Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Bir 1907Unifeb? -Küfür İstemiyorum (Yeniden)
Ersin Demirel
27-12-2004, 23:32
*Arkadaşlar, bu konu üzerine daha önce çok yazışmıştık.Ancak tribünden *gördüğüm kadarıyla bir kopukluk var tribünde. Bir nevi eski - yeni ayırımı gibi.
*Geldiğim maçlarda üzerinde poları olup da yabancı gibi duran arkadaşlarla konuştuğumda bu noktaya değindiler.
* Tribünde tam bir uyum sağlamalıyız. Bir aileyiz ve gruplaşma olmamalı...
* 1907Unifeb'in eski üyeleri olarak üzerimize düşeni yerine getirelim...
Reşat Özdemir
27-12-2004, 23:59
"1907Unifeb'in eski üyeleri olarak üzerimize düşeni yerine getirelim... "
Şu cümle de ayrımın bir parçası mı oluyor mesela? Elbette senin ayrım yaptığını, yapacağını düşünmem.. Tıpkı Unifebli Ahmet gibi, Mehmet gibi..
Demek istediğim Unifeb üyelerinin kendilerini eski, yeni gibi bir ayrıma tutmaları söz konusu değildir. Bu kanıya nasıl vardığını merak ettim açıkçası..
Erkan Keremoğlu
28-12-2004, 01:13
Böyle bir şey yok.. Unifeb'de herkes birbiriyle kanka olacak diye bir kural da yok. Zaten bunun imkanı da yok.
Yeni gelen arkadaşlar da kendilerine uygun bir ortama bir süre sonra -ki bu süre insandan insana değişir- alışıyorlar.
Bu süre son yıllarda biraz uzuyor gibi, onu daha sonra konuşuruz.
8)
Ersin Demirel
28-12-2004, 23:36
Yanlış bir yorum yaptığını düşünüyorum Reşatcığım, ayrım yapmam kesinlikle söz konusu değil. Belirtmek istediğim olayı anladığını düşünüyorum.
Sadece görüştüğüm arkadaşların, düşüncelerini paylaşmak istedim.
Şu yaşıma kadar grup insanı olmadım olmam da... Yanlış anlaşılma olmasın. Sadece örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum...
Onur Kalender
29-12-2004, 00:37
Haklısın Ersincim. Örnek olunmalı yeni katılan arkadaşlarımıza. Ben sadece ufak bir anlaşılamama olduğunu düşünüyorum burada.
Bugün üye kaydı için toplantı yaptık ve yeterli denilebilecek bir kitle vardı karşımızda. Önce kendimizi tanıtıp anlattık 1907UNIFEB'i... Değişik sorular geldi. Bunlardan bir tanesi kaynaşma hakkındaydı. Yeni gelenlerin kafasında hep aynı şey var. Bu biraz çekingenlik aslında... Tabii ki insandan insana değişir kaynaşmanın süresi ama ilk gelindiğinde herlkeste oluyor bu. Ben bile yaşadım...
Bu yüzden fazla düşünülecek bir şey değil. Sadece daha hoş görülü ve sıcak kanlı davranmamız -ki bunu zaten yapıyoruz- olayı çözümler!..
Reşat Özdemir
29-12-2004, 01:24
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızın (sadece kendi okulumdan bahsetmiyorum) neredeyse hepsinin vurguladığı şey "ya harika bir ortam, süper eğlenceli insanlar, aranızda olmaktan onur duyuyorum" oluyor..
Unifeb, yeni üyelerine çok güzel vakit geçirebilecekleri ortamlar yaratıyor.. Bu ortamları yakalayabilenler var.. Yakalayamayanlar ise bir ayrımdan sözediyor olmalılar..
* Ortam kelimesi 'tiiineyyçç' kuşağın kullandığı anlamda kullanılmadı.. ;)
Saygılar.
Serkan Özen
29-12-2004, 16:04
sıcaklık samimiyet göstermek zor olmasa gerek sonuçta nede olsa bir insan kazanacağız.
Uzun süreli arkadaşlıklara tabii ki lafım yok olamaz da ancak aramıza yeni katılan arkadaşların zihninde oluşabilecek "acaba unifeb sadece birilerinin arkadaşlarıyla birlikte maç izlemesinden mi ibaret?" imajını ortadan kaldırmak için gerek stad içinde gerekse okullarımızda aramıza yeni katılan arkadaşlara olabildiğince içten ve sıcak davranmalı onlara ünifeb'in çekici eğlencili ve seviyeli bir ortam olduğunu gösterebilmemiz gerek. Zaten biz bunu çok az bile başarabilirsek kişilerin içindeki keşfetme güdüsüyle yeni üyeler de aramıza girmekte sorun yaşamayacaktır
Levent Sarıbaş
29-12-2004, 19:32
Gördüğüm kadarıyla herkes bi konu üzerinde yoğunlaşmış..Gruplaşma..Bu konuda bende rahatsızım..Hem de bu hataya bende düştüğüm halde..Ama olaya dışardan da bakabilmek gerekir..Bunun da çözümü dediğiniz gibi sadece maçları içermeyen orgların çoğalması..Ama bununla da iş bitmiyor..Özellikle bizlerin çok dikkatli olup..dışa kapalı muhabbetlerden kaçınmamız lazım..
Melis Varan
29-12-2004, 20:18
1 yılım henüz dolmuş sayılmaz sizlerle, geçmişe bi dönüp bakıyorum şimdi neler yaşadım diye..
Benden notlar:
Yeni gelen istiyorsa çok rahat kabul görüyor, hiç sorun yok. Ama bazı arkadaşların değindiği gibi çekingenliği nedeniyle sorun yaşayan arkadaşlar olabiliyor. Onlarla bi süre birebir iletişimi sıkı tutmamız gerekiyor ki alışsınlar.
Geçmişe göre daha uzun sürüyor yenilerin adaptasyonu diye bi şey okudum/anladım yukarda birinin yazısından da..
Bunun 2 nedeni olabilir bence:
1.Topluluğun gittikçe genişlemesi (benim gibi tek başına girenler daha rahat samimiyet kuruyor çünkü tek başına katıldığından diğer üyeler daha rahat ona ilgi gösterebiliyor; ama stand ve toplantı ile toplu katılım olduğunda diğer üyelerin ilgileri hepsine dağılıyor ve elbette bu farkediliyor)
2. Eski üyelerin samimiyetlerinin gün geçtikçe artması nedeniyle yeni gelenlerle ilişkileri ile eski arkadaşları arasındaki ilişkilerin farklarının artması.
Bu da çok normal.
Şimdi ben UNIFEBin kurulmasından bu yana birbirlerine destek olmuş, bi sürü anıları olan bi kaç dosta bakıp onlardan biri olmadığım için hayıflanırsam sorun onlarda değil bendedir..
Nasıl başka yerde 4yıllık dostlarla 1 yıllık arada selamlaşılan arkadaşlar farkediyorsa burda da elbette fark edecek. Bu tribüne de yansıyabilir. Bu kişi pekala samimi olduklarıyla birarada durmak ister çünkü o da takıma desteğin yanısıra bi yerde eğlenmeyi de amaçlıyor ve bu onun hakkı. (çok gerektiğinde fedakarlıklar da yapılıyor zaten)
Diğer taraftan bakarsak başka bi ortamda 1 yıl içinde kazanamayacağınız dostlukları burda hızla edinebiliyorsunuz.
Özetle bardağın boş tarafında eski dostlarla yeninin durumunu karşılaştırırsınız,
dolu tarafında ise hızla edindiğiniz dostluklara bakarsınız.
Farklı olarak yapılabilecek ve eklenebilecek tek şey görüyorum. Yeni gelen arkadaşlarla çekingen olma ihtimallerini gözönünde tutarak birebir iletişimi sıkı tutmak ve bi süreliğine onlara olağandan fazla ilgi göstermek (o da kısa bi süre)
Bunun için ne yapılabilir?
- Toplantılardan sonra ilk bi kaç organizasyonda cep telefonlarına atılan mesajlar ile sıcağı sıcağına haber yollanır
- Gelen yeni üyelerle tanışıldıktan sonra direk eski arkadaş ortamına geçilmez de onla birlikte geçilir, iyice tanışılır
- Toplantıda da bu tür kaygıları olanlara herşeyi pembe göstermek doğru olmaz, beklentisi çok büyük olursa hayal kırıklığı ardından gelir ve umduğunu bulamayan kaçar. Bu nedenle isteyen herkesin burda kabul gördüğünü ama elbette dostlukların zamanla pekişeceğini ve kısa sürede çevrelerinin genişleyeceğini hatırlatmak yerinde olacaktır.
