PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık YETER!

Bilsay Avcı
11-08-2006, 13:29
Şampiyonluğu cebren ve hileyle kaybettiğimiz zamanlarda bu işin sorumluları bulunmalı, gerekli dersler alınmalı, birşeyler yapılmalı anatemalı bir konu açmıştım ve demiştim ki bu yönetim konuşması gereken yerde değil, alakasız olan zamanlarda ses çıkartıyor, fırtınalar kopartıyor ve bize karşı antipati uyandırıyor.

Bunca senedir olduğu gibi bu senede yönetimin yani *Aziz Yıldırım'ın mantalitesi değişmeyecektir. Sonuçta idarecilerin hiçbiri çocuk değil. Hepsi karakteri oturmuş, iş, güç, mevkii sahibi aklı başında insanlar. İdarecilerin, idare şekillerini artı ve eksileriyle bir bütün olarak değerlendirmek ve sonuca bakmak gerekir! Geçtiğimiz senelerde haklarımız resmen, alenen, uluorta GASP edilirken hep sustu Aziz Yıldırım. Alakasız zamanlarda bir ona sert çıktı, bir buna! Kendi çaldı kendi oynadı. Nasılsa biz en büyüğüz, alayı gelse kaç yazar kandırmacasına hem kendini, hem bizleri inandırdı. Gözümüze resmen perde çekti. Merak etmeyin, tuttuğumuz her dalı koparacağız havası estirildi tüm Fenerbahçelilere. Ancak gördük ki, kavak yelinden öteye gidemedi bu esinti.

Şimdi yeni umutlar yeşertmeye çalışıyoruz içimizde. ''Hergün dünya yeniden kurulur, her gün taze bir başlangıçtır'' diyerek kendimizi motive etmeye çalışıyoruz o büyük yıkıntının ardından. Ancak bakıyoruz ki daha ilk haftadan atı alan Üsküdar'ı geçmeye çalışıyor ve Aziz Yıldırım yine susuyor.

Bülent Demirlek, FB - Erciyes maçını kötü yönettiği gerekçesiyle ceza aldı ve dinlendiriliyor. *Bakıyoruz ki aynı maçta kırmızı kart gösterdiği Appiah 3 maç ceza alıyor. Demek ki bu kararda bir hata yok, hata Aurelio'nun pozisyonunda neden Erciyes'e penaltı verilmediği olarak göze çarpıyor. Aurelio'nun pozisyonu bence de penaltıydı ve hatta kırmızı kartlık bir poziyondu ancak Appiah'ın kırmızı kartı çok ağır karardı. Hadi diyelim ki o kadar da haklı, prosedüre göre 2 maç ceza alması gerekiyor ancak 3 maç veriliyor. Hem de hiç çekinmeden, göstere göstere 3 maç! Kasıt aramak istemiyoruz ya, gözümüze sokuyorlar, sizi inleteceğiz bu sene de haberiniz olsun diye!

Aziz Yıldırım susuyor...

Bu haftanın hakemlerine bakalım;

Beşiktaş A.Ş. - Gaziantepspor: *Kuddusi Müftüoğlu

Galatasaray A.Ş - Kayserispor: Selçuk Dereli

Gençlerbirliği - Fenerbahçe: Yunus Yıldırım

Fazla söze gerek var mı? Geçtiğimiz hafta yaşanan puan kayıplarını telafi etmek için Haluk Ulusoy üzerine düşeni layıkıyla yapıyor. Gerisini de siz halledin diyor sevgili rakiplerimize.

Aziz Yıldırım susuyor...

Adnan Polat şu hakemi istemiyoruz, bu hakemi sevmiyoruz naraları atıyor, Ulusoy bunları dikkate alıp vazifesini yerine getirip bahsi geçen hakemleri ''G'' ile başlayan hiçbir kulübün
maçlarına verdirmiyor...

Yıldırım Demirören, maaile bu sene Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamak için elimizden geleni yapacağız diyor, tehditler savuruyor desteği ekürisi Polat'tan görüyor, kimse sesini
çıkartmıyor!

Aziz Yıldırım susuyor...

Şike iddiaları gündeme geliyor, en yakın takipçisi biz olmamız gerekirken, üstünü kapatmak için ön plana atıyoruz kendimizi olan oldu nasılsa diyerek! Geçen sene Denizlide yaşanan kepazeliklerin (konfeti, pet şişe yağmuru ve sonrasında teşvik primi, şike iddiaları) konusu bile geçmiyor artık. Denizlispor bu olaylardan dolayı ceza bile almadı, olan yine bize oldu. Hem şampiyonluktan olduk, hem ruh sağlığımızdan!

Aziz Yıldırım susuyor...

Şimdi geçen seneye dönüp hafızalarımızı tazeleyelim;

Ligin bitmesine haftalar kala Yıldırım Demirören, Adnan Polatla yemek yiyor, yemeğin sonucunda gelen açıklama; ''Umarım Türkiye kupasını Beşiktaş, şampiyonluğu Galatasaray kazanır'' diye gayet masum bir temenni de bulunuyor. Sonuç ?

Bu sene ise Demirörenin temennisi ''Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamak için elimizden geleni yapacağız''.

Aziz Yıldırım susuyor...

Aziz Yıldırım ne zaman konuşuyor?

-Fenerbahçe' de tek reis benim, benden başka reis yok!
-Çapulcuları bu kulüpten uzaklaştıracağım!
- 3-5 kişinin yaptığı tüm FB camiasına mal edilemez!

Yani yandaşlarına karşı diş gösteriyor, taraftarı, tribünü bitirmeye uğraşıyor. O uğraştıkça herkes daha çok birbirine yaklaşıyor. Hem kendi içimizde hem dışarıda kendisine karşı kutuplaşmaları kendi beyanatlarıyla, hareketleriyle yaratıyor.

