PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadettin Saran:"İlk Kongrede Başkanlığa Adayım"

Baran Kutlu
11-05-2006, 18:15
Eski yöneticimiz Sadettin Saran, ''İlk kongrede başkanlığa adayım'' dedi. Sadettin Saran, ''Spor Meclisi'' dergisine verdiği ropörtajda, 5 yaşından beri Fenerbahçeli olduğunu belirterek, ''Yönetimden ayrılmam konusunda herkes bir şeyler söyledi, ama ben hiç konuşmadım. Ben 5 yaşından beri Fenerbahçeliyim. Dolayısıyla benim anlayışım ayrıldıktan sonra sallama politikası izlemek değil. Benim amacım Fenerbahçe'ye hizmet etmek'' diye konuştu.

Forma satışına yönelik transfer yapılmaması gerektiğini savunan Saran, şunları söyledi: ''Tabii ki Avrupa daha önemli olmalı. Bu işi toparlayamıyorsun, çünkü sistem günü kurtarmak içindir. Mesela, Roberto Carlos, gerçekleşirse iyi bir transfer olmaz. Çok ses getirecek bir isim de bu yaşına gelmiş bir adam bize Avrupa'da kaç maç kazandıracak, alt yapıya neler verebilecek, kaç maç oynayacak, kaçında oynamayacak, ne kadar para alacak ve o parayı ona değil de başkalarına versek daha farklı mı olur gibi soruları sormak zorundayız. 4,5 milyon dolara dört tane pırlanta gibi transfer yapabilirsin. Ticareti gün için değil de 5-6 seneye yayarak yapmayı hedeflerim. Fenerbahçe'nin böyle bir taraftarı olduğu sürece bu forma satışlarından tabii ki gelir elde edilecek, ama önemli olan Avrupa'daki başarıdır.''

Fenerbahçemiz için yapılacak en güzel transferin alt yapıya yapılacak transferler olduğunu ifade eden Saran, ''Onun dışındakiler böyle çok büyük olan isimlerdir. Yani bize bu yaşlarda gerçekten adapte olabilecek isimler olması lazım. Böyle olursa biz Avrupa'da başarıyı yakalayabiliriz. Yani gelecek oyuncunun diğer oyunculara bir şeyler verebilecek oyuncular olması lazım. Anelka veya Roberto Carlos gibi transferlerle Avrupa'da başarı beklemek yanlış olur'' dedi.

Günü kurtarmak için değil, ileriye dönük hareket etmeyi sevdiğini ve altyapı modeli olarak Hollanda tarzını çok benimsediğini vurgulayan Saran, şöyle konuştu: ''Fenerbahçe'ye başkan olmak için Aziz Yıldırım'ın çekilmesini beklemeyeceğim. Bir cezam var. İhraç edilme meselesi. Temmuz ayında o konu bitiyor, bir dahaki kongrede adaylığımı koyacağım. Elbette kısmetse olacak. Fenerbahçe için çok vaktimi harcadım. Aile yaşantımda geçirdiğim vaktimin çoğunu Fenerbahçe için geçirdim. Seyahatlerden döndüğüm akşamları bile eve gitmeyerek vaktimi Samandıra'da geçirdim. Allah herkesin gönlüne göre versin. Çünkü ömür çok kısa, bu anları dolu dolu yaşamak lazım. İki sene süre içinde bazı dengelerin değişeceğini zannediyorum, zirvede uzun süre kalmak çok zordur.'' Ayrıca yönetimde o dönem Daum oylaması yapılırken 3 kişi red oyu verdi. 2 kişi çekimser kaldı. O 3 kişiden biri bendim, çünkü Daum'dan daha iyi teknik direktörler var.''

11.05.2006 *antu.com

Ahmet İnal
12-05-2006, 00:38
Aziz Yıldırımı devirebileceğini zannetmiyorum

Baran Kutlu
12-05-2006, 01:16
efsane baskanımız aziz yıldırım da birgün baskanlıgı bırakacaktır elbet.Ve o gün sadettin saran guçlu bir aday olur bence.gerçi şimdi konusmak için erken ama bilgi olsun diye açtım bu konuyu..

Forum Yönetimi
12-05-2006, 01:33
Değerli üyemiz Baran Kutlu,

Forum kurallarımız gereğince;

''Forumlarımızın rahat ve kolay takip edilmesi için konular ilgili bölümlerde açılmalıdır. Yanlış yerde açılan konu başlıkları Forum Yönetimi tarafından taşınır.''

Bu kuralı ihlal ettiniz.

Aldığınız Ceza Puanı: 15

Lütfen forum kurallarına uyunuz.

1907ÜNİFEB - Forum Yönetimi

Serpil Erki
12-05-2006, 16:16
3 yıl sonraki kongre için,hemde şampiyonluk haftasında böyle bir açıklama yapmasına anlam veremedim..

Burak Yayla
25-05-2006, 19:57
kendisi cezamı kaldırın veya kongreyi erteleyin adaylığımı koyayım demiş.Sanırım haddini fazla aşmış olacakki yönetim kurulundan tokat gibi cevap geldi.
Bende istemem birzamanlar kulübün ve onu yönetenler üzerinde oyunlar oynamasından dolayı.belkide ben yanlış düşünüyorumdur ???

Baran Kutlu
25-05-2006, 22:47
vaLLa ben de baskan olması taraftarı degilim..

Burhan Günarslan
26-05-2006, 14:49
steven gitsin gs ye başkan olsun

Burak Tuzlu
26-05-2006, 17:47
belki rüyasında ;D

Mert Çubukçu
26-05-2006, 19:32
sadettin saranmı ?? baskan adayı olabılecek en son kısı bence.. kulubumuze icra mektubu gondertiyo hemde boyle bir donemde birde ben baskan olacam diyo... bence hicte heveslenmesin isalah aziz baskan yeniden gorevine gelir..

Burhan Günarslan
27-05-2006, 09:36
isim önemLi değiL, Fenerbahçe'yi en iyi şekiLde yönetebiLecek kişiLerin başkan oLmasını isterim...Bu Sadettin Saran veya Aziz YıLdırım oLur.....ona başkanı seçecekLer karar vericekLerdir.

gs yardakçısının nasıl olurda fb ye başkan olmasını düşünebilirsiniz.

Kemal Aktürk
27-05-2006, 17:52
FENERBAHÇE KULÜBÜ/ "SARAN, HEM KULÜBE İCRA TAKİBİ YAPIYOR, HEM DE GÖREV ALMAK İSTİYOR"
Fenerbahçe Kulübü, eski yönetici Sadettin Saran'ın bugün basın
toplantısı yaparak yönetime talip olduğunu açıklaması üzerine, Saran
ile ilgili açıklamalar yaptı.
Kulübün resmi internet sitesinde, ''Hem kulübe icra takibi
yapıyor, hem de görev almak istiyor'' başlığıyla yayınlanan yazıda,
''Fenerbahçe'de göreve talip olacak kişilerin geçmişinde ya da
geleceğinde (Kendi kulübüne icra takibi yapmak, kulübün kredibilitesi
olmadığını söylemek ve televizyon yayın şirketleriyle spor sektöründe
kazanç amaçlı kurumlara sahip olmak ve Fenerbahçe'nin sırtından para
kazanmanın) yöneticilik etiğine uyup uymadığının takdirini kamuoyuna
bırakıyoruz'' denildi.
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
''Sadettin Saran'ın televizyon yayınları, show ve spor konularında
profesyonel olarak çalışan pek çok firması vardır. Fenerbahçe
Kulübü'nün UEFA ile ilgili maçlarının televizyon yayın hakları beş yıl
süre ile Saran tarafından satın alınmıştır. Daha sonra Saran, bu
sözleşme ile satın aldığı haklara ek olarak yeni yayın ve reklam
hakları almak için Nihat Özdemir ve Hamdi Akın'ın da bilgileri
dahilinde yönetime başvurmuştur. Bu ısrarlar üzerine, Saran'ın lehine
olarak sözleşmeye ek sözleşme yapılmıştır. Bu sözleşmenin teminatı
olarak Saran'a kulüp tarafından 'tarihsiz bir teminat çeki'
verilmiştir. Çekin teminat için ve tarihsiz olduğunun kanıtı bizzat
Saran'ın basın açıklamasıdır. Saran, vadenin iki yıl uzatıldığını
söylemektedir. İlk çekin tarihi 25.03.2002 olduğuna göre, gene
Saran'ın ifadesi ile iki yıl uzatılsa, çekin tarihinin 25.03.2004
olması gerekirdi. Halbuki çekin üzerindeki tarih boşluğuna 25.11.2005
tarihi atılarak kullanılmış ve icraya verilmiştir. Ciro edildiği
söylenen Alman firması, Saran'ın da ilişkili olduğu bir firmadır.
Gerçek bir Alman firmasına, Türkiye'deki uygulamalarda olduğu gibi 2,5
yıl vadeli bir çekin ciro edilmesi mümkün değildir. Kulübe hibe
ettiğini ifade ettiği 500 bin dolar ise yönetime talip olan herkesin
taahhütleri çerçevesinde yapılan bir işlemden başka bir şey
değildir.''