Ersin Demirel
29-12-2004, 21:25
Söylemek istediğim buydu... Ceyhun'un yaptığını ben de yapıyorum... Unifeb polarlı gördüğüm herkese selam verip, adını okulunu soruyorum.
En azından bunu yapıp kendimiz de tanıttığımız da sorun kalkacaktır. Zaten pek çoğumuz forumda irtibat halnde olduğumuz için ,stadda tanıştığımızda "Aaa sen o muydun" muhabbeti oluyor...
Teşekkürler...
Berkay Erdim
29-12-2004, 21:34
sıcaklık samimiyet göstermek zor olmasa gerek sonuçta nede olsa bir insan kazanacağız.
Uzun süreli arkadaşlıklara tabii ki lafım yok olamaz da ancak aramıza yeni katılan arkadaşların zihninde oluşabilecek "acaba unifeb sadece birilerinin arkadaşlarıyla birlikte maç izlemesinden mi ibaret?" imajını ortadan kaldırmak için gerek stad içinde gerekse okullarımızda aramıza yeni katılan arkadaşlara olabildiğince içten ve sıcak davranmalı onlara ünifeb'in çekici eğlencili ve seviyeli bir ortam olduğunu gösterebilmemiz gerek. Zaten biz bunu çok az bile başarabilirsek kişilerin içindeki keşfetme güdüsüyle yeni üyeler de aramıza girmekte sorun yaşamayacaktır
Sevgili Serkan'ın yazdıklarına aynen katılıyorum... Bu konuyu gündeme getirdiği için de Ersin Öğretmenime teşekkür ederim. Sağlıklı büyüme kararımızla paralel olarak tartışmamız ve çıkacak sonuçlara göre hareket etmemiz gereken çok önemli bir konu. Eğer aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da yorumlarını yazarlarsa hepimiz için yol gösterici olurlar. Mesela Melis çok güzel dile getirmiş duygularını...
Fatih Ekşi
29-12-2004, 21:44
Eğer yapısında çekingenlik,içine kapanıklık gibi durumlar varsa adapte olması zor olabilir.Bu durumdam geçen sene bende şikayetçiydim.Sorun şuydu sadece.Kanka olmak zorunda değilsin elbette ama gördüğün yerde bir selam vermek gerekir diye düşünüyorum
çekingen yapılı biri olarak yazılanlara katılıyorum :)gerçi şu anda Unifeb içinde gördüğüm kadarıyla herkes birbirine gayet sıcak davranıyor ama yinede bu konunun gündeme gelmesinin bu sıcaklığın kaybolmaması için faydalı olacağına inanıyorum
Ersin Demirel
24-01-2005, 19:00
Dünkü maçta yine benzer sorunlar yaşandı maalesef..Gerçi Unifeb olarak fazla bir katılım yoktu ancak ilk sorun buluşma saatinde yaşandı. Ne yazık ki dünkü maç için pembe okulun önünde 18.00'de 4 kişiydik ve beklerken birkaç tane Unifeb polarlı arkadaşın transit geçip selam bile vermediğini üzülerek izledim.
Dünün üzücü yanları ise asıl şimdi başlıyor... Dün iki öğrencimi de maça götürdüm. Bunlar öss'ye hazırlanan öğrenciler. Ders aralarında sürekli bahsettiğim, anlattığım 1907Unifeb'i merak eden sadece iki Fenerbahçeli öğrenci. Maç öncesi birkaç arkadaşımız, özellikle birisi (İsim vermeyeceğim) küfüre başladı ve bu küfürler maç bitene kadar sürdü. İşin daha da üzücü yanı hiçkimse buna müdahele etmedi, etmediği gibi her küfüre kahkahalarını patlattı.Diyeceksiniz ki- hocam , öğretmen olarak sen uyarsaydın!- belki de haklısınız ancak onu daha yakından tanıyanlar varken benim uyarmam saçma olmaz mıydı sizce?Öğrencilerimin yanında düştüğüm durumu tahmin edebiliyor musunuz? Ve ben 1907Unifeb'i övdüğüm öss öğrencilerimin yanısıra lgs (ortaokul) öğrencilerimi de nisan ayında grup olarak kızlı erkekli maça götürmeyi düşünüyordum. Hâlâ da düşünüyorum ancak getirirsem, öğretmenlerinin anlattığının tam zıttı bir Unifeble karşılaşırlarsa diye de endişeleniyorum.
Bir de şu abartılı eğlencelerimiz var. Maça geldiğimizde elbette coşacağız, eğleneceğiz ancak korkuyorum ki günün birinde birimizin başına bir hal gelecek. Örneğin dün, İsmail arkadaşımızın düştüğü durumu üzülerek izledim. Gereken uyarıyı ne yazık ki canhıraş biçimde yaptı..
Kimsenin avukatı değilim.. Sadece çok sevdiğim, polarını, tişörtünü gururla giydiğim 1907Unifeb'i bu halde görmek istemiyorum...
Sevgiler..
Funda Meriç
24-01-2005, 20:40
Ersin'e hak vermemek elde değil..Biliyorum hepimiz işin şakasındayız o bazı söylemlere gülerken ya da hoşumuza gidiyor belki ama bizi dışarıdan seyreden o kadar çok göz var ki..özellikle sağ tarafımız her bağırış çağırışta dikkatle bize bakıyor..keza sol da öyle..bir de kavga ediyor gibi yapıp aslında bizce etmediğimiz apaçık olan durumlar var..yanlışlıkla bir kamera görüntülese o anı..yani o kargaşa anını..
Aslında bilmiyorum eğlenmek için gidiyor herkes oraya..Bu kadar da ciddi gibi olmak çok mu gerekli..ama 1907Unifeb'iz biz..ve polarlarımız..yani öncü olacaksak biraz daha dikkat etmemiz gerekmiyor mu..Herkes içinden gelenleri açık açık yazsa keşke..
Saygılar..
Ersin Demirel
24-01-2005, 20:49
Yorumun için teşekkürler Fundacığım. Dün aslında Berkay Başkanıma dile getirecektim bu sorunu ancak, aramıza tekrar gelişinin mutluluğuyla canını sıkmak istemedim.
*Açıkçası,bu arkadaşlarımız yakendine çeki düzen vermeli ve ÜNİVERSİTELİ olma ayrıcalığına yakışanı yapmalı ya da rahat rahat küfür edeceği başka tribünlere yönelmeli...Hem de Unifeb'i çok sevenleri Unifeb'den soğutmadan... Derhal...
Burçay Tiftikçi
24-01-2005, 22:01
Ersin öncelikle şunun belirtmeliyim ; buluşma saati için herhangi bir resmi saat koyulmadı.O dedigin saatte orada olmadıgım için o kişinin kim oldugunu veya niye uyarılmadıgı için yorum yapamayacagım.Ama benim eklemek istedigim 1907Unifeb olarak maçta hiç bir küfürlü tezahurata eşlik etmedik.Bireysel olmuş olabilir.
İsmail'in düştügü duruma gelelim.O yaptıgımız hareketler eglenmek için yapılıyor fakat ne yazıkki bazen aşırı derecede abartılıyor.Allah korusun bir sakatlık olacak diye korkuyorum.
Ersin Demirel
24-01-2005, 22:34
Ersin öncelikle şunun belirtmeliyim ; buluşma saati için herhangi bir resmi saat koyulmadı.O dedigin saatte orada olmadıgım için o kişinin kim oldugunu veya niye uyarılmadıgı için yorum yapamayacagım.Ama benim eklemek istedigim 1907Unifeb olarak maçta hiç bir küfürlü tezahurata eşlik etmedik.Bireysel olmuş olabilir.
İsmail'in düştügü duruma gelelim.O yaptıgımız hareketler eglenmek için yapılıyor fakat ne yazıkki bazen aşırı derecede abartılıyor.Allah korusun bir sakatlık olacak diye korkuyorum.
Burçaycığım, zaten toplu bir küfür olayı vardı diye bir yorum yapmadım. Özellikle bir kişi maç boyunca sürekli olarak (Komik olduğunu düşünüyordu sanırım) küfür etti. Senin tribünü yönlendirmek için sete çıktığını gördüm. Çaban için teşekkür ediyorum.
Dediğim gibi, hadi abartılı sevinç bir yere kadar ama küfür olmaz... Olmamalı.
Feryal Pere'nin programındayken kız kardeşim konuşmasına " Unifeb'de küfür yok, onları seviyorum." sözleriyle başlamıştı. Ben küfürsüz Unifeb'imi istiyorum...
