Orijinalini görmek için tıklayınız : T.F.F ve Kulüpler Birliği Açıklamaları Ardından
Gökhan Taşkan
22-11-2004, 20:31
Türkiye Futbol Federasyonu Yetkilileri , İstanbul Valisi - İl Spor Güvenlik Kurulu Başkanı Muammer Güler ve Kulüpler Birliği Temsilcileri dün İnönü Stadında yaşanan olayın ardından bugün bir araya geldi..
Alınan bazı kararlardan aklımda kalanlar ;
-Stadlarda Gruplar Dağıtılacak
-Kulüpler tarafından gruplara ücretsiz bilet dağıtılmayacak
-Kulüpler taraftarlara deplasman organizasyonu dezenlemeyecek
-Stadlarda merdiven boşlukları da dolu ise müsabakalara başlanmayacak
Şu sıralar Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu halen toplantıda ve bugün konusulan bu hususları karara bağlıyorlar.. T.F.F Başkanı Levent Bıçakçı toplantının ardından alınan kararları ve yaptırımları yazılı olarak açıklayacaklarını belitti..
Açıkladıkları maddelerden "Grupların Dağıtılması" hususunda nasıl kararlar ve yaptırımlar alınacağı ise merak konusu .. Bu işin ucunun bizlere de gelip gelmeyeceği beni düşündürüyor..
Gökhan Taşkan
22-11-2004, 20:41
Şimdi açıklamaları tekrar dinledim ve T.F.F Başkanı Levent Bıçakçı tam olarak " Gruplar Kalkacak " diyor..
Bu konuda kulüple ilişkisi olan grupların ilişkilerinin kesilmesi anlatılmaya çalışılıyor tahminimce. Tribünlerde grupları kaldırmak mümkün olmasa da kulüplerle taraftar gruplarının ilişkisinin kesilmesi mümkün gibi gözüküyor.. Hala süren toplantının sonuçlarını merakla bekliyorum..
Ayrıca Cnn Türk 'te Mehmet Ali Birant 'ın sunduğu Manşet programında ise programa telefonla baglanan taraftarlar ve görevliler birçok kulübün , taraftar grubunun ve kişilerin isimlerini vererek çarpıcı açıklamalarda bulundular..
Vehbi Şirikçi
22-11-2004, 20:46
Ben "gruplar dağıtılacak" diye bir açıklama duymadım. Yalnız tribünlerde kapasitesinden fazla seyirci olmasını ve merdivenlerde seyirci bulunmasını engellemek için bedava bilet benzeri uygulamaları kaldırmak için biletix üzerinden ve stad gişelerinde bazı yeni uygulamalara gidileceğinin söylendiğini duydum. Olay bu ise her maça kendi biletimizle girdiğimiz için sorunumuz olmaz. Yaşayabileceğimiz sorunlar bir tanesi tüm koltukların numaralı olması ihtimali ile yanyana maç izleme şansımızın zora girmesi. Ancak sorun bu olursa bunu bir şekilde çözmek zor olmaz. Topluca yanyana bilet almak gibi. Bekleyip görmek lazım. Ben bu kadar radikal kararların bir anda uygulanabileceğine pek ihtimal veremiyorum.
Ersin Demirel
22-11-2004, 20:55
Böyle saçma bir uygulama olamaz...Deplasman için alınan kararları anlıyorum ama bu ne demek şimdi? Kurunun yanında yaş da yanacak gibi...Neyse biraz daha bekleyelim bakalım...
Vehbi Şirikçi
22-11-2004, 20:56
İstanbul Valisi Muammer Güler, Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav’la birlikte basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İnönü Stadı’nda yaşanan cinayet olayının, futbol şiddetiyle ilişkisi olmadığını belirtti. Olayın organize olmadığının anlaşıldığını söyleyen Vali Güler, “Stadın içinde de dışında da olabilecek bu üzücü hadise vesilesiyle, stadlardaki şiddet sorununu da ele alma fırsatı bulduklarını” söyledi.
ALINAN KARARLAR
Toplantıya İstanbul Valisi ve İl Spor Güvenlik Kurulu Başkanı sıfatıyla katılarak, teklif ve tavsiyelerde bulunduğunu kaydeden Vali Güler, öncelikle stadlara fazla seyirci alınmasının engelleneceğini, stada biletsiz girişlerin önüne geçileceğini ve güvenlik kamerası sisteminin sağlıklı hale getirilmesi için uğraş verileceğini söyledi.
Güler, 5149 sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nın harfiyen uygulanması konusunda titiz davranacaklarını sözlerine ekledi.
BIÇAKCI: BEDAVA BİLET YOK
Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı da aldıkları prensip kararlarını yönetim kurulu toplantısında onayladıktan sonra açıklayacaklarını belirtip, ayrıntıya girmezken, kararlara uymayacak kulüpleri ağır şekilde cezalandıracaklarını söyledi.
Kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantıda temel konunun, bedava bilet dağıtımı, bilet ve deplasman maçlarına taraftar götürme organizasyonları yapılması olduğunu ifade eden Bıçakcı, “Kulüpler artık bunlara kesinlikle karışamayacak. Aksi halde Futbol Federasyonu’nun çok ağır yaptırımlarıyla karşılaşacaklar. Başkanlar razı oldu. Valilikten de bu konuda destek alacağız” dedi.
CAVCAV: KARARLARIN ARKASINDAYIZ
Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav da Futbol Federasyonu’nun alacağı her türlü kararın arkasında olduklarını söyledi.
