Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazım Koyuncu'yu Kaybettik..!
Erşah Yılmaz
25-06-2005, 21:56
BÜYÜK USTAMIZ halk müzii kahramanlarindan SAYIN KAZIM KOYUNCUYU KAYBETTIK.
Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu vefat etti...
* * *Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu (33), uzun süredir kanser tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
* * *Kazım Koyuncu için yarın, 27 Haziran'da yapılması planlanan ve Koyuncu'nun da adının geçtiği ''Hey Gidi Karadeniz'' konserinin gerçekleştirileceği Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek.
* * *Koyuncu'nun cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Hopa'ya götürülecek.
* * *
* * TÜRKİYE'NİN İLK LAZ-ROCK GRUBUNU KURMUŞTU
* * *Yakalandığı kanser hastalığı sonucu bugün İstanbul'da vefat eden Karadenizli genç şarkıcı Kazım Koyuncu, Türkiye'nin ilk laz-rock grubunu kurmuştu.
* * *Hopa'da 1972 yılında doğan Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı.
* * *İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşan Koyuncu, 1992'de profesyonel müzik yaşamına geçti.
* * *Türkiye'nin ilk laz-rock grubu olan "Zuğaşi Berepe"yi kuran Koyuncu, bu grupla 1995'te "Va Mişkunan" (Bilmiyoruz), 1998'de de "İgsaz" (Gidiyor) isimli albümleri yaptı.
* * *Koyuncu, 1998'in sonunda "Zuğaşi Berepe"nin dağılmasının ardından tek başına müziğe devam etti ve "Salkım Söğüt" isimli projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı.
* * *Kazım Koyuncu, 2001 yılında ilk solo albümü "Viya"yı çıkardı.
* * *Daha sonra bir TV kanalında yayınlanan ve çok sevilen "Gülbeyaz" adlı dizinin hem müziklerini yapan, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev alan Koyuncu, "Sultan Makamı" dizisinin de müziklerini hazırladı.
* * *İkinci solo albümü "Hayde"yi Nisan 2004'te çıkaran Koyuncu, yaklaşık 6 aydır kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.
* * *
* * KANSERLE MÜCADELESİNİ ANLATMIŞTI
* * *Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, vefatından önce tedavi gördüğü VKV Amerikan Hastanesi'nde geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen "Çernobil'in Etkileri ve Hasta Hakları" konulu panelde kanserle mücadelesini anlatmıştı.
* * *Koyuncu, o dönem "4 aydır kanserle mücadele ettiğini ve kanserin özgürlüğünü kısıtladığını" ifade ederek, "kanseri kanser olmayanların anlamayacağını" vurgulamıştı.
* * *Genç şarkıcı Koyuncu, konuşmasında şunları kaydetmişti:
* * *"Duyarlı bir sanatçı olarak dertleri hissediyordum. Kanser de oldum artık. Ben kanserden çok korkan bir insandım. Kanserim ve korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlüğümü düşünüyorum. Ölüm küçük bir şey, ama hastalık sizin özgürlüğünüzü sınırlıyor."
:( :( :( :( :( :( :( :( :(
*
Mert Salgın
25-06-2005, 22:07
başımız sağolsun söyleyecek bir şey yok...azmi herkese örnek olsun.....
Adem Sakaoğlu
25-06-2005, 22:13
tüm sevenlerinin başı saolsun. bir yıldız daha kaydı gönlümüzden. :(
Yusuf Demirci
25-06-2005, 23:42
çok severdim rahmetliyi.. ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun..
Ayça Buğra
26-06-2005, 00:15
Tüm sevenlerinin başı saolsun....
Büyük kayıp...
Ömer Birdal
26-06-2005, 01:28
gerçekten söylenebilecek cok fazla sey war ama...
basimiz sagolsun. Allah rahmet eylesin
Serkan Özen
26-06-2005, 01:38
Pek tanımazdım ama duyduğum kadarıyla son günlerde çıkanların aksine gerçekten sanatçı olan bir müzisyenmiş. Tüm sevenlerinin başı sağolsun. Meaknı cennet olsun. Allah geride bıraktıklarına sabır versin.
Sinan Bıçak
26-06-2005, 01:49
Ahh ahh daha doyamadan aramızdan ayrıldı.
Hasan Hamamcı
26-06-2005, 02:06
Üzgünüm...
Allah tüm sevenlerine, ailesine ve yakınlarına sabır versin!
