PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teoman Alpay'ı kaybettik..

Reşat Özdemir
12-02-2005, 22:34
20 gün önce Çanakkale SSK Hastanesi'nde şeker hastalığı sebebiyle kangren olan sağ ayağı diz üstünden kesilen ünlü bestekar Teoman Alpay, durumunun ağırlaşması üzerine kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü bestekar 14 Şubat Pazartesi günü Necip Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek..

TEOMAN ALPAY KİMDİR?
Çanakkale'de 1932 yılında doğan Teoman Alpay, Ankara Radyosu'nun açtığı ud sınavını kazanarak, radyonun saz sanatçıları arasına katıldı.

Alpay'ın ''Nasıl Geçti Habersiz, O Güzelim Yıllarım'' isimli eseri 1972 yılının şarkısı seçilirken, sonraki yıllarda ''Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar'', ''Buruk Acı'', ''Sarmaşık Günleri'' eserleri yine dereceye girdi. 1997'de İstanbul FM dinleyicileri tarafından, Teoman Alpay'ın ''Kalbimi Kıra Kıra'' isimli eseri, en beğenilen eser seçildi ve Atatürk Kültür Merkezi'nde altın plaket ödülü aldı. Alpay'ın ayrıca ''Samanyolu'', ''Sevmekten Kim Usanır'' gibi birçok sevilen eseri bulunuyor.

Mynet

Doğa Aydın
12-02-2005, 23:40
Bazı insanların "Biz de stadımızda You Will Never Walk Alone'u söyleyelim" demesini hiç bir zaman anlamadım.
Bizim ondan daha güzel Samanyolu'muz var. Hiç bitmeyen şarkımız...
Samanyolu babasını kaybetti.
Mekanı cennet olsun...

Burhan Günarslan
12-02-2005, 23:50
Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun

Reşat Özdemir
13-02-2005, 10:34
Açıkçası böyle bir ismin varlığından bile haberdar değildim ölüm haberini alana kadar.. Ancak ölüm haberini görünce o kadar üzüldüm ki ben bile şaşırdım neden bu kadar üzüldüğüme.. Sonra yazdığı şarkıların hayatım(ız)daki yerini düşündükçe üzüntüm daha da arttı, hakkını vere vere hem de..

Başımız sağolsun, ömür boyu sürecek şarkılar babasını kaybetti..

Funda Meriç
13-02-2005, 12:02
İsimsiz Kahramanlar denir ya..
Az mı ağladık o şarkılarla..İsmini bilmeden yine ağlarız..Yine dertleniriz..
Allah rahmet eylesin..

Murat Karaman
13-02-2005, 19:15
büyük bir kayıp.başımız sağolsun we Tanrı rahmet eylesin :(

Esra Yılmazsoy
14-02-2005, 23:26
saglıklı halini görmemiştim hiç ama vefatından önceki o zayıflıgı çok kötüydü,yaygın olan şeker hastalıgı da her hastalık gibi üzücü sonuçlar dogurabiliyor,ne mutlu ona ki ölümsüz eserler bırakmış ardında bizlere,Allah rahmet eylesin..

Levent Sarıbaş
16-02-2005, 00:24
Allah Rahmet eylesin.. :'(