Orijinalini görmek için tıklayınız : "Futbol Ateşi" Hakkında Açıklama
Cenker Köse
01-02-2005, 06:41
Geçtiğimiz gece ilk kez ekrana gelen "Futbol Ateşi" Programı'na 1907UNIFEB olarak katılıp, tribünlerimizin lokomotif grubu Genç Fenerbahçeliler'in amigosu Yücel arkadaşımızla birlikte Fenerbahçe taraftarını temsil etmeye çalıştık. Katılımcı olarak davet edilirken, yapımcılar tarafından bizlere söylenen program içeriği ve kalitesi hakkında, verilen sözlerin tutulmadığını, program öncesinde ve canlı yayında üzülerek gördük.
İlk olarak, bütün takımların sadece üniversiteli gruplarının katılacağının, programda dedikodu ve polemik tarzı tartışmaların yaşanmayacağının, akademik eğitim seviyesine yakışacak bir program olacağının sözü verilmesiyle, yapımcıların isteğini geri çevirmedik. Fakat, televizyon başındaki bütün izleyicilerin şahit olduğu gibi, bu aldığımız sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini üzülerek gördük. Bizlerin, sadece Fenerbahçemiz'in değerlerini konuşmak ve spor kamuoyuna yansıtmak isteyerek katıldığı program, televizyon stüdyosunun Topkapı Kahvehanesi'ne dönmesiyle birlikte, amacından uzaklaştı.
Polemiklerle ve atışmalarla süslenen program bitiminde yaşanan servis organizasyonu da birçok arkadaşımızı zor durumda bıraktı. Ertesi gün sınav ve iş nedeniyle erken kalkması gereken arkadaşlarımız, organizasyonun iyi yapılamaması nedeniyle güç durumda kaldı.
Bu aşamada gelecek programlara katılmayı düşünmediğimizi belirtiyor, herkese yayın hayatında başarılar diliyoruz.
Cenker KÖSE
Okan Uzunkaya
01-02-2005, 06:57
Bizimle beraber, Galatasaray ve Beşiktaş'ın üniversiteli taraftar gruplarının katılacağı önceden teyid edilmesine rağmen, dün akşam program öncesi bu sözün tutulmadığını gördük. Ayrıca seçilen konuların kurnazca hazırlanmış polemik yaratma amaçlı olduğu da gün gibi aşikardı.
Bunun ötesinde, "futbolda şiddeti bitirmeye" sözde destek verme amaçlı yapılan bu program ileride bunu nasıl körükleyeceğinin sinyallerini de verdi. Reyting uğruna gereksiz polemiklerle geçen bir programdı. Elimizden geldiğince buna dahil olmamaya çalıştık.
Bu noktada bize düşen bu reyting savaşına alet olmamaktır.
Saygılar,
Okan
Ersin Demirel
01-02-2005, 12:35
UFB ve UniBjk'yi bir tarafa koyarsak ahengi bozanın UA olduğunu düşünüyorum.Eminim ki şimdi sitelerinde "Nasıl bağırdık,nasıl inlettik..."diye saçma sapan bir böbürlenme içindedirler.
Programın bu formatıyla uzun ömürlü olacağını zannetmiyorum.Organizasyon aksaklığı yüzünden mağdur olan arkadaşlarım için üzüldüm.Evim programın yapıldığı yere çok yakındı.Haberim olsaydı seve seve kabul ederdim dostlarımı...
Ertu Aydın
01-02-2005, 13:25
İlk davete katılmak ne kadar doğru bir karar ise bundan sonrasında yer almamak ise o kadar doğru bir karar.Stad ile stüdyoyu ayırt edemeyenler,adab-ı muhaşeretten bihaber,biri konuşurken tezahürat ile susturmaya çalışanlar ile aynı platformda bulunmak,aynı kefeye konulmak bize yakışmaz.