Hüseyin Kaplan
26-06-2005, 11:21
Fuat Saka ve Volkan Konakla beraber en sevdiğim ve dinlediğim karadenizli sanatçıydı. Başımız sağolsun mekanı cennet olsun.
Canan Gebetaş
26-06-2005, 12:46
karadeiz müziklerini pek dinlemem ama kazım koyuncunun şarkılarını dinliyordum... özellikle şevval sam tekin le söylediği o müthiş şarkı...çok kaliteli bir sanatçıydı.....tüm sevenlerinin başı sağolsun....
Erşah Yılmaz
26-06-2005, 19:35
KAZIM KOYUNCU'YU
KAYBETTİK!..
Kazım Koyuncu yarın (26.06.2005 Pazar günü) Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 11:00'da düzenlenecek törende sevenleriyle son kez buluşacak!..
Saat 18:00'da kalkacak uçakla Trabzon'a ve oradan da memleketi olan Hopa'ya götürülecek.
Erşah Yılmaz
26-06-2005, 19:38
BÜYÜK USTAMIZ halk müzii kahramanlarindan SAYIN KAZIM KOYUNCUYU KAYBETTIK.
Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu vefat etti...
* * *Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu (33), uzun süredir kanser tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
* * *Kazım Koyuncu için yarın, 27 Haziran'da yapılması planlanan ve Koyuncu'nun da adının geçtiği ''Hey Gidi Karadeniz'' konserinin gerçekleştirileceği Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda tören düzenlenecek.
* * *Koyuncu'nun cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Hopa'ya götürülecek.
* * *
* * TÜRKİYE'NİN İLK LAZ-ROCK GRUBUNU KURMUŞTU
* * *Yakalandığı kanser hastalığı sonucu bugün İstanbul'da vefat eden Karadenizli genç şarkıcı Kazım Koyuncu, Türkiye'nin ilk laz-rock grubunu kurmuştu.
* * *Hopa'da 1972 yılında doğan Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfta mandolin çalarak başladı.
* * *İstanbul'a üniversite eğitimi için geldikten sonra müzikle yoğun olarak uğraşan Koyuncu, 1992'de profesyonel müzik yaşamına geçti.
* * *Türkiye'nin ilk laz-rock grubu olan "Zuğaşi Berepe"yi kuran Koyuncu, bu grupla 1995'te "Va Mişkunan" (Bilmiyoruz), 1998'de de "İgsaz" (Gidiyor) isimli albümleri yaptı.
* * *Koyuncu, 1998'in sonunda "Zuğaşi Berepe"nin dağılmasının ardından tek başına müziğe devam etti ve "Salkım Söğüt" isimli projelerin ikincisinde 3 şarkıyla yer aldı.
* * *Kazım Koyuncu, 2001 yılında ilk solo albümü "Viya"yı çıkardı.
* * *Daha sonra bir TV kanalında yayınlanan ve çok sevilen "Gülbeyaz" adlı dizinin hem müziklerini yapan, hem de dizinin bazı bölümlerinde oyuncu olarak görev alan Koyuncu, "Sultan Makamı" dizisinin de müziklerini hazırladı.
* * *İkinci solo albümü "Hayde"yi Nisan 2004'te çıkaran Koyuncu, yaklaşık 6 aydır kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.
* * *
* * KANSERLE MÜCADELESİNİ ANLATMIŞTI
* * *Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu, vefatından önce tedavi gördüğü VKV Amerikan Hastanesi'nde geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen "Çernobil'in Etkileri ve Hasta Hakları" konulu panelde kanserle mücadelesini anlatmıştı.
* * *Koyuncu, o dönem "4 aydır kanserle mücadele ettiğini ve kanserin özgürlüğünü kısıtladığını" ifade ederek, "kanseri kanser olmayanların anlamayacağını" vurgulamıştı.
* * *Genç şarkıcı Koyuncu, konuşmasında şunları kaydetmişti:
* * *"Duyarlı bir sanatçı olarak dertleri hissediyordum. Kanser de oldum artık. Ben kanserden çok korkan bir insandım. Kanserim ve korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlüğümü düşünüyorum. Ölüm küçük bir şey, ama hastalık sizin özgürlüğünüzü sınırlıyor."
:( :( :( :( :( :( :( :( :(
*
Sanatçı Kazım Koyuncu, son yolculuğuna uğurlandı...
Akciğerindeki tümör nedeniyle 6 aydır kanser tedavisi gören ve dün Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitiren Karadeniz müziğinin ve Türkiye’nin sevilen sesi Kazım Koyuncu, ailesi, sevenleri, sanatçı dostlarının katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı.
