Orijinalini görmek için tıklayınız : Çanakkale'ye Gidiyoruz
Cenker Köse
15-03-2005, 00:59
1907UNIFEB, Çanakkale Destanı’nın 90. Yıldönümünde, Atalarımız’ın bizler için yiğitçe savaş verdiği, kanlarını akıttığı, 250 bine yakın şehidimizin yattığı Çanakkale’ye şehitlerimizi anmak için gidiyor.
Organizasyonun detayları bu başlık altında açıklanacaktır.
Berkay Erdim
15-03-2005, 01:58
Sevgili arkadaşlar,
Şu aşamada organizasyonumuz sadece İstanbul'daki üniversiteleri kapsamaktadır. Ayrıca 1907UNIFEB - Trakya Üniversitesi de, okullarındaki diğer öğrenci kulüpleriyle beraber yaptıkları organizasyonla Çanakkale'ye gidiyorlar. Umarım, gelecek senelerde böyle anlamlı günlerde daha farklı bölgelerden de organizasyonlar düzenleyebiliriz.
Organizasyonla ilgili detayları bu konu başlığı altından takip edebilir ve yorumlarını yazabilirsiniz.
Süleyman Karadağ
15-03-2005, 02:09
Gerçekten çok anlamlı bir organizasyon olacak bizler de orada olmayı çok isterdik ama bu sene maalesef katılamıyoruz umarım önümüzdeki sene çok daha büyük katılımlı bir organizasyon olur ve bizler de orada oluruz.
O anlamlı günde orada olamasak da en azından o gün veya ertesi gün yeni hazırlanan"GELİBOLU" Belgeselini hepbirlikte izleyerek geçirecez.
Burhan Günarslan
15-03-2005, 02:13
Kaç gündür çok yoğun bir şekilde derneğimizle beraber koordineli şekilde bu organizasyonu yapmak için çalışıyoruz ve inşallah alnımızın akıyla çıkarız bu işten de çok güzel ve anlamlı bir org. olacağından hiç şüphem yok.Bir zamanlar bizlerin bu yerlerde olmamız için kanlarını döken canlarını bizler ve vatanları için veren şehitlerimi anmaya ziyarete gidiyoruz.
Sadece abide ile sınırlı kalmayacak arka tarafta anzak koyu kabatepe sırtlarını ve güzergahımız üzerindeki bir çok şehitliğimizi gezeceğiz.
Detaylar hakkında bilgi almak için izleye devam edelim
Berkay Erdim
15-03-2005, 12:41
Öncelikle organizasyon fikrini bize ileten 1907UNIFEB Marmara Üniversitesi Organizasyon Sorumlusu Çağrı Özmen'e ve Marmaralı arkadaşlara, bölgede bizim adımıza yaptığı araştırmalar ve kuruduğu bağlantılar için 1907UNIFEB Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sorumlusu Burhan Günarslan'a ve organizasyon için çaba harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Güzel bir organizasyon olacağını umud ediyor ve herkesin katılımını bekliyoruz.
Funda Meriç
15-03-2005, 22:03
Koşullar ne olursa olsun orada olmayı istiyorum. Üstelik 1907Unifeb ile beraber orada olmak daha bir anlamlı olacak. Tam 90 yıl sonra..aynı yerde..aynı topraklara basmak.. şimdiden heyecan ve ürperti hissediyorum.
Umarım bu organizasyona kayıtsız kalınmaz..
Levin Susar
16-03-2005, 12:20
Güzel olacak güzel :)
Deniz Yılmaz
16-03-2005, 21:25
Arkadaşlar bu anlamlı günde yapılacak olan gezi çok güzel şeyler ifade edecek.Fakat umarım ileriki yıllarda bu gezi diğer üniversiteleri de kapsari
Melis Varan
16-03-2005, 21:26
Gidelim o zaman :D
Berkay Erdim
17-03-2005, 01:03
Sevgili arkadaşlar,
Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Şu anda kontenjanımız dolmuş durumda. Çok keyifli bir gezi, duyu dolu dakikalar ve çok hoş/anlamlı sürprizler katılımcıları bekliyor olacak...
Celal.Mehmet
17-03-2005, 02:05
Hayırlı yolculuklar..
Murat Ok
17-03-2005, 02:13
Şimdiden emeği geçen herkese teşekkürler...
çok guzel ve anlamlı bir gün yaşayacağımıza eminim...
Şafak Dülger
17-03-2005, 05:15
Öncelikle bu anlamlı organizasyona katılım gösteren tüm üniversite birliklerine ve emeği geçen herkese teşşekkür ediyorum.
Mustafa Kemal'in herzamanki gibi sağlam taktikleriyle dolu bir savaş gibi görünsede Rusyanın o Akdeniz'e inme planı suya düşmüş ve Dünya dengelerini değiştiricek etkileri olmuştur.Toplamda 500.000 insanın şehit olduğu Çanakkale Savaşında Türk toplumunun kaybı daha acıydı bu cephede. Çünkü büyük bir çoğunluğu *aydınlardan yeralan askerlerin *şehit düşmesi savaş sonrası dönemde , uzun yıllar boyunca eksikliği hissedilmiştir.
''Türkiyenin aydınlık geleceği, 90. yıl dönümünde bir çok yetişmiş insan gücünün ki bunlar arasında doktor, öğretmen vs.. şehit olduğu Çanakkale'ye, Türklüğün en mukaddes yurduna gidiyor.
Yolunuz açık olsun ARKADAŞLAR..!
Burhan Günarslan
17-03-2005, 10:39
Sevgili arkadaşlar,
. Çok keyifli bir gezi, duyu dolu dakikalar ve çok hoş/anlamlı sürprizler katılımcıları bekliyor olacak...
demek süprizlerde olacak Oo çok güzel o zaman benimde süprizlerim var ::)
Ceyhun.Demir
17-03-2005, 10:53
demek süprizlerde olacak Oo çok güzel o zaman benimde süprizlerim var *::)
süpriz süpriz üstüne desenize.. :)
akşama otobüste görüşmek üzere.. ;)
Safa Arıkan
17-03-2005, 10:56
süpriz süpriz üstüne desenize.. :)
akşama otobüste görüşmek üzere.. ;)
Çok güzel bir organizasyon olacak inşallah:D eğlence ve duygu dolu dakikalar bizi bekliyor arkadaşlar.Otobüste görüşmek üzere;)
Burhan Günarslan
17-03-2005, 11:03
Arkadaşlar buranın sabah ayazı meşhur olduğundan gelirken mutlaka yanınıza sabah için sıkı şeyler alın öğlene doğru havalar ısınıca rahatlarsınız
yarın sabah görüşmek üzere
Funda Meriç
17-03-2005, 11:08
Benim de süprizim var.. ;) Baş harfi börek ;D
Burhan Günarslan
17-03-2005, 11:09
inşallah buraya gelene kadar kalır :)
Ceyhun.Demir
17-03-2005, 11:10
Fında ya bitane ya.. yüce rabbım bize börek yapsın diye yaratmış.. ;D
dalgamı geçiyosun Burhan, köprüyü geçmeden biter o.. ;D
Funda Meriç
17-03-2005, 11:13
Burhan senin için ayırıcam söz..Günlerdir uğraşıyosun, hakkındır ;) Ama otobüste uyuya kalırsam ve Ceyfun hepsini bitirirse elimden bişi gelmez..Şimdiden özürlerimi iletiyim de ben..
Bu arada gerçekten polar üstüne mont almakta fayda var..Buradan gece hareket edeceğimiz için kimsenin bu anlamlı olay için bile olsa hasta olmasını istemem..Nacizane ;)
Çağrı Özmen
17-03-2005, 11:34
Burhan senin için ayırıcam söz..Günlerdir uğraşıyosun, hakkındır ;) Ama otobüste uyuya kalırsam ve Ceyfun hepsini bitirirse elimden bişi gelmez..Şimdiden özürlerimi iletiyim de ben..
Bu arada gerçekten polar üstüne mont almakta fayda var..Buradan gece hareket edeceğimiz için kimsenin bu anlamlı olay için bile olsa hasta olmasını istemem..Nacizane ;)
ya ben ya ben_? gunlerdir canakkale diye diye çanak gibi oldum,yörüngeye girdim.funda o börekin %200 hakkı benim.ben yiyecem.....bana ninjalık yaptırmayın!!!! ;D
Seçkin Özmen
17-03-2005, 12:20
bana ninjalık yaptırmayın!!!! ;D
bunların hepsi feyk! :P ::)
Levin Susar
17-03-2005, 12:41
Ben de onu soracaktım. Hava ne alemde. Gündüzleri sıcak oluyo mu . Polarlarla terlemeyelim. T-shirt ler ile gezeriz. Hem t-shirtü olmayan arkadaşlar da bu arada t-shirt almış olurlar :)
Anıl Germeç
17-03-2005, 14:22
bu organizasyona katılacak ve düzenleyen herkese
- özellikle dün gece belkide son dakikada adımı yazdıran berkaya ;) - teşekkür ediyorum. çok güzel, duygulu, eğlenceli ,börekli :P dakikalar bizi bekliyor. otobüste görüşürüz ;)
Ceyhun.Demir
17-03-2005, 15:10
Ama otobüste uyuya kalırsam
uyuyabileceğini sanıyo, yazık.. ;D
Can Turgut
17-03-2005, 15:14
Ben de onu soracaktım. Hava ne alemde. Gündüzleri sıcak oluyo mu . Polarlarla terlemeyelim. T-shirt ler ile gezeriz. Hem t-shirtü olmayan arkadaşlar da bu arada t-shirt almış olurlar :)
Lan ne tüccar adamsın ya.İlla sokturcak mezhebi araya illa.
