PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Perde...

Gül Muştu
04-08-2004, 22:52
Şehir Tiyatroları bu sene de geçen yaz olduğu gibi tiyatroseverlerle buluşuyor. :D

Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda 21-22 Ağustos tarihlerinde, Ekrem-Cemal Reşit Rey Kardeşler'in ünlü 'Lüküs Hayat' opereti, 27-28 Ağustos tarihlerinde de sezon içinde kapalı gişe oynayan W. Shakespeare'in 'Hırçın Kız' oyunu var.

Lüküs Hayat'ı bilmeyeniz zaten yoktur, müthiş keyifli bir oyun. ;) Oyuncu kadrosu da süper zaten. :)

Hırçın Kız'da Mehmet Ali Alabora ile Meltem Cumbul oynadığı için bu sene tüm oyunlarının biletleri satışa sunulur sunulmaz tükendi, oyuncularının kim olduğunu bilmeden Shakespeare'in oyunu olduğu için gösterime yeni girdiği zamanda bilet almıştım, oyunda çok güldüm, ama az da üzüldüm. Shakespeare'in o büyülü dilli Hırçın Kız'ı yok olmuş; yerine de bol "anasını satayım"lı "babaaabaaa"lı günlük konuşma dilindeki repliklerle bezeli Mehmet Ali ile Meltem Cumbul'un boy gösterisi yaptığı bir Hırçın Kız yaratılmış. Belki de bu oyun sayesinde çoğu çocuk (okullar bu oyuna çok ilgi gösteriyorlardı oyuncularından dolayı) hayatında ilk kez tiyatroyla tanıştı. Gazeteler de zaten bu oyunun seyircileri tiyatroya çekmek amaçlı olduğunu yazmışlardı, bunda da gayet başarılı oldular. ;)

Eğlenmek, hoş vakit geçirmek isteyen herkese tiyatro sevsin sevmesin bu iki oyunu tavsiye ederim. Bilet fiyatları da gayet ucuz, indirimli biletler 5.5 milyon TL. Şehir tiyatroları gişelerinden alabilirsiniz. :)

Özenç Yeşilçiçek
05-08-2004, 10:06
Şehir Tiyatroları bu sene de geçen yaz olduğu gibi tiyatroseverlerle buluşuyor. :D

Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda 21-22 Ağustos tarihlerinde, Ekrem-Cemal Reşit Rey Kardeşler'in ünlü 'Lüküs Hayat' opereti, 27-28 Ağustos tarihlerinde de sezon içinde kapalı gişe oynayan W. Shakespeare'in 'Hırçın Kız' oyunu var.

Lüküs Hayat'ı bilmeyeniz zaten yoktur, müthiş keyifli bir oyun. ;) Oyuncu kadrosu da süper zaten. :)

Hırçın Kız'da Mehmet Ali Alabora ile Meltem Cumbul oynadığı için bu sene tüm oyunlarının biletleri satışa sunulur sunulmaz tükendi, oyuncularının kim olduğunu bilmeden Shakespeare'in oyunu olduğu için gösterime yeni girdiği zamanda bilet almıştım, oyunda çok güldüm, ama az da üzüldüm. Shakespeare'in o büyülü dilli Hırçın Kız'ı yok olmuş; yerine de bol "anasını satayım"lı "babaaabaaa"lı günlük konuşma dilindeki repliklerle bezeli Mehmet Ali ile Meltem Cumbul'un boy gösterisi yaptığı bir Hırçın Kız yaratılmış. Belki de bu oyun sayesinde çoğu çocuk (okullar bu oyuna çok ilgi gösteriyorlardı oyuncularından dolayı) hayatında ilk kez tiyatroyla tanıştı. Gazeteler de zaten bu oyunun seyircileri tiyatroya çekmek amaçlı olduğunu yazmışlardı, bunda da gayet başarılı oldular. ;)

Eğlenmek, hoş vakit geçirmek isteyen herkese tiyatro sevsin sevmesin bu iki oyunu tavsiye ederim. Bilet fiyatları da gayet ucuz, indirimli biletler 5.5 milyon TL. Şehir tiyatroları gişelerinden alabilirsiniz. :)

Geçen sezon Hırçın Kız'ın ilk gösterimine gittim.
Kesinlikle katılmıyorum.Meltem Cumbul çok başarılıydı ve tam bir 'hırçın kız'dı.

Eğer bozulmuş bir oyun görmek istersen Macbeth'i tavsiye ederim,felaketti!

Özenç Yeşilçiçek
05-08-2004, 14:15
Meltem Cumbul başarılı değildi demedim ki ben, dediğin doğru tam bir Hırçın Kız'dı; ama Shakespeare'in orjinal metnini çok değiştirdiklerini söyledim. :)

Macbeth'e de gittim ve tam Shakespeare'in hakkını vermişlerdi bence, biraz ağır bir oyundu, belki ondan sıkıldın sen. ;)

Sıkıldığımı söylemedim ki ???
Shakespeare'den Macbeth mi yoksa Köroğlu falan mı pek anlaşılmıyordu açıkçası kostümler inanılmaz kötüydü.
Oyunun hakkı asla bu değil.

