Orijinalini görmek için tıklayınız : Tribündeki durumumuz...
Erkan Keremoğlu
14-03-2005, 17:55
Gençler maçında iyice ortaya çıktı. Tribünde varlığımızı daha etkili kılmalıyız. Nitelik ve nicelik olarak tribünlere sağlam bir grubuz, ama verimsiz ve etkisiziz.
Senelerdir alışılagelen "kimseyi zorla bağırtamayız", "herkes Fenerbahçe için başka türlü faydalı" yorumlarını yine duyacağız muhtemel cevaplarda fakat sıkıntı bu kadar dar olmanın ötesinde.
Gol attıktan sonra tüm stadı saran tezahuratlara katılan güruh, sete bizi temsil etmesi için çıkan insanlara tek dakika bakmadan, takımın desteğe ihtiyacı olduğu dakikalarda maç seyrediyor. Bu konuda ilk kurulduğumuz günden beri şikayet var fakat tek gram düzelme yok. Bilmem ne yapmak gerek, orada o dakikada bulunmanızı bir anlamı olması için destek gereken dakikalarda TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEK VERMEMİZ gerekiyor.
Arkadaşlar, orada Unifebli kimliğiyle bulunuyorsak o yüzden bağırmak zorundayız. Tribünde gol yedikten sonra kimse bağırmaz örneğin, 3-5 grup vardır onlar bağırır. Bizim de bu dakikalarda tüm sesimizle varlığımızı ortaya koymamız gerek! Ama yok... Setteki adamı da sallayan yok, bağırın diye kendini yırtanları da!
Her maçta sürekli bağıran 20-30 kişilik bir grup var onlara uyup onlarla birlikte bağırmamız gerekiyor. Bir çoğu yakın arkadaşım olan bu 20-30 kişilik gruptan bazı arkadaşlara da bir iki sözüm var.. Kimse kızmasın, kendime de söylüyorum bunları..
Maç öncesi, devre arası, maçtan sonra gırgır şamata güzel. Hep beraber yapıyoruz. Ama bunun maçta devam etmesi nereden çıktı? Tribündeki isteksizlik bizi de sarmış gibi?! Orada bizi takip edecek, eden 100'e yakın insan var. Biraz daha ciddi olmalıyız. Eskiden mağlup duruma düşünce bir hırsla tezahuratlara sarılırdık, dün mağlup duruma düştük şamatanın dozu arttı!! Takımın galip geleceğine olan tam inanç diye yorumluyorum tüm Polyyannacılığımla. Attığımız 2. golden sonra ufaktan yapılan tezahuratı bir de şimdi değerlendirin, yeri ve zamanı mıydı, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Daha güzel bir tribün için elimizden geleni yapalım,
Fenerbahçe sevgisi en iyi orada hissediliyor çünkü..
8)
Seçkin Özmen
14-03-2005, 17:59
aslında biraz da genel olarak tribünlerimizdeki kopukluktan, çok başlılıktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum, bu durum insanda coşku bırakmıyor. bağırıyosun bağırdığını sadece kendin duyuyosun bi bakıyosun yan taraf başka maraton başka migros başka bağırıyor... tabiki özeleştiri yapmalıyız, üzerimize düşeni yapmalıyız ama sorunun biraz daha bizim dışımızda daha ciddi ve büyük olduğunu düşünüyorum.
Reşat Özdemir
14-03-2005, 18:07
Öncelikle bu konu başlığı için teşekkür ederim Erkan.. Uzun zamandır kendi içimizde inceden, inceye konuştuğumuz durumlar var.. Bunların forum aracılığı ile tüm herkes tarafından düşünülmesi tartışılması zamanı geldi sanırım. Çünkü artık ligin son çeyreğine girmiş durumdayız. Bundan sonraki maçlar çok stresli ve maç izlemek, tırnak yemek gibi lükslerimiz gitgide azalıyor..
1907UNIFEB olarak oluşturmaya çalıştığımız tribün ortamının bir türlü rayına oturmamasının en büyük sebebi olarak kendimizi oynanan futbolu izlemek zorunda hissetmemizi görüyorum. Oraya maç izlemek için gelmek sanırım Fenerbahçe'ye her zaman birşeyler vermek için didinmeyi amaçlayan bir grubun, 1907UNIFEB'in varlığı ile temelden ters düşüyor bence..
