PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'ÜniFeb'liler Sabah okuyor'

Doğa Aydın
30-11-2004, 04:13
Bugün (yani aslında 29.11.2004 tarihinde) Emre Aköz köşesinde şunları yazmış:

'ÜniFeb'liler Sabah okuyor'

1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'nin bir internet sitesi var: ' www.1907unifeb.org' Siteye girenler arasında bir anket yapılmış. Soru: 'En çok okuduğunuz gazete hangisidir?' 666 ÜniFeb'li bu ankete katılmış. Sonuçlar şöyle:
Sabah yüzde 25.2 (168 kişi),
Hürriyet yüzde 14.7 (98),
Cumhuriyet yüzde 14.1 (94),
Milliyet yüzde 14.0 (93),
Posta yüzde 9.3 (62),
Akşam yüzde 7.5 (50),
Radikal yüzde 5.0 (33),
diğer gazeteler yüzde 8.4 (56),
' gazete okumuyorum' diyenler yüzde 1.8 (12)....

Bu veriler elbette bilimsel değil. Ama yine de Cumhuriyet'in Radikal'i neredeyse üçe katlaması bana ilginç geldi.

Her ne kadar Emre Aköz'in köşesinde olsa da (bkz: http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=kantin;action=display;num=110137338 1) gazetede adımızın anılmış olması bence güzel olmuş.

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 04:29
İlgiyle takip ettiğim bir yazar. Farklı fikirleri olabiliyor. Özellikle Q klavyeye karşı F klavyeyi savunduğu yazıları ilgi çekiciydi. Ve tabiki Fenerbahçe'li.

Köşesinde bize yer verdiği için kendisine teşekkürler. Bundan böyle gündemle ilgili anketlerimiz de devam edecek. Bu anketlerde de fikrimizi belirtmeyi ihmal etmeyelim arkadaşlar.

Reşat Özdemir
30-11-2004, 04:56
Okumak istemediğim gazetenin okumak istemediğim yazarı. Yayın hayatını birilerine laf atarak, karşılığında kendisine atılan lafları bir güzel toplayıp bir daha laf atarak geçiren polemik insanı.

Ayrıca Emre Aköz'e tavsiyem anketimizden çıkan sonucu görüp şaşırdığı Radikal'in az satmasının orada yazan eşiyle bir alakası olup olmadığını irdelemesi.

Erkan Keremoğlu
30-11-2004, 05:14
Okumak istemediğim gazetenin okumak istemediğim yazarı. Yayın hayatını birilerine laf atarak, karşılığında kendisine atılan lafları bir güzel toplayıp bir daha laf atarak geçiren polemik insanı.

Ayrıca Emre Aköz'e tavsiyem anketimizden çıkan sonucu görüp şaşırdığı Radikal'in az satmasının orada yazan eşiyle bir alakası olup olmadığını irdelemesi.

Reşat sinirli biraz, direk yazara bakıp dalmış ;D

Ama dalınmayacak gibi de değil ki.. Emre Aköz yani.. 1 ay boyunca yazdığı herşeyi toplasan ilkokulda çıkardığımız duvar gazetesine koymak için müdürden izin istersin..

Şimdi de spor yazarlığına sardı.. Futboldan 1 gram anlasa 1 gramlık birşeyler yazacak da o da olmuyor :) Emre Aköz ağabeyim lütfen magazin yazarlığına dön, genç nesilleri bu satte böyle işlerle meşgul etme :)

Haberimize dönersek, niye sabah okuyosunuz yaw :D

8)

Can Turgut
30-11-2004, 11:30
Yav bu Emre Aköz zamanında Penthouse editörüydü,noldu birden..Hıncal Uluç özentileri pıtırak gibi çoğalmaya başladı her gazetede yahu,anlayın artık ikinci bir Hıncal olunamayacağını..

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 13:19
Yazarı beğenmeyebilirsin, gazeteyi de okumayabilirisin ki ankette en çok oyu alan gazete olduğu ortada, ama yazısında bizlerden bahseden biri için "Hıncal Uluç özentisi" , "ilkokul duvar gazetesi" üslubundaki eleştirileri yakışıksız buldum. Beğenmediğini ifade etmenin de bir adabı var değil mi?

Şafak Dülger
30-11-2004, 13:25
ya vehbicim EMre aköz gibi'lerinin bizden bahsetmesin daha iyii.. O KÖŞEDE YER ALMAK İSTEMEM bir 1907unifeb'li olarak..

Kaynak: Sabah Gazetesi /Emre Aköz /26.09.2004

F.Bahçe'ye ahlaksiz tüyo

Kanarya 28 Eylül Sali gecesi Ingiltere'nin dev takimi Manchester United ile
karslasacak. MU bu yil pek iyi degil. Oyunu begenilmiyor. Ama ne olursa
olsun sari lacivertlileri gayet güçlü bir takim bekliyor.
MU'yu futbol açisindan Daum ve ekibi degerlendirecek. Hangi tedbirleri
alacaklarini birlikte görecegiz.
Bize gelen bilgilere göre Ingiliz takiminin zayif yönlerinden biri, çabuk
sinirlenmesi. Iste bu noktadan hareketle ben de Kanarya'ya naçizane bir
tüyo verecegim.
Ancak bu 'aykiri' hatta 'ahlaksiz' öneriye geçmeden önce gelin sizi geçmise
götüreyim.

