PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alaattin Metin'den 1907UNIFEB Yorumu!

Yiğit Arın
04-03-2005, 13:50
Bugün antu.com'da Alaattin Metin'le yapılan uzun şöyleşide, Alaattin Metin 1907UNIFEB'ten kısa ve bence oldukça güzel bir şekilde bahsetmiş. Kendi adıma bizimle ilgili bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.

İşte söyleşinin o kısmı:

" Antu: Ali Şen'in halka açılma sürecinde başlayan daha sonra da Aziz Yıldırım'la devam eden anlayışla gruplar artık Fenerbahçe'de tarih oldu. Önümüzdeki senelerde grupların tekrar hortlaması sizce mümkün müdür?

Alaattin Metin: Şimdi gruplar bitmez. Şu anda bilinen gruplar bitti. Ama yarın yine gruplar olacak. Şimdi siz 5-6 kişi bir araya gelip bir kafede veya bir arkadaş toplantısında oturup Fenerbahçe'yi konuşmuyor musunuz? 5 kişi de grupsunuz. Ancak grupların kulübü destekleyen unsurlar olması lazım. Eski gruplar, kongre zamanında, diyelim siz adaysınız, ben seni desteklerim ama benim grubumdan şu kadar kişiyi yönetime al derlerdi. Şimdi gruplarda bu olmaması lazım. Başkanların özgürce kadrolarını kurabilmeleri lazım. Grupların da O'na destek olması lazım. Grup olacak... Özellikle genç nesilden gruplar oluşturulmasını çok istiyorum. Gördüğüm kadarıyla Unifeb gbi oluşumlar kulübün geleceğini düşünen bir çizgideler. Ben olsam tüzüğe bir madde koydururum, gençlerin kulübe üyeliğinde kolaylıklar getiririm. Bunu şu yüzden söylüyorum, bugün kulübe üyelik 10 milyar oldu. Şimdi siz üniversiteyi yeni bitirmişsiniz, işe yeni girmişsiniz veya gireceksiniz. Bugünkü ekonomik şartlarda nerden 10 milyar bulup üye olacaksınız? Olamazsınız. Gençliği alırım kurullarda çalıştırırım. "

Levin Susar
04-03-2005, 14:02
Öncelikle Sevgili Alaattin Metin'e iyi dilekleri için çok teşekkürler.
Arkadaşlar sizlerden ricam eğer mümkünse kendisine ufak bir teşekkür maili geçmeniz...

Bunun haricinde biz universite öğrencilerinin klube üyeliği ile alakalı bir sorunu da gündeme getirmesini çok hoş karşıladım. Bizim derdimizi anlayan yazarların olduğunu görmek de çok güzel...

Bana kalırsa Fenerbahçe'ye daha fazla nasıl katkı yapabilirim diyen herkesin hedefi olmalı Fenerbahçe Spor Klubüne üyelik. Ancak şu anda maalesef 10 milyar gibi biraz uçuk bir rakamda :)

İşallah ilerleyen zamanlarda bu konuda olumlu yönde değişimler olacaktır diye umud edelim ve Alaatin Metin'e bir kez daha teşekkür edelim...

Levin Susar
04-03-2005, 14:15
Yine yazıdan bizle alakalı olabilecek bir alıntı ...

Fenerbahçe'nin taraftarı, diğerlerine göre çok daha bilinçli, çok daha verici. Üniversiteliler tribünlerde gruplaşıyor. Bunların desteklenmesi lazım. Ben olsam bunlara, bilet ve kombinelerde indirim yaparım. Yanında bir hanımla maça gelen taraftarı tek biletle alırım.

Levin Susar
04-03-2005, 14:17
Ayrıca 1907 derneği içinde gayet olumlu bir görüş belirtmiş sayın Alaattin Metin ;

Soru : "Antu: Peki yeni bir başkan gelip kardeşim ben bu yönetme biçimini sevmedim derse, o profesyonel yöneticileri gönderirse ne olacak? "

Cevap "........ Burda bütün mesele kongre üyelerinde. Kongre üyelerinin, aday olacak kişilerin planına projesine çok iyi bakmaları lazım. Onlara oy verilmesi lazım. Bir de artık gençlerin görev alması lazım. Ki onlar var, "Altyapı Derneği'nde, 1907 Derneği'nde bu kişiler var."