Herkesin sustuğu anlarda, misal dün akşamki Gençler maçının son anlarında, Fenerbahçeye birşeyler vermenin yolu takımı ateşlemekten geçiyor.. Hatalı pasları büyük bir uğultu ile oyuncuya, hocaya, oraya, buraya tepki göstererek karşılayan taraftar profili en yüzeysel hali ile 1907UNIFEBe ait olamaz, olmamalı..
Anlık çıkan tezahuratlarda bir anda saman alevi gibi bağıran insanlar bu tezahuratların devamını getirmiyor ne yazıkki.. Fener gol gol, sonra tırnak yemeye devam.. Tırnak yiyerek, maçı seyrederek Fenerbahçe'ye birşeyler verebileceğini düşünen arkadaşlarımızın olduğunu düşünmüyorum ben.. O zaman sorun nedir? Forumda "bugün yine çok iyiydik" yada "niye kimse bağırmıyor anlamak mümkün değil" diyen insanların tribünde maç izlemesini kaldırmıyor bünyem, kimse kusura bakmasın..
Yıllarca 1907UNIFEBli insanlarla omuzomuza yapmak için koşa koşa geldiğim Kadıköy'e artık gelmek istemiyorum.. Her hafta bu maça gelmeyeceğim diyorum, ama bir şekilde maça gidiyorum.. Bunu istediğim için değil orda olmamın gerektiğini düşündüğüm için, keyif almadan yapıyorum. Tabi her seferinde beklentilerim artıyor.. Beklentilerim arttıkça hayal kırıklıklarım artıyor.. Ve gitgide yoruluyorum.. Dün akşam 2-2 iken söylemeye çalıştığımız tezahuratları insanların sanki söylerse ses telleri kopacakmış gibi karşılaması canımı sıkıyor.
Elbette bu durumun oluşmasında tribünlerimizde yaşanan bazı kötü gelişmeler etken rol oynuyor.. Ama bu kimseye susmak gibi bir hak vermiyor. Vermemeli..
Herkes bi süre düşünsün napıyorum tribünde diye, neden oradayım diye, Tribün Komitesi neyin mücadelesini veriyor, her maç susmamak için çabalayan 6-7 kişi neden kendini perişan ediyor diye.. Cevaplarınızı da bir zahmet bu başlık altından bizimle paylaşınız.. Buna cidden ihtiyacımız var Unifeb olarak..
Daha söylenecek çok şey var aslında. Ama çoğu kişisel yaklaşımlar ve kaygılar, bunların doğurduğu bir takım duygusal travmalar, falanlar, filanlar..
Saygılarımla.
Seçkin Özmen
14-03-2005, 18:29
aslında çok daha derine, sorgulanması gereken şeylere götürür bu bizi, ki götürsün, önemli.. niye gidiyoruz tribüne, amacımız nedir fln...
Berkay Erdim
14-03-2005, 18:48
Durum gerçekten birçok yönünüyle çok vahim. Sadece biz değil, bütün Fenerbahçe tribünleri için bu durum geçerli. Tek başımıza çözmemiz imkansız, ama en azından kendi içimizdeki sorunu çözerek, bütün stadtaki sorunun çözümü için zemin hazırlayabilir ve kötü olan genel gidişatın iyiye dönüştürülmesi için katkıda bulunabiliriz...
Yalçın Ateş
14-03-2005, 19:01
Tribünlerde neredeyse herkes kendi kafasına göre takılmaya başladı. Her grup ayrı takılıyor . Birlik ve beraberliğimizi daha sıkı bir şekilde devam ettirmemiz gerekiyor .Hele takımımızın bize ihtiyacı olduğu şu günlerde
Reşat Özdemir
14-03-2005, 19:08
İsterseniz tüm tribünlere hakim olan sıkıntıdan dem vurmayalım, kendi içimize odaklanalım.. Nedir tribünsel etkinliğimizi azaltan şeyler? Nasıl aşarız?
Anıl Germeç
14-03-2005, 19:24
2 nakarat söyledikten sonra susanlar oluyor ben bunu anlamıyorum. tabiki zorla bağırtamayız kimseyi ama zaten ben Fenerbahçeliyim diyen de zorla bağırmamalı. inanıyorum ki bizde eğer bir kıpırdanma olursa bütün stadta da yavaş yavaş olur. geçen maçlardan birinde susmadan söylediğimiz bir tezahurat nasıl da bütün stada yayılmıştı. aynen öyle işte.
