PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tribünde 1907UNIFEB Nasıldır? Nasıl Olmalıdır?

Okan Uzunkaya
28-07-2004, 20:09
2000-2001 sezonunun başında birçok üniversitede kurulmaya başlanan Fenerbahçe Birlikleri ile tohumları atılan 1907UNIFEB 3 sene sonunda bugünkü konumuna ulaştı. 3sene önce kampüslerde yaşanan bu hareketliliğin tribünlere yansıması tribünlere farklı bir hava, farklı bir renk getirdi. Tamamını üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 1907UNIFEB'in geçen 3 sene zarfında, kimi zaman kan kayıpları yaşasa da, tek-tip kıyafetleri, bayrakları, kızlı-erkekli görüntüsü, üniversite öğrencisine yakışır şekilde davranışları ile, tribünlerimize ve de bilinçli taraftar oluşumuna yaptığı katkı yadsınamaz...

Bununla beraber, yeni sezonda da bundan önceki çizgimizi koruyup, 1907UNIFEB misyonuna bağlı üniversiteli Fenerbahçeliler olarak, tribünlere renk katmayı ve Türkiye'nin en bilinçli kamuoyunu yaratmak için çıktığımız bu yolda, Fenerbahçe tribünlerinde de bunun yansıması olarak bilinçli taraftar kitlesi oluşturma da önemli bir etmen olmalıyız. Bütün bunlar doğrultusunda "Bir 1907UNIFEB'li tribünde nasıl olmalıdır" sorusuna hep birlikte cevap verelim.

İlk etapta bu soruya yanıt olarak bizim (tribün komitesinin) verdiğimiz cevaplar şu şekilde:

. Rakip takımın taraftarlarına karşı şiddet içeren davranışlardan kesinlikle kaçınmalı,
. Holiganizm olarak adlandırabilecek davranışlar içinde kesinlikle bulunmamalı
. Sahaya yabancı madde atmamalı, bu konuda çevresindekileri uyarmalı
. Kendi teknik direktörüne, kendi futbolcusuna küfür etmemeli, köstek olmamalı
. Kendi takımına ve kulübüne zarar verecek hareketlerde bulunmamalı
. Üniversiteli olma bilinciyle etrafındakilere örnek olmalı
. Takımına 90dakika destek olmalı
. Tezahüratlarda tribün geneline uymalı
. Tribünde birlik görüntüsü sergilemeli
. 1907UNIFEB ürünlerini her maç mutlaka üstünde bulundurmalı
. Tribünde tüm 1907UNIFEB üyelerinin bir arada durduğu yerde bulunmalı (Telsim tribünü, üst kat sağ taraf)
. Diğer 1907UNIFEB üyelerine karşı sıcak ve samimi davranmalı
. Yardımlaşmacı olmalı
. Lisansız ürün kullanmamalı
. Karaborsa bilete rağbet etmemeli

Kemal Aktürk
28-07-2004, 20:37
1907Unifeb ürünleri gerçekten çok önemli. Birliğimizin gücünü ''şu an için'' belli ettiği tek yer tribün olduğuna göre her üyemizin bu konuya özen göstermesi gerekmektedir.

Levent Sarıbaş
28-07-2004, 20:48
1907UNIFEB e tribünde katılan biri olarak; 1907UNIFEB için tribünün önemi öncelikli olarak ele alınması ve dikkatli olunması gerekilen bir vitrin.1907UNIFEB in misyonu doğrultusunda yapmamız gerekenlerin başında gelen Fenerbahçe'ye destek verebileceğimiz en öndeki yer.Duruşumuzla, giyinişimizle, konuşmamızla, sürekliliğimizle, dayanışmamızla, stada girişimiz ve çıkışımızla, kısacası 1907UNIFEB i temsil ederken bulunduğumuz halimizle tam bir vitrin bizim için tribün.

1907UNIFEB tribünde nasıldır?

Şimdiye kadar Fenerbahçe'ye verdiği destekle dikkatleri olumlu yönde üstüne çekebilmiş ve bu arada kendi tanıtımını Fenerbahçe camiası içine enjekte edebilmiştir.Gitgide sosyal bir sorun haline gelmeye başlayan holiganizmin çöküşüne en büyük darbeyi indirmiştir.1907UNIFEB üniversitelerdeki birlikleri ile diğer takımların taraftarlarına nasıl davranılması gerektiği konusunda da tüm Türkiye spor kamuoyuna örnek olmuştur.Ve bunu tribünde ev sahibi iken de deplasmanlarda iken de göstermiş ve toplumun beğenisini kazanmıştır.
1907UNIFEB tribünde yaptığı şovlarla ve toplu duruşu, hareket edişiyle tam bir aile kimliğine bürünmüştür.Bu durum 1907UNIFEB e Fenerbahçe taraftarlarının bile gıpta ile bakmasına neden olmuştur.1907UNIFEB tribündeki bütünlüğünü gerçekleştirdiği diğer etkinliklerde de bozmaması ile örnek bir sosyal dernek görüntüsündedir.

Tribün Fenerbahçe için ne kadar önemli ise 1907UNIFEB için de o kadar önemlidir.Çünkü Varlığımızı gösterebileceğimiz ilk yer tribün.

1907UNIFEB ailesinin tribünde nasıl olmaları konusunda eksikliği gidermek için söylenmesi gereken iki şey var bence!

1. Tribünde mutlaka 1907UNIFEB ürünlerini giymeliyiz.

2. Mutlaka toplu bir vaziyette oturmalıyız.

Bu iki maddede söylediklerim yapılmıyor anlamına gelmiyor.Ancak biraz daha 1907UNIFEB üyelerinin dikkat etmesi gereken önemli hususlar.

1907UNIFEB tribün komitesindeki arkadaşlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Bundan önceki yıllarda gösterdikleri özveri ile 1907UNIFEB in tribünde nasıl olması gerektiği konusunda dikkatimizi çektiler ve bize sürekli yön verdiler.Bundan sonrada 1907UNIFEB tribün komitesindeki arkadaşların aynı çabayı göstereceklerinden hiç şüphem yok.Burada iş biz 1907UNIFEB üyelerine düşüyor..

Sercan Matur
29-07-2004, 00:17
Evet arkadaşlar Tribün Komitesi olarak yaptıgımız toplantılarda 1907Unifeblinin Tribünde Nasıl olması gerektiğini anlatan maddeler halinde bir yazı yazdık.

Bu yazıyı madde madde biraz daha detaylandırmak istersek;

Rakip takımın taraftarlarına karşı şiddet içeren davranışlardan kesinlikle kaçınmalı,

Bundan önceki senelerde, 1907Unifeb üyeleri telsim tribününün Numaralı Tribün tarafında bulunuyordu... Rakip seyirciye yakın olmamızdan dolayı arada sürtüşmeler geçebiliyordu.. Tribündeki yerimizin değişmesiyle birlikte bu sorun biraz olsun aşıldı... Geçen sezon benim hatırladıgım bir olay yok gibi.

Holiganizm olarak adlandırabilecek davranışlar içinde kesinlikle bulunmamalı

1907Unifeb üyelerinden Holiganizm olarak adlandırılabilecek davranışlar *belki yaşanmıştır ancak benim şu anda aklıma şu maçta şu olay oldu gibi birşey gelmiyor. Bu davranışları kendi aramızda konuşabiliriz, kabaca bu davranışlara üstteki maddede rakip takım seyircisi ile uğraşmak, tribündeki amaçlarından sapmak, yok yere olay çıkartmak gibi tabirlerle açıklayabilirim.

Sahaya yabancı madde atmamalı, bu konuda çevresindekileri uyarmalı

Bu olayın önemine her ne kadar Fenerbahçe Taraftarı tarafından dikkat edilsede, arada bu davranışı fiile döken insanlar çıkabiliyor. Ama içimizden ama dışımızdan... Sonuçta bunun etkisi Fenerbahçe'de görülüyor ve Fenerbahçe bundan zarar görüyorsa bu Tüm Fenerbahçe taraftarının önem vermesi gereken bir konudur.. Bu konu için söylenmiş bir söz var ; Her Taraftar Yanındaki Taraftardan Sorumludur! Sen belki sahaya madde fıtlarmıyorsundur ama yanındaki adam bunu yapıyorsa buna seyirci kalamazsın. Kalmamalısın...

Kendi teknik direktörüne, kendi futbolcusuna küfür etmemeli, köstek olmamalı

Buda çok yaşanıyor tribünlerde... Ve bunu yapanlar genellikle seyirci diye tabir edilen grup oluyor. Takımdaki bir futbolcuyu, bir teknik direktörü, yada bir yöneticiyi sevmiyor hatta nefret ediyor olabilirsin. Ancak bu sadece senin içinde kalmalıdır. O teknik direktör senin takımın başındaysa, O futbolcu senin takımının Kutsal Formasını terletiyorsa, O yönetici senin takımını yönetiyorsa o anda o kişiye Destek Olmak Mecburiyetindesin!!! 1+1=2 gibi birşey bu..! Yok sevmiyorsun diye destek olmayacaksan, bu durumda senin tribünde yerin yoktur. Televizyonunun başında istediğini yaparsın...