Dünkü maçtaki olayın kesinlikle Beşiktaş Kulübü’ne mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Cavcav, “Son derece üzücü bir olay. Futbolumuzda bu tür olaylar zaten vardı. Antalyaspor, Altay, Elazığspor maçlarında vahim olaylar izledik. Bu hadiselerin her geçen gün tırmanışa geçmesi, geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. Belki bugünkü toplantıya birçok kulübümüzün yetkilisi hava koşulları nedeniyle katılamadı. Ama ben hepsiyle konuştum. Birlik başkanı olmam sıfatıyla tüm kulüpler adına söz söylemeye yetkiliyim. Futbol Federasyonu’nun alacağı her türlü kararın arkasındayız. En yakın zamanda, birlik ve beraberlik içinde Türk futbolunu temize çıkartmak hepimizin görevi” şeklinde konuştu.
kaynak: ntvmsnbc.com
Reşat Özdemir
22-11-2004, 20:59
"Hey siz ikiniz!! Geçen maçta yanyana duruyordunuz siz!! Grupmusunuz lan yoksa.."
Klasik giden gittikten sonra önlem alan basiretsiz Türk idarecilik anlayışı.. Abarta abarta alın bakalım önlemlerinizi. Kaç hafta sürecek ve elinize ne geçecek..
Bekleyelim görelim..
Gökhan Taşkan
22-11-2004, 21:04
Öğlen saatlerinden bu yana sürekli Ntv ve Cnn Türk ü takip ediyorum.. Yapılan basın toplantılarından ntvmsnbc bir özet çıkarmış haberde.. Bu önlemlerin alınmasını desteklemeyecek kişilerin çıkar amaçlı olduklarından şüphe duymuyorum..
Ancak dediğim gibi Levent Bıçakçını ağzından çıkan "Gruplar Kalkacak " ifadesi beni endişelendiriyor ve daha önce de yazdığım gibi olanaksız görünüyor. Eğer bu raddeye kadar çıkarsa bu olaylar sevgili Reşat üstadımın da yazdığı gibi abartılmış basiretsizlik tedbirleri olarak gündeme düşer..
Gökhan Taşkan
22-11-2004, 22:10
Son dakika ... Futbol Federasyonu Beşiktaş ' a 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi..
Burçay Tiftikçi
22-11-2004, 22:14
İş işten geçtikten sonra alınan manasız , aşırı sert ve kısa süreli tedbirler şimdiye kadar hiç bir işe yaramamıştır bundan sonrada yaramayacaktır.....
Erkan Keremoğlu
22-11-2004, 23:07
Hadi bakalım başladık yine kedi fare oynamaya..
Geliyor yasaklar tek tek şimdi.. Bayrak şovu yapamıcaz artık bu sene, tribün grubu bayrakları diyecekler.. Birlikte görülürsek uyarılcaz muhtemelen, belki stada girmemiz yasaklanacak..
Bravo velveleci basın bravo tribünden tek gram anlamayan TFF İçişleri.. Önce kendi pisliklerinizi temizleyin !!! O tribünlerden gruplar atılırsa, deplasmanda takım taraftarsız bırakılırsa takımlar bitecek... Futbol bitecek.. Bakalım nereye kadar güçleri yetecek ?
8)
Uğur Yedikardeş
22-11-2004, 23:52
Umarım 6s macı sonrası o karanlık dönemler tekrar yaşanmaz...
Çünkü bunun gidişatı öyle gibi geliyor bana!
Doğa Aydın
23-11-2004, 00:26
Türkiye'de çarkları çeviren eller istisnasız hep işbilmezlere ait olduğu için de bu tarz olaylarda hep yaşlar yanar kuruların yerine. Kurunun yanında demiyorum, kurunun yerine diyorum. Ve bunu üzerine basa basa söylemek istiyorum...
6 Kasım olaylarını içeriden gözlemleme fırsatım oldu. Aynı şekilde hatırlarsınız belki satanist avı zamanında da olayları "gerçekler hakkında bilgi sahibi olarak" takip etmiştim.
Bu seferkinde de olacaklar farklı değil, şimdiden size senaryoyu kaba hatlarıyla özetleyebilirim.
Birinci kısım zaten vizyonda, maalesef "lağım" basın, her zamanki gibi hiç bir araştırmaya bilgiye gerek duymadan, sadece velvele yaratma amacıyla olayların üzerine gidecek. Sakın ola ki, bu işleri yaparlarken ciddi olduklarını düşünmeyin. Allah aşkına tribünlerde olan olayları yıllardır az çok biliyorlar. Ama ben size son iki yılda ne zaman bu tarz haberler yapıldığını söyleyeyim; 6 kasım sonrası, geçen sezon KSK-Göztepe maçında çıkan olaylardan sonra, bir de kerhen İnönü'deki son olaylardan sonra. Bunun dışında herhangi bir haber yapıldı mı ciddi anlamda? Tribünlerde buna gelene kadar milyonlarca belki olay oldu. Hangisini takip ettin, hangisinin peşini kovaladın, hangisinde bir sonuç aradın lağım basın? Bunlar kesinlikle ufak hesaplarla yapılan ucuz habercilikler. "İsmini vermek istemeyen bir taraftar" maskeleri altında işlerine gelenleri ekrana, sayfalara geçiriyorlar.
Neyse, bundan sonra ikinci evre gelecek. Konuyla muhtemelen alakasız, yer yer alakalı bir kaç kişi gözaltına alınacak. Üç maç aramızda polisler olacak. Ondan sonra gene eski tas eski hamam.
Türkiye'de bu kafayla hiç bir şey değişmez, değiştirilemez. Kimse sorumluluk almak istemezken tribünlerdeki sorunlar bitmez.
Üstelik değinmek istediğim bir nokta da, bahsettikleri grupların tribün terörü diye adlandırdıkları şeyi yaratmadıkları ya da desteklemedikleri, bilakis bitmesini sağladıklarıdır. Yıllar önce insanlar stad önlerinde birbirlerini satırlarla döner bıçaklarıyla kovalarken, günümüzde derbi maçları diğer maçlardan daha sakin geçmektedir. Ve gerçek anlamda bunu sağlayan tribün gruplarıdır...
