PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farkında Olmadan Sömürülüyoruz!

Murat Erkurt
22-12-2004, 12:16
Bu konuda sizlere ne AB tavırlarından,ne siyasetçilerden,ne de mafya çarklarından bahsedeceğim.Sizlere açmak istediğim SAÇMA SAPAN TELEVİZYON PROGRAMLARInın biz insanları ne hale soktuğudur.(Daha önce bu konu açıldı mı bilmiyorum)
Televizyon hayatımıza girdiği yıllarda çok düzeyliydi.İnsanları GERÇEKTEN eğlendiren programlar,gerçekten gündemi takip edebileceğimiz haber bültenleri yaplırdı.Aslında en önemlisi insanlar televizyondan önce komşusuna gitmeyi,evde bir konu üzerinde saatlerce sohbet etmeyi düşünürdü.
Yıllardan sonra PARLAK BEYİNLER(?) televizyon işinde iyi para olduğunu keşfetti ve televizyon özelleştirildi.
Benim kanaatimce,gerilememizde önemli bir paya sahiptir televizyon.Dilimiz,onun sayesinde kimsenin başaramayacağı ölçüde yozlaştı,kültrümüz ise televizyonun verdiği programlardan ötesine adım atmadığımız için unutulmaya doğru hızla ilerliyor.
Arkadaşlar,benim boğazıma kadar geldi;ama kimsenin televizyona "dur" dediği yok.O ne isterse yapıyor,bize "peki" demek düşüyor.
Sizlere özellikle şu son günlerdeki programlardan bahsetmek istiyorum."GELİNLER-KAYNANALAR","ÜNLÜ MEZARLIKLARI","POPSTAR ÜRETENLER" vs. vs. vs.Herhalde hepsini saymaya gücüm yetmez.
Bakın,çok geriye gitmenize gerek yok,o anlattığım yıllarla günümüzü bir kıyaslayın.(Ama ihtilali falan bir kenara atın.)
Saydığım programların hangisi bize sevginin ne demek olduğunu öğretiyor?(Adlarına bakınca öyle zannediyorum da)söyleyeyim:HİÇBİRİ!
ANNELERİMİZ onların saçma sapan işlerine -BUNLARI EĞLENCE SANARAK- alet oluyorlar.Ardından kendilerini sonu nereye varacağı bilinmeyen,en gereksiz tartışmaların içinde buluyorlar.Bence insanlar buralara gönüllü gitmez.Bu uzun vadede yapılan bir zorlamadır.CAAAAAAAAAAHİİİİİİİİİİLLLLLİİİK!
Haydi dostlar,bu yazıma desteği sadece forumda değil heryerde verin.Bu programları insanlara izlettirmemek için elimizden geleni yapalım.(Şahsen ben öyle yapıyorum.Karşımdakinin başını ağrıttıkça O'nun kafasında bir ampul daha yanıyor.)Gerekirse PROTESTO BİLE DÜZENLEYECEĞİM.(İşe yarayacağını bilsem...)
Herkese SAYGILAR!

Vehbi Şirikçi
22-12-2004, 13:20
Dönem dönem saçma sapan birşeyler moda oluyor, tüketiliyor, yıpratılıyor, bir iki kurban insanın hayatı harcanarak Türk halkının beyni uyuşturuluyor, sonra buruşturulup atılıyor ve yeni oyalanacak şeyler üretiliyor. Düşünmeden ve yorum gerektirmeden insanların ağzı açık izleyecekleri programlar oluyor genelde bunlar. Televizyonun en çok izlenildiği saatlerde veriliyor ki beyni uyuşmayan insan kalmasın. Tabi ki amaç o değil ama en çok ilgiyi bu programlar görüyor demek ki. Yani burada bize komplo düzenleyen birileri yok aslında. Kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz. Etki tepki neticesinde oluştu bu tablo.

