PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oğuz Aral vefat etti!

Burhan Günarslan
27-07-2004, 14:55
http://www.ntvmsnbc.com/news/162514.jpg

Ünlü karikatürist Oğuz Aral Bodrum’da vefat etti. Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan İnal’dan alınan bilgiye göre, Pazar akşamı hastaneye getirilen Oğuz Aral, dün akşam saat 19.30 sularında hayatını kaybetti.
Dr. İnal, Oğuz Aral’ın “multi organ yetmezliği” nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Oğuz Aral, dün akşam saatlerinde arka cidar bölgesindeki yaygın enfarktüs nedeniyle hastanemize getirildi. Kendisine hemen müdahale edildi. Ancak, gündüz saatlerinde böbrek yetmezliği ortaya çıktı. Günde üç paket sigara tükettiği için de beyin küçülmesi olmuş. Diyalize sokmak istendi, ancak her şey bir anda kötüye gitmiş. Bu akşam saat 19.30 sıralarında multi organ yetmezliği nedeniyle vefat etti” şeklinde konuştu.

OĞUZ ARAL KİMDİR?
1936 yılında Silivri’de doğan Oğuz Aral İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin üçüncü sınıfından ayrıldı. 1950’den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizen sanatçı Gün Gazetesi’nde ‘GırGır’ adıyla bir güldürü sayfası düzenledi. DÜNYANIN 3. MİZAH DERGİSİ Bir yıl sonra sayfayı aynı adla haftalık güldürü dergisine dönüştürdü. Yazı ağırlıklı, güncel, halkın anlayabileceği bir karikatür anlayışına önem veren GırGır dergisi 70’lı yıllarda dünyanın en çok satan 3. mizah dergisi unvanını kazandı.
Gırgır dergisinde, kendi mizahi görüşü ve doğrultusunda bir çok karikatürcüyü yetiştirip, kamuoyuna tanıttı. Mayk Hammer, Köstebek Hüsnü, Utanmaz Adam, Avanak Avni gibi çizgi roman ve öyküleriyle geniş bir okur kitlesi tarafından tanındı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/162467.jpg
En beğendiğim karakteride avanak avniydi.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Vehbi Şirikçi
27-07-2004, 15:15
Mekanı cennet olsun.

Avanak Avni yetim öksüz kaldı.

Bıfıl , hmıf , smuf!..

Ersin Demirel
27-07-2004, 16:46
Allah rahmet eylesin.Rahmetli de Fenerbahçeli'ydi.

Levent Sarıbaş
27-07-2004, 19:32
Allah'tan merhuma rahmet, sevenlerine baş sağlığı dilerim. Düşlediğimiz Türkiye'nin mimarlarındandı.

Cenker Köse
27-07-2004, 20:29
Öykülerini de çizgi romanlarını de büyük bir keyifle okurdum. Pazar sabahı gazeteyi elime aldığımda ilk olarak kendi köşesine bakma büyük bir keyif verirdi kahvaltıdan hemen sonra... Yaşamı boyunca milyonlarca kişiyi güldürdü büyük usta. Mekanı cennet olsun...

Ata Bahadır
27-07-2004, 22:00
Vehbinin dedigi gibi Avanak Avni oksuz kaldi.Ozellikle bir donem koselerini, cizgi romanlarini delicesine takip ettigim bir insandi.

Degerli bir insan daha aramizdan gitti.Allah Rahmet eylesin , nur icinde yatsin.

Ertu Aydın
27-07-2004, 22:32
Nur içinde yatsın Huysuz ihtiyar.

Bağdagül Çelik
27-07-2004, 23:02
Allah rahmet eylesin.Huysuz ihtiyarı keyifle okuyordum:(

Doğa Aydın
27-07-2004, 23:45
Türkiye'nin gördüğü (belki iddialı olacak ama) en büyük mizahçıydı. Türkiye gibi bir ülkeden, insanların parasızlıktan gazete okumadığı bir ülkeden, dünya 3.sü bir mizah dergisi çıkarmak, bu mizah dergisinin tirajını milyon yapmak kolay değildir.
Cenker'in de dediği gibi, evde hürriyet alındığı dönemlerde, sonraları gazeteleri internette okumaya başlayınca da, hürriyet gazetesinde pazar günleri ilk okuduğum yazı onun köşesi olurdu, öyle ki spor haberlerinden bile önce ilk olarak onun köşesine bakardım.
Sadece yapıtlarıyla değil, yetiştirdiği mizahçılarla da bu ülkenin en büyüğüydü şüphesiz, ve onu en büyük yapan değerlerinden biri buydu. Bugün, piyasada çıkan mizah dergilerine bakın, LeMaN olsun, Lombak olsun, Penguen olsun, ya da diğer dergiler olsun, ya onun öğrencileri tarafından ya da öğrencilerinin öğrencileri tarafından çıkarılmaktadır.
Türkiye, en büyük mizahçısını yitirdi. Yarınki Penguen'in ve Perşembe günü çıkacak LeMan'ın kapaklarını merak ediyorum. Bakalım, bu dergiler ustalarına vefa gösterecekler mi?

Reşat Özdemir
28-07-2004, 02:10
Türk mizahının babası idi..
Allah rahmet eylesin, Mekanı cennet olsun..

Fatih Bağcı
28-07-2004, 02:16
onu okurken çok eğlenirdim.gerçekten çok üzüldüm.biz yetişemesekte siyasi tarihimizdede önemli bir yeri vardı kendisinin.başımız sağolsun :( :'(

Melis Varan
28-07-2004, 03:15
Siyasetin en ateşli dönemlerinde hem sağcısına hem solcusuna aynı dergiyi okutabilmiş, diğer zamanlarda da birkaç kuşağa birden hitap edebilmiş, türk karikatürüne hem eserler hemde yeni karikatüristler kazandırabilmiş, öğrencilerine hocalık kadar babalık da yapmıştı..
Başımız sağolsun.

Burhan Günarslan
28-07-2004, 17:49
arkadaşlar antudan bir alıntı eklemek istiyorum ve ekliyorum

Hatırlarsınız yıllar önce Galatasaray, Fenerbahçemizi uzatma dakikalarında attığı bir golle Türkiye Kupası'ndan elemiş, zamanın teknik direktörü Souness da bir bayrağı stadımızın ortasına dikme girişiminde bulunmuştu. Bu olay tüm Fenerbahçe taraftarı gibi Oğuz Aral'ı da çıldırtmış, ertesi gün Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde Souness'ı poposuna bayrak direği sokulmuş şekilde karikatürize etmişti

Muhammed Turan
06-08-2004, 00:19
Allah Rahmet Eylesin!

Ömer Kalburcu
13-08-2004, 14:35
Çok üzüldüm ben de.. Türk karikatür-mizah tarihine bugünkü isimleri kazandıran en önemli üstad.. Allah Rahmet eylesin..
:( gııı!

Erdem Çeliker
28-09-2005, 21:16
Bugün birçok karikatürist inceledim... Anladım ki Oğuz Baba çok çok farklıymış... Aramızdan ayrılalı 1 seneden fazla oldu ama hala kalbimizde... Allah rahmet eylesin...

Tüm karikatür severlere sevgiler...