Orijinalini görmek için tıklayınız : Demokratik 1907UNIFEB Forumları
İhsan Altundaş
20-01-2005, 02:35
Arkadaşlar hepimizin iyi kötü birşeyeler yazdığı bu forumda yapılan uygulamalar (Konu başlıklarının kilitlenmesi, bir üyenin attığı mesajın 'habersiz silinmesi' vs) ve kısıtlamalar (büyük harflerle yazmamak gibi) hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.
Sizce bizim forumumuz yeterince "demokratik" mi?GFB(ya da herhangi bir grup) gibi diğer gruplara bağlı olan insanlar da burada konu açıp cevap yazamazlar mı? Yada bunları yapar da yazdığı bazı şeyeler kimseye sorulmadan haber verilmeden silinebilir mi?
Forum kurallarının 5.maddesi; "1907UNIFEB'in birlik ve beraberliğine zarar gelecekse haber verilmeksizin silinebilir" diyor. Kısaca bu maddenin getirdiği uygulamaların sizce uygun olup olmadığını soruyorum
Erkan Keremoğlu
20-01-2005, 02:40
Yazdığın 3 paragraf arasında hiç bir bağlantı kuramadığım için ne yazacağımı bilemedim..
8)
Melis Varan
20-01-2005, 02:42
Sorulara bi ilavede bulunmak istiyorum izninle İhsan..
Şikayetlerimizi söylerken bunlara çözüm de getirelim lütfen.
Düşününce "şu olmasın!" demek kolay ama buna çözüm bulmak asıl sorun.
Çözümsüz şikayetlerin, çözümlüler kadar verimli olamayacağını unutmayalım.
İhsan Altundaş
20-01-2005, 02:48
Forum kurallarının 5. maddesi sizce sizce demokratik mi?Bunu demeye çalışıyorum.Çözüm önerim ise gayet basit;
"Bence hiç bir şeyden korkmaya gerek yok herkes (genel ahlak kuralları,siyasi,dini,politik,ırkçı msjlar hariç) istediğini yazmalı. 5. madde kaldırılmalı"
5. maddenin uygulamaları uygulayıcılar tarafından keyfi olarak kullanılabilir.
Erkan Keremoğlu
20-01-2005, 03:31
Bu başlık 6. maddeye kurban gider benden söylemesi :D
8)
Ata Bahadır
20-01-2005, 11:36
Sevgili Ihsan,
Oncelikle 5. madde neymis bakalim; 5- Açılan bir konu başlığı altında, 1907UNIFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı taktirde; Forum Yönetimi konu başlığını kilitleme veya silme hakkına sahiptir.
Bu paragrafi bir daha okumani tavsiye ediyorum. Bu kuralda fikir kisitlamasi yada anti-demokratik bir uygulama yok sadece 1907UNIFEB'in acilimindaki ''Birlik'' cumlesinin tam anlamiyla kalabilmesi icin dusunulmus bir kural.
''1907 Universiteli Fenerbahceliler'' degiliz 1907 Universiteli Fenerbahceliler Birligiyiz.
Sevgiler .
Ertu Aydın
20-01-2005, 22:45
Mutlak Demokrasi anlayışının ne olduğunu bir yana bırakıp,konu ile ilgili kişisel görüşümü yazacak olursam;
Burası 1907UNİFEB'lilerin forumudur.Hiç bir zaman bütün Fenerbahçelilere hitap eden bir forum olduğu yönünde bir iddiamız olmamıştır.Herhangi ikili bir tartışmaya,söz hakkına mahal vermedikçe bu konuda gerekli tasarruflar yapmakta hakkaniyetle bağdaşır.(Kaldı ki ben kendi adıma farklı gruplara üye renktaşlarımızın da bu foruma üye olduğunu biliyorum.)
Saygılar-İyi bayramlar
Emre Oruç
21-01-2005, 00:37
Herkese selamlar,
Bence 1907UNIFEB Forumları mevcut haliyle gayet demokratiktir ki bize yakışan da budur.5. maddede "1907UNIFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı taktirde" çekingesi gayet iyi belirtilmiş.Bu tür durumlarda Forum Yönetiminin müdahalesi gereklidir.Fakat bu maddenin kötüye kullanılmaması şartıyla.
Saygılarımla,iyi bayramlar.
