bkz.
http://www.ntvmsnbc.com/news/342690.asp
http://www.magazinci.com/content.asp?ContentID=5081
Anıl Germeç
26-09-2005, 23:46
Fikret Kuşkan çok iyi bence.
Sinan Bıçak
26-09-2005, 23:56
Bırakmasaydı Arif Erdem çok iyiydi.
Hasan Muradoğlu
24-10-2005, 14:57
Bu yıl 20. kez verilen 2005 American Cinematheque Ödülünün sahibi olan Al Pacino için düzenlenen tören Amerikan sinemasının ünlü isimlerini biraraya getirdi.
Ödülünü Pacino'ya takdim eden Bruce Willis, oyuncunun 1972 yapımı Godfather'daki performansını hatırlatarak, "O filmde Pacino'nun performansını izledikten sonra oyuncu olmaya karar verdim" şeklinde konuştu ve Pacino'nun ölümsüz oyuncular arasına şimdiden ismini yazdırdığını vurguladı.
Pacino ise, "Oyunculuk mucizevi bir şekilde beni çok uzaklara taşıdı. Bu, tüm hayallerimin de ötesinde bir yer. Hayallerim hiçbir zaman buralara ulaşamazdı." diyerek duygusal bir konuşma yaptı. Hemen ardından da, şöhrete ulaşmadan önce hayatını kaybeden annesine, oyunculuk eğitimini aldığı Charlie Laughton'a, yönetmenler Francis Ford Coppola ve Sidney Lumet'ye ve uzun yıllardır filmlerinde yapımcılığı üstlenen Martin Bergman'a teşekkür etti.
"Keşke kalbimden geçenlerin daha fazlasını burada ifade edebilsem, ama ben her zaman bir senaryo yazarına ihtiyaç duydum" diyerek devam eden Pacino, böyle bir kariyere sahip olduğu için Tanrı'ya minnettar olduğunu belirtti.
Godfather serisindeki rol arkadaşı James Caan, filmin setinde onu "köşede oturan garip adam" olarak tanıdıkları ilk andan itibaren özel bir yeteneğe sahip olduğunu hissettiklerini söylerken, Glengarry Glen Ross'da birlikte oynadığı Ed Harris ise Pacino'nun sinemadaki başarıları yüzünden aslında ne denli büyük bir tiyatro oyuncusu olduğunun çoğu zaman unutulduğunu söyledi.
Törene daha önceden çekilmiş bir video ile katılan Robert De Niro ise belki de gecenin en esprili konuşmasını yaptı. De Niro'nun, "Al, yıllarca birbirimizin elinden roller aldık. İnsanlar bizi kıyaslayarak birbirimize düşürmeye ve aramızı bozmaya çalıştılar. Ben aramızda bir benzerlik göremiyorum. Ben daha uzun boyluyum, dolayısıyla başrole daha yakınım. Samimiyetle söylüyorum, bizim jenerasyonumuzun en iyi oyuncusu olabilirsin -- belki benim haricimde..." şeklinde yaptığı esprili konuşma Pacino başta olmak üzere herkesi kahkahaya boğdu.
kaynak:sinemafanatik
Onur Çelik
24-10-2005, 17:24
edwart norton
Hasan Muradoğlu
02-12-2005, 16:21
hollywood starlarından sağlam sözler...
vakit buldukça buraya yapıştıracağım ;)
Al PAcino: "Oyuncu duygusal bir atlet gibidir. Ve bu uygulama çok acı verici-benim kişisel hayatım bundan zarar görüyor."
Benicio Del Toro: "Ben sadece oyunculuk yapmak istiyorum ama bu dünyada herşey imaj ve gösteriş etrafında dönüyor. Oyunculuğa ilk başladığımda 'kulağa fazla Porto Riko'lu geldiği için' ismimi Benny Dell veya Benny Delaware şeklinde değiştirmemi istediler. Onlara, 'Ben Porto Riko'luyum, adımı değiştirerek bunu değiştiremezsiniz, beni ya böyle kabul edin ya da rol vermeyin' dedim. "
"Daha liseye bile başlamadan önce gözlerimin altında siyah daireler vardı. Herkes uyuşturucu bağımlısı olduğumu sanırdı."
