PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 100.000 Kişilik Stad

Akif Ahmetoğlu
24-03-2006, 13:55
Fenerbahçe’nin geleceği için en büyük müjdeyi Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili NİHAT ÖZDEMİR “100 BİNLİK YENİ STAT” diyerek verdi. ÖZDEMİR, çağdaş, ultralüks, içersinde bir çok spor müsabakasının yapılacağı, çok amaçlı 100 bin kişilik, bir milyon metrekare üzerine inşa edilecek Fenerbahçe’yi dünya devleri arasına taşıyacak yeni bir stat hazırlığı içinde olduklarını Yayın Yönetmenimiz ATİLA BARTIN’a açıkladı

İşte büyük bomba patladı.Nihat Özdemir RESMİ FENERBAHÇE GAZETESİNDE açıklamış.

Bazı arkadaşlar yani bir stadın gereksiz oluşundan bahsedebilir;Düşüncem şu ki:52.000 lik stad yapılırkende önce 20.000 lik stad dolsun diyenler vardı. İtiraf edeyim , Bende bu görüşü savunanlardan biriydim
Yeni stadın dolması için biletler (bugünkü paraya göre söylüyorum tabi şimdi) 5 ytl olmalı diyodum, yoksa hayatta dolmaz.
Ama hatırlayın eski stadda kış başlayınca kale arkaları boşalır, maratonun üstü açık olan kısmı komple boş kalır, göbekte kemikleşmiş 200-300 kişilik bir grup maç izler ve bağırırdık o zamanlar...Kale arkasındaki taraftarlar biçok maçta maratona alınır, genede maraton bile dolmazdı...

Ama ne zamanki modern stat yapıldı, ne zamanki modern tuvaletler, insani giriş çıkışa müsati kapılar kondu, yeri geldi 52.000 lik stada bilet bulamadık.... Izgaralar tıkanır maratonun arkasında dize kadar lağım suyu olurdu...O sudan girip çıktık defalarca stada.Çok uzaklara gitmeye gerek yok daha birkaç sene evvel M.Denizli zamanında GS yi 2-1 yendiğimiz maçtada aynı durum vardı...

Eğer modern bi stat yapılırsa, o statta dolar taşar, hiç endişeniz olmasın...

İşte kaynak:http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3092#

Samet Erden
24-03-2006, 14:39
çok güzel olur..ama önce şuanki mağbedimize bir doyalım şöyle..çünkü tam kapasite açılalı daha birkaç hafta oldu..

Onur Baş
24-03-2006, 18:54
bütçe 200 milyon euroya yaklaşınca başlarlar tahminim en az bi 6 senesi vardır başlanması için en azından.

ayrıca dolup dolmamasıyla da pek alakalı değil. evet dolar buna inanıyorum hatta temizinden bi 40-50bin kombine satarız sezon başı. çünkü türk taraftarların çilesi olan ulaşım ve rahat maç izleme sıkıntısına da son verilmiş olacak.

ama bu stadları birer "yapı" olarak düşünmeliyiz. içinde otel, alışveriş merkezi, hatta spor salonu, vs gibi bir çok unsurun yeraldığı bir kompleks. avrupa'da 2.,3. lig takımları bile yeni stad projelerine birer birer başlangıç verdiler. şimdiki şartlara göre çok iyi bir stad yaptık. ama bu büyüme hızıyla daha iyileri de kaçınılmaz.
sonuçta artık geriden takip eden bir kulüp değiliz ve çağı hızla yakalıyoruz.

bazıları da "ama uefa kupası", "ama hakemler" desin ve bunların maketleriyle avunsun. artık yükselmek için tuttukları paçamızı da ellerinden kaçırdılar. daha hızlı yükseleceğiz.

Burak Tuzlu
24-03-2006, 23:23
Peki nereye? Mükemmel olur ama yönetim 100000kişilik stadta bile kale arkalarını 45milyon yapar. o stadda boş kalır :-/

Onur Aloğlu
24-03-2006, 23:56
Peki nereye?

Tabii ki, Seyrantepe' ye ;D ;D

Yiğit Arın
25-03-2006, 01:55
Türkiye'deki bu taraftar anlayışı olduğu müddetçe, üstüne de yönetimin ticari kaygılarını eklediğimizde tamamen gereksiz bir yatırım olur. Böyle bir şeyin olması için her maçın istisnasız full olması, biletlerin kombinelerin anında tükeniyor, talep karşılanamıyor olması lazım.

Gel gör ki ortalama 30bine oynuyorsak ne ala. Sebepler tartışılır edilir ama böyle bir proje nedensiz ve amaçsız olur. Ki zaten yapılmaz da...

Hem, önce bi salon yapılsın...

Sinan Bıçak
25-03-2006, 02:09
Kaynakta bu konuyla ilgili haber bulamadım ben.

körmüsün arkadaşım?