Bu yanlışlarınızı bir türlü düzeltemediniz sayın Yıldırım!

Bu ülkede 2 kişi vardır, elini masaya vurduğu zaman taşları yerinden oynatabilecek, düzeni değiştirebilecek!

İlki Genelkurmay başkanıdır, ikincisi ise Fenerbahçe başkanı olarak sizsiniz sayın Yıldırım!

Vurun masaya elinizi, sesi tüm yurttan duyulmazsa namertim!

Burak Yayla
11-08-2006, 14:15
Bilsay Abi ellerine,duygularına sağlık.Fenerbahçelilerin duyguları ancak bu kadar güzel yansıtılırdı kelimelere...

Ali Yılmaz
11-08-2006, 15:36
Yüzde yüz katılıyorum..
Artık yeter diyebilenlerin sayısı da günden güne artıyor, bu işe artık bi DUR deyin!!

Bahriye Tekin
11-08-2006, 16:04
üzerine söylenecek söz yok!
hepimiz adına yazmışsın abi.

Erhan Şişli
11-08-2006, 16:09
önce yüreğine, sonra ellerine sağlık Bilsay abi...

İlker Aktaş
11-08-2006, 18:50
Tek kelimeyle mükemmel olmuş..

Ellerine kollarına sağlık abi ne yapıp edip biri bi DUR demeli artık!!!

Mehmet Özkarslı
11-08-2006, 20:32
Ellerine sağlık kardeşim son zamanlarda sen ve senin gibi arkadaşlar bu forumda herkesin bildiği ama kendi içinde yaşadığı olaylara çok güzel değiniyorsunuz...
tekrar teşekkürler özellikle yazının sonundaki söz çok anlamlı ve artık aziz yıldırımın bunun farkına varması gerekiyor...

Celal Tunalıoğlu
11-08-2006, 22:43
http://forum.antu.com/showthread.php?t=256298

Buradaki yazıda cok güzel,linkteki de.

Tesekkürler Bilsay abi.

Yiğit Arın
11-08-2006, 23:00
Aziz Yıldırım'ın düşüncelerine ışık tutması bakımından, biz nelerle uğraşıyor, nelere üzülüyoruz, başkanımız nelerle övünüyor bakımından acı bir örnek: Ertuğrul Özkök'ün bugünkü yazısından...

...

Kiev’den mutsuz döndüm.

Ne var ki, Aziz Yıldırım’la yaptığım sohbetten de umutlu ayrıldım.

Çünkü, futbolun "eğlence" sektöründeki kalitesini yükseltecek birçok yeni proje üzerinde çalışıyorlar.

Kimsenin aklına gelmeyen şeyleri düşünüyorlar.

Mesela, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ısıtılması.

Seyircilerin oturduğu bölümün soğuk günlerde doğalgazla ısıtılması için proje hazırlatmışlar.

Yukarıdan doğalgaz enerjisiyle sıcaklık verilecekmiş. Ancak bu ısı, sadece insanların üzerine yansıtılacakmış.

Akmerkez’in yılbaşı aydınlatmasını yapan İtalyan uzmanla anlaşmışlar.

Yılbaşında Bağdat Caddesi’ni, onun şirketi aydınlatacakmış.

Aynı şirket nisan ayında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, büyük bir şov hazırlıyormuş.

* * *

Bu arada ilginç bazı rakamlar verdi.

Her maçta aydınlatmaya 500 milyon ile 1 milyar eski lira elektrik parası gidiyormuş.

Tribünlerin ısıtılması gecede 1 milyar liraya mal olacakmış.

30 bin kombine bilet satılmış.

5 bin dolara olan da, daha düşük fiyata olan da varmış.

Kombine biletlerin ortalama fiyatı bin dolarmış.

100’üncü yıl için 3 milyon piyango bileti bastırılmış.

Çekiliş nisan ayında yapılacakmış.

Daha şimdiden 1 milyon 100 bin tanesi satılmış.

Takımın bütçesi 160 milyon dolara çıkmış.

...

Adidas’ın yaptığı yeni formalar çok tutmuş.

Fenerium mağazaları için ısmarlanan yeni formaların tamamı satılmış.

Üretici firma, iki aydan önce yeni forma teslim edemiyormuş.

Onun için Kiev maçına yine eski çubuklu formayla çıktılar.

Ellerinde 15 bin çubuklu forma varmış. Onun da hemen satılacağını söylüyorlar.

İşte Aziz Yıldırım’ın futbol ekonomisi anlayışını desteklediğimi söylerken, bunları kastediyorum.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4904516.asp?yazarid=10&gid=61

Güler misin, ağlar mısın?

Mete Eker
12-08-2006, 13:31
Biz artık kurumuz demeye başladıgında anlamalıydık.Ekonomik olarak harikayız.Para var imkan var ama bu kadar imkan arasında (bence)kadro yok.Kadrodan Alex ve Appiah ı çıkar ilk 4 e zor girer kadro.Normal bir takım kodrosunda 7-8 kalite adam olur bunların kalitesi yanında digerleri sırıtmaz.Benim gözümde Fenerbahcede o 2 oyuncunun haricindeki oyuncular sırıtıyor.En basit örnegi 3 senedir hemen hemen tüm maçlarda 11 çıkan Tuncay top kontrol edemiyor.Bu kadroyu da oluşturan yönetimdir.
Kiew maçında ne oldu?Ekibimizde Can haricinde defans yapmayı bilen herhangi bi oyuncumuzun olmadıgı ortaya çıktı.Peki neden?Şampiyonlar ligi isteyen bir takım böyle mi olmalı.Böyle mi oynamalı.Bunun sorumlusu da yönetimdir.Yıllar önce Alpay en iyi dönemini Fenerbahcede yaşadı.1 sene kiralık oynadıgı Fenerbahcemizde çok iyi işler yaptı ama sonra kiralık sözleşmesi bitti ve Aston Villaya 8 milyon dolar karşılıgında transfer oldu.İşte o dönemde Aziz Yıldırım ne oldugunu belli etti.''Ben bir defans oyuncusuna 8 milyon dolar vermem''Bunları derken ertesi 2 sezon 1 tanesi yetecekken takıma aynı mevki tam 6(Revivo Rapajiç Baliç Yusuf Ceyhun Ortaga)oyncu alındı.ve defansa sadece Mirkoviç gelirken.
Daum ne diyor arkadaşlar.İlk senemde herşey çok iyidi yönetim taleplerime cevap veriyordu ama sonra heşey degişti diyor.zira Daum ilk senesinde 3 stoper birden transfer etmişti.Sonra bas bas transfer talebinde bulundu ama eline verilen oyuncu Anelkaydı Daumun kesinlikle istemedigi.

