Orijinalini görmek için tıklayınız : 18 Mart Çanakkale Gezisi
Hüseyin Atik
07-03-2005, 23:38
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde 1907UNIFEB TRAKYA Üniversitesi olarak Trakya Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz organizasyonda günübirlik Edirne'den Çanakkale'ye gidiş-dönüş organizasyon düzenliyoruz.
Forumdan takip ettiğim kadarıyla Marmara Üniversitesi ve 18 Mart Üniversitesi ki zaten bu okul Çanakkale'de, başka organizasyon düzenleyen yok galiba...
Benim fikrim eğer böyle bir organizasyona 1907unifeb yönetimi el atarsa daha derli toplu,daha organize bir gezi yapılabilir.henüz geç kalınmış değil yarından itibaren 10 günlük bir süre var.Ben Edirne'den 2 otobüs tuttum ve dolmak üzere kişi başı 20 YTL gidiş+dönüş+kumanya dahil tabi...İstanbul'dan maksimum 35-40 YTL olur tahminim.Bunun haricinden Çanakkale'ye çevre illerden yani Bursa,Balıkesir,İzmir vb. gelecek olanlar olabilir.Hepimiz aynı saatte Çanakkale'de toplanırsak organizasyon daha yüksek katılımlı ve Birliğimiz adına yakışır bir gezi olacaktır.
Bu önemli günle ilgili bir gezi için 1907UNIFEB organizasyon komitesi İstanbul'dan organizasyon düzenlemese dahi çevre illerden cuma günü oraya gelecekleri buluşturmak adına birşeyler yapacaktır umarım.
Ertu Aydın
07-03-2005, 23:44
1907UNİFEB'in 18 Mart organizasyonu yapılacak.Duyuru tamamen kesinleşince yapılacaktı.
Demek bana kısmetmiş.
Okan Uzunkaya
08-03-2005, 00:33
Geçtiğimiz Cumartesi yapığımız Yönetim Kurulu toplantısında bu konuyu gündeme aldık ve 18Martta Çanakkale'ye gezi düzenlenmesini kararlaştırdık. Ancak henüz detaylar netleşmeden, bunu resmi olarak duyurmadık. Fakat bu vesileyle duyurmuş olduk.
Organizasyonla ilgili ayrıntılar kesinleşince yine forum ve web sitemiz üzerinden duyurusunu yapacağız. Hüseyin'den Trakya Üniversitesi'nin bu organizasyona yüksek katılım sağlayacağını öğrenmiş olduk. Umarım, diğer üniversitelerimizin de katılımıyla beraber 1907ÜNİFEB olarak güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atacağız..
Berkay Erdim
08-03-2005, 00:35
1907UNIFEB Yönetimi olarak bu konuya el atmış durumdayız zaten. Marmara Üniversitesi'nden arkadaşlarımız fikirlerini bizimle paylaştılar yaklaşık bir ay kadar önce ve 1907UNIFEB Çanakkale 18 Mart Üniversitesi sorumlumuz Burhan Günarslan da gerekli araştırmaları yaptı. Keşke sen de önce bizimle irtibata geçseydin, planlama aşamasında da birlik ve beraberliği sağlayabilirdik. Neyse sağlık olsun. Organizasyonun detaylarını kesinleştirip Çarşamba veya Perşembe günü gereken açıklamayı yapacağız.
Burhan Günarslan
08-03-2005, 15:10
bu organizasyona trakya üniversitesinden de büyük katılımın olması organizasyonumuzun güzelliğine güzellik katmıştır.Oranizasyon 3 aşşağı 5 yukarı bitmiş durumdadır yakında da 1907UNİFEB olarak resmi açıklama yapılacaktır zaten.
İzlemeye devam edelim...
Levin Susar
08-03-2005, 17:48
Benim fikrim eğer böyle bir organizasyona 1907unifeb yönetimi el atarsa daha derli toplu,daha organize bir gezi yapılabilir.henüz geç kalınmış değil yarından itibaren 10 günlük bir süre var.
Hüseyincim keşke önceden bir sorsaydın var mı bir organizasyon 18 Martta diye :)
Bu önemli günde 1907UNIFEB olarak hem şehitlerimizi anacaz, hem de birlik ve beraberlik açısından tepe noktasına vuracaz ...
Organizasyonun detayları yakında açıklanacak.