1950'li yillar... Yetenekli Türk futbolcular Italya'da top kosturmakta:
Lefter Küçükandonyadis (Fiorentina), Sükrü Gülesin (Lazio), Bülent Eken
(Palermo), Bülent Esel (Spal).
Bir gün Spal ile Lazio karslasr. Ve çok ilginç bir olay olur. Halit Kivanç
'in 'Bir Koltukta Kaç Karpuz' adli ani kitabindan ögrendi- gimize göre, maç
sirasinda Lazio'lu futbolcular Bülent'e küfür yagdirirlar. Mesela: "Ulan
piç, vurma!"
Ama dikkat: Küfürler Italyanca degil Türkçe'dir! Meger bizim Sükrü, takim
arkadaslarina Bülent'i zivanadan çikaracak birer Türkçe küfür ögretmistir.
Bülent allak bullak olur. Morali bozulur. O yüzden iyi oynayamaz. Maçi
Lazio kazanir.
Gelelim bugüne.
Biliyoruz: Futbolcular rakiplerini sinirlendirmek için bazen hiç de etik
olmayan, 'fair-play'e uymayan yollara basvurur.
Küfür bunlardan biridir. Hoslanmasak da, dogru bulmasak da futbolun bir
parçasidir.
Iyi de hangi küfür Ingilizler'i çileden çikarir? Sanirim ben bunun cevabini
biliyorum.
Mesela MU'da bu yil transfer edilen bir oyuncu var: Wayne Rooney. Onu
Avrupa Sampiyonasi'nda da seyrettik. Müthis bir futbolcu. Çalimsa çalim,
sutsa sut! Bir süredir sakatti. Ancak iyilesmis ve F.Bahçe'ye kar- s
oynayacakmis.
Efendim 19 yasndaki bu Rooney'nin, kendisinden epey büyük, anasi yasndaki
fahiselerle birlikte oldugu kamera görüntüleriyle birlikte geçen aylarda
medyaya yansidi. Ortalik birbirine girdi. Ben de yazmistim: Belli ki
Rooney'de bir anne takintisi var.
Iste ipucu burada:
Eger bizimkiler, topu her alisindan, "Hey mother f..ker" diye bagirirlarsa,
genç ve tecrübesiz Rooney kafayi yer. Topu unutup tekme atmaya, tükürmeye
baslar. Ve aninda kirmizi karti görür. Takimini 10 kisi birakir.
Benden bu kadar.
Bu arada: MU'nun Hollandali golcüsünü de unutmayalim: Ruud van Nistelrooy.
Çok tehlikeli bir forvet. Onu çilgina çevirecek sözleri de bizim Van
Hooijdonk takim arkadaslarina ezberletecektir sanirim...

Sevgili Sporseverler;

Küfürü stadlarimizdan uzaklastirmaya çalisirken Emre Aköz maalesef bu konuyu destekler biçimde sütunlarina tasimistir. Bu yazinin açiklanabilir hiçbir mantikli yani yoktur. Ayni öneriyi bir Ingiliz yazar bizim futbolcularimizdan birine yapsaydi ne düsünürdük ? Bir de söyle soralim; Emre Aköz bir halisaha maçi oynuyor olsun ve kendisinin hassas (!) bir noktasina bu sekilde parmak basilmasi istensin. Ne düsünürdünüz sayin Aköz ?

Pes Yani !..

Evrim Sen

Şafak Dülger
30-11-2004, 13:35
gül şöylede düşünmek gerekmiyormu bence EMRE AKÖZ'ÜN TAVSİYE ETTİĞİ siteden ne beklenir tarzı şeylerr...

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 13:46
Şafak Emre Aköz zaten bizim siteyi tavsiye etmiyor veya bizden bahsetmiyor. Sadece bizim sitemizde yer alan bir veriyi (Üniversiteli Fenerbahçelilerin hangi gazeteyi okuduğu anketi sonucu) kullanarak yorum yapıyor.

Şafak Dülger
30-11-2004, 13:51
ama gül öyle düşünmüyoo

Bugüne kadar kaç kere en çok satan gazetelerin birinin köşesinde 1907unifeb.org 'un reklamı yapıldı? diyerek

SİZCE herşey reklam mı.?

ve nerde kaldı BİZİM MİSYONUMUZ..

VE NERDE KALDI küfür ETMEYEN taraftar İSTEĞİMİZ...

Şafak Dülger
30-11-2004, 14:08
ve dikkat edeceğimiz bir hususta adm kendi GAZTESİNİN reklamını yapıyoo.. VE 1907UNİFEB ÜZERİNDEN RANT sağlamak istiyor ben bu tip yazarlarıı iyi bilirim..

Bora Erdinç
30-11-2004, 14:29
Tesadüf Şafak'ın yazısını gördüm acaba ne yazmış die merak ettim ama sanırım bi sinir harbi oluşmuş.Aslında her 2 tarafında kendine göre haklı yanları var.Gül ve Vehbi'nin yorumlarını değerlendirirsek,1907unifeb güzel işler yapan,yavaş yavaş zirveye doğru tırmanan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir öğrenci topluluğu.Sanırım Gül'ün ve Vehbi'nin yönetim kurulunda olması,bu toplulukta baştan beri candan çalışmaları her nereede olursa olsun,kim söylerse sölesin 1907 unifeb'in haber yapılması büyük bir olay.Bu tür bir köşe yazısıyla gururlanmak en doğal hakları hatta hakkımız.Yani özetle söylenen bu kadar güzel bir çizgi yakalamışken ''reklamın iyisi kötüsü olmaz''mantığı.(Tabii abartılmadığı sürece).
Diğer taraftan bakıldığında 1907 unifeb'in,adı üstünde 'üniversiteli' fenerbahçeliler birliğini konu alan insan;köşe yazarlığını sataşmaktan ibaret olduğunu,kazanmak için her yolun mübah olduğunu zanneden ve geçmişiyle yeteri kadar ipucu veren bir şahıs.Söylemek istediğim şu herkes bazı şeyleri istediği gibi algılayıp,görüo.Burda ne Emre Aköz'ü savunmak bize düşer kanımca ne de bu yazılan yazıya karşı çıkmak.Her ne kadar yazılsın çizilsin bu saatten sonra yorumların değişeceğini zannetmiorum.O yüzden devam edip sinir harbininin dozajını artırmaya gerek yok bence...

