PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Katledilişinin 12. yılında Uğur Mumcu

Şafak Dülger
25-01-2005, 00:07
http://www.belgenet.com/logo/mumcu01.jpg

* *''Bİrgün mezarlarımızda *güller açacak ey halkım , unutma bizi.. Birgün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılnacak,ey halkım unutma bizi.. Özgürlüğe adanmış bir top çicek gibiyiz şimdi , hep birlikteyiz ey halkım , unutma bizi , unutma bizi , unutma bizi...''

*1 Ocak 1975

* *Uğur MUMCU , Herşeyden önce bir demokratik sosyalistti

* *Uğur MUMCU , Demokratti ,Herkes için heryerde demokrasiyi savundu.

* *Uğur MUMCU , sosyalistti , emeği ve çalışanın hakkını savundu.Sömürüye,talana,soyguna karşı çıktı.

* * Uğur MUMCU , şiddete karşıydı. Demokratik çözümleri savundu,barıştan yana oldu.

* * Uğur MUMCU , din tüccarlarına karşı çıktı .Laikliği savundu.

*
* * Dünya görüşlerinden dolayı siyasi cinayetlere kurban giden Uğur MUMCU , Muhammer AKsoy , Turan Dursun , Bahriye Üçok , Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri unutulmadı. Mücadelesini verdikleri değerler ve ilkeler unutulmadı, unutulmayacak.Barış ,Laiklik , özgürlük *yolunda herkese insan hakları , heryerde demokrasi diyerek , aydınlanma ve bilimin ışığında bir uzun yürüyüşe çıkanlar , sizleri unutmaycak.

* * Hepiniz yerinizde huzur içinde yatın.

* *Uğur MUMCU ; Yüreğimizde ve belleklerimizde her zaman yaşayacaksın!..

* *Vuruldun! Ama halkın seni unutmadı..
*

Funda Meriç
25-01-2005, 12:14
Ben Uğur Mumcu'yum..!!!

Ali Gaffar Okan'ı da unutmayalım..Ruhları şad olsun..

Haldun Gündüz
25-01-2005, 12:14
hala katilleri bulunamadı nasıl huzur içide uyuyabilirlerki

UNUTMADIK..

Anıl Germeç
25-01-2005, 14:29
Şuan yaşayan bazı kişilerin gözümüzde bir ölü kadar değeri yok. Uğur Mumcu ise hiçbirimizde ölmedi. ama doğru diyosunuz nasıl huzur içinde uyuyabilirlerki. o, ahmet taner kışlalı.. hepsinden önce Atatürk. nasıl huzur içinde uyusunlarki?

Can Turgut
25-01-2005, 16:33
Bilgi sahibi olmadan,fikir sahibi olunmaz..

Ne güzel demişsin Uğur Abi..
Rahat uyu..

Ercan Kibar
25-01-2005, 16:44
huzur icinde yatsin....ugurlar olmez...

Serhat Gül
25-01-2005, 17:45
''...Sonuç olarak geldiğimiz nokta şu ki,devleti yıkmaya,devleti ülkesi ve ulusuyla parçalamaya,Cumhuriyete kastetmeye,Atatürk ilke ve devrimlerini,laik hukuk sistemini yok etmeye çalışanlar ve tüm bu ihanetleri dış ülkeler adına gerçekleştirenler,devlet gücünü,devleti savunanlara karşı kullanma aşamasındalar...Bunlara karşı olmak,onaylamamak artık yetmiyor...Her gerçek kamu görevlisinin mağdur olma pahasına,elini taşın altına koyması;devletimizin,tam bağımsızlığımızın geleceği açısından insiyatif kullanırken canının yanmasını,bedel ödemesini göze alması gerekiyor.Çoğunluk seyrettikçe,mücadele etmek yerine mücadele eder gibi yaptıkça,faraza Fethullah Gülen'den,Müslüm Gündüz'den,Metin Kaplan'dan daha cesur ve namuslu olmadıkça,bilelim ki daha çok Asteğmen Kubilaylar,Uğur Mumcular,Ahmet Taner Kışlalılar,Bahriye Üçoklar,Muhammer Aksoylar aramızdan yitip gidecek.Cumhuriyete bağlı olduğunu söyleyen bizlerde,utanmadan ve sıkılmadan ''devrim şehitlerimizi'' sadece ölüm yıldönümlerinde hatırlamaya devam edeceğiz;neye can verdiklerinin nedenini sorgulamadan,hesabını sormadan...''