O yüzden tribün gruplarına yapılacak bir darbe, aslında durumu kötüleştirecektir...
Burhan Günarslan
23-11-2004, 01:14
Türkiye'de bu kafayla hiç bir şey değişmez, değiştirilemez. Kimse sorumluluk almak istemezken tribünlerdeki sorunlar bitmez.
Üstelik değinmek istediğim bir nokta da, bahsettikleri grupların tribün terörü diye adlandırdıkları şeyi yaratmadıkları ya da desteklemedikleri, bilakis bitmesini sağladıklarıdır. Yıllar önce insanlar stad önlerinde birbirlerini satırlarla döner bıçaklarıyla kovalarken, günümüzde derbi maçları diğer maçlardan daha sakin geçmektedir. Ve gerçek anlamda bunu sağlayan tribün gruplarıdır...
O yüzden tribün gruplarına yapılacak bir darbe, aslında durumu kötüleştirecektir...
Esas önemli yer işte burası.Tribün gruplarını bitirmek demek türkiyede sporu bitirmek demek ha bunu nasıl önlersiniz herşeyin başı EĞİTİM ile çözersin bilinçli toplum bilinçli medya ile çözülür bu işler.Aslında herkes üstüne düşen görevi yapsa hiçbir sorun kalmayacak ama milletimiz üzerine düşen görevi bilmiyorki sorunu çözsün işte yine dönüp dolaşıp eğitime geliyoruz.
Levin Susar
23-11-2004, 01:57
Herkeste bir panik havası var...
6 Kasım'ı bu kadar derinden yaşadıktan sonra açıkçası normal.
Ancak 6 Kasım'dan bu yana 1907UNIFEB'in farkını en iyi şekilde anlatabildiğimizi düşünüyorum...
Emniyet bazı şeyleri 6 Kasım'dan sonra bana göre çok çok iyi biliyor ve de çok çok yakından takip ediyor. Bugün internet ortamında taraftarların bir araya gelerek oluşturduğu ve tartışmaların yaşandığı tüm forumlar web siteleri öylesine sıkı bir kontrol altında ki...
Dediğim gibi, 1907UNIFEB'in farkını en güzel şekilde anlattığımız için bu olayların bize 1. dereceden bir etkisi ya da 6 Kasım daki gibi bir etkisi olacağını kesinlikle düşünmüyorum....
Reşat Özdemir
23-11-2004, 02:38
Emniyetin amacı tribünlerden pisliği, çamuru atmaksa eğer ve bunun için uygulayacağı yöntem sağduyulu ve mantığa dayalı olacaksa emin olunuzki 1907UNIFEB bu yeni dönemden zararsız çıkacaktır. Çünkü Emniyetin istediği düzenin (bu sağlanmak istenen düzen hakkında soru işaretlerim var) en önde giden temsilcisiyiz.. Emniyetin bunun farkında olması gerekir.
Saygılar.
Sercan Matur
23-11-2004, 02:46
Aynı şekilde Levin'e bende katılıyorum...
2002'deki 1907UNIFEB'in dışarıdan görünümü ile 2004'deki 1907UNIFEB'in dışarıdan görünümü arasında büyük fark var.
Artık 1907UNIFEB, gerek emniyet gerekse kamuoyu tarafından bilinen ve birçok ortamda takdir edilen bir grup. Alınan kararların bizleri doğrudan etkileyeceğini düşünmüyorum.
Bu kurumların, aldıkları kararlar için kişisel görüşüm : tamamen göstermelik. Tribün grupları stadlarda dağıtılacakmış. Kimse bunun önüne geçemez, ve etik olarak da geçmemelidir. Zaten bugun bu açıklamaları yapanlar, yaptıkları açıklamanın ne anlam taşıdıgını kendileri bilmiyorlar mı? adları gibi biliyorlar bir netice çıkartamayacaklarını...
Madem bir arkadasımız öldürüldü. Hemde bıçaklanarak... Bıçağı içeri sokan adam, nasıl soktugunu söylemiş. Neden alınan kararlarda emniyet güçlerinin bugune kadar formalite icabı üst aramalarında kabahat bulmuyorlar ? İsteseler yasak olan hiçbir maddenin içeri girmesine müsade etmezler...
Hedef şaşırtmaya devam ediyorlar...
Aynaya baksalar, asıl olması gereken hedefi görecekler ama bakan kim... ?
Gökhan Taşkan
23-11-2004, 03:20
1907 UNIFEB 'in bugün sahip olduğu vizyon gerek Emniyet güçlerince gerek kamuoyu tarafından biliniyor .. Ancak Türkiyemizde kantarın topuzu kaçtı mı neler oluyor hepimiz biliyoruz..
Tribün grupları eğer karşılıksız sevgiyi buluşturma dışında menfaat içeren çetelere döndüyse engellensin , kirli ilişkiler varsa ortaya çıksın , ucu nereye gidiyorsa bulunup adalete teslim edilsin.. Bunların zaten 1907 UNIFEB ile aynı anda telafuz bile edilemediği kesin..
Bu arada toplantı ardından yapılan açıklamalarda gruplara ilişkin toplu ücretsiz bilet dağıtımı engellenmesi hariç bir yaptırıma rastlamadım.. Ben de 6 Kasım olayları kadar ortalığın en azından bizim için karışacağını sanmıyorum..
Serkan Özen
23-11-2004, 09:32
İş işten geçtikten sonra alınan manasız , aşırı sert ve kısa süreli tedbirler şimdiye kadar hiç bir işe yaramamıştır bundan sonrada yaramayacaktır.....
Yazan: Reşat.Özdemir Tarih-Saat: 22.11.2004 19:59:56
"Hey siz ikiniz!! Geçen maçta yanyana duruyordunuz siz!! Grupmusunuz lan yoksa.."
