PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Semih Erden'in sözleşmesi iptal edildi!


Akin.Yildiz
19-11-2005, 22:26
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu, geçen sezon Darüşşafaka'dan Sırbistan/Karadağ'ın Partizan takımına transfer olan ve sezon başında da Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Semih Erden'in, Türkiye'deki haklarının, Darüşşafaka Kulübü'nde olduğuna karar vererek, genç oyuncunun Fenerbahçe ile olan sözleşmesinin iptali kararını aldı.

Kurul, genç takım yaşını doldurduğunda Darüşşafaka'nın izni olmadan ve kulübünün sözleşme davetine uymadan yurtdışına transfer yapan, daha sonra Türkiye'ye dönerek, Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Semih için Darüşşafaka Kulübü'nün yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Tahkim Kurulu, Basketbol Federasyonu'nun, Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Talimatı'nın 26/3 maddesinde yer alan "18 yaşı dolmadan veya 18 yaşı dolduktan sonra kulübü tarafından sözleşmeye davet edildiği halde sözleşme imzalamaktan imtina ederek yurtdışında herhangi bir kulübe transfer yapan sporcular, tekrar Türkiye'ye dönmeleri halinde, yaş sınırı aranmaksızın, tescilli oldukları kulübün izni olmadan başka bir kulübe transfer olamazlar" hükmünden hareketle, Darüşşafaka Kulübü'nün talebini yerinde gördü.

Akin.Yildiz
19-11-2005, 23:25
Semih Erden şoku!

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda Semih Erden şoku yaşanıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu'nun, geçen sezon Darüşşafaka'dan Sırbistan-Karadağ'ın Partizan takımına transfer olan ve sezon başında da Fenerbahçe ile sözleşme imzalayan Semih Erden'in Türkiye'deki haklarının Darüşşafaka Kulübü'nde olduğuna karar vererek, genç oyuncunun sarı-lacivertli kulüple olan sözleşmesinin iptali kararını alması sarı-lacivertli takımda şok etkisi yarattı.
Fenerbahçe Kulübü Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş,yaptığı açıklamada, GSGM Tahkim Kurulu'nun yanlış bir karar aldığını savundu.

Karakaş, ''İddia edildiği gibi FIBA'nın aldığı böyle bir karar yoktur. Tamamen Darüşşafaka Kulübü'nün dilekçesine göre karar verildi. Tarafların görüşleri bile alınmamıştır. Eksik araştırma yapmışlar. Hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız'' dedi.

Semih, 18 yaşına geldiğinde, Darüşşafaka Kulübü'nün sözleşme yapma teklifine karşın Partizan Kulübü'ne transfer olmuş ve konu FIBA'ya taşınmıştı. FIBA, 90 bin avro yetiştirme tazminatı karşılığında Semih'in Partizan'a transferine izin vermişti.

Semih'in, sezon başında Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalaması üzerine Darüşşafaka Kulübü, Semih'in Türkiye'deki tüm haklarının kendilerinde olduğunu belirterek, bu konuda Basketbol Federasyonu'ndan teyit istemiş, olumsuz yanıt alınca konuyu GSGM Tahkim Kurulu'na taşımıştı.

Recep Gülenç
22-11-2005, 00:50
umarım bu sorunu çözerler ve semih takımımızın formasını giymeye devam eder.Çok ihtiyacımız olacak gelecekte...

Abidin Biçer
22-11-2005, 04:46
Fenerbahçe için Semih Erdem cok onemli bir kayıp oldu. Gerek genc yetenek olarak, gerekse uzun problemi olan bir takımın 4 numarası olarak, tam da takıma ısınmaya başlamış ve bunu efes macında göstermişken yaşananlar bizim için büyük talihsizlik.

İnanıyorum ki, gerek federayonda ligler koordinatörlüğü gibi çok önemli yerlerde görev almış Nedim Karakaş gerekse diğer yöneticilerimiz konuyu takımımız lehine neticelendirecektir. Ve Semih Erdem Fenerbahçemize uzun yıllar hizmet edecektir..

Halit Türker
22-11-2005, 14:32
bence burda daçka nın yaptığı büyük bi yanlıs var. daçka zaten partizandan bi tazminat aldı ve semih partizanda oynadı şimdi aynı şeyi bize yapıyorlar.bence lisansın iptaline falan gerek yoktu.deniz barış olayındaki gibi hatalar yapılmakta.kimsenin spor yapma hakkı elinden alınmamalı.bence daçka yönetimi bizim yönetimle konusup bu konuyu tatlıya baglamalı.

Ali Yılmaz
22-11-2005, 14:51
böyle olaylar hep bizim başımıza patlar zaten..böyle şeyler daha özene takip edilmeli..