Kendi takımına ve kulübüne zarar verecek hareketlerde bulunmamalı

Takım olarak bunu, maçın iyi gitmeyen bölümlerinde takımı ıslıklamak, yuhalamak şelinde ifade edebiliriz. Kulüp içinse en çok sıkıntı çektiğimiz konu ve Federasyon tarafından sadece bizim tribünlerimizde uygulanan Rakip takım yöneticisine,teknik direktörüne,oyuncusuna, yada bir federasyon yetkilisine gibi insanlara küfür edildiğinde yaşanıyor. Bu bize saha kapatma hatta seyircisiz oynama olayına kadar gidebiliyor. Örnekleri defalarca yaşandı..

Üniversiteli olma bilinciyle etrafındakilere örnek olmalı

Buna şöyle örnek verebiliriz, yukarıdaki maddelerde sahaya yabancı madde atmaktan, önemli sayılabilecek insanlara küfür etmekten, futbolcuna,yöneticine,teknik kadrona destek olmaktan vb. bahsettik. Tribünde iki farklı insan profili olsun: birisi biz 1907Unifebliler, Yani Universiteli Fenerbahçe Taraftarları, birisi de normal yurdum insanı... Biz sahaya madde atarsak, yada diğer olumsuz unsurlardan birini yaparsak karşıdaki diğer adam şunu düşünecektir :" ulan universiteli adam bile bunu yapıyorsa, ben hayli hayli yaparım" der iş büyüyecektir. Bu konuda Universiteli olma bilinciyle etrafımızdakilere örnek olmalıyız...

...

Sercan Matur
29-07-2004, 00:18
...

Takımına 90dakika destek olmalı

Burada dikkat etmemiz gereken, takım iyiyken atakken, skor olarak öndeyken tribünde olan her kişi bağırıyor. Destek oluyor. Ancak diğer taraftan, takım gol sıkıntısı çekiyor, iyi oynayamıyor, ve hatta skor olarak geriye düşmüşse birçok insanın içinden o an bagırmak destek olmak gelmiyor.Ama biz her ne kadar içimizden gelmese de o anki görevimiz olan takımımıza destek olmayı yerine getirmeliyiz. Takım yenik diye susmamalı, aksine daha kuvvetli bagırmalıyız.. İnanın bunu defalarca yaşadım; takım skor olarak gerideyken , bi çok insan susmuş öylecene maçı izlerken sen desteğine devam ederken, birde gol atarsa takım bu golde seninde payının oldugunu düşünüyorsun ve bundan büyük haz alıyorsun. yani tarif edilemez birşey...

Tezahüratlarda tribün geneline uymalı

Bunu bazı bazı yaşıyoruz içimizde... Tribün liderlerinin başlattığı tezahürata uymak yerine insan kendisi bir tezahürat başlatıyor... Buda pek hoş olmuyor açıkcasi.. Kuru gürültü oluyor. Bunun için maçlarda tribün komitesindeki arkadaşlar ellerinden geldikçe Tribün liderlerinin başlattığı tezahüratları takip ediyor ve bizlerinde genel tezahurata uymamaızı saglıyorlar. Bunun için tribün komitesindeki görevli arkadaşları takip etmeliyiz...

Tribünde birlik görüntüsü sergilemeli

Bunun için, tribünde otururken yukarılara veya aşağılara gitmek yerine tüm 1907unifeblilerin oturdugu yerde maçı izlemek, orada birlik görüntüsü vermek gerekiyor.

1907UNIFEB ürünlerini her maç mutlaka üstünde bulundurmalı

Tribünde 1907Unifebli olduğunu göstermemiz gerekli. Tribündeki birlik görüntüsünü sergilemek amacıyla 1907Unifeb ürünlerini maçlarda giymeliyiz.

Tribünde tüm 1907UNIFEB üyelerinin bir arada durduğu yerde bulunmalı

Bu da Tribünde birlik içinde olabilmemiz için olması gerekenlerden... Kimi zaman rahat(!) maç seyredebilmek amacıyla, taa en üstlere, yada ne bileyim alt kata yada başka yerlere gittiğimiz oluyor. Bunu yapmamalıyız.

Diğer 1907UNIFEB üyelerine karşı sıcak ve samimi davranmalı

Bir arkadaşla tanışmak veya dohbet edebilmek için o arkadaşın 1907unifebli oldugunu bilmek yada üzerinde 1907unifeb polarını yada t-shirtünü görmek yeterli olmalıdır. Sonuçta biz bir birliğiz ve birlik içinde olabilmemiz için birbirimizi tanımalı ve birbirimize yakın olmalıyız. Ne kadar çok 1907Unifebli tanırsak o kadar bizim ve 1907Unifeb'in lehine olacaktır..

Lisansız ürün kullanmamalı

Bu da Fenerbahçe Taraftarı olmanın gerektirdiklerinden... Kulübümüz, hiçbir kulupte olmayan bir şekilde FENERIUM adı altında kulübümüzün resmi lisanslı ürünlerini satıyor. Bir Lisanslı ürün alırken, verdiğimiz paranın tam anlamıyla Kulübümüze gittiğinden eminiz. Bundan hiçbir şüphemiz yok.. Ancak; taklit, lisanssız ürünler kullanmakla bir takım insanlara haksız para kazandırdığımızın, aynı zamanda kulübümüze zarar verdiğimizin bilincinde olmalıyız.

Karaborsa bilete rağbet etmemeli

Aynı şekilde Fenerbahçe üzerinden haksız kazanç sağlayan insanlara yardımcı olmamalıyız. Şu ana kadar karaborsa bilet almayanımız yoktur zannediyorum. Ancak önlemi erkenden alıp (biletin ne zaman çıkacağını takip etmek, biletin cıktıgı sabah erkenden bilet almaya gitmek) karaborsaya haksız kazanç elde ettirmemeliyiz...

Tribün Komitesi tarafından 1907UNIFEBli tribünde nasıl olmalıdır? ın maddelerine tek tek kendi kişisel yorumlarımı yazdım. Buraya kadar okuyanlara teşekkür ediyorum, okumayanlarında canı saağolsun ;)

Bu konu ve maddeler hakkında fikir, öneri, eleştirisi olan arkadaşlar lütfen bu başlık altında düşüncelerini kaleme alsınlar. Burada yazılan yazılar Tribün Komitesi'nce dikkate alınacaktır.

Saygılarımla...

Reşat Özdemir
29-07-2004, 01:49
Komite arkadaşlarım güzel ve yerinde tespitlerle "Tribünde 1907UNIFEB nasıl olmalıdır?" sorusuna cevap vermeye çalışmışlar..

Yukarda yazılanların hepsi birbirinden önemli maddeler elbette..Ancak bu maddelerin hepsinin temeli Tribünde Birlik Olmaktır.. Bu anahtar ile diğer kapılar açılır ve 1907UNIFEB tribünde de amaçlarının ne olduğunu ve bu amaçlara ulaşmak konusunda ne kadar hırslı ve istekli olduğunu herkese gösterir.

2004/05 sezonunda tribünde takımına 90 dakika destek veren bir 1907UNIFEB..bütünüyle..

Ahmet İnal
29-07-2004, 14:13
2004-2005 süper liginin başalamasına artık haftalar kaldı ve tribün komitesindeki arkadaşlarımızın gerekli açıklamalarda bulunulmuş bazı maddeleri zaten aramızdan hiçbir arkadaşımızın kalkıp yapacağını zannetmiyorum örnek olarak rakip takım taraftarıyla uğraşmak,holiganizm olarak adlandırabilecek hareketlerde bulunmak...

maç organizasyonlarından önce sitemizde duyurulan buluşma saatine uymamız gerektiğine inanıyorum -ki ben şahsım adına söyleyim o saatlere tam uyamadım :(-belirtilen saatte orda olmak demek unıfeb pankartının arkasında daha çok unıfebli olması demek bunun için aslında bulunduğumuz bölüme bayrak açmak gibi birşey olabilir sanırım bu komite tarafından düşünülüyor

birde tribünde davul veya trampet tarzında birşey bulundurmak mümkünmü örneğin maçın 2. yarısı başlarken klasikleşmiş olarak tüm stad fenerbahçe sen çok yaşa diye başlar bu tezahuratları bi çoğumuz yavaş bi çoğumuz hızlı söyleyerek kopuyoruz hem bu şeklde sette bulunan okan ve reşat arkadaşlarımızın yükünü bi nebze olsun hafifletmiş oluruz diye düşünüyorum

saygılarla
Ahmet Gürcan İNAL
1907UNIFEB-KOCAELİ

Ersin Demirel
29-07-2004, 15:00
Unifeb'in tribündeki en önemli görevi,90 dakika boyunca susmamak ve sağ duyusununu yitirmemek olmalıdır.

Geçtiğimiz yıl bir çok maçta bunu çok güzel bir şekilde gerçekleştirdik.Takımın kötü oynadığı maçlarda bile susmayıp,çevremizdeki diğer taraftarları da ateşlemeye çalıştık.Bu yüzden bazı tartışmalar da yaşadık ancak amaca ulaştık.

Yeni sezonda daha iyisini yapabilmek,öncelikli amaç olmalıdır.Tabii ki "iyi" ye ulaşmak için de Unifeb,tribünde çok olmalıdır.

Hakan Bıyıklı
29-07-2004, 16:30
Birlik olmak söylerken kolay ama eylemde zor bir iş.. Burada tribün komitesi koordinasyonunda, tüm üyelerimize iş düşüyor... 1907UNIFEB'li olma bilinciyle herkesin birlikteliğe uyması, tek vücut olarak hareket etmesi gerek..

Doğa Aydın
30-07-2004, 06:01
En başta bir olmak, birlik olmak lazım...

Eğer bu birliğe üyeysek, bazı şeylere uymak, bazı kararların peşinden gitmek lazım.