-''ŞAHSİ İCRA TAKİPLERİ BİZLERİ VE KULÜBÜ ZOR DURUMA SOKTU''-

Açıklamada, kulübün Vakıflar Bankası'ndan 2 milyon dolar kredi
alamadığı iddiasının gerçek dışı olduğu, sadece Vakıflar Bankası'nda
Fenerbahçe Kulübü'nün 40 milyon dolar kredi limiti olduğu ifade
edildi.
Saran'ın basın toplantısındaki ''Madem baştan ödenmeyecekti, sonra
neden ödediler'' şeklindeki sözlerine karşılık, ''Çekin üzerinde
imzaları bulunan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza Saran tarafından
'kişisel' icra takibi yaptırılmıştır. Yöneticilere yapılan bu şahsi
icra takipleri hem bizleri hem de kulübü zor duruma sokmuştur. Saran,
kulüplerin TV yayın, reklam, sponsorluk gibi tüm faaliyetlerinden para
kazanmaktadır. Fenerbahçe'de başkan olursa, TV yayın gelirlerini satın
alırken veya başkasına satarken hangi şapkayı giyecektir? Sadettin
Saran, Fenerbahçe'ye ne karşılığı, ne paralar kazandırmıştır, varsa
açıklamaya davet ediyoruz'' denildi.

-''FENERBAHÇELİLİK NEREDE KALDI''-

Sadettin Saran'ın Galatasaray'ın en zor zamanında peşin para
vererek sarı-kırmızılıların geleceğe yönelik yayın haklarını satın
aldığı iddia edildi.
Saran'ın bunun için ''Ben almasaydım, başkaları alacaktı''
şeklindeki sözleriyle ilgili, kulübün açıklamasında, şu görüşlere yer
verildi:
''Ortada alacak başkaları yoktu ki. Varsa bile 'Sen alma,
başkaları alsın', Fenerbahçelilik nerede kaldı? Ticari menfaat, her
şeyden önce mi gelmelidir? Ya Fenerbahçe'yi yönetirken de bu mantık
geçerli olursa, bu işin altından nasıl kalkılacaktır.''

(25/05/2006 - 16:00:40)

Kemal Aktürk
27-05-2006, 17:54
SARAN'DAN AYNI SERTLİKTE YANIT GELDİ !..
Fenerbahçe yönetiminin Saran'ı sert biçimde eleştirmesine yanıt gecikmedi !.. Saran, Fenerbahçe yönetimini kulübe zarar vermekle suçladı.. Sadettin Saran'ın Fenerbahçe yönetiminden yapılan açıklamaya verdiği cevap şu şekilde:

Fenerbahçemiz, kulüp yönetimi tarafından sürekli kavga ortamına çekilmektedir. Bundan rahatsızlık duyduğumu her fırsatta ifade ettim. Çünkü yaratılan kavgacı ortam Fenerbahçe’ye zarar vermektedir. Bu yıl şampiyonluğun kaybedilmesinde en büyük etkenlerden biri olan kavgacı üslubun, bu kritik seçim öncesinde de sürdürülmesi düşündürücüdür. Bu bizim için bir hizmet yarışıdır. Ancak resmi internet sitesinde şahsıma yönelik yapılan gerçek dışı açıklamalar nedeniyle bu basın açıklamasını üzülerek yapıyorum:

1. Şahsıma 2 milyon dolarlık bir teminat çeki verildiği söylenmektedir. Bana verilen çek “teminat çeki” değildir. Teminat çeki olması için, arkasına yazılması veya durumun bir sözleşme ile imza altına alınması gerekir. Kaldı ki, söz konusu 2 milyon dolar benim banka hesabımdan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün banka hesabına Temmuz 2001 tarihinde borç olarak transfer edilmiştir. Bununla ilgili dekontlar elimde mevcuttur.

2. Açıklamada “Saran’ın lehine olarak sözleşmeye ek yapılmıştır” denilmektedir. Söz konusu ifade gerçek dışıdır. Kulüp yönetimi, sözleşmede eğer benim lehime yani Fenerbahçe’nin aleyhine düzenleme yaptıysa bu onların utancıdır. Zira yönetimin temel görevi Fenerbahçe’nin hak ve çıkarlarını korumaktır. Para kaybettiğim tek yayın hakkı anlaşması da, Fenerbahçe için ödediğim 10 milyon dolarlık anlaşmadır. Çünkü yayın hakları için tespit ettiğimiz ücret, “ticari kriterler”e değil, tamamen “gönül kriterleri”ne dayanarak belirlenmiştir. Fenerbahçeme helal olsun!

3. Açıklamada “kulübe hibe ettiğini ifade ettiği 500.000 dolar ise, yönetime talip olan herkesin taahhütleri çerçevesinde yapılan bir işlemden başka birşey değildir.” denilmektedir. Açıklamadaki 500.000 dolar, Mart 2006 tarihinde, hem de kulüpten haksız yere geçici olarak ihrac edildiğim halde “hibe olarak” verdiğim ilave bir paradır. Bu makbuz da diğerleri gibi elimde mevcuttur.

4. Açıklamada “Saran kimsenin para vermediği GS yayın hakkına para verdi” denilmektedir. Bu bilgi de gerçek dışıdır. Zira söz konusu yayın hakkı mücadelesine başka bir grup da girmiş fakat kaybetmiştir. Öte yandan aynı grubun, yine bize karşı girdiği mücadelede Beşiktaş’ın yayın haklarını kazanmış olması, bu alanda nasıl yoğun bir rekabet olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

5. Benim kulüp yönetimine girmeden önce de yayın hakları işi yapıyor olduğum, başta Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, herkes tarafından bilinmektedir. Zira, Sayın Aziz Yıldırım tarafından yönetime ısrarla istenmemde, bu alandaki tecrübelerimin de ciddi payı vardır. Ağustos 2001’de Galatasaray’ın yayın haklarını aldıktan sonra sayın Aziz Yıldırım tarafından Futbol Şube Sorumluluğu’na getirildiğim gerçeği de ayrıca dikkate değer bir konudur. Nasıl olur da dün benim için artı olan bu durum, bugün başkan adayı olunca eksi olur? Takdir kamuoyunundur.

6. Açıklamada diğer kulüplerin yayın haklarına sahip olmamın, yöneticilik ilkelerine uymadığı söylenmektedir. Eğer bu mantık doğruysa potansiyel aday Sayın Mehmet Ali Aydınlar’ın, sahip olduğu hastanede diğer kulüp futbolcularını tedavi ederek para kazanması da yanlıştır. Yönetimin bu yaklaşımını kabul etmek mümkün değildir. Yönetimin benim ya da bir başkasının Fenerbahçeliliğini sorgulamaya hakkı yoktur.

Saygılarımla,
SADETTİN SARAN

Kemal Aktürk
27-05-2006, 18:12
gs yardakçısının nasıl olurda fb ye başkan olmasını düşünebilirsiniz.

steven gitsin gs ye başkan olsun

Öncelikle bu lafların eleştri sınırlarını aştığını düşünüyorum. Fenerbahçe Yönetiminde görev almış birine bu lafları söyleyemezsin.Antuculuk yapma istersen. Tek satırlık sloganlar yerine içi dolu cümleler kullanıp öyle tartışalım.

Fenerbahçe nin resmi sitesinin, başkanlığa aday olan biri hakkında sırf muhalefet olduğu için bu şekilde kullanılmasına karşıyım.Fenerbahçe Tv de Saran ın basın açıklaması yayınlandı mı bilmiyorum eğer yayınlanmamışsa Fenerbahçe Tv, Fenerbahçe ye değil yönetime hizmet ediyor demektir.
Son olarak Saran ın başkanlığa aday olabilmesi için ya seçim tarihinin değiştirilmesi ya da gerekli düzenlemenin yapılması taraftarıyım.

Ufuk Peker
27-05-2006, 22:56
saran şimdiden ekibini kurmuş.ilk isim Kemal Aktürk!

Kemal Aktürk
27-05-2006, 23:01
Edit: Tartışmaya değmezsin...

Ufuk Peker
27-05-2006, 23:07
bana kim olduğumu sen mi öğreteceksin!

Serkan Özen
27-05-2006, 23:15
Arkadaşlar birbirimizi değil Fenerbahçe'yi tartışalım. İkili tartışma yaratmayalım lütfen.