Funda Meriç
17-03-2005, 15:17
Öyle düşünüyorum çünkü 8 yufkadan sigara böreği sarmanın ne demek olduğunu anca uyuya kalan anlayabilir ;D Yorulduuuummm...E içecekler sizden..! Gider ayak bozuşmayalım ;D
Burhan Günarslan
17-03-2005, 15:58
aa ne demek düşünmen yeterli funda bu arada bende size benim için en değerli şeyi takdim edicem sabah sabah hazır olun :D
Burhan Günarslan
17-03-2005, 16:02
evet bugün çok sıcak bir hava var çanakkalede yarında öyle olacak muhtemelen polar ve t-shirtle gelmenizde fayda var ;)
Mustafa Güngör
17-03-2005, 16:07
Organizasyona katılacak arkadaşlarımızın dikkatine.
Otobüsümüz saat 23.30 da KADIKÖY EVLENDİRME DAİRESİ önünden hareket edecektir.Daha sonra saat 00.00 da 4. Levent'teki Dernek Merkezimizin önünden hareketle Çanakkale gezimiz başlayacaktır.
Funda Meriç
17-03-2005, 17:10
aa ne demek düşünmen yeterli funda bu arada bende size benim için en değerli şeyi takdim edicem sabah sabah hazır olun :D
Hayırdır..Benim için en değerli şey aklıma geliyo da..Allah korusun ;D
Zaman geçmek bilmiyor..
Kürşad Altınapa
17-03-2005, 19:05
arkadaşlar hepinize hayırlı yolculuklar... kısmet olursa 02:00 gibi çıkıyoruz biz de edirneden..orada görüşebiliriz inşallah..
Mustafa Güngör
17-03-2005, 23:41
Şu anda arkadaşlarımız Kadiköyden yola çıktılar...yarım saat sonra da 4. levent'ten arkadaşlarımızı alıp Çanakkale'ye doğru yola çıkacaklar..Herkese iyi yolculuklar
Burhan Günarslan
18-03-2005, 00:11
İnşallah hayırlı bir yolculuk olur sabahleyin görüşmek üzere
Murat Karaman
18-03-2005, 10:56
yıllar önce bu güzel coğrafya için canını ortaya koyan insanların ziyaret edecek olan tüm arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum!
Erkan.Ergun
19-03-2005, 02:40
Yeni geldim.Super otesi bir geziydi.Biraz yatmayi deneyim uyaninca epey birseyler karalayacagim.
Gökhan Taşkan
19-03-2005, 03:06
Anlamı ve değeri çok büyük , insanın içini ürperten o coğrafyada 90 yıl sonra şehitlerimizi anmak ve zafer kutlamalarında bulunmak bir onurdu..
253,000 Türk askeri ve 284,000 düşman askeri olmak üzere 537,000 kişi 289 günde o bölgede hayatını kaybetti..
Sonuçta çok kısıtlı güce sahip olsa da vatan için , toprakları için orda savaşan halkımız büyük bir zafere imza attı..
Herkese teşekkürler..
Not: Çanakkale geçilmez , Fenerbahçe yenilmez !
dedik.. Günü 2 mağlubiyetle kapadık..
Anıl Germeç
19-03-2005, 03:14
gidenler gördü, hep beraber gördük bu vatanın her karış toprağında nasıl bir emeğin olduğunu. benim için büyük bir onurdu böyle bir yere gitmek, gezmek.
foruma resimler koyacağım ama öncelikle bir güzel uyumam lazım.
aklımda kalan bir başka şey ise 7 kişilik UNIFEB timinin ağaçların arasından Anafartalara doğru yaptığı baskındı gezinin son durağında.. gidiş 3 dakika, dönüş 20 dakika ;)
gelen herkesin ayağına, yüreğine sağlık.
Murat Ok
19-03-2005, 03:57
Emeği geçen ve bu anlamlı günde aramızda olan arkadaşlara teşekkürler...
Herkes çok yorgun, uykusuz( bi kac kişi haric ;D ) dogal olarak...
resimler ztn pek cok seyi anlatacaktır...
Umarım benliğimize, sahip oldugumuz deüerlere biraz daha eklenti yapabilmişizdir...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Uğur Yedikardeş
19-03-2005, 10:02
İnanamıyorum size, gece o yol yorgunluguyla birde foruma girip yazı yazmıssnz, tabi bnm gibi sabah 9 da işbaşı yapmak zorunda diilsiniz :(
Uykusuzluktan ölüyorum, sesim ztn biliyrsnz cıkmıyo, ama böyle seyleri dert etmek bana sacma geliyor. Gittik, gezdik ve duyduklarımız, anılar ve o eşsiz cografya bazı seylerin kolay kolay kazanılmadıgını gösterdi.
Her ne kdr bende bekledigm duygu yogunlugunu yaratamasa da, yerlerdeki çöpleri görünce içim sızlasa da, anzak mezarlarını görünce imrensemde, Atamızın söylediği o sözü okuyunca hissettiğim ürperti benm için yetti de arttı... "Bu toprak üzerinde canını verdikleri için onlar da artık bizim evladımızdır" Böyle bir sözü söyleyebilecek kaç kişi varolmuştur yeryüzünde?
Yolculuk cok güzel geçti, eglendik, yorulduk, öntarafla kapıştık, İnanç'ın özel istegiyle iki heyyadan sonra sustuk, cıldırdık ;D, yolda karsılastıgımız gs liselilere Namık Kemalden aldıgımız destekle gerekli cevabı verdik ;D, belgesel için malzeme verdik..
Dönüş yolculugu işkenceydi bnm için, Keşanda izledk macı ama inanın mactan bir pozisyon dahi sorsanız hatırlamıyorm. Keşandan sonrası ise sadece derin bir uykudan ibaretti bnm için..
Organizasyon için çırpınan, çabalayan Çağrı'ya ve orda bizi memnun etmek için hazırlıklar yapan ve bunda başarılı olan Burhan'a, katılıp bu havayı soluyan herkese teşekkürler..
Fotografları sabırsızlıkla bekliyorum (Onur Bilgininkiler hariç ;) )
Berkay Erdim
19-03-2005, 12:30
Unutulmaz bir gündü. :)
Şehitlerimizle gururlandık. Türk Vatanı'nın ne zor koşullarda bizlere bırakıldığı gözlerimizle gördük, bir kez daha anladık. Yazılacak çok şey var aslında ama şimdilik sadece şunu söyleyebilirim. Bu geziyi kaçıran arkadaşlar için, ileride mutlaka tekrar yapacağız böyle bir organizasyonu...
Sevgili Çağrı ve Burhan'a önceden teşekkür etmiştim zaten, bir de gönüllü olarak bize rehberlik yapan kardeşimiz İNAN'a çok teşekkür ediyorum. Gün sonunda sesi kısılmıştı zaten ama anlattıkları ve yol göstermesiyle bizi gerçekten harika bilgilendirdi ve çok yardımcı oldu. Ağzına sağlık İnan.
Katılan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Keşan'da izlediğimiz maçın SKORU dışında, her yönünyle harika bir organizasyondu...
Cagri.Cobanoglu
19-03-2005, 12:50
Organizasyona katılmadan once bu kadar iyi vakit gecirecegimi dusunmemistim. Organizasyonu hazırlayan ve katılan herkese tesekkur ederim. Son olarak, Alemin Kralı Otobusun Arkası :)
Burhan Günarslan
19-03-2005, 12:50
http://tinypic.com/29tmoo
http://tinypic.com/29tmqv
http://tinypic.com/29tms1
Burhan Günarslan
19-03-2005, 12:53
http://tinypic.com/29to4g
http://tinypic.com/29to5k
http://tinypic.com/29to95
Orçun Tezol
19-03-2005, 12:53
Bir çanakkaleli olarak işlerimin yoğunluğu nedeniye aranızda bulunamadığım için gerçekten çok üzgünüm. hepinizin ayagına ve yüreğine saglık. ayrıca bu org. için gecesini gündüzüne katan burhan başkanıma da tekrar tekrar teşekkürler. inşallah bu sene olduğu gibi önümüzdeki senede büyüyerek bir org. olur 18 mart bizim için.