Burçay Tiftikçi
25-01-2005, 00:51
yanısıra lgs (ortaokul) öğrencilerimi de nisan ayında grup olarak kızlı erkekli maça götürmeyi düşünüyordum. Hâlâ da düşünüyorum ancak getirirsem, öğretmenlerinin anlattığının tam zıttı bir Unifeble karşılaşırlarsa diye de endişeleniyorum.
Ersin ben kendi adıma onları aramızda görmeyi çok isterim.İnşallah getirirsin.
İsmail Coşkun
25-01-2005, 01:32
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ; "İsmail'in düştüğü durum.." derken benim bi duruma düştüğüm falan yoktu arkadaşlar..yani ben altta kaldıgımdan veya canım yandıgından dolayı o tepkiyi vermedim..Allah'a şükür dünkü kalabalıktan daha fazla kişinin altından sağsalim çıktık bugüne kadar :)
Benim tepkim malesef maça öncelikli amaç olarak takıma destek değil , sırf eğlenmek için geldiğimiz içindi..Yani tribünde bir tezahürat başlıyo ama biz o tezahüratı hemen ya çok hızlı söyleyerek ya da birbirimizi yerlere atarak bozuyoruz..berbat ediyoruz..benim tepkim buna..golden sonra çıldır yapalım..ama zaten artık çok nadir yakalayabildiğimiz bütün tribünlerin aynı andaki tezahüratlarına da bizde adam gibi eşlik edip takımımıza destek olalım..durmadan çıldırla heyyayla olmuyo bu işler..bilmem anlatabildim mi?
Gelelim küfüre..Ersin kardeşim güzel düşünüyosun hoş yazıyosun ama biraz gerçekçi olalım..günümüzde maçın olduğu tribünün olduğu heryerde küfür ediliyo..Dün bende bazen bireysel edilen küfürlere güldüm..ama burada önemli olan toplu küfür edilmemesi..ki toplu küfür de edilmedi..ama emin ol kadıköy'deki bi gs maçında olsun ve ya herhangi bir maçta maçı çıgrından çıkaran bi hakem olsun yine küfür edilecek..bu böyle..yani yarın bi maçta çok sinirlendigimde beni de hakeme bireysel olarak küfür ederken görebilirsin..ve benim orada küfür etmem Unifeb'in degerini düşürmez..ya tam anlatamayabilirim derdimi ama zor bi konu işte..bu sayfalara küfür edilmesin şöyle yapılsın böyle edilsin diyerek bu konu çözüme kavuşmaz..
İnşallah yüz yüze konuşma fırsatı buluruz bu konuları..
Sevgiler..
Hakan Altunay
25-01-2005, 03:23
macta olmadıgım icin bise soyleyemeyecegim ama yeni uyeler konusunuda sanırım bende bi yeni uye olarak yorum yapabilirim.
ben 14-15 aylık bi 1907UNIFEB uyesiyim yani daha yeniyim ama su kaynasma meselesi bence tamamen yeni uyelerin elinde.
neden derseniz binlerce uyesi olan bir birilikten bahsediyoruz ve eski uyelerin -ki bi cogu yonetim kurunda gorevli arkadaslar yani herturlu soru ve sorunlarımıza cevap veren insanlar- herkesle ikili dialoglara girmelerini bekleyemeyiz bence.
ama ben katıldıgım organizasyonlarda eski uyelerin bircoklarıyla iyi iliskiler kurdum mesela mac zamanları yuzlerce kisiyle konusmak zorunda kalan Okan'ı aradıgımda beni ismen hatırlayabiliyor veya aynı sekilde resatı,ismaili,ertu'yu,erkut'u,levin'i... gordugumde ismen konusabiliyoruz ve hic bi sogukluk olmuyo aksine sıcak bir diyalog oluyor..
yani demek istedigim eger yeni uyeler sıcak kanlı davranıp diyalog kurmak istedikten sonra eski uyeler(benim tanıdıgım) oldukca sıcak karsılıyorlar...
kimsenin endisesi olmasın 1907UNIFEB yenisiyle eskisiyle iyi bir butun bence
Emre Akça
25-01-2005, 14:34
bence küfür herzaman olur bunu hic bisekilde engellenemez.Bence bireysel anlamda kimseyi kısıtlayamazsınız.Bende küfür ederim cünkü bizim insanımız haksızlıga küfürle karsılık verecegini ögrenmistir.Bence unifebin 2000 kadar üyesi var ve herkes herkesle ii anlascak tanıscak diye biseyde yok.Sadce selam verirsin beraber durursun okadar anlasan insanlar zaten arkadas olurlar.
Can Turgut
25-01-2005, 16:51
''Küfür istemiyorum...''
Küfür her zaman olmuştur,olacaktır,olmalıdır..Sonuna kadar savunmaya da hazırım valla küfürü..Toplu küfürun olduğu maç yok artık zaten,olanlar bireysel üçsel beşsel..
İsim vermekten çekinmeyelim,Ercan'ın aha damda atı şaapıyolar diye bağırmasına gülmüyorsanız sorun gülenlerde değildir bence..Zevk için küfür ediyor,yahu evet ediyor,ben de ediyorum,gülüp eğleniyoruz,makara kukara..Geçiniz..
Tribün,tiyatro alanı değildir..Küfür de vardır dayanışma da vardır makara da vardır saygı da vardır..Tribün,hayattır..
Ercan Kibar
25-01-2005, 17:17
bence kufur olmamasi gerekiyo...sitem edeceksek veya guleceksek bunu baska turlu de yapabiliriz...maclara bay, bayan ve hatta Ersin Ogretmenimin dedigi gibi kardeslerimizle beraber gidiyoruz...boyle bir ortamin kufurlu olmasi hicte iyi degil...ewet tribunlerde kufuru bitirmek cok zor ama unifeb te kufuru bitirmek hic de zor degil...kendi aramizda boyle bi ortam yaratirsak cok daha guzel olur...
Ozan Uzunkaya
25-01-2005, 18:19
isteyen eder isteyen etmez, kimse ben küfür istemiorum ayağına da yatmasın
kimse olayı da aile , kız arkadaş ,vs boyutuna da getirmesin..
tribünler hayatın başladığı yerlerdir bi kere kanına girdi mi ölene kadar da çıkmaz.buralar sinema ve tiyatrolara da benzemez benzetilmeye dahi çalışılamaz.
bırakın bu metroseksüel tribüncü edebiyatını lütfen.
bırakın tribünlerimizi, başka yerlerde dile getirin kendi istek ve düşüncelerinizi. ama sözkonusu tribünlerse bırakın bu işi bu yola kendimi adamış insanlar konuşsun.
küfür lügatının da ne olduğunu bilmeden geçmişte edilmiş küfürlü tezahüratlı duymadan bu konularda ahkam kesmeyin lütfen.....
hayat=tribün, tribünde sanal alem değildir.
bu konu cevabı olmayan ve olamayacak olan bir paradokstur.
herkes kendi fikrini yazar ama sonuç çıkmaz
oyüzden küfür şöyledir küfür böyledir........bu tartışma sürer gider ne de olsa burası sanal alem.........
Funda Meriç
25-01-2005, 18:23
Öyle bile olsa üslubunu düzeltmeni dilerim..Kimse hiçbişeyin ayağına yatmıyor,sadece görüşlerini belirtiyor. Burası sanaldan çok çok öte,bunun hala anlaşılamamış olması bile üzücü..
Ersin Demirel
25-01-2005, 19:21
Benden sonra yazan arkadşlarımın pek çoğunun yazdıklarını ne yazık ki büyük bir üzüntüyle okudum.
Üzüntümü dile getirirken dedim ki: Bireysel olarak, komik olduğunu düşünen bir kişi küfür ediyor dedim. İşin üzücü yanı "üniversiteli" arkadaşlarımın bu olayı desteklemesi oldu.Unifeb kurulduğundan beri tanıdığım arkadaşların da bunlar savunması beni daha da üzdü.
Evet, küfür de var hayatımızın içinde. Stadyumda elbette stres atacağız, eğleneceğiz, güleceğiz, dostluklar kuracağız ancak bizim taşıdığımız bir etiket var : "Üniversiteli"
Küfürler diğer gruplardan gelse belki normal karşılanabilir ancak belli bir etiketi, belli bir misyonu savunan taraftar topluluğunun daha dikkatli olması gerekir ve bana göre bunun adı METROSEKSÜEL TRİBÜN EDEBİYATI değildir.Zaten böyle bir edebiyat dalı da yoktur...
Demek ki çoğunluğun karşısında yanlış düşünen tek kişi benim...Bu noktadan sonra bazı şeyleri tekrar düşünmem gerekecek sanırım..