Kazom Koyuncu için cenaze töreni yarın aynı yerde düzenlenmesi planlanan ancak yaşamını kaybetmesi nedeniyle sahnede yer alamayacağı "Hey Gidi Karadeniz" konserinin yeri olan Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlendi. Binlerce seveninin biraya geldiği törende üç kişi baygınlık geçirdi. Koyuncu’nun cenaze törenine ailesi, sanatçı dostları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce seveni katıldı. Annesi Hüsniye Koyuncu ve babası Cavit Koyuncu’nun güçlükle ayakta durabildiği törende, gazeteciler de gözyaşlarına hakim olamadı. Koyuncu’nun cenazesi sanatçı arkadaşlarının omuzlarında, alkışlar içinde sahnedeki platforma yerleştirildi. Cenazesinin üzerine Hemşin poşusu, Karadenizspor’un renkleri ve her renkten çiçekler yerleştirildi.
Törende Koyuncu’nun hayranlarının çokluğu dikkat çekerken, sanatçı dostları ve sevenlerinin Koyuncu’ya son sözlerini iletti.
"KOYVERDUN GİTTUN BENU"
Törende bir konuşma yapan sanatçı dostu Volkan Konak Koyuncu’nun müziğiyle gökkuşağını andırdığını ifade ederken, "Ben artık şarkı söylemek değil, ağlamak istiyorum" dedi. TV dizisi Gülbeyaz’da oynayan Sevval Sam, Koyuncu ile aynı sahnede daha önce söyledikleri "Koyverdun Gittun Benu" şarkısından bir bölüm okudu. Katılımcıların da eşlik ettiği şarkı ile gözyaşları sel oldu. Birol Topaloğlu, "Dido" şarkısından bir bölümü, Kazım Koyuncu hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Gürcü müzisyen Bayar Şahin, Koyuncu’nun kendisinden Gürcüce bir parça istediğini belirterek, kardeş halkların müziğini yaptığını ifade etti. Şair Sunay Akın ise, doğumun insanları eşitlediğini, ölümün ise seçkin insanları ortaya çıkardığını ifade etti. Konuşmaların ardından Koyuncu’nun ilk grubu olan "Zugaşi Berepe" grubunun tüm üyeleri sahnede bir araya geldi. Koyuncu’nun babası Cavit Koyuncu da sahneye çıkarak, herkese teşekkür etti ve "Hepiniz benim çocuklarımsınız" dedi.
Yapılan konuşmalarda Çernobil’e de vurgu yapılarak, sorumluların artık önlem alması gerektiği, Karadeniz’de Kanser Araştırma Hastanesi kurulması gerektiği belirtildi
Erdinç Zaman
26-06-2005, 20:19
Kenidisini severek dinlerdim gercekten cok erken yaşta kaybettik kendisini
tum sevenlerinin başı sağolsun
Murat Karaman
26-06-2005, 21:39
merhaba herkese
hepimizin başı sağolsun..!
onun doğduğu coğrafya olan Hopada yaşayan biri olarak burdaki matemi sizlere anlatamam.hepimiz çok üzgünüz :(
onu son yolculuğuna yarın Hopa da uğurlayacağız!Tüm sewenlerinin,Hopalıların we DENİZ in Çocukları nın başı sağolsun...Koywerdun gittun bizi Sewgili Kazım KOYUNCU,bu ölüm ona yakışmadı...Cenaze töreni yarın Hopada gerçekleşecek.Gelmek isteyenleri bekliyorum...!
Murat Karaman
28-06-2005, 00:02
http://www.ntvmsnbc.com/news/330776.asp
Murat Karaman
28-06-2005, 00:04
Kazım Koyuncu toprağa verildi
Akciğer kanseri sebebiyle önceki gün İstanbul’da ölen ünlü sanatçı Kazım Koyuncu, bugün memleketi Artvin Hopa’da toprağa verildi.
Koyuncu için öncelikle Cumhuriyet Meydanı’nda 5000’i aşkın kişinin katılımıyla bir tören düzenlendi. Koyuncu’nun naaşı evinden alınarak yaklaşık bin kişinin eşliğinde alana getirildi. Bu sırada Trabzonsporluluğu ile bilinen Kazım Koyuncu’nun portresinin yanında, vatandaşların Trabzonspor formasını da taşıdıkları görüldü.
Törene Başkanımız Atay Aktuğ, Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Eski Başkanı Özkan Sümer, şair Sunay Akın ile çok sayıda siyasetçi, müzisyen ve spor adamı katıldı.