Burhan Günarslan
19-03-2005, 12:56
Telefonumla iyi kötü çekmiş olduğum unutulmaz anlardan bir kaç kare sizlere
Bu organizasyonu hazırlayan emeği geçen o unutulmaz anları gelip gören yaşayan herkese bende teşekkür etmek istiyorum.Bu org.un altında benimde imzamın bulunması benim için bir onurdur.Daha nice org.ta birlikte dileğiyle.Dünü hiç unutmayacağım
Şa-ram-po-le yu-var-la ;D
Emrah Demircioğlu
19-03-2005, 13:04
Çanakkalenin kurtuluşunun 90. yılında orada bulunmak gerçektende çok güzeldi.Neler yaşandığını birebir cephelere giderek öğrendik.
Hele ki o conk bayırı gerçektende mükemmel bir yer
Arkadaşlarımız gaza gelip hücummm allah allah sesleriyle hayal ettikleri anzak askerlerine doğru yönelip mezarlıklarını ziyaret etmesi bizi çok onurlandırdır:)
BÜLBÜL E ÇOK TEŞEKKÜRLERRRRRR :)
Funda Meriç
19-03-2005, 13:56
Gidiş bi yana, dönüşte gecenin bi vakti yürümek zorunda kalmama rağmen söylenmedim, söylenemedim. 90 sene önce yaşıtlarım orada can verirken, benim için, ben nasıl söylebilirdim. İnanılmazdı..90 sene çok beklemiş gidip görmeyenler.İnsanın her gidişinde daha da hislendiği topraklar. Bazen bir koku..bazen bir ses..Duymadığını kim idda edebilir :(
Bu hüzünler bi yana bir o kadar da keyif aldığımız ;) otobüsün arkası Marmara tayfası eğlenceleri..Bülbül mü bamya mı ??? muallakları.. ;D Kahvaltı ve akşam yemeğine teşekkür. O ne ekmekti öyle..Nefiss..
Fenerbahçe yenilmez, Çanakkale geçilmez! Tam belgesellik.. Yemek üstüne iyi zıpladık!
Çağrı bi sus,ordan oraya..
Sek votka da içilmez ki kardeşiim..Şartlar bu! ;D
Benzinciiiii :-[ Oh çok şükür ;D
Bir de NTV kameramanını unutmamalıyım.
Kameraman: - Ver elini bana, ver ver..Tut bi yaa..
Funda: - Ee.. ???
Spiker: - Sulanma kıza! :o
;D
Yayınlamayan cinconlu..
Bir de kameraman ve spiker arasında şu konuşma geçti ki olayı kısaca özetledi bence:
- Sizinkiler nerde lan, Fransızların mezarlığını mı ziyarete gittiler!
- ::)
Hepinize teşekkürler..Börekleri unutmayalım.. ;D
Burhan Günarslan
19-03-2005, 14:10
evet börekleri unutma funda yalan oldu yalannn
Funda Meriç
19-03-2005, 14:22
Ya Burhan önceden söylemiştim ama..Sana ayrıca yaparım bi maç günü.. ;)
Süleyman Karadağ
19-03-2005, 14:32
Çanakkale'ye giden tüm duyarlı kardeşlerimi tebrik ediyorum.Bizler de orada olmayı çok isterdik..
önümüzdeki sene Anıtkabir ve Çanakkale organizasyonlarında çok daha fazla katılımla birlikte olmak dileğiyle.Umarım gerçekleşir...
Uğur Yedikardeş
19-03-2005, 14:36
evet börekleri unutma funda yalan oldu yalannn
Börekleri Çagrı,Hayri ve Ofaya sorucaksın Burhan, gerçi onlarda hatırlamayabilir o kdar kısa zaman aralığında süpürdülerki :D
Burhan Günarslan
19-03-2005, 14:39
Ya Burhan önceden söylemiştim ama..Sana ayrıca yaparım bi maç günü.. ;)
ay ay çok saol düşünmen bile yeter de o börekler maç günüde biter ;D
İnanç Gülfidan
19-03-2005, 14:42
Yeni uyandım ve başım çatlıyor ama değdi gerçekten. Otobüsteki yolculuğumuz coşkulu, Çanakkale'de geçirdiğimiz dakikalar ise keyifli, ve duyguluydu. Daha önce buraları görmemiştim, çok geç kalmışım onu farkettim. Ayrıca Burhan'ın fotoğrafında siperdeki dedeye de hayran kaldım: ''Savaşarak alamadıkları topraklarımızı, siyasetle almaya çalışıyorlar!!!'' Daha anlatacak çok şey var ama önce bi fotoğraflar gelsin de öyle konuşalım.
Can Turgut
19-03-2005, 14:43
Ayaklarınıza sağlık.
Burhan Günarslan
19-03-2005, 14:43
Börekleri Çagrı,Hayri ve Ofaya sorucaksın Burhan, gerçi onlarda hatırlamayabilir o kdar kısa zaman aralığında süpürdülerki :D
herşey çağrının başının altından çıkıyor zaten bi de yanında hayri varken börek mi kalır ;D
Burhan Günarslan
19-03-2005, 14:51
Yeni uyandım ve başım çatlıyor ama değdi gerçekten. Otobüsteki yolculuğumuz coşkulu, Çanakkale'de geçirdiğimiz dakikalar ise keyifli, ve duyguluydu. Daha önce buraları görmemiştim, çok geç kalmışım onu farkettim. Ayrıca Burhan'ın fotoğrafında siperdeki dedeye de hayran kaldım: ''Savaşarak alamadıkları topraklarımızı, siyasetle almaya çalışıyorlar!!!'' Daha anlatacak çok şey var ama önce bi fotoğraflar gelsin de öyle konuşalım.
yanlız bişey var dede savaşlara katılmamış ;D sorulan bir soru karşısında sanırım anıl sordu ve itiraf etti
bu arada eve geldiğimde yarı uykulu bir şekilde CNNTurk'ü açtığımda bizim abidenin oradaki şehitlere benim ve inançın beyaz karanfil bırakışımızı ve abidenin altında "Atam İzindeyiz" pankartını filan gösterdi diğer kanalları bilmiyorum ;D
Funda Meriç
19-03-2005, 15:05
arkanda yürüyen bunca otlakçı aşık sana safa reis,bülbül,bamya,berkayın yorganı ve balkonu,(sehitlikte bi adamın inancın yanından gecerken)ohaaa ronaldoya ne kadar cok benziyo,bi foto mu cektirsem,funda yeter artık uyuma,özlem uçtun yine,ofa yılan dansı yapsana,heyya heyya,fenerbahce yenilmez canakkale gecilmez,bizi trt cocuk korosuna cevirdiler,halimize bak,baskanın buldugu tezahurat bu kadar olur,ugur sesin kısılmıs,25 milyon buraya kadardı, pamuk eller cebe,dekolte hayri,ilgen o votkayı nasıl sek iciyosun yaa,birkan mavi mavi masmaviyi soyle abi,onur sen ne serefsiz adamsın,erkan kadar satıcı gormedim,kaptan yanlıs yola girdik-olsun onemli degil,sarampole yuvarlan,inanc kussana,hepimiz kardesiz-ugur yedikardes,ercan iddaa manyagımısın olum,oha demir girdi lan,uyanmıyoki,uyansa ben bir dövecem onu,onur bilgin,o dil hareketi cok guzel kanka bi daha yapsana ;D
superdi,herkese tesekkurler..........
Çağrı,bunları mı anladın sen geziden.. ???
Murat Ok
19-03-2005, 15:15
Çağrı,bunları mı anladın sen geziden.. ???
Otobuste kac kişi old sayamayan adamın ne anlamasını bekliodun ki ;D
eminim sersemliğini atınca bir Tarihçi!!! olarak duygu ve düşüncelerini gelmeyen arkadaşlarla paylaşır... ;)
Uğur Yedikardeş
19-03-2005, 15:16
eminim sersemliğini atınca bir Tarihçi!!! olarak duygu ve düşüncelerini gelmeyen arkadaşlarla paylaşır... ;)
Çağrıya kaldıysa gelmeyen arkadaslara acıyorum ;D
Burhan Günarslan
19-03-2005, 15:21
Otobuste kac kişi old sayamayan adamın ne anlamasını bekliodun ki ;D
1,2,3,5,96,107,..., çüş çağrı :-*
Funda Meriç
19-03-2005, 15:40
- 31 burasıydı yaaa...hooop başa..32..33..sen 29 diilmiydin demin..bi oturun yaa... ;D
Funda Meriç
19-03-2005, 15:44
Herkes yanındakini kontrol etsin..
Safa yookk :o
Safa ???
Safaaaaa
puhaha..İnanç'ın kahkahaları ve Çağrı'nın da bi ara girdiği kahkaha krizini asla unutmicam..Bütün hüznümü aldı götürdü yani.. ;)
Okan Uzunkaya
19-03-2005, 15:52
Giden tüm arkadaşların ayaklarına sağlık. Gerçekten en anlamlı organizasyonlarımızdan birisiydi. Emeği geçenlere ayrı ayrı tebrikler.