Saglam bi kadro yerine sadece yıldızlı bi kadro kurmayı tercih ettiler.Ne Lorant ne de Daum çılgın degillerdi 5 forvet oynayacak kadar ama mecbur kaldılar.Ellerinde savunma yapmayı bilen adam yoktu.

Kabul edelim cumhuriyetimiz diktatörlükle yönetiliyor.Atilla Kıyatların Sadettin Saranların Bilal Kutlualplerin bence tek suçu bu düzene karşı çıkmaktı.

Akif Ahmetoğlu
12-08-2006, 13:46
Değinmeden geçemeyeceğim ;stadımızda bir bardak su 2 ytl litresi(yanlış hesaplamadıysam) 8 ytl ye geliyor yani benzinden bile pahalı.
Hatırlatayım Erikli 1 damacana(19 litre) suyu kapımın önüne kadar 3,5 ytl ye getiriyor.Ayrıca pompa ve damacananın kendisi eşantiyon olarak veriliyor.

İlker Aktaş
12-08-2006, 13:49
Ben Aziz Yıldırım'ın dönmesini en çok isteyenlerdendim..

Zannetmiştim ki bir çok oyuncu ile anlaşıldı..

Zannetmiştim ki Fenerbahçe bu sene Nokta transferler yapacak ve artık Avrupa'da da VARIM diyecek..

Zannetmiştim ki Aziz Yıldırım istifa ederek Türkiye'nin gündemini değiştirdi Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürdü..

Zannetmiştim ki bir transfer politikamız var gidenlerin yerine daha iyileri gelir..

Zannetmiştim ki bu paralar bize yenilik olarak transfer olarak döner bunca emeğin karşılığı alınır..

AMA YANILMIŞIM!..

Ne transfer var ne politika!

Ne paradan başka düşünce var ne de taraftara dair bir düşünce!

Ne beklenti var ne de açıklama!

Bilmem kaç milyon dolar paramız varmış bilmem kaç tane piyango satılmış bilmem kaç tane forma varmış!!

Peki başarı, peki beklentiler, peki transferler, peki ya bu takımı takım yapan taraftarlar??!!!

BUNLARI DÜŞÜNEN BİR YÖNETİM VAR MI ACABA??....

Hakan Altunay
12-08-2006, 16:31
" Daha şimdiden 1 milyon 100 bin tanesi satılmış."

1.100.100x10 ytl= 11 milyon TL

bu sırf piyangodan.

Formalar çok tutmuş, tahmini olarak 150 bin satmış olsa

150.000x100 YTL= 15 milyon ytl

Sadece formadan ve piyangodan yaklaşık olarak 26 milyon ytl.

35 bin kombine satıldı.Tahmini rakam 50 milyon ytl

50 bin taraftar kart satıldı.Tahmini rakam 5 milyon ytl

Bunun dışında sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde ülkerden, doğuş otodan ve aveadan gelen çok büyük miktarlarda paralar var.

Bi özet çıkartırsak yaklaşık olarak 200 milyon ytl ye yakın bir rakam.

Ben ne ısınmak isterim, ne ışıklı neon lambalar, ne de havai fişekler.Ben gülmek isterim Fenerbahçe'mle.O stadta onunla ağlayıp onunla gülmek isterim sadece.

Bilsay Avcı
14-08-2006, 11:20
Gs-Kayseri Dk: 8 durum 0-0

ŞEKİL 1-A
http://forum.antu.com/attachment.php?attachmentid=3748&d=1155496693 http://forum.antu.com/attachment.php?attachmentid=3749&d=1155496693 http://forum.antu.com/attachment.php?attachmentid=3750&d=1155496693

Şekil 1-A da görünen pozisyon sonucu verilmesi gereken karar nedir?

A) Penaltı
B) Penaltı ve Mondragona kırmızı kart
C) Kayserili futbolcuya hakemi aldatttığı için sarı kart
D) böyle soru olmaz her türlü şampiyon Galatasaray

Bilsay Avcı
14-08-2006, 11:33
Ekonomik açıdan rahat bir dönemde olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Ancak Fenerbahçe bir spor kulübüdür banka değil. Yukarıda bazı arkadaşlarımın verdiği rakamların çoğu vardır azı yoktur eminim. Bu paralar ne için kazanılıyor?

Her branşta başarı, avrupanın sayılı kulüpleri arasına girebilmek, istediğimiz transferleri yapabilmek ve dahası...

Şu mantığı aklım almıyor, ''Kiev'i eleyelim ondan sonra duruma göre transfer yapabiliriz.'' Adama sorarlar, Kiev'i elemek ya da elenmek transfer kıstası olabilir mi? Tahminime göre klişe cevap ''Şampiyonlar Liginde oynamayan bir takıma büyük transfer yapılamaz'' Peki diyelim ki şampiyonlar ligine kaldık, büyük transferler yaptık, 2 gün sonra elenince bu büyük transferler elini eteğini çekecek mi futboldan? Böyle mantık olmaz...

