PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DivX Filmler Nereden Nasıl Download edilir ?

Sercan Matur
07-11-2004, 22:23
Eğer divx filmler hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa,
yardımlarını rica ediyorum ;)

Örneğin ben Matrix Reloaded ve Revoulations (imla hatası olabilir) filmlerini arıyorum ama bulamıyorum...

Yardım bekliyorum ;)

Reşat Özdemir
07-11-2004, 22:33
Divx hadisesine ben de uzağım ama tez elden girmeli bu camiaya..

Ata gelsin, dertler bitsin.. ;)

Vehbi Şirikçi
07-11-2004, 22:36
Ata'nın birinci dereceden ilgi alanına giriyordu bu, sanırım bu başlığı görürse gerekli bilgiyi verecektir sana :)

Fatih Dilber
07-11-2004, 22:38
ne güsel bi başlık böle ;D ;D beklemedeyiz ;D ;D

Melis Varan
07-11-2004, 22:43
Kadıköy'de vardı bi yerler ama abim saolsun hep o aldığı için ben gidip yeri öğrenme zahmetinde bile bulunmadım :)
Şimdi ondan ödünç almak için evine gidiyorum, onun adresini veriim isterseniz :P

Serkan Özen
07-11-2004, 23:36
DC++ paylaşım programından indirebilirsiniz
Bu programı nerden bulabilirim derseniz google'a "DC++ set up" yazarsanız gelecektir.
Fakat programda farklı hublar için farklı bağlantı ayarları var.

Doğa Aydın
08-11-2004, 02:28
Sercan, ayıptır söylemesi bu işin uzmanı sayılabilecek bir arkadaşın duruyor burada. (Özellikle bu yaz 45 günde 80 film çekmiş birisi olarak bu işlerde az ok fikir sahibi olduğumu söyleyebilirim.)
Film indirmenin en bilinen yolu, DC++ ya da Ares kullanmaktır. Bu paylaşım programları gayet güzeldir. Her ne kadar DC++, mIRC'taki chat odaları gibi kullanıcı odaları mantığıyla çalışsa da, özellikle her odadaki kullanıcı sınırlamaları sebeiyle benim pek ısınamadığım bir program. Bahsettiğim olay şu ki, hemen bütün kullanıcı odaları, içeri üye almak için belli sınırılar koyuyorlar. Odalara girebilmek için, 5 GB, 10 GB ... 80 GB gibi miktarlarda paylaşımın olmak zorunda. Yani belli odalara eğer bilgisayarından 80 GB açmadıysan giremiyorsun. Gerçi bu durum bence çok faydalı. Çünkü mesela Kazaa, herkesin "download" peşinde olması ama kimsenin "upload"a yanaşmaması sebebiyle artık neredeyse kullanılmaz hale geldi.
Neyse, açıkçası ben çok fazla kullanmıyorum DC++ ve Ares'i. Bu programı kullanan arkadaşlar, eminim daha fazla bilgi verecektir.

Benim bahsetmek istediğim olay ise Torrent kullanımı...

(Sığmadığı için ikinci posttan devam edelim...)

Sercan Matur
08-11-2004, 02:32
ben ares kullanıyorum...
ama kesmiyor abi ;)

ben flashget ile film indirmek istiyorum..
cok sey mı istiyorum acaba

Doğa Aydın
08-11-2004, 02:38
Şimdi nedir bu torrent? Diğer paylaşım programlarından farkı nedir?
Birincisi gene bu program da diğer paylaşım programları gibi p2p mantığıyla çalışıyor. Yani sen kendi bilgisayarındaki dosyaları paylaşıma açmış insanlardan dosya transferi yapıyorsun.
Ama bu programda dosya bağlantılarını programdan değil netten sağlıyorsun. Bu ne demek? Belli torrent sayfalarına giriyorsun. Bu sayfalarda istediğin filmi, müziği arıyorsun. Bulunca linke tıklıyorsun. Torrent programı aktif hale geçiyor, ve indirmeye başlıyor dosyayı.
Bir çok seçenek arasından benim kullandığım torrent programı ABC (Another Bitorrent Client). Bu programın kurulum dosyasını
http://pingpong-abc.sourceforge.net/download.php
adresinden bulabilirsin.