Özenç Yeşilçiçek
05-08-2004, 16:42
Kostümler güzel değildi, doğru diyorsun, ben de beğenmemiştim ama allı pullu kostümlü bir Macbeth de düşünemiyorum ben. :) Seninle ortak sevdiğimiz hangi oyun çıkacak ben çok merak ediyorum, zevklerimiz tam zıt galiba. :D

:D doğru galiba
Ancak Köroğlu misalı Macbeth hiç olmamıştı doğrusu

Melis Varan
05-08-2004, 22:47
Macbeth'e gitmedim ama oyunun fotoğraflarını gördüğümde ben de "ne bu kavuklu tipler!" demiştim ve gitmeyi düşünüyorken vazgeçmiştim.

Benim de en son gittiğim oyun "Hırçın Kız"dı, zor yer bulmuştuk ve o oyunda Meltem Cumbul'a bir kez daha hayran kaldım!

Lüküs Hayat benim ilk gittiğim oyundu galiba:) Hatta hala bazı sahneler gözümün önüne geliyor:)

Melis Varan
06-08-2004, 01:17
Ben de benzer bi öneri için tekrar girmiştim Gül, kalp kalbe karşıymış ;) Ben gelirim Lüküs Hayat'a tekrar.

Dediğinde haklısın. Ben de Hırçın Kız'ı daha önce duymuş ama gidememiştim, oyuncuların meltem cumbul ve m.ali alabora olduğunu daha sonra öğrendim. Benim değil ama ailemin gitmesini belki de oyuncular sağladı.. Yine de insanlara tiyatroyu tanıttığı için "hiç yoktan iyidir" diyoruz. Bu oyna gidip beğenenlerin bi çoğunun "ya hep sinemaya gidiyoruz halbuki oyunlar da çok güzel, hem de daha ekonomik" gibi şeyler konuştuklarını tahmin ediyorum.

Özenç Yeşilçiçek
06-08-2004, 10:10
Keşke tüm oyunlar Hırçın Kız kadar ilgi görse, oyuncular değil de oyun için insanlar tiyatroya gitse. Ben ilk mesajımda bunu eleştirmiştim biraz, Hırçın Kız'ı daha önce de izlemiştim ve çok usta oyunculardan izlemiştim, Shakespeare'in o büyülü diline bir kez daha hayran kalmıştım o zaman; Meltem Cumbul tabii ki çok iyi bir oyuncu, Mehmet Ali de, ama gazeteler bile yazdı Hırçın Kız "satış amaçlı" bir oyun diye; tiyatroya ilgiyi arttırma amaçlı diye... Bunda başarılı oldular, kapalı gişe oynadı o oyun aylarca, hatta daha ilk günden biletleri bitti. Ben de çok gülerek ayrıldım Hırçın Kız'dan ama anlatmak istediğim başka. ;)

Bir önerim var, Lüküs Hayata hep birlikte gidelim mi? Daha eğlenceli olur hem. Ben birkaç gün içinde bilet almaya gideceğim, gelmek isteyenlere bilet alabilirim. ;)

Yıllardır tiyatroya giden biri olarak Hırçın Kız'a oyuncuların kim olduklarını bilmeden bilet aldım ki daha sonra oyuncular deşifre olunca bilet bulmak imkansızlaştı,ayakta falan izleyenler olduğunu duymuştum.
Bu olayı destekliyorum,tiyatronun da bi yerde reklamının yapılması gerekiyor.Eğer insanlar Meltem Cumbul sayesinde tiyatroyla tanışıyor ve hoşlarına gidip daha sonra başka oyunlara da gidiyorlarsa Meltem Cumbul'u ya da toptan oyunu eleştirmek yerine teşekkür etmeliyiz hatta tiyatro camiası teşekkür etmeli.

Özenç Yeşilçiçek
06-08-2004, 13:29
Ben de oyuncularının kim olduğunu bilmeden bilet almıştım, daha yeni sahne almıştı oyun ve henüz duyulmadığı için de 3. sıradan izlemiştim üstelik. Önceki mesajımda dediğim gibi daha sonraları daha ilk günden biletler tükendi, insanlar Hırçın Kız'ı izlemeye değil Memoli ve Meltem Cumbul'u görmeye geliyorlardı çünkü. Onların emeğine tabii ki saygım sonsuz, ikisi de çok başarılı oyuncular, çok da severim ikisini. Ama benim anlatmak istediğim başka Özenççim. Bu şekilde halka tiyatro sevgisi aşılanması çok güzel bir davranış tabii ki, belki birçok insan hayatında ilk kez tiyatroya gitti; ama bir kez daha tiyatroya gitmeleri için yine acaba medyatik insanların oynadığı ve insanların beğenisini daha çok kazansın diye orjinalliğinden azcık uzaklaşıldığı oyunların mı sahnelenmesi gerekiyor? Hırçın Kız'a gidenler yine Shakespeare'in bir oyunu olan ve medya önünde hiç olmayan tiyatrocuların oynadığı Hamlet'e -ki Prens Hamlet'in performansına hayran kalmıştım, ancak bu kadar rolünün hakkını verebilirdi- gitmek isteyecekler mi? Giderlerse beğenecekler mi?