Bize Alex gibi, Appiah gibi adamlar lazım. Appiah gibi yırtıcı, Alex gibi skoru 2 bilek hareketiyle değiştirebilen futbolcular lazım...Sanırım kim ne derse desin Hakan Bilal Kutlualp'in yokluğu yüzünden oluyor bütün bunlar.

Aslında konuşulacak, eleştirilecek çok şey var ama bunları başka platformlarda, direkt muhattabına söylemek ya da bir şekilde ulaştırabilmek dışında kendimiz çalıp kendimiz oynayacağız.

100. Yıl kulüp yönetimi harici kimseye heyecan vermiyor, çok yazık...O heyecanın adı da ''$'' ...

Yiğit Arman
14-08-2006, 11:49
iyi hoş da bilsay abi bizim durduğumuz noktadan hiçbirşeyi değiştirmemiz mümkün değil ki sanki yönetim kulaklarını kapamış dış dünyaya hiçbir şeyi duymuyor.. dediğin gibi kendi kendimize tartışıyoruz.. azcık duyabilselerdi ne taraftar kartın pazarlanmasında ne kombinelerde ne fenerbahce ülker de bu noktalara gelinilmezdi..

dediğin gibi konuşulacak o kadar çok şey var ki.. ama sesimizi duyan yok .. sesimizi nasıl duyurabiliriz önce bunu açıklığa kavuşturalım zaten sonra her türlü konuya en uygun çözümleri bulma gücümüz var bizim..

Bilsay Avcı
14-08-2006, 11:59
Yiğitçim bende bunu düşünüyorum aklıma birkaç şey geliyor;

Mesela siz üniversitelerde paneller düzenleyebilirsiniz. Stratejik isimleri düşünelim kim olabilir?

Futbol federasyonu yönetiminden Fenerbahçeli biri olabilir mesela. Adı sanı duyulmamış biri olabilir bu. Amaç taraftar olarak rahatsızlığımızı bir şekilde federasyona ulaştırabilmek. Bu işin Haluk Ulusoy kısmı.

Fenerbahçe'ye gelince; Yönetim = Aziz Yıldırım olduğu için hangi yöneticiyle konuşursak konuşalım rahatsızlıklarımızın Aziz Yıldırım'a kadar gideceğinde şüpheliyim açıkcası. Bu yüzden duayen Divan kurulu üyelerinden biri olabilir davet edilecek kişi.

Güvenebileceğimiz bir spor yazarı da olabilir. Köşe yazısında korkmadan bu rahatsızlıkları dile getirebilecek, bizim sesimizi duyurabilecek birisi mesela?

Şafak Dülger
14-08-2006, 12:51
Bu konu başlığı çok fazla ses getirmemiş nedense; Buda demek oluyor ki çoğu arkadaşımız AZİZ YILDIRIM ve yönetiminden yapılan icraatlerden memnun zaten yorum yapanlarda Bilsay abiye bol bol teşekkür etmiş;) Oysa teşekkür edeceklerine biraz rahatsız duydukları konuları belirtseler, konuya katkıda bulunsalar 1907ÜNİFEB üyeliğinin hakkını verseler ne güzel olurdu!

Tabii hafta sonu KANTİN'de bol bol geyik yapmak varken ne hakkıma yönetimi eliştirmek seslerini duyar gibiyim ???

Bilsay Avcı
14-08-2006, 14:03
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=trfutbol;action=display;num=1100058 070

Tarihe, yapılanlara ve yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Aynı tas aynı hamam, artık gerçekten birşeyler yapma vakti en azından ''ruh sağlımız'' için.

Mete Eker
14-08-2006, 14:29
Dünkü 6s nin kayseri maçı beni etkiledi arkadaşlar.

Para konusunda bahsedilen kadar olmasa da sıkıntıları var.Camia kaynıyor.Ama futbolculardaki hırs inanılmaz boyutlarda.piliç dedigimiz iliç kendini paralıyor.Çaylaç dedigimiz arda heryere koşuyor.Türkiyenin hiçbiyerde tutunamaış oyuncularından ayhan kendini paralıyor.Oyuncular kalite olarak üst düzey olmasa da hırslarıyla bu açıgı kapatıyorlar ve geçen sene de desteklenseler de bu şekilde şampiyon oldular.
Bize bakıyorum.Anelka bakışlarıyla bile ben gitmek istiyorum umrumda degilsiniz diyor.Tuncay ben artık dünya starıyım deyip daha top kontrol edemiyor.
Ümit Selçuk Servet Yozgatlı Luciano Semih Deniz ve benzerleri.Bu takımdan kaç tane oyuncu Fenerbahce adına yakışıyor.Çogunun yetenekleri sınırlı olabilir(ki ekonomiye bakıldıgında Fenerbahcede kadronun tamamının yetenek olarak üst düzey olması gerekir)ama mücadele de vermiyorlar.Savaşmıyorlar.Gençlerbirligi maçını izlerken zevk alan varmı aranızda.
Bu da yönetimin eseridir.Futbolculara hem de yetersiz olan futbolculara bile yükldikleri garip ukelalık bu hale getirdi.Futbolcular zaten arkamızda yönetim var diyorlar.Daum açıkladı.''Oyunculardan orta yapmalarını istyordum bunlar alt yapı antremanı deyip reddediyorlardı.Kendilerini yıldız sanıyorlar ama daha orta yapamıyorlar.''
Karamsar düşünüyorum belki bu yönetimle gidebilecegimiz yol çok uzun degil.Kadroda Appiah ve ALex in yanına 4 adet kaliteli oyuncu gelmezse iş rezalet.

Artık it köpek konuşur oldu.Adnan Aybaba bile bizimle dalga geçebiliyorsa bazı şeyler zaten baştan yanlış.

Fatih Karamustafaoğlu
14-08-2006, 18:16
Dünkü 6s nin kayseri maçı beni etkiledi arkadaşlar.