Can Turgut
08-03-2005, 22:08
Aynı gün Akatlar'da Beşiktaş-Fenerbahçe maçı var Avrupa Kupası 2.maçı dolayısıyla..Bunu da söylemesi benden olsun :)
Serkan Ceylan
08-03-2005, 22:45
Arkadaslar kusura bakmayin bu ayni zamanda organizasyonun duyurulma topigi gibi birsey oldu ama ne hafta sonu yapilan toplantidan ne de organizasyon yapilacagindan haberimiz oldu. Ama topigi acmamin asil sebebi zamanin azalmasidir. Edirneden gidis icin su anda otobus yok.Ben bugun Berkay'la konustugumda da belirttim 2 hafta once tuttum otobusleri ve okullara afisler asildi ve kayitlar alinmaya baslandi.
Bana organizasyon yapilacagi bugun soylense ya da ben forumdan bugun Canakkale'ye gidilecegini ogrenseydim Edirneden kimse gelemezdi.Umarim demek istedigim anlasilmistir.
Cok guzel bir organizasyon olacak artik gelismeleri burdan takip ederiz.18 Martta Canakkale'de gorusmek uzere...
[BU YAZI HÜSEYİN ATİK TARAFINDAN YAZILMIŞTIR]
Uğur Yedikardeş
08-03-2005, 22:58
Çok iyi hatırlıyorum, Çagrıyla oturuyorduk onun evde, aklına geldi nsl olur dedi. Bende organizasyon komitesine mail atalım bakalım böyle bi fikir varmı dedm, yoksa biz okul olarak ayarlarız diye düşündük. Ve 2 haftadır hummalı bir çalışma yapılıyor, daha uygun fiyatla boyle bir organizasyon yapılması amacıyla.. Organizasyondan Hüseyinin haberi olacakki bizim okulun forumuna da aynı topiği açıp, bizleri de davet etmiş..
Ama denildigi gibi keşke önceden organizasyon komitesinden bilgi alınsaydı..
Çağrı Özmen
09-03-2005, 00:38
şu anda buraya bu konuyla ilgili yazmam ne kadar dogru bilmiyorum.ama bu fikir 2 ay kadar önce aklıma gelmisti ve 1,5 ay önce konuyu berkaya actıgımda(haberdar etmek için ve görüsünü almak için(!) ) beraber yapalım dedi,ve çalısmalara baslandı,burhanla defalarca konustuk,berkayı defalarca rahatsız ettik,sırf herseyin daha güzel ve uygun olabilmesi için...sonucta yapılması gereken sey sadece organizasyon komitesinin haberdar edilmesi ve gerekli bilginin alınmasıydı.sonucta bir sekilde sayın yönetim kurulumuzun 1,5 aydır bu organizasyon icin calısma yaptıkları ortada.hüseyincim 2 hafta once otobus ayarladınız,hadi butun yaptıgınız hazırlıkları toplayalım:4 hafta...yani bir ay önce haber verilebilirdi bu konu hakkında ve zaten 1907 unifebin önderliginde yapılan canakkale organizasyonundan sizinde haberiniz olurdu...ayrıca konunun marmara universitesi forumunda acılması cok yanlıs,zaten sizin su anda yaptıgınız trakya universitesinin bir organizasyonu oluyor.yani 1907 unifeb marmarayı alakadar etmez.biz 1907 unifeb marmara olarak 1907 unifeb önderliginde canakkaleye gidiyoruz.bu vesileyle sayın baskanımız berkay erdim'e,yönetim kuruluna ve emeği geçen herkese çok teşekkürler...
* * * * * saygılarımla...
Emre Altındal
09-03-2005, 23:28
Aynı gün Akatlar'da Beşiktaş-Fenerbahçe maçı var Avrupa Kupası 2.maçı dolayısıyla..Bunu da söylemesi benden olsun :)
2 sene öncesinde de Edirnede ki, 1907UNIFEB bahar şenliği de Gs ile olan play-off mücadelesine denk gelmişti.
Bu sefer ki tercihim desteğe çok ihtiyacı olacak basketbol takımımızın yanında olmak olacaktır.
Ha ayrıca zaten 18i de haftaiçi ve işgünü olmasından dolayı çanakkaleye gitme imkanım yok:(
Emre Altındal
10-03-2005, 20:01
Sevgili Çağrı;
Yazdıklarının çoğuna pek tabiki bir Türk genci olarak katılıyorum. Geçmişini unutmak ve kaybedilen değerleri görmemezlikten gelmek bir ulusun düşebileceği en büyük ahmaklıktır.
