Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçeyle Ülker birleşti
Burak Çankaya
15-06-2006, 12:33
Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle birleşme kararı aldı. Turuncu yeşilliler, Mirsad, Ömer ve Oğuz yanı sıra Euroleague katılım haklarını F.Bahçe'ye verdi.
BASKETBOLDA sürpriz gelişme... Bu sezon şampiyon olan Ülker, 100'üncü Yıl'da büyük hedefler belirleyen Fenerbahçe Kulübü ile birleşme kararı aldı. Bir süreden beri iki kulüp arasında devam eden görüşmeler dün noktalandı. Ve Ülkerspor yönetimi Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl 100'üncü yılındaki büyük hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.
Turuncu yeşilliler, ligde ve Avrupa'da zirve hesepları yapan sarı lacivertlilere sözleşmesi devam eden Ömer Onan, Mirsad Türkcan ve Oğuz Savaş'ı verecek. Ayrıca Fenerbahçe'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.
Ülker, sarı lacivertlilere salon yapma sözü de verirken, Fenerbahçe bünyesinde yeni bir yönetim kurulu oluşturulacak. 6 kişinin bulunacağı yönetim kurulunda Ülker Grubu'nun belirleyeceği bazı isimler de yer alacak. Dün kulübe gelerek sözleşmeyi noktalayan kaptan İbrahim Kutluay'ın da büyük bir ihtimalle 100'üncü Yıl'da Fenerbahçe forması giyeceği öğrenildi. Ülkerspor'un Fenerbahçe'ye devrettiği oyunculardan Mirsad, "Önümüzdeki yıl Fenerbahçe formasını giymek bana büyük gurur verecektir. Fenerbahçe'yi hem Avrupa'da hem de Türkiye'de büyük başarılara koşturacağız" dedi. Ergin Ataman'dan sezon ortasında takımı devralan ve şampiyonluk sevinci yaşatan koç Murat Özyer ise, gelişmeler hakkında yorum yapmadı. Özyer, "Başkan Ali Doğan'ın yapacağı resmi açıklamayı bekliyorum. Ondan sonra kararımı vereceğim" dedi. Bu arada Ülkerspor yönetimi, Beşiktaş'a ve Galatasaray'a yaptıkları sponsporluk desteğinin önümüzdeki sezon da süreceğini ifade etti.
Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr
Burak Çankaya
15-06-2006, 12:36
Takımın adı değişmediği sürece bir sorun yok ama adında oynama olacaksa Kobe yi getirseler bile istemem..
Aycan Yılmaz
15-06-2006, 12:50
Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle
F.Bahce'yle birleşme kararı aldı.
F.Bahce'ye hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.
F.Bahce'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.
Sarı Lacivert'lilere salon yapma sözü
Görüşüm kesinlikle olumsuz!!! Kesinlikle duygusal düşünülmemesi gereken bi konu!!! F.Bahce, eger isterse, tek başına hedeflerine ulaşıcak güce ve olanaklara sahiptir!!!
Umarım gercek değildir!!!
Burçay Tiftikçi
15-06-2006, 13:09
Fenerbahçe 10 yıl uğraşsa..Türkiye ligi şampiyonu olsa bile eurolig e katılamazdı...
Ayrıca siyasi düşüncelerimizi Fenerbahçeye yansıtmayalım...Ülkerspor artık kendi takımına yatırım yaparak değil büyük kulüplere yatırım yaparak isminin duyulmasını istiyor..Bundan daha doğalda bir şey yok..Haber birleşiyor diye geçti ama birleşme filan yok..Ülker sponsorluk karşılıgı bazı haklarını Fenerbahçeye devrediyor..
Burçay Tiftikçi
15-06-2006, 13:11
Haber yüzde 100 gerçek..ve yüzde 99 gerçekleşecek...
Fatih Dilber
15-06-2006, 13:22
verdiğimiz tolarans şartlar önemli. Bir bakmak lazım. Ülker bir Efes olamadı nereden bakılırsa bakılsın. Ama bu görünen şartlarda Fenerbahçe ülker(alpella) gibi ismin gelmesi normal. Salonun adının Alpella spor salonu vs vs.
Geçtiğimiz sezon olaya çok farklı bakıyordum şu an çok farklı...
Arif Şahin
15-06-2006, 13:25
müthiş bi haber bu, euroligde olmak benim için hayalden öte birşeydi. işin idari yönü biraz karışık ama benim anladığım kadarıyla kötü bi durum yok ortada. hayırlı olsun. ben çok sevindim
Sinan Bıçak
15-06-2006, 13:26
Cüneyt gelse daha iyi olurdu..
Ozan Ercan
15-06-2006, 13:33
Yıllar evvel yanlış hatırlamıyorsam basketbol şubesini 1907 Derneği idare ediyordu ve o dönemde büyük başarılara imza atmıştık. Tüm sporlar kulübün bünyesinde toplandıktan sonra ister istemez ayrılan fon miktarı ve başarı azaldı.
Yeniden kulüp dışından bir sponsorun yaratacağı bütçeyle Avrupa'da başarının gelebileceğine inanıyorum. Yapılacak birkaç transfer ve mevcut kadronun oyuncuları seneye TBL şampiyonluğu gibi Avrupa'da final four dahi getirebilir.
Rahmi Kara
15-06-2006, 13:33
Başarı için bazı şeylerden ödün vermeyi istemezdim. Kaldı ki sadece Fenerbahçe olarak, kendi kulüp içindeki kaynaklarımızı, iletişimlerimizi kullanarak da başarılı bir takım kurmuştuk. Benim içime sinmedi.
Şeyma Akdaş
15-06-2006, 13:36
F.Bahce, eger isterse, tek başına hedeflerine ulaşıcak güce ve olanaklara sahiptir!!!
Umarım gercek değildir!!!
şimdiye kadar istemedi yani Fenerbahçe basketbolda şampiyon olmayı...elbette gücümüz çok Allah' a şükür ama bu işler istemekle olmuyor. çok olumsuz bakmayın hemen konuya. bu tepki ne anlamadım. şartları bilmiyoruz daha. + isim değişikliği olmayacak. ne bu telaş ???
evet duygusal değil mantıklı davranalım ;)
Burçay Tiftikçi
15-06-2006, 13:41
Başarı için bazı şeylerden ödün vermeyi istemezdim. Kaldı ki sadece Fenerbahçe olarak, kendi kulüp içindeki kaynaklarımızı, iletişimlerimizi kullanarak da başarılı bir takım kurmuştuk. Benim içime sinmedi.
Başarılı dedigin ne rahmi..Ligte 7. olup..ilk turda elenmekmi..
Burçay Tiftikçi
15-06-2006, 13:44
Ayrıca geçen sene yine forma reklamımızın alpella oldugunu hatırlatırım...Geçen sene Alpella reklamı sayesinde Kambalayı aldıgımızıda hatırlatırım....Biz ne ilk defa sponsor alacagız ne son defa..Ülker olmasının bi sakıncası yok benim için...Siyasi fikirlerimizle Fenerbahçeyi ayıralım...
Sercan Okur
15-06-2006, 13:47
Güzel haber gerçekten. İnşallah yararımıza olur.
Arif Şahin
15-06-2006, 13:59
ülker acaba şunu düşünmüş olabilir mi; yıllardır başarılı bir takımları var, ama bu başarının satışlara ne kadar yansıdığı tartışılır. bunun yerine, takımına sahip çıkan,hatta takımına destek verenlere de sahip çıkan bir taraftar profiline sahip bir takıma destek vermek, daha karlı olabilir. Fenerbahçe taraftarı bu konuda en duyarlı taraftar, lisanslı ürün satışlarından da anlaşıldığı üzere. bu yolla bir sempati yaratmak istediler bence. ???
Rahmi Kara
15-06-2006, 14:09
Ayrıca geçen sene yine forma reklamımızın alpella oldugunu hatırlatırım...Geçen sene Alpella reklamı sayesinde Kambalayı aldıgımızıda hatırlatırım....Biz ne ilk defa sponsor alacagız ne son defa..Ülker olmasının bi sakıncası yok benim için...
Forma reklamı ya da sponsorluk değil benim bahsettiğim. Eğer geçen sene Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın yaptığı gibi adımıza farklı bir isim daha gelecekse ben buna karşıyım. Sene boyu biz de biraz aşağılamadık mı sonuçta bunları Gs Cafe Crown, Cola Turka Beşiktaş diye. Forma reklamı elbetteki olacaktır ama Fenerbahçe'nin isminin yanında farklı bir adla anılmasını istemiyorum. Haberlere baktım bununla ilgili bir şey görmedim. Umarım adımıza böyle bir eklenti gelmez.
Burçay Tiftikçi
15-06-2006, 14:17
Ülker ayrıca Fenerbahçe nin salonunu inşaa edecek..Bu transferlerdende eurolig hakkından daha önemli..
Bir tribünü migrosa bi tribünü telsime yaptıran kulübümüz salonuda maliyetsiz yapabilecek..
Aycan Yılmaz
15-06-2006, 14:46
Haber yüzde 100 gerçek..ve yüzde 99 gerçekleşecek...
Benim açımdan olay ilk hali ile bu sekilde ise umarım değil kesinlikle gerceklesmesin!:
"Son şampiyon Ülker, 100. Yılı'nda ligde ve Avrupa'da zirve hesapları yapan Fenerbahçe Kulübü'yle
F.Bahce'yle birleşme kararı aldı.
F.Bahce'ye hedeflerine yardımcı olma yönünde karar aldı.
F.Bahce'ye Euroleague'de sürmekte olan katılım haklarını devredecek.
Sarı Lacivert'lilere salon yapma sözü"
bu sözleri tekrar okumanızı tavsiye ederim.. su anda kesin bi şey yok.. resmi sekli ile kimse oalyın tamamını bilmiyor.. ancak olay bu sekilde ise ben buna kesinlikle karsıyım benim görüsüm budur. yoksa yapılabilecek sponsorluk anlasması tabi ki her yönü ile olumludur..
Sinan Bıçak
15-06-2006, 15:30
Ülker basketbol şubesini kapatıyor elinde bulundurduğu haklarıda Fenerbahçe'ye devrediyor olay budur.
Mrsiç
Ömer
Mirsad
Semih
Kambala
Oğuz
İbrahim(Keşke)
Semih
Hakan
vs
Alınacak yeni yabancı ile süper bir kadro kurarız
Fatih Dilber
15-06-2006, 16:33
Basketbol haberleşme listesine attığım mesajı buraya da geçeyim
Olayin anlasma boyutlarini tam olarak bilmiyorum. Açiklarlarsa iki
taraf net olarak görmüs oluruz. Fenerbahçe büyük ihtimalle tam olarak bilmiyorum FB Alpella gibi(örnekleri Gs Cafe Crown ve Bjk Cole Turka olarak görebilirsiniz) birsey olacak gibi. Bunun için tam rakam degerleri bilmiyorum ama agizlarda dolasan Geçtigimiz sezon isim hakki konusunda Gs 1 milyon euro, Bjk 1,3 Milyon euro. Biz de gögüs reklami 1 milyon euro (ve ya dolar) para aldik. Simdi kar olayina bakalim.
FB Kazanç: Ömer, Mirsad, Oguz + Euroleague Hakki+ Salon Yapimi
Simdi Fenerbahçe'nin isim hakki satildiginda bunu az çok herkes bilir ki, Fenerbahçe yönetiminin de bu konudaki tutumudur, iyi bir para koparabilirler, Bu rakam Bjk'den hem de Gs'den daha yüksek olacaktir. Yapilacak 7000 kisilik(6000 diye de dolasiyor ama) Salondan sonra siz düsünün gerisini. Ülker kulübü kapatmayi kafaya koymus ki kapandi. aaa Fenerbahçe 100. yilinda biz kapatalim hadi subeyi 101. yillarinda açariz diye düsünmemislerdir. Demekki sunu fark etmisler, "Biz 10 küsur yildir Ülker adiyla mücadele ediyoruz fakat bu sene isim hakki satin aldigimizdaki kadar etki yapamadik. Bundan sonra daha fazla böyle yatirimlar yapacagiz." Çünkü onlar da kendi firmalarinin reklamlarini yapmaktalar. Aldigimiz Ömer-Mirsad ve Oguz için kaç kisi 1 Milyon Euro bonservis verir. Bence vermez. En azindan ben vermem. Bu oyuncularin maaslarini Ülker ödemeyecek Fenerbahçe ödeyecek. Karistirmasin kimse. Tofas kapandiginda, Efes Mehmet ve Alper'i alirken Tofas, Efes sampiyon olsun diye mi kapandi? Burada can alici iki nokta Euroleague hakki ve Salon yapimi. Salon olayinda çok da sasirmiyorum. Futbolda Fenerbahçe stadinda nasil Telsim ve Migros tribünleri varsa ayni sekilde Ülker salon yapmakta. Salonun adi da ortada dolasan söylentilere göre Alpella ve ya Ülker gibi birsey olacakmis. Euroleague hakkina gelecek olursak, Ülker bu hakki Bjk, Fb ve Gs'ye verebilirdi. Sponsorluk anlayisi içinde. ki bu hakki Uleb onaylamadikça Fenerbahçe'ye geçmeyecek. Niye Fenerbahçe tercih edilmistir derseniz sadece yönetim istikrari, yatirim istikrari, güvenilir kisi istikrari, ekonomik yapi ve gelecek olarak görülebilir. Bugün Fenerbahçe Ibrahim Kutluay, Mustafa Abi gibi kendi altyapisindan yetisimis oyuncularin yaninda, Tutku Açikla anlasma safhasina gelmistir ki bu bile Ülker'le olacak anlasma olmasa dahi Fenerbahçe'yi üst seviyede takim haline getirebilecektir. Bunun yaninda Fenerbahçe her iki kulübe göre çok daha iyi idare edilmekte.
Dönelim Gs ve Bjk'ye niye verilmedigine. Gs konusu çok basit geçtigmiz sezon verilen paralarin futbola kaydirilmasi gösterilebilir. Bjk'ye gelirsek, su an için Fenerbahçe için yazdiklarimin tam tersi mevcut. Kerem Tunçeri ayrilmak üzere Murat Didin son anda kaldi ve belirsiz bir durum hakim. Yatirimin azalacagi konusulmakta. Ki benim duydugum Futbolda sampiyonlugun yönetimin durusu için daha önemli oldugundan dolayi bütçede kisinti yaptiklari. Bu sartlar altinda Eurolegue'i siz olsaniz kime verirdiniz? ya da birakalim almasin Fenerbahçe tek Efesle mücadele edelim. Herkes daha mutlu olsun.
Ülker gibi bir takimin çekilmesine üzüldüm. Fakat olmasi gereken bu. Sirketllerin yapmasi gereken bu. 300-500 kisiye oynanan maçlar Euroleague seviyesindeki takima yakismiyordu. Birçok kulüp kapanma durumunda, yatirimi azaltanlar mevcut TBL ve TBBL'de. Biraz becerikli yöneticiler bulup, biraz daha mantikli hamleler yapsalar bugün daha üst seviyeye gelebilirler...
Saygilarimla
Fatih Dilber
Onur Aloğlu
15-06-2006, 18:51
Basketbol sporundan pek anlamam ama bu çok ilginç ve çok güzel bir gelişme gibi duruyor. Ülker buna nasıl razı oldu? Bunun karşılığında ne vereceğiz? :)
Yeni bir pankart lazım şimdi bize,
"Bu sene basketbolda finali Efes-Ülker oynayacak" :D
Celal Tunalıoğlu
15-06-2006, 18:52
10 sene daha sampiyon olamayabiliriz,100 yılda ligi yine orta sıralarda bitirebiliriz,Eurolig'e uzun bir müddet katılamayabiliriz ama hicbiri Fenerbahce Alpella ismi kadar koymaz bana.
Basarı icin verilmeyecek ödünler olması lazım,bir durusu olması lazım kulübün.Bugün Fenerbahce isminin yanında firma,marka ismi olacaksa,Fenerbahce Basketbol subesi yönetim kurulunun yarısını Ülker belirleyecekse ben hazmedemiyorum.
Gecen sene Fenerbahce Alpella söylentilerine bu kadar tepki konmusken su anki kabul etmisliğide anlıyamıyorum,100.yıl icin sampiyon olamamak en fazla basarısızlıktır ama birleşme fikri utanctır.
Onur Aloğlu
15-06-2006, 18:56
Basketbol haberleşme listesine attığım mesajı buraya da geçeyim
Olayin anlasma boyutlarini tam olarak bilmiyorum. Açiklarlarsa iki
taraf net olarak görmüs oluruz. Fenerbahçe büyük ihtimalle tam olarak bilmiyorum FB Alpella gibi(örnekleri Gs Cafe Crown ve Bjk Cole Turka olarak görebilirsiniz) birsey olacak gibi. Bunun için tam rakam degerleri bilmiyorum ama agizlarda dolasan Geçtigimiz sezon isim hakki konusunda Gs 1 milyon euro, Bjk 1,3 Milyon euro. Biz de gögüs reklami 1 milyon euro (ve ya dolar) para aldik. Simdi kar olayina bakalim.
FB Kazanç: Ömer, Mirsad, Oguz + Euroleague Hakki+ Salon Yapimi
Simdi Fenerbahçe'nin isim hakki satildiginda bunu az çok herkes bilir ki, Fenerbahçe yönetiminin de bu konudaki tutumudur, iyi bir para koparabilirler, Bu rakam Bjk'den hem de Gs'den daha yüksek olacaktir. Yapilacak 7000 kisilik(6000 diye de dolasiyor ama) Salondan sonra siz düsünün gerisini. Ülker kulübü kapatmayi kafaya koymus ki kapandi. aaa Fenerbahçe 100. yilinda biz kapatalim hadi subeyi 101. yillarinda açariz diye düsünmemislerdir. Demekki sunu fark etmisler, "Biz 10 küsur yildir Ülker adiyla mücadele ediyoruz fakat bu sene isim hakki satin aldigimizdaki kadar etki yapamadik. Bundan sonra daha fazla böyle yatirimlar yapacagiz." Çünkü onlar da kendi firmalarinin reklamlarini yapmaktalar. Aldigimiz Ömer-Mirsad ve Oguz için kaç kisi 1 Milyon Euro bonservis verir. Bence vermez. En azindan ben vermem. Bu oyuncularin maaslarini Ülker ödemeyecek Fenerbahçe ödeyecek. Karistirmasin kimse. Tofas kapandiginda, Efes Mehmet ve Alper'i alirken Tofas, Efes sampiyon olsun diye mi kapandi? Burada can alici iki nokta Euroleague hakki ve Salon yapimi. Salon olayinda çok da sasirmiyorum. Futbolda Fenerbahçe stadinda nasil Telsim ve Migros tribünleri varsa ayni sekilde Ülker salon yapmakta. Salonun adi da ortada dolasan söylentilere göre Alpella ve ya Ülker gibi birsey olacakmis. Euroleague hakkina gelecek olursak, Ülker bu hakki Bjk, Fb ve Gs'ye verebilirdi. Sponsorluk anlayisi içinde. ki bu hakki Uleb onaylamadikça Fenerbahçe'ye geçmeyecek. Niye Fenerbahçe tercih edilmistir derseniz sadece yönetim istikrari, yatirim istikrari, güvenilir kisi istikrari, ekonomik yapi ve gelecek olarak görülebilir. Bugün Fenerbahçe Ibrahim Kutluay, Mustafa Abi gibi kendi altyapisindan yetisimis oyuncularin yaninda, Tutku Açikla anlasma safhasina gelmistir ki bu bile Ülker'le olacak anlasma olmasa dahi Fenerbahçe'yi üst seviyede takim haline getirebilecektir. Bunun yaninda Fenerbahçe her iki kulübe göre çok daha iyi idare edilmekte.
Dönelim Gs ve Bjk'ye niye verilmedigine. Gs konusu çok basit geçtigmiz sezon verilen paralarin futbola kaydirilmasi gösterilebilir. Bjk'ye gelirsek, su an için Fenerbahçe için yazdiklarimin tam tersi mevcut. Kerem Tunçeri ayrilmak üzere Murat Didin son anda kaldi ve belirsiz bir durum hakim. Yatirimin azalacagi konusulmakta. Ki benim duydugum Futbolda sampiyonlugun yönetimin durusu için daha önemli oldugundan dolayi bütçede kisinti yaptiklari. Bu sartlar altinda Eurolegue'i siz olsaniz kime verirdiniz? ya da birakalim almasin Fenerbahçe tek Efesle mücadele edelim. Herkes daha mutlu olsun.
Ülker gibi bir takimin çekilmesine üzüldüm. Fakat olmasi gereken bu. Sirketllerin yapmasi gereken bu. 300-500 kisiye oynanan maçlar Euroleague seviyesindeki takima yakismiyordu. Birçok kulüp kapanma durumunda, yatirimi azaltanlar mevcut TBL ve TBBL'de. Biraz becerikli yöneticiler bulup, biraz daha mantikli hamleler yapsalar bugün daha üst seviyeye gelebilirler...
Saygilarimla
Fatih Dilber
Bunu okumadan sormuşum, sorumun cevabı varmış bunun içinde, teşekkürler Fatih arkadaşım.
Yalnız pankart konusunda ısrarcıyım. :D
Celal Tunalıoğlu
15-06-2006, 19:08
Forma reklamı ya da sponsorluk değil benim bahsettiğim. Eğer geçen sene Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın yaptığı gibi adımıza farklı bir isim daha gelecekse ben buna karşıyım. Sene boyu biz de biraz aşağılamadık mı sonuçta bunları Gs Cafe Crown, Cola Turka Beşiktaş diye. Forma reklamı elbetteki olacaktır ama Fenerbahçe'nin isminin yanında farklı bir adla anılmasını istemiyorum. Haberlere baktım bununla ilgili bir şey görmedim. Umarım adımıza böyle bir eklenti gelmez.
Ülker yaparsa hayrına yapmaz böyle birseyi mutlaka Fenerbahce'nin önüne veya arkasına bir isim gelecek,yetmeyecek yönetime de girecekler.
Umarım gerceklesmez,umarım doğru değildir.
Volkan Güler
15-06-2006, 19:48
"Ülkerspor'la Birleşme Söz Konusu Değil"
Başkanvekilimiz Nihat Özdemir, basında yer alan ''Ülkerspor ile Fenerbahçe birleşiyor'' biçimindeki haberlere açıklama getirerek, ''Ülker ile geniş kapsamlı sponsorluk görüşmeleri yapıyoruz'' dedi. Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada, Ülkerspor ile birleşmenin fiilen söz konusu olmadığını ifade ederek, ''Daha önce Ülker Grubu'nun kısmi bir sponsorluğu söz konusuydu. Şimdi daha geniş kapsamlı bir sponsorluk için görüşmelerimiz sürüyor. Kesinleşmiş birşey yok'' diye konuştu. Fenerbahçe'nin bir tüzüğünün bulunduğunu ve buna göre hareket ettiklerini vurgulayan Özdemir, herşeyin bir bedeli bulunduğunu ve görüşmelerin geniş çerçeveli sürdüğünü anlattı.
Bu arada yapılan bu haberlerle ilgili olarak Ülkerspor Kulübü suskunluğunu korurken, kulüp başkanı Ali Doğan, kendisinin Ülkerspor Kulübü'nün başında olduğunu kaydederek, ''Yapılacak sponsorluklar holdingin işi. Bunlar bizim dışımızdaki olaylar. Kulüp olarak bize intikal eden birşey yok'' dedi.
Hüseyin Kaya
15-06-2006, 21:12
Bende aynı fikirdeyim....
Gelecek oyuncular yapılacak salon önemli yararlar sağlayabilir FENERBAHÇEmize....
Ancak hiçbir maddi gelir FENERBAHÇE adından önemli değil...
Salona istedikleri adı versinler,Formaya istedikleri reklamı yazsınlar....Ama o ada kimse dokunamaz...Ki klübümüzde bunun farkında zaten....
Ayrıca Eğer öyle bişey yapmaya kalkarlarsa Fenerbahce taraftarından sadece tepki alırlar...
Kendilerine hiçbir reklam etkisi olmaz Bejeke ve 6ese deki gibi.....
Bilal Aktan
15-06-2006, 22:33
ilk okuduğumda şokoldum hayır dedim ama sonra düşünmeye başlayınca mantıklı geldi. barcelona forma reklamı almayan barca bile winterthur diye sponsorluk alıyorsa neden bizim takımda almasın. ne maçlarımız doldu ne de bütçemiz arttı zaten bu gidişle şampiyon olacak bir yatırımda zor bulunurduk.ayrıca kendi salon, kombine,bilet,reklam ve yayın gelirlei yanına içinde amatör spor dallarının ürünlerinin olduğu bir fenerium gelirleride çok arttıracaktır. bence herşeyden önemlisi ülkerin bu salonu yapması ve euroleague haklarını bize devretmesidir. sonuçta sarı lacivert forma üstünde fenerbahçe amblemi olduktan sonra tüm avrupa takımlarına kafa tuttuktan sonra birşey değişmez
Burak Tuzlu
15-06-2006, 22:59
çok güsel bir gelişme:) 100 yılda stadın isminin değişip siemens fenerbahçe stadı olabilir:)
Sinan Bıçak
15-06-2006, 23:11
Ülker yaparsa hayrına yapmaz böyle birseyi mutlaka Fenerbahce'nin önüne veya arkasına bir isim gelecek,yetmeyecek yönetime de girecekler.
Umarım gerceklesmez,umarım doğru değildir.
neyin yönetimine girecekler?
Orçun Tezol
15-06-2006, 23:34
umarım GENİŞLETİLMİŞ sponsorluk malum isim değişkliği değildir. en iyi ihtimalle oyuncular ve euroleague hakları vs.. değişkliği olur.
yönetime girme olayına katılmıyorum, biraz daha farklı bir alan olur sanırım...
Doğa Aydın
15-06-2006, 23:39
Çok vurucu ve ani oldu bu durum. Uzun yorumlar yapmak için sanırım anlaşmanın bitirilmesini beklemek gerekir.
Ama yine de anlaşmanın sonuçlanmasını beklemeden yapılabilecek yorumlar var, Fenerbahçe isminin önüne ya da arkasına sponsor isminin gelmesini kendi adıma istemiyorum. Ha önümüzde sayısız örnekler varken (Benetton Treviso, Winterburn Barcelona vs...), bu adamlarla başedebilmenin yolunun da buradan geçtiği görünüyor. İlginç bir ikilem sonuçta...
Gözde Molla
16-06-2006, 00:32
güzel bir haber şartlar böyle olursa çok da yarar sağlar.ama sponsorluk ismi konusunda tereddütteyim.hiç olmaz:(
Celal Tunalıoğlu
17-06-2006, 00:52
neyin yönetimine girecekler?
http://www.ntvspor.net/pages/662.asp
Sinan Bıçak
17-06-2006, 01:50
http://www.ntvspor.net/pages/662.asp
Senin kastettiğin şey değil bu.