Bu açıdan komitenin bahsettiği tüm önerilere uymak lazım...

Tüm Tribün komitesindeki arkadaşlara, bu zor görevlerinde başarılar...

Pulat Yılancıoğlu
30-07-2004, 14:16
en önemli faktor birlik,beraberlik.... onu tamamiyle uyguladığımız zaman çok daha fazla buyuyeceğiz..
birde sunu dile getirmek istiyorum; genelde sole bir yargı var.... Telsim tribunun den hic ses gelmiyor!!! bunu bu sene biraz ustumuzden arttığımızı dusunuyordum ama hala kimle konustuysam "siz hic bagırmıyorsunuz" diyor... bi kaç kişiyi susturuyorum yediriyorum o lafı ama 3-4 kişi aynı anda gelince bas edemiyorum!!! :)
kısacası bu bir ön yargımı (ki ben böyle dusunbuyorum) yok sa biz içindeyiz diye bize mi oyle geliyo... sorum su.!! ;
bunu nasıl aşabiliriz,yok edebiliriz...? ??? ???

Özenç Yeşilçiçek
30-07-2004, 14:35
en önemli faktor birlik,beraberlik.... onu tamamiyle uyguladığımız zaman çok daha fazla buyuyeceğiz..
birde sunu dile getirmek istiyorum; genelde sole bir yargı var.... Telsim tribunun den hic ses gelmiyor!!! bunu bu sene biraz ustumuzden arttığımızı dusunuyordum ama hala kimle konustuysam "siz hic bagırmıyorsunuz" *diyor... bi kaç kişiyi susturuyorum yediriyorum o lafı ama 3-4 kişi aynı anda gelince bas edemiyorum!!! :)
kısacası bu bir ön yargımı (ki ben böyle dusunbuyorum) yok sa biz içindeyiz diye bize mi oyle geliyo... sorum su.!! ;
bunu nasıl aşabiliriz,yok edebiliriz...? *??? ???

Evet,birçok kişi bööle düşünüyor
Kardeşim çoğu kez migros tarafında maç izler,maçtan sonra yaptığımız kritiklerde hep ' gene hiç bağırmadınız ' diyor.
'Unifeb olarak bağırmış olabilirsiniz ama telsim tribün olarak çok eksik kalıyorsunuz' diyor.
Biz de arada kaynıyoruz galiba :(

Sercan Matur
30-07-2004, 16:02
Evet,birçok kişi bööle düşünüyor
Kardeşim çoğu kez migros tarafında maç izler,maçtan sonra yaptığımız kritiklerde hep ' gene hiç bağırmadınız ' diyor.
'Unifeb olarak bağırmış olabilirsiniz ama telsim tribün olarak çok eksik kalıyorsunuz' diyor.
Biz de arada kaynıyoruz galiba *:(

Sonucta telsim tribünün tamamı bizim değil...
Bizim oldugumuz yerden her zaman her maç ses gelıyor...
Ama telsim tribünün sayı olarak yaklaşık 1/10 unu kapladıgımız için , telsim tribününden ses gelmıyor deniyor...

Biz üzerimize düşeni yapıyoruz/yapmaya calısıyoruz...
Telsim'deki diğer üzerine düşenleri yap(a)mayan komşularımızda buna önem verdikten sonra tüm telsim ayağa kalkar...

Yiğit Arın
30-07-2004, 16:09
1.Kırmızı giymemeli, giyeni uyarmalıyız.

2.Akıllı tezahürat yapmalıyız.
a) Tüm maç "güzeller içinden..." söylememeliyiz.
b) Diğer takımı ve hakemi baskı altına alacak ıslıklamaları ve yuhlamaları yapmalıyız. (Örn.İngiltere)
c) Kendi futbolcumuz hata yaptığında uğultu çıkarmak değil tam tersine alkışla destek olmalıyız.

3. Daha çok görsel şova yönelmeliyiz. Özellikle CL için.

4. Sadece futbol maçlarında değil diğer branşlarda da etkili olmalıyız.

5. Tek tip kıyafet (polar,tişört) giymeliyiz.

6. Tribünde dağılmamalıyız.

7. Günden güne büyümemiz için, tribünde daha büyük bir bilinçli taraftar grubunun oluşturulması için çalışmalıyız.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Doğa Aydın
30-07-2004, 16:13
Telsim tribünü konusundaki eleştirileri ben de duyuyorum. Ama işin ehli kimseler, özellikle bize maratondan bakanlar, Telsim'de GFB ve UniFeB'in bağırdığından haberdarlar. Yani bizim bağırdığımızın farkındalar. Ama, zaten onların da eleştirileri genel anlamda bize değil, Sercan'ın da komşularımız diye bahsettiği Telsim sakinlerinde.
Şu bir gerçek ki, Telsim tribününde "çekirdekçi" yoğunluğu maalefes ki numaralıdan bile fazladır. Bunun herkes farkında. Onları stada almamak gibi bir hakkımız olmadığına göre, bizim yapmamız gereken onları bize uyfurmaktır. Telsim'de örgütlü iki taraftar grubu, elinden geleni yaparsa, onlar da kalabalığı takip edip, 90 dakika susmadan olmasa bile, gerektiğinde takıma destek vereceklerdir.
Bakın, bunu övünmek için söylemiyorum, bu bir gerçek ki, şu anda Telsim'deki en kalabalık organize grup, 1907UniFeB'tir. Ne kadar organize peki?
Birincisi, üye sayısına vurduğumuzda, Telsime en kalabalık olarak gelen grup gerçekten biziz. ma yeterince etkili miyiz? Bu soruyu düşünmek lazım. Ve tribün komitemizin de cevaplarını bulmaya çalıştığı, ve sorunları ortadan kaldırmaya uğraştığı nokta burasıdır.
Eğer yukarıda yazılan maddeler uyarsak, emin olun gerisi kendiliğinden gelecektir.

Sevgiler...

Selim Kultan
30-07-2004, 16:17
Öncelikle tüm arkadaşlarıma yani kardeşlerime selamlar;
İlk olarak ; 1907UNIFEB ailesi olarak biz geçtiğimiz 3 yılda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımızı düşünüyorum... Burada birçok arkadaşın belirttiği gibi 1907UNIFEB'in misyonunu en iyi yansıtabileceği ortam tribünlerdir... Sadece Şükrü Saraçoğlu'nda değil deplasmanlarda da bu böyledir ve böyle olmalıdır diye düşünüyorum... 1907UNIFEB özellikle Telsim Tribününe çağdaş,aydınlık ve bilinçli bir renk katmaktadır...Gittiğim çoğu maçta yaptığımız tribün şovlarında özellikle bir şey dikkatimi çekti Maraton tribününün bizleri bu şovlardan sonra alkışlaması bu gösteriyorki doğru ve güzel şeyler yapıyoruz... Gelelim daha iyi nasıl olabiliriz konusuna;
*Bende Tribünde birlik içinde ve taraftar olma bilinci içinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum...
*Rakip takım oyuncu ve taraftarına saygılı,kendi takımımız ,teknik kadromuz ve yönetimimize destek veren ve desteğini hiç kesmeyen(tüm olumsuzluklara rağmen)
*Maçlarda gerek tezahüratlar,gerek marşlarla gerekse de tribün şovlarla devamlı bir şekilde aktif olmamız gerekiyor.Özellikle bence bizim en güzel görüntü çizdiğimiz anlar 1907UNIFEB Bayraklarının tirbünlerde dalgalndığı anlar oluyor bence Kadıköy'deki her maçta Bayraklar sallanmalı diye düşünüyorum...

Burhan Günarslan
30-07-2004, 16:20
şimdi tezahürat yapılırken en uyuz olduğum durumlardan birisi kardeşim kaptırmış gidiyorsun ne güzel bestenin ortasına gelmişsin bir hakemin hatasından dolayı ve oyuncunun yanlış bir hatasından dolayı besteni niye kesiyorsun tamam kestin bi kere devam et kaldığın yerden onuda yapmıyorsun o zaman beste ne olur :-X bunlarada dikkat etmek gerekir

Selim Kultan
30-07-2004, 16:35
http://www.1907unifeb.org/images/fotograflar.jpg

Şu görüntü sizce de güzel değilmi?

Sercan Matur
30-07-2004, 16:50
...
2.Akıllı tezahürat yapmalıyız.
*a) Tüm maç "güzeller içinden..." söylememeliyiz.
*b) Diğer takımı ve hakemi baskı altına alacak ıslıklamaları ve yuhlamaları yapmalıyız. (Örn.İngiltere)
...

Söylediklerine bende katılıyorum ancak, yukarıda aldıgım 2 maddenin a) şıkkındaki olayı biz yapamıyoruz. Yani bizim elimizde olan birşey değil. Tezahüratları başlatan gruptaki arkadaşlar nasıl başlatıyorlarsa, bizde kendi adımıza devamını getirmek ve sürekliliğini sağlamakla yükümlüyüz. Yani bizim tesahürat başlatmamız yada değiştirmemiz hoş olmaz.

b) de ise güzel bir uygulama .. gercekten bunun örneklerini avrupa takımlarınınn taraftarları yapıyor. Ancak bizde bunu yaparsak, tam besteler söyleniyor, devamlılığı sağlanıyor, tak karşı takım kaptı topu yada hakem bize göre yanlıs bir karar verdi.. yuhalıyoruz ıslıklıyoruz... tezahürat yarım kalıyor..