Can Turgut
14-03-2005, 19:37
Beşiktaş-Trabzon-Galatasaray troykasını saymazsak bi tek Antep maçı kaldı..
Diğer 3 maçı zamanı geldiğinde konuşuruz da Antep maçı son maç gözüyle bakabiliriz.
Bu maçtaki etkinlik diğer maçlara da sıçrar.
Herkes yanındakini dürtecek başka yolu yok.Yok yani yok.
Faruk Can
14-03-2005, 20:44
bende tam grubun arkasında biraz üstte abimle izledim maçı ve gerçekten çok karışıktı yine...tam tezahurata başlanıyo antunun olduğu yerden sanki eko yapıyo, gene baştan + 2 kişi bağırıyoz fakat yanımızdaki bir allah'ın kulu katılmıyo çünkü o sırada futbolcularımıza küfür etmekle meşguller...bir müddet sonra bağırmaktanda bıkıyoruz , çünkü kimse katılmıyo...
Seçkin Özmen
14-03-2005, 20:56
aslında maçtan önce bir yerde toplanıp (pembe okulda veya fasılda toplanılıyor ama daha ciddi bir şekilde herkesin katılımıyla olması lazım) o maçın önemine göre o maçta alınacak tavır, yapılacak tezahüratlar (mesela bu maç selçuğa sahip çıkalım, bu maç şunu eleştirelim vs) konuşulup anlatılabilir... yada şuan forumdan konuştuklarımız da en güzel yüz yüze konuşulur. benim önerim her maçtan önce daha ciddi bir şekilde bir yerde toplanıp o maç için konuşmak, motivasyonu sağlamak...
Erhan Dikmenli
14-03-2005, 21:14
arkadaşlar ben kastamonudayım bir çoğunuz ise istanbul veya yakın illerde bulunuyorsunuz.ben istanbulda olduğum zaman içerisinde her maça gelmeye çlşyrm ve maçtan eve dönerken artık sırtlarım ağrıyor ses kısık vaziyette... istanbulda olmanızın değerini bilin ve stadta ona göre davranın lütfen. bizler burda bile arkadaşlarla beraber okulda izliyoruz maçları emin olun bugün ders sunumum vardı bu ders sunumunu kısık sesle yaptım yanı bız kastamonuyu stat halıne getırebiliyorsak sizde bunu yapabilirsiniz. "HER ŞEY FENERBAHÇE İÇİN..."
Hakan Altunay
14-03-2005, 21:27
zaman zaman farklı stratejiler izliyor tribun komitemiz ancak arkadaşlarımız ne yaparlarsa yapsınlar şu lanet olası çekirdekten vazgeçiremiyorlar.Sayın Mürşit Tarhan öncelikle sizden rica ediyorum şu çekirdeği lütfen stadda yasaklayın.hem tribunlerimiz pislikten gecilmiyor hemde bu kadar emek veren insanların emekleri boşa gidiyor...
bide benim kendi adıma şöyle bir tespitim var ilk 5 sıra çekirdek bir kadro oluyoruz ama sonra arada yaşlı başlı adamlar ,aileleriyle gelen insanlar serpilmiş oluyor.Tabiki kimseye kalk burada biz oturuyoruz diyemeyiz ama insanlarımızda bir tribun kulturu oluşmasını da beklersek iş işten geçmiş olacak..
bu tribun bize tahsis edilse herşey güllük gülistanlık olcak mı? Tabiki olmayacak...Bunun tek yolu da tahrik bence.Yanımızdakini sallayacaz baska bir cozum yolu goremiyorum.Yani benim fikrim salla abi yanındakini bağırana kadar salla....
Mehmet Genç
14-03-2005, 22:04
Kesinlikle sesimizi daha çok çıkartmalıyız buna katılıyorum.1907UNIFEB in sesi daha gür çıkmalı.Özellikle bazı futbolcularımız protestoya maruz kaldıklarında biz her ne kadar bu futbolcuları sevmiyor olabilecek olsak dahi alkış tutmalıyız.Protesto edenlere tepki göstermeliyiz.ancak insanlara bağırın diye bir baskı yapmamız söz konusu olamaz.Daha doğrusu ancak bağırın diye telkin edebiliriz.Hakaretlerle insanları bağırtırsak bir farkımız kalmaz.Biz gerçekten farklıyız.