Öte yandan, Koyuncu’yu son yolculuğuna uğurlamak için vatandaşların çevre illerden otobüslerle Hopa’ya geldikleri görüldü.
Törende bir konuşma yapan Başkanımız Atay Aktuğ, Kazım Koyuncu gibi büyük bir Trabzonsporlu’yu erken kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Üretken kişiliği ile Türk Folk Müziği’ne büyük katkılar yapmış bir insandı. Bu genç yaşında hayata gözlerini yumması üzücü. Tüm Trabzonspor camiası olarak ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. Koyuncu’nun ölümü ile kendisini en çok üzen noktanın ise şampiyonluk olduğunu söyleyen Başkanımız, “Kendisine söz vermiştik ancak şampiyon olamadık. İnşallah önümüzdeki sezon bunu başarırız. O zaman tüm futbolcu kardeşlerimle birlikte O’nu ziyarete geleceğiz.” diye konuştu.
Koyuncu’nun cenazesi daha sonra, ikindi namazını mütakip kılınan cenaze namazının ardından Sugören Köyü’ndeki aile mezarlığına defnedildi.
www.trabzonspor.org.tr DEN
Murat Karaman
28-06-2005, 00:12
ve
www.hopam.com
Murat Karaman
28-06-2005, 00:22
buqün ona yakışacak bir törenle uğurladık notaların sonsuzluğuna onu!
o dido nanasını,zuğaşi berepe lerini yalnız bıraksada biz onu yalnız bırakmadık!
onun adına açılan taziye defterine UNIFEB we KTÜ UNIFEB adına şunları yazdım dostlar;
"HER NE KADAR SEN TRABZONSPOR lu,BİZLER FENERBAHÇE lİ OLSAKTA ORTAK BULUŞTUĞUMUZ NOKTA KARDEŞLİKTİR.UĞURLAR OLSUN KAZIM ABİ-19o7 UNIFEB we KTÜ UNIFEB adına Murat KARAMAN"
bilmem ne kadar doğru yaptım ama inanın bana o gerçek bi dosttu,yürekti,emekti,kardeşti,abiydi kısacası İNSAN dı..!
güle güle demek zor olsa da ona ayrılmayı hazmedemesemde uğurlar olsun Zuğaşi Bere (Denizin Çocuğu) .."
Murat Karaman
28-06-2005, 00:24
bu arada törene katılan TrabzonSpor başkanı Atay Aktuğ şunları dedi;
"Ben buraya gelirken teknik heyetimin wede futbolcularım selamını getirdim.Ve onların verdiği sözü burda belirtiyorum!TrabzonSpor bu sene şampiyon olacak we biz bu şampiyonluğu Kazım KOYUNCU ya armağan edeceğiz" dedi..!
Erşah Yılmaz
28-06-2005, 14:05
"Ben buraya gelirken teknik heyetimin wede futbolcularım selamını getirdim.Ve onların verdiği sözü burda belirtiyorum!TrabzonSpor bu sene şampiyon olacak we biz bu şampiyonluğu Kazım KOYUNCU ya armağan edeceğiz" dedi..!
İnanın bana bu açıdan TS nin şampiyon olmasını istiyorum..!
KARAdenizli olmam KAZIM KOYUNCUYU sewmemi saladi ama o SADECE KARADENIZIN deil BUTUN TÜRKIYRNIN ÇILGIN USAGI :) :o :(
Erşah Yılmaz
28-06-2005, 15:14
aslinda solemek istediim KAZIM KOYUNCU nekadar COOOOOOOOOOOOKKKK sewdiimm bir sanatci olursa olsunnn
BEN FENERBAHÇE INANCINDAN TAVIZ VERMEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LUTFEN SANATI SEVGIMIZI BASKA SEWGILERLE KARISTIRMAYALIMMMMM
sanat ayri bir güzellik FENEBAHCE AYRI BIR GUZELLIKK
Şabettin Doğan
28-06-2005, 15:22
maçlara gidip destekte ver bari muratcım.böyle şey mi olur. kazım koyuncu gerçekten büyük işler yapmış tüm türkiyeye mal olmuş bir sanatçı cenaze töreni herşeyi açıkça gösterdi allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
ama yazdıkların beni hayrete düşürdü fenerbahçe taraftarı böyle düşünmemeli bence.
Murat Karaman
28-06-2005, 15:59
bu kişisel bir görüştür ama inanın bana o bilinen ts taraftarı olmadı.sözlerim yanlış anlaşılmakta!!!
Murat Karaman
28-06-2005, 16:01
gereken düzeltmeyi yaptım!!!