Arada çok faydalı, çok eğlenceli, çok seviyeli kanallar ve programlarda var elbette. Hiç bir zaman hakettikleri ilgiyi göremeyen. Bir köşede gecenin bir vakti çırpınınan veya kanal listesinde ilk 10'a giremeyen. Sen kötüyü izlemeyeceksin ki tekrar tekrar önüne getirmesinler. İyi programları destekleyeceksin ki daha sık izlenen konuma gelsin ve daha çok insana ulaşsın. Benim nacizane tavsiyem açın NTV izleyin.

Saygılar

Didem Bektaş
22-12-2004, 16:11
Ben de bunun izleyicinin suçu olduğunu düşünüyorum... Abbas güçlü ile genç bakış, arena gibi programlar ve hatta gişe rekorları kıran "the gift" gibi filmler gece yarısı verilirken prime time'da gelinler, diziler yarısma programları veriliyor... ev hanımlarının izlediği gündüz programlarında eğiticilik yerine dedikodu ve göz yaşı ön planda tutuluyor...

Peki burada protestoyu isyanı kime karşı yapacaksın? tek hasmın seyirci çünkü... hangi yapımcı gelin-kaynana programı yapmak ister, onların açısından da düşünmek gerek... kim mükemmel bir filmi yada reyting rekorları kıran bir bilgi yarışması yerine Seda Sayan'la Sabah Sabah'ın yönetmeni olmak ister... bu insanlar yıllarca bu işin okullarına gidiyor yurt dışında eğitimini alıyor ve Türkiye'ye bir şeyler başarmaya geldiğinde eline popstar projesi tutuşturuluveriyor...

Unutmamak gerek ki Televizyon büyük bir sektör ve her şirket gibi televizyon kanallarının da ilk amacı kar etmek, dolayısıyla herkes kar edebileceği işi yapıyor... demek ki halkın talebi bu yöndeki tabaklarımıza sunulan da bunlar...

isteyen istediği kadar protesto yapsın, istediğimiz kadar bu mailleri herkese gönderelim... Bunların hiç biri önümüzdeki 30 yıl bu tür programların yayınlanmasını engelleyemeyecek. çünkü gerçek anlamda bir eğitim sistemi Türkiye'de oturmadığı sürece insanlar bilgiye değil eğlenceye yönelik yaşamaya devam edecekler ve bu cahillik sürdüğü sürece bizler televizyona vakit ayırabildiğimiz tek zaman olan prime time da saçma sapan diziler izlemeye devam edeceğiz...

Erdinç Zaman
22-12-2004, 16:51
Gercekten murat kardeş cok dogru yazmışşsın.TV bizim kültürümüzü değiştirmeye devam ediyor.Düşünün gelinler kaynanalar diye bir program var insanları boyle biribrlierine düşürüyorlar ondan sonra sanki cok önemli bri program ya sabahlarıda tartışıyor.Ve studyoya gelen seyirciler ise''ben kocamı braktım artık bu programı izliyorum''diyor.,YAzık gercekten cok YAzık ülkemizim düştügü duruma bakın.Binlerce insan ac,susuz.Dunya'da o kadar insan oluyor savaşlarda ama bunları konuşan yada tartışan yok.Turkiyemizin durumu hem ekonomi olsun hem eğitim olsun kotu olarak düşünüyorum.Hiç kimse bu konu hakkında tartışma yapmıyolar bu kadar yogun olarak.işte boyle programlar gercektende insanlarımızı somürüyor.Ana haber bülteni izliyoruz 15 dakikası haber ondan sonrası magazin.Gercekten cok YAZIK.Bu konu hakkında murat kardeşimi teşşekkur ediyorum boyle bi konu açtıgı için ve sonuna kadar destekliyorum.