Burada detaylı bir anlatım var ;

Antu: 1907 Fenerbahçe Derneği ve Ali Koç hakkında neler düşünüyorsunuz?

Alaattin Metin: Ben 1907 Derneği'ni sonuna kadar destekliyorum. Ali Koç'un çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu da biliyorum. 1907 Fnerbahçe Derneği'nin başında olması da Fenerbehçe için çok büyük bir avantaj. Ben 1907 Derneği'ni Fenerbahçe Kulübünün bir senatosu olarak görmek istiyorum. Proje üreten ve Fenerbahçe yönetimlerine yönetici hazırlayan bir mekanizma olmasını istiyorum. Bu nasıl olacak? Yönetimle diyaloğun iyi olması lazım. Meseyla diyoruz ki biz, yönetimin medya ilişkileri zayıf. Şimdi, 1907 Derneği bunu toparlayabilir. Dernek, ismini ne koyarsanız koyun. İster panel deyin ister açıkoturum deyin ne derseniz deyin. Ayda bir, 2 ayda bir, bazan Daum'u getirir sohbet konuşması yaptırır. Bir başka sefer futbolcu getirtebilir. O etkinliklerde kamuoyuna bir takım mesajlar verilebilir. Bu medyayla ilişkileri düzeltebilir.

Yiğit Arın
04-03-2005, 14:27
Tam bunlara da alıntı yapayım derken Levin yazmış. Tüm bu güzel düşünceleri için kendisine bir teşekkür maili atıyorum şimdi.

Ersin Demirel
04-03-2005, 14:31
Aziz Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen Alaattin Metin'in hakkımızdaki olumlu düşüncelerini öğrenmek çok mutlu etti beni... Teşekkürler..

Murat Ünlü
04-03-2005, 14:37
Bu olumlu düşünceler hepimizi çok mutlu etti.inanıyorumki ilerleyen yıllarda unifeb adından daha çok söz ettirecek.hiç durmadan ilerliyoruz.

Vehbi Şirikçi
04-03-2005, 15:04
Alaattin Metin'in mail adresleri:

alaattin.metin@aksam.com.tr
alaattin.metin@superonline.com

Ertu Aydın
04-03-2005, 16:43
Camiamızdan bize dair bu tip olumlu tepkiler,moral motivasyonumuz açısından çok önemli.Teşekkür ederiz.

Sercan Matur
04-03-2005, 18:09
antu.com sitesindeki yazı Alaattin Metin'in 1907UNIFEB ile ilgili ilk yazısı değil. Daha önceleri de bizimle ilgili fikirlerini köşesine taşımıştı.

11.06.2003'De Akşam Gazetesindeki Yazı ;

Üniversiteli Fenerbahçeliler'in sayısı 16 bini buluyor. Sarı-Lacivert dünyanın değişen yüzünü simgeleyen, grupların etkinliğini silen bu gençlerin müthiş bir önerileri var: Kulübe üye olan herkes kombine bilet almaya mecbur tutulsun

Fenerbahçe Kulübü'ne üye olmanın bedeli 3 milyar lira.. Yani üç milyar lira giriş aidatını yatıran, savcılıktan temiz sabıka kaydı alan her Fenerbahçeli giriş formunu doldurarak üye olabilir. Ancak kongrelerde oy kullanabilmesi için iki yıl bekleme süresi var.

Şu anda Fenerbahçe Kulübü'nün 12 bine yakın üyesi var. Bu rakamın 9 bin 779'u asil, yani kongrede oy kullanacak üye. 2 bin 059'u ise iki yıl bekleme süresi dolmayan yedek üyeler.