Klasik giden gittikten sonra önlem alan basiretsiz Türk idarecilik anlayışı.. Abarta abarta alın bakalım önlemlerinizi. Kaç hafta sürecek ve elinize ne geçecek..
Yazan: Gökhan.Taşkan Tarih-Saat: Bugün 02:20:10
Tribün grupları eğer karşılıksız sevgiyi buluşturma dışında menfaat içeren çetelere döndüyse engellensin , kirli ilişkiler varsa ortaya çıksın , ucu nereye gidiyorsa bulunup adalete teslim edilsin.. Bunların zaten 1907 UNIFEB ile aynı anda telafuz bile edilemediği kesin..
Bahriye Tekin
23-11-2004, 11:31
Olaylar göz göre göre bu hale geldi ve iş işten geçti, gencecik bir can gitti arkasından da herkesin eteği tutuştu.
1907UNIFEB in farkı stadda da televizyon başında da çok açık görünüyor ve futbolla biraz olsun ilgilenen herkes bunun farkında!
Evet, bundan sonra her şeyin daha farklı olması için uğraşılacak ama bize dokunmayacak.Çünkü biz zaten farklıyız!
Can Turgut
23-11-2004, 15:07
Mantıksızlıklar silsilesi..
Elle tutulabilir hiçbir tarafı yok..
Öğrenciler olmasa ne güzel yönetirdik okulları mantığıyla hareket eden takım elbiseli,sıfat sahibi yöneticilerimiz olduğu sürece alışmalıyız böyle uygulamalara..
Serkan Özen
23-11-2004, 16:01
açıkcası olayların bize dokunmayacağına inanmıyorum...eğer grupların gerçekten kaldırılması konusunda bedava bilet dağıtımı dışında bir yaptırım uygulanacaksa, "bu grupları kaldırın ama UNİFEB'e dokunmayın" gibi bir emir verileceğini zannetmiyorum...kuru-yaş olayı burda da geçerli olacaktır ve böyle bir emir olacaksa tüm grupları kaldırın olacaktır..
ben de aynen böyle düşünüyorum çünkü eğer tribün gruplarına bir yaptırım uygulanacaksa 1907UNIFEB Anıtkabir'e gidiyor yardıma uhtaç çocuklara yardımcı oluyor tribünde taşkınlık yapmıyor eğitim seviyesi yüksek bir kitle vs... diye düşünülerek bize bir ayrıcalık yapılmaz. Eğer yapılırsa diğer gruplar da çıldırır. Ya hep ya hiç yani... Aynen kurunun yanında yaş da yanabilir.
Melis Varan
23-11-2004, 16:51
Açiklama tribün gurplarinin kaldirilacagi ve fankulüpler kurulacagi yönünde. Bunun amacinin tribünlere kaçak girenlerin ve çetelesenlerin önlenmesi ve daha temiz gruplarla devam edilmesi oldugunu biliyoruz.
Bizim de çalismalarimiz onlarin istedigine benzer olduguna göre ve tanindigimize göre "dur hepsini kaldiralim sora yeni bi isimle bilet verilmeyen çetelesmeyecek gruplar kurariz" mantigiyla hareket edeceklerini sanmiyorum.
Bize çok fazla dokunmayacaktir. Bu kadar endiselenmeye gerek yok bence. Belki ilk maçlarda üst kademelerde iletisim sorunu olabilir ve bu yüzden karisiklik çikabilir ama sürekli bi dagilimin bizim icin söz konusu olabilecegini düsünmüyorum.
Burçay Tiftikçi
23-11-2004, 16:58
Grupları kaldırmaya kimsenin gücü yetmez...Ancak grupları hakimiyet altında tutabilirler...Bu hafta tahminimce polis insanlara aşırı sert davranmaya başlayacaktır...Buna karşı hazırlıklı olmalıyız...Polis in sert tepkisine karşı bizde aynı tepkiyi verirsek o an terörist damgasını yeriz...Soguk kanlılıgımızı kaybetmemeliyiz...Bu sıralar kesinlikle 1907unifeb bilincinin dışına çıkmamalıyız....
Doğa Aydın
23-11-2004, 18:39
Bu hafta tahminimce polis insanlara aşırı sert davranmaya başlayacaktır...Buna karşı hazırlıklı olmalıyız...Polis in sert tepkisine karşı bizde aynı tepkiyi verirsek o an terörist damgasını yeriz...Soguk kanlılıgımızı kaybetmemeliyiz...
Bu yanlış bir düşünce. Elbette hiç birimiz bu tip durumları yaratacak davranışlar sergilemiyor. Ancak bizim isteğimiz dışında böyle bir durum olduğunda da soğukkanlılığı koruyup dayak yemek gibi bir durumu kimsenin kabul edeceğini de zannetmiyorum.
Yine de belirtiyorum, temennilerimiz bu tip durumların olmamasından yana...
Onur Bilgin
23-11-2004, 21:27
doğa biz tabiki eskisi gibi davranmalıyız.zaten bundan önce bişey yapmadık ki bundan sonra tavrımızı değiştirelim ama bundan önce olaylar patlak verdikten sonra değişen tavırlardan en çok FB ve de taraftar grublarından malesef,haksız yerede olsa bizler zararlı çıktık.burada da en fazla zararı biz göreceğiz bence de açıkçası
kısacası bence de çok dikkatli olmalıyız
Ertu Aydın
24-11-2004, 01:28
Klasik yurdumdan popülist linç manzaraları.Amacından uzak,günü kurtarmak adına yapılan,haklı-haksız ayrımından bihaber genelleyici manevralar.Doğa yaşanacakları kısaca ve gerçekçi bir şekilde özetlemiş.
Örnek çok ama aklıma ilk gelenlerden iki tane vereyim.2002 sezonunda Altay ile İzmirdeki maçta bir taraftarımız stadda bıçaklandı ve ağır yaralandı.Gazetelerde yer bile almadı.