Doğa Aydın
08-11-2004, 02:43
Flash get ile film indirilmez abi, dünyanın en büyük hamallığı olur benden söylemesi.
Şimdi kaldığımız yerden devam edelim.
Programı indirdik, e peki hani nerede dosyalar?
Benim şimdiye kadar kullandığım, ve geçenlerde içindeki dosyaları bitiremeyeceğime kanaat getirdiğim
www.suprnova.org
adresine giriyorsun. Bu sayfada istediğin kritere göre arama yapıyorsun. Film için ayrı bölüm var, müzik için ayrı bölüm var, program için ayrı bölüm var.

Bu suprnova sayfası bayağı geniş bir hazine. İçindeki film arşivi zaten bitmez de, özellikle müzik bölümünü de inanılacak gibi değil. Özellikle metal dinleyen arkadaşlar kaçırmasın derim. Bir çok grubun "bütün albümleri" şeklinde toplamalar da mevcut. Yani bir tıkla bir grubun bütün albümleri elinizde.
Programlar kısmından bahsetmiyorum bile. Arayıp da bulamayacağınız program yok gibi bir şey. Üstelik sadece Windows programları değil, bir çok Linux ve Mac programı da bulabiliyorsunuz...

Doğa Aydın
08-11-2004, 02:46
Özellikle film indirmek isteyen arkadaşlar, ve büyük miktarlarda müzik indirmek isteyen arkadaşlar (tek şarkıyla yetinmeyip o şarkının olduğu tüm albümü indirmek isteyen arkadaşlar) hiç düşünmeden torrent işine girsinler derim.

Bu arada bir şeyi de söylemek gerekiyor. Paylaşımınız sürekli açık olsun. Eğer bir paylaşım programı kullanıyorsanız, mutlaka siz de paylaşın. Yoksa, zamanla bütün programlar Kazaa gibi yok olur gider.

Sercan Matur
08-11-2004, 12:11
bu bilgiler için sağol Doğa kardeş.
bende kucuk birsey diyim bu torrent için..
arkadaslar Fenerbahçenin her maçının 90 dakıkasını torrent ile download edebiliyorsunuz ;)

dün gece ares le film indireyim dedim.
matrix reloaded.. 722 mb toplam boyut. su an 535 mb 'ı bitti ;)

Ata Bahadır
08-11-2004, 12:54
Bu basliga ilk yazamayanlar arasinda oldugum icin utandim gercekten :)

Bir 2002 yaz ayinda basladigim bu cilginlik artik hastaligin son derecesi denilen seviyeye geldi.. Iki CD Burner harcadim ugruna 3. yolda. Dile kolay 1860 film bunlarin bircogunu 2 CD olarak hesaplarsaniz 3500-3720 adet CD harcamisim.

Artik bendeki hastalik su hale geldi 5+1 surround ses sistemine uygun olmayan filmleri indirmiyorum XviD ile encode edilmemis filmlerin yanindan gecmiyorum. En ufak bir kalite eksiliginde o filmi silip baska bir grubun cikartigi ripleri ariyorum. (Kafayi yemis vaziyetteyim yani)

Artik downloada yetisemediigimden kendi riplerimi kendi dvd'lerimi kopyalamaya basladimki siyirmak uzereyim.

Klasik Filmden, yakin donem filimlerine, sinemada oynayan vizyon filmlerine , Turk filmlerine , belgesellere kadar Ata suda varmi sende diyemiyeceginiz (cunku kesin vardir) bir arsive sahipim. Ve bu arsivi iki bucuk senede yaptim hala devam ediyor.