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 15:21
ama gül öyle düşünmüyoo

Bugüne kadar kaç kere en çok satan gazetelerin birinin köşesinde 1907unifeb.org 'un reklamı yapıldı? diyerek

SİZCE herşey reklam mı.?

ve nerde kaldı BİZİM MİSYONUMUZ..

VE NERDE KALDI küfür ETMEYEN taraftar İSTEĞİMİZ...

Şimdi geçmiş yazılarının birinin içinde küfüre dolaylı yoldan teşvik edecek bir yazısı bulunan bir yazar yazısında bizim sitemizde yer alan bir anket sonucuna yer verdi diye biz de küfüre destek vermiş mi oluyoruz?

Bir Galatasaray'lı yazar bu anket sonucunu kullansaydı biz de Galatasaray sempatazanı mı olacaktık?
Veya yazar "cnn.com" daki bir anketin sonucunu yayınlasaydı "cnn.com" küfüre destek vermiş mi olacaktı?
Böyle bir mantık var mı?

Can Turgut
30-11-2004, 15:48
Herşey reklam değil, benim anlatmak istediğimle senin anlattığın da veya anladığın da aynı değil Şafak. Demek istediğim şu; bugün sitemizin adresini Emre Aköz'ün köşesinde gören insanlardan -özellikle de nette bu köşeyi takip edenlerden insanlardan- bir kısmı ilk kez sitemizi ziyaret edecek. Ama Emre Aköz köşesinde bizim yaptığımız anketin sonuçlarına yer vermeseydi böyle bir durum olmayacaktı. Umarım artık anlaşılmışımdır.
Eğer eleştiri yapmaya devam edecekseniz, cümlelerinizi azcık tartın da yazın lütfen.

Herşey reklam değil diyerek başlanıp gene iş reklama bağlanarak bitirilmiş..Ertesi gün Ertuğrul Özkök de bizden bahsetsin o zaman,ona da kucak açalım..Reklamın iyisi,kötüsü olmaz ama değil mi ?

'İlkokul duvar gazetesi' ya da 'Hıncal özentisi' eleştirileri zaten gayet dozunda eleştirilerdir,ki ayrıca bizden bahsetti diye 'Hıncal özentisi' tarzı düşünüyorsam onun hakkında 'Yazıları Hıncal'ınkini andırıyor,ama gene de bizden bahsetmiş,eyvallah' gibi yazamam sanırım..Yanlış olur..Olup olabilecek en adaplı şekilde bildirilmiştir görüşler..

Reşat'ın bahsettiği nokta ayrıyetten dikkate alınası..Nur Çintay Aköz orda yazmasa,gene aynı cümle orada olur muydu merak konusu..

'' İstediğinizi deyin, bugün Sabah gazetesinde 1907unifeb.org 'un reklamı yapıldı. Nokta. ''

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 15:50
Galatasaray'lı bir yazar da www.1907unifeb.org (http://www.1907unifeb.org) adresini yazsa ve sitemizdeki herhangibir bilgi üzerine yorum yapsa bunda da bir sakınca yok. Ama söylediğin gibi altına yanlış şeyler yazarsa biz de bir şekilde yanlış olduğu konularda doğru cevapları vermeye çalışırız.

Yani bir insanın yazısında sitemizle ilgili yazı yazması, yazarla tüm misyonumuzun veya düşüncelerimizin örtüşüyor olması manasına gelmez. Haberimiz dahilinde veya kaynağını belirttikçe her yazar sitemizdeki bilgileri kullanabilir ve üzerine yorum yapabilir.

Reşat Özdemir
30-11-2004, 16:31
Aslında eleştiriler ağır olmamış.. Sevmediğimiz bir yazar hakkında kendi mecramızda, kendi neşriyatımızda iki kelam ediyoruz.. Bunda bir sakınca görmüyorum.

Hatta diğer oluşumlar da olduğu gibi kendisinden bahseden gazeteyi, yazarı, televizyonu değerlendirip, tartmadan "yaşasın, helal olsun adama, işte herkes biliyor bizi yupiiiii" tarzı yaklaşımlar yapmak yerine adamın yazarlığını, yazılarını değerlendirilerek yorumlar yapmak da 1907UNIFEB'in oluşturmaya çalıştığı profile çok uygun geliyor bana. Değerlendirmek, ölçmek, biçmek, sorgulamak ekseninde varolmak bence büyük bir niteliktir bir oluşum için.

Ama Emre Aköz'ün köşesinde www.1907unifeb.org'dan aldığı bir veriyi kullanarak yazı yazmasının da 1907unifeb misyonuna getirilmesi, bu olayın misyon çerçevesi dahilinde irdelenmesi de abes kaçmış..

Biz işimize, Emre Aköz kendi işine ;)

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 16:35
Herşey reklam değil diyerek başlanıp gene iş reklama bağlanarak bitirilmiş..Ertesi gün Ertuğrul Özkök de bizden bahsetsin o zaman,ona da kucak açalım..Reklamın iyisi,kötüsü olmaz ama değil mi ?

"Reklamın iyisi kötüsü olmaz" düşüncesinde değiliz. O düşüncede olsaydık belki polarlarımızın sırtına sitemizin adresini yazardık, veya stadda "www.1907unifeb.org" yazan pankartlar açardık. Ama bunlardan bahsetmiyoruz. Türkiye'nin saygın gazetelerinden birinin orta sayfasında, kalın harflerle geçiyor internet sitemiz, hiçbir ücret ödemeden. İşte bu "reklamın iyisi".