Ve her yılda Fenerbahçe Kulübü'ne binin üzerinde kişi başvuru yapıp üye olmak istiyor. Kulübün senelik üye aidatı ise 50 milyon lira..

Her yıl bin kişinin kulübe üye olmak için 3 milyar lira para ödediği ve 11 bin kişinin de, yine her sene 50 milyon lira aidatını üst üste koyarsanız kulübe ciddi bir gelir geldiği görülür.

Ama burada önemli olan Fenerbahçe üye profilinin değişmesi..

Eskiden bir aile şirketi gibi olan ve grupların kontrolu altında olan üyelik şimdi herkese açık. 11 bin üyenin yaş ortalaması 50'nin altında. Ve çoğu da üniversite mezunu..

Yani Fenerbahçe, düşünen, üreten genç beyinlerle kabuk değiştiriyor. Grupların da etkinliği azalıyor..

Kulübün içindeki, üyeler arasındaki bu değişim rüzgarı, yakında tribünlere de sıçrayacak.

Nasıl mı?

1907 Derneği'nin iki yıl önce, 'Galatasaray'ın Lisesi varsa, bizim de üniversiteli gençlerimiz olmalı' çalışmasında büyük adımlar atıldı..

Şu anda Türkiye'de 62 üniversitede 16 bin üniversiteli Fenerbahçe dernekleri kurdu...

Bu şu demektir..

Bu düşünen, okuyan gençler, yarın işadamı, başbakan, bakan, genel müdür, bürokrat olacaklar. Ve Türkiye'yi yönetecek kadro Fenerbahçe'nin geleceğinde de söz sahibi olacak.

Bir de tribün olayı var..

Kimse alınmasın, kızmasın..

Herkes maçlara huzur içinde gitmek, küfürsüz kavgasız bir futbol maçı izlemek istiyor.. Ve bu üniversite gençliği, futbol maçlarını yalnız erkeklerin değil, hanımlarında, genç kızlarında izlemesi istiyor..

Yani tribünde anarşi değil, huzur arıyor..

Bunun da yolu..

Üniversite gençlerine, daha fazla bilet vermek.. Mesela kale arkası bir tribünün kombine biletlerini, bu gençlere uygun taksitlerle satmak.. Hanımları, genç kızları maça çekmek için onlara ucuz bilet politikası uygulamak.

Bugün Fenerbahçe Stadı'nda özel aile tribünü var. Hanımı, çocuğu ile maça gelmek isteyenler için yeni yapılan tribünün Migros tarafındaki köşesinde özel yerleri var. Ama gençlik, tel örgülerle çevrilen bu özel yerde değil, tribünlerin her tarafında görünmek istiyor..

1907 Derneği'nin başlattığı üniversite hareketinde yani 16 bin kayıtlı üyenin arasında 3 bin de kız öğrenci var..

Hatta harp okulu talebeleri bile..

Maçlarda basına yansımadı ama. Fenerbahçe'nin maçlarına 300'ün üzerinde harp okulu öğrencisi, stada askeri otobüslerle geliyor.

Ve konuştuğum gençler bir tek şey istiyorlar..

Bedava bilet değil, taksitle sezonluk kombine bileti verilsin..

Hatta bu gençler, Fenerbahçe Kulübü'nün tüzüğünün değiştirilerek, her kongre üyesinin sezon başında bir kombine bilet almasını da şart koşuyor. Örnek olarak da Real Madrid'i, Barcelona'yı gösteriyorlar. 'Onların tüzüğünde kongre üyelerinin kombine bilet alması şartı var. Almayan kulüpten ihraç ediliyor. Parasına göre, isteyen en pahalı, isteyen de en ucuz yerden alıyor. Fenerbahçe'yi sevenler de kulübe üye olduklarına göre, açık tribünden kombine bilet alabilirler. Ve sezon başında toplanan o paralar ile de kulübün gelirleri artar..' diyorlar.

Doğru söze ne denir..