Gene aynı sezon Diyarbakır'daki maç.Diyarbakır taraftarı kameralara belinde silah ile yaklanmıştı.İki programda söylendi sonra unutuldu gitti.
Neden?
Çünkü samimiyetten uzak vahşetin getirdiği popüleritenin derdine düşmüş bir medyamız var ne yazık ki,kesinlikle samimi değiller.Ne kadar vahşet-ölüm o kadar haber.Kan yoksa haber de yok.Eğer savundukları değerlere inanıyorlarsa öncelikle ortamı sürekli gergin tutmak için ellerinden geleni yapan yazar ve yorumcuları kapı dışarı etmekle başlamalılar bu işe.Viski bardakları fırlatan,meşale ile puro yakan,şeref tribününde küfür eden medya mensuplarından örneğin.
Ama tabiki böyle olmayacak.Gökten zembille sarkıtılmış kadar kutsal,sütten çıkmış ak kaşık gibi devam edecekler.
Sonra dökülen kan kuruyacak ve her şey unutulacak yeniden.Omurgasız basın kaldığı yerden devam edecek suni gündemlerle.Tıpkı tren kazanlarında,kap-kaçta,Irak'ta yaşanılanları her yerde unutup-unutturduğu gibi.
Duygu Çakır
24-11-2004, 01:41
abi bize ne
biz grup değiliz ki gayet yasal bir derneğiz
hem polis aramasından temiz olarak geçiyoruz
yanılıyor muyum
madem stadlara istenmeyen maddeler sokulabiliyor, neden kapıda aranıyoruz?
neden her maçtan önce stad kontrol ediliyor
neden bu kadar bilet parası alabilen, transfer parası verebilen bu kadar klüp metale duyarlı kapılar alamıyor da grupları dağıtalım gibi; ki grubunda tanımı nedir belirsiz, bir yaklaşıma gidiliyor
neden her olaydan sonra sadece tribünler suçlanıyor
neden olayların buraya kadar gelmesinde suçlu fazla bilet satanlar ya da tribünde huzuru sağlayamayanlar değil de, tek sorumlusu bütün tribünler oluyor?
iki grup birbirine girmiş olsa,
karşı takımla kavga edilmiş olsa,
bu tedbirler düşünülebilir
ama
tribününde ne kadar zamandır (ki uzun bir zamandan bahsediyorum(kendi tribünümden tabi)) huzuru sağlamış, kimsenin kimse ile sorunu olmayan bu kadar kişi suçlanıyor?
stada biri elini kolunu sallaya sallaya bıçak sokmuş ve birini bıçaklamış
bunda yönetimin ya da kapalıdaki diğer insanların suçu nerede?
(stadın kalabalık olması gibi sorunlar olayın gelişimini etkiler, sonuç olarak içeri bu bıçak sokulmuş, içeri bıçak sokan biri boş stadta da birini bıçaklayabilir)
hangi takım olursa olsun fark etmez
alınan karar yanlıştır
seyircisiz maç kararı da yalnıştır
kesici delici maddlerin içeri girmesindeki suç o tribündekilerin suçu değil ki
Bilsay Avcı
24-11-2004, 11:55
Grupları kaldırmaya kimsenin gücü yetmez...Ancak grupları hakimiyet altında tutabilirler...Bu hafta tahminimce polis insanlara aşırı sert davranmaya başlayacaktır...Buna karşı hazırlıklı olmalıyız...Polis in sert tepkisine karşı bizde aynı tepkiyi verirsek o an terörist damgasını yeriz...Soguk kanlılıgımızı kaybetmemeliyiz...Bu sıralar kesinlikle 1907unifeb bilincinin dışına çıkmamalıyız....
1907UNIFEB, emniyet güçleriyle bugüne kadar hiçbir şekilde karşı karşıya gelmemiştir. Bilakis herhangi bir olay durumunda görevini yapmaya çalışanlara yardımcı olmuştur.
Söylediklerin yanlış anlaşılabilir diye bunu yazıyorum. Yani sadece bu hafta değil, ne geçmişte ne de gelecekte 1907UNIFEB'in hiçbir üyesi bırakın tepki vermeyi, emniyet güçleriyle karşı karşıya gelmemiştir, gelmeyecektir.
Aklı başında üniversite öğrencilerinden oluşan 1907UNIFEB her zaman üniversiteli ve Fenerbahçeli olmanın getirdiği bilinç ve sağduyu ile hareket eder.
Burçay Tiftikçi
24-11-2004, 12:07
1907UNIFEB, emniyet güçleriyle bugüne kadar hiçbir şekilde karşı karşıya gelmemiştir. Bilakis herhangi bir olay durumunda görevini yapmaya çalışanlara yardımcı olmuştur.
Söylediklerin yanlış anlaşılabilir diye bunu yazıyorum. Yani sadece bu hafta değil, ne geçmişte ne de gelecekte 1907UNIFEB'in hiçbir üyesi bırakın tepki vermeyi, emniyet güçleriyle karşı karşıya gelmemiştir, gelmeyecektir.
Aklı başında üniversite öğrencilerinden oluşan 1907UNIFEB her zaman üniversiteli ve Fenerbahçeli olmanın getirdiği bilinç ve sağduyu ile hareket eder.
Teşekkür ederim...Bende aynı şeyleri açıklamak istedim fakat bu kadar güzel anlatamadım....
Reşat Özdemir
25-11-2004, 19:50
Taraftar Dernekleri bu ülkede maçtan önce sabahlayıp, parkta döner bıçakları ile karşı karşıya gelen binlerce insanın hayatını kurtarmıştır.
Tribünde döner bıçakları ile birbirlerinin kulaklarını almaya çalıştıkları, daha sonra çıkan tabanca taşımalarla adam öldürdükleri, silahlarla karşı tribünün kafasında olan birinin kahvesini, dükkanını bastıkları dönem ortadan kalkmış ise bunu taraftar derneklerine ve bu derneklerin kendi aralarında kurdukları barışa borçludur.