Murat Erkurt
23-12-2004, 14:02
Didem arkadaşım senin söylediklerini bana onlarca insan anlattı.Sakın sana katılmadığımı sanma;ancak ben,Türkiye'de artık bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum.Eğer bunlara hükümetin,RTÜK'ün vs.(artık hangi organ ilgileniyorsa)diyecekleri yoksa,ben benim gibi düşünen insanlarla bir kitle oluşturmak isterim.Hangimiz bize sorulduğunda "Ülkemin sorunlarıyla uğraşmıyorum" der?Yok,eğer böyle insanlar varsa işte onlara bir şeyleri farkettirmeliyiz.
Fırsatım oldukça ben bu sorunla ilgileneceğim,onların kökünü kazımak için elimden geleni yapmayı düşünüyorum;başarırım veya başaramam ama insanlığımı yerine getirmiş olurum.
Tekrar söylüyorum Didem sakın sana gönderiyorum sanma bu söylediklerimi.
SAYGILAR!

Didem Bektaş
24-12-2004, 11:37
yok gönderme yapsan da sorun değil burda bişeyi tartışıyoruz da, senin anlamadığın şu; bu tür programların kökünü kazıman için, önce izleyenleri yok etmen lazım --> izleyenler eğitimsiz insanlar, onlara eğitim veremezsin--> eğitim sistemi yavaş yavaş düzeldiğine ve bir sonraki nesil ülke ve dünya sorunlarına daha duyarlı olacağı için (yani öyle umuyoruz)--> yapabileceğin tek şey bu programları izleyen insanların çoğunluğu oluşturmamasını beklemek yani, yaşlanmaları ve ölmeleri demek bu...
Ancak şuanki aktif nüfus yaşlandığında veya öldüğünde, yeni eğitilmiş nufüs aktif hale gelip bu tür programlara değer vermeyecek ve o zaman biz de bunları izlemekten kurtulacağız ki buda daha önceki yazımda belirttiğim gibi en az 30 yıl alır...
he, sen yine de "ben birşeyler yapmadan duramayacağım" dersen tek yapabileceğin şey şuan eğitimsiz olan nüfusu eğitmek olacak... sen niyetliysen 55 milyon insanı eğitmeye işin zor, sana kolay gelsin ;)

Özenç Yeşilçiçek
24-12-2004, 14:17
Demokrasi!!!
Çoğunluğun hakimiyeti!İktidar partisi gibi mesela :-/ eleştirdiğin zaman kardeşim adam % bilmemkaç oy aldı hala ne konuşuyorsun diyorlar ya onun gibi :-X ???

eğer 17Aralık gecesi ekran karşısındaki 100 insanın 73'ü gelin-kaynana yarışması izlediyse yapacak hiçbirşey yok.Bizi uyuşturuyorlar diye de birşey yok çünkü kimse kimseye zorla birşey izlettirmiyor,yüz tane kanal var,Ntv izle,Cnbce izle,Discovery,National Geo. izle,FBtv izle,TRT izle,NBAtv izle,CNN Turk izle... ... ...

Bu ülkede demokrasi var ??? çoğunluğa saygı göstereceksin ???

Murat Erkurt
24-12-2004, 15:49
Özenç,Didem ben size derdimi anlatamıyorum.Bu programlar kötü mü kardeşim?KÖTÜ!iğrenç mi?İĞRENÇ!
Benim şu anda elimden Türkiye'yi sarsmak ve sallamak zaten gelmez.
1.Didem,30 yıllık bir süreç beni ilgilendirmiyor;çünkü ben şu anki yetişkin nüfusun belli bir seviyeye yükselip,çocuklarına doğru şeyler aşılamasını istiyorum.Bu yüzden "belli şeyleri" düşünen insanlar birlik olup bir şeylerin ucundan tutmalılar.Sen, hep böyle karamsar olup "benim elimden bir şey gelmez" dersen ,ben 30 yıl sonrasına da hiç iyi gözle bakmam.
2.Özenç,bu ülkede tabiki demokrasi var;ama yozlaşmış bir demokrasi.Buna bir itirazın var mı?O zaman söyer misin,kendine faydası olmayan demokrasi bize fayda sağlıyor mu?
Bahsettiğin kanallar TRT ve CNN TÜRK haricinde kaç kişinin evinde var?Olması da gerekmiyor zaten.Aklımızda 1990'dan beri yer etmiş özel televizyonlar neden doğru yayınlar yapmıyorlar?
Lütfen arkadaşlar bu konunun üzerine gitmeyeceksek eğer konuyu kapatalım;çünkü sizin gibi birçok insan bana hergün aynı şeyleri söylüyor.Ben ise sizlerden ÇÖZÜM YOLLARI bekliyorum.
HER NE KADAR SÜÇ-İ LİSAN ETTİKSE AF OLA!

