PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Yardım Edin" Konuları

Sayfa : 1 2 [3]

Kenan Ergün
09-08-2007, 19:52
kaldırdım ama yine de çözülmedi.gerekli bazı dosyaları sildim galiba.ama geri yükleme yapınca o dosyalar geri gelmiyor mu?

Biraz buradan araştır tüm sorunları hallediyorlar ;)

http://www.daemon-tools.cc/dtcc/forumdisplay.php?f=19&page=3&order=desc

Murat Ersoy
11-08-2007, 12:34
sorunu önce xp yi yeniden yükleyerek çözdüm.sonra da windows vistayı yükledim.şimdi rahatım.vista baya güzelmiş.vista ultimate i herkese tavsiye ederim.bir foruma üyeyim oradan indirdim ve 512 ram ile çalışabiliyor.yakında kurcalayarak tüm özelliklerini öğrenirim.
herkese saygılar.

Seçkin Özmen
22-08-2007, 16:59
Arkadaşlar, youtube'daki vidyoları bilgisayara indirmek için hangi programı kullanmak gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Güven Yapıcıoğlu
22-08-2007, 17:11
Arkadaşlar, youtube'daki vidyoları bilgisayara indirmek için hangi programı kullanmak gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=youtube-downloader&lid=3865

Seçkin Özmen
22-08-2007, 18:31
Sağol Güven.

Murat Ersoy
23-08-2007, 09:19
http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=youtube-downloader&lid=3865

naevius youtube converter yazılımını yüklerseniz rahatlıkla indirebilirsiniz!

Murat Ersoy
23-08-2007, 09:20

naevius youtube converter yazılımını yüklerseniz kolayca indirebilirsiniz!

Faruk Aksu
26-08-2007, 01:15
Firefox'la ilgili bir sorunum var. Bu aralar sıkça elektrikler kesiliyor burada. Bu kesintilerden sonra firefox'u tekrar açtığımda çerezler, geçmiş gibi bilgiler silinmiş oluyor. Mesela bu foruma tekrar giriş yapmam gerekiyor. Bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Etkisi var mı bilmiyorum ama firefox'u açarken oturumu kurtar diyorum. Var mı bilgisi olan?

Hakan Vural
19-09-2007, 15:36
Firefox'la ilgili bir sorunum var. Bu aralar sıkça elektrikler kesiliyor burada. Bu kesintilerden sonra firefox'u tekrar açtığımda çerezler, geçmiş gibi bilgiler silinmiş oluyor. Mesela bu foruma tekrar giriş yapmam gerekiyor. Bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Etkisi var mı bilmiyorum ama firefox'u açarken oturumu kurtar diyorum. Var mı bilgisi olan?

Faruk öncelikle geçmiş sayfalarının tutulma süresine bakmanı isterim bu sürenin çok uzun veya çok kısa olması firefoxta çeşitli sorunlar yaratır... çok kısa olması çerezlerin saklanamamasına çok uzun olması ise çok fazla veri saklanmasına sebeb olur ve yeni verilere yer olmadığı için firefox hata verip kapatır sürekli... Çerezler konusunda ise sitelerin çerez bırakmasına izin ver seçeneğini seçip çerez kabul yöntemi olarak 3 seçenek vardır bunlar her zaman bana sor, firefox kapatılana kadar ve çerezleri normal kabul et...
burda açılıp kapanınca gitmesini istemiyorsan eğer çerezleri normal kabul et seçeneğini işaretlemen gerekir... bunun dışında son bi kontrol yeri olarak Önbellek kısmından önbellek için ayırmış olduğun kısma bakmanı tavsiye ederim 50 MB bu kısım için yeterli olduğunu düşünüyorum ancak arttırmak senin seçimindir... eğer bu ayarları yapmana rağmen veya bu şekilde olmasına rağmen sorunun çözülmüyorsa kaldırıp yeniden yüklemeni tavsiye ederim ancak 1.5.0 sürümünü kurmanı tavsiye ederim 2.0.0 ile oldukça çok hata almış bulunmaktayım bu yüzden stabil sürümü kullanmanı tavsiye ederim... kaldırıp yeniden kurmana rağmen sorunun düzelmediyse prefetch dosyanda bir sorun oluşmuştur bu dosya Application Data Klasörü içinde bulunur ve sistem klasörüdür bu durumda da ya firefoxtan vazgeçmen ya da formatlaman gerekmektedir...

NOT: üstteki dediğim ayarları yapmak için firefox penceresi açıp Araçlar>Şeçenekler>Gizlilik sekmeleri altında Geçmiş,Çerezler ve Önbellek kısmından yapabilirsin...

NOT2: son ve en basit yöntem bu hatayı kısa bir süre önce aldıysan bilgisayarını Sistem Geri Yüklemesi yapmanı tavsiye ederim ancak arada yüklediğin dosyaların yedeklerini almayı unutma yoksa bazılarını kaybedebilirsin...eminim ki nerden yapıldığını biliyorsundur ancak bilmeyen arkadaşlar içinde Sistem Geri Yükleme;
Başlat>Programlar>Donatılar>Sistem Araçları>Sistem Geri Yükleme yolu ile ulaşabilirsiniz....

Oturumu Kurtar seçeneği ise bilgisayarın kapandığı zaman Firefox penceresinde ve sekmelerde olan web sitelerinin geri açılmasını sağlar Geçmiş veya Çerezleri kurtarmaz sadece o anlık oturumunu kurtarmanı sağlar...

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Faruk Aksu
20-09-2007, 02:09
Hakan sağolasın, üşenmeyip epey detaylı anlatmışsın. Benim sorunum ise çözüldü diyebilirim. Problem galiba oturumu kurtarmaktan ileri geliyor. Çünkü oturumu kurtarmadan açınca çerezler yerinde duruyor maaşallah. Yine de sağol :)

Hakan Vural
21-09-2007, 03:12
"Şeytan ayrıntalarda gizlidir..." sözü bir kez daha gerçek oluyor sanırım sistem dosyalarına kadar düşünmüştüm ama sanırım en basit ayrıntıyı gözden kaçırmışız :)
neyse aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için üsttekileri unutun oturumu kurtarmayın yeter:D

rica ederim elimden geleni yapmaya çalıştım sadece:serefe:

Ozan Ercan
27-09-2007, 14:07
Samsung d900i kullanan arkadaslarin goruslerini alabilir miyim lutfen :)

Hakan Vural
02-10-2007, 21:17
bende yok ancak ev arkadaşımda var siyah olanı için benzer modellerden olduğundan dolayı bıraktı ve gümüş rengini aldı gümüş renginde bir dönem yazılımından dolayı telefon sürekli kendini kapatıp açıyor reset atıyordu ancak sanırım şu anda yeni güncellemeler ile o sorun giderildi ve şu anda yazılımlardan olsun donanımdan olsun çok memnun.... ancak alım süresinde farkettiğimiz birçok d900i de autofocus sorunluydu ona dikkat etmeni öneririm...

Bahriye Tekin
03-10-2007, 23:11
creative 4+1 hoparlörüm var ama sadece büyük kolon ve 2 taneden ses geliyo diğer ikisinden ses gelmiyo.
yardım edebilecek olan var mı?

Kübra Sunar
04-10-2007, 00:09
slm Bahriye.hoparlörü nereye bağladın?? eğer vcd yada dvd ye bağladıysan menüde ses ayarları oluyor.oradan hoparlörleri seçmen gerek..birde kablolarını kontrol et hepsinin düzgün bağlı olduğundan emin ol;) umarım yardımcı olmuşumdur...

Bahriye Tekin
04-10-2007, 01:04
slm Bahriye.hoparlörü nereye bağladın?? eğer vcd yada dvd ye bağladıysan menüde ses ayarları oluyor.oradan hoparlörleri seçmen gerek..birde kablolarını kontrol et hepsinin düzgün bağlı olduğundan emin ol;) umarım yardımcı olmuşumdur...

güzelim pc ye bağlı hoparlör
içinden çıkamadım
delircem

Kübra Sunar
04-10-2007, 01:06
hımm o zaman pc den gelen tek kabloyu çoğaltman gerekir.yeni her hoparlöre bir kablonun gelmesi gerekiyor sanırım.babam elektronikçide genelde öyle yapıyoruz:)ek kablo alabilirsen sanırım sorunun çözülecektir.

