PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalem Çalışmaları Kasım'05

Tufan Avşar
13-11-2005, 02:08
Arkadaşlar, kitapseveriz.biz olarak Kalem Çalışmaları ismini verdiğimiz bir yarışma düzenliyoruz. Ayrıntılar aşağıda verildiği gibidir.

Kalem çalışmaları ismini verdiğimiz, hediyeli yarışmamız hakkındaki bilgiler şu şekildedir :

Kasım'05 Yarışması :

Kitapseveriz.Biz'in, Kasım'05 yarışması üç farklı edebi türde yapılacaktır.

Edebi Türler : Şiir, Deneme, Öykü

Değerli ziyaretçilerimiz, Hediye Kitap bölümümüzün ilk yarışma türü ve konusu yukarıda yazıldığı şekilde belirtilmiştir. Yarışmaya katılım koşulları ve detayları şu şekildedir :

1. Yarışmamızda yaş sınırlaması yoktur.

2. Yarışmaya katılacak her kişi, dosyalarını Word dokümanı olarak kaydedip, yarisma@kitapseveriz.biz adresine en geç 30.11.2005 tarihine kadar göndermelidir. Sonuçlar 15.12.2005'ten itibaren, Kitapseveriz.Biz Forumlarında ve kitapseveriz@yahoogroups.com grubunda ilan edilecektir.

3. Aynı Word dosyasının ilk sayfasında, İsim-Soyisim, Telefon Numaraları, Adres, Doğum Tarihi/Yeri belirtilmelidir. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılacaktır.

4. İlk 10'a girenlere kitaplar hediye verilecektir. Birinciye 10 adet, İkinciye 9 adet şeklinde dağıtım yapılacaktır. Kitaplar; sahaflardan alınmış ve yeni kitaplardan oluşacaktır.

5. Editörlerimizin değerlendirmesi ardından ilk 10'a girenlerin yazıları forumlarımızda ve eposta ( email ) gruplarında yayınlanacaktır.

6. İlk 3'e girenlerin yazıları, "Kitapseveriz.Biz Ekitaplar" bölümümüze yerleştirilecektir.

7. Bir yarışmacı, üç dalda da katılabilir.

8. Yarışmacı yukarıda belirtilen edebi türlerden herhangi birinden istediği konuda katılabilir.

www.kitapseveriz.biz/hediye.htm

* Lütfen bu yazıyı ilgili olabilecek arkadaşlarınıza iletiniz.

Sevgilerimle

Tufan AVŞAR

Tufan Avşar
01-12-2005, 00:51
Gelen istekler üzerine, başvuru tarihi 4 Aralık 2005'e uzatılmıştır. Bilginize arkadaşlar, eğer göndermek isteyen varsa...

Tufan Avşar
26-12-2005, 00:25
Arkadaşlar kitapseveriz.biz olarak kalem çalışmaları ismini verdiğimiz bir yarışma düzenledik. Ve birinci 1907unifeb üyesi bir arkadaşımız oldu. Bildirmek istedim :) Tebrikler Yunus Emre COŞAN . Birinci olduğu şiirini buradan da sizlerle paylaşmak isterim.

DEDEME

Darmadağın saçlarda bıraktım
Geri dönmeleri
Sinamekiler tuttu ellerimden
Hiç bu kadar sevmemiştim kederi
Boy boy çocuksu çalıları kurtardım
Sevgisi kalmamış nefret ağaçlarından

Kuru gürültülerden başka
Ne bir haykırış var hayatımda
Günlere ılık şerbet içirilmiş
Hepsi de kısa uykularda
Zaman pis kahkahalar atıyor
Yeni alevlenmiş aşklara

Bir çoban ıslığıyla başladı gün
Aynaya bakmaya utanan
Denize küsmüş tarlalar uyandı
Dedem bu gün iştahsız topluyordu
Eskiden sürülmüş tarlanın taşlarını

Yunus Emre COŞAN

Belirtmek isterim, arkadaşımız 43 katılım arasından birinci olmuştur. Şiiri gerçekten hak etti. Uzun süredir bende şiir yazıyorum ve derecelerim var. Hiç tereddüt etmeden benim tercihim bu şiir olmuştu ve diğer arkadaşlarında. İkinci olan ile arasında çok tartıştık gerçi. Sonunda Yunus Emre arkadaşımız oldu. Amatör bir yarışma da olsa, arkadaşımız da benim gibi amatör bir şair olsa dahi, şiir gerçekten çok şık. Özellikle son kıtası beni çocukluğuma alıp götürüyor... Tekrardan tebrikler. 1907unifeb'ın misyonu içinde bulunan "Aydınlık Gelecek" terimi, elbette böyle arkadaşlarımızın katkıları sayesinde olacaktır...