Para konusunda bahsedilen kadar olmasa da sıkıntıları var.Camia kaynıyor.Ama futbolculardaki hırs inanılmaz boyutlarda.piliç dedigimiz iliç kendini paralıyor.Çaylaç dedigimiz arda heryere koşuyor.Türkiyenin hiçbiyerde tutunamaış oyuncularından ayhan kendini paralıyor.Oyuncular kalite olarak üst düzey olmasa da hırslarıyla bu açıgı kapatıyorlar ve geçen sene de desteklenseler de bu şekilde şampiyon oldular.
Bize bakıyorum.Anelka bakışlarıyla bile ben gitmek istiyorum umrumda degilsiniz diyor.Tuncay ben artık dünya starıyım deyip daha top kontrol edemiyor.
Ümit Selçuk Servet Yozgatlı Luciano Semih Deniz ve benzerleri.Bu takımdan kaç tane oyuncu Fenerbahce adına yakışıyor.Çogunun yetenekleri sınırlı olabilir(ki ekonomiye bakıldıgında Fenerbahcede kadronun tamamının yetenek olarak üst düzey olması gerekir)ama mücadele de vermiyorlar.Savaşmıyorlar.Gençlerbirligi maçını izlerken zevk alan varmı aranızda.
Bu da yönetimin eseridir.Futbolculara hem de yetersiz olan futbolculara bile yükldikleri garip ukelalık bu hale getirdi.Futbolcular zaten arkamızda yönetim var diyorlar.Daum açıkladı.''Oyunculardan orta yapmalarını istyordum bunlar alt yapı antremanı deyip reddediyorlardı.Kendilerini yıldız sanıyorlar ama daha orta yapamıyorlar.''
Karamsar düşünüyorum belki bu yönetimle gidebilecegimiz yol çok uzun degil.Kadroda Appiah ve ALex in yanına 4 adet kaliteli oyuncu gelmezse iş rezalet.

Artık it köpek konuşur oldu.Adnan Aybaba bile bizimle dalga geçebiliyorsa bazı şeyler zaten baştan yanlış.

+1907

Emrah Arsal
14-08-2006, 20:10
Nedense bana kendi kulüp yönetimimizin yaptıkları Fenerbahçe'ye dışardan verilen zararlardan daha ağır geliyor.
Kulübün dönüştüğü paraya odaklı durum içimdeki başarı umutlarını azaltıyor. Spor adına yapılan çalışmalar hep paranın gölgesinde kalıyor. Sanki kulübün mali olarak güçlenmesi yönetime zaman kazandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Herhangi bir başarısızlığın ardından önümüze hemen stad,tesisler,fenerium ve mali yapıdaki değişim getiriliyor. Zaten bu gelişmelerin kaynağı da biz değilmiyiz arkadaşlar? Biz her maça gitmesek,lisanslı ürün almasak, kombine kartlara ve taraftar kartlara para vermesek kulüp bu yapıya ulaşabilir miydi? Aziz Yıldırım kendi cebinden mi verdi tesislerin parasını?
Bizim yaptıklarımız Fenerbahçe'ye başarı olarak değil, yönetime kredi olarak geri dönüyor. Buna bir son vermek gerekiyor, biz ne yapabiliriz diye kestirip atmamalıyız.
Fenerbahçe gibi bir kulüp için 2 yıl üst üste şampiyon olmak başarı değildir. Bunu kimse unutmasın. Ben kaçan şampiyonluklara bakıyorum şahsen, aldıklarımıza değil. Fenerbahçe avrupada artık adından bahsettirmelidir. Avrupada şampiyonluk değil anlatmak istediğim. Avrupadaki başarısızlık her sene tecrübesizliğe yorulur. Bence ortada bir tecrübesizlik varsa bu yönetimin tecrübesizliğidir. Yıllardır bu kulübün başında olup şampiyonlar ligi öncesi en eksik olduğun bölgeleri takviye etmemek tam anlamıyla bir tecrübesizliktir.
Biz ne yapabiliriz konusuna gelince, bence stad iyi bir vitrin derdimizi anlatmak için. Fenerbahçe'ye zarar vermemek için susarsak daha çok zarar veririz. Susmak ne yazık ki hiçbir şeyi çözmüyor. Stadda düzeyli ve anlamlı pankartlarla içimizden geçenleri anlatabiliriz. Belki birileri yazdıklarımızdan anlam çıkarır. Biz bu oluşumu kurarken kişisel ve grupsal çıkarlar değil Fenerbahçe'nin çıkarları demiştik. Bunun arkasında duralım. Birileri tavır alır diye olaya çekimser bakarsak bu yazdıklarım da boşa gitmiş demektir zaten...

Kenan Şen
14-08-2006, 21:37
aziz yıldırımın dönmesini hiç istemedim sadece 100.yılımızda bocalamamak için bu sene kalsın seneye gitsin dedim forumda da arkadaşlar arasında da ama gördüm kü aziz yıldırımla daha çok bocalıyoruz.

Uğur Avcı
15-08-2006, 00:13
Biraz önce resmi sitemiz fenerbahce.org'da yayınlanan bir haber gözüme çarptı. Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında tribünler yüksek bilet fiyatları nedeniyle dolmamış, gençlerbirliğinin kale arkası kombinesi 55 ytl olduğu için taraftarlar "keşke kombine alsaydık" demiş ve bu yolla gençlerbirliği yönetim kuruluna gönderme yapılmış. Peki sevgili yönetim kurulu, daha doğrusu Bilsay Abi'nin de dediği gibi yönetim=Aziz Yıldırım ilkesinden; sayın Aziz Yıldırım size sormazlar mı aynaya hiç bakmıyo musunuz diye? Kendi stadında kendi taraftarına bu fiyatın sadece 5 ytl altına maç seyrettiren bi yönetimin pardon başkanın, kulübün resmi internet sitesinden böyle bi eleştiride bulunmaya hakkı olamaz bence!