Burhan Günarslan
30-11-2004, 16:51
sabahta yazılarını hıncaldan sonra takip ettiğim 2. yazar (bu arada Hıncal Uluç'hunda Emre Aköz'e işin püf noktalarını öğrettiğinide es geçmemeliyiz)hele M.Barlasla kadınlar hakkındaki görüşleri bayağı ilgi çekiciydi neyse dönelim biz konumuza kim olursa olsun bir köşe yazarının bizi kaleme alması gerçekten onur ve gurur verici.Bide kişi Fenerbahçeli olunca ayrı oluyor okuması

Erkan Keremoğlu
30-11-2004, 19:04
1. Reklamın iyisine neden ihtiyacımız var? Nicelik değil nitelik diye kendimizi yırtıyoruz, hala reklamın iyisi derdindeyiz.. 3 kişi tıklasa ne olacak, okullarda yeterli ve gerekli organizasyon yapılmıyor mu 1907UNIFEB'i (ÜniFeb değil sayın Emre Aköz, teyzenize mektup yazmıyorsunuz resmi bir derneğin adını yazıyorsunuz..) tanıtmak için ?..

2. Bu anketin yapılıp mailla yazarlara sonucun gönderildiğini şimdi öğrendim, aklıma bile gelmemişti.. Aynı anket bütün gazetelere gönderilmesiyse "Herşey reklam değil" biraz iddaalı bir açıklama olmuş, ayrıca yapılan şeyi tasvip etmediğimi söylemek isterim (bkz. madde 1)

3. "İlkokul gazetesine asılmayacak derecede seviyesiz yazılar yazıyor" demek nasıl bir seviyesizliktir çözemedim.. Nasıl ifade etmek gerekiyordu ? Seviyesiz ve populist yazıları böyle bir hicivle eleştirmek yazar bize yer verdiği için ağır mı oluyor.. Bir yazar bize yer verince en fazla "çok da güzel yazmıyor aslında, pek okumuyorum" mu demek gerek.. Buradaki hicivli anlatım da gayet net: Yazdığı yazılar boş ve gereksiz, bunda ağır bir şey göremedim..

4. Haberi ve yazarı görüp sadece haberi mi değerlendirmek gerekiyordu? O zaman haberi alıntı yapıp altına +1 yazardım, arkadan +2,+3 yazarlardı yıkılırdı buraları var ya..

Not: Bilmeyen arkadaşlar için, Emre Aköz Fenerbahçeli falan değildir.. Bir ara magazin yazarıydı, şimdi o işte para olmadığını anlayınca en fazla sansasyonu neyle yaparım diye düşünüp ağabeyleri gibi Fenerbahçe'yi seçti.. Diğer yazılarını zaten dikkate almıyorum, ama Fenerbahçe hakkında yazdığı tek kelime bile sinirimi bozuyor, gayet bilgisiz ve yetersiz Fenerbahçe hakkında..

8)

Vehbi Şirikçi
30-11-2004, 20:23
1. Reklamın iyisine neden ihtiyacımız var? Nicelik değil nitelik diye kendimizi yırtıyoruz, hala reklamın iyisi derdindeyiz.. 3 kişi tıklasa ne olacak, okullarda yeterli ve gerekli organizasyon yapılmıyor mu 1907UNIFEB'i (ÜniFeb değil sayın Emre Aköz, teyzenize mektup yazmıyorsunuz resmi bir derneğin adını yazıyorsunuz..) tanıtmak için ?..

2. Bu anketin yapılıp mailla yazarlara sonucun gönderildiğini şimdi öğrendim, aklıma bile gelmemişti.. Aynı anket bütün gazetelere gönderilmesiyse "Herşey reklam değil" biraz iddaalı bir açıklama olmuş, ayrıca yapılan şeyi tasvip etmediğimi söylemek isterim (bkz. madde 1)

3. "İlkokul gazetesine asılmayacak derecede seviyesiz yazılar yazıyor" demek nasıl bir seviyesizliktir çözemedim.. Nasıl ifade etmek gerekiyordu ? Seviyesiz ve populist yazıları böyle bir hicivle eleştirmek yazar bize yer verdiği için ağır mı oluyor.. Bir yazar bize yer verince en fazla "çok da güzel yazmıyor aslında, pek okumuyorum" mu demek gerek.. Buradaki hicivli anlatım da gayet net: Yazdığı yazılar boş ve gereksiz, bunda ağır bir şey göremedim..

4. Haberi ve yazarı görüp sadece haberi mi değerlendirmek gerekiyordu? O zaman haberi alıntı yapıp altına +1 yazardım, arkadan +2,+3 yazarlardı yıkılırdı buraları var ya..

Not: Bilmeyen arkadaşlar için, Emre Aköz Fenerbahçeli falan değildir.. Bir ara magazin yazarıydı, şimdi o işte para olmadığını anlayınca en fazla sansasyonu neyle yaparım diye düşünüp ağabeyleri gibi Fenerbahçe'yi seçti.. Diğer yazılarını zaten dikkate almıyorum, ama Fenerbahçe hakkında yazdığı tek kelime bile sinirimi bozuyor, gayet bilgisiz ve yetersiz Fenerbahçe hakkında..

8)

1) "Nicelik değil nitelik" fikrinde olmak, hiçbirşey yapmadan nitelikli insanların sana ulaşmasını beklemek değildir. Tıpkı çok kişi tarafından biliniyor, izleniyor olmanın niteliksizleşmek olmadığı gibi. Okullarda yapılan organizasyonlar internet sitemizle direkt bağlantılı değildir. Bu fikir üye alımları için geçerlidir, sitemizi ziyaret edecek insanlar için herhangibir nitelik aramıyoruz. (Yazıda "1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği" olarak adımız doğru olarak geçmektedir, başlıkta bizlerinde sık sık kullandığı "UNIFEB" yani kısa adımız kullanılmış, hatta Fenerbahçe'ye saygıdan olsa gerek "F" harfi büyük harfle yazılmış, özel isim olduğu için ek de tırnakla ayrılmış.)

2) Hangi gazete birinci olduysa o gazeteye sonuç bildirilecekti. Gazeteye ulaşmanın en kolay yolu olan yazar üzerinden ulaşmak tercih edildi. Bunda ben hiçbir yanlışlık görmüyorum. Buna benzer uygulamalarımız da devam edecek.

