PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HardCore Kardeşliği

Erdem Çeliker
20-04-2005, 12:33
Bütün UNIFEB ailesinde "Hardcore *" dinleyen ve bu müziğe aşık olanların buluşma yeri olsun burası...

Özellikle S.O.D *ve M.O.D *manyağı biri olarak tüm Hardcore camiasını buraya bekliyorum...

Türklerden ise Radical Noise *muazzamdır... Tavsiye edilir...

Erdem Çeliker
06-06-2005, 12:18
Radical Noise efsanenin de efsanesidir... Stüdyo La'da tanıştığımız günü unutamam... Biz o zamanlar acemi bir gitaristken adamlar döktürüyordu ve sıramızın gelmesini beklerken komplekse giriyorduk yaa....

Alper Çakır
06-06-2005, 17:58
Hardcore'un kralı Max Cavalera'dır. Soulfly bence şu anda dünyanın en iyi hardcore grubudur.

Bilhassa Max Sepultura'daki son döneminde trash ve death karışımı müzikten hardcore'a doğru kaymaya başlamıştılar.

Şimdilerde piyasa olduğu için sevmediğim eski KoRn vardı. Life is peachy ve Follow the Leader iyi albümlerdir.

Türkiye'de Radical Noise ve Asafated iyi hardcore gruplarıdır.

Bir de benim grubum var Samsun'da fakat biz çok iyi grup değiliz henüz 4 yıllık toy bir grubuz. ;)

Geçen yıl Rock Station Festivalinde izlediğim Self Torchure grubunu çok beğendim. Gerçi bu grup daha çok deathcore yapıyor.

Bir de LÜTFEN SYSTEM OF A DOWN grubunun kasetine veya cdsine para vermeyin. Türk bayrağını yakanlara para vermeyelim. Bu grup fanatik ermeni dirler.

Erdem Çeliker
07-06-2005, 10:16
Max Cavalera'nın hayranı olmayan bir metalsever var mıdır?? Varsa da gerçekten metalsever midir??

Çoğu insan Nilüferler,Sezen Aksular,Erol Büyükburçlar ile büyüdüler... Hadi onlar yine kaliteli müzikler dinlediler...

1985 ve sonrası kuşak ise Teoman (The İdiot), Petek Dinçöz, Dale Don Dale'lerle büyüyor... İşte onlara acırım...

Max Cavalera, Jonathan Davis, Chris Cornell ve tabi ki James Hattifield ile büyüdük biz... Bununla da gurur duyuyorum...

Son olarak Hardcore Kardeşlerime tavsiye edeceğim bir grup daha var: "The Climb"

En az Radical Noise kadar muhteşem bir gruptur... Hatta vokal performans olarak "Gökalp Ergen" üzerine adam tanımam Türkiye'de...

Alper Çakır
07-06-2005, 13:17
Son olarak Hardcore Kardeşlerime tavsiye edeceğim bir grup daha var: "The Climb"

En az Radical Noise kadar muhteşem bir gruptur... Hatta vokal performans olarak "Gökalp Ergen" üzerine adam tanımam Türkiye'de...

The Climb'ı Samsun'da izleme fırsatım olmuştu. Sanırım 2002 yılıydı. Gayet kaliteli bir grup.

Erdem Çeliker
08-06-2005, 13:21
Mesut sanırım sen de The İdiot (Teoman) sevmeyenlerdensin... Böyle adamlar oldukça ne Rock Müzik gelişir, ne gençler bi yol katederler... Kashmir'den müzik çalmakla şöhret olunmaz... Bunu Teo'ya öğretemedik...

The Climb'a gelince; bilen bilir Türkiye'nin belki de en iyi vokalistine sahip bir gruptur... Ayrıca gitarda Melih te süperdir... Kemancı'da tanışmıştım kendisiyle süper bir gitarist...

Ahh ahhh Hücum Kedi günleri... Burak,Kerem (Kurban), Melih (the Climb), Öztürk... çok iyilerdi yaaa...

Erdem Çeliker
13-06-2005, 12:09
Gökberk İron Maiden ve Judas Priest ile ilgili sözlerine katılıyorum... Her efsane gibi onlar da saygıyla anılacaklar...