Ramazan Büyük
25-01-2005, 19:35
Ersin'e katılıyorum. Kimse herkes küfür ediyor diye savunma yapmasın. Unifebin misyonunu bilmeyen ya da taşıyamayacak olanlar kendi misyonuna uygun yerlere gitsinler ki diğerlerinden farkı farkedilsin unifebin. Bir çok kişi sigara da içiyor ama sigara iyi birşey içelim diyemeyiz. Biz arkadaşlarımıza bizim orası çok güzel kavga yok küfür yok diyoruz.
Ersin Demirel
25-01-2005, 19:57
Teşekkür ederim Ramazan...
Seçkin Özmen
25-01-2005, 21:10
''Küfür istemiyorum...''
Tribün,tiyatro alanı değildir..Küfür de vardır dayanışma da vardır makara da vardır saygı da vardır..Tribün,hayattır..
bence ortada 2 sağlam gerçek var; birisi tribün duruşlarına saygı duyduğum, tribün hayattır diyenlerin savundukları... evet tribün hayattır küfür de edilir katılıyorum, benim de hoşuma gidiyor açıkcası... ancak ikinci gerçek de şu ki; Ersin hoca'nın savundukları... yani tamam tribün hayattır küfür de edilir ancak unifeb misyonu vizyonu ile örnek olması gereken bir topluluktur. eğer insanlar öğrencilerine veya arkadaşlarına hatta ailelerine unifeb i örnek gösteriyorlarsa veya unifeb in farklı oldugunu savunuyorlarsa küfüre karşı çıkmalarını haklı buluyorum. ersin hocanın öğrencileri gibi unifeb üyesi olan kız arkadaşlarımız da bireysel de olsa küfürden rahatsız olabilirler ve olurlarsa bunu dile getirmeleri en doğal haklarıdır. ve bunun savunmasını ''küfür olmadan olmaz, tribün hayattır'' diyerek yapmak bence yanlıştır.
sonuçta belirttigim gibi ortada 2 gerçek var ve bu 2 gerçeğin bir arada barınmasını beklemek imkansız...
saygılar...
Ercan Kibar
25-01-2005, 21:14
isteyen eder isteyen etmez, kimse ben küfür istemiorum ayağına da yatmasın
kimse olayı da aile , kız arkadaş ,vs *boyutuna da getirmesin..
tribünler hayatın başladığı yerlerdir bi kere kanına girdi mi ölene kadar da çıkmaz.buralar sinema ve tiyatrolara da benzemez benzetilmeye dahi çalışılamaz.
bırakın bu metroseksüel tribüncü edebiyatını lütfen.
bırakın tribünlerimizi, başka yerlerde dile getirin kendi istek ve düşüncelerinizi. ama sözkonusu tribünlerse bırakın bu işi bu yola kendimi adamış insanlar konuşsun.
küfür lügatının da ne olduğunu bilmeden geçmişte edilmiş küfürlü tezahüratlı duymadan bu konularda ahkam kesmeyin lütfen.....
hayat=tribün, tribünde sanal alem değildir.
bu konu cevabı olmayan ve olamayacak olan bir paradokstur.
herkes kendi fikrini yazar ama sonuç çıkmaz
oyüzden küfür şöyledir küfür böyledir........bu tartışma sürer gider ne de olsa burası sanal alem.........
arkadasim, sen bize metroseksuel tribuncu edebiyatini yakistirmadan once bir universiteli olarak kendi sokak edebiyatini degistir...ersin ogretmenim olayi ozetlemis..bizim `universiteli` etiketimiz var...tribunlerdeki diger insanlardan biraz farkli olmamiz lazim, ornek olmamiz lazim...kufur etmemek zor degil...
Seçkin Özmen
25-01-2005, 21:19
tabi bir de olayın şu boyutu var okullarda toplantılarda uifebin misyonu ve vizyonu ballandırılarak anlatılırken kimse çıkıp ''tribün hayattır, unifebde de küfür olabilir'' demiyor. eğer bu savunuluyorsa en baştan belirtilmelidir. yani kısaca unifeb in tribün kimliğiyle sosyal kimliği bu noktada çatışmaktadır...
Ozan Uzunkaya
25-01-2005, 22:20
ben sokak edebiyatı yapmıorum hatta edebiyat yapmıorum
bu konuyu gelir bir maçta yüzüme söylersen sevinirim konuşuruz, anlaşırız
herkes kadar ben de biliorum unifeb misyonunu duruşunu..
benim sölediğim bu konuyu tartışmanın gereksizliği
istediğinizi söleyin bu konu uzar gider bi çözüm çıkmaz
sorunların klavye başında değil yüzyüze diyalogla çözülmesini isterim.
umarım ersin hocam senlede uzun uzadıya bu konuları
konuşuruz bir gün. o zaman düşüncelerinin değişeceğine eminim:)
Melis Varan
25-01-2005, 22:22
1907UNIFEB Değerleri:
Bu değerleri 1907UNIFEB'in bütün üyelerinin taşıması beklenir.
- 1907UNIFEB üyesi Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşılık beklemeksizin destek olmalı ve hizmet eder
- 1907UNIFEB üyesi Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlıdır
- 1907UNIFEB üyesi ülkesinin ve ulusunun çıkarlarını en üst düzeyde gözetir
- 1907UNIFEB üyesi taraftarı olduğu Fenerbahçe'ye ve içinde bulunduğu topluma karşı duyarlıdır
- 1907UNIFEB üyesi katılımcı ve üretkendir
- 1907UNIFEB üyesi üniversiteli olma sıfatına yakışan davranışlar sergiler
- 1907UNIFEB üyesi hayatın her alanında üyesi olduğu birliğimizi temsil ettiğinin bilincindedir
Ersin'in mesajını okuduğumda bu konunun bi yere varmayacağını tahmin edip yanıt yollama gereği duymadım, herkes aynı şeyleri yazacak destekleyecek ne de olsa sonra da aynı tas aynı hamam devam edecek dedim kendimce.
Oysa şimdi aldığı tepkileri görünce hayalkırıklığına uğradım:
Keyfi küfre eyvallah dememiz gerekiyormuş... Bunu da geçtim üstüne üstlük bu savunulcak bi şeymiş...
Tepki veren arkadaşların bi çoğunun çok emeği geçmiş bu güne kadar.. Onlar sahip çıkmış biz burda işin kaymağını yiyoruz belki ama ben buraya üye olurken bana böyle tanıtılmadı 1907UNIFEB. Eğer böylese misyonumuza ve maddelediğimiz değerlerimize bir kez daha göz atalım da tribün kültürüne yakışmayanları çıkartalım...
Bir çoğumuzun ağzından refleks gibi anlık küfürler kaçıyor zaten ama üstlendiğimiz sorumluluğun ve misyonun tersine kasti tavırların burda kabul görmesine anlam veremiyorum. Eğleneceğiz elbette de şunu da unutmamalıyız bence: Sadece eğlenmeye gitmiyoruz oraya...
Yolda kendi aramızda olunca ben de gülüyorum ama biz 1907UNIFEB üyeleriysek bi sorumluluğumuz var ve buna uygun davranmak zorundayız.
Binlerce üyemiz var diyoruz..
Aktif üye olsun, fosları istemiyoruz diyoruz.. *
Şu tavrı yeni bi üye gösterdiğinde uyarmayı da susturmayı da biliyoruz. Ama saygımız var ya bizden çok emeği geçtiği için saygı duyduğumuz bi başka üyeye bu baskıyı yapmıyoruz.
Yakın dostlarımızı savunmak yerine biraz daha dışardan bakalım beyler..
İşin özeti şudur: Zamanında aktif olup bugüne getirmiş olsa da o kişi şimdi 1907UNIFEBin sıfatına uygun hareketler göstermiyorsa uyarılmayı hakediyor savunulmayı değil.
Tribün hayattır... *
Hayatta nerde duracağını bilmelidir insan..
Yolda arkadaşlarınla küfredersen kimse karışmaz ama iş yerinde patronunun gözü önünde adama sövemezsin.. Burda da bizi izleyen gözler var.
Gerekli değerlere sahip çıkmak ve sorumluluğuymuzu bilmek zorundayız.
Emeklerinize saygım var ama tepeye çıkardıktan sonra başta belirlenen değerleri hiçe sayarsanız sizin de emeklerinize yazık olur.. Bi anda öyle bi düşüş yaşanır ki siz bile şaşar kalırsınız.
Bugün değerler içinde bu madde atlanırken savunacaksak, yarın bir diğerini atlayana ses çıkarmaya hakkımız olmayacak.
Bilsay Avcı
25-01-2005, 23:08
''Küfür istemiyorum...''