Bir olay anlatmak istiyorum.Sparta prag la kadıköyde oynadığımız şampiyonlar ligi maçıydı.Yine telsimdeki yerimizi almıştık.Hemen arkamda bir anne bir baba ve iki tane çocukları vardı.Ve baba anneye diyordu ki; "işte bura tribünde en rahat maç izleyeceğimiz yer"anne bunun üzerine neden diye sorduğunda baba;"Bunlar üniversiteli medeni ve çağdaş insanlar herhangi bir sorun olmaz burada."
Bu konuşmalar aynen geçti.Gerçekten 1907UNIFEB olarak insanlar üzerinde müthiş bir izlenim bırakmıştık.Her gittiğim maçta tribündeki yerimizin sağında solunda herhangi bir yerinde bir çok aile görüyorum.İnanınki Türkiye nin hiçbir stadının bir açık tribününde bu kadar aile olması mümkün değil.Bu bir çok açıdan beni gururlandırıyor.Çünkü bu kişiler bize güveniyor ve farkımızı farkediyor.
Bazende düşünüyorum acaba tribünde bağırdığımız zaman bu kişiler yüzünden bir kopukluk mu yaşıyoruz.Ama her ne olursa olsun ben razıyım.Yeterki insanlar farkımızı anlasın.
Süleyman Karadağ
14-03-2005, 23:45
Bizler Anadolu'da okuduğumuz için maddi nedenlerle Kadıköye çok fazla gelemiyoruz senede 6-7 defa ancak geliyoruz.
Maça gelmemizdeki amaç da kendi üniversitem adına söyleyebilirim ki kesilikle maç izlemek değil takımımıza sonuna kadar destek olabilmek.Maç izleyecek olsam otururum bi cafeye rahat rahat izlerim tv den,stada gelmenin amacı takıma destek olmak,tribünde güç oluşturup takıma olumlu bir atmosfer rakibe de çıkılması zor bir ortam yaratmak değil mi?
En çok da stada sevgilileriyle gelip sanki onları maçtan maç görüyormuş gibi davrananlara sinir oluyorum.Kimsenin özel hayatına karışmak gibi olmasın ama orası romantik bir ortam değil,hele hele sevgililerin buluştuğu kuytu bir park hiç değil.
Oraya geliyorsan takıma destek olacaksın.maç 6-0 olunca herkes bağırır önemli olan Antep maçında oldığı gibi 0-3 gerideyken destek olabilmek yoksa orada olmamızın hiçbir esprisi kalmıyor,destek manasında.
3 senedir 1907UNİFEB ailesi içersindeyim,birçok insanla maça gittik bunların bazıları gerçekten takımına destek olmak için gelenlerdi bir kısmı da olayı kır gezisi gibi algılayanlardı.
Kendi adımıza bunlardan ders aldığımızı düşünüyorum.Artık maçlara gidileceği zaman çok dha seçici davranıyoruz.
Örnek vermem gerekirse 17 Nisandaki bjk maçı için elimizde 45 tane biletimiz var bugün standımızı açtık.Bu maça gelmek isteyenlerin sayısı 45den çok daha fazla fakat daha önce gittiğimiz maçlarda bziimle beraber hareket etmeyen takımımıza istediğimiz gibi destek vermeyen 90 dk boyunca maç izlemek niyetinde olan arkadalarımızı kibarca geri çeviriyoruz.Aramıza yeni katılanlara da bu şartlarımızı uzun uzun anlatıp eğer bu isteklerimizi karşılayamayacaklarsa gelmemelerini istiyoruz.Çünkü bizim amacımız kamu hizmeti yapmak değil,niye insan seçiyorsunuz diye eleştirenler olabilir ama biz bu organizasyonları takımımız için düzenliyoruz,milleti memnun etmek veya insanların hoş vakit geçirmelerini sağlamak için değil.İçlerinden birkaç tane istemediğimz tarzda insanlar çıkacaktır bunun çaresi de maç boyu gözlep yapmak.Bir dahaki sefere ona göre önlemimizi almak.
Orası tribün,oraya giden 90 dk skora bakmadan takımına destek olacak,futbolcusuna küfür etmeyecek,yuhalamayacak,bunları yapmıyorsa da her zaman iftihar edilen vefakar ve cefakar FENERBAHÇE Taraftarının adını lekelememek için maçlara gelmeyecek.
Acaba diyorum stadımızın kapasitesi gereksiz insanların orada olmasına mı yol açıyor ???