Sinan Bıçak
25-03-2006, 02:15
Bu Haber Doğru Değil
Unifeb forumunda sayın başkan yardımcımız Nihat Özdemir'in ağzından ''çağdaş, ultralüks, içersinde bir çok spor müsabakasının yapılacağı, çok amaçlı 100 bin kişilik, bir milyon metrekare üzerine inşa edilecek Fenerbahçe’yi dünya devleri arasına taşıyacak yeni bir stat hazırlığı içindeyiz'' gibi ifadeler kullanılmıştır.Bu haber tamamen hayal mahsulü olup gerçekleri yansıtmamaktadır.

Celal Tunalıoğlu
25-03-2006, 02:23
Türkiye'deki bu taraftar anlayışı olduğu müddetçe, üstüne de yönetimin ticari kaygılarını eklediğimizde tamamen gereksiz bir yatırım olur. Böyle bir şeyin olması için her maçın istisnasız full olması, biletlerin kombinelerin anında tükeniyor, talep karşılanamıyor olması lazım.

Gel gör ki ortalama 30bine oynuyorsak ne ala. Sebepler tartışılır edilir ama böyle bir proje nedensiz ve amaçsız olur. Ki zaten yapılmaz da...

Aynen katılıyorum..
100 binlik stad cok lüks kacar ve gereksizdir..

Celal Tunalıoğlu
25-03-2006, 02:26
Haberde sanırım önce resmi sitede yayınlanmıs sonra ne kadar sacma bir demec olduğu farkedilip silinmiş..

Ömer Birdal
25-03-2006, 03:14
bence de kimse böyle saçma birşey söylememiştir..yorumlamaya bile gerek yok bence..

Sercan Matur
25-03-2006, 09:36

Onur Baş
25-03-2006, 13:25
10-20 sene sonrasını planlama olayına alışık olmadığınız için saçma geliyor bence.

Futbol'da uluslararası başarı geldikçe buna ihtiyaç duyacağız. Milan, Juventus, Inter, Man Utd, Arsenal, Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih kulüpleriyle yarışır hale geleceğiz ve dikkat ederseniz bu saydığım kulüplerden, bahsedilen kalitede stadı olmayanlar da, o seviyedeki stadlardan inşaa etmeye başladılar. İçeriklerine de açıp bakmanızı öneririm.

"Salon yapsak daha ii","o paraya şunu alırız" gibi vizyonsuz eleştirilerden de kaçınalım. Nitekim bahsettiğimiz kulüp Avrupa'nın en hızlı büyüyen kulübüdür. Sizin elektriğini, suyunu düşünüp arada bir tadilat yaptırdığınız eviniz değil. Belli bir marka yönetimi becerisi gerekir. Plan gerekir, proje gerekir. Bu projeyi düşünen yönetimin de başardıkları ortadadır. Bekleyelim görelim.

Not: Çok öncesinde zaten salon yapılacak. Böyle bir proje zaten var.

Ömer Birdal
25-03-2006, 15:50
stad yapmak ta gecekondu yapmaya benzemiyor yalnız.. stad tamamen biteli daha bi sene olmadı..
juve şuan hem stadın büyüklüğünden hem de şehre uzak oluşundan dolduramıyor hemen her maçta..ki liderler şuan.. diğer saydığın takımların da bulundukları ülkelerdeki futbol kültürüyle bizimkinin farklı olduğunu söylemeye bile gerek yok..
şampiyonlar ligi ve derbi maçlar haricinde full çektimi stad, hayır.. sene 3 maç için mi onca yatırım yapacağız.. onu da geçtim , sürekli akustiğin kötülüğünden bahsederiz, o kadar büyük bir stadı dolduramayınca bundan daha kötü olmayacak mı durum? neresinden bakılırsa bakılsın şuan için ve orta vadede ( ki bu da bence 15-20 sene ) bu stad bizi başarıyla temsil eder, yeterli gelir bize..
tesisleşmede büyük merhaleler katettik zaten sıra sportif başarıya geldi Başkanımızında söylediği gibi.. artık meyve toplama zamanı..

Onur Baş
25-03-2006, 16:20
Böyle kompleks yapılar zaten şehir içinde olmaz. Ulaşım sorununu altyapısını düşünerek sunarlar projeyi zaten o konuda düşünmeye gerek yok.

Bahsedilen yapı da sıradan bir futbol stadı değil. Büyük bir alana kurulacak ve her türlü branşa hizmet verecek olan olimpiyat köyü gibi bir kompleks.

Futbol kültürüyle ilgisi olduğunu da sanmıyorum. Taraftarımız takımına sahip çıkan bir profil çizdi her zaman. Maraton tribünü olduğu gibi kombine olarak çıkıyor ve tamamı tükeniyorsa, bahsedilen yapıda, bırakın sadece futbolu, futbol maçıyla aynı gün düzenlenecek müsabakalara rağbet artacaktır.