Pek tabiki Çanakkale destanının 90. yılını yadettiğimiz şu günlerde orada olabilmek gerçekten hoş ve vefalı bir hareket olacaktır. Bu organizasyonu düşünen ve gerçekleştirenleri de kutlamak gerek.
Fakat şu unutulmamalıdır ki şehitlerimizi ve vatanımız için herşeyini ortaya koyanları anmak sadece birgünle sıırlı kalmamalı, hayat düstürumuz olmalıdır.
Benim şahsi tercihim olarak değerlendirdiğim konu o gün zaten haftaiçi olması münasebetiyle de orada bulunamayacağımdan dolayı(malum iş hayatı yüzünden) takımımın yanında olma isteğimi belirtmemdir. Aksi düşünülemez.
Oraya gidecek arkadaşlarımızın gözlem yaparken dikkat edin. Maalesef yabancı milletlerin geçmişlerine, atalarına bizden ne kadar fazla değer verdiklerini ve tarihlerini koruduklarını görecek ve üzüleceksiniz. Biz gençliğe düşen bu yanlışı düzeltebilmek.
emrecim seni anlıyorum gercekten ama bu organizasyon cok önemli.bunu çok özür dileyerek söylüyorum ama maçtan da önemli.orda bizim için kanlarını seve seve dökmüs sehitlerimiz yatıyor.bundan tam 90 yıl önce kendi geleceklerini,ailelerini hiçe sayarak sırf vatanları ve bizim geleceğimiz için sehit olmus insanlar.çoğunluğuda 15-20 yaş arası,belki kardeslerimiz yasında sehit oldular,belkide bizle yaşıtken.düşünebiliyormusunuz,biz 15 yasında oyunlar oynarken,onlar 15 yasında,ellerine hiç yakışmayan silahlarla,süngülerle,tüfeklerle bizim için savasıyorlardı.geliboluda attığımız her adımın altında 3 sehit yatıyor.metrekarede yüzlerce mermi.onların ruhları hala orda.biz onları 18 mart gibi bir günde ziyaret etmiyecezde ne zaman edicez?bu bütün türk gencliginin görevidir.oraya giderek hem onları ziyaretimizle mutlu edecez,hemde biz burdayız,bize bıraktığınız bu vatan hala bizim gibi genclerin emin ellerinde diyeceğiz.
*bizler ne kadar şanslıyız ki onlar sayesinde vatanımızda hürce yaşıyor,onlar sayesinde nefes alıyor*,onlar sayesinde fenerbacenin maclarına gidebiliyoruz....
*gideceğimiz yerde bir sey yazıyor,her seyi kısaca acıklayan bir dörtlük:
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın?
“Gömelim gel seni tarihe”desem, sığmazsın.
Funda Meriç
10-03-2005, 22:33
Uzun zamandır planlama aşaması dahil her konuda içinde bulunmaya çalıştığım bir organizasyon. Bence Marmara, Trakya Vss farketmeden herşeyden önce Türk genci olduğumuz için katılmamız gereken bir organizasyon. Elbette şartlar herkesin gelmesine elvermeyecek ve Emre' ye bende katılıyorum sadece 1 gün ile sınırlamamalı. Ancak 90.yılında o gün, o anma töreninde orada bulunmak bence biraz daha anlamlı olacak bizler için. Ben daha önce gitmeme rağmen hala o ürpertiyi içimde hissediyorum.
İlgilenenler için bu ayki Atlas Dergisi Çanakkale Özel Eki veriyor. Arşivine eklemek isteyenler kaçırmamalı diyorum.
Bir de dileyen olursa 18 Mart sonrası (geziden hemen sonra yorgun oluruz diyosanız daha sonra) "Gelibolu" belgeseli sinemalarda gösterime girmiş olacak. Fragmanları ve kamera arkası çok etkileyiciydi. Gitmek isteyen olursa haberleşir beraber gideriz. Yerinde o ürpertiyi hissettikten sonra bir de canlandırmasını izleyince sanırım bir süre etkisinden kurtulamayacağız.
Katılmanız dileğiyle..
Burhan Günarslan
11-03-2005, 13:27
İlgilenenler için bu ayki Atlas Dergisi Çanakkale Özel Eki veriyor. Arşivine eklemek isteyenler kaçırmamalı diyorum.