Ramazan Büyük
28-06-2005, 18:51
Genç yaşta bizi bırakıp gittin Kazım abi.
SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ :'(
Erşah Yılmaz
28-06-2005, 20:28
bu kişisel bir görüştür ama inanın bana o bilinen ts taraftarı olmadı.sözlerim yanlış anlaşılmakta!!!
MUrat kardes beni yanlis anlamadin insallah ama biraz yanlis kacar ooo okeyyy
Şabettin Doğan
29-06-2005, 00:53
gereken düzeltmeyi yaptım!!!
tabiki kazım koyuncu bilinen ts taraftarı olsa binlerce insan sokağa dökülmezdi.bende fikrimi belirttim benide yanlış anlama murat gerçi sende yakışanı yapmışsın.tekrar kazım koyuncuya için allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyelim.
Murat Karaman
29-06-2005, 14:51
KANSER'e "HAYDE!"
Merhaba,
Karadeniz de yaşayan biri olarak zaman zaman özellikle Kazım Koyuncu'nun ölümünden sonra benimde bu amansız hastalığın içinde olabiliceğim kuşkusunu iyiden iyiye hissetmeye başladım.Ama ondan hiç korkmuyorum!Bu yüzde kendi kendime "Allah Korusun" felan da demiyorum!Ewet tabii ki yaradan korumalı ama bizlerde korunmalıyız!8o li yıllardan sonra Karadeniz Bölgesine yağan radyasyonu görmezden gelip yöre halkının geçim kaynağı olan çayı tw karşısında keyifle içenler we bakın "ben içiyorum sizde için" diyenler,"biz Türküz,Türk çayı içmeliyiz" diyenler we Samsun-Hopa arasına tonlarca ağırlıktaki taşları yığan we denizle aramıza karayı sokanlar ı buradan lanetliyorum!Bu bir isyan..!Karadeniz de özellikle 3o yaş altındaki insanlar risk altındadır.Bu gerçek görünmemezlikten geliniyor!Hala o döneme ait çaylar içiriliyor!Karadenizde hergün onlarca,yüzlerce insan kanserden ölüyor!İnanın bana artık bu coğrafyada kanser wakaları grip kadar arttı!Trabzon da bölgeye hitap eden hastane artan kanser wakalarını karşılamak için ek bina yaptı!Ama malesef halen daha görülmüyoruz!
Arkadaşlar sizlerden bir Karadeniz li olarak bu olaya gereken önemin werilmesini istiyorum.Forum yönetimi bu konu ile ilgili bir yazı hazırlarsa sewinirim!Dediğim gibi istenilen şey o kadarda büyük bişey değil!Sadece bu bölgede kanser taraması yapılmalı!Tüm Karadeniz halkı bunu istemekte!19o7 UNIFEB teki tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim..!
"KARADENİZ ÖZGÜR BİR SUDUR,DEV BİR DALGADIR!"
Kazım KOYUNCU
Saygılarımla,
Murat KARAMAN
19o7 UNIFEB
KTÜ Giresun Sorumlusu
Erşah Yılmaz
29-06-2005, 23:56
gecen aksam agladim ya resmen trt de konserini verdi okadar renkliii bir adam di kiii
RESMEN kansere HORON teperek karsilik veriyorduu
sinirim altust olduuu KARADENIZ muzikleri birdaha nezman bole
coskulu goruruz artikkkkkk
bir KARADENIZ cocugu olarak bakmiyalim olaya o HERKESIN STARIIIIII :( :( :(
Yalçın Ateş
30-06-2005, 04:35
giittti gül gibi abimiz mekanı cennet olur inşallahh
Murat Karaman
30-06-2005, 13:51
ÖZGÜR DENİZİN ÇOCUKLARI
Kazım Koyuncu dostlarının ve tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Ankara'da bir buluşma gerçekleşecek.
Yer: Ankara Kızılay Meydanı - Yüksel Caddesi - İnsan Hakları Anıtı Önü
Tarih: 30.06.2005 Perşembe
Saat: 19:00
Erşah Yılmaz
30-06-2005, 22:48
İNAN abi sen bıraz daha laz ca yaz vallaa kapacaz bu lazcayıı
harbıı ııı sole bırkac guzel kelıme faln varsa alıyımm
Erşah Yılmaz
01-07-2005, 22:39
:( :(ella ellada cok gusel bi sarkisiiii ??? ??? ??? :(
Şafak Dülger
01-07-2005, 23:53
İnsana herşey yakışır; gülmek yakışır, ağlamak yakışır, sevmek, çoşmak, koşmak, şarkı söylemek, dans etmek , beklemek , bekletmek, yola çıkmak , yürümek , MÜCADELE ETMEK, düşünmek, eyleme geçmek yakışır.. Bir tek ÖLÜM YAKIŞMAZ insana.. Hele ki ölümün soğuk kolları arasına alınan gencecikse , kıpır kıpırsa , içindeki enerjiyi somuta döküyorsa; Ölümün alıp götürdüğü insan Bir Karadenizli devrimci ise; Ölüm hiç yakışmaz insana..
