PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1907UNIFEB Genel Kurulu Hakkında

Serkan Ceylan
27-03-2005, 16:50
Arkadaşlar, yeni yönetim kuruluna gorevinde başarılar dilemeden önce, yeni yönetim kurulu ve üniversitelere dağılımı hakkında biraz bilgi istiyorum. Bir süredir forumu da takip edemiyorum umarım bu konu başlığı daha önce açılmamıştır.
Genel kurula da katılamadım şehir dışında önemli bir işim olduğundan dolayı.
Ancak duyduklarım beni şaşırttı.

ÜSTTEKI YAZIM İLE İLGİLİ EK:

Arkadaşlar burada yepyeni bir yönetim kuruluna kötü söz söyleyen olmak istemiyorum ancak İstanbul`daki üniversitelerden yönetim kuruluna katılan arkadaşlarımızın fazlalığı beni endişelendiriyor. Umarım endişelerim yersizdir. Çünkü İstanbul dışındaki üniversitelerdeki üyelerimizin 1907UNIFEB ile ama 1907UNIFEB`den kopuk ilerlememesini istiyorum.
Umarım 1907UNIFEB, 1907IUNIFEB`e doğru gitmiyordur.
Organizasyonlar, iletişim biçimi ve iyi halin sürekliliğini de gördükten sonra bu endişelerimiz sona erecektir.

Sonuç olarak 1907UNIFEB`in yeni yönetim kurulu budur ve bizler de 1907UNIFEB`liyiz. Birlik ve beraberliğin gerektirdiği gibi de davranacağız. Başkalarına söz söyleyip de kendi görevimizi unutmayacağız elbette.

1907UNIFEB bayrağı Türkiye`nin diğer illerinde olduğu gibi, Edirne`de, Tekirdağ`da ve Kırklareli`nde de dalgalanıyor.

Kürşat Filiz
28-03-2005, 00:12

ne duydun ki?paylaşırmısın?

Serkan Özen
28-03-2005, 06:20
gerekli açıklamaları www.1907unifeb.org adresinde bulabilirsiniz

İhsan Altundaş
28-03-2005, 18:56

Duyduklarını bizimle paylaşırsan sevinirim..

Hüseyin Atik
28-03-2005, 20:29
Yönetim Kurulu - Asil Üyeler
Burcu Oy - Boğaziçi Üniversitesi
Can Gebetaş - Cumhuriyet Üniversitesi
Çınar Şahin - Boğaziçi Üniversitesi
Doğa Aydın - Koç Üniversitesi
Emrah Demircioğlu - Maltepe Üniversitesi
Ertu Aydın - İstanbul Üniversitesi
Gökhan Taşkan - Yıldız Teknik Üniversitesi
İsmail Coşkun - İstanbul Üniversitesi
Levin Susar - Koç Üniversitesi
Mustafa Güngör - İstanbul Teknik Üniversitesi
Okan Uzunkaya - Koç Üniversitesi
Ömer Faruk Aksu - Marmara Üniversitesi
Sercan Matur - Kocaeli Üniversitesi
Tuğba Yıldız - Ankara Üniversitesi
Vehbi Şirikçi - İstanbul Üniversitesi

Yönetim Kurulu - Yedek Üyeler
Güçlü Önder - Hacettepe Üniversitesi
Serhat Gül - Karadeniz Teknik Üniversitesi
Şafak Dülger - Gaziantep Üniversitesi
Cenker Köse - Yıldız Teknik Üniversitesi
Berkay Erdim - Boğaziçi Üniversitesi

Serkan'ın belirtmek istediği ki ben de aynı fikirdeyim yönetim kurulunda bazı okullardan birkaç kişi yer alması...Aynı nedenle Genel Kurulda da Yıldız Teknik Üniversitesi'nden arkadaşlarımızın da şikayeti oldu. Genel Kurul sırasında herhangi bir tartışmaya yol açmaması için orada birkaç açıklamayla konu kapatıldı. Yalnız burada belirtilmek istenen Yeni Yönetim Kurulumuzun başarılı veya başarısız olabileceği,yeterli tecrübeye sahip kişilerden oluşturulup oluşturulmadığı polemiklerinden çok üyelik dağılımının 13 üniversiteyle sınırlı tutulmasıdır.Tabi ki 15 asıl 5 yedek üyeden oluşan yönetim kuruluna tüm üniversite birliklerinden üye alınacak diye bir kaide de yok, bu da imkansız zaten...Yalnız yine de yönetim kurulu dün açıklandı. Daha önceden sitemizden veya forumdan liste açıklanabilirdi. Bu listenin dernek üyeleri ve birlik üyeleri taradından önceden bilinmesi ve yönetim kuruluna girebilmenin kriterleri önceden bildirilmesi gerekirdi. Bilmeyenler açısından olumlu bir açıklama olurdu ayrıca seçim daha demokratik olurdu. Listenin orada açıklanması ve hemen oylamaya geçilmesi birşeyi değişteremezdi, tek liste oylandı ve seçildi. Hayırlısı olsun, bundan sonra yapılması gereken birbirimize 4 sene öncesinde olduğu gibi bugün de destek olmak. Yeri geldiğinde eleştirilerimiz ve önerilerimiz de olacak, aşağıda olduğu gibi...

Genel Kurulda gündeme getirilen bir diğer önemli husus da üniversite sorumlularının ve dernek üyelerinin birçok şeyden haberdar edilmemesi. Bu konu da Yıldız Teknik Üniversitesi sorumlusu arkadaşımız tarafından bence de haklı bir sebeple ortaya atıldı. Yönetim Kurulumuz yaptığı toplantılarda özellikle organizasyonlar hakkında okul sorumlularını birebir bilgilendirmiyor. İstanbul'daki üniversiteler bir şekilde haberdar oluyor. Yalnız İstanbul dışında kalan üniversiteler forum haricinde iletişim dışında kalıyor. Örneğin geçtiğimiz yaz aylarında yapılmasına karar verilen Boğaz Turu organizasyonu 1907UNIFEB TRAKYA da dahil 3-4 okula haber verilmeden yapıldığı için iptal edildi. Serkan yönetim kurulunda olmasına rağmen onun da bu organizasyondan haberi yoktu. Yine yakın zamandan bir örnek 18 Mart Çanakkale gezisi 8 Mart tarihinde benim açtığım bir topik sonrasında üyelere duyuruldu. Yalnız biz yaklaşık 1 aydır bu organizasyonu duyurduğumuzdan ve kayıt aldığımızdan 4 otobüs gittik ve haliyle oraya İstanbul'dan gelen 1907UNIFEB üyeleriyle beraber gezemedik. Bu gezi daha önceden duyurulsaydı daha yüksek katılımlı bir 1907UNIFEB organizasyonu olabilirdi. Sonuç olarak bir iletişim eksikliği söz konusu ve yeni Yönetim Kurulumuzun ilk çözmesi gereken sorun da budur. Basit bir sistemle bu çözülür organizasyon komitesi bir tane avea mobil öğrenci hat alır,yüklenen kontör kadar mesaj bedava sadece üniversite sorumlularına mesaj atılır ya da yine okul sorumlularının mevcut mail adresleri toplanır bir mailing list oluşturulur ya da herkese 1907unifeb.org uzantılı mail adresi verilir buraya ayrıntılı bilgi içeren mailler atılır ve cep telefonlarına sadece mailleri kontrol etmelerini gerektiren bir mesaj atılarak iletişim sağlanmış olur. Bu sistemi 1907UNIFEB TRAKYA olarak üç yıldır hem yönetim kurulumuza ve komitelerimize hem de organizasyonları duyurmak için üyelerimize ulaşmada kullanıyoruz. Her organizasyon için en az 400 kişiye mesaj gönderiliyor. 1907UNIFEB 'e bağlı 55-60 tane birlik var. Bu kadar az kişiye mesaj göndermek zor bir iş değil sanırım.

Bir öneri de yeni yönetim kurulumuzun ilk toplantısından sonra yapması gereken önemli bir toplantı da üniversite sorumlularını ve komite sorumlularını ve çalışanlarını vizelerin hemen ardından toplaması olacaktır.

Yeni dönemde 1907UNIFEB TRAKYA arka arkaya bir dizi organizasyon gerçekleştirecek. 1907UNIFEB'in düzenleyeceği organizasyonlara da elimizden gelen en yüksek katılımı sağlamaya çalışacağız. Sene başında oluşturduğumuz ideal sistem ve misyonumuz doğrultusunda faaliyetlerimiz ve üye kayıtlarımız devam ediyor. Sene sonuna kadar hedeflediğimiz 50 üye barajını yakalamak üzereyiz. Şu ana kadar kayıt aldığımız tüm üyelerimiz tüm toplantılarımıza katılıyor. Ürünlerimizi giyiyor ve yaptığımız organizasyonlara eksiksiz katılıyor. Yeni yönetim Kurulumuz ile çalışmalarımız da aynen uyumlu bir şekilde devam edecektir.

Yeniden hayırlı olsun, arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar...

Reşat Özdemir
28-03-2005, 21:02
Yeni Yönetim Kurulumuza görevlerinde başarılar dilerim..
1907UNIFEB TRAKYA'ya da..

Kerem Çalkılıç
28-03-2005, 21:10
Hayırlı olsun, başarılar...

Ersin Demirel
28-03-2005, 22:07
Yeni yönetim kurulumuza kolaylıklar diliyorum. Yapılan eleştirilere de kulak verileceğini umuyorum. Eleştiriler, daha iyiyi bulmak içindir... Daha iyi bir 1907Unifeb için..

Servet Güldeş
28-03-2005, 22:11
yönetim kuruluna başarılar.... kolaylıklar....

Ali Yılmaz
28-03-2005, 23:52
Yeni Yönetim Kurulu 1907UNIFEB'i umarım daha iyi yerlere taşıyacaktır.