Sercan Matur
01-02-2005, 13:29
Programı ve formatını ilk duyduğumuzda, 'Galiba, gerçekten taraftarın düşüncelerine yer verileceğini, gündemdeki tartışılabilecek konuların belirli bir "seviye" içinde geçeceğini' düşünerek bizde Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil etmek amacıyla sözü geçen programa katılım gösterdik. Ama ne yazık ki program önceden anlatıldığı gibi değildi. Programın amacı ne Futbolda şiddet, bırakın şiddeti futbol konuşmak bile değildi. Tamamen türlü kurnazlıklarla sorulan sorular neticesinde reyting kazanmaktı amaçları...
Bundan sonra bize düşen Okan'ın dediği gibi insanların reyting savaşlarına alet olmamaktır.
Ayrıca programa katılan, soğukkanlılığını, ağırbaşlılığını koruyan, oyuna gelmeyen tüm 1907UNIFEBli arkadaşlarımı kutluyorum. Okuyoruz çeşitli forumlardan: "biz çok bağırdık, susturduk, vs vs" tarzı söylemleri. Ama işte bu tipteki adamla, bu kafa yapısına sahip adamlarla neyi nasıl tartışabilirsiniz ki?
Tolga Yıldız
01-02-2005, 15:23
Bu program Futbol şiddetini körüklemekten başka bir işe yaramaz...
Burak Tuzlu
01-02-2005, 16:22
program tam bir fiyaskodur. Reha Muhtardan bunun iyisini beklemekte saçmalıktır. Taraftarlığı sadece bağırmak zannedenlerle bizi aynı kefeye koymaya kalktılar ama bunu başaramadılar. Tüm kışkırtmalara rağman 1907UNIFEB kendine yakışır şekilde davranmıştır. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum. bencede bu program gelecekte iyi sonuçlar doğurmayacaktır.
İsmail Coşkun
01-02-2005, 18:40
Tamamen konukların ve tribünlerin birbirlerine laf atarak , gereksiz polemikler yaratarak ve tansiyonu yükselterek ; rating alma amacı taşıyan bu programa dün akşamdan sonra , 1907UNIFEB adının ve duruşunun böyle programlarda yeri olmadıgını düşündügümüzden , bir daha katılmama kararını alarak en dogrusunu yaptıgımıza inanıyorum..
Program öncesinde verilen sözlerin tutulmaması gerçekten üzücü..Lakin bizim bu ortamda sağduyulu davranıp agırlıgımızı korumamızda bir o kadar da sevindirici..
Tolga Yıldız
01-02-2005, 19:12
inşallah tutmaz ve yayından kaldırılır....
Melis Varan
01-02-2005, 19:21
Tamamen konukların ve tribünlerin birbirlerine laf atarak , gereksiz polemikler yaratarak ve tansiyonu yükselterek ; rating alma amacı taşıyan bu programa dün akşamdan sonra , 1907UNIFEB adının ve duruşunun böyle programlarda yeri olmadıgını düşündügümüzden , bir daha katılmama kararını alarak en dogrusunu yaptıgımıza inanıyorum..
Program öncesinde verilen sözlerin tutulmaması gerçekten üzücü..Lakin bizim bu ortamda sağduyulu davranıp agırlıgımızı korumamızda bir o kadar da sevindirici..
Katılıyorum ve destekliyorum.
Karara da sevindim doğrusu..
Burhan Günarslan
01-02-2005, 19:28
çok yerinde ve doğru bir karar alınmış kutlarım böyle seviyesiz programların yayından bile kakması gerekir
Sinan Bıçak
01-02-2005, 19:43
Yemek var dedilerdi sözlerini tutmadılar :)
Seçkin Özmen
01-02-2005, 19:46
Bence de alınan karar doğru, keşke bu tepki programda da dile getirilseydi...
Murat Karaman
01-02-2005, 19:53
her ne olursa olsun UNIFEB in ne olduğunu gösterdik.bu gurur bize yeter sanırım diye düşnüyorum!!!