Celal Tunalıoğlu
17-06-2006, 02:12
Senin kastettiğin şey değil bu.
Benim bilmediğim ne kastettim ben ?
Topiğin ilk mesajında 6 kisi basketbol subesine denmis ,verdiğim linkte 1 kisinin kongrede yönetime girip basketbol subesinin basına gececeğinden bahsedilmis..Ana fikir aynı yalnız, Ülkerin Fenerbahce yönetimine müdahelesi..
Sinan Bıçak
17-06-2006, 03:02
Benim bilmediğim ne kastettim ben ?
Topiğin ilk mesajında 6 kisi basketbol subesine denmis ,verdiğim linkte 1 kisinin kongrede yönetime girip basketbol subesinin basına gececeğinden bahsedilmis..Ana fikir aynı yalnız, Ülkerin Fenerbahce yönetimine müdahelesi..
Basket takımını Fenerbahçe'ye vereceği için yönetime girer diyorsan kabul etmem ama Fenerbahçe yönetimine girdiği için basket takımını veriyorlar desen olabilir.
Yiğit Arın
17-06-2006, 03:17
Doğa'nın bahsettiği ikilemi ben de yaşıyorum ama ondan önce yönetime adam sokmanın pazarlık konusu olması gibi bir durum varsa bu oldukça çirkin...
Burçay Tiftikçi
17-06-2006, 13:56
Doğa'nın bahsettiği ikilemi ben de yaşıyorum ama ondan önce yönetime adam sokmanın pazarlık konusu olması gibi bir durum varsa bu oldukça çirkin...
Yönetime sokma dedigimiz şey şöyle oluyorççFenerbahçe yönetim kuruluna girmek olmuyor...
2 sene öncesinde Celal Arasın basketbol şubesinin bilşmemne kurulunun başına geçmesi gibi..Yani sadece basketbol şubesi ile kısıtlı..
Şabettin Doğan
17-06-2006, 22:33
anlaşma kesinleşsin ve şartlarla ilgili açıklama yapılsın bizlerde memnuniyetimizi veya şikayetlerimizi ona göre belirleyelim derim.kısaca beklemedeyim kendi adıma işallah FENERBAHÇEMİZ için hayırlı ve yararlı olur...
Eyüp Zengin
20-06-2006, 09:43
iki kulüpdende birleştigi yönünde resmi bir açıklama yok
bence resmi açıklamayı bekleyelim
Servet Güldeş
20-06-2006, 16:16
İlk başta garip duruyor ama...
Ama barcelona gibi reklam konusunda tutucu bir takım bile basketbolda tutunmak işçin gelir elde etmek için adının yanına reklam koyunca bolonya takımlarının yıllardır reklam alarak başarı sağladıklarını büşününce o kadar da sinirlerimi bozmuyor bu iş hatta gelecek sene gelecek başarıdan dolayı mutlu oluyporum
Amir Özkul
21-06-2006, 01:25
abi nihat özdemirin açıklamalarına bakılırsa birleşme değil de genişletilmiş sponsorluk diyebiliriz bu olaya.ama ben ülkere cola turka reklamından dolayı fena halde gıcığım ve bu birleşmenin ya da sponsorluğun olmasını istemiyorum.
Gökhan Taşkan
21-06-2006, 15:27
Öncelikle Fenerbahçe isminin yanında bir sponsor olmasını kesinlikle istemiyorum.
Ancak Fenerbahçe için iki taşı üst üste koyacak herkese saygı duyarım. Bu koşullarda firma ismi veya firmanın siyasi boyutunu görmemeyi Fenerbahçe menfaatleri için tercih ederim.
Bununla beraber yapacakları bir spor salonu varsa isterlerse 10 yıl veya daha fazla tüm reklam hakları ülkere verilebilir , aynı şekilde forma reklamı için de uzun süreli anlaşma yapılabilir. Salonun adı , tribünlerin adı ne olursa olsun farketmez , özetle her ne koşulda olursa olsun takımın adı Fenerbahçe kalsın , geri kalan her türlü anlaşmadan yarar gelecektir..
Amir Özkul
21-06-2006, 20:22
Öncelikle Fenerbahçe isminin yanında bir sponsor olmasını kesinlikle istemiyorum.
Ancak Fenerbahçe için iki taşı üst üste koyacak herkese saygı duyarım. Bu koşullarda firma ismi veya firmanın siyasi boyutunu görmemeyi Fenerbahçe menfaatleri için tercih ederim.
Bununla beraber yapacakları bir spor salonu varsa isterlerse 10 yıl veya daha fazla tüm reklam hakları ülkere verilebilir , aynı şekilde forma reklamı için de uzun süreli anlaşma yapılabilir. Salonun adı , tribünlerin adı ne olursa olsun farketmez , özetle her ne koşulda olursa olsun takımın adı Fenerbahçe kalsın , geri kalan her türlü anlaşmadan yarar gelecektir..
+1907 demekten başka bişi kalmıyor ama ben ülkere hala gıcığım
Celal Tunalıoğlu
23-06-2006, 15:31
Dev birleşme gerçekleşti
Basketbol gündemini uzun süredir meşgul eden Ülkerspor'un lige devam edip etmeyeceği ve Fenerbahçe ile geniş kapsamlı sponsorluk anlaşması yapıp yapmayacağı konusu sonunda açıklığa kavuştu.
Ligde geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla kapayan Ülkerspor ile Fenerbahçe kulüpleri, önümüzdeki sezon Basketbol Ligi'nde Ülker Fenerbahçe olarak yer alma konusunda anlaşmaya vardı. Ülkerspor Başkanı Ali Doğan'ın yine başkanlık görevini sürdüreceği yeni oluşumda basketbol şubesi, futboldan ayrı profesyonel bir yapı ile idare edilecek.
Bu arada, söylentiler nedeniyle Euroleague'in 2006 - 2007 sezonu katılım listesinden çıkarılan Ülkersporlu idareciler ve Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, bugün Euroleague'in Barcelona'daki merkez ofisine giderek durumun düzeltilmesi için Başkan Bertomeu ile masaya oturacak
----------------------
Ve Fenerbahce Ülkere sponsor oldu,sadece renkleri değisiyor Ülkerin..Göğüs reklamı Fenerbahce olur mu acaba ?
Burçay Tiftikçi
23-06-2006, 19:01
Basketbol da bunlar olmak zorunda..Basketbolda yüksek hedefler istiyorsak böyle olmak zorunda...İsimin değişmesini onura , şerefe baglayanlar var..Bütün avrupa ş.erefsiz onursuz bizmi çok onurluyuz..
Basketbol da başarı için bu sponsorluklar şart...
Serhat Özcan
23-06-2006, 19:08
abi bende bu konuda katı düşünüyorum walla...bencede bizim hiçö bi desteğe ihtiyacımız yoktu 100 yılımızda başarılı olmaya mecbursak olay sadece futbol değil...ülkerin vereceği bu oyuncuları biz alabilirdik zaten belki daha kalitelisini... salonda yaptırabilirdik yaptırdığımız stad gbi...ama bilmiyorum işte pekte içime sinmedi...ama hayırlı olsun yinede
Sinan Bıçak
23-06-2006, 19:12
abi bende bu konuda katı düşünüyorum walla...bencede bizim hiçö bi desteğe ihtiyacımız yoktu 100 yılımızda başarılı olmaya mecbursak olay sadece futbol değil...ülkerin vereceği bu oyuncuları biz alabilirdik zaten belki daha kalitelisini... salonda yaptırabilirdik yaptırdığımız stad gbi...ama bilmiyorum işte pekte içime sinmedi...ama hayırlı olsun yinede
Para?
Onur Bilgin
23-06-2006, 19:31
bu konuda çok gereksiz yere fanatik düşünülüyor bence(calal bu lafımı direk üzüribe alınma genel konuşuyorum) avrupada artık sponsor kullanmayan klüb kalmadı gibi FENERBAHÇEMİZİN klup yapısına benzer klübler içinde.eğer başarı isteniliyorsa bu şartlar gereği olmak zorunda.öyle bir olayı tabi ki hiçbirimiz istemeyiz ama şartlar düşünülünce bence geri çevirmek mümkün değil kesinlikle.
buna alışmak zorundayız.bu geniş kapsamlı sponsorluk veya artık ismi herneyse inşallah gerçekleşir kısa sürede ve de önümüzdeki seneLER için basketbol şubemiz sayısız başarılar elde eder ;)
Ozan Çetinkaya
23-06-2006, 22:33
umarım ülker fenerbahçe olmayız!!!
Recep Yüce
24-06-2006, 02:02
Ben o tribüne iyi basketbol oynanıyor diye gitmedim. Ben takım başarılı diye de gitmedim Abdi İpekçi'ye. Ben orada Fenerbahçe oynadığı için gittim.
Ne olursa olsun, bence ismimizin yanında sponsor adı olmamalıydı. Bunu sindirebileceğimi sanmıyorum.
Faruk Can
24-06-2006, 15:35
İşin içine maddiyat girdikçe , maneviyat hep azalacaktır. Aşkımız renklere diye bağrırken ya da çocuklar inanın derken hep boşu boşuna bağırmış olacağız. Demek ki sadece kendimizi kandıracağız.
Serhat Kılıç
25-06-2006, 12:28
ben maneviyatın gideceğini düşünmüyorum açıkçası.maneviyattan bahsediyoruz ama o maneviyat geçen sene salonu doldurmaya yetmemişti ve malesef 300 kişiye oynuyorduk maçları.ama sponsorluk sayesinde yıldız oyuncular gelecek hedef büyültülecek avrupada oynıcaz ve o manevi desteğimiz daha da artacak bence
Onur Bilgin
25-06-2006, 12:45
Ülker Grubu ile geniş bir sponsorluk kapsamı içerisinde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, bu kapsamda geçtiğimiz sezon kontratı olan başta İbrahim Kutluay olmak üzere Mirsad Türkcan, Ömer Onan ve Rasim Başak’ı bu yeni oluşumda
renklerimize katılmışlardır. Diğer genç oyuncular ile ilgili görüşmeler devam etmektedi.
Spor Kamuoyuna Duyurulur.
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3920
hayırlı olsun arkadaşlar.resmi site de de açıklandı bu işmen resmen bitmiştir.inanılmaz bir olay bu ya.herşeyden öenmlisi de euroleague olayı.biz 10 sene yatırım yapsak anaca gidebilirdik euroleague ye.ibo mirsad ömer oğuz ve de gelecek 2 yabancı da cabası .rüya gibi ya....
Serhat Kılıç
25-06-2006, 12:48
bu arada az önce yapılan açıklamada ibrahim kutluay,rasim başak,mirsad türkcan ve ömer onan fenerbahçede.resmi açıklama böyle kulüpten yapılan açıklama yani.hayırlı olsun.çok güzel oldu.genç oyuncularla da görüşmeler devam ediyormuş.süper oldu yaaaa...
bende bu müjdeyi onur başkandan aldım sağolasın abi...:)
Onur Bilgin
25-06-2006, 13:08
ya rüya gibi ya.ilk 5 e bakın.
1 çok ii yabancı
2 ibo :)
3 çok ii bi yabancı
4 mirsad :)
5 kambala
aman allah ım rüya gibi ve de en öenmlisi seneye ilk yarı maça bakın ipekçi de FENER- maccabi.obaaaaaaaa
yedekler ömer mrsic rasim semih hakan erdal :) oğuz v.s. of offfffffffffff
Serhat Kılıç
25-06-2006, 13:13
mayyak olur bu maç...israillilere çakarinyoo yaparız...:D
Ufuk Peker
25-06-2006, 13:18
bu iş süper oldu ya hayırlı olsun fenerbahçemize.keşke futbolda da böle bir sponsorluk anlaşması yapsak ne güzel olur ya şampiyonlar ligi için.
Celal Tunalıoğlu
25-06-2006, 14:19
bu iş süper oldu ya hayırlı olsun fenerbahçemize.keşke futbolda da böle bir sponsorluk anlaşması yapsak ne güzel olur ya şampiyonlar ligi için.
valla cok güzel olur.
gelsin abromovich gibi bir adam satın alsın kulübü kupaya kupa demeyiz avrupada.
Fenerbahce büyüklüğü ne sampiyonluk ne kupa büyüklüğüymüs..
Geciniz..
Ertuğ Aydın
25-06-2006, 14:26
ya ömer onan yıllarca efes'te agladı zırladı fenerliyim diye,geldi bir sezon oynadı "hedefiniz yok" dedi ayrıldı,ibo zaten takımı bıraktı sattı gitti,aek'lılara sorun onlarda paragöz oldugunu o büyük sevgiyi paraya satıp pao'ya gittiğini söyleyecekler.(fener'i 100 bin dolar fark için satıp efes'e gitmesi gibi)
tamam alınsınlar da insanların bu ikisine canı gönülden fenerli demelerine tahammül edemiyorum.ömer bir derece de ibrahim tam bir "profesyonel".
Burak Kav
25-06-2006, 14:43
Ömer'in gercek ayrılma sebebini bilmeden sallamayın derim...Antu forum basketbol bölümünde ilgili topic mevcut duzelince açıp bir okuyun..
Bir de
Tau Ceramica
Winterthur Barcelona
Montepaschi Siena
Benetton Treviso
Armani Milano
Bunlar Euroleague'de zirveye oynayan takımlardan bazıları.Hepsinin arkasında inanılmaz sponsor destekleri var.Biz hem böyle bir takım istiyoruz hemde her maça 300 kişi gidiyoruz.Kulubumuz en az 10m$'lık geri dönüsü olmayan yatırım yapmalı ki bizde o seviyeye gelelim.Bence iyi oldu bu sponsorluk olayı kimse ulker fenerbahce demeyecek merak etmeyin.
Siz barcelona mı diyorsunuz yoksa winterthur barcelona mı?
Celal Tunalıoğlu
25-06-2006, 15:43
Bu arada Saadettin Saran da gs'nin yayın hakları var diye ne hainliğini ne serefsizliğini bırakanların hem gs'nin hem bjk'nin sponsoru Ülker'e büyük bir sevgiyle kucak acmalarını hangi mantıkla izah edelim ?
Servet Güldeş
25-06-2006, 16:03
Ülker Grubu ile geniş bir sponsorluk kapsamı içerisinde çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, bu kapsamda başta İbrahim Kutluay olmak üzere Mirsad Türkcan, Ömer Onan ve Rasim Başak’ı bu yeni oluşumda renklerimize katılmışlardır. Diğer genç oyuncular ile ilgili görüşmeler devam etmektedir.
www.fenerbahce.org
Yiğit Arman
25-06-2006, 17:05
ömerin gerçek ayrılma sebebi ailevidir bir bakıma.. isim konusunda tereddütlerim var ama bu sene basket maçlarımızın kaliteli ve zewkli geçeceği çok açık.. türkiyenin belki de gelmiş geçmiş en büyük koçu bizde yanına türkiyenin en iyi şutörü, tecrübeli oyuncuları, gelecek vaad eden oyuncuları genç oyuncular ki oğuz savaşında geleceği söyleniyor kadromuza katıyoruz.. eminim ve umuyorum ki yönetimimiz bizim endişelerimizi taraftarlarımızın endişelerini de akıllarının bi köşelerinde tutyorlardır.. ibrahim kutluay ile ilgili olarak harundan sonra gelmiş geçmiş en büyük türk şutörlerin başında gelir.. daha 3-4 hafta önce burcu esmersoy ile spor servisinde yaptığı konuşmada 100. yıl da para sorun değil kulübümle anlaşılsın yeter ben fenerbahçe forması giymek istiyorum dedi.. onun fenerbahçeliliğine laf edilmemeli bence .. profesyonellik adı altında kaybedilen takım sevgisinin hala bulunduğu bir kaç fenerli sporcudan biridir.. "aykut ,rıdvan , ibrahim , mehmet" aklıma da başka gelmiyor.. fenerbahçemize hayırlı olsun ..
Burçay Tiftikçi
25-06-2006, 21:49
Bu arada Saadettin Saran da gs'nin yayın hakları var diye ne hainliğini ne serefsizliğini bırakanların hem gs'nin hem bjk'nin sponsoru Ülker'e büyük bir sevgiyle kucak acmalarını hangi mantıkla izah edelim ?
Kendinin yanlış oldugunu düşündügün yerden örnek verip kendinle çelişiyorsun..
Celal Tunalıoğlu
25-06-2006, 22:18
Kendinin yanlış oldugunu düşündügün yerden örnek verip kendinle çelişiyorsun..
Benim Ülkere karsı cıkma sebebim gs'nin bjk'nin sponsoru olması değil tabii ki,ben yukarda verdiğim örnekte insanların tutarsızlığından bahsettim.
Tıpkı bütün sene cafe crown, cola turkayla dalga gecip,bizim basımıza gelince basketbolun gercekleri demek gibi veya ülker basketbol üzerinden vergi kacırıyor diyip ülker Fenerbahceye sponsor olunca kanunlar buna izin veriyor demek gibi.O kanunlar gecen senede vardı.
Yukardaki paragrafın senle alakası yok Burcay,forumlarda gördüğüm genel Fenerbahceli profiline karsı yazıyorum.
Emre Oruç
25-06-2006, 22:22
Benim merak ettiğim bu bir sponsorluk anlaşması mı yoksa birleşme mi. Yani Fenerbahçe adı değişecek veya başına sonuna birşey gelecek mi?
Eğer bu bir sponsorluk anlaşması ise bence güzel bir atılım 100. yılda. Fakat birleşme işini sindirmek daha güç olur..
Onur Bilgin
25-06-2006, 22:56
Benim Ülkere karsı cıkma sebebim gs'nin bjk'nin sponsoru olması değil tabii ki,ben yukarda verdiğim örnekte insanların tutarsızlığından bahsettim.
Tıpkı bütün sene cafe crown, cola turkayla dalga gecip,bizim basımıza gelince basketbolun gercekleri demek gibi veya ülker basketbol üzerinden vergi kacırıyor diyip ülker Fenerbahceye sponsor olunca kanunlar buna izin veriyor demek gibi.O kanunlar gecen senede vardı.
Yukardaki paragrafın senle alakası yok Burcay,forumlarda gördüğüm genel Fenerbahceli profiline karsı yazıyorum.
Benim merak ettiğim bu bir sponsorluk anlaşması mı yoksa birleşme mi. Yani Fenerbahçe adı değişecek veya başına sonuna birşey gelecek mi?
Eğer bu bir sponsorluk anlaşması ise bence güzel bir atılım 100. yılda. Fakat birleşme işini sindirmek daha güç olur..
sponsorluk değil emre.burada birleşme söz konusu.diyeceksin ki birleşme olunca takımın ismi ne olucak.evet ülker-FENERBAHÇE olucak bu bir gerçek ki öncelikle ülker ismi gelicek.bu tabi ki hepimizin istemediği birşey.fakat basketbolu yakından takip edenler ancak bilebilir ki avrupa da bu iş böyle BARCELONA dahil olmak üzere(niye barcelona dedim.çünkü barcelona dünyanın en büyük, taraftarının bizler akdar bağlı olduğu ve de en en en önemlisi resmen ayrı bir cumhuriyet olan katalunya nın en önemli temsilcisidir.ve de herşeyi özetleyen olay da bu takım birkaç seneye kadar bırakın amatör branşları futbol takımı için bile göğüs reklamı almamış sponsor kabul etmemiş bir kulübtür ki onlarda şartlar gereği futbol takımı için reklam almış ve de en önemlisi inanılmaz tutucu olan bir kulüp olmasına rağmen avrupa şampiyonlukalrı yaşamalarına rağmen basketbol takımlarının adının önünü bir isim gelmiştir.tabi ki bunu onalrda istememiştir ama bu böyledir böyle de olacaktır) dünyanın en önde kulüpleri de bu yolu seçmek ZORUNDA kalmıştır
başta celal ve de celal gibi düşünen diğer arkadaşlar ülker in FENERBAHÇEMİZLE yaptığı antlaşma ile gs ve de bjk ile yaptığı antlaşmalar çok çok farklıdır.orada bir sponsorluk vardır ve 1-2 milyon dolar kadar bi yatırımı vardı ülkerin bu kulüplere.bizimle yapılan antlaşma başlı başına bir olay.düşünebiliyormusunuz adamlar euroleague haklarını bize verdiler.10 yıl uğraşsak bizi almazlardı oraya haberiniz ola ;)
evet celal haklısın bjk ve gs ile hepimiz alay ettik ama onalrla niye alay ettik adamlar kendi başlarına 1.ligde kalacak takım kuramadıkları için alay ettik.diyeceksiniz ki bjk final oynadı.evet oynadı ve de o bütçeyle de ancak final oynar ötesine de gidemez.zaten gs den bahsetmeye gerek yok(biz ise kendi gücümüzle lig de playoff oynadık ve de ilk turda elendik)kısacası gs ve bjk nın olayı ile bizim oalyımız inanılmaz farklı .bu olması gereken bir olaydır ve de çok doğrudur.eğer bizim için önemli olan FENERBAHÇEMİZ ise FENERBAHÇEMİZ için bundan daha iyi olan birşey olamaz bunuda bilin
şahsen bu olaylar bana hala rüya gibi geliyor.mirsad ibo ömer oğuz gelecek yabancılar, önümüzdeki sene gelecek salon ve de euroleague de seneye yapacağımız maçları hayal bile edemezdik 10-15 seneden önce de göremezdik bunu da bilmenizi isterim.
Recep Yüce
25-06-2006, 22:58
Şu anki Durum takım adının "Ülker Fenerbahçe" olması şeklinde söyleniyor. Fakat bu konuda resmi açıklama olmadı.
İsim değişme olayına ben katı bakıyorum ve maddiyata bağlayamıyorum bu durumu. Fenerbahçe'min adının başına veya sonuna bir ek getirilmesini hazmededim, hazmedebileceğimide sanmıyorum. Bir yandan Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür diye gururlanırken diğer yandan olası şampiyonluk ve Avrupa başarısı için kimliğimizden feragat edebildiğimize inanamıyorum.
Tüm kupaları kazansa da kazanan takımın bilmemne Fenerbahçe olmasını istemiyorum. Ligde sekizinci Fenerbahçe'mi tercih ediyorum ben
Sinan Bıçak
25-06-2006, 23:07
Konunun Sadettin Saranla ne alakası var?Ülker geçen sene galatasaray ve beşiktaşın sponsoru olduğu gibi Fenerbahçeninde sponsoruydu...
Celal Tunalıoğlu
25-06-2006, 23:11
* * * * * *başta celal ve de celal gibi düşünen diğer arkadaşlar ülker in FENERBAHÇEMİZLE yaptığı antlaşma ile gs ve de bjk ile yaptığı antlaşmalar çok çok farklıdır.orada bir sponsorluk vardır ve 1-2 milyon dolar kadar bi yatırımı vardı ülkerin bu kulüplere.bizimle yapılan antlaşma başlı başına bir olay.düşünebiliyormusunuz adamlar euroleague haklarını bize verdiler.10 yıl uğraşsak bizi almazlardı oraya haberiniz ola ;)
* * * *
* * * * * * * *
abi valla ben sonuca bakıyorum isim değisiyor mu değisiyor ismimizi 1-2 milyon dolara değil 10 milyon dolara verdik diye mi seviniyim ? :)
Mert Ünsal
26-06-2006, 11:31
Kesinlikle hiç içime sinmiyor bu birleşme.. Bu içimizdeki kalan son gönülden taraftarlık hislerini de bitirecek bi anlaşma bence.. hem sponsorun Ulker gibi bir firma olması, hemde Fenerbahcemizin adının yanına başka bir isim gelmesi, hem de çok sevmeme rağmen zamanında parayı fenerbahçeye tercih eden isimlerin takıma dönmesi..
Gerçekten hiç içime sinmedi.. Hiç mi başka çözümü yoktu bu işin, geçen seneki takım bu kdr mı rahatsız etti yönetimi??
Ben gerçekten de geçen sene sadece playoffa kalabilmiş, avrupa da çeyrek finalde elenmiş o genç savaşan tecrübesiz ama yürekten oynayan ve adı sadece FENERBAHÇE olan takımı tercih ederdim 100. yılımızda.. ülker FENERBAHÇE yi değil...
Ufuk Peker
26-06-2006, 11:43
Busene efes-ülker finali oynanmıyacak!:) finalin adı FENERBAHÇE- efes olacak!Euoroleagde de umarım böle our ;)
Servet Güldeş
26-06-2006, 11:52
hem sponsorun Ulker gibi bir firma olması,
içine sinmeyen sponsorluk anlaşması adı ülker değilde eti olsa sinecek miydi?
Ayrıca ligi 8. sırada bitirmeye sevinmek sadece gururlu ama fakir genç edebiyatı... Sponsorluk olayını artık içimize sindirmemiz lazım... 3-4 kere yazmışımdır BARCA bile basketbol takımını ayakta tutmak için adına reklam aldı... Bu barca değil mi futbol takımı formasına reklam almayan...
Belki geçen sene diğer takımlar alınca bana da garip geliyordu ama iş bizim başımıza gelince düşününce ki bu arada barca sanırım bu sene aldı... bunuda görünce daha kolay kabullenir oldum sanırım...
Şabettin Doğan
26-06-2006, 12:44
ismin değişip değişmediği hala belli değil ama herkes de ki kanı değişeceği.bu gelişme gerçekten üzücü sindirmesi zor.ama olayın diğer tarafından bakınca eurolig hakkı her alanda başa oynayacak bir takım görüntüsü kazanmamız.bunlarda çok sevindirici gelişmeler.
avrupa basketbolunda yaşananların olayları bu boyuta getirdiğinide iyi tahlil etmek lazım.isim değişirsede biz artık desteğimizi vermiyoruz demeyeceğimize göre bunu sindirmeye çalışmaktan başka bir çözüm gözükmüyor.tabi bu yerinde zamanında ve ölçülü bir şekilde bu hazımsızlığımızı yönetimimize duyurmayacağız demek değil.
ne olursa olsun isim değişsin ya da değişmesin gelecek sezon her alanda bize ihtiyacı olan bizim desteğimizle her kupayı silip süpürebilecek FENERBAHÇEMİZ olacak gibi görünüyor.şimdiden o güzel maçları hayal edelim hayırlısı olsun işallah ve bekle bizi ipekçi diyelim...
Okan Uzunkaya
26-06-2006, 18:29
Yahu her seferinde şu Barcelona örneği verilmesin. Formalarına reklam almamakla övünürler, ama nike'ın koca reklamı orada durur. Bu konuda son kale falan değiller.
Şimdi henüz net bir resmi açıklama gelmediği için ve sözkonusu anlaşmanın detaylarını tam bilmediğimiz için sağlıklı bir şeyler söylemek mümkün değil. Ama gidişattan pek de memnun olmadığımı söylemeliyim. Olay basit bir sponsorluk anlaşması değil. Beşiktaş ve Galatasaray'la geçtiğimiz sezon yapılan anlaşmanın da ötesinde; bir birleşme sözkonusu.