Yiğit Arın
15-03-2005, 00:05
aslında maçtan önce bir yerde toplanıp (pembe okulda veya fasılda toplanılıyor ama daha ciddi bir şekilde herkesin katılımıyla olması lazım) o maçın önemine göre o maçta alınacak tavır, yapılacak tezahüratlar (mesela bu maç selçuğa sahip çıkalım, bu maç şunu eleştirelim vs) konuşulup anlatılabilir... yada şuan forumdan konuştuklarımız da en güzel yüz yüze konuşulur. benim önerim her maçtan önce daha ciddi bir şekilde bir yerde toplanıp o maç için konuşmak, motivasyonu sağlamak...
Güzel bir öneri. Herkes tanıdığıyla ayrı ayrı konuşacağına, bu tür herkesin olduğu toplu kısa bir maç öncesi toplantısı olsa, hayır strateji çizmesek de sadece birbirimizi ciddi ciddi gazlayıp 90 dakika hiç susmadan bağırıcağımıza dair söz versek bile gerçekten faydalı olabilir.
Öyle ya da böyle kesinlikle harekete geçmemiz gerekli.
Şafak Dülger
15-03-2005, 12:41
1907UNİFEB'in *forum üzerinden takip eden biri olarak, zaman zaman TRİBÜN KOMİTESİ nereye yetişsin diye soruyorum kendi kendime.Gerçekten işiniz çok zor arkadaşlar..
Konu açıldığından beri Her şey çok güzel eleştirilmiş. *Çekirdek,tırnak vb. yeme faslı doğru olabilir.Ama çoğu arkadaş bir konuyu atlamış Bir hafta içerisinde oynanan 1-2 basket maçına git. FENERBAHÇE Bay , Bayan Takımını destekle , ordan KADIKÖY'e gel, Futbol Takımını destekle.
Bir koşuşturmaca ama nereye kadar.?
Organizasyonlara katılım gösteren arkadaşları , suçlamak yanlış bence. Belli gruplar içerisinde tezahurat etmeyen taraftara neden bağırmıyosun deyipte kafasına tokmak, sigara atanlarada şahit oldum. Ama böylesi *1907UNİFEB'in değerlerine zarar verir.
Sonuç olarak ,benim şöyle bir fikrim var. Maçlara sürekli katılım gösterenler , belli aralıklarla durup o alandan sorumlu olsunlar ve orayı çoştursunlar:) Belkide uygulandığında faydasını görürüz de vahim olarak nitelendirilen bu durumdan kurtluruz.
Berkay Erdim
15-03-2005, 14:06
Biraz fedakarlık yapmamız gerekecek anlaşılan...
Burada yazan arkadaşların tamamı maça gelen, tribünde aktif olan veya olmak için gayret eden arkadaşlar. Fikirler de çok güzel ve çok değerli. Bu haftasonu Fenerbahçe deplasmanda olacak. İmkanı ve vakti olan arkadaşların Çanakkale Gezi'sine katılmalarını bekliyorum. Orada yol boyunca bu konuyu yüz yüze ve uzun uzun tartışma imkanımız olacak. Onun dışında önümüzdeki haftada gerekiyorsa toplantılar düzenleyip, maç günü ve maç öncesi yapacağımızı büyük bir toplantıyla Gaziantep maçına hazırlanacağız. Kendi içimizde bu sorunu çözmek için öncelikle bu foruma daha fazla katılım ve fikir gerekli... Herkes düşüncelerini açıkça yazsın lütfen.
Ayrıca 1907UNIFEB'i en başta temsil eden kişi olarak, Taraftarlar Birliği nezdinde de olaya çözüm aramayı düşünüyorum.
Levin Susar
15-03-2005, 16:09
Bence de bu konuyu çanakkalede derinlemesine konuşabiliriz :)
Bahriye Tekin
16-03-2005, 14:17
Biz bir sezonda 4-5 taş çatlasın 6 kez gelebiliyoruz Kadıköy'e. Çünkü her hafta gelecek kadar düşük bi ücrete düzenlenmiyor Bolu'dan oraya organizasyon. Geldiğimiz her maçtan sonra ben bi süre konuşamıyorum ama hiç de umrumda değil bu durum. Benimle gelmiş olsun olmasın çevremdeki herkesi de ikaz ediyorum susmamaları için, çok sabrım taşarsa da tanıdıklarımı azarlama seviyesine kadar gidiyo bu durum. Oraya geldiysen maç izleyemezsin, yok izlicem diyosan git bak tv den,14 kamerayla rahat rahat yayıla yayıla izle!