33 yaşında daha yapılacak çok şeyi, söyleyecek çok türküsü varken göçüp gitti Kazım KOYUNCU.. Bir devrimciye yakışır şekilde yaşadı fakat; çevre duyarlılığının ve kültürünün davasını sürdü,rolünü oynadı, iz bıraktı ve gitti.. Artık hepimiz o kemençenin o tulumun , o ritimlerin arkasında bir halkın, bir kültürün olduğunu bilerek dinliyoruz Karadeniz TÜRKÜLERİNİ..
Artık Karadeniz veya Laz türküleri ''Uy daa'' veya ''Uy Nataşa Nataşa'' değil bizim için.. Artık kulaklarımızda bir halkın , bir dilin , bir Anadolu kültürünün hoş sedası var; bir kültürün inatçı savaşçılarının göğümüze bırakıp gittiği .-Hey gidi Karadeniz , doldu da taşamadı....
''Kanserin özgürlükleri kısıtlamasını kabul edemiyorum''
K.K
Murat Karaman
02-07-2005, 17:49
Arkadaşlar,
Kazım Koyuncu'nun doğduğu coğrafya olan Artvin'in Hopa ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hopa Kültür,Sanat ve Deniz Festiwalinin 6.sı bu yıl denizin asi çocuğu Kazım Koyuncu anısına düzenlenecek!
Festiwal tarihi 7-1o temmuz arasıdır we tüm UNIFEB dawetlidir..!
Erşah Yılmaz
03-07-2005, 12:08
abi ADAM biraz daha yasasaydii adim gibi eminim dunyaya sesini duyurcaktiiiii;;;;
son olarak yapmak istediigi seyde
ISKOÇ GAYDASIYLA KARADENIZ TULUMUNU bir sarkida birlestirmekmisss
valla buyuk kayippp hem KARADENIZE hem dunyaya cok sey katabilirdi ve katiyorduuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alper Çakır
03-07-2005, 14:45
Kendisinin müziğiyle ilgilenmezdim ama bir Karadenizli olarak üzüldüm. Bu kanser illeti aldı başını gidiyor. Biz Karadeniz bölgesindeki insanlarda kanser oranı çok yüksek benim ailemden de insanlar bu illetten öldüler.
Böyle genç yaşta insanlara yazık oluyor.
Bu illetin nasıl birşey olduğunu çok iyi biliyorum Allah kimsenin başına vermesin.
Karadenizliler olarak aslında bizi bu durumlara getirenlerden Allah sorsun.
Sevenlerinin ve ailesinin başı sağolsun
İlker Kökdemir
03-07-2005, 16:50
Mrb Arkadaşlar Ankarada Kızılaydaki Cafe ve Kasetçilerde Sürekli Kazım Koyuncunun Kasetleri Çalıyor Sesi İnsanları Etkiliyor.Cenabı Hak Ailesine,Sevdiklerine,Arkadaşlarına,Sevenlerine,Gü ç Kuvvet,Sabır Bundan Sonraki Yıllarda Sağlık Mutluluk Huzur Versin.Mekanı İnşallah Cennet Olsun.
Murat Karaman
04-07-2005, 17:16
Kazım Koyuncu
1972 - Hopa'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Hopa'da tamamladı.
1989 - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi.
1990 - Çağdaş Sanat Atölyesinde çalişmaya başladı.
1991 - Ali Elver ile birlikte Dinmeyen müzik topluluğunu kurdu. Aynı yıl Çağdaş Oyuncuların sahneye koyduğu ''Faşizmin korku ve sefaleti'' adlı oyunun müziklerini yaptı.
1993 - Mehmedali Bariş Beşli ile Dünyanın ilk ve tek Laz rock toplulugu ''Zuğaşi Berepe''yi kurdu.