3) Tıpkı söylediğin gibi yazar bize yer verdiği için yazdığın yazının ağır olduğunu söyledim zaten. Yazarın bizden bahsettiği gün işaret ettiği internet sitesinde kendisi hakkında ağır ifadeler kullanmayı ben kabul edemedim. Bu "nazik" bir davranış değil. Burası "eksisozluk" değil. (Olayı hatırlayanlar bağlantıyı anlayacaktır.) Yoksa herkes yazarı beğenmek zorunda değil. Kötü bir yazar olduğunu da yazabilir. Ben de burada yazarı savunmuyorum. Ben sadece eleştirinin yapılma zamanı ve şeklinden rahatsız olduğumu dile getirdim. Bu sadece kişisel fikrimdi zaten. Kişisel fikrim değilde kurallara aykırı bir durum olsaydı mesajlar silinmiş olurdu.

4) Böyle birşey olmasını hiçbirimiz istemiyoruz. Eleştirimizi de övgümüzü de doğru zamanda doğru yerde yapılmasını istemek herkesin koşulsuz destek vermesi istendiği manasına gelmiyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eleştirilerin olmasından rahatsızlık duymam. Yukarıda söylediğim çerçevede.

Not: Emre Aköz'ün Fenerbahçeli değilse bile, yukarda yazdıklarımı değiştirecek bir durum yok.

Barış Ertül
30-11-2004, 20:40
Sevgili Arkadaşlar,

Biz 1907UNIFEB'i "YOK"tan "VAR" etmeye uğraşırken; kendilerine destek verdiğimiz, onlarla birlikte sabahlara kadar çalıştığımız üniversiteli kardeşlerimizin sayısı, iki elin parmaklarından biraz fazlaydı.

Bugün onbinlerle ifade ediliyorsunuz. Eskiden (tabirimi mazur görün) adam yerine konmazken; bugün sizlere köşe yazılarında yer veriliyor olmasını "normal" addedip, yer veren yazarların kalitelerini tartışır noktaya gelmişsiniz.

Bugün ULTRASLAN-ÜNİ, BJK-ÜNİ nerede; 1907UNIFEB nerede! Yazanı beğenin beğenmeyin, topluma referans gösteriliyor; methediliyorsunuz. Yerin dibine soktuğunuz sayın yazarı (ki kendisini hiç tanımam), -hiç bir şey olmasa bile- sizlere itibar ettiği ve sizleri köşesinde bahsetmeye değer gördüğü için takdir etmek gerekir.

Bunları da bir düşünün bakalım...

Bu noktaya gelmenizde medyanın payı yok mu sanıyorsunuz? Şansal Büyüka'nın, Erman Toroğlu'nun, Hürriyet Gazetesi'nin, Vatan Gazetesi'nin, Feryal Pere'nin, Kemal Dinçer'in, rahmetli Hüsnü Çil'in payı yok mu?

O gazetelerin,o yazarların, o medya çalışanlarının, o spor adamlarının da muhakkak eleştirilecek tarafları vardır. Hepimizin olduğu gibi...

Ben; kimin elinden çıkarsa çıksın, ne sebeple olursa olsun, 1907UNIFEB hakkında çıkan en küçük bir olumlu haberden büyük mutluluk duyuyorum. 1907UNIFEB'e gösterilen ilgi arttıkça da Fenerbahçe'nin geleceğine dönük umutlarım yeşeriyor.

Sizleri "Türkiye'nin en büyük kamuoyu gücü" olmanız için destekledik ve şunu iyi bilin ki bu uğurda size medyadan gelecek her destek, her iltifat hedeflenen yolda sizlerin önünü biraz daha fazla aydınlatacaktır.

Hepinize sevgiler,

Barış Ertül

Ertu Aydın
30-11-2004, 23:20
Arkadaşlar biraz daha sakin.Bir gazetecinin fikirlerini beğenmemeniz,yorum yaparken kantarın topuzunu kaçırma hakkını vermez.
Bende daima düşücelerini daima onaylamasamda,sürekli dolu dolu bir köşe hazrılamasa da,tatil yazıları gibi,Emre Aköz'ün yazılarını okurum.Köşesini okumayı vakit kaybı olarak görmem.Herkesten Hasan Pulur ayarında yazılar beklemem.Ayrıca hepinize tavsiyem Ümit Özat hakkında yazdığı yazıyı okumanızdır.

Reşat Özdemir
01-12-2004, 01:27
Emre Aköz'ü eleştirmemiz ile onun yazısında 1907unifeb'den bahsetmesinden duyduğumuz memnuniyeti sıfırlamış olmuyoruz sanıyorum ki..

Ben Emre Aköz'ü sevmem, onunla ilgili yada medyayla ilgili konu açıldığında bu görüşümü belirtir ve savunurum.

Ancak www.1907unifeb.org sitesinin Türkiyenin "ulusal" sayılan gazetelerinden birinde yeralmasından da elbette mutluluk duymaktayım..

Reklam, iyisi, kötüsü, misyon,vizyon tartışmalarının yapılacağı en son konulardan birisi de budur belki de..

Dediğim gibi o kendi işine, biz kendi işimize..

Saygılar.

Cenker Köse
01-12-2004, 01:41
Sn. Emre Aköz'e bize köşesinde yer verdiği için, 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği olarak teşekkür ederiz.

Ayrıca sevgili Barış Abi, görevin bitse de 1907UNIFEB'e olan desteğin hiç bitmediği için, kendi adıma bir kez daha teşekkür ederim.

Bora Erdinç
01-12-2004, 13:19
Yanlış anlaşılmasını istemem ama sonuçta herkesin hemfikir olduğu bir konu değil bu.1907 üniversiteli fenerbahçeliler adına teşekkür etmek sanırım hassas bir mevzu.Sonuçta bizde 1907 unifeb derneğinin desteğini alan bir grubuz.Aslında bu teşekkürü bireysel olarak yapmak en mantıklısı.Herkes kendini 1907 unifeb'in bir parçası olarak görür,bu da diğer arkadaşlarımızın kanına dokunabilir.Ben objektif olmaya çalıştım,lütfen yanlış anlaşılmasın tekrar...