Ozan Ercan
04-10-2007, 01:12
Genelde X+1 sistemlerde gereken kablo kutu icinden cikar, sanirim creative`in gereken programini ve surucusunu yuklersen sorun cozulecektir.

Bahriye Tekin
04-10-2007, 01:13
Genelde X+1 sistemlerde gereken kablo kutu icinden cikar, sanirim creative`in gereken programini ve surucusunu yuklersen sorun cozulecektir.

şimdik sorun şu ki bende cd filan çıkmadı kutusundan kuramıyorum yani bişey :(
yok mu başka yolu?

Kayra Nar
04-10-2007, 01:16
şimdik sorun şu ki bende cd filan çıkmadı kutusundan kuramıyorum yani bişey :(
yok mu başka yolu?

Ses sisteminin model numarasını verirsen o ürünle beraber verilen kurulum cd sini bulmaya çalışırım:)

Bahriye Tekin
04-10-2007, 01:21
Ses sisteminin model numarasını verirsen o ürünle beraber verilen kurulum cd sini bulmaya çalışırım:)

işte paşalı insan, işte toprak :)
creative inspire 4.1 4400 speaker system ;)

Kayra Nar
04-10-2007, 02:06
Kullanma klavuzunu buldum orada hangi kablonun nereye takılacağını felan göstermiş resimli olarak ve İngilizce olarakta anlatmış.Umarım işine yarar:)
Sonuna kadar Paşalıyız ;)

Kullanma klavuzunun download linki:
http://rapidshare.com/files/60082562/Inspire_4.1_4400_L8_QSG_RevC.rar.html

Bahriye Tekin
04-10-2007, 02:25
Kullanma klavuzunu buldum orada hangi kablonun nereye takılacağını felan göstermiş resimli olarak ve İngilizce olarakta anlatmış.Umarım işine yarar:)
Sonuna kadar Paşalıyız ;)

Kullanma klavuzunun download linki:
http://rapidshare.com/files/60082562/Inspire_4.1_4400_L8_QSG_RevC.rar.html

;)
sağolasın
umarım yarar işime
delirdim gece gece çünkü

Kayra Nar
04-10-2007, 02:28
;)
sağolasın
umarım yarar işime
delirdim gece gece çünkü

Rica ederim hemşerim:) Bizden başka paşalı yok forumda zaten dimi ? :rolleyes:

Kenan Ergün
04-10-2007, 02:30
birde ses kartının desteklemesi gerekir tabi Bariyecim surround çıkış için :)

Ozan Ercan
11-10-2007, 03:00
http://www.1045.com.tr/index.php

Bu 1045 hizmetini bilen veya kullananlardan tavsiyelere ihtiyacim var. Nedir acaba? Aciklayabilecek olanlara simdiden tesekkurler..

Atılgan Eryılmaz
16-10-2007, 15:32
ya ben neden forumda "kimler online" bölümüne giremiyorum???

Beyza Hüşlü
16-10-2007, 18:54
ya arkadaşlar bu facebook olayını tam olarak çözen biri varsa bana anlatsın,yoksa kafayı yicem :D bişeyler yapıyorum ama çokta bilerek değil yani :D:D:D

Kenan Ergün
16-10-2007, 21:10
ya arkadaşlar bu facebook olayını tam olarak çözen biri varsa bana anlatsın,yoksa kafayı yicem :D bişeyler yapıyorum ama çokta bilerek değil yani :D:D:D

sorun nedir cok basit yav kullanışı aslında :)

Beyza Hüşlü
17-10-2007, 09:33
sorun nedir cok basit yav kullanışı aslında :)
o zaman ben fazla karmaşığım :)çünkü bir türlü oturtamadım kafamda ne nedir?galiba benim ciddi bi facebook kursuna ihtiyacım var :D

Kenan Ergün
17-10-2007, 14:05
o zaman ben fazla karmaşığım :)çünkü bir türlü oturtamadım kafamda ne nedir?galiba benim ciddi bi facebook kursuna ihtiyacım var :D

:D :D :D bi soru veya sorununuz olursa burdayım ;)

Beyza Hüşlü
17-10-2007, 19:26
:D :D :D bi soru veya sorununuz olursa burdayım ;)
sorun "facebook" denen şeyin ta kendisi Kenan'cım :D:D:D

Murat Ersoy
18-10-2007, 13:12
birçok cd ve dvd de daha önce karşılaştığım "döngüsel artıklık denetimi" uyarısını almamak için üzerinde 8x yazan bir dvd yi 8x hızda mı yazdırmalıyım yoksa örneğin en yüksek hız olan 52x ile yazdırsam bu sorunla karşılaşırmıyım.
netten yaptığım araştırmaya göre bu yazdırmayla ilgili bir sorunmuş ama ayrıntılı bilgiye ulaşamadım.
yardımcı olursanız sevinirim!

Şükrü Güney
18-10-2007, 23:19
msn listemdeki bütün kişiler silindi.. onları tekrar nerden bulabilirim? bulamazmıyım yoksa :( yardımcı olun lütfen..

Sevcan Ataç
18-10-2007, 23:43
emin değilim ama araçlar seçenekler gizlilik kısmındaki listede engellenenler ve silinenler yazıyor ordan kişilerin üstünde sağ tık yaptığında kişilere ekle yazıyo bu şekilde tekrar ekleyebiliyorsun sanırım

Kenan Ergün
19-10-2007, 21:51
sorun "facebook" denen şeyin ta kendisi Kenan'cım :D:D:D

fanatik reklamındaki gibi

Yaaapma bunu yaapma Beyza :)

Arif Kocamanoğlu
21-10-2007, 12:40

Forumda yönetici olmadıgın için olabilir mi ...

Burcu Akkaş
21-10-2007, 13:24
:)

Orhun Can
21-10-2007, 16:44
Forumun ana sayfasında en altta kimler online kimler değil görebilirsin.

Atılgan Eryılmaz
21-10-2007, 22:53
Forumda yönetici olmadıgın için olabilir mi ...

ama ben başka forumlara da üyeyim.ve bu forumlarda o bölüme girebiliyorum.normal üye olduğum halde...

Forumun ana sayfasında en altta kimler online kimler değil görebilirsin.

ama benim demek istediğim yer orası değil.herhangi bir sayfada iken sağ alt köşedeki başlıklar arasında gezinti yapabilmeye olanak sağlayan ve içinde kimler online seçeneği bulunan sekmeden bahsediyorum:(

Hakan Vural
23-10-2007, 14:26
ama ben başka forumlara da üyeyim.ve bu forumlarda o bölüme girebiliyorum.normal üye olduğum halde...

ama benim demek istediğim yer orası değil.herhangi bir sayfada iken sağ alt köşedeki başlıklar arasında gezinti yapabilmeye olanak sağlayan ve içinde kimler online seçeneği bulunan sekmeden bahsediyorum:(

Arkadaşım bu Kimler Online bi moduldür ve bu modüle yöneticiler tarafından çeşitli izinler verilir bazı siteler bunu bütün üyelerin görmesini sağlarken bazı sitelerde de bu bölüm normal üyelerin görmesine kapatılır ve sadece yöneticiler tarafından görülebilir... bizim sitemizde bir başlığa girdiğin zaman en altta kimlerin o sayfayı okuduğunu görmeni sağlayan Forum Ana Sayfasında ise "Aktüel Bilgiler" kısmından yani sayfanın en alt kısmından kimler online olduğunu, toplam üye, toplam mesaj sayısını, istatistikleri ve daha fazla bilgiyi edinebilirsin

2. durumda ise istediğin yere gitmek için sayfanın sağ altında bulunan Gitmek İstediğiniz Klasörü Seçiniz kısmından istediğin klasöre gidebilirsin....