Simdi bu konu hakkindaki tarihimi anlattiktan sonra Sercanin sorusuna gelelelim. Sercan sana benim kullandigim kaynaklari sirasina gore yazacam. Hangisi cazip gelirse ayrintili anlatirim.

1- Emule/Overnet
2- Torrent
3- DC++
4- Mirc
5- Kendi DivX/XviD'ini kendin yap.

Allah yardimcin olsun.

Sercan Matur
08-11-2004, 17:36
Ata kardesim sen hepsini anlatsan...
Artılarını eksilerini söylesen, biz ona göre seçsek ;)

Birde, dün gece Doga dediktem sonra, Ares'den film indirmem hala devam ediyor. 722 mb'ın 720mb'ı bitti. su an download hızı 0,95 kb/s . çıldırıyorum...

Ares güzel aslında...
Hersey var.. ;)

Sercan Matur
08-11-2004, 21:02
nihayetinde download bitti
ama yanlıs indirdiğim subtitle ı silerken filmi de sildim...
silme işlemlerini shift e basarak yaptıgımdan geri dönüş olmadı.
çok sinirliyim coook ;(

Sercan Matur
08-11-2004, 22:44
Muahahahah
olm geri getirme programları var, download.com da recovery diye arat, bulursun bişeyler..Ama ücretsiz olanları indirmeye çalış ya da crack ini bulabileceklerini..
detaylı bilgi istiyorum...

Doğa Aydın
08-11-2004, 23:14
Birde, dün gece Doga dediktem sonra, Ares'den film indirmem hala devam ediyor. 722 mb'ın 720mb'ı bitti. su an download hızı 0,95 kb/s . çıldırıyorum...

Ares güzel aslında...
Hersey var.. ;)

Sen geç Ares'i, bir seferlik kardeş sözü dinle...
Torrent'e gel...

Sercan Matur
08-11-2004, 23:45
'PC Inspector File Recovery' programı ile yanlıslıkla komple sildiğim 700 küsür mb lik filmi geri getirdim ;)

Eyvallah Mehmet Kardeşim...

Sercan Matur
08-11-2004, 23:46
Sen geç Ares'i, bir seferlik kardeş sözü dinle...
Torrent'e gel...
Screenshot lı, detaylı anlatım bekliyoruz...

Doğa Aydın
09-11-2004, 00:38
Cumaya kadar iki sınavım var. Bayram dönüşü ilk işim bu olsun Sercan...

Doğa Aydın
06-01-2005, 22:22
Yaklaşık 36 saatte Evli ve Çocuklu'nun ikinci sezonunun tüm bölümlerini divx (üstelik dvd rip) olarak indirdim.

İşte ben bu yüzden bu torrent işini çok seviyorum.

(Aramak lazım, diğer sezonları da bulmak lazım!)

http://home.ku.edu.tr/~baydin/imza.gif

İsmail Sümer
07-01-2005, 02:19
doğa dediğin progaramı indirdim.. siteyide ekledim ama tık yok bunda başka ne tür bi ayar yapmam gerkiyor?

Erkan Keremoğlu
08-01-2005, 20:29
Bu başlık misyona aykırı, kahrolsun lisansız yazılım, telif haksız alınan müzik ve film 8)

Yaşasın goygoy ve bill amıca ;D

8)

Doğa Aydın
08-01-2005, 20:44
doğa dediğin progaramı indirdim.. siteyide ekledim ama tık yok bunda başka ne tür bi ayar yapmam gerkiyor?

Programı indirip kurduysan işin çoğunu hallettin demektir.

Artık suprnova.org sayfası kapandığı için yeni kaynaklar arayışındayım.
Şimdilik kullandığım sayfa:

http://www.bi-torrent.com/

Bu sayfaya gidiyorsun, içindeki Müzik, Film, Program, Tv dizileri gibi seçeneklerin altından 100e yakın türden indirmek istediğin dosyanın olması muhtemel seçeneğine tıklıyorsun.