Futbol maçının olduğu boş bir haftasonunda veya pazar gününde o ortama vardığınızı düşünün. gündüz izleyeceğiniz bir basket maçı. Ardından eşinizle dostunuzla mevcut alandaki eğlence, alışveriş merkezi, sinema, vs geçireceğiniz güzel vakit ve sonrasında içeri gireceksiniz maçınızı da izleyeceksiniz.

Bu çeşitli fikirlerle genişletilecek bir organizasyon olur ben aklıma geleni yazdım ama bugün kadıköye maça gelen birinin maç öncesinde geçirdiği hoş vaktin de kulübe katkısının olacağını düşünün sadece. Belki şehir dışından gelecekleri ağırlayacak bir otel de mümkün olabilir orada. Çıkacak bütün kombinelerin tükendiğini düşünün. Haftanın 7 günü canlı kalacak bir alanda kulübün kasasına sürekli akacak bir parayı düşünün.

Bizim gibi birden fazla branşa hizmet veren ve hepsinde zirveyi hedefleyen bir kulübün bunu başarmasındaki tek yol, diğer branşlarla futbol arasındaki mesafeyi kısaltmaktır.

Aslında farklı şeyleri de söylemiyoruz. Sadece ben daha kısa sürede bu planın gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Çünkü camiamızda tükenmez bir potansiyel var. Bunu da sürekli kazanç hanemize sürekli yeni projelerle artı olarak yazdıran bir yönetimimiz var.

Burak Tuzlu
25-03-2006, 19:31
Futbol maçının olduğu boş bir haftasonunda veya pazar gününde o ortama vardığınızı düşünün. gündüz izleyeceğiniz bir basket maçı. Ardından eşinizle dostunuzla mevcut alandaki eğlence, alışveriş merkezi, sinema, vs geçireceğiniz güzel vakit ve sonrasında içeri gireceksiniz maçınızı da izleyeceksiniz.

ilk olarak avrupa kluplerindemi olsun. sonra bizde görelim yapalım???

Yapılabilrse mükemmel olur. Ama Onur'un bahsettiği şekilde yoksa o stad derbyde bile dolmaz. Türkiyede bir tane olimpiyat stadı var. O bize yeterde artarda ;)

Onur Baş
25-03-2006, 21:07
Birçok şeyi aşmış olmak gerek tabi bu proje için. Şu pozisyonda ütopik gözükmesi çok doğal. Ben kendi düşüncemi, şimdiye dek katettiğimiz yolu düşünerek zikrettim.

Sinan Bıçak
27-03-2006, 13:10
abi bu kadar güzel yazarsan onurbas.tk adresini yakında görebiliriz..dikkat et ha ;)
Benzemez kimse sana, Tavrına hayran olayım. Bakışından süzülen İşvene kurban olayım.

Onur Baş
27-03-2006, 13:51
yurtdışında benzer projeler hep hayata geçti. biz büyüdükçe olacaklar da aklımda bu haliyle şekilleniyor.

maç günleri kadıköydeki civar lokantaların, kafelerin sarı lacivertli insanlarla dolup taştığını görüyoruz. En azından şimdilik bu hadisenin maddi olarak kasamıza akışı sağlanmalı. Lokantalardan biletiyle veya FBKartıyla gelecek olanlara ayrıcalık tanıyacak olması gibi.

Ayrıca tribünlerin (özellikle sezon ortası lig maçlarında) dolmadığından yakınılıyor. Daha fazla kombine satışı, ısıtma sistemi kurulumu ve otoparkın inşaası ile birlikte bu sıkıntı bir nebze giderilecek. Ama şöyle farklı bir öneri de mantıksız kaçmaz diye düşündüm:
İstanbul dışında yaşayan insanlara, maç zamanı İstanbul'da 1-2 günlük ikametinde maddi kolaylık sağlayacak bir proje. Futbol maçının yanı sıra, diğer branş müsabakaları, tesis ziyareti vs ile bu gezi renklendirilebilir.
Bu organizasyon FBKarta bağlı mı olur, nasıl olur bilemem. Ama özellikle belli ulaşım şirketleri ve otellerle anlaşmalı olunduğu takdirde mantıklı olabileceğini düşündüm.

Tuğfan Aslan
26-04-2006, 02:54
stadımız da şimdilik yeterli,,yüz bin yapıp senede 3-5 maçta dolduracaksak 50.000 kişilik her maç dolsun ;)

ayrıca herşeyden önce spor salonu istiyoruz ve bu konuyla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde yönetimden almış bulunmaktayız..en kısa sürede bir spor salonuna sahip olacağız :D

Ali Yılmaz
26-04-2006, 04:58
stadımız da şimdilik yeterli,,yüz bin yapıp senede 3-5 maçta dolduracaksak 50.000 kişilik her maç dolsun ;)

ayrıca herşeyden önce spor salonu istiyoruz ve bu konuyla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde yönetimden almış bulunmaktayız..en kısa sürede bir spor salonuna sahip olacağız :D

+1907