Onur Baş
27-05-2006, 23:43
antudaki oylamada da %88 hayır sonucu çıkmasına rağmen fotomaç "taraftar saran diyor" gibi bir haber yapmış sanırım :)

http://www.antu.com/HaberOku.aspx?ID=4339

üzerimizde oynadıkları oyunlardan tanıdığımız bu medya aptal mı ki saranı bu kadar allayıp pullayıp milletin karşısına geçiriyor?

Kemal Aktürk
28-05-2006, 00:03
Hayatımda ilk defa bir gazeteyi savunacağım ; pas-fotomaç bu anketin antudan olduğu söylememiş. (Bu haberi internet de göremedim) Antu kendi forumlarının Fenerbahçe taraftarını birebir temsil ettiğini düşündüğü için bunu haber yapmış olabilir.

Muzaffer Eken
28-05-2006, 00:07
valla bende aziz yıldırımın geri dönmemesi halinde yeni kan olarak saran a sıcak bakanlardanım...

Ertu Aydın
28-05-2006, 00:10
Kemal arkadaşımı olgunluğundan ve forumumuzda ki tartışmalarda seviyeyi korumak adına gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik etmeli.Tecrübe kendini her yerde belli ediyor.

Daha genç ve deneyimsiz kullanıcılar "dur yahu şöyle kendi çapımda espri ile karışık efelik yapayım laf sokayım" diye uğraşacaklarına,bi miktar örnek almayı deneseler iyi olacak.

Bilmeyenler için bu forumun belli bi çizgisi var.

Serkan Özen
28-05-2006, 00:11
Antu kendi forumlarının Fenerbahçe taraftarını birebir temsil ettiğini düşündüğü için bunu haber yapmış olabilir.
Evet muhtemelen öyle. Antu tüm Fenerbahçe kamuoyunun kendisinden ibaretmiş gibi yayınlamış o haberi. Ama Antu'nun böyle düşünmesinde gazetelerin Antu forumlarına bakıp haber yapmalarının da payı büyük bence.

Onur Baş
28-05-2006, 00:34
"objektif olacam" diye medyayı savunuyorsanız yazık gerçekten.

"taraftar saran diyor" gibi bir haberi neye dayanarak yaptığını açıklamış mı görmedim (ne gazeteye para, ne de sitesine hit verme niyetindeyim).

ama bu anket şu an piyasadaki en genişiyse (1595 oy) ve vereni vermeyeni açıkça görebildiğimiz bir kaynaksa (hemen hemen hepsinin koyu birer fb taraftarı olduğundan eminsek), üstelik iddianın karşı tarafının sabıkasını da biliyorsak "objektif"i oynamanın anlamı yok diye düşünüyorum.

Kemal Aktürk
28-05-2006, 00:46
Objektif olmaktan kimseye zarar gelmez.
Ben antudaki insanların taraftar mı seyirci mi olduğunu tartışırım. Kaldı ki neden bu kadar kin güttüklerini anlayabilmiş değilim. Anlayan varsa açıklasın biz de bilelim. Sadece Aziz Yıldırım kötü dedi diye birine kötü demem. Herkesin kendi fikri ve hür iradesi var sonuçta.

Onur Baş
28-05-2006, 00:53
Objektif olmaktan kimseye zarar gelmez.
Ben antudaki insanların taraftar mı seyirci mi olduğunu tartışırım. Kaldı ki neden bu kadar kin güttüklerini anlayabilmiş değilim. Anlayan varsa açıklasın biz de bilelim. Sadece Aziz Yıldırım kötü dedi diye birine kötü demem. Herkesin kendi fikri ve hür iradesi var sonuçta.

medya bu adamı neden bu kadar ittiriyor sadece bunu düşünün. çıkar ilişkileri hakkında biraz beyin cimnastiği yeterli olacaktır.

Doğa Aydın
28-05-2006, 00:54
... üstelik iddianın karşı tarafının sabıkasını da biliyorsak "objektif"i oynamanın anlamı yok diye düşünüyorum.

Saran'ın savunuculuğunu yapacak değilim ancak sabıka konusunda ortada sadece "itham"lar varken, objektif olmak en doğrusu olacaktır.

Kemal Aktürk
28-05-2006, 00:56
Yaptım bi cimnastik. Düşüncem şu; bu tür insanların medya ile ilişkisinin olmasından doğal bir şey yok. Sen Aziz Yıldırım ın ilişkisinin olmadığını mı düşünüyorsun? Bence ortada ittirme diye bir şey yok.

Onur Baş
28-05-2006, 02:29
Saran'ın savunuculuğunu yapacak değilim ancak sabıka konusunda ortada sadece "itham"lar varken, objektif olmak en doğrusu olacaktır.

karşı taraf derken medyayı kastettim.

Celal Tunalıoğlu
28-05-2006, 02:34
Saadettin Saran'a karşı ortada elle tutulacak bir belge yokken sırf Aziz Yıldırım hedef gösterdi diye bu denli bir karalama kampanyasını yanlış buluyorum.

Resmi sitenin,Fener Tv'nin de bu kavgalara alet edilmesi de yanlıştır..

Onur Baş
28-05-2006, 02:39
Yaptım bi cimnastik. Düşüncem şu; bu tür insanların medya ile ilişkisinin olmasından doğal bir şey yok. Sen Aziz Yıldırım ın ilişkisinin olmadığını mı düşünüyorsun? Bence ortada ittirme diye bir şey yok.

medya bugün ne istiyor? gerçekten FBnin paçasından çekip diğer kulüplerle arasını açmasını engelleme ve camiayı karıştırma girişimi yok mu sence? Kulübümüzü ve başkanımızı antipatik göstererek bir kutuplaştırma yaratmayı amaçlamıyor mu?

bunu "herkes bize karşı kahretsin" mantığıyla söylemiyorum. sadece medyanın her kesimindeki tavır budur. adamlar ekmeklerini bu şekilde kazanıyorlar. ortalığı kızıştırdıktan sonra kenara çekilip kavgaları manşetlere taşıyorlar. Ayrıca FBnin arayı açacak olması da FB hariç herkesi rahatsız etmiş olacak ki bize daha fazla yüklenmeye başladılar son dönemde.

Saran'ın medya tarafından kollanmasına gelince. Hiçbir dayanağı olmadan taraftarın Saran'ı istediğini manşetlere taşımasının başka bir anlamı olamaz diye düşünüyorum (antunun anketini katmadım).

Zaten Aziz Yıldırım'ın medyaya istediği rantı sağlamayışı da onları ayrıca rahatsız etmiş olacak ki onların da gönlü Saran'dan yana diye ekliyorum.

Onur Baş
28-05-2006, 02:41
Saadettin Saran'a karşı ortada elle tutulacak bir belge yokken sırf Aziz Yıldırım hedef gösterdi diye bu denli bir karalama kampanyasını yanlış buluyorum.

Resmi sitenin,Fener Tv'nin de bu kavgalara alet edilmesi de yanlıştır..

Buna ben de katılıyorum. Resmi yayın organlarından cvp verilmesi büyük yanlış.

Kemal Aktürk
28-05-2006, 04:21
Saran'ın medya tarafından kollanmasına gelince. Hiçbir dayanağı olmadan taraftarın Saran'ı istediğini manşetlere taşımasının başka bir anlamı olamaz diye düşünüyorum (antunun anketini katmadım).

Zaten Aziz Yıldırım'ın medyaya istediği rantı sağlamayışı da onları ayrıca rahatsız etmiş olacak ki onların da gönlü Saran'dan yana diye ekliyorum.

İllaki anket istiyorsan buyur anket.

Size göre Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın "şok" istifasından sonra Sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı kim olmalı?..

Ali Şen 23,37% 3871
Hakan Bilal Kutlualp 4,21% 691
Hamdi Akın 3,41% 500
Mehmet Ali Aydınlar 2,67% 404
Nihat Özdemir 13,17% 2295
Sadettin Saran 31,15% 5221
Uğur Dündar 16,92% 2709
Vefa Küçük 5,41% 830

Onur Baş
28-05-2006, 12:35
işte bunu demek istiyorum. bu anket muhtemelen gelen geçenin oy atabildiği bir ankettir. gslisi bjklisi de oy atar. fblisinden de takımıyla ilgili olmayanlar da olabilir.

Okan Uzunkaya
28-05-2006, 14:30
Peki antudaki ankete takımıyla çok ilgili olmayanlar veya yanlış yönlendirilenler, ön yargılı olanlar, Sadettin Saran'a karşı çıkan fakat neden karşı çıktığını bilmeyenler, kulaktan dolma bilgilerle hareket edenler, asılsız suçlamalara itibar edenler katılmış olamaz mı?

Burak Yayla
28-05-2006, 19:47
Okan'ın dediklerinin yanı sıra antu forumlarında başka takımların taraftarları da olabiliyor maalesef :(
birde şunu sormak isterim ki eğer gerçekten sayın Saran gerçekten gs için para harcadıysa (düşünmesi bile ürkütücü),gs store'a hediye almak için bile girmeye tenezzül etmeyen Fenerbahçe taraftarları nasıl olurda bu insanı başkan olarak isteyebilir ???

