PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşasın Türk Filmleri..

Can Turgut
09-08-2004, 04:58
..ve de Türk Filmi Fetişistleri..

Teee Drakula İstanbul'da zamanlarından günümüze kadar çekilen filmler üzerine fikir teatilerinde bulunulan bir türk filmi başlığı olsun istedi bu biçare gönül *:)
Kıyıda köşede kalmış filmlerden tutun,kült filmlere,siyah-beyaz filmlere,80 dönemi filmlerine uzanırız biraz..

Hepsini çocuğum gibi seviyorum ya *;D Ama o Mavi Boncuk yok mu..

Neyse başlık hayırlı uğurlu allı güllü dallı olsun forum güruhuna..

Bahriye Tekin
09-08-2004, 17:20
benim en çok zevk aldığım film hani türkan sultan ın SULTAN filmi var ya o ;D ;D ;D
her tip harika o filmdeki şener şen,adile naşit.....
mükemmel bi film ya 50 kere izledim bi 50 daha izlerim walla

Sevtap Ünsal
09-08-2004, 18:36
Dünyayı kurtaran Adam ;)

Kürşat Filiz
09-08-2004, 19:11
bence the exorcist in türk versiyonu ..süper filmdi ya ;D

Bağdagül Çelik
09-08-2004, 20:11
bütün küçük hanım serilerini keyifle izlemişimdir.göksel arsoyun yeri ayrıdır bünyede ;D

Özenç Yeşilçiçek
09-08-2004, 23:17
Gıcıklık olsun diye değil ama kabus gibi eski Türk filmleri ya nası izliyonuz? :P

Ayça Buğra
10-08-2004, 02:33
Türk filmi diyince bir dünya cümle dökülmeli satırlara...

Selvi Boylum Al Yazmalım ( Samet büyüdü ;D )
Dila Hanım (Ahh nasıl zeybek oynarlar o filmde)
Sarmaşık Gülleri (Hülya Koçyiğit klasiği)
Hasret (Cüneyt Arkın-Fatma Girik..Tanşu Okan'ın Hasret adlı şarkısı ile)
Sevemedim Karagözlüm (Şopen ;D ;D )

vs vs vs vs....

Daha ne Kartal Tibet'ler,Ediz Hun'lar...

Bir de Ahmet Özhan'ın Hafız Yusuf Efendi vardı..O konuya hiç girmeyim ;D ;D ;D

Can Turgut
10-08-2004, 02:54
Ne güzel döktürmüşün bea..
Sıra bende o zaman..

Canım Kardeşim..(Tarık Akan,Halit Akçatepe oynuyor,Kahraman var çocuk kanser,tv alıcaklar falan..Hep ağlarım..)
Rabia..(Fatma Girik'e nur iniyor falan..)
Ateş Böceği..(Necla Nazır,Tarık Akan..Tokatçı bunlar,kız elma yiyor falan ah ya ne güzel film..)
Çapkın Hırsız..(Gene Necla Nazır,Tarık Akan..Tarık Akan hırsız,Hulusi'yle Adile de var bunlar da hırsız..Çok komik filmdir.)
İstasyon..(Cüneyt Arkın,Hülya Koçyiğit..Müthiş komik filmdir..)
Kınalı Yapıncak..(Hülya Koçyiğit,Aliye Rona..Etkiler adamı..)

Sonracığıma yenilerden de bikaç sayalım..

Gemide..(Erkan Can,Haldun Boysan falan..Muhteşem bir film..)
Fasülye..(Genç oyuncular falan oynar,Bülent Kayabaş oynar,nefis geyik filmdir..)

Ayça Buğra
10-08-2004, 03:45
Ben de devam ediyim o zaman ;)

Arım Balım Peteğim (Cüneyt Arkın-Türkan Şoray...)

Güllü Geliyor Güllü:(Ediz Hun-Türkan Şoray/Komik de bir filmdir)

Bütün Anneler Melektir ;D (Ediz Hun-Hülya Koçyiğit/ Adam kadına iftira atar, kadın da ağzını açıp iki kelime edip açıklamaz hiçbişeyi, kahreder ;D )

Bülbül Yuvası ( Kemancı parçası sağlam bi ağbimizdir)

Azize (Ah Aziiize vah aziiize)

Boş Kalan Çerçeve (şarkısı da çok hoştur)

Feryat (Emel Sayın-Tarık Akan..Emel Sayın'ın en güzel zamanları)

Of of geldikçe geliyorr...