Bence rakibi baskı altına almak için tüm tezahüratlara uymak yeterli olacaktır. Zaten o sahaya çıkıp tribünlere baktıktan sonra baskı altına girmeyen futbolcu yoktur...

Ama bu ugultu işi tüm tribünler organize şekilde olursa güzel olur. Sadece bir gurubun ugultu cıkarması hem işe yaramaz hemde diğer tezahuratları olumsuz etkiler..

Levin Susar
30-07-2004, 20:37
Santrayla beraber omuz omuza :)

Az kaldı....
Yine yeni yeniden hep beraber tribünlerde yerimizi alacaz...

Vehbi Şirikçi
31-07-2004, 00:08
Tribün komitesindeki arkadaşlar ve diğer arkadaşlar madde madde sıkıntılarımızı ve yapmamız gerekenleri özetlemiş. Söyleyecek fazla birşey kalmamış. Zaten geçen sezon son maçlarından itibaren komitedeki arkadaşların gayretleriyle ve katılımcı bir yaklaşımla tribün konusunda çok olumlu gelişmeler yaşamaya başlamıştık. Aynen devam edersek herşey çok güzel olur diyorum.

İsmail Coşkun
04-08-2004, 01:35
bu görüntü elbette çok güzel...o bayrakların altında;
omuz omuza duran , içerden ve dışardan bizi yıpratmaya çalışanlara karşı dimdik durabilen bir BİRLİK yaratmak hepimizin hedefi ve ayrıca görevi...
bu hedefteki yolda '1907UNİFEB'i degilde kendi üniversite birliklerimizi ön plana alırsak işimiz zorlaşacak..
en dikkat etmemiz gereken hususlardan biri bu..

gönüllerimiz bir olduktan sonra aşamayacagımız engel yok..yeni sezonda çok daha saglam bi tribün ümidiyle..

Muhammed Turan
04-08-2004, 22:48
Migros tribününde bir cok arkadaşım var. Geneli Grupİzmir. Aralarında sorumlu olan arkadaşlarım var. Bizi playbackci olarak sucluyorlar. Cok uzun zamandır bunun mucadelesini veriyorum. Bu sene ne yapıp etmeli bu izlenimi yıkmalıyız.
Ayırca rahatsız oldugum bir konu daha...Unifeb bitti diyorlar. Biz Fenerbahçe'nin aydınlık geleceğiyiz. Unifeb nasıl bir oluşumdur göstermemiz gerek.Bu cumartesi yapılacak toplantıda rahatsızlıklarımı dile getirip radikal kararlar alınmasını belirticem.

Ahmet Coşkun
05-08-2004, 17:43
Değerli arkadaşlar geçen 2 sene boyunca 1907 Unifeb ile beraber Kadıköydeki neredeyse her maçta vardım ve bence sayıdan önemlisi maça gelenlerin sete çıkan arkadaşı takip etmesi ve 1907 unifeb bütünlüğüne uyması..Yani Maça geliyor arkadaş geçiyor arkaya kuytu bir yere amanın ses seda yok.......Tabi bu beni çok kızdırıyor sonra Anadoludan gelmek isteyen arkadaşlar için bilet sorunu çözülemeyecek problem dernekte sabahlamak olaya merhem olamayacaktır.Tabiiki burada suçlu 1907 değil biletini esirgeyen FB Yönetimidir..

>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Sercan Matur
05-08-2004, 18:13
İşte zaten sorun burada..Kazanınca herkes yapabiliyo o şovu..Şimdi bu hafta takım rizede yenilirse yada berabere kalırsa haftaya ölü bi tribünmü olacak?

Takım iyi giderken herkes şov yapar,,önemli olan takımın kötü zamanında şov yapmaktır..

Ersin Demirel
05-08-2004, 18:29
Bir kere önemli olan,her şartta bir bütün olmayı becerebilmektir.Adımızın gereğini her şartta yerine getirmeliyiz.Biz "Birliğiz"...

Onur Bilgin
05-08-2004, 20:19
bence en önemli sorun birlik ve beraberlik.bu konuyla ilgili daha önceleride topicler vardı.sadece tribünde değil her yerde birlik içinde olmamız lazım.en uyuz olduğum olaylardan biride o toplandığımız yere bağırmayacak adamların gelip oturması...

Özenç Yeşilçiçek
06-08-2004, 09:40
bence en önemli sorun birlik ve beraberlik.bu konuyla ilgili daha önceleride topicler vardı.sadece tribünde değil her yerde birlik içinde olmamız lazım.en uyuz olduğum olaylardan biride o toplandığımız yere bağırmayacak adamların gelip oturması...

Bırak bizim toplandığımız yeri bağırmayacak,destek olmayacak adam stada niye geliyor ben onu anlamıyorum. >:(
Giy çubuklu pijamanı otur evde izle!!!

Sercan Matur
06-08-2004, 14:02
Tribün Komitesi'ndeki arkadaşlarıma emekleri için çok teşekkür ediyorum, yapılacak herşeyi fazlasıyla yapıyorlar.

Değinmek istediğim küçük bir konu var, gol sevinçleri... Hepimiz çok seviniyoruz, arkadaşlarımızla bu sevincimizi paylaşıyoruz; ama bazen biraz sevinmenin dozunu kaçırıyoruz galiba, korkuyorum bir gün birinize bir şey olacak, altta kalanın beli sakatlanacak diye. Bir de sağınızda solunuzda kız varsa az daha dikkat nolur o sevinç esnasında, biz sizin kadar dayanıklı değiliz. ;)

Bu konuda çok haklısın...
Geçen sezonki maçlardan birinde birkaç arkadaşımızda sakatlanma tehlikesi geçirmişt. Umuyorum bu sezon çok daha dikkat edilecek ve bu gibi olayların olmaması sağlanacaktır.

Ersin Demirel
09-08-2004, 15:54
Lütfen maçlara gelirken UNİFEB TİŞÖERTLERİNİZİ GİYİN arkadaşlar!!!

Birlik olduğumuzu göstermenin en önemli yolu,görselliktir ilk önce.Lütfen maçlara gelirken formaları değil,tişörtlerimizi giyelim...

Bahriye Tekin
09-08-2004, 17:17
bu haftasonu samsun maçında, unifeb t-shirtlerimizle, birlik içerisinde, takımımızı 90 dk destekleyerek görevimizi yerine getirelim...
benim t-shirtüm tok bu sıcakta polar mı giycem şimdi ???

Sercan Matur
11-08-2004, 13:03
Neden olmasın.Hem bak yağmur var şu sıralar bende de t-shirt yoktu ama polarla gelecem ;)

Erkan bu konuda haklısın...
Maçın başlama saati 20:00 zannediyorum...
Yani hava kararmış, akşam seinliği çıkmış olacak..
Zaten artık eskisi gibi sıcaklar kalmadı...
Cumartesi günü, Lütfen tüm 1907UNIFEB'liler olarak Polarlarımızı giyip gelelim tribüne...

Olcay Göktaş
13-08-2004, 01:03
Selam arkadaşlar.

1907Unifeb Ailesiyle tanışalı neredeyse bir yıl oluyor. Bu bir yıllık zaman içerisinde ancak dört maçı tribündeki yerimizden sizlerle birlikte izleyebilme ayrıcalığını yaşadım. Bu dört maçtaki izlenimlerim şunlar oldu:

1907Unifeb ailesinin büyük bir potansiyele sahip olduğu aşikar ve tartışılmaz. Ancak tribünde dağınık bir biçimde duruluyor. Bazı arkadaşların da söylediği gibi tek tip kıyafetin çok daha etkileyici bir görüntü sergiliyeceği şüphesiz. Fakat bu etkileyiciliğin sadece tek tip giyinerek oluşabileceğini sanmıyorum.

Tribünde birarada ve tek tip kıyafetle olmak sanıyorum ki çok daha kaliteli bir görüntü verecektir.

Bu sebeple soruyorum. Tribündeki bu birliktelik nasıl sağlanabilir?

Aramıza çok sayıda çekirdekçi seyirci giriyor. Bu sorun nasıl aşılabilir?

Bizi yerenlere en iyi cevabı bu birlik ve beraberlik görüntüsüyle verebileceğimiz düşüncesindeyim.

Yazımın başında belirttiğim gibi; sadece dört maçlık tecrübeyle bunları yazmış bulunuyorum.

Eğer izlenimlerimde yanlış bir tesbitte bulunarak düşüncelerimi ifade ettiysem lütfen affola.

Lütfen tribünde dağınık durmayalım. Tek yürek, tek yumruk, tek ses olalım...

Hakan Güneş
13-08-2004, 19:50
olcay arkadasıma katılıyorum.bız bursadan devamlı gelemıyoruz.malum bu ısler paraya bakıyor.lakın stada geldıgımızde yer olarak bıze verılen yerler cok kotu pozısyonda olan yerler oluyor.bırlık saglanması ıcın esıt kosullar olmalı.ben 1989 yılında ılk macıma fener-ankara gucu(ankaranın kocu fatıh terımdı ve 4 tane cekmıstık). macına gıtmekle basladım ve ıst'da oturdugum sene ıcerısınde bakırkoy tayfasıyla her maca gıttım.sımdı bursdada oldugumuz ıcın devamlı gıdemıyoruz.stadda onyerlere sabıt kısılerın devamlı oturması da cogu kısı tarafından memnunıyet derecesınde hos karsılanmıyor.buna bır cozum bulmamız gerek.yetkılı mercılere ve ılgılenenlere duyrulur.saygılar..