Bunlar Forum tasarımında bir araya koyulmamıştır bu tamamen tasarımla alakalı bi durumdur sen temanda ister beraber ister bağımsız yayınlarsın... sonuçta bir çok web sitesi V-Bulletin gibi Hazır Portalları kullandığı için temel tasarımları genelde aynıdır... ancak sonuçta farklılıklarda olabilir bu sitenin yöneticilerine bağlıdır. Bu yüzden her sitede aynı noktada aynı butonları beklememek lazım...

Kemal Aktürk
06-11-2007, 01:41
Fly BT878 Tv kartının driver ı lazım. Rapid e atıp yollarsanız sevinirim. Ben biraz net de araştırdım eski bir kart olduğundan çoğu driver linki ölü. İllaki kullanan veya eski driver ı saklayan kalmıştır bu forumda. Terazinize tıklarım o derece yani...

Hakan Vural
29-11-2007, 19:08
Fly BT878 Tv kartının driver ı lazım. Rapid e atıp yollarsanız sevinirim. Ben biraz net de araştırdım eski bir kart olduğundan çoğu driver linki ölü. İllaki kullanan veya eski driver ı saklayan kalmıştır bu forumda. Terazinize tıklarım o derece yani...

Kemal arkadaşım bir kaç seçenek var bilmiyorum belki denemişsindir hepsini ama bulduklarımı yazmak istedim...

1.yol:
Btwdmdrvinstaller 5.3.8 tüm bt chipset tv kartları için
http://prdownloads.sourceforge.net/btwincap/btwdmdrvinstaller5.3.8.zip?use_mirror=heanet

Tv Programı DScaler4.1.8
http://prdownloads.sourceforge.net/deinterlace/DScaler418.exe

burdan her ikisini de indirerek
Tv kartı olarak Chronos video shuttle II seç Tuner Philips pal ı seç
bu ayarları yaparsan çalışması gerekir.
Ç[Alıntı]

2. yol:
http://www.vuraldesign.com/more353tr.zip adresinden More Tv programı ile driver yüklemeden tv izleme şansınız var... ancak tv kartınız tanıtılmamış olarak gözükülecek...

3.yol

ftp://ftp.exper.net.tr/SURUCULER/TV_Kartlari/FLYTV_878/

FTP adresinden ihtiyacın olanı download ederek işini görebilirsin... Eğer ihtiyacın olan burda bulunuyorsa öncelikle yapmanı tavsiye ettiğim seçenek budur....

Umarım işine yarar bişey bulabilmişimdir kolay gelsin...

Uğur Koçar
17-12-2007, 12:06
Psp si olan ve oyunlari bilgisayardan yukleyerek oynayabilen varmi?Psp yi aldim ama oyunlari pahali oldugu icin oynayamiyorum...:( Surumunu dusurunce netten oyun yuklenebildigini duymustum nekadari dogru bilen var mi?

Yavuz Ersöz
17-12-2007, 19:08
win xp yönetici parolasını bilmeden onarım yapmak mümkün müdür?
bu şifreyi bilmiyorsak illa göçen windowsu kurtarmak için format mı gerekir?
yardımcı olursanız sevinirim:)

Şahin Güneş
17-12-2007, 20:55
yönetici parolasını bilmiyorsan onarım yapabilirsin ama format atman daha mantıklı olur bilgisayarın çok aşırı şekilde yavaşlar sana benim tavsiyem live xp diye bir cd var onu tak c deki önemli olan dosyalarını d ye at sonrasında formatla

Selim Samast
23-12-2007, 16:20
Ben de birşey soracaktım..Bilgisayara format attım..Bi sürü sorun vardı,halloldu..Ama şimdi hiç karşılaşmadığım bir sorun var:Mesela satfayı aşağı kaydırırken ekran dalgalanıyor..Ayrıca Msn de titreşim attığımda ben de sinirden titreyene kadar bitmiyo titreşim..Sanırım ekran kartından kaynaklanıyor ama..Sizce sorun ne olabilir??

Arif Kocamanoğlu
23-12-2007, 20:01
Selimcim format attıktan sonra ekran kartını falan yükledin mi tabiii önce anakartı falan ... ondandır sanırım ... ekran kartını yükle sen bi ... yükleyip de bööle olduysa sen en iyisi ekran kartını yenile.. :) msn e de karışmam senin msn zaten arıza :)

Emre Yolcu
26-12-2007, 22:35
arif in dedigi gibi driverleri yüklememissin herlade ogün.yüklemedende islev yapabilirsin ama verimli kullanamazsın.böle sinir olursun iste =))

Uğur Koçar
29-12-2007, 17:01
Psp si olan yok sanırım.:(Yardım gelmediğine göre:(:(

Orhun Can
29-12-2007, 17:33
Psp si olan ve oyunlari bilgisayardan yukleyerek oynayabilen varmi?Psp yi aldim ama oyunlari pahali oldugu icin oynayamiyorum...:( Surumunu dusurunce netten oyun yuklenebildigini duymustum nekadari dogru bilen var mi?
Uğurcum o aletlere pc'den oyun yüklemek için 1-2 işlem yapmak gerekiyor galiba. Ben de tam bilmiyorum, ama özelden ulaşırsan bana ev arkadaşıma falan sorarım.

Selim Samast
05-01-2008, 00:11
Selimcim format attıktan sonra ekran kartını falan yükledin mi tabiii önce anakartı falan ... ondandır sanırım ... ekran kartını yükle sen bi ... yükleyip de bööle olduysa sen en iyisi ekran kartını yenile.. :) msn e de karışmam senin msn zaten arıza :)

Driverları eksik yüklemişim,haklısın da..Yan odadan seslenmek ya da hergün msn den konuşuyorken söylemek forum üzerinden yazışmaktan daha kolay olsa gerek;):):) Bu arada Msn de arıza filan yok artık.Sağlam format atmışım D de kesinlikle silmek istemediğim şeyleri bile silmişiz..:D:D Onun içinde "recover my files" diye bi program vardı yanlış hatırlamıyorsam..Onu da öyle halledecem artık..Gerçi bilgisayarı atıp yenisini almak daha kolay gibi geliyo ama bakalım hayırlısı..:)

arif in dedigi gibi driverleri yüklememissin herlade ogün.yüklemedende islev yapabilirsin ama verimli kullanamazsın.böle sinir olursun iste =))
Yeterince sinir olmuştum neyseki hallettim.:)
Teşekkürler..

Metecan Çarklı
15-01-2008, 17:55
Arkadaşlar bilgisayarımı açtığımda " C:\WINDOWS\system32\drivers\ntndis.exe dosyası bulunamıyor. " diye bir uyarıyla karşılaşıyorum.. Bu olayın başıma gelmesinden önce yeni bir antivirüs programıyla bilgisayarı virüs taramasından geçirdim ve sağ olsun tertemiz yaptı.. Ama işin ilginç yanı, araştırdım ve "ntndis.exe" dosyasının virüs olabileceği hakkında söylentilerle karşılaştım.. Acaba diyorum o dosya gerçekten virüs ve taramadan sonra silindi diye mi windows uyarı veriyor..? Peki ama o dosya virüs ise neden Windows klasöründe bulunuyor ve neden bir sistem dosyası..?? Yani virüs olsa sistem dosyalarının arasında ne işi war ve silindikten sonra neden bulunamadığına dair bir uyarı gelsin..?? Şu anda bilgisayarın çalışmasını etkilemiyor ama o uyarıdan nasıl kurtulabileceğimi bilen veya fikri olanlar bana yardım ederlerse çok sevinirim...

Cem Esmer
19-01-2008, 23:22
bende şu an radipshare.com açılmıyor arkadaşlar sorun bende mi sadece acaba bi bakabilir misiniz?

Arif Kocamanoğlu
20-01-2008, 16:20
Bende açılıyo ... Bi sorun yok ...

Kenan Ergün
20-01-2008, 18:51
dün gece bir kriz yaşandı o kadar. gece yarısı düzeldi.