Talha Çetintaş
10-08-2004, 11:01
arkadaşlar bana yazacak fılm bırakmamısınız en iilerini yazmısınız..
Hababam sınıfını herkes enaz 10 kez izlemiştir benım o fılmde en cok hosuma gıden sahnelerden bırı mahmut hoca sınıfa ceza werince hayta ismailin semra hocaya donerek "şuna bak şuna koskoca edebiyat hocası olmus tevfik fikretin ölum yıldonumunu bılmıyo"

Funda Meriç
10-08-2004, 16:45
e siz yazın, devam edin biz de okuyalım ;) Sanki hiç izlememiş gibi.. :P

Bi de bu filmlerde geçen konuşmalar çok etkileyicidir..."Rica ederim bu bahsi kapatalım.." vSs...gibi.. :D

"Vukuat var.." ı izledim bugün..Türkan Şoray, Kartal Tibet..Ama Sultan'ı tek geçerim...(Tultaan ;D) Hele o Tultan'ın çocuğunu kaynar su ile yıkama sahnesinde çocukcağızın "Allaaaaaaah yandım" diye çipil çipil kaçması yok mu? ;D ;D

Serhat Gül
11-08-2004, 21:20
Tosun Paşa kadar komik bir Türk filmi var mı ya?

Kesinilkle.Hiç sıkılmadan izleyeceğim,her zaman aynı tadı aldığım yegane Türk filmi.

Muhammed Turan
11-08-2004, 22:51
Şeker Pare ;D ;D ;D Harikadır ya!

Unutmadan "Selvi boylum al yazmalım" tek gecerim sanırım!

Bağdagül Çelik
11-08-2004, 23:19
ayşecik bi filmi vardır hayat sevince güsel diye gelir köyden bu teyzesi acır buna mağazaya götürür kızın türkçesi de bayağı bi bozuktur kız elbiseleri değiştirdikten sonra mükemmel bi türkçe ile konuşmaya başlar ehue

Reşat Özdemir
12-08-2004, 03:31
tosun paşa müziği, kadrosu, replikleri herşeyi ile bir numaradır gönlümün taht muhitinde.. kemal sunal, şener şen, adile naşit ve zaman zaman halit akçatepeli filmlerin keyifsiz olanına rastlanmamıştır..

yeni nesil filmlerden gemide tek geçilir.. herkese tavsiye edilir..

Bu Dünya iki şeyden yıkılacak.. Bir binadan, bir de zinadan.. Allah sonumuzu hayır etsin.. Mahşer günü bütün binaları deniz geri isteyecek.. Batan bütün memleketler gibi.. Deniz kumu eninde sonunda geri alacak.. Çaresi yok bunun..

repliğini dinleyip uyuduktan sonra sabah 17 ağustosu ile marmaranın yıkıldığını öğrenmek çok acı bir iz olarak kalıyor serde.. sen çok yaşa serdar akar..

Ata Bahadır
12-08-2004, 08:28
yeni nesil filmlerden gemide tek geçilir.. herkese tavsiye edilir..

Bu Dünya iki şeyden yıkılacak.. Bir binadan, bir de zinadan.. Allah sonumuzu hayır etsin.. Mahşer günü bütün binaları deniz geri isteyecek.. Batan bütün memleketler gibi.. Deniz kumu eninde sonunda geri alacak.. Çaresi yok bunun..

repliğini dinleyip uyuduktan sonra sabah 17 ağustosu ile marmaranın yıkıldığını öğrenmek çok acı bir iz olarak kalıyor serde.. sen çok yaşa serdar akar..

Son donemde izledigim en iyi Turk filmi diyebilirim !!

Duvara karsiyi izledim ve oda cok iyiydi..

Bağdagül Çelik
15-08-2004, 00:22
- allahıma ordalar... -ORDALAAARRRRR.... *;D

bu repliği günlük hayatta her yeri geldiginde istinasız kullanıyoruz...filmler hayatımızda çok yer etti... :)

bizim de kullandığımız bir kemal sunal repliği vardır kibar feyzo dan

aha kafası yarıldı:)

Muhammed Turan
15-08-2004, 00:35
Bırakın siz filmleri gelin babamı izleyin. Koparsınız :)) :))

Doğa Aydın
16-08-2004, 17:25
Türk filmi diyince bir dünya cümle dökülmeli satırlara...

Selvi Boylum Al Yazmalım ( Samet büyüdü ;D )

Samet'i oynayanın aslında bir kız olduğunu duyan var mı aramızda?

Bu arada, birisi Tosun Paşa mı dedi? ;) ;D

Muhammed Turan
18-08-2004, 00:14
Cumali : Çok korkuyorum Eşkiya. Hemde çok!
Eşkiya : Korkma! Sadece toprağa gideceksin.
Sonra toprak olacaksın.
Sonra sularla birlikte bir çiçeğin
bedenine yürüyeceksin.
Oradan özüne ulaşacaksın.
Çiçeğin özüne bir arı konacak.
Belki, belki de o arı ben olacağım...