Bu da bahsettiğim konu hakkındaki resmi sitemizde yayınlanan haberin linki. Yorum sizlerin..

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=4404

Kenan Şen
15-08-2006, 00:25
bıktım yönetimin çeşitli çeşitli bahaneler uydurmasından bu sene alınacak herhangi bir başarısızlık sonucu (örn. şamp. liginden elenilmesi) acaba yönetim nasıl bir bahaneye sığınacak yine.

Mete Eker
15-08-2006, 13:15
aziz başkan neredeyse 10 yıldır başta.Gördügümüz tek şey 3 Türkiye şampiyonlugu ve bir 6-0(Bir işe de yaramamıştı).Bu sürede 6 gs lig şampiyonlugu yine 6s nin bir uefa kupasını ve süper kupasını gördük.Bu da yetmedi beziktaşın bir uefa çeyrek finali var bu süreçte.Sanırım bu tablo çok şeyi özetliyor.

Başa bir teknik direktör getiriyorlar ama hem işine karışıyorlar hem de istedigi kadroy kurmuyorlar.Zico seçimi de sırf bu yüzdendir.Çok fazla sesi çıkmayan rahat rahat diş geçirebilecekleri bi hocadır Zico.Bence bu yüzden Scolarinin üzerine o kadar düşülmedi.Scolari olmasa bile Avrupanın önemli hocalarından biri bu yüzden getirilmedi.Zico her istediklerini yaptırabilicekleri bir hoca.Ayrı hucum oynatarak Fenerbahce taraftarını ligin tırışka takımlarına karşı farklı kazanarak taraftarı uyutabileceklerini düşündüler bence.
Bi düşünün şöyle bi Cuper Scolari gibi büyük bi hoca gelseydi başa ne olurdu.Sıkardı transferleri bu kadar geç yapmakScolari olsaydı.Scolari demeçleriyle yerle bir ederdi yönetimi.cuper inanılmaz bir baskı yapabilirdi yönetime.Ama Zico herşeye tamam diyecek.Sonra büyük hocalar Servet Ümit Semih Selçuk Luciano Tuncay gibi oyuncularla Avrupada hiçbişey olmayacagının farkında olur yönetime zorla trasnfer yaptırırdı.Anelkadan ya verim alırdı ya a paf a gönderirdi.Ama Zico bunların hiçbirini yapamaz.Gücü yok.Başarısız Japonya maceralardından sonra Şampiyonlar liginde kendisine takım bulmuş daha ne ister ki.

Yani büyük bir hoca getirmememizin sebebi onların gelmek istememesi ya da ekonomik sıkıntlıar degil.Altında çok farklı gerçekler var.

Erdem Özdamar
15-08-2006, 13:39
geçtiğimiz yıllarda transfere çuwalla para harcayan yönetimin bu yıl transferde 3ün 5in hesabını yapmasını anlamak mümkün değil.ayrıca hoca seçimide yanlış.ilk iki haftanın performansı kimseyi yanıltmasın.zico ii futbolcuydu ama hocalığı muamma.kimse çıkıpta bana japonya milli takımıyla yaptıklarını anlatmasın.asyada japonya nerdeyse rakipsiz.hocasızda çıksalar aslanlar gibi oynarlar.madem başarı isteniyo o halde yönetim elini taşın latına koymalı.elimdeki kadro bu naca bu kadar oluyo diyecekmiş gibi geliyo bana ziconun bi süre sonra.daum hatyadı zicoda hata.hatta benim kişisel görüşüm yıllar önce löw gönderilmemeliydi.erciyese sabaha kadar gol atmış olmak kiew gerçeğini değiştirmez.adamlar 3 pasta kaleye indiler.kuzey bloğunun bizlere nasıl ters geldiğini bildiğimiz halde çantada keklikle we anelkayla kiewe gitmek intihardı.
umarım 100. yılımızı hayalkırıklıklarıyla hatırlamayız.

Berat Elinç
15-08-2006, 18:16
Konu içinde bütün arkadaşlar çok güzel açıklamalarda bulunmuş.

"Bu ülkede 2 kişi vardır, elini masaya vurduğu zaman taşları yerinden oynatabilecek, düzeni değiştirebilecek!

İlki Genelkurmay başkanıdır, ikincisi ise Fenerbahçe başkanı olarak sizsiniz sayın Yıldırım!"

Bu ifade bana şu soruyu sormama neden oldu.

Sayın Başkan Denizli maçından sonra istifa etti ve istifasında;
’’8 yıldır onurla yürüttüğüm başkanlığımı bırakma kararımı yönetim kuruluna sunacağım. Bırakmamla ilgili yönetim kurulu karar verecektir.Yalnız, 2001 yılındaki gibi kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum” demesine karşın görevine dönmüştür.

Hangi Genelkurmay Başkanını bırakın Türk subayı böyle bir açıklamadan sonra böyle bir U dönüşüyle görevine geri döner.

Aynı açıklamada transfer için çok büyük yıldızların isimleri söylenmiş ve bunların bir kısmıyla anlaşılmak üzere olduğu söylemiştir.Ama şu anda hiçbiri gelmemiştir.Sadece bu olaylar bile benim başkanımıza ve yönetim kurulumuza olan güvenimi sarsmıştır.

Yine sayın başkan bu konuşmada fenerbahçemizin bir dünya kulübü olduğunu söylemiş ama 8 yıllık başkanlığının her döneminde avrupadaki başarızılıkları tecrübesizliğe bağlamıştır.Özellikle bu takım son üç sezondur şampiyonlar liginde oynadığına dikkat çekerim.