Örneğin, torrent'den Kill Bill indirmek istiyorsun, Movies'in altındaki Action seçeneğine tıklıyorsun, ya da Fahrenheit 9-11 indirmek istiyorsan gene Movies'in altından documentary seçeneğine gidiyorsun. Açılan sayfadaki listeler hep alfabetik, filme rastlayınca linkine basıyorsun, otmatik olarak indirmeye başlıyor. Hatta torrent programı açık değilse bile program kendiliğinden açılıyor.
Film inmeye başlıyor, sen de keyfine bakıyorsun.

Kolay gelsin...

İsmail Sümer
10-01-2005, 02:28
yok abi yapamadım ben bunu linki yazdım add linke bastım olmuyor... aşağıda web servicede de active yazıyor ama böyle link göremiyorum sorun ne olabilir..?

Doğa Aydın
11-01-2005, 03:41
*yok abi yapamadım ben bunu linki yazdım add linke bastım olmuyor... aşağıda web servicede de active yazıyor ama böyle link göremiyorum sorun ne olabilir..?

İsmail, pogramda hiç bir şey yapmana gerek yok. Sen sadece yukarıda bahsettiğim sayfaya git, aradığın filmi bulursan üzerine tıkla. Program senin yerine indirmeye başlayacaktır.

Eğer, FlashGet (ya da türevi programlardan) kullanıyorsan, mantıkları aynı. Bu örneği verince daha anlaşılır oluyor.

Gene soruların olursa cevaplarım.

Sevgiler..

İsmail Sümer
11-01-2005, 04:43
tamam sağolasın yaptım ...

Ercan Kibar
20-01-2005, 16:06
(torrent olayi) arkadaslar filelist.org adresinin arsivlerinden de yararlanabilirsiniz...yalniz seed`i 100-150`den fazla olan filmleri indirmenizi tavsiye ederim....

Yavuz Ersöz
25-01-2005, 23:28
bu torrenti hızlandırmanın bir yolu var mıdır?
benimki saniyede 1 kbit ile indiriyor.Tahmini kalan süreyi 224 saat falan gösteriyor.Bu hızla filmler hayatta inmez :)

Faruk Can
19-02-2005, 22:28
ne DC++ ne de torrent bi işe yaramıyo ben nasıl daha hızlı indirebilirim diye bakıyom bunlar 6kib/s ile indiriyo...başka bişey daha mı gerekli acaba?

Özkan Balaban
14-06-2005, 17:46
bende bu sene üniversiteye başlayıp ewe net aldığımdan beri bilgisayarıma işkence yaparak hiç kapatmadan download yapıyorum ben emule nin freeangel modunu kullanıyorum türk hazırlamış bu işide zaten en iyi bi türk yapar elindeki neti maximum kullanma açısından ve de filmlerin linklerini ve screenshotlarını görebilmek için donkeyin link sitelerini kullanabilirsiniz www.osloskop.net burda dvd ve oyun linkleride mevcut ben çok memnunum günde 2,5 gb a yakın veri indiriyorum memnunum bu konuda konuşmak isteyen olursa ozkannets5@hotmail.com muhabbete bekklerim....

Onur Bilgin
22-06-2005, 18:49
arkadaşlar bana da 'The Seventh Sign' adlı türçesi de yedinci işaret olan demi moore un oynadığu film lazım

divx veya mpeg hiç sorun değil(divx tercihimdir ;D ) elinde olan veya herhangibir şekil bu film e ualşabilen olursa bana iletirse çok çok sevinirim

Doğa Aydın
27-06-2005, 03:36
Bahsettigin film bende olacakti Onur, ozelden bir konusalim.