Bu sene olduğu gibi sponsorluğa kimsenin karşı çıktığı zaten yok. Bjk cola turka veya Gs cafe crown gibi bir durumda tartışılabilir; belki bazı sebeplerden dolayı pek sinmese de kabul edilebilir. Fakat bunun da ötesinde bir birleşme ve yeni bir oluşuma gitme durumu var. Güzel gelişmeler olacakmış gibime gelmiyor.
Burak Çankaya
26-06-2006, 20:46
Ben heyecan duyuyorum açıkçası artık birşeyler değişmeliydi. Euroleague de başa oynayan bir takım yaratmalı bize yakışanda bu..
Yiğit Arın
26-06-2006, 21:51
...Ligde geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla kapayan Ülkerspor ile Fenerbahçe kulüpleri, önümüzdeki sezon Basketbol Ligi'nde Ülker Fenerbahçe olarak yer alma konusunda anlaşmaya vardı. Ülkerspor Başkanı Ali Doğan'ın yine başkanlık görevini sürdüreceği yeni oluşumda basketbol şubesi, futboldan ayrı profesyonel bir yapı ile idare edilecek...
Haberin kaynağını yazmadığın için bilmiyorum ama eğer bu doğruysa demek oluyor ki Ülker Fenerbahçe'ye sponsor filan olmuyor.
Bu Fenerbahçe'nin basketbol şubesini kapatması demek!
Ayrı bir başkan, ayrı bir kulüp oluşuyor. Sadece adı Fenerbahçe (önünde veya arkasında Ülkeriyle) ve renkleri sarı-lacivert. Belki sarı-lacivert-turuncu! Arması bile farklı olabilir, ki kulüpten ayrı bir profesyonel yapıysa, başkanı farklıysa, olacaktır da...
Bilgisi olan arkadaşlarımız bu konunun gerçekliği hakkında bizi aydınlatırsa sevinirim.
Onur Bilgin
26-06-2006, 23:15
abi valla ben sonuca bakıyorum isim değisiyor mu değisiyor ismimizi 1-2 milyon dolara değil 10 milyon dolara verdik diye mi seviniyim ? :)
zaten anlayana.sen anlamak sitemezsen o senni sorunun neyse bu topic de klasik futbol topiclerinin kokusu başlıyor yavaştan...bari bırakında basketbolseverler olarak şurada sadece SEVİYELİ basketbolu konuşalım.olay isim değişikliğine geldi diye herkes akacak yakında burayada ???
Yahu her seferinde şu Barcelona örneği verilmesin. Formalarına reklam almamakla övünürler, ama nike'ın koca reklamı orada durur. Bu konuda son kale falan değiller.
Şimdi henüz net bir resmi açıklama gelmediği için ve sözkonusu anlaşmanın detaylarını tam bilmediğimiz için sağlıklı bir şeyler söylemek mümkün değil. Ama gidişattan pek de memnun olmadığımı söylemeliyim. Olay basit bir sponsorluk anlaşması değil. Beşiktaş ve Galatasaray'la geçtiğimiz sezon yapılan anlaşmanın da ötesinde; bir birleşme sözkonusu.
Bu sene olduğu gibi sponsorluğa kimsenin karşı çıktığı zaten yok. Bjk cola turka veya Gs cafe crown gibi bir durumda tartışılabilir; belki bazı sebeplerden dolayı pek sinmese de kabul edilebilir. Fakat bunun da ötesinde bir birleşme ve yeni bir oluşuma gitme durumu var. Güzel gelişmeler olacakmış gibime gelmiyor.
okan barcelona örneğini de bilindik olduğu için veriyoruz zaten hani insanlar anlayabilsin diye ;)
Okan Uzunkaya
26-06-2006, 23:50
Onur;
Gayet seviyeli bir tartışma dönüyor. Neresi seviyesiz anlamadım?
Amir Özkul
27-06-2006, 00:20
İbrahim Kutluay,Mirsad Türkcan ve Ömer Onan artık bizde arkadaşlar.bu birleşme ya da genişletilmiş sponsorluk ya da her neyse işte sonucunda bu 3 yıldız basketçi artık FENERBAHÇE için oynayacak.bu arada ayrı bir takım ayrı bir başkan olmayacak sanırım.benim anladığım kadarıyla ülkerin şimdiki başkanı FENERBAHÇE'MİZİN basketbol şubesinin başına geçecek.ülker in bütün bütçesi de basketbol şubemizin bütçesine eklenecek.
Sinan Bıçak
27-06-2006, 00:51
Yönetimin açıklamasını bekleyip ona göre tartışsak daha yararlı olur diye düşünüyorum...
Burak Çankaya
27-06-2006, 01:46
Bu açıklama umarım en kısa zamanda olur herkes merak içinde çünkü..
Celal Tunalıoğlu
28-06-2006, 14:20
Haberin kaynağını yazmadığın için bilmiyorum ama eğer bu doğruysa demek oluyor ki Ülker Fenerbahçe'ye sponsor filan olmuyor.
Bu Fenerbahçe'nin basketbol şubesini kapatması demek!
Ayrı bir başkan, ayrı bir kulüp oluşuyor. Sadece adı Fenerbahçe (önünde veya arkasında Ülkeriyle) ve renkleri sarı-lacivert. Belki sarı-lacivert-turuncu! Arması bile farklı olabilir, ki kulüpten ayrı bir profesyonel yapıysa, başkanı farklıysa, olacaktır da...
Bilgisi olan arkadaşlarımız bu konunun gerçekliği hakkında bizi aydınlatırsa sevinirim.
Haber Millliyette cıktı,yönetimde artık cıkıp acıklasada belirsizlik kaybolsa.
bu arada;
zaten anlayana.sen anlamak sitemezsen o senni sorunun neyse bu topic de klasik futbol topiclerinin kokusu başlıyor yavaştan...bari bırakında basketbolseverler olarak şurada sadece SEVİYELİ basketbolu konuşalım.olay isim değişikliğine geldi diye herkes akacak yakında burayada
mesajımdaki seviyesizliği merak ettim bende,nedir ?
Sercan Tuna
28-06-2006, 15:36
abi benim anladığım kadarıyla ve görüştüğüm bi kongre üyesinden aldığım duyumlara göre tam olarak bir birleşme değil bu çok geniş bir sponsorluk anlaşması ama görüşmeler daha da ilerletilirse.İbrahim, Mirsad ve Ömer ülker ile birleştiğimiz için değil Ülkerin ligden çekilmesi sonucu serbest kalmaları sonucu bizimle masaya oturup anlaşma yaptığı için FENERBAHÇEMİZDE... Fanatik gaztesine görede Mahmut Uslu ve ülkerin başkanı gidip Ülker'in Euroleauge hakkının bize devredilmesi için Uleb le ispanyada görüşme yaptı. Yeni olacak oluşum adı Fenrbahçe -ülker olsa bile bize bağlı bi oluşum olacak... Sadece adı değil kendiside bize bağlı olacak... Sizin 100. yılda basketbol şubesini kapatmak mantıklı birşey olarak mı geliyo size? Yöentimimiz yaparmı böyle birşeyi?
Hayırlı olsun demekten başka birşey yok. Boş yere tartışmanında alemi yok. 300 kişiyi bırakın yeri geldiğinde 11 kişiye kadar düştü o salondaki tarftarlar. Bu konuda bizim biraz daha eğilim göstermemiz yönetimimizinde salom konusuna biran önce çözüm bulması lazım anadolu yakasında Kadıköy e yakın ulaşımı kolay bir yerde adımıza yakışır bir salon inşa ettirmesi lazım...
Onur Bilgin
28-06-2006, 19:16
Onur;
Gayet seviyeli bir tartışma dönüyor. Neresi seviyesiz anlamadım?
şuan seviyesiz demedim seviyesizliğe gidebilir demek istedim orada.
Haber Millliyette cıktı,yönetimde artık cıkıp acıklasada belirsizlik kaybolsa.
bu arada;
mesajımdaki seviyesizliği merak ettim bende,nedir ?
senin msj.ına seviyesiz falan demedim.ileri de böyle birşey olabilir demek istedim bu konu...
Amir Özkul
28-06-2006, 22:41
ya onur bişi dicem ortam seviyesizliğe kayabilir demişsin ama ortamı gererek seviyesizliğe doğru sürüklediğinin farkında mısın?bak dostum ortamı germeyelim.şurada güzel güzel tartışıyoruz.ortada bi belirsizlik olduğu için hepimiz merak ediyoruz ve fikirlerimizi gündeme getiriyoruz.biliyorum ortamı daha da gerecek bir mesaj bu ama ortamı geren son mesaj olmasını dileyerek yazıyorum bunları.neyse diğer arkadaşlarımıza katılıyorum yönetimimiz 100.yılımızda basketbol şubemizin kötülüğüne olacak ya da FENERBAHÇE ismini lekeleyecek bir karara imza atmazlar.umarım hayırlı olur bu birleşme ya da her neyse işte...
Sinan Bıçak
29-06-2006, 00:02
ya onur bişi dicem ortam seviyesizliğe kayabilir demişsin ama ortamı gererek seviyesizliğe doğru sürüklediğinin farkında mısın?bak dostum ortamı germeyelim.şurada güzel güzel tartışıyoruz.ortada bi belirsizlik olduğu için hepimiz merak ediyoruz ve fikirlerimizi gündeme getiriyoruz.biliyorum ortamı daha da gerecek bir mesaj bu ama ortamı geren son mesaj olmasını dileyerek yazıyorum bunları.neyse diğer arkadaşlarımıza katılıyorum yönetimimiz 100.yılımızda basketbol şubemizin kötülüğüne olacak ya da FENERBAHÇE ismini lekeleyecek bir karara imza atmazlar.umarım hayırlı olur bu birleşme ya da her neyse işte...
ortada bir belirsizlik varken yönetime giydirmek iyi mi oluyor?
Amir Özkul
29-06-2006, 00:10
yok be abi ne yönetime giydirmesi?ben yönetim bunu yapmaz dedim yani yönetimi destekledim.sadece bir belirsizlik warr ve biz de merak ediyoruz,fikirlerimizi dile getiriyoruz,yönetim yanlış bişi yapmaz 100.yılımızda o açıdan rahat olalım ne yapılacaksa FENERBAHÇE'MİZİN iyiliği için yapılıyor manasında öyle dedim yaa.yönetime niye giydireyim?
Sinan Bıçak
29-06-2006, 00:32
yok be abi ne yönetime giydirmesi?ben yönetim bunu yapmaz dedim yani yönetimi destekledim.sadece bir belirsizlik warr ve biz de merak ediyoruz,fikirlerimizi dile getiriyoruz,yönetim yanlış bişi yapmaz 100.yılımızda o açıdan rahat olalım ne yapılacaksa FENERBAHÇE'MİZİN iyiliği için yapılıyor manasında öyle dedim yaa.yönetime niye giydireyim?
seni kastetmedim zaten
Amir Özkul
29-06-2006, 00:38
oke abi benim kafa dalgın biraz da üstüme alındım heralde.kusura bakma.
Onur Bilgin
29-06-2006, 12:58
evet kafanın dalgın olduğu cidden ortada ya.cidden senay ya okumadan ya da iyi anlamadan yorumlamışsın olayı geren zaten ben değilim
herşey açık ve net değilken yönetime aşırı yüklenilmesi sorun çıkartabilir dedim sizlerde sağolun fazlasıyla üstüne gittiniz.ben zaten bunalrı kastetmiştim ;)
neyse bu arada oğuz un durumu da tam netlik kazanmadı sanırım.resmi olarak oğuz ile ilgili birşey yok daha
Onur Bilgin
01-07-2006, 18:55
bu arada transferi gündemde olan hüseyin beşok polonya ya transfer oldu.hüsayin gittiğine göre alınacak tek türk oyuncu olarak da oğuz kaldı.umarım oğuz olayı en kısa sürede netlik kazanır...
Amir Özkul
01-07-2006, 22:44
bu arada transferi gündemde olan hüseyin beşok polonya ya transfer oldu.hüsayin gittiğine göre alınacak tek türk oyuncu olarak da oğuz kaldı.umarım oğuz olayı en kısa sürede netlik kazanır...
umarım...
Amir Özkul
02-07-2006, 20:21
ya millet ne kadar doğru bir haber bilmiyorum ama delgado yu eziktaş a ülker hediye etmiş,6s ye de ze roberto yu hediye edecekmiş görüşmeler sürüyomuş.bence böyle bir firmayla ufacık bir sponsorluk anlaşması bile imzalamamalıyız eğer bu haberler doğruysa.bizim de bi duruşumuz warr ya adam bizim sayemizde reklamını yapıp para kazanacak,o kazandığı paralarla da rakiplerimizi güçlendirecek resmen >:(
Bilal Aktan
04-07-2006, 17:14
Ali Doğan açıklama yaptı az evvel lig tv.de artık takımımızın adı fenerbahçe ülker... ismin sonuna ülker isminin eklenmeside hem sponsorluk hem de euroleague de ülkerin 4 yıllık sözleşmesi olduğu ve bu isimden başka türk takımına bu hakkın verilmeyeceğinden ötürü seçildiğini açıkladı. artık 4 yıl avrupa hakkımız garanti. bu arada ibrahim,mirsad ve ömer'i fenerbahçenin aldığını sponsorlukla devir olmadığını ve bu oyuncuların fenerbahçeli olması sebebiyle ülkerden aldıklarından çok daha azına bir ücretle anlaşıldığını söyledi. fenerbahçe isterse diğer sponsorlarlada anlaşabilir dedi. artık her şey kesin bundan sonrası hayırlı olsun. umarım yatırımın devamında çok iyi iki yabancıyla kadro zenginliği kazanırız
Sercan Tuna
04-07-2006, 19:38
ya millet ne kadar doğru bir haber bilmiyorum ama delgado yu eziktaş a ülker hediye etmiş,6s ye de ze roberto yu hediye edecekmiş görüşmeler sürüyomuş.bence böyle bir firmayla ufacık bir sponsorluk anlaşması bile imzalamamalıyız eğer bu haberler doğruysa.bizim de bi duruşumuz warr ya adam bizim sayemizde reklamını yapıp para kazanacak,o kazandığı paralarla da rakiplerimizi güçlendirecek resmen >:(
O zaman Ali Koç u da yönetimden atalım.rahmi koç un akrabası .Rahmi Koç bjk kongre üyesi oraya para ödüyo avedan da vazgeçelim oda 6s ve bjkye para ödüyo sponsorluk için çok saçma bi düşünce
Sercan Okur
04-07-2006, 20:34
Ülker adı almamız kesinleşmiş. Hayırlı olsun..
Gözde Molla
04-07-2006, 20:43
ad ekleneceği belliydi cola turka ya da cafecrown olmasından daha ii en azından.hayırlı olsun.bundan sonra eurolig daha güzel olacak...
Mert Salgın
04-07-2006, 20:44
Ülker dırabzon hariç 3büyük takıma da maddi yardım yaptı sadece bejeke veya gese ye değil yani bunun bilelim
ve bence şu Ülker adını alma durumu da hiç hoşuma gitmedi....ne yaparsın şartlar....:(
Burçay Tiftikçi
05-07-2006, 12:14
Ali doğanı dinledim..Sadece takımın isminin Fenerbahçe Ülker oldugunu söyledi bunun bir birleşme değil sponsorluk oldugunu , euroligteki hakkı kullanabilmek adına sponsor isminin ülker seçildigini söyledi..Ayrıca sponsor oldukları takımların iç işlerine kesinlikle karışmadıklarını söyledi..ibo,mirsad ve ömer'in Fenerbahçe ye gitmesi konusunda ise ; biz Fenerbahçe ye şu şu oyuncuyu alın demedik, Fenerbahçe nin teknik kadrosu bu oyuncuları takımda görmek istediler , bu 3 oyuncumuzda zaten Fenerbahçelilerdi hatta bizle olan anlaşmalarının daha altına imza attılar Fenerbahçe ye dedi...
Bazı arkadaşlarımızın abarttıgı gibi knular söz konusu değil sadece ve sadece takımın ismine reklam aldık..Başka bir şey söz konusu değil..
İlker Üçer
05-07-2006, 12:34
Oğuz'un durumu hakkında net bir açıklama yapıldı mı peki?
Recep Yüce
05-07-2006, 18:09
Bazı arkadaşlarımızın abarttıgı gibi knular söz konusu değil sadece ve sadece takımın ismine reklam aldık..Başka bir şey söz konusu değil..
Benimde tepkim zaten sadece takım edına birşey alınmasınaydı. Ne taraftar ne de müşteri olarak sözümüz geçmiyor. Elden ne gelirki :-X
Kenan Şen
05-07-2006, 22:32
bu durum beni sinir ediyor.. bizim ismimizin önüne böyle reklam falan yakışmıyor ben FENERBAHÇEliyim. bütün basketbolcuları bilmemneleri onların olsun.
Amir Özkul
05-07-2006, 22:34
bu durum beni sinir ediyor.. bizim ismimizin önüne böyle reklam falan yakışmıyor ben FENERBAHÇEliyim. bütün basketbolcuları bilmemneleri onların olsun.
+1907
Yiğit Arman
06-07-2006, 00:45
tabi ki isme reklam alınması ülker fenerbahce olması hos değil ama bunu cok abartıyosunuz.. ne rengimiz değişecek ne taraftar profilimiz ülkerin ilkokullardan topladığı öğrencilerin hiçbiri olmayacak o salonda.. keşke bu kadar tepki gösteren dostlarımdan en az biri fenerbahceyi ülkere muhtac bırakmayacak bir projeyle (kulübe geri dönüşüm sağlayacak maddi gelirleri artıracak) gelselerdi de biz de bu kadar tartışmasaydık..daha burda yazan dostlarımın kacında taraftar kart var ondan bile şüpheliyim.. böyle bir porje + kulübümüzde sırf baskete ayrılabilecek bir gelir yaratamadığımıza göre ; bunu bu kadar abartıp trajedi haline sokmamalıyız.. kaybetceğimiz hiç birşey yok ..ben yine fenerbahcemin renklerini sewiyorum benimle bütün olan tribune koşup fenerbahce die yırtınan oyuncularımı seviyorum .. kaç kişilik katılım gösterebildik bu sene ünifeb olarak basket maçlarına.. ya da önümüzdeki sene tablo nasıl olacak..
sanki kulübümüzün basketbol şubesinin deli parası vardı da ona rağmen yönetimimiz bu kararı aldı.. bütün stadın her köşesi, bütün resmi sitenin her köşesi üstümüze giydiğimiz formanın göğüsü ve kolları reklamken sorun değildi de.. şimdi ismine reklam alınca mı sıkıntı oldu.. orda sarı lacivert renkleri kirleten mavi kırmızı "avea" ya da kolları kırmızı beyaz "colaturka" amblemleri rahatsız etmedi mi kimseyi..
ben de rahatsızım bu konudan ismin ülker fenerbahçe oluşundan.. ama nedeni "öne çıkan isimleriyle" ülkeri sevmememden onlara reklam yaptırmak istemememden kaynaklanıyor.. keşke altın çağlarımızı yaşadığımız senelerdeki gibi 1907miz devralsaydı basketbol şubesini ..
ama dediğim gibi bu geçiş süreci olacaksa ki 1907 basketbol şubesini devraldığında da bir süreçti.. hiçbir kaybımızın olacağını düşünmüyorum üstüne .. ligde ve avrupa da zirveye oynayacak, göze hoş gelen ve salona gitmekten zevk alacağımız bir dönem bizleri bekliyor.. fazladan salonumuzunda ülker tarafından yaptırılacağı söyleniyor.. bu da kulübümüzü maddi açıdan büyük bir sıkıntıdan kurtarıyor..
umarım yazdıklarımdan gerçekten bu işin cefasını çeken dostlarım ve abilerim haricinde kimse biz zirveye oynayan takım başarı istemiyoruz biz ismimize reklam istemiyoruz diyerek yaklaşmaz.. çünkü bu seneki basketbola olan ilgimiz bunun aksini söylüyor..
hakkımızda hayırlısı olsun..
Kenan Şen
06-07-2006, 03:45
formaya reklam almak farklı birşeydir isme reklam almak başka. herşeyi bırakın bizim bile bile ismimiz değişecek
- "FENERBAHÇE Ülker takımının taraftarları şu anda salonu doldurmaya başladılar."
:( hiç hoş bi cümle olmuyor açıkcası.
herşey maddiyat olarak düşünülmesin FENERBAHÇE ismi maneviyattır.
Burçay Tiftikçi
06-07-2006, 14:04
Bu sene abdi ipekçide iki maç full oynandı...Neydi o maçlar ezeli rakibimiz cafecrown ile cola turka mı yoksa bjk ile gs mi...Takım Fenerbahçe ülker değil takım FENERBAHÇE ama ismine reklam aldı...
Seçkin Özmen
06-07-2006, 19:40
Tartışmaya bakıyorum iki taraf da dönüp dolaşıp aynı şeyi söylüyor, bir gelişme yok. Bence özellikle Avrupa'da bu işler nasıl olmuş bir incelemek lazım. (Çünkü futbolda olduğu gibi basketbolda da endüstriyelleşme önce Avrupa'da başlıyor sonra ülkemize geliyor. Onlar bu süreçleri tamamlamışlar bizse tam geçiş dönemindeyiz, sıkıntı da bu geçiş döneminden kaynaklanıyor bence) Çünkü olumlu örnekler gibi olumsuz örnekler de mevcut. Mesela Barca reklem aldı ama kimse Barcelona isminin önüne geçemez. Diğer bir yandan Treviso diye bir yerden kaç kişinin haberi var? Çok azdır, çünkü öne çıkan Benetton ismi... Veya Panathinaikos basketbol takımı nasıl yıllardır önünde bir isim olmadan ülkesinde ve Avrupa'da başa oynuyor?
Bunlar ilk aşamada aklıma gelen örnekler, daha da çoğaltılabilir. Bence şuan bize düşen, duygusallığı bir tarafa bakıp kaçınılmaz olan endüstriyelleşme sürecinden nasıl en olumlu şekilde çıkabilirizin araştırmasını yapıp buna göre bir kamoyu oluşturmak. Avrupa'daki kulüplkeri, sponsorluk anlaşmalarını, taraftarların ne gibi tepkiler verdiğini veya vermediğini araştırmalıyız. Fenerbahçe'nin maddi açıdan maksimum kazanç sağlarken manevi değerlerini de maksimum koruyan yollar bulmalıyız. Ülke olarak bir geçiş döneminde olduğumuz için ve futbolda olduğu gibi basketbolda da bunu ilk önce yaşayan Fenerbahçe olduğu için (ki bence bu kesinlikle Fenerbahçe'nin büyüklüğünden ve potansiyelindendir) şuan bence kimse yeteri kadar bilgili değil ve olayların nereye gideceğini kestirecek durumda değil. Hatta yönetimimiz de buna dahil. Burda bize büyük görev düşüyor diye düşünüyorum, araştıralım ortaya omut sonuçlar ve projeler koyalım. Bilgi sahibi olursak neler olabileceğini önceden kestirip olaylar olumsuz yöne kaymadan tepkimizi koyabiliriz. Okumak, araştırmak, üretmek lazım kısaca...
Celal Tunalıoğlu
06-07-2006, 22:23
Gayet duygusal bakıyorum,kabullenemiyorum aklıma geldikce sinirlerim bozuluyor.
Hayırlı olsun bile demek gelmiyor icimden.
Faruk Can
06-07-2006, 22:45
Herşeyi kabullenmekten sıkıldım.
Kenan Şen
07-07-2006, 12:03
aynen. 100.yılımızda büyük hayal kırıklıkları var içimde hiçbişeyi kabullenemiyorum
Bilal Aktan
07-07-2006, 20:22
allahtan bizim forumları okudukça içime su serpildi antu daki seviyesizleşme beni çok üzdü,büyük camia deyip karşındakinin ne dediğini anlamadan laf etmeler,hakaretler.. bu mudur bize yakışan? o forumda okurken bunu siyesi düşünceye dökenden anti-dinci tavırlara sokana,bunu maddiyat olarak görene, ben fenerbahçe ismini tek isterim arkadaş deyip altına çarşının 3 harf sekiz hece edebiyatını hiç çekinmeden pişkinlikle fenerbahçeye uyarlayan ve bundan zerre kadar rahatsızlık duymayan insanlara kadar bir sürü yorum var. kabul edenler zaten fikirlerini sunmuşlar bende bu olayı başta kabullenmeyip sonradan düşündükçe mantıklı gören birisiyim. sonradan bu fikri ısınanlardanım ama burada tek ricam arkadaşlardan sponsor olmadan nasıl zirveye oynayacak bir takım kurulacağını açıklasınlar ki bizde bunu yönetime karşı savunalım herkes ya ideolojiden yada dar görüşlülükten hayır diyorsa, üniversitede boşuna okumuş demektir. ben sponsorluğa karşı değilim hatta dileğim kendi salonu olan kombine satıp gelir elde eden,salon içi reklam,büfede ürün satışı ve naklen yayından yüksek geliri olan, salon içinde voleybol ve basketbol dallarının formalarının satıldığı feneriumlar olan, buradan gelen gelirlerin bu iki dalın bayan erkek takımlarına paylaştırılan bir takım istiyorum. euroleaguede bi iki sene istikrarlı oynayarak belki de ülkerden sonra daha büyük sponsorluk anlaşması yapacak bir fenerbahçe istiyorum
Celal Tunalıoğlu
07-07-2006, 22:58
allahtan bizim forumları okudukça içime su serpildi antu daki seviyesizleşme beni çok üzdü,büyük camia deyip karşındakinin ne dediğini anlamadan laf etmeler,hakaretler.. bu mudur bize yakışan? o forumda okurken bunu siyesi düşünceye dökenden anti-dinci tavırlara sokana,bunu maddiyat olarak görene, ben fenerbahçe ismini tek isterim arkadaş deyip altına çarşının 3 harf sekiz hece edebiyatını hiç çekinmeden pişkinlikle fenerbahçeye uyarlayan ve bundan zerre kadar rahatsızlık duymayan insanlara kadar bir sürü yorum var. kabul edenler zaten fikirlerini sunmuşlar bende bu olayı başta kabullenmeyip sonradan düşündükçe mantıklı gören birisiyim. sonradan bu fikri ısınanlardanım ama burada tek ricam arkadaşlardan sponsor olmadan nasıl zirveye oynayacak bir takım kurulacağını açıklasınlar ki bizde bunu yönetime karşı savunalım herkes ya ideolojiden yada dar görüşlülükten hayır diyorsa, üniversitede boşuna okumuş demektir. ben sponsorluğa karşı değilim hatta dileğim kendi salonu olan kombine satıp gelir elde eden,salon içi reklam,büfede ürün satışı ve naklen yayından yüksek geliri olan, salon içinde voleybol ve basketbol dallarının formalarının satıldığı feneriumlar olan, buradan gelen gelirlerin bu iki dalın bayan erkek takımlarına paylaştırılan bir takım istiyorum. euroleaguede bi iki sene istikrarlı oynayarak belki de ülkerden sonra daha büyük sponsorluk anlaşması yapacak bir fenerbahçe istiyorum
senin seviyesizlesme dediklerin Antu'daki son yıllarda gördüğüm en mantıklı yazılar,umarım bir uyanısın baslangıcıdır bu.