İhsan Altundaş
21-01-2005, 02:07
Sevgili Ihsan,
Oncelikle 5. madde neymis bakalim; 5- Açılan bir konu başlığı altında, 1907UNIFEB misyonuna aykırı ve Üniversiteli Fenerbahçeliler arasındaki birlik ve beraberliğe zarar verebilecek yazılar yazıldığı taktirde; Forum Yönetimi konu başlığını kilitleme veya silme hakkına sahiptir. *
Bu paragrafi bir daha okumani tavsiye ediyorum. Bu kuralda fikir kisitlamasi yada anti-demokratik bir uygulama yok sadece 1907UNIFEB'in acilimindaki ''Birlik'' cumlesinin tam anlamiyla kalabilmesi icin dusunulmus bir kural.
''1907 Universiteli Fenerbahceliler'' degiliz 1907 Universiteli Fenerbahceliler Birligiyiz.
Sevgiler .
Çok güzel de bu kuralın birliğe zarar verebilecek olup olmadığı neye göre belirleniyor?Bunun bir sınırlaması yok mu?Ne tür ifadeler birliğe zararlıdır?Tamamen uygulayacıların takdirinde birşey.Kaldı ki ben çok iyi biliyorum; keyfi olarak da çoğu kez uygulanmıştır bu kural (Sorunuz:Cenker).
Şunu da çok iyi biliyorum ki ben bu konuyu ortaya attığım için başta eski dostum Cenker olmak üzere diğer arkadaşlardan da tepki alacağım.Buna bile tahmmül edilemiyor burada bence.
Birlik kavramını koruyabilmek için elbette bazı önlemler alınmalıdır 5.madde belki bunu sağlamaya yöneliktir. Fakat bu kural, uygulayıcılar tarafından ne şekilde uygulanıyor ona bir bakmak lazımdır.
İhsan Altundaş
22-01-2005, 01:21
Bu güne kadar hiçbir kural keyfi olarak uygulanmamıştır. Avatarının altındaki küfürü kaldırmamışsın; Forum Yönetimi kaldırmak zorunda kalacak. Sonra demokrasi yok nidaları atmayasın.
Cenker niye bu kadar tepki veriyorsun anlamadım? :) avatarımın altındaki küfür değil. Ama seni rahatsız ediyorsa kaldırırım tabi ayıp ettin ;) Forum yönetimi de çok kibarlaşmış gördüğüm kadarıyla 8)
Bir şey daha dikkatimi çekti, avatarımın altında yazan şeyi sen yanılmıyorsam 2 ay önceden beri biliyorsun neden o zaman bu kadar tepki vermedin bunu anlayabilmiş değilim ???
Bu kural keyfi olarak zamanında uygulanmıştır(hala daha da uygulanıyor olabilir), iddiamın arkasındayım. Bu kadar korkaklığa gerek yok bence. Bizim birliğimiz ufak şeylerden dağılacak kadar zayıf bir yapıda mı da böyle kurallar uygulanıyor? Bırakın insanlar (adab-ı muaşeret kuralları çerçevesinde) istediklerini yazsınlar. YAZILANLAR DA SİLİNMESİN!
Daha önce de söylediğim gibi, çok eminim ki benim bu konuyu açmam bile yukarıdaki "bazılarını" rahatsız ediyordur, malesef >:(
Kemal Aktürk
22-01-2005, 18:12
"Bence hiç bir şeyden korkmaya gerek yok herkes (genel ahlak kuralları,siyasi,dini,politik,ırkçı msjlar hariç) istediğini yazmalı."
Bu ayıklamaları kim yapacaksa birliğimize zarar verecek ifadelerin yer almamasına da aynı kişiler karar verecektir.
Barış Ertül
24-01-2005, 14:36
Forumlarınız, benim görebildiğim kadarıyla, internet üzerindeki en demokratik forum. Hatta en demokratik olmasına rağmen, aynı zamanda en seviyeli de... (Çünkü biz millet olarak özgürlük verildikçe seviyesizleşmeye müsaitizdir)
1907UNIFEB, her konuda olduğu gibi, internet üzerindeki tartışma ve haberleşme platformuyla da genç nesile örnek teşkil ediyor.
Diğer yandan, bir denetim mekanizmasının varlığı da şart, hayatın her alanında olduğu gibi.
Önemli olan (denetim mekanizmasının her harekete geçirilişinde) gözetilen amacın, birliğin bekası ve genel menfaati olması anlayışıdır.