Hasan Muradoğlu
13-02-2006, 04:14
bu konuyu yukarı çıkartmak gerek,çünkü divxsiz bi hayat düşünemiyorum.ares kullanırdım eskiden,şu an yine ordan indirdiğim filmler var ama torrent olayının hoş olduğunu duydum.bende ona geçiş yaptım.bikaç site var bana tavisye edilen,kaynak olarak

http://www.torrentspy.com/ (bunun en büyük torrent arşivi olduğunu iddia edenler)

http://www.mininova.org/
http://www.torrentreactor.net/

bunlar şu an aklıma gelenler.yalnız şu seed olayı çok önemli sanırım.misal ben şu sıralar bi fight club faciası yaşıyorum.film sürekli 6kb/s iniyor.kaynağımız kuru napalım :)

neyse divx olayı ile ilgilenen ya da bu konuda aşmış arkadaşların yardımını bekliyorum..

Onur Vural
13-02-2006, 04:37
bende de su anda yuklu bitcomet var yurtta kimse yokken bayaa sağlam indiriyordu ama simdilerde bayaa yavaş ama şimdiye kadr denediklerimin içinde en iyisi torrent

emule de cok iyi ama onda da kredi olayı var o da şyle oluyor bi şekilde senden ne kadar veri çekilmiş onu hesaplıyorlar ona gore emule kredın oluyor ve emule kredın oranında da download yapabiliyorsun emule ın en ıyı yanı arsıv cok genıs oluyor ama dediğim gibi indirme hızı da cok dusuk olunca pek tat vermiyor www.sipacik.de ye bir bakın isterseniz

birde geçenlerde bu siteyi buldum
http://smartphone.elmasgunes.net/

flash getle indirebiliyorsunuz hızı da iyi bayaa da film var bu şekilde başka filmler de bulabılırmıyız ben onu merak ediyorum

Erkan Keremoğlu
13-02-2006, 12:06
http://www.newnova.org
http://www.meganova.org/
http://www.fulldls.com/
http://www.torrentreactor.net/
http://www.btsites.tk/
http://www.demonoid.com/torrents/

Torrent siteleri..

8)

Erdinç Zaman
13-02-2006, 13:43
www.bearshare.com *guzel bir patlaşım programı boş gecmezsiniz her filmi bulabilirisiniz.Yada P2m paylaşım programı sayesinde yahoo.gmail,walla mail adresi sahibiyseniz film indrime işlemi burada daha kolay 4 saatde iniyor.Ceşitli forumlarda indirebilirsin.Bu ikisini tavsiye edıyorum.P2m filmlerini indireceğiniz adreslerden biri
www.trforum.com

p2m programı kullanışı hakkında bilgi verebilirim:D

Mert Çubukçu
13-02-2006, 15:25
http://forum.divxplanet.net

adresindede istemediginiz kadar divx bulabilirsiniz..

Ahmet İnal
14-02-2006, 22:34
erdinçin dediği gibi bende bearshare kullanıyorum geçen eski hababam sınıfını indirdim ama bu torrent olayına girmek istiyorum bakayım nasılmış

@hasan
olm bende fight club var ne şekil istersin söle

Hasan Muradoğlu
15-02-2006, 00:30
fight club ı denemek için indiriyorum ya,daha doğrusu torrent hadisesini deniyorum.ne kadar hızlı acep diye

olm ahmet bende de baya film var.değiş-tokuş olayına girelişm senle.ulan aklıma küçükken değiştirdiğimiz futbolcu kartları geldi.schumaer(böyle mi yazılıyordu? ) vardı bende vermezdim kimseye :)

Ahmet İnal
15-02-2006, 02:52
her türlü uyar bana ben sana cd çantasını getiririm bakarsın

Gamze Baş
16-02-2006, 19:56
valla ben emule yi tavsiye ederim kurulumu biraz zor ki ben hazır kurulmuşunu kullanıyorum :P aradınız ne ararsan var en kapsamlı paylaşım programı üstelik paylaştıkça puanın artıyo be çok daha hızlı indirebiliyorsun ;) :D