Bu sorunu halletmek zor, ama sanırım önce her okul içinde müdahale etmeli bu duruma. İnsanlara,ki bizimle gelen arkadaşların çoğu ilk kez geliyo stada,tribün bilincini kazandırmak lazım.
Bunun da üstesinden geliriz biz! Hep birlikte!
Serkan Özen
16-03-2005, 14:59
Oraya gittiysem elbette maçı da izlerim takımım için bağırırım da. Stada gelecem ve attığımız golü takımımın girdiği pozisyonları bize karşı geliştirilen pozisyonları görememek bana saçma geliyor ve istanbul'a geldiğim 1.5yılı aşkın bir süredir gittiğim hiçbir maçta (Lyon maçında çıkan arbededen dolayı Cris'in golü dışında) göremediğim 1pozisyon bile olmadı. Ha maçın tamamını izliyorum diye takımıma destek vermiyor muyum. Tabii ki hayır. Ses tellerimi yırtarcasına bağırıyorum her maçta.
Tezahürat etmek maçı izlememeyi gerektirmiyor. Bu topiğin asıl açılma amacı maçı izleyenlere tepki vermek değil izleyen izlemeyen herkesi takıma destek vermeye yönlendirmekti sanırım ama hem maçın tamamını izlemek hem de yapılan tezahürata elinden geldiğince katılmak bence hiç zor bir iş değil. En azından ben bunu başarabiliyorum.
Süleyman Karadağ
16-03-2005, 15:46
Oraya gittiysem elbette maçı da izlerim takımım için bağırırım da. Stada gelecem ve attığımız golü takımımın girdiği pozisyonları bize karşı geliştirilen pozisyonları görememek bana saçma geliyor ve istanbul'a geldiğim 1.5yılı aşkın bir süredir gittiğim hiçbir maçta (Lyon maçında çıkan arbededen dolayı Cris'in golü dışında) göremediğim 1pozisyon bile olmadı. Ha maçın tamamını izliyorum diye takımıma destek vermiyor muyum. Tabii ki hayır. Ses tellerimi yırtarcasına bağırıyorum her maçta.
Tezahürat etmek maçı izlememeyi gerektirmiyor. Bu topiğin asıl açılma amacı maçı izleyenlere tepki vermek değil izleyen izlemeyen herkesi takıma destek vermeye yönlendirmekti sanırım ama hem maçın tamamını izlemek hem de yapılan tezahürata elinden geldiğince katılmak bence hiç zor bir iş değil. En azından ben bunu başarabiliyorum.
Serkan burada eleştirilenler maçı izleyenler değil,sadece maçı izleyip bağırmayanlar,tabii ki gözün sahaya dönükken bağırabilirsin.
Ama tezahüratların başlangıcında karşıdan ses almak bir hayli zor oluyor,eğer tezahüratlar değişirken tribün komitesindeki arkadaşlarımzda olursa gözümüz hem tezahüratlarda kopukluk olmaz hem de karşı tarafla aynı anda söyleriz.bazen bu eksiklik nedeniyle tezahiratlarda önden veya arkadan gittiğimiz oluyor.
Doğa Aydın
16-03-2005, 21:04
Tribün komitesinden sete çıkan arkadaşlarımızı 90 dakika izleyip eşlik etsek sorunlar minimuma inecek.
Ama bunu yapan çok az insan var...
Faruk Can
16-03-2005, 21:40
ne kadar uyulsada azınlık gibi kalıyoruz...etraftaki insanların umurunda bile değil...ruhsuz davranıyorlar , sadece küfür etmeyi biliyorlar oda kendi topçusuna ???
Vehbi Şirikçi
16-03-2005, 21:49
Bence doğrusunu yapıyorsun. Çünkü gidilen bir maçta, maçı hiç izlemeden, maçtan bağımsız, sadece bağırmış olmak için bağırmanın hiç bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Olayın mantığına aykırı. Eğer biz kendimiz için bağırıyorsak sonuçtan ve maçtan bağımsız iyi bağırdık diye sevinerek eve döner olurduk, ama amaç Fenerbahçe'ye destek ise, sonuca bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışmaksa maç izlenmeli, kendimizi geliştirerek doğru yerde doğru tezahuratları yapabilmeliyiz. Tabi mevcut şartlarda bu bahsedilen şey burada yazması kadar kolay değil.