Herkes alternatif bir proje üretin diyor ama anlatılamayan karsıt görüslerin hepsinin temelinde bu takım ligi 8.bitirsin ama Fenerbahce olarak bitirsin mantığı var.
İslam Cupi'nin söyledikleri var yani,bu büyüklük ne sampiyonluk büyüklüğü ne kupa büyüklüğü.Ha bi de Aziz Yıldırım söylemisti sanırım,Fenerbahce tektir,ittifak yapmaz. ::)
Bilal Aktan
07-07-2006, 23:09
herkesin fikri hürdür. saygı duyarım ben ordaki her forumu her satırı takip ettim mantığın sesiyle yazılmış gerçekten bir fikir alış-verişi paylaşımı olanlar tabii ki var ama bir çoğu sadece karşındakini yermek ve fikrine saygı duymamak üstüne senin fikrin 8,liğe razıyım adı fenerbahçe olduktan sonra diyorsan buna saygı duyarım ben görmek istediğim tabloyu belirttim, bir zamanlar 1907 nin üstlendiği misyon ve sinerji bugünde yaratılabilirdi ama olmadı. biz spor klübüysek sadece futbol başarılarıyla övünmemeliyiz diye düşünüyorum
Celal Tunalıoğlu
08-07-2006, 00:00
Euroleague'n resmi sitesinden,bakın böyle yansımıs durum..
Fenerbahçe Ulker Sport
Along with the listing of the 24 teams approved for next season came the announcement that Ulker of Istanbul has changed its name, and will be called, starting next season, Fenerbahçe Ulker Sport.
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 00:42
Yani Ülker adını değiştirdi. Biz değil. Olaya bir de iyi tarafından bakalım; en azından bizim ismimiz değişmedi. Üzülmeye, tasalanmaya gerek yok. Ülkerspor taraftarları (!) dert etsin. Onlar içlerine sindirmeye çalışsın...
Onur Bilgin
08-07-2006, 02:37
Euroleague'n resmi sitesindede açıklanmış artık resmen euroleague deyiz . inanılmaz bir olay bu ya. senelerdir bunun hayalini kuruyordum bir basketbolsever olarak.artık ipekçiyi cidden kadıköy e çevirmemiz lazım.takımımıza beklenen desteği verip en azından ilk senemizde bi çeyrek final oynamalıyız ;)
umarım yabancı oyuncularımızı da isabetli seçer ve de euroleague de çok iyi işler yaparız....
Onur Bilgin
08-07-2006, 02:39
ULEB'den 'Fenerbahçe Ülker'e onay
Fenerbahçe Basketbol Takımı, gelecek sezondan itibaren Euroleague'de mücadele edecek.
NTVSPOR
Güncelleme: 21:09 TSİ 7 Temmuz 2006 Cuma
ULEB Başkanı Jordi Bertomeu, Barcelona'da yapılan ULEB Yönetim Kurulu toplantısının ardından, sarı-lacivertliler'in Fenerbahçe Ülker ismi ile Euroleague'de oynayacak 24 takımdan birisi olduğunu resmen açıkladı.
Euroleague'in resmi internet sayfası euroleague.net de, lige katılan 24. takımın Fenerbahçe Ülker olduğunu duyurdu.
GÖZLER FENERBAHÇE DİVAN KURULU'NDA
İki kulüp arasında yapılan anlaşmanın ardından Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın Fenerbahçe Ülker ismi ile mücadele etmesinin önündeki son engel ise kulübün Yüksek Divan Kurulu.
Cumartesi günü toplanacak olan Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun gündem maddelerinden birisi de Fenerbahçe isminin arkasına Ülker isminin eklenip eklenmeyeceği olacak.
Divan Kurulu’ndan bu konuda olumlu görüş çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
http://www.ntvspor.net/pages/1337.asp
http://www.euroleague.net/noticia.jsp?temporada=E05&jornada=26&id=642
inşallah FENERBAHÇEMİZ için en hayırlı karar çıkar...
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 02:51
Yahu adamlar "ülker adını değiştirdi, bundan sonra Fenerbahçe ülker olarak anılacaklar" diyor, bizse göbek atıyoruz bu duruma...
Onur Bilgin
08-07-2006, 03:06
ya abicim ben memnunum sizler memnun olmak zorunda değilsiniz kimse kimseye bişey kabul ettirmek zorunda değil okan.yani şurada 2-3 bişey paylaşalım diyoruz illaha karşı bir görüş çıkmak zorunda mı mutlaka birilerinden ?
sizlerde haklısınız kabul etmek zor bişey ama ben böyle düşünüyorum size de saygılıyım ama bu benim görürşüm.
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 03:20
E Onur saygı duyuyorsan sorun ne? Ne ben sana ne de sen bana zorla birşeyi kabul ettirmeye çalışmıyoruz ki. Sen görüşünü söylüyorsun, ben de görüşümü söylüyorum. Bir sorun yok.
Onur Bilgin
08-07-2006, 03:36
ya burada olay basketboldan konuşalmaktan ziyade zıt görüşlerin fikirlerini beyan etmesi ve de tartışmasıyla geçiyor.
neredeyse basketbol topiğimizde yakında futbol topiclerine dönücek açıkçası ben bunu görmek istemiyorum.
sorun yoksa çok daha sevindim buna . bu topic de sürekli karşıt görüşerlin sergilenmesi ve de olayların kişiselleşmesi beni rahatsız ediyordu ondan bu görüşümü açıkladım.
siz de haklsıınız hepimiz için FENERBAHÇEMİZ den daha önemli birşey olamaz.sen beni çok çok iyi tanıyorsun beni çok iyi biliyorsun.bende karşılıklı olarak seni
ama bir hayatında en büyük hobisi ve de zevki futboldan önce basketbol olan biri olarak, ben bahsettiğimiz milyonlarca taraftarı olan, milyon dolarlarca paraya paha biçilemeyen ve de sadece taraftara ait olan bir halk takımının sene içinde bazı maçları yaklaşık 100 kişi ile oynaması beni inanılmaz üzüyor.ya konuyu fazla buraya getirmek istemiyorum ama bu mudur FENERBAHÇEMİZİN büyüklüğü peki ?
diyeceksin sene içinde sende cola turka ile cafe crown ile alay etmiyormuydun? evet ediyordum yalan değil ama bizim oalyımız bambaşka birşey.bize ayrılan bütçe inanılmaz,ülkerin bize sağladıkalrı inanılmaz.bjk ve gs bırak basketi futbol da bile ülkere bağlılar biz kesinlikle öyle değiliz,bu da ayrı bir nokta
neyse biraz daha özetleyecek olursam bende tabi ki istemem böyle bir olayı ama böylesinin ben daha güzel olacağını düşünüyorum.unutmayalım ki seneye inşallah şampyon olursak tarihe FENERBAHÇE şampiyon olucak diye geçecek.avrupa da ise zaten kısa sürede büyük bir başarı gelmeyecek ve de ilerleyen senelerde euroleague ye bir şekilde kendimizi kabul ettirdiğimizde ülker isminin deçıkmasıyla ilerleyen senelerde avrupa da sadece FENERBAHÇEMİZİ bilecek inşallah
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 04:00
ya burada olay basketboldan konuşalmaktan ziyade zıt görüşlerin fikirlerini beyan etmesi ve de tartışmasıyla geçiyor.
Zıt görüşlerin fikirlerini beyan etmesinden ve de tartışmasından daha doğal ne var? İkili tartışmaya dökmedikçe ve olayı kişiselleştirmedikçe sayfalarca fikirler tartışsın burada. Gayet güzel birşey.
Olayın özü ile ilgili daha söyleyeceklerim de var. Bir ara yazarım.
Onur Bilgin
08-07-2006, 12:28
Zıt görüşlerin fikirlerini beyan etmesinden ve de tartışmasından daha doğal ne var? İkili tartışmaya dökmedikçe ve olayı kişiselleştirmedikçe sayfalarca fikirler tartışsın burada. Gayet güzel birşey.
Olayın özü ile ilgili daha söyleyeceklerim de var. Bir ara yazarım.
evet bu doğal olabilir ama bizim bu olayı forumumuzda beceremediğimiz çok fazlasıyla açık ve net olarak ortada :) çünkü genel olarak karşı fikirlere saygı duymayı bizler beceremiyoruz.olaylar genelde fikir beyan etmekten ziyade karşıt bir görüş beyan etmekle geçiyor.neyse bu konu daha fazla uzamasın.görüldüğü gibi sürekli uzuyor ve de konu dışına çıkıyor :)
Onur Bilgin
08-07-2006, 12:46
bu arada alper yılmaz telekoma geri dönmüş.umarım doğru bir haber değildir.kendisinin efes den ayrılmayacağını düşünüyordum.eğer ayrılacaksa mutlaka almamız gereken tipde bir oyuncuydu.o nun tipinde bir oyuncuya çok çok ihtiyacımız vardı :(
http://www.basketbolhaber.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7618&Ite mid=45
Burçay Tiftikçi
08-07-2006, 13:21
ilk önce Celal le başlıyorum ; antuda gördügüm en seviyeli tartışma dedigin bumu..iki tarafında birbirini Fenerbahçeli olmamakla hain olmakla hatta Türk olmamakla suçluyor bu mudur seviye..bunu anlatırmısın bana...
Herkes bu konuya farklı şekilde bakıyor...Ben sadece ismimize reklam alındı olarak bakıyorum farklı bi gözle bakmıyorum..ve sanki ülker spormuş gibi bakmanızı bir türlü çözemiyorum..açın fbtv yi izleyin Mirsad ın Ömer in konuşmaları sürekli gösteriliyor..İkiside Fenerbahçe ye geldigimiz için çok mutluyuz diyor üstlerinde sarı lacivert , fenerium üretimi , fenerbahçe armalı formaları var..Mirsad ile röpörtaj Şükrü saraçoğlu stadının ortasında , ömerle feneriumda yapılmış..Sizin mantıgınızla bakarsak fbtv değil ülker tv olmalı , saraçoğlu değil ali doğan stadı olmalı , fenrium değil ülkerium olmalı...
Teknik kadro , idari kadro aynı , antreman sahası dereağzı , forma Fenerbahçenin renklerinde Fenerbahçe armalı ve fenerium..Yani bi ismimizin sonuna Ülker gelmesimi rahatsız ediyor....
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 16:43
En baştan başlayalım.
Bu sponsorluk hadisesinin ilk ortaya çıkmasından bu yana yönetimimizden çok sağlıklı bir açıklama gelmemesinden ve gelişmeleri Fbtv'de "Nihat Özdemir'le Haftaya" programından ziyade, Ligtv'den Ali Doğan'ın ağzından öğrenmemiz dolayısıyla olayın boyutunu tam olarak anlayamadık. Söz konusu olan bir birleşme miydi; yoksa ismimize sponsor almak mıydı? Neyse ki görülen, korktuğum gibi bir birleşme değil, geçen sene Beşiktaş ve Galatasaray'ın yaptığı gibi ismimizin sonuna sponsor almak idi.
Eğer olay bir birleşme olsaydı söyleyecek farklı şeylerim olurdu. Olay sadece isme sponsor almak olduğu için bunun üzerine konuşayım. Burçay'ın sorduğu soruya yanıtım koca bir "evet". Evet ismimizin sonuna ülker gelmesi beni rahatsız ediyor. Hemen belirteyim olay ülker, eti, efes değil. Hangi firma adı olursa olsun rahatsız ederdi.
Peki neden rahatsız ediyor? Çünkü 100 yıldır her alanda Fenerbahçe adıyla mücadele etmiş, bu şekilde başarılar kazanmış, değerleriyle, tarihiyle, gelenekleriyle efsane olmuş; bizlerin tutkusu, yaşam biçimi, hayatının bir parçası haline gelmiş takımımızın artık o parkelerde Fenerbahçe adıyla değil, Fenerbahçe ülker adıyla mücadele edecek olmasını kaldıramıyorum; sindiremiyorum. Çünkü ben Fenerbahçeliyim; Fenerbahçe ülkerli değil. Başarı için, maddiyat için manevi değerlerimizden vazgeçilmesi bana çok itici geliyor. Kaybedilen iki kupanın ardından her yere yazılan İslam Çupi'nin o sözlerinin nasıl da populizme, günü kurtarma çabalarına kurban edildiği şimdi daha iyi anlaşılıyor. Meğer o sözlerin hiçbir anlamı yokmuş. Sadece o günlerde taraftarı avutmak için kullanılan, söylenirken samimi olunmayan ve artık ayağa düşürülen, bayağılaştırılan bir cümle imiş. İsmimize sponsor almakla ne kaybederiz ki, sorusuna cevap bu işte. Fenerbahçe ismi bu camianın en büyük değeridir. Bunu zedeleriz.
Gelelim başarı kazanma mevzusuna. Elbette ki, basketbol takımının son yıllardaki başarısızlığı, orta sıralarda boş tribünlere oynaması hepimizi derinden yaralıyor. Ancak basketbolda başarıya ulaşmanın tek yolu, lanse edilenin aksine, ismimize sponsor almaktan geçmiyor. Yıllardır başarısızlarla dolu basketbol yönetiminin bu hatalarına böyle bir fatura çıkıyor malesef. Basketbolda kafaya oynayacak bir takım yaratmak için çok yüksek meblağlara da ihtiyaç yok. İddialı bir takım için 5-10 milyon usd bütçe ayırmak yeterli olacaktır (İsme sponsor almak dışında yapılacak sponsorluk anlaşmaları ile kulüp kasasından ayrılacak pay da azaltılabilir). Hele 100. yılında her dalda başarı hedefleyen kulübümüz için 100 - 150 milyon usd'ye yaklaşan bütçeden basketbola bu kadar pay ayırmak zor olmasa gerek. Geçmişte bunun yapılmışı var. 1907 döneminde kurulan kadro, oynanılan maçlar ortada. Bu konuda gelecek itirazlardan birisi şu olabilir. Yapılacak bu yatırımın geri dönüşünün olmadığı ve Türkiye'de basetbolun henüz para etmediğidir. Fakat şu unutulmamalıdır; eğer şu anda 300 kişi ortalamaya maç oynuyorsak bunun sebebi basketbolda gerekli havanın ve heyecanın yaratılamamış olmasındandır. Bunun sorumlusu da basketbol yönetimidir. Sezon başında yapılacak bir kaç sıkı transfer, ucuza çıkartılacak kombineler, 6000 civarı bir kapasiteye sahip bir basketbol salonu, taraftarı salonlara çekecektir. Bu potansiyel Fenerbahçe'de fazlasıyla mevcuttur. Bu takım zamanında 5bin ortalamaya da oynamıştır; 15bin seyirci de görmüştür; Abdi İpekçi'de dışarda kalan binlerce kişiye de şahit olmuştur. Zamanında bu potansiyelin paraya çevrilememesinin sebebi ise o günün şartları ile değerlendirilmelidir. O zamanlar (90'ların ikinci yarısı) zaten daha futbolda dahi kulübün taraftardan sağladığı çok yüksek gelirler mevcut değildi. Futbolda bile bilet & kombine, yayın hakları, reklam gibi gelirler çok düşük düzeyde; "merchandising" geliri ise hiç yoktu. Dolayısıyla da o günkü potansiyel paraya çevrilememiş, basketbol şubesi "geri dönüşü yok" denilerekten kaderine terk edilmiştir.
Bugün ise gelinen nokta çok farklıdır. Doğru hamlelerle ülker ismine muhtaç olmadan da başarı sağlanabilir. Yapılacak yatırımla ve yaratılacak heyecan ve havayla o taraftar yine salonlara çekilir, tv ve reklam gelirleri katlanır, Fenerium'da basketbol ürünleri satılır basketbol şubesinin kendisini çekip çevirebilecek geri dönüşler yaratılabilir. Dolayısıyla da Fenerbahçe ismini ve 100 yıllık bir değerimizi muhafaza etmiş oluruz.
Tabi kolaya kaçarak isme sponsor almak yönetimin işine gelmiyorsa veya Fenerbahçe isminin değeri yılda "18 milyon usd" etmiyorsa...
Burçay Tiftikçi
08-07-2006, 17:06
Divanda oy çokluğu ile isim değişikligini onaylamış..Artık hayırlı olsun demekten başka bir şey kalmıyor..
Amir Özkul
08-07-2006, 17:38
hayırlı olsun demek bile gelmiyor içimden :-/
Burçay Tiftikçi
08-07-2006, 17:55
Ortalama bi hesap yapmak geldi içimden...Seneye kendi gücümüzle geri dönecegine inanarak iyi bir takım kurduk...8 milyon dolar harcadık(geçen sene harcanan para 7 milyon ytl yaklaşık 5 m. dolar)...Her maça ortalama 5 bin kişi geldi ve 50 bin tane basketbol ürünü satıldı (uçuyorum)...5 milyon bilet parasından maç başına hasılat 25 bin ytl ..25 maç yapıyor olsak 625 bin ytl...50 bin üründen tanesinde 20 ytl kar ediyor olsak 1 milyon ytl..forma reklamı aldık(alacagımız en maksimum rakam 1 milyon ytl) 1 milyon ytl...toplamı kaç etti 2 milyon 625 bin ytl..Yayın gelirleri olabileceginin en iyisi 300 bin ytl..etsin etsin sezon başına basketden elde edilecebilecek en yüksek rakam(bütün rakamları uçarak yazarak)..3 milyon ytl..bu parayı alabilmek için kuragımız takım 12 milyon ytl..futboldan kazanılan parayla edilen zarar 9 milyon ytl...
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 18:37
Hayırlı olsun demekten başka yapılacak şeyler var. Herşey oldu bittiye getirilemez. Eminim ki tepki konacaktır.
Burçay, hesabı sadece o kadar dar bir çerçevede tutmayalım. Sponsorluk gelirlerini de hesaba katalım. Geçen sene Bjk'nin ve Gs'nin adına sponsor alarak elde ettiği para ve bizim sadece forma reklamıyla elde ettiğimiz gelir ortada. Ayrıca çeşitli sponsorluk anlaşmalarıyla (iletişim sponsoru, ulaşım sponsoru falan filan...) şubenin masrafları azaltılabilir. Tabi bu sponsorlukları almak ha deyince olacak iş değil. İlk önce basketbola ilginin artması gerekli. Ama yukarıda da belirttiğim gibi gerekli heyecan yaratıldığı takdirde bu potansiyel fazlasıyla mevcut. Ayrıca bahsettiğim yatırım da bir senelik değil uzun vadeli düşünülmesi gereken bir proje...
Öte yandan bugün Fenerium gelirleri veya Taraftar kart gelirleri salt futbol geliri değildir. Sarı-Lacivert bir t-shirt alırken Fenerbahçe futbol takımının t-shirt'ünü almıyorsun; Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bir ürününü alıyorsun. Bu durumda da senin hesabındaki 9 milyon ytl'lik açık futbol gelirlerinden karşılanmış olmuyor.
Kemal Aktürk
08-07-2006, 19:12
Yani Ülker adını değiştirdi. Biz değil. Olaya bir de iyi tarafından bakalım; en azından bizim ismimiz değişmedi. Üzülmeye, tasalanmaya gerek yok. Ülkerspor taraftarları (!) dert etsin. Onlar içlerine sindirmeye çalışsın...
Ülker taraftarına sormuşlar mı isim değişikliği konusunu? Yürüyüş yaparlar belki!
Ben sadece ismimize reklam alındı olarak bakıyorum farklı bi gözle bakmıyorum..
Eee o zaman Gs ve Bjk de isimlerine reklam aldı! Ama biz ne yaptık "aaa saflara bak 3 kuruş için isimlerini değiştirdiler biz ise aynı paraya sponsorluk aldık" demedik mi? Dalga geçmedik mi? Bjk ve Gs ye giden adamlar da Kafe ye Kola ya geldik demediler. Gs ye Bjk ye geldik dediler.
Hayırlı olsun demekten başka yapılacak şeyler var. Herşey oldu bittiye getirilemez. Eminim ki tepki konacaktır.
Kusura bakma ama hiç bir şey olmaz kimse gık çıkaramaz. Tez elden kelleler uçar. Ferman Padişahındır...
Amir Özkul
08-07-2006, 19:59
Eee o zaman Gs ve Bjk de isimlerine reklam aldı! Ama biz ne yaptık "aaa saflara bak 3 kuruş için isimlerini değiştirdiler biz ise aynı paraya sponsorluk aldık" demedik mi? Dalga geçmedik mi? Bjk ve Gs ye giden adamlar da Kafe ye Kola ya geldik demediler. Gs ye Bjk ye geldik dediler.
+1907
Celal Tunalıoğlu
08-07-2006, 21:59
ilk önce Celal le başlıyorum ; antuda gördügüm en seviyeli tartışma dedigin bumu..iki tarafında birbirini Fenerbahçeli olmamakla hain olmakla hatta Türk olmamakla suçluyor bu mudur seviye..bunu anlatırmısın bana...
Herkes bu konuya farklı şekilde bakıyor...Ben sadece ismimize reklam alındı olarak bakıyorum farklı bi gözle bakmıyorum..ve sanki ülker spormuş gibi bakmanızı bir türlü çözemiyorum..açın fbtv yi izleyin Mirsad ın Ömer in konuşmaları sürekli gösteriliyor..İkiside Fenerbahçe ye geldigimiz için çok mutluyuz diyor üstlerinde sarı lacivert , fenerium üretimi , fenerbahçe armalı formaları var..Mirsad ile röpörtaj Şükrü saraçoğlu stadının ortasında , ömerle feneriumda yapılmış..Sizin mantıgınızla bakarsak fbtv değil ülker tv olmalı , saraçoğlu değil ali doğan stadı olmalı , fenrium değil ülkerium olmalı...
Teknik kadro , idari kadro aynı , antreman sahası dereağzı , forma Fenerbahçenin renklerinde Fenerbahçe armalı ve fenerium..Yani bi ismimizin sonuna Ülker gelmesimi rahatsız ediyor....
benim bahsettiğim saksak'cı zihniyetin hakim olduğu antuda dahi Fenerbahce değerlerini anlatan cok sayıda yazı okumak ve cok sayıda destekci olduğunu görmekti.Karsılıklı hakaretleri kastetmedim benide ilgilendirmiyor zaten.Bahsettiğin hakaretlerin coğuna da ''basketbol subesi benim icin bitmistir'' diyen insanlar maruz kaldı,evet basketbol subesi benim icinde bitmistir.
Fenerbahce yönetimi hala 3 maymunu oynuyor biz sadece Ali Doğanın lütfettiği kadarını biliyoruz.Cıkıp acıklasınlar artık,idari kadro nasıl olacak,Ülkerli yönetici girecek mi ?Yoksa Ali Doğan coktan Fenerbahce basketbol subesi adına mı konusmaya basladı ?
Evet Ferman padisahın ama tribünler taraftarındır.(en azından öyle umuyorum)Daha fazla bu kulübün değerlerinden taviz verilmemesi icin,bugün taraftarın sesini yükselteceğine inanıyorum.
Burçay Tiftikçi
08-07-2006, 22:05
Basketbolda eğer başarılı olmak hemde isminize reklam almak istemiyorsanız ..Alt yapınız çok güçlü olacak her sene 1 tane üst kalitede adam yetişecek...
Bi müessese takımını örnek verecegim ama uyuyorlar...Efes her sene Ülker in harcadıgı paranın yarısı kadar para harcar(yine diğer kulüplerden fazladır ama çok uçuk değildir) ama efes her sene alt yapıdan milli takım seviyesinde bir oyuncu yetiştirir...
Eğer alt yapın güçlü olursa elde edecegin 3,4 m dolar gelirle bile bu şubede başarılar elde edebilirsin...Ama sponsor bulmakta ilgiyi artırmakla iyi paralar kazanılabilecegine inanmıyorum...Bu alt yapı devrimi Aydın Örs le başladı ve eminimki önümüzdeki 4,5 senede çok iyi oyuncular çıkacak..İşte o zaman takım kendini çevirmeyi başarabilecek..Ama bu 4 sene boyuncada orta sıralara oynayan vasat takım olacaktık veya başarılı ama çok fazla zarar eden bir takım olacaktık..
Ben ce yönetim kurulumuz doğru bir seçim yaptı..
Burçay Tiftikçi
08-07-2006, 22:08
Celal buraya yazan arkadaş zaten seviyesiz muhabbet derken yapılan hakaretleri kastediyordu...
Ben gayet düzgün yazdıgımı düşünüyorum..Karşı görüşteki insanları aşagılamıyorum , kendi düşüncelerim doğrultusunda yazılar yazıyorum..Ama 1 haftadır yemedigim damga , hakaret kalmadı...
Onur Aloğlu
08-07-2006, 22:30
Peki birşey soracağım, ömür boyu Ülker ile anılacak mıyız? Yani Burçay arkadaşımın bahsettiği alt yapı devrimi gerçekleşirse, bu ikili anlaşma da feshedilemez mi? İnsanların Fenerbahçeli oluşunu dahi sorgulayan-sorgulatan (kastım bahsi geçen yerler) tartışma ortamlarının tansiyonu bu yüzden mi yüksek?
İşin başka bir boyutu da şu. Okuduğum, duyduğum kadarıyla Fenerbahçe Basketbol Şubesi benim için bitmiştir diyen arkadaşlar var. Bu konuda taraftarlar birliği ne diyor? 100. yılımızda salondaki duruşumuz hakkında yeni alınmış bir karar var mı? Konu hakkında yeterli bilgisi olan arkadaşımız varsa ve bizimle de paylaşırsa sevinirim.
Celal Tunalıoğlu
08-07-2006, 22:37
Aziz Yıldırımdan ;
Ülkerspor ismini değiştirerek 1. Ligdeki çalışmasına devam edecek. Bu 5 yıllık bir süredir.
-------
cok hos,yani Fenerbahce basketbol subesi kapandı,Ülkerspor'a sponsor olmus oldu.
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 22:39
Anlaşma 5 yıllık Onur. Ama sonrasında devam da edebilir, fesih de edilebilir; başka bir firmayla da anlaşılabilir.
Onur Aloğlu
08-07-2006, 22:41
Aziz Yıldırımdan ;
Ülkerspor ismini değiştirerek 1. Ligdeki çalışmasına devam edecek. Bu 5 yıllık bir süredir.
-------
cok hos,yani Fenerbahce basketbol subesi kapandı,Ülkerspor'a sponsor olmus oldu.