Barış Ertül
29-03-2005, 12:08
Sevgili Arkadaşlar,

Hepinize merhaba. Genel Kurulunuzu yapmışsınız, hepinize ve tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.

Trakya'nın eleştirilerinin dikkate alınması gerekir. Kurulduğunuz günden beri sizleri hep iki konuda uyardık: Birlik beraberlik ve iletişim/katılım...

1907UNIFEB bir bütün halinde ve katılımcı olduğu zaman bir güçtür ve camianın geleceği için umuttur. Aksi takdirde, bugüne kadar hepimizin birlikte verdiği emekler boşa gider.

Yeni Yönetim Kurulunu www.1907unifeb.org sitesindeki haber vesilesiyle inceleme imkanı buldum. Tanıdığım bir çok isim var. Yani yeni yönetim tecrübesiz olarak değerlendirilecek bir yönetim kurulu değil. Bence iletişim ve birlik beraberlik konularına hassasiyet göstererek 1907UNIFEB'i çok daha yukarılara taşıyacaklardır. Ayrıca, İstanbul'daki üniversitelerden daha fazla sayıda yönetici olmasını da çok yadırgamayın. Neticede yönetim kurulu toplantılarına katılım ve dağıtılan görevlerin icrası açısından bu durum bir noktada kaçınılmaz. Ama Yönetim'in tüm üye üniversiteleri temsil etmesi de son derece önemli.

Bu hizmet yarışında bayrağı devralan yeni Yönetiminizi tebrik eder, iyi çalışmalar dilerim.

Sevgilerimle,

Barış Ertül

Murat Ünlü
29-03-2005, 13:16
yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum.geçmiş yönetimimize de yaptıgı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.başarılar.

Mehmet Genç
29-03-2005, 21:54
*Yeni yönetim kurulumuz hayırlı olsun.Oy kullanamayıp okulumu orada temsil edemediğim için üzgünüm ancak genel kurul *tarihide bence tartışılmalı.
*Yönetim kurulunun İstanbul dan oluşması konusu hakkında bazı eleştirilere katılmamak mümkün değil.Aslında ilk bakışta bu gayet normal bir durum gibi gözüküyor.Çünkü yönetim kurulu toplantılarının tam katılımla yapılabilmesi ancak böyle mümkün olabilir.Ancak çok ince noktalarıda gözden kaçırmamamız gerekiyor anadolu daki birçok okul birliğinin bir çok üyesi bu tabloyu gördüğünde gerçekten içten içe biz bu birliğin içinde değilmiyiz diye düşünebilir.Bu tabloyu dahada belirgin hale getirecek başka birşey daha var belki Yönetimimizin neden İstanbul dan oluşmuş olacağını üyelerimize anlatabiliriz ama İstanbul dan bir okuldan 3 kişinin yönetime girdiğini ben açıklayabilirmiyim bilmiyorum.Çünkü biz 60 a yakın üniversitede varlığımızı sürdürüyoruz ve yedeklerle beraber 20 kişiden oluşan yönetim kurulumuzun 3 kişilik yerini bu 60 üniversiteden sadece 1 i oluşturuyor.
* Her ne olursa olsun genel kurulumuz yapılmıştır ve yeni yönetimimiz oluşmuştur ve bu kişiler 1907unifeb için ellerinden gelen herşeyi yapacaktır.Bizde okul birlikleri olarak her şartta bu yönetimin arkasında olmalıyız.Tekrar hayırlı olsun.

Ahmet Mirzaloğlu
29-03-2005, 23:47
Yeni yönetim kurulumuza başarılar dilerim..Eminim ki çok başarılı işlere imza atılacaktır...

Hüseyin Ayas
29-03-2005, 23:52
Yeni yönetim kurulumuza başarılar...Umarım 1907UNİFEB i beraberce en iyi yerlere taşıyacağız...

İnanç Gülfidan
30-03-2005, 00:03
Arkadaşlar kusura bakmayın ama birkaç gündür bu topiği takip ediyorum ve hala burada neyin tartışıldığını anlayamadım! Öncelikle seçimler demokratik bir ortamda, dernek olmanın şartlarına uyularak yapılmıştır. Bir başkan adayı çıkmış listesini hazırlamış bu liste oylamaya sunulup oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Bu listede herkes aynı okuldan da olabilirdi ya da herkes İstanbul dışındaki okullardan da olabilirdi. Benim anlayamadığım, yönetim kuruluna seçilen arkadaşlarımızın isimleri değil de okulları neden bu kadar ön planda tutuluyor?! Neden insanlar bu listeye baktıklarında hangi okuldan kaç kişinin katıldığına, İstanbul dışından kaç kişinin katıldığına dikkat ediyor da bu insanların yakın geçmişte 1907UNIFEB adına neler yaptıklarına dikkat edilmiyor?!

1907UNIFEB bir dernektir ve demokratik ortamda gerçekleştirdiği seçimlere tek listeyle gitmiş, yeni yönetim kurulunu özgürce seçmiştir. Yine de kafalarında soru işareti olan arkadaşlara önerim, rahatsızlıklarını forumda değil de gerekli kişilerle bir araya gelerek, yüz yüze dile getirmeleridir.

Kürşad Altınapa
30-03-2005, 01:09
Biz hala X okulu Y okulunda kalmışız anlaşılan.. O X okulundan bir arkadaşın okuldan arta kalan zamanında derneğin muhasebe defterlerinin arasında kaybolup gitmesinin, bir diğerinin farz-ı misal sitemiz ve forumumuzun ayakta kalması için neler yaptığı, bir diğerinin de yine farz-i misal 1907Unifeb'in tribündeki varlığına nasıl bir katkı yaptığı kimsenin umrunda değil anlaşılan.. 3 kişi X okuluymuş.. Geçeniz efendim bu işleri.. 5 de olur 10 da olur.. Önemli olan bu isimlerin 1907UNIFEB için neler yaptıklarıdır, neler yapacaklarıdır..

Saygılarımla;
XFeb Reşat

;D ;D ;D

Reşat Özdemir
30-03-2005, 01:10
Biz hala X okulu Y okulunda kalmışız anlaşılan.. O X okulundan bir arkadaşın okuldan arta kalan zamanında derneğin muhasebe defterlerinin arasında kaybolup gitmesinin, bir diğerinin farz-ı misal sitemiz ve forumumuzun ayakta kalması için neler yaptığı, bir diğerinin de yine farz-i misal 1907Unifeb'in tribündeki varlığına nasıl bir katkı yaptığı kimsenin umrunda değil anlaşılan.. 3 kişi X okuluymuş.. Geçeniz efendim bu işleri.. 5 de olur 10 da olur.. Önemli olan bu isimlerin 1907UNIFEB için neler yaptıklarıdır, neler yapacaklarıdır..

Saygılarımla;
XFeb Reşat

Ahmet İnal
30-03-2005, 01:35
öncelikle yeni yönetim kurulumuza başarılar

1907unıfeb yönetim kurulunda bulunmak her unıfebli için onur verici bir olaydır o listede insanların kendi ismini veya kendi okulundan bir arkadaşının ismini görmek insana mutluluk verir şahsen ben eski listelerde olsun yeni listede olsun Fatih BAŞ ismini Y.Sercan MATUR ismini görünce ayrı bir mutlu oldum buna okul milliyetçiliğimi denir başka birşeymi denir bilmiyorum

Ama ortada bir gerçek varki yönetim kurulunda olmak demek 60 küsur üniversite birliğininde sorumluluğunu üzerine almaktır daha yoğun bir çalışmayı gerektiriyor bunu nerdenmi biliyorum 2-3 hafta önce derneğe uğradığımda bu toplantı için yoğun bir çalışma vardı insanlara ulaşılmaya çalışılıyor o kargaşada eldeki belgeler dosyalanıyor ülkemizde aşırı derecede mevcut olan bürokrasi engelleri aşılmaya çalışılıyor ve bunun yanında basket maçıydı futbol maçıydı çanakkale gezisiydi maç biletiydi bunlarla uğraştılar ve bunu yapan insanlar ya çok çalışarak ,birçok insanın ilk tercihi olan istanbuldaki üniversitelerde okuyorlar yada mezun olmuş stajdı işti onunla uğraşıyorlar onların zaten bi ton yoğunluğu stresi varken bide bizler bürokrasi çıkartmayalımki daha güzel yerlere gelelim

sakın yanlış anlamayın asla istanbul ve anadolu diye bir ayrım olsun demiyorum zaten olmaz hem zaten bende anadoluda okuyan biriyim...

tekrardan yeni yönetim kurulumuza çalımalarında başarılar

saygılarla

Yiğit Arın
30-03-2005, 04:07
Bir dahaki yönetim kurulu listesinde çoğu okuldan birer üye olması, bir üni.den en fazla 1 üyenin olması gibi şeylerin pek bir yarar getireceğini düşünmüyorum. Sonuçta başkan aday olur ve yanına birlikte en iyi şekilde çalışabileceği arkadaşları seçer.

Diğer üni.lerin gönlü kalmayacak şekilde oluşturulan bir yön.kurulunun toplama ve uyumsuz olmayacağını kimse iddia edemez. Aradaki onca mesafeyle nasıl sağlıklı iletişim kurulacağı da ayrı bir problem.

Sonuçta yön.kurulunun hangi üni. öğrencilerinden oluşacağı tartışmasının bize bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Yön.kuruluna üye vermenin zaten o kadar önemli olduğuna da düşünmüyorum. Sonuçta hepimiz 1907UNIFEB üyesiyiz ve yön.kur. üyesi olsak da olmasak da hiçbirimizin diğerinden bir üstünlüğü yok. Hepimiz aynı amaç için gönüllü olarak çalışıyoruz. En azından ben böyle görüyorum.