Taraftar Derneklerini kapamayı düşünmek yerine, stad girişlerine metal eşya algılayıcısı koymak daha mantıklı ve isabetli bir karar olacaktır..
Mantık ve isabet.. Millet olarak çok ihtiyacımız olan iki kavram..
Saygılar.
Erkan Keremoğlu
25-11-2004, 20:08
Kimse mabedden alıkoyamaz beni
8)
Berkay Erdim
25-11-2004, 23:59
açıkcası olayların bize dokunmayacağına inanmıyorum...eğer grupların gerçekten kaldırılması konusunda bedava bilet dağıtımı dışında bir yaptırım uygulanacaksa, "bu grupları kaldırın ama UNİFEB'e dokunmayın" gibi bir emir verileceğini zannetmiyorum...kuru-yaş olayı burda da geçerli olacaktır ve böyle bir emir olacaksa tüm grupları kaldırın olacaktır..
herşeyi zaman gösterecek sanırım..bekleyelim ve görelim...
bu arada da önümüzde 2 maç üstüste içerde oynuyacağız...bu maçlarla ilgili grup olarak hareket etmemiz gereken durumlar varsa, tribün komitemiz açıklarsa, bizde ona göre davranalım... (2 sene önceki unifeb ürünü giymeme vs. gibi)
Bilakis bu haftasonu oynanacak maçta tüm 1907UNIFEB üyelrinin maça polarlarıyla gelmesi ve herkesin şimdiye kadar hiç olmadığı kadar bir arada oturması lazım!
Birlik ve beraberlik görüntüsü içinde örnek bir taraftar grubu nasıl olur, bunu herkese göstermeniz lazım...
B
Reşat Özdemir
26-11-2004, 00:16
Ceyhun sorduğun soru gözümden kaçmış, özür diliyorum.
Tribün Komitesi adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu iki maçta 1907UNIFEB ürünlerimizi giymememizi gerektirecek bir durum yok ortada.
Hatta bu iki maçta yüksek katılım ile bulunmalı ve Berkay'ın söylediği gibi birlik, beraberlik içinde örnek taraftar grubu görüntüsü çizmeliyiz.
Fenerbahçe taraftarları oluşturulan bu tribün terörü mavrasının çok uzağında olduğunu bir bütün içerisinde herkese gösterecektir.
Saygılar
Erkut Alperen
26-11-2004, 20:46
Göstermelik tepkiler...
Öncelikle başımız sağolsun. Pazar akşamı televizyondan haberleri izlerken umarım tanıdığım biri değildir dedim. Çok bencilce bir istek ama ucu bize dokunmadıkça hayat daha guzel geliyor hepimize ve daha rahat unutuyoruz herşeyi. Verdiğimiz tepkiler de göstermelik kalıyor.
Sorunu doğru ortaya koymazsak çözüme de ulaşamıyız, yanlış sorular yanlış cevapları getirir. Evet bir spor müsabakasının tribününde olmaması gereken bir olay yaşandı, hergün üstünden geçtiğimiz o koridorlara kan bulaştı. Hepimiz çok üzüldük ölen kardeşimiz için, ama orda bedeni hala sıcakken maç oynamaya, takımımız için bağırmaya devam ettik, gol oldu sevindik. -dik diyorum çünkü bu olayı Beşiktaş İnönü Stadında gerçekleşmiş bir olay olarak görmek yine yanlış sonuca götürür bizi. Türkiye'nin herhangi yerindeki bir stadda yine aynı şeyler olacaktı, ucu bana dokunmuyorsa mühim değil denecekti ve hayata devam dilecekti eminim. Bunun yanında hiçbirimiz üzülmedik öldüren kardeşimiz için. Zaten sabıkası varmış, zaten uyuşturucu kullanıyormuş dedik.
Unutuyoruz ki ölen de öldüren de bu ülkenin insanı, ölen için üzüldüğümüz kadar -ki daha onu bile beceremiyoruz- öldüren için de üzülüp onu nasıl kazanırızı bulmalıyız. Bunlar Türkiye'nin en temel sorunları ve bu sorunları tribünün sorunları olarak görürsek baştan kaybederiz herşeyi. Sorun Türkiye'deki uyuşturucu sorunu, sorun Türkiye'deki ekonomik sorunlar, sorun Türkiye'deki tepkisizlik ve duyarsızlık sorunu ve sorun Türkiye'nin sosyal sorunu.
Ama bunca çarpıklık içinde Türkiye'de işler Doğa'nın söylediği gibi sadece göstermelik tepkilerle, samimiyetten uzak çözümlerle yürüyor.
uyuşturucu sorununa doğru ve samimi çözümlerle eğilmezseniz tribünde de, eğlence yerlerinde de sokakda da sebepsiz yere insanlar ölür. Suç işlemiş insanları topluma kazandırmak için yapıcı çözümler üretip bu çözümleri el birliğiyle uygulamazsanız, bu insanlara hayata bağlanacakları bişey veremezseniz yine sokakta tribünde herhangi bir yerde adam öldürürler. Toplum olarak olayların ardından timsah gözyaşlarıyla göstermelik tepkiler koyarsak bu olaylar hiçbir zaman son bulmaz.
Unutmayın ki, bir dahaki sefere ucu size dokunabilir...
Duygu Çakır
27-11-2004, 01:52
tribünlerde alkol ve uyuşturucu için önlemler alınmazsa, aramlardan içer kesici ve delici aletler geçirilmeye devam edilirse ucu elbet bize de dokunacaktır.
ülkenin heryerindeki insan profilini taşıyan tribünümzde de diğer tribünlerde görülen insan karakterlerinden vardır ve olması çok da doğaldır.