Cem Esmer
20-01-2008, 23:05
dün gece bir kriz yaşandı o kadar. gece yarısı düzeldi.
sağol

Cem Esmer
27-01-2008, 19:49
Yaw arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var umarım biri yardımcı olur,bilgisayarın içiyle uğraşıyordum ve 2 hard disk takılı pc'de istediğimi bir türlü birincil hard disk yapamyınca diğerini biostan kapadım sonra bilgisayar gene istediğim gibi açılmadı sonra tekrar bilgisayarı açayım dedim ama bilgisayarı açma düğmesine basınca ekrarna hiçbirşey gelmiyor ve 5saniye kadr 'dııııııııııııııttt!!!' diye ötüp susuyor sonra tekrar ötüyor ve ben makinayı kapatana kadar bunu tekrar tekrar yapıyor elimdeki 2 hard diski her türlü denedim sadece birini sonra öbürünü sonra ikisini birden takmayı ama nafile hiçbir işe yaramadı,biri bana yardımcı olabilir mi ne olduğuna dair!

Kenan Ergün
28-01-2008, 01:35
bios reset switch i varsa resetle o yoksa bios pilini çıkar artı ile eksi uc arasına bi tel dokundur sonra pili tekrar tak ayarlar sıfırlanır.

Cem Esmer
28-01-2008, 18:04
neyse hallettim sağolasın,sorun kartlarda bir daha çıkarıp takınca düzeldi

Tuğrul Albayrak
05-02-2008, 00:16
ya laptopun şifresini unuttum nasıl değiştiricem bilen war mı??

Kenan Ergün
05-02-2008, 00:21
laptop şifresi derken bios şifresi mi windows a girerkenki şifre mi.?

Tuğrul Albayrak
05-02-2008, 00:22
windows a girerken ki şifre

Kenan Ergün
05-02-2008, 02:47
windows acılmadan once dos ekranındayken f8 e basın durmadan sonra bir liste cıkacak orada güvenli kipte açın

biraz görüntüler kötü olacak oyle olması gerekir. sonra denetim masasından kullanıcılar kısmına girerek orada ya yeni admin eklersiniz yada şifreyi değiştirirsiniz. size kalmış.

Tuğrul Albayrak
05-02-2008, 03:26
sağool hatırladım şifreyi yaa teşekkürler yine de

Onur Aloğlu
06-02-2008, 16:17
Arkadaşlar iki farklı msn adresimden aynı pc' de birine giriyorum, diğerine giremiyorum. Hata kodu 81000378 veriyor. Buna göre "Kişi listeniz kullanılabilir durumda olmadığından şu anda Windows Live Messenger uygulamasını kullanamazsınız. Lütfen daha sonra deneyin." yazıyor.

Hata kodunu araştırdım çeşitli forumlarda, genelde birkaç dakika sonra tekrar denediğimde girebileceğim yönünde bilgiler var, 3-4 saattir aynı hatayı veriyor ve msn' e girmiyor.

Bildiğiniz bir çözüm yolu var mı?

Ömer Birdal
06-02-2008, 18:09
e buddy den gir bilader..

liste çok kalabalık olunca oluyomuş o , bide webcam kullanmaktanda olabilr belki..

Sercan Tuna
29-04-2008, 15:03
arkadaşalr bugün yaptığım büyük bi hata sonucu harddiskimin d sürücüsündeki tüm dosyaları kaybettim :( partition magic 8.0 ile formatsız c ve d nin boyutlarını değiştirmek isterken hata vermesi sonucu tüm d sürücüsü gitti. sistem geri yükleme yaptım magic recovery,easy recovery proffessional gibi çeşitli programlar denedim ama olmadı... Bana ayrdım edebilecek bir arkadaş varmı? şimdiye kadar yapmış olduğum tüm projeler , ödevler, Fenerbahçe Resim arşivi, unifeb Resim arşivi mp3 ler TSm müzika rşivi hepsi silindi... en öenmliside bitirme tezim silindi... Eğer çözüm yolu bilen arkadaşlar avrsa yardımlarını bekliyorum :(

Yusuf Yavuz
30-04-2008, 19:23
arkadaşalr bugün yaptığım büyük bi hata sonucu harddiskimin d sürücüsündeki tüm dosyaları kaybettim :( partition magic 8.0 ile formatsız c ve d nin boyutlarını değiştirmek isterken hata vermesi sonucu tüm d sürücüsü gitti. sistem geri yükleme yaptım magic recovery,easy recovery proffessional gibi çeşitli programlar denedim ama olmadı... Bana ayrdım edebilecek bir arkadaş varmı? şimdiye kadar yapmış olduğum tüm projeler , ödevler, Fenerbahçe Resim arşivi, unifeb Resim arşivi mp3 ler TSm müzika rşivi hepsi silindi... en öenmliside bitirme tezim silindi... Eğer çözüm yolu bilen arkadaşlar avrsa yardımlarını bekliyorum :(

partition magic 8.0 de d ye baktığında hiç dolu alan gözüküyor mu ?

Mustafa Kaplan
30-04-2008, 20:21
Sistem geri yükleme işe yaramaz ama kurtarma konsolunda fixmbr deneyebilirsin. Ya da "recover deleted partition" yazıp arat google amca yardımcı olsun. Umarım kurtarırsın dosyalarını.

Sevcan Ataç
30-04-2008, 23:01
bizim harddiskin tamamı gitmişti büyük bir kısmını bu proğramla kurtardık. seninde işine yarayabilir.
"GetDataBack for NTFS "

umarım işine yarar ve kurtarırsın dosyalarını.

Yavuz Eğilli
11-05-2008, 14:23
Microsoft office xp veya 2007 yüklü ise office araçlarından "picture manager" ile resimleri rahatça kırpma ve yan yana koyma işlemlerini gerçekleştirebilirsin.Zaten kullanım sihirbazı sana adım adım yardım edecektir.

Yavuz Eğilli
11-05-2008, 15:46
rica ederim, daha sonra yine aynı programla çözünürlük (resim kalitesi) de ayarlanabiliyor.

Nadir Arslan
11-05-2008, 22:44
Arkadaşlar bi sorunum var
Bilgisayarın saatini ve tarihini değiştiremiyorum.
Şimdi içinizden kullanıcı hesaplarından sınırlı hesap kullanıyosundur, ondan değiştiremiyorsundur diyenler vardır. Hayır. Administrator oturumunda dahi aynı sorun.
Saatin üzerine gelip sağ tıkladığımda Tarih/Zaman ayarla dediğimde
hiç bir uyarı ile karşılaşmıyorum. Sadece kum saati çıkıp işlem yapıyormuş gibi görünüyor ama hiç bir sonuç elde edemiyorum.
Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba...

Ayçin Biran
13-05-2008, 23:40
Arkadaşlar bi sorunum var
Bilgisayarın saatini ve tarihini değiştiremiyorum.
Şimdi içinizden kullanıcı hesaplarından sınırlı hesap kullanıyosundur, ondan değiştiremiyorsundur diyenler vardır. Hayır. Administrator oturumunda dahi aynı sorun.
Saatin üzerine gelip sağ tıkladığımda Tarih/Zaman ayarla dediğimde
hiç bir uyarı ile karşılaşmıyorum. Sadece kum saati çıkıp işlem yapıyormuş gibi görünüyor ama hiç bir sonuç elde edemiyorum.
Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba...

Denetim masasından, saat ayarlarını değiştirmeyi denedin mi Nadir?Bazen aynı sorunu yaşıyorum masaüstünde değişiklik yapılamıyorken PC denetim masası üzerinden değişiklik yapmama izin veriyor.

Yavuz Eğilli
14-05-2008, 12:17
Bence bir de spyware yani casus program taraması yapsan iyi olur.Bazen antivirüs programları ne kadar iyi ve güncel olsalar da bazı casus yazılımları tespit edemiyor ve bu küçük yazılımlar da windows içi ayar değişimlerinde kitlenmeye kadar götürebilmiyor sistemi.Tavsiyem: ücretsiz olarak sunulan "spybot" adlı programı indirmen, google'a yazıp firmanın ana sitesinden indirebilirsin boyutu da küçük ve kullanışlıdır.