O yüzden bu tip tartışmalar yerine, Fenerbahçemiz ve 1907UNIFEB'in geleceği için neler yapabiliriz, bunu tartışmalıyız diye düşünüyorum .

Reşat Özdemir
30-03-2005, 04:18
;D ;D ;D

Hayırdır?

Burhan Günarslan
30-03-2005, 14:02
.. 5 de olur 10 da olur.. Önemli olan bu isimlerin 1907UNIFEB için neler yaptıklarıdır, neler yapacaklarıdır..

Saygılarımla;
XFeb Reşat

+1

Yeni yönetim kurulumuzun bu görevinde başarılar dilerim hayırlı olmasını da ayrıca dilerim :)

Kemal Aktürk
30-03-2005, 17:42
1907unıfeb yönetim kurulunda bulunmak her unıfebli için onur verici bir olaydır o listede insanların kendi ismini veya kendi okulundan bir arkadaşının ismini görmek insana mutluluk verir şahsen ben eski listelerde olsun yeni listede olsun Fatih BAŞ ismini Y.Sercan MATUR ismini görünce ayrı bir mutlu oldum buna okul milliyetçiliğimi denir başka birşeymi denir bilmiyorum

İşte, sen nasıl gururlanıyorsan kendi okulundan bir arkadaşının ismini görmeyenlerde hayıflanıyor.

Yeni yönetim kurulumuz hayırlı olsun.

Erkut Alperen
30-03-2005, 17:53
Yeni dönem yönetim kurulumuz hayırlı olsun. Yönetim kurulunun oluşumunda üniversitelerin dağılımına bakmamızın yanıltıcı olacağını düşünüyorum. Zira öncelik yönetim kurlumuzun iyi işlemesindedir. Toplantı yeter sayısına bile ulaşamamak yönetim kurulunu dönem dönem sıkıntıya sokmuştur.
Bu sebeple peşinen yapılan eleştrinin yapıcı olacağına inanmıyorum. Yönetim kurulunun icraatlarını ve kapasitesini görmeden söylenecek sözler yapıcı olmaktan uzak kalacaktır.

Yönetim kurulumuza tekrar başarılar...

Kemal Aktürk
30-03-2005, 17:55

Saygılarımla;
XFeb Reşat

Z okulundan bir arkadaş okul zamanında bir başka şehre giderek bilet alır devamsızlıktan kalır. Yine farz-ı misal bir anadolu şehrinde bu şehrin fanatikleri bizi arıyormuş diye arkasına bakarak yürür. Yine bazı arkadaşlar 40 kişiyi sigara dumanı altında tek pancereli bir ortama doldurmaya çalışır.

Anlatmak istediğim herkes kendince fedakarlıklar yapmakta görmezden gelmeyelim.

Reşat Özdemir
30-03-2005, 19:16
* Z okulundan *bir arkadaş okul zamanında bir başka şehre giderek bilet alır devamsızlıktan kalır. Yine farz-ı misal bir anadolu şehrinde bu şehrin fanatikleri bizi arıyormuş diye arkasına bakarak yürür. Yine bazı arkadaşlar 40 kişiyi sigara dumanı altında tek pancereli bir ortama doldurmaya çalışır.

* Anlatmak istediğim herkes kendince fedakarlıklar yapmakta görmezden gelmeyelim.

Kim için fedakarlık yapmıyor dedim Kemal? Yada kimin yaptıkalarını görmezden geldim? Şu yazdıklarıma cevaben "Z okulundaki bilmem ne kişisi de bunu yapıyor" diyorsan ya mesajımı yanlış anladın yada kötü niyetle yaklaşıyorsun..

Demek istediğim insanların okullarına değil yaptıklara işlere bakalım.. Yeni yönetim kurulunda hangi okuldan kaç kişi var değil de, neler yapmalılar, bu konu da yardımcı olalım..

X, Y, Z.. Bırakalım bunları.. Fenerbahçe camiasında yıllarca hüküm süren gruplara apaçık şekilde karşı olduğunu beyan eden 1907UNIFEB'e ve bu andın altında imzası bulunan üyelerine aynı aritmetik hesapları 1907UNIFEB içinde yapmak yakışmıyor.. 1907UNIFEB aritmetik hesapların ön planda yönetim kurulları ile tutarak ayakta tutulamaz..

Funda Meriç
30-03-2005, 19:18
Öyle bir anlatılıyor ki inanamıyorum. İstanbuldaki üniversitelerde okumak suçmuş gibi, neredeyse utanıcam kendimden. Üstelik yine aynı konuya dönücez bakınız Şükrü Saraçoğlu stadyumu başta olmak üzere Fenerbahçemizi ilgilendiren tüm merkezler ne yazıkki yine İstanbulda..Yani bilet merkezleri Vss ki 1907Unifeb eski yönetiminin bilet konusundaki hassaslığını herkez gördü. Lütfen konuyu İstanbul-Anadolu ayrımına taşımadan (hatta olmayan birşeyi oluyor gibi göstermeden) okul dağılımları için gösterdiğiniz hassasiyet üzerinde devam ettirin. Bana kalsa devam ettirmenize bile lüzum yok ama..
Yeni yönetim kuruluma başarılar diliyorum. Her zaman eski-yeni demeden, bu YKlı bu komiteli diye ayırd etmeksizin tribünde..organizasyonlarda..her yerde yine hepberaber olmak dileğiyle..

Hüseyin Ayas
30-03-2005, 19:31
Arkadaşlar bu konuyu birbirimizi kırmadan en akılcı şekilde çözüme kavuşturmamız gerekiyor bence.1907UNİFEB bir kardeşlik topluluğudur. Hepimiz bir olduğumuza göre de İstanbul-Anadolu ayrımı diye birşeyin olması söz konusu değil.Esas olan nasıl daha iyi olabiliriz,nasıl daha çok yardımlaşabiliriz bunlara yoğunlaşırsak zaten konu kendiliğinden çözülür.

Saygılar.

Kürşat Filiz
30-03-2005, 20:38
*istanbul-anadolu ayrımını asla kabul edemem...istanbulda gerçekleştirilen tüm organizasyonlarla ilgili hem forum yoluyla hemde telefon aracılığı ile bilgilendirildim.
*Isparta da olmamız suretiyle istanbul daki çoğu faaliyetlerde bulunamadık ama herzaman yanımızda oldular.hiç bir çıkar vb. olay söz konusu olmadan bize verilen destek sayesinde, süleyman demirel üniversitesi olarak şu an her alanda UNIFEB in misyon&vizyonu nu çeşitli şekillerde üniversitemizim öğrenci mevcudu olan 37.000 kişiye rahatlıkla ulaştırabilmekteyiz.
*Unifener oluşumunda da bana istanbulun vermiş olduğu destek sayesinde UNIFEB olarak rahatça egale etme şansını yakaladım.
*Sanırım eleştirme yerine kişisel olarak ben sadece Teşekkürü bir borç bilirim...

Murat Karaman
30-03-2005, 22:17
başarılar

Hüseyin Atik
31-03-2005, 01:06
Yapılan eleştiriler ve öneriler tamamen yapıcı amaçla ortaya atılmıştır. Burda kimsenin 1907UNIFEB için neler yaptığını ortaya dökmesinin de bir anlamı yoktur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki bugün 1907UNIFEB üyesi herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Yarın bizler mezun olucaz, ben Edirne'de, Sercan Kocaeli'de, Okan Koç'ta, daha ismini sayamadığım birçok arkadaşım ... hepimiz alt dönemlerimize bayrak yarışını devam ettirmeleri için tecrübelerimizi aktarıyoruz. Bu okullarımızda böyleyken, 1907UNIFEB içinde edindiğimiz tecrübeleri de her zaman diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımızla paylaşmaya hazırız ve paylaşıyoruz da...

Yönetim kurulumuzun arkasındayız destekliyoruz, elimden gelen tüm yardımı fazlasıyla yaparım inanıyorum arkadaşlarım da yapar X okuldaki, Y Üniversitesinin Z ilindeki yüksek okullarındaki 1907UNIFEB üyelerimiz de yapar...Çünkü biz birliğiz kimse bunun aksini iddia etmiyor. Sadece eleştiri yapmak ve önerilerde bulunmak istiyoruz. Belki UNIFEB'in daha iyi yerlere gelmesi için çok kişinin düşünceleri var ama burada yazılanları veya başka bir amaçla açılan başka bir topikte yazılanları gördüğünde çekindiği için veya nelerle karşılaşacağını bildiği için yazmaktan vazgeçiyor. Sonuç olarak bir İstanbul - Anadolu - Trakya ayrımı olamaz, böyle bir düşünce bile ortaya çözülmesi çok güç sorunlar yaşanmasına yol açabilir. Bu nedenle bu tartışmalara burada son verilmesini rica ediyorum. 1907UNIFEB Yönetim Kurulumuz sanırım gerekeni yapacaktır. Onlara yeni dönemde yardımcı olabilmek adına kırıcı olmamak kaydıyla, tüm üyelerimiz düşüncelerini, varsa eleştirilerini ve isteklerini onlarla paylaşmalıdır. Böylece 1907UNIFEB layık olduğu yerlere daha kısa sürede gelecektir.

İsmail Sümer
31-03-2005, 01:42
Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Zaten birçoğu benim tanıdığım arkadaşlar. Görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından eminim. Keşke Erciyes Üniversitesi adınada bir kişi orda olabilseydi ama okul sorumlumuz Sancar'ın nöbetine denk geldiği için ve başkasınıda vekil olarak gönderemeği için orada olamadık.

1907Unifeb'de İstanbul-Anadolu diye bir ayrımın olmadığını ben gayet iyi biliyorum. Gerek organizyonlara katıldığımda gerekse telefon ile konuştuğumda gayet güzel bir iletişim kuruyorum. Fakat üniversitemizin şartları izin vermediği için ne yazıkki Unifeb'in adını gerektiği şekilde okulumuzda yayamıyoruz. Tekrar görevinizde başarılar.

saygılarımla...