Ne güzel yazmış Erkan Oğur! Filmin en güzel yerlerinden biridir bence!

Sevtap Ünsal
18-08-2004, 17:24
bence Gönderilmemiş Mektuplar da super bir film..Kadir İnanır-Türkan Şoray başka söze gerek yok...

Anıl Ekinci
18-08-2004, 18:09
kemal sunal-tokatçı ..tek geçerim

Oğuz Yıldız
18-08-2004, 18:59
Burada BattaL Gazi filmleri unutulmuş ;)
Bazıları yabancı TürK filmlerinde daha fazla seviyorlar.Bana göre hiçbir TürK filmi Yabancı filme değişilmez.
Özellikle yabancı aksiyon filmleri saçma oluyor. Adamın biri tek tabancayla 50 kişi vuruyor ve üstüne 100'lerce mermi atılmasına reğmeN birşey olmuyor.
Bizde ise Cüneyt Arkın tek başına 50 kişiyi öldürüyor.Bilek gücü olduğu için bence saçma değil.
Cüneyt Arkın serisinin en güzeli: BAttaL Gazi'nin OğlU

Bağdagül Çelik
18-08-2004, 19:01
tamirci parçası benim için çok önemli bir filmdir.ayhan ışık ve filiz akın çolpan ilhan ve ahmet tarık tekçe de cabası.filmde öyle güsel dyialoglar var ki bir tanesi de fenerbahçe ile ilgili ama buraya yazamıyorum merak eden olursa özeline msj atarım.:)bu filmde genç kız düşmanların elinden kurtarıldıktan sonra hep beraber gençlik marşı söylenmiştir gülmekten gözlerimin yaşardığı sahnelerden biri ama bunun yanı sıra son derece de duygusal bir film ya düşündüm de amma acayip filmmiş be dedim şimdi ;D

Hakan Güneş
18-08-2004, 19:49
fenerbahcemızı engıuzel temsıl eden flım bnence efsane flım hababam sınıfıdır derım.ayrıca kemal sunal ve sener senın oldugu fılmler benı gulmeye boguyor ve 24 yasıma geldım hala bıkmadan seyredebılıyorum.bu nasıl ıstır yauuu. ???

Hakan Güneş
18-08-2004, 19:55
kemal sunalın bır fılmınden alıntıdan benden:)fılmın adını tam hatırlamıyorum lakın kıbar feyzoda sanıırm.konu soyle gelısıyor(kemal sunal koyden kovulmak ıcın koyun agası sener sene elınden gelenı yapar.sener sen bırgun havuzda yuzerken,bızım kı gelır ve havuza ıs..mek ıcın harekete gecer.bunu goren sener senden soyle bır ses gelır)ıııhhhh o ne?bu bolume kopmayan var mı

Aynur Akman
18-08-2004, 20:02
selvi boylum al yazmalım...müthiş bi film..zaten sevdiğim tek film de bu...

Reşat Özdemir
19-08-2004, 02:49
bugün çöpçüler kralında bir kez daha aşık oldum Türk filmlerini..
-yazacam bunu gazeteye, yazacam..

Oytun Küskü
04-09-2004, 02:00
benim favorim .. filmin adını hatırlamam ama şener şen pilot olup eve daldığı filmdir .. vecihi :)))))

Kürşad Altınapa
05-09-2004, 14:36
türk sineması=AĞIR ROMAN

OKAN BAYÜLGEN=ciddiyet,kalite...

ilk aklıma gelen bu...

Levent Sarıbaş
22-09-2004, 18:36
az önce stardaydı.. kadir inanır- serpil çakmaklı.. Allahtan serpil çakmaklıya çok text düşmemiş..film süper..kadir abi süper oynamış..filmin adını bilmiyorum ama kadir inanır tomrukçu ..ormandan geçinen bir köyün iki arkadaş delikanlılarından çavuş isimliyi oynuyor..serpilde kamyoncunun kızını..

Burcu Özkan
21-10-2004, 23:22
bence DERMAN filmi her şeyiyle bir numara;müziği,oyuncuları,konusu...

Uğur Yedikardeş
22-10-2004, 00:38
Ya hic Emrah filmi yokmu :P Vurmayıınnnnn film Emrah'ın arabanın camlarını indirmesiyle baslar :)
Ya bide Kemal Sunal efsanesi :)
-300, 300, 100
-Neden bana 100
-Onlar sendikalı
-E ben de Harranlıyam :) :) :)

Eşkıya deyince durur susarım. Gelmiş geçmiş en ii Türk filmi bence

Olcay Göktaş
28-10-2004, 21:56
kemal sunalın bır fılmınden alıntıdan benden:)fılmın adını tam hatırlamıyorum lakın kıbar feyzoda sanıırm.konu soyle gelısıyor(kemal sunal koyden kovulmak ıcın koyun agası sener sene elınden gelenı yapar.sener sen bırgun havuzda yuzerken,bızım kı gelır ve havuza ıs..mek ıcın harekete gecer.bunu goren sener senden soyle bır ses gelır)ıııhhhh o ne?bu bolume kopmayan var mı

Yahu Hakan ne adamsın abi yaaaa. İşin güçün büle şeyler. Kos koca filmde gülecek başka yermi kalmadı. Ama ben biliyom seni . İçin fesat olum senin.

