PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DC++ Yeni paylaşım hastalığınız.

Onur Kalender
12-11-2004, 23:19
DC++ Nedir ?
DC++ bir download paylaşım programı,çalışma olarak Kazaa mantıgı gibi diyebiliriz. Ama bu programın kazaa'a göre daha çok artıları var.

DC++ Nerden Download edebilirim ?
İlk önce programı download edelim, sonrada püf noktaları ve kurulumu hakkında bilgiler paylaşıcam sizlerle.

Download için : ( bu linklerden birini seçerek download edebilirsiniz )

ALL WINDOWS
http://prdownloads.sourceforge.net/...e_mirror=aleron

http://prdownloads.sourceforge.net/...irror=twtelecom

Şimdi programı kurdunuz herşey tamam, ben size dikkat etmeniz gereken ayarları yazıyorum.

Program üzerinden anlatım :
Sol üstte FİLE yerini göreceksiniz burayı tıklayın ve settings'i tıklayın.

General ayarlarınız :
*Nick yazın
*Mail adresi dogru olması gerekmez.
*CONNECTİON TYBE : DOGRU BAĞLANTINIZI SEÇİN
*ACTIVE Seçenegini işaretleyin ( İP yazmanıza gerek yok )
**Veya ACTIVE yerine sorunla karşılaşırsanız PASSİVE'i seçin.

Downloads Bölümünün ayarları :
*Harddiskin hangi bölümüne dosyaları atmasını istiyorsanız BROWSE yerini tıklayın,eger standart kalmasını istiyorsanız buna ellemeyin.

*LİMİTS ayarlarınızı ise şöyle yapın " Maximun ayarı 50 " - " No new downloads ayarı 0 "

SHARİNG bölümü ayarları :
*Dikkat burdaki mantık ne kadar dosyayı paylaşıma açarsanız o kadar çok avantajınız olacaktır. Min.10GB. ne varsa paylaşıma atabilirsiniz, bu sizin her odaya kabul edilmenizi sağlıyacaktır.

ADD FOLDER'ı tıklıyarak paylaşıma atacagınız dosyaları seçebilirsiniz, 10gb. veya üzeri olmasına dikkat edin, dedigim gibi 10GB. anahtar gibi her yerden download imkanı sağlıyacak size ve odalara girmenizi sağlıyacak.
NOT:turkey.no-ip.com:4111 türk hubında limit yoktur 10 gb paylaşmanıza gerek yok yani haberiniz olsun!

* Automatically open an extra slot if speed ayarı : 0 olacak.
*Upload Slots ayarı ise 4 olacak.

AYARLAR BİTTİ ŞİMDİ TAMAM'ı Tıklayın.

Onur Kalender
12-11-2004, 23:23
Buraya kadar herşey tamam,artık program ve ayarlarımız hazır. Şimdi faliyete geçirmeye ve kullanımını anlatmaya geldi sıra.

NASIL KULLANICAM PROGRAMI ?
Programın üzerinde monitör işareti göreceksiniz, sol üst tarafta buna tıklayın ve ana bölüme bağlanın, bir süre bekledikten sonra bir çok oda açılacak. Ama biz bunlara girmiyecez sadece bağlanın ve bu yazının devamını okuyun.

Programa Bağlandım Ne yapmam gerekli ?
Bir çok paylaşım odaları bulunmakta,ama ben size türk odalarından birini vericem.
Bir çok dosyaya burdan ulaşıcaksınız, kullanıcıların çogunun bağlatıları :

*T3
*T1
*ADSL
*CABLE

Dialup modem kullanan kişiler için çok ama çok iyi bir download imkanı, bu sayede çok hızlı download edebilecxeksiniz Kazaa'a veya başka programlara göre.

Monitör işaretine tıkladınız,ana bölüme bağlanmasını beklemenize gerek yok. Yapmanız gereken bu sayfa üzerinde göreceginiz. MANUAL CONNECT ADRESS yazan yere bu verecegim oda adresini yazacaksınız skylife.no-ip.com:411 turk hubu bunu aynen oraya copy/paste yaparak yazın ve sonra CONNECT buttonuna basın.

Verdigin oda adresine girdim,bundan sonra ne yapmalıyım ?
Odaya bağlandıgınızda aynı İRC veya Mırc gibi bir sayfa daha açılacak ve sağ tarafta odada bulunan üyeleri göreceksiniz.

Bu üyelerin oldugu bölümde aşşagıda kaydırma Çubuklarını göreceginiz,sağ tarafa dogru çektiginizde onlar hakkında bilgiler ve bağlandı isimlerini göreceksiniz (T3/ADSL/CABLE/56K) gibi.