Erkan Hasçelik
31-03-2005, 02:16
Öncelikle yeni yönetimin 1907UNIFEB e hayırlı ve basarılara götürmesini temenni ediyorum...

Bu konunun bu kadar cok büyüyecegini tahmin etmiyordum.
Eleştiriler yöneltilmiş fakat bu eleştirileri bazı arkadaslarımızın dedigi gibi yapıcı olmak sartıyla kabul edilir...

Ben oylamaya gidemedim o günkü sınav programım nedeniyle fakat secilen yönetim gayet iyi bence...Burda kimseye yag olsun diye yazmıyorum bunları.Önce secilen kişiler daha önceleri neler yapmiş yada yapacaklar onları görmek lazım.Tek liste ile gidilmiş diyen arkadaşlarımız var bu ithamları yersiz buluyorum , herkese kongre tarihi verildi eger aday olacak arkadaslar olsaydı bu tarihe kadar kendi adaylıklarını öne sürebilirlerdi, nede olsa 1907UNIFEB'i demokratik bir dernek haline getirdik...
İkinci bir olay ise Anadoluda'ki üniversiteler ve İstanbulda'ki üniversiteler diye bir ayrım söz konusunu dile getirilmiş...Burda biz 1907UNIFEB catısı altında toplanmıs olarak bulunuyoruz.Bu olayı lig deki üc büyükler gibi kaos ortamına cekmek cok yersiz.Hepimizin 1907UNIFEB e katılmasında ki amacı tekrar hatırlatmak isterim herkese '' Karsılıksız , gönülden Fenerbahce Sevgisi altında birseyler yapabilmek'' icin burada bulunuyoruz.Gördügüm kadarıyla yönetimdeki arkadaslarımızın cogu da tecrübesiz degiller...Burda ki kopukluktan söz edersek bu iletişimi saglayamamaktan kaynaklanır.Burda igneyi önce kendimize sonra baskasına batıralım derim.Bu secilen yönetimdeki arkadaslarımın cogu sayesin ''ideal sistem '' diye bir yönetim tarzı yakaladık ve bunun sayesinde bir cok universite sorumlularının üzerindeki yükler kalkmaya basladı ve yeni gecilen bir sistem oldugu icin önce bu seneleri alt yapı olarak algılayıp meyvalarını sonra görecez diyebilirim.Tıpkı bu sistem gibi yeni yönetimimizi secilir secilmez elestirmek cok yersiz...Simdiden biz bunları yaparsak nasil önümüze bakacaz, önce yaptıklarına ve yapacakları işlere bakalım, bizi nerelere tasıyacaklar(tabi tasırken burda tek sorumlu onlar olmayacak 1907UNIFEB deki herkesin onlara yardımcı olacak).Önce bunları düsünmeliyiz ve bu tip elestirilerden kacınmalıyız eger bu tip elestiriler devam ederse üzerlerinde bir baskı olustururuz...

Son olarak sunları sölemek istiyorum; hepimizin burda birer görevi var ve bu görevi yaparken de tek amacımız!Burda hepimizin tek yürek olarak o tasın altına elimizi koymamız gerekiyor...!!!Tekrar 1907UNIFEB yeni yönetiminin hayırlı olmasını ve görevlerinde basarılar diliyorum...

Saygılarımla
Erkan Hascelik

Ata Bahadır
31-03-2005, 12:45
Istanbul-Anadolu gibi sacma bir ayrimin yuzunden cok arkadasimiz kirildi, birbirini kirdi. Genel kurul yapilmistir yonetim kurulu bellidir tum arkadaslarima basarilar diliyorum. 1907UNIFEB icerisinde soz sahibi olmak yada on saflarda yer almak icin yonetim kurulunda olmaniz degildir onemli olan nerede olursaniz olun bu birlik adina yapacaginiz her turlu faydadir onemli olan.

Yeni yonetim kurulumuzun hepimize hayirli ugurlu olmasi dilegiyle.

Sevgiler.

Berkay Erdim
31-03-2005, 18:58
Öncelikle; Nisan 2005 – Mart 2006 döneminde, 1 yıl boyunca görev yapacak yeni Yönetim Kurulumuz’un hepimize, 1907UNIFEB’e ve Fenerbahçemiz’e hayırlı olmasını yürekten diliyorum.

Geçirdiğimiz bir yıl boyunca, beraber çalıştığım Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Herkes iyi niyetli ve gayretli bir şekilde görev yaptı ve 1907UNIFEB için önemli bir dönemi başarıyla geçmemizi sağladı. Sadece Yönetim Kurulu üyelerine değil, tüm Üniversite Sorumlularımıza, Üniversite birliklerimizin yöneticilerine, komite görevlilerimize ve tüm üyelerimize de çok teşekkür ederim. Son bir yıldır Yönetim Kurulumuz’a verilen destek sayesinde 1907UNIFEB’i bugün bulunduğu yere el birliğiyle taşıdık.

Başkanlık görevimi henüz devretmedim. Yeni Yönetim Kurulumuzun muhtemelen bu haftasonu yapacağı toplantıda dernek tüzüğümüz gereğince bir başkan seçilecek ve Yönetim Kurulu görev dağılımını yapacak. Hemen akabinde görev ve yetkiler Yeni Yönetim Kurulu’na devredilecek. Bunun için, geçmiş dönemle ilgili söylemek istediklerimi daha sonraya bırakıyorum.

Genel Kurul’da Yönetim Kurulumuz’u oy birliğiyle ibra edilmesini sağlayan üyelerimize de çok teşekkür ederim. Ayrıca 1907 Fenerbahçe Derneği’ne, 1907UNIFEB’e artarak sağladığı destek için de çok teşekkür ediyorum tüm 1907UNIFEB Ailesi adına.

Berkay Erdim
1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Genç
01-04-2005, 19:38
Hiç uzatılmaması gereken bir konuydu bu.Zaten bende daha önceki yazımda ufacık değinip geçmiştim bu konuyu ve yeni yönetim kurulumuzun elinden gelen herşeyi yapacağından hiç bir kuşkum olmadığını yazmıştım.Ancak ufacıkta olsa bu konuya değinmem bazı kişilerin tepkilerini almış ve bu kişiler özelden veya genelden aşırı veya hafiften tepki göstermişler.Bu gerçekten beni üzdü ve yazmak zorunda kaldım.Eleştri yapmayacaksak bu forumu kapatalım gitsin o zaman.Tabiki eleştri olacak ve insanlar katılır veya katılmaz ama öyle bir mesajlar geliyor ki sanki linç edecekler beni.Ben sadece ufak bir kısmını buraya yazmak istiyorum.Bu kısım linç kısmı değil.Eleştrilerime hafif tepki verenlerle aramda geçenleri yazacağım.Kradeniz teknik üniversitesi topic inde yaşadıklarımı.Şunuda söyleyeyim bu kişiler sadece bana katılmamıştır ve düşüncelerini yazmıştır.Herhangi bir hakarette bulunmamıştır ve gayet normal tepkiler vermişlerdir.Keşke herkes böyle tepki verse ve kırıcı olmasa.Ancak bu yazıyı insanların eleştri kaldıramadığını vurgulamak için veriyorum.Bu yazımada büyük tepkiler gelecek ama madem bana tepkiler ardarda geliyor bende bu tepkilere alışığım diyerek yazmak istiyorum.Konuyu kapatmak en güzeliydi ama ortamın gerilmesini isteyenler olacakki yazdıklarımı çarpıtarak olur olmaz yerlerde olur olmaz şeyler yazıyorlar.
KTÜ deki yazışmaları aynen buraya taşıyorum.KTÜ nün bir çocuk esirgeme kurumu ziyareti olacaktı ve bu çok hoşuma gitmişti buraya hemen birşey yazdım.Yazılanları yazılış sırasına göre numaralandırarak ve kimin yazdığını belirterek aynen veriyorum;
(1-Mehmet Genç):Merhabalar arkadaşlar.Çok anlamlı bir organizasyona imza atmak üzeresiniz gerçekten bu çok güzel.Herşey bir deplasmana gitmek değil bu tip organizasyonlarında artarak devam etmesi gerekiyor.Bu arada bu organizasyon için 1907UNIFEB in ana forumuna bir konu açıp ordan bir hesap numarası verirseniz bizde kendi çapımızda yardımda bulunarak bir kaç zıp zıp balon alabiliriz.
Aynı zamanda Serhat arkadaşım seni yeni yönetim kurulumuzun asil üyeleri arasında görmek isterdim.Asla bir Anadolu İstanbul ayrımı yapmıyorum ama gerçekten bizim herhangi bir üyemiz,forum a girip yeni yönetim kuruluna baktığı zaman,yaklaşık 60 üniversitede varlığını sürdüren 1907unifeb in 15 kişilik asil yönetim kurulunun 3 kişilik yerini İstanbul dan sadece 1 okulun oluşturmuş olduğunu gördüğünde kendini dışlanmış hissediyor.Yönetimin İstanbul dan oluştuğunu belki açıklayabiliyorum sonuçta yönetim kurulu toplantılarında çoğunluk sağlanmalı.Ancak 60 üniversiteden sadece 1 inin yönetimde 3 kişiyle bulunmasını açıklayamıyorum.
Tabiki bu kişiler 1907unifeb için elinden gelen herşeyi yapacak bundan hiç kuşkum yok ama bazı ince noktalara dikkat edilmeli diye düşünüyorum.Gönlüm isterdiki asil üyeler arasında seni ve şafak arkadaşımı göreyim.Herşeye rağmen yeni yönetimimiz hayırlı olsun.
Bu yazımdan sonra Levin Susar arkadaşım şöyle yazmış;
(2-Levin Susar):Arkadaşlar öncelikle yapacak olduğunuz çocuk esirgeme kurumu ziyaretinizden ötürü tebriklerimi iletirim.
Hedeflediğimiz toplumsal duyarlılık projeleri arasında bulunan bu tür organizasyonlar 1907UNIFEB için çok önem taşıyor.
Sizler bunu Trabzonda çok daha zor şartlar altında gerçekleştiriyorsunuz ki, buna şapka çıkartmamak mümkün değil...
Bir kez daha ellerinize sağlık.

