PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "DiscMan Nedir?" Bilmeyenimiz Var mı ?

Ufkay Erker
09-09-2005, 04:14
Yurtdışına gitmeyi çok seven, arada sırada da okuLa uğrayan bir arkadaşımLa geçen akşam muhabbet ederken geçti bu konu, kuLakLarıma inanamadım.

Amerika'da çocukLar bizim diskmen diye okuyup discman oLarak yazdığımız yani kişiseL, bütünLeşik disk çaLarLarı biLmiyorLarmış. NasıL demeden arkadaşım devamını getirdi, çünkü cd çaLarLar bir önceki nesiLde kaLmış. Evet yanLış anLamadınız, bir önceki nesiL...

Şu anda oradaki çocukLarın eLinde hani Türkiye'ye yeni yeni giren iPod deniLen aLetLer varya, onLarın daha bir geLişmişLeri varmış, hem mp3 çaLıyor hem internete bağLanıyor, hem DVD izLeyebiLiyorLarmış, vesaire, vesaire...

Durup düşündüğümde bunun bir tüketim çıLgınLığından farkLı birşey oLmadığını düşünüyorum ve sanki bizLerde bu yoLda, hemde emin adımLarLa iLerLemeyi sürdürüyoruz. Türkçemizi tüketiyoruz, doğamızı tüketiyoruz, zamanımızı tüketiyoruz, hayatımızı tüketiyoruz ve en önemLisi oLur oLmaz kavgaLarLa birbirimizi yiyiyor, ömürLerimizi tüketiyoruz.

Eve gittiğimde kardeşimi aLacağı mp3 çaLarın kaç MB oLması gerektiğini düşünürken buLuyorum, yeni çıkan cep teLefonLarını inceLerken herhangi bir dergide yada. Ben ise haLa iLk ve tek cep teLefonumu büyük bir inat ve azimLe kuLLanmaya devam ediyorum.

OnLarın yaşLarındayken cep teLefonunun sadece iş adamLarının kuLLandığı bir aLet oLduğunu düşünürken, şimdi kardeşLerimiz anne ve babaLarımıza küçücük hayaLLerinde biLe göremeyecekLeri miktarda paraLar ödeterek, neredeyse herbiri birer servet değerinde teLefonLar aLdırıyorLar, anne ve babaLarımız da bu durumdan şikayetçi ama çoğu zaman birşey diyemiyorLar.

DeLi gibi tüketiyoruz herşeyi, dünkü teLefonLarı değiL tabii ki, dediğim gibi herşeyi tüketiyoruz.

Yine başLadı diyoruz teLevizyonu açtığımızda "Kardeş KavgaLarı". AkLı başındakiLer biLe dur diyemiyor birçok şeye. ELine aLan siLahı heryeri atış poLigonuna çeviriyor ve biz bu insanLarın bazıLarını bizi temsiL etme hakkı veriyoruz, benimse eLimde siLah yok!

GeriLen her ok içimize sapLanıyor sanki, statLarda dahi kanLar akıyor. RahatLamak için maça giden insanLar kendiLerini amansız bir çatışmanın ortasında buLuyor.

Tüketiyoruz herşeyimizi, ve ne kadar hoyratça...

Sezen Cumhur ÖnaL havaLarında size sorsam şimdi, "SeneLer geçsede hiç unutmayacağınız" kaç şarkınız var, samanyoLLarından, mor menekşeLerden, hep karanLıkLardan başka, haLa radyoLarda çaLınmayan ama sizin arşivinizde baş köşede duran diye, sadece sizin oLan. Ne cevap verebiLirsiniz, Nez'siz, GüLben'siz yada Tarkan'sız...

Ben payLaşmayı istedim, amacım düşündürmekti ve varsa sizinde böyLe "sadece sizin hatırLadığınız"a inandığınız bir kaç isim, birkaç oLay bize de hatırLatır, tüketmemize beLki engeL oLur musunuz_?

Ufkay Erker
09-09-2005, 04:42
MeseLa şimdi bir şarkı takıLdı dudağıma, Kumdan KaLeLer - Sana Dair. Hem iLk hatırLatmaya örnek oLur dedim hemde dinLemek için iyi bir bahane...

Bahriye Tekin
09-09-2005, 15:22
hayatı tüketiyoruz hiç sebepsiz, hoyratça...
sevgileri harcıyoruz yok yere.
kıymetini bilmiyoruz zamanın, hiç bitmicek sanki hayatımız erteliyoruz herşeyi yarınlara, yarınların olacağını bile bilmeden...

Onur Aloğlu
09-09-2005, 16:01
Ellerine sağlık Ufkay her kelimesine imza atarım...