Yavuz Eğilli
20-05-2008, 12:33
Arkadaşlar donanımdan pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim: Hard disk'im henüz 1 yılı yeni doldurdu ve 1 kere format attım sadece tertemiz yani şu ana dek sorun da çıkarmadı ama anakart üzerindeki sıcaklığı ve volt değerlerini gösteren programım sürekli alarm veriyordu yaklaşık 1-2 haftadır,yine güncelleme sorunu yüzünden algılayamıyor deyip kapamıştım programı(daha önce çok oldu bu program çok yanıltıyor değerleri bazen).Gelelim soruna: Volt değerinin bir tanesi sürekli düşüyordu sonra düzeldi ama bu sefer de hard diskim windows'u inanılmaz yavaş açmaya ve bazen açılırken hata vermeye başladı yardım edin güç kaynağımı çöpe mi atsam ne yapsam :(

Muhammed Turan
20-05-2008, 13:05
Arkadaşlar, bilgisayar açıldıktan hemen sonra iki defa arka arkaya bu hatayı vermekte. Çözümü nedir?

http://img262.imageshack.us/img262/9329/adszrt5.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=adszrt5.jpg)

Arda Çetin
21-05-2008, 02:23
xp ni geri almayı dene.Muhtemelen system32 dosyalarından biri hasar görmüştür.Kaldırmıycak bi donanım yada yazılımda olabilir.Ayrıntılı bilgi için kasanı bizim eve getir :D

Muhammed Turan
21-05-2008, 10:28
Arkadaşlar, bilgisayar açıldıktan hemen sonra iki defa arka arkaya bu hatayı vermekte. Çözümü nedir?

http://img262.imageshack.us/img262/9329/adszrt5.th.jpg (http://img262.imageshack.us/my.php?image=adszrt5.jpg)

Yok mu bu yaraya merhem olacak insan? :D

Muzaffer Eken
21-05-2008, 12:10

Tamamen aynı sorunu paylaşıyorum :)

Arda Çetin
21-05-2008, 13:14
rundlll büyük olasılıkla ekran kartı driver’ından kaynaklanıyordur. Bunun için ekran kartının güncel driver’ını tekrar yükleyin sorun ortadan kalkacaktır.
Son bi ihtimal;

bir güncelleştirme tam olarak yüklenememiş olabilir.Yani yarıda kalmıştır. güncelleştirmelerin icinden KB8964225 numaralı olana bak ve kaldırmayı dene(program ekle kaldır'dan yüklü güncelleştirmeleri acarsan görebilirsin), olmadı CCleaner programını kur ve başlangıc sekmesine gelip bu numaralı girdiyi bulursan kaldır.

Hiç birini anlamadıysan http://windowsupdate.microsoft.com (http://windowsupdate.microsoft.com/) adresine gir windowsunu güncelle sorun kalkar.

Muhammed Turan
24-05-2008, 16:33
rundlll büyük olasılıkla ekran kartı driver’ından kaynaklanıyordur. Bunun için ekran kartının güncel driver’ını tekrar yükleyin sorun ortadan kalkacaktır.
Son bi ihtimal;

bir güncelleştirme tam olarak yüklenememiş olabilir.Yani yarıda kalmıştır. güncelleştirmelerin icinden KB8964225 numaralı olana bak ve kaldırmayı dene(program ekle kaldır'dan yüklü güncelleştirmeleri acarsan görebilirsin), olmadı CCleaner programını kur ve başlangıc sekmesine gelip bu numaralı girdiyi bulursan kaldır.

Hiç birini anlamadıysan http://windowsupdate.microsoft.com (http://windowsupdate.microsoft.com/) adresine gir windowsunu güncelle sorun kalkar.

Ne kadar güncelleştirme varsa hepsini yaptım lakin hâlâ aynı hatayı vermekte. Başka bir çözüm önerin var mı arkadaşım? :)

Arda Çetin
24-05-2008, 22:07
Format at :D
sytem32 in bozulmuşur.

Ferdi Yüksel
24-05-2008, 22:28
Yok mu bu yaraya merhem olacak insan? :D

Baslat> Calıstır > Msconfig yaz enterle karsına cıkan pencereden baglangıca gel rundll32 tikden kaldır bir daha karsına cıkmaz :)

Yavuz Eğilli
24-05-2008, 23:20
Arkadaşlar donanımdan pek anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim: Hard disk'im henüz 1 yılı yeni doldurdu ve 1 kere format attım sadece tertemiz yani şu ana dek sorun da çıkarmadı ama anakart üzerindeki sıcaklığı ve volt değerlerini gösteren programım sürekli alarm veriyordu yaklaşık 1-2 haftadır,yine güncelleme sorunu yüzünden algılayamıyor deyip kapamıştım programı(daha önce çok oldu bu program çok yanıltıyor değerleri bazen).Gelelim soruna: Volt değerinin bir tanesi sürekli düşüyordu sonra düzeldi ama bu sefer de hard diskim windows'u inanılmaz yavaş açmaya ve bazen açılırken hata vermeye başladı yardım edin güç kaynağımı çöpe mi atsam ne yapsam :(

arkadaşlar benim sorunum arada kaynadı galiba:(

Muhammed Turan
25-05-2008, 00:13
Baslat> Calıstır > Msconfig yaz enterle karsına cıkan pencereden baglangıca gel rundll32 tikden kaldır bir daha karsına cıkmaz :)

Maalesef. :D

Formata hiç zaman yok! :)

Arda Çetin
25-05-2008, 02:04

onla alakası olmadığına garanti vcerebilirim :)
rundll çalışması zorunlu doslaylardan bi çok windows sekmesinin rundll uzantısı var ordan kapatsanda diğer açılışta sistem açılacağı için kendi tekrar açılır. Arkadaşın sorunu şuan formatla düzelir gibi görünüyor. Sağlam bi xp cd sinden sistem kur sp3 ü tavsiye ederim diğerinden çok daha hızlı 2 hafta oldu 0 sorun.

Arda Çetin
25-05-2008, 02:06
arkadaşlar benim sorunum arada kaynadı galiba:(

bilgisayarın işlemci anakart ve harddisk(sata-ide) modeli hakkında bilgi verirsen yardımcı olabilirim.

Yavuz Eğilli
25-05-2008, 11:17
anakart msi k8t neo serisinden amd sempron'un en eski soketli versiyonu için çıkmış olan anakartlardan biri,işlemci amd sempron 3000+ 1.8 ghz, hardisk ise 80 gb 7200 rpm samsung ve sata değil sanırım ide.

Muhammed Turan
25-05-2008, 15:06
onla alakası olmadığına garanti vcerebilirim :)
rundll çalışması zorunlu doslaylardan bi çok windows sekmesinin rundll uzantısı var ordan kapatsanda diğer açılışta sistem açılacağı için kendi tekrar açılır. Arkadaşın sorunu şuan formatla düzelir gibi görünüyor. Sağlam bi xp cd sinden sistem kur sp3 ü tavsiye ederim diğerinden çok daha hızlı 2 hafta oldu 0 sorun.

Sanırım son çare sağlam bir format olacak. SP3 şu an yüklü. Şu sorun haricinde her şey tıkırında. :)

Teşekkürler.

Arda Çetin
25-05-2008, 16:10
anakart msi k8t neo serisinden amd sempron'un en eski soketli versiyonu için çıkmış olan anakartlardan biri,işlemci amd sempron 3000+ 1.8 ghz, hardisk ise 80 gb 7200 rpm samsung ve sata değil sanırım ide.

ben msı ın k9 unu kullanıyorum inanılmaz bi anakart ama birebir amd çift çekirdekler için yapılmış 775 binli ve 4 çekirdeğe uyumlu sendeki sorunu çözmen için elektronikçiden yardım alman gerek çok az bilgisayarcı bu sorundan anlar.Sen yinede bios ayarlarından seçili ayarlarının idemi satamı olduğuna bi bak 2. bi harddisk kullanmıyosan ide yap ve 1 second boot u yada senin biosta nasılsa açılışta bilgisayarın gördüğü donanımı harddisk olarak ayarla boottan.O anakarta ide nasıl vermişler bilmiom ama harddsikin bozulmuşta olablir.
Şimdiden kolay gelsin.