Bu arada Mehmet son yazdığın mesaj ile alakalı bir şey sormak istiyorum.
Senin gözünde asil üye ile yedek üye nin ne farkı var ?
Ardından Emrah Demircioğlu arkadaşım tepkisini dile getirmiş;
(3-Emrah Demircioğlu): Bir başkan, en iyi şekilde çalışabileceği insanları yanına alır neden halen okullarda takılı kalıyosnuz bunu anlamıyorum.
Asil üyeyle yedek üyenin arasında fark mı var zannediyosun ?
Hepimiz eşitiz
Lütfen

Mehmet Genç
01-04-2005, 19:40
Ve bu yazılar üzerine ben bu arkadaşlara cevap yazmak zorunda kaldım eminim ki şimdi bu yazımın altına bazı kişiler konuyu uzatma diyecek ama ben bazna sorulan sorulara cevap vermek zorundayım.
(4-Mehmet Genç): Merhaba Levin.Öncelikle ürün konusunda bu sene yapmış olduğun çalışmalardan ötürü sana teşekkür ediyorum.Bana bir soru yöneltmişsin.Öncelikle soruyu yanlış sorduğunu belirtmek isterim.Eğer biz burada ciddi bir iş yapıyorsak ,senin gözünde benim gözümde diye birşey olmaz.Oyüzden sorunu "senin gözünde asil üye ile yedek üye nin ne farkı var?"diye almıyorum sorunu "asil üye ile yedek üye nin farkı ne?"diye alıyorum.
Aslında bu sorunun cevabını en iyi şekilde bilmesi gereken bir kişi varsa bu kişinin sen olması gerekiyor.Çünkü sen bir asil üyesin ve bu görevde olduğun için görevinin anlamını en iyi şekilde bilmen gerekiyor.Yinede ben dernekler kanunundan bir iki alıntı yaparak sana bunu açıklamak isterim.Dernekler kanununda daha geniş bilgi var ancak ben bir kısmını alıyorum satır numaraları ve başlikları değiştirmiyorum.

"Yönetim kurulu teşkili ve görevleri
Madde 27 - Yönetim kurulu, beş asil ve beş yedek üyeden az olmamak üzere ge-
nel kurulca gizli oyla seçilir. Asıl üyeliklerde boşalma olduğu takdirde yedek
üyelerin göreve çağrılması zorunludur. "
Birinci alıntı bu.Burda aradaki fark fazlasıyla göze çarpıyor.Yani yönetim kurulunda yedek üyelerin herhangi bir görevleri yoktur bu kişiler ancak asil üyeliklerde boşalma olduğu taktirde görev alırlar.Bu kadar açıklama yeterli diye düşünüyorum.Ha bide belki asil üyeliklerde boşalma olursa yedek üyeler nasıl görev alır diye merak ediyorsan bunun içinde bir alıntıyı verip konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. " Yönetim kurulunun yedek üyelerle tamamlanması

Madde 28 - Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle yedeklerin de
getirilmesinden sonra, üye tamsayısının yarısından aşağı düşerse, genel kurul
mevcut yönetim kurulu üyeleri veya denetleme kurulu tarafından bir ay içinde
toplantıya çağırılır. Çağrının yapılmaması halinde, dernek üyelerinden birinin
başvurması üzerine mahallin sulh hukuk hakimi duruşma yaparak dernek üyeleri
arasından seçeceği üç kişiyi, bir ay içinde genel kurulu toplamakla görevlendi-
rir. "
Bu arada Emrah Demircioğlu arkadaşımda birşeyler yazmış şöyle diyor" Bir başkan, en iyi şekilde çalışabileceği insanları yanına alır neden halen okullarda takılı kalıyosnuz bunu anlamıyorum.
Asil üyeyle yedek üyenin arasında fark mı var zannediyosun ?
Hepimiz eşitiz
Lütfen "
Emrah sende asil üyeyle yedek üye arasındaki farkı görmüşsündür zannedersem.Belki sana göre veya Levin e göre bir fark yoktur ama eğer bu bir dernekse bu işler sana göre veya bir başkasına göre olmaz.Yukarıdaki yazdığım herşey dernekler kanunundan alıntı demekki kanunu yanlış yapmışlar size göre bir fark olmadığına göre uyarın devletimizide kanunu değiştirsinler.
Ayrıca ben yazımda kesinlikle bir okul ayrımına karşı olduğumu söylemiştim ama benim üyelerim kendilerini dışlanmış hissetmemeli asıl sorun buydu.Birde en iyi çalışan insanlar diye bir şey yazmışsın bundan kuşkum zaten yok oradaki herkes elinden gelen herşeyi yapıyor ama benim bahsettiğim Şafak ve Serhat isimleride elinden geleni yapardı.
Konuyu daha fazla uzatmamalıyız bence.Yeni yönetim kurulumuza tekrar başarılar diliyorum.Gerçekten herkesin elinden gelen herşeyi yapacağından eminim.Bizde elimizden gelen herşeyi yapacağız.Ayrıca bu tip eleştiriler olmayacaksa neden üniversiteliyiz biz farklıyız diyoruz.Susup oturmalı mıyız hep.
Ve konu en son bu aşamada.Şimdi kimse çıkıp bana bu konuyu uzatma Anadolu -İstanbul ayrımı yapma falan demesin.Böyle bir ayrım yapan yok kimse bunun altına saklanıp vurmasın.Biz herşeye kafa sallamak zorunda değiliz.Yanlış gördüğümüz şeyi tabiki söyleyeceğiz.
Herşeyin önünde tuttuğum tek şey 1907UNIFEB tir.Hiç bir şekilde okul ayrımı yapmıyorum.
Yeni yönetim kurulu hepimizin yönetim kuruludur ve hepsi 1907UNIFEB için karşılıksız fedakarlık yapacaktır kimse bunun tersini söylemiyor.Ama konuyu herkes anlamak istediği gibi anlıyor.

Ertu Aydın
01-04-2005, 19:52
...
Ayrıca ben yazımda kesinlikle bir okul ayrımına karşı olduğumu söylemiştim ama benim üyelerim kendilerini dışlanmış hissetmemeli asıl sorun buydu.Birde en iyi çalışan insanlar diye bir şey yazmışsın bundan kuşkum zaten yok oradaki herkes elinden gelen herşeyi yapıyor ama benim bahsettiğim Şafak ve Serhat isimleride elinden geleni yapardı.
...

Arkadaşım özelikle belirtilen kısımlarını açıklayabilir misin?

-Benim üyelerim derken neyi kastediyorsun?
-Şafak ve Serhat hakkında aksine bir görüş olduğu kanaatindesin sanırım.Bu kanaate nasıl ulaştın?

Arkadaşım Dernekler kanunda ne yazdığını iyi biliyoruz.Belki senden bile iyi biliyoruzdur.Emrah ile Levin'in bahsettiği görev paylaşımındaki,elini taşın altına koymaktaki eşitliğin ne olduğunu anlamadığın ortada.
Keşke burda bir şeyler yapmak isteyen insaların hevesini kırmadan önce madem ki arkadaşız,madem ki aynı yolda hiç bir çıkar beklemeden emek sarf ediyoruz,forum köşelerinden sanal tartışmalara girmeden önce bir kez olsun sormayı deneseydin nasıl yürüyor işler diye?en azından ben bunu beklerdim.Bunun da en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.

Velasılı kelam hepimiz Üniversiteliyiz hepimiz eleştirel bakış açısı getirebilmeliyiz olaylara ancak;
Ancak eleştiriler ile belli faydanın gelmesi amaçlanmış olmalı.Yani yasal bir prosedürü aşmak için kağıt üzerinde olan bir ayrımı -ki adları kullanıldığı için söylüyorum- Şafak ve Serhat dert etmezken,sanki uygulamada böylesi bir ayrım varmış gibi yansıtmak sonrada uzatmaya gerek yok diyerek bağlamak,işte bu ne bahsedilen eleştirel bakış açısının etiğine ne de amaçladığımız veya umduğumuz kardeşliğe uymuyor.

Kürşat Filiz
01-04-2005, 19:56
Merhaba mehmet,
Bir sorumlu olarak UNIFEB konusunda çok duyarlı olduğun yazdığın yazılardan belli.Ancak bu konudaki düşüncelerin gerçekten UNIFEB in anadolu daki okul birliklerine zarar veriyor.Bende senin gibi Anadoluda okuyorum,bende senin gibi UNIFEB i okulumda temsil ediyorum.Yaşadığın zorlukları bende yaşıyorum ancak bunun faturası ne UNIFEB e kesilir ne de başka birisine.Biz bir yola başkoyduk bunun zorluklarını çekicek olanda biziz...
Senin düşüncelerinin UNIFEB i maalesef istanbul-anadolu ayrımına sürüklüyor.Buna tepki zorunlu olarak olucaktır ki olmuştur da...
Bu tepkiler sen düşünceni savundukça sürecektir.Ben bir Okul Sorumlusu olarak herhangi bir şekilde seni düşüncelerinde haklı bulmuyorum.
saygılar...

Levin Susar
01-04-2005, 20:26
Sadece Mehmet'in yedek - asil üye ile alakalı eleştirisinin yanlış değerlendirildiğini belirtmek için yazılan bir yazıdır:

Kağıt üzerinde ve de prosedürde yedek üyelerin asil üyelere birşey olamdıkça hiç bir fonksiyonları yoktur.
Yani normalde, yedek üyeler toplantılara katılamaz, söz hakkı oy hakkı yoktur vs vs vs.
Ancak bizde durum böyle değildir.