5.8.2002 Çankaya-Ankara Dr.Necip Hablemitoğlu

Tufan Avşar
25-01-2005, 19:07
Allah rahmet eylesin. Böyle büyük düşünürleri öldüren insanlar elbet bir gün cezalarını bulacaktır...

Seçkin Özmen
25-01-2005, 20:06
http://www.milliyet.com.tr/2005/01/25/yazar/dundar.html

Seçkin Özmen
25-01-2005, 20:08
Önce aydınları vuruyorlar.
İran'da da böyle oldu bu; Irak'ta da...
Böylece ilk ve en önemli direniş barikatı çökertilmiş oluyor.
Toplumun fikir kaleleri bir kez düştü mü, ilhak kolaylaşıyor.
Sonra fikren çölleştirilen ülkenin yeniden yeşermesini engellemek isteyen "karanlık"ın güçleri, "aydınlık"a saldırıyor.
"Entel-dantel" alaycılığıyla okuyup yazmışlık, itiraz hakkı ve muhalif gelenek ayaklar altına alıyor.
Vicdanını, irfanını, ışığını yitiren toplum karanlığa gömülüyor.

özellikle bu kısmı herşeyi anlatıyor diye düşünüyorum

Can Gebetaş
25-01-2005, 23:02
onlar aydınlık bir ülkeye giden yolda şuursuzca hareket eden hainlerin susturulması sonucu aramızdan ayrıldılar...Ancak bu hainler hala daha farkında değiller Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyeti teslim ettiği gençlerin daha emin adımlarla karşılarında olduklarını

Murat Erkurt
25-01-2005, 23:46
* * * * * * * UĞURLAR OLSUN,UĞURLAR OLSUN
* * * * * * * HÜZÜNLÜ BULUTLAR YOLDAŞIN OLSUN,
* * * * * * * BİR KESKİN KALEM,BİR KIRIK GÖZLÜK
* * * * * * * YÜREKLİ YİĞİTLERE HATIRAN OLSUN...

Yürekli olan bütün "YİĞİTLER" peşinden gelecek UĞUR AĞABEY!

Değerli üyemiz,

Forum kurallarımız gereğince;

''Tamamı büyük harflerden oluşan mesaj yazmak ve konu başlığı açmak yasaktır. Konu başlıkları etrafında, yıldız, çizgi gibi işaretler ve gereğinden fazla ünlem kullanılamaz.''

Mesajınızda kullandığınız ifadelerle bu kuralı ihlal ettiniz.

Lütfen forum kurallarına uyunuz.

1907UNIFEB - Forum Yönetimi

Sertaç Yılmaz
26-01-2005, 04:02
UĞURLAR OLSUN

Bir pazar sabahıydı, Ankara kar altında
Zemheri ayazıydı, Yaz güneşi koynunda
Ucuz can pazarıydı, Kalemim düştü kana
Zalimler pusudaydı, Bedenim paramparça
Ucuz can pazarıydı, Kalemim düştü kana

Uğurlar olsun uğurlar olsun
Hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun
Bir keskin kalem bir kırık gözlük
Yürekli yiğitlere hatıran olsun

Çevirdim anahtarı apansız bir ölüme
Şarapnel parçaları saplandı ciğerime
Ucuz can pazarıydı kan doldu gözlerime
İsimsiz korkuları katmadım yüreğime
Bembeyaz korkuları yaşadım ölümüne

Daha güzel anlatılmaz herhalde.