Barış Ertül
01-12-2004, 14:11
Arkadaşlar,

Yanlış noktalara odaklanıyorsunuz...

Bu haberle vurgulanan şudur: Türkiye'nin en çok okunan iki gazetesinden biri, UNIFEB'lilerin kendilerini tercih ediyor olmasından gurur duymakta.

Bunun hangi köşe yazarının eliyle yapıldığı hiç önemli değil. Netice itibariyle, her köşe yazarı ilgili gazetenin bir organıdır. Nihayetinde köşe de o gazetenin köşesidir.

Keşke, yarın diğer gazete de çıksa da; "Hayır efendim, UNIFEB bizi okuyor; o anketin geçerliliği yoktur!" dese...

O zaman da "Vay efendim, nasıl bizim ankete geçerliliği yoktur, der" diye mi tepki göstermeliyiz?

Arkadaşlar,

Ben şahsen hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum. Hepiniz eğitimli, (bir şey söylüyorsa bir hikmeti vardır) denecek çapta insanlarsınız.

Ama burada ele almanız gereken konu, çok okunan bir gazetenin bir köşesinde referans gösterilmiş olmanız ve bu itibarla sitenizin adres edilmesidir.

Söz konusu haberden sonra sitenize, birliğinize, fikirlerinize, görüşlerinize eskisinden daha fazla dikkat edilecektir. Bu haber, sizi spor kamuoyuna ve medyaya biraz daha yaklaştırmıştır.

Odaklanılması gereken nokta budur. Emre Aköz'ü beğenmeyen arkadaşlarımız, o yöndeki fikirlerini öne çıkartarak 1907UNIFEB'e yapılan bir iltifatı -istemeden de olsa- gölgelemektedirler.

Sevgili Reşat; benim fikirlerini, Fenerbahçe'lilik bakışını en çok beğendiğim arkadaşlardandır. Bu düşüncemi kendisi de çok iyi biliyor.

Bence Reşat'ın hatası, spesifik bir konudaki düşüncelerini dile getirmedeki "zamanlama"sında olmuştur.

Yoksa hiçbirimiz birbirimizin görüş, fikir ve düşüncelerini karalayacak çapta insanlar değiliz burada.

Not: Sevgili Cenker, hakkımdaki sözlerin için ben de sana teşekkür ederim. 1907'deki görevlerimiz bitmiş olabilir ama Fenerbahçe'lilik görevlerimiz bitmedi. Elimizden daha fazlası gelse de keşke, daha da çok şeyler yapabilsek...

Bora Erdinç
01-12-2004, 16:01
Algıda seçicilik muhabbeti anlatmak istediğim.Herkes herşeyi istediği gibi anlıyor.Bazıları EMRE AKÖZ gibi bi adamın ağzına Unifeb gibi kişilikli ve eğitimli bir grubun reklam olmasını istemio.Emin olun ki tamamen Unifeb'i benimsediğinden ve ufacıkta olsa zarar görmemesini istediğinden oluyor.Bu tepkiler kanımca bu yönde.Diğer bir grup ise Sabah gibi tirajı yüksek bir gazetede UNİFEB'in yazılmasından mutlu.Odaklanma herkes için farklı yönde.Keşke dedilen tek nokta saygı duyulan ve itibar gören bir köşe yazarının çıkıpta Unifeb'i kendi yazısında konu etmesi.Herhalde herkes mutluluktan uçardı o zaman...

Şafak Dülger
01-12-2004, 16:20
gelecek bora ogünlerde gelecek.. BENİM 1907UNİFEB'e inancım en başından beri vardı hala var,

hiç bir zaman hiç bir şekilde okulumda temsil ettiğim bu birliğe zarar gelmesini ne isterim nede başarısını gölgelerim. UMUTLA.))

Barış Ertül
01-12-2004, 17:41
Algıda seçicilik muhabbeti anlatmak istediğim.Herkes herşeyi istediği gibi anlıyor.Bazıları EMRE AKÖZ gibi bi adamın ağzına Unifeb gibi kişilikli ve eğitimli bir grubun reklam olmasını istemio.Emin olun ki tamamen Unifeb'i benimsediğinden ve ufacıkta olsa zarar görmemesini istediğinden oluyor.Bu tepkiler kanımca bu yönde.Diğer bir grup ise Sabah gibi tirajı yüksek bir gazetede UNİFEB'in yazılmasından mutlu.Odaklanma herkes için farklı yönde.Keşke dedilen tek nokta saygı duyulan ve itibar gören bir köşe yazarının çıkıpta Unifeb'i kendi yazısında konu etmesi.Herhalde herkes mutluluktan uçardı o zaman...

Sevgili Bora,

Elbette ki herkesin odaklanması farklı yönde olduğundan çıkıyor bu kargaşa. Benim söylemek istediğim de, burada bir birlikten söz ediliyorsa önemli olan birliğin (ve dolayısıyla FB'nin) âli menfaatlerinin gözetilmesi; dolayısıyla da öncelikler göz önüne alınarak tek bir hedefte odaklanılması gereğidir.

Yoksa, iyi niyet konusunda kimsenin şüphesi yok.

Amaç, birliğin "esas" hedefinin gözetilmesi ve spesifik olaylar karşısında farklı odaklanmalar yaşanması sebebiyle 1907UNIFEB'in kendini topluma anlatabilmesi fırsatlarının ıskalanmaması...

Tekrar hepinize sevgiler...

Erkan Keremoğlu
02-12-2004, 00:25
Benzer tartışmaların çıkmaması için birşey sormak istiyorum..