Öptüm canım ıhhhhh o ne ;) :D :D

Olcay Göktaş
28-10-2004, 22:03
Bence hangi türk filminde Şener Şen varsa o film hakkında tartışmaya bile lüzum yok. Adam işinin uzmanı. Usta komedyen. Ve yine bence en büyük komedyen.

Şener Şen' in en sevdiğim rolü ise, Hababam Sınıfı'ndaki Badi Ekrem rolü. Allah her sınıfa böyle bir beden eğitimi öğretmeni nasip etsin *:) :) :)

Rahmetli Kemal Sunal'ı da unutmamak lazım. Kibar Feyzo filmindeki imam ile yaptığı pazarlık bir harika. "Nirden bulam horozuuu" :D :D :D

Zuhal Gecü
02-02-2008, 03:29
Türk Filmleri hala izlemekten sıkılmam
Hababam sınıfı (ne zaman oynasa yine aynı şekilde gülerim hiç sıkılmadım)
Sezercik
Neşeli Günler
Selvi Boylum Al Yazmalım
Malkaçoğlu
Kan Kardeşler
Feride
Turist Ömer mr spak vardı :D
Zeki ile Metin
Tosun Paşa
Küçük Emrah :D

Hasan Muradoğlu
02-02-2008, 09:06
Canım Kardeşim'i izlerken, boğazımda bir şey düğümlenir..

Muhammet Budak
02-02-2008, 12:50
Hababam serisi(tabii ki 1970lerdeki orijinal seri,son yıllardakiler Mehmet Ali Erbil saçmalıkları film gözüyle bakmıyorum onlara..)
Kapıcılar kralı
Tosun Paşa her gün izlesem yine sıkılmam..

Onur Aloğlu
02-02-2008, 12:59
Kibar Feyzo...

Döneme ait inanılmaz replikler içerir. "Patron da sendikalı galiba"

Canberk Günaydın
02-02-2008, 13:19
Kibar Feyzo...

Döneme ait inanılmaz replikler içerir. "Patron da sendikalı galiba"

Feyzo:Benim param niye diğerlerinden eskik ?
Usta:Onlar sendikalı.
Feyzo:Bende harranlıyam.
Usta:Get lan işine..

:D

Tuğba Tülü
02-02-2008, 17:14
Türk filmleri içinde Hababam sınıfı 1.sırada her zaman benim için
Hababamın çekildiği dönem olan 75-81 yılları arasında Trabzonsporun başarısı ve şampiyonlukları göze çarpıyor o dönemde de oynadığımız maçlarda Trabzonun üstünlüğü bulunduğu için ,hababam Trabzon maçına kaçmış tabi Mahmut hoca yine hababamı bekliyor...Şaban herzamanki gibi kendine has uslubuyla ;zaten biz hayatta iki şeyden çekiyoruz biri Mahmut hoca biri Trabzonspor..o bölümde en çok beğendiğim yer..:)

Muhammet Budak
02-02-2008, 18:16
Türk filmleri içinde Hababam sınıfı 1.sırada her zaman benim için
Hababamın çekildiği dönem olan 75-81 yılları arasında Trabzonsporun başarısı ve şampiyonlukları göze çarpıyor o dönemde de oynadığımız maçlarda Trabzonun üstünlüğü bulunduğu için ,hababam Trabzon maçına kaçmış tabi Mahmut hoca yine hababamı bekliyor...Şaban herzamanki gibi kendine has uslubuyla ;zaten biz hayatta iki şeyden çekiyoruz biri Mahmut hoca biri Trabzonspor..o bölümde en çok beğendiğim yer..:)
Valla o kadar çok ki iki dakika düşünsem 10 replik aklıma gelir hababamdan.Dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı filmlerinden bence hem de o imkansızlıklarla...

Erman Erbay
02-02-2008, 20:52
Tarkan serilerini de unutmayalım.

Mehmet Ekiz
05-02-2008, 19:09
çok sevdiğim bi kaç film,
filler ve çimen
mutluluk
uçurtmayı vurmasınlar

Serkan Dinç
10-03-2008, 15:14
http://www.youtube.com/watch?v=XxzLltNz3FY