Onur Baş
28-05-2006, 20:24
başka takım taraftarları varsa emin olun ki saran'a evet diyeceklerdir, bu bir.

ikincisi herkesi üye yapmadıkları da ayrı bir husus.
sonuç olarak birilerinin maddi olarak desteklediği haber sitelerindeki antin kuntin anketlere, güven bazında rahat rahat tercih edeceğim bir organizasyondur antu. üyelik sistemi bellidir.

ayrıca %50-60lık bir oran olsa anlarım. ama %89luk bir oranda da başka bi anlam aramak yersizdir diye düşünüyorum.

not: haberturk'te yanlış görmediysem aziz yıldırım'ın geri döndüğünü açıkladığını gördüm altyazıda ama ne resmi sitede ne burda bi yazı gördüm.

Kemal Aktürk
29-05-2006, 01:44
Sadettin Saran Gs ye para hibe etmemiş yayın haklarını satın almış. Ticari ilişki olarak bakmak neden bu kadar zor ben de onu anlayamıyorum. Şimdi Fenerbahçe nin ticari anlaşma yaptığı herkes Fenerbahçe li mi?
Antu daki konu ile ilgili yorumları okursan tek satırlık içi boş cümlelerle yapılan hakaretlerden başka bir şey yok. En azından ben göremedim. Yani adamlar karşı ama neye neden karşı olduğunu bilmiyor. Aziz Yıldırım istemiyorsa biz de istemiyoruz mantık bu!

Fatih Göztok
29-05-2006, 10:17
Yav nası bı mantık bu..

Acıbadem hastanelerının sahıbı M.Ali Aydınlar dıye bılıyorum..Azız Yıldırım'ın baskan olarak gormek ıstedıgı ısımlerden bırı..bjklısı gslısı Butun futbolcular bu hastanede muayene oluyo dıye o da baskan adayı olmasın..neden gslı furbolcuları hastanesıne alıyo...

Sadettın Saran ısıne bakıyo gsye yardım nerden cıkıyo..Sankı Azız Yıldırımın ıs yaptıgı adamların hepsı Fenerbahcelı..

Onur Baş
29-05-2006, 11:16
Anladığım kadarıyla suçlama, Saran'ın GS'yle iş yapmış olmasına değil de GS'nin maddi çıkmazdan kurtulması için ödemesini erken yapmış olması. Yine bunda da sakınca olmaması lazım. Sonuç olarak "ezeli rekabet, ebedi dostluk" parolasına göre tarihte benzer örnekleri yaşanmış. iki kulüpten birinin binası yandığında diğeri para yardımı yapmaktan çekinmemiş mesela.

Ama asıl iddia, Saran'ın "medyanın adamı" olduğu yönünde sanırım. Aziz Yıldırım kulübü rant kapısı olarak görenlere (medya, bedava bilet isteyenler vs) kapıyı kapatmış olmasından dolayı başta medya bu durumdan oldukça rahatsız. Saadettin Saran'ın medyayla olan ilişkisini de düşünürken Lyon deplasmanına uçak kaldırdığını hatırlıyorum. Sonra aklıma Aziz Yıldırım'ın bilgi sızdırdığı ve çatlak yarattığı için gönderdiği yöneticileri düşünüyorum, SSS'den sonra HBK. HBK'nin Erman Toroğlu'yla (bkz. Aziz Yıldırım aleyhtarı yazıları) olan ilişkisinin asılsız olmadığı aklıma geliyor; bir de Denizli deplasmanına Denizli formasıyla gitmesi ve aynı maçtan önce SSS'nin yaptığı gereksiz açıklama.

Bu noktadan sonra SSS'nin yine medyada Aziz Yıldırım'dan rahatsız olan kesimle işbirliği içinde olduğu iddiaları daha bir mantıklı gelmeye başlıyor (bkz. Fotomaç'ın reklam niteliğindeki haberi). Şahsi olarak kimsenin SSS'e garezi yoktur elbet. Sadece insanlar bu çıkar döngüsü içinde FB'nin de eriyip gideceği tehlikesini düşünüyor. Çünkü medyanın Aziz Yıldırım'la olan kavgasının, başkanın onlara istediklerini vermeyişinden dolayı olduğu açık ve net. bir de FB arayı açtığı takdirde diğer kulüplerin reytingleri düşecek. bu da ekmeklerini ilgilendiren ayrı bir nokta.

asıllı diyebileceklerimizi buraya kadar yazdım.

asılsız diyebileceğimiz iddialardan birkaçı da şunlar:
*Saran geldiği takdirde FB haberlerini diğer kanallarla paylaşacak. FBTV'nin reytingleri düşecek. diğer kanallar bayram edecek. sonrasında FBTV bir medya grubuna satılacak.
*kulübün hisselerinin daha fazlasını satışa çıkararak şahısların sahibi olduğu bir kulüp haline getirecek.

bu iki iddia da bana mantıklı geliyor, çünkü (iddiaların asıllı kısmıyla başlantısı bir yana) "adamın işi bu" diyorsak bunları da yaptığı takdirde, yine "adamın işi bu" diyerek şaşırmayacağımızı düşünüyorum.

Kemal Aktürk
29-05-2006, 11:51
Asıllı iddialarına cevap verilmiş sanırım
5. Benim kulüp yönetimine girmeden önce de yayın hakları işi yapıyor olduğum, başta Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, herkes tarafından bilinmektedir. Zira, Sayın Aziz Yıldırım tarafından yönetime ısrarla istenmemde, bu alandaki tecrübelerimin de ciddi payı vardır. Ağustos 2001’de Galatasaray’ın yayın haklarını aldıktan sonra sayın Aziz Yıldırım tarafından Futbol Şube Sorumluluğu’na getirildiğim gerçeği de ayrıca dikkate değer bir konudur. Nasıl olur da dün benim için artı olan bu durum, bugün başkan adayı olunca eksi olur? Takdir kamuoyunundur.
Fenerbahçe gibi bir klübe başkan adayı çıkarsa bunun konuşulması, medya da yer alması kadar doğal bir şey yok.

Asılsız iddialarına gelince; Fenerbahçe de başkan adayı çıkmış Fenerbahçe Tv de konu hakkında satır geçmiyor! Sadece Fenerbahçe Tv ye kalsa Hakan Bilal Kutlualp hakkında hiçbir şey bilmeyecektik. Fenerbahçe Tv ve Fenerbahçe resmi sitesi yönetimin savunuculuğundan başka ne yapmaktadır? Objektif bir şekilde Aziz Yıldırım ı eleştiren ne gördük bugüne kadar? Medya da yer alan haberler ile Fenerbahçe nin resmi yayın organlarının taktığı pembe gözlükler arasında dağlar var. Kısaca Fenerbahçe yüzünden reyting düşmesine falan inanmıyorum.
Klüp hisselerinin bu şekilde satılması (yanılmıyorsam) Divan kurulunda onaylanmazsa imkansız.

Onur Baş
29-05-2006, 12:39
asıllı iddialar kısmında yayın haklarını alıp satması işiyle alakalı hiçbirşey yazmadım. medyayla olan ve gayet de herkesin bildiği çıkar ilişkilerinden bahsettim.

FBTV'de Saran'a verilen cevabın ben de ağır olduğunu düşünüyorum. en azından belgeleri koyup susmaları gerekirdi. yorum yapılmamalıydı. aday konusunda da haklısın. onları da yayınlamaları gerekirdi. işin bu kısmına tamam.

ama bugüne kadar önümüzü kesmek için yapmadığı kalmayan medyanın objektif bir yanı görülüyorsa orda dur derim.

taraftarlık imajımıza leke sürmeye çalışan, ceza verdirtmek için elinden geleni yapan, "fb sevilmiyor" diye sanal bir gerilim yaratıp herkesi bize ve başkanımıza düşman etmeye çalışan, rakiplerimizin lehinde yapılan hataları görüntülerden kesip atan bunları istediği gibi düzenleyen, kulübümüzün yalan haberlerini yalanlamaktan yorulduğu, en ufak birşeyde kriz ortamı yaratmaya çalışan bir medyaya en ufak bir prim veriliyorsa tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum.

gerçekten medyanın bu imajı hakkında şüphen varsa buraya geçelim:
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=114711703 1

ya da alternatif olarak fi tarihinde açmış olduğum:
http://www.1907unifeb.org/cgi-bin/YaBB/YaBB.cgi?board=futbol;action=display;num=114199667 4

Kemal Aktürk
29-05-2006, 13:08
Patronlara bağımlı medyamızın ojektif olduğunu savunmuyorum. En basiti hangi gazete kendi patronu aleyhinde yazı yazabilir? Anlatmak istediğim bu değil. Ben Fenerbahçe resmi yayın organları ile medyanın haberleri arasında dağlar kadar fark olduğunu savunuyorum. Konuya kimse objektif bakmasa bile bizim objektif olarak bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