Bruce Willis: Thelonius Monk'un söylediği sözü seviyorum. 'Müzik hakkında konuşmak, mimari hakkında dansetmek gibidir.' Oyunculuk hakkında konuşmak konusunda işte tam böyle düşünüyorum." (Neden rolleri hakkında konuşmayı sevmediğinin sorulması üzerine).
Denzel Washington: "Bir film bir pastaya benzer. Yaparsınız, getirir masaya koyarsınız. Birisi gelir ve "Hiç sevmedim" der. Diğer birisi gelir "Bu yediğim en güzel pastaydı" der. Benim içinse söylemek zor. Benim işim pastayı yapmak."
Dustin Hoffman: "Oyunculuğa kızlarla tanışabilmek için başladım. Güzel kızlar nasılsa sonradan gelirdi, ilk olarak iki bacağı olan, bana gülümseyecek ve sıcak bakacak biriyle başlamak istedim."
Hasan Muradoğlu
02-12-2005, 16:24
bu arada johnny deep in şu hali beni dumur etmişti.hey gidi koca karizma... *:D
http://img521.imageshack.us/img521/420/beforenightfalls16be.jpg
İlker Kökdemir
02-12-2005, 16:27
Bırakmasaydı Arif Erdem çok iyiydi.
;D :D :) Süper
Hasan Muradoğlu
04-01-2006, 00:20
Edward Norton: "Samimi olarak söylemek gerekirse kendimi karizmasına güvenip poposunun üstüne oturan 15 milyon dolarlık bir aktör gibi göremiyorum. Yüzümün asla bir filmin açılışını yapacağını sanmıyorum."
"Pokerde olduğu gibi hayatta da risk faktörü var. Bundan kaçmak yerine bununla yüzleşmelisiniz."
George Clooney: "Evlilikte sizden bekleneni yapmakla yükümlüsünüz."
"Özel hayatımı başkalarıyla paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Paylaşırsam artık özel olmaz!."
Jack Nicholson: "Senaryoyu okuduğum anda Oscar kazanacağımı biliyordum." Terms Of Endearment filmi hakkında.
"Hayatta iki kişiye yalan söylersiniz: kız arkadaşınıza ve polise."
"Bir film setindeki yıldız saatli bomba gibidir. İnsanların ona korkmadan yaklaşabilmeleri için o bombanın etkisiz hale getirilmesi gerekir."
John Malkovich: "Senaryodaki bir sahnenin çıkartılıp yerine bir başkasının konulmasından hoşlanmıyorum. Yönetmenlerin buna hakları olduğunu kim söylüyor? Ben bir yazarın eserine bunu yapmak istemezdim." Tiyatroyu neden filmlerden daha çok sevdiği üzerine konuşurken.
Kevin Spacey: "Benim hakkımda ne kadar az şey bilirseniz, perdede oynadığım karaktere sizi inandırmam o kadar kolay olur."
"Senaryoyu okuduğumda yataktan düştüm. Başkası okumadan önce benim başvurmam gerektiğini düşündüm." American Beauty senaryosu hakkında.
Keanu Reeves : "Ben bir Mickey Mouse'um. Kostümün içinde kim olduğunu kimse bilmiyor." (1995'te Vanity Fair dergisine şöhret hakkında konuşurken.)
not:tutarsa devam ederiz ;)
Erdem Çeliker
19-01-2006, 01:16
Tutar tutar devam...
Nergis Bilek
19-01-2006, 01:26
jonny depp; russel crowe;jim carrey; şener şen
Başar Kantar
19-01-2006, 06:02
Scarlett Johansson...number one
Safa Arıkan
19-01-2006, 19:18
Nicolas Cage
Sean Connery
Bruce Wills
Mel Gibson
Onur Aloğlu
25-01-2006, 04:07
Televizyon dizilerinin tanınmış oyuncusu Mümtaz Sevinç (54), İstanbul'da birlikte yaşadığı bayan arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Olay, Mümtaz Sevinç'in yaşadığı Üsküdar Sultantepe mahallesindeki evinde meydana geldi.
İddiaya göre ünlü tiyatrocunun birlikte yaşadığı Banu Daldır (49) adlı kadın, Mümtaz Sevinç'in ayrılmak istemesi nedeniyle intikam almak için gece uyurken ünlü tiyatrocuyu sırtından bıçakladı.