Bu iyi bir açıklama değil. Umarım üslup veya kelimelerin yerinden kaynaklıdır diyeceğim ama bunca profesyonel hamleden sonra bu kadar amatörce konuşmaz başkanımız.
Anlaşma 5 yıllık Onur. Ama sonrasında devam da edebilir, fesih de edilebilir; başka bir firmayla da anlaşılabilir.
Teşekkürler Okan.
Okan Uzunkaya
08-07-2006, 23:56
Bu da "Vedat Olcay'la haftaya" programından;
Basında Basketbol Şubemiz ile Ülker arasında sponsorluk anlaşması yer almaktadır. Bu konu üzerinde görüşmeler devam etmektedir. Henüz netlik kazanmamıştır. Sonuçlandığında sizlere Bu konu hakkında bilgi aktaracağız.
Faruk Aksu
09-07-2006, 02:04
Basında Basketbol Şubemiz ile Ülker arasında sponsorluk anlaşması yer almaktadır. Bu konu üzerinde görüşmeler devam etmektedir. Henüz netlik kazanmamıştır. Sonuçlandığında sizlere Bu konu hakkında bilgi aktaracağız.
Hala nasıl netlik kazanmıyor anlamış değilim. Haftalardır görüşmeler devam ediyor. Netlik kazanmadıysa anlaşma, bugün Divan Kurulu neye onay verdi? "Siz boş kağıda imzalayın biz üstünü doldururuz" demek mi oluyor bu? Divan Kurulu'ndan biri çıkıp sormamış mı biz neye onay veriyoruz diye?
Yiğit Arın
09-07-2006, 03:31
Sadece ??? ...
Bunun dışında (daha net değilmiş ::) ama biz yine sponsorluk oldu diye kabul edersek) işin kolayına kaçıldığı fikrine ben de katılıyorum ancak uzun yol için de çalışmaların çok önceden başlamış olması gerektiğini, bu saatten sonrası için özellikle önümüz 100.yılken biraz geç kalındığını düşünüyorum.
Senelerce koca şubenin kendi haline bırakılmasının kaçınılmaz sonucu bu sanırsam. Kaç sezondur hemen hiç bir atılımda bulunma, kapıya 100.yıl dayanınca da ismi bir günde satıver... Üzücü...
Kenan Şen
09-07-2006, 16:51
Aziz Yıldırımdan ;
-------
Bu ne şimdi yahu >:( >:(
Kemal Aktürk
09-07-2006, 20:33
http://www.grupck.com/prot.jpg
Kenan Şen
09-07-2006, 20:52
helal olsun
Amir Özkul
09-07-2006, 21:37
helal olsun be abi,bu olayı hiç hazmedemedim ve hazmedemeyeceğim...
sonuna kadar yanınızdayım
Burak Tuzlu
10-07-2006, 00:05
fenerbahçe isminin önüne ve arkasına isim getirilmesi kesinlikle hoş değil ama başarılar gelir ve euroligte ilerlersek bence bunlar unutulacaktır. aynısı chelseade olmadımı. bütün ingiltere ayaklandı ama şampiyonluklar ve başarı gelice işler değişti_?
Kemal Aktürk
10-07-2006, 01:14
Her şey para veya şampiyonluk değildir. Bazı değerler vardır. Şampiyonluk herşey için mübah değildir. Kendi adıma elimden geldiğince tepki koyacağım.
Amir Özkul
10-07-2006, 01:35
fenerbahçe isminin önüne ve arkasına isim getirilmesi kesinlikle hoş değil ama başarılar gelir ve euroligte ilerlersek bence bunlar unutulacaktır. aynısı chelseade olmadımı. bütün ingiltere ayaklandı ama şampiyonluklar ve başarı gelice işler değişti_?
burası ingiltere değil;o takımlar da FENERBAHÇE değil...
Celal Tunalıoğlu
10-07-2006, 01:40
http://www.1907genclik.com/index.php
Sinan Bıçak
10-07-2006, 01:45
Tepki için olsa bile basket maçlarına ilgi olması sevindirici bir gelişme olacak...
Amir Özkul
10-07-2006, 01:51
abi ben zaten gıcıktım ülkere bu saatten sonra hiç bir ülker ürününü kullanmıyorum.ayrıca ben FENERBAHÇE'LİYİM elimden geldiğince maçlara gidip FENERBAHÇE'ME destek vericem bundan sonra...
Can Turgut
10-07-2006, 02:04
Antudan biri yazmış aynen kopyalıyorum ;
"Böyle olmamaliydi!
Herhalde Ülkerspor ben subemi kapatiyorum dese Euroleague hakkini kaybetmis olur bunu istemiyecegimize göre adimizi degistiriyoruz adimiz bundan sonra Fenerbahce Ülker olacak ve Fenerbahce kulübüyle birlesip onlarin armasini ve renklerini kullanacagiz dendi...ha Ülker kapanmis bize Sponsor olup bize ismini vermis ha Ülker "ismini" degistirip bizim Renklerimizi ve Armamizi kullanmis ha Ali ha Veli eger ilk yolu secseydik kardesim sizin Basketbol Kulübünüz kapandi bu Fenerbahce Spor kulübüne Sponsor olabilirsiniz ama sizin yerinize onlari almayiz denilecekti fakat yüzüncü yilda Yönetim bu Büyük Baligi kacirmak istemedi...tamam mantikli yaklastilar olaya...ama FENERBAHCE Ülkerin ismini degistirdigi yeni bir Ülkerspor konumunda olmasi hos degil!!! Koskoca Fenerbahcesin Yönetiminde birakin Milyonerleri Milyarderler var,okumus kafasi zehir gibi calisan Insanlar var,ve 8 yilda yaptiklari tek sey Ülkerin verecegi yillik 5-6 Milyon Dolar icin,bir kereligine Hakkin OLMADIGI halde Avrupada yer alayim diye,Ülker bana 7-8 bin kisilik kücük bir Spor Salonu yapsin diye Fenerbahce kulübünü bence kücük düsürdünüz...Seneyede Halkbankasi Fenerbahce olarak Voleybol oynariz,Alman Liginde Bayer Leverkusen Fenerbahcespor olarak oynariz...önemli olan Yönetimin cebinden para cikmasin,plan program yapilmasina gerek kalmasin,bul bir Sponsor kap Parayi,katil Avrupadaki önemli Liglere,bedavaya yaptir Stadini,Salonunu bilmemneyini, yapacagin Tek sey 100.Yildir tasidigin ismini vermek,yeni bir kimlikle insanlarin önüne cikmak...Birde bazi insanlarin pesinden "kus" gibi kosup,birakma bizi diye aglasiyoruz sanki koskoca Fenerbahce Spor Kulübü 1 tane Allahin kuluna kalmis caresiz bir Anadolu Takimi......5-10 sene sonra Rengimiz,Formamiz,Armamiz da degisirse hic sasirmayalim...1 gecede bize küfür eden,hakaret eden,bizden nefret eden komple Galatasaray yada Besiktas Takimini transfer edersek hic sasirmayin ve üzülmeyin...cünkü önemli olan Sponsor bulmak..Sponsorsuz biz bir hiciz cünkü...ve en önemlisi Sponsor demek PARA demek...bu Dünyada maalesef insanlara herseylerini sattiran illet!! Para,Para,Para"
Duygularıma tercüman olmuş, her cümle çok değerli.
Kenan Şen
10-07-2006, 02:13
hakkımla katılamadıktan sonra euroligde şampiyon olmuşum neyleyim. beleşçiler kondunuz lige demezlermi? zaten diyolardır da
Amir Özkul
10-07-2006, 02:13
Antudan biri yazmış aynen kopyalıyorum ;
"Böyle olmamaliydi!
Herhalde Ülkerspor ben subemi kapatiyorum dese Euroleague hakkini kaybetmis olur bunu istemiyecegimize göre adimizi degistiriyoruz adimiz bundan sonra Fenerbahce Ülker olacak ve Fenerbahce kulübüyle birlesip onlarin armasini ve renklerini kullanacagiz dendi...ha Ülker kapanmis bize Sponsor olup bize ismini vermis ha Ülker "ismini" degistirip bizim Renklerimizi ve Armamizi kullanmis ha Ali ha Veli eger ilk yolu secseydik kardesim sizin Basketbol Kulübünüz kapandi bu Fenerbahce Spor kulübüne Sponsor olabilirsiniz ama sizin yerinize onlari almayiz denilecekti fakat yüzüncü yilda Yönetim bu Büyük Baligi kacirmak istemedi...tamam mantikli yaklastilar olaya...ama FENERBAHCE Ülkerin ismini degistirdigi yeni bir Ülkerspor konumunda olmasi hos degil!!! Koskoca Fenerbahcesin Yönetiminde birakin Milyonerleri Milyarderler var,okumus kafasi zehir gibi calisan Insanlar var,ve 8 yilda yaptiklari tek sey Ülkerin verecegi yillik 5-6 Milyon Dolar icin,bir kereligine Hakkin OLMADIGI halde Avrupada yer alayim diye,Ülker bana 7-8 bin kisilik kücük bir Spor Salonu yapsin diye Fenerbahce kulübünü bence kücük düsürdünüz...Seneyede Halkbankasi Fenerbahce olarak Voleybol oynariz,Alman Liginde Bayer Leverkusen Fenerbahcespor olarak oynariz...önemli olan Yönetimin cebinden para cikmasin,plan program yapilmasina gerek kalmasin,bul bir Sponsor kap Parayi,katil Avrupadaki önemli Liglere,bedavaya yaptir Stadini,Salonunu bilmemneyini, yapacagin Tek sey 100.Yildir tasidigin ismini vermek,yeni bir kimlikle insanlarin önüne cikmak...Birde bazi insanlarin pesinden "kus" gibi kosup,birakma bizi diye aglasiyoruz sanki koskoca Fenerbahce Spor Kulübü 1 tane Allahin kuluna kalmis caresiz bir Anadolu Takimi......5-10 sene sonra Rengimiz,Formamiz,Armamiz da degisirse hic sasirmayalim...1 gecede bize küfür eden,hakaret eden,bizden nefret eden komple Galatasaray yada Besiktas Takimini transfer edersek hic sasirmayin ve üzülmeyin...cünkü önemli olan Sponsor bulmak..Sponsorsuz biz bir hiciz cünkü...ve en önemlisi Sponsor demek PARA demek...bu Dünyada maalesef insanlara herseylerini sattiran illet!! Para,Para,Para"
Duygularıma tercüman olmuş, her cümle çok değerli.
+1907
okuyalım,okutalım...
Kemal Aktürk
10-07-2006, 09:26
Ali Doğan bugün Fanatik gazetesine sponsorluklarla ilgili röportaj vermiş konunun bizi ilgilendiren kısmı;
‘Fener şampiyonluk adayı’
Fenerbahçe ile geçen sezon da sponsorluk ilişkilerimiz oldu. Başka sponsorları da vardı. Avrupa’nın en önemli basketbol organizasyonu ULEB’deki yarışma hakkımızı da koruyarak Fenerbahçe Ülker ismiyle devam ediyoruz. Sanıldığı gibi İbrahim, Mirsad ve Ömer’i onlara biz vermedik, Fenerbahçe aldı. 13 senelik mücadeleye rağmen maçlarımıza fabrikadan ve okullardan adam taşıyarak mücadele çok da keyif vermiyordu. Fenerbahçe Ülker taraftarlarıyla birlikte Final Four, hatta şampiyonluk adayı olacaktır. Belediye, özel idare ve kulüp işbirliğiyle yapılacak salona da destek olacağız.”
Kemal Aktürk
10-07-2006, 17:53
KULBU TUTMAK…
Yüksek Divan Kurulu kürsüsünden divanın yüksekliğine uygun yüksek bir ses yükseliyor…
“Kabul edenler”…
Hemen Hemen bütün eller kalkıyor…
“Etmeyenler”
Sadece 2 el kalkıyor…
Fenerbahçe Tarihinin belki de en önemli oylamalarından bir tanesi daha son buluyor…
İsmimizin Fenerbahçe Ülker Spor olarak değiştirilmesi konusunda Fenerbahçe Yönetim Kuruluna yetki verilmesi Yüksek Divan Kurulu tarafından kabul ediliyor…
Zamanında cebince 5 kuruşu bile olmayan Fenerbahçe,
Sırf isminin yanına başka bir isim gelmesin diye Üsküdar ile birleşmeyen Fenerbahçe,
100 yıl sonra Avrupa Basketbol liginde oynamak için adının yanına Ülker ismini ekliyor.
Zaman sanırım her şeyin suçlusu zaman…
Değişimin suçlusu da zaman…
Başarı için…
Popülizm için…
Kupa alacağız…
Kulbunu tutacağız…
İşin komiği,
Kupa alamadık mı?
Dillendirirler hemen…
“Biz seni kupaların için sevmedik”
“Senin büyüklüğün kupa büyüklüğü değildir”…
Bu kararı verenlerin bu söylemleri dillendirmeye hakları yok…
Dillendirirse ancak divanda itiraz eden o öpülesi iki el dillendirir…
Sessiz de kalsak unutulmasın..
Fenerbahçe Fenerbahçelilerindir…
Kupanın kulbunu tutanlara kolay gelsin…
Ben Fenerbahçe’yi tutuyorum…
editor@antu.com
Ozan Ercan
10-07-2006, 18:13
Ülker'in Fenerbahçe'ye olan düşmanlığı buna örnek.1997 yılıydı herhalde Steau'ya Başarılar Dileriz pankartını Fenerbahçe taraftarı unutmaz.Geçen seneki basket maçı bir başka örnek.Ülker'de Fenerbahçe düşmanlığı bitmez.
Başka bir topicte farkettim ama buraya koydum alakalı olduğu için. Demek Ülker'in Fenerbahçe düşmanlığı yokmuş :)
Amir Özkul
10-07-2006, 19:07
KULBU TUTMAK…
Yüksek Divan Kurulu kürsüsünden divanın yüksekliğine uygun yüksek bir ses yükseliyor…
“Kabul edenler”…
Hemen Hemen bütün eller kalkıyor…
“Etmeyenler”
Sadece 2 el kalkıyor…
Fenerbahçe Tarihinin belki de en önemli oylamalarından bir tanesi daha son buluyor…
İsmimizin Fenerbahçe Ülker Spor olarak değiştirilmesi konusunda Fenerbahçe Yönetim Kuruluna yetki verilmesi Yüksek Divan Kurulu tarafından kabul ediliyor…
Zamanında cebince 5 kuruşu bile olmayan Fenerbahçe,
Sırf isminin yanına başka bir isim gelmesin diye Üsküdar ile birleşmeyen Fenerbahçe,
100 yıl sonra Avrupa Basketbol liginde oynamak için adının yanına Ülker ismini ekliyor.
Zaman sanırım her şeyin suçlusu zaman…
Değişimin suçlusu da zaman…
Başarı için…
Popülizm için…
Kupa alacağız…
Kulbunu tutacağız…
İşin komiği,
Kupa alamadık mı?
Dillendirirler hemen…
“Biz seni kupaların için sevmedik”
“Senin büyüklüğün kupa büyüklüğü değildir”…
Bu kararı verenlerin bu söylemleri dillendirmeye hakları yok…
Dillendirirse ancak divanda itiraz eden o öpülesi iki el dillendirir…
Sessiz de kalsak unutulmasın..
Fenerbahçe Fenerbahçelilerindir…
Kupanın kulbunu tutanlara kolay gelsin…
Ben Fenerbahçe’yi tutuyorum…
editor@antu.com
+1907
bu arada o itiraz eden 2 değerli üye kimlermiş?kimlikleri hakkında bi bilgin warrsa buraya yazar mısın?ama yine de her kim olurlarsa olsunlar,bir FENERBAHÇE'Lİ olarak onlara gıyabında teşşekkür etmeyi bir borç bilirim.
her kimseniz çok teşekkürler...
İlker Alıcı
10-07-2006, 19:46
kesinlikle böyle birşeyi kabullenemiyorum ve kim ne derse desin sponsormus yok euroligmis yok ömer mirsad mıs suymus buymus vs.kabullenemem!!!
ilk burcay söylemisti bana birleşme olayını sevinmiştim msnde.. ama iş isime gelince akan sular duruyor! sevinç sinir ve üzüntuye dönusuyor..
Fenerbahce' yi kişilerin cıkarları ugruna yönetilecek bir klup haline getirilmesinin ilk adımıdır bu bana göre. neden cıkar?
Fenerbahce sadece bir "futbol takımı klubu" degidir. çok yönlü bir "spor klubü"dür.. ve bunun basına secilen insanlar burayı nasıl biz su anda stadda, deplasmanda. forma alarak, taraftar kart alarak,vs maddi MANEVİ elimizden geldigi kadar heryerde temsil ediyor isek ,onlarında(yönetim) bulundugu mertebede yapacakları işlerle bizden birileri olduklarını yansıtmaları gerekir.. yani o mevkite isen MADDİ ve manevi her yönden Fenerbahçe yararına gecesini gündüzüne katmalı, FENERBAHÇE için yani bu ülkenin 25 milyon insanının sahip oldugu 100 yıllık bir degeri korumak yüceltmek icin çalısmalısın... ama bu isminin sagına soluna eklenti yaparak isim değiştirerek olmamalı!! sponsorluk anlaşması adında maddi külfetlerinden kurtulmakmıdır yoksa imkanlar dahilinde ismini ve degerini koruyarak gerçekleştirmekmidir Fenerbahce'yi yüceltmek... taraftarı müşteri gören zihniyet klubude rant saglıyacagı zemin haline getirmesi de dogal tabi..
FENERBAHÇE nin sagına soluna gelebilecek kelimeleri iyi yönleri olsa bile kabul edenleri anlamadım anlamayacagım!!
saygılar...
Levin Susar
10-07-2006, 20:10
Başka bir foruma yazdığım yazıdır. O yüzden bazı yerler alakasız kalabilir. Yanlış anlaşılma olmasın...
Benim takıldığım konu takımın isminin önüne ya da arkasına isim gelmesinden çok, bu sponsorluğun açıklanış tarzı.
Daha doğrusu açıklanmayış tarzı.
Öncelikle ben de başlarda fikre karşı çıksam da, ısınamasam da, zamanla elbetteki kabulleniyorum. Kulüp bir sürü alternatifin içerisinden böle bir şıkkı tercih etse herkesin tepkisi daha farklı olurdu.
Ülkede basketbola verilen önem ortada. Bu şartlar altında basketbolun Fenerium'unu yapmak, kombine kartlardan gelir elde etmek vb konularda maddi kazanç sağlamak çok zor. Zaten mevcut yönetimin de buna ayırabilecek ne zamanı var, ne de insan gücü. Basketbol şubesini yönetmek apayrı bir kabiliyet gerektirir ve de işi profesyonellerin idare etmesi lazımdır.
Düzgün bir pazarlama ile insanları salona çekebilir, basketbolda kombine kart mantığını aşılayabilirsiniz.
Devre aralarında ödüllü yarışmalar (orta sahadan 3 lük atana bilmem ne hediye) , dansçı kızlar, ibo nun son saniye 3 lüğü ile kazandırdığı maçta giydiği formanın açık arttırma ile staılması, şehrin belirli noktalarından gürsel sponsorluğunda ücretsiz otobüsler kaldırılması vb şeyler ile bu salonu doldurmak mümkün.
Ama dediğim gibi şu şartlar altında bu işi yapabilecek insan gücü ve de zaman yok. O yüzden Ülker ile birleşme yoluna gidildi. Ülker sadece bize oyuncuların bonservislerini verip karşılığında ismini adımıza eklettirmedi.
Oluşturulan profesyonel yönetime bildiğim Kadarı ile Ali Doğan başkanlık edecek. Belki de o zaman bu basketbolun pazarlama işini çok daha iyi yapabilmiş olacaz. Çünkü seyirciyi salona çekebilmek için her türlü ortam yaratılmış durumda. İyi oyuncular, 100. yıl, çok iyi bir koç vs vs.
Geçtiğimiz senelerde 1907 derneğini basketbol şubesine el atması ile, gelip geçici bir başarı yakalandı. Daha doğrusu iyi bir rüzgar yakalandı. Ama görüldüğü gibi taşıma su ile değirmen dönmüyor.
Buradan gelir elde etmediğiniz sürece bu tarz anlaşmalar yapmaya zorunlusunuz artık.
İtalya - İspanya ülkelerindeki takımlar bu sponsorluk hadisesini çok iyi çözdüler.
Yunanistan'da Pao'nun veya Olimpiakos'un, İsrail'de Maccabi Tel Aviv'in, Rusya'da CSKA'nın önünde ya da arkasında isim yok diyenler de var.
Ama unutmayın ki bu ülkelerde basketbol 1. spor. Rusya - İsrail - Yunanistan gibi ülkelerde bu kulüpler basketboldan tahmin edilemeyecek gelirler elde ediyor.
Maccabinin sahası NOKIA ARENA (varmış işte bi sponsorluk ) dolup taşıyor. Oradaki insanlar basketbola 1. derece önem veriyor. Keza Rusya ve Yunanistanda. Forma satışlarından, biletlerden, kombinelerden bu ülkelerde inanılmaz paralar kazanılıp takımlar kara geçiyor. Basketbolun 2. plana kaldığı İspanya İtalya gibi yerlerde ise Milano şehrinin takımına sırasıyla Stefanel, Armani gibi firmalar sponsor olabiliyor.
Benetten firmasının Trevisoya yaptığı katkılar ortada.
Taraftar eğer verebiliyorsa, o zaman ortada bir hak iddia edecek. Sene boyunca 100 kişi ortalamaya oynayan takım üzerinde "hayır değişemez ismi, benim için bitmiştir demek" gibi haklar iddia etmek yanlıştır.
O zaman "gitseydin maça, alsaydın kombineyi , destekleseydin takımını" vb tarzdan cevaplar verebilir.
Bütün sezon boyunca basketbol ile alakan olmasın, sonra "Fenerbahçe'me dokundurtmam" deme.
Ya da maça gelip desteğini veremiyorsan, bireysel yapacağın katkının yetersizliğine inanıyorsan, güzel bir proje hazırlayıp kulübe sunacan.
Taraftarı salona çekmek yönündeki düşüncelerim budur. Bunları bunları yaparsak basketboldan yavaş yavaş gelir elde edebiliriz diye fikirler sunmak lazımdır.
Maça gitmeden, televizyon başından, hiçbir yaratıcı fikir üretmeden, takıma hiçbirşey vermeden "olmaz istemem" deme hakkını bulmamalı bir taraftar kendinde.
Tabiki bu forumda Ülker ile yapılan sözleşmeyi tasvip etmeyen, basketbolu ykaından takip eden, ellerinden gelenin herşeyini veren insanlar da var. Onları pek tabi ayrı tutuyorum. Her türlü eleştiriyi getirme haklarına sahiptirler.
Yerine düşündükleri alternatifler tartışılabilir vs
Yazının en başında dediğim olay, yani esas benim kabullenemediğim olay, yapılan anlaşmanın duyuruluş ya da duyurulamama şekliydi.
Fenerbahçe ile Ülker'in birleştiğini ben Ali Doğan'ın ağzından Lig Tv de duyuyorum.
Dahası bu anlaşma hakkında Fenerbahçe kulübü hiç bir açıklama yapmamış durumda. İbo Mirsad ve Ömer Fenerbahçe'ye geliyor ama Fenerbahçe spor kulübünden bu anlaşmanın içeriğine yönelik en ufak bir açıklama yok.
Tek söylenen "Ülker ile geniş kapsamlı bir sponsorluk anlaşması düşünüyoruz, yapıyoruz" tarzı cümleler.
Amaç tabiki de bi anda söyleyip taraftar tepkisini çekmemek ama, bu yolla da taraftarı adam yerine koymamış oluyorlar. Hani hep dillerde olan kurumsallaşmaya aykırı davranıyorlar.
Ben bu anlaşmanın detaylarını merak ediyorum. Salon yapılacak mı, kaç sene sürecek. 5 sene sonra tekrar Fenerbahçe kendi adına kavuşacakmı, ve bunun gibi daha kafa kurcalayan bir sürü soru. Ben bunları merak ediyorum ve de elimde olan tek bilgi, Ali Doğan'ın Lig Tv ye yaptığı açıklamalar.
Konunun özünden saptığımın farkındayım ama, biraz da anlaşmanın içeriğine ve şekline bakmak lazım...
Levin Susar
10-07-2006, 20:11
İçeriğe gelince ;
İtirazım olan noktalardan biri de burası. İtiraz demiyeyim de, kendimce kabullenemediğim konu diyelim.
Anlaşma tam açıklanmadığı için kulaktan dolma bilgilerle yarım yamalak bir yorum olacak ama ne yapalım benim suçum değil
Şimdi Ülker bize en değerli oyuncularını bonservisleri ile veriyor.
Ülker bize salon yapıyor.
Yeni oluşturulacak yönetim kurulunda başkanlığı Ülkerli yönetici yapacak.
Euroleague e Ülker sayesinde katıılıyor onların hakkıyla giriyoruz.
Buna karşılık takımın adı Fenerbahçe Ülker oluyor.
Ortada öyle bir durum var ki, sanki Ülker'e Fenerbahçe sponsor oluyor. Ülkerin oyuncuları ağırlıklı takım, başkanlığını Ülkerli bir yöneticinin yaptığı bir yönetim kurulu, Ülker'in yapacağı bir salon, Ülker'in hakettiği bir Euroleague hakkı ...
Buna karşılık Fenerbahçe de taraftar desteği sağlayacak, maçlar full salonda oynanacak.
Anlaşmanın içeriğini bilemediğim için birşey söyleyemiyorum daha fazla ama benim içime sinmeyen 2 nokta 1. si açıklanmama tarzı 2. si de içeriğindeki şeylerden ötürü bizim Ülker'e sponsor oluyormuşuz gibi gözükmesi.
Netice itibariyle bunlara alışmamız gerekecek. Daha iyi bir fikir, öneri veya proje gelmedikçe , Fenerbahçe'nin başa güreşmesi için başka yol yok maalesef.
Fenerbahçe'nin orta sıralarda, 300-500 lişiye oynaması bana göre Fenerbahçe isminin sonuna Ülker gelmesinden çok daha kötü ve kabul edilemez bir durum olmalıdır.
Elimiz mahkum alışacaz ve de destekleyecez. Ben "basket takımı benim için bitmiştir diyen" forum kullanıcılarının da söylemlerinde anlık heyecanla tepki verdiklerini düşünüyorum.
O formanın veya armanın veya renklerin mücadele ettiği bir maçı televizyonda denk getirdiklerinde, başka kanala zap yapacak hali yok insanların. Kalpler hala aynı heyecan ile çarpacaktır. Zaman ile alışacağız.
Bu başarı için her yol mübahtır anlamına da gelmemeli kesinlikle.