İhsan Altundaş
25-01-2005, 00:44
Diğer yandan, bir denetim mekanizmasının varlığı da şart, hayatın her alanında olduğu gibi.
Önemli olan (denetim mekanizmasının her harekete geçirilişinde) gözetilen amacın, birliğin bekası ve genel menfaati olması anlayışıdır.
Kesinlikle denetim mekanızması ortadan kalksın diye birşey söylemiyorum zaten. Alıntıdaki 2. paragrafta belirttiğiniz gibi; bu kuralı uygulayanların gözettiği amaç gerçekten birliğin bekası ve genel menfaati mi? Ya da gözettikleri bu amaç doğrultusunda yapılanlar ne kadar demokrasi ile bağdaşmaktadır? İnsanlar burada birşey yazmadan önce "aman acaba bu yazım da silinir mi?" diye düşünmeli mi? Bu mu demokrasi? Bu mu her görüşe açık olmak? Düşüncelerden korkularak ya da düşünceler örtülerek mi bu birlik ayakta tutulmaya çalışılıyor? Eğer öyleyse vay halimize :(
Yazılanlardan korkulmasın, YAZILAR SİLİNMESİN!
Duygu Çakır
25-01-2005, 05:39
yazılanların silinmesi çok demokratik değil İhsan ama unutulmamalı ki silinmediği taktirde de konunun uzamasına, farklı alanlara kaymasına ve küçük sorunlardan büyük sorunlara yol açmasına sebep oluyor (tecrübeli ile sabit senin de bildiğin gibi)
bu durumda yapılabilecek en mantıklı şey web komitesine güvenmek oluyor
güven konusunun tartışılması ise hiç mantıklı değil
komite başkanları yk listesinden, genel kurulda seçilmiş kişiler olduğuna göre komite başkanlarına da güven dernek üyeleri tarafından sveriliyor
bu durumda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yk listesinin dernek üyeleri tarafından oylandığı
gün gelip de yönetime bizim inandığımız misyona göre davranmayacak kimselerin seçilmesinden ve böylece herhangi bir komiteye böyle kimselerin başkanlık yapacağından oluşan endişelerin giderilmesi için oy kullanırken verdiğimiz oya inanmalıyız
ki bu oy karşılığında getirilen görevlilere de oyumuza inandığımız kadar inanıp güvenmeliyiz
kısacası iş gene üyelerde yani bizde bitiyor
inanarak üye olmuş, Fenerbahçe'ye ve 1907 Unifeb'e bağlı, *sadece misyon dahilinde işe yapmak için var olan, hayatına renk gelsin, kankası burda diye Fenerbahçe'yi ya da 1907 Unifeb'i destekleyen değil, üye alımlarında üstüne basa basa anlattığımız misyona inanan, bilinçli bir Üniversiteli Fenerbahçeli yanlış durumların oluşmasını engelleyebilir.
zaten böyle bir kimse de forum kuralları dahilinde sorun çıkartacak bir olaya sebep vermez, verse bile büyütülmeden sorun çözülebilir.
İhsan Altundaş
26-01-2005, 00:20
İhsancım, çok merak ettim, senin iddiana göre antidemokratik bir şekilde silinen(?) mesajların neler olduğunu yazar mısın? :)
Somut kanıtlar lütfen...
Elimdeki şey somut değil, sadece böyle bir yazının silindiği HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR (eskiler) YTUFEB'den ayrılıp YTU_unigfb grubunu kurduklarını açıklayanların yazısı ortaya attıkları bazı iddialarla(ki bu iddialarda küfür fln da yoktu) birlikte yazının yazılmasından sadece birkaç saat sonra silinmişti.Bunu o günün web komitesinde de yer alan Cenker çok iyi bilir mesela.Daha sonra yine aynı arkadaşlar her nedense bu foruma yazı yazdıklarında yazıları her ne olursa olsun silindi.Nedeni de "gidin kendi forumunuzda yazın" oldu!
Neden burada yazamadılar?
Şunu da biliyorum ki bugün yazsalar yine silinir yazdıkları!
Ve şunu daha iyi biliyorum ki, benim bunları yazmam bile rahatsızlık veriyor!!
Gülcüm,merakını giderebildiysem ne mutlu bana ;)
Not: Yanlış anlaşılmalara müsade etmemek için şunu da belirtmek istedim; Kimsenin savunucusu fln değilim sadece kişisel düşüncem olarak yazılan yazıların silinmesine karşıyım.