Onur Baş
29-05-2006, 13:26
Patronlara bağımlı medyamızın ojektif olduğunu savunmuyorum. En basiti hangi gazete kendi patronu aleyhinde yazı yazabilir? Anlatmak istediğim bu değil. Ben Fenerbahçe resmi yayın organları ile medyanın haberleri arasında dağlar kadar fark olduğunu savunuyorum. Konuya kimse objektif bakmasa bile bizim objektif olarak bakmamız gerektiğini düşünüyorum.

katılıyorum. aslında aynı şeyden bahsediyoruz. kulübün resmi yayın organlarının yönetimin oyuncağı haline gelmesi de yanlış. bunu da tasvip etmiyorum.

ama burada kilit nokta "Fenerbahçe". yani kulübün ta kendisi. bugün kulübü rant kapısı olarak gören birçok merci var. bunlara istediğini vermezsen onlar da seni istemez ve sonuç olarak birçok çıkar ilişkisi döner. küçük çapta örnek olarak şahit olduğum bi olayı anlatayım. önde gelen taraftar gruplarından birinin 2 kıdemli üyesi "bize çok bilet veren biri gelsin" diyerek, amigoluğu bitirmeye yönelik işler yaptığı için başkanın gitmesini istediklerini söylediler.

ama bu çıkar ilişkilerin büyük çapta olanı (asıl tehlike) medyadır. medya Aziz Yıldırım'ın onlara kapıyı kapamasından dolayı istediklerinin bir çoğunu Saran'la yaptırmayı amaçlıyor. ben kendi adıma şu ana kadar elimizdeki verilerden bunu çıkarıyorum. kulübün resmi organlarından verdiği haberlerden değil. önceden bahsettiğim verilerden.

basın ve resmi mercinin arasında dağlar kadar fark varsa, bunun altında resmi yayın organlarını yönetimin kendi tarafına çekmesinden çok, medyanın kendi çıkarları için yaptığı yayınlar yatıyor.

Kemal Aktürk
29-05-2006, 13:38
Bedava bilet kesinlikle izin verilecek bir konu değil. Zamanında bu forumlarda Aziz Yıldırım yaptığında da çok konuşuldu. Benim karşı çıktığım konu Sırf Aziz Yıldırım dedi diye Saran a karşı çıkılması. Tribünlere sahip çıkan bi yönetim ve başkan istediğimi defalarca belirttim. Yine söylüyorum.
Aziz Yıldırım medyaya rant kapısını kapatmakla ilişkileri tamamen koparmayı karıştırdı bence. Aynı tribünlere rant kapısını kapatmakla ilişkileri koparmayı karıştırdığı gibi.
Fenerbahçe yayın organları hakkıyla görev yapmıyor. Yönetimin oyuncağı olmuş durumda, bunu görmemek için kör olmak lazım. Medya dan fikir almaya gerek yok.

Onur Baş
29-05-2006, 14:17
Aziz Yıldırım medyaya rant kapısını kapatmakla ilişkileri tamamen koparmayı karıştırdı bence. Aynı tribünlere rant kapısını kapatmakla ilişkileri koparmayı karıştırdığı gibi.

+1

ciddi konularda tavırları fazla agresif.

özellikle ligin son deplasmanlarında yönetimin taraftarımıza çektirilen eziyetlerde daha duyarlı olması gerekirdi.
taraftar nasıl kulübü sahipsiz bırakmıyorsa, takımının hep yanındaysa, yönetim de taraftarı sahipsiz bırakmamalı; teşvik etmeli.

ama herkesin hataları olabiliyor maalesef. umarım Aziz Yıldırım yeni dönemde bunu değerlendirir. daha sakin bir yapıya bürünür. bunu da aşacağına inanıyorum. çünkü zaman içinde hatalarından ders çıkarabildiğini gözlemledik. zaten istikrar dediğimiz şey de bu. hatalardan ders çıkarıldığı sürece sorun yok.

Celal Tunalıoğlu
29-05-2006, 19:20
Fenerbahçe başkanlığından istifa eden ancak geri gelip gelmeyeceği tartışılan Aziz Yıldırım’ın Star Televizyonu’nda yaptığı açıklamalara Fenerbahçe eski Asbaşkanı ve Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’dan yanıt geldi. Saran, "Geçmişte beni başkanlığa aday göstermek istediğini söyleyen Yıldırım şimdi beni suçluyor. Fenerbahçe’de oluşan kaos ortamına bir son verilmeli. Yıldırım ya başkanlığa geri dönmeli ya da gölgesini kulüp üzerinden çekmeli" dedi.

Fenerbahçe Kulübünün, istifa edip etmediği, yeniden aday olup olmayacağı hala belli olmayan Aziz Yıldırım, kulübün hak etmediği şekilde yaşamakta olduğu belirsizlik ve kaos ortamı içerisinde dün akşam ilk kez ortaya çıkmış ve Telegol programında, şahsımı hedef alarak, "Galatasaray’a yardım edenden Fenerbahçe’ye başkan olmaz. Onun Fenerbahçe’ye vereceği bir şey yok." diyerek, üzülerek de olsa, beni cevap verme zorunluluğunda bırakmıştır.

Ben 2001 yılında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe yönetimine davet edilirken de yayın hakları işiyle uğraşıyordum. Zaten beni ısrarla çağırma nedeni de spor sektöründeki deneyimim ve uluslararası ilişkilerimdi.

Ben Galatasaray’ın yayın haklarını ilk kez 2001 Ağustos tarihinde, Fenerbahçe’de yöneticiyken, Aziz Yıldırım’ın bilgisi dahilinde aldım. Bu hakkı satın aldıktan 1,5 yıl sonra da, Aziz Yıldırım tarafından Futbol şube sorumluluğuna getirildim.

Geçmişte benim için “ olumlu ve önemli değerler “ olan spor sektöründeki deneyim ve ilişkilerim, nasıl olur da şimdi aday olmak isteyince birdenbire “ olumsuzluk ve kulüp adına yanlış “ düzeyine indirilir, anlamak mümkün değil.

Yönetim Kurulu Başkanı olduğum grubumuza ait şirketlerden biri tanesi, bugün dünyada 207 kulübün ve 33 ülke federasyonunun, Türkiye’de ise başta Fenerbahçe olmak üzere, Galatasaray ve Trabzonspor ile toplam 11 kulubün yayın haklarına sahibtir.

Yani içinde olduğum iş dünyasında dün ne işle ilgileniyorsam, bugün de aynı işi yapmaktayım.

Aziz Yıldırım benim için “ Onun kulübe vereceği bir şey yok “ diyor.

Beni yönetime alan Aziz Yıldırım. Beni futbol şube sorumlusu yapan da Aziz Yıldırım.

Hatta 2004 yılında Mart kongresinde yaptığı konuşmada, “ Bir ara çok bunalmıştım. Başkanlığı bırakmayı düşündüm. Önce Nihat Özdemir’e, sonra da Sadettin Saran’a Başkanlığı önerdim. Ama her ikisi de kabul etmedi “ diyerek, beni Fenerbahçe Başkanlığına layık bulduğunu, bizzat kongre üyelerine itiraf eden de yine aynı Aziz Yıldırım !

Şimdi, ben kulübü böylersi bir kaos ortamında bırakmamak için aday olduğumu açıklayınca da, Aziz Yıldırım’ın gözünde birden bire “ Kulübe verecek bir şeyi olmayan insan “ oluyorum.

Fenerbahçe camiasının, bu çelişkili tutumun altındaki gerçeğin farkında olduğu düşüncesindeyim.

Bu vesile ile Aziz Yıldırım’a tavsiyem, ya bir an önce kulübün başına geri dönmesi ve bu kaos ortamına son vermesi, ya da elini ve gölgesini kulübün üzerinden çekerek, kongrede sade bir üye gibi oyunu kullanmasıdır.

Gün hizmet yarışına girenleri karalama günü değil, Fenerbahçe’yi 100. yılda Türkiye’de ve Avrupa’da zirveye taşıma ve dünya kulübü yapma günüdür.

Kişilere bağımlı kurumların evrensel başarılara ulaşmasının mümkün olmadığına ve 100. yılında Fenberbahçe’nin kurumsallaşma adına önemli bir sınavın öncesinde olduğuna inanıyorum.

En kritik günde Fenerbahçe’yi başsız bırakan ve kaos ortamına neden olan Aziz Yıldırım eğer bu kararından pişmansa ve geri dönmenin yollarını arıyorsa, ben kendi adıma ona yardıma hazırım.