Funda Meriç
19-03-2005, 15:57
"Biz ferdi kahramanlık sahneleriyle meşgul olmuyoruz. Yalnız size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen şehit düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaya sayan bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Acaba bugün..90 yıl sonra..Yine o siperlere girmek gerekse..şartlar el verdiğince, aç susuz değil belki ama yine savaşmak gerekse..o denli, o ruhla olur mu merak ediyorum. Allah göstermesin elbette savunuruz topraklarımızı ama..Bir yanım asla o ruhu taşıyamayacağımızı üzülerek söylüyor.
Çağrı Özmen
19-03-2005, 16:00
o kahkaha krizimin sebebi ugurdu,hala kulaklarımda ;D
hayri senin adında her tezahurata uyuyo ha,42 parca tezahurat seti....puhahaha ;D ;D
Funda Meriç
19-03-2005, 16:02
http://www.gallipolidigger.com/2004...rimiz.iller.htm
Genelkurmay kaynaklarına göre Çanakkale' de şehit düşmüş kahramanların isimleri, dağılımları ve sayıları.. :-/
Funda Meriç
19-03-2005, 16:12
Önce vatan savunması sonra Fener müdaafası
"Trak... Trak... Trak... Silah sesleri geliyordu Harb-i Umumi'den...Mülazım-ı evvel Arif; biraz geç kalmış insanların aceleciliği içinde,atının eğerini son kez gözden geçiriyordu. Yolu uzundu... Bir ara,cepheden gelen top seslerine kulak verdi, sonra çevresindekilere "Selâmetle kalın" diyerek; atına mahmuz vurdu.Mülazım-ı evvel Arif; Çanakkale'de vatanını, İstanbul'da ise Fenerbahçe'yi müdafaa ediyordu. Sarı-lacivertli kulübün sağbekiydi... Fenerbahçe olmadan Arif, Arif olmadan Fenerbahçe olmazdı.Savaş çıkıp cepheye gönderilince; takımından ayrı kalmaya gönlü razı olmamıştı. Cepheye koşan tüm askerler için parola "Önce vatan" dı ama, Arif için "Sonra, Fenerbahçe" vardı...
Takımını yalnız bırakmak istemiyordu. Bu yüzden de, kendisi ya da kulüp yöneticileri, kumandanından izin alıyor, cepheden cuma ligine koşuyordu.O hafta ise,Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesi vardı. Burada, Çanakkale geçilmez... Orada, yine İstanbul'da Arif hiç geçilmez.
Mülazım-ı evvel Arif, ezeli rekabet cephesindeki görevine yetişmeliydi.Dağ, dere, tepe demeden, 26 saat at sürecek ve bugün Fenerbahçe Stadı'nın bulunduğu papazın bağına yetişecekti. Tutmayın onu, yolu uzun."
Salim Mutlu amcamızın galerisinde de Ahmet İzze isimli futbolcumuzun fotografı vardı. Fotografını çekenler gönderirse..Mazimizde gerçekten bir tarih yatıyor..Dil uzatanlar herşeyden önce saygıyla eğilmeliler..
Funda Meriç
19-03-2005, 16:20
“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken Ingiliz, Fransız, Avustralyalı,Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır.Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”
Mustafa Kemal
Funda Meriç
19-03-2005, 16:36
Yolculuk sırasında İnan' dan dinledik ama gelmeyen arkadaşlar için paylaşmak istedim.
"Yıl 1984.Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık makamında rahmetli Turgut Özal var.Aynı dönemin M.e.Bakanı ise sayın Vehbi Dinçerler.Ülkesinin geleceği adına çözüm yolları araştıran turgut özal eğitim konusunda da japon pedagoglara bir araştırma yapmak ister ve ülkemize davet eder.Eğitim konusunda uzman bu heyet,türk gençleri hakkında araştırma yapmak üzere ülkemize gelirler.bir süre ülkemizin değişik yerlerinde görüşmelerde ve temaslarda bulunurlar.en nihayetinde araştırmaların sonuçlarını açıklamak üzere sayın turgut özalın yanına çıkarlar.milli eğitim bakanımız da bu sırada orada bulunmaktadır.heyetin verdiği sonuç gayet açık ve kısaıdr.
- Sizin gençlerinizde milli şuur yok!
Yöneticilerimiz aldıkları bu üzücü cevap karşısında hayretler içerisinde kalır ve hemen sorarlar:
-Peki siz japon gençlerine milli şuur verme adına neler yapıyorsunuz?
-Biz gençlerimize daha ilkokula baslamadan şok testler uygularız.mesela uçak gibi hızlı giden trenlerimize bindirir bir tur yaptırırız.çok katlı yollardan da geçen tren onları şöyle bir sarsar.sonra robotlarla çalışan büyük fabrikalarımıza götürür, gezdiririz.mini mini çocuklarımız teknolojinin baş döndürücü sonucunu görerek şok olurlar,hayranlık duyarlar.bu şoktan sonra onları hiroşimaya nagazakiye götürürüz.2.dünya savaşı sırasında atom bombasıyla müthüş derecede tahrip edilkmiş olan bu bölgeleri biz aynen koruyoruz.oraları da çocuklarımıza bilgiler vererek gösteririz.hiçbir canlının ve bitkinin hayat bulmasına imkan vermeyen atom bombasının bugune kadar uzanan etkilerini hayretle seyrederler.doğaldır ki,çocukların bütün görüp dinledikleri,masum ve temiz ruhlarında derin ve etkili izler bırakır.bütün bunların ardından da onlara deriz ki;
-Eğer sizler çalışmaz sizden öncekileri geçmezseniz vatanınızı işte böyle düşmanlar bombalar yakar yıkar ve hiç bir canlının yaşayamayacağı hale getirir;sonra da çeker gider.çalışırsanız bindiğiniz trenleri bile geçecek yeni araçlar yaparsınız.daha da gelişmiş fabrikalar kurarsınız.üstelik hiç bir düşman,size saldırmaya cesaret edemez.ülkeniz,milletiniz yücelir yükselir,daima bütün insanların saygı duyduğu ve özendiği bir konumda kalır.şimdi artık,çalışkan olup olmama kararını kendiniz veriniz.çalışmak ve ülkenizi sevmek zorunda değil misiniz ?artık bunu siz düşünün ve kararınızı verin!
-Çocuklarımız bununla 2. bir şok daha yaşarlar.ve bu şoklarla iyi bir japon olmaya doğru güçlü bir adım atmış olurlar.
Yetkililerimiz japon gençlere nasıl milli şuur kazandırıldığını öğrenmişleridr.ardından bir soru daha sorarlar.
-Peki biz türk gençlerine milli şuur kazandırma adına neler yapmalıyız ?
-Bildiğimiz kadarıyla sizin gençleriniz için birçok nagazakiniz hiroşimanız var.bizimkinden çok daha önemli bunlar.en önemlisi de çanakkale savaşlarının geçtiği bölgedir.1.dünya savaşının bu bölümü gençlerinizin şok olması için yeter de artar bile...
Bir metrekare toprağa 6.000 merminin düştüğü yerdir Çanakkele... Böyle bir savaştan Türkler herşeye rağmen galip geliyor,zor olanı başarıyorlar.en gelişmiş teknolojiye ve donanıma meydan okuyarak,imanın galip geldiğinin ispatını yapıyorlar.
Üstelik karşılarında tek bir düşman değil birleşmiş güçler sizin deyiminizle 2,5 millet vardı.
"işte bu tablo ve bu bölge,gençlerinizin milli şuurunu pekiştirmeye fazlasıyla yeter.bunun için gençlerinizi gruplar halinde Çanakkale'ye götürmelisiniz.Her Türk genci Çanakkele Savaşlarının olduğu bölgeyi mutlaka gezmeli,görmeli ve öğrenmelidir." ve o gençlere denmelididr ki ;
"sizler çalışmazsanız birlik içinde olamazsınız,düşmanlar çannakkaleye geldikleri gibi bu defa da başka şartlar altında başka şekilde gelirler,size yaşamayı haram ederler.çalışır,birlik içinde olursanız,teknolojiyi yakalarsınız;barışa katkıda bulunur, vatanınızı medeni bir hale koyarsınız."
"evet gençlerinize bunu telkin ettikten sonra da,bu zaferin destanını en güzel biçimde dile getiren mehmet akif'i ve O'nın Safahat'ını okutunuz"
İşte Japon heyetinin açıklaması böyledir."
Safa Arıkan
19-03-2005, 16:58
İlk başta İnan kardeşimize buradan çok teşekkür ediyorum bize o muhteşem ve anlamlı yerleri gezdirdiği için:)
Bi de şu vardı İnan ın anlattıkları arasında şu olay çok dikkatimi çekti İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileride savaşa gidiyor ve hepsi şehit oluyorlar ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi o yıl hiç mezun veremiyor.