Fenerbahçe'nin orta sıralarda 300 kişi ile maç oynamasını, o salonda Real Madrid'e karşı 10 bin küsur kişi ile (ki daha nice maçlar vardır) oynamasını canlı gören bir kişi olarak, ismimizin sonuna Ülker gelmesinden daha çok yediremiyorum.
Daha iyi alternatif çözümler varsa alalım değerlendirelim. Ama kuru kuruya "olmaz öle şey" demekle bu şube bir yere gidemez.
Kemal Aktürk
10-07-2006, 21:41
Levin elimden geldiğince maçlara gitmeye çalışan biriyim. O salonu boş görmeyi en son isteyecek kişilerden biriyim. Hatta az olduğumuz maçlar da bile bu forumda bir daha destek olmayıp sadece oturacaksak gitmeyelim demişliğim vardır. Basketbol hakikaten de futbolun yanında 2. plan da kalıyor ülkemizde. Malesef acı gerçek bu. Ama ben bunun suçunun sadece bizde olduğunu kabul etmiyorum. Hadi biz eşeklik ettik adam gibi destek olmadık, peki bugüne kadar Fenerbahçe yönetimi ne yapmıştır basket klübüne. Bir spor klübü nasıl olur da bir altyapı kuramamış yeni basketçiler yetiştirememiştir. Şimdi gidip bütün liselere haber salsan okul yönetimlerine desen ki basketçi olabilecek adam tavsiye edin desen 1000 kişi izlesen bunlardan 3 tanesini beğensen al sana kolay yoldan 3 adam. Al sana öneri 1907ünifeb olarak afiş yaptıralım bütün lise ve ortaokullara bizzat kendimiz dağıtalım. Okullarda öğretmenlerin tavsiye edeceği öğrencileri belli bir sırayla düzene koyup teknik heyetimize izletelim. dediğim gibi 1000 adam izletsek bunların 3 tanesi altyapıya seçilse uzun vadede başarı işte sana. Klüp giderleri başarıyla, güzel bir salonla,flaş tranferlerin yanında kuracağın altyapıdan gelecek oyuncularla pek tabi karşılanabilirdi. Bu sadece basketbol için geçerli değil ki; Fenerbahçe o stadı yapmış olmasa, 3 sezondur şampiyonluğu kovalayan bir takımı olmasa, bugün 30.000 kombineden bahsedebilir miydik?
Şimdi can alıcı noktaya gelelim, belki cahilliğimden soracağım bu soruyu, saymış olduğun sponsorlar daha önce takım kurup mücadele etmiş, bakmış istediği gibi taraftar desteği bulamıyor ulan bu iş böyle olmuyor deyip hazır taraftara mı konmuştur? Yani Benetten önce takımı kurdu baktı taraftarı yok Trevisoya destek olmaya mı başlamıştır. Tekrar ediyorum ülker bize sponsor olmadı biz ülkere taraftarımız renklerimiz ile sponsor olduk.
İlker Kökdemir
10-07-2006, 21:56
Kemal Arkadaşımızın Basketbolcu Bulmak için sunduğu teklife katılıyorum neden olmasınki.
Yakında Manchesterlıların Durumunada Düşmek İstemem Sponsorluk ve Para Bir yere kadar Olmalı
Onur Bilgin
11-07-2006, 15:01
birkaç gündür foruma giremiyordum.burası yine şenlenmiş.basketbol topiğini bu şekilde görmek beni mutlu etmedi dersem yalan olur :) ii ya da kötü de olsa basketbol topiğinin bu kadar aktif olması beni mutlu etti ;) en azından sene içinde yaklaşık 100 kişiye oynanan maçlar sonrası eve gelince şuraya maçın sonucunu yazınca yorum yapan birkaç kişinin olmasından ve de birkaç yorumun yapılmasından çok daha iyidir ;)
aslında bende uzun bir yazı yazmayı düşünüyordum.doğal olarak yazmadan önce yazılanları okuyunca levin in yazısının üzerine birşeyler yazmak fazla istemedim çünkü duygularımı kısmen değil neredeyse tamamen ifade etmiş.bunun üzerine söylenebilecek daha doğrusu üzerinde durulabilecek tekşey tabi ki FENERBAHÇEMİZİN isminin yanında önüne arkasında herneyse işte herhangibir kelimenin oluşunu kesinlikle kabul edememizdir. fakat mevcut şartları da düşünecek olursak yanlış da olsa kısacası kötünün iyisi olarak verilebilecek en iyi karar kişisel düşüncem olarak kesinlikle budur...
Faruk Aksu
12-07-2006, 16:18
Fenerbahçemizin son yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrasında alınan karara göre yeni görev dağılımı şöyle:
Aziz Yıldırım – BAŞKAN
Nihat Özdemir – BAŞKAN VEKİLİ, BASIN SÖZCÜSÜ
Ali Y. Koç – ASBAŞKAN, ÜYE
Vedat Olcay – GENEL SEKRETER
Nihat Özbağı – ASBAŞKAN, YATIRIM VE PROJELER
Alaeddin Yıldırım – ÜYE
O. Murat Özaydınlı – ASBAŞKAN, MUHASİP ÜYE
Mithat Yenigün – ASBAŞKAN, SOSYAL İŞLER VE DERNEKLER
Mahmut N. Uslu – ASBAŞKAN, AMATÖR ŞB. SOR.
Y. İlhan Ekşioğlu – ASBAŞKAN, STAT VE TESİSLER SOR.
Serhat Çeçen – ASBAŞKAN, RESMİ KURUMLARLA İLİŞKİLER
F. Neşet Yalçın – ASBAŞKAN, DIŞ İLİŞKİLER SOR.
Tuncay Uzun – ASBAŞKAN, SPORTİF A.Ş. SOR.
M. Şekip Mosturoğlu – ASBAŞKAN, HUKUK VE KURUMSAL İLİŞKİLER
A. Tahir Perek – ASBAŞKAN, MALİ İŞLER KOORDİNASYON
YEDEK ÜYELER
Ömer Temelli – FUTBOL ALT YAPI
Ünal Uzun – SOSYAL İŞLER SOR.
Semih Özsoy – BASKETBOL ŞB. YRD.
S. Rahmi Eyüboğlu – STAT TESİSLER SORUMLU YRD.
Turhan Şahin – FB EĞİTİM AŞ
Hakan Dinçay – VOLEYBOL ŞB. SOR.
Ercan Karasu - DERNEKLER SOR. YRD.
Yardımcı belli olmuş, şube sorumlusunun da kim olduğunu tahmin etmek zor değil.
Gökhan Taşkan
12-07-2006, 19:13
Daha önce yazdığımda ismimizin önüne ya da sonuna bir sponsor ismine sıcak bakmadığımı yazmıştım. Hadi bu konuda tartışılabilecek bazı şeyler olduğunu veya zamanla kabulün söz konusu olduğunu anlayabiliyorum.
Ancak bu konudaki açıklamaların Fenerbahçe Yönetim Kurulundan değil Ülkerden gelmesi , ULEB den ypılan açıklamada Ülkerin isim değiştirip mücadeleye devam edeceğinin açıklanması ve bunun gibi bazı açıklamalardan anladığım şudur :
Fenerbahçe Spor Kulübü Basketbol Şubesi Kapatılmıştır. Ligden çekilen Ülker değil Fenerbahçedir , ULEB e katılan Fenerbahçe değil Ülkerdir.
Bunun açıklaması da şudur :
Taraftarı olan kulüpler sponsor alarak artan gelirle başarıya giderler .
ANCAK ÜLKER , FENERBAHÇEMİZİN ADINI ALARAK TARAFTARINI DA SATIN ALMA YOLUNA GİTMİŞTİR .
Basketbol benim için her zaman ikinci planda olmuştur ancak gidebildiğim kadar basketbol maçına gidip FENERBAHÇEMİZİ desteklemişimdir. Şimdi ise gidenlere sormak istiyorum :
DESTEKLENECEK TAKIM FENERBAHÇENİN RENGİNİ ,ARMASINI SATIN ALMIŞ ÜLKER MİDİR , YOKSA SPONSOR OLARAK ÜLKERİ ALAN FENERBAHÇE MİDİR?
Bence maalesef Fenerbahçe nin renklerini ve armasını alarak taraftarını da alacağını sanan ÜLKERSPOR vardır. FENERBAHÇE BASKETBOL ŞUBESİ KAPANMIŞTIR.
Amir Özkul
13-07-2006, 00:11
Daha önce yazdığımda ismimizin önüne ya da sonuna bir sponsor ismine sıcak bakmadığımı yazmıştım. Hadi bu konuda tartışılabilecek bazı şeyler olduğunu veya zamanla kabulün söz konusu olduğunu anlayabiliyorum.
Ancak bu konudaki açıklamaların Fenerbahçe Yönetim Kurulundan değil Ülkerden gelmesi , ULEB den ypılan açıklamada Ülkerin isim değiştirip mücadeleye devam edeceğinin açıklanması ve bunun gibi bazı açıklamalardan anladığım şudur :
Fenerbahçe Spor Kulübü Basketbol Şubesi Kapatılmıştır. Ligden çekilen Ülker değil Fenerbahçedir , ULEB e katılan Fenerbahçe değil Ülkerdir.
Bunun açıklaması da şudur :
Taraftarı olan kulüpler sponsor alarak artan gelirle başarıya giderler .
ANCAK ÜLKER , FENERBAHÇEMİZİN ADINI ALARAK TARAFTARINI DA SATIN ALMA YOLUNA GİTMİŞTİR .
Basketbol benim için her zaman ikinci planda olmuştur ancak gidebildiğim kadar basketbol maçına gidip FENERBAHÇEMİZİ desteklemişimdir. Şimdi ise gidenlere sormak istiyorum :
DESTEKLENECEK TAKIM FENERBAHÇENİN RENGİNİ ,ARMASINI SATIN ALMIŞ ÜLKER MİDİR , YOKSA SPONSOR OLARAK ÜLKERİ ALAN FENERBAHÇE MİDİR?
Bence maalesef Fenerbahçe nin renklerini ve armasını alarak taraftarını da alacağını sanan ÜLKERSPOR vardır. FENERBAHÇE BASKETBOL ŞUBESİ KAPANMIŞTIR.
katılıyorum arkadaşım...
Okan Uzunkaya
13-07-2006, 19:16
Bir kaç sayfa geride basketbol şubesinin ismimize sponsor almadan nasıl kendi kendine yetecek hale gelebileceğine dair kabataslak fikirlerimi söylemiştim. Şunları da eklemek istiyorum.
Efes ve ülker uzun zamandır basketbola yatırım yapan iki büyük firma. Peki bu yatırımlarının sebepleri ne? Tabii ki babalarının hayrına yapmıyorlar bu yatırımı. En nihayetinde ticari kaygıları var ve yatırımlarından bir ticari geri dönüş hesaplıyorlar. Önemli bir kitleye ulaşıp reklamlarını yapıyorlar. Ayrıca yeni sponsorluk yasasının getirdiği vergi avantajları da var. Bu sayede bütçelerinden önemli bir payı basketbola ayırıyorlar. Böylesine büyük bütçeleri yönetenlerin yeterli piyasa araştırması yapmadan ve direk ve dolaylı geri dönüşleri hesaplamadan bu işe girmeyecekleri aşikar. Bu da demek oluyor ki, basketbolda ulaşılması gereken belli bir hedef kitle mevcut. Bu firmalar bu kitleye reklamlarını yapmaya, ürünlerini tanıtmaya çalışıyorlar.
Bu sezonda ise, artık ülker başarılar elde etse dahi tribünlerini dolduramadığı ve yeterli hedef kitleye ulaşamadığını düşünmüş olsa gerek bu kitleye Fenerbahçe üzerinden ulaşmaya çalışıyor (Tabi Galatasaray ve Beşiktaş'la da farklı şeklide anlaşmaları mevcut). Bundan önceki sezonlarda harcadığı aynı parayla, sadece Ülkerspor üzerinden ulaşabildiği belirli bir kitleye değil, 3 büyükler üzerinden çok daha geniş kitlelere ulaşacak. Ülker açısından bakıldığında müthiş bir pazarlama stratejisi. Kendi açımızdan baktığımızda ise, görmemiz gereken nokta ülker firmasının reklam için bu bütçeyi ayırdığıdır. Öyle veya böyle çeşitli koşullarda yapılacak sponsorluk anlaşmaları ile bu parayı basketbola yatıracaklar. İşte yönetimimizin yapması gereken ülkerin ayırdığı bu bütçeden çeşitli sponsorluklar ve reklamlar karşılığı maksimum payı kapmaktır. Yani ismimize sponsor almadan da, ülkere çeşitli imkanlar sunarak aynı geliri elde edebiliriz (Misal; forma reklamı, saha kenarı reklamı, yapılacak yeni spor salonunun adının ülker olması, bu spor salonunda ülker ürünlerinin satılması, FBTV'de dönecek ülker reklamları, resmi sitede ülker reklamları vs. ). Önemli olan masada ülkere, "biz ismimize reklam almayız, onun dışında olabilecek sponsorlukları konuşalım" demek ve değerlerimizi kaybetmeden bu sponsorluk hadisesinden faydalanmaktır.
Başta da belirttiğim gibi, öyle veya böyle bu parayı basketbola yatıracaklar. Yapılması gereken, kolaya kaçmadan , değerlerimizi yitirmeden, bu pastadan olabildiğince kapmaktır. Bunu yapamamak, yönetimin zaafıdır.
Kaldı ki, bu firmalar basketbolun iyi bir "pazar" olduğunu ve geri dönüşünün olduğunu düşünüyorlarsa (öyle olmasa yatırım yapmazlardı), kulübümüzün kendi kaynakları ile yapacağı yatırımların da geri dönüşü sağlanabilir. Bu potansiyel mevcuttur. Ortaya çıkarılamaması ise yine basketbol yönetiminin başarısızlığı ile izah edilebilir.
Amir Özkul
13-07-2006, 19:22
Bir kaç sayfa geride basketbol şubesinin ismimize sponsor almadan nasıl kendi kendine yetecek hale gelebileceğine dair kabataslak fikirlerimi söylemiştim. Şunları da eklemek istiyorum.
Efes ve ülker uzun zamandır basketbola yatırım yapan iki büyük firma. Peki bu yatırımlarının sebepleri ne? Tabii ki babalarının hayrına yapmıyorlar bu yatırımı. En nihayetinde ticari kaygıları var ve yatırımlarından bir ticari geri dönüş hesaplıyorlar. Önemli bir kitleye ulaşıp reklamlarını yapıyorlar. Ayrıca yeni sponsorluk yasasının getirdiği vergi avantajları da var. Bu sayede bütçelerinden önemli bir payı basketbola ayırıyorlar. Böylesine büyük bütçeleri yönetenlerin yeterli piyasa araştırması yapmadan ve direk ve dolaylı geri dönüşleri hesaplamadan bu işe girmeyecekleri aşikar. Bu da demek oluyor ki, basketbolda ulaşılması gereken belli bir hedef kitle mevcut. Bu firmalar bu kitleye reklamlarını yapmaya, ürünlerini tanıtmaya çalışıyorlar.
Bu sezonda ise, artık ülker başarılar elde etse dahi tribünlerini dolduramadığı ve yeterli hedef kitleye ulaşamadığını düşünmüş olsa gerek bu kitleye Fenerbahçe üzerinden ulaşmaya çalışıyor (Tabi Galatasaray ve Beşiktaş'la da farklı şeklide anlaşmaları mevcut). Bundan önceki sezonlarda harcadığı aynı parayla, sadece Ülkerspor üzerinden ulaşabildiği belirli bir kitleye değil, 3 büyükler üzerinden çok daha geniş kitlelere ulaşacak. Ülker açısından bakıldığında müthiş bir pazarlama stratejisi. Kendi açımızdan baktığımızda ise, görmemiz gereken nokta ülker firmasının reklam için bu bütçeyi ayırdığıdır. Öyle veya böyle çeşitli koşullarda yapılacak sponsorluk anlaşmaları ile bu parayı basketbola yatıracaklar. İşte yönetimimizin yapması gereken ülkerin ayırdığı bu bütçeden çeşitli sponsorluklar ve reklamlar karşılığı maksimum payı kapmaktır. Yani ismimize sponsor almadan da, ülkere çeşitli imkanlar sunarak aynı geliri elde edebiliriz (Misal; forma reklamı, saha kenarı reklamı, yapılacak yeni spor salonunun adının ülker olması, bu spor salonunda ülker ürünlerinin satılması, FBTV'de dönecek ülker reklamları, resmi sitede ülker reklamları vs. ). Önemli olan masada ülkere, "biz ismimize reklam almayız, onun dışında olabilecek sponsorlukları konuşalım" demek ve değerlerimizi kaybetmeden bu sponsorluk hadisesinden faydalanmaktır.
Başta da belirttiğim gibi, öyle veya böyle bu parayı basketbola yatıracaklar. Yapılması gereken, kolaya kaçmadan , değerlerimizi yitirmeden, bu pastadan olabildiğince kapmaktır. Bunu yapamamak, yönetimin zaafıdır.
Kaldı ki, bu firmalar basketbolun iyi bir "pazar" olduğunu ve geri dönüşünün olduğunu düşünüyorlarsa (öyle olmasa yatırım yapmazlardı), kulübümüzün kendi kaynakları ile yapacağı yatırımların da geri dönüşü sağlanabilir. Bu potansiyel mevcuttur. Ortaya çıkarılamaması ise yine basketbol yönetiminin başarısızlığı ile izah edilebilir.
helal olsun renkdaşım...
Can Turgut
13-07-2006, 20:02
Yönetemiyoruz, o yüzden isim alıyoruz yanımıza yaklaşımına evet diyenler o zaman büyük ölçekli bakarsak olaya ülkemizin de isminin de "Motorola Türkiye" olmasına karşı çıkmayacaklardır. Malum çok iyi yönetilmilyoruz, Motorola gelecek dertler bitecek. Kabul mü ? Alt tarafı isim canım...
Celal Tunalıoğlu
13-07-2006, 22:23
Yardımcı belli olmuş, şube sorumlusunun da kim olduğunu tahmin etmek zor değil.
Yazıklar olsun.
Ve hala bir acıklama yok yönetimden.
Celal Tunalıoğlu
13-07-2006, 22:37
Antu Editöründen ;
----------------------------
KAL- DI-RIM-DA-SI-NIZ…
Validenin oturduğu sokağın iki paralelinde bulunan kuru temizlemeci dükkânına uğramam lazım. Sokak dar. Arabayı park etme imkânım yok. İlerdeki sokaklardan birine arabayı bırakıp oğlumun elinden tutarak kuru temizlemeciden içeri giriyorum.
Kuru temizleme dükkânı kalabalık. Sıra beklerken oğlum dükkândan dışarı çıkmak istiyor. “Çık ama sakın yola fırlama” diye uyarıyorum. Bir gözüm önümdeki 2 kişinin işinin bitmesini beklemekte, diğer gözüm ise kaldırımda duran oğlumda.
Dükkân sahibi kaldırımı ya da dükkânın önünden yolu sulamak için olduğunu sandığım bir hortum bırakmış yola.
Daldığımı sanmıyorum bir iki saniye geçmiş olmalı ama kaşla göz arasında dükkânın dışarısından gürültülü bir otomobil sesi ve çığlık çığlığa bağıran bir kadın sesi duyuyorum.
Başımı dükkânın dışına hızla çevirdiğimde kaldırıma çıkmış Kocaman bir Jeep, onun penceresinden oğluma fırça atma hakkını kendinde gören bir kadın ve elinde hortumla kaldırımda duran oğlumu görüyorum.
Dışarı fırlıyorum. İlk açıklama oğlumdan geliyor.
“Araba ezmesin diye hortumu almaya çalışıyordum” diyor korkudan ağlayarak…
Kadın “Beyefendi” diyor, “çocuğunuza sahip olsanıza” diye bana bağırıyor…
“Kaldırıma çıkmışsınız hanımefendi, Burası Kaldırım” diyorum…
Abuk, subuk bir surat ifadesi ile bana bakıyor ve susuyor…
Tekrarlıyorum “Kaldırımdasınız”
Kadının dudaklarının titrediğini görüyorum… Cevap veremiyor…
Üçüncü bağırışım kendi kulaklarımı bile patlatacak cinsten oluyor…
“KAL-DI-RIM-DA-SI-NIZ”…
Kocaman Jeep’ine geri biniyor ve sinirli ama ağzını açmadan uzaklaşıyor…
Dükkâna geri giriyorum. İnsanlar sakinleştiriyorlar. Kadının suratı aklıma geliyor. Kadını hatırlıyorum. Aynı liseden mezun olmuştuk.
Hatırlıyorum aynı otobüsle okula giderdik…
Okula otobüsle giden, otobüsten inince kaldırımdan yürüyerek evine o genç kız, bugün kaldırıma Jeep’iyle çıkıp, kaldırımdaki çocukları azarlayabiliyor..
Suçlu zaman…
Öyle ya… Zaman değişiyor…
Bugünlerde Duman grubunun bir şarkısını dinliyor oğlum arabada..Adı “Zaman”
Şarkı sözlerinde zamanın suçları anlatılıyor…
Zaman elle görülür bir şey olmadığından, suçu zamana yüklemek kolay…
Kimse kendisinin nasıl değiştiğinin farkında değil ve kabul etmek de istemiyor.
Koskoca Divan’da sadece iki el kalkıyor birleşmeye itiraz olarak…Antu forumlarında itiraz edenlerin sayısı sadece %33, diğerleri Fenerbahçe- Ülker birleşmesini onaylıyorum diyor…
Başarı diye kendini kaybetmiş Fenerbahçeliler zırvalıyorlar…
• Zamana ayak uydurmak lazım…
• Rakiplerimiz Cola Turka ve Cafe Crown adını aldı. Ne olur biz de alırsak.
• Siz ve sizin gibi düşünen bu %33, büyümemizin önündeki en büyük engel.
• Ne var bunda, Dünyanın bütün kulüpleri bu şekilde ismini değiştiriyor…
• Neredeydiniz efendim, Fenerbahçe 150-200 kişiye basketbol oynarken… Şimdi mi kıymete mi bindi Fenerbahçe adı…
• Sen ver o zaman milyonlarca Euro’yu…
• 100. yılımızda Eurolig’de oynayacağız…
• Vs.vs.vs….
Yukarıdaki zırvaların içi, arzu edilen birleşme ile geleceği düşünülen, ya da Fenerbahçe’yi ileriye taşıyacağı düşünülen kupaların içi gibi bomboştur…
Ait olduğum ruh bana şunu söylüyor…
“Fenerbahçe zamana uymaz, gerekirse Fenerbahçe zamanı değiştirir”
Zaman işgal kuvvetlerine yalakalık zamanıydı…
Karşı durduk. Kulübümüz kapanmadı mı? Her zaman şeref duymadık mı?
Zaman “aman Hitler’in takımı gelmiş tatsızlık çıkmasın berabere kalın” zamanıydı…
İkinci yarı çubukluyu giyenler biz Hitler filan tanımayız diye Hitlerin takımına iki tane çakmadılar mı?
Fenerbahçe ismi zamanı tanımaz… Ama zaman bizi iyi tanır…
Efendiler Fenerbahçe’nin adına dokunamazsınız..
Önüne arkasına ekleme yapamazsınız…
O isim 10 harf ve 4 hecedir..
O ruhun adı sadece FENERBAHÇEDİR…
Birleşmeden yana olanların sayısı beni hiç ilgilendirmiyor…
Gözüm divanda kalkan ve birleşmeyi destekleyen yüzlerce eli değil. Karşı duran o iki eli görüyor.
Ne %66 taraftar desteği,
Ne Ülker’in maddi gücü,
Ne Yönetimin, ne de Divan’ın kararı beni korkutuyor…
Birleşin gelin diyen Harrington’a karşı, kendi kadromuzla istediğiniz yer ve saatte diyen ruh bedenime girmiş dolanıyor…
Tek başıma da kalsam, hepinize haykırıyorum…
“BEYLER KAL-DI-RIM-DA-SI-NIZ
Amir Özkul
13-07-2006, 22:52
Antu Editöründen ;
----------------------------
KAL- DI-RIM-DA-SI-NIZ…
Validenin oturduğu sokağın iki paralelinde bulunan kuru temizlemeci dükkânına uğramam lazım. Sokak dar. Arabayı park etme imkânım yok. İlerdeki sokaklardan birine arabayı bırakıp oğlumun elinden tutarak kuru temizlemeciden içeri giriyorum.
Kuru temizleme dükkânı kalabalık. Sıra beklerken oğlum dükkândan dışarı çıkmak istiyor. “Çık ama sakın yola fırlama” diye uyarıyorum. Bir gözüm önümdeki 2 kişinin işinin bitmesini beklemekte, diğer gözüm ise kaldırımda duran oğlumda.
Dükkân sahibi kaldırımı ya da dükkânın önünden yolu sulamak için olduğunu sandığım bir hortum bırakmış yola.
Daldığımı sanmıyorum bir iki saniye geçmiş olmalı ama kaşla göz arasında dükkânın dışarısından gürültülü bir otomobil sesi ve çığlık çığlığa bağıran bir kadın sesi duyuyorum.
Başımı dükkânın dışına hızla çevirdiğimde kaldırıma çıkmış Kocaman bir Jeep, onun penceresinden oğluma fırça atma hakkını kendinde gören bir kadın ve elinde hortumla kaldırımda duran oğlumu görüyorum.
Dışarı fırlıyorum. İlk açıklama oğlumdan geliyor.
“Araba ezmesin diye hortumu almaya çalışıyordum” diyor korkudan ağlayarak…
Kadın “Beyefendi” diyor, “çocuğunuza sahip olsanıza” diye bana bağırıyor…
“Kaldırıma çıkmışsınız hanımefendi, Burası Kaldırım” diyorum…
Abuk, subuk bir surat ifadesi ile bana bakıyor ve susuyor…
Tekrarlıyorum “Kaldırımdasınız”
Kadının dudaklarının titrediğini görüyorum… Cevap veremiyor…
Üçüncü bağırışım kendi kulaklarımı bile patlatacak cinsten oluyor…
“KAL-DI-RIM-DA-SI-NIZ”…
Kocaman Jeep’ine geri biniyor ve sinirli ama ağzını açmadan uzaklaşıyor…
Dükkâna geri giriyorum. İnsanlar sakinleştiriyorlar. Kadının suratı aklıma geliyor. Kadını hatırlıyorum. Aynı liseden mezun olmuştuk.
Hatırlıyorum aynı otobüsle okula giderdik…
Okula otobüsle giden, otobüsten inince kaldırımdan yürüyerek evine o genç kız, bugün kaldırıma Jeep’iyle çıkıp, kaldırımdaki çocukları azarlayabiliyor..
Suçlu zaman…
Öyle ya… Zaman değişiyor…
Bugünlerde Duman grubunun bir şarkısını dinliyor oğlum arabada..Adı “Zaman”
Şarkı sözlerinde zamanın suçları anlatılıyor…
Zaman elle görülür bir şey olmadığından, suçu zamana yüklemek kolay…
Kimse kendisinin nasıl değiştiğinin farkında değil ve kabul etmek de istemiyor.