Küfür her zaman olmuştur,olacaktır,olmalıdır..Sonuna kadar savunmaya da hazırım valla küfürü..Toplu küfürun olduğu maç yok artık zaten,olanlar bireysel üçsel beşsel..
İsim vermekten çekinmeyelim,Ercan'ın aha damda atı şaapıyolar diye bağırmasına gülmüyorsanız sorun gülenlerde değildir bence..Zevk için küfür ediyor,yahu evet ediyor,ben de ediyorum,gülüp eğleniyoruz,makara kukara..Geçiniz..
Ben dün maçta değildim ancak hepinizi tanıyorum yakınen buna dayanaraktan birkaç şey söyleyebilirim.
Birincisi, tribün şudur budur hayattır şifadır bilmemnedir demesi gereken abilerimiz, büyüklerimiz bu naraları atmıyorsa, bizlere tribün şudur budur dersi vermek hiç düşmez.
İkincisi, her zaman savunduğum birşey vardır; 1907UNIFEB tam olarak ne olduğuna karar verememiş durumdadır. Karar verme aşamasındadır ancak halen bir karmaşıklık söz konusudur. Her zaman savunduğumuz birlik, bir olma, belirli bir duruş belirleme ve insanlara 1907UNIFEB'li deyince akıllarında uyanacak olan tek tip Fenerbahçe'li profilini halen oluşturamadık.
Darülaceze' de yaşlılarımızla yeni yıl kutlaması yapan,
Çocuk Yetiştirme yurtlarındaki ufaklıklarla tiyatro organizasyonları yapan, onlara hediyeler verip yalnızlıklarını paylaşmaya çalışan,
Zor ve muhtaç durumdaki okul, kişi ya da kişilere kıt kanaat öğrenci bütçesiyle yardım toplamaya çalışan,
vb gibi sivil toplum örgütlerinin kurulum amaçlarını oluşturan çeşitli organizasyonlara imza atan 1907UNIFEB'li profili ile, dünkü maçta ya da önceki maçta ya da topluluk arasında küfür eden 1907UNIFEB'li aynı kişi ya da kişiler olamaz diye düşünüyorum.
Bu yüzden küfür olacaktır, ben ederim racondur bilmem ne demek olayı savsaklamaktır.
Bilsay Avcı
26-01-2005, 00:04
Tepki veren arkadaşların bi çoğunun çok emeği geçmiş bu güne kadar.. Onlar sahip çıkmış biz burda işin kaymağını yiyoruz belki ama ben buraya üye olurken bana böyle tanıtılmadı 1907UNIFEB.
Bu bir bayrak yarışıdır. Sonuçta öncekiler olduğu kadar şimdikilerde ve dahi bundan sonrakiler daha da önemlidir 1907UNIFEB için. Ben şu kadar emek verdim, ben bu kadar emek verdim diyerek köşesine çekilip keyfi tavırlar sergileyene açıkcası ben rastlamadım. Ancak bu tür bir tavır sergileyecek olan kişininde öncesinde 1907UNIFEB'e neler kattığını dönüp bir araştırmak gerekir. Sanmıyorum büyük emekler vermiş olsun. Emek veren sahip çıkar...Yanlış yapmaz...
*
Şu tavrı yeni bi üye gösterdiğinde uyarmayı da susturmayı da biliyoruz. Ama saygımız var ya bizden çok emeği geçtiği için saygı duyduğumuz bi başka üyeye bu baskıyı yapmıyoruz.
Yakın dostlarımızı savunmak yerine biraz daha dışardan bakalım beyler..
Böyle bir yazılı kural olmamasına rağmen büyüğe ve tecrübeliye elbette saygı gösterilir eğer saygısızlık yapmıyorsa. Ancak eski, yeni tartışmalarına son derece karşıyım. Geçmiş bizler için ne kadar değerliyse, gelecek de bir o kadar değerlidir. Bu yüzdendir ki, yukarıda da yazdığım gibi ancak saygıyı hakedene saygı göstermekle yükümlüsündür. Haricinde rahat olabilirsin.
1907UNIFEB sen üye olurken sana tanıtıldığı gibi olmaya çabalamaktadır. Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi halen bir karar aşamasındayız. Dünyada eşi benzeri olmayan bir birlik kurduk. Önümüzde bizden önce kurulmuş olup masaya yatırabileceğimiz benzeri bir organizasyon yok. Bu bocalamada gayet normal bence. Çok yol aldığımız kesin, ilerisi için de durmak yok.
5 parmağın 5'i elbetteki bir olmaz. Doğrularımızla - yanlışlarımızla hepimiz bu birliğe gönül verdik. Herkes bir ucundan tutacak ve daha da ileriye hep beraber gideceğiz. Yanlışlarımızı ortaya koyup tartışıcaz, kabul görmüyorsa yapmaktan vazgeçicez. Bu yüzden, karamsarlığa, küslüğe, üzüntüye gerek yok :)
Erkut Yeğen
26-01-2005, 02:06
Sevgili Serkan'ın yazdıklarına aynen katılıyorum... Bu konuyu gündeme getirdiği için de Ersin Öğretmenime teşekkür ederim. Sağlıklı büyüme kararımızla paralel olarak tartışmamız ve çıkacak sonuçlara göre hareket etmemiz gereken çok önemli bir konu. Eğer aramıza yeni katılan arkadaşlarımız da yorumlarını yazarlarsa hepimiz için yol gösterici olurlar. Mesela Melis çok güzel dile getirmiş duygularını...
benim 1907ünifeb ile tanışmam tesadüfi olarak efes maçında oldu...ben ve arkadaş grubum maç içerisinde ünifebin farkını net bir biçimde hissettik,etkilendik,bunlar nelerdi?aşağı yukarı her birey birbiriyle uyumlu,beraber hareket etme adına güzel görüntüler,en önemlisi de tüzüğün 4.maddesinde yer alan derneğin amacını oluşturan (Üyelerin bir takım ruhu içinde Fenerbahçe’ye katkıda bulunabilecekleri ortamlar yaratmak)birebir görmemiz di...amacın gerçekleştiğini görmek son derece mutluluk verici..senelerdir böyle bir kitleyi tribünlerde görmemiştim...ve 1907ünifeb'li bir kaç arkadaşa(farklı maçlarda) bilgi almak amacıyla sorular yönelttim...aldığım cevaplar,nihayetinde fenerbahçemize daha fazla katkıda bulunabileceğimi düşünüp bende sizlerden biri oldum...
yeni eski diye bir kavram yada ayrım yaşamadım,aksine sıcakkanlı davranışlarla karşılaştım
(unutmamamız gereken bir nokta:ister iş ortamı olsun,ister okul ortamı,ister arkadaş ortamı,uyum sağlama veya ortama uyum motivasyonu zamanla kendisini gösterir,ayrıca bunun süresini insanın kendi karakteri belirler)
ayrıca melis arkadaşımızın yardım severliğinden dolayı kendisine tekrar teşekkür ederim....
Osman Rasim
26-01-2005, 02:21
erkut abi haklısın bende daha yeni buyuk kolej macıyla tanıstım unifeble bende aynı şekilde ilk andan diğer guruplardan farklı olduğunu gördüm insallah fenerbahcemize desteğimiz birlik içinde olcak
Ersin Demirel
26-01-2005, 12:31
Berkay başkanımdan da bir açıklama bekliyorum.Umuyrum ki sağlıklı bir sonuca varılıp Unifeb'in misyonunun ne oldu bir kez daha hatırlatılır.Benim bildiğim, benim bağlandığım, misyonuna bağlı Unifeb'i istiyorum...
Tuğçe Demirel
26-01-2005, 21:16
Maçta yoktum.Üzüldüm.Unifebte küfür bencede olmamalı.Gelecekte bende Unifebli olmak istiyorum ama küfürsüz unifebte
Bilsay Avcı
26-01-2005, 21:22
*Berkay başkanımdan da bir açıklama bekliyorum.Umuyrum ki sağlıklı bir sonuca varılıp Unifeb'in misyonunun ne oldu bir kez daha hatırlatılır.Benim bildiğim, benim bağlandığım, misyonuna bağlı Unifeb'i istiyorum...
Sevgili Ersin,
Misyon tartışmalarına girersek burada kan gövdeyi götürür, tecrübeyle sabittir :)
Bunun yerine başlığı gayet güzel atmışsın, altında tartışmaya devam edelim. Nasıl bir 1907UNIFEB?
1-) Değer yargılarını belirlemiş ve bu değerlerin arkasında durabilen bir 1907UNIFEB.
....