1907UNIFEB'in yk toplantıları 20 kişiye de açıktır.
Bu toplantılarda herkes eşit oy hakkına sahiptir.
Bu asil üye yedek üye ayrımının olmadığını her platformda, genel kurul da dahil bir sürü kez söylememize rağmen hala nedne şikayetçi olunuyor anlamış değilim.

5 tane yedek üye seçimi zorunluydu. Yani eninde sonuda 5 kişi yedek üye olacaktı. Biz bir derneğiz ve de bi sürü prosedürsel işimiz var. Dernek adına en ufacık bir karar almamız gerektiğinde bunu karar defterine yazıyoruz, ve de imza hakkı olan yönetim kurulu asil üyelerinin imza çoğunluğu lazım bu kararları uygulayabilmemiz için.

Şimdi olay böyle iken, sürekli istanbul'da olan arkadaşlar yerine , istanbul'a daha az gelen arkadaşları , imza atabilme ihtimali daha düşük olan arkadaşları sadece prosedürsel bazda yedek üye yaptık.

Biz her hafta sonu ya da daha sık yapılan toplantılarda bazı kararlar alıyoruz, bu toplantılarda aldığımız kararları hayata geçirebilmemiz için dediğim gibi yeterli imzaya sahip olmamız lazım.
Zaman oluyor, o prosedürsel işleri halledebilmek için, gece yarısı karar defterini evden eve dolaştırıyoruz.
E şimdi şu anda yedek üyelerde bulunan arkadaşlar asil üye olsalar biz nasıl sağlayacaz yeterli çoğunluğu ?
Defteri fakslayıp imza attırabilmek gibi bir olay da yapamayız.

Bu yüzden "mecburen" imza atabilecek arkadaşlar asil üye, atamayacaklar da yedek üye olmuşlardır.
1907UNIFEB'de bugüne kadar yedek üye asil üye ayrımı hiç bir zaman olmadı. Olmayacaktır da.
Serkan Ergül yönetim kurulu üyeliği yaptı. Keşke ona bir sorsaydın Mehmet.

Neyse umarım bir nebze olsun anlatabilmişimdir derdimi.

Sevgiler saygılar.

Mehmet Genç
01-04-2005, 22:30
*Merhaba mehmet,
Bir sorumlu olarak UNIFEB konusunda çok duyarlı olduğun yazdığın yazılardan belli.Ancak bu konudaki düşüncelerin gerçekten UNIFEB in anadolu daki okul birliklerine zarar veriyor.Bende senin gibi Anadoluda okuyorum,bende senin gibi UNIFEB i okulumda temsil ediyorum.Yaşadığın zorlukları bende yaşıyorum ancak bunun faturası ne UNIFEB e kesilir ne de başka birisine.Biz bir yola başkoyduk bunun zorluklarını çekicek olanda biziz...
Senin düşüncelerinin UNIFEB i maalesef istanbul-anadolu ayrımına sürüklüyor.Buna tepki zorunlu olarak olucaktır ki olmuştur da...
Bu tepkiler sen düşünceni savundukça sürecektir.Ben bir Okul Sorumlusu olarak herhangi bir şekilde seni düşüncelerinde haklı bulmuyorum.
saygılar...
Yazım da en az 4-5 yerde anadolu-istanbul ayrımı yapmadığımı söylemiştim.Hatta özel olarak konunun buraya çekilmemesini rica etmiştim.Böyle bir ayrıma en başta ben karşı çıkarım.Yazımın ana teması bu değil.

Mehmet Genç
01-04-2005, 22:55
...
*Ayrıca ben yazımda kesinlikle bir okul ayrımına karşı olduğumu söylemiştim ama benim üyelerim kendilerini dışlanmış hissetmemeli asıl sorun buydu.Birde en iyi çalışan insanlar diye bir şey yazmışsın bundan kuşkum zaten yok oradaki herkes elinden gelen herşeyi yapıyor ama benim bahsettiğim Şafak ve Serhat isimleride elinden geleni yapardı.
*...

Arkadaşım özelikle belirtilen kısımlarını açıklayabilir misin?

-Benim üyelerim derken neyi kastediyorsun?
-Şafak ve Serhat hakkında aksine bir görüş olduğu kanaatindesin sanırım.Bu kanaate nasıl ulaştın?

Arkadaşım Dernekler kanunda ne yazdığını iyi biliyoruz.Belki senden bile iyi biliyoruzdur.Emrah ile Levin'in bahsettiği görev paylaşımındaki,elini taşın altına koymaktaki eşitliğin ne olduğunu anlamadığın ortada.
Keşke burda bir şeyler yapmak isteyen insaların hevesini kırmadan önce madem ki arkadaşız,madem ki aynı yolda hiç bir çıkar beklemeden emek sarf ediyoruz,forum köşelerinden sanal tartışmalara girmeden önce bir kez olsun sormayı deneseydin nasıl yürüyor işler diye?en azından ben bunu beklerdim.Bunun da en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.

Velasılı kelam hepimiz Üniversiteliyiz hepimiz eleştirel bakış açısı getirebilmeliyiz olaylara ancak;
Ancak eleştiriler ile belli faydanın gelmesi amaçlanmış olmalı.Yani yasal bir prosedürü aşmak için kağıt üzerinde olan bir ayrımı -ki adları kullanıldığı için söylüyorum- Şafak ve Serhat dert etmezken,sanki uygulamada böylesi bir ayrım varmış gibi yansıtmak sonrada uzatmaya gerek yok diyerek bağlamak,işte bu ne bahsedilen eleştirel bakış açısının etiğine ne de amaçladığımız veya umduğumuz kardeşliğe uymuyor.
Öncelikle şunu söylemem gerekiyor bana nasıl hitap ediyorsan sana öyle hitap etmem gerekiyor.Yani ismini kullanmama gerek yok.
Evet arkadaşım birinci sorundan başlayayım.Benim üyelerim lafı neden rahatsız etti anlamıyorum.Sen nasıl bana arkadaşım diye hitap edebiliyorsan bende 1907unifeb-fırat üniversitesi üyelerine üyelerim diye hitap etme hakkına sahibim.Nasıl ki bu ülkenin bir milletvekiline milletvekilim diyebiliyorsam bu hakkada sahibim ve sen bunu sorgulayamazsın.
Gelelim ikinci soruna " -Şafak ve Serhat hakkında aksine bir görüş olduğu kanaatindesin sanırım.Bu kanaate nasıl ulaştın? "Hem şafak ve Serhat hakkında aksine bir görüşe sahip olduğumu SANIYORSUN hemde böyle olduğunu kabul ederek bu kanaate nasıl ulaştığımı soruyorsun.Sen hem sanıyorsun hem de öyle diyorsun.Kendinle çelişme varsayımlar üretme.Şafak ve Serhat ta elinden geleni yapar diyerek şahsın birine cevap vermişim.Yazımı iyi oku.
Levin in ne demek istediğini ben gayet iyi anlıyorum.Ama arkadaşım sen Levin değilsin buna kendisi yorum yapsa daha iyi olurdu.Zaten Levin bana bu soruyu imalı sormuş bende imalı cevap verdim.Madem Levin in ne demek istediğini anlamışsın bunuda anlamanı beklerdim.
Gelelim son paragrafına Şafak ve Serhat bunları dert etmezken diye başlayan bir cümlen varki bu tam talihsizlik.Burda Şafak ve Serhat değil mesele onlar sadece sembol hatta belki bu kişilerde bana karşı yazı yazabilirler ama konunun özü o değil lütfen bir daha oku yazımı.

Mehmet Genç
01-04-2005, 23:06
Sadece Mehmet'in yedek - asil üye ile alakalı eleştirisinin yanlış değerlendirildiğini belirtmek için yazılan bir yazıdır:

Kağıt üzerinde ve de prosedürde yedek üyelerin asil üyelere birşey olamdıkça hiç bir fonksiyonları yoktur.
Yani normalde, yedek üyeler toplantılara katılamaz, söz hakkı oy hakkı yoktur vs vs vs.
Ancak bizde durum böyle değildir.

1907UNIFEB'in yk toplantıları 20 kişiye de açıktır.
Bu toplantılarda herkes eşit oy hakkına sahiptir.
Bu asil üye yedek üye ayrımının olmadığını her platformda, genel kurul da dahil bir sürü kez söylememize rağmen hala nedne şikayetçi olunuyor anlamış değilim.

5 tane yedek üye seçimi zorunluydu. Yani eninde sonuda 5 kişi yedek üye olacaktı. Biz bir derneğiz ve de bi sürü prosedürsel işimiz var. Dernek adına en ufacık bir karar almamız gerektiğinde bunu karar defterine yazıyoruz, ve de imza hakkı olan yönetim kurulu asil üyelerinin imza çoğunluğu lazım bu kararları uygulayabilmemiz için.

Şimdi olay böyle iken, sürekli istanbul'da olan arkadaşlar yerine , istanbul'a daha az gelen arkadaşları , imza atabilme ihtimali daha düşük olan arkadaşları sadece prosedürsel bazda yedek üye yaptık.

Biz her hafta sonu ya da daha sık yapılan toplantılarda bazı kararlar alıyoruz, bu toplantılarda aldığımız kararları hayata geçirebilmemiz için dediğim gibi yeterli imzaya sahip olmamız lazım.
Zaman oluyor, o prosedürsel işleri halledebilmek için, gece yarısı karar defterini evden eve dolaştırıyoruz.
E şimdi şu anda yedek üyelerde bulunan arkadaşlar asil üye olsalar biz nasıl sağlayacaz yeterli çoğunluğu ?
Defteri fakslayıp imza attırabilmek gibi bir olay da yapamayız.