Bilsay Avcı
26-01-2005, 00:31
Elimdeki şey somut değil, sadece böyle bir yazının silindiği HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR (eskiler) YTUFEB'den ayrılıp *YTU_unigfb grubunu kurduklarını açıklayanların yazısı ortaya attıkları bazı iddialarla(ki bu iddialarda küfür fln da yoktu) birlikte yazının yazılmasından sadece birkaç saat sonra silinmişti.Bunu o günün web komitesinde de yer alan Cenker çok iyi bilir mesela.Daha sonra yine aynı arkadaşlar her nedense bu foruma yazı yazdıklarında yazıları her ne olursa olsun silindi.Nedeni de "gidin kendi forumunuzda yazın" oldu!
Neden burada yazamadılar?
Şunu da biliyorum ki bugün yazsalar yine silinir yazdıkları!
Ve şunu daha iyi biliyorum ki, benim bunları yazmam bile rahatsızlık veriyor!!
Gülcüm,merakını giderebildiysem ne mutlu bana ;)
Bu muymuş o yazıların silinme sebebi? Oysaki o zamanın web komitesi üyelerinden biri olaraktan, defalarca aşağıda mesajı foruma yazdığımı bilirim,
''1907UNIFEB' den ayrıldıklarını açıklayanlar, 1907UNIFEB'i suçlayarak reddedenler, 1907UNIFEB'in kendilerine sunmuş olduğu her türlü olanaktan da feragat etmiş sayılırlar''
Yukarıdaki sebepten ötürü ilgili mesajlar ve kullanıcının forum üyeliği silinmiştir
1907UNIFEB- Forum Yönetimi
Yapma İhsan.
Vehbi Şirikçi
26-01-2005, 00:53
1907UNIFEB forumlarının yönetiminden sorumlu komite üyelerinin hepsi kuralları uygular. Hiçbir komite üyesinin kuralları uygulama aşamasında kişisel duygularını ya da keyfini olaya karıştırması söz konusu değildir. Bu komitemizin olmazsa olmaz ve ilk sorumluluklarından biridir. Zaten ahlak ve etik anlayışının da gereği budur.
Bu tartışma platformunun ne derece demokratik olduğunun en iyi göstergelerinden biri de bu konu başlığı. Hiçbir eleştiri hatta buradaki gibi eleştiriyi aşan haksız ithamlar bile silinmedi, üyelerin kendi yorumlarına bırakıldı.
"Forumu güzelleştirmek adına öneriler" , "Öneri, istek, eleştiriler" gibi birden fazla başlık bizzat komite üyeleri tarafından açıldı. Atılan her mesaj tek tek değerlendirildi. Burada forumumuzun demokratik olması için çaba verdiğini belirten İhsan arkadaşımızın o başlıklarda bu forumlar adına tek bir fikrini dahi hatırlamıyorum. Gerçekten bu foruma birşeyler katmak, daha iyi yerlere getirmek içinse bu ifadeler, başımın üzerinde yeri var. Ama bir uygulama sonrası kızarak atılan mesajlardan veya çeşitli kişisel sebeplerden yapılan eleştirilerden hiçbir fayda gelemeyeceğini tekrar belirtmek isterim.
saygılar
İhsan Altundaş
27-01-2005, 00:35
''1907UNIFEB' den ayrıldıklarını açıklayanlar, 1907UNIFEB'i suçlayarak reddedenler, 1907UNIFEB'in kendilerine sunmuş olduğu her türlü olanaktan da feragat etmiş sayılırlar''
Yukarıdaki sebepten ötürü ilgili mesajlar ve kullanıcının forum üyeliği silinmiştir
1907UNIFEB- Forum Yönetimi
Ya işte Bilsay bana göre sorun burada:) Bırakın adamlar yazsınlar neler öne sürüyorlar,ne istiyorlar,neden suçluyorlar?Ama buna fırsat verilmedi.Benim demek istediğim bu zaten.Bırakın yazsınlar abi neden korkuluyor?
Neyse gerçi üzerinden zaman geçeli bayağı oldu ben de daha fazla bu olayı irdelemeyeceğim artık.
Çünkü ileride başka yönlere çekilecek bu konu.Muhakkak bir denetim mekanizmasının olması gerekli fakat bu denetim yetkisinden güç alarak da keyfi ya da anti-demokratik uygulamalardan da vazgeçilmesi lazım bence.
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.