Çanakkale Zaferi ile ilgili ayrıntılı bilgi için
http://www.gallipolidigger.com/
Burhan Günarslan
19-03-2005, 17:02
http://tinypic.com/29tmqv
bende buradan İnan'a bizleri kırmayıp rehberliği kabul edip bizleri yönlendirdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
inandık ve kazandık 8)
inanmak kazanmanın yarısıdır ::)
şimdilik aklıma gelen bunlar :)
Uğur Yedikardeş
19-03-2005, 17:13
“Bu memleketin topraklarında kanlarını döken Ingiliz, Fransız, Avustralyalı,Yeni Zelandalı, Hintli kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, mehmetçiklerle yanyana koyun koyunasınız.
Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır.Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır.Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.”
Mustafa Kemal
:-X Söz budur!
Bir de müzede Arifin resmini çekmişti arkadaşlar, onu da koyabilirseniz çok iyi olur
Ceyhun.Demir
19-03-2005, 22:13
aslında söylenecek çok şey var, mümkün olduğunca özet yazıcam..
bu organizasyonda büyük emeği geçen Berkay, Çağrı, Burhan ve İnan kardeşlerim başta olmak üzere, bütün katılım gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
gerçekten bizler için unutulmaz bir gün oldu..herşeyiyle çok güzeldi.. günün tek olumsuzluğu FB maçıydı maalesef..
Gelibolu'da gördüğümüz yerler hakkında arkadaşlarım zaten anlatmışlar yeterince şeyi.. ekleyecek söz yok..
gittiğimiz yerlerde özellikle birşeye dikkat ettim, şehitlerimizin yaşlarına.. ve belkide % 90'ı *18-26 yaş arasındaydı.. yani bizlerin yaşıtlarıydı hepsi.. daha henüz hayatlarının baharında onlara, kendilerinden sonra bu topraklarda yaşayacakların iyi bir hayat sürmesi için ölün emri verildi, onlarda gözünü kırpmadan ölüme gittiler, Şehit oldular..
günümüzdeki onların yaşıtlarına, yani bizlere bakıyorumda, bir yanda bizler için gözünü kırpmadan ölüme koşanlar, diğer yanda hiç uğruna saçma sapan tartışmalarla kavgalarla birbirini kıran insanlar.. bazı şeyleri yeniden düşünmek, yeniden "ben ne yapıyorum" demek, hepimize gerekli sanırım..
bizlere o kutsal toprakları görmek nasip oldu, umarım herkese nasip olur.. her Türk gencinin mutlaka oraları görmesi lazım..
.................................................. .................................
ve yolculuğumuz.. herşeyiyle çok güzel, çok eğlenceliydi.. hepimiz sadece 1-2 saat uyuyabilsekte, bütün gün yorgunluktan ayağa kalkamayacak duruma gelsekte, bunlara fazlasıyla değdi..
birde sabiha gökçene yetişebilseydik harika olucaktı.. ;)
Çanakkale geçilmez, Fenerbahçe yenilmez.. ;)
şimdilik bu kadar.. bülbül'e selam olsun.. ;) ;D
Burçay Tiftikçi
19-03-2005, 23:19
Conk bayırındaki şehit olan atalarımızın hepsinin kemiklerin dün sızlamıştır.Ne yazıkki.
İlgen Üçer
19-03-2005, 23:27
Herşeyiyle çok güzel ve anlamlı bir organizasyona imza attık. Öncelikle bu organizasyonun hazırlanmasında gerçekten çok yorulan Çağrı'ya ve diğer arkadaşlara teşekkürler. Bizi Çanakkale'de çok güzel bir şeklide ağırlayan Burhan'a ve rehberliğimizi eksiksiz bir şekilde yapan İnan'a ve gelen bütün arkadaşlara teşekkürler. Bütün organizasyon boyunca herşeyi kaydeden Emrah'a da ayrı bi teşekkür (ünlü olacağız ünlü :))
Bu organizsayonun sonunda eminim hepimiz vatanımızın, bayrağımızın ve geçmişimizin değerini birkez daha anladık.
Organizsayonun tek eksi noktası ise günün soununda aldığımız iki malubiyet olsa gerek.
Tabi ki unutulmayacak olaylar arasında;
*Çağrı'nın otobüste kaç kişi olduğunu bir türlü sayamaması.
*Mola yerinde yanımıza malum takımın lisesinin otobüsünün gelmesi ve onlara gösterdiğimiz sevgi ::) ::) ::)
*Bülbül
*Alex'in artık bizim için değerini kaybetmesi onun yerine Namık'ın taraftarın sevgilisi olması (Namık, Namık, Namık:P)
Fenerbahçe yenilmez, Çanakkale geçilmez
Fenerbahçe yenilmez, Çanakkale geçilmez...
Burhan Günarslan
19-03-2005, 23:35
Arkadaşlar dün herkes orada harıl harıl foto çekti benden başka siteye yapıştıran yok bu arada benimkiler 3. sayfada ;D malum herkes çektiği için telefon ile bu kadar
Ercan Kibar
20-03-2005, 00:22
FENERBAHCE YENILMEZ, CANAKKALE GECILMEZ....
Unifeble ilk organizasyonum oldu ve gercekten muhtesemdi..emegi gecen herkese binlerce tesekkur...
Canakkale sehitlerini anmak bence her turk gencinin yasamasi gereken bi onurdur...
otobuste muhabbet cok superdi, tek kelimeyle ozetlemek gerekirse `bulbul` diyebiliriz ;D
bu organizasyonlarin devamini bekliyoruz ;)
İnanç Gülfidan
20-03-2005, 01:01
Arkadaşlar şunu da belirtmek isterim ki kimsenin değinmediği bir nokta daha var geziyle ilgili ki bu da gezinin maliyeti! Gerçekten inanılmaz denecek bir fiyata ordaki yemeklerimiz dahil herşey karşılandı ki bu fiyata tahmin ediyorum ki en ucuz otobüs şirketiyle bile Çanakkale'ye gidip gelinemez!
Ayrıca FB TV'de yayınlanacak görüntülerimiz dışında CNN TÜRK ve NTV'nin de bizi görüntülemesi ve bunları yayınlaması da gayet olumlu gelişmeler 1907UNIFEB açısından. Sonuçta 1907UNIFEB'in sadece bir tribün topluluğu olmadığı, maçlara gitmek dışında bu tür organizasyonlar da düzenlediğinin daha çok insan tarafından öğrenilmesini sağlayacak bu görüntüler.
Son olarak bu vatanın evladı olduğum için, Türk kanı taşıdığım için bir kez daha gururlandım dün. İnşallah bir gün saygıyı da öğreneceğiz Türk toplumu olarak!
Murat Ok
20-03-2005, 01:21
Arkadaşlar hala resimleri bekliyoruz o ayrı konu da eger Cnn Türk ve NTV deki görüntüleri bi sekilde kaydeden varsa yayınlanmasını saglasın ltf...
Faruk Aksu
20-03-2005, 01:36
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler!
Benim için tek eksik şey uykuydu ama uykusuzluğa da değdi elbette.
1907UNIFEB adına bir artı daha koyduk.Ne tribündeki yerimizden ne de sosyal sorumluluğumuzdan vazgeçelim.Bu tür organizasyonları daha sık gerçekleştirelim.
Şehitlikleri gezerken orada hemşehrilerimi, kardeşim denecek yaşta ölen insanları gördükçe önce utanır gibi oldum kendimden.Onlar bizim için ölmüş ama ben ancak 22 yaşımda ziyaret edebildim onları diye.Bugün bir savaş olsa eminim ki hepimiz ölmeye gidebiliriz yine.Ama mesele oraya kadar gelmemek.O şehitlerin hürmetine ve başka şehit vermemek için bugün birşeyler yapmak lazım.
Erkan.Ergun
20-03-2005, 02:06
Belkide simdiye kadar gittigim en anlamli organizasyonlardan birisiydi bu yuzden emegi gecen her arkadasa tesekkur etmeyi kendime bir borc biliyorum.Otobus yolculugundan donusune kadar arkadasligin,eglencenin ve zaman zamanda duygusal anlarin hat safhada oldugu anlar oldu ki bunlar herkese iyi ki gelmisim dedirtecek cinstendi.Metrekaresi basina iki insanin oldugu ve binlerce kursunun dokuldugu o cografyaya ayak basmak benim icin gurur verici bir durumdu.Bizim icin canini vermis bu insanlara bu yasimda da olsa gerceklestirilmesi gereken bir gorevi yerine gerceklestirmis gibi hissettim kendimi.Ve bugunku duruma baktigim zaman bir ara kendimden utandim bile bu insanlar vatan icin canini vermisken bizler bu vatan icin ne yapiyoruz diye.
Çağrı Özmen
20-03-2005, 11:03
Arkadaslar hepimizin ayaklarına yüreklerine sağlık,orda olmak gercekten bir onurdu.en anlamlı organizasyonlarımızdan biriydi,otobusteki eğlence superdi gercekten,otobus yolculugunda eglenecegimi zaten biliyordumda bu kadarını beklemiyordum...belirli bi saatten sonra sanki bir haftadır o otobusteymisim gibi hissettim ;D otobuse bağlandım,satışa çıkarılırsa hemen alıcam ;D arka koltukların arasından cıkan demirler,kendiliginden arkaya yaslanan,bi daha da dik pozisyona getirilemiyen OTOMATİK koltuklar.superdi....dönüste baya bi uyudum.bu arada bazı rivayetler var,herkes bana anlatıyo...ben uyurken berkay gelip bişey sormus bende salak salak cevap vermişim falan diye,ben hatırlamıyorum,gerçekmi bu?dalgamı geciyosunuz......bakın sonu ninjalıkla biter ;D
BÜLBÜLÜM ALTIN KAFESTEEEEEE...