Bu yüzden "mecburen" imza atabilecek arkadaşlar asil üye, atamayacaklar da yedek üye olmuşlardır.
1907UNIFEB'de bugüne kadar yedek üye asil üye ayrımı hiç bir zaman olmadı. Olmayacaktır da.
Serkan Ergül yönetim kurulu üyeliği yaptı. Keşke ona bir sorsaydın Mehmet. *

Neyse umarım bir nebze olsun anlatabilmişimdir derdimi.

Sevgiler saygılar.

İmalı sorulmuş bir soruydu ve imalı verilmiş bir cevap oldu benim ki.Açıkçası yazının bir amacıda senin bu açıklamayı yapmandı ve asil üye ile yedek üye arasındaki farkı benden iyi bildiğini göstermekti.Bu farkı bildiğin halde başka şeyleri ima eden bir soruydu bu.Sorularını bundan sonra daha net sormanı rica ediyorum Levin ve herşeyden önce ciddi konularda imalı sorular sormamanıda istiyorum.Şunu tekrar söyleme ihtiyacıda duyuyorum gerçekten verdiğin tepki normal bir tepkiydi ve kırıcı değildi.
Ancak bu tepkin taş atmak için bekleyen bazı kişilerin eline taş vermek olacaktı ve bu konuyu bu yüzden gündeme getirmek zorunda kaldım.
Levin hiç merak etme Serkan la hergün görüşüyorum.Yazımda anadolu-İstanbul ayrımı yaptığımı söyleyen kişiler var ama yazıma yorumsuz yaklaşan birinin böyle bir ayrım yapmadığımı göreceğinden eminim.Yazımda zaten YK nın İstanbul dan oluşmuş olmasının çoğunluğu sağlama açısından açıklanabilir olduğunu yazmışım ben benim asıl takıldığım konu başkaydı ve hiçbirini
z bunu görmek istemiyorsunuz.
Geçtiğimiz dönemde yapmış olduğun çalışmaların ortada ve gerçekten sana ne kadar teşekkür etsek az.Bundan sonrada yeni yönetimimizde kim varsa onlarında en az senin kadar çalışacağını ve 1907Unıfeb için herşeyi yapacaklarını biliyorum ama lütfen ilk yazdığım yazıyı (KTÜ nin formunda)bir daha oku ve anlatmak istediğim şeyin ne olduğunu anlamaya çalış.

Kemal Aktürk
01-04-2005, 23:09
X, Y, Z.. Bırakalım bunları.. Fenerbahçe camiasında yıllarca hüküm süren gruplara apaçık şekilde karşı olduğunu beyan eden 1907UNIFEB'e ve bu andın altında imzası bulunan üyelerine aynı aritmetik hesapları 1907UNIFEB içinde yapmak yakışmıyor.. 1907UNIFEB aritmetik hesapların ön planda yönetim kurulları ile tutarak ayakta tutulamaz..

Aritmetik hesapla ne alakası var? Kime ne faydası var? İktidar olan partinin belediye başkanımı olacağız? Daha fazla mı ödenek gelecek?
Benim demek istediğim hizmet etmek için yönetim kurulunda olmak gerekli değil. Ayrıca bir kişinin yönetim kurulunda olmaması o kişinin yönetim kurulundaki arkadaşlardan daha az çalıştığı manasına gelmez.
Reşat bu konuyu yüz yüze konuşarak 10 dakikada uzlaşırız, forumda olmuyor anladığım kadarıyla...

Seçkin Özmen
01-04-2005, 23:13
Tartışmada haklıdır veya haksızdır bir yorum yapmayacağım ama Mehmet'in iyi niyetli olduğu ortada. ayrıca birkaç keredir dikkat ediyorum ve nedendir anlayamıyorum bu tarz eleştiriler hep sert bir tepki alıyor, bunu da tartışmanın forum üzerinden sürdürülmesinden kaynaklandığını düşünüyorum, bu yüzden bence herkes biraz daha ılımlı ve olumlu olmalı. Mehmet iyiki yapmışsın bu eleştiriyi yanlış da olsa, en azından içinde kalmamış böyle bir rahatsızlığınızın olduğu. ayrıca bu tarz eleştiriler genel kurulda da oldu, olmalı da, insanlar belirtmeli rahatsızlıklarını, iyi niyetli olduktan sonra hiçbir sorun yok bence...

Mehmet Genç
01-04-2005, 23:18
Seçkin olaya tam anlamıyla ön yargısız ve geniş bir perspektifte bakabilmişsin keşke hepimiz olaylara böyle yaklaşabilsek.Çok teşekkür ediyorum.Bu konunun forumda daha fazla uzamasıda tabiki luzumsuz ve ben sadece cevap vermek zorunda olduğumda yazacağım.

Berkay Erdim
02-04-2005, 03:48
Bir dönemi geride bırakırken yeni bir döneme, yeni bir ekiple başlıyoruz. Tabi ki bununla ilgili söylenecek de çok şeyler var.

Biraz bilgilendirme, biraz da yukarıdaki eleştirilere cevap olarak yazdığım bu yazının herkes tarafından dikkatle okunmasını rica ederim.

1907UNIFEB; Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’dir. Tüm Türkiye ve Yavru Vatan’daki yüksek öğrenim kurumlarında, Fenerbahçeli üniversite öğrencilerinin üye olabileceği, üyelerinin Fenerbahçelilik ortak paydasında buluştuğu ve bu amaçta faaliyetler yürüttüğü bir birliktir 1907UNIFEB.

1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği ise; 1907UNIFEB’i (birliği) yönetmek için kurulan resmi bir yapıdır. Bunu en iyi şekilde anlatmak için hepimizin çok iyi bildiği bir örnek verelim: FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ.

Fenerbahçe Spor Kulübü idari yapı olarak bir dernektir. Kamuoyunda “Kongre üyesi” olarak da bilinen 12 bin üzerinde üyesi vardır. 25 milyon taraftarı olduğu söylenen kulübümüzün merkezi ve kalbi işte bu dernektir. 2 yıl boyunca Fenerbahçe Spor Kulübü’nü yönetecek Yönetim Kurulları; Genel Kurul’da, dernek üyelerince, dernek üyeleri arasından seçilir ve Fenerbahçe’yi temsil eder. Yani 25 milyonluk camia, 12 bin kişilik dernek içinden seçilen 20 kişi ile yönetilir. Diğer büyük kulüplerin yönetim modeli de farklı değildir. Bir küçük farkı Beşiktaş’ta görebiliriz; Beşiktaş’ın Yönetim Kurulu 3 yıllığına seçilir.

İşte 1907UNIFEB’in idari yapısı da Fenerbahçe’ye benziyor bu şekliyle. 1907UNIFEB’in de binlerle ifade edilebilecek üyesi / sempatizanı var. Organizasyonun daha fazla içinde yer alan kişiler de belirli bir süreçten sonra dernek üyesi olarak seçme ve seçilme hakkına sahip oluyorlar. Yönetim Kurulumuz da bu esaslar çerçevesinde seçiliyor.

Sanırım Dernek Merkezi’nin neden İstanbul’da olduğu konusuna girmeye gerek yok.

Berkay Erdim
02-04-2005, 04:00
Buraya kadar olan kısmı bir bilgilendirme olarak kabul ederseniz, burada okuduğum kadarıyla, Yönetim Kurulu’nda fazla sayıda üniversiteye yer verilmemesiyle ilgili eleştiriler var, onlara da kendi adıma cevap vermek istiyorum

Derneğin Yönetim Kurulu nasıl belirleniyor?

Bu sanırım merak edilen bir soru ve eleştirilerin yoğunlaştığı bir konu.

Bunun için öncelikle 1907UNIFEB’in kısa geçmişine bir göz atmakta fayda olacak sanıyorum.

1907UNIFEB ilk kuruluşunda başkanlığını benim üstlendiğim 6 kişilik bir Yönetim Kurulu ile yola çıktı. Daha sonra Özgür Selvi Başkanlığı’nda, 11 kişiye genişletildi. Bu iki yönetim kurulu için herhangi bir seçim yapılmadı.

Daha sonra Genel Kurul niteliğinde gayrı resmi bir toplantıda, Üniversite Sorumluları bir araya getirildi ve yine benim başkan olduğum ve bugünküne benzeyen –modern- yapıda, 20 kişiden oluşan, bir Yönetim Kurulu, katılımcıların oylarıyla göreve getirildi. Tabi ki henüz dernek olmadığımız için ilk iki yönetim kurulu gibi bunun da herhangi bir resmiyeti yoktu aslında. Fakat, katılımcıların iradelerinin temsil edildiğini düşünürsek geçerli bir seçim ve meşru bir yönetim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 1907UNIFEB’in (birlik olarak) 3. Yönetim Kurulu’nun ana hedefi, 1907UNIFEB DERNEĞİ’ni kurmak ve bu yolla idari yapıyı resmileştirerek birliği kanun önünde meşrulaştırmaktı.

Bu hedefimize ulaştık. 1907UNIFEB’in, yani 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği’nin 3. (seçimle göreve gelen ilk) Yönetim Kurulu döneminde, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği resmen kuruldu. Bu esnada dernek için daha çok kağıt üzerinde sayabileceğimiz, 5 asil, 4 yedek üyesen oluşan, 9 kişilik bir Kurucu Yönetim Kurulu oluşturuldu. Yani Birliğin 3.Yönetim Kurulu ve Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu aynı zamanda görev almış oldu.

İşte geçen yıl Mart ayında yaptığımız 1. Olağan Genel Kurul’la, ilk defa tamamen resmi ve meşru bir Yönetim Kurulu seçimle iş başına geldi ve 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği’nin yönetmekle görevlendirildi. Derneğimizin 2. Yönetim Kurulu’nda da başkanlık görevini üstlendim ve Yönetim Kurulu listesi benim öncülüğümde oluştu.