Özenç Yeşilçiçek
24-12-2004, 19:10
Özenç,Didem ben size derdimi anlatamıyorum.Bu programlar kötü mü kardeşim?KÖTÜ!iğrenç mi?İĞRENÇ!
1.Didem,30 yıllık bir süreç beni ilgilendirmiyor;çünkü ben şu anki yetişkin nüfusun belli bir seviyeye yükselip,çocuklarına doğru şeyler aşılamasını istiyorum.Bu yüzden "belli şeyleri" düşünen insanlar birlik olup bir şeylerin ucundan tutmalılar.Sen, hep böyle karamsar olup "benim elimden bir şey gelmez" dersen ,ben 30 yıl sonrasına da hiç iyi gözle bakmam.
2.Özenç,bu ülkede tabiki demokrasi var;ama yozlaşmış bir demokrasi.Buna bir itirazın var mı?O zaman söyer misin,kendine faydası olmayan demokrasi bize fayda sağlıyor mu?
* Bahsettiğin kanallar TRT ve CNN TÜRK haricinde kaç kişinin evinde var?Olması da gerekmiyor zaten.Aklımızda 1990'dan beri yer etmiş özel televizyonlar neden doğru yayınlar yapmıyorlar?
Lütfen arkadaşlar bu konunun üzerine gitmeyeceksek eğer konuyu kapatalım;çünkü sizin gibi birçok insan bana hergün aynı şeyleri söylüyor.Ben ise sizlerden ÇÖZÜM YOLLARI bekliyorum.
*HER NE KADAR SÜÇ-İ LİSAN ETTİKSE AF OLA!

Ben de tam bundan bahsettim zaten,bu ülkedeki demokrasi can sıkıyor >:(

Sertaç Yılmaz
25-12-2004, 02:31
Bu tip Programları ne RTÜK engelleyebilir nede TV kanalları bence bu saatren sonra TV yöneticilerine vahi gelse dahi bu tip programlrı önleyemezler çünklü reklam verenler dahi bu programların yapılmasını istiyorlardır.

Halkımız dedikoduyu ve röntgenciliği sevdiği sürece bu değişmeyecek.Bunun eğitimle ilgiside yok bunu en iyi üniversitelerde okumuş olanlar dahi izliyor hatta bu yarışmalara katılıyorlar.

Bizim yapacağımız tek şey olabilir oda girebildiğimiz forumlarda bu tarz yarışmalara ve programlara reklam veren şirketlerin ürünlerini almamayı teşvik edici yazılar yazmak.Ancak reklam veren şirketler bu programlara reklam vermeyi keserse bu iş biter.Bu bile ne kadar yeterli olur oda tartışılır.Çünkü bu programları izleyen kitle çok büyük.

Hasan Muradoğlu
26-12-2004, 15:35
en çok dil konusunda sömürülüyoruz bence.mesela ata'mızın nutuk'unu lise çağlarındaki gençlerin yüzde kaçı anlar acaba?
türkiye türkçeyle birlikte sömürülüyor daha doğrusu türkçeyi sömürerek başlıyor bu sömürge hareketi...