Burak Yayla
16-03-2005, 22:10
Bencede settekilerin ulaşamadığı yerlerde settekilerle beraber hareket eden başka sorumlular olursa tribünün tamamına hakim olabiliriz.Maç seyretmeye gelenleride zorla bağırtamayız ama gözlerinin içine bakarsak belki ne demek istediğimizi anlarlar ve az da olsa bize katılabilirler.
Saygılarımla...
Bestami Gezer
20-03-2005, 05:26
3 yıldır burdayım ama tanıdıgım kişi sayısı, bırlıkte hareket ettıgım 20 yı geçmez.kaynaşmak şart dıye duşunuyorum.sıma olarak herkes bırbırını tanıyor o kadar.
grup ck bızden sayı olarak az olmasına ragmen arzu ve ıstekle omuzomuza bagırıyor.bızde de bu gelışmelı oraya kımse gosterış içın gelmemelı.
dıkkat ettım bırkaç kışı kaynaşmak ıcın bırılerının yanına gıttıgınde bırakın gereklı ılgıyı gormeyı o kadar kuçumsenıyor kı bu UNIFEBE yakışıkalmaz.herkes haddını bılmelı bence yoksa grubumuzda dagılmalar gorunebılır.bu gerçekten cıddı bır konu.ltfen herkes uzerıne duşen gorevı yapsın.kaynaşmalar sadece stat dışı kulturel aktıvıtelerde degıl aksıne ıhtıyaç duydugumuz statta olsun.herkese saygılar.
Reşat Özdemir
20-03-2005, 16:02
dıkkat ettım bırkaç kışı kaynaşmak ıcın bırılerının yanına gıttıgınde bırakın gereklı ılgıyı gormeyı o kadar kuçumsenıyor kı bu UNIFEBE yakışıkalmaz.
Ne demek istediğini anlamadım Bestami.. Bunu bir ara yüzyüze konuşalım..
Kerem Çalkılıç
20-03-2005, 16:14
Bencede settekilerin ulaşamadığı yerlerde settekilerle beraber hareket eden başka sorumlular olursa tribünün tamamına hakim olabiliriz.Maç seyretmeye gelenleride zorla bağırtamayız ama gözlerinin içine bakarsak belki ne demek istediğimizi anlarlar ve az da olsa bize katılabilirler.
Saygılarımla...
Aslında bu tür bir uygulama az çok yapılıyor. Düzenli bir şekilde yapılıp yapılmadığını bilmiyorum açıkçası ama ben genelde 6.- 7. sıralarda durup etrafımdakilerin ilgisini setteki arkadaşın üstüne çekmeyi çalışıyorum. Sürekli bağırarak, ellerimi havaya kaldırarak ve gözlerine bakarak gaza getirmeye çalışıyorum. Pek başarılı olduğumu söyleyemem ama belki daha organize bir şekilde yaparsak bu olayı başarılı olabilir. Belki ben orda tek başıma yapınca sap gibi kaldığım için pek başarılı olamamıştır. :P :D
Emre Akça
25-03-2005, 12:27
bızde de bu gelışmelı oraya kımse gosterış içın gelmemelı.
dıkkat ettım bırkaç kışı kaynaşmak ıcın bırılerının yanına gıttıgınde bırakın gereklı ılgıyı gormeyı o kadar kuçumsenıyor kı bu UNIFEBE yakışıkalmaz.herkes haddını bılmelı bence yoksa grubumuzda dagılmalar gorunebılır.bu gerçekten cıddı bır konu.ltfen herkes uzerıne duşen gorevı yapsın.kaynaşmalar sadece stat dışı kulturel aktıvıtelerde degıl aksıne ıhtıyaç duydugumuz statta olsun.herkese saygılar.