Bende Radical Noise'nin 14 Reasons albümü var... Hatta albümün ham hali bile var... Stüdyodalarken dinleme imkanımız oluyordu...

The Climb'ı dinlememiş olman büyük kayıp... Laf olsun diye değil gerçekten "Gökalp Ergen" vokali dinlememiş biri HardCore falan dinlememiş derim... Gitaristleri Melih Balta da piyasadaki birçok gitaristi cebinden çıkartır... Davulda da genel Alen çalar ama bazen KURBAN'dan Burak ta çalıyor... Ki Burak ta süper bir davulcudur... Canlı izleyenler bilir... Kemancı'da 50 kere falan izlemişimdir Burak'ı hep aynı süper performans....

Sadece Manga için söylediklerine katılamayacağım... Bence yaşlarına göre yaptıkları iş çok iyi... 2. albümleri daha da iyi olacaktır... Müzisyenlikleri yetersiz ama birbirlerinin açıklarını iyi kapatıyorlar... Onları da 5 - 6 kere canlı dinledim... iyiler bence...

Son söz : PENTAGRAM is Metal Lord of Turkey

Haldun Gündüz
12-07-2005, 02:16
Hardcore başlıgı altında Manga konusmak biraz garip olmuş.Konu Manga'ya nasıl geldi onu anlamadım.Ayrıca Manga'nın bir yerlere gelmesi için Limp Bizkit'i örnek alması gerekiyorsa vay haline.
System of a Down konusuna gelince; Konu müzik oldugunda şövenistçe kurulmuş cümlelerin anlamı olmadıgını düşünüyorum.Grubun siyasi duruşundan çok yaptıklarına bakmalı.Sesini çok iyi kullanan bir vokale sahipler ayrıca geri vokalinde geçişlerdeki uyumu oldukça iyi.Grup Ermeni oldugu için Anadolu kültüründen etkilendiklerini bazı şarkılarından anlayabiliyoruz ve bu etkileşim metale değişik tatlar kattığından çok hoş.Revaçta olan sarkılarını degılde geri planda kalmış Anadolu ezgileri taşıyan ''Im Nazelis'',''ariels'' gibi şarkıları dinlemenizi tavsiye ederim.Metal adı altında bu tür alternatif gruplara rastlamak kulak zevki açısından iyi bir şey.
Bunların dışında ''Judas'' hadisesine tamamiyle katılmakla beraber After Forever,At The Gates,Decoryah.. gibi grupları dinlemenizi tavsiye ederim

Doğa Aydın
16-07-2005, 22:45
Asafated death ti bizim zamanımızda. Onlar da hardcore yoluna düşmüş. Peheey, iyice yaşlandık ya...
System of a Down konusunda ise, politik kimliklerini bir yana bırakırsak (ki her konserlerinde Türkiye'ye küfür ederler) sadece "Spider" şarkısı ile bana hitap edebilmiş bir grup. Bu kadar sıradan bir grubun böyle bir şarkıyı nasıl yaptığı muamma...
Hardcore konusu uzun uzun tartışılabilir. Ama yine de The Climb ve Radical Noise'in hakkını teslim etmek lazım. Özellikle The Climb'ın vokalisti kadar davulcusu da çok iyidir, ysnlış hatırlamıyorsam bir aralar Haluk Levent'in de arkasında çalmaktaydı.
Bunlar dışında Something's Wrong ve Ascreus da ilk hatırladığım kalburüstü gruplar. İyilerdi...

Erdem Çeliker
17-07-2005, 16:08
The Climb'ın davullarında sürekli değişim olur... Bazen Alen çalar, bazen Kurban'dan BURAK, bazen de bir başkası... Haluk'un arkasında Alen çaldı bi dönem ama sen ondan mı bahsediyorsun bilemiyorum...

System of a Down mevzusu derinleşir...Ben de Doğa gibi "Spider" şarkılarına aşığım...

Erdem Çeliker
28-09-2005, 21:34
Yaaa Arkadaşlar... Elinde "M.O.D" konser vcd'si yada herhangi bir konser posteri olan varsa lütfen bana yazsın....

Ne isterseniz veririm... Yeterki elimde böyle bir Efsanenin arşivi olsun...