Aziz Yıldırım’a, kamuoyunun önünde, “ Buyur gel, seçime tek aday olarak katıl. Bir Fenerbahçeli olarak, ben her türlü hizmet ve desteğe hazırım. Önemli olan Fenerbahçe’nin 100. yıl zaferidir. “ diyorum.

Saygılarımla,

Sadettin Saran

-------------------------

İddialara en güzel cevap olmuş.

Muzaffer Eken
29-05-2006, 20:11
evet gerçekten güzel yanıt.camianın 100.yılda kenetlenmesinin gerekliliğine herkes inanmaya başlamış bunu görmek güzel ...

Onur Baş
29-05-2006, 21:20
açıklamanın yapıcı bir amacı olduğunu düşünmüyorum. dağılan itibarını düzeltmek zorundaydı böyle bir açıklamayla.

daha önce de gönderildiği vakitlerde "başkan olursam Aziz Yıldırım'ın heykelini dikerim" cümlesini içeren konuşmasında "büyüklük bende kaldı" mesajını vermeye çalışmıştı. bu açıklamanın da farklı bir vasfı yok kanımca.

Celal Tunalıoğlu
29-05-2006, 22:41
açıklamanın yapıcı bir amacı olduğunu düşünmüyorum. dağılan itibarını düzeltmek zorundaydı böyle bir açıklamayla.

daha önce de gönderildiği vakitlerde "başkan olursam Aziz Yıldırım'ın heykelini dikerim" cümlesini içeren konuşmasında "büyüklük bende kaldı" mesajını vermeye çalışmıştı. bu açıklamanın da farklı bir vasfı yok kanımca.

Saadettin Saranın bütün acıklamaları ''hakkımdaki iddialara cevap'' seklinde baslıyor,dolayısıyla kavga ortamını yaratan kendisi değil.

Onur Baş
29-05-2006, 23:21
Saadettin Saranın bütün acıklamaları ''hakkımdaki iddialara cevap'' seklinde baslıyor,dolayısıyla kavga ortamını yaratan kendisi değil.

kavga ortamıyla alakalı bişey yok ki. adamın antifb medyanın yanında yeraldığı görüntüsüyle itibarı yeterince zedelendi zaten amacı bunu kurtarmak.

göreceksiniz ki yakın zamanda medya da benzer şekilde sevimli gözükmeye çalışacak bizlere. başka çareleri yok çünkü.

Mustafa Akdoğan
30-05-2006, 01:34
olayların iç yüzünü bilmediğimiz için yorumlar biraz hawada kalıyor bence..çünkü bi siteye yada gazeteye bakıorum aziz yıldırım'ın s.saran hakkında dedikleri we iddaaları,baska bi yayın organına bakıyorum s.saran'ın haklı yönleri göz önüne seriliyor her 2 yorumlara da bakıyorum söylenenlere bakıyorum ama gercek we dogru bi karar weremiyorum?aziz yıldırımn yaptığı icraatlar kesinlikle tartışılamaz ama s.saran'ın bukadar karalanma nedenini bi türlü çözemedim..hangi isim daha iyi hizmet werecekse o baskan olsun ama isterim ki AZİZ BAŞKAN GERİ DÖNSÜN..

Celal Tunalıoğlu
30-05-2006, 08:51
kavga ortamıyla alakalı bişey yok ki. adamın antifb medyanın yanında yeraldığı görüntüsüyle itibarı yeterince zedelendi zaten amacı bunu kurtarmak.

göreceksiniz ki yakın zamanda medya da benzer şekilde sevimli gözükmeye çalışacak bizlere. başka çareleri yok çünkü.

Saadettin Saranın itibarı onun hareketlerinden bağımsız olarak zedelendi,Aziz Yıldırımla kavgalı olması Saadettin Saranın karalanması için yeterli bir sebep zaten.

Fenerbahçe başkanlığına talip olmuş,zamanında Fenerbahçe futbol şube sorumluluğu yapmış,Aziz Yıldırım tarafından başkanlık teklif edilmiş bir insan hakediyor mu bu ithamları,karalamaları ?Niye kendini sevimli göstermek zorunda olsun ?

Kemal Aktürk
30-05-2006, 09:47
ikincisi herkesi üye yapmadıkları da ayrı bir husus.
sonuç olarak birilerinin maddi olarak desteklediği haber sitelerindeki antin kuntin anketlere, güven bazında rahat rahat tercih edeceğim bir organizasyondur antu. üyelik sistemi bellidir.

Saran hakkında olumlu yazı yazanların antu da no-post cezası alması ne kadar ilginç değil mi?

Başar Kantar
30-05-2006, 20:27
bu takıma en son lecek adam bu S.saran kendisini hiç sevmem yani Fenerbahçemize yakışmaz...

Kemal Aktürk
30-05-2006, 22:20
bu takıma en son lecek adam bu S.saran kendisini hiç sevmem yani Fenerbahçemize yakışmaz...

Şu topiği baştan sona okumanı tavsiye ederim, insanlar neyi istediklerini gerekçeleriyle belirtmiş, tartışmış. Sen tek cümle ile herşeyi halletmişsin tebrik ederim. Ben de tek satırlık slogan atanları istemiyorum ama varsınız.

Merve Onkök
30-05-2006, 23:02
Ali Şen'in Saran'ın adaylığı ile ilgili tespitine bence dikkat edilmeli:"Fenerbahçe sıradan bir kulüp değil..."
Kendisi için istediği adaylık yolu da açılmış oldu.Hislerimiz ne kadar sağlam bir dayanak olur bilmiyorum ama kendisinde bir Fenerbahçe başkanının taşıması gereken ağırlığı görmüyorum!!!.Bekleyelim bakalım olağanüstü kongrede üyelerimiz farklı düşünecekler mi!!!

Servet Güldeş
24-02-2007, 18:46
SADETTİN SARAN İHRAÇ EDİLDİ...

Kulübümüz Disiplin Kurulu bugün yaptığı toplantıda eski yöneticilerimizden Sadettin Saran'ın kulüpten ihracına karar verdi.
Fenerbahçe Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan disiplin kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada gerekçeli kararın henüz yazılmadığını belirterek Saran'ın ihraç kararıyla ilgili yapılan şikayeti derinlemesine incelediklerini ve sonunda Saran'ın disiplin suçu işlediğine kanaat getirilerek ihraç kararı alındığını açıkladı. Erdoğan ayrıca, Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu için yapılan şikayeti ise gayriciddi bulduklarını ifade ederek, şikayetle ilgili dosyayı kapattıklarını açıkladı

Muzaffer Eken
24-02-2007, 20:10
Acaba bu gerçekten hakedilmiş bi sonuçmu yoksa Aziz Yıldırım'ın muhalif ses istemeyişinin tescilli belgesimi bu merak konusu kendi adıma.Saran'ın diğer büyüklere çeşitli yollarla sponsor olduğu haberlerinden sonra zaten yeteri kadar tepki çekmişti sanıyorum camiadan yada taraftarlardan,bu son kaçınılmaz oldu belkide bu sayede.

Uğur Kaba
25-02-2007, 15:24
eziklere sponsor olan adamla işimiz olmaz!!!

Çağlar Çağatay
25-02-2007, 18:59
kendi çıkarlarının peşinde olmadığını kanıtlamadıkça uzak dursun...

Kemal Aktürk
26-02-2007, 10:19
SADETTİN SARAN İHRAÇ EDİLDİ...

Kulübümüz Disiplin Kurulu bugün yaptığı toplantıda eski yöneticilerimizden Sadettin Saran'ın kulüpten ihracına karar verdi.
Fenerbahçe Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan disiplin kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada gerekçeli kararın henüz yazılmadığını belirterek Saran'ın ihraç kararıyla ilgili yapılan şikayeti derinlemesine incelediklerini ve sonunda Saran'ın disiplin suçu işlediğine kanaat getirilerek ihraç kararı alındığını açıkladı. Erdoğan ayrıca, Asbaşkanlarımızdan Mahmut Uslu için yapılan şikayeti ise gayriciddi bulduklarını ifade ederek, şikayetle ilgili dosyayı kapattıklarını açıkladı

Başkan yapmış yapacağını. Neyse şimdi konuşmaya değmez, küser gider oynamayom diye.Aç kalırız açıkta kalırız. Neme lazım.
Ayrıca söylemeden es geçemeyeceğim. Ne çok şey bilen insanlar var bu forumda gerçekleri söyleseler de okusak öğrensek. Oyuncak Fenerbahçe medyasını (FB Tv vs.) kaynak gösterirseniz darılırım...

Volkan Güler
27-02-2007, 00:40
Sadettin Saran`ın Basın Açıklaması: "Ben Fenerliyim..."