Hüseyin Atik
13-08-2004, 21:02
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü düzenlenen ve çok güzel geçen 1. 1907unifeb konseyimizde tribünle ilgili çok önemli mesajlar verildi,orda bulunan yk,okul sorumlusu ve komite çalışanları bu konuların üzerinde basa basa duracaklar ve gerekenlerin yapılması için herkes kendi okulundaki üyelere tribünde nasıl olunması,ne giyinilmesi,maça hangi saatte gelinmesi vb. konularda bilgi vereceklerdir.Umarım bu yıl daha iyi organize olmuş, daha aktif üyelere sahip tribünde tek tip giyinen bir unifeb görürüz telsim tribünde...

Ata Bahadır
14-08-2004, 20:51
Az once Samsunspor macina kadikoye ilk baglantiyi yapti Lig TV ve ilk goruntuye gelen UNIFEB bayraklari idi.Cok hosuma gitti.

Ersin Demirel
15-08-2004, 14:25
Tribünlerin bağırmaması yanısıra bizim açımızdan oldukça önemli bir eksiklik vardı dün.

Sürekli olarak söylediğimiz ve konseyde de üzerinde ısrarla durduğumuz "Tek tip giyinme" kuralına ne yazık ki dün çoğu arkadaşımız uymamıştı.Sebep ne bilemiyorum ama söylenenler ve yazılanlar boşa gidiyor.

Aramızda hiç bağırmayanlar da var.Hatta önümdeki bir arkadaşın üzerinde bırakın Unifeb tişörtünü,Fenerbahçe ile ilgili hiç bir şey yoktu.Sadece koluna sarı-lâcivert bant takmış o kadar.Unifebli olup olmadığı da meçhul.

İlk maç diyerek,sonraki maçlarda daha da iyi olacağımızı umuyorum...

Vehbi Şirikçi
15-08-2004, 21:24
Her sezon içerdeki ilk 2-3 maçta yaşanılan sorunlardır bunlar. Eylül ayının ortalarının gelmesiyle tribünlerdeki tatilci havası yavaş yavaş yerini müdavimlerine bırakacaktır. Henüz yorum yapmak için erken arkadaşlar. Yine de tek tip giyim , birlikte oturma , ve giriş saatleri konusunda sürekli dikkatli olmakta fayda var.

Salim İrken
24-08-2004, 02:19
Bi kere hiç susmayan sonuna kadar bağıran bir grup olmalıdır.. geçen sene bazı maçlarda olduğu gibi..

Reşat Özdemir
24-08-2004, 23:49
Bence Samsun maçında muhteşemdik daha da iyi olacağız...Tv'de sizleri izlerken şimdi orda olmak vardı diyordum...Neyse okulların açılmasına ne kaldı şurda.....

yanlış anlama ama televizyon başından ne mükemmeliyeti gördün merak ettim.. hayır ben de aynı kanalı izliyordum da..
Fenerbahçe tribünleri yeteri kadar iyi değildi.. bunu gördük.. ama 1907unifeb tribünleri hakkında fikir sahibi olacak bir kare hatırlamıyorum ben..
lütfen eleştirilerimiz gibi beğenilerimizi de yapıcı bir şekilde sunalım..

Saygılar.

Burhan Günarslan
03-09-2004, 18:01
Bi kere hiç susmayan sonuna kadar bağıran bir grup olmalıdır.. geçen sene bazı maçlarda olduğu gibi..

evet salime katılıyorum bizler o tribüne örnek olmalıyız bizleri görenler bizim ateşimize kapılıp kendilerini tutamayacaklardır odun değiller ya!

Yoksa tribünnün de özelliği kalmaz ve halen olduğu gibi mecburi dolmalarla tribün doluyor yani migrosun full çekmesiyle bizim tribüne gelmeler oluyor

Can Turgut
03-09-2004, 18:33
Forumda ne kadar atıp tutulursa tutulsun,icraat statta olmalı..
Tribünde biraz apaçi ruhlu olunmalı ; bağıran,zıplayan tayfa büyümeli..40-50 kişilik bir kemik oluşturulmalı artık..
Omuz omuzadan sonra 20-30 kişi kalmamalı bağıran,artmalı..

Tabi bunlar için toplantılar olmalı bence,yoksa forumdaki tartışmalar 'beyhude lakırdılar' minvalinden öteye gitmez..

Reşat Özdemir
03-09-2004, 21:26
Tabi bunlar için toplantılar olmalı bence,yoksa forumdaki tartışmalar 'beyhude lakırdılar' minvalinden öteye gitmez..

ve bu toplantılar promil değeri açısından mümkün olduğunca yüksek tutulmalı ;D

şaka bir yana tribündeki birlik beraberlik ne kadar artarsa, birbirinin arkasında duran insanların birbirlerine verdiği güven arttıkça, çok sık dile getirilen 'kemik tayfa' oluşturulacak, her geçen gün bu tayfanın sayısı ve etkinliği artacaktır.. bunun sağlanması Tribün Komitesinin önceliklerindendir. Ancak burda Tribün Komitesinin çabasından çok 1907unifeb üyelerinin çabaları değerlidir.. Her maç öncesi saat 1de Fasıl'da yada Yoğurtçuda toplanan, maç saatine kadar birlikte vakit geçiren insanların varlığıdır tribünde ruh yaratabilecek olan.. nacizane fikrim budur..

saygılar..

Sercan Matur
03-09-2004, 22:31
Kadıköy'deki ilk maçımız olan Samsunspor macında tribünler belli başlı nedenlerden (yaz,sıcak,insanların tatilde olması vs) dolayı çok iyi değildi . Ancak yine elinden geldiğince bagırmak isteyen takımını ateşlemek isteyen arkadaslarımızda vardı. Zaten websitemizde (www.1907unifeb.org) yayınlanan videolardan da izlememiz mümkün.

'Tribünde Birlik Olabilmek' komitemizin görevleri arasındaki en önemli görevlerimizden biridir. Ancak bunu başarmak sadece tribün komitesinin elinde değildir. Bunu hep beraber sağlayamamız gerekiyor.

Bu konuda yukarıdaki mesajlarda söylendiği gibi maç günlerinde (gayriresmi olarak) fasıl'da bulusuyoruz, ardından forumda ve sitemizde ilan ettiğimiz buluşma yerine saatinde gidiyoruz. Samsunspor maçı için sanıyorum yaklaşık 15 kişiydi. Daha sonra pembe okulun önündeki kalabalıkda istenen sayıda değildi ne yazıkki.

Tribün Komitesi olarak sizlerden ricamız, özellikle maç günlerindeki organizasyonlara katılmanız. Yani cumartesi maç varsa, o güne başka işinizi koymayın. cumartesi sabahından geceye kadar hep beraber olalım. Zaten bu şekilde tanışmalarımız kaynaşmalarımız olduktan sonra bu en iyi şekilde tribünümüze de yansıyacaktır.

Önümüzdeki ilk maç şl maçı sparta prag. Maç çarşamba günü. hafta içi olmasından dolayı sorunlar olacaktır ama birşekilde işin içinden çıkacağız ;) Maç günü kesin demiyorum ama öğlen saatlerinde (12-13) toplanmaya başlayıp, akşama doğruda okulun önünde sonradan katılan arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir kalabalıkta tribünlere toplu giriş yapmalıyız.

Ayrıca maç günleri, Lisanslı 1907Unifeb ürünlerini giymeyede artık özen göstermeliyiz. Eylül geldi. Havalar serinliyor. Tam Polar giyme Zamanı ... ;D

Levin Susar
03-09-2004, 22:43
Sercan'ım şampiyonlar ligi maçı saat 21.45 te ...
Bırak da insanlar uykularını alsınlar :)

Maç haftası gelince düşünürüz :)

Serkan Ceylan
03-09-2004, 23:04
Lütfen 1907UNIFEB ürünlerini giyelim arkadaşlar..............
Buna en özen göstermesi gereken kişiler dahil, birçok kişi giymiyor.

Lütfen!

Sercan Matur
03-09-2004, 23:32
Sercan'ım şampiyonlar ligi maçı saat 21.45 te ...
Bırak da insanlar uykularını alsınlar :)

Maç haftası gelince düşünürüz :)

Ne kadar güzel işte Levin kardeşim..
Birlikte takılacağımız zaman baya fazlaymış...
O kadar saate ne muhabbetler sığar biliyor musun ;)

Levin Susar
04-09-2004, 19:08
E uyksunu alamayan adam nasıl bağıracak :)

Can Turgut
04-09-2004, 19:45
Tutturmuşun bir uyku da uyku..:)

Kürşat Filiz
05-09-2004, 14:36
Arkadaşlar diğer taraftar grublarının sitelerinde telsim tribünün üstünde çok değişik yorumlar yapıyorlar.bu yorumların başında pasiflik,uyum sağlayamama vb. eleştiriler yapıp kendince çözüm üretiyolar.bu çözümleri okursanız sanırım olayın vahimliğini daha iyi anlyabilirsiniz.
AMA bir gerçek varki o da bu eleştirilerin bir yerde haklı oldugu o da tribünde taraftardan çok seyirci olduğudur.bunun önüne geçilmesi bence bu problemin çözümüdür...
kendi aramızda bu işe bir çözüm bulmamız ve bunu acilen yerine getirmemiz gerekiyor.