1995 - Zuğaşi Berepe ''Va mişk´unan''
1996 - Dinmeyen ''Sisler Bulvarı''
1998 - Zuğaşi Berepe ''Brüxel Live'' ve ''İgzas''
2000 - ''Salkım Söğüt 2'' adlı ortak çalisma
2001 - İlk solo albüm ''Viya''
2002 - Gülbeyaz dizi müzikleri
2003 - Kemal Sahir Gürel ile birlikte ''Sultan Makamı'' dizi müzikleri
2004 - İkinci solo albüm ''Hayde''
______
Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ates hırsızlarına, Ernesto “Ç´e” Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Tesekkürler dünya.
Kazım Koyuncu
www.kazimkoyuncu.com DAN alınmıştır...
Murat Karaman
06-07-2005, 16:33
Karadenizlinin artık iki korkusu var. Özellikle kentli insanlar, kanser olacak diye çocuk yapmaktan korkuyor. En basit hastalıklarda bile doktora gitmekten çekinenler var. Ya Doktor "Kansersin" derse...
Nedeni kanser, yaşı sadece 33 ve kendisi de çok sevilen bir yöresel müzik sanatçı olunca Kazım Koyuncu'nun ölümü, hem İstanbul'da hem Karadeniz'de 10 binlerce kişiyi harekete geçirdi. Olay medya aracılığıyla Türkiye'nin gündemine taşınırken, aynı zamanda Çernobil nedeniyle Karadeniz'de kanser patlaması yaşandığı iddialarına yeni bir ivme kattı. İddialar yeniden ve daha güçlü biçimde gündeme gelmeye başladı. Tartışma diyemiyoruz çünkü devletin, araştırma kuruluşlarının, sağlık kuruluşlarının ellerinde herhangi bir istatistikî veri yok. Sadece bu bölgedeki hastanelerde kanserden ölenlerin sayısında büyük bir artış var. Bunun nereden kaynaklandığı konusu belki tartışılabilir ama bu bölgede kanser patlaması olduğu gerçeğini değiştirmez.
EN ÖNEMLİ SORUN
Çünkü hemen her ailede kanser olayı görülmeye başladı. Geçmişte yaşlanmaya paralel ortaya çıkan bu hastalık artık gençlere ve hatta çocuklara kadar indi.
İşte Kazım Koyuncu daha Türkiye'deki ortalama ömrün yarısına gelmeden gitti.
Volkan Konak'ın yakın zamanda yedi akrabası bu hastalıktan ölmüş.
Benim de 11 yaşındaki yeğenim kanserden gitti. 11 yaşındaki bir çocuk yumuşak doku kanserinden bir yıl önce öldü. Bir başka yakınım troid kanseri. Genç yaşta kanserden ölen başka tanıdıklarım var. Bölgede kan kanseri, troid kanseri daha yaygın. Sık -sık gittiğim bu bölgede, medyaya yeterince taşınmamış olsa da, artık kanser hastalığının toplumun en önemli sorunu haline gelmeye başladığını görüyorum. Kimse açık- açık konuşmayı, tartışmayı, kuşkusunu ve korkusunu dile getirmeyi istemiyor. Kendisine yakıştırmaktan kaçınıyor. Adını anmaktan çekiniyor.
İKİ KORKU
Çünkü Karadeniz insanı korkuyor.
Karadeniz'de artık insanlar özellikle de kentli insanlar çocuk yapmaktan korkuyor. Doğacak çocuğunun kanser hastası olacağından korkuyor. Böyle bir olasılık karşısında nüfus planlamasına gidiyor.
Karadeniz'de insanlar artık rahatsızlıklarında doktora gitmekten de korkuyorlar. Şu veya bu rahatsızlığının altından kanser haslatığının çıkmasından çekiniyorlar. Etraflarında bu tür örneklere rastlıyorlar. Dış çektirmeye gidenin kanının durdurulamaması sonucunda kan kanseri olduğunu öğrenmesi gibi. Kardeşimin çocuğunun hastalığı sırasında İstanbul'daki hastanenin çocuk onkoloji servisinde tedavi görenlerin yaklaşık yarısının Karadeniz Bölgesi'nden geldiğini, dörtte birinin Doğu ve Güneydoğu'lu, geriye kalan son çeyreğin de diğer bölgelerdeki çocukların oluşturduğunu öğrendim. Doktorlar bu oranların zaman zaman değişmekle birlikte yaklaşık olarak korunduğunu belirtiyorlardı. Karadeniz'deki artışı Çernobil'e bağlıyorlardı.