Umarım bir daha UĞUR MUMCU gibi bir değeri bir daha böyle acı bir şekilde kaybetmeyiz :-X

Sertaç Yılmaz
26-01-2005, 04:06
*''...Sonuç olarak geldiğimiz nokta şu ki,devleti yıkmaya,devleti ülkesi ve ulusuyla parçalamaya,Cumhuriyete kastetmeye,Atatürk ilke ve devrimlerini,laik hukuk sistemini yok etmeye çalışanlar ve tüm bu ihanetleri dış ülkeler adına gerçekleştirenler,devlet gücünü,devleti savunanlara karşı kullanma aşamasındalar...Bunlara karşı olmak,onaylamamak artık yetmiyor...Her gerçek kamu görevlisinin mağdur olma pahasına,elini taşın altına koyması;devletimizin,tam bağımsızlığımızın geleceği açısından insiyatif kullanırken canının yanmasını,bedel ödemesini göze alması gerekiyor.Çoğunluk seyrettikçe,mücadele etmek yerine mücadele eder gibi yaptıkça,faraza Fethullah Gülen'den,Müslüm Gündüz'den,Metin Kaplan'dan daha cesur ve namuslu olmadıkça,bilelim ki daha çok Asteğmen Kubilaylar,Uğur Mumcular,Ahmet Taner Kışlalılar,Bahriye Üçoklar,Muhammer Aksoylar aramızdan yitip gidecek.Cumhuriyete bağlı olduğunu söyleyen bizlerde,utanmadan ve sıkılmadan ''devrim şehitlerimizi'' sadece ölüm yıldönümlerinde hatırlamaya devam edeceğiz;neye can verdiklerinin nedenini sorgulamadan,hesabını sormadan...''

5.8.2002 * Çankaya-Ankara * * * * * * Dr.Necip Hablemitoğlu

Bu ülkede namuslular namussuzlardan daha cesur olduğu zaman öldürülüyor.Ama digerleri AMERİKALARDA yada başka yeryerde gününü gün ediyor.YAZIK.

Erkan Keremoğlu
29-01-2005, 01:57
Uğur Mumcu'yu kimlerin vurduğu biliniyor..

Ama birşey yapılamıyor..

Tıpkı Uğur Mumcu'nun 1979'da yazdığı gibi:

Demirel, Ecevit'e suikast yapılacağını açıklayan bir mektubu çaresizce Ecevit'e gönderiyordu.. Hem de başbakanken.. Olayı önleyemiyor ve mektup gönderiyordu uyarmak için! Çünkü devletin bile yakalayamayacağı katiller topluluğu oluşmuştu ülkede..

Devletin yakalamadığı/yakalayamadığı katiller öldürdü onu da..

Bu adamlar Abdi İpekçi'yi öldüren, Papa'ya suikast düzenleyen insanlar..

Nuri Çelik
16-02-2005, 04:10
tüm tüküler sana,
şiirleri saymıyorum,
sen gittiğinde de karlıydı Ankara,
we sen yokken de karlı geride bıraktığın Ankara..!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 24 Ocak 2005

Eline yüreğine sağlık...

Erdinç Zaman
16-02-2005, 17:25
Ugur mumcu
Faili meçhul bu olayın katilleri halan daha bulunmadı ve bulunmaya calışmıyor UGUR MUMCU gibi insanları bu ülkede yaşatamıyoruz ve bir Turk genci olarak o ve onunu gibi insanları hala daha arıyorum...

UGURLAR OLSUN.