Ersin Demirel
05-09-2004, 16:04
Bu konuyu sürekli olarak tartıştık ve ne yazık ki çözüme ulaşamadık.Kendi içimizde bile tezahürat konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.Dolayısıyla destek yapanlar olarak azınlıkta kalıyoruz.
Nasıl bir çözüm yolu bulunacak ben de merak ediyorum.

Kürşat Filiz
05-09-2004, 19:35
migros tribünündekilerde bizim gibi insan.onlar yapabiliyorsa biz neden yapamayalımki...belkide içimizde tribün olarak bazı kurallar koyup bu kuralların maç sırasında uygulamaya çalışmalıyız.mesela maç esnasında bağırmayan,birlikte hareket etmeyen arkadaşları içimizden ayırarak bu işe başlayabiliriz.
mesela busene istanbuldaki maçlara veya deplasmandaki maçlarımıza ıspartadn hiçbirşekilde maçı ''SEYREDECEK'' üye çağrılmayacak.içimizdeki ''TARAFTARLARI'' seçip onlarla birlikte organizasyon yapıcaz.belki 40-50 kişi ile gitmiycez ama 10 kişi ile bile UNIFEB in taraftar ruhunu gösterebiliriz...

Ersin Demirel
05-09-2004, 19:50
Kürşad Kardeşim,Migros Tribünde hiç maç izledin mi bilmiyorum.Orada maç izleyip de bağırmazsan,kafana tokmağı indirirler.Ben de yaşadım bu olayı.Migros Tribünü bir anlamda stadımızın kurtarılmış bölgesi ve tezahüratları yönlendiren tribünüdür.

Yine Migros Tribünde GFB haricind başka bir tribün topluluğu yok.Telsim Tribünü'nde ise durum farklı.Birden fazla topluluk var ve dağınık.Bir türlü birlik sağlanamadı.

İlk önce kendi içimizdeki birliği tam anlamıyla sağlamalıyız.Önce kıyafet,sonra da destek...

Sercan Matur
05-09-2004, 20:10
...belkide içimizde tribün olarak bazı kurallar koyup bu kuralların maç sırasında uygulamaya çalışmalıyız.mesela maç esnasında bağırmayan,birlikte hareket etmeyen arkadaşları içimizden ayırarak bu işe başlayabiliriz...

1907UNIFEB'in misyonunu incelersek; 1907UNIFEB'in sadece bir Tribün gurubu olmadığını anlayabiliriz. Ve neticesinde bir üyemize 'sen bağırmıyorsun sen bizden ayrıl' diye bir söz söylemememiz kesinlikle imkansızdır. Sonucta bağırmak isteyen bağırıyor, istemeyen daha yukarılara çıkıp maçı izliyor. Buna engel olmamız pek mümkün değil.

Ayrıca, Telsim tribününün pasifliğinden bahsediliyor. Telsim tribününde olan gruplardan birisi olarak 1907UNIFEB üzerine düşenleri elinden geldiğince yapmaktadır. Ve bu ilerdeki maçlarda daha iyi, daha organize birşekilde olarak devam edecektir.

Kürşat Filiz
06-09-2004, 16:19
1907 UNIFEB in misyonunu hayatımızın her dakikasında gösterebiliyosark zaten bu misyonu anlamışız demektir.çünkü bizi diğer TARAFTAR grublarından ayıran en önemli özelliğimiz bence bu misyondur.kardeşimizlerin diğerlerinden öte bizi seçme nedenleri zaten bu misyonu uygulama kabiliyetimizdir...
Ancak 1907 UNIFEB in heryerde oldugu gibi stad içinde de belki de herşeyden önemli olan takımımızı destekleme görevi vardır.Herzaman yanında olmaya çalıştıgımız takımımızı herkesin sustuğu zaman bile sadece UNIFEB lilerin destek verdiği şekilde aleme göstermemiz gerekir bence.
Ben sadece stad içine dikkat çekmek istiyorum.zaten stad dışında heryerde UNIFEB in bir ayrıcalığı var.ama bunu stad içine taşımak gerekir.bunun içinde SEYİRCİ ve TARAFTARI içimizde ayırmak ilk adım olabilir...
tabii bence....

Reşat Özdemir
06-09-2004, 19:00
Telsim tribünü hakkında yapılan eleştirileri çok takından takip ediyoruz. Yapıcı ve mantıklı eleştirilerden ders çıkarmaya çalışıyoruz da.. Ve çeşitli forumlarda 1907unifeble kişisel sorunları olmayan kişilerin dışında herkes telsim de 1907unifeb'in çabalarının farkında ve takdir ediyorlar..

biz doğru yoldayız.. sadece daha etkili olmalıyız, 90 dakika bağıran kişi sayısını en az iki katına çıkarmalıyız..

hepimiz genciz, kanı kaynayan insanlarız, durmak, bağırmadan maç izlemek için sebeb bulamıyorum..

Murat Karataş
06-09-2004, 19:32
Genelde biz unifebin bulunduğu yerin sete yakın kısımında sercanlar falan toplu halde 90 dk bağırıyoruz ve eğleniyoruz inanın bana bu zevki tadan birdaha vazgeçemiyor. Elele omuz omuza birbirimizi teşvik ederek birşeyler yaparsak en azından biz kendi üzerimize düşeni yapmış oluruz. Bencede bağırmayanları ayırmak gibi birşey olmaz.

Murat Karataş
06-09-2004, 19:34
Ayrıca sürekli olarak gfb forumlarında bizim forumumuzda antuda ve vs. yerlerde telsim tribününün pasifliğinden bahsediliyor ve genelde en çok sorunun alt kısımdan kaynaklandığı düşünülüyor. Telsim tarafındaki gfb ve biz kendi üzerimize düşeni yapıyoruz fakat bana görede en büyük sorun alt tarafın başıboş olması ve organize bir şekilde bağırmaması

Kürşat Filiz
06-09-2004, 22:46
valla benim fikrim bu.en azından tribündeki birlikteliğin sağlanması için gerekli birşey bu.bir kısım bağırıp bir kısım susarsa ahenkten eser kalmaz.

Reşat Özdemir
06-09-2004, 23:04
Ben sadece stad içine dikkat çekmek istiyorum.zaten stad dışında heryerde UNIFEB in bir ayrıcalığı var.ama bunu stad içine taşımak gerekir.bunun içinde SEYİRCİ ve TARAFTARI içimizde ayırmak ilk adım olabilir...
tabii bence....

önerin gitgide daha ilginç hale geliyor. anladığım kadarıyla maçta bağırma yanlısı olmayan bir 1907unifeb üyesine "tamam sen iyisin hoşsun da maçta bağırmıyorsun.. dışarda takıl unifebli olarak ama maçlarda bizimle durma" denmesi gerektiğini söylüyorsun.. tabi bu cümle benim hayal ürünüm ama senin düşüncenin sese bürünmüş hali sanırım.. kulağa daha hoş gelecek bir cümle örneğin varsa alabilirmiyiz?

saygılar..

Kürşat Filiz
06-09-2004, 23:19
...mesela o kişiye: ''kardeşim niye zahmet edip de maça geliyosunki.al şu 5 milyonu haftaya digitürk ten izlersin.kola da var yanında.oturması da cabası!''....diyebiliriz.yani ben derim..

Reşat Özdemir
07-09-2004, 00:06
...mesela o kişiye: ''kardeşim niye zahmet edip de maça geliyosunki.al şu 5 milyonu haftaya digitürk ten izlersin.kola da var yanında.oturması da cabası!''....diyebiliriz.yani ben derim..

bunu 1907unifeb diyemez..

Ahmet Coşkun
07-09-2004, 16:15
1. Tribünde mutlaka 1907UNIFEB ürünlerini giymeliyiz.

2. Mutlaka toplu bir vaziyette oturmalıyız.

şu yukarıda yazan ikimaddeye uyalım yeter.

Levin Susar
08-09-2004, 01:14
Öncelikle hiç kimseye "bağırmayacaksan gelme" veya "bağırmayacaksan aramızda durma" gibi bir şey deme hakkımız yoktur...

Bunun ana sebebi de 1907UNIFEB 'in tribünde takımı ateşlemek için oluşturulmuş bir tribün olmadığıdır...
Hep söylenildi, yine tekrarlayalım.

1907UNIFEB sadece bir tribün grubu değildir...

Tribünde takım için tezahürat yapmaya kimseyi zorlayamazsınız. Bu insanın içinden gelen birşeydir. Daha çok bağıran Fenerbahçe'yi daha çok seviyordur gibi basit kıstaslara giremeyiz..

Evet 1907UNIFEB aynı zamanda tribünde bir gruptur...

1907UNIFEB bünyesinde 1000 lerce üye var.
Bu üyelerin her biri birşekilde hem Fenerbahçe'ye hem de 1907UNIFEB'e katkı yapıyor.

Kimisi tribünde bağırarak , kimisi lisanslı ürün alarak, kimisi 1907UNIFEB'in organizasyonlarında aktif rol alarak , kimisi deplasmana giderek diye uzatılabilir ....

Bir üye bunlardan hiç birini de yapmıyor olabilir...

Ama bunlardan birini yapmıyor diye hiç kimse hiç kimseyi birlikten ayrı tutma düşüncesi içine girmemeli.

Bana sorarsanız 1907UNIFEB ' e en faydalı üye nasıl bir üyedir diye ;

1907UNIFEB misyonunu ve felsefesini tam manasıyla algılamış, 1907UNIFEB değerlerini hayatına yansıtan üyedir...