Didem Bektaş
27-12-2004, 20:43

bunu karamsarlık olarak değilde gerçeklerin farkında olmak olarak görüyorum ben... mantıklı insanların izlediği tür programlarda hep suan tartıstığımız programlara ve onları izleyenlere iğnelemeler yapılıyor. bir çok kurulus daha once bu yönde uğraşlar verdi ama sonucta Türkiye'nin insanlarının kafası değişemediği için sonuç aynı kaldı... eğitim demek üniversite okumus olmak demek değildir... eğitim öğrenme ve münazara isteği kazanmaktır. kısacası benim bahsettiğim eğitimsizlik kişiler bazında değil, eğitim sisteminin kötü olması yönünde... zaten öğrenme ve münazara isteği kazanmış insanlar yani doğru eğitim almış insanlar bu tür programlar yerine eğitici yada haber mahiyeti taşıyan programları tercih edeceklerdir... tekrar söylüyorum karamsarlık değildir bu gercekleri görmektir... siz ne kadar ugrasırsanız ugrasın bu gercekte ne yazık ki müteakip 30 yıl değişmeyecek ki buda en iyi ihtimal...
nutuk'u yeni nesillerin bilmemesi de dilin kötüleşmesi ile değil eğitim sistemindeki bozukluklarla ilgili bence yine... dilin kötüleşmesinde *internetin etkisi büyük televizyondan daha büyük ki bu başka bi konu...

Doğa Aydın
27-12-2004, 21:25
Bu tür programların kökünü kazıman için, önce izleyenleri yok etmen lazım --> izleyenler eğitimsiz insanlar, onlara eğitim veremezsin--> eğitim sistemi yavaş yavaş düzeldiğine ve bir sonraki nesil ülke ve dünya sorunlarına daha duyarlı olacağı için (yani öyle umuyoruz)--> yapabileceğin tek şey bu programları izleyen insanların çoğunluğu oluşturmamasını beklemek yani, yaşlanmaları ve ölmeleri demek bu...
Ancak şuanki aktif nüfus yaşlandığında veya öldüğünde, yeni eğitilmiş nufüs aktif hale gelip bu tür programlara değer vermeyecek ve o zaman biz de bunları izlemekten kurtulacağız ki buda daha önceki yazımda belirttiğim gibi en az 30 yıl alır...

Gelecek nesillerde "maalesef" daha fazla miktarda ve hatta belki daha fazla oranda eğitimsiz insan olacağını atlamışsın Didem.

Murat Erkurt
27-12-2004, 21:27
Hukuk fakültesinde öğrenim gören birine haklılığımı nasıl kanıtlarım,bilmiyorum;ama şu görüşünü daha önce dile getirmemiştik:Eğitim, üniversite okumak değildir.Bence bir milyonda bir milyon haklısın.Şunu da söylemeliyim ki "tartışma", bence insanoğlunun dünyaya getirdiği en güzel ve en önemli şeylerden biridir.İşte dünyanın yanlış anlaşılan bu iki özelliğini doğru kavrarsak birçok düzensizliği başımızdan savabiliriz.
Öncelikle eğitim,sadece yüksek düzeydeki kişiler ve kurumlar
(öğretmen,profösör,reyting almayan yapıcı programlar vs vs vs...) tarafından verilmediğine göre,neden onu bizler de veremeyelim?Pekala verebiliriz.İşte burada TARTIŞMA da devreye giriyor;çünkü eğitmek istediğimiz insanlar bizle münakaşaya girecek ya da konudan uzaklaşmaya çalışacak.Eğer onlara tartışmayı gösterebilirsek (ki bu onların bildiği yüksek sesli,yumruklaşmalı tartışmalardan değil)bir şeyleri daha zihinlerine eklerler.Emin olun ki bunlar annelerimiz,kardeşlerimiz,hergün birlikte olduğumuz dostlarımız.Yalnız cehaletten kavrulan DOĞU değil!
Söyler misiniz,neden şuna inananmıyoruz:Burada yazı yazan 10 kişi (eminim ki daha da çoğalacaktır) neden büyük bir topluluk olmasın.
Biliyorum arkadaşlar,hep aynı şeyi döndürüp ,ona yeni bir şey ekleyip yeniden size sunuyorum;ama ben bir 30 sene beklemek istemiyorum.Aklıma gelenlerin en iyisinin bu olduğuna inanıyorum.YAYILMAK!
KENDİMİZE YARDIM ETMELİYİZ.KENDİ İNSANLIĞIMIZI GELİŞTİRMELİYİZ;ÇÜNKÜ HERKES YANINDAKİNİN BİR PARÇASI.
HERKES BİR ŞEYLERİN UCUNDAN TUTMALI!