Fulya Karakoç
18-01-2009, 19:50
24 Ocak Cuma 20.00
Uğur Mumcu Ve Tüm Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi
-CKM KÜLTÜR MERKEZİ-
Su Gösteri Sanatları Sahnesi : ''Sakıncalı Piyade''
Yazan : Uğur Mumcu
Yöneten : Mehmet Ulay
Oyuncular : Mehmet Ulay,Orhan Aydın,Recep Yener,Deniz Atam,Tamer Özceviz,Cenk Şengül,Cansu Fırıncı
Sakıncalı Piyade,12 MART karanlığının tiyatro tarihimizdeki ''tek'' belgesel oyunudur. Türkiye yazın ve gazetecilik yaşamının en güçlü kalmelerinden biri olan Uğur Mumcu'nun usta işi oyunu; sıkı yönetim mahkemeleri,askerlik anıları ile cezaevi sürecini birlikte anlatır.
Konuşmacı: Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Mustafa Balbay
''Ölümsüzlüğün 15. Yılında Uğur Mumcu''

Göktuğ Güllüce
24-01-2009, 02:03
Vurulduk Ey Halkım! Unutma Bizi!

Cem Demirtaş
24-01-2009, 10:17
Bir pazar sabahıydı.. ve hala katilleri kim bilmiyoruz!

Mustafa Kaplan
24-01-2009, 12:24
Katili bilmek çok da önemli değil sanki, yoksa iki saatte bir adamı katil diye önümüze koyarlar sonra kendileri bile inanırlar. Bence Uğur Mumcu gibi insanlarımıza, herşeyden önce fikirleriyle mücadele eden insanlarımıza tahammül edemeyen zihniyettir suikasti düzenleyen. Önemli olan bu katilin bertaraf edilmesi bence.

Abdulhalim Şerbetçioğlu
25-01-2010, 01:24
unutmadık unutmayacağız"mekanın cennet olsun"

sen ve senin gibi yürekli insanların oldugunu bilmek bizlere ve kalemlerimize yol gösteriyor yolumuzu aydınlatıyor...

Hüseyin Yüceer
25-01-2010, 06:42
Giresun’daki yoksul köylüler, sizin için öldük. Ege’deki tütün işçileri, sizin için öldük. Doğu’daki topraksız köylüler, sizin için öldük. İstanbul’daki,
Ankara’daki işçiler, sizin için öldük. Adana’da, paramparça elleriyle ak pamuk toplayan işçiler, sizin için öldük.

Unutma !

Ece Kahraman
25-01-2010, 18:26
Uğur'umuzu kaybettik...
Saygıyla anıyorum(z).

"Bir kişiye yapılan haksızlık,
bütün topluma karşı
işlenmiş bir suçtur.
bu bilinci paylaşmak ve
bu sorumluluğu yerleştirmek
zorundayız.
Uygarca paylaşılan sorumluluk bilinci,
özgürlüğün de,
demokrasinin de
tek güvencesidir.
Bu güvence sağlanmadıkça,
demokrasinin temeline
tek bir taş bile konmuş olamaz.
Unutmayalım ki "cesur bir kez,
korkak bin kez ölür".
Önemli olan,
insanın böyle bir toplumda
"mezar taşı" gibi
suskunluk simgesi
olmamasıdır."

Uğur Mumcu

"Ben Atatürkçüyüm,
Ben cumhuriyetçiyim,
Ben laikim,
Ben anti emperyalistim,
Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım.
Ben özgürlükçüyüm,
Ben insan hakları savunucusuyum,
Ben, yobazların, vurguncuların,
Çıkarcıların düşmanıyım..."

Uğur Mumcu

Murat Karaman
23-01-2011, 14:22
Vurulduk ey halkım unutma bizi !

Caner Akyol
23-01-2011, 16:32
biz vurulduk ey halkım
siz unuttunuz bizi ey halkım
hükümetler unuttu, bizi öldürenler belli olup kayboldular

faili meçhul cinayetlerin faillerinin bulunması dileğiyle

Fırat Boztepe
24-01-2011, 11:31
"Öyleyse vurun,parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır."Uğur Mumcu

Hatice Akar
24-01-2011, 11:36
Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.
UĞUR MUMCU

Erdi Serdar
24-01-2011, 17:33
Bir keskin kalem, bir kırık gözlük yürekli yiğitlere hatıran olsun...

Abdulhalim Şerbetçioğlu
03-02-2011, 00:52
mekanı cennet olsun...

daha dün akşam izledim konusmalarını yorumlarını büyük insan aydın kişilik...