24 Şubat Cumartesi günü, Fenerbahçe Haysiyet Divanı’nın hakkımda aldığı kesin ihraç kararını derin bir üzüntü ile öğrendim. 4 yıl önce gerçekleştirdiğim bir transferde bir usul hatası yaptığım gibi traji-komik ve tüzüğe aykırı bir gerekçeyle haysiyet divanına sevk edilip, ihraç edilmemim bana olduğu kadar tüm Fenerbahçe camiasına yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum.

2004 yılında da daha iyi bir Fenerbahçe için en demokratik hakkım olan eleştiri hakkımı kullandım, iyi niyetli bir eleştirim bahane edilerek haksız bir şekilde 2 yıl geçici ihraç cezası almıştım. Bu yüzden geçen sene yapılan seçimlere de girememiştim.

Cumhuriyetimizin en köklü spor kluplerinden biri olan Fenerbahçe hiç kimsenin tekelinde olamaz! 100. yılda tüm Fenerbahçeliler Avrupa’da başarı ve dünya kulübü olmayı beklerken, işi hırsa ve yok etmeye dönüştürmüş bir başkanı anlamak mümkün değildir. Sayın Başkana muhalif olan kişileri hedef alan yok etme girişiminin bu boyutlara gelmesinin, son derece endişe verici olduğunu düşünüyorum.

Sayın Başkan’ın bilmesi gerekirdi ki, ben hiçbir mücadeleden kaçmam! 2 gündür sayısız destek telefonu, e-posta ve sms alıyorum. Sayın başkan beni yok etmeye çalışabilir ama içimdeki Fenerbahçe sevgisini hiçbir zaman yok edemez! Herkes şunu çok iyi bilmeli ki, ne kendini Fenerbahçe Kulübünün sahibi zanneden Sayın Başkan, ne de herhangi bir kurul ya da güç, yüreğimde yaşattığım Fenerbahçe sevgisini bitiremezler.

Usulsüzlük suçu yüzünden hakkımda ihraç kararı verenlerin aslında Fenerbahçe’nin aleyhine çalıştığını görüyorum. Herkesin de bu kararın arkasındaki gerçek sebebinin ne olduğunu bildiğine inanıyorum. Bu konudaki takdiri, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bana yapılmak istenen bu yok etme girişimine karşı, yargıda hakkımı arayıp, sorumlulardan hesap soracağımdan ve Fenerbahçe’me hizmet yarışında var gücümle çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Saygılarımla,

Sadettin Saran

Serhat Özcan
02-03-2007, 20:37
wallahi açıkçası sadettin saranı hiç ama hiç sevmem ...çıkarları için bişelerin peşinde olduğunu düşünüyorum ama yinede böle güçlü insanların bu camiadan uzaklaştrırılmaması gerektiğine inananlardanım...aziz başkan değilmiydi sadettin saranı geleceğin başkanı diye gösteren,hakan bilal kutlualpi yanından ayırmayan...bi güz aziz başkan gidecek ve klubün güçl insanlara ihtiyacı var,o yüzdende küstürülmemeliler...

Fırat Aydın
08-03-2007, 19:07
Dün akşamki konuşmada kendisine olan en son saygımı da kaybettim Saadettin Saran şahsına. Hiçbir gerçek Fenerbahçeli; fenerbahçe Başkanına ne olursa olsun,''Adam Değilsin'' diyemez ''Saçmalıyorsun'' diyemez. Üslubuna dikkat etmeli.

Saygın Özkan
09-03-2007, 03:05
Dün akşamki konuşmalar fenerbahçemize zarar verdi ... Sadettin Saran'ın başkanımıza sarfettiği sözleri kabul edemiyorum. Ayıptır Sadettin Bey, ben de sizi düzgün bi insan zannediyodum. Umarım futbolcuları etkilemez !!

Baran Kutlu
09-03-2007, 03:48
ne düzgünü yaw..sadettin sarandan bahsediyoruzz neyse no comment :X

Orhun Can
09-03-2007, 04:46
Önce kendisinden yaşça büyük birine sonrada Fenerbahçe Klubü Başkanına adam ol diyecek cürreti kendinde bulan birisi nasıl olur da gelecekte başkan adayımız olabilir :(
Önce gs ve bejeke'ye yaptığı yardımları kessin sonra da şu dolandırma olayını açıklasın bakalım.

Kemal Aktürk
10-03-2007, 00:12
"Bismillahirrahmanirrahim ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim"

Şenol Bakıcı
10-03-2007, 01:26
Önce kendisinden yaşça büyük birine sonrada Fenerbahçe Klubü Başkanına adam ol diyecek cürreti kendinde bulan birisi nasıl olur da gelecekte başkan adayımız olabilir :(

%100 dogru

Yusuf Yavuz
11-03-2007, 00:09
Sana da hırsız damgası vurulsa degıl buyugun babana bıle soylersın o lafları.

+1907 ama yinede canli yayinda soylemeseydi daha iyi olurdu.

Bu arada FB baskani olan kimse (yada herhangi bir takimin baskani) sacmalayamaz diye birsey yok.

Orhun Can
11-03-2007, 00:36
Sana da hırsız damgası vurulsa degıl buyugun babana bıle soylersın o lafları.
Haklısın ama insan babasına böyle bir kazık atar mı bu da ayrı bir soru ?

Celal Tunalıoğlu
11-03-2007, 01:18
Haklısın ama insan babasına böyle bir kazık atar mı bu da ayrı bir soru ?

Kazık attığı nerden biliyoruz ?

Saran mahkemeye gidiyormus,sonucunu beklemekte fayda var.

Kenan Ergün
12-03-2007, 16:05
Aziz Yıldırım da az değil. Saran da sütten cıkmış ak kaşık değildir. Aziz her işi planlayarak yapmıyorsa ben de Kenan değilim. bunlardan haberi vardır ama bu işte acık oldugunu bilerek davranıyordu.ve saran rakip olma yolunda yürüyünce hemen üstü çizildi. kazık falan bilemeyiz Aziz Bey' in söylediği herşey dogru diye bişey yok. Mahkeme karar versin ona bakalım.

Selçuk Yenigün
12-03-2007, 17:14
bu adam hakkında hala iyi sözler söyleyen insanların fenerbahçeliliğinden şüphe ederim...şerefszi steven

Kemal Aktürk
12-03-2007, 18:03
bu adam hakkında hala iyi sözler söyleyen insanların fenerbahçeliliğinden şüphe ederim...şerefszi steven

Şu topiğe yazmamaya çalışıyorum, "la havle" çekiyorum saçma sapan yazıları gördüğümde sinirden ne diyeceğimi şaşırıyorum. Bu foruma paf üyelik uygulaması gelmeli. 2 Hafta forumda dolaşıp forumu özümsemeden foruma yazı yazmamalı.
Yönetim kurulunda görev almış birine şerefiz diyorsun, forum kurallarına aykırı.
Benim Fenerbahçe liliğimden şüphe ediyorsun. Beni tanır mısın? Hayır.
Beni tanımadan Fenerbahçe liliğim hakkında yorum yapanın adamlığından şüphe ederim.

Aycan Yağanoğlu
12-03-2007, 22:29
Şu topiğe yazmamaya çalışıyorum, "la havle" çekiyorum saçma sapan yazıları gördüğümde sinirden ne diyeceğimi şaşırıyorum. Bu foruma paf üyelik uygulaması gelmeli. 2 Hafta forumda dolaşıp forumu özümsemeden foruma yazı yazmamalı.
Yönetim kurulunda görev almış birine şerefiz diyorsun, forum kurallarına aykırı.
Benim Fenerbahçe liliğimden şüphe ediyorsun. Beni tanır mısın? Hayır.
Beni tanımadan Fenerbahçe liliğim hakkında yorum yapanın adamlığından şüphe ederim.
paf uygulamasını konusunda bende sonuna kadar katılıyorum.
Sadettin Saran için de yolu açık olsun demekten başka bişey söylenmemeli sanırım

Tunay Aygün
14-03-2007, 16:18
geçen gün fb dergisinin eski sayılarını karıştırırken bi resim gördüm.yaklaşık 3 yıl öncesinin dergisiydi galiba.. resimde saadettin saran, tahir kıran, atiila kıyak ve hakan bilal kutlualp çok samimiydi.. bu isimlerin hepsi sırayla yönetimden çıkarıldı.Bence zico'nun beceriksizliğiyle kendini dibe çeken efsane başkanın karşısına güçlü bi kadro çıkabilir.Ben şahsen 100. yıl gibi çok özel bi yılımızda zico gibi bi fiyaskoyu efsane başkanımızdan hiç beklemezdim.Ve zico kendinden çok aziz yıldırıma zarar veriyo, artık antrenörle beraber başkanın da alternatifleri aranmıyor değil.bence saadettin saranın başkan olması o kadar korkulacak bişey değil.

Tuğba Tülü
14-03-2007, 18:57
Ne saran ne kıran arkandayız aziz başkan...

Kemal Aktürk
22-03-2007, 17:40
Mükemmel bir fikir! Haydi pankart yaptırıp tribüne as hemen.

