PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cep Telefonlarının Yaydıkları Radyasyon Değerleri

Melis Varan
08-10-2004, 22:38
http://www.sarvalues.com/eu-complete.html

Ölçme Değerlendirme Uzmanı Erim Koçyiğit dikkate değer olduğunu söylüyor.

Vehbi Şirikçi
08-10-2004, 23:35
Melis bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler. Gerçekten de her telofonun çevresine yaydığı radyosyon miktarı farklı. Bu farklar çok büyük oranlarda olabiliyor.

Ancak en büyük oranda radyasyon yayan telefon dahi çok büyük bir tehlike arz etmiyor. Aynı kulakta hiç kıpırdaman 15 dk civarı telefon konuşulması durumunda radyasyon o bölgede bir miktar ısı artışı yapıyor. Herhangibir zarar verme olasılığı ise çok düşük. Bir cep telefonu vericisinin yaydığı radyasyon ise cep telefonun yaydığından binlerce kat fazla. Ancak onlar bile belli mesafede yaklaşmadıkça zarar vermiyorlar. (Çoğunlukla bu mesafeler hesaplanarak yerleştiriliyorlar, yaklaşık olarak 3-4 metre zarar etki alanları vardı diye hatırlıyorum)

Bunun dışında sıkça yanlış bilinen şeylerde cep telefonunun kalbe zarar vermesi. Kalpte takılı elektronik bir cihaz, mesela pacemaker (kalp pili) olmadığı sürece cep telefonun kalp ritmini etkilemesi söz konusu olamaz.
Ama ayrıntıya dikkat edip tedbir almak isteyenler için; Cep telefonunun en çok zarar verbileceği organlar beyin, karaciğer, üreme organları (genetik bir kusur oluşması çocuğunuzun yaşam kalitesini düşürecektir). Genelde üretimin olduğu organlar.

sonuç; cep telefonu genelde bilindiği kadar zararlı bir nesne değildir.

Burçay Tiftikçi
09-10-2004, 01:59
Melis ve Vehbi ikinizede bizi aydınlattıgınız için teşekkür ederim....Vehbi bizi cidden bu radyasyon işinde kandırıyorlarmı....

Vehbi Şirikçi
09-10-2004, 02:07
Abartılıyor diyelim Burçay. Mesela Çamlıca tepesinde dikkat etmişsinizdir, televizyon vericileri var. Onlar onbinlerce kat daha fazla miktarda radyasyon veriyor, ama fazla gündeme gelmiyor. Bir cep telefonundaki miktar bunlarla kıyaslandığı zaman yok denecek kadar az. Ayrıntılara girersek evimizde izlediğimiz televizyon bile az da olsa radyasyon yayıyor :)

Koray Kunduracı
09-10-2004, 12:57
çok önemli bir konuya değinmişsiniz arkadaşlar, bu konu hakkında etrafta çok kuru bilgiler uçuşuyor. Bu kuru bilgilere bi son vermek gereklidir artık. vehbi'cim söylediklerin çok doğru tamamen sana katılıyorum. onun dışında söylemek istediğim bikaç konu daha var. bunlardan biri yeşil otobüsler... yeşil otobüslerde kesinlikle telefonla konuşmak sakıncalı değil. aslında ABS sistemleri hakkında pek bilgim yok ama eğer otobüsün içinde telefonla konuşmak zarar veriyo olsa yandan geçen bi arabanın içinde konuşulan telefonda abs yi kitler yani demi? kalkan mı kıçıkırık otobüste ;D
ama bu yüksek frekans olayının çok büyük zaman dilimi içerisinde insanların ömrünü kısalttığı insanlarda sağlık bozukluklarına yol açtığı inkar edilemez. çok eskiden insanlar 100-150 yıl yaş ortalamasında ölürlermiş... şimdi 50'yi deviren şükrediyo.

Melis Varan
09-10-2004, 18:53
Benim de çok fazla bilgim yoktu, pek buna dikkat etiğimi de söyleyemem ztn ama Vehbi'nin açıklamaları içimi rahatlattı. Öteki türlü zararlı olduğunu bile bile telefonu baş ucuma koyuyorum, cebimde taşıyorum diye viicdanım zaman zaman rahatsız oluyordu:)

Funda Meriç
09-10-2004, 21:34
Ben de bu linkten şunu anlıyorum: hıımm..amma çok model varmış yahuu ;D şaka bi yana,bu yeşil otobüs mevzusu için yok dedi bu işlerden anlayan bir arkadaşım..ama bi gün çevre yolunda giderken adamın biri konuştu konuştu,sonra yine telefonu çaldı o ara otobüsün motoru durdu zınk diye..sanırım şöför ders vermek istedi..hani bi daha kimse kullanmasın telefon diye :D

Onur Kalender
09-10-2004, 23:38
Ben de bu linkten şunu anlıyorum: hıımm..amma çok model varmış yahuu ;D şaka bi yana,bu yeşil otobüs mevzusu için yok dedi bu işlerden anlayan bir arkadaşım..ama bi gün çevre yolunda giderken adamın biri konuştu konuştu,sonra yine telefonu çaldı o ara otobüsün motoru durdu zınk diye..sanırım şöför ders vermek istedi..hani bi daha kimse kullanmasın telefon diye :D
O arkadaş ben oluyorum değil mi Fundacımmm..

Ben IETT'de yapmıştım lise stajımı ve o zaman bu otobüsler yeni gelmişti. Bu otobüslerde çok farklı bir olay var ve telefonun etkilemesi giderken değil, durduğu zaman oluyor.

Neyse; konu bu değil zaten. Ben bahtım bu listeye ve en yüksek değeri olan telefonlardan birinin bende olduğunu fark ettim. Bu hiç adil değil ama. Neden daha önceden açmadınız bu konu başlığını? Alırken ona göre hareket ederdik! :D Şaka bir yana ben biraz korktum bu işten ama zararsız diyorsanız tamam...

Koray Kunduracı
10-10-2004, 14:16
yok o ben oluyorum galiba onurcum ;P yaw funda'cım hangi cep telefonu araba motoru durdurur yaw akıllara zarar bişe yani bu. Şoför akıllıymış ii kandırmış. kendileri diyo abs'y kitler diye abs kitlemek demek frenlerin kitlenmesi demek böle bişe olacağını tahmin bile edemiyorum. takmayın öle şeyler imkansız EN BAŞTA ŞU VAR: BÖYLE ŞEYLER İNSAN YAŞAMINA ZARAR VERSE BU ADAMLAR BU MÜHENDİSLER ONUN ÖNLEMİNİ BULUPDA ÇIKARIRLAR DEMİ YANE? KONUŞMAYA DEVAMM. YEŞİL OTOBÜSLERDE DE ALIN SESSİZE KAFANIZ RAHAT OLSUN. Biri bişe derse bana yollayın ;P

Funda Meriç
10-10-2004, 16:24
Ben bu başlığı çok okumuş olucam ki dün hemen cep telefonu almak için bi dükkana girdim ;) yeşil otobüslerde aç kapa aç kapa olmasın die hızlı açılan bi telefon istedim :) ama şimdi listeye bi daha bakim..önlem almakta yarar var.. :P

Şebnem Dinç
10-05-2006, 15:07
Slm arkadaşlar telefonlarla ilgili gprs mms gibi sorunlarınız olusa yardımcı olabilirim virüs ,pc modem bağlantısı falan ...

Mert Çubukçu
10-05-2006, 17:33
Samsung SGH D500 0.310

iste tel dedigin budur ;D