Hakan Altunay arkadaşım ortalam 200 milyon ytllik bir mali tablo çıkarmış gerçektende fenerbahçemiz bu oranlara erişmiştir.Yönetim gerçekten çok güzel bir iş yeri idare ediyor ama Fenerbahçe SK tek amacı kar olan bir şirket değildir.futbol denen oyun sadece parayla oynanmıyo futbolun kendine has bir ruhu vardır.Fenerbahçeli futbolcunun amacı paramı alıyım maçıma çıkıayım olmamalıdır.Belki kızacaksınız ama futbolculardan amatör ruh fenerbahçe sevgisi beklemiyorum.Çünkü bunlardan vazgeçtim sadece aldıkları paranın hakkını vermeye çalışsınlar yeterlidir.

Burak Tuzlu
15-08-2006, 23:32
Konu içinde bütün arkadaşlar çok güzel açıklamalarda bulunmuş.

"Bu ülkede 2 kişi vardır, elini masaya vurduğu zaman taşları yerinden oynatabilecek, düzeni değiştirebilecek!

İlki Genelkurmay başkanıdır, ikincisi ise Fenerbahçe başkanı olarak sizsiniz sayın Yıldırım!"

Bu ifade bana şu soruyu sormama neden oldu.

Sayın Başkan Denizli maçından sonra istifa etti ve istifasında;
’’8 yıldır onurla yürüttüğüm başkanlığımı bırakma kararımı yönetim kuruluna sunacağım. Bırakmamla ilgili yönetim kurulu karar verecektir.Yalnız, 2001 yılındaki gibi kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum” demesine karşın görevine dönmüştür.

Hangi Genelkurmay Başkanını bırakın Türk subayı böyle bir açıklamadan sonra böyle bir U dönüşüyle görevine geri döner.

Aynı açıklamada transfer için çok büyük yıldızların isimleri söylenmiş ve bunların bir kısmıyla anlaşılmak üzere olduğu söylemiştir.Ama şu anda hiçbiri gelmemiştir.Sadece bu olaylar bile benim başkanımıza ve yönetim kurulumuza olan güvenimi sarsmıştır.

Yine sayın başkan bu konuşmada fenerbahçemizin bir dünya kulübü olduğunu söylemiş ama 8 yıllık başkanlığının her döneminde avrupadaki başarızılıkları tecrübesizliğe bağlamıştır.Özellikle bu takım son üç sezondur şampiyonlar liginde oynadığına dikkat çekerim.

Hakan Altunay arkadaşım ortalam 200 milyon ytllik bir mali tablo çıkarmış gerçektende fenerbahçemiz bu oranlara erişmiştir.Yönetim gerçekten çok güzel bir iş yeri idare ediyor ama Fenerbahçe SK tek amacı kar olan bir şirket değildir.futbol denen oyun sadece parayla oynanmıyo futbolun kendine has bir ruhu vardır.Fenerbahçeli futbolcunun amacı paramı alıyım maçıma çıkıayım olmamalıdır.Belki kızacaksınız ama futbolculardan amatör ruh fenerbahçe sevgisi beklemiyorum.Çünkü bunlardan vazgeçtim sadece aldıkları paranın hakkını vermeye çalışsınlar yeterlidir.

tesbit çok hoş olmus
;) şirket yönetmekle insanları yönetmek farklıdır. ikisini birbirinden ayırmak çok zordur. ikiside birbirini tamamlar ;) unutmamak gerekirki her şirketin bir personel müdürü vardır. rehberlik servisleri vardır. yani şirketin başkanı sadece parayı yönetir. parayı getiren kalpleri değil ;) bizde parayı yönetcekler var kalpleri değil

Mete Eker
16-08-2006, 12:38
Arkadaşlar şunu da yapmıyorlar.Tamam klüp şirket gibi yönetilir ama futbol takımının başına büyük bir isim gelir ve o ismin işine karışılmaz.Bu da yok.Daum stoper isterken Anelka geliyor.

Kübra Özdemir
17-08-2006, 11:31
aziz yıldırımın dönmesini hiç istemedim sadece 100.yılımızda bocalamamak için bu sene kalsın seneye gitsin dedim forumda da arkadaşlar arasında da ama gördüm kü aziz yıldırımla daha çok bocalıyoruz.

Buna kendi adıma da katılmakla birlikte;

Rakiplerinden -ki bence asla sportif anlamda değil- önde olduğumuzu söylerken, mali açıdan en rahat kulüp olduğumuzu belirtirken 100. yılda hala bir sürü belirsizlik içinde yüzüyoruz. Zaman sanki lehimize işler gibide öylece duruyoruz.
Geçen sene kaybedilen şampiyonluktan sonra yaşanılanlar, Avrupa’da hala bir şey elde edemeyişimizden sonra eğer bu yıl 100. yılımız olmasaydı bunların üstüne bu kadar kolay sünger çekebilir miydik inanın çok merak ediyorum. Hatta diyorum ki keşke olmasaydı da birilerinin aklı başına gelseydi. Gelirimiydi acaba , o da ayrı bir muamma ya neyse…

Fenerbahçe kişilere bağlı değildir olmamalıdır, tektir, her zaman öyle kalmalıdır. Aylardır dalga geçer gibi tek futbolcunun ayağına bakmak, taraftarı bu duruma düşürmek ayıptır, günahtır.
Çarşamba günü Avrupa maçı geliyor hop Anelka iyileşmiş sahada- tabii buna sahada denirse-, Cumartesi geliyor lig maçı hop Anelka sakat., dalga geçer gibi internet sitesinde haberler havuzda çekilmiş fotoğraflar Anelka burada, verdiğimiz programı uyguluyor. Aferin ona..
Daha bu konuda bile belirli gibi bir tavır sergileyemeyen Yönetim den bu saatten sonra tutarlı bir davranış beklemek abesle iştigal olur.

Artık kendi adıma beklentilerim o kadar düşük ki hiçbir şey koymuyor.
Yahu zaten hiçbir şey de olmuyor ...!!!