önemli olan emniyetin, klüplerin ve federasyonun kapı geçişlerinin en iyi şekilde yapılmasını sağlamak adına gerek paradan, gerek biletten gerekse manevi yorgunluktan kendilerine gereken durumu seçip düzeltmeye çalışmalarıdır.
Koray Kunduracı
27-11-2004, 16:22
eğer iki polarlı arkadaşı grup diye tribüne almayacaklarsa, iki formalı arkadaşıda almamaları gerekir öyle değilmi? Kim bilir; ya FENERBAHÇE TARAFTAR GRUBU ise...
Reşat Özdemir
28-11-2004, 01:30
siz hiç boş bir stadyuma gittiniz mi? deneyin bir kez.
sahanın ortasında ya da tribünde durun, dinleyin.
boş bir stattan daha fazla hüzünlü, kimsesiz tribünlerden daha dilsiz bir şey yoktur..
eduardo galeano - gölgede ve güneşte futbol
Serkan Özen
28-11-2004, 01:47
gerçekten Sparta Prag maçından sonra bu maçta bilet bulmak sorun olabilir diye erkenden aldım ama stada gittiğimde gördüğüm o bomboşluk hareketsiz durmak yüzünden donan vücudum ve sessizlik beni hayal kırıklığına uğrattı
Erkan Keremoğlu
28-11-2004, 02:26
Ahaha Levin bana forumların da takip edilebileceğini söylüyordun ya.. Takip eden emmiye mesajımı iletiyorum burdan:
Helal olsun, acayip uyguladınız aldığınız emirleri.. Tribün düzeldi üzerinde R blok sıra 5, 23 numara yazan adamı koltuğuna gönderince.. Tribün düzeldi setten adam indirince.. Tribün düzeldi 90 dakka bağıran denyoları susturunca.. Tribün istediğimiz gibi bir yer oldu.. 10.000 kişi vardı topu topu, onlara da merdivenleri boşaltırmak kolay oldu dimi? Sitivırtlar reis oldu başımıza, artık bize yer göstereceklermiş.. Peki stivırta bahşiş verelim mi? 1 milyon mu 500 kağıt mı versem stivırta acaba.. 500 versem atar mısınız stadtan? Ne de olsa o stadın sahibi yönetim ve içişleri.. Yok canım taraftar olur mu hiç? Taraftar dediğin bir avuç çapulcu, terörist.. Futbol teröristi.. Aynen devam en fazla 2 sene dayanır futbol.. Ondan sonra voleybol salonlarına bulaşcaz 8)
Seçkin Özmen
28-11-2004, 03:40
tribünsüz futbol olurmu ya? bumudur alınacak önlem? bumudur getirilecek çözüm? yazık...
Servet Güldeş
28-11-2004, 14:04
aziz yıldırım kulübe bi gelir kapısı daha buldu
çekirdek sektöründe iyi para varmış...
Erkan Keremoğlu
28-11-2004, 14:33
aziz yıldırım kulübe bi gelir kapısı daha buldu
çekirdek sektöründe iyi para varmış...
Şu aşamada yönetimi suçlamak hata olur.. Bu kadar yoğun kamuoyu baskısı yaratılmışken yönetimin yapılanlara karşı çıkması Fenerbahçe'yi bitirir.. Tabii bununla birlikte herşeye sezon boyu göz yumarlarsa o zaman suçlu olurlar çünkü bütün olayları onlar polisten iyi biliyor.. Neyin neye göre uygulanacağını ayarlamaları lazım bir şekilde..
Bu arada "Malatya Pazarı" ve "Tadım" firmalarının müdürleri bayram ediyordur, Kadıköy'de satış oranı ikiye katlanmış bu hafta ;D Öbür yandan, biraz ufak düşünüyorlar heralde, bu artış kısa vadede olur en iyi, bırak uzunu, orta vadeyi bile bulmaz
8)
Ertu Aydın
29-11-2004, 00:03
Ağa burası Türkiye;
Tribünlere bıçakla girenleri ayıklamaktansa,tribün güzeliklerini yok etmek daha kolay geliyor tabi.
Ee Hedef sevgisini veren taraftar değil de,dev firmaların reklam tahtaları haline gelmiş para veren seyirci olunca bunu yapmakta bir hayli kolay oluyor.
Ama unutulan bir nokta var amaçlanan şov dünyasında beklentiler karşılanmayınca sahneye yumurta ve domestesler yağar.Nede olsa onlar taraftar değil,seyircilerdir.İşte o zaman sahne olarak görenlere anlatamazsınız mabedde Tanrıların taşlanmayacağını.Artık ne mabeddir ne de kutsal toprak çünkü...
Korhan Kalyoncu
29-11-2004, 00:58
senelerdir böyle kazanan takımın özlemini çektik.Hep cefasını çektik acıda ortak olduk.ve yıllar sonra artık seviçte ortak olma rahat rahat maç seyretme günleri geldi fakat gerek yönetimin bizi sağılacak inek olarak görmesinden gerekse federasyonun her taraftara potansiyel terörist gözüyle bakmasından gene doya doya seyredemiyor destek veremiyoruz takımımıza
ne diyelim biz neden utanıyoruz ki bu işleri bu hale getirenler utansın
Önlem almak için hep birilerinin ölmesi gerek bu ülkede.sonrada önlem alcaz diye işin şeyini çıkartmak gene bizim işimiz.Kurunun yanında yaşı yakmada üstümüze yok.
insan burası Türkiye demekten alamıyor kendini.
Duygu Çakır
29-11-2004, 01:06
100 yılda şampiyon olması gerekenler var
bazılarının taraftara değilde syirciye ihtiyacı var belkide
Şafak Dülger
29-11-2004, 01:33
Aslında '' futbol şiddeti '' diye bir şey yok, '' toplumsal şiddet'' var. hele bu durumun terör kelimesiyle özdeşleştirilmesi ve böyle işlenmesine hayret ediyorum..