Bu anketin sonuçlarıyla ilgili yorum ve görüşlerimizi anketin topicine yapacaktım ama kantinle beraber gitmiş heralde.. Burada mı yapıyım? Uygun topic bu mudur?

8)

Reşat Özdemir
02-12-2004, 00:47
Sevgili Reşat; benim fikirlerini, Fenerbahçe'lilik bakışını en çok beğendiğim arkadaşlardandır. Bu düşüncemi kendisi de çok iyi biliyor.

Bence Reşat'ın hatası, spesifik bir konudaki düşüncelerini dile getirmedeki "zamanlama"sında olmuştur.

Sevgili Barış Abi;

Öncelikle hakkımdaki onur verici sözleriniz için çok teşekkür ederim. Görev süreniz boyunca bu forumda sık sık dile getirdiğimiz bir şey hala geçerliliğini korumakta; Varlığınız bizi çok güçlü kılıyor ve mutlu ediyor. Sağolun, varolun..

Zamanlama konusundaki yaptığımı düşündüğünüz hatayı da kısmen kabul ediyorum ;) Bugün arkadaşlarla konuşurken de söylediğim gibi aslında eleştirdiğim kısım sadece Emre Aköz'ün yazarlığı ancak onun sitemizden bahsettmesinin duyurulduğu bir konu başlığı altında bunu yapmış olmam ve bu eleştirinin konu başlığının ilk mesajlarından birisi olması işleri çığrından çıkardı belki de..

Söylediğiniz gibi 1907UNIFEB'i basına tanıtan her yazı bizim için mutluluk kaynağı olmalıdır. Zira daha önceki mesajımda da söylediğim gibi Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden birinin köşe yazarlarından birisinin sitemizden bahsetmesinden mutluluk duymaktayım.

Emre Aköz karşıtı görüşlerin yeri burası değildi belki de.. Hatamdır. Herkesten özür dilerim.

Saygılar.

Erkan Keremoğlu
02-12-2004, 00:50
Teşekkürlerimi iletirim ben de onu arıyordum.. Düşüncelerimi o başlığa (http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=kultur;action=display;num=109775027 2
) yazdım..

8)

Berkay Erdim
02-12-2004, 01:10
...

Arkadaşlar,

Ben şahsen hepinizin görüşlerine saygı duyuyorum. Hepiniz eğitimli, (bir şey söylüyorsa bir hikmeti vardır) denecek çapta insanlarsınız.

Ama burada ele almanız gereken konu, çok okunan bir gazetenin bir köşesinde referans gösterilmiş olmanız ve bu itibarla sitenizin adres edilmesidir.

Söz konusu haberden sonra sitenize, birliğinize, fikirlerinize, görüşlerinize eskisinden daha fazla dikkat edilecektir. Bu haber, sizi spor kamuoyuna ve medyaya biraz daha yaklaştırmıştır.

Odaklanılması gereken nokta budur...

Ben de haberi ilk okuduğumda aynı Barış Abi gibi düşündüm...

Sitemizde bulunan anketimizin ulusal basının en çok okunan gazetelerinden birisinde çıkması şaşırtıcı değil. Biraz geniş düşünürsek; www.1907UNIFEB.org'un 666 kullanıcısının ankete katılması ve anket sonucunun ankette "en çok okunan gazete" olarak belirlenen gazetede haber olması 1907UNIFEB'in alanında başarılı bir internet sitesi yayıncılığı yaptığını, katılımın fazla olduğu bir sitemiz olduğunu ve bunun köşe yazısına taşınmaya değer bir bilgi olduğunu gösterir. İnternet sitemizdeki bu anket vesilesiyle basında da tanıtımımız yapılmıştır.

Kesinlikle reklam peşinde değiliz, en azından kendi adıma söyleyeyim, "reklamın iyisi kötüsü olmaz" mantığını taşımıyorum. Ama kitlelere ulaşmak ve kamuoyunun daha geniş şekilde 1907UNIFEB'i tanıması için bu tip çalışmaları faydalı buluyorum. Bunun için Web Komitemiz'in çalışanlarını da tebrik ederim.

Yazarı eleştiren arkadaşlarımızın yazdıklarını da tebessümle okudum :) Burası 1907UNIFEB Forumu, kurallara uymak ve birliğimize zarar vermemek koşuluyla her türlü fikir ve eleştirinin adresi burası zaten.

En başta Barış Abi'ye katıldığımı belirtmiştim. O yazıyı okuyan sporla ilgili veya ilgisiz birçok okur merak edip sitemize girmiş olabilir. İçeriğini inceleyerek 1907UNIFEB hakkında değerlendirmeler yapmış olabilir.

Onun için;

Odaklanılması gereken nokta budur...

Basında 1907UNIFEB'le ilgili haberlerin bundan sonra daha fazla yer alacağından eminim.

Barış Ertül
02-12-2004, 12:18
Zamanlama konusundaki yaptığımı düşündüğünüz hatayı da kısmen kabul ediyorum ;) Bugün arkadaşlarla konuşurken de söylediğim gibi aslında eleştirdiğim kısım sadece Emre Aköz'ün yazarlığı ancak onun sitemizden bahsettmesinin duyurulduğu bir konu başlığı altında bunu yapmış olmam ve bu eleştirinin konu başlığının ilk mesajlarından birisi olması işleri çığrından çıkardı belki de..

Söylediğiniz gibi 1907UNIFEB'i basına tanıtan her yazı bizim için mutluluk kaynağı olmalıdır. Zira daha önceki mesajımda da söylediğim gibi Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden birinin köle yazarlarından birisinin sitemizden bahsetmesinden mutluluk duymaktayım.

Emre Aköz karşıtı görüşlerin yeri burası değildi belki de.. Hatamdır. Herkesten özür dilerim.

Saygılar.

İşte bu kadar!

Daha önce başka bir konuyla ilgili söylediğimi hatırlıyorum: "İyi ki Reşat'lar var!" demiştim. Bugün aynısını tekrar ediyorum...