Ben tabi ki takdir ediyorum Şehir Tiyatrolarını yeni yüzleri tiyatroyla buluşturdukları için, Meltem Cumbul'un da Memoli'nin de emeğine fazlasıyla saygı duyuyorum ama keşke bu reklam tüm oyunlar için yapılsa, gazeteler günlerce Hırçın Kız kadar diğer oyunlardan da bahsetse ve keşke insanları daha çok güldürmek adına Shakespeare'in oyununa asla yakışmayacak "anasını satayım"lı replikler oyunda yer almasa... Umarım bu sefer derdimi anlatabildim. ;)

Ben seni anladım zaten.
Hayatında hiç tiyatroya gitmemiş adama kafadan ağır repliklerle girersen bi daha gelmez,insanları ısındırmak bakımından destekliyorum.
Ayrıca 'anasını satayım'lı replikler çok komikti ben çok eğlendim...
"Bak güneş doğuyor"
"Doğuyor anasını satayım..." ;D ;D ;D

Bi de Hamlet'te de Ayhan Kavas oynuyordu ki ben de hayran kaldım kendisine,o da ünlü bi insan!niye ezdik ki adamı yazık!!!

Melis Varan
06-08-2004, 15:33
Giderken sanat için değil güzel vakit geçirmek için gidiyoruz ben de dahil bi çoğumuz...
Kitap okuma alışkanlığı olmayan birine ağır replikler sıkıcı gelecektir, düşünmeye değil eğlenmeye gidiyorlar ne de olsa. Ne yazıkki kitap okuma alışkanlığı olan bi milet de değiliz. Bırakın tiyatroyu TV'de bile kaliteli diziler 3-5 bölüm yayınlanıp, daha sonra izleyeni olmadığı için reklam alamıyor ve maddi zorluklar nedeniyle yayından kaldırılıyorlar. Bunun yanında saçma sapan senaryolar, basit çekimler, taklit etmeye çalışılırken batırılan şiveler ile uyduruk diziler rekorlar kırıyor...
E insanımız evinde otururken kaliteli programa yönelmiyorken bi de üzerine para verip gider mi sizce?
Bence medyatik kişilerin insanları tiyatroya çekmesi lazım bi kaç sene daha ki ayakları alışsın ve o medyatiklerin yanında oynayanları da yavaş yavaş tanıyıp hayran olduğu kişi için ya da reklamların etkisiyle sürüklenerek değil de tiyatroculara, senaryoya vs göre oynu seçip gitsinler.

Melis Varan
10-08-2004, 18:15
Lüküs Hayat saat kaçta nerde oynuyor o tarihlerde?

Melis Varan
11-08-2004, 22:26
tmm pardon, görmemişim:)

21çok geç ama.. Benim ordan dönüşüm sorun olur:(

Melis Varan
12-08-2004, 00:39
Öyle olcak gibi geliyor:)
Bu sene tiyatro kültürü yapalım biraz;)

Ayça Buğra
01-10-2004, 12:36
Keşke şehir tiyatrolarına daha çok destek verilse diyor insan özel tiyatroları görünce..Ama sanatlarından birşey kaybetmiyorlar yine de..Bir Shakespeare hayranı olarak Macbeth'i bir de perde de izlemek isterdim,hayırlısı bakalım...İnsanların boş zamanlarını değerlendirmesi için, hatta kendine boş zaman yaratması için birebir tiyatrolar..Kendimize tiyatro seansı hediye edelim,bu karmaşanın içinde kendimiz için bişey yapmış olalım... ;)

Melis Varan
05-12-2004, 21:43
Yedi Kocalı Hürmüz'e yıllar önce gitmiştim. Çok keyifli bi oyun, uzun zaman geçmiş olmasına rağmen gözümde canlanan sahneleri var hala :)
Şimdi Üsküdar Müsahipzade sahnesinde oynayacağı dönemi bekliyorum. Hatta cümbürcemaat ailece gitmeye karar verdik :)

Erdem Çeliker
28-09-2005, 21:29
Arkadaşlar 2005-2006 Tiyatro Sezonu Açılıyor... Ekim ayı ile birlikte Tiyatro Salonlarını doldurmaya başlıyoruz...

Tavsiyem Devlet Tiyatrosu Oyunlarıdır... Örn; "ÇAYHANE" muhteşem bir oyun... Vietnam'ı yaşamış bir Amerikalı Askerin kaleminden çıkmış bir oyun... Komedi... Aynı A.B.D gibi...

Şehir Tiyatroları da Ekim ayında açılıyor... Özellikle Haldun Taner Sahnesi'ni tavsiye ederim... Zevkli oluyor... Deneyin...

Tüm Tiyatro Severlere Sevgiler... Beraber oyunlara gitmek dileğimle....