PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamuran Usluer vefat etti

Reşat Özdemir
29-07-2004, 04:11
Sinema ve tiyatro sanatçısı Kamuran Usluer, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 67 yaşında hayatını kaybeden Usluer Bakırköy'deki Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Usluer, "Eşkiya" filmindeki "Berfo", ve "Salkım Hanımın Taneleri filmindeki "Halit" karakterleri ile sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuştu. Usluer, 1973 yılında Adana Koza Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, 2000 yılında da, 12'inci Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştı. Usluer, Çarşamba günü törenle toprağa verilecek.

-----

Türkiye'nin en büyük tiyatro ve sinema oyuncularından birisiydi bana kalırsa.. muhteşem oyunculuğu ve insanı etkileyen, delip geçen sert bakışları..Başımız sağolsun, mekanı cennet olsun..

Ata Bahadır
29-07-2004, 08:47
Ozellikle Eskiyadaki ''Berfo'' roluyle beni cok etkilemisti..Yanlis bilmiyorsam en son bir tv dizisindede oynuyordu.

Bu insanlar kolay yetismiyor, hepsi birer deger , birer altin. Allah Rahmet eylesin. Mekani cennet olsun , nur icinde yatsin.

Doğa Aydın
29-07-2004, 12:36
Eşkiya'yı da SHT'ni de izlemedim. Eski Türk filmlerinden tanıdığım bir simaydı benim için, allah rahmet eylesin...

Burhan Günarslan
29-07-2004, 15:19
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun arkasındakilere allan sabr versin

hafızalarda kalan en önemli karakteri berfo unutulmaz hakkatten

Ersin Demirel
29-07-2004, 16:15
Oyunculuğunun yanı sıra ses tonu da harikaydı.Allah rahmet eylesin...

Reşat Özdemir
29-07-2004, 23:50
Berfo hakikaten unutulmaz bir karakterdi..
Bazı dizilerde rol almıştı.. Sıcak Saatlerde başarılı bir rolü vardı Hannibal..
En son Gülbeyazda oynamıştı ki bu rolü benim için farklı manalar taşır.. çok sevmiştim ordaki oyunculuğunu da..

Allah gani gani rahmet eylesin..

Muhammed Turan
06-08-2004, 00:17
Allah Rahmet Eylesin!

Duygu Çakır
18-08-2004, 00:01
Allah rahmet eylesin öncelikle

bazı roller insana oturur ve izleyeni kendine çeker
öyle bir roldü eşkiyadaki berfo
belki yüzlerce rolden en önemlidi değildir ama bi replik kaldı aklımda
sanırım bu replik hem rolü oturttu hem beni kendisine çekti

berfo: - ben sevdiğim kadın için en yakın arkadaşımı sattım, sen ne yaptın?

Levent Sarıbaş
18-08-2004, 00:05
en son berfo ile kaldı aklımda..gerçekten de üzücü..Allah rahmet eylesin..Tüm sevenlerinin başı sağolsun..