Üyelerin üzerine sağ tuş yapın GET FİLE LİST tıklayın ve onun paylaşıma sundugu liste size ulaşıcak, bu açılan sayfada istediginizi bakar ve indirirsiniz. İstediginiz dosyayı indirmek için ister ana dosyanın üz<erine sağ tuş yapın (sol tarafta) DOWNLOAD'ı seçin, yada ana dosyaya tıklayın ve sağ tarafta istediginiz içerigi sağ tuş yapıp DOWNLOAD'ı tıklayın.

Üye isimlerin yanında ne kadar dosyayı paylaşıma sundugunu göreceksiniz.

İndirdigim filmleri bitmeden nasıl izlerim (ön izleme özelligi varmı) ?
Bunun için yapmanız gereken "close connection" demek ve filmi izlemenizdir, download sırasında indirdiginiz dosyayı izlettirmiyor size malesef.

Üyelere bakmak istemiyorum,kendim anahtar kelime kullanmak istiyorum, nasıl yapıcam ?
Üyeleri tek tek incelemek yerine anahtar kelime kullanarakta arama yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken programın üzerinde ki SADE BÜYÜTEÇ işaretine tıklayın. Search For yerine anahtar kelimeyi yazın, SİZE ayarında ise MB degilde GB. olarak seçin. Bu sizin daha çok dosyaya kavuşmanızı sağlıyacak. Search'a basın ve aramayı bekleyin, çıkan dosyalara sağ tuş yapın istediginizi seçin DOWNLOAD'a tıklayın yine.

Onur Kalender
12-11-2004, 23:28
SPY türü konularda ne yapmam gerekiyor ?
Programın üzerinde BÜYÜTEÇLERİ göreceksiniz 3. büyüteç tıklayın (göz işareti olan) download sırasında veya bulundugunuz oda da SPY olup olmadıgını varsa kimlerde bulundugunuz size göstericek. Ve temizliyecek bu SPY'ları, bu şekilde download yaparken arada bu buttona tıklamanızda yarar var.

DC++ Firewall Ayarları ve dikkat etmem gerekenler neler ?
Bunun için bu adresten ayrıntılı olarak bilgi alabilirsiniz,sitede resimli olarak programdan bahsetmiş,ayarlarıda aktarmış.

Site ENG./ DC++ firewall :
http://www.indx.f2s.com/guide.html

Tek tek dosyalara sağ tuş yapmak istemiyorum veya tek tek üye içeriklerine bakmak istemiyorum, hepsini incelemem mümkünmü ?
Bunun için mouse'un SOL tuşuna basılı tutun ve üzerlerinden geçin isimlerin veya dosyaların,sağ tuş yapın İsterseniz bu seçilen üyelerin hepsini aynı anda içerik listesi alabilir veya dosyaları bu şekilde toplu download yapabilirsiniz.

Programı kapattıktan sonra devam edecekmi ?
Evet dedigim gibi KAZAA mantıgı ile çalışmakta,programı kapattıgınızda veya hattınız koparsa tekrar açtıgınızda kaldınız yerden devam edecektir.

NOT : Download için girdiginiz odaya tekrar bağlanmanız gerekiyor.
Mesela : turkey.no-ip.com:4111 turk hubu odasından download içerikleri seçtiniz, bu odaya tekrar bağlandıgınızda seçtiginiz dosyalar devam edecek.

Bu programın bana avantajı nedir ?
* Daha hızlı download imkanınız olacak,özellikle yüksek bağlantıya sahip üyelerden paylaşım aldıgınızda.
*Daha çok içerik sahibi olacaksınız.

- Divx full filmler.
- Full programlar
- Cracklar & Serial
- Mp3 & Klip
- Resim
- Döküman
- Divx alt yazıları
- Adult
- Site şifreleri
- Programlar
- FULL Oyunlar & Oyun yamaları
- İşletim sistemi & Office ile ilgili tüm full programlar
- VİZYON Filmleri YERLİ/YABANCI
vs.

Ve bunları tek tek aramanıza gerek yok,üyelerden liste alımı yapın ve onların paylaştıklarını görerek download edin.

Ben T3 bağlantısına sahip kişiden dün film çektim ve ortalama download hızım 40-60kb. olarak dosya bana ulaştı. Kazza gibi çok dosya download ettiginizde hızınız aşırı düşmüyor mesela ben 50 dosya çekiyorum bunu size yazarken ve download hızı 20 kb. ortalama.

Programın türkçe dil seçengi varmı ?
Bu yeni ve düzeltilmiş versiyonu DC++'nın ve şu anda sadece bir kaç dil seçenegi var,en kısa zamanda TÜRKÇE yaması çıkacaktır ve ben bu konu altında bunu size aktarıcam, sizde bu yamayı kullanarak türkçe olarak kullanıcaksınız programı.