Saygılar

Barış Ertül
06-10-2004, 13:49
Öncelikle hiç kimseye "bağırmayacaksan gelme" veya "bağırmayacaksan aramızda durma" gibi bir şey deme hakkımız yoktur...

Bunun ana sebebi de 1907UNIFEB 'in tribünde takımı ateşlemek için oluşturulmuş bir tribün olmadığıdır...
Hep söylenildi, yine tekrarlayalım.

1907UNIFEB sadece bir tribün grubu değildir...

Tribünde takım için tezahürat yapmaya kimseyi zorlayamazsınız. Bu insanın içinden gelen birşeydir. Daha çok bağıran Fenerbahçe'yi daha çok seviyordur gibi basit kıstaslara giremeyiz..

Evet 1907UNIFEB aynı zamanda tribünde bir gruptur...

1907UNIFEB bünyesinde 1000 lerce üye var.
Bu üyelerin her biri birşekilde hem Fenerbahçe'ye hem de 1907UNIFEB'e katkı yapıyor.

Kimisi tribünde bağırarak , kimisi lisanslı ürün alarak, kimisi 1907UNIFEB'in organizasyonlarında aktif rol alarak , kimisi deplasmana giderek diye uzatılabilir ....

Bir üye bunlardan hiç birini de yapmıyor olabilir...

Ama bunlardan birini yapmıyor diye hiç kimse hiç kimseyi birlikten ayrı tutma düşüncesi içine girmemeli.

Bana sorarsanız 1907UNIFEB ' e *en faydalı üye nasıl bir üyedir diye ;

1907UNIFEB misyonunu ve felsefesini tam manasıyla algılamış, 1907UNIFEB değerlerini hayatına yansıtan üyedir...

Saygılar

"imza" diyerek bu topici yukarı taşımak niyetindeyim. Okumamış olan arkadaşlarımız da Levin'in, O'ndan alıntı yaptığım, yukarıdaki sözlerini okusun isterim. Çünkü bizim görüşlerimiz de aynen öyledir.

1907UNIFEB, bir tribün grubu değildir ama tribünde de var olacaktır. Gücüne ve katılım yoğunluğuna paralel bir şekilde...

O kalabalık içinde çekirdek yiyen de olabilir, sevgilisinin elini tutarak maç izleyen de, boğazını patlatırcasına takımına destek veren de...

İşin esası, 1907UNIFEB kültürünü Fenerbahçe ortak paydasında bir yaşam, sosyal paylaşım felsefesi haline getirmiş eğitimli, bilinçli, kültürlü, medeni, seçilmiş gençlerin Fenerbahçe futbol takımını; birarada, arzu ettikleri şekilde, her türlü duygu yoğunluklarını birbirleriyle paylaşarak, dostlarının arasında olduklarını bilerek -ve bunun tarifsiz huzurunu hissederek- seyretmeleridir.

Barış Ertül

Veysel Aslaner
15-10-2004, 17:32
herzaman yapmamız gereken
1.dayanısma
2.hep destek tam destek
3.BASARI

Pulat Yılancıoğlu
21-10-2004, 02:50
Bence 1907UNIFEB misyonunun tribün ile ilgili olan kısmını gözden geçirmeli biraz..

tavsiyen nedir erkancım? :)

Reşat Özdemir
21-10-2004, 16:49
Veysel.Aslaner arkadaşım;
Kimsenin Fenerbahçeliliğini tartma bence. Hele bunu forum sayfalarında yapınca daha da bir savunması zor hale geliyor..

Neyse Salı günkü toplantınızda başarılar. Umarım Beykent'i ayaklandırırsınız..

Sakarya maçında görüşmek üzere.

Can Turgut
21-10-2004, 17:10
Keşke Sakaryasporlular da tribünlerde yerini alabilseler..Türk taraftarları Barcelona seyircisi olmayacak Aziz Yıldırım..Gitgide oluyor ama..

Veysel Aslaner
21-10-2004, 17:37
resat kardesım ama goruyoruz herseyı dımı ama?

Doğa Aydın
24-10-2004, 17:38
maç izlemek isteyenler, ya oturun evinizde izleyin, illa stadta izlemek istiyosanızda "UNİFEB ürünü giymeden"
gidin başka tribünde yada alt katta fln izleyin...hem sesini çıkarmadan maçı izlemek, hemde bağaranlara artislik! yapmakla yürümez bu işler...

Bundan geçtim, hem maça bakıp hem de bir yandan setteki arkadaşları kontrol etmek, tüm tribünle uyumlu bir şekilde bağırmak o kadar kolay ki...

Maç izlemeyin demiyorum, bu kişinin kendi tasarrufundadır. Ama hem maç izleyip hem de "Fenerbahçe" demek o kadar kolay ki aslında...

Süleyman Karadağ
24-10-2004, 18:19
Kesinlikle yapılabilecek en güzel şey bütün taraftarın hiç susmadan,avazının çıktığı kadar bağırmasıdır,Bağırmayacak olan adam maça gelmemeli,biz buna şöyle bir çözüm bulduk maça gelmek isteyenlere "eğer bağırmayacaksan gelme" diyoruz pek hoş değil belki ama FENERBAHÇEMİZİN menfaati açısından söylememiz gerek,baya da etkili oluyor bu sözler gelenlerin hepsi ellerinden geldiği kadar bağırmaya çalışıyor. Tabii hiç bağırmayan çekirdekçileri de tespit ediyoruz bi dahaki sefere kusura bakma kardeş diyoruz.

Fenerbahçemizin menfaatlei için bu şekilde davranmak zorundayız.Belki İstanbuldaki Üniversitelerde bu yapılamaz ama Anadoludan gelen Üniler bunu rahatlıkla uygulayabilirler,çünkü maça gelecek olanlar bizimle gelmek zorunda kendi başlarına bişey yapamıyorlar.

HEP DESTEK TAM DESTEK!!!!!

Ersin Demirel
25-10-2004, 14:21
3 ay sonra yeniden girdiğim tribünde topluluktan biraz uzakta oturan Unifebli arkadaşlar vardı. Pek çok kişinin birbirini yakından tanıması sebebiyle ortama yabancı kalan bu arkadaşlarla tanışmalı, ortama ısınmasını sağlamalıyız. Dün,içinde ben de olduğum birkaç Unifebli arkadaşım,sözünü ettiğim arkadaşların ortama uyum sağlaması için girişimde bulunduk.

Birlik olabilmek için önemli adımlardan biri de bu bence...Üzerinde Unifeb ürünü olan hiçbir arkadaşımız soyut olmamalı bu ortamdan.

Berkay Erdim
25-10-2004, 20:08

...

Bana sorarsanız 1907UNIFEB ' e *en faydalı üye nasıl bir üyedir diye ;

Saygılar

Bence Levin haklı...

Burçay Tiftikçi
25-10-2004, 22:17
1907unifeb misyonunu ve felsefesini tam anlamıyla algılamış birisi zaten tribüne geldiğinde takımına sonuna kadar destek olur....

Emre Paçarız
27-10-2004, 00:21
sakarya maçında tribünde az kişiydik ama hepimiz vargücümüzle takımımıza destek olduk...sesimizi duyurmaya çalıştık.sakarya maçına gelen tüm 1907UNIFEB üyelerine helal olsun...
ama daha fazla katılımın olduğu maçlarda tribünde organize olamıyoruz,örneğin lyon maçında üst taraftakilerle hiçbir bağlantı yoktu aramızda,araya karışmış başka insanlarda vardı
gerçi ama farketmez kalabalık olduğumuz zaman büyük sorunlar yaşıyoruz...
bence oturduğumuz alanın belli kısımlarında (alt-üst-orta-yan taraflar) tribün komitesinden arkadaşlar olmalı ve herbiri birbirleriyle irtibat içinde olmalı ve 1907UNIFEB'i tribünde organize etmeli...bu arkadaşların illa tribün komitesinden olması gerekmiyor,ben de olabilirim bir başkası da..önemli olan bu görevi yapan herkesin birbirleriyle işaretleşmeleri,iletişim içinde olamları...
bu sorunu bence bu şekilde çözebiliriz...
Siz ne dersiniz arkadaşlar...?

Çınar Şahin
28-10-2004, 02:13
Bir Fenerbahce taraftarinin takimini biraz daha yakindan izlemek, mabedinin atmosferini tatmak kadar kutsal bir hakki yok mudur?

Katiliyorum hepimiz elimizden geldigince bagirabiliriz ama bagirmamayi tercih etmek stadyuma gelip bu guzellikleri yasamaya engel degildir. Takimini sahada izlemekten mutluluk duymayacak bir Fenerbahce taraftari dusunemiyorum.

Kabul ediyorum 55000 kisi ayni anda bagirdigi zaman gercekten takim uzerinde guzel bir etki yapiyor. Ama bence olaylari biraz akisina birakalim uye arkdaslarimizin 1907Unifeb uyeleriyle maci pozisyonlari tartisarak, sakalasarak, kendi ic ferahliklari icinde mac izklemelerini garipsemeyelim,

Fenerbahce'nin aydinlik gelecegi olmak icin her birimiz bir digerimizle sirt sirta vermeliyiz, yolumuz uzun ve gercek dostlarimizi kaybetmeye tahmmulumuz gercekten yok.

Saygilarimla

Çınar Şahin
28-10-2004, 02:30
Kendi oyuncularina kufur konusunda Erkan'a katilmamak elde degil. Ister tum mac bagirsin ister bagirmasin kendi oyuncusuna kufur etmek hicbir sekilde kabul edilemez diye dusunuyorum.