ÖTER AHESTE AHESTE... ;D
Cenker Köse
20-03-2005, 12:02
Bu konuda söylenebilecek herşeyi Mehmet Akif Ersoy söylemiştir:
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde -gösterdiği vahşetle- "Bu bir Avrupalı!"
Dedirir: Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!
Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer,
Kaynıyor kum gibi... Mahşer mi, hakikat mahşer.
Yedi iklimi cihânın duruyor karşısında,
Ostralya'yla beraber bakıyorsun: Kanada!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk;
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...
Hani, tâ'ûna da zuldür bu rezil istilâ!
Ah, o yirminci asır yok mu, o mahhlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcud ise, hakkıyle sefil,
Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.
Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb.
Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı;
Beriden zelzeleler kaldırıyor a'mâkı;
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
Yerin altında cehennem gibi binlerce lâğam,
Atılan her lâğamın yaktığı yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer
O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak,
Boşanır sırtlara, vâdilere, sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller,
Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.
Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere,
Sürü halinde gezerken sayısız tayyâre.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal'a mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?
Çünkü te'sis-i İlâhî o metin istihkâm.
Sarılır, indirilir mevki'-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez sun'-i beşer;
Bu göğüslerse Hudâ'nın ebedî serhaddi;
"O benim sun'-i bedi'im, onu çiğnetme" dedi.
Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.
Şûhedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar...
Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
"Bu, taşındır" diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;
Sonra gök kubbeyi alsam da ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak salvetini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, İslâm'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın... Heyhât!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.
Mehmet Akif ERSOY
Murat Karaman
20-03-2005, 12:49
fotolara baktım.inanın bana çok harika.insanın tüyleri diken diken oluyo.anlaşılan harika bi gezi olmuş.orya giden herkese teşekkürler.
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
Can Gebetaş
20-03-2005, 13:25
Fotoğraflardan ne kadar anlamlı ve güzel bir organizasyon olduğu belli oluyor bende aranızda olmayı çok isterdim ancak cuma günü olan bir sınavım nedeniyle katılamamk çok üzücü oldu.Katılan ve 1907unifeb'İ en iyi şekilde temsil eden herkese sonsuz tesekkürler..
Burhan Günarslan
20-03-2005, 16:39
Ellerine sağlık cenker resimler çok güzel çıkmış şimdi emrahtan videoları bekliyoruz ;)
Inan.Kazan
20-03-2005, 17:03
8)Daha önceden formda bir kaç başlığım vardı ama sonra takılmadım..18 martta tekrar 1907 UNİFEB ailesiyle beraber şehitlerimizi yadetmek ve buna açıkçası acizane katkıda bulunmam beni ziyadesiyle memnun etti kardeşlerim..İnanın ki hepinizi teker teker tanımam,şahsınız adedince Fenerbahçemle daha çok gururlanmamı sağladı....Başta Berkay Erdim olmak üzere adları aklıma gelmeyen ama şahsen tanıma fırsatı bulduğum kardeşlerime teşekkür ediyorum...Bu işi yaparken iki idealim vardı..Birincisi aileme bölgeyi anlatıp tanıtmaktı..bu olmadı nasip değilmiş..olacak yazın başında..ama ikincisi oldu..Fenerbahçeden arkadaşlarım gelsede onlarla duygulansak diye...bu gerçekleştiği için hayli keyifliyim...istanbul'a döndüğümde gereken en kısa zamanda UNiFEB üyesi olup aktif olarak çalışacağım....bye diyeceğim ama daha çok konuşacağız...
Safa Arıkan
20-03-2005, 17:13
Çok eğlenceli ve anlamlı bir organizasyon oldu:)
NTV ve CNN in çektiği videoları bulabilirsek çok güzel olur ayrıca Cenker ellerine sağlık fotoğraflar çok güzel olmuş:).
Daha nice organizasyonlarda birlikte olmak dileğiyle;)
Burhan Günarslan
20-03-2005, 17:21
Arkadaşlar benim NTV de prodüktör şefi olan bir kuzenim var ona söyledim şimdi yanımdaydı bugün malum pazar old. için izinli p.tesi bakıcak arşivlerden kopyalayıp buraya ekleriz
Canan Gebetaş
20-03-2005, 17:32
17 Mart akşamı unifeblilerle ist.dan çanakkaleye hareket ettik.ve 18 Mart sabahı atalarımızın kanlarıyla suladıkları çanakkale topraklarındaydık.abideleri ve müzeleri gezdik.o topraklarda savaşan binlerce askerimizin ruhu sanki gökyüzünde bize el sallıyordu.haydi gençler bu topraklar bize emanet onu en iyi şekilde yaşatmakta...
Onur Bilgin
20-03-2005, 20:33
bu anlamlı organizasyonda sizlerle birlikte çanakkale de bulunmak inanılmaz farklı bir duyguydu arkadaşlar
yıllar önce vatanımızı kurtarmak için kendilerini feda eden şehitlerimizi bu anlamlı günde yerinde anmak çok anlamlı ve de 1907 UNİFEB e yakışır bir olaydı
bu güzel günü geçirme imkaanını bizlere sağlayan başta burhan,çağrı,berkay ve de yk üyeleriyle inana ve de aflarını sığınarak isimlerini unuttuğum bütün arkadaşlarıma buradan bir kez daha teşekkür ediyorum
geziye gelecek olursak.her anıt birbirinden anlamlı ve de güzeldi ama beni en çok etkileyen yer conk bayırı oldu arkadaşlar
Onur Bilgin
20-03-2005, 20:45
gezimizin hoş ve de güzel anlarına gelicek olursak.
-tabi ki ilk olarak müthiş insan çağrı geliyor.bi türlü beceremediği otobüsü sayma olayı ve de tabi ki safa nın unutulma olayı beni sizler gibi fazlasıyla kopardı
-namı kemal ve de yanımıza yanaşan gs otobüsü
-en üzüldüğüm olaylardan biri de ultraslan otobüsünün yanımızdan geçmesi ve de onlarla karşılaşamamamız
-bülbül ü de unutmayalım tabi :D
-inanç ın ihtiyaç molasını ve de geri dönüşte ki show unu
- Fenerbahçe yenilmez, Çanakkale geçilmez
şimdilik aklıma gelenler bunlar :D
Funda Meriç
20-03-2005, 21:15
Marmara Üniversitesi'ndeki konu başlığına fotograflar eklenmiştir..
Kursat.Ozturk
20-03-2005, 21:30
bu anlatılamaz destanı orada yaşayabildinizse ne mutlu size...
böyle atalara sahip olan bir millet olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu unutmayalım...
Gururluyuz ... Fenerbahçeliyiz....
Hayri Arslan
21-03-2005, 11:21
arkadaşlar gerçekten çok guzel bir organızasyon oldu gerçekten 1907unifeb i en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum bu organızasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
Safa Arıkan
21-03-2005, 12:32
ya ben hala çanakkaledeyim biri gelip beni alsın;)korkmaya başladım bak...:P
Burhan Günarslan
21-03-2005, 12:54
arkadaşlar ntv de yayınlanan röportajlar ve çekimleri ntv arşivlerinden bulmuş abim saolsun onları şimdi CD ye çekip yakında siteye koyacağım
İzlemeye devam edin 8)
Ceyhun.Demir
21-03-2005, 13:27
eywallah bekliyoruz Burhan..
bu arada foto koyan bütün arkadaşlara teşekkürler..
son olarak, not defterimi çalan arkadaşa sesleniyorum, geri ver defterimi.. ;D
not: gökhan ve çağrı, şüpheliler ikinizsiniz.. ;D
Funda Meriç
21-03-2005, 13:35
O defterin üzerinde uyuyorduk biz en son..Hatta ve hatta en arka koltukta beste yapılıyordu..Sonra bi ara Gökhan'ın elinde gördüm..Tüm bildiğim hiçbişey bilmediğimdir ;D
Erkan.Ergun
21-03-2005, 18:19
http://img108.exs.cx/img108/967/goruntu3147wp.th.jpg (http://img108.exs.cx/my.php?loc=img108&image=goruntu3147wp.jpg)
Emrah.Argon
21-03-2005, 18:29
Arkadaşlar Çanakkale organizasyonunda bazı sorunlardan ötürü bulunamadığım için çok üzgünüm.Giden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Umarım seneye Anıtkabir ve Çanakkale Organizasyonlarında bulunabiliriz.