Mete Eker
19-08-2006, 13:00
Oliviera geliyor deniliyor.Bu da çok garip bir transfer.Madem çok iyi oyuncu bonservisiyle alın.Eger şüpheler varsa almayın Fenerbahce deneme tahtası degildir.Adam kötü oynarsa sakat oyuncuyu getirmiş olacaklar.Çok iyi oynarsa Betis geri çagıracak.Anlıyacagınız iki ucu çoklu denklem.

İlker Aktaş
20-08-2006, 17:21
Aziz Yıldırım Telegol'e açıklamalar yapacakmış. Merakla bekliyorum ne diyeceğini. İnşallah artık yumruğunu vurur masaya ve dönen oyunlardan hatta yaptığı yanlışlardan bahseder. İnşallah bir göz boyama değil de bir öz eleştiri olur bu açıklamalar.

Lütfen konuşun artık sayın başkan! Herkes bunu bekiyor..

Bilsay Avcı
21-08-2006, 12:43
Bildiklerimizden farklı ne söyledi? Yine camia içine verdi veriştirdi gerisi reklam zaten! Bu arada 3 haftada 4 uydurma penaltı kazanan güzide rakibimiz çalışmalarına devam ediyor;

G.Saray 2. Başkanı Adnan Polat, Manisa dönüşü Cem Papila'ya ateş püskürdü. Uçakta konuşan Polat, "Papila maçı katletti. Nizami bir golümüzü, bir penaltımızı vermedi. Ben böyle şey görmedim" derken, "Herhalde bir general akrabası var! Yoksa bu hakeme maç verilmez" ifadesini kullandı. Polat, 1- 1'lik Ankara maçını yöneten Cüneyt Çakır için de, "Gayet iyi yönetti. İstediği zaman (!) iyi maç yönetiyor" diye konuştu.

Gözünü seveyim konuş başkan yine çiğ çiğ yedireceksin bizi! Bu sefer kendin ''bırakıyorum'' bile diyemeyeceksin herkes diken üstünde...

Aziz Yıldırım Telegol'e açıklamalar yapacakmış. Merakla bekliyorum ne diyeceğini. İnşallah artık yumruğunu vurur masaya ve dönen oyunlardan hatta yaptığı yanlışlardan bahseder. İnşallah bir göz boyama değil de bir öz eleştiri olur bu açıklamalar.

Lütfen konuşun artık sayın başkan! Herkes bunu bekiyor..

Yiğit Arın
21-08-2006, 14:25
Sırf yeni bir şeyler söyler diye 2ye kadar bekledim sayın başkanı ama hep aynı şeyler, tutumu da çok ilginç:

Soru: Adnan Polat ve Demirören yemek yediler vs vs?
Cevap: Geç onları geç basit işler onlar!?%&!

Soru: Sadettin Sar...
Cevap: Bu kulüpten almak isteyenler buraya giremezler. Bu stadı ben yaptım. İstemediğim girmez. Saran kimdi ben futbol şubesine almadan önce, kim tanıyodu. Belgeler var açıklayacam.. vs... vs...

Bildiklerimizden farklı ne söyledi? Yine camia içine verdi veriştirdi gerisi reklam zaten!

Hakan Altunay
21-08-2006, 21:06
İşin kötü tarafı hala BEN diyor. "Ben" lafı zaten bu taraftarı yeterince yaralıyor ama hala ben diyor.Ben de diyorum ki o stadı sen yapmadın ben yaptım, ben her yıl bilete kombineye verdiğim onca para ile yapıldı, benim Feneriumdan yaptığım alışverişle yapıldı, hatta benim stad büfesinden 1 ytl!! ye içtiğim bardak suyla yapıldı.Ben değil biz olsaydık şimdiye kadar ligi 6. 7. de bitirsek bu tartışmalar olmazdı kanımca. Keşke biz de BİZ olabilseydik herşeyiyle.

Kaldı ki Telsim, Migros, 1907 isimleri o tribünlere boşuna verilmedi!!!

Bilsay Avcı
02-11-2008, 04:13
Aziz Yıldırım susuyor...

Aziz Yıldırım ne zaman konuşuyor?

-Fenerbahçe' de tek reis benim, benden başka reis yok!
-Çapulcuları bu kulüpten uzaklaştıracağım!
- 3-5 kişinin yaptığı tüm FB camiasına mal edilemez!

Yani yandaşlarına karşı diş gösteriyor, taraftarı, tribünü bitirmeye uğraşıyor. O uğraştıkça herkes daha çok birbirine yaklaşıyor. Hem kendi içimizde hem dışarıda kendisine karşı kutuplaşmaları kendi beyanatlarıyla, hareketleriyle yaratıyor.

Bu yanlışlarınızı bir türlü düzeltemediniz sayın Yıldırım!

Bu ülkede 2 kişi vardır, elini masaya vurduğu zaman taşları yerinden oynatabilecek, düzeni değiştirebilecek!

İlki Genelkurmay başkanıdır, ikincisi ise Fenerbahçe başkanı olarak sizsiniz sayın Yıldırım!

Vurun masaya elinizi, sesi tüm yurttan duyulmazsa namertim!

Çok oldu bu yazıyı yazalı ancak değişen hiçbirşey yok, halen geçerli tüm yazdıklarım. Efes' i zengin ettik sayenizde, sağlığınıza sayın Yıldırım :serefe:

Can Demir
04-11-2008, 17:43
hatta benim stad büfesinden 1 ytl!! ye içtiğim bardak suyla yapıldı.
Hadi size sevineceğiniz,kendinizi savunacağınız birşey yakaladım.

Bilet fiyatlarında ki artışa oranla su fiyatları neredeyse hiç artmamış diyebiliriz:rolleyes:
Ne mutlu bize! İçelim soğuk suyumuzu :serefe:

Fatih Can
04-11-2008, 18:07
Su 1,50 ytl oldu bu sezon:)