Tuğçe Demirel
26-01-2005, 21:29
Madde mademi yazacağız:2-KÜFÜR ETMEYEN BİR UNİFEB
Bilsay Avcı
26-01-2005, 21:38
Madde mademi yazacağız:2-KÜFÜR ETMEYEN BİR UNİFEB
Hayır ablacım, abinin atmış olduğu başlığa istinaden bir çerçeve çizelim istedim. Başlangıç yaptığım içinde maddeleme gereği duydum :)
Yalçın Ateş
26-01-2005, 22:38
hayatımda pek çok ilerlemeye şahit oldum ne yazık ki yönleri tersti!!! lütfen bizde böyle olmayalımm küfürsüz bir anlayışla hep ileriiii
Ercan Kibar
26-01-2005, 23:57
ben sokak edebiyatı yapmıorum hatta edebiyat yapmıorum
bu konuyu gelir bir maçta yüzüme söylersen sevinirim konuşuruz, anlaşırız
herkes kadar ben de biliorum unifeb misyonunu duruşunu..
benim sölediğim bu konuyu tartışmanın gereksizliği
istediğinizi söleyin bu konu uzar gider bi çözüm çıkmaz
sorunların klavye başında değil yüzyüze diyalogla çözülmesini isterim.
umarım ersin hocam senlede uzun uzadıya bu konuları
konuşuruz bir gün. o zaman düşüncelerinin değişeceğine eminim:)
walla iyi olur arkadasim, konussak daha iyi olur..bole parca parca gitmiyo...ben rize macina gelicem..formam `fenercan 81`...mactan once uzun zaman oluyo muhabbete...konusuruz..
Erkan Keremoğlu
27-01-2005, 01:12
la havleeee
kişisel şov mekanına döndü...
duyan da her maç küfürü başlatıyoruz 90 dakika yılmadan küfür edip başka tek kelime bilmiyoruz sanacak ya, zaten haftada bir giriyoruz foruma başlığa bak..
ya bırakın ayağı ya
Emre Akça
27-01-2005, 12:57
la havleeee
duyan da her maç küfürü başlatıyoruz 90 dakika yılmadan küfür edip başka tek kelime bilmiyoruz sanacak ya, zaten haftada bir giriyoruz foruma başlığa bak..
ya bırakın ayağı ya
erkan dogru diyorsun bencede. Forumda konusan ve küfüre karşı cıkan herkes küfür ediyor. Bende küfüre karsıyım ama ani tepkilerde böle seyler söylenir.Ben uzun zamandır maçlara gidiyorum ama küfürü stadlarda öğrenmedim okadar yogun olmasına rağmen. Biz unifeb olarak zaten toplu küfür tezahuratlarında susuyor ve tepkiyi koyuyoruz ama bireysele kimse karışamaz
Melis Varan
27-01-2005, 13:01
Burda karşı çıkılan küfür, ne toplu küfür(çünkü yok) ne de ani olanlar (çünkü çoğumuzun ağzından kaçıyor ister istemez)
Burda karşı çıktığımız, kişi kendini kontrol edebilecek durumdayken kimi zaman eğlence amaçlı kimi zamansa umursamazca edilen küfürler ve bunu savunanlar
Funda Meriç
27-01-2005, 13:22
Kusura bakmayın ama görüyorum ki bazılarının hayatı, değil küfür; üslupları bile küfreder gibi ne yazık ki..
Emre, "Forumda konusan ve küfüre karşı cıkan herkes küfür ediyor."
Öyle mi sanıyorsun? Bunu neye dayanarak söylüyorsun..Burada uzun uzun cümlelerle belki sonuca varamayacaklarının farkında olup yine de belki birileri anlar düşüncesiyle mesaj yazanlar (küfürü savunmayanlar) aslında küfür ediyor öyle mi..Peki, ben ne diyim artık..
la havleeee
ya bırakın ayağı ya
Kişisel şova dönüşen bişey yok..Kimsenin buna ihtiyacı da yok..Haftada bir gir,istersen 24 saat..Ama burada birşey tartışılıyor ve ister katıl ister katılma,biraz saygı göster bence.
Eğer toplu küfüre karşıysak Birlik olarak ve anlık sinirlerimize hakim olamayıp küfür ediyorsak, bari zevk amaçlı olanından vazgeçelim..Kavga ediyormuş gibi birbirimize vuruşmaktan..Medyanın gözü üzerimizde diye bas bas bağıranlar,neden oradaki bizi izleyen bir avuç insanı yok sayıyor anlamıyorum.
Saygılar..
Ersin Demirel
27-01-2005, 13:54
Arkadaşlar, eleştiri amacını anlamadan yorum yapıyorsunuz. Tartışma konusunu açan benim ve konu nereden nereye geldi.
Sürekli aynı şeyi yazıyorum...Melis'in de vurguladığı gibi eleştirdiğim olay ne toplu küfür olayı -ki Unifeb şu ana kadar bunu yapmadı-ne de ani olarak çıkan küfürler...
Küfürün nesini savunuyorsunuz arkadaşlar. Yapmayın lütfen. Lütfen yorumlarınızı amaca uygun yazın.
Yok eğer küfürü savunmaya hâlâ devam edecekseniz, siz sağ ben selamet... Unifebli küfürü savunmamalı...Yapmayın arkadaşlar..
Emre Akça
27-01-2005, 14:35
Kusura bakmayın ama görüyorum ki bazılarının hayatı, değil küfür; üslupları bile küfreder gibi ne yazık ki..
Emre, "Forumda konusan ve küfüre karşı cıkan herkes küfür ediyor."
Öyle mi sanıyorsun? Bunu neye dayanarak söylüyorsun..Burada uzun uzun cümlelerle belki sonuca varamayacaklarının farkında olup yine de belki birileri anlar düşüncesiyle mesaj yazanlar (küfürü savunmayanlar) aslında küfür ediyor öyle mi..Peki, ben ne diyim artık..
.
Saygılar..
selam funda bu konuda demek istedigimi tam anlamamısn birdaha yazayım diyorumki toplu küfürlerde tepkimizi koyuyoruz ve etmiyoruz fakat normal hayatımızda sinirlendiğimizde nasıl küfür ediyosak maçtada aynı şekilde kişisel küfür etmek normaldir dedim fakat bunu daha aza indirgemek gerektiğininde bilincindeyiz. Ve kişisel edilen küfürler büyük bir grubu kötülemez. Unutmaki izlediğimiz yerli veya yabancı filimlerin hepsinde inanılmaz küfürler var cocuklar bunlardan etkilenmiyoda maçtaki küfürdenmi etkileniyo yapmayın lütfen. çok sevdiğimiz(belki sen sevmezsin) cem yılmaz'ın esprilerinin çoğu küfürlü onu kim uzak tutcak caocuklardan
Emre Akça
27-01-2005, 14:44
UNİFEBİN duruşu bellidir. bir iki kisinin edecegi küfür le değismez. Bu konu sayfalarca yazilsada çözülmez bence.ozman küfür eden arkadaşlar unifebin kurallarını çiğneyecek kadar abartirsa küfürü uyarılır. ceza-i hükümler kullanılır.
Can Turgut
27-01-2005, 17:22
Tribün,hayattır şifadır diye yazarken farketmiştim zaten biraz çokbilmiş havayla yazıldığını,abilere bırakılması gerektiğini o yüzden Bilsay haklısın,ama asıl değinmek istediğim nokta küfürdü ;)
Ozan'ın dediklerine harfiyen katılıyorum,bu topik 10 sayfa da olsa birşey değişmez..Neyi değiştirmeye çalışıyoruz ki ?
Bir arkadaş çok güzel yazmış,ben de sigara istemiyorum Unifeb'de o zaman nolacak diye..Sigara mı daha zararlı küfür mü ? Üniversiteli değil miyiz , niye sigara içiyoruz , hani duruşumuz ? gibi uzayabilir konu..
Konunun fazla dallanıp budaklanması sadece parmak yorgunluğu getirir kanaatindeyim..
Emre Akça
27-01-2005, 18:27
Tribün,hayattır şifadır diye yazarken farketmiştim zaten biraz çokbilmiş havayla yazıldığını,abilere bırakılması gerektiğini o yüzden Bilsay haklısın,ama asıl değinmek istediğim nokta küfürdü *;)
Ozan'ın dediklerine harfiyen katılıyorum,bu topik 10 sayfa da olsa birşey değişmez..Neyi değiştirmeye çalışıyoruz ki ?
Bir arkadaş çok güzel yazmış,ben de sigara istemiyorum Unifeb'de o zaman nolacak diye..Sigara mı daha zararlı küfür mü ? Üniversiteli değil miyiz , niye sigara içiyoruz , hani duruşumuz ? gibi uzayabilir konu..