Koskoca Divan’da sadece iki el kalkıyor birleşmeye itiraz olarak…Antu forumlarında itiraz edenlerin sayısı sadece %33, diğerleri Fenerbahçe- Ülker birleşmesini onaylıyorum diyor…
Başarı diye kendini kaybetmiş Fenerbahçeliler zırvalıyorlar…
• Zamana ayak uydurmak lazım…
• Rakiplerimiz Cola Turka ve Cafe Crown adını aldı. Ne olur biz de alırsak.
• Siz ve sizin gibi düşünen bu %33, büyümemizin önündeki en büyük engel.
• Ne var bunda, Dünyanın bütün kulüpleri bu şekilde ismini değiştiriyor…
• Neredeydiniz efendim, Fenerbahçe 150-200 kişiye basketbol oynarken… Şimdi mi kıymete mi bindi Fenerbahçe adı…
• Sen ver o zaman milyonlarca Euro’yu…
• 100. yılımızda Eurolig’de oynayacağız…
• Vs.vs.vs….
Yukarıdaki zırvaların içi, arzu edilen birleşme ile geleceği düşünülen, ya da Fenerbahçe’yi ileriye taşıyacağı düşünülen kupaların içi gibi bomboştur…
Ait olduğum ruh bana şunu söylüyor…
“Fenerbahçe zamana uymaz, gerekirse Fenerbahçe zamanı değiştirir”
Zaman işgal kuvvetlerine yalakalık zamanıydı…
Karşı durduk. Kulübümüz kapanmadı mı? Her zaman şeref duymadık mı?
Zaman “aman Hitler’in takımı gelmiş tatsızlık çıkmasın berabere kalın” zamanıydı…
İkinci yarı çubukluyu giyenler biz Hitler filan tanımayız diye Hitlerin takımına iki tane çakmadılar mı?
Fenerbahçe ismi zamanı tanımaz… Ama zaman bizi iyi tanır…
Efendiler Fenerbahçe’nin adına dokunamazsınız..
Önüne arkasına ekleme yapamazsınız…
O isim 10 harf ve 4 hecedir..
O ruhun adı sadece FENERBAHÇEDİR…
Birleşmeden yana olanların sayısı beni hiç ilgilendirmiyor…
Gözüm divanda kalkan ve birleşmeyi destekleyen yüzlerce eli değil. Karşı duran o iki eli görüyor.
Ne %66 taraftar desteği,
Ne Ülker’in maddi gücü,
Ne Yönetimin, ne de Divan’ın kararı beni korkutuyor…
Birleşin gelin diyen Harrington’a karşı, kendi kadromuzla istediğiniz yer ve saatte diyen ruh bedenime girmiş dolanıyor…
Tek başıma da kalsam, hepinize haykırıyorum…
“BEYLER KAL-DI-RIM-DA-SI-NIZ
yazarı her kimse ona sesleniyorum:
Yalnız değilsin renkdaşım! İşte ben de bağırıyorum:
KAL-DI-RIM-DA-SI-NIZ!!!
ayrıca celal tunalıoğlu...sana da çok teşekkür ederim bu güzel yazıyı buraya taşıdığın için...
Sinan Bıçak
13-07-2006, 23:05
Sonuç olarak ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ne gibi bir uygulamanız olacak?
Amir Özkul
13-07-2006, 23:20
ben şahsen hiç bir ülker ürününü kullanmamaya ve kullandırtmamaya özen göstericem ve hepinizi benim gibi yapmaya davet ediyorum...
madem bu adamların böle yapmalarının amacı reklamlarını yapmak ve ürünlerini daha geniş kitlelerce kullanılmasını sağlamak o zaman biz de planlarını bozarız...
unutmayın İstiklâl Savaşı'mızı başlatanlar da bir avuç insandı...
bu da bir nevi bizim kurtuluş savaşımız;git gide endüstrileşen bir futbol ortamında hâla formaya,renklere aşık olanların ölmediğini dosta düşmana gösterecek bir savaş...
ve ben,tek başıma da olsam bu savaşı sürdürücem...
ne zaman ki birileri benim aşkımı,sevdamı kullanarak ticaret yapmaktan vazgeçer ben de o zaman bitiririm savaşımı...
Sinan Bıçak
13-07-2006, 23:28
ben şahsen hiç bir ülker ürününü kullanmamaya ve kullandırtmamaya özen göstericem ve hepinizi benim gibi yapmaya davet ediyorum...
madem bu adamların böle yapmalarının amacı reklamlarını yapmak ve ürünlerini daha geniş kitlelerce kullanılmasını sağlamak o zaman biz de planlarını bozarız...
unutmayın İstiklâl Savaşı'mızı başlatanlar da bir avuç insandı...
bu da bir nevi bizim kurtuluş savaşımız;git gide endüstrileşen bir futbol ortamında hâla formaya,renklere aşık olanların ölmediğini dosta düşmana gösterecek bir savaş...
ve ben,tek başıma da olsam bu savaşı sürdürücem...
ne zaman ki birileri benim aşkımı,sevdamı kullanarak ticaret yapmaktan vazgeçer ben de o zaman bitiririm savaşımı...
Basketbol takımı hakkında ne düşünüyorsun?
Onur Aloğlu
13-07-2006, 23:33
Jeepiyle kaldırıma çıkan kadını perişan ettiğini övünerek anlatan antu editörü, kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan renktaşlarına "zırvalıyorlar" derken kaldırıma çıktığının, haddini aştığının fakında değil mi?
Bu birleşme konusunda fikrim yok, basketbola ilgim de yukarıda yazan renktaşlarım kadar maalesef *olmadı. Sadece Fenerbahçe isminin geçtiği maçları izleyip, takım Ankara' ya geldiğinde 3 saniye koridoru ve hatalı yürümenin dahi ne olduğunu bilmeden takımı destekleyen biriyim. Manevi değerlerden yola çıkarak kendi çapımda düşünüyorum bu konuyu da. Kim istemez ki tüm branşlarda sadece sarı-lacivert çubukluyla maça çıkalım? Veya olsun da bir göğüs reklamı olsun hadi... Mümkün mü? Evet, ama orta sıralara oynayan bir takım yaratmak için ancak. Sorunumuz da burada başlıyor aslında. Kimisi diyor ki sadece Fenerbahçe olsun, tribün ruhu olsun, amatör olalım, orta sıraya oynayalım; kimisi de hayır o zihniyet çağdışı, siz geri kafalısınız... Bunun bir ortası yok mu?
100. yıl özel bir yıl, 100. yıla fiziksel olarak hazırlanmak hiçbir şeyi ifade etmez, kafa olarak hazır olmak önemlidir, bunu hepimiz biliyoruz zaten. Ancak ortayı bulamamak, sonuç vermeyecek çabalar içinde olmak, dahası "bu takım benim için bitmiştir arkadaş" diyerek kestirip atmak şu tarihte belki de yapılması gereken en son iş. Burçay arkadaşımız gerideki sayfalarda birşeyi çok iyi özetlemiş aslında. Forma, sarı-lacivert; logo, Fenerbahçe Logo' su; üreten, Fenerium. Peki sadece sarı-lacivert renklerinden ötürü Boca Juniors' u da tutan renktaşlarımız bu şartlar altında basketbol şubemizin bittiğini nasıl veya niye söyler?
Son olarak buradaki tartışma sokaktakinden, veya antu forumlarındakinden çok daha düzeyli. Yani demek istediğim yukarıda yazmış olduklarım burada birbiriyle zıt görüşte olan arkadaşlar özelinde yazılmış değil. Bunca olumsuzluğu unutup, kafa olarak zaferlere kenetlenmemiz gereken dönemde birbirimizi kırıyoruz, birbirimizi kıracak sözleri, yazıları savunur halde oluyoruz.
100. yıl arefesinde içim acıyor, sizin de acıyor mu?
Celal Tunalıoğlu
13-07-2006, 23:43
100. yıl arefesinde içim acıyor, sizin de acıyor mu?
Bu takımın 100.yıl gibi bir yılda Fenerbahce Ülker adıyla sahaya cıkması ve -görünen o ki- Ülkerli yönetici -ki yine muhtemelen Besiktaslı Ali Doğan- tarafından idare edilecek olması kadar canımı acıtan bir sey yok 100.yıla dair.
Amir Özkul
13-07-2006, 23:49
Basketbol takımı hakkında ne düşünüyorsun?
FENERBAHÇE adından dolayı desteğim sürecek...
ama zaten ben çok fazla basketbol maçına gidemedim :-/ ama bundan sonra ankara deplasmanına gelirse basketbol takımımız gidicem maçlara,o gün sınavım olmadığı taktirde...
benim tepkim ülker camiasına...
yalnız şu warr;eğer ülker değil de efes olsaydı tuborg ya da marmara34 içerdim...
ya da başka bir firma olsaydı onun ürünlerini de protesto ederdim...
ayrıca ülkere zaten gıcığım warr biskrem dışında bi ürünlerini kullanmazdım pek;artık biskrem de almıcam...
Onur Aloğlu
13-07-2006, 23:53
Bu takımın 100.yıl gibi bir yılda Fenerbahce Ülker adıyla sahaya cıkması ve -görünen o ki- Ülkerli yönetici -ki yine muhtemelen Besiktaslı Ali Doğan- tarafından idare edilecek olması kadar canımı acıtan bir sey yok 100.yıla dair.
Sadece bu yeterli bir sebep bakıldığında. Lakin şu taraftarın kendi içinde bölünmesi, birbirinin Fenerbahçeliliğini sorgulaması bence daha da acı verici. Çünkü bu lanet olası anlaşma "5 yıllık profesyonel" bir anlaşma. 5 yıl sonra evli evine, köylü köyüne diyebilir feshedebilirsin, hatta belki daha evvel bile yapabilirsin bunu. Ancak şu özel dönemin hemen başında Fenerbahçeliliğini sorguladığın renktaşını bir daha yanında göremeyebilirsin, bir daha sırf hassas noktasına temas ettiğin için seninle aynı fikirde olmayabilir. Bu taraftar bölünür, birbirine kin duyar. Üstelik bunlar iki imza ile feshedip, iki imza ile tekrar bir araya getirebileceğimiz ilişkiler de değil. Konuya yarını açısından baktığımızda bu çok daha acı vericidir bana göre.
Kişileri "sen ve o" olarak alışımı yanlış anlama, açıklayıcı olması açısından yazdım sadece.
Celal Tunalıoğlu
14-07-2006, 00:00
Sadece bu yeterli bir sebep bakıldığında. Lakin şu taraftarın kendi içinde bölünmesi, birbirinin Fenerbahçeliliğini sorgulaması bence daha da acı verici. Çünkü bu lanet olası anlaşma "5 yıllık profesyonel" bir anlaşma. 5 yıl sonra evli evine, köylü köyüne diyebilir feshedebilirsin, hatta belki daha evvel bile yapabilirsin bunu. Ancak şu özel dönemin hemen başında Fenerbahçeliliğini sorguladığın renktaşını bir daha yanında göremeyebilirsin, bir daha sırf hassas noktasına temas ettiğin için seninle aynı fikirde olmayabilir. Bu taraftar bölünür, birbirine kin duyar. Üstelik bunlar iki imza ile feshedip, iki imza ile tekrar bir araya getirebileceğimiz ilişkiler de değil. Konuya yarını açısından baktığımızda bu çok daha acı vericidir bana göre.
Kişileri "sen ve o" olarak alışımı yanlış anlama, açıklayıcı olması açısından yazdım sadece.
Taraftarların birbirine yöneltiiği bu belden asağı ithamları ilk defa duymuyoruz,fikir ayrılığı olan her noktada taraftarlar birbirlerinin Fenerbahceliliğini sorgular,yanlıstır ama hic bir zaman sanal alemdeki ithamlar kalıcı hasar yaratmaz.
Fenerbahce Ülker'in bünyelerde yaratacağı hasarda 5 senelik değildir,5 sene sonra hersey unutulmaz,bu 5 sene icindeki resmi,gayri-resmi her belgeye bu takımın adı Fenerbahce Ülker olarak gecicek geriye dönüp her baktığımızda karsılasacağız.Gerci benim ve bir cok kisinin hatırlamak icin geriye bakmasına da gerek kalmayacak.
Bu durus 1 kere bozulmussa olay bitmistir zaten,5 sene sonra isim almıyoruz derse yönetim ne değisir.
Sözlerimi Nihat Özdemirden bir özlü sözle bitirmek isterim ;
''Herseyin bir bedeli var.''
Amir Özkul
14-07-2006, 00:02
evet onur son derece haklısın...
evet bu büyük bir sorun ve biz burada bu sorunu tartışıyoruz burada...
ama sonuçta kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok,Allah bile insanı son gününe kadar yargılamaz,biz kim oluyoruz ki?
lütfen mesajlarımızda diğer renkdaşlarımızı kıracak ifadelerde bulunmaktan kaçınalım...
eğer benim de kırıcı olduğunu düşündüğünüz mesajlarım warrsa-ki hiç sanmıyorum-uyarın lütfen...
her neyse konu dağılmasın...
her zaman her yerde SADECE FENERBAHÇE...
Onur Aloğlu
14-07-2006, 00:04
Hasarlara yol açmayacak diyorsun, bir bildiğin vardır mutlaka. Duruş bozuldu diyorsun, Nihat Özdemir' e ithafen herşeyin bedeli var diyorsun, anlıyorum.
Peki bu işin bedeli nedir? Yani Fenerbahçe Ülker Basketbol takımı maçını yaparken tribünde değişecek olan ne? Ben de bunu merak ediyorum.
Gitmeyecek miyiz maça, desteklemeyecek miyiz takımı?
Aslına bakarsan merakım da budur.
Celal Tunalıoğlu
14-07-2006, 00:09
Peki bu işin bedeli nedir? Yani Fenerbahçe Ülker Basketbol takımı maçını yaparken tribünde değişecek olan ne? Ben de bunu merak ediyorum.
Aslına bakarsan da meramım da merakım da budur.
Sahsen organize hareketler nasıl olur su an bilmiyorum ama, ben elimden gelen tepkiyi koyacağım her platformda.
Sinan Bıçak
14-07-2006, 00:09
Bende aynı merak içindeyim
Sinan Bıçak
14-07-2006, 00:11
Sahsen organize hareketler nasıl olur su an bilmiyorum ama, ben elimden gelen tepkiyi koyacağım her platformda.
mesela...
Amir Özkul
14-07-2006, 00:11
Hasarlara yol açmayacak diyorsun, bir bildiğin vardır mutlaka. Duruş bozuldu diyorsun, Nihat Özdemir' e ithafen herşeyin bedeli var diyorsun, anlıyorum.
Aslına bakarsan merakım da budur.
öncelikle kendi adıma konuştuğumu belirteyim...
benim sevdam FENERBAHÇE...
başında ya da sonunda ülker ismi olması apayrı bir tartışma konusudur ve burada tartışılıyor görüldüğü gibi...
ama o sahada benim aşık olduğum renkleri ve armayı taşıyan formalar giymiş basketbolcular olduğu sürece ben takımımı desteklerim...
ama FENERBAHÇE isminin önünde ya da sonunda bir isim olmasını hiç içime sindiremedim,sindiremeyeceğim...
Gökhan Taşkan
14-07-2006, 00:19
Büyük ihtimalle bu sezon İstanbulda olmayacağım askerlik nedeni ile ancak anlaşmanın süreceği 5 yıl boyunca da renkleri,arması satın alınmış ve taraftarı da istenen, başkanı bile başka takım taraftarı olması muhtemel bir takımı salonlarda destekleyebileceğimi sanmıyorum.
Bu sene dahi futbolda kaçan şampiyonluk ardından rahmetli İslam Çupi'nin içime işlemiş , inandığım sözlerini telafuz eden basiretsiz yönetimimiz basketbol takımını maalesef muhtemel bir iki kupa için satmıştır.
Celal Tunalıoğlu
14-07-2006, 00:20
mesela...
Taraftarların tribündeki protesto bicimleri bellidir ;pankartlar,tezahuratlar..
Sanal alemde de cesitli forumlarda yazıyoruz bir seyler..
Baska ne gibi platformlar olur bilemiyorum,aclık grevi,kulübe yürüyüs Aziz Yıldırımın karar değistirmesinde etkili yöntemler bunlarda düsünülebilir aslında.
Onur Aloğlu
14-07-2006, 00:22
...aclık grevi,kulübe yürüyüs Aziz Yıldırımın karar değistirmesinde etkili yöntemler bunlarda düsünülebilir aslında.
İşte az evvel bahsettiğin türde, bel altı olmuş bu biraz.
Amir Özkul
14-07-2006, 00:35
İşte az evvel bahsettiğin türde, bel altı olmuş bu biraz.
bence de...
daha akılcı,mantıklı,kabul edilebilir önerilerle birlikte itirazlarımızı sunmalıyız bence...
bunun için mesela daa önce kemal aktürk arkadaşımız alt yapı geliştirme konusunda bir öneri getirmişti;bence çok mantıklı bir öneri mesela...
Recep Yüce
14-07-2006, 14:54
Düşünüyorum, taşınıyorum ama bu anlaşmayı destekleyen arkadaşları bir türlü anlamıyorum.
Nasıl Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrak, marş gibi değişmez üç maddesi varsa Fenerbahçe içinde bunlar isim, logo, renkleridir. Ve şimdi birkaç kupa ve birkaç milyon dolar için bu "kutsal" değerleri satıyoruz.
Maddiyattan kupadan anlamam ben. Takım gidiyor takım. Fenerbahçe yok artık erkek basketbol liginde. Fenerbahçe'nin olmadığı maçın tribünlerinde bende yokum. Ama bununla sıyrılamıyorum işin içinden sesimi duyurmak istiyorum bir yerlere. Ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama asırlık camiaya sürülmüş kara leke olarak görüyorum. Avrupa falanda umrumda değil. Zamanında herkes işgal kuvvetlerine kucak açarken, ülke dağılırken, dik duran Fenerbahçe idi. O zamanda herkes böyle yapıyor diyenler vardı elbet. Benim övündüğümde o Fenerbahçe. Herkese tek başına karşı koyabilen(en azından buna cesaret edebilen) Fenerbahçe. Tarihimizle övünüyoruz, her yere İslam Çupi'nin meşhur yazısını yazıyoruz, sonra kalkıp amanda Barcelona adını değiştirmiş hadi bizde değiştirelim. Padişah işgal kuvvetlerine iyi davranın diyormuş hadi iyi davranalım.
"Padişahım çok yaşa"
Ben tarihiyle övündüğüm Fenerbahçe'mi destekliyorum arkadaş, euroligi kazanmış "Fenerbahçe Ülker"i değil. Hazmeden gitsin desteklesin başarılı Fenerbahçe Ülker'i.
Alternatif önerim falanda yok benim. Olmak zorunda da değil. Benim Fenerium'dan yaptığım alışveriş basketbol şubesine aktarılsın, takım isterse yirmi sekizinci olsun. Üzülürüm, belki kendi kendime birazda söylenirim ama tepki koymam. Ben Fenberbahçe aşığıyım, tabiki başarı isterim ama başarı için adımı satacak kadar başarıya muhtaçta değilim. "Fenerbahçe Ülker" erkek basketbol takımına efes Pilsen'den daha fazla sempati ile baksamda (tıpkı Boca Juniors'a renklerinden dolayı baktığım gibi) tribündeki destekçisi olmam. Ülker'in yaptığı ismine ek alarak Fenerbahçe taraftarını kendi maçına çekmek. Ben yokum o maçlara gidip destek olacak binlerce başarı peşinde koşan insan arasında.
Onur Aloğlu
14-07-2006, 16:36
Fenerbahçe isminin geçtiği her yerde olurum, başarılı olmasını dilerim, gırtlak patlatırım.
Arkamdan rakip taraftarlarla birlikte kendi renktaşlarım da "satılmış" dese de...
Canberk Günaydın
14-07-2006, 16:59
Fenerbahçe Ülker isminin aynı anda geçmesinden bazı arkadaşlarımızın rahatsızlık duymasını anlıyorum,onlarında kendilerine göre sebebleri vardır ve haklılarda ama sonuçta bu birleşmenin faydalarıda var seneye 100,yılımızda şampiyonluğa oynayan bir takımımız olacak,euro league de mücadele etcez,bence bunlar önemli adımlar,sonuçta ülker bizim çatımızın altına giriyor renklerimiz duruyor amblemimiz duruyor maçlarda ülker ülker diye bağıran ortaokullu çocuklarla tribün de yapmıcaz.%100 doğru bir oluşum değil belki ama 100.yıl için mantıklı bir adım biraz daha anlayış...hep destek tam destek
Can Turgut
14-07-2006, 17:14
Eurolig'e hakkımızla mı katılıyoruz ? Birilerinin tepesine binerek gidiyoruz.
Hasan Muradoğlu
14-07-2006, 17:47
Eurolig'e hakkımızla mı katılıyoruz ? Birilerinin tepesine binerek gidiyoruz.
Mevzunun özeti Can'ın yorumudur.Bu birleşmenin savunulacak yanı olduğunu düşünmüyorum.Lâkin şimdi bazı aklı evveller çıkıp,bize taraftarlığın ne demek olduğunu anlatacaktır.Onlara da diyorum ki,merak etmeyin biz de ne olduğunu biliyoruz,tıpkı Onur'un da dediği gibi tribünlerde ve salonlarda gereken desteği geçmişte verdik,bugün de veriyoruz,yarın da vereceğiz...
Sinan Bıçak
14-07-2006, 19:20
aklı evveller
kelimelerine dikkat et...
Amir Özkul
14-07-2006, 19:23
lütfen mesajlarımızda diğer renkdaşlarımızı kıracak ifadelerde bulunmaktan kaçınalım...
eğer benim de kırıcı olduğunu düşündüğünüz mesajlarım warrsa-ki hiç sanmıyorum-uyarın lütfen...
her neyse konu dağılmasın...
Halil Kapan
14-07-2006, 19:58
kLubümüze tarihinin en büyük geLişimini sağLayan yönetim maaLesef tarihinin en büyük hatasını da yapmış oLdu bu anLaşmayLa...hiç bir şekiLde isim oLayını kabuLLenmem mümkün değiL ama ben bu oLayın Fenerbahçe BasketboL şubesini kapatmıştır şekLinde yorumLanmasına da karşıyım(yineLiyorum keşke ismimiz değişeceğine kapatıLsaydı şube) ama maaLesef böyLe bir durumLa karşı karşıya kaLdık,bence verebiLeceğimiz en iyi tepki yine o saLonda oLanLar oLacaktır...yani saLonu doLdurup FENERBAHÇEMİZİ destekLeyip,ama aynı zamanda protestomuzu da yapmak en mantıkLısı bence...bu takıma destek şart...en azından mrsic,aydın örs,ibo hak ediyor bu desteği...hepsini bi kenara bırakıyorum o arma,o forma,o renkLer hak ediyor...
Berat Elinç
14-07-2006, 20:26
fenerbahçe adının değiştirilmesi yada yanına isim eklenmesi kabul edilir birşey değil ama (kimse yanlış anlamasın kimse üstüne alınmasın ) sanırım "biz" fenerbahceyi sadece futbol takımı olarak gördük karşı çıkanlar olacak biliyorum ama basketbol ve diğer amatör branşlara yeterince ilgi gösternedik şimdide bazı değerleri kaybetme durumuyla karşı karşıya gelince tepki gösteriyoruz ama vaktinde değerini bilmiyoruz
kimseye avcılardan bakırköyden zeytinburnundan hatta şehir dışından saracoğluna gelmek zor gelmiyo ama içinde "benimde" bulunduğum herkese zeytinburnundaki abdi ipekçiye gelmek zor ve ters geliyor
herkes salonun dolduğunu söylüyor ama gs bjk ve avrupa maçları dışında tam dolduğunu görmedim.belki benim uğursuzluğudandır bilinmez ama istanbulda bu sene gittiğim tek maç olan büyük kolej maçında tribün bomboştu
sinan, arif ve birkaç arkadaşla birlikte 10-15 kişiydik
http://img490.imageshack.us/img490/3186/image0611au.jpg
bu resmi ve violet'in smacını o maçta olanlar hatırlayacaktır.nasıl ki fenerbahçe adının yanına başka bir isim almak 100 yıllık şanlı geçmişimize kara bir leke olacaksa o salonda 10/15 kişi olmasıda aynı oranda fenerbahçeye yakışmayan bir durumdur.
yapılan bu sponsorluk anlaşmasını tasvip etmemekle birlikte takımımı yalnız bırakarak bu olaya zemin hazırladığımı düşünüyorum.
Şabettin Doğan
14-07-2006, 21:08
evet hala resmi olarak açıklama yok son zamanlarda yönetim hata üstüne hata yapıyor bu tür konularda.teknik direktörümüzün anlaşmasımnın duyuruluş şekli ülkerle her ne yapıldıysa o konu hakkında hala açıklama olmayışı.euroligde FENERBAHÇE ülker sport olarak mücadele edileceğini eurolig yetkilileri tarafından açıklanışı.
acaba tepkiden mi cekiniyorlar diyeceğim ama madem bişey yapmaya karar verdin ve sen FENERBAHÇE yönetimisin arkasında dur yaptığın şeyi savun.neyse en yakın zamanda açıklama yapılır işallah.
ve açıklamada denilirse eğer biz artık ligde FENERBAHÇE ülker olarak mücadele edeceğiz diye ünifeb olarak bu karara tepkili olduğumuzu kabul edemeyeceğimizi yapılacak bir organizasyonla veya başka bir şekilde yerinde ve zamanında dile getirelim.
kesinlikle ''benim için basketbol bitmiştir maça gitmem artık'' diyerek değil.ya da maça giderek destek olunacağına köstek olarak değil.
ne olursa olsun orada FENERBAHÇE spor klübüyle sözleşmeli basketbolcular mücadele edecek, onların ve FENERBAHÇE'MİZİN bizlere ihtiyacı var.her ne kadar yanında belli bir süre ülker adı bulunacak olsada..
Hasan Muradoğlu
15-07-2006, 02:03
kelimelerine dikkat et...
Sen niye üstüne alındın ki?
Sinan Bıçak
15-07-2006, 02:46
Sen niye üstüne alındın ki?
ben yada başka bir ünifebli arkadaşımız ne farkederki?
Hasan Muradoğlu
15-07-2006, 02:55
Özelden anlatayım derdimi...Konu başka yönlere kaymasın.