HİÇ kimse suçu payşamaya yanaşmıyor. bir kınama kaygısıdır gidiyor. kınayan herkes olaydan soyutlandığını düşünüyor. KİMSE ölen çocuk kadar öldürülen çosuğada üzülemiyor.Ve herkes ölüm üzerinden hamaset yapabilme yüzsüzlüğünü gösteriyor.
.........
hayatında bir kez olsun bilet için kuyrukta beklemeden şiddet yasası çıkaranların,
Taraftarlara terörist zihniyetiyle yaklaşan güvenlik güçlerinin,
Kişisel hırsları için taraftarı maymuna çeviren, besleyen ve dışlayan kulüp yöneticilerinin , hatta futbolcularının ,
Tribünü geçim kaynağı yapıp sorunlu , fakir i gencecik çocukları kukla yapan tribün liderlerinin,
Taraftarlığın önüne ''elit seçkin'' gibi sıfatlar ekleyip sınıfsal ayrım yapan, dışlayan sözde taraftarların da o bıçakta parmak izleri var.
Samimiysek , çözüm suçu biraz paylşamakla başlar..
bir tribün sevdalısı YASEMİN hanım'ın ''futbol terörü ''
mektubunu SABAH gazetesinde Umur TALU'nun köşesinde okudum ve sizlere aktardım okuduğunuz için teşşekkürler..
Recep Yüce
29-11-2004, 03:57
Uygulama devam ederse benim açımdan stada gitmenin bir faydası yok.
Bu insanlara bu lafı dedirtenlere yazıklar olsun!!!
Hayatında bi kez stada gelmeyipte kasıla kaslıa ahkam kesenlere lanet olsun!!!
Seçkin Özmen
29-11-2004, 23:05
arkada$lar ben maça gitmedigim için olanları bilmiyorum, tv den fln da olayları takip edemedim fakat forumdan takip ettigim kadrıyla ciddi problemler var. merak ediyorum bundan sonra ne olacak? insanlar bi daha maça gitmem fln diyor. nasıl yani bundan sonra kadıköy cehennem olmaktan çıkcakmı? staddaki o enerjiyi hissedemicekmiyiz bidaha? burası kadıköy burdan çıkış yok diye bagiramicakmıyız? mesela cuma günü maç var ne olcak? manchester ve gs maçları ne olcak? tribün coşkusu bitiyomu yoksa? ayrıca bu ceza kime verildi? beşiktaşa mı bize mi?
Vehbi Şirikçi
29-11-2004, 23:38
Maça gitmemek çözüm değil. Şartlar neyi gerektiriyorsa o şartlarda takımımızı en iyi nasıl destekleyebileceksek o şekilde desteklemeye devam ederiz. Bu haftaki gibi olmayacak tabi ki. Olayın oturması lazım. Bence ikinci yarının başında neyin nasıl olacağını netleşir.
Duygu Çakır
30-11-2004, 01:42
Maça gitmemek çözüm değil. Şartlar neyi gerektiriyorsa o şartlarda takımımızı en iyi nasıl destekleyebileceksek o şekilde desteklemeye devam ederiz. Bu haftaki gibi olmayacak tabi ki. Olayın oturması lazım. Bence ikinci yarının başında neyin nasıl olacağını netleşir.
bizi bölmek için çok çabalar gördüm
bu filmin benzerlerini izledim
gerekirse hepbirlikte bilet alıcaz
aynı gün aynı sırada birlikte durucaz birlikte oturucaz
ama biri yanlış bi uygulama yapıyo diye
ne takımdan ne stadttan vazgeçmicezz
bi de ben iyiyleşip maçlara gelicem o da ayrı
Kemal Aktürk
30-11-2004, 19:32
Kale Arkaları İçin Kombine Kart Hazırlığı
İkinci Başkanımız ve Basın Sözcümüz Nihat Özdemir, Şükrü Saracoğlu Stadı kale arkalarının kombine biletleriyle ilgili 2 yöneticiye yetki verildiğini bildirdi. Yönetim Kurulumuz, haftalık olağan toplantısını Fenerbahçe Burnu'ndaki kulüp binasında gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Nihat Özdemir, toplantıda Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında yaşanan talihsiz olayın neticelerini ve Diyarbakırspor maçında tribünlerin dolmamasının sebeplerini görüştüklerini söyledi. Özdemir, Diyarbakırspor maçında yer yer boşluklar bulunan kale arkası tribünleriyle ilgili kombine kart uygulamasını konuştuklarını ifade ederek, ''Kale arkaları kombine biletleriyle ilgili olarak 2 yöneticimize yetki verdik. Kendileri önümüzdeki günlerde taraftar temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunacaklar. Daha sonra kale arkası kombine biletlerini satıp satmayacağımız konusunda bir karara varacağız'' diye konuştu.Taraftarları Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacakları maçlarda takıma destek vermeye davet eden Özdemir, şunları kaydetti: ''Birinci Süper Lig'de 5 puan farkla lider durumdayız. Bu hafta sonunda oynayacağımız Ankaragücü maçı ile birlikte ilk devre sonuna kadar tüm lig maçlarımızı ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Manchester United ile oynayacağımız karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Bu nedenle, bu maçlarda taraftarlarımızdan stadımızı doldurarak, bize destek vermelerini bekliyoruz.''
30.11.2004 10:46
www.antu.org
Dilimizde tüy BİTTİİİİİİİİİİİİ..............
Duygu Çakır
02-12-2004, 01:12
amin diyorum
Bilsay Avcı
02-12-2004, 11:58
Kombine kart mı yoksa fişleme çabaları mı?
Duygu Çakır
06-12-2004, 13:11
Kombine kart mı yoksa fişleme çabaları mı?
???
cevabı biliyorum
ama zaten
neyse ...
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.