bestami heralde başka bi grupla karıştırdın unifebtenmi bahsediyosun. unifebe ne yakısır peki??? bide grup nereye dağılıyo bu ikisini istiyorum senden
Emre Akça
25-03-2005, 12:46
hepsini pek okumadım ama şöyle söyliyeyim fenerbahçe tribünü sene basından beri kötü bir uyumsuzluk var belli. Ama bunun unifeble alakası yok 10 kişide olsa bağırıyoruz 100 kişde olsa her maça gelemeyen arkadaslar bile geldiklerinde sesleri kısılana kadar bağıryolar olay bizde deil 150 kişinin bağrması 55 bin kişilik stadda bi hiçtir sadece unifeble ck ile olmuyor..ferdi gelen veya 2-3 arkadasıyla gelen bagırtmak zordur çünkü adam maça kadar bagırır sonra susar kendini maça kaptırır. Sen grup olarak yeni besteler üretip herkesin söyleyebileceği ritmik (arabesk olmayan) beste yaparsan senin sürekliliğin olursa onlarıda bağırtırsın çünkü yeni bişey onlara zevkli gelir...Öte yandan biz zaten susmuyoruz ki bence olay bizde deil bizim tartışmamız gereken bir konuda yok zaten biz görevimizi her alanda yapıyroz... gezi olsun tribün olsun
Reşat Özdemir
26-03-2005, 01:15
.Öte yandan biz zaten susmuyoruz ki bence olay bizde deil bizim tartışmamız gereken bir konuda yok zaten biz görevimizi her alanda yapıyroz...
Bu konuda senin kadar iyimser bir tablo çizmeyi çok isterdim Emre.. Hatta istemekten de öte böyle iyimser bir tablo sunmak benim işime gelirdi..
Ancak benim gördüğüm 1907UNIFEB maçlarda potansiyelinin çok azını kullanabiliyor.. Futbol maçlarında neredeyse potansiyelimizin onda birine kadar düşebiliyor performansımız.. Basket maçlarında futbola göre daha iyiyiz tabi ama ordada yapabileceklerimizin çok uzağında duruyoruz.. Dün akşamki maçta bile insanların tezahuratlara katılmasını, tezahuratları bırakmamasını sağlamak için bu kadar çaba sarfediyor, yine de pek başarılı olamıyorsak çizdiğin pembe tabloyla değil de altındaki gerçeklerle yüzleşmeliyiz..
Saygılar
Fatih Can
26-03-2005, 01:47
son 6-7 mac dan beri sizinle beraber tribunde yer alıyorum ve arkadasların cogu sanki tek basına ferdi bisekilde maca gelmiş gibi maca takılıp zaman zaman yapması gerekenleri unuttugunu gormekteyim ama sunu diyebilirim dünkü bjk tas macında tam olarak birlikteligi saglamdan o güzel destegi verebildiysek ,herkesin istedigi o tribundeki birlikteligi saglandıgında cogu seyi degiştirebilecegimiz ortada
Seçkin Özmen
29-03-2005, 09:36
bu bir yerde toplanma olayını kesinlikle destekliyorum, hiç olmazsa insan o kadar unifebliyi görünce gaza gelir, güçlü olduğunu hisseder vs..
Bestami Gezer
02-04-2005, 16:34
bestami heralde başka bi grupla karıştırdın unifebtenmi bahsediyosun. unifebe ne yakısır peki??? bide grup nereye dağılıyo bu ikisini istiyorum senden
grubun bıyere dağıldığı yok zaten.biz ordayız orda olmaya da devam edeceğiz.bağırmaya da devam edeceğiz.ltfen yarası olanlar gocunsun birazda.
Süleyman Karadağ
02-04-2005, 17:32
Biz bir grubuz tabii ki öncelikle hepimizin takıma iyi destek vermesi için uğraşacaz ama bunu başaramıyorsak kendimiz elimizden geleni yapacaz.
Ben çok arkadaşa şahit oldum kimse bağırmıyor diye bağırmayan...
Sanane milletin bağırmamasından,millet bağırmıyorsa sen bağır takımına destek olmaya çalış,sana eşlik edenler olacaktır.
Sibel Yıldırım
03-04-2005, 01:21
ya merak ediyorum kızların tribündeki durumu nsl ben daha yeniyim..acaba diyorum ortam nsl oluyo? ??? *;)
Melike ben bu güne kadar rahatsiz edici hiçbiseyle karsilasmadim gerçekten unifeble izlemek ayricalik 8) insanlarin esleri çocuklariyla geldiginde kendilerini güwende hissettikleri için unifeble izlemeyi tercih ettiklerine bende sahit oldum ortam çok güzel yani ;)
Forum Yönetimi
04-04-2005, 13:29
Değerli üyelerimiz,
Açılan bu konu başlığı altında, 1907UNIFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki
birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı için; -konu başlığı kilitlenmiştir / -ilgili mesajlar silinmiştir.
1907UNIFEB - Forum Yönetimi
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.