Didem Bektaş
29-12-2004, 16:38
Gelecek nesillerde "maalesef" daha fazla miktarda ve hatta belki daha fazla oranda eğitimsiz insan olacağını atlamışsın Didem.
dediğim gibi bizim ve bir sonraki jenerasyonun daha iyi eğitim alacağını ve eğitim sisteminin pozitif yönde değişeceğini "umuyorum" sadece... senin dediğin gibi sistemin değişmemesi ve insanların gittikçe bu tür programlara daha da çok rağbet göstermeside muhtemel tabi...

Murat hala anlamadığın şey ben sana haklılığını savun demiyorum çünkü zaten sen haklısın, seninle farklı yönde bir görüşüm yok bu konuda... tek fark ben eğitim sistemi değişmeden, insanlara ezberlemek yerine öğrenme ve münazara isteği aşılanmadan birşey yapamayız diyorum sense yayılalım falan diyorsun... yayılsak, burada yazan on kişi on milyon kişi olsa (ki turkiyede herhangi bir konuda 10 milyon kişinin duyarlı olarak toplandığı görülmemiştir heralde) 2005 yılında ve sonraki 30 yılda azınlıkta kalacağız, çoğunluk yine onlar olacak dolayısıyla talep ve arz yine aynı şekilde devam edecek... 60 milyon insanın yanında 10 milyon insanın sözü geçmez...

Haldun Gündüz
30-12-2004, 05:01
* *Bu konuda sizlere ne AB tavırlarından,ne siyasetçilerden,ne de mafya çarklarından bahsedeceğim.Sizlere açmak istediğim SAÇMA SAPAN TELEVİZYON PROGRAMLARInın biz insanları ne hale soktuğudur.(Daha önce bu konu açıldı mı bilmiyorum)
* *Televizyon hayatımıza girdiği yıllarda çok düzeyliydi.İnsanları GERÇEKTEN eğlendiren programlar,gerçekten gündemi takip edebileceğimiz haber bültenleri yaplırdı.Aslında en önemlisi insanlar televizyondan önce komşusuna gitmeyi,evde bir konu üzerinde saatlerce sohbet etmeyi düşünürdü.
* *Yıllardan sonra PARLAK BEYİNLER(?) televizyon işinde iyi para olduğunu keşfetti ve televizyon özelleştirildi.
* *Benim kanaatimce,gerilememizde önemli bir paya sahiptir televizyon.Dilimiz,onun sayesinde kimsenin başaramayacağı ölçüde yozlaştı,kültrümüz ise televizyonun verdiği programlardan ötesine adım atmadığımız için unutulmaya doğru hızla ilerliyor.
* Arkadaşlar,benim boğazıma kadar geldi;ama kimsenin televizyona "dur" dediği yok.O ne isterse yapıyor,bize "peki" demek düşüyor.
* Sizlere özellikle şu son günlerdeki programlardan bahsetmek istiyorum."GELİNLER-KAYNANALAR","ÜNLÜ MEZARLIKLARI","POPSTAR ÜRETENLER" vs. vs. vs.Herhalde hepsini saymaya gücüm yetmez.
* Bakın,çok geriye gitmenize gerek yok,o anlattığım yıllarla günümüzü bir kıyaslayın.(Ama ihtilali falan bir kenara atın.)
* Saydığım programların hangisi bize sevginin ne demek olduğunu öğretiyor?(Adlarına bakınca öyle zannediyorum da)söyleyeyim:HİÇBİRİ!
*ANNELERİMİZ onların saçma sapan işlerine -BUNLARI EĞLENCE SANARAK- alet oluyorlar.Ardından kendilerini sonu nereye varacağı bilinmeyen,en gereksiz tartışmaların içinde buluyorlar.Bence insanlar buralara gönüllü gitmez.Bu uzun vadede yapılan bir zorlamadır.CAAAAAAAAAAHİİİİİİİİİİLLLLLİİİK!
* *Haydi dostlar,bu yazıma desteği sadece forumda değil heryerde verin.Bu programları insanlara izlettirmemek için elimizden geleni yapalım.(Şahsen ben öyle yapıyorum.Karşımdakinin başını ağrıttıkça O'nun kafasında bir ampul daha yanıyor.)Gerekirse PROTESTO BİLE DÜZENLEYECEĞİM.(İşe yarayacağını bilsem...)
* Herkese SAYGILAR! * * * * * * * * * * * * * * *