Konunun fazla dallanıp budaklanması sadece parmak yorgunluğu getirir kanaatindeyim..
eyvallah ca sonuna kadar yanındayım
Serhat Gül
27-01-2005, 21:43
*Bir olayı aktaracağım.Ankaragücü maçında sette Berna arkadaşımızın yanında biri durmadan ana avtar küfür ediyordu.Sağolsun yanındaki arkadaşı ağzını kapatmak için hamle yapsa bile yanlardan salyalar aka aka devam etti.Biraz utanmak lazım,yanındaki bir bayan.Birinin müdahele etmesi gerekiyordu...
*olmadı.
*Sütten çıkmış ak kaşık değilim.Küfür olmayacak diye direnmiyorum,olmaması imkansızda.Zaten Ersin arkadaşımızda bunu kastetmiyor.Ama bazı durumlara dikkat etmek gerek.
Ahmet İnal
27-01-2005, 21:50
gs ile son oynadığımız basket basket maçında bütün salon büyük başkan ayağa diye bağırırken gs taraftarı bilmemne aziz yıldırım diye tezahurata başladı ve buna karşılık hepiniz ... dendi bu orada gerekliydi
ama karşıyaka maçında gereksiz yere kırmızı yeşil diye başladık bunu söylerken bende vardım ama cenker abinin gerekli uyarısıyla bu tezahuratı kestik çünkü o anda kendimi kaybetmiştim o anda insanın gözüne ne üniversiteli benliği ne misyon gözükmüyor ama gerekli uyarıyı alınca insan kendine geliyo keşke hiç uyrıya ihtiyaç kalmasa ama bazen tribünde kendimi veya kendimizi kaybedebiliyoruz
bencede küfürde kavgada kötüdür ama gerektiğinde edilir
Erkan Keremoğlu
28-01-2005, 02:16
Ortada ciddi olmayan birşeyi böyle edebi sözlerle ciddi birşeymiş gibi burada aktararak olmayan şeyi Unifeb'e mal ediyorsunuz. Ondan sonra saygılı olalım, biz misyonuz bıdı vs..
Bu topic amaçladığı şeyin tam aksine, Unifeb tribünde küfür eden ve bunu misyon bellemiş bir grup gibi göstererek dışarıdan bakan insanlara da yanlış tanıtmaktadır..
Unifeb'in böyle bir sorunu yoktur, burada tartışılacak kadar hiç yoktur.. Ortada olan bir iki münferit olayı konuşarak halledersek, buralarda ciddi ve toplu bir eylem yapılıyormuş gibi göstermeden halledersek daha amaca hizmet eder oluruz.. Uzatmanın anlamı yok..
Emre Akça
28-01-2005, 11:41
Ortada ciddi olmayan birşeyi böyle edebi sözlerle ciddi birşeymiş gibi burada aktararak olmayan şeyi Unifeb'e mal ediyorsunuz. Ondan sonra saygılı olalım, biz misyonuz bıdı vs..
Bu topic amaçladığı şeyin tam aksine, Unifeb tribünde küfür eden ve bunu misyon bellemiş bir grup gibi göstererek dışarıdan bakan insanlara da yanlış tanıtmaktadır..
Unifeb'in böyle bir sorunu yoktur, burada tartışılacak kadar hiç yoktur.. Ortada olan bir iki münferit olayı konuşarak halledersek, buralarda ciddi ve toplu bir eylem yapılıyormuş gibi göstermeden halledersek daha amaca hizmet eder oluruz.. Uzatmanın anlamı yok..
hayy agzına sağlık ya ben bunu anlatmaya çalışıyorum ama herkes yazıları okumadan aynı şeyi zırvalıyo.Öle bişi yaratıyolarki bizi küfürü savunan adamlar zannediyolar.Ya adam küfür ediyosa(ferdi)öle yetişmisse neyapabiliriz. illa ünili diye terbiyeli olamaz ya. Öle yazılar varki bi okuyun sanki mactan önce başlıyıp maçın sonuna kadar küfür ediyoz bu konuyu burda konuşmayın asıl burda yanlış tanıtılıyoruz tabi bu yazıyı okumadan herkes yine devam edeck ama napalım.
Sinan Bıçak
28-01-2005, 12:05
Arkadaşlar burada küfürün tartışılması ünifebi kötülemez aksine birbirimize zırvalamayın bıdı bıdı etmeyin vs gibi kelimeler kullanmayıp susturmaya çalışmadığımız için ! ne kadar demokratik bir dernek olduğumuzu gösterir.
Burada yazılamları okuduysanız kimse toplu küfürden bahsetmedi ve küfürün geçtiği yerde ünifeb kullanılmadı bireysel küfürden bahsedildi sadece.Ve bu bireysel küfürden bahsedilirkende maç atmosferi içinde kendine hakim olamayıp yapılan küfürden değil başkalarını güldürmek için yapılan küfüre karşı insanların yanlarında bulunan kız kardeşleri , kız arkadaşları , ortaokul lise öğrencilerini düşünerek bu konuyu açtılar.Unifebe üye olan insanlar misyonu okuyorlar veya dinliyorlar sonra and içip altına imza atıyorlar yani misyonu bilerek unifebe giriyorlar ve küfür ediyorlarsa misyonu anlamamış demektir ki misyon unifebi diğer gruplardan ,derneklerden ayıran özelliğidir.
Barış Ertül
28-01-2005, 13:26
Sevgili Arkadaşlar,
"Küfür istemiyorum" başlıklı bir topic açmışsınız...
Beş sayfayı bulmuş.
Bir bakayım, dedim; acaba biri (küfür edenleri uyaralım) dedi de herkes söz konusu topiğe gelerek (bence de) diye mesaj mı atıyor?
Hayır, maalesef hiç öyle olmamış. Sanki birbirinizi kırmak için bahane arıyor gibisiniz.
"1907UNIFEB, ne sebeple olursa olsun, küfürü tasvip etmez. 1907UNIFEB üyesi olup da küfür edenler varsa onları uyaralım ki zaten münferiden yanlış yapan insanlar çevresindeki genel kabul gören davranışları daha kolay benimserler. Böylece hem kendi içimizdeki arkadaşlarımıza hem de çevremizdeki topluma faydalı olmuş oluruz." deseniz de enerjinizi daha yaratıcı ve el değmemiş konuları/sorunları/yanlışları/eksikleri tartışarak harcasanız...
Barış Ertül
28-01-2005, 13:37
Bu arada, küfür konusunda bir katkı yapmak da isterim...
Küfür, her toplumun içinde olan (hatta her insanın doğasında bulunan) bir tepki şeklidir.
Yani, hiç küfür etmeyen bir insan hiç var olmamıştır ve var olmayacaktır.
Önemli olan bunun zamanını ve dozunu şaşırmamayı başarmaktır.
Ben şahsım adına, yanımda kimse yokken (veya en fazla iki kişi varken) küfür etmeye gayret ediyorum. :)
Kaldı ki, hakeden insan o kadar çok ki! *;)
Toplum içinde veya bir tartışmada sinirlendiğimde (ki bu çok sık olur), mümkün olduğunca küfür müessesesine başvurmamaya gayret ediyorum. Çünkü küfürün gayri medeni bir tavır olmasının ötesinde; "bir tartışmada küfür etmenin" esasında bir yetersizlik, bir zaafiyet göstergesi olduğunu da biliyorum.
Şu meşhur maçlardaki küfüre gelirsek, küfürü maç esnasında sıfır seviyesine indirmenin hayallerini kurmayalım. Bu mümkün değil...
Ama "elden geldiğince" azaltmak elbette ki mümkün... (ki esas hedeflenen de her zaman bu olmalı)
1907 Derneği'nde yöneticilik yaptığım dönemde muhatap olduğum konulardan biri de maalesef "küfür" konusuydu.
Düşünün, 1907 Derneği'nde bile, maç anında heyecana kapılarak ağıza alınmayacak küfürler eden üyelerimiz olabiliyor. Bu durum, nadiren olduğundan herkes birbirini mazur görüyor (hele konu FB maçı olunca). Ama, küfürleriyle dikkat çeken, bununla ünlenen üyeler olursa da elbette uyarılıyor.
Sizde de böyle olsa...
Dediğim gibi, başka türlüsü de olamaz zaten.
Barış Ertül
28-01-2005, 13:41
Barış abi sırf böyle söyledik diye ne unifebi kötülememiz kaldı, ne zırvaladığımız kaldı, ne şov yaptığımız kaldı....tribünde zevk için sövenler ve bununla eğlenenler unifeb yanlısı, biz ise unifeb karşıtı kimseler gibi olduk bi anda! bunu böyle gören insanlara ne söylense boş artık...