11.06.2003
Alaattin Metin
AKŞAM Gazetesi

Fatih Ekşi
04-03-2005, 18:58
vay be bize kadar en ince ayrıntısıyla çok güzel anlatmış Üniversiteli Fenerbahçelileri.gerçekten teşekkür etmek gerek

Onur Bilgin
04-03-2005, 22:09
kesinlikle bizi özetlemiş

teşekkürler sn. Alaaddin Metin...

şu üyelik olayıda epeyce moralimi bozuyor vallahi bu arada

Reşat Özdemir
04-03-2005, 22:22
Alaattin Metin'e teşekkür ederiz hakkımızdaki güzel düşüncelerinden ötürü..

Bunun yanında kulübe üyelik konusundaki düşünceleri de gayet yerinde.. Hatırlıyoum da kulübe üyeliğin 10 milyara çıkarıldığını duyduğumuzda Çınar'la epey bir üzülmüştük bu duruma.. Fenerbahçe Spor Kulubünde bugün söz sahibi olan insanların kulübü genç, halktan kişilere bırakmak istememesinin bir işareti olarak değerlendirmiştik bu hareketi..

Kimse Üniversitelilerden korkmamalı, kulübü gençlere açmalıdır.. Bu vizyonunu dünya kulübü olarak belirlemiş olan Fenerbahçe'nin bir zorunluluğudur..

Can Gebetaş
05-03-2005, 00:42
Alahattin bey gerçekten 1907unifeb'i iyi analiz etmis.Tesekkur etmek gerekir sanirim

Tufan Avşar
05-03-2005, 02:08
Gerçekten de çok güzel söylemiş..Bir teşekkür maili atmak gerekir...

Şafak Dülger
05-03-2005, 02:33
1907UNİFEB'in kuruluşundan henüz 5 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, hedeflerimiz doğrultusunda ilerlememizin çevremizdeki bilinçli insanların , bu süreçte bizleri ne ölçüde anladığının en güzel kanıtı...!

Ata Bahadır
05-03-2005, 03:02
Gerekli tessekur mailini gonderdim sayin Alaattin Metin'e.. 1907UNIFEB'in ne amacla kuruldugunu ve ne icin varoldugunu anlayan insanlardan Alaattin Metin , tessekurler tekrar.

Emre Paçarız
08-03-2005, 02:34
Allaattin Metin'e , 1907UNIFEB hakkındaki destekleyici ve güzel yorumlarından dolayı teşekkür ederim...

Can Gebetaş
08-03-2005, 02:35
Alattin abiyi Malatya'da takimin kaldigi otelde gördüm ve yüz yüze tesekkur ettim..Ayrica Alaattin abi bize o kadar sicakkanli ve iyiydi ki inanin bize yakinligi benim mutlulugumu bir kat daha arttirdi..

Serkan Özen
08-03-2005, 08:05
İçimizden birini bizi basına tanıtmakla görevlendirseydik o kişi anca Alaattin Metin kadar başarılı anlatabilirdi.
Teşekkürler Sayın Alaattin Metin

Safa Arıkan
08-03-2005, 11:10
Kendisine 1907UNIFEB hakkındaki yorumlarından dolayı teşekkür ederim...

İlker Kökdemir
08-03-2005, 16:45
Sayın Alaattin Metin Beye 1907 Unifebimiz hakkındaki beyan ettiği özgür,anlamlı,gerçek ve pozitif düşüncelerden dolayı teşekkür ediyorum.

Uğur Yedikardeş
08-03-2005, 22:50
Gerçekten de güzel böyle şeyleri duymak, yalnız superonline mail box dolmuş, kaçımız attıysak mail ;)
Diger mail adresini kullanın, kişisel teşekkürler için

Murat Ünlü
10-03-2005, 12:33
alaattin beye teşekkürlerimizi can gebetaş malatyada iletti.çok sıcak kanlı bir insan.dogru yolda oldugumuzu malatyada tekrarladı.bizlere çok iyi davrandı.tekrar teşekkürler.