İlker Alıcı
01-02-2005, 20:06
simdi spor haberlerinde gordum 6s lı sorunlu insanlar gene tv de idi ne diyebilirim ki ne oldukları belli!!
inanc ında dedigi gibi adamlar siddet istemiyoruz derken bile suratlarında ki ifade aslında herseyi anlatıyordu.. bizim orda isimiz yok...
Erkan Keremoğlu
02-02-2005, 02:08
Daha önce benzeri bir tartışma yaşanmıştı bence benzer olan bir konuda..
Program konusunda ne söz verilirse verilsin Reha Muhtar yapımcı olduğu için reddedilmeliydi.. Aynı şekilde gazetelerde çıkacak haberlerde de yazarlar için seçici davranılmalı.. Bu adamın zeka seviyesi ve üslubu belliyken söz aldık demek mazeret değil..
Böyle sütunlarda yer alıp böyle programlarda boy göstermek yapmak istediğimiz tanıtıma tam tersine olumsuz etkiliyor..
Bundan sonra böyle açıklamalara ihtiyaç duymamak ümidiyle..
8)
Çağrı Özmen
02-02-2005, 02:56
programdan önceki atv anahaber bülteninde konuk reha muhtardı ve programın tanıtımı yapılyodu.reha muhtar: 3 büyük takımın aydın kesimi,bu programda fikirlerini dile getirecek,goruslerini sıcak bir ortamda paylasacak demisti...ultraslan,unibjk ve carsı,ve 1907UNİFEB li taraftarlar konugumuz olacak demisti.zaten üniversiteli olarak,aydın kesim olarak birtek 1907 unifebin orda oldgu bariz belli oluyordu...ki reha muhtarda bunu anlamıs,atv anahaberde 1907 unifebin adını ustune basa basa soyluyodu(hani izliyenler gelen seyircilerin hepsinin üniversiteli oldugunu bilsin gibisinden)
ama program baslayınca gorduk,diger arkadasların pek universiteyle hatta aydın kesimle pek alakası yoktu.ikinci olarak zaten reha muhtar taraftardan cok kendi ve spor yazarı konuklarını konusturdu,nerde ana haber bulteninde soyledigi taraftar kendi fikrini acıklayacak,dostca bir ortam olacak sozleri? ortalıgı kızıstırmak icin elinden geleni yaptı.oraya gidip AĞIR,BEYFENDİ VE HANIMEFENDİ,GERCEK BİR AYDIN TARAFTAR karakterlerini her zaman oldugu gibi dunde yansıtan arkadaslrıma saygılarımı sunuyorum,ve onlara tesekkur ediyorumm
Cenker Köse
02-02-2005, 03:01
Kaleme aldığımız yazı, bir mazeret bildirisi veya deklare etmekten çekindiğimiz, utandığımız bir açıklama değildir. Konusu, katılımcıları ve içeriği hakkında defalarca bize uygun içerik olacağının sözünü aldığımız ve Fenerbahçemiz'i temsil etmek için davet edildiğimi bir programa katıldık. Buraya kadar olan kısım, insan olmanın gereğidir. Programı görüp, yaşayıp, verilen sözlerin tutulmadığını anlayıp, gelecek programlara katılmamayı düşünmek de 1907UNIFEB duruşunun gereğidir.
Sitemizin yazarlar bölümünde yayımlanan bütün yazılar, ve sonuçları sadece 1907UNIFEB'i ilgilendirmeyen bütün anketler, basın-yayın kuruluşlarına ve yazarlara iletilmeye devam edilecektir.
Bu konu hakkında daha fazla sorusu veya sıkıntısı olanlar, bizzat benimle irtibata geçebilirler.