Ceyhun'cuğum,
Sizlerin böyle bir konuda ayrı fikirlerde olmanız mümkün değil. Tartışma ve birbirinize kendinizi anlatma tarz ve şeklinizden dolayı birbirinizi kırıyorsunuz.
Sakın kimseye kırılma, kızma. Kimse de sana kızmasın, kırılmasın.
Böyle bir tartışma konusundan 1907UNIFEB dostlukları zarar görüyorsa, inan, asıl mesele başkadır. Bu sadece bahanedir.
Seni çok iyi tanıyorum. Çok katılımcı ve değerli bir arkadaşsın. Senin gibi 1907UNIFEB'lilerin şevkinin kırılmasının maliyeti, bir küfür konusundan çok daha fazladır, Fenerbahçe için...
Sercan Matur
28-01-2005, 13:48
Eğer bunca konusulan tartışılan konu, sadece bir kişinin ettiği küfüre bağlanıyor ise, bence buradaki bircok yazı boşuna yazılmıştır. Forumumuz, bizim için çok önemli...Ancak bu problemi yüzyüze konusarak çözmek daha iyi olacaktır. Netice itibariyle buradaki problem 1907UNIFEBde toplu küfür edilmesi değil (-ki zaten böyle birşey sözkonusu olamaz) bireysel edilen küfürü böylesin forum ortamından konusmak yerine yüzyüze konusup çözmek daha mantıklı olacaktır.
Barış Ertül
28-01-2005, 13:59
yanlış anlaşılmamızdan dolayı ve ısrarla tekrarlamamıza rağmen hala bu yanlış anlaşılmanın devam etmesinden dolayı bir kızgınlığımız oldu...
ama şu varki, burda benimle aynı düşünenler ve benimle zıt düşünenler arasında hiç fark gözetmeksizin, herkes benim kardeşimdir...pazar günü yine hep beraber tribünde desteğimizi vericez...bu tartışmalar asla birliğimize zarar veremez...
Budur...
Berkay Erdim
28-01-2005, 14:32
Bu tip konuları internet ortamında yani sanal platformda çözmek biraz zordur. Tartışma bence gayet seviyeli gitmiş ama çözüm burada değil.
Benim önerim bir araya gelelim, samimi ve sıcak bir ortamda bunları yüz yüze konuşalım, tartışalım. Ozan zaten Ersin'i davet etmiş bunun için. Ben de katılmak isteyen diğer tüm arkadaşları davet ediyorum ve vakit kaybetmeden bu haftasonu hepimiz için uygun olabilecek bir zamanda biraraya gelmeyi öneriyorum. Gereken iletişimi telefonla kurarız. Bu buluşmaya katılmak isteyen arkadaşlar vakit kaybemeden bana cep telefonumdan veya özel mesajla ulaşabilirler.
"Bir araya gelip konuşalım" derken, burada bu konuyu kapatmak istediğim düşünülmesin. Forumumuzda her konuyu seviyeli şekilde tartışmamız gerek. Yalnız, başta da belirttiğim gibi, bu gibi tartışmalarda çözüm üretmek için en etkili yöntem yüz yüze konuşmaktır. Onun için elimizdeki bu seçeneği kullanmayı tercih ettim ben.
Emre Akça
28-01-2005, 14:33
Barış abi sırf böyle söyledik diye ne unifebi kötülememiz kaldı, ne zırvaladığımız kaldı, ne şov yaptığımız kaldı....tribünde zevk için sövenler ve bununla eğlenenler unifeb yanlısı, biz ise unifeb karşıtı kimseler gibi olduk bi anda! bunu böyle gören insanlara ne söylense boş artık...
ceyhun sana sunu diycem
bu yazının biraz üstündeki yazımı oku ve bana haklı olmadığım konuyu veya konuları yaz benim demek istediğimi bi anla. sonra ben unifeb düsmanıyım onlar yanlısı falan de.
ne olur bi oku ve cevap ver
Ersin Demirel
28-01-2005, 14:51
Rize maçı öncesi bi yerde buluşalım bence..Önerin için teşekkür ederim Berkaycığım.Yazdıklarımın bu noktaya gelmesinden dolayı öncelikle senden özür diliyorum.Maalesef konu yanlış yerlere geldi.
Beni zırvalık yapmak, vıdı vıdı etmekle suçlayan arkadaşlar bilsinler ki ben Unifeb'i hiç bir zaman için küfürle suçlamadım,hiç bir şeyle suçlamadım.4yıl boyunca bu çatı altında mutlu oldum,dostlarım oldu ve bu çatı bana birçok kapı açtı.1907Unifeb'i ne kadar sevdiğimi beni yakından tanıyanlar bilirler.Birliğimize yakıştıramadığım bir olayı-bana göre duyarlılıkla-uyardım ancak yerin dibine batırıldım.
Herşeye rağmen tartışırken,yazışırken saygıyı kaybeden arkadaşlarla maç öncesi görüşebilirsek çok mutlu olacağım.
Kendi adıma bir kez daha özür diliyorum.Sevgiler, saygılar...
Emre Akça
28-01-2005, 16:24
Rize maçı öncesi bi yerde buluşalım bence..Önerin için teşekkür ederim Berkaycığım.Yazdıklarımın bu noktaya gelmesinden dolayı öncelikle senden özür diliyorum.Maalesef konu yanlış yerlere geldi.
*Beni zırvalık yapmak, vıdı vıdı etmekle suçlayan arkadaşlar bilsinler ki ben Unifeb'i hiç bir zaman için küfürle suçlamadım,hiç bir şeyle suçlamadım.4yıl boyunca bu çatı altında mutlu oldum,dostlarım oldu ve bu çatı bana birçok kapı açtı.1907Unifeb'i ne kadar sevdiğimi beni yakından tanıyanlar bilirler.Birliğimize yakıştıramadığım bir olayı-bana göre duyarlılıkla-uyardım ancak yerin dibine batırıldım.
*Herşeye rağmen tartışırken,yazışırken saygıyı kaybeden arkadaşlarla maç öncesi görüşebilirsek çok mutlu olacağım.
*Kendi adıma bir kez daha özür diliyorum.Sevgiler, saygılar...
ceyhun ve ersin herkesin hemen hemen aynı şeyi sölediğini belirtmeye çalışıyorum.ve aynı şeyi konusupta anlaşamadığımız için sözlere zırva(ben dahil) zırva diyorum okumuyorsunuz ki tartışcak bişi olmadığı için de zırva lafına takıyosunuz.Eğer hakaret edici bi laf olsa berkay arkadasım beni uyarırdı ve forum yönetimi o yüzden havadan nem kapmayın. yüzyüze konusunca anlayacaksınız(yazdıklarımız tam okusaydınız anlardınız ama) devam edeceksenizde size kolay gelsinnn.ben daha fazla zırvalamaıyacam:D
Tufan Avşar
28-01-2005, 21:38
Bu tartışmalar Ersin arkadaşımızın, küfür istemiyorum diye başlığı değiştirmesiyle başladı. Anlatmak istediği devamlı unifebden bahsettiği öğrencilerini tribüne getirmesi ve çok fazla küfür olunca da öğrencilerinden utanmasıydı. Bunda karşı çıkılacak ya da yok olmadı öyle birşey denecek neresi var anlamadım. Bence bu yazılana, herkesin haklısın Ersin umarım bir gün bu duruma geliriz demesi gerekirdi. Küfür edilmemesi unifeb'in misyonuna dahildir. Ama sigara içilmemesi dahil değildir. Yani bizler üye yaparken 1907Unıfeb'i anlattığımızda küfür etmeyelim arkadaşlar bizlere yakışanı yapalım diyoruz, fakat sanmıyorum okulda ki görevli arkadaşlardan kimsenin sigara da içmiyoruz dediğini. Var mı ? yani böyle karşılaştırmalara gerek yok kanımca...
Kimi zaman benimde kendimi tutamayıp küfür ettiğim oluyor. Keşke bunu da yapmasam ama anlık bir durum bu. Sinirlenince tutamıyor insan kendini. Fakat bazı arkadaşlar bir başlıyorlar küfüre tutabilene aşk olsun... Arkadaşların demek istediği de bu sanırım, bu şekilde küfür olmaması, zaten bu alenen de anlaşılıyor Ersin'in bu konuda yazdığı ilk mesajda..
Ersin Demirel
28-01-2005, 21:57
Teşekkür ederim Tufancığım.Olayın özünü diğer arkadaşlarım da anlayıp,destek çıksalardı tartışma büyümeyecekti. Umuyorum ki yüz yüze grüşmemizde olay tatlıya bağlanacak ve aynı hatalar tekrar etmeyecek.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.