Mustafa Güngör
22-03-2005, 02:46
hergun okuyorum,ama yazacak bir sey bulamiyorum.sinawim yuzunden katilamadgim icin cok uzuldum isallah gelecek seneki org. kesin katilacagim..Herkes cok eglenmis ve de huzunlenmis , oncelikle bu org. emegi gecen cagri ark. ve katilan herkese cok tesekkurler, diger org.larda her birlikte olmaz uzere
Safa Arıkan
22-03-2005, 09:39
ee bi daha ki organizasyonda nereye akıyoruz:P
Ceyhun.Demir
28-03-2005, 17:46
bugün mailime geldi bu.. çanakkale'de bir cuma namazı..
http://img112.exs.cx/img112/4186/canakkalebayramnamazi8mf.jpg
Inan.Kazan
28-03-2005, 20:44
evet çanakkale şehitlerini anma ve araitırma derneğinin broşürlerinden bir tanesi..
Burhan Günarslan
10-04-2005, 19:27
arkadaşlar birazdan ntv arşivlerinden elime ulaşan çanakkale org.umuzla ilgili video görüntülerini siteye girecem yaklaşık 5 dakikalık bir bölüm gerçekten süper görüntülerler var berkay başkanın ve fundanın rçportajlarıda yer alıyor az kaldı
Burhan Günarslan
10-04-2005, 19:50
bulunduğum yerdeki bağlantı yawaş olduğundan şu url yi bi türlü alamadım ve işimi yarınlara bıraktım
en kısa zamanda yayınlarım
Funda Meriç
10-04-2005, 20:22
Röportaj mı..Yapma Burhan kutsal bi görev için gitti, heyecandan saçmaladı derler sonra ;) Sen Berkay'ın röportajını koy, daha sağlıklı olur :D
Burhan Günarslan
11-04-2005, 11:50
Röportaj mı..Yapma Burhan kutsal bi görev için gitti, heyecandan saçmaladı derler sonra ;) Sen Berkay'ın röportajını koy, daha sağlıklı olur :D
vallaha herşey var kameraman neyi çektiyse onlar var karanfil koymamızı bile gösteriyor şimdi onunla uğraşıyorum zaten okuldan bağlanıyorum bakıyıim olacak mı buradan da olmazsa uzaydan bağlanırım artık
Burhan Günarslan
11-04-2005, 11:56
buyrun arkadaşlar
http://s9.yousendit.com/d.aspx?id=1OD1VT506NXA72D92VHCD8NWKI
Emrah Demircioğlu
11-04-2005, 12:00
Teşekkürler burhan kardeşim
Burhan Günarslan
11-04-2005, 12:18
çektiniz mi emrah ben oldumu diye çekiyorum ama sonuç nasıl
Emrah Demircioğlu
11-04-2005, 12:36
download ediyo kardeşim şu an %25 de daha
Ceyhun.Demir
12-04-2005, 09:41
Burhan görüntüler çok güzel.. bende sorunsuz indi.. teşekkürler..
Funda Meriç
12-04-2005, 10:05
Ben de izledim. Çekenin de, yayınlayanın da, foruma koyanın da ellerine sağlık.. ;) Röportaj verenin de.... ;D
İsmail Sümer
12-04-2005, 18:19
File Transfer: Unavailable
Unfortunately, the link you have clicked is not available.
Your transfer cannot be completed. Most likely the file has exceeded its allotted bandwidth or has been removed by the original sender or a recipient.
malesef..izlemeyi çok istiyordum burhan bi daha yükleme şansın varsa çok güzel olur..
Burhan Günarslan
13-04-2005, 11:33
sanırım download 1 haftalıktı bi daha denerim
Selim Karakaya
27-02-2007, 14:24
vay be arkadaşlar Çanakkale'ye geçen sene süper bir gezi yapılmış:rolleyes: . 12 sayfayı oku oku oku anca 1 saatte bitirebildim. Kah hüzünlendim:( kah sevindim:D . Bu senede yapmanızı istiyoru(z)m çünkü,
* Çanakkale'ye hiç gitmeyenler için(benim gibi),
* Geçen sene mazeretleri olupta gidemeyenler için,
* 10 Kasım'da Anıtkabir'e (benim gibi) gidemeyenler için,
* FENERBAHÇEmizin 100. Yılı olduğu için,
...
Bu geziyi bu senede düzenlemenizi istiyoru(z)m. Bu ara bu konuyu başından sonuna kadar okumanızı öneririm arkadaşlar. Ben biraz özet yapayım dedim. 12 sayfayı benim gibi :kahve: başına oturup saatlerce oturup okumanızı isterdim ama zamanı olmayan arkadaşlarım için bu 12 sayfadan birazcııkk özet yaptım. :) ehh... :) Zaten özette uzun olduya niyse. :D
Gerçekten çok anlamlı bir organizasyon olacak bizler de orada olmayı çok isterdik ama bu sene maalesef katılamıyoruz umarım önümüzdeki sene çok daha büyük katılımlı bir organizasyon olur ve bizler de orada oluruz.
O anlamlı günde orada olamasak da en azından o gün veya ertesi gün yeni hazırlanan"GELİBOLU" Belgeselini hepbirlikte izleyerek geçirecez.
Kaç gündür çok yoğun bir şekilde derneğimizle beraber koordineli şekilde bu organizasyonu yapmak için çalışıyoruz ve inşallah alnımızın akıyla çıkarız bu işten de çok güzel ve anlamlı bir org. olacağından hiç şüphem yok.Bir zamanlar bizlerin bu yerlerde olmamız için kanlarını döken canlarını bizler ve vatanları için veren şehitlerimi anmaya ziyarete gidiyoruz.
Sadece abide ile sınırlı kalmayacak arka tarafta anzak koyu kabatepe sırtlarını ve güzergahımız üzerindeki bir çok şehitliğimizi gezeceğiz.
Detaylar hakkında bilgi almak için izleye devam edelim
Koşullar ne olursa olsun orada olmayı istiyorum. Üstelik 1907Unifeb ile beraber orada olmak daha bir anlamlı olacak. Tam 90 yıl sonra..aynı yerde..aynı topraklara basmak.. şimdiden heyecan ve ürperti hissediyorum.
Umarım bu organizasyona kayıtsız kalınmaz..
Sevgili arkadaşlar,
Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Şu anda kontenjanımız dolmuş durumda. Çok keyifli bir gezi, duyu dolu dakikalar ve çok hoş/anlamlı sürprizler katılımcıları bekliyor olacak...
Arkadaşlar buranın sabah ayazı meşhur olduğundan gelirken mutlaka yanınıza sabah için sıkı şeyler alın öğlene doğru havalar ısınıca rahatlarsınız
yarın sabah görüşmek üzere
Lan ne tüccar adamsın ya.İlla sokturcak mezhebi araya illa.
Öncelikle bu anlamlı organizasyona katılım gösteren tüm üniversite birliklerine ve emeği geçen herkese teşşekkür ediyorum.
Mustafa Kemal'in herzamanki gibi sağlam taktikleriyle dolu bir savaş gibi görünsede Rusyanın o Akdeniz'e inme planı suya düşmüş ve Dünya dengelerini değiştiricek etkileri olmuştur.Toplamda 500.000 insanın şehit olduğu Çanakkale Savaşında Türk toplumunun kaybı daha acıydı bu cephede. Çünkü büyük bir çoğunluğu *aydınlardan yeralan askerlerin *şehit düşmesi savaş sonrası dönemde , uzun yıllar boyunca eksikliği hissedilmiştir.
''Türkiyenin aydınlık geleceği, 90. yıl dönümünde bir çok yetişmiş insan gücünün ki bunlar arasında doktor, öğretmen vs.. şehit olduğu Çanakkale'ye, Türklüğün en mukaddes yurduna gidiyor.
Yolunuz açık olsun ARKADAŞLAR..!
ya ben ya ben_? gunlerdir canakkale diye diye çanak gibi oldum,yörüngeye girdim.funda o börekin %200 hakkı benim.ben yiyecem.....bana ninjalık yaptırmayın!!!! ;D
bunların hepsi feyk! :P ::)
Anlamı ve değeri çok büyük , insanın içini ürperten o coğrafyada 90 yıl sonra şehitlerimizi anmak ve zafer kutlamalarında bulunmak bir onurdu..
253,000 Türk askeri ve 284,000 düşman askeri olmak üzere 537,000 kişi 289 günde o bölgede hayatını kaybetti..
Sonuçta çok kısıtlı güce sahip olsa da vatan için , toprakları için orda savaşan halkımız büyük bir zafere imza attı..
Herkese teşekkürler..
Not: Çanakkale geçilmez , Fenerbahçe yenilmez !
dedik.. Günü 2 mağlubiyetle kapadık..
Emeği geçen ve bu anlamlı günde aramızda olan arkadaşlara teşekkürler...
Herkes çok yorgun, uykusuz( bi kac kişi haric ;D ) dogal olarak...
resimler ztn pek cok seyi anlatacaktır...