amiyane tabirle çok gaz bi yazı yazmışsın

Bora Erdinç
31-12-2004, 03:39
Haldun'un söylediği doğru.Hergün bizde televizyonu açtığımızda iğrenç programlarla karşılaşıyoruz.Her ne kadar kutup kutuba zıt olsamda bazen böyle konularda anti-demokratik bir mücadele gerekiyor.Şu an için tek mümkünatı o.Yoksa ne kadar uğraşırsan uğraş şu dönemde sermayeyi karşına alırsan direk şiddete maruz kalırsın.Bunu korkum olduğundan söylemiyorum ama yapıcı bir çözüm bulabilmek çok zor.RTÜK Başkanı bir gün gaza gelipte''YETER YAHU,DAYANAMAYACAĞIM ARTIK''deyip,magazin ve tiksinç programları yayından kaldırma emri verirse mümkün olur sadece.Aksi taktirde''Halk seviyor ve izliyor kardeşim,hele yolumu kapatma''şeklinde bir kafayla uğraşırsın,çoğu konuda olduğu gibi.Örgütlenmeleri 1980 sonrasında fena dağıttılar be Muratçım,gönül istemez miydi sesimiz duyulsun yoksa...

Murat Erkurt
31-12-2004, 17:51
Teşekkür ederim HEMŞEHRİM BORA.
Didem ben televizyon programlarındaki haklılığımdan değil,antidemokratik tutum sergilememiz konusundaki haklılığımdan bahsediyorum.
Mesajımdan "Senin bu tür programları savunduğun" yorumu çıkıyorsa, afedersin.
Yalnız bir şey belirteyim hemen,bizim seninle tartışmamız bayağı bir sünecek,istersen "özel"den gönder;çünkü konunun dağılmasını hiç istemiyorum.Konuya yeni giren arkadaşlar konuyu yanlış anlamasınlar.

Murat Erkurt
31-12-2004, 17:54
Bütün herkesten bir ricam olacak:Yorumlarınız haricinde televizyonda dikkatinizi çeken her türlü saçmalığı,pisliği v.b. yazabilir misiniz?

Nadir Arslan
05-01-2005, 15:06
Bir TV de UNIFEB açsın ve gösterelim onlara gerçek televizyonculuk nasıl oluyomuş.........

Murat Erkurt
06-01-2005, 14:51
O da güzel ama...

Arkadaşlar bu arada "SEMRA TEYZE" aldı götürüyor.show,kanal d,flash tv derken İbrahim Tatlıses gibi bir şey olacak.
Saygılar!

Vehbi Şirikçi
12-01-2005, 12:59
Özellikle bu ülkenin kadınları, genç kızları uyutuluyor. Kadınlarımızın büyük çoğunluğu tüm günlerini televizyonda bu tür programlar karşısında geçiriyor. Eskiden camlarda duran, komşu ziyaretlerine giden kadınlar şimdi ekran başlarından ayrılmıyorlar. Verimli olarak kullanmaları gereken önemli saatleri bu şekilde boş yere harcıyorlar.