Deha Alibey
02-02-2005, 05:22
programın ilk yarım saatine dayanabildim daha sonra sinirlenerek izlemeyi bıraktım..
babamıda uyardım bunu seyretme diye ama beni dinlemedi..
dedimki biraz seyret unifebli arkadaşlarımızın kalitesini farkedeceksin...
zaten 6sli arkadaşlarımızın üniversiteli (veya aydın) değilde bir grup holigan olduğu belliydi.. uni*** li arkadaşlara onlara nazaran daha bi üniversiteli havasındaydı....
orada olupta bizi en iyi şekilde temsil eden arkadaşlarımızı tebrik ediyorum....
zaten programın formatında konukların 6sli arkadaşlarımızın önünde oturmasıda felaketti sürekli arkada onları görmek ve her söze laf atmalarını seyretmek istemedim madem öyle bişey yapıyonuz konuklar ortada otursaydı yaaa...
en önemlisi bence anelka transferini hazmedemeyen gözleri dönmüş arkadaşlar sürekli bu transferi lekelemek için bi çaba içindeler....
ama isteselerde istemeselerde en büyük FENERBAHÇE bu büyüklüğün altında ezilmelerini doğal görüyorum...
Ve en büyük ricam lütfen bi daha bu programa katılım gerçekleştirerek bu oyunlara alet olmayalım...
ÇünKü FeNeRbAhÇeLiYiZ....
İnanç Gülfidan
02-02-2005, 06:17
Sizlere katılmamak elde değil, bundan sonraki programlarda galatasaraylı holiganların yerine üniversiteliler olsa bile 1907UNIFEB bu programa fazla! Reha Muhtar ve konuklar ortalığı kızıştırmak, bizi birbirimize düşürmek için sanki çaba harcadılar! Keşke verilen sözler tutulsaydı da her hafta kendimizi ifade edebileceğimiz, gerektiğinde bilinçli, üniversiteli rakiplerimizle tartışabileceğimiz seviyeli bir programa katılabilseydik!
Barış Ertül
02-02-2005, 13:26
Sıkıntılı bir durumdu...
Ama arkadaşlarımızın bu daveti kabul etmelerinden doğal bir şey de yok. Elbette edeceklerdi...
Kaldı ki, içeriği gördükten sonra düştükleri durumu bence yine de çok iyi idare ettiler. Sussan bir türlü (FB taraftarını temsil ediyorsun), susmasan bir türlü (ortamın seviyesine iniyorsun)!
Bu durum herkesin başına gelebilir. Bundan alınacak bir ders falan da yok. Reha Muhtar'ın programlarından uzak durmak, alınabilecek en zorlama ders...
Tufan Avşar
02-02-2005, 19:14
Yemek var dedilerdi sözlerini tutmadılar :)
olmadı işte :) kesinlikle katılıyorum bir daha katılmama kararına ;) bu işin espiri tabi ki. gereksiz diye düşünüyorum. tek amaç izlenme oranını artırmak o kadar..
Muhammed Turan
02-02-2005, 19:47
Programdan haberim yoktu. Tam uyumaya hazırlanırken kardeşim uyardı ve izlemeye koyuldum.
Bence programın başlangıcı faciaydı. Biri konuşuyor rakip takımın taraftarı başlıyor tezahürat yapmaya. Alem yapmaya gelenler zaten belli etti direk kendilerini.
Programda 1907UNIFEB'i temsilen giden tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. Susarak gerçekten güzel cevaplar verdiniz. Tabi anlayana...
" Taraftarlık bağırmaktan geçer " *felsefesi taşıyan grupla ; sadece "taraftarlık laf sokmaktır" anlayışı ile yaşayan grupların kendi aralarında ki eziklik yarışına sahne oldu. Sonuç : Her iki tarafta çok ezikti.Ezik olan insanların akademik tartışmalara girmesi beklenemez.
Biz ise sorunsuz, gerçek taraftarın nasıl olması gerektiğini belirten duruşumuzla zaten onlara en büyük tokadı attık. Onlar " Nasıl bağırdık , nasıl inlettik " diye kendilerini avuta dursunlar. Zaten ondan öteye gidemezler.
Biz 1907UNIFEB ' iz. Ne çarşı pazar kültürüyle yaşarız ne de sadece alabildiğimiz tek önemli kupayla. Biz 1907UNIFEB' iz susarak bile onları alt ederiz.