Sercan Tuna
15-07-2006, 11:50
arkadaşlar bu hadiseyi niye Fenerbahçe - Ülker ortaklığı olarak düşünmüyoruz? Niye bu Ülker isminin ülker in bizle olan sponsor anlaşması yüzünden değil de Euroleuge in zorunlu kılması yüzünden olduğunu idrak edemiyoruz? Basketbol şubesine bjkl li gelmiş ülkerli gelmiş v.s. niye bunlara bu kadar fazla takılıyoruz?? Kongrede Aziz Yıldırım'ın listesinde Murat Ülker'inde adı geçiyordu.Eğer o yönetime girseydi o zaman nasıl bir tepki gösterecektiniz? tamam belki kolay değil ismimizle ülker isminin yanyana gelmesi ama bu sürekli oalrak kalmayacak ismimizin yanında sadece ;Ülker'in Euroleauge deki sözleşmesi bitene kadar... 5 yıl sonrada sponsorluk anlaşması devam etse bile Ülker ismi dem etmeyecektir. İtirazı olanlarda yeni bi çözüm üretsinki Ülker den daha iyi bi teklif sunulsunki bu anlaşma feshedilsin. Daha büyük bir gelir kaynağı bulunarak ( ki birlik olduğumuz zaman Fenerbahçe Taraftarının neler yapabileceğini çeşitli zamnlarda gördük) Hem şunuda ısrala vurguluyorum: 6s ve bjk ye üker ürünleriyle sponsor olmuştu ama şimdi Ülker herşeyiyle bizim sponsorumuz sadece Alpella ile değil... ürünleriyle değil tamamıyla sponsor oldu... Bunu bir birleşme olarak değilde bir ortaklık olarak düşünmek daha mantıklı...
Amir Özkul
15-07-2006, 13:36
şöle bişi var:ben bugüne kadar kola ya da kahve diye alay ettiğim eziklerin durumuna düşüyosam buna tepkisiz kalmamı kimse beklemesin...
ben FENERBAHÇE'YE gönül verdim ülker FENERBAHÇE'YE diil...
Sercan Tuna
16-07-2006, 15:14
bize ne kola ne kahve sponsor oldu.... ÜLKER firması sponsor oldu . bi ürünüyle değil tamamıyla sponsor oldu
Amir Özkul
16-07-2006, 15:19
bize ne kola ne kahve sponsor oldu.... ÜLKER firması sponsor oldu . bi ürünüyle değil tamamıyla sponsor oldu
farkı ne ???
sonuçta bizim ismimizin yanında da bişiler yazıcak bize ait olmayan...
kola ya da kahve diil de bira ya da viski veya bisküvit ya da kraker olması ne farkeder ki ??? veya bunların tamamının birden olması ???
Çağlar Çağatay
16-07-2006, 17:56
yanımızda ha kahve yazmış ha rakı yazmış ha ülker yazmış ne farkederki FENERBAHÇE yalnız yazmadıktan sonra...bütün 1 yıl eziklerle dalga geçtik 6syle cafe crown arası diye eğlendik şimdi noldu Fenerbahçe Ülker diye bi takımımız oldu...
Amir Özkul
16-07-2006, 21:59
Ülker ile yapılan sponsorluk anlaşmasını olumlu buluyor musunuz?
Evet, olumlu buluyorum... 82.9%
Hayır, kesinlikle karşıyım... 17.1%
Kullanılan oy sayısı: 35
arkadaşlar www.fenerbasket.com da yapılan bir ankette son durum bu...
yorum sizlerin...
Onur Bilgin
16-07-2006, 22:30
oğuz savaş bjk ile anlaşmış.bu biizm için kötü bir haber oldu.5 numara sorunumuzu oğuz gibi bir türk oyuncuyla çözebilseydik 1 ve 3 numaralara sağlam yabancılar alarak euroleague de ilerleyebilmemiz için önemli bir adaım atmış olacaktık.şuan ki durum da 1 nuamraya tutku veya enderden birini alıp 3 ve 5 numaralara yabancı transferi yapmamaız gerekecek.ümitler ve de a takımalr düzryinde şampiyonalar olduğundan transfer sanırım şimdilik beklemede.umarım yerinde transferler yaparız ileri de 1 3 ve 5 numaralara ;)
Mert Salgın
18-07-2006, 01:44
http://www.antu.com/editorden/
daha önce okudunuzmu bilmiyorum ama eline dilinine kalemine sağlık....
yok salon yapacakmış yok şunları vereceklermiş biz rakiplerin 3ü1arada reklamlarıyla dalga geçerken başımıza neler geliyor...eğer İbo Mirsad geleceksen Fenerbahçe için gelsin birleştikten sonra değil....paramız var diyoruz futbola yapılan yatırımların birazı basketbola yatırılsa bunları "ön adsız" da yapabilirdik...Fenerbahçe kendi adıyla her dalda yarışmasından yanayım...anti-ülker anti-yeşil sermaye
ülker FENERBAHÇE
saygılar....
Amir Özkul
18-07-2006, 01:54
daha önce okudunuzmu bilmiyorum ama eline dilinine kalemine sağlık....
yok salon yapacakmış yok şunları vereceklermiş biz rakiplerin 3ü1arada reklamlarıyla dalga geçerken başımıza neler geliyor...eğer İbo Mirsad geleceksen Fenerbahçe için gelsin birleştikten sonra değil....paramız var diyoruz futbola yapılan yatırımların birazı basketbola yatırılsa bunları "ön adsız" da yapabilirdik...Fenerbahçe kendi adıyla her dalda yarışmasından yanayım...anti-ülker anti-yeşil sermaye
ülker FENERBAHÇE
saygılar....
kesinlikle katılıyorum...
paylaştığın için saol...
Çağlar Çağatay
18-07-2006, 01:55
anti-ülker anti-yeşil sermaye
herkes belli bir kapağın! altına girebilir ama Fenerbahçe girmemelidir diye düşünüyorum...ismin önüne ya da arkasına bişe gelmişse ne olmuş diyenler acaba geçtiğimiz sene 6slilerle be bejekelilerle sırf bu yüzden dalga geçtiğimizi nasıl unuttular
???
Amir Özkul
18-07-2006, 02:03
bi arkadaşımız bi yerde şöle demişti sanırım:
biz hep FENERBAHÇE olarak herkese karşı dik duruşumuzla övünmedik mi?şimdi 1-2 kupa için bu duruşu bozmaya değer mi?
bence çok haklı...
Recep Yüce
18-07-2006, 02:58
anti-ülker anti-yeşil sermaye
Sonuna kadar Fenerbahçemin yanına bir eke karşıyım, ama bunu siyasete sokmadan belirtsek çok daha iyi olur kanısındayım. Bu konulara girilirse çıkış olmaz çünkü. Binlerle ifade edilen toplulukta her dinden, her partiden insanlar var. İstenmeyen durumlar olsun istemem ben şahsen.
Sevgiler...
Kemal Aktürk
18-07-2006, 12:17
Rengi farketmez sermayenin. Kırmızı da olsa Yeşil de olsa HAYIR. Konuyu saptırmayalım.
Sercan Tuna
18-07-2006, 15:48
eğer İbo Mirsad geleceksen Fenerbahçe için gelsin birleştikten sonra değil....
ibo mirsad ve ömer onan ülkerle olan ortaklık (birleşme değil) ile alaklaı olarak gelmediler bize...FENERBAHÇELİ oldukları için geldiler hala yasnlış bilgilerle kaos ortamı oluşuyo istem dılşıda olsa... üğlkerden aldıkları paranın çok altına bize transfer oldular... geröçekleri bilmeden fikir yürütmek ne kadar doğru oda tartışılır... İbrahim Kutluay ile ilgilide şunu söylemek istiyorum. İbrahim Kutluay bize ülkerden gelmedi.serbestti yani bonservisi elindeydi.Ülker le olan anlaşmasına göre 1+1 yıl opsiyonlu sözleşmesi vardı vede opsiyoın hakkı İbrahim Kutluay da idi... oda bu hakkını kullanarak ülkerli yöneticilerle görüşerek ayrıldı ve serbest kaldı... ülkerin ligden çekilmeside buibrahişm serbest kaldıktan sonra gerçekleşti... inanmayanlar, yanlış haber diyenler antu ya baksın...
Celal Tunalıoğlu
18-07-2006, 17:53
ibo mirsad ve ömer onan ülkerle olan ortaklık (birleşme değil) ile alaklaı olarak gelmediler bize...FENERBAHÇELİ oldukları için geldiler hala yasnlış bilgilerle kaos ortamı oluşuyo istem dılşıda olsa... üğlkerden aldıkları paranın çok altına bize transfer oldular... geröçekleri bilmeden fikir yürütmek ne kadar doğru oda tartışılır... İbrahim Kutluay ile ilgilide şunu söylemek istiyorum. İbrahim Kutluay bize ülkerden gelmedi.serbestti yani bonservisi elindeydi.Ülker le olan anlaşmasına göre 1+1 yıl opsiyonlu sözleşmesi vardı vede opsiyoın hakkı İbrahim Kutluay da idi... oda bu hakkını kullanarak ülkerli yöneticilerle görüşerek ayrıldı ve serbest kaldı... ülkerin ligden çekilmeside buibrahişm serbest kaldıktan sonra gerçekleşti... inanmayanlar, yanlış haber diyenler antu ya baksın...
İbrahim Kutluay hakkında yorum yapmak istemiyorum,kendisinin Fenerbahceliliğine saygım var.
ama Sercan bu sene mi Fenerbahceli oldu Mirsadla Ömer ?Madem Ülkerden aldıkları paranın cok altına sözlesme imzalıyorlardı bu seneyi neden beklediler ?Mirsad efendinin gecen sene Ülker 5 kurus fazla verince nasıl Fenerbahce'nin kapısından döndüğünü biliyoruz.Ömer'inde nasıl gittiğini..
Katılıyorum dediğine,gercekleri bilmeden fikir yürütmek ne kadar doğru ?
Çağlar Çağatay
18-07-2006, 18:24
İbrahim Kutluay hakkında yorum yapmak istemiyorum,kendisinin Fenerbahceliliğine saygım var.
ama Sercan bu sene mi Fenerbahceli oldu Mirsadla Ömer ?Madem Ülkerden aldıkları paranın cok altına sözlesme imzalıyorlardı bu seneyi neden beklediler ?Mirsad efendinin gecen sene Ülker 5 kurus fazla verince nasıl Fenerbahce'nin kapısından döndüğünü biliyoruz.Ömer'inde nasıl gittiğini..
sonuna kadar haklısın ibrahim kutluayı bu yorumlardan ayrı tutabiliriz ancak ömerle mirsadın(Fenerbahçeli olsalar bile) nasıl bizi yarı yolda bıraktıkları ve bu birleşmeden sonra nasıl geri döndükleri belli değilmidir?
Amir Özkul
18-07-2006, 19:38
ömer bir bakıma ayrılmak mecburiyetinde kaldı diyebiliriz...
isteyen antu da ömer onan diye aratıp ömerin ayrılmasının altında yatan gerçekleri öğrenebilir...
Celal Tunalıoğlu
19-07-2006, 12:48
Yine Antu Editöründen ;
--------------
GÖBEK
Kulübün Adı ve Merkezi
Madde 1: Kulübün adı “Fenerbahçe Spor Kulübü”dür. Merkezi İstanbul Kadıköy’de olup, bu tüzükte “Kulüp” olarak anılacaktır.
Birinci madde böyle diyor, daha ötesi var mı bilmiyorum?
Dileyen dilediği kadar "efendim kulübün adı değişmiyor ki" diyebilir.
O zaman ben de şunu sormak isterim.
Fenerbahçe Spor Kulübü adında Türkiye Birinci Basketbol Liginde mücadele eden bir takım var mıdır?
Mücadele edenin adı “Fenerbahçe Spor Kulübü” değilse, ben o kulübü tanımam…
Benim için Kulübün basketbol şubesi kapanmıştır.
Göbek adı doğarken verilir. 100 yıllık çınara göbek adı verilmez…
Hepimizin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun…
Çubuklu Kalın…
Servet Güldeş
19-07-2006, 13:12
Günün koşullarını yapılan tüzüklerle kıyaslamamız yanlış olur kanısındayım...
Çağlar Çağatay
19-07-2006, 16:18
günün koşulları değişebilir ama Fenerbahçenin adı değişemez değişmemeli bu ne tüzükle alakalı ne de başka bir yazılı tabuyla bu yazısız kanunumuzdur bu bizim örfümüz adetimizdir renklere ve isime aşığız başka bişeye değil...
Recep Yüce
19-07-2006, 16:28
Editörün yazdıklarına tamamiyle olasada katılıyorum ama Fenerbahçe taraftarının nerdeyse ortadan bölündüğü bir konuda bu kadar sert ifadeler kullanmaması birleşmeyi destekleyen arkadaşlar adına daha şık olabilirdi.
Fenerbahçe basketbol şubesi kapanmıştır sözü ağır bir sözdür ve birçok kişi editör yazısını antu.com un genel görüşü gibi kabul ediyor.
Servet Güldeş
19-07-2006, 16:32
günün koşulları değişebilir ama Fenerbahçenin adı değişemez değişmemeli bu ne tüzükle alakalı ne de başka bir yazılı tabuyla bu yazısız kanunumuzdur bu bizim örfümüz adetimizdir renklere ve isime aşığız başka bişeye değil...
Ben yine aynı örneği vermek istiyorum
www.euroleague.net
Siteye gidiğiniz zaman barcelona diye bir takım gözükmüyor... Puan durumunda onun yerini Winterthur ismi alıyor... Metinlerde de Winterthur Barcelona diye geçiyor... Basketbolda iyi bir takım kurmak için barcelonada biliyorki sponsorsuz bu iş olmaz... Formaya alınacak sponsorun getiriside bu işi kaldırmaz... Futbolda takımın formasına reklam almayacak kadar tutucu Barelona bile basketbolu kalkındırmak için bunu yapıyorsa bizim yapmamızda çok normal geliyor...
Şimdi biz Fenerbahçeyiz onlar barcelona diyenlere diyece bişeyim yok...
Benim gözümde Barcelona bu konularda en tutucu takım...
Çağlar Çağatay
19-07-2006, 16:50
adımızın Fenerbahçe Ülker olduğunun farkındasınız değilmi arkadaşlar?yani herhangi bi euroleague maçında takımımızın isminin aynen ''F.Ülker'' olarak yazacak olması muhtemel bu sizi rahatsız etmiyormu?
Burak Çankaya
19-07-2006, 16:53
Bende düşünüyorum bunu sponsor öne yazılmaz mı? Cibona zagreb , Benetton Treviso, Winterthur Barcelona ilk aklıma gelenler
Faruk Aksu
19-07-2006, 17:05
Kendi isminin yanına başka bir isim almayı kabul ettikten sonra gerisi hikaye. Ha Ali Veli olmuş ha Veli Ali.
Amir Özkul
19-07-2006, 19:24
Kendi isminin yanına başka bir isim almayı kabul ettikten sonra gerisi hikaye. Ha Ali Veli olmuş ha Veli Ali.
kesinlikle katılıyorum...
Servet Güldeş
20-07-2006, 13:55
adımızın Fenerbahçe Ülker olduğunun farkındasınız değilmi arkadaşlar?yani herhangi bi euroleague maçında takımımızın isminin aynen ''F.Ülker'' olarak yazacak olması muhtemel bu sizi rahatsız etmiyormu?
Öyle bişey yazıacağını hiç sanmıyorum...
Sercan Tuna
20-07-2006, 15:11
mirsad konusuna değil ama ömer konusuna hak veriyorum. ömer onan geçen sene bizi yüzüstü bırakıp gitmiştir.hala öfkeliyim o konuda ömere... kendisine sözleşmenin yanında kaptanlıkta önerilecekken ters manevrayla ülkere gitti... ama eçen sezonu hatırlayın boynunda atkısı Abvdi İpekçi'de takımımızı destekleyen Mirsad değilmiydi? ülkerle görüşürkende Final Four da salonda destek veren yine Mirsad idi... kendini Fanatik oalrak lanse eden efeste her idmandan sonra FB bayrağını formasını v.s. kapıpı maça giden Ömer onan bence buna ters düşen hareketler yapmıştır... Ayrıca 100. yılın önemini düşünerekte bu sene takıma gelmeleri ihtimali için birşey diyemem.. Eğer zamanında basketbola gerekli yatırımları yapsaydık sorma hakkımız olurdu daha öönce nerelerdeydiniz? diye...
*Not: Hala bazı arkadaşlar ülkerle olan görüşmeler sonucu mirsad,ibo ve ömer in bize geldiklerini söylüyorlar ama öyle değil.Bunuda belirtmek istiyorum...
İlker Alıcı
20-07-2006, 15:32
ömer in cıkarları için gitmesine sinirlenip Fenerbahçe nin yanına gelen ülker ismini savunmak bence çelişkidir... ikiside çıkara dayalı bir hadisedir.. ülker ismini savunuyorsan (ki önceki yazılarında benim anladıgım kadarıyla öyle) ömer olayında da *duygularına hakim olup desteklemelisin.. biri kişisel cıakrdır digeri kulup çıkarıdır.. birini kabul edip digerini etmemek ilginç..
Sercan Tuna
20-07-2006, 16:08
bn orda ömerin gelmesine karşıyım demedim cümle düşüklüğü olmuş. ömer in gelmesine tepkili olan arkadaşların tepkisine hak veriyorum dedim. evet ülker i kabul etmek kolay değil ama ülkemizde özerk olmayan basketbol sporunu nasıl geliştirmeyi düşünüyoruz sponsorlar olmadan? bunu diyorum ben
( forumda karşılıklı yüzyüze konuşurken kullandıgımız vurgu , mimik v.s. kullanamadığımız için bazı şeyler yanlış anlaşılıyo gerginlik yratılmış gibi algılanabilir ama bnm öyle bi niyetim yok bunuda belirtmek isterim)
Celal Tunalıoğlu
20-07-2006, 16:31
ama eçen sezonu hatırlayın boynunda atkısı Abvdi İpekçi'de takımımızı destekleyen Mirsad değilmiydi? ülkerle görüşürkende Final Four da salonda destek veren yine Mirsad idi...
*Not: Hala bazı arkadaşlar ülkerle olan görüşmeler sonucu mirsad,ibo ve ömer in bize geldiklerini söylüyorlar ama öyle değil.Bunuda belirtmek istiyorum...
evet o Mirsaddan bahsediyoruz.Maçlara atkısını takıp gelen,bulduğu her mikrofona seneye Fenerbahcedeyim diyen fakat daha sonra Ülkerin teklifine hayır diyemeyen Mirsad.
Ülker-Fenerbahce macında da İbrahim attığı 20 kusur sayının hic birinde tek bir sevinc gösterisi yapmazken,attığı 3'lüğün ardından dönüp Fenerbahce tribünlerine el kol yapan Mirsad..
Bu arada Sercan,sözlesmenin butun detaylarını biliyor gibi konusuyorsun verdiğin notta,o konuyu biraz daha acman mümkün mü ?
Çağlar Çağatay
20-07-2006, 16:49
evet o Mirsaddan bahsediyoruz.Maçlara atkısını takıp gelen,bulduğu her mikrofona seneye Fenerbahcedeyim diyen fakat daha sonra Ülkerin teklifine hayır diyemeyen Mirsad.
Ülker-Fenerbahce macında da İbrahim attığı 20 kusur sayının hic birinde tek bir sevinc gösterisi yapmazken,attığı 3'lüğün ardından dönüp Fenerbahce tribünlerine el kol yapan Mirsad..
+1907
Sercan Tuna
20-07-2006, 20:57
o maçta bende salondaydım.orda aşırı bi sevinme gösterdi ama çok çok aşırı bi sevinmeydi o... fakat evde tvden tekrarını syrettiyseniz maçın orda mirsadın hareketi treibünlere doğru değil yüzü bile tribünlere bakmıyordu bile kendi sahasına geri dönerken harekette hareket ettiği tarafa doğruydu.ama kesinlikle o hareketi yapmamalıydı zaten maç kopmuştu kritik bi anda attığı bi basket değildi.maçın sonucu belliydi.6s maçında burak(14 numaralı) yaptığı hareket gibi değildi. sonuçta öyle veya değil o hareketi yapmaması gerekirdi.
sözleşmelere gelince nmde haber aldığım bi yer var ama ismini burdan açıklayamam. hem zaten gerkete yok. İbo'yu daha öncede açıklamıştın opsiyon hakkını kujllanarak ülker'den ayrılmıştı(ülker ligden çekilmeden önce kaç gün oldugunu tam oalrak hatırlamıyorum ama daha önce), mirsad ve ömer onanda ülker ligden çekildiğinde zaten serbest kalmadılarmı? gulyas, trapaigner cüneyt v.s.
bu ülker olayını bnde hazmedemiyorum ama yapacak birşey yok basketbol Türkiye'de özerk olmadıkça sponsorlar olmadan kalkınmak çok zor... özerlik olsa bile hemen birden yapılanmak çok zor...
Recep Yüce
23-07-2006, 00:43
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=4168
Sonunda kulübümüzden de ses çıktı, pazartesi günü anlaşma imzalanacağı belirtildi resmi sitede. Şartlarıda açıklarlar sanırım. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ortaya.
Amir Özkul
23-07-2006, 01:38
geç de olsa bi açıklama yapıldı nihayet...
bakalım,görelim...
Sercan Okur
24-07-2006, 13:29
İmzalar biraz önce atıldı. Yeni basketbol formamizda tanitildi. Hedefin Eurolagde sampiyonluk oldugu bu yonde yatirimlar yapilacagi soylendi. Aziz baskan yaklasik 10 milyon ytl lik bir yukten kurtuldugumuzu soyledi.
Fenerbahçemiz için hayırlısı olsun.
Sercan Okur
24-07-2006, 13:33
Formalara gelince, 2 tip forma var biri beyaz kenarları sarı lacıvert diğeri de klasik sarı lacıvert çubuklu formaydı logolar da normal logomuzdu.Ortada ülker reklamı hemen üstünde fenerium yazısı vardı. Her iki formanın da göğsündeki kırmızı ülker logosu çirkin durmuş :(
Celal Tunalıoğlu
24-07-2006, 13:41
Yine hic bir sey acıklanma gereği duyulmadı,180 milyon dolar diye sisirilen anlasmanın 50 milyon dolar olduğu söylendi ama ortaklığın boyutu nedir,yönetici kadrosu nedir ''yeni olusumun'' hic bir sey yok.Görende forma reklamı alındı zanneder.
Basın toplantısıda duygusal bir havada gerceklesti,Ülkere ne kadar minnettar olmamız gerektiği anlatıldı,Ülkerin türkiyeye katkılarından falan bahsedildi la fontaine'den masallar tadında.
Sercan Okur
24-07-2006, 13:51
Günlerdir bekliyoruz. Hiçbir konuda açıklama yapılmadı. Basketbolda kim sorumlusu kim olucak? Ülker'in katkisi hangi düzeyde olucak? Nasıl bir politika izlenecek. Formalardaki reklam umarım Lacivert olarak değişir.
Onur Bilgin
24-07-2006, 14:27
resmi sitede hala bir açıklama yok.çok az bir ihtimal de olsa belki resmi site de bir açıkla olabilir antlaşma ile ilgili(detaylar belirtilebilir)
Onur Bilgin
24-07-2006, 14:30
derkene resmi siteye haber geçmişler :)
Asbaşkanımız ve Amatör Şubelerden Sorumlu Yöneticimiz Mahmut Uslu, Ülker ile yaptığımız sponsorluk anlaşması ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sponsorluk anlaşması taraftarlarımızın beklediği basketbol sahası yapmamızı sağlayacak. Taraftarımızın beklentilerini karşılayacağız. Bu sponsorluk sayesinde büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum.”
Fenerbahçemiz ile Ülker A.Ş. arasında yapılan sponsorluk anlaşması bugün Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Başkanımız Aziz Yıldırım ve Ülker A.Ş adına Holding icra kurulu üyesi Ali Ülker’in katıldığı bir tören ile imzalandı. Kulübümüz Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay’ın yaptığı kısa bir konuşma ile başlayan törende konuşan Başkanımız Aziz Yıldırım, imza töreni öncesinde, “Geçtiğimiz sezon Ülker ile bir sponsorluk anlaşmamız bulunuyordu. Ancak bu yıl daha kapsamlı bir sponsorluk anlaşması Fenerbahçe Ülker adı altında yeni bir oluşum başlıyor. Fenerbahçe’nin amatör branşlara harcadığı bedel geçtiğimiz yıl 20 trilyonu buldu bunun 5 trilyonu basketbol için harcandı. Fenerbahçe’deki sporcuların çoğunun milli takımda olduğu da unutulmamalı. Türkiye’deki amatör branşlara yapılacak sponsorluk anlaşmaları ile daha da ileriye gidecek. Bu ilerleme için öncelikle tesis sonrasında da eğitim gerekiyor. Bununla birlikte bu sporculara maddi olanak sağlayan gerekiyor. Bu sporcuların hayatlarını idame ettirmeleri için maddi olanak sağlanmalı. Ülker Grubu’nun Fenerbahçe’ye katkıları ile Türkiye’ye büyük başarılar getirecektir. Büyük kuruluşların sponsorluk bağlamında amatör branşlara ilgi göstermeleri ve desteklemeleri gerekiyor” diye konuştu.
Ülker A.Ş Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ali Doğan ise imza töreninde şu açıklamalarda bulundu: “ Yeni çıkan sponsorluk yasasına göre Ülker Grubu olarak bizim bu yaptığımız destek, diğer kurumlara örnek temsil etmeli. Bizler spora katkı sağlamak için sponsorluk anlaşmalarının devamı için bu sponsorluk kararını aldı. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spor ile tanışmaları için gerekli zemini hazırlamak için uğraşıyoruz. Sokaklarda kurduğumuz bir çok pota da bunun bir göstergesi. Fenerbahçe ile yaptığımız bu sözleşme sporun yaygınlaşması adına da büyük bir önem arz ediyor. Biz Fenerbahçe’nin Euroleague’de yapacağı karşılaşmalardan başarı sağlayacağını umuyoruz. Fenerbahçe sayesinde şampiyonluk başarısını yaşamak istiyoruz.”
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde yapılan toplantıya Fenerbahçemizden Başkanımız Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz, Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım katılırken, Ülker Gurubundan Ali Ülker, Ali Doğan, Fikret Işık, ve Aydın Acun katıldı,
yönetime biri girecek veya olmayacak diye de bir açıklama yok doğal oalrak
Sercan Okur
24-07-2006, 14:41
http://img140.imageshack.us/img140/7333/ulker288bx8.jpg (http://imageshack.us)
http://img220.imageshack.us/img220/1045/ulker201xq1.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/7773/ulker203ry7.jpg (http://imageshack.us)
http://img207.imageshack.us/img207/3706/ulker204dd3.jpg (http://imageshack.us)
Sercan Okur
24-07-2006, 15:02
Aydın ÖRS röportajında Ülker'den İbrahim,Mirsad,Ömer,Oğuz geldi dedi.
Burdan Oğuz'u da aldığımız anlamı çıkarıyorum.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.