Umarım benliğimize, sahip oldugumuz deüerlere biraz daha eklenti yapabilmişizdir...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Gidiş bi yana, dönüşte gecenin bi vakti yürümek zorunda kalmama rağmen söylenmedim, söylenemedim. 90 sene önce yaşıtlarım orada can verirken, benim için, ben nasıl söylebilirdim. İnanılmazdı..90 sene çok beklemiş gidip görmeyenler.İnsanın her gidişinde daha da hislendiği topraklar. Bazen bir koku..bazen bir ses..Duymadığını kim idda edebilir :(
Bu hüzünler bi yana bir o kadar da keyif aldığımız ;) otobüsün arkası Marmara tayfası eğlenceleri..Bülbül mü bamya mı ??? muallakları.. ;D Kahvaltı ve akşam yemeğine teşekkür. O ne ekmekti öyle..Nefiss..
Fenerbahçe yenilmez, Çanakkale geçilmez! Tam belgesellik.. Yemek üstüne iyi zıpladık!
Çağrı bi sus,ordan oraya..
Sek votka da içilmez ki kardeşiim..Şartlar bu! ;D
Benzinciiiii :-[ Oh çok şükür ;D
Bir de NTV kameramanını unutmamalıyım.
Kameraman: - Ver elini bana, ver ver..Tut bi yaa..
Funda: - Ee.. ???
Spiker: - Sulanma kıza! :o
;D
Yayınlamayan cinconlu..
Bir de kameraman ve spiker arasında şu konuşma geçti ki olayı kısaca özetledi bence:
- Sizinkiler nerde lan, Fransızların mezarlığını mı ziyarete gittiler!
- ::)
Herkes yanındakini kontrol etsin..
Safa yookk :o
Safa ???
Safaaaaa
puhaha..İnanç'ın kahkahaları ve Çağrı'nın da bi ara girdiği kahkaha krizini asla unutmicam..Bütün hüznümü aldı götürdü yani.. ;)
"Biz ferdi kahramanlık sahneleriyle meşgul olmuyoruz. Yalnız size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen şehit düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaya sayan bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an-ı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Acaba bugün..90 yıl sonra..Yine o siperlere girmek gerekse..şartlar el verdiğince, aç susuz değil belki ama yine savaşmak gerekse..o denli, o ruhla olur mu merak ediyorum. Allah göstermesin elbette savunuruz topraklarımızı ama..Bir yanım asla o ruhu taşıyamayacağımızı üzülerek söylüyor.
Bu konuda söylenebilecek herşeyi Mehmet Akif Ersoy söylemiştir:
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE
Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi,
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.
Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde -gösterdiği vahşetle- "Bu bir Avrupalı!"
Dedirir: Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi!
Eski Dünya, Yeni Dünya, bütün akvâm-ı beşer,
Kaynıyor kum gibi... Mahşer mi, hakikat mahşer.
Yedi iklimi cihânın duruyor karşısında,
Ostralya'yla beraber bakıyorsun: Kanada!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk;
Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ...
Hani, tâ'ûna da zuldür bu rezil istilâ!
Ah, o yirminci asır yok mu, o mahhlûk-i asil,
Ne kadar gözdesi mevcud ise, hakkıyle sefil,
Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına.
Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz...
Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz.
Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb,
Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb.
Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı;
Beriden zelzeleler kaldırıyor a'mâkı;
Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;
Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin.
Yerin altında cehennem gibi binlerce lâğam,
Atılan her lâğamın yaktığı yüzlerce adam.
Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer
O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer...
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak,
Boşanır sırtlara, vâdilere, sağnak sağnak.
Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller,
Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller.
Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere,
Sürü halinde gezerken sayısız tayyâre.
Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler...
Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler!
Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;
Alınır kal'a mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?
Çünkü te'sis-i İlâhî o metin istihkâm.
Sarılır, indirilir mevki'-i müstahkemler,
Beşerin azmini tevkif edemez sun'-i beşer;
Bu göğüslerse Hudâ'nın ebedî serhaddi;
"O benim sun'-i bedi'im, onu çiğnetme" dedi.
Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:
İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek.
Şûhedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar...
Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
"Bu, taşındır" diyerek Kâ'be'yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;
Sonra gök kubbeyi alsam da ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;
Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;
Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.
Sen ki, son ehl-i salibin kırarak salvetini,
Şarkın en sevgili sultânı Salâhaddin'i,
Kılıç Arslan gibi iclâline ettin hayran...
Sen ki, İslâm'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın... Heyhât!
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.
Mehmet Akif ERSOY
http://img108.exs.cx/img108/967/goruntu3147wp.th.jpg (http://img108.exs.cx/my.php?loc=img108&image=goruntu3147wp.jpg)
bugün mailime geldi bu.. çanakkale'de bir cuma namazı..
http://img112.exs.cx/img112/4186/canakkalebayramnamazi8mf.jpg
Kemal Koç
27-02-2007, 19:39
gercekten cok guzel olur organızasyonun tekrarı...
1907 UNIFEB ailesi ile gıtme sansım olmadı ama Çanakkale gercekten gorulmeye deger bı yer.organızasyon gerceklesır ınsallah :kahve:
Aycan Yılmaz
27-02-2007, 20:08
Tarihi kesin olmayan fakat su an 18 Mart güzüken bir Bursa macı var.. Aslında hem mac org. hem de canakkale sehitligi ziyareti olabilir..
Can Turgut
27-02-2007, 20:11
Bursa maçı 17 Şubat cumartesi günü 19.00'da.
Cihan Koral
27-02-2007, 21:13
böyle bir organizasyon olursa kesin yoğun bi şekilde katılım gösteriririz..
Levin Susar
28-02-2007, 00:45
Bursa maçı 17 Şubat cumartesi günü 19.00'da.
17 şubat mı ?
Getçi gibi sanki, ama biz daha oynamadık maçı:)
Hüseyin Güler
28-02-2007, 00:51
17 mart işte :D
Dilek Ademoğlu
11-03-2007, 04:44
org. da son durum ne? gerçekten çok güzel olur yaa
Necati Mete
11-03-2007, 04:55
17 şubat mı ?
Getçi gibi sanki, ama biz daha oynamadık maçı:)
:D
Alper Tunka
11-03-2007, 16:38
önce bursa deplasmanı ertesi günde şehitlik gezisi müthiş olur ama fenerbahçeye ayrılan bilet sayısı 800 civarındaymış çok az bi sayı,yeteri kadar bilet bulabilirsek bu iki org arka arkaya müthiş olur..
Ceyhun İskender
12-03-2007, 16:36
org. istiyoruz..... :)
Merve Oktay
15-03-2007, 22:01
yapılabilirse süper olur...
Çağrı Özmen
16-03-2007, 01:10
18 Mart Çanakkale Ziyareti aslında 1907 ÜNİFEB'in gelenekselliştirmeye çalıştığı organizasyonlardan birisidir.Bu sene 18 Mart günü,takvimde çok yoğun bir döneme denk geldi.Bildiğiniz gibi geçen hafta 4.Genel kurulumuzu yaptık,genel kurul hazırlıkları,yönetim kurulunun değişmesi ve bu hafta 17 Mart gününe denk gelen önemli bir Bursa deplasmanı derken çok yoğun günler geçirdik ve geçirmekteyiz.Yine de gerçekleştirmeyi çok istedik ama açıkçası biz bu organizasyonun böyle yoğun dönemde araya sıkıştırılacak tarzda bir organizasyon olmasını istemedik.Bu sene yaptığımız Anıtkabir ziyaretinde,katılım sayısı yüksek olan çok anlamlı ve güzel bir organizasyona imza atmıştık.Bunu biraz da o zamanki rahat zamana ve bu rahat zamandan dolayı üniversite birliklerimizin iyi kordine olmalarına bağlayabiliriz.18 Mart Şehitleri Anma Günü de bizim için böyle bir organizasyon olmalıydı.
1907 ÜNİFEB genelinde bir organizasyon olmasa da,Bazı üniversitelerimizin 18 Mart Şehitleri Anma Günü için bir organizasyon hazırlığında olduklarını duyuyoruz.Oraya gidecek olan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz ve bizi orada en iyi şekilde temsil edeceklerini biliyoruz.
Saygılar ;
1907 ÜNİFEB - Organizasyon Komitesi
Haldun Alpdeniz
16-03-2007, 12:06
Çanakkale'ye giden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Unifeb bu yoğun dönemde de heryerde (Bursa-Çanakkale) olmayı başaracaktır..
Funda Meriç
18-03-2007, 18:45
Bugünün anısına ben de geçmiş yıllardaki gezimizde çektiğimiz fotograf ve videoları sabahtan beri evire çevire izliyorum..
Günün duygusallığı ve gururu bir yana, böyle bir oluşumla böylesine kutsal bir organizasyon yapıldığı ve halen bir kaç üniversite çatısı altında yapılıyor olduğu için çok mutluyum. Bizler herhangi birer insan/taraftar değiliz bu anlamda.
Bu seneki gezinin de layıkıyla yerine getirilmiş olması dolayısıyla bir kez daha teşekkür etmek istedim. Seneye program daha uygun olur umarım. Yüreğinize sağlık.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.