Saygilarimla

Emre Paçarız
28-10-2004, 02:52
Çınar'a katılıyorum.Bağırmayan Unifebli arkadaşlarımızı suçlamamalıyız,sonuçta polarlarını giyiyorlar ve aramıza geliyorlar,bu da bir destek,bunu yapmayanlar da var...
Benim demek istediğim kalabalık olduğumuz maçlarda,üst
taraftakilerle irtibat olmadığı için,üst taraftaki bağıracak taraftar da bağırmıyor,gaz alamadığı için...getirdiğim öneriyle bunun önüne geçebiliriz...

Burçay Tiftikçi
28-10-2004, 11:45
Unifeb kimseyi zorla bagırttıramaz...Ama polarını giyip tribüne gelmiş bir kişi az çok unifeb misyonunu kavramıştır o zaman o kişinin takımına gücü yettigi kadar destek olması gerekir....Bu gaz işidir hemen altındaki insanlar bagırırsa bi müddet sonra sende bagırırsın yada ara sırada olsa tezahurata katılırsın....

Sinan Bıçak
28-10-2004, 12:08
benim gibi olmalı playback yapmamalıdır :)

Süleyman Karadağ
02-11-2004, 15:17
Unifeb kimseyi zorla bagırttıramaz...Ama polarını giyip tribüne gelmiş bir kişi az çok unifeb misyonunu kavramıştır o zaman o kişinin takımına gücü yettigi kadar destek olması gerekir....Bu gaz işidir hemen altındaki insanlar bagırırsa bi müddet sonra sende bagırırsın yada ara sırada olsa tezahurata katılırsın....

Tabii kimse kimseyi zorla bağırtamaz fakat;hadi Kadıköyde bağırmıyorlar diyelim,peki ya çok önemli bir deplasmana gidip bağırmayanlara ne demeli? beşiktaş maçında birçok arkadaşımız bağırmıyordu.Bence bağırmayacak olanlar deplasmana gelmemeli hatta deplasmana gelenler 1 kişilik değil 5 kişilik bağıracak insanlar olmalı ki sayısal olarak az olmamızı bu şekilde kapatabilelim.Deplasmanda bağırılmama olayına bi şekilde çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.

Reşat Özdemir
07-11-2004, 20:35
Susmadan, 90 Dakika..

1907UNIFEB Tribün Misyonu da budur..

Celal Tunalıoğlu
14-03-2006, 08:27
11.000 kisilik Telsim tribününde sürekli bağıran sadece 60-70 kişiyiz..

Tribünde daha cok olmamız etkinliğimizi arttıracaktır fakat son dönemlerdeki yönetim politikalrının öğrenci bütcesini zorlamasının bizim sayımızda da azalma sağladığını zannediyorum..

Stadın da büyümesiyle birlikte koordinasyonsuzluğun coğalması,GFB'nin yukarıda bahsettiğim nedenler dolayısıyla Migrosta güc kaybına uğraması,tezahuratların bizim tribünden cok az duyulabilmesi vs stat genelinde de bağıran taraftarın azalmasına yol acıyor..İnsanlar kendi sesini duydukca gaza gelir,ama bu da su an stadımızda pek mümkün olmuyor..

Fenerbahce tribünleri zor günler geciriyor,bu da tabii ki bize de yansıyor.Taraftarlar birliğinin bu durumu düzeltmek için kararlar alması lazım,benim aklımdan gecen gördüğüm tek gercekci cözüm yolu bağıran taraftarın,grupların Telsimde curva tribünü yaratması..

Saygılar..

Çağrı Özmen
14-03-2006, 19:39
11.000 kisilik Telsim tribününde sürekli bağıran sadece 60-70 kişiyiz..

Tribünde daha cok olmamız etkinliğimizi arttıracaktır fakat son dönemlerdeki yönetim politikalrının öğrenci bütcesini zorlamasının bizim sayımızda da azalma sağladığını zannediyorum..

Stadın da büyümesiyle birlikte koordinasyonsuzluğun coğalması ,GFB'nin yukarıda bahsettiğim nedenler dolayısıyla Migrosta güc kaybına uğraması,tezahuratların bizim tribünden cok az duyulabilmesi vs stat genelinde de bağıran taraftarın azalmasına yol acıyor..İnsanlar kendi sesini duydukca gaza gelir,ama bu da su an stadımızda pek mümkün olmuyor..

Fenerbahce tribünleri zor günler geciriyor,bu da tabii ki bize de yansıyor.Taraftarlar birliğinin bu durumu düzeltmek için kararlar alması lazım,benim aklımdan gecen gördüğüm tek gercekci cözüm yolu bağıran taraftarın,grupların Telsimde curva tribünü yaratması..

Saygılar..

Stadın büyümesiyle bir iletişim probleminin yaşandığı doğru ama ben bunun etken olduğuna katılmıyorum,2 sene önce,ilk şampiyon olduğumuz sene,stadın sadece su anki Fenerium bölümü tamamlanmamıştı ama,iyi bir tezahurat döngüsü,yüksek bir ses düzeyi vardı stadta.Ama stadımızın şu şekilde etken olduğuna inanırım: maalesef,Şükrü Saraçoğlu'nun akustiği çok kötü,ses arkası açık,hatalı inşa olan kale arkalarından direk dışarı çıkıp havada kayboluyor.Bence en önemli etkenlerden biri Yukarıda bahsettiğin sebeblerden dolayı gfb nin migrosta uğradığı güç kaybı...Ne kadar güç kaybetselerde ellerinden gelenin en iyisini hala yapıyorlar.

Celal Tunalıoğlu
14-03-2006, 19:47
Stadın büyümesiyle bir iletişim probleminin yaşandığı doğru ama ben bunun etken olduğuna katılmıyorum,2 sene önce,ilk şampiyon olduğumuz sene,stadın sadece su anki Fenerium bölümü tamamlanmamıştı ama,iyi bir tezahurat döngüsü,yüksek bir ses düzeyi vardı stadta.Ama stadımızın şu şekilde etken olduğuna inanırım: maalesef,Şükrü Saraçoğlu'nun akustiği çok kötü,ses arkası açık,hatalı inşa olan kale arkalarından direk dışarı çıkıp havada kayboluyor.Bence en önemli etkenlerden biri Yukarıda bahsettiğin sebeblerden dolayı gfb nin migrosta uğradığı güç kaybı...Ne kadar güç kaybetselerde ellerinden gelenin en iyisini hala yapıyorlar.

Asıl problemi sende söylemissin zaten bilet fiyatları,yönetim politikaları vs..
Bu olaylar yüzünden azalan bağıran taraftarında statta dağınık durarak kalabalık icinde kaybolduğunu düsünüyorum..
Tek tribün olması,bu yönden daha faydalı olur bence.

Burak Tuzlu
14-03-2006, 23:08
bağıran gruplar yönetim sebebiyle kesinlikle kücülmeye başadı. en büyük sebep bu ama bu grupların toplanması ve bir arada olması çozumun yanında bir çok sorunu altında barındırmaktadır. fb-gs maçında elimdeki fazla bileti satmak için gittiğim dereağzı biletix gişine grubun ismini vermek istemiyorum. biletimize el koymaya kalktılar bizi sıkıştırdılar. biz tribün liderleriyiz. Tribünde görüşürüz gibi tehditler aldık. Sizce yönetimin kendi elleriyle dağıttığı bir yapıyı inşaa etmek bize zarar vermezmi. misyon ve vizyon açısından tribünlerdeki hiçbir grup bizim gibi değiller. Bence unifeb elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. migrostan gs maçında görünen bir gerçek vardı. Oda 1907unifeb yağmurluklu tribün komitesi sorumluluarının önünde bağıran güsel bir grup ;)

Burak Tuzlu
14-03-2006, 23:32
???

bizim gruptan bahsediyorum ;) 1907unifeb tribününden. sence güsel değilmi?

Burak Tuzlu
15-03-2006, 00:00
Migrostan nasıl gözüküyor bilmiyorum. Ama öyle düşünseydim en son mesajın 2004 tarihinde atıldığı bir başlığı tekrar ön plana çıkarmazdım. Benim gördüğüm farklı yerlerden sadece maç izlemeye gelmiş bir grup ÜNİFEBliydi... Neyse sadece dikkati bu yöne çekmek istedim. Tartışma yaşanmasın..

ben farklı bir noktaya dikkat çekmek istemiştim. yalnış anlasılmak istmem ;)

Ozan Çetinkaya
18-03-2006, 21:01
* Stadın büyümesiyle bir iletişim probleminin yaşandığı doğru ama ben bunun etken olduğuna katılmıyorum,2 sene önce,ilk şampiyon olduğumuz sene,stadın sadece su anki Fenerium bölümü tamamlanmamıştı ama,iyi bir tezahurat döngüsü,yüksek bir ses düzeyi vardı stadta.Ama stadımızın şu şekilde etken olduğuna inanırım: maalesef,Şükrü Saraçoğlu'nun akustiği çok kötü,ses arkası açık,hatalı inşa olan kale arkalarından direk dışarı çıkıp havada kayboluyor.Bence en önemli etkenlerden biri Yukarıda bahsettiğin sebeblerden dolayı gfb nin migrosta uğradığı güç kaybı...Ne kadar güç kaybetselerde ellerinden gelenin en iyisini hala yapıyorlar.
daha önceki senelerdede aynı kale arkası tribünler vardı..fakat çok iyi bir tezahürat vardı..celalin söylediklerine katılıyorum ben...