Son olarak programa katılmanıza çok sevindim. Her ne kadar sizlere verilen sözler yerine getirilmediyse de , gereken konuşmalar yapılamadıysa da orda duruşunuzun yettiğine inanıyorum.
Tekrardan teşekkürler...
Gökçe Şen
03-02-2005, 12:10
Bu tur programlar ne yazık ki taraftarı korukleyecek seviyesiz tartısma ortamı yaratmaktan oteye gecemıyor. Daha once Unıfeb olarak katıldıgımız cogu programlarda aynı sorunu yasadık. Tasıdıgımız mısyonun sorumlulugu gercekten agır. En agır olanı ıse tam dusunduklerını seyırcıyle paylasmak ıstedıgın anda aıt olamdıgın bır yerde bulundugunu gormek.
Trıbunlerde kavga gormek ısteyen bır medya ıle stadlarımızda ıstemedıgımız manzaraları gormeye uzun bır sure devam ederız. Bu ulke olarak asmamız gereken bır sorun. Umarım gereklı onlemler alınır. Ben ıstemedımız bır ortam bıle olsa programa katılan tum arkadaslarımıza bızı en ıyı sekılde temsıl ettıkler ıcın tesekkur edıyoum. Karsılastıgımız her ortamın bızım ıcın ıyı bır tecrube oldugunu dusunuyorum.
Vehbi Şirikçi
03-02-2005, 12:16
Gökçe'nin de söylediği gibi daha önceki programlar gibi üzümü yemek değil bağcıyı dövmek için yapılmış bir program daha. Yapımcılar işin gerçeklerini konuşmak yerine ilgi çeken şeyleri önplana çıkarmayı tercih etmişler. Bu ortama uymayarak bizleri gerektiği gibi temsil eden arkadaşlara teşekkürler.
Kemal Aktürk
03-02-2005, 15:03
Bir program daha saçma olamazdı. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kendilerine yakışanı yaptılar.
Alınan karar çok doğru. Bence program fazla yürümez.
Yalçın Ateş
03-02-2005, 22:17
Raha mıhtar vasa iş yapmaz yafff karşımızdaki insanlar bizim kadar seviyeli olmadığından program çekilmez olduuu
Emre Akça
04-02-2005, 12:12
daha programın başında kendilerine iltifat eden çavuşoğluna yok sen kapalı kapılar ardında yaptığın şeyleri unuttunmu(bayrak yırtma) dedikleri an anladımki boş program
neyse geçmiş olsun
Aynur Akman
04-02-2005, 13:21
reha muhtar başkanlığındaki bi programdan da bu beklenirdi..ua lı kişilerin yaptıkları sadece onların acizliğini gösterir.ortalığı germek için ellerinden geleni yaptılar..güya şiddete hayır deniyor adamların her sözü bakışları bile şiddeti çağrıştırıyor insanlara..ve bu ezikler grubu , yaptıklarından onur duyuyorlar..çok basit kşiler bunlar ya..
Duygu Çakır
06-02-2005, 04:02
katılmama kararının sonuna kadar arkasındayım
bize göre değil
tarzımızın anlayışımızın ve kalitemizin çok dışında bir yapım
ama kimse merak etmesin tvden ne kadar belli oldu bilmiyorum ama bizim bağırdığımız ya da alkışladığımız durumlarda kimin tribününün sesinin daha fazla çıkabildiği stüdyoda fark edilmiştir.
az bağırmış ya da her lafa tezahürat yapmamış olabiliriz ama yaptıklarımız tezahüratların ve verdiğimizi tepkilerin sesi stüdyoda diğer seslerden belli oranda etkileyiciydi
kabalaşmadan ya da stüdyoyu tribüne çevirmeden de tepki koymayı oradaki görüntü itibarı ile yerine getirebildiğimizi sanıyorum
Eray Karabağlı
27-02-2005, 15:13
Reha Muhtardan başka bişey beklemezdim zaten.Katılmama kararınıza her türlü destekliyorum
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.