1907UNIFEB çok iyi yolda arkadaşlar: Ben (manen öyle hissetsem de) içinizden biri değilim ama inanın bunu çok net olarak görüyorum.

Hepiniz birbirinizden değerlisiniz ve hepiniz çok iyi Fenerbahçe'lilersiniz. Aranızda her türlü görüş ayrılığı olabilir. Olmalıdır da...Ama önemli olan, neticede her hadiseden kendinize pay çıkarıp her gün her fırsatı daha da güçlenmek için değerlendirmenizdir.

Bakın, bugün Türkiye'nin en çok okunan gazetesi muhtemelen Hürriyet'tir. Ama o gazetenin tirajı bile 500.000'i geçememektedir.

Siz eğer hep hayal ettiğimiz yerlere gelirseniz (ki bu olacak), günün birinde -bir sebepten dolayı- 1907UNIFEB çıkıp da "Filanca gazeteyi protesto ediyoruz!" dese o gazetenin tirajı en az yüzde 30-40 oynar. O zaman da kazanan, her konuda ve her anlamda hep ama hep Fenerbahçe olacaktır!

Dediğim gibi, gayet iyi gidiyorsunuz.

Yolunuz açık olsun...

Barış Ertül

Tolga Yıldız
03-12-2004, 17:55
Bende Sabah okuyorum ama Emre Aköz için değil.... özellikle üstüste 2 defa futbol yazısı hatta Fenerbahçemizle ilgili yazı yazdı.... tepki aldı Daum'a taraftarlarımıza ve Rüştü'ye akıl vermeye çalıştı büyük tepki aldı....
O gazeteyi gerçek bir liberal Mehmet Barlas, Erdal şafak, Ahmet Hakan gibi yazarlar içinokuyun Hıncal'da fena değil ;) tabi futbol yazmayıp ahkam kesmediği zamanlarda.........;)

Murat Karataş
03-12-2004, 23:36
Hıncalı nedense seviyorum ben onun için yazılarını okumak güzel oluyor

Uğur Yedikardeş
06-12-2004, 07:12
Yapılan anket gazeteyi olumlu etkilemiş bence ;)

http://www.sabah.com.tr/spo110.html

Berkay Erdim
06-12-2004, 23:18
Ne güzel bayraklarımız var :)
Teşekkürler Uğur.

Levent Sarıbaş
13-12-2004, 21:01
Yapılan anket gazeteyi olumlu etkilemiş bence ;)

http://www.sabah.com.tr/spo110.html
en güzel görüntülerimizden birini yakalamışlar..bir de haber niteliği olarakta 1907UNIFEB'i taşıyan bir haberin görselliği için kullanılsa.. ;)

ha bu arada..site güncellenmesinden dolayı
http://www.sabah.com.tr/2004/12/06/spo110.html
daha iyi..

Levent Sarıbaş
13-12-2004, 21:21
DERNEK ŞAMPİYONU FENERBAHÇE

1999'da kurulan Genç Fenerbahçeliler Derneği'nin kökleri eski Maraton tribünü gruplarına kadar uzanıyor. İki bin taraftarı kontrol ediyorlar ve kulüp yönetiminden maraton tribünü biletlerini ucuza alıp üyelerine satıyor, gelir elde ediyorlar. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yeniden inşa edilmesinden ve maraton tribününün numaralıya çevrilmesinden sonra kale arkası tribüne taşındılar. Derneğin Başkanı amigo Nihat Özpolat, namı diğer Sefa birkaç gün önce İstanbul Emniyeti tarafından göz altına alınan grup içindeydi. Derneğin yan grupları var. Bunların başında UNIFEB ve 1907 Gençlik geliyor. Son iki yılda ortaya çıkan bu gruplarda, maçı kale arkası tribünlerde seyrediyor.
Hürriyet Gazetesi Alp ULAGAY Tarih:16.11.2002

Bu haberi daha önce okuyan var mı? Ben ilk kez gördüm ve şok oldum..Haberin tamamını okuyan ve bu tip konularda bilgisiz olan biri normalde iyi araştırılmış doğru bir haber zannedebilir ama..

Vehbi Şirikçi
13-12-2004, 21:41
DERNEK ŞAMPİYONU FENERBAHÇE

1999'da kurulan Genç Fenerbahçeliler Derneği'nin kökleri eski Maraton tribünü gruplarına kadar uzanıyor. İki bin taraftarı kontrol ediyorlar ve kulüp yönetiminden maraton tribünü biletlerini ucuza alıp üyelerine satıyor, gelir elde ediyorlar. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yeniden inşa edilmesinden ve maraton tribününün numaralıya çevrilmesinden sonra kale arkası tribüne taşındılar. Derneğin Başkanı amigo Nihat Özpolat, namı diğer Sefa birkaç gün önce İstanbul Emniyeti tarafından göz altına alınan grup içindeydi. Derneğin yan grupları var. Bunların başında UNIFEB ve 1907 Gençlik geliyor. Son iki yılda ortaya çıkan bu gruplarda, maçı kale arkası tribünlerde seyrediyor.
Hürriyet Gazetesi Alp ULAGAY Tarih:16.11.2002

Bu haberi daha önce okuyan var mı? Ben ilk kez gördüm ve şok oldum..Haberin tamamını okuyan ve bu tip konularda bilgisiz olan biri normalde iyi araştırılmış doğru bir haber zannedebilir ama..

2 sene öncesinin haberi. 6 Kasım FB-GS maçı sonrası yapılmış. Ve birçok yanlış bilgi içeriyor.

Levent Sarıbaş
13-12-2004, 21:51
2 sene öncesinin haberi. 6 Kasım FB-GS maçı sonrası yapılmış. Ve birçok yanlış bilgi içeriyor.
gerekli iletişimi kurarak düzeltme veya silme yapılamazmı??