Önce sabahın erken saatlerinde müzik, şarkı, türkü, kuşum Aydım, sabah sabah Seda Sayan vs. bir güzel neşelendiriliyorlar, öğleden sonraya doğru evden kaçan, dayak yiyen, aldatılan vs. hemcinslerini izleyerek ağlıyorlar ve birgünleri bu şekilde geçmiş oluyor.

Bu ülkenin kalkınmasında kadınlarımızın gerek fiziksel gerekse fikirsel potansiyeline çok ihtiyaç var. Bu şekilde diğer ülkelere karşı rekabette 1-0 yenik durumda başlıyoruz.

Funda Meriç
12-01-2005, 13:12
Dün bir mekanda yemek yerken yan masada 3-5 kadın toplanmış haftanın 7 gününü ve o 7 günde hangi dizilerin olduğunu sayıyorlardı. Üstelik yorum yaparak,yok atvdeki bilmem ne dizisinde aslında o kadın haklıymış ama adam da çok üstüne gitmiş canım pes gibi tabirlerle yediğimiz yemeği burnumuzdan getirdi..Sonra bu öğle kuşağı sonrası programlara kaydı konu ve "kadın sineye çekmeliymiş,katlanmalıymış,tabi canım kadın susarsa biter gerginlikler" vb. diyerek devam etti. İzlemek bir yere kadar,ama neden tüm kadınlar adına yorum yapılıyor. Kendilerini küçük düşürdüklerinin farkındalar mı acaba..Her kadın bir mi..Bir yılgınlık,bir bastırılmışlık var tabi ama böyle devam etmesi gerekmiyor. O anneler gibi olmayalım....

Faruk Aksu
12-01-2005, 15:14
BBG sülalesinden gelen Gelinim Olur Musun? tarzı programlarda amaç dikkat çekmek,merak uyandırmak..Gözetleme içgüdümüzü kullanarak izlenirliklerini artırıyorlar.Kanallar arasında dolaşırken çıldırmışcasına bağırıp kavga eden birilerini görünce ne olduğunu merak edip bir an olsun duraksayarak izlemeye başlıyoruz.İşin açıkçası bu programları izleyenlerin bir kısmı da sadece gülmek için izliyorlar."Ben sana aşık olduğunda söylerim oğlum." diyen bir kadın var ekranda ve gerçek.En azından gerçek olduğu iddia ediliyor.Hangi komedi programı bu gerçekliğin yerini doldurabilir ki?Ama bu programlar büyük ölçüde kurgu gibi geliyor bana.Stüdyoya gelen seyirciler bile ajanslardan toplanıyor.
"Gelinim Olur Musun?"u yasaklamak sorunu ortadan kaldırmaz.toplum olarak nereye geldiğimizi görmemiz lazım.Çok yardımseveriz biz diyoruz Asya depremine giden yardımları gördük.Evliliğin kutsallığını anlatıyoruz sonra televizyon ekranına girip 2 ayda evlenip çıkıyoruz."Gelinim Olur Musun?"u kaldırırız ama onu seyreden insanları ortadan kaldıramayız.Bu insanlar bu program olmadan önce de vardı.Önce toplum olarak eğitimimizi tamamlamalıyız.Yoksa televizyon sömürmekten vazgeçmez çünkü kanallar ticari kuruluşlardır.

Murat Erkurt
13-01-2005, 15:55
Bazen aklıma "acaba" sorusu takılıyor.
Acaba Türkiye'de ne kadar insan eğitimli,ne kadar insan eğitmsiz?
Acaba ,Türkiye neden kalkınamıyor?
Acaba ,Türk insanı "sanat","sanatçı","güzel","ahlaklı","yardımsev er" ve sizin de akınıza gelen diğer bütün "insanlığımızı ortaya çıkaran" KELİMERİN içlerini boşaltmak için bu kadar çaba sarfediyor?
SEVGİNİN VE GÜZELLİĞİN,PARADAN DAHA ÖNCE GELDİĞİNİ NE ZAMAN ÖĞRENİR BU MEDYA ACABA?
SAGILAR!