Bir de dileyen olursa
Buradai saygın rehberhocalarımdan aldığım bilgiye göre atlas dergisinin çanakkale eki bazı yanlış haberlere yer vermektedir.Hatta hocalarımız dergiyi kurula şikayet ettirerek toplanmasını isteyeceklermiş.Yani alırsanız bazı bilgileri yanlış öğrenmek zorunda kalacaksınız.Buna rağmen yinede bulunsun diyorsanız gayet tabi alın
Funda Meriç
11-03-2005, 13:35
Hıımm...bunları bilmiyodum. Bilgilendirdiğin için teşekkürler ;)
Berkay Erdim
11-03-2005, 14:02
18 Mart 2005 Cuma
- Çanakkale Şehitlerini Anma Günü / 90.YIL
- Denizlispor - Fenerbahçe futbol maçı
- Beşiktaş - Fenerbahçe basketbol maçı
Oldukça şanslıyız diyebilirim :) Gönül isterderdi ki, hepsinde yer alalım ama bireysel olarak bu mümkün değil tabi. Fakat güzel olan şu ki, 1907UNIFEB'liler üçünde de yer alacak, Fenerbahçe'yi temsil edecek ve Fenerbahçe'yi destekleyecek...
Detaylar için lütfen Forumumuzu takip edin...
Can Turgut
11-03-2005, 14:09
Akatlar iyidir iyi..
Sanki Denizli daha iyiydi ama ah ulan Cuma gününe maç mı konur ?
Hüseyin Atik
11-03-2005, 21:41
Aynı gün iki tane maçımızın olması büyük şanssızlık oldu.Çanakkale Gezisi organizasyonu için yaklaşık 1 aydır yoğun çalışma içindeyiz.Bu organizasyona yüksek katılım sağlamaya çalışacağız.Her geçen gün talepler giderek artıyor.Talepleri karşılamakta güçlük çekiyoruz.Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız...
Kürşad Altınapa
12-03-2005, 02:27
bazı arkadaşlarımızın, bizim çanakkalede 1907unifeb'i temsil etmeyeceğimizi ima ettiğini üzülerek okudum.polemiğe girip ortamı germek istemiyorum.Allah'a havale ediyorum.
biz organizasyonlarımızda ilk önce 1907unifeb'i ne yaparız da daha iyi temsil edebiliriz diye kendimizi parçalıyoruz.daha sonra tüfet vs. geliyor.bu organizasyonda bir iletişim problemi olduğu muhakkak.başımıza buyruk iş yapmak değil amacımz.zaten böyle bir amacımız olsaydı hiç kimseye haber vermezdik,hiçbir foruma girmezdik değil mi? sessiz sedasız gider gelirdik..açıklamalarım aklında soru işaretleri olanlar içindi.üçüncü otobüsü doldurmak üzereyiz.nasip olursa orada görüşürüz...
Burhan Günarslan
14-03-2006, 15:49
evet 18 Mart yaklaşıyor, Unifeb organizasyon komitesi bu konu hakkında ne düşünüyor acaba
yapılacak mı yoksa geç mi kalındı
dip not:ankaragücü deplasmanı ile aynı güne denk geliyor
Nadir Arslan
14-03-2006, 16:00
1907ÜNİFEB-PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ olarak 1 ay önce biz de orda olmayı kararlaştırmıştık ama geçen hafta açıklanan sınav takvimi ümitlerimiz yerle bir etti. 18 Mart 2006 cumartesi itibari ile üniversitemiz 1.vize dönemine geldiği için bu gezide sizlerle olamayacağız.
Serkan Ceylan
17-03-2006, 16:01
Bu akşam İstanbul'dan Çanakkale'ye 2005 model yeni bir Ford Transit ile gidiyoruz arkadaşlar. Eğer gelmek isteyenler olursa, 4 kişilik boş yer mevcut.
17 Mart 2006 Cuma (bugün), 23.30'da İstanbul Maltepe'den çıkacağız. Herhalde Taksim'den gelen olursa onları da 00.15 gibi alabiliriz.
18 Mart Cumartesi akşamı da saat 22.00 gibi İstanbul'da oluruz.
Yani gezi aşağı yukarı 22-23 saat sürecek.
Edirne'den de 1907UNIFEB Trakya Üni. organizasyonuyla 3 otobüs geliyor. Sabah orada buluşup kahvaltı edeceğiz ve birlikte gezeceğiz.
(Gidiş+Dönüş+Rehber+Kahvaltı+Kumanya=50 YTL)
Gelmek isterseniz akşam olmadan bana ulaşabilirsiniz:
Serkan Ceylan
0555 564 89 98
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.