Yavuz Eğilli
25-05-2008, 16:50
küçük bir elektrik kaçağı da olabilir belki dediler ve bence de elektronikçiye göstermem gerek belki çipde küçük bir temassızlık fln tüm sistemi bozuyordur :( sağol detaylı yardımın için en kötü ihtimalde power supply ve hard disk değiştiricem.

Arda Çetin
25-05-2008, 17:56
power da sorun olması mantıksız powerda en ufak bi sorunda pc kendini resetler yada kapatır zaten.Sen açılışın yavaşlamasından bahsediyorsun harddiskten başka bişey olamaz sorun.Harddisk alırken segatein herhangi bi modelini al ide yada sata sata alırsan senin yararına 1.5 kat daha hızlı anakartınada uyumlu. MSI lar veri akışında segate öneriyor çünkü kendi sitesinde.

Yavuz Eğilli
25-05-2008, 19:37
Haklısın ama 2 kere güç kesilmesi yaşayıp 2 kere de restart attı kendi kendine sistem ve ondan sonra harddisk i okuyamadı sonra üzerine gittim yavaş da olsa okudu ancak çok yavaş okuyor açılırken o yüzden elektriksel bir sorun mu var acaba dedim çünkü güç kaynağım çok kalitesiz ve çarpıyordu zamanında beni kasam hep :(

Arda Çetin
25-05-2008, 19:46
reset attığını yada kapandığı sölememiştin yada ben dikkat etmedim o zaman poerda kesinlikle sorun vardır sen almışken 400 w al ama gerçek 400 w 160 lıkta segate sata harddisk al sisteminide o yeni harddiske kur tertemiz olsun :)

Mert Çubukçu
05-06-2008, 16:01
power'in statiksel özelligi kaybolmuş anakartına temas ediyor anakarta degdigi icin powerdeki güc ve akım bu yüzden dalgalı şekilde beliriyor diske giden elektrik dalgalanıyor ve diskin yavaslamasına sebep oluyor ilk önce gidip poweri degiştireceksin sonrada anakartın kasaya temas eden kısımlarındaki yerlerde statik elektirklenme varmı diye kontrol ediceksin..

sanırım yeterince acıklayıcı olmuşumdur :)

Erdi Tok
25-06-2008, 01:33
maşallahbu konularda da bayağı bilgiliymişsiniz,şahsen ben bu kadar derin bilg,ye sahip değilim,neyse artık bilgisayarın garantisi bitince sizden yardım alırım :kahve:

Ceren Altun
26-06-2008, 17:35
Merhaba arkadaşlar, foruma fotoğraf yüklemek istiyorum ama başaramıyorum:(:( Rica etsem biri bana anlatabilir mi, ama yavaş yavaş, basitçe anlatın, yoksa sonradan çok karışık geliyor:D:D Şimdiden tşk ederim:)

Cem Demirtaş
26-06-2008, 18:38
öncelikle www.imageshack.us (http://www.imageshack.us) sitesine gir orda önce gözat tan istediğin fotoğrafını bilgisayardan seç ardınadan host a bas...sonraki gelecek sayfada en alttaki çıkacak linki kopyala ve [img]link'i yapıştır[/i m g] şeklinde ama 2. img bitişik olacak şekilde yaz olur ...

Ceren Altun
26-06-2008, 21:45
Çokçok teşekkür ederim ama benim koymama gerek kalmadı, o fotolar koyuldu bile:)
Yine de ilgin için sağolasın..:)

Erkut Yeğen
26-06-2008, 21:56
Çokçok teşekkür ederim ama benim koymama gerek kalmadı, o fotolar koyuldu bile:)
Yine de ilgin için sağolasın..:)
:)

Erdi Tok
28-06-2008, 02:00
ben de bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum,teşekkürler...

Ertuğ Asırcı
02-02-2010, 01:45
Bilgisayarda sistemim gayet iyi olmasına rağmen msn sürekli takılıyo bekletiyo beni.Plus eklentisi vardı o sebep oluyordur diye onu kaldırdım ama malesef hala kilitleniyo bazen 1-2 dakika sonra tekrar kendine geliyo.

sorun nedir sizce?

Görkem Demir
02-02-2010, 03:27
Bilgisayarda sistemim gayet iyi olmasına rağmen msn sürekli takılıyo bekletiyo beni.Plus eklentisi vardı o sebep oluyordur diye onu kaldırdım ama malesef hala kilitleniyo bazen 1-2 dakika sonra tekrar kendine geliyo.

sorun nedir sizce?

daha iyi bilenler mutlaka vardır ama bence msn'i kaldırıp baştan kurmayı dene. bende de mozilla firefox arada donuyor.

Fırat Yıldız
01-05-2010, 00:35
arkadaşlar msn e kişi ekleyemiyorum:agla:

olmuyor bir türlü.mesela baska bir pcde ekli görünüyor ama kendi pcmde sadece kisi listemde görünüyor lakin online oldukları zaman görünmüyorlar.forumlardan çok arastırdım.msni yeniden yükledim ama olmadı.eski windows messenger ile girdiğim zaman da hepsi görünüyor ama live messengerda tık yok..

Abdulhalim Şerbetçioğlu
01-05-2010, 00:43
arkadaşlar msn e kişi ekleyemiyorum:agla:

olmuyor bir türlü.mesela baska bir pcde ekli görünüyor ama kendi pcmde sadece kisi listemde görünüyor lakin online oldukları zaman görünmüyorlar.forumlardan çok arastırdım.msni yeniden yükledim ama olmadı.eski windows messenger ile girdiğim zaman da hepsi görünüyor ama live messengerda tık yok..

ekliycen kişiyi sil kişi listenden felan o eklesin seni öyle bi dene olmadı bi kaç gün bekle kendısı eklıyor ...benim basımada geldi aynı olay her iki yöntemlede çözmüştüm...

Fırat Yıldız
01-05-2010, 01:11
ekliycen kişiyi sil kişi listenden felan o eklesin seni öyle bi dene olmadı bi kaç gün bekle kendısı eklıyor ...benim basımada geldi aynı olay her iki yöntemlede çözmüştüm...

karsıdan da kimse ekleyemiyor beni isin garibi burada..inzivaya çekilmis gibiyim..1 hafta oldu hala eklemedi.nasıl istir bu arkadas ya

Eray Sezginer
01-05-2010, 02:05
Öncelikle bildiğim kadarıyla MSN Messenger kişi listeleri Pc'den Pc'ye değişmez. Bu kişi listeleri Msn Serverlarında barınır, bu yüzden kullandığın Pc'ler arasında kişi listesinde fark olması normal bir durum değil. Muhtemelen kişi listen sağlıklı şekilde kayıt edilememiştir.

Gelelim çözüme, öncelikle eski Windows Messenger'ı açıp tekrar eklemek istediğin kişiyi sil. Ardından "Araçlar > Seçenekler > Gizlilik" Menüsünden tekrar eklemek istediğin kişiyi bulup, üzerine sağ tıklayıp "Sil" e tıkla. Bu sırada karşıdaki kişide aynı problem varsa aynı işlemleri yapıp oturumu kapatın. Ardından oturumu tekrar açıp (eski Windows Messenger ile) eklemek istediğiniz kişiyi ekleyin.

Bu anlattığım garanti bir çözüm değil fakat şu anki en mantıklı çözüm.

Eğer hala sorunun çözülmediyse, Msn Destek (http://support.msn.com) sitesinden iletişime geçmeni tavsiye ederim.

İyi geceler.