Sinan Bıçak
22-03-2007, 17:48
şeref bu kadar basit bir sıfat mı? Bir insana şerefsiz demek bu kadar kolay mı?

Emre Ekmekçi
23-03-2007, 06:54
sana olan sempatim minimum öfkem maksimum:) sayın saran

Hasan Muradoğlu
25-03-2007, 19:42

Arkasından da disiplin kuruluna sevk edilelim =)

Samet Koşar
03-12-2008, 04:31
Sadettin Saran'a güzel haber
Kulübümüzden ihraç edilen eski yöneticimiz, açtığı davayı kazandı

Yönetimimizin Sadettin Saran hakkında aldığı ihraç kararını, Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesi iptal etti. İsmi, kulübümüzün başkan adaylığı ile sürekli gündemde olan Sadettin Saran, Fenerbahçe yönetiminin 2007 yılında aldığı ihraç kararına karşı açtığı davayı kazandı. Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Fenerbahçe Kulübü'nün aldığı kararın hukuka aykırı olduğuna karar verip, ihraç kararını iptal etti. Daha önce de ihraç kararı iptal edilen Sadettin Saran, bu kararla 2. kez ihraç kararını iptal ettirmiş oldu. Bu sonuçla Sadettin Saran Fenerbahçe kongre üyelik hakkını geri kazanırken, başkanlık yolu da yeniden açılmış oldu.
Kaynak: İHA

http://www.fenerbahce.com/haberler/31699.php

Başlık güncelliğini koruyacak gibi duruyor:)

Ahmet Yürek
04-12-2008, 00:03
Diyelim Aziz başkan bıraktı saran onun ardından başkanlığı kaldıramaz kolay değil..
saranı bilmem ama kıran bırakın yönetime girmeyi üyeliği olsun bile istemem..

Tuğba Tülü
04-12-2008, 00:24
Ne saran ne kıran arkandayız aziz başkan...
Bu mesajı yazalı nerdeyse 2 sene olacak ,Tahir kıran yönündeki fikrim geçerli ancak Saadettin Saran konusunda bazı okuduğum ve öğrendiğiklerimden sonra,aziz başkan olmazsa sadettin saran olması tercihim...

Benim asmama gerek yok zamanında tribüne asılmıştı zaten!

Mustafa Yüksek
04-12-2008, 23:07
saadettin saran ın başkanlığına adaylığını duymak hoşuma gider doğrusu kendisinin sağlam fenerli olduğuna inandığım birisi.

Baran Kutlu
19-12-2008, 04:17
geçtiğimiz günLerde Hakan BiLaL KutLuaLp de katıLdıgı bir tv programında Aziz YıLdırım'ın önümüzdeki seçime tek aday oLarak katıLamayacağına inandığını söyLedi.BakaLım bekLeyip görücezz..

Onur Coşkuncan
19-12-2008, 13:59
kim gelirse gelsin fenerbahçe için hayırlısı olsun.

Can Demir
20-12-2008, 20:15
İstemiyorum demicem bu sene kimi istemiyorum desem Fenerbahçede gördük...

Fuat Rıhtım
20-12-2008, 20:45
Ben başkan olmasını istemiyorum.

Ama adaylığını koysun. Hakan Bilal Kutlualp'te Saadettin Saran'da koysun adaylığını.

Rekabet her zaman başarıyı getirir.

Saygın Özkan
21-12-2008, 02:15
Hakan Bilal Kutlualp de, Sadettin Saran da Fenerbahçe'de başkan olarak görmek istediğim kişiler. Umarım Fenerbahçe için hayırlısı olur.

Safa Arıkan
21-12-2008, 20:52
Padişah yaverleri nederler acaba bu duruma?

Muhammet Budak
21-12-2008, 23:45
Padişah yaverleri nederler acaba bu duruma?Padişahım çok yaşa diyeceklerdir herhalde kardeşim ne safsın :)

Yusuf Yavuz
22-12-2008, 15:31
Aday olsun girsinler, çok sevinirim valla.

Kaybedip kazanmaları pek önemli değil benim açımdan ama yeterki aday olacak cesareti kendilerinde bulsunlar.

Sonuçlar zaten herşeyi ortaya döker.

Ege Uysaler
23-12-2008, 00:54
büyük hayal kırıklıgı ile geri döner

Murat Şener
23-12-2008, 04:57
seçimler mayıs ayında eğer oy hakkım olsa ve seçimlere katılacak olsam asla ve asla sadetin saran'a başkanlık için oy vermem tamam zamanında belki klübümüz için çok güzel işler yapmış olabilir vaadettiği şeyler de herkese göre çok önemli şeyler olabilir fakat sadettin saran o koltuğun yükünü kaldırabilecek bir kişi değil

Saygın Özkan
24-12-2008, 01:10
seçimler mayıs ayında eğer oy hakkım olsa ve seçimlere katılacak olsam asla ve asla sadetin saran'a başkanlık için oy vermem tamam zamanında belki klübümüz için çok güzel işler yapmış olabilir vaadettiği şeyler de herkese göre çok önemli şeyler olabilir fakat sadettin saran o koltuğun yükünü kaldırabilecek bir kişi değil

Bu sonuca nasıl vardın?

Murat Şener
25-12-2008, 23:11
Bu sonuca nasıl vardın?

25 milyon taraftarı olan bir klübün başkanı olmak hiç kolay bir şey değildir ...

-öncelikle aziz yıldırımın yapmış olduğu gibi bütün camia ya hükmedebilme becerisi olması gerek ( hükmetmek yanlış anlaşılmasın bütün camia tarafından kabullenilmesi açısından kullandım )

-gerek aile yaşantısıyla gerek de özel hayatıyla bütün camia tarafından örnek gösterilecek biri olmsı gerekir

-sadece futbol branşında değil bütün branşlarda oyunculardan önce takımı temsili çok kuvvetli olması gerekir ...

bunun gibi daha çok sıralayabilceğim sebep sunabilirim ...

Kemal Aktürk
28-12-2008, 23:19
Aziz Yıldırım seçildiği zaman bütün bu özellikleri taşıyordu yani. :)

Ufuk Coşkun
11-02-2009, 19:54
Kim ne derse desin abi bu seçimde de Aziz başkan seçilecek.Hiç biri şuanda Aziz başkanla yarışacak kadar donanımlı değil.İnşallah seçilince biraz akıllıca işler yaparda,bizi ilerleteceğine geriletmez.

Abdulhalim Şerbetçioğlu
18-02-2009, 13:18
sayın aziz yıldırıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve başkanlık seçiminde diğer adaylar gibi onada başarılar dilerim....herkes gelip geçicidir tek gercek fenerbahçe dir...bunuda unutmayalım bu devirde kimse sultan değil padişah değil...

Umut Dalkıran
18-02-2009, 23:58
sayın aziz yıldırıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder ve başkanlık seçiminde diğer adaylar gibi onada başarılar dilerim....herkes gelip geçicidir tek gercek fenerbahçe dir...bunuda unutmayalım bu devirde kimse sultan değil padişah değil...

kesinlikle

Samet Koşar
20-03-2009, 12:35
Cezası kalkarsa Saran aday

İhraç kararına yaptığı itirazı kabul edilen Sadettin Saran, Yargıtay´ın da onaylaması durumunda Yıldırım´ın karşısına çıkacak.

Adı sık sık başkan adaylığı için geçen eski yönetici Sadettin Saran, sonunda kararını verdi. Afyonkarahisar Genç Atılımcılar Derneği tarafından, “yılın işadamı” seçilen Saran, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Türk spor tarihi bir yana, Avrupa ve dünya spor tarihinde, bir kulüpten 2 kez ihraç edilen başkan adayı yok. Dolayısıyla ben, 2 defa ihraç edilmeme karşın azimliyim. Başkan olmak önemli değil. Önemli olan başarılı ve kalıcı başkan olmak. İhraç edildikten sonra yargıya başvurdum ve kazanarak geri döndüm. Fakat kulüp Yargıtay’a itiraz etti. Şu anda onun sonucunu bekliyorum. Eğer bu karar nisandan önce verilirse, mayıstaki kongreye yetişip, Aziz Bey’in karşısında aday olacağım. Yetişmezse, 3 yıl sonraki kongrede yine aday olmayı düşünüyorum.”
Sezer KÜÇÜKKURT (DHA)

http://fanatik.ekolay.net/fanatik/FENERBAH%C3%87E-Cezas%C4%B1-kalkarsa-Saran-aday_4_HDetail_34_128319_15.htm

Dün fanatikte okumuştum paylaşayım dedim..

Baran Kutlu
22-03-2009, 04:01
aday oLsa ne oLur acaba , Aziz Yıldırım'ın aday oLduğu bir seçimde kazanabiLme ihtimaLi var mıdır sizce..