DURUM TESPİTİ GEREKLİ
Denilebilir ki, kanser zaten kalp hastalıklarıyla en çok ölüm nedenlerinden biri. Ancak kanser gibi ağır hastalıklarda tedavinin büyük kentlerde yapıldığını biliyoruz. Bazen ölümlerin bu hastanelerde olduğunu da. Dolayısıyla gerçek durumun belirlenmesi için, hem ölüm istatistiklerinin büyük kent hastanelerinden başlayarak yapılmasında hem de Karadeniz'de kapsamlı bir kanser taramasının gerçekleştirilmesi artık zorunlu. Çünkü sadece çayda radyasyonu tartıştık. Fındığı, süt ürünlerini, meyve ve sebzeyi tartışmadık.
Bu ürünleri sadece bu bölgede yaşayanların değil, başka insanların da yediğini konuşmadık. Bu bölgede yaşayan insanların Çernobil'den gelen radyasyonun yağmurla suya ve toprağa karıştığını, insanların üzerine yağdığını tartışmadık.
EKONOMİYE DE YANSIR.
Olayı belirleme ve önlem almada çok geç kalındığı doğru. Ama bu geç kalmanın etkisiyle olayı görmezden gelmeye çalışmak çok daha büyük hata olur. Bu bölgeyi kaderine terk etmek olur.
Kanser seslerinin yükseldiği bir bölgede kimse yaşamak istemez. Göç eder. Bu diğer bölgelerin de sorunu haline gelir.
Turist olarak bu bölgeye kimse gitmek istemez. Hâlbuki bu bölgenin geçimi tarıma bağlı olduğu kadar turizme de bağlı.
Bu bölgeden yetişen meyve ve sebzeyi kimse tüketmek istemez. Yani tarımı da bu işten zarar görür.
FAZLA GECİKMEDEN
Eğer bu bölge kanser üretiyorsa eninde sonunda ekonomisi de kanserleşir. Sorunun çözümünde yol alınamazsa bu bölgede siyaset iki kutuplu olmaya doğru gidebilir. Bir kutupta kaderine razı olmuş şeriatçı çizgide yoğunlaşanlar, diğer kutupta ise kaderlerine başkaldıranlar yer alır. Türkiye siyasetinde bazı dengeler değişir. Yangın olmayan yerden duman çıkmaz. Doğu Karadeniz'den büyük bir duman yükseliyor. Artık gizleme yerine ateşin boyutlarını ve kimin yaktığını belirleme ve önlem alma zamanıdır. Daha fazla gecikmeden.
KAYNAK :
SABAH - Abdurrahman Yıldırım
İlker Kökdemir
06-07-2005, 16:42
Evet Murat Kardeş Bende Birkaç Gün Önce ATV'De Karadenizde Kanser Adı Altında Haberi İzlemiştim.Bu Olay Küçümsünmeyecek Kadar Büyük Bir Olay Müdahele Edilmeli.Kazım Koyuncunun Hemşerisimiydi Akrabasımı Hatırlayamıyorum Genç Biriydi ATV'Ye Konuşan Ayrıca Artvinin Hopa Belediye Başkanıda Konuştu.
Murat Karaman
06-07-2005, 17:05
Evet Murat Kardeş Bende Birkaç Gün Önce ATV'De Karadenizde Kanser Adı Altında Haberi İzlemiştim.Bu Olay Küçümsünmeyecek Kadar Büyük Bir Olay Müdahele Edilmeli.Kazım Koyuncunun Hemşerisimiydi Akrabasımı Hatırlayamıyorum Genç Biriydi ATV'Ye Konuşan Ayrıca Artvinin Hopa Belediye Başkanıda Konuştu.
"2o li yaşlarda dayımın oğlunu kanserden kaybettim" diyen kişiyi bende tanıyorum.we ölen o şahışta askere gitmeden 1ogün kadar önce bu hastalıkla tanıştı we 3-5ay gibi kısa bir sürede wefat etti!
haberde daha sonra Kazım Koyuncu'nun grubundan Harun Topal konuştu we olayı özetleyen cümleler kurdu!"Bizim köyde 5 yıl önce alınan mezarlık için kurulan arsa ne zaman dolacak derken bugün 49 kişi öldü we bunların 35i kanserden öldü.Aynı zamanda bunların çoğu da 3o lu yaşların ya altında yada o ciwarda" dedi.Diğer konuşan ise belediye başkanımız Yılmaz Topaloğlu idi.
En kısa zaman da Karadeniz'de Kanser Taraması yapılmalı!
Murat Karaman
07-07-2005, 15:39
Bugün Star we Birgün gazeteleri Kazım Koyuncu'nun kuşe kağıda basılı posterlerini weriyor!Duyurulur..!
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.