PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Carew ve Alex (ne alâka?)

Hasan Muradoğlu
01-03-2005, 14:00
fotomaç yazarı turgay demir bugünkü yazısında carew'in sakaryaspor maçında yaptığı hareketi değerlendirirken sözü alex'in a.sebatspor maçında rakibine yaptığı harekete getirmiş.evet,alex'in yaptığı hareket büyük bir hataydı.rakibinin belki de futbol hayatını dahi bitirebilirdi ama ortada şöyle bir sorun var.spor yazarları olaya daha sağduyulu yaklaşmalı bence.sokaktakiler ''seninki de *böyle yaptı ama'' ya da ''siz,çok mu farklısınız'' türünden laf yarışına girebilir lakin bir spor yazarından bu sözleri duymak beni üzdü.

aslında turgay demir o kadar da kötü bir yazar değil.beşiktaşlı olmasına rağmen takımını ciddi derecede eleştirebilen biri.sanırım,bir anlık gaflete düştü ve fanatikçe bir yorum yaptı.
eğer aksi bir durum söz konusuysa o da pasfotomaç'ın kalitesiz yayıncılığına ayak uydurmuş demektir.

yazıyı okumak isteyenler için

http://www.pasfotomac.com.tr/yaz1243-50130-110.html

Kemal Göktaş
01-03-2005, 15:07
carew? alex?
ya bi kez kalite farkı var kültür farkı var kişilik farkı var.alex o hareketi kasti yapmadıgına emnim.ama carewin her hareketi zarar ziyan tam bi çirkef.tartışmak bile manasız.
turgay demir? hele onu hiç tartışmayalım :)

Vehbi Şirikçi
01-03-2005, 15:16
Biri oyunun, futbolun içinde her zaman olabilecek bir hareket. Diğeri ise sporla bağdaşmayan insanın yazarken bile midesini kaldıran bir hareket. O atılan tükürük değildi.
Alex futboluyla olduğu kadar kişiliğiyle de örnek bir futbolcu. Diğer yabancılarımızın olduğu gibi.

Hasan Muradoğlu
02-03-2005, 12:04
bugün rıza çalımbay'da benzer şeyler söyledi.yakıştırmadım kendisine.

Caner.Kandemir
02-03-2005, 13:07
bugün rıza çalımbay'da benzer şeyler söyledi.yakıştırmadım kendisine.

bu bir medya-hoca-camia diyalogudur. Biri ortaya birsey atiyor hepsi sahip cikiyor. Lucescu´nun bjk´ye gs´den tasidigi sistem. Fatih Terim de bunu bol bol yapardi, yazarlara tüyo verirdi ya da alirdi. Simdi gs´de bu ise Saban Sükür soyunmus ve bjk de Riza Calimbay zirlayacak...

Fenerbahce hocalari ortaya birsey atsa bizim eski futbolcular tersten girer konuya. Futbolcular hele hemen susturulur...

Iste en büyük handikapimiz da bu iste.

Riza Calimbay gs´li bir futbolcu hakkinda bunu diyemezdi cünkü biliyor ki gs yazarlari üzerine cullanirdi. fb yazarlari ezikliklerinden olsa gerek tam tersi. Engin Verel´i anliyorum, samar oglani olmaktan bikti ve Daumu yerden yere vurarak kendine adam süsü veriyor. Sahip ciksana Alex´e bakalim ise yariyormusun, yok bu davranislar prim yapmaz ancak Fenerbahceyi baltalarsa müthis spiker, Ahmete Mehmet diyen, Ilker Yasin sirtini sivazlar. Kendi reytinglerini düsünüyorlar dedigimiz bu iste.

Görsel medyamiz yok ne yazikki. Lig TV ya bjk´li ya da gs´li kayniyor. Kanal D, CNN Türk daha dogrusu DHA zaten haberleriyle, sporuyla gs özel tv´si. Star ve Serhat Uluerenle yarisiyorlar gs yalakaliginda. Habertürk oldugu gibi bjk ve ezikler ordusu, Tugrul Yenidogani hatirlatiyim. Show TV de Trabzona kalmis. Diger Anadolu takimlarini da TRT düsünüyor.

Bu sartlarda UEFA kupasini mi alacaktik, ya da Türk futbolunu yine bir yerlere mi tasiyacaktik Fenerbahce olarak.

;) ;) ;) ;) ;) ;)

Avrupa macindan önce tesvik priminle itham edilen tek türk kulübü ünvanimizi, sagolsun tüm medya, yalanlarla dolanlarla sagladi.

Bunlari da mi görecektik, eziklik ne kötü bir duygu olmali !!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Hüseyin Kaplan
02-03-2005, 22:54
hala fotomaç mı okuyorsunuz?

Arda Altuner
03-03-2005, 10:48
ahlaksızlıkla sertliği nasıl birbirene karıştırıyorlar anlamadım alex in yaptığı hareketten dolayı avrupada 1-2 maç ceza verirler ama carewin yaptığı hareketten dolayı 5 maçtan az ceza vermezler bu adamın bizim maçta yaptıkları ortada sakarya maçında bir oyuncuya burnunu boşaltmış diğerine tükürmüş suçunu bastırmak için böyle lafları bjk yönetimi rıza çalımbaya ve diğerlerine söyletiyor ayıptır yazıktır bu kadar olmaz yani

Caner.Kandemir
03-03-2005, 11:07
Hani meshur bir söylem vardir, egitim sart !!!