Berkay Erdim
02-04-2005, 04:22
İşte, bu sene olduğu gibi, geçen sene de derneğin Yönetim Kurulu listesi bu şekilde oluştu. Yani başkan olmaya aday kişi, etrafına tanıdığı, güvendiği, beraber çalışmak istediği isimleri alarak bu göreve ve sorumluluğa talip oldu.

Yönetim Kurulumuz kesinlikle ÜNİVERSİTELERİN TEMSİLİ ESASINA DAYANMAMAKTADIR. Daha önce de bu şekilde olmadı, bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Eğer bahsedildiği gibi bir anlayış olursa, her üniversiteden bir kişi bile olsa yönetimde, 60 üniversitenin 40'ı olmayacaktır. Eğer bu zihniyet 1907UNIFEB'e hakim olursa, o zaman olabilecek kaosu düşünemiyorum bile...

Daha önceki Yönetim Kurulu listelerini hazırlayan kişi olarak tüm samimiyetimle söylüyorum; Yönetim Kurulları'na girecek arkadaşlardan ilk isteğim: "Okul kimliklerini kapıda bırakmaları ve içeri öyle girmeleri" olmuştur. Onun için Yönetim Kurulları'ndaki arkadaşların 1907UNIFEB'i oluşturan tüm Üniversite birliklerinin menfaatlerini düşünmeleri ana prensiplerdendir. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Bunu bozmak isteyen kişilerin 1907UNIFEB Yönetimleri'nde yeri olacağını sanmıyorum. En azından ben kendi adıma bunun mücadelisini veririm, bu iyi bilinsin.

İkinci bir konu. "İstanbul - Anadolu ayrımı" olarak dile getirilen konu. Ben bunu İstanbul ve İstanbul dışı olarak ayırt etmek istiyorum. Sonuçta ben de İstanbul'da oturuyorum ve burası Anadolu toprağı. Fenerbahçe de, böyle düşününce, hem Anadolu hem de İstanbul takımıdır...

Şimdiye kadar başkanlığını üstlendiğim Yönetim Kurulları kesinlikle İstanbul ve İstanbul dışındaki üniversiteler konusunda AYRIM YAPMIŞTIR. Evet yanlış okumadınız. 1907UNIFEB'de kesinlikle; (klasik tabirle) ANADOLU - İSTANBUL ayrımı VARDIR!

Ama bu her zaman için, Fenerbahçe'den uzak olan, İstanbul'daki üniversite birliklerimizin lehine olmuştur. Bizler burada zaten Fenerbahçe'yi iki haftada bir canlı olarak stadta, daha kısa süre içinde salonda ve diğer amatör branşlarda izleyebiliyoruz. Kulübümüz Fenerbahçe burada, 1907 Derneği burada, kendi dernek merkezimiz de burada. Yani biz çok rahat ve şanslıyız. Bunun bilincinde olarak, İstanbul dışındaki üniversitelerimizin iyi örgütlenmesi için, Fenerbahçe'den uzakta yaşayan arkadaşlarımızın Fenerbahçe özlemini bir nebze de olsa giderebilmek için elimizden geleni yaptık. Bunu daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım, İstanbul dışındaki üniversitelerde okuyan kardeşlerim ne demek istediğimi çok iyi biliyorlar.

Ben askerden döneli 2 aydan fazla oldu. Bu kısa süre içerisine birçok toplantı sığdırdık. Lütfen bu toplantılarda bu sözleri benim ağzımdan duyan arkadaşlar beni doğrulasın.
"1907UNIFEB'in şimdiye kadarki politikalarıyla İstanbul dışındaki üniversitelerde oldukça iyi örgütlendiğini, fakat Fenerbahçe'nin kalbinin attığı ve merkezimizin de bulunduğu İstanbul'daki üniversitelerin tarafımızdan oldukça fazla ihmal edildiğini" defalarca tekrar ettim toplantılarımızda.

Berkay Erdim
02-04-2005, 04:45
Tekrar ediyorum:
1907UNIFEB'in şimdiye kadarki politikalarıyla İstanbul dışındaki üniversiteler oldukça iyi örgütlenmiş, fakat Fenerbahçe'nin kalbinin attığı ve merkezimizin de bulunduğu İstanbul'daki üniversitelerin tarafımızdan oldukça fazla ihmal edilmiştir.

Bu aynı zamanda kendime de yaptığım en büyük özeleştirilerimden birisidir. Onun içindir ki, yeni Yönetim Kurulumuz'un öncelikli görevlerinden birisi de, İstanbul'daki üniversitelerdeki 1907UNIFEB Örgütlenmesinin seviyesinin, İstanbul dışındaki örgütlenmelerin seviyesine ve başarısına getirilmesidir. Bu noktada lütfen yanlış anlamasın İstanbul'daki arkadaşlar. Buradaki üniversitelerde de inanılmaz bir çaba olduğunun farkındayım fakat Yönetim Kurulu'nun İstanbul'daki bu çabaları yeterince destekleyemediğini vurgulamak istiyorum. Lütfen kimse kırılmasın, kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemiyorum.

Tabi ki bu yukarıdaki cümlelerim "artık İstanbul dışındaki üniversiteler önemsenmeyecek ve onlarla ilgilenilmeyecek" anlamına da gelmiyor. Tam tersine, İstanbul dışındaki üniversitelerde zorluklara rağmen kurulan ve fedakarlıklarla geliştirilen örgütlenmeler, çok daha profesyonelce yönetilecek ve yönlendirilelecek. Bizler, Anadolu'da böyle güzel bir seviyeye getirmişken 1907UNIFEB'i, bunu korumayı ve sağlamlaştırmayı da görev bileceğiz kendimize her zaman. Zaten bununla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Artık bunları konuşmak için öncelikle Yeni Yönetim Kurulumuz'un görev dağılımını yapmasını ve YENİ BAŞKANIMIZLA; YENİ YÖNETİM KURULUMUZLA, yeni dönemin RESMEN BAŞLAMASINI beklememiz gerekecek.

Bunun için de saatler kaldı...

Tekrardan hepimize hayırlı olsun.

Lütfen eleştirmeye ve tartışmaya da devam edelim. Bu seviye ve kalite bence bizi yansıtıyor. Yalnız karşılıklı konuşur gibi tartışmak yerine konuyu biraz daha genele yaymak, tüm okuyucuları daha fazla motive edecektir sanırım...

Mehmet Genç
02-04-2005, 16:07
Son kez birşeyler yazmak istiyorum.Yeni yönetim kurulumuzda kim varsa hepsi orayı hakederek oraya gelmiştir.İçlerinde bir tane bile boş insan yoktur buna eminim.Hepside 1907unifeb için varını yoğunu ortaya koyacak insanlardır.
Daha önceki yazdığım yazılarda ana konu bu kişilerin orayı haketmediği falan değildi.Buraya çeken arkadaşlarıma artık bir cevap vermiyorum.Ana konu üyelerimize bu konuyu nasıl açıklayacağımızdı.Ben bunu zaten anlarım ve sorun etmem.Bana üyelerimizden gelen tepkiyi burada dile getirmiştim sadece.Bunuda tek anlayan Berkay oldu.Artık konu daha fazla uzamasın ve kişiselleşmesin.
Ben gerekli açıklamayı Berkay ında yazdığı doğrultuda üyelerimize yapmaya çalışacağım.Artık konu kapanmalı.

Kürşad Altınapa
02-04-2005, 23:08
Bütün bu elştiriler,açıklamalar birliğimizi yıpratmıyor aksine daha da güçlendiriyor düşüncesindeyim. Yapıcı,samimi mahiyette eleştiri ve açıklama yapan herkese teşekkür ediyorum. Yeni yönetim kurulumuza başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Uğur Yedikardeş
03-04-2005, 00:02
Tekrar ediyorum:
1907UNIFEB'in şimdiye kadarki politikalarıyla İstanbul dışındaki üniversiteler oldukça iyi örgütlenmiş, fakat Fenerbahçe'nin kalbinin attığı ve merkezimizin de bulunduğu İstanbul'daki üniversitelerin tarafımızdan oldukça fazla ihmal edilmiştir.

Bu sözü Berkaydan en az 2-3 defa duydum. En son Çanakkale Organizasyonunun sonunda Denizli maçına giden arkadaşlardan birini aramıştı. Yanımzda Emrah ile Berna vardı. Telefonu kapattıktan sonra ilk cümlesi şu oldu: Biz en azından 2 haftada bir bu takımı görüyoruz, ama böyle senede birkez görebilen, Fenerbahçe aşkıyla yanıp tutuşan arkadaşlar içinde birşeyler yapabilmek çok güzel..
Ve emin olun bu düşünce çok kişi de var, hala yok o okulmuş yok bu okulmuş demek bence çok ama çok manasız...

Şafak Dülger
03-04-2005, 14:29
Demokratik bir forum üzerinden yapılan tartışmalar umarım 1907unifeb'in birlik ve beraberliğine zarar vermez.

Öyle yada böyle 1907unifeb'in Bugünlere gelmesinde çoğu arkadaşımın emeği söz konusu.Bu emeğe saygı duymak bizim görevimiz. Ve atacağımız her adımda,kendimizden ziyade birliğimizi düşünmek zorundayız.

Genel Kurul sonunda Oluşan Yeni Yönetim Kurulu'na aldıkları görevde başarılar diliyorum. *

Birkez daha hayırlı, uğurlu olsun..

Aytek Türkmen
04-04-2005, 13:12
yönetim kurulumuza başarılar dilerim.

Reşat Özdemir
04-04-2005, 14:26
Allah utandırmasın diye de tasavvufi bir mesaj atalım..

Oytun Küskü
13-04-2005, 21:46
şartlardan dolayı biraz geç oldu ama benda yeni yönetime başarılar dilerim :D