Onur Yıldırım
02-06-2010, 22:47
C+++ iyi bilirim diyenler var mı? :)

Fatih Karamustafaoğlu
03-06-2010, 02:23
merhaba arkadaşlar.. ben nokia e65 kullanıyorum, onun için bir Fenerbahçe teması aradım ama bulamadım bir türlü, zedge.net diye bir sitede 'theme maker' diye bir bölüm vardı, orda bir tema yaptım, telefonuma attım ama 'süresi geçmiş sertifika' diye bir yazı çıktı.. yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Doğukan Mutlu
03-06-2010, 03:24
merhaba arkadaşlar.. ben nokia e65 kullanıyorum, onun için bir Fenerbahçe teması aradım ama bulamadım bir türlü, zedge.net diye bir sitede 'theme maker' diye bir bölüm vardı, orda bir tema yaptım, telefonuma attım ama 'süresi geçmiş sertifika' diye bir yazı çıktı.. yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

kendin oluşturabilir yada hazır olanları kullanabilirsin ;)

http://www.ownskin.com/

Fatih Karamustafaoğlu
04-06-2010, 00:16
kendin oluşturabilir yada hazır olanları kullanabilirsin ;)

http://www.ownskin.com/

çok teşekkür ederim.. yeni bir tema yaptım ama maalesef yine sertifika sorunu çıktı :( sanırım telefonumda bir sorun var, yine de çok sağolun..

İlkay Şener
04-06-2010, 00:30

C++ değil miydi o ? :D İyi bilmiyorum ancak ne sorucağını merak ettim ?

İlkay Şener
04-06-2010, 00:31
çok teşekkür ederim.. yeni bir tema yaptım ama maalesef yine sertifika sorunu çıktı :( sanırım telefonumda bir sorun var, yine de çok sağolun..

Yükleme esnasında telefonunun tarihini 3-4 sene öncesine alırsan sorunun düzelebilir.

Fatih Karamustafaoğlu
04-06-2010, 13:26
Yükleme esnasında telefonunun tarihini 3-4 sene öncesine alırsan sorunun düzelebilir.

maalesef yine olmadı ama teşekkür ederim..

Eray Sezginer
06-06-2010, 14:45

Sorununu söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

Onur Yıldırım
06-06-2010, 15:03

Bir arkadaşın dersi için istemiştik 3-4 gün önce. Teşekkür ettim yine de. :)

Eray Sezginer
06-06-2010, 15:16
Bir arkadaşın dersi için istemiştik 3-4 gün önce. Teşekkür ettim yine de. :)

Rica ederim, malum final haftası nete fazla girilmiyor. Umarım başka bir zaman yardımcı olabilirim :)

Onur Yıldırım
06-06-2010, 18:42
Wd Mybook Essential 500 gb Hdd'mi yere düşürdüm. Taktığım zaman bilgisayar görmüyor. 4-5 saniye ışık yanıyo ses çıkararak sonra ses kesiliyo ışık yanıp yanıp sönüyo. Garantiye göndersem yapacaklar biliyorum ama veriler gitcek.

Ne yapabilirim?

İlkay Şener
06-06-2010, 22:34
Wd Mybook Essential 500 gb Hdd'mi yere düşürdüm. Taktığım zaman bilgisayar görmüyor. 4-5 saniye ışık yanıyo ses çıkararak sonra ses kesiliyo ışık yanıp yanıp sönüyo. Garantiye göndersem yapacaklar biliyorum ama veriler gitcek.

Ne yapabilirim?

Yapıcak birşeyin yok zira aynısı 320'lik ve 2 defa da farklı 1TB disklerimde bana oldu 1TB'leri yere düşürdüm 320'lik kendi çalışmıyordu garantide tamir yapılmıyo 0 olarak yolluyorlar :) Diskini de fabrikaya yolluyorlarmış eğer önemli bilgilerin varsa belki direterek fabrikaya gittiğinde verilerin kurtarılmasını sağlayabilirsin ama pek tahmin etmiyorum :D

Onur Yıldırım
06-06-2010, 22:50
Yapıcak birşeyin yok zira aynısı 320'lik ve 2 defa da farklı 1TB disklerimde bana oldu 1TB'leri yere düşürdüm 320'lik kendi çalışmıyordu garantide tamir yapılmıyo 0 olarak yolluyorlar :) Diskini de fabrikaya yolluyorlarmış eğer önemli bilgilerin varsa belki direterek fabrikaya gittiğinde verilerin kurtarılmasını sağlayabilirsin ama pek tahmin etmiyorum :D

Yapma kardeşim yaa. Fotoğraflarım vardı. Göndermeyip burada içini açtırıp verileri mi kurtarsam. :rolleyes:

Hatice Akar
07-06-2010, 23:45
C++ plus hakkında benim sorularım var.Bu program nasıl öğrenilebilir iyice.

Eray Sezginer
09-06-2010, 19:37
C++ plus hakkında benim sorularım var.Bu program nasıl öğrenilebilir iyice.

C++ için programdan ziyade bir kodlama dili dersek daha sağlıklı olur. Programları(compiler) bu kodları uygulama haline getirirken kullanıyoruz.
Öğrenmek için internet'de binlerce onbinlerce kaynak var. Ayrıca türkçe ve ingilizce kitaplarda mevcut sahaflarda. Yinede kaynak sıkıntısı olursa yardımcı olabilirim.

Ayrıca sorularını buradan sorabilirsin, diğer ilgilenen arkadaşlarda bilgilenmiş olur.

Hatice Akar
09-06-2010, 19:45
C++ için programdan ziyade bir kodlama dili dersek daha sağlıklı olur. Programları(compiler) bu kodları uygulama haline getirirken kullanıyoruz.
Öğrenmek için internet'de binlerce onbinlerce kaynak var. Ayrıca türkçe ve ingilizce kitaplarda mevcut sahaflarda. Yinede kaynak sıkıntısı olursa yardımcı olabilirim.

Ayrıca sorularını buradan sorabilirsin, diğer ilgilenen arkadaşlarda bilgilenmiş olur.
baştaki temel konuları anlamayınca devamı hiç gelmiyo.İlk olarak nereden başlamalıyım?Elimde Çağtay Cebi'nin notları var sadece ama takıldığım yerler oluyo daha kolay ve anlaşılır anlatan tavsiye edebilceğin site veya kitap var mı?

Eray Sezginer
09-06-2010, 20:11
baştaki temel konuları anlamayınca devamı hiç gelmiyo.İlk olarak nereden başlamalıyım?Elimde Çağtay Cebi'nin notları var sadece ama takıldığım yerler oluyo daha kolay ve anlaşılır anlatan tavsiye edebilceğin site veya kitap var mı?

Haklısın temeli sağlam atmazsan ileride sıkıntı oluyor.
İlk olarak basit örnekleri inceleyerek başlayabilirsin. Ardından operatorler ve data typelar gibi temel öğeleri sağlıklı şekilde öğrenirsen ileri için işler senin adına kolaylaşır. Ardından if,else, for, while, switch gibi statementlar var. Bunlardan sonra fonksiyonlar, arrayler, pointerlar, stringler, classlar sırasıyla devam edersen yolu yarılarsın. Gerisi zamanla gelir işin temel kısmı bunlar.

Kaynak olarak şuan elimde kendi kullandığım kitabın .pdf'i var bilgisayarda ama ingilizce, sorun olmaz dersen paylaşabilirim. İşine yaramazsa finallerden sonra en kısa zamanda kaynak araştırması yaparım.
Şimdiden kolay gelsin :)

Hatice Akar
10-06-2010, 11:31
Haklısın temeli sağlam atmazsan ileride sıkıntı oluyor.
İlk olarak basit örnekleri inceleyerek başlayabilirsin. Ardından operatorler ve data typelar gibi temel öğeleri sağlıklı şekilde öğrenirsen ileri için işler senin adına kolaylaşır. Ardından if,else, for, while, switch gibi statementlar var. Bunlardan sonra fonksiyonlar, arrayler, pointerlar, stringler, classlar sırasıyla devam edersen yolu yarılarsın. Gerisi zamanla gelir işin temel kısmı bunlar.