Evet sart ama önce kamuoyuna degil, kamuoyunu yönlendirenlere sart. Medyaya sart, Carew´i savunan bjk basinina (Güven Taner, Ihsan Kalkavan ...) da bu sekilde bosalsa sokakta bir insan acaba nasil karsilarlar.

Alex´i kirli emellerinden disarida tutsunlar. Alexi degil canli seyretmek gazetelerde resmini görmeyi bile hak etmedi terörist baslari.

Erkan.Ergun
03-03-2005, 18:48
Bu sözler sanırım Carew'in yaptığını destekler nitelikte.Beşiktaş camiasının terbiyesi birkez daha ortada sanırım.Ayrıca Alex'in o hareketi kasti yapmadığına da eminim ben.

Okan Torun
03-03-2005, 21:53
arkadaslar bende ilk önce hala fotomaçmı okuyorsunuz diyorumdaha sonra alex ile carew i nasıl aynı kefeye konulur bu birkere bastan hata çünkü alex tam bir profosyonel ve bunu kesin bilerek yapmamıştır diyorum carew i fener maçında hatırlıyalım arkdaslar pierre'eye yaptıklarını herkese sivastan selamlar

Anıl Germeç
03-03-2005, 22:00
yakıştıramadım demiş birçok kişi de turgay demire. bence en çok yakıştırılacak insan o. hiç sevmem kendisini ve hatırlarsanız aynı şahıs van hooijdonk ile nouma'yı bir tutmuştu.

aksine böyle bi saçmalığı yazsa yazsa turgay demir yazardı zaten. yazmışda nitekim.

Serkan Özen
03-03-2005, 22:19
Ya arkadaşlar Alex öle bi hareketi isteyerek yapamaz yaa
onun futbolunda fizik gücü ya da fizik kullanımı yok zaten
bu tip bir oyuncu olsaydı bunu diğer maçlarda da belli ederdi. Alex o ufacık fiziğini sadece kendi kontrolündeki topu rakipten saklamak için kullanır sadece.

Alex de tıpkı Pierre gibi ve hatta Nobre gibi takıma geldiğinden itibaren çok kısa süre içinde kendilerinden beklenen mükemmel performansları gösterdiler ve bu tür sert hareketler yapmadılar hiç bir zaman o yüzden taraflı tarafsız tüm Türkiye'nin takdirini kazandılar Galatasaray'lıların bile. Bu saatten sonra yanlışlıkla olduğu çok bariz ama yanlışlıkla da olsa kırmızı kartı gerektirmesi de çok bariz olan bu şanssız olay yüzünden kimse fırtınalar koparmasın.

Olayın bence kısa özeti şudur : Alex kırmızı kart görmeliydi ama hakem pozisyonu göremediği için kart göstermedi sanırım. Ama yanlışlıkla olan bu hareket yüzünden Alex'in suçlanması yanlıştır, bir sonraki maç Alex rakibe de saygı gösteren oyun anlayışına devam edecektir ve yanlışlıkla olmadığı sürece böyle bir hareket yapmayacaktır.

Mehmet Karakaya
04-03-2005, 00:32
yani alex ve carew ayni kefenin adamlari olsalar bi kere biz transfer etmezdik bu bir *;D
ikincisi inonude alex carew'in ayaginada dalardi boyle hareketlerin adami olsaydi bu da iki *>:(
ayrica fotomac okumayin okutmayin arkadaslar burda karakterini tartistiginiz adamlara niye ekmek kazandiriyosunuz ki

Eray Karabağlı
04-03-2005, 00:51
Bence konuşmaya bile gerek yok Alex kim Carew kim

Mehmet Karakaya
04-03-2005, 01:38
bende tam boyle dusunuyorum *;)

Mehmet Güzeldal
04-03-2005, 03:18
Turgay Demir sürekli öne çıkmak isteyen bi adam..Daha öncede yine buna benzer bi konuda fb ye laf atmıştı. Mail atıp alakasız olduğunu anlatırsanız zaten alttan alacaktır. Ayrıca kendisi İslam Çupi'yi örnek aldığını falan söyler.
Ha bide internet sitelerinde çıkan ''en iyi yazar kim'' anketleri için link verip oy atmanızı ister.
Çok dikkate değer bi adam değil yani ;)

Gokberk.Can
07-03-2005, 09:42
Ligdeki bütün maçlara bakın, bir Alex yaptıklarına bir de Carew'inkilere. Alex bütün lig boyunca söylebileceğiniz tek kırmızı kartlık hareketi (ki onu da istemeyerek yaptığına eminim, futbol terminolojisine uygun olsun "pozisyon gereği") Sebat maçında yaptı. Ancak Carew maç başına 1 "pislik yapma ortalamasıyla oynuyor", özellikle de Aziz Pierre'e yaptığı.

PS : Ereğli'de kullandığımız bir laf vardır; forumda söylemiyorum. İsteyenlerin özeline gönderirim : )

Sercan Matur
07-03-2005, 11:29
hala fotomaç mı okuyorsunuz?

Hasan Muradoğlu
07-03-2005, 16:56
fotomaçı internetten takip edenler içinde geçerli mi bu soru?

(gerçi bu seferde onlara hit kazandırma durumu söz konusu)