HUB (Download odaları) Ulaşabilecegim kaynagı varmı ?
Evet bunu sağlıyan liste ve oda arama sitesi bulunmakta.Bu verecegim adresten ister listeden inceler veya istediginiz odayı aratabilirsiniz.

http://www.hublist.org/?p=hublists

NOT: Virüs programınız download sırasında devamlı olarak açık olsun LÜTFEN.

Bu program hakkında aklınıza takılanlar veya önerileriniz buraya yazabilirsiniz, elimden geldigi kadar cevaplamaya çalışacam.

TRDEKİ EN BÜYÜK HUBLARI YAZIYORUM HER İKİSİDE MUAZZAM
turkey.no-ip.com:4111 TURK HUBI
DivX Planet (divxplanet.no-ip.com:4111)

Ata Bahadır
14-11-2004, 11:29
Sercan kardesim benden genis anlatim istiyordu saolsun Onur aktarmis. :)

Yaklasik 1.5 senedir kullaniyorum, cok kisiyede kullandirdim. Son iki aydir bilgisayarimin basinda fazla durumadigimdan kullanamiyorum.

Kesinllikle benim gorusum bu programi kullanirken bilgisayarinizin basinda olmaniz genellikle diger programlari birakip giderim onlar download eder fakar bu programda inanilmaz guvenlik aciklari var. Ama en dogru hizi en iyi hizi bu programda gorebilirsiniz iste bu yuzden harikadir.

Ozellikle aradiginiz A-Z herseyi bulabileceginiz bir program olmasida diger harika yonu.

Onur Kalender
14-11-2004, 16:19
Gerçekten her şeyi bulabileceğiniz ve kesinlikle en hızlı download yapılabilen program. Bu konuda sonuna kadar katılıyorum Ata. Ama şimdiye kadar bahsettiğin güvenlik açıklıklarına rastlamadım. Demiyorum ki kesinlikle yok. Hepsinde olduğu gibi bunda da vardır tabii ki ama kullanırken virüs programı olmasına dikkat edilmesini özellikle yazdım yazıya. Bu her program için önemli bir ayrıntı!.. ;)

Funda Meriç
15-11-2004, 00:01
Onur arkadaşım benim bilgisayara da el atıcak birgün ama du bakalım bekliyoz ???

Onur Kalender
16-11-2004, 23:16
Onur arkadaşım benim bilgisayara da el atıcak birgün ama du bakalım bekliyoz ???
Canım komşum, senin bilgisayarını öyle bir yapıcam ki bozamayacaksın bir daha! :P Zamanını bekliyorum sadece! ;D ;)

Onur Kalender
17-11-2004, 05:55
Hep yabancı HUB'larda gezdim durdum. Çat pat ingilizcemle bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Bir araştırdım, bir sürü Türk HUB'ı var.. Hepsini gezdim. Kimisi yeni açılmış kimisi eski. Ama çoğunda gördüm ki yabancı HUB'lar kadar titizlik yok. Kim gelirse alıyolar. Bazılarında sadece client kontrolu var, gerisi hak getire. En çok hoşuma gideni ise Turkuaz HUB'ıydı. Adamlar yeni olmasına rağmen dosya kontrolünden chat sırasında kullanılan dile kadar her şeyi kontrol ediyolar. Chat ekranı her daim yukarı kayan tek Türk HUB'ı diyebilirim. Şimdilik kullancı sayısı fazla değil, olanı da çok ince eliyorlar. Gayet nezih bir yer. O yüzden kullanıcı sayısı çok yakında fırlayacak bir HUB gözüyle bakıyorum...

turkuaz.no-ip.com:4111

Onur Kalender
23-11-2004, 18:35
*Onur, verdigin adresten DC++ indirdim. ama bir türlü kullanamiyorum. Erisilemiyor diyor. Panda da virus uyarisi veriyor program için? *???
O zaman aşağıda ki adresten temin edebilirsin Ezgi...

http://dcplusplus.info/DCPlusPlus-0.4032.exe

Ozan Avcu
06-12-2004, 22:17
"<YüksekŞura> Your info:
Nick: deuozan
Class: Guest (0)
IP: 81.213.73.181

<YüksekŞura> This: 10.0.0.5 ins't your ip. Your's is 81.213.73.181
*** Redirect request received to a hub that's already connected
*** Disconnected
"

bi türlü bağlanamadım

Faruk Can
19-02-2005, 15:52
ya abi kafayı yicem şimdi...dellendim abi bu ne yafu bunun flashgetten falan farkı nedir...28 kib/s indirecekse bana ne lazım... yada ben mi kullanamıyorum...yapmam gereken başka bişeyler mi var??? acil yardımmm(112)

Enes Erdoğan
09-08-2011, 04:13
Biz İTÜ'lüler iyi biliriz. :D

DC candır. :)