Kaynak olarak şuan elimde kendi kullandığım kitabın .pdf'i var bilgisayarda ama ingilizce, sorun olmaz dersen paylaşabilirim. İşine yaramazsa finallerden sonra en kısa zamanda kaynak araştırması yaparım.
Şimdiden kolay gelsin :)
Finallerinden sonra tekrar konuşuruz. Yardımların için çok teşekkürler. Finallarinde başarılar :)

Anıl Yazıcı
02-08-2010, 19:05
video kart driverını bir türlü yükleyemedim yardımcı olurmusunuz renktaşlar ?
video kart foxconn (vga uyumlu yazıyor ayrıca)

Doğukan Mutlu
02-08-2010, 21:40
seri numarası, modeli vb bilgi verebilir misin ?

Oğuzhan Yılmaz
03-08-2010, 00:46

Foxconn ama hangi model :???: Driver bulmak kolay iş birde işletim sisteminide söylersen iyi olur.

Ferhat Adsız
03-08-2010, 14:00
Harici ekran kartıysa kasayı söküp modelini yazıver buluruz ;)

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 17:43
böle bişey yazıyor ama doğru yere mi baktım bilmiyorum

UYRM81500448 PC 45CMX

Kenan Ergün
03-08-2010, 18:05
böle bişey yazıyor ama doğru yere mi baktım bilmiyorum

UYRM81500448 PC 45CMX

Ekran kartınızın modeli : Intel GMA 950 onboard ekran kartınız var. En çok kullanılan ekran kartlarından biri, rahatlıkla bulabilirsiniz.

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 18:10
link filan atabilirmisin dostum çok zahmet verdim ama ..:)

baya uğraştım uymadı bi türlü

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 18:52
çıldırcam ya olmuyo arkadas

Ferhat Adsız
03-08-2010, 20:07
On-board herhalde senin harici değil

http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx
burada buldum ben

Kenan Ergün
03-08-2010, 20:24
http://www.foxconnsupport.com/download.aspx?models=en-us0000341&category=C000000001&Series=en-us0000002&keywords=&sort=

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 23:39
kenan kardesim senin verdiğin linkten indiremiyorum yoğun diyo

neyse ya en iyisi format çok sağolun renktaşlar zahmet oldu

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 23:48
ekran kartında mı sorun var renktaşlar değişcem ya uyuz oldum geforce fln mı alsam ne tavsiye edersiniz? yüksek çözünürlüklü oyunlar için call uf vs vs..

Nurullah Şakir
03-08-2010, 23:52
intel - nvidia
amd - ati

işlemcine göre uyumlu ekran kartı modelleri performans açısından.

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 23:57
işlemci Intel 7200 2.53 GHz

hangisi en iyi performansı verir

Anıl Yazıcı
03-08-2010, 23:58
model olarak yani Nvidianın

Oğuzhan Yılmaz
04-08-2010, 00:06
Kardeşim yani intel 7200 diyosunda ben bunca yıllık bilgisayarcıyım bu işlemcinin core quad veya i serisinden modeli yok mu?

Ona göre sana ekran kartı önerecem.

Anıl Yazıcı
04-08-2010, 00:10
http://www.resimupload.com/ds854298495_adsiz.html

al renktaş bak ne istiyosan ben anlamıom pek :D

Oğuzhan Yılmaz
04-08-2010, 00:15
Gigabyte GV-NX96T512HP (NVIDIA GeForce™ 9600 GT)

Sana önereceğim ekran kartı bu olur tam performans almak istiyorsan. 512mb artı işlemcisinin belleği de 256bit

Anıl Yazıcı
04-08-2010, 00:16
sağolasın renktaş zahmet ettin çok saol:)

Ferhat Adsız
04-08-2010, 16:55
ekran kartında mı sorun var renktaşlar değişcem ya uyuz oldum geforce fln mı alsam ne tavsiye edersiniz? yüksek çözünürlüklü oyunlar için call uf vs vs..
Fiyat aralığın ne kadar kardeşim ?

Anıl Yazıcı
04-08-2010, 17:17
valla 200e kadar diyebilirim hatta 150

Murat Karaman
29-05-2011, 15:14
Arkadaşlar merhaba;

Ben mailimi bir türlü açamıyorum. Sürekli Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor hatası veriyor. Ne yapmam gerekir?

Eray Sezginer
29-05-2011, 22:11
Farklı bir tarayıcı ile mailini açmayı denedin mi?

Murat Karaman
29-05-2011, 22:29
Farklı bir tarayıcı ile mailini açmayı denedin mi?

Denedim Eray.

DNS ayarları ile bir bağlantısı olabilir mi?

Eray Sezginer
29-05-2011, 23:30
Evet olabilir. DNS'leri değişip deneyebilirsin tekrar.

Onur Vural
20-06-2011, 23:18
Yardım isyemeyeli bayaa zaman oldu :)

Bu google chrome da portekızce olan bı sayfayı turkce okumanın sırrı nedir :) google chrome ı portekızce kullanmaktan baska :)

Doğukan Mutlu
23-06-2011, 15:52
google.translate den çeviriyor yine bir değişiklik yok kelime-kelime çeviriyor dikkat edersen zaten cümle anlamlı olmuyor. onu kapatıyorum ben her yabancı içerikte tık diye aşağıya inmesi sinirlerimi bozuyor :)

Mert Hekim
14-07-2011, 02:30
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150675133690635&set=at.10150675116245635.691799.720960634.62396393 7&type=1&theater bu linkteki resmi begenebilrmisiniz arkadaslar onemli bi yarisma var :) Gs li bi kiz var suan 1. onu gecmem lazim....

Alican Gülberk
24-12-2011, 22:08
arena-tr veya benzeri türk torrent sitesi davetiyesi yollayabilecek bi arkadaş varsa 40 yıl duacısı olurum :)

Ertuğ Asırcı
18-01-2012, 18:44
Pikatel Airmax 101 markalı bir wireless modem var elimde.
Arkadaşımdan aldığım için ilk kulannamayı denediğimde şifreliydi.
Bunun üzerine arka taraftan reset tuşuna basıp modemi sıfırladım.
Şimdi Modem arayüzüne girip tekrar kendi şifremi koymak istiyorum.

Nasıl modem arayüzüne ulaşabilirim?

Ufuk Coşkun
18-01-2012, 18:48
Pikatel Airmax 101 markalı bir wireless modem var elimde.
Arkadaşımdan aldığım için ilk kulannamayı denediğimde şifreliydi.
Bunun üzerine arka taraftan reset tuşuna basıp modemi sıfırladım.
Şimdi Modem arayüzüne girip tekrar kendi şifremi koymak istiyorum.

Nasıl modem arayüzüne ulaşabilirim?

Tarayıcıdan 192.168.1.1'e girerek ulaşabilmen lazım.

Ertuğ Asırcı
19-01-2012, 01:50
Tarayıcıdan 192.168.1.1'e girerek ulaşabilmen lazım.

Açılmıyor malesef ulaşamıyorum modem arayüzüne

İhsan Kocaağa
15-02-2012, 13:34
Corel VideoStudio 12 activation code bulabilicek olan var mı ?

Ertuğ Asırcı
21-04-2012, 15:00
Buradaki (http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-s22b350h-215-2ms-analoghdmi-full-hd-wide-screen-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd300108&categoryId=3002879#Yorumlar) monitör için yorum yapabilecek olan var mı?

Laptop ekranım kırılmıştı.O ekran modelinin üretimi durduğu için bende bir monitör alıp masaüstü olarak kullanmaya karar verdim.Alacağım monitörü Acer marka laptopuma HDMI ile bağlamayı düşünüyorum.

Yukarıda verdiğim monitör hakkında bilgisi olan/yorum yapabilecek olan varsa çok yardım etmiş olur bana.
Başka bir öneriniz varsa onu da dinleyebilirim.
Şimdiden teşekkürler. :)

Ertuğ Asırcı
21-04-2012, 15:02
Bu arada elimde ArenaTr davetiyesi var bol sayıda isteyenlere dağıtabilirim.

Yanlız lütfen torrent,ratio,upload terimlerinden haberdar olan arkadaşlar istesin :)