Banu Daldır yaralandığını düşünerek ambulans çağırdı ancak Mümtaz Sevinç kurtarılamayarak öldü.
Mümtaz Sevinç, "Şehnaz Tango", "Deli Divane", "Eltiler", "Gülün Bittiği Yer", "Hoşçakal Yarın", "Hayal Kurma Oyunları", "Kamyon", "Sır" ve "Savunma" gibi film ve oyunların yanı sıra son zamanlarda televizyon dizilerinde rol almıştı.
CNN TÜRK'te yayınlanan "Bir Yudum İnsan" adlı programa sesiyle hayat veren Mümtaz Sevinç, sayısız dizi ve filmin kahramanına da sesini vermişti.
Kendisine Tanrı'dan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.
Hasan Muradoğlu
01-02-2006, 05:16
Tutar tutar devam...
madem tutuyo...devam öyleyse
Matt Damon: "...bu yollardan Ben Affleck olmadan geçmek çok daha zor olurdu. Benim başıma gelenin ona da olduğunu görmek olayları daha gerçekçi yapıyor. Bunları onunla konuşmak harika birşey, çünkü bunların çoğu garip ve korkutucu olaylar." Şöhret olmanın baskısı hakkında.
"Başarı sürekli düşündüğüm bir mesele değil. Eğer insanlar benim filmlerime giderlerse, evet bu başarı. Ama gitmezlerse, kuru gürültüden başka bişey değil.
Mel Gibson: "Herşey çok çabuk gelişiyor. Hemen frenlere basmam gerek yoksa bir yerlere fena toslayacağım."
Meryl Streep "Ne olursa olsun yaptığım işler her zaman kalacak."
"Eğer yönetmenler için bir cennet varsa, o da hayatları boyunca Meryl Streep'i yönetmeleridir. Dileğim Meryl'in 90 yaşına geldiğinde 90 yaşında bir kadın için yazılmış harika bir rolü oynamasıdır." (Yönetmen Alan J. Pakula)
Michael Douglas: "Bir filmkolilk değilim. Hobi olarak çok fazla film seyretmiyorum. Tüm zamanımı spor karşılaşmaları izlemeye ayırıyorum. Çünkü filmlere göre maçların nasıl biteceğini kestiremiyorsunuz."
Michelle Pfeiffer : "Hala insanların benim çok da yetenekli olmadığımı farkedeceklerini düşünüyorum. O kadar da iyi değilim." Kendisi hakkında.
bu da benden bi yorum...bundan 5 yıl önce bu ablaya aşıktım :)
Morgan Freeman : "Herkes Brad Pitt'in ne kadar yakışıklı olduğundan bahsediyor. Kusura bakmayın ama size Morgan Freeman'ın yaşayan en seksi erkek olduğunu söylüyorum." ("Se7en" filminde Freeman ile birlikte oynayan Gwyneth Paltrow)
Ümit Öztek
20-09-2010, 21:32
1.George Clooney
2.Brad Pitt
3.Bruce Willis
4.Al Pacino
5.Denzel Washington
6.Necati Şaşmaz :)
Tuncer Ezer
06-04-2011, 04:24
Jason Statham tek geçerim :)
İtalyan İşi filminde ayrı bi performans :)
Burak.Özkan
30-10-2011, 21:02
Kemal Sunal
Haldun Dormen
Haluk Bilginer
Şener Şen
Kenan İmirzalıoğlu ve daha niceleri :)
Mert Çeken
02-11-2011, 20:16
Morgan Freeman
Dustin Hoffmann
Andy Garcia
Richard Gere
Michael Madsen
Jake Gylenhaal
Meryl Steep
Uma Thurman
Hilary Swank
Sandra Bullock
Türklerden de,
Haluk Bilginer
Şener Şen
Kenan İmirzalıoğlu
ilk aklıma gelenler ...
Oğuz Cicak
09-01-2012, 01:58
Haluk Bilginer, Özgü Namal...
Cem Yılmaz (filmlerdeki performanslariyla)
Enes Durak
11-01-2012, 12:27
Tobin Bell
Testere serisindeki müthiş performansıyla burada olmayı hak ediyor :)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.